dödölle
Dödölle tökmagliszttel
A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű fogása, egyfajta „száraz kása”, mint például a puliszka. Régen kenyérpótlóként fogyasztották, de Vasban és Zalában ma is gyakran fogyasztott étel, bár ma már elsősorban köretként kerül...
Bükfürdő Eszenciái
Nemrég „pakkot kaptam” – tele a Bükfürdői Esszencia® márkanevet elnyert termékekkel, melyek a bükfürdői termelői piacon is megvásárolhatók.
Erős nosztalgiát ébresztett bennem a csomag, mivel életem 8 meghatározó ...
Savanyúkáposztás-tarjás dödölle
Hozzávalók: 80 dkg krumpli 20 dkg liszt 1 kg tarja 1 kg savanyú káposzta só 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt feketebors olaj 2 fej vöröshagyma 1-2 evőkanál mustár Elkészítése: A tarját felszeletelem és egy ledénybe rakom, olajat...
Dödölle
Hozzávalók: 1 kg burgonya 30 dkg liszt 20 dkg zsír 20 dkg vöröshagyma 25 dkg (füstölt) szalonna tejföl Elkészítése: A hámozott és apróra vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, levét leöntöm és félreteszem. A burgonyát burgonyanyomón...
Exkluzív menük a legjobbaktól
A hazai legjobbak mellett idén már világsztárok is fellépnek az OTP Bank Gourmet Fesztiválon
A magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek ...
Dödölle Sylvia konyhájából
1 kg burgonya
25 dkg liszt
3 fej vöröshagyma
15 dkg sertés zsír
1 tk őrölt fűszerpaprika
só ízlés szerint
tálaláshoz: tejföl ...
Olcsó, pofonegyszerű és finom: lapcsánkát tessék!
Rösti, vagy tócsni? Dödölle vagy lapcsánka? Ahogy ház, annyi módon hívják és készítik ezt a hihetetlenül népszerű fogást: reszelt krumpli kisütve, mártogatóssal - amit persze apró trükkökkel még ellenállhatatlanabbá tehetsz!
Így készül a tökéletes almás pite!
Vékony, roppanós tészta, szaftos, jó tartású, szépen szeletelhető citrusos almatöltelék.
Szerdán írtam a Bázakerettyei Bonne Chance hotelről, és arról a világbajnok rántott húsról, amit náluk kóstoltam. A bejegyzés fogadtatása...
Mit tartogat számunkra Tokaj - Hegyalja télen?
Bár életem során rengeteg borvidéket bebarangoltam már, mindig úgy gondoltam (és cselekedtem), hogy az ilyen kirándulásokon csak egy dolgot lehet csinálni: rengeteg bort kóstolni, amit valamiféle falatkákkal, sajtokkal ...
Recept: Ganca vagy dödölle másképpen
Hozzávalók:
1 kg burgonya
liszt (amennyit felvesz)
só
Az elkészítés módjától függően:
prézli vagy zsemlemorzsa
pirított hagyma
savanyú káposzta
tejföl
túró stb.
Bor és Dödölle
Szombaton ismét T-Systems Elimina Tour, exkluzív interjú a legjobban teljesítő magyar versenyzővel
Olvasnivaló: Tócsni, lepcsánka és társai
Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még?
Olvasnivaló: Tócsni, lepcsánka és társai
Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még?