Recept

Kapszulás kávék - Ne csak kávézzunk, hasznosítsuk is újra őket!
A kapszulás kávé népszerűsége a mai napig töretlen. Elég csak abba belegondolni, hogy mennyire egyszerűvé tették a napi rutint ezek a készülékek. Az ember felkel, belehelyez egy kapszulát a kávéfőzőbe, megnyom egy gombot, és pár perc...
Kókuszpetty süti
Hozzávalók: Kakaós piskóta: 4 tojás 4 evőkanál cukor 2 evőkanál kakaópor 6 evőkanál liszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál víz Pettyek: 4 tojásfehérje 4 evőkanál cukor 4 evőkanál kókuszreszelék 3 evőkanál liszt Krém: 4 tojássárgája...
Füstölt ízű csirkeragu
Hozzávalók: fél kg csirkemell 2-3 db koktélparadicsom 1 TV paprika 1 kisebb vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 1 kisebb sárgarépa étolaj 10 dkg füstölt sonka vagy szalonna 2-3 kanál tejföl 2-3 kanál liszt leveskocka só és bors Elkészítése:...
Vajpuha, házi aranygaluska - Krémes vaníliasodóval az igazi
A gyerekkori kedvenc az édes, cukros dióba forgatott egyben sült kelt tészta, az aranygaluska. Vaníliasodóval igazi mennyei csemege, amit ráadásul nem is nehéz elkészíteni. A férjem, aki a hét minden napján korán kel, szombatonként, ahelyett...
Pirult petrezselymes újkrumpli - Egy köret, ami főételként is zseniális
Kétféle embertípus létezik: aki szereti a krumplit és aki nem. Na jó, ez ebben a formában kicsit sarkítás, de van, aki el sem tud képzelni egy ebédet krumpli nélkül, de van, aki csak rizst vagy még egészségtudatosabb köretet fogyaszt...
A leggyorsabb és legegyszerűbb morzsasüti - Forró, ropogós, almás mennyország
Tisztán emlékszem, mikor ettem először morzsasütit, illetve akkor még nem is tudtam, hogy ez a neve: 1995. nyarán Franciaországban nyaraltam, és a vendéglátóm - aki imádott sütni-főzni - egyik este ezzel lepett meg.  Két hetet töltöttem...
Hagymás resztelt máj - Így marad puha és szaftos
A resztelt máj az egyik legegyszerűbb, leggyorsabban elkészíthető étel, mégis rettenetesen rossz verziókban készülnek menzán és kifőzdében, ki tudja, miért. Talán, mert mindenekelőtt egy komoly nyelvészeti problémával állunk szemben....
Hogyan válaszd ki a marhahúst, amiből a legjobb leves lesz?
Lehet levest főzni mindenféléből, de a marhahúsleves akkor is mindent, de tényleg mindent visz. Csak egyáltalán nem mindegy, melyik részét vesszük meg a leveshez és milyen arányban párosítjuk a zöldségekkel meg a vízzel. Amikor a hentes...
Nudlitorony vanília öntettel
 Nudlitorony vanília öntettel Hozzávalók: 80 dkg burgonya 1 db tojás 15 dkg rétesliszt 15 dkg porcukor 20 dkg zsemlemorzsa 1 dkg zsír 5 dkg vaj 15 dkg áfonyalekvár só ízlés szerint A nudli forgatásához: 1 ek. vaj 5 dkg porcukor 15 dkg zsemlemorzsa...
A mogyoróvaj és a mogyorókrém nagyon nem ugyanaz - Miért fontos a különbség?
A mogyoróvaj az amerikai gyereknek olyan, mint a mieinknek a margarin, alapvető opció, ha tízórairól vagy uzsonnáról van szó. Már nálunk is nagyon sokfelé kapni, sőt, egy erősebb turmixgéppel simán lehet készíteni otthon is, de miért...
Balzsamecetes szirupban sült cékla ropogós dióval
Tavasszal is érdemes céklát enni, főleg, ha szembe jön egy ilyen recept, amit nem lehet kihagyni - ezt már tényleg nem lehet tovább fokozni. Bár már többször ódákat zengtem a sült zöldségekről, de különösen a sült cékláról, ez...
Kávés csokitorta
Hozzávalók egy 18 cm-es formához: Tészta: 115 g finomliszt 42 g kakaópor 100 ml lefőzött és kihűtött kávé 70 g vaj 140 g cukor 90 g tejföl 3/4-ed tk sütőpor 1/4-ed tk szódabikarbóna 1 tk vaníliakivonat 1 tojás csipet só Krém: 115...
A selymes csicseriborsókrémnél, vagyis a hummusznál kevés finomabb kence van
Hosszú éveken keresztül úgy ódzkodtam a hummusztól, mint a tűztől. Valamiért abban a tudatban éltem, hogy valamilyen teljesen bizarr, európai ember számára fogyaszthatatlan ízű és állagú dolog, egész egyszerűen csak azért, mert...
Zöldspárgás, feta sajtos penne - Lepirult, sült grillzöldségekkel
Ma már az egyik kedvenc zöldségem, de nem mindig szerettem a spárgát. Pontosabban a fehér spárgát nem szerettem, a zöldről nem is tudtam, hogy létezik. Az az érzésem volt vele kapcsolatban, mint a karalábéval és a zöldbabbal. Akárhányszor...
Így lesz tökéletesen selymes a vaníliasodó
A vaníliás tejsodó hatalmas találmány. A pudingállapotot megelőző sűrű, folyós vaníliaszósz számtalan édesség, sütemény - kelt tészta, piskóta, morzsasüti, palacsinta és még sorolhatnánk -  kísérője lehet. A minőségi alapanyagokból...
Így edd a túrót hétféleképpen - Olcsó és egészséges variációk
A túró tejből készül, tulajdonképpen egyfajta friss sajt. A magas fehérje- és kalciumtartalmú tejes finomság nemcsak egészséges, hanem szerencsére tényleg rengetegféle módon elkészíthető. Az ár-érték arány szinte minden háztartást...