Január első napjaiban méltattuk a gombát mint a jövő konyhájának fontos szereplőjét. Ismerve pedig a klímahelyzet okozta fenyegetettséget, nem is a jövő, hanem a jelen konyhájában érdemes jelentősebb szerepet szánnunk ennek az alapanyagnak...
Ha a hawaii pizza legjobb indulattal sem kifinomult feltéteit kell elsorolni, azt álmunkból felkeltve is tudjuk, ám a Budapest vagy az Udvarmestermódra már kihívások elé állít. Vannak olyan klasszikusok, amikkel jó, ha tisztában vagyunk mondjuk...
A napokban éhesen csapott le több magazin és napilap Csernus Imre internetes kiírására. Az általános közhangulatnak megfelelően, a vendéglátósok és a vendégek által is jogos feszültségben olyan fényben mutatta fel a sajtó Csernus kiírását...
Újabb tabukat döntöget a hazai vegán gasztroszíntéren úttörő Vegan Love, az új koncepcióba még olyan polgárpukkasztó húzások is beleférnek, mint a vegán bacon vagy a vegán csirke nuggets.
The post Akik bátran előrelépnek: megnyit...
Az év ezen szakaszában már bőven ad témát a médiának a közelgő Oscar-gála, amiből a gasztrosajtó sem szokott kimaradni. 2021-ben a díjátadót április utolsó vasárnapjára csúsztatták el a pandémia miatt, mi pedig az Oscar-gálák...
Az ízletes, szaftos fasírtgolyók percek alatt el fognak fogyni, bátran kínálhatók főzelék, krumpli, rizs vagy saláta mellé, de még tortillalapba is bele lehet csomagolni a fűszeres finomságot.
Bármennyire is szereted az édes ízt, a túlzott cukorbevitel óriási károkat okozhat az egészségednek, nagyobbat, mint a zsírfogyasztás - állítják kutatások.
Mit tud mutatni a legmerészebb irányzatot képviselő magyar éttermek egyike a kiszállítás idején, megfosztva a számos élményelemtől? A bezárás óriási kihívás elé állította azokat a kulináris műhelyeket, ahol a vacsora épp úgy...
Mit tehet egy kifejezetten reggelikkel és hétvégi brunch ajánlatokkal foglalkozó hely most, az étteremzárások és házhoz szállítás érájában? Érdemes-e komplett reggeliket kiszállítani és elég-e a belvárosra korlátozódni, vagy meg...
Novemberben beszéltünk utoljára — azóta csupán decemberben pihentek meg egy szusszanásnyit a Fricskában. A VII. kerületi gastropub ugyanúgy készül az ebédekre és vacsorákra, mint 2020 előtt bármikor. Az ízek nemkülönben izgalmasak...
Az, hogy egy bor milyen stílusú lesz végül, sokban múlik az érlelésén. Nem mindegy, hogy egy tartályban épphogy csak pihentetett gyümölcsös fehérről vagy egy sok évre a hordóban hagyott vörösről van szó.
A karamellkészítés az egyik legnehezebb feladat a sütemények világában, még a rutinos sütők is félve állnak neki, hisz nagyon könnyű odaégetni a cukrot.
Egyszer vajon majd jót fogunk mosolyogni a megannyi dobozból, tálkából, zacskóból összeöntögetett, otthon kitáltalt „éttermezés" időszakán, vagy a járvány után is velünk marad a minőségi éttermek házhoz szállítása? Igyekszünk...