Recept

Csokoládé pudingos kalács
Hozzávalók 2 rúdhoz: A tésztához: 50 dkg finomliszt 5 dkg kristálycukor 1,5 evőkanál étolaj 2,5 dkg friss élesztő 250 ml tej 2 kisebb tojás fehérjének a felvert habja A krémhez: 350 ml tej 2 cs csokoládés pudingpor 1 cs vaníliás cukor...
Csirkecombfilé citromos-zöldséges kuszkusszal
Hozzávalók: Húshoz: 4 db csirkecomb filézve) kb 20 dkg liszt 2-3 tojás só, bors, szezámmag (elhagyható) olaj a sütéshez Kuszkuszhoz: 1 bögre kuszkusz (mindegy hány dl, a lényeg, hogy ez legyen mérce a vízhez is) 1 bögre forró víz 1 citrom...
Athéni karfiol tartármártással, rizzsel
Hozzávalók: 70 dkg karfiol 2 dl fehérbor 2 ek étolaj 100 g liszt só ízlés szerint 2 tojásfehérje A sütéshez: 5 dl étolaj A tartármártáshoz: 2 dl tejföl 1,5 ek majonéz 1 kk mustár bors ízlés szerint Elkészítése: A karfiolt rózsáira...
Két kis belvárosi piac, amit nagyon szeretünk
Egyre többen panaszkodnak nekem amiatt, hogy a szupermarketekben nem jó, a kisebb zöldségesnél pedig irreálisan drága a zöldség és a gyümölcs. Hová menjen a belvárosi ember, ha nincs kedve a Nagycsarnok turistaközpontú nyüzsijére, de...
Könnyed, kókuszos, lekváros kevert süti: képtelenség elrontani
Télen helyettesítsd a friss gyümölcsöket lekvárral, jól illik a kevert tésztákba!
Ínyenc, almás zellerpüré: fantasztikus téli vitaminbomba
Húsokhoz, mártogatósnak is kiváló az ízletes és különleges, almás zellerpüré.
Serfőzők pudingja
Hitted volna? Sörből is lehet pudingot készíteni!
Fűszeres, narancsos kacsamell: így nem szárad ki, és finom szaftos lesz
Ne csak ünnepeken készíts kacsamellet! A karakteres húshoz igazán jól illik az üdítő narancsszósz.
Ha habzó vajban sütjük a csirkemellet, ízes és szaftos lesz
A csirkemellet sokszor vádolják azzal, hogy nincs íze és száraz, hogy unalmas és jellegtelen. Pedig nem kellene annak lennie, vannak módszerek, amikkel csodákat lehet kihozni belőle. Az egyik ilyen módszer a vajban sütés. Ám itt nem csupán...
Csokis tiramisu pohárban – Ha elegáns, de egyszerű édességre vágysz
A tiramisu krémes és csodás édesség, aminek most a csokoládés, pohárdesszertes verzióját mutatom meg.   Az emberek a kávéfogyasztás szempontjából két táborba sorolhatóak be: vannak, akik imádják a kávét és vannak, akik utálják....
Az alufóliában sült cékla salátában, naranccsal jó nagyon
A telet nem lehet átvészelni sütőtök és cékla nélkül, én legalábbis biztosan nem tudnám. Ezek a zöldségek tartanak életben, nem csak mély ízük de élénk, vidám színeik miatt is. Áradoztam már arról, mennyire szeretem nyersen...
Tepsiben sült, sajtos, sonkás krumpligolyó: egyszerű, mégis isteni
Ezentúl krumplipüré helyett majd ilyen gombócokat fogsz készíteni. A falatkák sajttal, baconnel verhetetlenek.
Azt hiszed, egy hamutartót látsz, de ez valami egészen más
Ben Churchill séf olyan élethű másolatokat készít a legkülönbözőbb tárgyakról süteménytésztából, amelyek megtévesztik a legszemfülesebbeket is. Optikai illúziókat tesz a tányérra, amelyek valójában ínycsiklandozó desszerteket...
Egyszerű sajttorta
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához: 40 dkg keksz vagy már eleve drált keksz 15 dkg vaj 50 dkg natúr krémsajt (mascarpone) 6 evőkanál cukor 1,5 evőkanál liszt 1 cs vaníliás cukor 1 citrom 1 dl tejföl 3 tojás Elkészítése: A kekszből...
8 ízletes étel csirkemellből: mindegyiket könnyű elkészíteni
Bundában, sütve, szaftosan: a csirkemell mindenhogy nagyon finom. Itt biztosan megtalálod a kedvencedet!
Napokig friss, diós, mandulás muffin: ez a süti mindig fantasztikusan sikerül
Édesítsd meg a szürke, téli napokat a csodás, egyszerre puha és roppanós, diós, mandulás muffinnal!
Amit az otthoni pizzasütésről tudni érdemes: az élesztő mennyisége nagyon nem mindegy
A rejtélyt, hogy miért rossz a rendelt pizza, már sokan megfejtették. Azért, mert a pizza, még akkor is, ha az csodálatos minőségű, gonddal elkészített, útközben kihűl. A tészta gumis állagú lesz, a sajt elkezd szilárdulni, a paradicsomszósz...