Recept

“Nem vagyok pszichológus, de szeretek segíteni” — Felhősi Attila, a rendíthetetlen vendéglátó, aki sosem fél újraépíteni magát
Sosem felejtem, amikor először láttam dolgozni Felhősi Attilát, a Kempinski Hotel Corvinus Blue Fox bárjában. Maga volt az elegancia: látszódott a tudatosság, de a mozdulatai természetesek tudtak maradni. Nyugalmat árasztott és elbűvölt...
Húsvéti csülköt és birsalmapálinka-locsolót Rosenstein-módra?
Húsvét alkalmából a birspálinka spriccel, a kalács füstölt főtt sonkával van kisütve és a torma is házilag készült. The post Húsvéti csülköt és birsalmapálinka-locsolót Rosenstein-módra? appeared first on Dining Guide. ...
2 millió forintos felajánlással keresték fel szerkesztőségünket: 5 hazai kórházat támogat az anonim felajánló
A Dining Guide egyik éttermi kapcsolata révén érkezett szerkesztőségünkhöz a felajánlás. Egy magánszemély keresett megfelelő módot arra, hogy az egészségügyben jelenleg heroikus munkát végző dolgozók számára 2 millió forintos összeget...
Mi mindenre használhatod az almaecetet? Kívül, belül széppé varázsol
Az almaecet nemcsak kellemes ízű, hanem tápanyagokban gazdag, nem mellesleg filléres alapanyag, amelyet érdemes minden kamrában tartani.
Palacsintatészta a levesbe? A régi, elfeledett levesbetét ma a hütték menő fogása
Maradék, kissé kiszáradt palacsinták mentsvára ez az elsőre furcsa, mesébe illően hangzó kombináció: húsleves és palacsintatészta.
Liszt nélkül készült mákos torta: a húsvéti asztalra is tökéletes
Gluténmentesen is isteni lehet a mákos torta, különösen, ha a belsejét savanykás lekvárral bolondítjuk meg.
Joghurtos, füstölt sajtos répasaláta: egyszerűen készül az egészséges finomság
Gyros mellé kötelező, de másfajta húsételekhez vagy csak kenyérre kenve is kínálható az ízletes saláta.
Kívül ropogós, belül puha húsvéti cruffin: egyszerre muffin és croissant
A cruffin nagyon mutatós és mennyei süti. A siker egyik titka a jó minőségű vaj.
Kiadós, isteni juhtúrós sztrapacska aranybarnára pirult szalonnakockákkal
A sztrapacska a szlovák konyha büszkesége, abbahagyhatatlanul finom étel, amit túrós és káposztás verzióban szoktak készíteni.
Zöldbabos, fűszeres marharagu: lassan főzve az igazi
Úgy a legfinomabb a marharagu, ha hosszú órákon át hagyod puhulni. Zöldbabbal dúsítva még izgalmasabb.
Így lesz tökéletes a töltött gombóc: az sem mindegy, milyen krumplit használsz a tésztájához
A töltött gombócok krumplis tésztából készülnek, pont az az alapjuk, mint az olasz konyha büszkeségének, a gnocchinak.
A retek méregteleníti a szervezetet, tele van rosttal és vitaminnal - 7 receptet is mutatunk
A tavasz, ha nem is első, de mindenképpen egyik hírnöke a ropogós retek, amit számtalan módon lehet felhasználni, ráadásul nagyon egészséges is.
A klasszikus rigójancsi legfinomabb házi változata: krémes és csupa csokis
A rigójancsi igazi békebeli cukrászdai sütemény, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet otthon is elkészíteni.
Sokmagvas, ropogós kétszersült – A skandináv kenyér nagyon tápláló
A kétszersült egyáltalán nem egyenlő a fogyókúrával, de a sok olajos magtól és teljes kiőrlésű gabonától mégis egészséges lesz.
Márványos dán kuglóf: csak keverj össze mindent, és mehet a sütőbe
Ha húsvétra egyszerű, de isteni kuglófot keresel, ezt a tarka változatot bátran bevetheted próbasütés nélkül is.
Puha almás piskóta egyszerűen: maceszlisztből készül a pészachi édesség
A piskóta maceszlisztből is nagyon finom, kicsit tömörebb textúrájú süteményt eredményez.
Fokhagymás, töltött sertésszűz: szinte szétomlik a szádban, olyan puha
A sertéshús legfinomabb része a szűzpecsenye, ami töltve, fűszerezve fenséges ebéd lehet. Még a köret is elfér mellette.
9 szaftos, tepsiben sült hús, ha nem tudod, mi legyen a hétvégi ebéd
A tepsiben készült ételeknek mindig nagy sikerük van, különösen akkor, ha sült húsokról van szó.
Sonkával, zöldségekkel töltött omlett: így még laktatóbb a nagy klasszikus
Még kiadósabb és laktatóbb a klasszikus omlett, ha sonkával és zöldségekkel is megtöltöd.
Így lehet gyorsan és könnyedén fokhagymát pucolni: 3 praktikát mutatunk
Az intenzív zamatú fokhagyma nélkül elképzelhetetlen a legtöbb étel, már pucolás közben is érezni az erejét.
Wossala Rozina: “Az újranyitáskor lesz a legnagyobb szükségünk a profi szakemberekre”
Egy ideje már nem vesz fel megrendeléseket a Bestia. Leálltak a házhoz szállítással, erőforrásaikat most felújításokra, belső workshopokra összpontosítják — értelemszerűen olyanokra, melyekre nem volt idő amíg el nem jött 2020 és...
Szereti a Pizza Manufaktúrát? A pékségüket is szeretni fogja
Mára különösen felértékelődött, ha egy önerőből szerveződő, az eddigi befektetett munkájuknak köszönhetően befutott vállalkozás fejlődni képes. A Pizza Manufaktúra és a MANU+ pizzák után íme, a „búza lelke". Újabb remek kis...
Erősíti a csontokat és még a fogyást is segíti: 4 érv a kefir fogyasztása mellett
A picit pezsgő, krémes textúrájú, zamatában savanykás kefirt érdemes beépíteni az étrendedbe, rendkívül egészséges, alacsony kalóriatartalma miatt diéta ideje alatt is fogyasztható.
Klasszikus házi tojáslikőr: fantasztikusan krémes és jó sűrű
Koccints saját készítésű, finom, selymes tojáslikőrrel! Ha most összeállítod, húsvétkor lesz igazán finom.
Majonézes káposztasaláta sonkával és kukoricával: könnyed, tavaszi főétel is lehet
Pillanatok alatt elkészül az alábbi saláta, amely a rengeteg zöldségnek, sonkának és a majonézes dresszingnek köszönhetően igen laktató.
Egyszerű medvehagymás kenyér dagasztás nélkül: élesztő sem kell hozzá
Most tegyél mindenbe, amibe csak lehet, üde, zamatos medvehagymát! Az egyszerű kenyeret is feldobhatod vele.
Fűszeres, medvehagymás chilis bab - A klasszikus recept szezonálisan
Egyetlen hozzávalóval a chilis babot is szezonálissá lehet tenni, mégpedig a medvehagymával.
Omlós, szaftos sült csirke édesköménnyel: az ízek sütőben érnek össze
A jellegzetesen ánizsos ízű édeskömény egészen különleges zamatot ad a sült csirkének. Mint a legtöbb húsételnek, ennek is jót tesz, ha sütés előtt fehérborral locsolgatod.
Menzás klasszikusból születésnapi desszert: piskóta csokiöntettel, ünnepi kivitelben
Furcsa dolog ez, de van, aki nosztalgiával gondol vissza a menzás ételekre, különösen a csokiöntetes piskótára.
Így fagyaszd le a zöldségeket és gyümölcsöket – Felengedve is zamatosak maradnak
Mindig jó, ha van otthon friss zöldség és gyümölcs, de szerencsére fagyasztással tovább is megőrizheted a szezonális termések frissességét és zamatát.