kocsonya

Széll Tamás megosztja a nápolyiszerűen ropogós malac titkát
Az utóbbi hetekben hasznos tippek sorát osztotta meg velünk Széll Tamás: volt szó steaksütésről, a kacsáról háromszor, majd a kocsonya került fazékba, majd a hűtőbe. Most a ropogós malacsült praktikáiról mesélt nekünk: nehéz témakör...
Széll Tamás szerint a legjobb kocsonya leve minimum 6 órán át készül
Mi a szép tiszta, mégis mély kocsonya titka? Milyen legyen a hús-cupák aránya? Széll Tamást kérdeztük saját kocsonyás élményeiről és kedvenc interpretációjáról. The post Széll Tamás szerint a legjobb kocsonya leve minimum 6 órán...
Házi remegős, falusi kocsonya: sok füstölt hússal az igazi
A téli hónapok nagy kedvence a kocsonya. Most már bátran elkészítheted, elég hideg van hozzá.
Így készül a legjobb kocsonya - Nosztalgia és bőrfiatalító kollagén egyetlen tálban
Van, aki a zsírra, a cupákra megy, más éppen ellenkezőleg, a színhúst és a zselés levest szereti - ez a recept nekik szól.
Átadták a Dining Guide éves díjait
Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, valamint bemutatkozott a „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulás, hazánk legjobb 20 éttermének részvételével. Február...
MAG – Modern Alap Gasztronómia
MAG – Modern Alap Gasztronómia  A magyar vendéglátás origója a képzés. Ez az a felismerés, amelyet lassan két évtizede folyamatosan a szőnyeg alá söprünk, holott a magyar gasztroforradalom tökéletesen megmutatta: a jelenlegi ......
Kocsonya füstölt csülökkel
Hozzávalók: 1 kg sertésköröm 50 dkg füstölt sertéscsülök 10 g fekete bors (szemes) ételízesítő ízlés szerint 1 sárgarépa 1 fehérrépa 2 nagy fej vöröshagyma 2 fej fokhagyma oregánó ízlés szerint bazsalikom ízlés szerint kakukkfű...
Szilveszteri kocsonya sok füstölt hússal: a legtöbben ezeket hibázzák el
A főzési időn nem szabad rövidíteni a kocsonyánál.
Új nyári szendvicskollekció érkezett az OMV-töltőállomásokra
Kacsamájpaté, lecsó, vargányás kacsakolbász, érlelt sajtos tojásosnokedli és kocsonya – csak néhány izgalmas alapanyag az OMV nyári szendvicskollekciójából, amelyet ismét Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem séfje...
Kocsonya
A tökéletes falusi kocsonya családi receptje - Így főzd, hogy remegős legyen
Az igazán jó kocsonya lassan készül, hosszú órákon át fő, és sok füstölt hús kerül bele.
Sertés kocsonya
Hozzávalók: 1,5 kg sertés köröm 50 dkg füstölt tarja 5 fej fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma só 2 teáskanál őrölt bors 20 szem szemes bors 4 tojás 1 teáskanál pirospaprika Elkészítése: A körmöket felaprítjuk kisebb darabokra, a tarját...
Kocsonya
Hozzávalók: 1 friss sertés hátsó csülök 2 sertés köröm 50 dkg bőrke 1 nagy fej vöröshagyma 1 babérlevél 20 szem fekete bors só 3 csöves paprika 2 sárgarépa 1 fehérrépa 1 fej fokhagyma Elkészítése: A húst ízlés szerinti nagyságúra...
Kocsonya, palacsinta és kávék: 3 szuper gasztroprogram a hétvégére
3 szuper gasztroprogram a hétvégére: ide menj, ha nem vonzanak Mohácsra a busók!
Így készül a hagyományos kocsonya - Jóféle falusi recept
A legtöbb kocsonya karácsony és szilveszter között fő. Te se maradj le, mutatunk egy jó receptet hozzá. ...
Ettől lesz igazán jó a kocsonya - tippek az elkészítéséhez
A januári időszakban tökéletes választás egy jó kocsonya. A kocsonya klasszikus fogás, a zselírozásra alkalmas csontokból, bőrökből viszonylag könnyen elkészíthetjük a remegős fogást.
Farsangi ételek egészségesebben
A hagyományos farsangi ételek vidékenként eltértek ugyan, de szinte mindenhol szerepel a disznóhús, a tepertő, kolbász, disznótoros, káposzta, kocsonya, pogácsa, farsangi fánk, rétes, hájas tészta. Nézzük, hogy készítsünk - e sorvezető...
Disznótoros, kocsonya és Vince-napi pincetúra: gasztroprogramok januárban
Bár januárban visszafogottan áldozunk csak a gasztronómia oltárán, de azért az év elején is találni olyan izgalmas programokat, amiért érdemes egy kicsit járni az országot. Íme, itt az ízelítő a januári termésből.
Remegős kocsonya sok hússal - Nem lehet elhibázni
A kocsonya az év utolsó napjainak kihagyhatatlan étele. Ezzel bárki előtt felvághatsz.
Klasszikus kocsonya
80 dkg füstölt tarja 3 db sertésköröm (összevágott, nem füstölt) 50 dkg sertésbőr (tisztított nyers nem füstölt) 1 fej fokhagyma 20 szem fekete bors só víz 1 fej vöröshagyma ...
Újévi kocsonya
Mai ebédem: kocsonya. Ez igazándiból újévre készült, de annyi volt az étel, hogy csak most került rá a sor. ...
Kocsonya körömből és combból - Mindmegette Villámverseny
3 köröm, feldarabolva(lehet egy füstölt is) 1/2 kg sertéscomb egyben fél zacskó szemes bors 2 fej fokhagyma 1 ek. pirospaprika só ízlés szerint 2-3 csöves erős paprika ...
Olvasnivaló: Februári gasztroprogramok
A hideg téli napok fesztiválkínálata igazán klasszikus. A különféle disznóvágásokon való részvétel mellett külön hurka- és kolbászfesztivál várja az érdeklődőket, illetve a szezon másik két nagy sztárja, a fánk és a kocsonya...
Kocsonya III.
Hozzávalók 6 személynek: 1,5 kg sertés kocsonyahús (füle, farka, körme, füstölt csülök, bőrke) 50 dkg füstölt comb 1-2 db sárgarépa 3 fej vöröshagyma 2 fej fokhagyma só ízlés szerint kb. 2 evőkanál ...
Recept: Kocsonya III.
Hozzávalók 6 személynek: 1,5 kg sertés kocsonyahús (füle, farka, körme, füstölt csülök, bőrke) 50 dkg füstölt comb 1-2 db sárgarépa 3 fej vöröshagyma 2 fej fokhagyma só ízlés szerint kb. 2 evőkanál egész bors víz
Recept: Kocsonya II.
Hozzávalók 2 személynek: 1 db kisebb sertésláb 20 dkg csülök 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db chilipaprika 1 db tojás só egész feketebors őrölt feketebors őrölt csípős...
Recept: Kocsonya kolbászosan, zöldségesen
Hozzávalók: 2,5 kg kocsonyahús (köröm, csülök, bőr, fül, farok - nagyon fontos, hogy tegyünk bele bőrt és fület, mert ettől fog jól megkocsonyásodni) fél szál füstölt kolbász 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 2 fej vöröshagyma 1...
Kocsonya kolbászosan, zöldségesen
Hozzávalók: 2,5 kg kocsonyahús (köröm, csülök, bőr, fül, farok - nagyon fontos, hogy tegyünk bele bőrt és fület, mert ettől fog jól megkocsonyásodni) fél szál füstölt kolbász 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 2 ...
Hagyományos kocsonya: nagyanyáink receptje
A karácsony és a két ünnep közötti időszak jellegzetes fogása a kocsonya. ...