zeller

Libaleves és ludaskása
 Mivel idén étteremben költöttük el a Márton-napi szerencsehozó menüt, úgy döntöttem, ráveszem magam a ludaskása elkészítésére - hogy itthon is legyen egy kis "libaság". Mint a képeken látható, alaposan rákészültem: ...
Csúcsgasztronómiai találkozó Budapesten
Egy világszínvonalú, megismételhetetlen este a modern magyar gasztronómia főhadiszállásán   November 8-án együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d'Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán, két ......
Bolognai csirkecomb petrezselymes burgonyával
Hozzávalók: 4 db felső csirkecomb 720 ml házi bolognai szósz 2 ek étolaj A körethez: 60 dkg burgonya 1 ek étolaj 1 kis csokor petrezselyemzöld 1 tk ételízesítő vagy só ízlés szerint Bolognai szósz hozzávalók: 2 kg paradicsom 2 szál...
Tyúkhúsleves
Hozzávalók: 1 egész tyúk 3 szál sárgarépa 3 szál fehérrépa 1 kisebb zeller 1 fej karalábé 1 fej vöröshagyma 2 db krumpli 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 1 kisebb fej vagy 6 nagyobb gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 1 teatojásnyi...
Szabógallérleves
Hozzávalók: 1 tojás 12-15 dkg liszt 2 közepes sárgarépa 1 közepes petrezselyemgyökér 1 szelet zeller só bors pirospaprika 2 szál újhagyma 1 db csiperke gomba petrezselyemzöld, zellerzöld, metélőhagyma 1 ek olaj 2 dkg vaj Elkészítése:...
Szalontüdő petrezselymes galuskával
Hozzávalók: Tüdőhöz: 50 dkg sertéstüdő 2 gerezd fokhagyma 2 fej vöröshagyma 3 db babér levél só ízlés szerint 2 sárgarépa 1 fehérrépa 10 dkg zeller 1 mokkáskanál 1 evőkanál mustár 5 evőkanál olaj 2 evőkanál cukor 2 evőkanál...
Raguleves tejföllel
Hozzávalók: 40 dkg csirkeaprólék 30 dkg sertéslapocka 20 dkg sárga- és fehérrépa 10 dkg karalábé 10 dkg zöldborsó 5 dkg gomba 1,5 dl tejföl 1 dl olaj 1 dkg liszt 1 szelet zeller vagy zellerlevél lestyánlevél petrezselyem só...
Móri paprikás csirkeleves
Hozzávalók: 1 konyhakész csirke 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kisebb zeller zöldjével együtt 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál zsír 1 zöld paprika 1 paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál vegeta 1 teáskanál fűszerpaprika 150...
Magyaros burgonyagombóc leves
Hozzávalók: 80 dkg burgonya 1 nagy tojás 20 dkg liszt 15 dkg sárgarépa 15 dkg fehérrépa 5 dkg zeller 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál zsír 25 dkg kolbász 2 kávéskanál fűszerpaprika só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint 150 g tejföl...
Bugaci húsgombócleves
Hozzávalók: 30 dkg darált hús 5 dkg előfőzött rizs 1 nyers tojás 15 dkg szalonna 1 fej vöröshagyma 15 dkg sárgarépa 15 dkg fehérrépa 5 dkg zeller 1 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál fűszerpaprika só, bors, babérlevél, tárkony ízlés...
Borsóleves gyömbérrel
Hozzávalók 1 db póréhagyma 1 gerezd fokhagyma édesítő 30 dkg zöldborsó 1 db gyömbér 1 szál angol zeller 1 szál újhagyma petrezselyem 1 dl fehérbor só, bors 1 ek kókusz zsír 1 l víz
Zöldborsós raguleves
Hozzávalók: 40 dkg sertéslapocka 1 fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj 2 gerezd fokhagyma 40 dkg (mirelit) zöldborsó 1 db leveskocka 20 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa 10 dkg karalábé 10 dkg zeller őrölt bors, só ízlés szerint 1 tojás...
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók: 2 evőkanál napraforgóolaj 0,5 kg pulykamell 400 g fagyasztott zöldborsó 2 db közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db közepes sárgarépa 2 db közepes fehérrépa 1 db közepes zeller 20 dkg csiperkegomba 270...
Csirkeleves házi metélttel
Hozzávalók: 4 egész csirkecomb 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa negyed zeller fél karalábé negyed kelkáposzta 5-6 db szemes bors só ízlés szerint egy kis csokor petrezselyemzöld 2 nagyobb tojás 20 dkg liszt Elkészítése: A combokat...
FEBRUÁR 17-ÉN MINISVÉT A ROSINANTÉBAN!
FEBRUÁR 17-ÉN MINISVÉT A ROSINANTÉBAN! Bizonyára sokan emlékeznek még arra a hat évvel ezelőtti tavaszi hétvégére, amikor a Stílusos Vidéki Éttermiség néhány tagja összefogott, és egy fergeteges hangulatú közönségtalálkozót...
Fejtett bableves csülökkel
Hozzávalók: 1 db füstölt csülök (szalonna bőrök) 50 dkg fejtett bab 3 db sárgarépa 1 db nagyobb petrezselyem 1 db zellergumó 2 db vöröshagyma 5-6 gerezd fokhagyma vagy 1 ek zúzott 3 db babérlevél 1 csipet köménymag friss petrezselyem...
Egyszerű szalontüdő zsemlegombóccal
Hozzávalók: 50 dkg sertéstüdő 1 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 2 db babérlevél 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa negyed zeller 2 ek olaj 2 ek cukor 150 g tejföl 2 ek liszt 1 ek mustár só, őrölt bors ízlés szerint Zsemlegombóchoz:...
Részeges marhagulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 3 burgonya 1 piros húsú paprika 2 sárgarépa 1 cikk zeller 1 póréhagyma 3 dl testes vörösbor 7 dl húsleves (kockából) 4 evõkanál olaj 1 kis doboz paradicsompüré (80...
Rántott zeller fűszeres, ropogós bundában - Egyszerű, finom és olcsó
A rántott zellerben nagyon kevés kalória van, főleg, ha sütőben sütöd meg.
Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók: 2 csirkemellfilé 4 ek olívaolaj 1 sárgarépa 1 fehérrépa pici gerezd karalábé pici gerezd zeller 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 20 dkg borsó 20 dkg gomba fél citrom leve 20 dkg gomba friss vagy szárított tárkony ízlés...
Olasz bableves
Hozzávalók: 50 dkg zöldbab 50 dkg fehérbab 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj fél csokor bazsalikom 1 liter paradicsomlé 2 evőkanál liszt 1 teáskanál pirospaprika 1 fej vöröshagyma 1 cikk zeller vagy zöldje 1 evőkanál olaj só ......
Nápolyi rakott tészta
Hozzávalók: 50 dkg spagetti tészta 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 sárgarépa 10 dkg zeller 3-4 fej gomba 2-3 ek olívaolaj só, bors 50 dkg darált hús 1 ek oregánó 1 dl vörösbor 1 doboz konzerv paradicsom (hámozott) A besamelhez:...
Vadas zsemlegombóccal
Hozzávalók: 1 kg sertéscomb vagy karaj 4 sárgarépa 2 petrezselyemgyökér 1 darabka zeller 1 nagyobb fej vöröshagyma 3 babérlevél 10 szem bors 1 evőkanál mustár 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl 2 kiskanál cukor só törött bors olaj Zsemlegombóchoz:...
Libahúsleves
Hozzávalók: 2,5 kg libaaprólék (szárnytő, nyak, zúza, szív, farhát vegyesen) 8 sárgarépa 4 fehérrépa 20 dkg zeller 20 dkg karalábé 1 nagyobb fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma ízlés szerint só ízlés szerint szerecsendió levesbetétnek:...
Tejszínes zellerkrémleves
Hozzávalók: 1 nagyobb zellergumó 2 burgonya 1 leveskocka (tyúkhús) 200 ml főzőtejszín ( só (ízlés szerint) őrölt bors (ízlés szerint) ételízesítő (ízlés szerint) levesgyöngy Elkészítése: A zellert és a burgonyát megpucoljuk...
Raguleves túrógombóccal
Hozzávalók: 60 dkg filézett csirkemell 1 szál sárgarépa 1 szál zöldség fél karalábé egy kisebb fél zeller gumó 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 20 dkg túró 3 evőkanál búzadara só 2 teáskanál őrölt bors 3 teáskanál tárkony...
Kötözött tészta leves
Hozzávalók: 1 tojás 3 evőkanál liszt 2 evőkanál zsír 2 kis fej vöröshagyma só, bors 1 csokor petrezselyemzöld 2 szál zeller levél 2 púpos evőkanál pirospaprika egy paradicsom fél tv paprika Elkészítése: A leveshez az egyik fej vöröshagymát...
Elindult a Nagy Levesválasztó!
Szirbek András, Antal Emese és Fördős Zé A Magyarországon 25 éve jelen lévő Bonduelle két újdonsággal bővítette fagyasztott termék-portfólióját. Európa zöldségspecialistájának is minősített márka a krémleves- zöldségkeverékek...
Zellerkrémleves
Hozzávalók: 1 fej zeller 1 kis fej vöröshagyma 2 közepes burgonya 2 evőkanál vaj 1 húsleveskocka 2-3 evőkanál tejföl 1 evőkanál liszt só bors szerecsendió Elkészítése: A hagymát felkockázzuk, a zellert és a burgonyát szeletekre vágjuk....
Tyúkhúsleves házi tésztával
Hozzávalók: A leveshez: kb 1,8 kg-os tyúk 4 nagy sárgarépa 2 fehérrépa 1 zeller 3 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1 zöldpaprika (kisebb) 15 szem bors 3 l víz (szükség szerint) A tésztához: 1 tojás liszt (kb 10 dkg) só Elkészítése:...