Recept

Sűrű, csokis meggylekvár: egyszerre édes és savanykás
Mindig lehet fokozni az élvezetet! A meggylekvárba keverj legközelebb csokit is. Nincs az az édesszájú, aki ellenállna neki.
Régimódi krémes, barackos gyümölcstorta omlós piskótával: megunhatatlan desszert
A barackos gyümölcstorta igazi retró édesség. Ahogy régen, most is vaníliával és barackkal készül, és nem hiányozhat róla a zselés réteg.
8 hűsítő citromos édesség nyárra: mind finom és egyszerű
A kánikulát is jobban bírod citromos édességekkel. Csupa könnyed, frissítő finomságot válogattunk össze.
Sütőben sült, darált hússal töltött tészta jó sok ízes, paradicsomos szósszal
Ezt a hússal töltött, paradicsomszósszal leöntött tésztát az olaszok hortobágyi palacsintájaként is szokták emlegetni. A manicotti finom és laktató is.
Mini piték paradicsommal és sajttal: leveles tésztából a legegyszerűbb
Miért sütnél a nagy melegben tésztát, ha a bolti lap is tökéletes a mini pitékhez? A sajt és az édes paradicsom kiváló feltét lesz.
Tejszínes szeder krémleves
Tejszínes szeder krémleves Hozzávalók: 40 dkg szeder (mirelit vagy friss) 2 dl habtejszín 1 dl görög joghurt kb. 2,5 dl víz 2 dl tej 5-10 dkg kristálycukor (ízlés szerint) 1 cs. vaníliás cukor fél zacskó főzés nélküli vaníliás pudingpor...
Új Summer Brunch a Felix Kitchen&Barban
Késő reggeli, korai ebéd, vagyis brunch! Bár Magyarországon csak az utóbbi években kezdett elterjedni, a hétvégi pihenés szerelmeseinek biztosan ez a kedvenc étkezése, ráadásul mostantól Budapest legújabb éttermében élő DJ szettel...
Erdélyi padlizsános lecsó télire: a zakuszka Ilcsi néni receptje szerint
Az erdélyi padlizsános lecsó csupa íz és szín. Akár már most elteheted télire az első adagot.
Színes gyors saláta
Hozzávalók: 30 dkg uborka 2 közepes db paprika (piros színű) 4 közepes db lila hagyma só ízlés szerint 7 ek ecet (10 %-os) 4 ek cukor 4 dl víz Elkészítése: Az uborkát legyaluljuk. A piros paprikát és hagymát is hozzászeleteljük. Az...
Fordított karamellás almatorta
Hozzávalók: Tésztához: 7 evőkanál liszt 7 evőkanál cukor 10 dkg vaj 3 tojás 1/2 tasak sütőpor folyékony karamell (én boltban vásároltam) 4-5 db alma fahéj Elkészítése: Egy pitesütő vagy tortaformát (22-24cm) kibéleltem sütőpapírral...
Kókuszhabos barackos szelet
Hozzávalók: Tésztához: 4 db tojás sárgája 10 dkg rétesliszt 12 dkg finomliszt 11 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 vaníliás cukor 1 közepes citrom reszelt héja 120 ml tej 6 g sütőpor 8 db sárgabarack A habhoz: 4 db tojásfehérje 12 dkg kristálycukor...
Duplán sajtos csiga
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 50 ml étolaj 2,5 dl langyos tej 2,5 dkg élesztő 1 tk cukor 8 dkg reszelt sajt 1 púpos teáskanál só Töltelék: 12 dkg puha vaj 2 tojás sárgája A tetejére 1 evőkanál tejföl 1 tojás sárgája csipet só 8 dkg...
Csemege uborka
Hozzávalók: 5 kg uborka (kb) 3,6 l víz (hideg csapvíz) 5,4 dl ecet (20 %-os) 5,4 dkg cukor 10,8 dkg só (asztali) 6 teáskanál mustármag 12 db babérlevél 1 ek fekete bors (szemes) 1 ek koriandermag 1 teáskanál borkén Elkészítése: Az üvegeket...