Egészség

Segíthetsz: pénteken véradás a Nyugatiban
A Magyar Vöröskereszt május 26-án, pénteken véradásra várja a terézvárosiakat a Nyugati pályaudvar épületébe délután fél 2 és 5 óra között. Kérik, hogy minden véradó vigye magával tajkártyáját,...
tegnap, 06:48
Ittlakunk.hu
Ezt a gyógynövényt alkalmazzuk a pattanásra
Ezt a gyógynövényt alkalmazzuk a pattanásra
A kakukkfűből készült gyógynövénytermékek hatékonyabbak lehetnek a pattanások ellen, mint a receptre kiváltható krémek,
tegnap, 06:00
Noinetcafe.hu
Hiába dolgoznak jól a kardiológusok?
Gyakran épp a beteg hezitálása ítéli kudarcra a sikert - a világszínvonalú ellátás ellenére is.
tegnap, 05:25
Origo.hu
hirdetés
Metabolikus szindróma a „Halálos négyes"
Ha a szindróma bármely tényezője megjelent, akkor esély van a többire is.
tegnap, 05:25
Origo.hu
Testrészeink, melyekhez ne nyúljunk kézzel
Kutatások bizonyítják, hogy kezünkön rengeteg baktérium és kórokozó található még azután is, hogy alaposan megmossuk. Ez különösen akkor igaz, ha nem vágjuk rövidre a körmeinket, és ékszereket is viselünk - éppen ezért próbáljuk elkerülni, hogy az... ...
tegnap, 05:00
Hazipatika.com
Élhetünk társak nélkül?
Miből fakad az ember alapvető igénye a társaság iránt? Egyebek mellett ezt tanulmányozza az ELTE Lendület kutatócsoportja. ...
tegnap, 04:30
Hazipatika.com
Az allergia kialakulásának okai
Az allergia kialakulásának okai
Az allergia egy görög eredetű szó jelentése „más hatás” ami jól tükrözi, milyen betegségről van szó. Az allergia nem más, mint az immunrendszer védekező rendszerének a zavara.
tegnap, 03:00
Noinetcafe.hu
Nehéz csontok?
A túlsúlyos fiatalok közül sokan azzal mentik fel magukat a fogyókúra kínkeserve alól, hogy nem is annyira kövérek, hanem inkább „nehéz a csontozatuk”. Tény, hogy az emberek között is léteznek eltérések a csontváz tekintetében, az összsúlyban azonban ennek nincs különöse...
szerda, 23:35
Informed.hu
Ilyenek lesznek a nők a peteérés idején
Ilyenek lesznek a nők a peteérés idején
A peteérésen éppen csak átesett nők hamarabb kiszúrják a rejtőzködő kígyókat, mint bármikor máskor a menstruációs ciklus során.
szerda, 23:00
Noinetcafe.hu
Aggasztó dolog derült ki a tengeri sóról
Aggasztó dolog derült ki a tengeri sóról
Kutatók kimutatták, hogy a tengeri sóban mikroműanyagok találhatók. Vajon van okunk aggódni az egészségünkért?Forrás: Nők Lapja Café: Aggasztó dolog derült ki a tengeri sóról
szerda, 22:00
Nlcafe.hu
hirdetés
Ha igaz rád ez a leírás, tudományosan is később kellene kezdened a munkádat
Ha igaz rád ez a leírás, tudományosan is később kellene kezdened a munkádat
Egy friss kutatás szerint biológiailag arra vagyunk programozva, hogy más napszakokban, időszakokban legyünk produktívak, szóval az éjjeli baglyok elvileg nyugodtan átaludhatnák a délelőttöt.Forrás: Nők Lapja Café: Ha igaz rád ez a leírás, tudományosan is később kellene kezdened a munkádat
szerda, 21:45
Nlcafe.hu
Megújulnak a háziorvosi rendelők Debrecenben
Az Új főnix terv gondoskodó város programja részeként elkészült az első teljesen felújított háziorvosi rendelő Debrecenben - jelentette be a város alpolgármestere.
szerda, 20:54
Webbeteg.hu
Mire való az Európai Egészségbiztosítási Kártya?
A legtöbben nem vagyunk tisztában külföldre utazásunk során azzal, hogy mely esetekben milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe térítésmentesen, magyar társadalombiztosítással rendelkezve. Talán sokak számára meglepő, de az Európai Unió tagállamaiba utazva az Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában ugyanazokra az ellátásokra vagyunk jogosultak, mint a helyi állampolgárok.
szerda, 20:09
Webbeteg.hu
9 étel, amely meghosszabbítja életünket
9 étel, amely meghosszabbítja életünket
Amennyiben az egészséges zsírok is étrendünk részét képezik, jó eséllyel tovább élünk. A Harvard friss kutatása szerint ugyanis a telítetlen zsírok segítenek abban, hogy egészségesebbek legyünk.
szerda, 20:00
Noinetcafe.hu
Óvszervásárlás bolton kívül
Az óvszer megvásárlása egyszerű folyamat, nem kell mást tenned, mint bemenned a boltba, és ki kell választanod a számodra megfelelő márkát.
szerda, 19:55
Kamaszpanasz.hu
Nyugtalan csecsemők - a szülő lelkében a kulcs
Minden kisbabás szülőt foglalkoztat a kérdés, hogy miért sír a csecsemője. Különösen akkor, ha a kisgyermek jellemzően nyugtalan alkat, keveset és nehezen alszik, valamint sokat sír. Érdemes mélyre ásni, ha az okokat keressük.
szerda, 19:14
Hajraegeszseg.hu
Sörben az igazság Tapolcán
Sörben az igazság Tapolcán
Virágkorukat élik Magyarországon az újhullámos sörök, sorra nyílnak a sörfőzdék – soha ilyen zsongás nem volt még itthon ezen a területen. Azon fogyasztók, akik a valódi minőséget keresik, egyre kedvezőbb helyzetben vannak, hiszen a jobb budapesti bárokban és vidéken is egyre inkább kötelező, hogy legyen úgynevezett kézműves sör. A jó sör ezekben az években előttünk válik a gasztronómia részévé.
szerda, 19:00
Eletforma.hu
Milyen út vezet a tiszta gondolkodáshoz?
Miért törekszünk mindannyian a tisztaságra? Mit keresünk valójában? Önmagunkat keressük, a tisztaság állapotát, amely mentes az egocentrikus gondolatoktól és vágyaktól. A természetes, eredeti állapotunk ténylegesen tiszta. Ez a tisztaság az, akik igazából vagyunk.
szerda, 18:45
Hajraegeszseg.hu
Tejfölös eper fagyi
Tejfölös eper fagyi
A világ legegyszerűbb dolga, készíthetjük mesterséges édesítőszerrel is, akkor még aggódnunk sem kell nagyon a súlyunkért és az alakunkért. Persze ha megtartjuk a mértéket, az sokat számít.
szerda, 18:00
Eletforma.hu
Csillebércen nagy életmentő verseny lesz
Bemutató is lesz, amelyen mentőhelikopter, tűzoltóautó, rendőrautó és egy csuklós busz is részt vesz.
szerda, 17:01
Weborvos.hu
Vajon kié az év szeme?
Vajon kié az év szeme?
Mégis megrendezik az Aranyszem Operatőr Fesztivált a támogatóknak köszönhetően! 2017. júniusban XIII. alkalommal szervezik meg a programot, amit még 2004-ben Novák Emil alapított. A tavalyi év kivételével 2010 óta az eseményt minden évben a Magyar Operatőrök Társaságával közösen a HSC Stábiskola rendezte meg. A nevezéseket a szervezők 12 kategóriában június 10-éig várják. 
szerda, 17:00
Eletforma.hu
Humánmeteo: felfrissülés jön
Csütörtökön az előző nap átvonult hidegfront mögött az arra fokozottan érzékenyek még tapasztalhatnak enyhébb tüneteket, de a felfrissülés a legtöbbünk szervezete számára inkább kedvező lesz. ...
szerda, 16:36
Hazipatika.com
ilyen betegséget is okozhat a túlsúly
ilyen betegséget is okozhat a túlsúly
Régóta ismert, hogy az elhízás fokozza a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, de hogy a megnövekedett testtömeg miként fokozza az inzulinrezisztenciát, idáig nem volt világos.
szerda, 16:00
Noinetcafe.hu
Cukkini torta
Cukkini torta
Végigkíséri az egész nyarat karcsú, zöld testével, lehetőséget adva arra, hogy gyakorlatilag bármilyen fogást készítsünk belőle a salátától kezdve a levesen át a főételekig. Szeretünk, cukkini!
szerda, 16:00
Eletforma.hu
Gépjárművezetés gyógyszerekkel?
Az alkoholfogyasztásra vonatkozó zéró tolerancia 2008-as bevezetése óta az ittas állapotban történt balesetek száma csökkent, de vajon mi a helyzet a gyógyszerek hatása alatt bekövetkezett balesetekkel?
szerda, 15:45
Informed.hu
A retina és az agykéreg mozgásérzékelése összefügg
Bázelben dolgozó magyar kutatók egereken végzett kísérletekkel bizonyították, hogy a látás során a mozgások irányát a retina és az agykérgi idegsejt hálózatok egymásra épülő tevékenysége értelmezi.
szerda, 15:30
Informed.hu
13 milliárd praxisközösségekre, fejlesztési irodákra
Például életmód-tanácsadásra, egészségügyi felvilágosításra, a szűrések népszerűsítésére lehet fordítani a pénzt.
szerda, 15:28
Weborvos.hu
Az alkoholfogyasztás fokozza a mellrák kockázatát
A Rákkutatási Világalap (WCRF) jelentése szerint már napi 10 gramm alkohol, fél pohár bor vagy kis adag sör fogyasztása kilenc százalékkal növeli a menopauza után a mellrák kockázatát. A jelentéshez a szervezet 12 millió nő kórtörténetét feldolgozó több mint száz tanulmány...
szerda, 15:15
Informed.hu
Szülés utáni hajápolás
Szülés utáni hajápolás
A várandós kismamák gyakran csillogó, dús, remek tartású hajjal rendelkeznek, ez azonban alaposan megváltozhat a szülés után. Nem kell azonban kétségbeesni!
szerda, 15:09
Élőben.hu
Fogkefe a kertből
Fogkefe a kertből
Az afrikai „tojászöldség”, a padlizsán, nem véletlenül kapta az elnevezést. Zöld érett gyümölcse eleinte ovális formájával, fehér színével valóban tojásra emlékeztet. Ez az egyik olyan zöldség, amelyet a Boko Haram által elkövetett erőszaktól az ország északi részére menekült nigériai földművesek termelni kezdtek – az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) jóvoltából. A helyi nyelven gorongonak nevezett zöldség nemcsak a táplálkozásban, de a közösségi életben is fontos szerepet játszik. A nők gyakran fogyasztják a gorongo nyers termését, hogy fogsorukat tisztán tartsák. Emellett a padlizsán az esküvői vagy keresztelő ünnepségeken is előkerül.
szerda, 15:00
Eletforma.hu
Jubileumot ünnepel az Semmelweis Egyetem FOCI-ja
Tíz év alatt a hallgatók összlétszáma 42 százalékkal növekedett, jelenleg 37 ország hallgatói tanulnak a karon.
szerda, 14:59
Weborvos.hu
Sokan támogatják úszással a KórházSulit
A tartósan otthon gyógyuló gyerekeknek segít a KórházSuli, hogy lépést tudjanak tartani az iskolai tananyaggal.
szerda, 14:42
Weborvos.hu
Háromezer ritka beteg vett részt a felmérésben
Megjelent az első teljes Európára kiterjedő és a ritka betegségek szociális következményeit felmérő kutatás eredménye
szerda, 14:13
Weborvos.hu
Az alkoholfogyasztás növeli a mellrák kockázatát
További bizonyítékot találtak arra, hogy az alkoholfogyasztás, akár napi fél pohár bor is növeli a mellrák kialakulásának kockázatát - írja a BBC.
szerda, 14:06
Webbeteg.hu
Zabpehely palacsinta eper raguval
Zabpehely palacsinta eper raguval
A főtt zabpehely alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers, mivel a főzés felszabadítja a vízoldékony rostokat. Ezek a rostok lehetővé teszik, hogy a glukóz csak lassan jusson a véráramba, ami szintén pozitívum.
szerda, 14:00
Eletforma.hu
Ezért alakulhat ki a vigasztalhatatlan sírás
A tünetek jelentkezésekor ökölbe szorítja kezeit, felhúzza a lábait, majd ismét leengedi, mindeközben fájdalmas arcot vág és vigasztalhatatlanul sír. A tünetek 2-3 hetes korban kezdenek el felerősödni, 6-8 hetes korban tetőznek a panaszok, majd 3-4 hónapos korig fokozatosan enyhülnek.
szerda, 13:11
Webbeteg.hu
Így próbáljuk leküzdeni a zsíros haj problémáját
Így próbáljuk leküzdeni a zsíros haj problémáját
Avagy mely tanácsokat ajánlatos megfogadni zsíros haj ápolása esetén.
szerda, 13:07
Élőben.hu
Gyakran fáj a csuklód? Zsibbadnak az ujjaid?
Gyakran fáj a csuklód? Zsibbadnak az ujjaid?
Vajon hányan támasztjuk alá csuklónkat a billentyűzet vagy az egér használata közben? Egészen addig valószínűleg elég kevesen, amíg olyan egyszerű mozdulatoknál, mint egy kilincs lenyomása vagy épp a tenyerünkön támaszkodás hirtelen jelentkező, elviselhetetlenül fájó, szúró érzést nem okoz a csuklónkban.
szerda, 13:00
Eletforma.hu
Életveszélyes a véralvadásgátló abbahagyása
Az artériás és a vénás trombózis hatékony prevenciós módja a véralvadásgátló terápia, amelyet a kezelő orvos által meghatározott ideig szükséges alkalmazni. Vajon mi mindennel kell számolni, ha a beteg saját döntéséből idő előtt hagyja abba a... ...
szerda, 13:00
Hazipatika.com
Családiasabb környezet sok fogyatékos embernek
25 ezer fogyatékos és pszichiátriai beteg ember közül 21 ezer él 50 fősnél nagyobb intézményben.
szerda, 12:51
Weborvos.hu
Elzászi almatorta
Elzászi almatorta
Olyankor szoktam elkészíteni, amikor ráérősen tudom megsütni, nem mintha nagyon macerás lenne, de valahogy ehhez az édességhez nekem mindig a lassú, kényelmes konyhai tötyörgés kapcsolódik, amikor sülés közben édesen terjeng a konyhában a tésztában lévő bor illata, elkeveredve a fantasztikus alma illattal. Igazi terápiás sütés ez mindig.
szerda, 12:00
Eletforma.hu
Vedd észre, ha az otthonod betegít meg!
Vedd észre, ha az otthonod betegít meg!
Egyre többször betegszel meg? Rossz a közérzeted? Talán nem is gondoltál rá, de lehet, mindezt a lakásod okozza!
szerda, 11:45
Otvenentul.hu
Tanuljunk meg végre kezet mosni!
Tanuljunk meg végre kezet mosni!
Tekintettel az elmúlt időszakban többször is kialakuló járványügyi helyzetre, egyre többen ismerték fel a megelőzés fontosságát. Riasztó lehet, de csak amíg ezt a cikket olvasod, több millió kórokozóval találkozhatsz, ugyanis mindennapi használati tárgyaink, így akár a számítógép billentyűzete, az egér, a mobiltelefon vagy a táblagép is tele lehet velük. Egy helyi vállalat meglepetéssel segít a csongrádi kicsiknek a kórokozókkal szemben.
szerda, 11:00
Eletforma.hu
Hévízi fogorvost károsított meg egy külföldi pár
Csalás miatt vádat emeltek Keszthelyen egy német férfi és egy svájci nő ellen, akik csaknem két és... A Hévízi fogorvost károsított meg egy külföldi pár bejegyzés először a Merjmosolyogni.hu jelent meg.
szerda, 10:26
Merjmosolyogni.hu
Sangria
Sangria
Tudom, lehet kapni készen a boltban is. De miért fanyalodnánk erre a megoldásra, mikor csekély erőfeszítéssel saját sangriát is keverhetünk magunknak, ráadásul nem egyenízűt, hanem olyat, amit tényleg szeretünk?
szerda, 10:00
Eletforma.hu
5 tünet, melyet ne hagyjon figyelmen kívül-trombózist jelezhet!
A mélyvénás trombózis van, hogy tünetek nélkül jelentkezik, ami megnöveli annak az esélyét, hogy a keletkezett vérrög a tüdőbe jutva embóliát okozzon.
szerda, 10:00
Vital.hu
Ezt kapod a nagyon sok pénzedért a svájci kórházakban
Ezt kapod a nagyon sok pénzedért a svájci kórházakban
Európában az egyik legmagasabb színvonalú szociális ellátás Svájcban van. Tény, Magyarországhoz képest szuper fizetéseket adnak, de van az éremnek egy másik oldala is: a szolgáltatásokért kemény árat kell fizetni. Forrás: Nők Lapja Café: Ezt kapod a nagyon sok pénzedért a svájci kórházakban
szerda, 10:00
Nlcafe.hu
Edzők várnak ingyenes mozgási lehetőségekkel - nézd meg, mikor, hol!
Két helyszínen is ingyenes lakossági szabadidősportra várnak a kerületben. Az egészségmegőrző edzéseket szakemberek tartják, a következő rendben:József Attila-lakótelep Nyúldomb: hétfői és...
szerda, 09:33
Ittlakunk.hu
A magas vérnyomás hátterében ritka betegség is állhat
Az erős szívdobogás-érzést nem csak szívritmuszavar okozhatja, sőt, még csak nem is feltétlenül a szintén gyakori pánik-szindróma áll a háttérben.
szerda, 09:30
Vital.hu
Hideg és meleg göbök a pajzsmirigyben
Sokan a pajzsmirigyben lévő göböket egy csoportba sorolják, ám a léteznek ún. meleg és hideg göbök is, és ez utóbbi akár rosszindulatú is lehet. A témáról dr. Békési Gábor PhD-t, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistáját kérdeztük.
szerda, 09:00
Vital.hu