Média RSS

Chatbotok: figyelni kell az adatvédelemre!
Napjainkban egyre többen fedezik fel az üzenetküldő platformok keretében működő chatbotok kommunikációs előnyeit, melyen keresztül hatékonyan érhetőek el a felhasználók. Az eszköz használatakor azonban biztosítani kell az ügyfelek adatvédelmi jogait és informatikai védelmét is.  
ma, 15:54
Mmonline.hu
Erre költ a Toyota
A Toyota Financial Services (TFS) és biztosítási partnere stratégiai befektetést eszközölnek a finn MaaS Global Ltd vállalatban. A 2016-ban alapított MaaS Global Ltd profilja a kombinált közlekedési szolgáltatás: ügyfelei a ‘Whim’ alkalmazáson keresztül olyan havi előfizetési csomagot vásárolhatnak, ami igazodik közlekedési igényeikhez (a csomag része jelenleg a tömegközlekedés, az elektronikusan ‘leinthető’ iránytaxi és az autóbérlés). Helsinkiben már működik az alkalmazás, és a tervek szerint még idén három európai nagyvárosban – idővel pedig a világ több más városában is – is elérhető lesz a szolgáltatás.  
ma, 15:29
Mmonline.hu
Adóellenőrzés – erre érdemes figyelni
Jelentős változásokra kell felkészülnie a hazai vállalkozásoknak: 2018. január 1-jén lép életbe az új Közigazgatási Perrendtartás, ami többek közt a vállalatok adópereit is felforgathatja. Az új rendszerben az érintetteknek már egy adóellenőrzés első pillanatától kezdve szem előtt kell tartaniuk az esetleges peres eljárás szempontjait –hívják fel a figyelmet az EY Magyarország szakértői.  
ma, 15:13
Mmonline.hu
hirdetés
Új Géniusszal erősít a NatGeo
Folytatódik a nagysikerű Géniusz sorozat a National Geographic műsorán, a második évad Pablo Picasso életét dolgozza fel.  
ma, 14:12
Mmonline.hu
Változások az AVON-nál
Új pozícióban, PR & Digital Managerként folytatja pályafutását Végh-Kósa Anita, aki korábban 1 éven keresztül PR Supervisorként volt felelős az AVON Magyarország PR tevékenyégéért. A június 15-én kinevezett vezető a négy országot magában foglaló Pannónia Csoport PR és digitális tevékenységét irányítja majd a jövőben. Végh-Kósa Anita korábbi feladatkörét új munkatárs, Irtó-Plóza Mónika veszi át, illetve Siklósi Ildikó, korábbi E-commerce Specialist E-commerce Supervisor pozícióba lép elő.  
ma, 13:48
Mmonline.hu
Főiskolán tanítják, hogyan válj közösségi médiasztárrá!
Te akarsz lenni az Instagram sztárja? Most már hivatalos képzésen tanulhatod meg ennek a csínját-bínját. Egy kínai főiskola képzésén a diákok minden olyan képességet elsajátíthatnak, ami szükséges az online hírnévhez. A sminkelési tippektől elkezdve a kifutón való vonuláson át egészen a táncórákig minden olyan szükséges képességet elsajátíthatsz a Sanghaj közeli Yimu Szakképzési és Kereskedelmi Főiskolán, […]
ma, 13:38
Socialtimes.hu
Kevesebb cég szűnt meg
Kevesebb cég szűnt meg
Több év után megtorpant a működő cégek számának csökkenése - derül ki a Bisnode Magyarország Kft. elemzéséből. Bár még mindig kevesebb működő cég van Magyarországon, mint egy évvel korábban, a változás már 1 százalék alatt maradt, sőt az elmúlt negyedévben már minimális emelkedés is tapasztalható.  
ma, 13:24
Mmonline.hu
Retróval erősít a Meglepetés
Lángosos balatoni nyarak, trabantos kirándulások, fekete-fehér filmklasszikusok, a mára padlásra száműzött tárgyak, amik nélkül anno élni sem tudtunk – nosztalgiázásra hív a népszerű női hetilap nyári különszáma. Igazi meglepetés a múlt szerelmeseinek az augusztus végéig kapható lap: minden, ami retró a különleges kiadványban!  
ma, 13:00
Mmonline.hu
Programínyencségek az EFOTT palettájáról
Július 11-17. között az EFOTT-on a zenei, sport, turisztikai és gasztroprogramokon túl további lehetőségekből szemezgethetnek a fesztiválozók.
ma, 12:46
Mediainfo.hu
Csúcsot döntött az Opera
Csúcsot döntött az Opera
Rekordszámú, több mint 600 ezer fizető néző vett részt a Magyar Állami Operaház 2016/2017-es szezonjának előadásain. Bőven volt miből válogatni, hiszen 22 bemutató és 57 repertoárdarab, 481 saját nagytermi előadás jellemezte az Opera 132. szezonját.  
ma, 11:46
Mmonline.hu
hirdetés
A Vodafone az Ericssont választotta
Az Vodafone UK dél-angliai 4G hálózatának fejlesztéséhez az Ericsson-t választotta Massive MIMO és Carrier Aggregation technológiák szállítójaként. Ezen kívül az Ericsson szállítja az 5G rádiótechnológiát is, hogy a Vodafone UK felkészüljön az 5G szolgáltatások bevezetésére a régióban.  
ma, 11:16
Mmonline.hu
Az Agrofoto 2017 pályázat
Július végéig lehet pályázni az Agrofoto 2017 pályázatra, amelyre mezőgazdasági témájú képeket várnak a szervezők.
ma, 11:10
Mediainfo.hu
Újít a cipőmárka
A világ legrégebbi futócipő márkája, a Saucony új szlogent kap és arculatot is vált júniusban. A globális szintű kampány fő üzenete és szlogene: "Run Your World". Az új platform, - amely a márka korábbi, „Find Your Strong” üzenetének kiterjesztése – a futókat arra ösztönzi, hogy saját útjuk hősei legyenek. A kampány nemzetközi szinten erős social, print és digitális médiatámogatást is kap, ugyanakkor hazai lábai is lesznek.  
ma, 10:54
Mmonline.hu
Csúcson a GKI konjunktúraindexe
Júniusban történelmi csúcsára jutott a GKI konjunktúraindexe, eddig csak egyetlen alkalommal, 1998 nyarán volt olyan magas, mint most, az üzleti bizalmi index pedig eddigi, több mint húszéves története során még sohasem. A fogyasztói bizalmi index is erőteljes optimizmust tükröz, tavasszal azonban volt már ennél valamivel magasabban is.  
ma, 10:32
Mmonline.hu
Elrajtolt a VOLT – 150 ezer embert várnak
Elrajtolt a VOLT – 150 ezer embert várnak
Hétfő délelőtt 10 órakor nyitotta meg kapuit a 25. Telekom VOLT fesztivál, a jubileumi eseményre több mint 150 ezer embert várnak a szervezők. Újdonság, hogy megnövelték a nagyszínpad küzdőterét, idén mintegy 45 ezren bulizhatnak majd egyszerre azon a területen.  
ma, 10:10
Mmonline.hu
Online banki kibertámadás következményei
A Kaspersky Lab legújabb jelentése a kiberfenyegetésekről rávilágít a pénzügyi szektort megbénító online banki szolgáltatásokat érintő incidensekre.
ma, 10:05
Mediainfo.hu
Elektromos autója van? - Ennek a hírnek örülni fog
Elektromos villámtöltő-hálózat kiépítésére kap csaknem 19 millió euró támogatást a Mol-csoport, az E.ON-csoport a HEP, PETROL, a BMW-csoport és a magyarországi Nissan-leányvállalat konzorciumának Next-E projektje. Az Európai Bizottság közleménye szerint összesen 2,7 milliárd euró értékben 152 projektet támogattak az Európai Unió közlekedésének fejlesztése érdekében.  
ma, 09:48
Mmonline.hu
Tombol a hőség, megugrott a sörfogyasztás
Tombol a hőség, megugrott a sörfogyasztás
Nőtt a sörfogyasztás az elmúlt meleg napokon, a sörgyárak teljes kapacitással működnek, és ha kitart a hőség, a tavalyinál több millió korsóval több sör fogyhat ebben a negyedévben a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ) igazgatója szerint. Schillinger Attila elmondta, hogy a hőségriadókkal teli 2015-ben 173 ezer hektoliterrel, mintegy 35 millió korsóval, 11 százalékkal több sör fogyott Magyarországon az év harmadik negyedévében, mint az azt megelőző évben.  
ma, 09:26
Mmonline.hu
Pódiumautón Kincsem
Június 30. és július 2. között rendezik a századelő hangulatát idéző Derby és Kincsem Film fesztivált a Kincsem Parkban, ahol megelevenednek a Kincsem film legfontosabb jelenetei.
ma, 09:05
Mediainfo.hu
Közel kétmilliárd jut a balatoni strandokra
Közel kétmilliárd jut a balatoni strandokra
Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén. Több helyen már elkészültek, és van ahol jelenleg is zajlanak, egyes településeken pedig a nyári szezont követően valósulnak meg a 100 százalékos, vissza nem térítendő állami támogatást élvező strandberuházások.  
ma, 08:48
Mmonline.hu
Ismét angyalokat keres a Vodafone
Immár 7. alkalommal hirdeti meg Főállású Angyal Programját a Vodafone Magyarország Alapítvány. A pályázók ezúttal a szervezet Digitális Iskola Programjához kapcsolódó projektekkel mérettethetik meg magukat.
ma, 08:10
Mediainfo.hu
Lions winners announced in latest Awards Show
Entertainment Lions, Entertainment Lions for Music, Media, Design and Product Design Lions winners revealed.
ma, 07:21
Mediainfo.hu
Az Y generációsok felének vásárlásait az Instagram befolyásolja
Mióta a Facebook 2012-ben megvette az Instagramot, a platform gyorsan a 20-as-30-as korosztály kedvenc fotó- és videomegosztója lett. Viszonylag új keletű fejlemény viszont , hogy a legjelentősebb online vásárlási ösztönző felületté is vált. A LendEDUdatai szerint az Y generáció 52,9%-a az Instagramon látottak, tapasztaltak alapján tervezi a beszerzéseit. Az Instát kissé lemaradva követi a Facebook  32%-os […]
ma, 07:04
Socialtimes.hu
Rengeteg embert vonzott a Generali Gyerek Sziget
Idén már 16. alkalommal várta a kicsiket és nagyokat júniusban minden hétvégén a Sziget Szervezőiroda portfóliójába tartozó Generali Gyerek Sziget. A rendezvénysorozat ingyenes a résztvevőknek, szponzori bevételekből tartja el magát, és a szponzorok ebben az évben is számos izgalmas és érdekes programmal várták a családokat.  
péntek, 16:38
Mmonline.hu
Mi lesz a Cannes-i reklámfesztivál sorsa? – Sorrell is megszólalt
Mi lesz a Cannes-i reklámfesztivál sorsa? – Sorrell is megszólalt
Otthagyja a Cannes-i reklámfesztivált a Publicis, a társaság a bejelentéssel alaposan meglepte a piacot és persze azonnal megindultak a találgatások a rendezvény jövőjéről. Sir Martin Sorrell, a WPP vezetője szerint sem az ideális helyszín Cannes júniusban egy ilyen eseményhez, a fesztivál elnöke, Terry Savage viszont az mmonline.hu-nak azt nyilatkozta, hogy nem tudja elképzelni, hogy máshol legyen a Cannes Lions.  
péntek, 16:10
Mmonline.hu
Érdekes fejlemények az ingatlanpiacon
Nem csak a budapesti ingatlanpiacon, hanem a fővárost övező településeken is növekedésnek indultak 2014 óta az árak. Ezeket a környékeket sok esetben a családias környezet jellemzi, így a sokak számára vonzó családi házak árváltozásait vizsgálta a Duna House.  
péntek, 15:58
Mmonline.hu
Milliárdokat bukhatnak a bankok
Milliárdokat bukhatnak a bankok
A pénzügyi szektort megbénító online banki szolgáltatásokat érintő incidensek során átlagosan körülbelül 4,8 milliárd Ft-os (1.754.000$) veszteséggel kell szembesülniük a bankoknak – derül ki a Kaspersky Lab jelentéséből. Ez az összeg majdnem a duplája egy malware okozta szolgáltatás-kiesés kárainak, amelynek átlagos kárértéke kb. 2,3 milliárd Ft (825.000$).  
péntek, 15:34
Mmonline.hu
Angyalokat keres a Vodafone
Angyalokat keres a Vodafone
Idén hetedik alkalommal hirdeti meg Főállású Angyal Programját a Vodafone Magyarország Alapítvány. A pályázók ezúttal a szervezet Digitális Iskola Programjához kapcsolódó projektekkel mérettethetik meg magukat. A nyertesek akár főállásban is végezhetik segítő tevékenységüket, hiszen – mint eddig is minden alkalommal- a Vodafone jóvoltából egy évig versenyképes, havi bruttó 400 000 forintos fizetést kapnak.  
péntek, 15:10
Mmonline.hu
Veszélyben az okoseszközök
Idén megkétszereződött az okoskészülékeket célzó rosszindulatú programok száma: elérte a 7000-et, amelyeknek több 50 százaléka az idén jelent meg a Kaspersky Lab kutatói szerint. Világszerte több mint 6 milliárd intelligens eszközt használunk, az emberek egyre inkább veszélybe kerülnek a digitálisan összekapcsolt életüket célzó rosszindulatú programok miatt.  
péntek, 14:46
Mmonline.hu
Facebook Safety Check frissítések
A mostanában sajnálatos módon gyakorinak számító terrortámadások, vagy próbálkozások kapcsán érdemes néhány szót ejteni a Facebook Safety Check rendszeréről. A működése relatív egyszerű: amennyiben a valamilyen katasztrófa történik (támadás, természeti csapás, stb.), a Facebook egy push értesítést küld a területen tartózkodók számára, amelyen keresztül megjelölhetik, hogy biztonságban tartózkodnak. Kiváló kezdeményezés, ilyen helyzetekben mutatkozik meg a közösségi […]
péntek, 14:30
Socialtimes.hu
Ezzel nőhetne a GDP
Az OECD-országok teljes GDP-je hosszú távon akár 2 ezer milliárd dollárral is nőhetne, ha az 55 év feletti munkavállalók foglalkoztatottsági aránya elérné Svédország szintjét, amely e tekintetben a legjobban teljesítő európai uniós ország – állítják a PwC közgazdászai.  
péntek, 14:22
Mmonline.hu
Hangjátékokat támogat a Médiatanács
Összesen 34,8 millió forintból tizenhárom új hangjáték készülhet – többek között Deák Ferenc és Szent Márton életéről – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának Cserés Miklós-pályázatán.  
péntek, 13:58
Mmonline.hu
Hiánypótló weboldal indult
A modern informatikai oktatást népszerűsítő oldal fókuszában a programozás és a robotika népszerűsítése, valamint a szülők edukációja áll. Az új szájt a helloworldonline.hu címen érhető el.  
péntek, 13:34
Mmonline.hu
A Transformersben parádéznak a Nickelodeon sztárjai
Az emberiség a túlélés érdekében harcban áll a Transzformerekkel, ráadásul Optimusz fővezér is eltűnt… Tegnap debütált a Transformers ötödik része a hazai mozikban, ahol két népszerű Nickelodeon sorozat főszereplője, a 100 dolog a gimi előtt sorozatból megismert, Isabela Moner által alakított CJ Martin és a Game Shakersben feltűnő Tripla G is látható Benjamin Flores Jr. alakításában.  
péntek, 13:11
Mmonline.hu
Michelle, a csajos programok kimaxolásának First Lady-je
Michelle Obama, minden idők legnépszerűbb First Lady-je, “försztlédisége” lejárta után is folyamatosan lenyűgözi a rajongóit, ezúttal az egészséges életmódot népszerűsíti. Egy ilyen ismertségű és nagy befolyással bíró személyiségnek pedig ehhez nem is kell sokat tenni, elég, ha feltesz magáról pár sportos fotót az Instára, máris százezren kedvelik és 11 ezren szólnak hozzá. A kép aláírása […]
péntek, 12:00
Socialtimes.hu
Netes vásárlók nyomában a BrandMania
Netes vásárlók nyomában a BrandMania
Kiugróan jól teljesített tavaly a magyar e-kereskedelmi szektor, a BrandMania stábja pedig annak járt utána, hogy minek köszönhető a látványos fejlődés. A műsorból többek között kiderült, hogy Európán belül hogy állunk az online vásárlással, mit szeretünk leginkább venni a neten, de azt is megtudhatjuk, hogy a magyarok mellett kik szeretik még a készpénzes fizetést.  
péntek, 11:58
Mmonline.hu
Rádiós döntéseket hozott a Médiatanács
Rádiós döntéseket hozott a Médiatanács
Az NMHH Médiatanácsa 225 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a Lánchíd Rádió Pécset, mert eltért vállalt műsorrendjétől. A Derecske 94,7 MHz pályázat eredményeként az LB Rádió Kft. sugározhat a jövőben.  
péntek, 11:15
Mmonline.hu
Különleges program Budapesten
A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Wineglass Communication a tavalyi programsorozat sikerére való tekintettel 2017. július 6-án ismét megrendezi a Budapesti Borbár Túrát. Idén közel harminc helyszínen száz pincészet várja a bortúrázókat a fővárosban. Újítás tavalyhoz képest, hogy a borbárok tematikus programokkal is készülnek: a borkóstolás élménye mellé idén csatlakozik a gasztronómia és a zene is.  
péntek, 10:53
Mmonline.hu
Durva növekedés várható az IoT területén
Hatalmas növekedés várható az Internet of Things (IoT, a „dolgok internete”) területén: nyolc év múlva már csaknem 100 milliárd IoT eszközt tudunk majd nyilvántartásban, és óránként 2 millió szenzor kerül majd telepítésre - állítják a Huawei szakemberei. Az IHS piackutató cég előrejelzése szerint az IoT eszközök globális megrendelései 2020-ra meghaladják majd a 180 milliót, és piaci részesedésük 30 milliárd amerikai dollár körül lesz. Az ötödik generációs hálózatok hihetetlenül gyors piaci terjeszkedése a kapcsolódó üzletágak számára is kereskedelmi értéknövekedést okoz majd.  
péntek, 10:31
Mmonline.hu
Így hatnak ránk a sorozatok
Libabőrösök leszünk, ha meghalljuk az X-akták címdalát, nosztalgiázunk a Szomszédok zenéjére és elfog az izgalom a Trónok Harca első ütemeinél? Már a 90-es években hódító Simpson család és a Twin Peaks készítői is felismerték a sorozatzenék jelentőségét, amelyek segítettek emlékezetessé tenni azokat. Az Invitel sorozatszakértője, az ELTE adjunktusa, Hermann Veronika most bevezet minket a sorozatok és zenék közös világába.  
péntek, 10:09
Mmonline.hu
Online foglalás – erre érdemes figyelni
Az olcsó repülőjegy és hotel foglalás esetén látszólag rengeteg pénzt spórolhatunk, azonban érdemes alaposan körüljárni az online utazási ajánlatokat.  
péntek, 09:47
Mmonline.hu
Ingyenes segítség kkv-knak
Az Enterprise Group olyan programot indított, mellyel az ország ezen ipari kis- és középvállalatait segíti abban, hogy a zökkenőmentes digitalizáció segítségével maradéktalanul kiaknázhassák a saját vállalkozásukban rejlő lehetőségeket.  
péntek, 09:25
Mmonline.hu
A Dr. Oetkerrel újított a Neo Interactive
Hozzávalók befőzéshez: programmatic, dinamikus kreatív, tartalommarketing. Úttörő megoldásként a Neo Interactive ezt a három eszközt mixelte egybe elsőként Magyarországon, a Dr. Oetker Befőzés kampányában.  
péntek, 09:03
Mmonline.hu
Felvásárlás riadó – Már tudjuk honnan jött a Snap Map
Nincs új a nap alatt, erről most is megbizonyosodtunk. Tegnap jelentettük be a, mostanában jelentős sajtóvisszhangot keltő, Snapchat közösségi alkalmazás, Snap Map fedőnéven futó új funkcióját. Röviden összefoglalva arról van szó, hogy térképen követhetjük, hogy merre járnak barátaink, valamint a helyszínen milyen Snapchat sztorikat osztottak meg. Azóta már azt is tudjuk honnan jött az ötlet és […]
péntek, 07:00
Socialtimes.hu
Európai döntés online szerencsejáték ügyben
Kihirdette az Európai Bíróság (EuB) a 2014 nyarán hatályos magyar online szerencsejáték szabályozás tárgyában a C-49/16 számú Unibet ügyben született ítéletét.  
csütörtök, 15:59
Mmonline.hu
Újabb iskoláknak segít a Microsoft
Az utolsó betű, a „V” is felkerült a Herman Ottó Általános Iskola osztályainak digitális táblájára: kitört a vakáció. Az iskola, amely a Microsoft Innovatív Iskola Programjának keretében vonta be a digitális kompetenciákat és az informatikai eszközöket a tanítás jóformán egészébe, számos tapasztalat birtokában vág neki a következő tanévnek. Az oktatás digitalizációja semmiképpen nem egyenlő az informatikai eszközök telepítésével, először a szemléletnek kell megváltoznia – állítják egybehangzóan a pedagógusok és a Microsoft szakértői. A vállalat újabb iskolák jelentkezését várja programjába.  
csütörtök, 15:28
Mmonline.hu
Zenés hétvége a Da Vinci Learningen
Hétvégén ismét tematikus válogatással jelentkezik a Da Vinci Learning ismeretterjesztő csatorna. Szombaton és vasárnap zenei utazásra invitálják a nézőket, hogy megmutassák, milyen fantasztikus tudomány rejlik a muzsika és a hangok mögött.  
csütörtök, 15:03
Mmonline.hu
Na ki merre jár? – Hello Snap Map
Írtunk már korábban a Snapchat új, várható monetizációs megoldásáról, a benne rejlő AR potenciálról, de legtöbb alkalommal az Instagrammal összehasonlítva került elő a téma. A legutóbbi összehasonlításból pedig pont az jött ki, hogy a Facebook által birtokolt Instagram sikeresen klónozta le a Snapchat funkcionalitását, hiszen a napi felhasználók számában igencsak elhúzott az eredetileg képmegosztónak indult közösségi […]
csütörtök, 14:42
Socialtimes.hu
Nagyot nőtt az eMAG
Nagyot nőtt az eMAG
Sikeres évet zárt a dél-afrikai Naspers csoport érdekeltségébe tartozó eMAG.hu a 2016-ban elért árbevétel-növekedés alapján. Az internetes áruház kiemelkedő eredményéhez Marketplace partnerei is hozzájárultak, ezért a cég megalapította az eMAG E-xcellence Díjat, amit három kategóriában ítél oda a vásárlók szempontjából kimagasló teljesítményt nyújtó vállalkozásoknak.  
csütörtök, 14:38
Mmonline.hu
Ismét egy magyar fejlesztés segíthet
A személyes ügyfélforgalom átterelése a digitális térbe az elsők között szerepel a legtöbb vállalat stratégiai listáján. A digitalizálásban az egyik legfontosabb megoldandó kérdés, hogyan lehet a személyes megjelenést és a kézi aláírást kiváltani. Erre adhat választ az új hazai fejlesztés.  
csütörtök, 14:13
Mmonline.hu