nyelvtanulás

Nyelvtanulás? Nyolc tipp, amivel könnyebben megtanulhatjátok a szavak helyesírását
Éppen egy új nyelvvel ismerkedtek, vagy már régóta használjátok, de néhány szónak a helyes alakját nem tudjátok eltalálni? Ezekkel a trükkökkel elsajátíthatjátok a legnehezebb szavak helyesírását is.
Ingyenes nyelvtanulás otthonról? Ezzel az oldallal a nemzetközi nyelvvizsgákra is készülhettek
Ha külföldi egyetemre szeretnétek felvételizni, akkor biztosan szükségetek lesz egy nemzetközileg is elismert nyelvvizsgára. Most ehhez mutatunk egy kis segítséget.
Ennyibe kerül a nyelvtanulás: megoldódhat a "beragadt" diplomák helyzete?
Továbbra is közel százezer át nem vehető, "beragadt" diploma vár arra, hogy átvegyék őket, azonban ez nyelvvizsga hiányában nem lehetséges. Több megoldási kísérletre volt már példa az elmúlt években, ilyen volt a diplomamentő program...
Friss kutatás: tényleg káros a gyerekekre a túl sok tévénézés és tablezetés?
Az olvasás és a nyelvtanulás készségét is befolyásolhatja a túl sok (vagy túl korán?) kezdett okostelefonozás, tabletezés, egyszóval "képernyőzés". Újabb érdekes kutatási eredményekről számolunk be.
Friss kutatás: tényleg káros a gyerekekre a túl sok tévénézés és tablezetés?
Az olvasás és a nyelvtanulás készségét is befolyásolhatja a túl sok (vagy túl korán?) kezdett okostelefonozás, tabletezés, egyszóval "képernyőzés". Újabb érdekes kutatási eredményekről számolunk be.
Három tipp a szórakoztatóbb nyelvtanuláshoz: ezeket érdemes kipróbálni
Ha már belefáradtatok a nyelvkönyvekbe, és az iskolai tanulási módszerekbe? Most pár remek tippet gyűjtöttünk össze, hogy ne legyen unalmas a nyelvtanulás.
A HÖOK üdvözli a nyelvvizsga követelmény eltörlését, ezzel a középiskolai nyelvoktatás is változhat
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) üdvözli a kormány döntését a kötelező nyelvvizsga-követelmény eltörléséről, és a nyelvtanulás fontosságára hívja fel a figyelmet.
Hatékony nyelvtanulás önállóan: tippek és ötletek
A nyelvtanulásról elsőként sokaknak az iskola, tanfolyam vagy magántanár jut az eszébe. Néha feledésbe merül, hogy mennyit lehet önállóan tanulni egy-egy idegen nyelvet is. Mutatjuk, hogy melyek azok a módszerek, amelyeket ha betartotok...
Nyelvtanulás dínókkal: a Hocus-Lotus módszer
Hocus és Lotus két furcsa kis állat, félig dinoszauroszok, félig krokodilok, akik kalandjaikkal játékosan vezetik be az idegen nyelvek világába a 3-8 éveseket.
Ingyenes nyelvtanulás: ezzel az applikációval bárhol és bármikor új nyelveket tanulhattok
Ha az angol már jól megy, érdemes új nyelveket is megtanulnotok. A most bemutatott app segítségével számos nyelv közül válogathattok.
Önálló nyelvtanulás otthonról? Ezzel a könyvsorozattal tanár nélkül készülhettek a nyelvvizsgára
Felelevenítenétek az angol nyelvtudásotokat? Esetleg nyelvvizsgát terveztek a nyár végére? Ezzel a könyvsorozattal önállóan készülhettek akár a felsőfokig.
Nyelvtanulás nyáron? Mutatunk egy alkalmazást, amellyel játszva tanulhattok
Speciális dolgokat gyakorolnátok a közelgő nyelvvizsgára, vagy már az érettségire készültök? Itt egy remek alkalmazás, amivel könnyebb lesz a tanulás.
Nem vettek fel? Van egy ötletünk
Önkéntesség, nyelvtanulás, duális szakképzés, munka itthon vagy külföldön – egy sikertelen felvételi után sem dől össze a világ, még számos lehetőség áll előtted. Egyelőre még keveseknek jut eszébe a duális szakképzés felé...
Így tanulhatsz meg angolul néhány hét alatt: a szakértő szerint napi 15 perc is hasznos
A gyors nyelvtanulás nem lehetetlen, és nem is kell feltétlenül tanfolyamra járni hozzá.
Nyelvtanulás a nyári szünetben? Ezzel az appal ingyenesen képezhetitek magatokat
Szívesen fejlesztenétek idegennyelv-tudásotokat? Újabb remek alkalmazást ajánlunk, amellyel ingyenesen képezhetitek magatokat.
Nyelvtanulás a nyári szünetben? Itt egy ingyenes app, amivel hétköznapi beszélgetésekből tanulhattok
Nyelvtanulásra fordítanátok a nyári szünetben felszabadult temérdek időt? Ezzel az alkalmazással hétköznapi beszélgetések során gyakorolhatjátok a nyelvet.
Három ingyenes mobilapp a nyárra, amit még nyaralás előtt érdemes letölteni
Hamarosan itt a nyári szünet. Hosszú útra mentek vagy a strandon lazítotok, de nem szeretnétek unatkozni? Ha szívesen tanulnátok valami újat, vagy fejlesztenétek a nyelvtudásotokat a nyáron is, ez a lista nektek szól. A következő cikksorozatunkban...
Nyelvtanulás otthonról? Ezekkel az appokkal ingyenesen tanulhattok angolul
Szóbeli érettségi előtt még készülnétek egy kicsit angolból? Hamarosan nyelvvizsgázni mentek, de szívesen bővítenétek a szókincseteket vagy javítanátok a kiejtéseteket? Újabb appokat ajánlunk, amikkel ingyenesen tanulhattok vagy gyakorolhattok...
Diákhitel - Félmillió forintot lehet kérni nyelvtanulásra
Nyelvtanuláshoz is igényelhető lesz a diákhitel. Részletek: ...
Kínába is utazhatnak ingyenes nyelvtanfolyamra a magyar diákok
A világon egyedülálló, hogy a magyar kormány 140 ezer diáknak alanyi jogon biztosítja a kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulás lehetőségét - közölte a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos...
Miniszteri biztos: egyedülálló a magyar diákok külföldi nyelvtanulási lehetősége
Budapest - A világon egyedülálló, hogy a magyar kormány 140 ezer diáknak alanyi jogon biztosítja a kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulás lehetőségét - közölte a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős...
Nyelvtanulás: ezzel az alkalmazással a kiejtést is gyakorolhatjátok
Ma egy olyan alkalmazást ajánlunk nektek, amellyel a kiejtést és a hallásértést is gyakorolhatjátok.
Nyelvtanulás sorozatokkal és filmekkel? Ezzel a bővítménnyel kipróbálhatjátok
Új ingyenes bővítményt dobott piacra a Google Chrome. Most sorozatok, filmek nézése közben tanulhattok új nyelveket.
Pénztárcabarát nyelvtanulás: ezzel a négy tippel több ezer forintot is spórolhattok
Akár középiskolásként, akár az egyetemi évek alatt tanultok nyelveket, érdemes figyelni az anyagiakra is. Most összeszedtünk pár hasznos tippet.
Kötelező nyelvvizsga: a képviselők 62 százalékának nincs papírja a nyelvtudásáról
A jelenlegi parlamenti képviselők 62 százalékának nincs középfokú nyelvvizsgája. A te gyereked jövőre már csak akkor jelentkezhet egyetemre, ha neki van. Miközben az ehhez szükséges nyelvtanulás feltételei nem biztosítottak minden gyerek...
Nyelvtanulás: ezzel az applikációval a kiejtést is gyakorolhatjátok
Most egy olyan alkalmazást ajánlunk nektek, amellyel a kiejtést és a hallásértést is gyakorolhatjátok különböző nyelveken.
A korai nyelvtanulás alapjai
Hi, Im Fanni. Whats your name?, kezdte Fanni a barátkozást a Normafán egy angol kislánnyal. Majd kedélyesen csevegett vele pár mondatot.
Öt remek tipp, amellyel könnyebben megy a nyelvtanulás
Ha évek óta küzdesz az angol nyelvvel, mégsem érzed úgy, hogy ott tartanál, ahol szeretnél, akkor célszerű elgondolkoznod azon, hogy a választott módszer vajon valóban neked való-e. Íme, öt tipp a nyelvtanuláshoz.
Nem csak a nyelvtanulás fontos: hét ok, amiért megéri cserediáknak jelentkezni
Egy tavalyi felmérés szerint a magyar középiskolások főként a nyelvtanulás kedvéért lennének legszívesebben cserediákok. Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány jelenleg külföldön élő cserediákjai is azt mondják...
Nem minden iskolákban lenne szabad megkezdeni a korai nyelvoktatást
Csak azokban az iskolákban lenne szabad megkezdeni a korai nyelvoktatást, amelyekben biztosítani tudják az adott életkori sajátosságokhoz illeszkedő foglalkozásokat, és amelyek lehetőséget adnak a megkezdett nyelv folytatására a kötelező...