Recept

A gomba egy csoda, ez nem vitás: íme, a bőr, amit nem kell lenyúzni senkiről
Január első napjaiban méltattuk a gombát mint a jövő konyhájának fontos szereplőjét. Ismerve pedig a klímahelyzet okozta fenyegetettséget, nem is a jövő, hanem a jelen konyhájában érdemes jelentősebb szerepet szánnunk ennek az alapanyagnak...
Jóasszony, Pékné, Dubarry módra – Ön fejből tudja, mit jelentenek? 20 klasszikus készítési mód a vendéglői étlapokról
Ha a hawaii pizza legjobb indulattal sem kifinomult feltéteit kell elsorolni, azt álmunkból felkeltve is tudjuk, ám a Budapest vagy az Udvarmestermódra már kihívások elé állít. Vannak olyan klasszikusok, amikkel jó, ha tisztában vagyunk mondjuk...
Szaftos, mediterrán fűszerezésű kolbászos tészta: a kiadós fogás 30 perc alatt elkészül
A chorizo kolbásszal dúsított tésztát a mediterrán ízek szerelmesei imádni fogják.
Mi is történt Dr. Csernus kávézójának hétvégi kinyitása körül? Íme, egy tökéletes médiafélreértés
A napokban éhesen csapott le több magazin és napilap Csernus Imre internetes kiírására. Az általános közhangulatnak megfelelően, a vendéglátósok és a vendégek által is jogos feszültségben olyan fényben mutatta fel a sajtó Csernus kiírását...
Akik bátran előrelépnek: megnyit a nagy Vegan Love – A soft openingen jártunk
Újabb tabukat döntöget a hazai vegán gasztroszíntéren úttörő Vegan Love, az új koncepcióba még olyan polgárpukkasztó húzások is beleférnek, mint a vegán bacon vagy a vegán csirke nuggets. The post Akik bátran előrelépnek: megnyit...
Wolfgang Puck – A gasztroforradalmár, akinek a hollywoodi sztárok csillogása is megadatott
Az év ezen szakaszában már bőven ad témát a médiának a közelgő Oscar-gála, amiből a gasztrosajtó sem szokott kimaradni. 2021-ben a díjátadót április utolsó vasárnapjára csúsztatták el a pandémia miatt, mi pedig az Oscar-gálák...
Így melegítsd újra a sült krumplit, hogy ropogós legyen - 4 módszert mutatunk
Mindenki imádja a sült krumplit, rántott hús vagy hamburger mellé, de akár magában is szeretjük, csak egy baj van vele: hidegen már nem az igazi.
Édesre sült, fűszeres lilahagyma-lekvár: tökéletes kísérője a sülteknek
A fűszeres, vörösboros lilahagyma-lekvár húsokhoz, sajtokhoz és zöldségekhez egyaránt passzol.
Selymes creme brulée roppanós karamellel - Készítsd el otthon az elegáns francia desszertet
A teteje finoman roppan egyet a fogad alatt, majd azonnal elérkezel az édes, selymes krémhez - ez a creme brulée, amellyel bárkit elkápráztathatsz.
Hihetetlenül puha, csokis egyensúlysüti: el sem tudod rontani az arányokat
Az egyensúlytészta egyszerű alapsütemény, amit kedvedre alakíthatsz. Kakaóval, csokival mennyei egy forró ital mellé vagy akár tízóraira.
Isteni fasírtgolyó úgy, ahogy a görögök szeretik: friss fűszernövényektől lesz igazán izgalmas
Az ízletes, szaftos fasírtgolyók percek alatt el fognak fogyni, bátran kínálhatók főzelék, krumpli, rizs vagy saláta mellé, de még tortillalapba is bele lehet csomagolni a fűszeres finomságot.
Ragacsos csirkeszárnyak a sütőből: egyszerre édes és fűszeres
A paradicsomos-mézes páctól fenséges lesz a ragacsos csirkeszárny, ami akkor tökéletes, ha kívül ropogós, belül omlós.
Krémes tiramisu pohárdesszert – A megúszós recept pillanatok alatt kész van
A tiramisu a világ egyik legismertebb krémes, kávés desszertje, amit poharas verzióban is össze lehet dobni.
5 előrecsomagolt étel, ami rejtett cukrot tartalmaz – Ezekre figyelj a vásárlásnál
Bármennyire is szereted az édes ízt, a túlzott cukorbevitel óriási károkat okozhat az egészségednek, nagyobbat, mint a zsírfogyasztás - állítják kutatások.
Házhoz szállítani a lehetetlent: megkóstoltuk a SALT éléskamráját
Mit tud mutatni a legmerészebb irányzatot képviselő magyar éttermek egyike a kiszállítás idején, megfosztva a számos élményelemtől? A bezárás óriási kihívás elé állította azokat a kulináris műhelyeket, ahol a vacsora épp úgy...
Horizont és Szimply: akik felismerték, hogy a házhoz szállítás nem csak a belvároshoz szól
Mit tehet egy kifejezetten reggelikkel és hétvégi brunch ajánlatokkal foglalkozó hely most, az étteremzárások és házhoz szállítás érájában? Érdemes-e komplett reggeliket kiszállítani és elég-e a belvárosra korlátozódni, vagy meg...
Egy vacsora, ami beragyogja a hetet — ilyen a Fricska aktuális ajánlata otthon
Novemberben beszéltünk utoljára — azóta csupán decemberben pihentek meg egy szusszanásnyit a Fricskában. A VII. kerületi gastropub ugyanúgy készül az ebédekre és vacsorákra, mint 2020 előtt bármikor. Az ízek nemkülönben izgalmasak...
Kakaós piskótatekercs csokis krémmel töltve: így tekerd fel, hogy ne törjön a tészta
A csokis krémmel töltött kakaós piskótatekercs gyerekkori kedvenc, egy egyszerű módszerrel a feltekerése sem okozhat gondot.
Puha, fahéjas-mazsolás csavart kalács – Laktató finomság ráérős reggelekre
Akár már langyosan is eheted ezt az isteni fahéjas kalácsot, ami igazi melengető kényeztetés a hűvös reggeleken.
Paradicsommal, mozzarellával sült, rakott tészta: 40 perc sem kell hozzá
A napfényes Olaszország ízeit hozza el a konyhádba a paradicsommal és mozzarellával sült rakott tészta.
A 8 legfinomabb céklás recept: a sült céklától a muffinig
Az előételtől a desszertig komplett menüt összeállíthatsz a szuperegészséges, édeskés céklából. Ezeket a recepteket ne hagyd ki!
Mitől függ a bor stílusa? Az érlelési időnek és módnak jelentős szerepe van benne
Az, hogy egy bor milyen stílusú lesz végül, sokban múlik az érlelésén. Nem mindegy, hogy egy tartályban épphogy csak pihentetett gyümölcsös fehérről vagy egy sok évre a hordóban hagyott vörösről van szó.
Így lesz igazán finom a paradicsomos káposzta: hússal gazdagítva nagyon laktató
A paradicsomos káposzta igazi retró étel, amit a menzákon túlcukrozva toltak a lurkók elé sokak nagy bánatára.
Extrán ropogós, sütőben sült édesburgonyachips – Minimális olajjal készül
Hideg estékre filmnézéshez vagy egy jó könyv mellé tökéletes választás a ropogós, vidám színű édesburgonyachips.
Hasznos tippek karamellkészítéshez – Szabad vagy tilos keverni a cukrot?
A karamellkészítés az egyik legnehezebb feladat a sütemények világában, még a rutinos sütők is félve állnak neki, hisz nagyon könnyű odaégetni a cukrot.
Sugallhat eleganciát egy cordon bleu papírdobozból? Megkóstoltuk a Párisi Passage házhoz szállítós ételeit
Egyszer vajon majd jót fogunk mosolyogni a megannyi dobozból, tálkából, zacskóból összeöntögetett, otthon kitáltalt „éttermezés" időszakán, vagy a járvány után is velünk marad a minőségi éttermek házhoz szállítása? Igyekszünk...
Krémes házi hummusz jó fokhagymásan, zöldfűszerekkel
Ha eddig készen vetted a hummuszt, próbáld ki a házi változatot is! Könnyű az ízlésedre formálni!
Grillezett, karamellizált grapefruit: a legfinomabb vitamingazdag reggeli
Az isteni, grillezett gyümölcs édesség is egyben - szuper napindító lehet a karamellizált grapefruit.
Juhtúrós sztrapacska ropogós szalonnapörcökkel: szlovák étteremben sem ennél jobbat
A szlovákok tartalmas, krumplis galuskája, a sztrapacska nagy téli kedvenc, és egy-két trükkel otthon is tökéletes lesz.
Régimódi, füstölt húsos babfőzelék: igazán laktató, és megáll benne a kanál
Sokszor az olyan jól bevált, házias finomságok esnek a legjobban, mint amilyen az isteni füstölt hússal készülő babfőzelék.