Recept

A hal- és csirkeevő David Attenborough képmutatásnak nevezte a szabadtartású hús fogyasztását
"Elég tehetős vagyok ahhoz, hogy megengedhessem magamnak a szabadtartás(ú hús fogyasztásá)t, de én ezt egy középosztálybeli képmutatásnak tartom." The post A hal- és csirkeevő David Attenborough képmutatásnak nevezte a szabadtartású...
Barátfüle, pöcsmácsik, öhöm — honnan erednek ezek a furcsa ételnevek?
Azonnal rávágjuk, hogy miért szendvics a szendvics, de valahogy az ördögpiruláról kevesebbet tudunk. Egy kis étel etimológia következik. The post Barátfüle, pöcsmácsik, öhöm — honnan erednek ezek a furcsa ételnevek? appeared first...
Van mit ellesni: Kanadában tetőkertekben termesztik a zöldségeket
Montrealban találjuk a világ legnagyobb tetőkertben üzemelő farmjait. The post Van mit ellesni: Kanadában tetőkertekben termesztik a zöldségeket appeared first on Dining Guide. ...
Mmm… Bezár Budapest egyik legegyedibb gourmet étterme
Legtöbbször talán az egyéniséget hiányoljuk a vendéglátóhelyekről, hiszen sok minden megtanulható, a többi megvásárolható... Igazi színfolt volt az M. a belpesti éttermi palettán, a szó igazi értelmében. The post Mmm… Bezár Budapest...
Krémes, fűszeres padlizsános curry vöröslencsés rizzsel: kókuszital lágyítja az ízeket
Olyan recept ez, amiért a vegák nagyon hálásak lesznek, a húsevők pedig meg fognak lepődni, hogy ilyet is lehet.
Óriás kagylótészta ricottával, spenóttal töltve: egyáltalán nem bonyolult
Az óriás kagylótészta remek alap, amit kedvedre tölthetsz. Ricottával, spenóttal és paradicsomszósszal remek ötlet ebédre vagy vacsorára.
Omlós, mézes kevert sütemény – Elolvad a szájban, olyan puha
Egy igazán finom süteményhez nem kellenek extra hozzávalók, elég egy is, amitől tökéletes lesz.
Szaftos húsos ragu zöldborsóval és paradicsommal – Mirelit borsóból is tökéletes lesz
Egészen kevés munka van ezzel a paradicsomos raguval, zöldborsóval és hússal tökéletes egytálétel lesz belőle.
Immunerősítő sajtos fokhagymakrémleves: a tejszíntől lesz igazán selymes
Egészséges fokhagymából készül az egyik legfinomabb krémleves. Sajttal, ropogós betéttel gazdagítva pedig még jobb.
Óriási tévhit, hogy olaj kell a tészta vizébe – Az olaszok így főzik tökéletesre
A tésztafőzés a világ egyik legegyszerűbb, talán leggyakrabban alkalmazott művelete, amit mindenki ugyanolyan módszerekkel csinál, vagy mégsem?
Zöldség-gyümölcs drágulás magyar séfszemmel – Rosenstein Tibort, Sárközi Ákost és Rácz Jenőt kérdeztük
A friss bogyós gyümölcsök ára régóta fejfájást okoz a vendéglátósoknak a “matek” során, idén viszont már olyan alapvető zöldségek-gyümölcsök árai is a magasba szöktek, mint az alma, sárgabarack, kajszibarack és a szilva. A...
Valójában sosem véres a steak – Mi az a pirosas lé, ami kifolyik belőle?
A jól készült steak ismérve, hogy mikor belevágnak a húsba, pirosas lé folyik ki belőle. Sokan azt gondolják, ez vér, pedig másról van szó.
Mutatós és nagyon finom francia almatorta fényes tetővel – Hogy marad ropogós a süti tésztája?
A látványos sütemény alapja vékony, ropogósra sült omlós tészta, amelyen mandulakrém terül el, a töltelék tetejét pedig alma koronázza meg.
A mennyei Snickerdoodle az amerikaiak híres, fahéjas keksze: egyszerre puha és roppanós
A fahéjas cukorbevonattal ízesített Snickerdoodle több napig puha, omlós marad.
Villámgyors sajtos makaróni pirított baconnel dúsítva – Az amerikai mac and cheese egész napra jóllakat
Sajt- és tésztaimádók most nagyon figyeljenek, mert a mac and cheese nekik készült.
Édes túrós, mazsolás csiga: pihe-puha kelt tésztából a legjobb
A kakaós csiga méltó riválisa lehet a túrós-mazsolás tekercs, ami a tölteléknek köszönhetően nem szárad ki.
Egyszerű, habkönnyű sifon piskóta: tejtermék nélkül, narancslével készül
A narancslétől és az olajtól omlós és szaftos a tésztája, akár több nap után is puha marad, nem szárad ki.
Egészben sült csirke almával és krumplival: a bőre ropogós, a hús szaftos és omlós
A vajtól a csirke bőre extra ropogós lesz, a krumpli és az alma pedig átveszik a fűszerek csodás ízét és illatát.
Egészben sült, ropogós csirke: a fejedelmi fogás együtt sül a körettel
Az egészben sült csirke szemet gyönyörködtető, ízletes fogás, amit nem csak ünnepnapokon, hétvégén is érdemes az étkezőasztal közepére helyezni.
Hogy turbózd fel az egyszerű hagymalevest, hogy ütős, immunerősítő finomság legyen?
Beköszöntött az ősz, vele együtt a hűvösebb szelek is, ilyenkor sokkal gyakrabban kerülnek az asztalra melengető, intenzívebb fűszerezésű ételek.
Pehelykönnyű körtés-szőlős piskóta: így feljön szép magasra a tészta
A körtés-szőlős piskótának nem kényes a tésztája, így akár kezdők is próbálkozhatnak vele.
Olcsó és nagyon finom: a baconbe tekert csirkemáj 30 perc alatt elkészül
A baconbe tekert csirkemáj egyszerűen elkészíthető étel, ami szerénysége ellenére nagyon laktató és ízletes.
Régimódi somlói galuska puha tésztával, isteni öntettel: igazán habos, krémes sütemény
A magyar cukrászat egyik remeke, a somlói galuska többféle piskótából, vaníliás krémmel és csokiöntettel készül. Képtelenség ellenállni neki.
Ebéd a Meat Boutique-ban — a Lánchíd utcai bisztró fiatal konyhafőnök duót igazolt
Régen került fókuszba a Meat Boutique, de most az újranyitásra új konyhafőnökök érkeztek. The post Ebéd a Meat Boutique-ban — a Lánchíd utcai bisztró fiatal konyhafőnök duót igazolt appeared first on Dining Guide. ...
Isteni almás táska leveles tésztából: a szaftos tölteléket a fahéj teszi még ízletesebbé
Édes vagy savanykásabb zamatú almából is el lehet készíteni ezt a hihetetlenül egyszerű, ám annál finomabb leveles süteményt.
Fűszeres, fokhagymás szűzérmék baconbe tekerve: szinte szétomlik a szádban
Ha a hétvégi étkezésnek megadnád a módját, süss szűzérméket baconbe tekerve! A fűszeres páctól az omlós hús még finomabb lesz.
Vadasmártás, ahogy a nagymama készítette – Régi, bevált recept
Vadas receptje mindenkinek van, kérdés, hogy kinek melyik változat ízlik a legjobban.
Édesburgonyás krumplitallérok fetával: tepsiben sütve nem tocsog majd az olajban
Az édesburgonyás krumplitallérok önálló ételként is megállják a helyüket, de köretként is kínálhatod.
Mibe kell pácolni a csirkét és mibe a marhát? 4 tipp, hogy ízletes és szaftos hús kerüljön az asztalra
Még a legegyszerűbb hús is finomabb lesz, ha ízletes pácba kerül pár órára. Néhány hétköznapi alapanyag elég lesz ahhoz, hogy omlós és intenzív ízű hús készüljön.
A Taittinger champagne márka nemzetközi szakácsdíjat alapít
Míg a versenyek és díjátadók megrendezése jelenleg világszerte problémát jelent, nemzetközi gasztronómiai díjjá emeli szakácsversenyét a Taittinger. The post A Taittinger champagne márka nemzetközi szakácsdíjat alapít appeared first...