sztrapacska
Juhtúrós sztrapacska szalonnapörccel
Juhtúrós sztrapacska szalonnapörccel Hozzávalók: 60 dkg burgonya rétesliszt amennyit felvesz (kb. 20-30 dkg) 1 db tojás 40 dkg tejföl 40 dkg juhtúró (bryndza) 2 ek. zsír 40 dkg húsos szalonna 1 gerezd fokhagyma (elhagyható) só bors Elkészítési...
Egyszerű sztrapacska
Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta 60 dkg burgonya 1 tojás 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál olaj 20 dkg liszt só, bors ízlés szerint 2 mokkáskanál fűszerpaprika Elkészítése: A káposzta levét kinyomkodjuk, a hagymát felkockázzuk. Egy...
Juhtúrós sztrapacska Marcsi konyhájából
Juhtúrós sztrapacska Marcsi konyhájából Hozzávalók: 100 g füstölt, húsos szalonna (pl: kolozsvári) 1/2 dl olaj 50 dkg burgonya 1 tojás só 30-35 dkg liszt 20 dkg juhtúró 2 dl tejföl (a tálaláshoz) Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás:...
Káposztás sztrapacska
Hozzávalók: 2 kg káposzta 1,5 kg burgonya 50 dkg finomliszt 1 dl napraforgó olaj só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 tojás Elkészítése: A káposztát lereszeljük, majd olajon sóval, borssal megdinszteljük. Közben nagy fazékban forralunk...
Íme a tökéletes sztrapacska titka!
A juhtúrós sztrapacska szalonnával sokak kedvence, elkészíteni azonban nem annyira egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Tippjeinkkel segítünk tökéletes fogást varázsolni az asztalra.
7 kihagyhatatlan szlovák étel, a sztrapacskán túl
Ha a szlovák gasztronómiára terelődik a szó, mindenkinek először a juhtúrós sztrapacska jut eszébe, ám egyfelől a sztrapacska és a juhtúrós galuska két különböző étel, másfelől pedig: még annyi felfedezni valót tartogat északi...
Recept: Juhtúrós sztrapacska II.
Hozzávalók:
A galuskához:
5 db öklömnyi krumpli (kb. 80 dkg)
30 dkg finomliszt
1 tojás
1 teáskanál só
Valamint:
3 fej lilahagyma
20 dkg kolozsvári szalonna
kiskanálnyi zsír
20 dkg juhtúró
2,5 dl tejföl
Juhtúrós sztrapacska II.
Hozzávalók:
A galuskához:
5 db öklömnyi krumpli (kb. 80 dkg)
30 dkg finomliszt
1 tojás
1 teáskanál só
Valamint:
3 fej lilahagyma
20 dkg kolozsvári szalonna
kiskanálnyi zsír
20 dkg juhtúró
2,5 ...
Olvasnivaló: Sztrapacska és pogácsa
Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve minden nap adódott valami alkalom a sütés-főzésre. Persze a hét elején sem éheztünk, csak akkor ......
Sztrapacska
Az egész család kedvence a sztrapacska, gyors elkészítés, és másnap is fogyasztható, ha marad belőle. ...
Olvasnivaló: Sztrapacska, a krumplis galuska
A sztrapacskát szinte mindenki szereti, ami nem is csoda, hiszen ellen lehet-e állni az olvadó sajttal krémessé vált tésztának, amelyen gazdagon pihennek a pirított szalonnapörcök?
Recept: Sztrapacska IV.
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
35 dkg liszt
20 dkg juhtúró
10 dkg füstölt szalonna
3 dl tejföl
2 tojás
só
Sztrapacska IV.
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
35 dkg liszt
20 dkg juhtúró
10 dkg füstölt szalonna
3 dl tejföl
2 tojás
só
Recept: Vargányás sztrapacska
Hozzávalók:
1 kg krumpli
3 tojás
kb. 60 dkg liszt
40 dkg juhtúró
20 dkg tejföl
40 dkg vargánya
15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
esetleg 1 evőkanál olaj
só
bors
1/2 csokor petrezselyem
Recept: Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
1 kg krumpli
40-45 dkg liszt
1 teáskanál só
2 tojás
50 dkg juhtúró (juhsajt)
15-20 dkg füstölt szalonna
tejföl