dödölle

Dödölle tökmagliszttel
A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű fogása, egyfajta „száraz kása”, mint például a puliszka. Régen kenyérpótlóként fogyasztották, de Vasban és Zalában ma is gyakran fogyasztott étel, bár ma már elsősorban köretként kerül...
Bükfürdő Eszenciái
Nemrég „pakkot kaptam” – tele a Bükfürdői Esszencia® márkanevet elnyert termékekkel, melyek a bükfürdői termelői piacon is megvásárolhatók.   Erős nosztalgiát ébresztett bennem a csomag, mivel életem 8 meghatározó ...
Savanyúkáposztás-tarjás dödölle
Hozzávalók: 80 dkg krumpli 20 dkg liszt 1 kg tarja 1 kg savanyú káposzta só 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt feketebors olaj 2 fej vöröshagyma 1-2 evőkanál mustár Elkészítése: A tarját felszeletelem és egy ledénybe rakom, olajat...
Dödölle
Hozzávalók: 1 kg burgonya 30 dkg liszt 20 dkg zsír 20 dkg vöröshagyma 25 dkg (füstölt) szalonna tejföl Elkészítése: A hámozott és apróra vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, levét leöntöm és félreteszem. A burgonyát burgonyanyomón...
Exkluzív menük a legjobbaktól
  A hazai legjobbak mellett idén már világsztárok is fellépnek az OTP Bank Gourmet Fesztiválon   A magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek ...
Pirított hagymás, krumplis dödölle, ahogy Zalában készítik - Sok tejföllel az igazi
Az ismét felkapott dödölle főételnek és köretnek is kiváló.
Dödölle, tökmagolaj és tökös-mákos rétes: ezt edd, ha az Őrségben jársz!
Magyarország nyugati végébe utaztunk, hogy megkóstoljuk az ízes ételeket, megcsodáljuk az erdőket, tavakat, és megismerjük az élő hagyományokat.
Dödölle Sylvia konyhájából
1 kg burgonya 25 dkg liszt 3 fej vöröshagyma 15 dkg sertés zsír 1 tk őrölt fűszerpaprika só ízlés szerint tálaláshoz: tejföl ...
Olcsó, pofonegyszerű és finom: lapcsánkát tessék!
Rösti, vagy tócsni? Dödölle vagy lapcsánka? Ahogy ház, annyi módon hívják és készítik ezt a hihetetlenül népszerű fogást: reszelt krumpli kisütve, mártogatóssal - amit persze apró trükkökkel még ellenállhatatlanabbá tehetsz!
Dödölle pirított vöröshagymával - Az Őrségben így csinálják
Az egyszerű és olcsó dödölléből, más néven cinkéből vagy krumpligánicából nem elég egy tál!
Így készül a tökéletes almás pite!
Vékony, roppanós tészta, szaftos, jó tartású, szépen szeletelhető citrusos almatöltelék. Szerdán írtam a Bázakerettyei Bonne Chance hotelről, és arról a világbajnok rántott húsról, amit náluk kóstoltam. A bejegyzés fogadtatása...
A hagyományos dödölle receptje - Egy elfeledett klasszikus
Ha már unod a megszokott köreteket, nyúlj vissza századeleji receptekhez, készíts dödöllét!
Mit tartogat számunkra Tokaj - Hegyalja télen?
      Bár életem során rengeteg borvidéket bebarangoltam már, mindig úgy gondoltam (és cselekedtem), hogy az ilyen kirándulásokon csak egy dolgot lehet csinálni: rengeteg bort kóstolni, amit valamiféle falatkákkal, sajtokkal ...
Recept: Túrós-tejfölös dödölle
Hozzávalók: 1 kg burgonya 50 dkg liszt só kevés olaj túró tejföl vaj
Recept: Ganca vagy dödölle másképpen
Hozzávalók: 1 kg burgonya liszt (amennyit felvesz) só Az elkészítés módjától függően: prézli vagy zsemlemorzsa pirított hagyma savanyú káposzta tejföl túró stb.
Így készül hagyományosan a dödölle - Ettél belőle?
A dödölle köretnek és magában is nagyon finom, hagyományos magyar étel.
Bor és Dödölle
Szombaton ismét T-Systems Elimina Tour, exkluzív interjú a legjobban teljesítő magyar versenyzővel
Bor, Dödölle, T-Systems Elimina Tour
Szeptember 8-án folytatódik az idén debütáló négyállomásos belvárosi sprint versenysorozat, a T-Systems Elimina Tour 2012.
Olvasnivaló: Tócsni, lepcsánka és társai
Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még?
Olvasnivaló: Tócsni, lepcsánka és társai
Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még?
Recept: Dödölle pirított hagymával
Hozzávalók: 1 kg krumpli 40 dkg liszt 1 csapott evőkanál só 2 fej vöröshagyma 1 tojásnyi zsír
Dödölle pirított hagymával
Hozzávalók: 1 kg krumpli 40 dkg liszt 1 csapott evőkanál só 2 fej vöröshagyma 1 tojásnyi zsír
Recept: Dödölle III.
Hozzávalók: 1 kg krumpli 20 dkg liszt 5 dkg zsír 2 dl tejföl só