kocsonya

Átadták a Dining Guide éves díjait
Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, valamint bemutatkozott a „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulás, hazánk legjobb 20 éttermének részvételével. Február...
MAG – Modern Alap Gasztronómia
MAG – Modern Alap Gasztronómia  A magyar vendéglátás origója a képzés. Ez az a felismerés, amelyet lassan két évtizede folyamatosan a szőnyeg alá söprünk, holott a magyar gasztroforradalom tökéletesen megmutatta: a jelenlegi ......
Kocsonya füstölt csülökkel
Hozzávalók: 1 kg sertésköröm 50 dkg füstölt sertéscsülök 10 g fekete bors (szemes) ételízesítő ízlés szerint 1 sárgarépa 1 fehérrépa 2 nagy fej vöröshagyma 2 fej fokhagyma oregánó ízlés szerint bazsalikom ízlés szerint kakukkfű...
Szilveszteri kocsonya sok füstölt hússal: a legtöbben ezeket hibázzák el
A főzési időn nem szabad rövidíteni a kocsonyánál.
Forró kocsonya borult két kisgyerekre, súlyosan megégtek
Szörnyű baleset történt Zalahalápon. A szerencsétlenül járt gyerekek felépülése több hónapig is eltarthat.
Új nyári szendvicskollekció érkezett az OMV-töltőállomásokra
Kacsamájpaté, lecsó, vargányás kacsakolbász, érlelt sajtos tojásosnokedli és kocsonya – csak néhány izgalmas alapanyag az OMV nyári szendvicskollekciójából, amelyet ismét Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem séfje...
Kocsonya
A kocsonyát egyetlen vidéki levegőn felnőtt magyar ember sem tagadja meg magától!
Kocsonya
A tökéletes falusi kocsonya családi receptje - Így főzd, hogy remegős legyen
Az igazán jó kocsonya lassan készül, hosszú órákon át fő, és sok füstölt hús kerül bele.
Sertés kocsonya
Hozzávalók: 1,5 kg sertés köröm 50 dkg füstölt tarja 5 fej fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma só 2 teáskanál őrölt bors 20 szem szemes bors 4 tojás 1 teáskanál pirospaprika Elkészítése: A körmöket felaprítjuk kisebb darabokra, a tarját...
Kocsonya
Hozzávalók: 1 friss sertés hátsó csülök 2 sertés köröm 50 dkg bőrke 1 nagy fej vöröshagyma 1 babérlevél 20 szem fekete bors só 3 csöves paprika 2 sárgarépa 1 fehérrépa 1 fej fokhagyma Elkészítése: A húst ízlés szerinti nagyságúra...
Édesanyám kocsonyámat elkészíti éppen
A kocsonya kissé időigényes, de legalább hogyha megcsináljuk, egész sokáig eláll. Amíg még hűvösebb van, bátran fogjunk hozzá!
Kocsonya, palacsinta és kávék: 3 szuper gasztroprogram a hétvégére
3 szuper gasztroprogram a hétvégére: ide menj, ha nem vonzanak Mohácsra a busók!
Malackodás Miskolcon: újra Kocsonya Farsang a hétvégén
Ismerős Arcok, a Piramis, Deniz, a Paddy and the Rats, az Animal Cannibals, Balázs Pali és Aradszky László csak néhány név azok közül a fellépők közül, akik három színpadon szórakoztatják majd a közönséget a negyedik alkalommal megrendezésre...
Bőven lesz mit nézni és hallgatni a hétvégén
A bőség zavarával küzd, aki programot keres a hétvégére: február 10. és 12. között az ország egész területén változatos lesz a kínálat. A Kultúrházak éjjel-nappal nevű programsorozat keretében például a disznótortól a szőlőszentelésen...
Így készül a hagyományos kocsonya - Jóféle falusi recept
A legtöbb kocsonya karácsony és szilveszter között fő. Te se maradj le, mutatunk egy jó receptet hozzá. ...
Ókovács Szilveszter: Esküszöm, nem én fütyülök
A miniszterelnök kifejezetten szereti az operát, kéthavonta biztos megnéz egy-egy előadást a királyi páholyból. Az intézmény állami támogatásával nem elégedett a főigazgató, aki a Bazilikáig még ellát, de a Várig már nem. Leültünk...
Egy farsang, ahol garantált a jóllakottság
Ebben az évben egy héttel még korábban, január utolsó hétvégéjén indul a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang! Január 28-31. között négy napon át várja a látogatókat a Farsang idén is új helyszínekkel, gasztronómiai élvezetekkel...
Ettől lesz igazán jó a kocsonya - tippek az elkészítéséhez
A januári időszakban tökéletes választás egy jó kocsonya. A kocsonya klasszikus fogás, a zselírozásra alkalmas csontokból, bőrökből viszonylag könnyen elkészíthetjük a remegős fogást.
Ezek a sertéshúsok tartoznak valójában az 5%-os áfakörbe
A pacal, a körömpörkölt és a kocsonya januártól átkerült a gourmand-kategóriába.
Farsangi ételek egészségesebben
A hagyományos farsangi ételek vidékenként eltértek ugyan, de szinte mindenhol szerepel a disznóhús, a tepertő, kolbász, disznótoros, káposzta, kocsonya, pogácsa, farsangi fánk, rétes, hájas tészta. Nézzük, hogy készítsünk - e sorvezető...
Disznótoros, kocsonya és Vince-napi pincetúra: gasztroprogramok januárban
Bár januárban visszafogottan áldozunk csak a gasztronómia oltárán, de azért az év elején is találni olyan izgalmas programokat, amiért érdemes egy kicsit járni az országot. Íme, itt az ízelítő a januári termésből.
Remegős kocsonya sok hússal - Nem lehet elhibázni
A kocsonya az év utolsó napjainak kihagyhatatlan étele. Ezzel bárki előtt felvághatsz.
Klasszikus kocsonya
80 dkg füstölt tarja 3 db sertésköröm (összevágott, nem füstölt) 50 dkg sertésbőr (tisztított nyers nem füstölt) 1 fej fokhagyma 20 szem fekete bors só víz 1 fej vöröshagyma ...
Újévi kocsonya
Mai ebédem: kocsonya. Ez igazándiból újévre készült, de annyi volt az étel, hogy csak most került rá a sor. ...
Kocsonya körömből és combból - Mindmegette Villámverseny
3 köröm, feldarabolva(lehet egy füstölt is) 1/2 kg sertéscomb egyben fél zacskó szemes bors 2 fej fokhagyma 1 ek. pirospaprika só ízlés szerint 2-3 csöves erős paprika ...
Egyujjas játék telefonjára, hosszú percekre leköti majd
Egy normál konyhaasztalon a kocsonya/zselé sem lehet játék tárgya, de egy ingyenes telefonos játékban élvezni fogja, hogy játszik vele.
Megkezdődött a miskolci kocsonya farsang
Rekorddöntésre készülnek a szervezők.
Megkezdődött a miskolci kocsonya farsang
Megkezdődött Miskolcon a vasárnapig tartó kocsonya farsang, kulturális, zenei, gasztronómiai programokkal fűszerezve. Idén rekorddöntésre is készülnek a szervezők.