eper

Epres-joghurtos jégkrém
Epres-joghurtos jégkrém Hozzávalók: 30 dkg eper 3-5 ek. cukor. (ízlés szerint) 2,5 dl görög joghurt 1 dl tejszín 1 cs. vaníliás cukor Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen Adagok: 4 főre...
Joghurtos eperkrémleves
 Joghurtos eperkrémleves Hozzávalók: 40 dkg eper 1 db citrom reszelt héja 1/2 db citrom leve 1 cs. vaníliás cukor 2 dl görög joghurt 2 dl tejszín 10 dkg cukor (ízlés szerint) A tálaláshoz: 10 dkg eper 2-3 ek. görög joghurt Elkészítési...
Epres pavlova
Hozzávalók: Habcsóktortához: 4 tojás fehérje 10 ek cukor 1 vaníliás cukor vagy 2-3 csepp vaníliaaroma 1 kk ecet 1 kk citromlé 1 ek étkezési keményítő Krémhez: 1 cs vanília ízű pudingpor 2 dl tej 2 ek cukor 10 dkg vaj sok-sok eper Elkészítése:...
Túrókrém torta eperrel
 Túrókrém torta eperrel Hozzávalók: (26 cm-es formához): A tortalapokhoz: 2×2 db tojás 2×8 dkg porcukor 2×10 dkg liszt 2×1 cs. vaníliás cukor 2×1/2 cs. sütőpor Az eper zseléhez: 20 dkg eper 3 ek. cukor 1/2 dl víz 5 g zselatin A túrókrémhez:...
Epres gombóc eperöntettel
Hozzávalók: A gombóchoz: 50 dkg burgonya 1 tojás só 10-15 dkg finomliszt 20 szem friss, közepes méretű eper 4 evőkanál olaj 15 dkg zsemlemorzsa Az öntethez: 15 dkg eper 2 evőkanál barnacukor 1 teáskanál balzsamecet Elkészítése: Az epreket...
Eperözön
Hozzávalók: Eper 10-15 db babapiskóta 1 cs. vaníliapuding 5 dl tej 3 ek cukor habtejszín 1 tábla csokoládé 2 ek étolaj Elkészítése: Ez a desszert az “eperimádatomat” tükrözi. Nem is írom, hogy mennyi kell ebből a finom gyümölcsből...
Eperkrémleves Marcsi konyhájából
 Eperkrémleves Marcsi konyhájából Hozzávalók: 40-50 dkg eper 2 dl tejszín 4 dl tej 2 csapott ek. főzés nélküli vaníliás pudingpor (pl: Gála, Aranka) 1 cs. vaníliás cukor 2 ek. cukor 1/2 citrom reszelt héja Levesbetétnek: 10 dkg eper...
Vienetta sütemény eperrel és csokival
 Vienetta sütemény eperrel és csokival Hozzávalók: A tésztához: 6 db tojás 6 ek. porcukor 6 ek. liszt 1 cs. sütőpor A krémhez: 2 cs. eperízű pudingpor 6 dl tej 15 dkg porcukor 25 dkg vaj vagy margarin 20 dkg eper 15 dkg étcsokoládé A...
Márványos túrótorta
 Márványos túrótorta Hozzávalók: 60 dkg tehéntúró 2 dl habtejszín 4 ek. porcukor 1 citrom reszelt héja 10 g por zselatin 1/2 dl víz A tetejére: 25 dkg eper (fagyasztott is jó) 10 g por zselatin 2 ek. cukor 1 dl víz Elkészítési idő:...
Tejberizses-csokis kehely
Hozzávalók: Tejberizshez: 1,3 l tej 2,5 dl (1 bögre) rizs 10-15 dkg kristálycukor 1 csipet só 2 ek mazsola 1 cs vaníliás pudingpor + 1,5 dl tej 10 dkg margarin Pudinghoz: 3 cs csokipuding (főzős) 1,5 l tej 10-15 dkg kristálycukor 10 dkg étcsokoládé...
Epres-habos szelet
Hozzávalók: Piskóta: 8 tojás 8 ek porcukor 8 ek finomliszt 1 cs sütőpor Krém: 3 cs szamóca ízű pudingpor 8 dl tej 25 dkg vaj 20 dkg porcukor cukor ízlés szerint 1 kg eper Tetejére: félbevágott eperszemek kb 30 db 5 dl habtejszín Elkészítése:...
Epres, kekszes torta
Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz (kocka alakú) 1,5 dl eperdzsem 35 dkg eper 500 gramm mogyorókrém 500 gramm mascarpone 20 dkg porcukor 5 dl habtejszín Elkészítése: A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet....
Epres tejberizs
 Epres tejberizs Hozzávalók: A tejberizshez: 20 dkg rizs 6 dl tej 1,5 dl Hulala (v. habtejszín) 10 dkg  porcukor 2 cs. vaníliás cukor Az eperdzsemhez: 50 dkg eper 3 ek. méz 2 cs. vaníliás cukor 1 kk. őrölt fahéj 1 púpozott tk. étkezési...
Epres tejberizs Gizi konyhájából
 Epres tejberizs Gizi konyhájából Hozzávalók: A tejberizshez: 20 dkg rizs 6 dl tej 1,5 dl Hulala (v. habtejszín) 10 dkg  porcukor 2 cs. vaníliás cukor Az eperdzsemhez: 50 dkg eper 3 ek. méz 2 cs. vaníliás cukor 1 kk. őrölt fahéj 1 púpozott...
Gyümölcsös túrókrémes palacsintatorta
 Gyümölcsös túrókrémes palacsintatorta Hozzávalók: A palacsinta tésztához: 20 dkg liszt 1 db tojás 3 dl tej 1,5 dl szénsavas víz csipet só 1 ek. cukor 1 ek. olaj A sütéshez: kb. 2 ek. olaj A töltelékbe: ribizli lekvár (vagy eper) A...
Epres vaníliás palacsinta
Epres vaníliás palacsinta Hozzávalók: A tésztához: 3 dl tej kb. 3,5-4 dl szénsavas ásványvíz 3 nagy méretű tojás 2 csomag vaníliás cukor csipetnyi só 3 evőkanál olaj 3 ek. cukor 40 dkg finomliszt A sütéshez: kevés olaj A töltelékhez:...
Eperkrémes–kakaós rolád
Hozzávalók: Piskótához: 6 tojás 6 ek cukor 5 ek liszt 1 ek cukrozatlan kakaópor 1 kk sütőpor Krémhez: 3 dl tej 4 ek cukor 1 csg epres pudingpor 15 dkg eper aprítva 10 dkg vaj 2 dl habtejszín Díszítéshez: 3 szem eper ostya levelek Elkészítése:...
Csokoládétorta párizsi krémmel
Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez Tészta hozzávalói: 10 tojás 20 dkg cukor 4 dkg kakaópor 15 dkg liszt ½ tasak sütőpor A krémhez: 5 dl habtejszín 20 dkg cukor 15 dkg kakaópor 15 dkg csokoládé 30 dkg vaj A bevonathoz: a krém 1/3 része...
Pezsgőzés Budapest legmenőbb tetőteraszán
Budapest legkomolyabb tetőterasza, a St. Andrea Wine & Skybar április 11-e és 13-a között köszönti a tavaszt egy terasznyitó pezsgős hétvégével A világ legjobb pezsgői és Barna Ádám séf dedikált ételpárosításai a hétvége ......
Csokis piskótatekercs
Hozzávalók: Tészta: 4 tojás 2 evőkanál víz 1 evőkanál étolaj 6 evőkanál cukor 5 evőkanál liszt 1 csomag sütőpor 2 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor Töltelék és máz: bármilyen lekvár (én eper lekvárt tettem bele) 20 dkg étcsokoládé...
A Carassia pezsgők világhódító útja
A buborékok születése A CARASSIA éppúgy több szállal kötődik a Pannonhalmi Főapátsághoz, mint a pezsgőkultúra a bencés szerzetességhez. Sokan kétségbe vonják ugyan, hogy a hautvillier-i bencés apátság szerzetese, Dom Pérignon...
Muhallebi – török tejpuding narancsvirágvízzel
Ez a változat az eredetitől eltérően teljesen tej- liszt- és cukormentesen készült. A hisztamin intoleranciások mellőzzék az olajos magvakat, és egyéni érzékenységtől függően a fűszerek és a narancsvirágvíz használatát. Inzulin...
Fine dining, házi ízek és remek magyar borok
Korábban már írtam az ALDI új borstratégiájáról: személy szerint egy remekbe szabott vacsora keretében győződhettem meg róla, hogy ezek a kifejezetten baráti árkategóriájú borok mennyire kellemesek és kiválóan szerepeltek Győrffy...
Vaníliás-epres torta
Hozzávalók egy 28 cm-es formához: Piskóta: 9 tojás 27 dkg cukor 27 dkg liszt 3 teáskanál víz 3 teáskanál olaj 1,5 teáskanál sütőpor Krém: 1,6 liter tej 4 cs vanília ízű pudingpor 2 cs vaníliás cukor 4 ek búzadara 30 dkg vaj 25 dkg...
Joghurtos eperhabtorta
Joghurtos eperhabtorta Hozzávalók: A kekszes alaphoz: 25 dkg Győri édes keksz 10 dkg vaj A joghurtos eperhabhoz: 5 db citromos Görög joghurt (5×125 g) 50 dkg eper 15 dkg porcukor 3 cs vaníliás cukor 3 dl Hulala (v.habtejszín) 15 gramm porzselatin...
Epres panna cotta
Epres panna cotta Hozzávalók: Az epres réteghez: 20 dkg eper 5 dkg cukor A vaníliás réteghez: 200 ml tejszín 250 ml tej 1,5 tk. zselatin (pl: Horváth Rozi) 1,5 ek. cukor 1/2 vaníliarúd kikapart magjai 1 cs. vaníliás cukor A tetejére: 10 dkg...
Túrós-gyümölcsös rétes teljes kiőrlésű tésztából
Hozzávalók: 1 csomag teljes kiőrlésű réteslap 10 dkg margarin (olvasztott) Töltelék: 1 db barack 10 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott) 10 dkg eper (friss vagy fagyasztott) eritrit (tetszés szerinti mennyiség) 25 dkg zsírszegény túró ......