Recept

A nyári villámsaláta - Tökéletes választás főzésmentes napokra
Tartalmas saláta, remek választás olyan napokra, amikor nincs kedvünk a tűzhely előtt állni és főzőcskézni.
Roppanós pudingos, cseresznyés táskák: leveles tésztából szempillantás alatt elkészül
Ha van otthon egy csomag leveles tészta, pofonegyszerűen fantasztikus sütit varázsolhatsz belőle. Ezúttal vaníliás puding és cseresznye kerül bele.
20 perces puha csirkemell mandulával - Krémes szószban puhul a hús
Tényleg nem szándékosan, de ismét egy kínai receptet írok, egész egyszerűen azért, mert pont tökéletes ízvilágú.
Isteni epres, rebarbarás süti egyszerű kevert tésztából: a vajtól lesz igazán finom
Az epres, rebarbarás sütit villámgyorsan összeállítod, és a méricskélés is egyszerű. A fontosabb hozzávalókból ugyanannyi szükséges.
Majonézes szószban sült krumpli – Egészen krémesre sül tőle
Akkor szeretem a krumplit, ha egészen krémesre, ízesre sül és lehetőleg nincs túl sok munka vele.
Tafelspitzet, sztrapacskát, cseh sört immár helyben is kérhetünk
Míg Horvátországba továbbra is nehézkesebb az utazás, teljességében feloldották tegnap az osztrák, szlovák és cseh határokat. Most minden ország a belföldi turizmusra koncentrál, de már lehet gondolkodni a szomszédban élő és dolgozó...
A házi, zamatos levendulaszörp sokszor kipróbált receptje: igazán különleges ital
Az üde, frissítő levendulaszörp jól behűtve a nyár kedvenc itala lehet.
Habkönnyű, magas tajvani piskóta: belül szinte krémes a tojáshabtól
A tajvani piskóta tipikusan azok közé a sütemények közé tartozik, amelyeket melegen a legjobb elfogyasztani.
Olívás, fokhagymás csirkecomb fóliában sütve: leomlik a hús a csontról, annyira puha
A combok a fóliában fantasztikusan puhára párolódnak, és az ízek jól összeérnek a batyuban.
Tejszínes szószban sült csirkecomb és póréhagyma – A páctól omlós és nagyon finom lesz a hús
Az egyszerű fogásban az enyhén lisztes bundában pirult combokat tepsibe tesszük, majd tejszínnel nyakon öntve sütjük vajpuhára.
Ami a „séfnek egy nap”, a borásznak egy év – Gervai Jánossal, a Stand sommelier-jével beszélgettünk
Gervai János interjúnk készültekor kéthektáros saját területén nap mint nap maga művelte a szőlőjét. Amikor teljes gőzzel működik a Stand Étterem, nem tud így együtt lélegezni etyeki birtokával, ahonnan Budajenőre, egy egykori sváb...
Sütőben sült avokádó tükörtojással a közepén – Tízperces vacsora
Avokádórajongóknak kötelező kipróbálni ezt a villámgyors, egészséges és egyben könnyed vacsorát.
Így készül az igazi csevap Szerbiában: a kevés bárányhústól lesz tökéletes
A grillezett, fűszeres kolbászka, a csevap otthon is könnyen elkészíthető, jó kiadós és ízletes. Mindenki odalesz érte, aki megkóstolja.
Gyors, elronthatatlan tonhalas tésztasaláta: könnyű, mégis laktató fogás
A tésztasaláta az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, a konyhában rutintalanoknak is menni fog.
Paprikás, sajtos fasírt egyben sütve: villámgyors ebéd egyszerűen
Nem lesz unalmas a fasírt, ha egyben sütöd, paprikával és sajttal gazdagítod. Ez a változat hidegen-melegen is kiváló.
Magas lesz tőle a piskóta és még a kellemetlen szagokat is megszünteti – A sütőport sok mindenre lehet használni
Kamrák, konyhaszekrények süteményes részéből, ahol a klasszikus száraz hozzávalókat tároljuk, nem hiányozhat a sütőpor, ami nélkül nehéz lenne szép megemelkedett tésztájú piskótát készíteni.
Habkönnyű, cseresznyés sült túró pofonegyszerűen: csak keverj össze mindent
A sült túró mennyei desszert, a belseje rezgős, pudingszerű. Most dobd fel cseresznyével!
Kézzel nyújtott meggyes-mákos házi rétes – Vékony lapok közt szaftos, bőséges töltelék
Az Osztrák-Magyar Monarchia idején különösen kedvelt volt a lágy tésztájú, bőséges töltelékkel gazdagított rétes.
Tejben sütött csirkemell – Elképesztően puha lesz a hús
Mindig találok újabb és újabb módszert a csirkemell változatosabb elkészítéséhez és szaftosságának megőrzéséhez.
Marhaburger baconnel, házi buciban
 Marhaburger baconnel, házi buciban Hozzávalók: A zsemléhez: 60 dkg liszt 2 dkg élesztő 2 dl langyos tej 2 ek. cukor 1 tk. só 40 g olaj 1 tojás 100 g joghurt A kenéshez: 1 tojás A tetejére: szezámmag A húspogácsához: 80-90 dkg marhahús...
Netán Ön is felhalmozott otthon élelmiszereket? Most rászorulókon segíthet velük!
Sokan hajlamosak túlvásárolni magukat, majd hónapokon-éveken át tárolni tartós élelmiszereket. A koronavírus-járvány okozta pánikvásárlások csak felerősítették ezt a tendenciát, és ma sok otthonban élelmiszerfelesleg halmozódott...
„Önöknél más a helyzet” – A 2 Michelin-csillagos olasz séfet, Nicola Portinarit kérdeztük
A Michelin-kalauz külön kiemeli Nicola Portinari egyéniségét és tehetségét a két Michelin-csillagot érő értékelése mellett. Az olasz étteremtulajdonos-séf magyarországi üzleti kötődéssel is bír, ugyanis a budapesti Pasztell étterem...