húsvéti nyúl

Miért pont nyuszi hozza a tojásokat húsvétkor? Nyakatekert a történet
Mózes harmadik könyvében tisztátalan állatnak nevezte, a húsvéti nyúl mára mégis az ünnep jelképe lett.
Miért tojik pont tojást a nyúl húsvétkor? Egyszerűbb a magyarázat, mint gondolnád
A tojás már a pogány idők óta kötődik az évnek ehhez a szakához, de a nagyböjt tette a húsvéti ünnepkör szoros részévé.
Mit is ünneplünk húsvétvasárnap? – ezt jelentik a húsvéti szimbólumok
A nyúl volt előbb, vagy a tojás? Vagy valami egészen más? Miről is szól a húsvét voltaképpen? Ma is szimbólumok és szokások tucatjai veszik körül ezt a szép tavaszi ünnepet, amiket mind nagyon szeretünk, de eredeti jelentésüket sokszor...
Mennyei répatorta húsvétra – gluténmentes recept
A húsvéti nyúl tuti áldását adná erre a gluténmentes répatortára.
Ez a húsvéti nyúl kiveri nálad a biztosítékot
Picit komolyan vették a HÚSvétot abban a cseh élelmiszer-áruházban ahol egészen rendhagyó nyuszikat kínálnak a vásárlóknak. Csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk a kattintást!
Vajbárány és csoki bilby csokinyúl helyett?
A húsvéti nyúl "szerves eleme" a húsvétnak, a legtöbben mégsem tudják, hogy pontosan melyik nyúl is hozza a tojásokat. Ráadásul nem is mindenhol a nyúl a húsvét "központi állat-szereplője"!
A húsvéti nyúl hozza az RTL-re az új Reggelit
Az RTL Klub megújult reggeli műsorát a húsvéti nyuszi hozza! Peller Anna és Lukács Miki húsvét hétfőn köszönti először a nézőket a piacvezető kereskedelmi csatornán.
Kíváncsi vagy, milyen a húsvéti nyuszi? Csak mert egy hároméves így képzeli el
Azért irigyeljük azt a világot, ami ezeknek a kis tökmagoknak a fejében él. Pedig olyan prózai kis infókat kapnak tőlünk: jön a nyúl, ajándékot hoz, beteszi a fészekbe – kész.
Miért a nyúl hozza a tojást? Miért eszünk sonkát? Top 5 húsvéti hagyomány!
Miért eszünk húsvétkor bárányt és sonkát? Miért "kötelező" ilyenkor a főtt tojással kínálni a vendégeket? És miért a nyúl hozza a tojást? Húsvéti szokásaink izgalmas olvasmányt kínálnak!
Taláros nyuszi: 10 ezer forint sonkapénzt kapnak a bírók
„Kis értékű” ajándékutalványt kapnak az „áldott húsvéti ünnepekre” a bírók – tudta meg a hvg.hu. Körlevélben tájékoztatták őket a 10 ezer forintos utalványról, ami egyesek szerint inkább szánalmas, miközben még visszás...
Hétfőtől még kedvezőbb a Növekedési hitel!
A húsvéti nyúl előzetes ajándékaként értékelhetik a cégtulajdonosok az elmúlt időszak legkedvezőbb vállalati finanszírozási formájának, a növekedési hitel elérhetőségében bekövetkezett enyhítést. A maximum 2,5%-os hitel ma már...
Húsvéti édességek: csokoládé nyúl a legkedveltebb továbbra is
Éves szinten értékben 2, mennyiségben pedig 10 százalékkal csökkent a forgalom 2015-ben.                    
Pénztárcanyitogató lesz az idei húsvét is
Jelentősen bővül az élelmiszerek eladása húsvétkor, az idei húsvéti költekezés az élelmiszerek forgalmában az előző évek adatai szerint mintegy 50-60 ...
Minden, amit a Magyar Óriás Nyúlról tudni kell
A Magyar Óriás Nyúl génbankját ma Palócföldön őrzik: a kilenc nyúlvonal csak egyetlen helyen, Mátranovákon található meg egyszerre. Óriásnyúlügyi összeállítás a húsvéti Magyar Konyhában!
Lehet, hogy Te vagy a húsvéti nyúl? Tesztünkből megtudhatod!
Talán nem is gondolkoztál rajta, mert annyira lefoglalt a Télapó szerep, de az is lehet, hogy Te vagy a húsvéti nyuszi. Válaszolj 7 kérdésre és minden kiderül!
A holland nyúl nem cuki
Hollandiában is a tojás a húsvéti ünnepek egyik legfontosabb kelléke, mellé azonban a hollandok nem aranyos kisnyuszit, hanem igazi, éltes, méretes mezei nyulat képzelnek el húsvéti nyúlként.
Mi volt előbb, a nyúl vagy a tojás?
A jeles napok nagy rendszerében kötött volt, hogy melyik népszokásban ki az aktív szereplő, ki a passzívabb vagy csak szemlélője mindezeknek. A tavaszi időszak szokásai a nők kezében vannak. Nagyon összetett, gazdag a húsvéti időszak...
Hollandiában nem aranyos kisnyuszi, hanem éltes jószág a húsvéti nyúl
A hollandoknál is a tojás a húsvéti ünnepek egyik legfontosabb kelléke, mellé azonban nem aranyos kisnyu- szit, hanem igazi, méretes mezei nyulat képzelnek el húsvéti nyúlként.
Mi volt előbb: a nyúl vagy a tojás? Húsvéti szokások és eredetük
Miért a nyuszi tojja a hímes tojást? Mi a locsolás értelme? Miért eszünk sonkát húsvét vasárnap? Összegyűjtöttük a legjellemzőbb szokásokat és azok magyarázatát.
Mit hozzon a gyereknek a nyuszi? 7 ötlet, ami jobb, mint a csokitojás
Édesség helyett valami hasznos vagy maradandó ajándékot is hozhat a húsvéti nyúl.
Breaking! Lencsevégre kapták húsvéti nyuszit - vicces fotó
Az ünnep közeledtével ki sem látszik a munkából a húsvéti nyúl, aki, hogy még gyorsabban tudja összegyűjteni a gyerekeknek szánt tojásokat, drótszamárra pattant. ...
Húsvéti nyúl: Tartási szabályok!
A nyuszik megfelelő gondoskodás mellett kedvelt házi kedvencekké válhatnak. ...
Húsvéti nyúl: Tartási szabályok!
A nyuszik megfelelő gondoskodás mellett kedvelt házi kedvencekké válhatnak. ...
Az allergia húsvétkor is támad
A húsvéti nyúl, a barka, a kölni és a húsvéti tojás egyet jelent magával a Húsvéttal, ám sokak számára tudtukon kívül megkeseríthetik az ünnepet. Milyen veszélyforrást jelentenek allergiás szempontból a húsvéti ünnep jelképei?
Íme, az ördögi húsvéti nyúl - Fotók
A húsvéti nyuszi nem mindig cuki, az arcára olykor sátáni tekintet ül ki. Jobb is, ha nem tudjuk mi jár a fejében. ...
Szamárháton járta be Jézus Pest belvárosát
Valahogy így lehetett kétezer éve is: Jézus bevonult a nagyvárosba szamárháton, bambán, ujjongva vagy érdeklődve figyelte a sok ember. Hallottak már róla, személyesen találkoztak is vele talán, de mindenkiben közös volt, hogy valamire...
Olvasnivaló: Húsvéti receptverseny!
Itt a tavasz, jön a húsvét, a nyúl meg a locsolók, készüljünk mindenféle finomsággal az ünnepekre. Küldd el legújabb receptjeidet, és nyerj velünk vízszűrős kancsót, botmixert vagy olajsütőt!
Idén is havazni fog húsvétkor?
„Meglesz ennek a böjtje!” – halljuk mostanában sokat, ha az enyhe tél kerül szóba. Fagynak, hónak nyoma sincs, bár ezt már megszokhattuk: tavaly is így kezdődött, aztán jött a feketeleves: hóbuckákba fulladt a húsvéti nyúl. Mire...
Nem vicc: elkapták a rendőrök a húsvéti nyuszit
Szerencsére csak némi dorgálást kapott a húsvéti nyúl, pedig akár komolyabb büntetés is kijárhatott volna, amiért bukósisak nélkül motorozott Kalifornia útjain.