Média RSS

Jelentett a Tesco
A Tesco Európa közzétette a 2016/2017-es pénzügyi évre vonatkozó jelentését a működése során keletkező élelmiszer-felesleg és -hulladék mennyiségéről. Az áruházlánc a szektor képviselői közül a régióban elsőként publikált ilyen adatokat, mert meggyőződése, hogy az átláthatóság és a mérés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy még hatékonyabb lépéseket tegyen a pazarlás visszaszorítása érdekében.  
tegnap, 16:18
Mmonline.hu
Különleges akcióban a Telekom
A Magyar Telekom rendhagyó módon egy önálló kisfilmes alkotással szeretné felhívni a figyelmet arra a közel 250 000 demenciától szenvedő betegre és családjukra, akiknek nap mint nap hatalmas terhet jelent a betegség, a nézőket arra invitálva, hogy vegyenek részt a demencia elleni küzdelemben és az azt célzó kutatásban .  
tegnap, 16:02
Mmonline.hu
Online vásárlás: baj lehet a munkaerőhiányból
Online vásárlás: baj lehet a munkaerőhiányból
Az online vásárlás hazánkban is évről évre egyre népszerűbb, a szektor 18 százalékos növekedése messze meghaladja a hagyományos kiskereskedelem bővülési ütemét. A gyors fejlődésnek köszönhetően a logisztikai folyamatok lekövetése is egyre nagyobb kihívást jelent, miközben az ünnepi szezon még csak most fog elindulni. Tovább súlyosbítja a helyzetet a futárcégeket is elérő, fokozott munkaerőhiány - derül ki a GKI Digital iparági jelentéséből.  
tegnap, 15:47
Mmonline.hu
hirdetés
Érdekes fejlemények az ingatlanpiacon
A gazdasági fellendülés miatt gyorsan fejlődik Debrecen és agglomerációjának ingatlanpiaca. A megyeszékhely lakáspiaca is igyekszik lépést tartani ezzel az irammal. Az ingatlanokért munkások, egyetemisták és külföldi befektetők is versenyben vannak. A környező településeken még olcsóbban lehet ingatlanhoz jutni, de a be- és kiköltözőkkel együtt az ingatlanárak is folyamatos mozgásban vannak. A piaci mozgások miatt a beruházók szintén fantáziát látnak a városban.  
tegnap, 15:11
Mmonline.hu
Újabb szupersztár a Reebok-nál
Új taggal bővült a Reebok család. Gigi Hadid, Teyana Taylor és a Rae Sremmurd után újabb szupersztár csatlakozott a márka nagyköveteinek csapatához Ariana Grande személyében. A 113 millió Instagram követővel bíró énekesnő érkezésével a fiatalabb generáció igényeit elégíti ki a Reebok Women.  
tegnap, 14:46
Mmonline.hu
Sikeres a digitális átállás a CIB-nél
Sikeresnek bizonyult a CIB Bank tavaly elindult digitalizációs programja: az első lépcsőben bevezetett mobilalkalmazást már több mint 126 ezer ügyfél használja, az alkalmazásba 2,5 másodpercenként belép valaki. A nyáron elindított, az appon keresztül teljesen online igényelhető személyi kölcsön már az első hónapban az összes folyósítás 8 százalékát adta. A digitális átállás jegyében újabb szolgáltatások lesznek online igényelhetők 2018-tól.  
tegnap, 14:21
Mmonline.hu
Folytatódik a Microsoft programja
Az idén jelentkezettekkel együtt immár 103 tanár részvételével folytatódik az új tanévben a Microsoft Innovatív Pedagógus Programja, amelynek célja, hogy XXI. századi oktatási környezetet teremtsen tanárok és diákoknak. A Microsoft közel 60 millió forintot fordított az oktatás digitalizálására az elmúlt két évben.  
tegnap, 13:57
Mmonline.hu
Személyi változás a New Wave Media-nál
A mai nappal közös megegyezéssel megszűnik György Bence tartalomigazgató munkaviszonya a New Wave Media Group Zrt-vel.
tegnap, 13:51
Mediainfo.hu
Távozik az NWM-től György Bence
Távozik az NWM-től György Bence
Jelentős változások zajlanak az Origo kiadójánál, a New Wave Media Group Zrt.-nél, azt követően, hogy a héten bejelentették az Evomedia megvásárlását ma érkezett a hír, hogy távozik a cégtől György Bence. A hivatalos közlés szerint közös megegyezéssel távozik a tartalomigazgató, munkáját Gábor László veszi át.  
tegnap, 13:28
Mmonline.hu
Megszállják a Volkswagenek a Hungaroringet
Megszállják a Volkswagenek a Hungaroringet
Idén is megrendezik a Volkswagen-találkozót a Hungaroringen, a szervezők több ezer autót várnak az eseményre. A rendezvény központi helyszínét, a Paddockot ezúttal is a szakmai zsűri által kiválasztott háromszáz legszebb Golfnak tartják fenn, a többi modell a Hippifaluban, illetve külön szekciókban gyülekezik.  
tegnap, 13:07
Mmonline.hu
hirdetés
Startupok nyomában a BrandMania
Startupok nyomában a BrandMania
London és Berlin Európa startup-fellegvárai, a BrandMania stábja pedig többek között ezekben a nagyvárosokban járt utána annak, hogyan fejlődik a startup ökoszisztéma. A műsorból az is kiderül, hogy itthon milyen lehetőségek vannak, és néhány ígéretes vállalkozással is megismerkedhetünk.  
tegnap, 11:38
Mmonline.hu
Robbanás a kártyás piacon
Egyre népszerűbb a bankkártyás fizetés, a lakossági bankkártyás tranzakciók száma az idén 33 százalékkal nőtt éves szinten, a kártyás forgalom pedig 34 százalékkal, 150 milliárd forint fölé emelkedett a K&H szerint.
tegnap, 11:21
Mediainfo.hu
A munka sem akadályozhatja az online vásárlást
A munka sem akadályozhatja az online vásárlást
A magyarok többsége leginkább otthon, a laptopján intézi online vásárlásait, de a válaszadók 43 százaléka munkahelyén vagy utazás közben is böngészi a webáruházak kínálatát – derül ki a GKI kutatásából. A kényelem mellett az online oldalak összehasonlíthatósága, és a termékek részletes leírása is az webáruházak irányába tolják a vásárlókat.  
tegnap, 11:13
Mmonline.hu
Rendezvényszervezőket képeznek az MRSZ szakmai támogatásával
Idén ismét elindítja kreatív event menedzsment képzését a Magyar Reklámszövetség és a Budapesti Metropolitan Egyetem. Az oktatás során a rendezvény szakma nagyágyúitól szerezhetnek hasznos tudást a hallgatók.  
tegnap, 10:39
Mmonline.hu
Így spórolnak a magyarok
Egy friss kutatás szerint nem az ökológiai lábnyomunkat, sokkal inkább a befizetni való csekkek összegét akarjuk csökkenteni azokkal az energiatakarékos megoldásokkal, amelyekre a hétköznapokban ügyelünk. A Babyboom generáció a legrugalmasabb, kiváló példát mutatva így a fiataloknak a közösségi közlekedés és a szelektív szemétgyűjtés terén – derül ki a Jófogás és a GKI felméréséből.  
tegnap, 10:12
Mmonline.hu
A nők körében népszerűbbek az okostévék
A 19-29 éves korosztályban szinte minden fiatalnak van okostelefonja: az idén már a 93 százalékuk rendelkezett ilyen eszközzel - derült ki a K&H fiatalok jóléti indexéből.
tegnap, 10:11
Mediainfo.hu
Így hozhat sok pénzt egy bérlakás
Akár 6-7 százalékos bruttó bérletidíj-hozam is elérhető egy új építésű lakás kiadásával, ám ehhez fontos, hogy az ingatlan megfelelő környéken helyezkedjen el, optimális elrendezésű legyen, berendezése pedig egyszerre legyen profi és költséghatékony – hangzott el a Corvin Sétány legújabb lakóházának sajtóbejárásán. A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia szakértői elárulták, mi kell ahhoz, hogy egy új lakás igazán hatékony befektetési forma legyen.  
tegnap, 09:56
Mmonline.hu
Újított a Telekom
Az ügyfelek észrevételeire reagálva a Telekom mostantól lehetővé teszi, hogy a nemrég debütált Net Korlátlan mobiladatcsomagot választó előfizetők hotspotként megoszthassák mobilinternetelérésüket más eszközeikkel is.  
tegnap, 09:34
Mmonline.hu
Egyesül az Evomedia és a New Wave Media Group Zrt.
Az Evomedia értékesíti 2018. január elsejétől a New Wave Media Group Zrt. digitális termékeit is, így létrejön Magyarország legnagyobb elérésű, önálló online sales house-a.
tegnap, 09:20
Mediainfo.hu
Így lehetnek biztonságban a neten a gyerekek
A mai gyerekek már egy virtuális hálóval átszőtt világba születnek bele - ahol a technológia áthat mindent, amit csinálnak, az iskolából a játszótérre menet. Az internet nekik már természetes közeg, egy elválaszthatatlan létforma, amit sokszor jobban értenek a korábbi generációknál és ez a szülőknek aggodalomra ad okot.  
tegnap, 09:15
Mmonline.hu
Különleges programsorozatot indít a Dreher
Októbertől sörvacsora programsorozatot indít a Dreher Sörgyárak. A havonta egyszer megtartott exkluzív esemény mesterszakácsa Lenk Zsolt lesz, a menüt pedig Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állítják össze.  
tegnap, 08:57
Mmonline.hu
Nehéz helyzetben a fiatal munkavállalók
Nehéz helyzetben a fiatal munkavállalók
Bár a legfrissebb munkaerő-piaci adatok alapján 5 százalék körül van itthon a munkanélküliség, ami uniós szinten is igen jónak számít, a fiatalok körében ennek több mint kétszerese a munkanélküliek aránya. Ma a vállalatok jórésze munkaerőhiánnyal küszködik, miközben sok fiatal nem talál munkát. A szakértők az alapképzés erősítésében és újfajta, a kommunikációs kompetenciákra nagyobb hangsúlyt helyező tréningek elindításában látják a lehetőséget a fiatalok foglalkoztatásának javítására.  
szerda, 16:34
Mmonline.hu
Nemzetközi piacra lép a CPI
Átütő siker, hogy a Moody’s elsőre Baa3 hosszú távú kibocsátói értékelést adott a CPI Property Groupnak, és a cég kötvényprogramjának. A befektetési értékelés megszerzésének köszönhetően a cég nemzetközi piacokra léphet. A CPI Property Group kötvényei a dublini értéktőzsdén kerülnek kibocsátásra, első körben az európai piacok és intézményi befektetők részére, legfeljebb 1,25 milliárd Euró értékben.  
szerda, 15:57
Mmonline.hu
Kiderült: ennyi kávét iszunk
Napi rendszerességgel iszik kávét a magyar felnőtt lakosság mintegy 85 százaléka, és többségük számára elképzelhetetlen, hogy a reggeli kávé rituális elfogyasztása nélkül induljon a nap. A legtöbben a kávéfőzős megoldást preferálják az otthoni kávéjuk elkészítéséhez.  
szerda, 15:29
Mmonline.hu
Változások a pénzügyi szektorban
Változások a pénzügyi szektorban
A fintech vállalkozások lényegi változásokat hoztak a pénzügyi szolgáltatók közötti verseny alapjaiban, azonban magát a versenykörnyezetet még nem alakították át – derül ki a Világgazdasági Fórum és a Deloitte Consulting tanulmányából. Erősödik a digitális platformok szerepe, és egyre fontosabb az ügyfélélmény.  
szerda, 15:03
Mmonline.hu
Új csatornák az Invitelnél
Közvetlenül október 3-ai indulásuktól elérhetővé válnak az Invitel ügyfelei számára a Sony Max és a Sony Movie Channel csatornák. A Sony Pictures Television Networks CE és az Invitel megállapodásának köszönhetően a régióban elsőként hazánkban debütáló Sony csatornák bekerülnek a távközlési szolgáltató IPTV és Digitális Kábel Családi csomagjába is.  
szerda, 14:41
Mmonline.hu
Esport versennyel és Halott Pénzzel jön az Internet Hungary
Igazán izgalmasnak ígérkezik az idei Internet Hungary, a neves külföldi és hazai előadók mellett esport versenyen is kipróbálhatják magukat a résztvevők, az esti szórakozásról pedig a Halott Pénz gondoskodik. Az idei konferencia a felforgatókra fókuszál majd, és egyedülálló módon mind a szabályozói, mind a technológiai, mind az eszköz oldal előad a rendezvényen.  
szerda, 14:16
Mmonline.hu
Az elfogadásért is dolgozik az ÖRT
Az ÖRT tevékenysége nemcsak a szolgáltatásokra korlátozódik, de fontos feladata az is, hogy az önszabályozást, mint szabályozási formát (a jogi szabályozás mellett, vagy annak alternatívájaként) elfogadtassa.  
szerda, 14:16
Mmonline.hu
Erre költöttünk 60 milliárdot
Erre költöttünk 60 milliárdot
Mosószerre 40 milliárdot, öblítőre pedig 20 milliárd forintot költöttek a magyarok egy év alatt. A magyarokat kifejezetten érdeklik a mosással kapcsolatos újdonságok – derül ki a Nielsen kiskereskedelmi indexéből.  
szerda, 13:51
Mmonline.hu
Építőipar: segítség a kötelező felelősségbiztosításhoz
Szeptember 1-től az építő szakmák újabb körének kell kötelezően biztosítást kötni. Számukra jelenthet könnyebbséget a szakemberek igényeire szabott kedvező árú biztosítás.  
szerda, 13:26
Mmonline.hu
Újít a Toyota
A Toyota új navigációs és hangvezérlő funkciókat fejleszt, amelyek automatikusan váltogatnak a felhőalapú és fedélzeti rendszerek között az ideális útvonal kiszámításához és a célállomások kereséséhez  
szerda, 13:02
Mmonline.hu
Startupokat versenyeztet az SAP
A nagyvállalatok kihívásaira használható megoldásokat nyújtó cégeknek, startupoknak, fejlesztői közösségeknek ad esélyt az SAP Innovmatch versenyének keretében.  
szerda, 10:54
Mmonline.hu
Bármikor kileshetik adatainkat a vizuális hackerek
Egy észrevétlen pillantás a vállunk fölött a monitorunkra vagy a telefonunk kijelzőjére, és máris a legértékesebb adataink kerülhetnek veszélybe.
szerda, 10:53
Mediainfo.hu
Bővülhet az M&A piac
Az idei második negyedévben világszerte 1736 közepes méretű összeolvadási és felvásárlási (M&A) tranzakciót hajtottak végre, összesen 159 milliárd dollár értékben. A piac teljesítménye 2016 hasonló időszakához képest volumenben 23 százalékkal, míg összértékben 17 százalékkal marad el. A szereplők egyértelműen a korábbiaknál nagyobb ügyletekre koncentráltak: a tranzakciók átlagos értéke csaknem 92 millió dollár volt, ami az elmúlt tíz év legmagasabb szintje. A tőkepiaci folyamatok alakulása a második félévre ismét erősödő piaci aktivitást vetít előre.  
szerda, 10:31
Mmonline.hu
Jól szerepel az USA-ban a hazai szoftvercég
Egy év alatt 16 százalékkal növelte bevételei értékét és 19 százalékkal nyereségét a hazai IT cég, az ügyviteli szoftvereket forgalmazó Kulcs-Soft. A dinamikusan növekvő cég vállalati akvíziciókra készül és kifejlesztett egy korszerű ügyvitelszervezési szoftvert, amely sikerrel mutatkozott az Egyesült Államokban, a világ legkeményebb szoftver piacán.  
szerda, 10:09
Mmonline.hu
Ügynökséget vetnének be a kiberbűnözők ellen
Ügynökséget vetnének be a kiberbűnözők ellen
Egy európai uniós kiberbiztonsági ügynökség létrehozásával, illetve egy közös tanúsítási rendszerrel erősítené az internetes biztonságot az Európai Bizottság (EB). Az új szervezet a tervek szerint jobban garantálná a digitális termékek és szolgáltatások biztonságos használatát.  
szerda, 09:47
Mmonline.hu
Megvannak a díjazott újságírók
A Bitport és a BOOM Magazin szerzője, Sági Gyöngyi képviselheti hazánkat a Siemens regionális sajtódíjának döntőjében.  
szerda, 09:30
Mmonline.hu
A mobilozás az új ittas vezetés
Az Egyesült Államokban évente több mint 2,5 millió emberrel történik közlekedési baleset, amelyek 64%-ában a mobiltelefonálás is közrejátszik.
szerda, 09:26
Mediainfo.hu
4G labort létesített a Vodafone
Másfél év tervezés és kollaboráció eredményeként született meg a Vodafone 4G Labor az Óbudai Egyetem Kandó Kálmány Villamosmérnöki Karán. Az új laborban a 2017-es őszi szemesztertől szerezhetnek elméleti tudásuk mellé gyakorlati ismereteket is az egyetem hallgatói.  
szerda, 09:07
Mmonline.hu
Autósok figyelem, újabb változás
Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj árát szerdán a Mol Nyrt., a benziné nem változott.  
szerda, 06:42
Mmonline.hu
Átadták az idei Szalay Annamária-médiadíjakat
Nagy Katalin, a Magyar Rádió Vasárnap újság című műsorának felelős szerkesztője és Hanczár János író, újságíró, beszédtanár vehette át Budapesten a Szalay Annamária Média Alapítvány negyedik alkalommal átadott díját
kedd, 16:14
Mediainfo.hu
Változásokkal ünnepel a Praktika
Az októberi Praktika megjelenésével újabb mérföldkőhöz érkezett az IQ Press Kft.: 20 évvel ezelőtt ekkor jelent meg először a Praktika magazin, akkor még Házi Praktika néven. Az évforduló alkalmából a magazin megújult.  
kedd, 16:03
Mmonline.hu
Európában a francia mozik a leglátogatottabbak
A franciák járnak a legtöbbet moziba Európában: tavaly mintegy 213 millió jegyet adtak el a francia mozik, megelőzve a briteket és a németeket - közölte a francia Nemzeti Filmközpont (CNC).
kedd, 15:46
Mediainfo.hu
Egyesül az Evomedia és a New Wave Media Group
Egyesül az Evomedia és a New Wave Media Group
Egyesül az ötödik legnagyobb hazai online sales house, az Evomedia, valamint a legnagyobb hazai elérésű online cégcsoport, a New Wave Media Group. Az Evomedia értékesíti 2018. január elsejétől a New Wave Media Group Zrt. digitális termékeit is, az Evomedia tulajdonosa a New Wave Media Group lesz.  
kedd, 15:39
Mmonline.hu
Veszélyben a magyar autóipar
Akár már 5 éven belül is negatívan érintheti a magyar ipart az elektromos autók elterjedése és az automatizálás. Elsősorban a nagy autógyártók beszállítói hálózatának csökkentése és az élő munkaerő mérséklése jelentheti a legnagyobb veszélyt – derül ki az Atradius globális piacelemzéséből.  
kedd, 15:12
Mmonline.hu
Új lehetőség a Vodafone-nál
2017. október 24-én lép életbe a törvényi szabályozás, mely szerint határozott időtartamú, készülékvásárlást nem tartalmazó lakossági előfizetői szerződés legfeljebb 12 hónapos hűségidővel köthető meg a korábbi 24 hónap helyett. A Vodafone a hivatalos hatálybalépést megelőzve már 2017. szeptember 18-tól lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy a korábbinál jóval kedvezőbb feltételekkel kössenek új szerződéseket vagy hosszabbítsák meglévő előfizetéseiket.  
kedd, 14:46
Mmonline.hu
Még több foci a TV2 csatornáin
Újabb sportjogot szerzett meg a TV2 Csoport, jövőre elhozza nézőinek a labdarúgó Bajnokok Ligáját.  
kedd, 14:22
Mmonline.hu
Török Ferenc 1945 című filmje fődíjat nyert egy holland filmfesztiválon
Megnyerte a hollandiai Film by the Sea nemzetközi filmfesztivál fődíját Török Ferenc 1945 című filmje - számolt be róla a Magyar Nemzeti Filmalap közleménye.
kedd, 14:11
Mediainfo.hu
Zsebünkre megy a digitalizáció
Zsebünkre megy a digitalizáció
Robbanásszerű fejlődés előtt állnak az online pénzügyi alkalmazások, főként a lakástakarékokhoz kapcsolódó szolgáltatások. A 18-49 éves magyar internetezők több mint kétharmada használt már netbankot, és az okostelefonnal rendelkezők közel fele telepített pénzügyi szolgáltatáshoz kapcsolódó mobiltelefonos alkalmazást készülékére.  
kedd, 13:58
Mmonline.hu
Két azonnali forgatási támogatásról döntött az NMHH
A Fekete Lyuk egykori budapesti szórakozóhely és az orrszarvúvédelem témáiban forgatási költségekre összesen 2,4 millió forint támogatást szavazott meg e heti ülésén az NMHH Médiatanácsa.
kedd, 13:53
Mediainfo.hu