múmia

18. századi magyar múmia segít feltárni a végbélrák titkát
A tudomány egyelőre nem tudja megmondani, hogyan függ össze a végbélrákos esetek felénél felfedezett mutáns gén a helytelen életmóddal. A kérdésre a 18. századi Magyarországról származó mumifikálódott holttestek segítenek választ...
3500 éves szívbeteg
Az akut szívelégtelenség legrégebbi ismert esetét dokumentálták olasz, német és amerikai kutatók, akik egy 3500 éves múmia vizsgálatának eredményeiről számoltak be a firenzei nemzetközi egyiptológiai kongresszuson.
Recept: Múmia virslik
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 12 db virsli 1 tojás egész bors vagy szegfűszeg
Múmia virslik
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 12 db virsli 1 tojás egész bors vagy szegfűszeg
A fáraó fürdője
Modern szobor vagy gyolcsba tekert múmia?
Múmia a vizsgálóban
A debreceni Déri Múzeum óegyiptomi múmiáit vizsgálták meg az egyik legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai berendezéssel a Kenézy Kórház orvosai. Egy biztos: még nem találkoztak ilyen idős beteggel.
Lyme-kóros múmia
Az 5300 éves jégmúmiánál, Ötzinél diagnosztizálták a világtörténelem első Lyme-kórját - írja a www.huffingtonpost.com ...
Egy egyiptomi múmia prosztatarákja a betegség genetikus eredetét bizonyítja
Prosztatarákot állapítottak meg a Kairói Amerikai Egyetem (AUC) kutatói egy 2200 éves egyiptomi múmiánál, ami a betegség genetikus eredetét bizonyítja.
Az ókori Egyiptomban is küzdöttek daganattal
Áttétes prosztatarákot fedeztek fel portugál kutatók egy 2250 éves egyiptomi múmia
Agyi erek lenyomatát fedezték fel egy óegyiptomi múmia koponyacsontján
Agyi erek lenyomatát fedezték fel egy óegyiptomi múmia koponyacsontjának belsején spanyol kutatók, akik a szokatlan leletről a Cortex című szaklapban számoltak be.