Recept

Régimódi mákos csiga - Legalább olyan jó, mint a kakaós
A puha, kelt tésztából készülő mákos csiga remek választás egy kávé vagy tea mellé.
Ropogós tésztájú, francia almás pite - A gyümölcs szinte krémesre sül
A híres francia almás pite tésztájával nem kell pepecselni, tökéletes hozzá a bolti leveles tészta.
Fantasztikus sült gesztenye - A velemi gesztenyeünnepen lestük el a sütési trükköket
Tedd hangulatosabbá gesztenyesütéssel az őszi-téli estéket. Elárulunk hozzá néhány praktikát.
Tejbegríz gombóc
Hozzávalók: 3 dl tej csipet só 60 g búzadara 4-5 ek cukor 2 ek olaj 4-5 ek zsemlemorzsa 1 citrom reszelt héja Elkészítése: A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és...
Húsgolyók krémes kapormártásban
Hozzávalók: A golyókhoz: 50 dkg sertés darálthús 2 kávéskanál só 2 csipet bors 3 nagy gerezd fokhagyma 1 közepes fej vöröshagyma a sütéshez étolaj A mártáshoz: 4 evőkanál étolaj 4 evőkanál liszt 200 ml főzőtejszín 2 kávéskanál...
Rakott brokkoli
Hozzávalók: 1 nagy fej brokkoli 50 dkg darálthús olaj só, bors 1 fej vöröshagyma 10 dkg rizs megpárolva 1 tk pirospaprika 2 gerezd fokhagyma 5 dl tejföl 2 egész tojás kevés szerecsendió 10 dkg sajt reszelve vaj és zsemlemorzsa a tepsihez...
Túróval töltött kókuszgolyó
Hozzávalók: A túrógolyókhoz: 100 g túró 50 g kókuszreszelék 40 g porcukor 1/2 citrom héja A kekszgolyóhoz: 250 g darált keksz 6 evőkanál baracklekvár 40 g porcukor 30g kakaópor 12 g vaniliás cukor 2 ek rum 50 g vaj A forgatáshoz: 80...
Kókuszos tejbegríz szelet
Hozzávalók: Aljára: 30-35 dkg babapiskóta Kókuszos krém: 1 l tej 25 dkg búzadara 25 dkg kristálycukor pici só 20 dkg margarin 100 g kókuszreszelék Csokis réteg: 1,5 l tej 3 cs csokoládés ízű pudingpor 1 púpos ek kakópor 15 dkg kristálycukor...
Etelka almása
Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt 18 dkg hideg vaj 1 tojássárgája 1-2 evőkanál hideg tejszín 4 dkg porcukor 1 csipet só 1 kávéskanál sütőpor 1 csipet reszelt citromhéj kezeletlen A töltelékhez: 1 kg piros alma 1 kávéskanál őrölt...
Olaszos csirke
Hozzávalók: 10-15 db csirke felsőcomb 0,5 liter paradicsomlé só, bazsalikom, cukor, fokhagyma a paradicsomlébe ízlés szerint 15 dkg (füstölt) sajt 3 ek olaj Elkészítése: A csirkecombokat kicsontozom, lebőrözöm. Egy tepsit olajjal kikenek...
Almás rizsfelfújt
Hozzávalók: 20 dkg rizs 8 dl tej 5 dkg mazsola 1 nagyobb alma 2 evőkanál citromlé 3 tojás 4 evőkanál porcukor 1 cs vaníliás cukor 1 teáskanál reszelt citromhéj Továbbá: 1 csapott ek vaníliás porcukor a szóráshoz 1 púpozott evőkanál...
Pillekönnyű túrós grízes
Hozzávalók: A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! egy kis pohár tejföl (2 dl) fél bögre búzadara (10 dkg) 25 dkg zsíros tehéntúró 5 tojás 1 csomag vaníliás cukor (10-12 g) 1 bögre kristálycukor (16 dkg) Elkészítése: A tojások fehérjét...
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta Hozzávalók: 12-16 db palacsinta 1 kg darált hús (sertéslapocka) 1 nagy fej vöröshagyma étolaj kb. 3-4 ek. liszt 450 g tejföl 30 dkg sajt (trappista) fűszerpaprika őrlemény őrölt bors (ízlés szerint) só ételízesítő...
Gesztenyetorta Zsuzsi konyhájából
Gesztenyetorta Zsuzsi konyhájából Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához) A tésztához: 8 tojás 8 ek. cukor 4 ek. liszt 2 ek. darált dió 2 ek. holland kakaó A gesztenyekrémhez: 40 dkg gesztenyemassza 2 ek. rum 3 tojás sárgája 8 dkg cukor 2,5...
Sajtos, joghurtos pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 25 dkg vaj 1 csomag instant élesztő (7 g-os) 20 dkg natúr joghurt 1 bő teáskanál só 1 teáskanál cukor 1 tojás 1 tojássárgája + 2 evőkanál tej 15 dkg reszelt sajt tetejére szezámmag Elkészítése: A sajtot...
Zöldbabfőzelék húsgombóccal
Hozzávalók: Főzelékhez: 50 dkg mirelit zöldbab 1 kis pohár tejföl (140 g) 2 ek liszt só, ecet, kapor ízlés szerint Húsgombóchoz: 30 dkg darálthús 1 tojás 3 ek zsemlemorzsa 1 mk fűszerpaprika késhegynyi őrölt bors 1 mk só Elkészítése:...
Parmezános-fokhagymás sültburgonya
Hozzávalók: 500 g parázsburgonya 50 g vaj 50 g parmezán 10 g fokhagymapor vagy frissen zúzott fokhagymagerezd kevés olaj Elkészítése: A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A burgonyát alaposan mosd meg és vágd félbe. A sütőlemezen kend el...
Az őszi napok kedvence: Rakott kínai kel
A kínai kel finom, alacsony a kalóriatartalma, ugyanakor rengeteg aminosavat, folsavat, béta-karotint és C-vitamint tartalmaz. Nem puffaszt, sokáig eltartható, fogyasztható nyersen és sülve-főve is. Egészen vicces történet, hogyan és miért...
Puha, lekváros linzerkarika a nagyi receptje szerint: ha ezt betartod, tökéletes lesz
Bármilyen ünnepi asztalon mindig kiemelt helye van a lekvárral összeragasztott linzernek. Néhány fontos szabály betartásával a te sütid is tökéletes lesz. A lényeg, hogy a liszt, vaj, cukor aránya 3:2:1 legyen. A linzert megszórhatod dióval...
Hagyd a tortabevonókat! Így lesz fényes, tökéletes a házi készítésű csokimáz
A legegyszerűbb sütiket is feldobhatod saját készítésű csokimázzal. Két egyszerű variációt is mutatunk.