padlizsánkrém
Török padlizsánkrém
Hozzávalók:
2 piros húsos paprika
1 nagy padlizsán
3 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma cikkekre vágva
1 friss chilipaprika kimagozva
2 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál cukor
citromlé
pici ...
Pikáns padlizsánkrém- az őszi kedvenc
Az őszi esték, vendégváró hétvégék kedvenc mártogatósa a pikáns padlizsánkrém. Hoztunk nektek egy egyszerűen elkészíthető receptet. Próbáljátok ki!
Recept: Padlizsánkrém tejfölösen
Hozzávalók:
2 kisebb padlizsán
2 gerezd fokhagyma (aki nem kedveli az erős fokhagymás ízt, tegyen bele egyet)
1 kis fej lilahagyma
1,5 evőkanál tejföl
só
bors
Padlizsánkrém tejfölösen
Hozzávalók:
2 kisebb padlizsán
2 gerezd fokhagyma (aki nem kedveli az erős fokhagymás ízt, tegyen bele egyet)
1 kis fej lilahagyma
1,5 evőkanál tejföl
só
bors
Recept: Fűszeres padlizsánkrém II.
Hozzávalók:
2 padlizsán
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál tahini (szezámmagpüré)
1 marék héjatlan mandula
1/2 citrom leve
1/2 kávéskanál őrölt római kömény
2 evőkanál aprított friss mentalevel
2 evőkanál olaj
só
bors
Fűszeres padlizsánkrém II.
Hozzávalók:
2 padlizsán
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál tahini (szezámmagpüré)
1 marék héjatlan mandula
1/2 citrom leve
1/2 kávéskanál őrölt római kömény
2 evőkanál aprított friss mentalevel
2 ...
Recept: Padlizsánkrém X.
Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 kávéskanál almaecet
1 kávéskanál mustár
néhány levél borsikafű
fehérbors
só
szerecsendió
őrölt színes bors
Padlizsánkrém X.
Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 kávéskanál almaecet
1 kávéskanál mustár
néhány levél borsikafű
fehérbors
só
szerecsendió
őrölt színes ...
Majonézes padlizsánkrém II.
Hozzávalók:
2 db közepes padlizsán
1 közepes fej vöröshagyma
3 dl majonéz
4-5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
só
bors
Recept: Padlizsánkrém házi majonézzel
Hozzávalók:
2 db padlizsán
1,5 dl étolaj (olívaolaj is lehet)
1 tojássárgája
2 kisebb gerezd fokhagyma
kb. 1 evőkanál mustár
10-12 dkg tejföl
só
bors
citromlé
Padlizsánkrém házi majonézzel
Hozzávalók:
2 db padlizsán
1,5 dl étolaj (olívaolaj is lehet)
1 tojássárgája
2 kisebb gerezd fokhagyma
kb. 1 evőkanál mustár
10-12 dkg tejföl
só
bors
citromlé
Padlizsánkrém lisztérzékenyeknek
A padlizsán tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is, ráadásul nagyon finom. Ha krémként készítjük el, akkor pirítóssal tökéletes párosítás reggelire vagy vacsorára. Lisztérzékenyek is nyugodtan választhatják...
Padlizsánkrém cukorbetegeknek
Padlizsánból számos étel elkészíthető, talán a legismertebb a padlizsánkrém. Vacsorára vagy reggelire jó ötlet a pirítósra. Lisztérzékenyeknek, laktózérzékenyeknek, cukorbetegeknek, allergiásoknak, májproblémásoknak, keringési...
Olvasnivaló: A padlizsánsaláta két élete
A padlizsánsaláta népszerű fogás itt a konyhában, különösen így augusztus második felében, amikor a szép, fényes héjú, feszes padlizsánok a legzamatosabbak. Valahogy mindig akad ebből a zöldségféléből itthon. Kerül lepényekre...
Egyszerű padlizsánkrém
Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
fél fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
3 bő evőkanál majonéz
só
bors
Klasszikus padlizsánkrém
Hozzávalók:
2 kisebb padlizsán
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál majonéz
1 kávéskanál piros arany
só
Recept: Nagyon krémes padlizsánkrém
Hozzávalók:
3 db közepes padlizsán
2 db kaliforniai paprika
1 db közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 dl olívaolaj
1 evőkanál citromlé
só
bors
kb. 8 dkg majonéz
kb. 1 dl tejföl