dödölle

Savanyúkáposztás-tarjás dödölle
Hozzávalók: 80 dkg krumpli 20 dkg liszt 1 kg tarja 1 kg savanyú káposzta só 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt feketebors olaj 2 fej vöröshagyma 1-2 evőkanál mustár Elkészítése: A tarját felszeletelem és egy ledénybe rakom, olajat...
Dödölle
Hozzávalók: 1 kg burgonya 30 dkg liszt 20 dkg zsír 20 dkg vöröshagyma 25 dkg (füstölt) szalonna tejföl Elkészítése: A hámozott és apróra vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, levét leöntöm és félreteszem. A burgonyát burgonyanyomón...
Exkluzív menük a legjobbaktól
  A hazai legjobbak mellett idén már világsztárok is fellépnek az OTP Bank Gourmet Fesztiválon   A magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek ...
Pirított hagymás, krumplis dödölle, ahogy Zalában készítik - Sok tejföllel az igazi
Az ismét felkapott dödölle főételnek és köretnek is kiváló.
Pirított dödölle, anyukám specialitása - Ebből tuti repetázol
Nem is tudom, hol kezdjem a történetemet a dödöllével. Az egész sztori egészen a kiskoromig nyúlik vissza, ugyanis ez volt az egyetlen, köretnek számító dolog, amit hajlandó voltam magamévá tenni. Imádtam, csakúgy, mint most, mert önmagában...
Dödölle, tökmagolaj és tökös-mákos rétes: ezt edd, ha az Őrségben jársz!
Magyarország nyugati végébe utaztunk, hogy megkóstoljuk az ízes ételeket, megcsodáljuk az erdőket, tavakat, és megismerjük az élő hagyományokat.
Dödölle Sylvia konyhájából
1 kg burgonya 25 dkg liszt 3 fej vöröshagyma 15 dkg sertés zsír 1 tk őrölt fűszerpaprika só ízlés szerint tálaláshoz: tejföl ...
Olcsó, pofonegyszerű és finom: lapcsánkát tessék!
Rösti, vagy tócsni? Dödölle vagy lapcsánka? Ahogy ház, annyi módon hívják és készítik ezt a hihetetlenül népszerű fogást: reszelt krumpli kisütve, mártogatóssal - amit persze apró trükkökkel még ellenállhatatlanabbá tehetsz!
Dödölle pirított vöröshagymával - Az Őrségben így csinálják
Az egyszerű és olcsó dödölléből, más néven cinkéből vagy krumpligánicából nem elég egy tál!
Így készül a tökéletes almás pite!
Vékony, roppanós tészta, szaftos, jó tartású, szépen szeletelhető citrusos almatöltelék. Szerdán írtam a Bázakerettyei Bonne Chance hotelről, és arról a világbajnok rántott húsról, amit náluk kóstoltam. A bejegyzés fogadtatása...
A hagyományos dödölle receptje - Egy elfeledett klasszikus
Ha már unod a megszokott köreteket, nyúlj vissza századeleji receptekhez, készíts dödöllét!
Tisztelt hölgyeim és uraim: egyéves a termelői piac, jól meg is ünnepelték
Dödölle, népzene, Puskás Tivadar és államtitkárok: minden, ami csak szem-szájnak ingere.
Mit tartogat számunkra Tokaj - Hegyalja télen?
      Bár életem során rengeteg borvidéket bebarangoltam már, mindig úgy gondoltam (és cselekedtem), hogy az ilyen kirándulásokon csak egy dolgot lehet csinálni: rengeteg bort kóstolni, amit valamiféle falatkákkal, sajtokkal ...
Zalai dödölle recept - Hazai különlegesség
A dödölle a délnyugati országrészben egy nagyon kedvelt, házias étel. Elkészítése akár megyénként is változhat.
Recept: Túrós-tejfölös dödölle
Hozzávalók: 1 kg burgonya 50 dkg liszt só kevés olaj túró tejföl vaj
Recept: Ganca vagy dödölle másképpen
Hozzávalók: 1 kg burgonya liszt (amennyit felvesz) só Az elkészítés módjától függően: prézli vagy zsemlemorzsa pirított hagyma savanyú káposzta tejföl túró stb.
Így készül hagyományosan a dödölle - Ettél belőle?
A dödölle köretnek és magában is nagyon finom, hagyományos magyar étel.
Bor és Dödölle
Szombaton ismét T-Systems Elimina Tour, exkluzív interjú a legjobban teljesítő magyar versenyzővel
Bor, Dödölle, T-Systems Elimina Tour
Szeptember 8-án folytatódik az idén debütáló négyállomásos belvárosi sprint versenysorozat, a T-Systems Elimina Tour 2012.
A kolbásztorta és Tóni története - a Völgyből jelentik
Kolbásztorta, házi kovászos uborka, kakashere-pörkölt, sült pacal: csak néhány a Művészetek Völgye minden bizonnyal legismertebb vendéglátósának, Novotny Antalnak a kínálatából. A köztudatba magát csak Katlan Tóni néven befőző...
Emlékfoszlányok – Főzzünk zsámiskát!
Slambuc, dödölle, málé, sztrapacska, rösti, lepcsánka, tócsni. Csupa régi, paraszti étek, többnyire ismerem is őket, volt alkalmam megkóstolni és azt tapasztaltam, hogy ízes, tápláló, gyorsan elkészíthető és főleg olcsó ételek....
Olvasnivaló: Tócsni, lepcsánka és társai
Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még?
Olvasnivaló: Tócsni, lepcsánka és társai
Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még?
Egy tál dödölle...
Mindenki ismeri a gyerekdalt a dödölléről, én is! Gyerekként azt hittem ez csak valami kitaláció, nálunk nem volt szokás ilyet főzni, csak felnőttként kóstoltam és beleszerettem! Nem éppen diétás de időnként megengedhető, még kapható...
Recept: Dödölle pirított hagymával
Hozzávalók: 1 kg krumpli 40 dkg liszt 1 csapott evőkanál só 2 fej vöröshagyma 1 tojásnyi zsír
Dödölle pirított hagymával
Hozzávalók: 1 kg krumpli 40 dkg liszt 1 csapott evőkanál só 2 fej vöröshagyma 1 tojásnyi zsír
Recept: Dödölle III.
Hozzávalók: 1 kg krumpli 20 dkg liszt 5 dkg zsír 2 dl tejföl só