Oscar-díj

Taika Waititi Star Wars-filmet rendezhet
A Jojo Nyuszival Oscar-jelölésekben fürdő és egy új Marvel-mozira készülő direktor hamarosan a Star Warson is ott hagyhatja a névjegyét.
A Netflix az Oscar-jelölések igazi királya (meg a fehér férfiak)
Amíg nem lesz kvótarendszer és objektív értékelési szabályzat, mindig lesznek háborgók az Oscar-nevezések láttán. Ha viszont lennének ilyenek, akkor filmművészet nem lenne.
A Netflix az Oscar-jelölések igazi királya (meg a fehér férfiak)
Amíg nem lesz kvótarendszer és objektív értékelési szabályzat, mindig lesznek háborgók az Oscar-nevezések láttán. Ha viszont lennének ilyenek, akkor filmművészet nem lenne.
Négy film kapott tíz vagy több jelölést az Oscaron
Az Oscar idén gazdagon osztogatta a jelöléseket. A Joker, a Volt egyszer egy... Hollywood, Az ír és az 1917 is tarolt. Íme a teljes lista.
A Joker kapta a legtöbb Oscar-jelölést
Az amerikai filmakadémia hétfőn jelentette be 24 kategóriában Oscar-jelöléseit Los Angelesben.
Nem lesz magyar jelölt az idei Oscar-gálán
Nem jutott be az első ötbe az Akik maradtak.
Nincs magyar film az Oscar-jelöltek között
Az amerikai filmakadémia hétfőn jelentette be 24 kategóriában Oscar-jelöléseit Los Angelesben. A legjobb nemzetközi film kategória öt jelöltje közé végül nem került be Tóth Barnabás alkotása, az Akik maradtak című magyar film.
Oscar-díjas rendező készít sorozatot az Élősködőkből
A koreai filmet már most a legnagyobb Oscar-esélyesnek tartják. A Netflix és az HBO versengett a jogokért, az HBO nyert.
Idén sem lesz házigazdája az Oscar-gálának
Történetében harmadszor nem lesz házigazdája a legnagyobb filmes díjátadónak.
Meghalt Buck Henry, a Diploma előtt legendás forgatókönyvírója
Az Emmy-díjas és kétszeres Oscar-jelölt filmes 89 éves volt.
Róluk szólt a mozi 2019-ben
Adam Driver, Brad Pitt, Scarlett Johansson, Joaquin Phoenix és Martin Scorsese: többek között miattuk mentünk idén moziba. A magyarok közül Dobó Kata és a kétszer is Oscar-közelbe kerülő Tóth Barna lehet elégedett.
Az ünnepek alatt ingyen lehet megnézni majdnem 70 magyar filmet
A Duna TV pedig műsorra tűzte az z Oscar-díjas Deák Kristóf új filmjét.
Stephen Fry-nak a keresztény Istennel szemben még vannak fenntartásai
Interjút készített a humoristával a Magyar Narancs, amiben a görög és a keresztény istenkép mellett Oscar Wilde-ról, illetve Fry magyar felmenőiről is beszéltek.
Oscar még mindig nem döntötte el, legyen-e házigazdája
Az idei show esetén kényszerhelyzetből kihagyták a házigazdát, a nézettség ezt mégsem sínylette meg. 2020-ban akár önszántukból is megléphetik ugyanezt.
Az Akik maradtak az Oscar-jelöltek szűkített listájára került
Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása is szerepel a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listáján, jelentette be keddre virradóra az Amerikai Filmakadémia Los Angelesben.
Legénylakás a Centrálban
2019. december 21-én Puskás Tamás rendezésében tér vissza a Centrál Színház színpadára a Legénylakás. Hollywood 1961-ben tízre jelölte és négy Oscar-díjjal jutalmazta Billy Wilder filmjét, amelyből a nagy sikerre való tekintettel...
Berlinale - Helen Mirren Arany Medve-életműdíjat kap
Az életműdíj átadása alkalmából levetítik Stephen Frears A királynő című filmjét, amelynek címszerepéért Mirren Oscar-díjat kapott.
Jól szórakozik a Macskák rendezője a filmet ért durva támadásokon
Tom Hooper (A király beszéde, A dán lány) filmjeit általában Oscar-díjakra jelölik, de a Macskák kapcsán új dolgot kellett megélnie: a közönség támadását.
Nagyot nyert a Házassági történet a Gotham Awardson
Bár a független filmeket díjazó gála nem feltétlenül hozza ugyanazt az eredményt, mint az Oscar, jó néhány alkalommal sikerült már jól tippelniük.
Akik már nem öregszenek meg
Az első világháború lezárásának századik évfordulója alkalmából a Peter Jackson, A Gyűrűk Ura trilógia Oscar-díjas rendezője Akik már nem öregszenek meg (They Shall Not Grow Old) címmel lélegzetelállító dokumentumfilmet készített....
Helen Mirren és Mark Strong egy színpadon
Az Oscar-díjas és kétszeres Golden Globe-díjas Helen Mirren és a Laurence Olivier-díjas Mark Strong is szerepel majd Szophoklész Oidipusz király című tragédiájának modernkori színpadi átiratában.
A Netflix vett a filmjeinek egy saját mozit New Yorkban
Tíz évre átvette egy híres New York-i művészmozi üzemeltetését a Netflix. A streamingóriás ezzel a lépéssel bebiztosította filmjei Oscar-szereplését és a több mint hetvenéves filmszínházat is megmentette az enyészettől.
Adam Sandler és Robert Pattinson már hivatalosan is Oscar-esélyes
Kihirdették a 2020-as Independent Spirit Awards jelöltjeit, és a jelölések nagy nyertese Adam Sandler Uncut Gems című filmje, valamint a Robert Pattinson főszereplésével készült A világítótorony.
"Kellenek kihívások az életben, amik hajtják az embert" - Christian Bale
Az Alelnök főszerepéért alaposan elhízott, és a forgatás befejezése után mindössze bő fél éve volt, hogy rendesen lefogyjon Az aszfalt királyai autóversenyzője, Ken Miles szerepéért. Vajon ez a film hozhatja el az újabb Oscar-jelölést...
Joe Pesci lemezt ad ki
Az Oscar-díjas amerikai színész és komikus 21 év után újra zenei pályára áll: hónap végén jön a második nagylemeze.
Több alkotó is jelen lesz az olasz filmfesztiválon
Olaszország idei Oscar-nevezettje, Marco Bellocchio legújabb alkotása, Az első áruló vetítésével kezdődik november 6-án a 10 napon át tartó 17. OLASZ FILMFESZTIVÁL-MITTELCINEMAFEST. A budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà...
Mittelcinemafest - az olasz filmfesztivál hamarosan itt van!
November 6-16. között lesz idén a budapesti Puskin és Tabán moziban a 17. Olasz Filmfesztivál/Mittelcinemafest. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén 14 kortárs olasz alkotást nézhet meg a hazai...
Előzményfilmet kaphat a Kiképzés
A Denzel Washingtonnal Oscar-díjat érő film a '92-es Los Angeles-i zavargások idejére utazna vissza.