sült csülök

Számtalan sült csülök recept, az igazi ínyencségektől az egyszerű változatok elkészítéséig.

Vörösboros <strong>sült csülök</strong> római tálban
Vörösboros sült csülök római tálban
Hozzávalók: 2 kicsontozott csülök 4-5 babérlevél 10 szem fekete bors 4 gerezd fokhagyma sertéssült fűszerkeverék 2,5 dl vörösbor Elkészítése: A csülköt jól megmostam, majd a bőre nagyját eltávolítottam. Hideg vízben a babérlevél, fokhagyma és bors kíséretében 1 órán keresztül előfőztem. A római tálat előtte levő éjszaka már vízben áztattam. A csülköket jól befűszerezem, majd a […]
07.20. 08:55
Receptneked.hu
 Menekülés Budapestről: kalandok a Koloska-völgyben
Menekülés Budapestről: kalandok a Koloska-völgyben
Rendhagyó utazási rovatunk folytatódik: ezúttal megmutatjuk, mi van Balatonfüred mögött! Balatonfüreden az élet télen olyan, mint egy pohár víz. Sima, nyugodt és nem zavaros. Nyáron viszont olyan, mint mikor ebbe a pohár vízbe pezsgőtablettát dobnak. Megtelnek a kikötők vitorlásokkal és vitorlázókkal, a kávézók napernyőkkel és vendégekkel, a boltok vásárlókkal, és a sétány fagylaltozó emberekkel. Egy-egy itt eltöltött hétvége után az ember vagy kipiheni magát a nyüzsgő, de mégis nyugalmas strandokon, vagy jóval fáradtabban tér haza az éjszakai mulatozások után. A helyben lakók viszont hétvégén kitelepednek családostól a Füred fölött húzódó Koloska-völgybe. A megannyi sütögető hely közül kiválasztanak egyet, felállítáják a focikapukat, a tollaslabdapályát, lógatják a lábukat a mindig hűvös patakba, és az árnyékos óriás fák alatt eltöltik a forrónak ígérkező napot. Az ideérkező látogatónak elég korán kell felkelnie, hogy a sok tűzrakó helyből jusson neki is. Viszont – ha nem egész napos programra vágyunk – egy délutáni kirándulás felejthetetlen élményt nyújthat az egész családnak. Megközelíthetőség: Balatonfüredről kifelé haladva az Arácsi úton egészen egyszerűen csak kövessük az utat a Koloska csárdáig. Ha nem vagyunk gyaloglós kedvünkben és még meleg is van, ne tegyük le az étterem parkolójában az autót, mert a felfelé haladó, aszfaltos, majd később murvás úton még a célállomás előtt napszúrást kaphatunk, de jobb esetben is elmegy a kedvünk a bóklászástól, mivel árnyék csak elvétve akad, por viszont annál több. A csárda után 700 méterrel azonban megállhatunk pár percre, mivel itt található a Koloska vadaspark, ami reggel 9-kor nyitja a kapuit évszaktól és időjárástól függetlenül. Gímszarvasnak, dámszarvasnak, muflonnak, őznek, fürjnek, fogolynak és fácánnak ad otthont és ingyen látogatható. A belépésnél hatalmas szobrok ábrázolják a vadászt és kutyáját, ami ne tévessze meg az ide látogatót, mert kutyát ide ember be nem vihet, minket is kettő percen belül kiutasítottak a szemfüles, arra járőröző vadőrök. Kárpótlásként muflon borjakat láthatunk és vadászlesről kémlelhetjük az erre a területre jellemző vadállományt.--pagebreak-- A vadasparktól 800 méterre már letehetjük az autót, hely akad rá bőven, és felderíthetjük a környéket. Táblával jelzett útvonalon a sportosabb résztvevők, nordic walkingot kedvelők 3,5 km hosszú útvonalat járhatnak be jelentős szintkülönbséggel, a patak völgye mellett pedig különféle tornaeszközök kerültek telepítésre a feladatok részletes leírásával. Az én kedvencem leginkább a szikláról való láblógatás, amihez vegyünk egy nagy levegőt és a völgy bal oldalán kövessük a zöld ponttal jelzett turistajelzést. Nem túl hosszú a táv és csak alig megerőltető. Mivel a lépcsőmászás nem kis feladat, a babakocsival érkezők leginkább ne próbálkozzanak vele, mert egész hétvégés izomláznak nézhetnek elébe. Viszont ha a szikla tetejére feltornáztuk magunkat, üljünk ki a szélére, lógassuk lábunkat az ősfák fölé és a gyönyörködés mellett pár perc alatt kiliheghetjük magunkat. A visszaút már meglehetősen rövidebb és vidámabban is telik, főleg hogy a hegytetőn már biztos elterveztük, milyen jó is lesz megebédelni a Koloska csárdában. Vigyázat: itt a magyaros étlap mellett zajos külföldi turistacsoportokba és az őket szórakoztató muzsikusokba is belefuthatunk. Ha ehhez nem fűlik a fogunk, autózzunk inkább tovább kicsit, végig az Arácsi úton, Füreden keresztül Balatonszőlős fölé. Szőlős és Tótvázsony között nagy fatábla jelzi a lekanyarodás esedékességét a Papok Borozója felé. gastropapp.hu Kicsit tekervényes és hepehupás az út, de tartsunk ki, haladjunk lassan fölfelé. Az étterem amolyan kockásterítős, igazi kirándulás utáni pihenőhely. A kilátás pazar, a személyzet kedves, a felszolgált étel pedig nagyon finom. Na, ne számitsunk carpacciora és angus steakre, de a séf – aki egyben a tulajdonos is – kitesz magáért. Hétvégente kemencében sült liba, csülök és egyéb finomságok várják a vendégeket, de ha erről lemaradunk, ne bánkódjunk, biztosan találunk magunknak megfelelőt az étlapon. Amíg a felnőttek válogatnak, a gyerekek birtokba vehetik a játszóteret és szemügyre vehetik az állatsimogató kedves résztvevőit, mindezt belátható távolságon belül. Annak, aki időben érkezik, előételként a cseresznyefát ajánlom, roskadozik a majdnem fekete gyümölcstől. Ha a hely elnyerte a kedves vendég tetszését, ne felejtse el télen, hétvégén is meglátogatni! Szöveg és fotók: Bősze Nóra
07.04. 11:27
Evamagazin.hu
Miről ismerjük fel a jó sonkát?
      Szakembertől kérdeztük meg, mire figyeljünk oda a vásárlásnál: Széles Zoltánnal tavaly télen ismerkedtem meg, mikor a Győr+ Tv-nek készítettem egy öt részes sorozatot, melyet Győrben forgattunk. A főzésekhez Zoli üzletében, a Győri Vásárcsarnokban vásároltuk a húst, és azóta minden környékbelinek őt ajánlom. Ősszel indították el webáruházukat, ahol a távolabb élők számára is elérhetők a biosonkák, és más, füstölt hentesáru. Házhoz szállítás még nincs, átvevőpontokon keresztül jut el a hús a vásárlóhoz.   Mi a különbség a házi és az ipari pácolás, illetve a sózott eljárás között?   Sz.Z.: Alapjában véve a pácolt is sózott, csak beinjektálják a páclevet a húsba, míg hagyományosan, vagy házilag, csak forgatják a sonkát a páclében. Húsvétra mi is csinálunk pácolt kötözött sonkát, mert az főzés után nem lesz túl sós, nem kell leönteni róla az első vizet, ezzel az eljárással úgymond beállítjuk a só tartalmát, viszont nem lesz olyan tartós, tehát azt csak főzni ajánljuk. Én inkább azt nézném meg, hogy mit tartalmaz a sonka: nálunk a sonka tiszta sóval készül, és nem tartalmaz semmilyen adalék anyagot, a nagyüzemekben szinte minden esetben megtalálhatóak az ízfokozók, állományjavítók, stb. Érdemes még megnézni a sonka víztartalmát, amelyet feltüntetnek a címkén, mivel a gyorspácolt sonkák általában vákumfóliába vannak csomagolva, egyrészt a súlyvesztés miatt. Tehát olyan nagy csodák nincsenek: ha olcsóbb a sonka, akkor az általában több vizet tartalmaz, és tuti van benne valamilyen vízkötő adalék. Ha a sonka nincs fóliázva, akkor biztos, hogy drágább lesz, mivel a levegőn folyamatosan szárad, itt lehetnek olyan különbségek, hogy míg az egyik oldalon egy kiló húsból kihoznak akár 1,3 kg-ot (na, ezt be kell vákumozni), a másik oldalon az egy kilóból marad 70-80 dkg – tehát drágábban kell adni. Mi a pácoltat is így csináljuk, tehát van súlyveszteség. Ezt azért hangsúlyozom, mert mindkét esetben ugyan annyi húst visz haza a vásárló, ha a kiinduló állapotot nézzük.    Melyik húsfajta a legjobb megfőzve?   Sz.Z.: Én a tarját és lapockát ajánlom főzni, szerintem ezek a legízletesebb részek.   Ti milyen sertésekkel dolgoztok?   Sz.Z.: Nem nevelünk saját sertéseket, hanem olyan termelőktől, illetve vágóhídról vásárolunk, akikben megbízunk, tudjuk, hogy honnan származnak a sertések, és milyen körülmények között nevelkednek az állatok, hogyan táplálják őket. Próbálunk bevezetni egy úgymond "Szalmás sertés" kifejezést, amit akkor írunk rá a húsra, ha azoktól a kistermelőinktől származik a sertés, ahol a termelő a saját gabonáját eteti az állatokkal, szalmás alom van a sertések alatt, tehát a tartási körülmények is mások, így a hús is ízletesebb. Ennek a csúcsa a bio sertés, amelyről egy videó beszél:                  Nálatok hogyan készül a húsvéti sonka?   Sz.Z.: Mi hagyományos módon készítjük, ami azt jelenti, hogy szárazon besózzuk, majd ami levet enged a hús, abban folyamatosan forgatjuk, locsoljuk, amíg „sóérett” lesz. Ezután kiáztatjuk a sonkákat, majd füstölőbe akasztjuk, ahol leszáradás után, fűrészport begyújtva füstöljük. Nagyüzemileg sok esetben nem fűrészporral füstölik a sonkát, hanem füst aromákat használnak, vagy valamilyen „folyékony füstöt” permeteznek rá. (Ilyen „füstoldatot” kiskereskedelemben is lehet vásárolni, nekem egy mesterszakács mutatta egyszer: belecsepegtette a vajba, amiben a csirkemell sült, és az valóban füstös ízű lett. Gondolom, nem kell mondanom, hogy nemcsak természetes összetevőket tartalmaz… - a szerk.)   Mik a jó sonka ismertetőjelei? Mire figyeljen egy gyakorlatlan háziasszony, ha sonkát vesz?   Sz.Z.: Mindenképp kellemes füstös illata legyen, ne legyen túl nyers, vagy ha frissen füstölt sonkát vett, akkor otthon akassza fel száradni, semmiképp ne a hűtőbe tegye. Akkor a legjobb a sonka, ha a vágási felülete szivárványos.   Milyen sonkát ajánlasz az ünnepi asztalra?   Sz.Z.: Én a pácolt kötözött sonkánkból fogok főzni, hagyományos sonka vagy tarja pedig mindig lóg a spájzban! http://www.biosonka.hu/bio_fustolt_termekek_80/bio_hagyomanyos_hazi_sonka___nitrit_mentes_05_kgcsomag_304             Éljen a disznóhús! Csülök: http://www.magyarsertes.hu/husok.html?page=Csulok Oldalas - http://www.magyarsertes.hu/husok.html?page=oldalas Karaj vagy tarja? - http://www.magyarsertes.hu/receptek.html?page=karaj www.voroshus.hu https://www.facebook.com/amcvoroshus  
2014.04.18. 13:45
Ketcicakonyhaja.hu
hirdetés
Sertéscsülök sütve-főzve
          Nem kell feltétlenül drága combsonkát venni húsvétra, az a lényeg, hogy megvásárolt hús tényleg jó minőségű legyen.   A húsvéti sonka a mi kultúrkörünkben szinte minden háztartásban megjelenik az ünnep alkalmával, emiatt az előttünk álló héten el is lepik majd az üzletek polcait a „jobbnál jobb” akciós ajánlatok. Én már pénteken belefutottam az egyik szupermarketben az ilyenkor megszokott óriási fémkosárba, ahol az üzletlánc büszkén tette közzé: sonkát kínálnak minden árkategóriában. Kicsit elmerültem hát a kosár tartalmának felülvizsgálatában, ahol tényleg minden volt, minden árkategóriában – csak sonka nem. Halkan jegyzem meg: normál tartású disznóból tarját sem lehet annyiért előállítani, amennyiért adták… Persze nincs sehol megírva, a sertés melyik részét kell megenni a főtt tojás meg a torma mellé, inkább arra figyeljünk oda, hogy ne a nitrites, gyorspácolt, gyorsfüstölt terméket vegyük meg.         Én mindenkinek azt javaslom, látogasson el egy henteshez, akinek a hozzáértésében megbízik, vagy nézzen körül a legközelebbi piacon az őstermelőknél, és vegyen az igényeinek és pénztárcájának megfelelő füstölt húst: sonkát, tarját, vagy akár csülköt, mint például ez itt. Sem látványában, sem ízében nem marad el a sonka mögött, és feleannyiba kerül.           Sült sertéscsülök spenótos lencsesalátával     Hozzávalók:     250 g lencse babérlevél, kakukkfű 2 ek. olívaolaj 1 fej hagyma karikára vágva 1 kk. köménymag 400 g zsenge parajlevél só, őrölt feketebors       Az öntethez:     5 ek. extra szűz olívaolaj 1 ek. mustár 2 ek. vörösborecet 1 gerezd fokhagyma 1 citrom reszelt héja       1 db füstölt csülök         Előző este áztassuk be a megmosott lencsét, majd az áztatóvízben tegyük fel főni, a só, a babérlevél és a kakukkfű kíséretében. Kb fél óra alatt fő meg, vigyázzunk, hogy egészben maradjanak a lencseszemek. Az öntethez keverjük össze az extra szűz olívaolajat a mustárral, a vörösborecettel, a fokhagymával és a citromhéjjal, majd öntsük a leszűrt, lecsöpögtetett lencsére. Az olajat tegyük egy serpenyőbe, és pároljuk meg benne az enyhén megsózott hagymát és köménymagot. Adjuk hozzá a parajleveleket és enyhén fonnyasszuk meg őket, majd keverjük az öntettel együtt a lencséhez. A csülköt közben egy tűzálló tálban tegyük a sütőbe 250 fokra, és kb. 35 percig sütjük. Az enyém megsült, mire elkészült a saláta.                   Főtt csülökkel:       Annak, aki hagyományos módon, főzve szeretné elkészíteni a csülköt, nem sokkal több tennivalója akad:       Hozzávalók:     3 liter víz 2 körömnyi egész fahéj 2-3 szem szegfűszeg 2-3 szem fekete bors 2-3 szem szegfűbors 1-2 szem borókabogyó     A főzésnek legalább a felhasználást megelőző este lássunk neki: a csülköt tegyük egy fazékba, öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy jól ellepje, szórjuk mell a fűszereket, és teljes lángon kezdjük el főzni. Forrás után vegyük takarékra a lángot, és főzzük a húst teljesen puhára (ez 2-3 óra is lehet,a csülök méretétől függően). Hústűvel ellenőrizhetjük időnként az állagát. Én (mivel a főzőlét később felhasználom) ugyanúgy le szoktam szedni a habját forrás után, mint mikor húslevest készítek. Miután elkészült, levesszük a tűzről, és a főzővízben hagyjuk lassan kihűlni – ezért kell időben elkezdeni, mert ez a folyamat egy éjszakát igénybe szokott venni. Így nem szárad ki a hús, hanem puha és szaftos lesz. Én a főtt csülköt is be szoktam tenni tálalás előtt a sütőbe, és egy kicsit grillezem, hogy szép pirosas legyen a bőre, és így a zsír egy része is kisül alóla.   A főzővizet ülepítem, majd egy kis lyukú szűrőn, merőkanállal szedve átszűröm – semmiképp sem öntve, mert felkeveredik az alja, és zavaros lesz. Egy részét általában húsvét után felhasználom – a maradék sonka, csülök megy a bablevesbe, a többit pedig 1 literes adagokban lefagyasztom, és levesekhez, főzelékekhez használom el.            JÓKAI BABLEVES RECEPT ITT               Éljen a disznóhús! Csülök: http://www.magyarsertes.hu/husok.html?page=Csulok Oldalas - http://www.magyarsertes.hu/husok.html?page=oldalas Karaj vagy tarja? - http://www.magyarsertes.hu/receptek.html?page=karaj www.voroshus.hu https://www.facebook.com/amcvoroshus  
2014.04.13. 13:33
Ketcicakonyhaja.hu
Kenyérben sült csülök
Hozzávalók: 1 húsos füstölt csülök (kb. 1,5 kg-os) 4 dkg élesztő 1 kockacukor 60 dkg liszt 10 dkg olvasztott vaj 2 tojás só 1 nagy vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma 2-3 babérlevél 10 szem feketebors A kenéshez: 1 dl tejszín 1 tojássárga
2014.04.02. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Kenyérben sült csülök
Hozzávalók: 1 húsos füstölt csülök (kb. 1,5 kg-os) 4 dkg élesztő 1 kockacukor 60 dkg liszt 10 dkg olvasztott vaj 2 tojás só 1 nagy vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma 2-3 babérlevél 10 szem feketebors A kenéshez: 1 dl tejszín 1 tojássárga
2014.04.02. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sörös sült csülök káposztával és juhtúrós burgonyával
Hozzávalók: 2 hátsócsülök 1 kg burgonya 20 dkg savanyú káposzta 15 dkg bacon 15 dkg paprika 15 dkg paradicsom 10 dkg gyöngyhagyma 10 dkg zsír 15 dkg vöröshagyma 0,5 dkg fokhagyma 10 dkg tehéntúró 10 dkg juhtúró 1 dl joghurt petrezselyem bazsalikom barna sör bors só
2013.12.14. 00:00
Mindmegette.hu
Sörös sült csülök káposztával és juhtúrós burgonyával
Hozzávalók: 2 hátsócsülök 1 kg burgonya 20 dkg savanyú káposzta 15 dkg bacon 15 dkg paprika 15 dkg paradicsom 10 dkg gyöngyhagyma 10 dkg zsír 15 dkg vöröshagyma 0,5 dkg fokhagyma 10 dkg tehéntúró 10 dkg juhtúró 1 dl joghurt petrezselyem bazsalikom barna sör bors só
2013.12.14. 00:00
Mindmegette.hu
Sörös sült bajor csülök krumplival
Sörös sült bajor csülök krumplival, zöldségekkel, boros szalonnás káposztával. Az elkészítése hosszadalmas, de a végeredmény kárpótol.
2013.11.30. 11:15
Receptvaros.hu
Római tálban sült csülök
Hozzávalók: 1-1,2 kg csülök csont nélkül 4-5 fej hagyma felkarikázva 6 gerezd fokhagyma felszeletelve 1 dl sör só bors őrölt kömény
2013.11.04. 00:00
Mindmegette.hu
hirdetés
Recept: Római tálban sült csülök
Hozzávalók: 1-1,2 kg csülök csont nélkül 4-5 fej hagyma felkarikázva 6 gerezd fokhagyma felszeletelve 1 dl sör só bors őrölt kömény
2013.11.04. 00:00
Mindmegette.hu
Ciderben sült bőrös csülök, pikáns borsópürével recept
A csülök sütésének egyik jellegzetes módja a sörrel való locsolgatás. A Kölesben mi nem használunk sört, van viszont cider, és azt gondoltam, ezzel is remek lesz az omlós csülök. Sejtésem beigazolódott, persze hozzá tartozik, hogy biztos voltam magamban. A klasszikus burgonyás köretek helyett javaslom, készítsetek hozzá sárgaborsópürét, amit karamellesre sütött hagymával érdemes kiegészíteni. Ez a kombináció igazán remekre sikerült. Bővebben...
2013.09.30. 08:50
Ritakonyhaja.hu
Sörben sült csülök recept
Hozzávalók (4 személyre): 4 evőkanál olaj, 5 cikk fokhagyma, 2 teáskanál köménymag, 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors, 2 db kb. 80 dkg-os sertéscsülök, 1 teáskanál morzsolt majoránna, 3 dl sör.
2013.07.20. 11:00
Receptbarlang.hu
Recept: Sörös sült bajor csülök
Hozzávalók: 1 db füstölt csülök só őrölt feketebors őrölt köménymag majoránna babérlevél olívaolaj 1 db húsleveskocka sör 4 db nagyobb krumpli 2 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3 szál sárgarépa 1 db paprika 1 db csípős hegyes zöld paprika 1 db chilipaprika 3 db paradicsom 2 db óriási csiperkegomba grill zöldség fűszerkeverék 2 szelet füstölt szalonna 50 dkg savanyított káposzta 1 fej vöröshagyma egész köménymag cukor fehérbor
2013.04.29. 00:00
Mindmegette.hu
Sörös sült bajor csülök
Hozzávalók: 1 db füstölt csülök só őrölt feketebors őrölt köménymag majoránna babérlevél olívaolaj 1 db húsleveskocka sör 4 db nagyobb krumpli 2 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3 szál sárgarépa 1 db paprika 1 db csípős hegyes zöld paprika 1 db chilipaprika 3 db paradicsom 2 db óriási csiperkegomba grill zöldség fűszerkeverék 2 szelet füstölt szalonna 50 dkg savanyított káposzta 1 fej vöröshagyma egész köménymag cukor fehérbor
2013.04.29. 00:00
Mindmegette.hu
Fehérboros hagymaleves medvehagymával
Hozzávalók 2 személynek: 1 db fej vöröshagyma 2 szál újhagyma zöldjével 3 gerezd fokhagyma 10 levél medvehagyma 1 nagy krumpli 1 db chilipaprika petrezselyemzöld 1 db marhahúsleves-kocka gouda sajt só őrölt feketebors sült csülök zsírja
2013.04.28. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Fehérboros hagymaleves medvehagymával
Hozzávalók 2 személynek: 1 db fej vöröshagyma 2 szál újhagyma zöldjével 3 gerezd fokhagyma 10 levél medvehagyma 1 nagy krumpli 1 db chilipaprika petrezselyemzöld 1 db marhahúsleves-kocka gouda sajt só őrölt feketebors sült csülök zsírja
2013.04.28. 00:00
Mindmegette.hu
Tiroli ropogós-omlós csülök fóliában sült köményes krumplival és zöldfűszeres túróval
Hozzávalók: 2 db sertéscsülök 2 fej hagyma 10 dkg vaj 4 zellerszár 2 szál sárgarépa 1 fej fokhagyma só bors babérlevél rozmaring zsálya 3 dl sör 3 dl fehérbor A köményes krumplihoz: 80 dkg krumpli 10 dkg vaj kömény A zöldfűszeres túróhoz: 30 dkg krémtúró petrezselyem snidling zsálya rozmaring kakukkfű
2013.04.12. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Tiroli ropogós-omlós csülök fóliában sült köményes krumplival és zöldfűszeres túróval
Hozzávalók: 2 db sertéscsülök 2 fej hagyma 10 dkg vaj 4 zellerszár 2 szál sárgarépa 1 fej fokhagyma só bors babérlevél rozmaring zsálya 3 dl sör 3 dl fehérbor A köményes krumplihoz: 80 dkg krumpli 10 dkg vaj kömény A zöldfűszeres túróhoz: 30 dkg krémtúró petrezselyem snidling zsálya rozmaring kakukkfű
2013.04.12. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sörben sült csülökkockák
Hozzávalók: 1 nagy csülök kicsontozva 2 nagy fej vöröshagyma 5 dl világos sör 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt 1-2 babérlevél 1 evőkanál borecet ízlés szerint só cukor 2 gerezd fokhagyma késhegynyi szerecsendió őrölt fehérbors 50 dkg spagetti tészta
2013.04.11. 00:00
Mindmegette.hu
Sörben sült csülök recept - Igazi férfi étek
Bár a csülök az igazi nehéz és férfias ételek közé tartozik, sok nő nem veti meg e ízkavalkádot, és szívesen elszopogat néhány csülköt. Ráadásul férjurunk is rendkívül örülni fog neki, ha egy ilyen vacsorával várjuk munka után!
2013.03.24. 16:00
Femcafe.hu
Recept: Cipóban sült csülök III.
Hozzávalók: 2 kg sertéscsülök 3 babérlevél 6 db borókabogyó 3 gerezd fokhagyma A tésztához: 50 dkg liszt só teáskanálnyi őrölt köménymag 1 dl tej 4 dkg élesztő 4 dl sör
2013.03.01. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sörben főtt sült csülök
Hozzávalók: 2 db sertéscsülök (kb. 1,5 kg) 1 evőkanál só 5 dl világos sör 1 kávéskanál finomliszt 1 kávéskanál sűrített paradicsom 1 mokkáskanál köménymag
2013.02.22. 00:00
Mindmegette.hu
A házasság határai: Sült csülök puliszkával
A csülökkel elboldogul a sütő, a puliszkához azonban kell a nyers erő. Nem diétás étel, de talán éppen ettől olyan nagyon jóTovábbi részletek: A házasság határai: Sült csülök puliszkávalA házasság határai: Sült csülök puliszkávalMoksha
2013.02.19. 16:15
Moksha.hu
Recept: Sült csülök hagymás káposztaágyon
Hozzávalók: 1 hátsócsülök (kb.1,3 kg) A főző lébe: 2 vöröshagyma darabolva 2 teáskanál egész feketebors 10 szem borókabogyó 6 gerezd fokhagyma 1 babérlevél só - bővebben, mint az átlagos levesbe Valamint: a főzőléből kimaradt zsír őrölt szerecsendió őrölt kömény 4 gerezd fokhagyma Továbbá: 50 dkg savanyú káposzta 50 dkg lilahagyma 50 dkg kis burgonya füstölt szalonna zsír csipet cukor egész kömény 1 kis babérlevél őrölt bors
2013.02.16. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sült csülök párolt káposztával
Hozzávalók: 1 db húsos sertéscsülök 30 dkg savanyú káposzta 30 dkg burgonya 2 db paradicsom 2 db zöldpaprika 2 db vöröshagyma 2 erőleveskocka 12 dkg zsír méz cukor köménymag
2013.02.03. 00:00
Mindmegette.hu
Csőben sült csülök
Hozzávalók: 1 csontos vagy csont nélküli NEM füstölt csülök - de mindenképp olyan, ami belefér egy lefedhető jénai tálba vagy cserépedénybe 3-4 vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 3-4 tv-paprika vagy lecsópaprika (én kaliforniaival készítettem, de jobb hagyományos zöldpaprikával) 2-3 paradicsom 2 dl tejföl 2 evőkanál olaj 3-4 evőkanál liszt 1 evőkanál őrölt pirospaprika 1 kiskanálnyi őrölt bors só
2013.02.02. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Csőben sült csülök
Hozzávalók: 1 csontos vagy csont nélküli NEM füstölt csülök - de mindenképp olyan, ami belefér egy lefedhető jénai tálba vagy cserépedénybe 3-4 vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 3-4 tv-paprika vagy lecsópaprika (én kaliforniaival készítettem, de jobb hagyományos zöldpaprikával) 2-3 paradicsom 2 dl tejföl 2 evőkanál olaj 3-4 evőkanál liszt 1 evőkanál őrölt pirospaprika 1 kiskanálnyi őrölt bors só
2013.02.02. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Csülök sörben sütve
Hozzávalók: 1 db nagyobb méretű csülök 12 szem közepes méretű burgonya 50 dkg gyöngyhagyma sült hús fűszerkeverék só bors 10-12 szem szegfűszeg 2,5 dl sör
2012.09.16. 00:00
Mindmegette.hu
A kolbásztorta és Tóni története - a Völgyből jelentik
Kolbásztorta, házi kovászos uborka, kakashere-pörkölt, sült pacal: csak néhány a Művészetek Völgye minden bizonnyal legismertebb vendéglátósának, Novotny Antalnak a kínálatából. A köztudatba magát csak Katlan Tóni néven befőző vendéglátós közel egy évtizede állandó kitelepülője a Művészetek Völgyének, és ma már sparheltjei, korhű bútorai, na meg kedvelt ételei nélkül nehéz lenne elképzelni a Falumalom kertjét. „Nemcsak azért rakjuk ki ezeket, mert jól néznek ki, használjuk is őket" - mutat körbe Tóni a régi tűzhelyeken, cserépfazekakon. A régi századelős recepteken alapuló ételeivel, és persze személyiségével is sok visszajáró vendéget szerző Katlan Tóni hosszú utat járt be. A pályáját a Gellért Szálló felszolgálójaként indító vendéglátós 23 évesen már a saját vállalkozásában szolgálta ki az éhes közönséget a Hungexpo rendezvényein, vagy éppen a Hagyományok Házában. Az elsők között fejleszt saját pavilont és tanulja meg a profi kitelepülések íratlan szabályait. A saját recept pedig működik, olyannyira, hogy különös helyzet áll elő. Mialatt a Katlan Tóni állandó és rendszeres vendéglátósa majd' minden nagyobb fesztiválnak, az étterem a báziskonyhát leszámítva „étterem" nélkül működött. Egészen idén áprilisig: Novotny Antal Veresegyházán egy régi malom épületében megnyitotta első éttermét. „A Művészetek Völgyében nagyjából 60 fővel vagyunk kint, ezzel a létszámmal tudjuk azon a minőségen kiszolgálni a vendégeket, ahogy azt elvárjuk magunktól" - meséli Tóni, miközben a Falumalom kertjében sétálunk. Nagy hőség van, a serpenyők kolbásszal, húsokkal várják a vendégeket, a palacsintás lányok (többnyire befáslizott kézzel) rendületlenül sütik a palacsintát. A hangulat tapinthatóan családias, a csapat viszont láthatóan összeszokott, a könnyedség mögött profi mozdulatok érezhetőek. „A tökéletesre törekszem, tehát általában elégedetlen vagyok, ezzel együtt nehéz eset. Viszont úgy szeretek gondolni magunkra, mint emberekre, akik összeálltak azért, hogy létrehozzanak valami jót. És ebbe belefér, hogy a kollégának kolbásztortát sütünk a születésnapjára, hogy a lányok rátáncolnak az udvar muzsikusainak zenéjére." Mondhatnánk, a kitelepülés szabályainak megfelelően a kínálat nem túl változatos, bár Tóniék igyekszenek túllépni a kolbász-csülök-pörkölt világán. „Századelős recepteket dolgozunk fel, annak a magyar konyhának a receptjeit, mely még tiszta volt, a kolbász-kolbászból készült, a bor meg szőlőből. A számos nemzetiség saját ízeitől elképesztően színes konyha ez, ahol mindig mindennek megvolt a helye és szerepe" - magyarázza a régi szakácskönyveket gyűjtő vendéglátós. Persze a kompromisszumokon igazán az új étteremben tudnak túl lépni. Hiába a felületes étkezőnek csárdásnak tűnő kínálat, a veresegyházi malomban nincsen gereblye a falon, inkább a „dél-francia hangulatú svéd minimál" dominál a modern, letisztult térben. Az étlapon talán tucatnyi étel, ami a regionális és szezonális kínálattól függően sűrűn változik. Friss zöldborsóleves csak májusban van, de felbukkan a dödölle, az aszalványleves. Nincs kóla, maximum rostos üdítő, de inkább a házi szörp megy. A receptek a régi könyvekből, leírásokból, vagy kutatóktól, idősebb rokonoktól származnak (mint például az aszalt szilvás csorba). Hiába a hagyományos ételsor, fine dining igényességgel és minőségben készülnek az ételek, a szó legszorosabb értelmében. A friss és kipróbált alapanyagokat magas technológiai háttérrel és tudással készítik el, nem a zsír és fűszeresség, de nem is fúziós konyha hangsúlyos, sokkal inkább ezek egészséges elegye. Sok olyan részlet, ami nem feltétlenül pénzkérdés, csak odafigyelés, kreativitás és a szakma, vendég iránti feltétlen szeretet és alázat. Mikor arról kérdezem Tónit, honnan gyűjtenek erőt, gondolkodás nélkül mondja: „Egy kitelepülésen egy idős hölgy már negyven perce állt sorban a hidegben, szemerkélő esőben a következő adag puliszkáért. Amikor odamentem hozzá, hogy miért vár ennyit, válasszon nyugodtan valami mást, csak rázta a fejét, mert hiszen ő ilyen puliszkán nőtt fel, ezt ette gyerekként és a háború alatt, és a puliszkával sikerül kicsit visszautaznia a múltba. Ilyenkor azért nagyon büszke az ember. Ilyenkor úgy érzed, ezért bármi megéri." Szerző: Mester / Művészetek Völgye
2012.08.04. 07:03
Szinhaz.hu
Cipóban sült csülök III
Hozzávalók: 2,5 kg sertéscsülök 3 babérlevél 6 db borókabogyó 3 gerezd fokhagyma só — tetszés szerint. A tésztához: 50 dkg liszt só teáskanálnyi őrölt köménymag 1 dl tej 4 dkg élesztő 4 dl sör Köret: káposzta
2012.05.20. 20:18
Mindmegette.hu
Csülök sörben sütve
Hozzávalók: 1 db nagyobb méretű csülök 12 szem közepes méretű burgonya 0,5 kg gyöngyhagyma sült hús fűszer só bors 10-12 szem szegfűszeg 2,5 dl sör
2012.05.18. 00:00
Mindmegette.hu
Sült csülök párolt káposztával
Hozzávalók: 1 db húsos sertés hátsó csülök 30 dkg savanyú káposzta 30 dkg burgonya 2 db paradicsom 2 db zöldpaprika 2 db vöröshagyma 2 kocka erőleves méz 12 dkg zsír cukor köménymag
2012.05.07. 00:00
Mindmegette.hu
Sörben főtt, sült csülök
Hozzávalók: 2 db sertéscsülök (kb. 1,5 kg) 1 evőkanál só 1 üveg világos sör 1 kávéskanál finomliszt 1 kávéskanál sűrített paradicsom 1 mokkáskanál köménymag
2012.04.21. 00:00
Mindmegette.hu
Bajor Imrének nem jött össze - most Bodrogi próbálkozik
Mozgalmas április elsejei étteremmegnyitón van túl a Bodrogi család. A meghívott sztárvendégek olyan specialitásokat kóstolhattak meg, mint például a sült leves vagy éppen a csülök tatár. A rendezvényen többek között az is kiderült, hogy Tóth Vera terhességének híre csak kacsa.
2012.04.02. 13:07
Stop.hu
Kenyérben sült csülök
Hozzávalók két kuglófhoz, hat főre: egy kisebb füstölt csülök, amiből majd 40 dekányi kell csak. A kenyértésztához: 1,5 dkg élesztő, 2 dl víz, fél kiskanál kristálycukor, 38 dkg finomliszt, egy csapott kiskanál (0,8 dkg) só, fél kiskanál sikér (malomipari szaküzletekben, bioboltokban kapható). A nyújtáshoz finomliszt, a forma kikenéséhez olaj.
2012.04.01. 15:25
Stop.hu
Recept: Sörös-mézes sült csülök zöldségágyon
Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kisebb hátsócsülök só bors 4 gerezd fokhagyma 1 evőkanál zsálya 1 kis csokor petrezselyem 4 fej vöröshagyma 5 dl világos sör 2 evőkanál méz 3 db közepes sárgarépa 2 db közepes fehérrépa 1 evőkanál paradicsompüré burgonya
2012.02.20. 00:00
Mindmegette.hu
Sörös-mézes sült csülök zöldségágyon
Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 közepes hátsócsülök só bors 4 gerezd fokhagyma 1 evőkanál zsályalevél 1 kis csokor petrezselyem 4 fej vöröshagyma 5 dl világos sör 2 evőkanál méz 3 db közepes sárgarépa 2 db közepes petrezselyemgyökér 1 evőkanál paradicsompüré burgonya
2012.02.18. 23:21
Mindmegette.hu
Recept: Sörös-fűszeres sült csülök
Hozzávalók: 1 egész csülök 1 üveg sör 1-2 db babérlevél 3-4 db szegfűbors 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma kevés majoránna só pici cukor ételízesítő
2012.01.14. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sörös-fűszeres sült csülök
Hozzávalók: 1 egész csülök 1 üveg sör 1-2 db babérlevél 3-4 db szegfűbors 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma kevés majoránna só pici cukor ételízesítő
2012.01.14. 00:00
Mindmegette.hu
Sörös fűszeres sült csülök
Hozzávalók:1 egész csülök1 üveg sör1-2 db babérlevél3-4 db szegfűbors1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagymakevés majoránnasópici cukorételízesítőKörethez:metélt tészta
2012.01.11. 18:16
Mindmegette.hu
Recept: Sörös sült csülök
Hozzávalók: 1 sertés hátsó csülök zsír vagy olaj 1 nagy fej hagyma 5-6 gerezd fokhagyma 1 leveskocka 1 üveg sör füstölt szalonna babérlevél bors majoránna sertés fűszerkeverék ételízesítő
2011.12.12. 00:00
Mindmegette.hu
Sörös sült csülök
Hozzávalók:1 sertés hátsó csülökzsír vagy olaj1 nagy fej hagyma5-6 gerezd fokhagyma1 leves vagy füstölt kocka1 üveg sörfüstölt szalonnababérlevél, bors, majoránna, sertés fűszerkeverék, delikát.
2011.12.07. 18:15
Mindmegette.hu
Recept: Sült babos káposzta
Hozzávalók: 20 dkg bab 50 dkg hordós káposzta 1 füstölt csülök lilahagyma füstölt szalonna vagy bacon 2-3 gerezd fokhagyma liszt 2-3 kanál lecsó ízlés szerint tejföl
2011.11.17. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sült csülök fokhagymás sörrel locsolva
Hozzávalók: 2 db nyers csülök 3 fej fokhagyma 4 fej hagyma só őrölt kömény őrölt feketebors majoránna, rozmaring 30 dkg füstölt szalonna (a kenegetéshez) 2 dl olaj 1-2 evőkanál zsír 1 liter sör
2011.05.06. 00:00
Mindmegette.hu
Sült csülök fokhagymás sörrel locsolva
Hozzávalók: 2 db nyers csülök3 fej fokhagyma4 fej hagymasóőrölt köményőrölt feketeborsmajoránna, rozmaring30 dkg füstölt szalonna (a kenegetéshez) 2 dl olaj1-2 evőkanál zsír1 liter sör
2011.05.06. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Kemencében sült csülök káposztaágyon burgonyával
Hozzávalók: 4 db keresztben elvágott elsőcsülök 1 nagyobb fej káposzta 50 dkg császárszalonna 2 fej vöröshagyma 4 fej lilahagyma 1,5 kg burgonya 1,5 dl olaj 1 db erőleveskocka 5 gerezd fokhagyma köménymag egész bors só őrölt bors sertés sült fűszerkeverék 10 dkg olvasztott vaj szükség szerint
2011.04.26. 00:00
Mindmegette.hu
Kemencében sült csülök káposztaágyon burgonyával
Hozzávalók: 4 db keresztben elvágott elsőcsülök1 nagyobb fej káposzta50 dkg császárszalonna2 fej vöröshagyma4 fej lilahagyma1,5 kg burgonya1,5 dl olaj1 db erőleveskocka5 gerezd fokhagymaköménymagegész borssóőrölt borssertés sült fűszerkeverék10 dkg olvasztott vaj szükség szerint
2011.04.26. 00:00
Mindmegette.hu
Nyárson sült csülök
Hozzávalók: 2 szép hátsócsülökőrölt feketeborsenyhén csípős mustársóvilágos sör
2011.04.17. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Nyárson sült csülök
Hozzávalók: 2 szép hátsócsülök őrölt feketebors enyhén csípős mustár só világos sör
2011.04.17. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Édes káposztán sült csülök
Hozzávalók: 1 db csülök 1 db fejes káposzta 1 db nagyobb hagyma 5 gerezd fokhagyma só köménymag 2 dl fehérbor olaj vagy zsír
2011.01.12. 11:20
Mindmegette.hu
Recept: Édes káposztán sült csülök
Hozzávalók: 1 db csülök 1 db fejes káposzta 1 db nagyobb hagyma 5 gerezd fokhagyma só köménymag 2 dl fehérbor olaj vagy zsír
2011.01.12. 00:00
Mindmegette.hu
Emberes ebéd: zöld fűszeres csülök
Ezzel a különleges sült csülökkel biztosan lenyűgözöd a vendégeidet!
2010.10.11. 12:00
Kenyértésztában sült csülök
Hozzávalók: 1 szép nagy hátsócsülök60 dkg liszt3,5 dkg élesztő2-3 gerezd fokhagyma1 nagy fej vöröshagyma3 dl langyos vízsó
2010.09.25. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Kenyértésztában sült csülök
Hozzávalók: 1 szép nagy hátsócsülök 60 dkg liszt 3,5 dkg élesztő 2-3 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma 3 dl langyos víz só
2010.09.25. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Tepsis sült csülök
Hozzávalók: 1 szép nagy nyers sertéscsülök 2 kg krumpli 4 db paradicsom 3 db paprika 2 nagy fej hagyma 2 dl tejföl 1 tojás 6 gerezd fokhagyma só bors őrölt kömény ételízesítő sertészsír
2010.08.15. 00:00
Mindmegette.hu
Tepsis sült csülök
Hozzávalók: 1 szép nagy nyers sertéscsülök2 kg krumpli4 db paradicsom3 db paprika2 nagy fej hagyma2 dl tejföl1 tojás6 gerezd fokhagymasóborsőrölt köményételízesítősertészsír
2010.08.15. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Cseréptálban sült sertéscsülök
Hozzávalók: 2 db kisebb kicsontozott bőrös csülök 2 evőkanál liszt 1 teáskanál só 1 teáskanál csípős paprika 1 mokkáskanál őrölt feketebors 2 nagy fej vöröshagyma 6 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl 2 evőkanál olaj 2 zöldpaprika 2 paradicsom
2010.06.28. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Csőben sült csülkös brokkoli sajttal
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli 1 db csülök 1 pohár tejföl vaj reszelt sajt parmezán ételízesítő őrölt bors szerecsendió 2 db chilipaprika zsemlemorzsa
2010.06.12. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Dán sült csülök uborkamártással
Hozzávalók: 1 db hátsó csülök 2 db babérlevél 2 g egész bors 1 dl fehérbor 2 dkg só Az uborkamártáshoz: 5 dkg vaj 5 dkg liszt 4 dl tej 1 dl tejföl 15 dkg ecetes uborka 2 cl tárkonyos ecet só törött fehérbors
2010.03.27. 00:00
Mindmegette.hu
Grillezett füstölt csülök, platnin sült krumplis lepénnyel
Gonoszmentes sumadia roston szombati hammassal
2009.11.05. 10:01
Storyonline.hu
Recept: Sörben sült füstölt sertéscsülök
Hozzávalók: 1 db füstölt csülök 5 dl sör sertészsir burgonya
2009.03.13. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Tésztában sült csülök
Hozzávalók: 1 db füstölt csülök 3 fej vörös- vagy lilahagyma egész bors babérlevél 15 dkg reszelt sajt mustár 50 dkg fagyasztott leveles tészta 1 tojás sárgája
2009.03.05. 00:00
Mindmegette.hu
Gusztustalan: Nyertes Zsuzsa vacsorájában muslicát és hajszálat is találtak a vendégek!
Nyertes Zsuzsa tisztaság és higénia tekintetében még Benkő Dánielen is túltesz. Az általa felszolgált vacsorában sült csülök, hajszál és hernyó egyaránt jól megfér egymás mellett, a kitöltött italokban pedig vígan úszkálnak a muslicák.
2009.02.10. 12:22
Stop.hu
Cipóban sült füstölt csülök, csopaki pincepörkölt és társai - Magyaros receptek
A hagyományos magyar konyha nem épp kalóriaszegénységéről híres. Azonban olykor mindenki rosszalkodhat egy kicsit.
2008.03.17. 16:48
Femina.hu
hirdetes
Blogok, amiket szeretünk
Minden, ami a szépségbe belefér!
Gasztronómia. Bolondulásig.
Hotel, Föld körüli pályán
Képek, hangulatok, csodák
Stílusra hangolnak
38. heti 5-ös lottószámok
  • 2
  • 7
  • 12
  • 25
  • 76
38. heti 6-os lottószámok
  • 1
  • 4
  • 11
  • 12
  • 30
  • 31
Árfolyamfigyelő / Valuta
EUR
312,4
USD
243,1
CHF
258,7
hirdetes