császármorzsa

Isteni, lekváros császármorzsa: hihetetlenül puha és egyszerű
Friss lekvárral még finomabb a könnyen és gyorsan elkészíthető, legendás édesség, az osztrák császármorzsa.
A klasszikus, házi császármorzsa receptje: búzadarával készül
Eddig mindig osztrák módon készítettük, palacsintatésztával, de valójában a magyar verziót még jobban szeretjük.
Hagyományos osztrák császármorzsa házi lekvárral: nem olyan, mint a menzán
Az osztrák császármorzsa hasonlóan készül, mint a mi palacsintánk, csak jóval vastagabb a tésztája.
Császármorzsa túrósan
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró 4 tojás 3 evőkanál búzadara 1 púpozott ek finomliszt 3 ek cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 ek tejföl 5 dkg vaj 1 citromból nyert citromhéj (reszelt) Elkészítése: A tojások sárgáját elkeverjük a cukrokkal...
Palacsintatésztából vagy búzadarából finomabb a császármorzsa? Mindkettőre van receptünk
Ez az édesség többféle változatban készül, és bizony az eredeti, Ferenc József által is igen kedvelt édesség liszttel készül, a tésztája pedig egy nagyon könnyű, habos palacsintatészta. A másik verzió alapanyaga a búzadara, amely...
Császármorzsa Erzsike konyhájából
 Császármorzsa Erzsike konyhájából Hozzávalók: 30 dkg búzadara 5 ek. cukor 1 cs. vaníliás cukor 1 csipet só 1 db citrom reszelt héja 2 db tojás 1 dl olaj mazsola (elhagyható) 3 dl tej A tálaláshoz: lekvár porcukor Elkészítési idő:...
Valentin nap a város közepén
Kevés hely van Budapesten, ahová megnyitása óta járok - ezek egyike a Hotel Kempinski Budapest. Frekventált elhelyezkedése nem volna elég 25 évnyi hűséghez: nagyon szeretem, ahogy együtt élnek és együtt változnak a várossal. A '90-es...
Mit lehet készíteni egy egyszerű palacsintatésztából? 5 zseniális ötletet mutatunk
Palacsintát készíteni nem nagy ördöngösség - de csak kisütni és megtölteni lehet? A válasz egyértelműen a nem, sokféleképpen felhasználhatjuk a tésztát, erre mutatunk most több ötletet. A palacsintasütés általában kimerül ......
Mennyei, tiroli császármorzsa áfonyával: ilyen az igazán finom smarni
Készítsd te is úgy a császármorzsát, ahogy Ausztriában szokták! A fejedelmi édesség nem bonyolultabb, mint a palacsinta.
Császármorzsa
Hozzávalók: 1 tojás 1 dl tej 2 csapott ek cukor 1 csipet só 1 citromból nyert citromhéj 100 g búzadara 1 ek vaj 1 ek sárgabaracklekvár Elkészítése: A tojást elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt citromhéjat és annyi...
Császármorzsa
Hozzávalók: 30 dkg liszt 3 tojás 5 dl tej 4 dkg margarin 10 dkg cukor fél citrom reszelt héja mazsola ízlés szerint kb 10 dkg vaj a sütéshez vagy olaj lekvár vaníliás porcukor Elkészítése: A tojássárgákat a puha margarinnal és a cukor...
Császármorzsa
Hozzávalók: 20 dkg búzadara 14 dkg finomliszt csipet só 10 dkg kristálycukor 5 dl tej 6 tojás 1 cs vaníliás cukor 1 közepes citrom reszelt héja A sütéshez: 10 dkg olvasztott vaj Elkészítése: A lisztet,búzadarát és a sót összekeverjük....