inkontinencia

Százezreket érint Magyarországon az inkontinencia
3600 fő bevonásával készült hazai felmérés a vizeletvisszatartási problémában, közismert nevén inkontinenciában szenvedőkről. A betegségben egyébként több mint 400 millió ember érintett világszerte.
Idősek szégyene - ok a visszahúzódásra
Az inkontinencia (akaratlan vizeletvesztés) jelensége az életkor előrehaladtával súlyosbodik. Ennek elfogadása, megfelelő kezelése nehézséget okoz. Ismerjük meg a megfelelő eszközöket!
A vizelet inkontinencia kivizsgálása
Mivel az inkontinencia számos formában jelentkezhet és számos tényező okozhatja, rendszerint alapos kivizsgálás szükséges a diagnózis felállításához. Amennyiben úgy dönt, hogy felkeresi orvosát, célszerű felkészülni már az első...
Életmódtanácsok vizelet inkontinencia esetén
A vizelet inkontinencia nem mindig előzhető meg, kialakulásának valószínűsége, illetve a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód módosításával.
Gyakoribb az inkontinencia, mint gondolnánk
Napjainkban nagyjából 2 millió 60 év feletti személy él Magyarországon. Mintegy 50 százalékuk küzd vizelettartási problémákkal. A betegek 34 százaléka ráadásul megfelelő kezelést sem kap. ...
A vizelet inkontinencia típusai
A vizeletvisszatartási nehézségeket a tünetek alapján öt csoportba sorolhatjuk, így beszélhetünk stressz-, késztetéses, túlfolyásos, funkcionális vagy kevert inkontinenciáról.
Az inkontinencia kezelése - A Kegel-gyakorlat
A Kegel-gyakorlat az inkontinencia kezelésére szolgáló módszer. Arnold Kegel 1952-ben elsők között publikált a pubococcygeus (PC) női izomcsoport jelentőségéről. Ez az alhasi izomcsoport felelős a hüvely és húgycső körüli, valamint...
A vizelet inkontinencia nem kizárólag a nők problémája
Hogyan kezelhető a férfi vizelet inkontinencia?
Az inkontinencia kivizsgálásának menete férfiaknál
Az inkontinencia nem szégyen! Létezik rá hatékony orvosi megoldás, ezért is fontos orvoshoz fordulni. Cikkünkben a kivizsgálás menetéről olvashat.
Sürgős ügyek kezelése
Az inkontinencia a vizelet- és a széklet tartásának nehézségét jelenti. Idősebb korban, így Alzheimer-kórban és demenciában is gyakran előfordul – kiváltképp a betegség előrehaladott stádiumában okozhat jelentős nehézségeket. ......
Hogyan válassza ki a megfelelő inkontinencia terméket?
Ma már léteznek olyan termékek, amelyek diszkréten és biztonságosan oldják meg a vizelettartási nehézségekkel járó helyzeteket még akkor is, ha az érintett mobilis és aktív életet él.
Hogyan kezelhető a vizelet inkontinencia férfiaknál?
A kezelés függ az inkontinencia típusától, ám általában gyógyszeres kezelésből és gyógytornából áll. Műtétre csak nagyon ritkán van szükség. Az életmódváltás is sokat segíthet a tünetek enyhítésében.
Inkontinencia - Fontos a bőrápolás
A vizelet és széklet inkontinencia bizonyos problémákkal szemben még érzékenyebbé teszi a bőrt. Hogyan kerülheti el ezeket?
3 tényező, ami hajlamosít az inkontinenciára
A kontinencia az inkontinencia ellentéte, azaz a vizelet megtartásának képessége. Ha azt hinnénk, csak a véletlenek játékán múlik, elveszítjük-e, igencsak tévedünk! Életünkben sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor a kontinencia ......
Inkontinencia termékek férfiaknak
Nagyon fontos, hogy kifejezetten férfiak számára készült terméket válasszon, mivel ezek anatómiai formázottságuk révén a legmegfelelőbb illeszkedést biztosítják, ezáltal tudják a kellő védelmet és diszkréciót nyújtani.
A férfi inkontinencia kivizsgálásának menete
Mi történik, ha orvoshoz fordulunk? Cikkünkben a kivizsgálás menetéről olvashat.
Az inkontinencia hat típusa
Az inkontinencia, vagyis az akaratlan vizeletszivárgás egy rendkívül kellemetlen probléma amely meglepően sok embert érint. A jelenségnek több típusa is van. ...
A vizeletinkontinencia kezelése férfiaknál
A kezelés függ az inkontinencia típusától, ám általában gyógyszeres kezelésből és gyógytornából áll. Műtétre csak nagyon ritkán van szükség. Az életmódváltás is sokat segíthet a tünetek enyhítésében.
Inkontinencia - Három lépés az egészséges bőr érdekében
A vizelet- és székletinkontinencia néhány problémával szemben még érzékenyebbé teszi a bőrt.
Inkontinencia és bőrápolás
Tisztálkodás, ápolás és védelem - Mindhárom elengedhetetlen!
Hogyan válasszon magának egy férfi inkontinencia terméket?
Fontos, hogy minden célra a megfelelő terméket válassza az inkontinencia súlyosságához, az Ön neméhez és életmódjához igazodva.
Vizelet inkontinancia férfiaknál - Hogyan kezelhető?
A kezelés függ az inkontinencia típusától, ám általában gyógyszeres kezelésből és gyógytornából áll. Műtétre csak nagyon ritkán van szükség. Az életmódváltás is sokat segíthet a tünetek enyhítésében.
14 tény a férfi inkontinenciáról
Tévhit, hogy az inkontinencia csak a nőket érinti - becslések szerint a betegségben szenvedők egynegyede az erősebbik nemhez tartozik. Lássunk néhány tényt, amely a férfiak inkontinenciájára jellemző.
Fogyással csökkenthető az inkontinencia
Korábbi kutatásokból már kiderült, hogy a fogyásnak számos előnye van, többek között a vérnyomás és a cukorbetegség kialakulásának az esélye is kisebb. Amerikai szakemberek azt tapasztalták, hogy az inkontinencia gyógyításában is...
Inkontinencia - Bőrápolási tippek az irritáció elkerüléséért
Az egészségügyi szakemberek egyetértenek abban, hogy a megfelelő és következetes gáttáji gondozás elengedhetetlen az inkontinencia kezelésében.
Ételek, melyektől gyakrabban kell pisilni
Az inkontinencia legfőbb tünete, hogy gondot okoz a vizelet visszatartása. Ezért is fontos odafigyelni, hogy kerüljük azokat az ételeket, melyektől gyakrabban kell WC-re mennünk.
Inkontinencia - Igaz vagy hamis?
A tévhitek valószínűleg azért alakultak ki, mert az emberek ritkán beszélnek az inkontinenciáról. Cikkünkben tisztázzuk a félreértéseket.
Előzze meg az inkontinencia dermatitiszt!
Az inkontinenciához kapcsolódó gyakori állapot az inkontinencia dermatitisz, melyet pelenkakiütésnek is neveznek. Tulajdonképpen a csecsemőktől az idősekig minden korosztályt érinthet ez a probléma.
Inkontinencia - Tisztálkodás, ápolás és védelem
A bőr természetes sav- és zsírköpenyének megőrzése érdekében a bőrt gyengéden meg kell tisztítani az izzadságtól, a kiválasztott anyagoktól, a levált hámsejtektől. Elengedhetetlen továbbá az olyan hidratáló ápoló termékek alkalmazása...
Férfiaknál is jelentkezhet vizelet inkontinencia - Hogyan kezelhető?
A kezelés függ az inkontinencia típusától, ám általában gyógyszeres kezelésből és gyógytornából áll. Műtétre csak nagyon ritkán van szükség. Az életmódváltás is sokat segíthet a tünetek enyhítésében.