citromsav

Recept: Bodzavirág üdítőital
Hozzávalók: 8-10 db tenyérnyi bodzavirág 1 kg cukor 2 db citrom citrompótló 1,5 dkg citromsav víz 4-5 db illatos piros rózsaszirom
Recept: Grapefruit lekvár vaníliával és konyakkal
Hozzávalók 4,5 dl lekvárhoz: 2 nagy piros grapefruit 1 teáskanál citromsav vagy fél citrom húsa 3 evőkanál folyékony édesítő 3 evőkanál nyírfacukor 1 rúd vanília kikapart magjai és héja 2 evőkanál konyak vagy aroma 1 csomag...
Grapefruit lekvár vaníliával és konyakkal
Hozzávalók 4,5 dl lekvárhoz: 2 nagy piros grapefruit 1 teáskanál citromsav vagy fél citrom húsa 3 evőkanál folyékony édesítő 3 evőkanál nyírfacukor 1 rúd vanília kikapart magjai és héja 2 evőkanál konyak ...
Tavaszi zöld saláta
Hozzávalók: 1 db fejes saláta 1 kígyóuborka 1 lila hagyma 1 zöld kaliforniai paprika 1 piros kaliforniai paprika 5 szem hónapos retek 1 narancs Az öntethez: 4 evőkanál olívaolaj citromsav ízlés ...
Recept: Almás, sütőtökös, céklás chutney
Hozzávalók: A sütőtökös chutneyhoz: 40 dkg sütőtök 4 alma 4 evőkanál olaj 1 csokor újhagyma 1 evőkanál chili 1 evőkanál koriandermag 1 evőkanál mustármag 9 evőkanál nyers barnacukor 2 dl fehérbor 1 dl fehérborecet pici sáfrány...
Almás, sütőtökös, céklás chutney
Hozzávalók: A sütőtökös chutneyhoz: 40 dkg sütőtök 4 alma 4 evőkanál olaj 1 csokor újhagyma 1 evőkanál chili 1 evőkanál koriandermag 1 evőkanál mustármag 9 evőkanál nyers barnacukor ...
Recept: Szőlőbefőtt
Hozzávalók: 1 kg leszemezett szőlő A sziruphoz: 25-30 dkg cukor 5 dl víz 1-2 db szegfűszeg 1 késhegyni citromsav vagy 1 evőkanál almaecet
Szőlőbefőtt
Hozzávalók: 1 kg leszemezett szőlő A sziruphoz: 25-30 dkg cukor 5 dl víz 1-2 db szegfűszeg 1 késhegyni citromsav vagy 1 evőkanál almaecet
Recept: Tökös őszibaracklekvár
Hozzávalók: 1,8 kg darabolt tök 3 doboz őszibarack befőtt 1 kg cukor 2 teáskanál citromsav 1 csomag dzsemfix 3:1
Recept: Nagymama bodzaszörpje
Hozzávalók: 5 liter víz 3 kg kristálycukor 5 dkg bodzavirág 3 citrom 5 dkg citromsav vagy borkősav kevés natrium-benzoát
Nagymama bodzaszörpje
Hozzávalók: 5 liter víz 3 kg kristálycukor 5 dkg bodzavirág 3 citrom 5 dkg citromsav vagy borkősav kevés natrium-benzoát
Recept: Bodzavirág hűsítő ital
Hozzávalók: 10-12 tenyérnyi bodzavirág 50 dkg kristálycukor 2 evőkanál natúr citromlé vagy 1 citrom 3,5 csapott evőkanál citromsav
Recept: Bodzaszörp IX.
Hozzávalók: 8 liter víz 6 kg cukor 8 citrom 1/2 csomag citromsav 10-12 g Nátrium-benzoát 30-40 bodzavirág tányér lecsumázva
Bodzavirág hűsítő ital
Hozzávalók: 10-12 tenyérnyi bodzavirág 50 dkg kristálycukor 2 evőkanál natúr citromlé vagy 1 citrom 3,5 csapott evőkanál citromsav
Recept: Joghurtos-citromos süti (holland kwarktaart)
Hozzávalók: A piskótához: 12 dkg finomliszt 8 dkg kukoricaliszt 3 tojás 15 dkg vaj 15 dkg cukor 2 kiskanál sütőpor porcukor a tetejére A krémhez: 5 dl joghurt 3 dl tejszín 4 evőkanál cukor 2 kiskanál kristály citromsav 2 kiskanál citromaroma...
Recept: Fűszeres őszibarackbefőtt
Hozzávalók: 2 kg őszibarack 15 dkg fenyőmag 10 dkg szeletelt mandula diónyi gyömbér 2 chilipaprika 6-8 csillagánizs 2 rúd fahéj 1 rúd vanília 50 dkg nádcukor 5 dkg citromsav
Fűszeres őszibarackbefőtt
Hozzávalók: 2 kg őszibarack 15 dkg fenyőmag 10 dkg szeletelt mandula diónyi gyömbér 2 chilipaprika 6-8 csillagánizs 2 rúd fahéj 1 rúd vanília 50 dkg nádcukor 5 dkg citromsav
Szederszörp nyersen
Hozzávalók: 1 kg szeder 1 liter víz 1 kg cukor teáskanálnyi szalicil teáskanálnyi citromsav
Recept: Szederszörp nyersen
Hozzávalók: 1 kg szeder 1 liter víz 1 kg cukor teáskanálnyi szalicil teáskanálnyi citromsav
Recept: Házi narancslé
Hozzávalók: 1 kg narancs 2 + 7 l víz 3 dkg citromsav 60-70 dkg cukor
Hársfavirágszörp
Hozzávalók: kislevelű hárs virága 2 kg barnacukor (ebből 0,5 kg hársméz is lehet) 4 db citrom 1 teáskanál citromsav 1 teáskanál borkősav 1 teáskanál na-benzoát kb. 3 liter víz
Recept: Hársfavirágszörp
Hozzávalók: kislevelű hárs virága 2 kg barnacukor (ebből 0,5 kg hársméz is lehet) 4 db citrom 1 teáskanál citromsav 1 teáskanál borkősav 1 teáskanál na-benzoát kb. 3 liter víz
Recept: Mentaszirup
Hozzávalók: 20 db 15 cm-es mentahajtás 1 dkg citromsó (citromsav) 1 dkg tartósítószer (szorbinsav) 2 l víz 1,5 kg kristálycukor
Mentaszirup
Hozzávalók: 20 db 15 cm-es mentahajtás 1 dkg citromsó (citromsav) 1 dkg tartósítószer (szorbinsav) 2 l víz 1,5 kg kristálycukor
Recept: Bodzaméz
Hozzávalók: 30 db bodzavirág 1 l víz 75 dkg kristálycukor 1 citrom leve (vagy citromsav)
Recept: Bodzaszirup
Hozzávalók: 4 l víz 2,5 kg kristálycukor 30 db bodzavirág 5 g citromsav
Bodzaméz
Hozzávalók: 30 db bodzavirág 1 l víz 75 dkg kristálycukor 1 citrom leve (vagy citromsav)
Bodzaszirup
Hozzávalók: 4 l víz 2,5 kg kristálycukor 30 db bodzavirág 5 g citromsav
Recept: Bodzaszörp sűrítmény
Hozzávalók: 40-50 db bodzavirág 16 db citrom 8 kg cukor 20 dkg citromsav kevés nátrium-benzoát 12 liter víz
Recept: Bodzaszörp házilag
Hozzávalók egy öt literes befőttes üvegnyi szörphöz: 10-12 db szép húsos bodzavirág 50 dkg kristálycukor 1 db citrom 3 gramm citromsav 2 evőkanál ecet