Simicska Lajos

Simicska Lajos: magyar üzletember, 1998-1999-ig az APEH elnöke, jelenleg a Közgép tulajdonosa és a Mahír vezérigazgatója. Friss hírek és cikkek Simicska Lajosról.

Seszták: nem tárgyalok Simicskával, nem ez a dolgom
Az állami cégek átvilágítása után a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) most fésüli át a hatékonyságot növelő elképzeléseket - mondta Seszták Miklós miniszter a Figyelőnek. Arról is beszélt, hogy a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó társaságokkal kapcsolatban nem folytatnak semmilyen konkrét megbeszélést, mint ahogy más cégekkel kapcsolatban sem.
tegnap, 08:10
Hvg.hu
Fidesz: harcosok klubja
Nemzeti Kommunikációs Ügynökség a neve a legújabb bombának, amelyet - a hírek szerint - Orbán Viktor miniszterelnök dobna Simicska Lajos és üzletfelei cégbirodalmára. A tervek szerint egy új állami cég kezelné ezentúl a kormányzati reklámköltések 40 milliárdos büdzséjét.
08.08. 13:54
Stop.hu
Záhonyig fut majd az M3-as, Simicskáék építik Vásárosnaményig
Év végéig Vásárosnaményig ér el az M3 autópálya, a folytatás M34 számozással Záhonyig fut tovább, a kormány uniós forrásból kívánja megépíteni a folytatást – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg. A Vásárosnaményig futó új szakasz építésében a Simicska Lajos érdekeltségének számító Közgép is részt vesz.
08.01. 21:45
Hvg.hu
hirdetés
Simicska fizetheti a milliárdos bírság egy részét
Mégis fizethetnek az útépítő cégek, ha az Európai Bizottság megbünteti hazánkat a 2007 óta lebonyolított közúti fejlesztések egy részének versenykorlátozó pályáztatására hivatkozva - írja a Népszabadság. A közös teherviselés jegyében áthárított összeg hozzávetőleg felét a magyar útépítéseken dolgozó külföldi cégek fizethetik meg, de sokba lehet a brüsszeli elmarasztalás a Simicska Lajos érdekeltségének számító Közgép Zrt.-nek is.
08.01. 09:00
Stop.hu
Simicska újra támad
Nem csitul a belharc a Fideszben - Simicska Lajos médiabirodalmának zászlóshajója, a Magyar Nemzet ezen a héten az RTL Klub babérjaira tör: nyíltan bírálta Orbán Viktor személyi sajtósát, Havasi Bertalant, ma pedig a fejlesztési miniszter, Seszták Miklós távozását követeli.
07.31. 12:51
Stop.hu
 Mégis jöhet az uniós büntetés, Simicskának is fizetnie kell
Mégis jöhet az uniós büntetés, Simicskának is fizetnie kell
Mégis fizethetnek az útépítő cégek, ha az Európai Bizottság megbünteti hazánkat a 2007 óta lebonyolított közúti fejlesztések egy részének versenykorlátozó pályáztatására hivatkozva – írja a Népszabadság. A közös teherviselés jegyében áthárított összeg hozzávetőleg felét a magyar útépítéseken dolgozó külföldi cégek fizethetik meg, de sokba lehet a brüsszeli elmarasztalás a Simicska Lajos érdekeltségének számító Közgép Zrt.-nek is.
07.31. 12:25
Hvg.hu
Nyerges Zsolt „Canossát járt” Felcsúton a miniszterelnöknél
Nyerges Zsolt „Canossát járt” Felcsúton a miniszterelnöknél
Orbán Viktor és Simicska Lajos már beszélt egymással. Simicska üzlettársa, Nyerges Zsolt pedig a közelmúltban állítólag „Canossát járt” Felcsúton Orbán Viktornál.
07.19. 09:21
Nol.hu
 Piacújraelosztás a Fidesz hátországában
Piacújraelosztás a Fidesz hátországában
Vérfrissítést hajtanak végre a feltörekvő nemzeti tőkések között – ez a magyarázat a csütörtökön megjelenő HVG cikke szerint annak, hogy miért hoz a kormány Simicska Lajos érdekeit sértő intézkedéseket.
07.16. 15:55
Hvg.hu
 És akkor Matolcsy majd felnéz Krisztusra
És akkor Matolcsy majd felnéz Krisztusra
A kormány lenyúlná a legszebb tokaji szőlőbirtokot, az új fejlesztési miniszter tisztogatási akciót indított Simicska és Nyerges bizalmasai ellen, Simicska cégeit egy visszamenőleges különadóval is megsarcolnák, Kósa Lajos pedig Matolcsyéktól kér pénzt a Munkácsy-trilógia egyik darabjára. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!
07.13. 19:15
Hvg.hu
Újabb csapás Simicskára?
Központosított állami hirdetési ügynökség felállításának ötletéről adott hírt a Népszabadság. A magyar médiapiacot alapvetően befolyásoló központi reklámköltések Lázár János felügyelete alá kerülhetnek, a Simicska Lajos nevéhez kötött média- és reklámbirodalom csak rosszul jöhet ki az átalakításból.
07.13. 14:52
Stop.hu
hirdetés
A Simicska-birodalom visszavág
Erősen kormánykritikus írások megjelenése a Magyar Nemzetben mindig eseményszámba megy. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó lap természetesen az útépítő cégeket sújtó extraadó vagy büntetés ügyében riogatta a kormányt 1200 milliárdos veszteséggel.
07.11. 10:09
Stop.hu
 Baráti cégbirodalmakat is sarcolhat Orbán az új adóval
Baráti cégbirodalmakat is sarcolhat Orbán az új adóval
A Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Közgéptől legalább 20 milliárd forintot venne el a tervben levő új, visszamenőlegesen kivett adó. De a fideszes hátország más cégeit, illetve a kormányokon átívelően sikeres stratégiát folytató Strabagot is több milliárd, vagy pár tízmilliárd forinttal sújthatja az új elvonás. Mindez egy nagyobb képbe illeszkedik, a hátországban megindult hatalmi játszmák, nagy átrendeződés része. A visszamenőleg hét évre vonatkozó adókivetés példátlan, de nincs, aki kiütné.
07.09. 20:00
Hvg.hu
Hét évre visszamenőleg vetnének ki adót
Hét évre visszamenőleg vetnének ki adót
A 100 millió forint feletti útépítési megbízást elnyerő cégeket sújtanák 15 százalékos különadóval, sokak szerint azonban ez szépen illik a Simicska Lajos gazdasági holdudvarának visszaszorítására, kormányzati befolyásának megnyirbálására hozott intézkedések sorába.
07.09. 18:28
Nol.hu
Mozognak a székek az állami cégeknél
Mozognak a székek az állami cégeknél
A nemzeti vagyonkezelő és a MÁV éléről is távoznak a vezetők – értesült a Népszabadság. Simicska Lajos közben a Balatonon gondolkodik a válaszlépésekről.
07.04. 12:55
Hir24.hu
Reklámadó: kit mennyire facsar ki?
Reklámadó: kit mennyire facsar ki?
A Marketing&Media legutóbbi számának cikkéből kiderül, kire mennyi teher hárul majd a médiapiacról körülbelül 9-10 milliárd forintot kisajtoló reklámadóból, mely érezhetően az RTL csoport ellen irányul, de jelentősebb összeget még az éppen most eladott Sanoma-leánynak és a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimontnak is fizetnie kell. Kérdéses az is, hogy az amerikai Facebookot hogyan is gondolná megadóztatni a jogalkotó.
06.20. 09:17
Mmonline.hu
Hazugságcunami: fideszesek a reklámadóról
Miért van akkora szükség a tervezett reklámadóra, hogy a kétharmad minden konfliktust hajlandó vállalni a médiavállalatokkal? Olyannyira, hogy saját lakájmédiája és Simicska Lajos érdekeltségei is háborognak az ötlet miatt. Átnézve az elmúlt napok kormánypárti nyilatkozatait nem kerültünk közelebb a válaszhoz.
06.05. 11:36
Stop.hu
 Nyerges és Simicska nem örült Sesztáknak
Nyerges és Simicska nem örült Sesztáknak
Seszták Miklós leendő fejlesztési miniszterről olvashatunk portrét a Figyelő csütörtöki számában. A lap egyik érdekes állítása, hogy Seszták kinevezése éppen Simicska Lajos és Nyerges Zsolt üzleti köre számára kellemetlen meglepetés.
06.05. 10:05
Hvg.hu
 Simicska Class FM-je is megszólalt a reklámadó miatt
Simicska Class FM-je is megszólalt a reklámadó miatt
A Simicska Lajos tulajdonában lévő Class FM vezérigazgatója is megszólalt a reklámadó bevezetésével kapcsolatban, mint mondta, ez azt jelentené, hogy nem lesz pénz saját gyártású műsorokra, ezért olcsóbb, alsó kategóriás külföldi műsorokkal kellene pótolni.
06.04. 15:35
Hvg.hu
Bajnai kiakadt, beperelné még "Simicska Lajos bértollnokát" is
Bajnai Gordon kategorikusan cáfolta a Magyar Nemzet információit arról, hogy a Bilderbeg-találkozón Magyarország is szerepelt a témák között, és a megbeszélésen bohócnak nevezte Gyurcsány Ferencet. A volt kormányfő szerint helyreigazítást kér, és beperel mindenkit, aki hazugságokat terjeszt róla.
06.04. 15:35
Hvg.hu
Simicska Lajos nevet váltott a DK szerint
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Simicska Lajos maradt a nemzeti fejlesztési miniszter Magyarországon, hiszen Seszták Miklós miniszterjelölt az ő meghosszabbított keze – mondta Molnár Csaba, a DK színeiben politizáló független országgyűlési képviselő, az Országgyűlés gazdasági bizottságának tagja, miután a testület kinevezése előtt meghallgatta a miniszterjelöltet.
06.03. 18:30
Hvg.hu
A DK szerint Simicska maradt a fejlesztési miniszter
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Simicska Lajos maradt a nemzeti fejlesztési miniszter Magyarországon, hiszen Seszták Miklós miniszterjelölt az ő meghosszabbított keze.
06.03. 15:42
Stop.hu
DK: Simicska Lajos maradt a fejlesztési miniszter
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Simicska Lajos maradt a nemzeti fejlesztési miniszter Magyarországon, hiszen Seszták Miklós miniszterjelölt az ő meghosszabbított keze.
06.03. 14:31
168ora.hu
DK: Simicska Lajos maradt a fejlesztési miniszter
Molnár Csaba szerint Simicska Lajosnak egy meghosszabbított kézre van szüksége.
06.03. 14:20
Nepszava.hu
A Simicska-birodalom jobban teljesít
A Simicska-birodalom jobban teljesít
Több mint 22 milliárd forintot fizettek ki a tavalyi év után Simicska Lajos cégei.
06.02. 07:18
Nol.hu
Mészáros 1,3 milliárdot, Simicska 4,1 milliárdot vett ki cégéből
4,1 milliárd forintnyi osztalékot vettek ki tavaly a Közgép tulajdonosai, köztük Simicska Lajos a cégből. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége is jól teljesített: a Mészáros és Mészáros Kft-ből 1,3 milliárd forintos osztalékot vettek ki. [...] Bővebben!
05.31. 11:09
Mandiner.hu
Újabb állami tízmilliárd megy Simicskáéknak
Újabb, tízmilliárdos nagyságrendű állami megrendelést kapott a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép egyik leányvállalata.
2014.05.14. 20:35
Hvg.hu
Orbán Viktor a "Befolyás-barométer"- lista élén
Csányi Sándor és Simicska Lajos a második, harmadik helyen.
2014.05.08. 07:15
Nepszava.hu
Csányi, Orbán és Simicska irányítja az országot
Az OTP-vezér még mindig a leggazdagabb magyar, és felkerült a befolyás-barométer dobogójára is, Orbán Viktor és Simicska Lajos mellé.
2014.05.08. 06:55
Hvg.hu
 Simicska megelőzte a TV2 vezérét
Simicska megelőzte a TV2 vezérét
A legbefolyásosabb magyar média személyiségek listánján Simicska Lajos megelőzte a TV2-vezér Simon Zsoltot, de egyikük sem tudta lenyomni a hét éve folyamatosan első RTL Klub-vezért, Dirk Gerkenst. A rangsort a Marketing és Média magazin állította össze.
2014.05.08. 01:05
Hvg.hu
Csaknem 3 milliárdot nyert a Közgép
Csaknem 3 milliárdot nyert a Közgép
Simicska Lajos cége ezúttal tárolót épít radioaktív anyagoknak a Mecsekért Zrt.-vel közösen - írja a 444.
2014.04.29. 13:30
Hir24.hu
Simicska és a Fidesz nagyot kaszálhat Pécsett
Megjelentek Pécsett a nagy vihart kiváltó böszme nagy hirdetőoszlopok. Kiderült, hogy az Euro Publicity Kft. csak tulajdonos, a helyeket már a Mahir Cityposter kft. értékesíti. A közös pont a két cégben: Simicska Lajos.
2014.04.22. 19:03
Stop.hu
Pert nyert az LMP: ki kell adni a Simicska-cég adatait
Pert nyert az LMP: ki kell adni a Simicska-cég adatait
Az LMP tavaly decemberben fordultak közérdekű adatigényléssel az MVM-hez, de akkor a reklámszerződésből kihagyták a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hung-Ister számait.
2014.04.04. 02:20
Hir24.hu
 Schifferék javára döntöttek: az MVM-nek ki kell adni a "Simicska-érdekeltségeket" is
Schifferék javára döntöttek: az MVM-nek ki kell adni a "Simicska-érdekeltségeket" is
Az LMP azért élt közérdekű adatigényléssel, hogy megtudják, "valóban politikai kifizetőhelyként működik-e az MVM Zrt. a baráti cégek irányába", illetve azok a támogatásért cserébe végeznek-e például az atomerőmű-bővítés lakossági elfogadtatása érdekében közvélemény-befolyásoló tevékenységet. A cég válaszából csak a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég maradt ki. A Fővárosi Törvényszék az LMP-seknek adott igazat.
2014.04.03. 21:25
Hvg.hu
Adóvégrehajtást rendeltek el egy Simicska-cégen
Az utóbbi hónapokban kétszer is adóvégrehajtáson esett át a Simicska Lajos áttételes tulajdonában álló Pro B Vagyonkezelő Kft., a cégnek feltehetően adótartozása volt.
2014.04.02. 14:30
Hvg.hu
"Rezsidiktátor" - Diafilmre komponálták az újabb Orbán-kritikus videómémet
Lejtős pálya a választáson, keleti nyitás, közoktatás, feltöltött pártkassza, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt mint két iciri-piciri kisökör. A Kaláka Iciri-piciri című számára és diafilmszerűen megjelenített rajzokra komponálták készítői azt az Orbán-kormányt kritizáló videót, amit néhány órája töltött fel a YouTube-ra egy Terék Zsolt nevű felhasználó.
2014.04.01. 15:20
Hvg.hu
 Simicskáék már Csányit is lenyomták
Simicskáék már Csányit is lenyomták
Továbbra is a milliárdosokat, elsősorban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, Csányi Sándor, illetve Leisztinger Tamás érdekeltségeit támogatjuk az agrártámogatásokkal.
2014.03.24. 14:55
Ingatlanmenedzser.hu
Magyar milliárdosok kapták az óriási támogatásokat
Az előző évekhez hasonlóan 2013-ban is a Mezort-, a Bonafarm- és a Forrás-csoport (azaz Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, Csányi Sándor, illetve Leisztinger Tamás érdekeltségei) taroltak a terület alapú ... ...
2014.03.24. 13:15
Napi.hu
Felcsút után itt egy újabb magyar csoda
Felcsút után itt egy újabb magyar csoda
Patonai Péter, Simicska Lajos és Németh Lászlóné korábbi főnöke tudhat valamit: amint bevásárolta magát az I.M.G. nevű médiaügynökségbe, a cég szárnyalni kezdett. Sorra nyerték az állami tendereket, nyereségük egy év alatt a 17-szeresére nőtt, a tulajdonosok pedig többszázmillió forintos osztaléknak örülhettek. Felcsút után íme egy újabb magyar sikertörténet.
2014.03.14. 11:00
Hir24.hu
Vélemény: Nyolc és fél
Vélemény: Nyolc és fél
Simicska Lajos és üzlettársa, Nyerges Zsolt csupán 2012-ben több mint nyolc és fél milliárdot szavazott meg magának osztalékként.
2014.03.14. 09:00
Borsonline.hu
700 millió a kormányközeli médiacégnek
700 millió a kormányközeli médiacégnek
Az I.M.G. a kormányváltás előtt csak egy kis ügynökség volt, ekkor vette át a céget Simicska Lajos egykori főnöke, Patonai Péter. Azóta özönlenek hozzájuk az állami megbízások, melyek összértéke már tavaly meghaladta a 10 milliárd forintot.
2014.03.12. 16:20
Hir24.hu
Simicska beveszi Pécset
Zöld lámpát kapott Simicska Lajos hirdetőcége szerdán délelőtt Pécsett, így 26 forgalmas helyen állíthatnak fel hirdetőoszlopokat a városban. A munkát akár napokon belül megkezdhetik - számolt be a bama.hu.
2014.03.05. 20:35
Ingatlanmenedzser.hu
Simicska Pécsett állíthat fel hirdetőoszlopokat
Zöld lámpát kapott Simicska Lajos hirdetőcége szerdán délelőtt Pécsett, 26 helyen állíthatnak fel hirdetőoszlopokat. A munkát napokon belül megkezdhetik.
2014.03.05. 15:20
Nol.hu
Simicska Pécsett állíthat fel hirdetőoszlopokat
Zöld lámpát kapott Simicska Lajos hirdetőcége szerdán délelőtt Pécsett, 26 helyen állíthatnak fel hirdetőoszlopokat. A munkát napokon belül megkezdhetik.
2014.03.05. 14:58
Nol.hu
Röhejes összegért hirdethetne Simicska cége Pécsen
Ismét megkereste egy cég a pécsi önkormányzatot: 29 hirdetőoszlopot helyeznének ki frekventált helyekre. A társaság már kendőzetlenül Simicska Lajos tulajdona, és akár havi 20 ezer forintos, busás haszna is lehetne Pécsnek egy-egy oszlop után.
2014.02.04. 17:24
Stop.hu
Újabb Mahir siker
Megint a Mahir nyerte a Magyar Turizmus Zrt. közbeszerzését, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég közel 33 millió forintos megbízással gyarapodott.  
2014.01.31. 09:57
Mmonline.hu
Simicska Lajos már Lepsényt is felzabálta
Hangoztatott jelszavai ellenére a kormányzati agrárpolitika legnagyobb vesztesei a családi gazdálkodók. Minden eszköz megengedett a lázongó gazda (sikertelen) korrumpálásától a megfélemlítésig. Természetesen következmények nélkül.
2014.01.31. 08:01
Magyarnarancs.hu
Felpörögtek az állami hírdetések: osztott lapok
Közel 70 milliárd forintot költött a kormány listaáron 2010 óta a saját reklámjára. Simicska Lajos érdekeltségei a kedvezményezettek élmezőnyében állnak.
2014.01.25. 13:40
Hvg.hu
A Hung-Ister nagy szerencséje
A Szerencsejáték Zrt. egymilliárd forintos megrendelést adott kreatívra és műsorgyártásra a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégnek.
2014.01.25. 05:40
Nol.hu
A Hung-Ister nagy szerencséje
A Szerencsejáték Zrt. egymilliárd forintos megrendelést adott kreatívra és műsorgyártásra a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégnek.
2014.01.24. 22:00
Nol.hu
Újabb 1 milliárd egy Simicska-közeli cégnek
Ezúttal a Szerencsejáték örvendeztette mega részben Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó Hung-Ister Filmprodukció Zrt.-t.
2014.01.24. 21:00
Hir24.hu
A Hung-Ister nagy szerencséje
A Szerencsejáték Zrt. egymilliárd forintos megrendelést adott kreatívra és műsorgyártásra a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégnek.
2014.01.24. 19:11
Nol.hu
Az MSZP szerint fél a Fidesz, ezért korlátozza a plakátkihelyezést
A szocialisták új szóvivője első sajtótájékoztatóján elmondta: az, hogy pártok számára megtiltották a lámpaoszlopokon és az autópályák melletti plakátozást, és így csak a túlnyomórészt Simicska Lajos tulajdonában lévő plakáthelyeken hirdethetnek, hogy Orbán Viktor retteg a választásoktól. [...] Bővebben!
2014.01.21. 14:42
Mandiner.hu
Kormányrendelet korlátozza a választási plakátolást
Egy friss kormányrendelet megtiltja a főutak és autópályák mellett a választási kampányplakátokat is. Ez jól jöhet Simicska Lajos reklámcégének.
2014.01.21. 10:10
Mmonline.hu
Sínen van Nyerges és Simicska érdekeltsége
Megmutathatja a vasutasoknak Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, hogy kell pénzt csinálni a hirdetési helyekből. A Nyerges Zsolt közvetlen és Simicska Lajos közvetett érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. ugyanis a közelmúltban szerződött a MÁV Zrt. reklámfelületeinek hasznosítására.
2014.01.15. 15:30
Nol.hu
Sínen van Nyerges és Simicska érdekeltsége
Megmutathatja a vasutasoknak Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, hogy kell pénzt csinálni a hirdetési helyekből. A Nyerges Zsolt közvetlen és Simicska Lajos közvetett érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. ugyanis a közelmúltban szerződött a MÁV Zrt. reklámfelületeinek hasznosítására.
2014.01.15. 11:55
Nol.hu
Nyerges Zsolték értékesíthetik a MÁV reklámhelyeit
A Nyerges Zsolt közvetlen és Simicska Lajos közvetett érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. 260 milliós bevételt garantál a MÁV-nak.
2014.01.15. 11:20
Life-style.hu
Simicskáék újra tendert nyertek
A BKV után a MÁV reklámhelyeit is a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Publimont értékesíti.
2014.01.15. 10:56
Mmonline.hu
Sínen van Nyerges és Simicska érdekeltsége
Megmutathatja a vasutasoknak Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, hogy kell pénzt csinálni a hirdetési helyekből. A Nyerges Zsolt közvetlen és Simicska Lajos közvetett érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. ugyanis a közelmúltban szerződött a MÁV Zrt. reklámfelületeinek hasznosítására.
2014.01.15. 07:00
Nol.hu
Napi 875 millió közpénzt kaszált a Közgép
Megérkeztek a Közbeszerzési Hatóság információi arról, hogy mennyi pénzt keresett Simicska Lajos cége 2013-ban.
2014.01.11. 00:55
Hir24.hu
Simicskáé a Class FM
Simicska Lajos a legnagyobb részvényese az Advenio Zrt.-nek, amely a Class FM országos kereskedelmi rádiót üzemelteti – írja cégbírósági adatok alapján a Népszabadság.
2014.01.10. 12:21
168ora.hu
Simicska kezében a Class FM
A Class FM-et működtető Advenio Zrt. legnagyobb részvényese lett Simicska Lajos. A rádió legnagyobb hirdetőpartnereinek egyike az állami Szerencsejáték Zrt.
2014.01.10. 11:56
Mmonline.hu
Simicska Lajosé lett a Class FM
A Népszabadság szúrta ki, hogy július óta már Simicska Lajos a Class FM-et üzemeltető Advenio Zrt. legnagyobb részvényese. [...] Bővebben!
2014.01.10. 10:37
Mandiner.hu
Simicskáé a Class FM
Simicska Lajos a legnagyobb részvényese az Advenio Zrt.-nek, amely a Class FM országos kereskedelmi rádiót üzemelteti – írja a Népszabadság a legfrissebb cégbírósági adatokra hivatkozva.
2014.01.10. 09:35
Hir24.hu
Simicskáé a Class FM
Nyerges Zsolt és Simicska Lajos üzleti kapcsolatai igencsak összefonódnak.
2014.01.10. 08:35
Nol.hu
Simicskáé a Class FM
Nyerges Zsolt és Simicska Lajos üzleti kapcsolatai igencsak összefonódnak.
2014.01.10. 06:45
Nol.hu
Érintett-e Orbán a NAV-botrányban?
Szerepel-e a Horváth András volt NAV dolgozó által kirobban botrányban Fidesz-közeli cég? Esetleg az Orbán-klán valamelyik tagja, vagy a CÖF/Békemenet körüli személyek? Vagy Simicska Lajos vagy Nyerges Zsolt valamelyik érdekeltsége? Megannyi kérdés, de választ nem ad senki.
2014.01.09. 06:55
Stop.hu
Napi 1,2 milliárd forint jutott tavaly a Közgépnek
Összesen 432 milliárd forintot nyert közbeszerzési pályázatokon tavaly Simicska Lajos cége egyedül vagy konzorciumi tagként.
2014.01.08. 16:45
Hir24.hu
A Fidesz úgy értelmezi, hogy mégis lehet, amit nem szabad
A tavaly életbe lépett, Simicska Lajos érdekeit szem előtt tartó KRESZ-módosítás értelmében lámpa-, telefon- vagy villanyoszlopon nem lehet hirdetést elhelyezni. Az igazságügyi miniszter szerint mindez nem vonatkozik a választási kampányra.
2014.01.08. 06:28
Stop.hu
Együtt-PM: "a Közgép polipként hálózza be az országot”
Szabó Rebeka szerint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég konzorciumain, leányvállalatain keresztül december 23-án és 26-án összesen mintegy 27 milliárd forint értékben nyert el újabb közbeszerzéseket, szilveszterkor pedig további 5 milliárdosat kapott.
2014.01.07. 15:25
Hvg.hu
Simicska-közeli céget töröltek Romániában
Rosszabbul teljesített a közvetve Töröcskei István exbankár és az első számú magyar oligarchának tekinthető Simicska Lajos bukaresti érdekeltsége, a Platinum Institutie Financiara Nebancara S. A. – a közelmúltban törölték a román cégnyilvántartásból.
2014.01.02. 09:50
Life-style.hu
Szilveszterkor is kaszál a Közgép
Év végén is ünnepelhetnek Simicska Lajos cégénél: az egyik leányvállalatuk 5 milliárdot nyert árvízvédelmi munkálatokra.
2013.12.30. 20:25
Hir24.hu
Íme, a Közgép 27 milliárdos karácsonyi ajándéka
A karácsonyi időszakban 5 tendert nyert meg Simicska Lajos cége, összesen több, mint 27 milliárd forint értékben.
2013.12.26. 19:50
Hir24.hu
628 milliós „karácsonyi ajándék” a Közgépnek
A becsült ár fölé ment Simicska Lajos cége, mégis az övék volt a nyerő ajánlat – számol be az Index.
2013.12.23. 18:05
Hir24.hu
Bajnai Gordon (Tumblr): 4000 milliárd a rossz kormányzás ára
Ennyivel teljesít rosszabbul az ország a rossz kormányzás miatt. A többi csak kormányzati propaganda Simicska Lajos hirdetőoszlopain. [...] Bővebben!
2013.12.18. 18:55
Mandiner.hu
A hozzáértés adta biztonság: STRABAG
Na kinek van egész oldalas bannerja Simicska Lajos intim törlőkendőjének címlapján?
2013.12.04. 13:45
Hvg.hu
Így lehet több településen helyi gazda Simicska Lajos
Szabó Rebeka, az Együtt-PM politikusa azt kérdezte, hogy Fazekas Sándor szerint „helyi gazda-e Simicska Lajos?”. A vidékfejlesztési miniszter érdemben nem válaszolt egyetlen kínos kérdésre sem, de szerinte a Nemzeti Földalapkezelő jó gazdaként adja a földeket.
2013.11.05. 14:20
Hir24.hu
Csider István Zoltán: Ébresztő!
Előbb-utóbb mindenki megkapja, ami jár neki: Simicska Lajos a fél országot, a Klubrádió meg majd – a legutóbb szerda délutánra remélt legvégső határidőn is túl – a 92,9-es frekvenciát.
2013.10.31. 16:55
Nol.hu
Csider István Zoltán: Ébresztő!
Előbb-utóbb mindenki megkapja, ami jár neki: Simicska Lajos a fél országot, a Klubrádió meg majd – a legutóbb szerda délutánra remélt legvégső határidőn is túl – a 92,9-es frekvenciát.
2013.10.31. 10:25
Nol.hu
A Jobbik a Közgépről
Kepli Lajos (Jobbik) szerint Simicska Lajos valószínűleg a Közgép állami megrendelései egy részének visszacsorgatásával támogathatja a Fidesz választási kampányát, így a kormány jelentse ki: semmi köze a Simicska-céghez. Rétvári Bence szerint szellemtelen volt a jobbikos honatya interpellációja, nincs semmilyen ügy, összefonódás. Kepli Lajos válaszában azt mondta, míg a Közgép bevétele évente milliárdokkal nő, a magyar kisvállalkozók nem jutnak megrendeléshez, majd felmutatott egy Fidesz-Közgép Mutyikormány feliratú láthatósági mellényt.
2013.10.30. 16:25
Ingatlanmenedzser.hu
Simicskáék építhetik a kiállítási standokat
A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft. 2015 végéig építheti a Magyar Turizmus Zrt. standjait a külföldi kiállításokon, 750 millió forintért, írta kedden a Világgazdaság. ... ...
2013.10.29. 10:22
Napi.hu
A Jobbik a Közgépről
Kepli Lajos (Jobbik) szerint Simicska Lajos valószínűleg a Közgép állami megrendelései egy részének visszacsorgatásával támogathatja a Fidesz választási kampányát, így a kormány jelentse ki: semmi köze a Simicska-céghez. Rétvári Bence szerint szellemtelen volt a jobbikos honatya interpellációja, nincs semmilyen ügy, összefonódás. Kepli Lajos válaszában azt mondta, míg a Közgép bevétele évente milliárdokkal nő, a magyar kisvállalkozók nem jutnak megrendeléshez, majd felmutatott egy Fidesz-Közgép Mutyikormány feliratú láthatósági mellényt.
2013.10.28. 18:35
Life-style.hu
Együtt-PM: a Fidesz a haveroknak osztja a földet
A Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó cégcsoportnak összesen 59 földrészlete van.
2013.10.11. 11:41
Nepszava.hu
Íme a lista a Simicska-földekről
Nyilvánosságra hozta a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a pályázat nélkül kiadott földhaszonbérletek listáját, amelyből kiderül, Simicska Lajos cégei 59 földterületet kaptak – írta a Blikk.
2013.10.10. 09:30
Hvg.hu
Simicska Lajos, a földesúr
Idén 1,6 milliárd forintot kasszíroztak a Simicska Lajos résztulajdonában lévő Mezort Zrt. társaságai különböző agrártámogatásként.
2013.10.09. 12:00
Nol.hu
1,6 milliárdos agrártámogatás Simicskáéknak
Simicska Lajos, a Fidesz egykori pártpénztárnoka idén júniusba vásárolta be magát a Mezort Zrt.-be, ötvenszázalékos tulajdonrészével ő lett a legnagyobb tulajdonos Nyerges Zsolt ugyancsak kormányközeli üzletember és ügyvéd előtt. A Mezort-cégcsoportba tartozó Dél-Balatoni Agro Kft. pedig két éve kapott használatra Fejér megyei földeket a Nemzeti Földalaptól pályázat nélkül – írja a Blikk.
2013.10.08. 16:31
168ora.hu
Simicska Lajos, a földesúr
Idén 1,6 milliárd forintot kasszíroztak a Simicska Lajos résztulajdonában lévő Mezort Zrt. társaságai különböző agrártámogatásként. Hamarosan kiderülhet az is, a cég mekkora földrészt kapott az államtól pályázat nélkül használatra.
2013.10.08. 14:20
Nol.hu
Simicskának leeshetett „pár" hektár föld
Még nem tette közzé a pályázat nélkül kiadott állami termőföldek használóinak névsorát a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA), de a Blikk úgy tudja, a Fidesz egykori pártpénztárnoka, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó társaságoknak is juthatott a pályázat nélkül kiadott földekből.
2013.10.08. 10:00
Hir24.hu
Simicska Lajos, a földesúr
Idén 1,6 milliárd forintot kasszíroztak a Simicska Lajos résztulajdonában lévő Mezort Zrt. társaságai különböző agrártámogatásként. Hamarosan kiderülhet az is, a cég mekkora földrészt kapott az államtól pályázat nélkül használatra.
2013.10.08. 09:23
Nol.hu
Bajnai: az unortodoxia olyan, mint a fényevés
Nem igaz az, hogy ma Magyarország jobban teljesít, Simicska Lajos teljesít jobban. Az igaz most, hogy most rosszabbul élünk, mint négy éve. Magyarország sokkal jobbat érdemel, változtatásra van szükség – mondta Bajnai Gordon kedden egy konferencián.
2013.10.02. 17:55
Hvg.hu
PM: Karas Monika Simicska Lajos érdekeit fogja szolgálni
A Párbeszéd Magyarországérthoz (PM) tartozó képviselők nem vesznek részt azon hétfői, parlamenti a szavazáson, amely arról dönt, hogy a médiatanács elnökévé választják-e Karas Monikát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetőjét - jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.
2013.09.09. 14:35
Stop.hu
Mesterházy: ez itt nem a Fidesz kongresszusa
Ez az ötvenes, hatvanas évek pártkongresszusát idézik - mondta Mesterházy Attila, aki szerint a családok nem tudták eldönteni, hogy sírjanak vagy nevessenek. Merthogy az MSZP elnöke szerint Orbán Viktor nem ebben az országban él. Munkát Angliában keresnek itt az emberek, és egyedül Simicska Lajos és a felcsúti Mészáros extraprofitja növekszik. Bejelentette: minden olyat támogatnak, amit a Fidesz elvett a családokról. A rezsicsökkentésről szólva azt mondta, nem kéne azokat támogatni, akik az uszodájukat fűztik.
2013.09.09. 14:15
Life-style.hu
Simicska közeli cég építi a NAV pénztárgépes bázisát
Egy nemrég még Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég lett az on-line pénztárgépes rendszer kiépítésének nagy nyertese a NAV-nál.
2013.08.07. 16:50
Hvg.hu
Szily László (Cink): Mintha a Cion bölcseinek jegyzőkönyvére hivatkozna a Fidesz
Kocsis Máté egy talán személyesen Simicska Lajos által írt, totálisan bolond Magyar Nemzet-cikkre hivatkozva ma rátámadt a Sanomára. [...] Bővebben! Komment (38)
2013.08.05. 17:20
Mandiner.hu
Csányi jól van, és majdnem mindenkinek beszól
Nem távozik az OTP éléről, jobb erőben és elemében van Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója szűk körű sajtóbeszélgetésen indokolta a részvényeladást (előre meghatározott üzlet, agrárbefektetésekre megy a pénz). Kapott csípős megjegyzést Lázár János, Simicska Lajos és Spéder Zoltán is. Elismerés Orbán Viktornak járt. Meg Hernádi Zsoltnak.Related StoriesModellinváziót hirdetett a MercedesKőbányai fék-, és kormány-szervókModellinváziót hirdetett a MercedesNagyon borúlátóak a magyar fogyasztókSólyom Airways: Ambíciózus tervek, kevés konkrétummal
2013.07.24. 16:36
Nol.hu
Csányi jól van, és majdnem mindenkinek beszól
Nem távozik az OTP éléről, jobb erőben és elemében van Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója szűk körű sajtóbeszélgetésen indokolta a részvényeladást (előre meghatározott üzlet, agrárbefektetésekre megy a pénz). Kapott csípős megjegyzést Lázár János, Simicska Lajos és Spéder Zoltán is. Elismerés Orbán Viktornak járt. Meg Hernádi Zsoltnak.
2013.07.24. 15:10
Nol.hu
Csányi jól van, és majdnem mindenkinek beszól
Nem távozik az OTP éléről, jobb erőben és elemében van Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója szűk körű sajtóbeszélgetésen indokolta a részvényeladást (előre meghatározott üzlet, agrárbefektetésekre megy a pénz). Kapott csípős megjegyzést Lázár János, Simicska Lajos és Spéder Zoltán is. Elismerés Orbán Viktornak járt. Meg Hernádi Zsoltnak.
2013.07.24. 13:14
Nol.hu
Merre terjeszkedik a Simicska-birodalom?
Tőkeemeléssel nyílttá tette eddig csak sejtett meghatározó tulajdonát az osztalékmilliárdos Simicska Lajos Fidesz-közeli oligarcha az Észak-Dunántúl agrárszféráját uraló Mezort Zrt.-ben.
2013.07.20. 09:45
Life-style.hu
Az alvállalkozók nem panaszkodtak a Közgépre
Az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön azt állította, hogy nem fizeti ki alvállalkozóit a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép. Az Index által megkeresett alvállalkozók viszont azt mondták, nem fordult még elő, hogy ne fizetett volna időben a vállalat.
2013.07.19. 23:44
Origo.hu
Simicskáék az agrárszektorban is terjeszkednek
Tőkeemeléssel nyíltát tette eddig csak sejtett meghatározó tulajdonát az osztalékmilliárdos Simicska Lajos az Észak-Dunántúl agrárszféráját uraló Mezort Zrt.-ben.
2013.07.17. 17:10
Hvg.hu
Együtt-PM: a Magyar Nemzet megoszt és provokál
A szokásoknak megfelelően Simicska Lajos lapjában ma is hazugságok jelentek meg az Együtt-PM Szövetségről és az MSZP-vel kezdett tárgyalásokról - írta közleményében a Bajnai-féle szövetség.Related StoriesAz ügyészség szerint nem bűncselekmény Gaudi-Nagy holokausztozásaMSZP: az e-útdíj és a takarékszövetkezeti integráció is törvénysértőAz MSZP szolidáris Jávor BenedekkelFurcsa vezetőcsere a fővárosi gyermekvédelembenMesterházy: "az utonálló kormány újabb kifizetőhelyei a takarékszövetkezetek?"
2013.07.10. 19:55
Nol.hu
Scheiring Gábor (Scheiring Gábor blogja): Baja Ferencék megakadályozhatják a Fidesz leváltását
Azt olvassuk Simicska Lajos lapjában és máshol, hogy partnereink nem Orbán Viktorral, hanem velünk és az együttműködéssel kapcsolatos folyamattal foglalkoznak. [...] Bővebben! Komment (14)
2013.07.10. 15:33
Mandiner.hu
Együtt-PM: a Magyar Nemzet megoszt és provokál
A szokásoknak megfelelően Simicska Lajos lapjában ma is hazugságok jelentek meg az Együtt-PM Szövetségről és az MSZP-vel kezdett tárgyalásokról - írta közleményében a Bajnai-féle szövetség.
2013.07.10. 11:57
Nol.hu
Index: Simicska cége már nem támogatja az ARC plakátkiállítást
Egy tavalyi plakát miatt megromlott a viszony a Mahir Cityposter és az ARC plakátkiállítás szervezői között, így Simicska Lajos cége már nem támogatja a rendezvényt - írja az Index.
2013.07.05. 00:35
Hvg.hu
Baráti kéz színezi a benzint
Értetlenkedve fogadták szakmai körökben, hogy a Magyar Szénhidrogénkészletező Szövetség (MSZKSZ) pályázata alapján azt a Femgas Kft.-t bízzák meg az országos üzemanyag-jelöléssel, amely nemrég megvette az évtizedek óta pártközeli pénzekkel összefüggésbe hozott, korábban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekkörébe tartozó Budai Hengermalom cégét.Related StoriesNem kell még a PC-t temetniÁrzuhanással indul az aratásFű alatt karcsúsít a postaBörtönbe vonul az adócsaló bankárMég egy nem az e-útdíjra
2013.06.29. 17:55
Nol.hu
Baráti kéz színezi a benzint
Értetlenkedve fogadták szakmai körökben, hogy a Magyar Szénhidrogénkészletező Szövetség (MSZKSZ) pályázata alapján azt a Femgas Kft.-t bízzák meg az országos üzemanyag-jelöléssel, amely nemrég megvette az évtizedek óta pártközeli pénzekkel összefüggésbe hozott, korábban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekkörébe tartozó Budai Hengermalom cégét.
2013.06.29. 16:30
Nol.hu
Baráti kéz színezi a benzint
Értetlenkedve fogadták szakmai körökben, hogy a Magyar Szénhidrogénkészletező Szövetség (MSZKSZ) pályázata alapján azt a Femgas Kft.-t bízzák meg az országos üzemanyag-jelöléssel, amely nemrég megvette az évtizedek óta pártközeli pénzekkel összefüggésbe hozott, a korábban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekkörébe tartozó Budai Hengermalom cégét.
2013.06.29. 12:01
Nol.hu
Ángyán: "Várom már, hogy mikor leszek pedofil"
A volt fideszes agrárállamtitkár arra reagált hétfőn, hogy a Magyar Nemzet mai cikkében támadta őt. Ángyán József tagadja, hogy az MSZP-től kapott honoráriumot előadásáért, és hozzáteszi, nem is várt mást Simicska Lajos lapjától.
2013.06.24. 20:25
Hvg.hu
Simicskát kapták le az Operánál?
Fél éven belül már a második fotó készül Simicska Lajos Közgép-vezérről, aki azért továbbra is arról ismert, hogy kerüli a nyilvánosságot.
2013.06.17. 12:35
Hvg.hu
Nagyot kaszálnak Simicskáék
2011-hez képest a Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Fonyó Károly és Liszkay Gábor Fidesz-közeli üzletemberek tulajdoni érdekeltségébe tartozó médiaportfolió forgalma tavaly 1,9 milliárd forinttal, míg a nyeresége 1 milliárd forinttal nőtt.
2013.06.04. 13:21
168ora.hu
Csak Simicska örök – hogyan élte túl barátait és ellenfeleit Orbán Viktor?
Egy páratlanul sikeres generáció legsikeresebb tagjaként ötvenévesen már politikai veteránnak számít Orbán Viktor, aki 25 éve aktív politikus. A hosszú pályafutás alatt rengeteg sikert és még több kudarcot élt meg, de eddig túlélt mindent és mindenkit. Szövetségesei és barátai időnként lecserélődtek, ma már csak néhányan vannak mellette az eredeti, szakkollégista csapatból, az új bizalmasok pedig egészen mások. Egyetlen régi bizalmas, Simicska Lajos őrizte meg a befolyását rá, a többiek elfogadták dominanciáját vagy eltűntek mellőle az évek során – más kérdés, hogy a Fidesz egykori legszűkebb vezetésének tagjairól Orbán hátrébb sorolásuk után is szinte kivétel nélkül "gondoskodott".
2013.05.31. 09:55
Hvg.hu
Óránként 8 millió forintot kap az államtól a Közgép
2013-ban már több mint 30 milliárd forintot nyert el a Közgép közbeszerzési pályázatokon, egyedül vagy konzorciumban. Ez havi 6 milliárd forint, és ha órákra bontjuk le a történetet, akkor kiderül: 31 napos hónapokkal számolva Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cége óránként 8 millió forintot nyert.
2013.05.29. 11:15
Hir24.hu
Városról városra terjeszkednek Simicska milliárdos reklámcégei
Miközben évente milliárdos nyereségre tesznek szert a kormányváltás óta, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetési cégek a kisebb bevételt biztosító lehetőségeket sem hagyják ki. A hvg.hu gyűjtése alapjánezek 19 településsel kötöttek reklámgazdai szerződést, ami esetenként arra is felhatalmazza őket, hogy piaci vetélytársaiktól díjat szedjenek azért, hogy kint lehessenek a plakátjaik. Volt olyan város, ahol a Simicska-cégek egymással versenyezve indultak a koncesszióért.
2013.05.29. 07:45
Hvg.hu
A pillanat, amikor Simicska Lajos fűrésszel ment szomszédja kerítésének
A jövő évi számítógépes játékpiac nagy dobása lesz, ha a verekedős programokban újabb harcost lehet majd választani. A már megszokott buzogányos csajok (Candy), kardos, kigyúrt, szőke sziborgok (Wolf) és fiktív nuncsakus kung fu-bajnokok (Chun Li) mellett a főmenüből választhatjuk a kis testű, vicces arcú, szemüveges ádázt, akinek fő fegyvere a határozott természet és a gyilkos körfűrész, népies nevén flex.
2013.05.28. 07:00
Magyarnarancs.hu
A kormányzati párkereső est igazi nyertese Simicska Lajos lett
A kormánytámogatott pár- és tánckereső rendezvény önmagában is volt olyan mókás, hogy megzavarni sem lett volna muszáj. Néhányan mégis megtették. Egyvalamiben lehetünk biztosak: Simicska Lajos ezzel sem járt rosszul.
2013.05.27. 09:55
Magyarnarancs.hu
Simicska is jól jár a kormány párválasztó builjával
A Simicska Lajos érdekeltségéhez tartozó Mahir City Posterrel szerződtek a kormány Szabad egy táncra? című párválasztó eseményének budapesti reklámozására - közölte a Hír24.
2013.05.24. 16:50
Life-style.hu
Kellene nekik egy nagy tévécsatorna - Mit zabál még fel a gömböc?
A TV2-t eladnák tulajdonosaik, és a pletykák szerint az esélyes vevőjelölt a Simicska Lajos-Nyerges Zsolt fémjelezte cégbirodalomhoz tartozó médiavállalat. Más hír szerint a Simicska-Nyerges páros birtokába kerülhetnek a választások előtt az Axel Springer vidéki napilapjai. Eközben a Fidesz a kereskedelmi tévékben megtiltva a kampányt, az óriásplakátok piacára helyezte át a harcot, ott pedig már mintegy 50 százalékban Simicska és Nyerges vállalkozásai uralkodnak. A gömböc még mindig éhes.
2013.05.24. 05:57
Stop.hu
Bajnai Gordon (Együtt 2014): Elzavarjuk ezt a rossz kormányt!
A mi legnagyobb ellenségünk nem Orbán Viktor és Simicska Lajos rezsimje. Nekünk három nagy ellenségünk van: a félelem, a reményvesztettség és a csodavárás. [...] Bővebben! Komment (161)
2013.05.19. 13:54
Mandiner.hu
Egy törvény, amelyet mintha Simicska Lajos írt volna
Tiltakozunk a mutyista és antidemokratikus változtatások ellen! - közölte az Együtt 2014 a Fidesz-KDNP frissen bejelentett párt- és kampányfinanszírozási törvényjavaslataival kapcsolatban.Related StoriesIrány a parlamentPúder, hajvasaló, jutalomfalatSchiffer: Ez a legócskább populizmus!Dalos "demonstráció" a minisztérium előttAz új kampányfinanszírozással is megosztana a Fidesz
2013.05.19. 02:25
Nol.hu
"Mintha Simicska írta volna a törvényt" - kiakadt az Együtt 2014
"A rezsim nem hazudtolta meg önmagát: az új párt- és kampányfinanszírozási törvényjavaslat olyan, mintha maga Simicska Lajos írta volna" - írta az Együtt 2014 Gulyás Gergely és Rétvári Bence sajtótájékoztatójáre reagálva, ahol a fideszes politikusok bejelentették, hogy változik a kampányfinanszírozás és a választási eljárási törvény is.
2013.05.18. 15:55
Hvg.hu
Egy törvény, amelyet mintha Simicska Lajos írt volna
Tiltakozunk a mutyista és antidemokratikus változtatások ellen! - közölte az Együtt 2014 a Fidesz-KDNP frissen bejelentett párt- és kampányfinanszírozási törvényjavaslataival kapcsolatban.
2013.05.18. 15:26
Nol.hu
Szemet vetett a TV2-re Nyerges Zsolt?
Eladhatja tulajdonosa a TV2-t; egyes információk szerint a korábban az RTL Klub megvételével is próbálkozó Nyerges Zsolt is érdeklődik a kereskedelmi csatorna iránt. A hvg.hu úgy tudja, heteken belül eldőlhet a csatorna sorsa, a Media Hungary rendezvényen ugyanis közeledett egymáshoz a tévétársaság tulajdonosai és a Simicska Lajos-Nyerges Zsolt fémjelezte cégbirodalomhoz tartozó médiavállalkozás álláspontja.
2013.05.18. 05:10
Nepszava.hu
Eladósorban a TV2 - Még nem dőlt el a befutó (2.)
Heteken belül megegyezésre juthat a TV2 csoport tulajdonosa a kereskedelmi tévé értékesítéséről, a potenciális vásárlók között ott van a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt médiacége, az Infocenter.hu,...
2013.05.17. 11:53
Portfolio.hu
Eladósorban a TV2 - Heteken belül jöhet a bejelentés
Heteken belül megegyezésre juthat a TV2 csoport tulajdonosa a kereskedelmi tévé értékesítéséről, a potenciális vásárlók között ott van a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt médiacége, az Infocenter.hu,...
2013.05.17. 09:33
Portfolio.hu
Befolyásos emberek: az RTL Klub és a TV2 vezére az élen, Simicska a harmadik
Hatodik éve vezeti a magyar média legbefolyásosabb embereinek listáját Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója. A Marketing & Média folyóirat által összeállított lista második helyén Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója áll, míg a harmadik Simicska Lajos, a Mahir vezérigazgatója.
2013.05.15. 04:38
Stop.hu
Média-toplista: Simicska dobogós a befolyásosak között
A hazai médiaipar legbefolyásosabb embereiről összeállított toplistát idén is az RTL Klub első embere, Dirk Gerkens vezeti. Simicska Lajos a tavalyi hetedik helyről idén a harmadik helyre ugrott előre.
2013.05.15. 00:10
Hvg.hu
Kik a magyar média legbefolyásosabb emberei?
Hatodik éve vezeti a magyar média legbefolyásosabb embereinek listáját Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója. A Marketing & Média folyóirat által összeállított lista második helyén Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója áll, míg a harmadik Simicska Lajos, a Mahir vezérigazgatója. tovább
2013.05.14. 19:04
Alon.hu
Majd kétmilliárdos nyereséget termelt Simicska és Nyerges plakátcége
A Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó plakátcég, a Publimont tavaly 1,8 milliárd forint nyereséget termelt - írja az Index.
2013.05.08. 17:35
Hvg.hu
Jobban élnek mint négy éve - Simicskáék
Tavaly 3,2 milliárd forint volt a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt. profitja, az összeg nagy részét felvették a tulajdonosok - értesült az Index.
2013.05.08. 07:15
Stop.hu
B-Reklám: Simicska átrendez
A Fidesz gazdasági háttérembere, Simicska Lajos kilépett a Mahir Zrt.-ben tulajdonos B-Reklám Kft.-ből, üzletrészét a szintén az ő cégcsoportjába tartozó vagyonkezelő ikercégeknek, a Pro A Kft.-nek és a Pro B Kft.-nek adva át.
2013.05.03. 11:30
Hvg.hu
Sötétben akarják a pénzünket költeni
A parlament kedden megszavazta a közérdekű adatok nyilvánosságát korlátozó rendelkezést. Eddig sem volt könnyű kiszedni állami cégekből, hogy mire mennyit költenek, mostantól egy gumiszabály is védi majd őket. A közérdekű adatokért indított perekből derült ki, hogy milyen lehetőségekhez jutottak például Simicska Lajos cégei.
2013.05.02. 13:10
Origo.hu
Fotó: "Loptok, csaltok, hazudtok" – flashmob volt a Parlamentben
"A baltás gyilkos, a földügyek, a trafikmutyi, Simicska Lajos és a Közgép, a választási eljárási törvény, az IMF-ellenes, közpénzből folytatott hazugságkampány és még sokáig lehetne sorolni a példákat, amik jól bizonyítják, a Fidesz: Lop, csal, hazudik!" – írták a keddi parlamenti akcióról a Párbeszéd Magyarországért Facebook-oldalán.
2013.04.30. 14:20
Hvg.hu
Sosem látott Simicska-fotókat publikált a 444.hu
Bár az elmúlt évtizedben bujkált a fotósok elől, fiatalabb korában még pózolt a kamera előtt Simicska Lajos, akiről a 444.hu híroldal hozott le korábbi képeket.
2013.04.29. 18:45
Hvg.hu
Tóta W. Árpád (hvg.hu): A jó király és a seggfejek
A te jó királyod, kisfiam, az a koszos tolvaj, aki például Simicska Lajos zsebébe tömködi a pénzünket, vagyis mandinerből a saját zsebébe. [...] Bővebben! Komment (104)
2013.04.10. 13:03
Mandiner.hu
Simicska csapata járt jól a túlköltekező kormánnyal
A Miniszterelnökség közel egymilliárd forintot fizetett ki nyolc hónap alatt önmaga reklámozására az IMG médiaügynökségnek, kétszázmillió forinttal többet, mint amennyit egy évre terveztek. A kampányok elszámolása alapján a cég piaci áron dolgozik, de az átlagosnál jóval többet hirdet köztéren a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetési felületeken, valamint a kormányhoz közeli médiában.
2013.03.25. 09:55
Origo.hu
Újabb tenderen nyert Simicska cége
A hulladékgazdálkodás is felkerült Simicska Lajos pályázati térképére, a Kreativ Online szerint a Mahir Zrt. egy leánycége ugyanis egy kistérség szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerének kommunikációjának végzését nyerte el pályázaton.
2013.03.12. 11:40
Life-style.hu
Tízmilliárdos pénzpumpa lett a kormány kedvenc médiaügynöksége
Ahogy a szakadékba zuhant építőiparban, úgy a válságban lévő hirdetési piacon is életmentő kapaszkodó lehet az állami megbízás. Egy kis társaságnak, a korábban nagy nemzetközi cégek árnyékában dolgozó Inter Media Groupnak a válság ellenére sikerült az élre törnie: tavaly sorban nyerte a milliárdos közbeszerzéseket. Megnéztük, kik állnak az IMG mögött és hol költi el az állami cégek vagy a kormány kommunikációra szánt keretét. Ahogy az építőiparban, úgy itt is gyakran találkozhatunk Simicska Lajos nevével és a Fidesz gazdasági holdudvarába tartozó cégekkel.
2013.02.28. 15:50
Hvg.hu
Simicska Lajos Aranytalicska-díjat kapott
Az LMP megfogalmazása szerint a díjat a "közpénzek legsikeresebb begyűjtőjének" ítélték oda.
2013.02.22. 14:30
Origo.hu
„Kedves Lajos” – Gyilkos viccel húzzák Orbán barátját
Aranytalicska díjat adományozott az LMP Simicska Lajosnak, annak alkalmából, hogy a Fidesz gazdasági háttérembereként ismert vállalkozó Mészáros Lőrinccel, (aki Felcsút polgármestere, egyben a Puskás Futball Akadémia elnöke) együtt végezheti a hulladéklerakók rekultivációját a Duna–Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás megbízásából. A Lehet Más a Politika emlékeztetett rá, Simicska Lajos 2010 óta több mint egymilliárd euró értékben talicskázott ki közpénzeket „konzorciumokban vagy csak a Közgéppel”. Alább teljes terjedelmében olvashatja az LMP Simicska Lajoshoz intézett nyílt levelet.
2013.02.22. 13:20
168ora.hu
Ma értékel Orbán
Ma tartja hagyományos évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Millenáris Teátrumban.Related StoriesGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Obama emberei segítik Bajnaiékat
A rövidesen párttá alakuló Együtt 2014 április végéig megnevezi 106 egyéni választókerületi felelősét.Related StoriesGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
'Ez kevés ahhoz, hogy engem elhallgattassanak'
Related StoriesGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Nyomoznak a magánnyugdíjpénztáraknál
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) által magánnyugdíjpénztárakkal szemben tett kilenc feljelentésből nyolc ügyében folyik nyomozás, a kárösszeg elérheti az ötmilliárd forintot - derül ki abból az írásbeli válaszból, amelyet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter adott egy jobbikos képviselő kérdésére.Related StoriesGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Negatív rekordot döntöttek a politikusok
Vészesen alacsony szinten van a közbizalom Magyarországon. A politikusok népszerűtlensége újabb csúcsot döntött – derül ki a közösségfejlesztéssel foglalkozó szervezetek felméréséből.Related StoriesGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Hallgatók listázása: Klinghammer akkor lép, ha kiderül, mi történt
A leendő felsőoktatási államtitkár szerint a felsőoktatási intézményekben az oktatásnak, a tudománynak, és az egyetemi léthez kapcsolódó kulturális és sporttevékenységnek lehet helye, másnak nem. Erről Klighammer István beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel.Related StoriesGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Fidesz-Jobbik összefogás az ex-LMP-sek ellen
Tudomásul vette az LMP fővárosi képviselőcsoportjának megszűnését a Fővárosi Közgyűlés pénteken. Bíróságon folytatódik az ügy.Related StoriesGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
A szegedi városháza dísztermében is kitűzték a székely zászlót
A szegedi polgármesteri hivatal homlokzata után a városháza dísztermében is kitűzték péntek délelőtt a székely zászlót Gyimesi László tanácsnok, a Fidesz helyi elnöke javaslatára.Related StoriesGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Rendkívüli kormányzati intézkedés: egymilliárd forint templomfelújításra
A Kálvin téri református templom felújítására, valamint a Kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyház és Érseki Kincstár felújítására 500-500 millió forint átcsoportosítását rendelte el a kormány a Miniszterelnökség fejezet, rendkívüli kormányzati intézkedések cím terhére.Related StoriesGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Gyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok
Az év végére minden megyében, minden megyei rendőr-főkapitányság területén lesz legalább egy gyermekbarát meghallgatószoba - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter a bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából egy budapesti konferencián pénteken.Related StoriesDöntött a főváros: épülhet a mobilgát a Rómain'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Megjött a pofon Brüsszelből: magasabb hiány, tartós recesszió
Related StoriesGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'
Az MSZP fővárosi frakciója szerint szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása. Horváth Csaba frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés pénteki ülése közben tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a cél szép lenne, de szépséghibája van.Related StoriesDöntött a főváros: épülhet a mobilgát a RómainGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságokSzállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Döntött a főváros: épülhet a mobilgát a Rómain
Továbbtervezi Budapest a római-parti árvízvédelmi művet, miután a Fidesz-KDNP képviselői megszavazták az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés pénteki ülésén.Related StoriesGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Szállodát kapnak a rendőrök
Tíz évre ingyenes használatba kapja a Hotel Retro Budapest épületét a Budapesti Rendőr-főkapitányság.Related StoriesDöntött a főváros: épülhet a mobilgát a RómainGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Több ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alólAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Aranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
Az LMP "Aranytalicska-díjat" ítélt oda Simicska Lajosnak, a "közpénzek legsikeresebb begyűjtőjének".Related StoriesDöntött a főváros: épülhet a mobilgát a RómainGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökTöbb ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alól
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Több ezren kértek mentességet a kényszernyugdíjazás alól
Eddig több mint kétezer egészségügyi dolgozó mentességét kérték a kötelező nyugdíjazás alól - mondta el Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár pénteken újságíróknak Budapesten.Related StoriesDöntött a főváros: épülhet a mobilgát a RómainGyermekbaráttá válnak a rendőrfőkapitányságok'Szemfényvesztés Budapest adósságának átvállalása'Szállodát kapnak a rendőrökAranytalicska-díjat kapott Simicska Lajos
2013.02.22. 12:45
Nol.hu
Átlátszó: Simicska-közeli cég adatait titkolja az MTVA
Üzleti titokra hivatkozva tagadta meg az adatszolgáltatást az atlatszo.hu-tól az MTVA. Szerződő feleik között van a HUNG- ISTER Zrt. is, amelynek 50 százalékos tulajdonosa a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó B-Reklám Kft.
2013.02.21. 12:20
Hvg.hu
Bajnai Gordon: Láthatóan félnek tőlem
Orbán Viktor kijelölt saját ellenfelének azzal, hogy ál-civilszervezetek és Simicska Lajos segítségével lejárató kampányt indított ellenem – mondja Bajnai Gordon. A hamarosan párttá alakuló Együtt 2014 alapítója az ellenzéki összefogásban betöltött esetleges szerepével kapcsolatban azt mondta: mindig csapatjátékos voltam, persze minden csapatban van frontember. A volt miniszterelnök úgy látja, még egymillió ember hiányzik az ellenzéki győzelemhez.
2013.02.13. 14:15
Nol.hu
Bajnai: egymillió ember hiányzik az ellenzéki győzelemhez
Orbán Viktor kijelölt saját ellenfelének azzal, hogy álcivil szervezetek és Simicska Lajos segítségével lejárató kampányt indított ellenem – mondta Bajnai Gordon a Népszabadságnak és az origónak.
2013.02.13. 12:35
Fn24.hu
Bajnai Gordon: Láthatóan félnek tőlem
Orbán Viktor kijelölt saját ellenfelének azzal, hogy ál-civilszervezetek és Simicska Lajos segítségével lejárató kampányt indított ellenem – mondja Bajnai Gordon. A hamarosan párttá alakuló Együtt 2014 alapítója az ellenzéki összefogásban betöltött esetleges szerepével kapcsolatban azt mondta: mindig csapatjátékos voltam, persze minden csapatban van frontember. A volt miniszterelnök úgy látja, még egymillió ember hiányzik az ellenzéki győzelemhez.Related StoriesÚjabb gyanúsítottakat állítottak elő V. László ügyébenBelügyminisztérium: szó sincs új kémprogram felállításárólA bordélyok bezártak, a diszpécserközpont elnémultKormány előtt a mentességi kérelemEinstandolni akarják a Politikatörténeti Intézetet
2013.02.13. 08:25
Nol.hu
Simicska Lajoséknak megint jól indult a hét
A K-Monitor blog szerint újabb 4,5 milliárdos tendert nyert Simicska Lajos és Mészáros Lőrinc cége. a tenderen két konzorcium indult, a Közgép-vezette csoport nyert, amelyben részt vett a felcsúti polgármester cége is.
2013.02.11. 13:15
Hvg.hu
Bajnai bízik Orbán válaszában
A volt miniszterelnök szerint Orbán Viktor és Simicska Lajos áll az ellene indított lejárató kampány mögött.
2013.02.08. 22:55
Hir24.hu
Nyerges és Simicska kivonulása az adóparadicsomból
Végelszámolás alatt áll Simicska Lajos és Nyerges Zsolt Fidesz-közeli svájci cége, de rejtély, hogy az oligarchák milyen szerepet szántak svájci befektetésüknek. A svájci-magyar kapcsolat még 1985-re nyúlik vissza.
2013.01.27. 07:15
Ingatlanmenedzser.hu
Az aratás éve: gyarapodik a Simicska-birodalom
Közel nettó egymilliárdos rendezvényszervezési munkát nyert el a Simicska Lajos érdekeltségébe tartózó Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft. a vidékfejlesztési tárcától. A Young and Partners Kft. mintegy 700 milliós kommunikációs megrendelést kapott; a cégeknek nem akadt versenytársa a feladatok ellátására kiírt közbeszerzéseken – írja a Napi Gazdaság.
2013.01.26. 21:42
168ora.hu
Egy pártok fölött álló cégkapcsolat
Simicska Lajos Mahirjával konzorciumban nyert közbeszerzési pályázatokat a kormányzati elszámoltatás sztárcélpontja, Tátrai Miklós egykori fővagyonkezelő feleségének a cége.
2013.01.26. 10:35
Life-style.hu
Simicskáék kivonulnak az adóparadicsomból
Végelszámolás alatt áll Simicska Lajos és Nyerges Zsolt Fidesz-közeli oligarchák svájci cége, a Zürichi-tó partján fekvő Zollikonban jegyzett Basis Invest GmbH.
2013.01.23. 17:30
Life-style.hu
Susmus? Fidesz-közeli cégek nyertek fejlesztési pénzeket
Átlátszó: EU-pénzek politikaközeli szállodafejlesztőknek – November végén hirdetett eredményt az NFÜ a Dél-Alföldi, a Dél-Dunántúli, az Észak-Alföldi és az Észak-Magyarországi régiókban nyáron kiírt "Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” című pályázaton, melyen az eredeti 11 milliárd forintos keretösszeget a nagy érdeklődés miatt 16,5 milliárdra emelték. A nyertesek között autókereskedőt és műanyagflakon-gyártót is találtunk, de Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, Lázár Vilmos CBA-résztulajdonos, és Simicska Lajos egyik üzlettársának javára is százmilliós pozitív döntés született.
2013.01.21. 18:33
168ora.hu
Simicska és Nyerges érdeke az NFÜ átszervezése
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiüresítése és a az uniós források átcsoportosítása valójában a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt üzleti érdekeltségeibe tartozó vállalatoknak kedvez - jelentette ki Nemény András, az MSZP szakpolitikusa. Hozzátette: a szocialisták átlátható, regionális érdekeket tükröző pályázati rendszert vezetnének be.
2013.01.14. 15:51
Stop.hu
Túl a 300 milliárdon
Bár a Közgép ügyeiben a nyilvánosság ingerküszöbe már meglehetősen magas, a közbeszerzéseken két év alatt konzorciumban elnyert több mint 300 milliárd forint érdemes a kiemelt figyelemre. A cég idén 3 milliárd forint osztalékot fizetett a tulajdonosoknak, akik közül Simicska Lajos személye már biztosan ismert.
2013.01.13. 12:12
Magyarnarancs.hu
Milliárdos állami megbízás Simicska cégének
1,64 milliárdos szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt. a Hung-Ister Filmprodukció Zrt.-vel. A cég a többek között a Hír tv-t, a Magyar Nemzetet és a Mahir Zrt.-t felölelő Nemzet-csoporthoz kapcsolódik, amely Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozik.
2013.01.08. 11:05
Origo.hu
Milliárdos szerencsepénz Simicska cégének
1,64 milliárdos szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt. a Hung-Ister Filmprodukció Zrt.-vel. A cég a többek között a Hír tv-t, a Magyar Nemzetet és a Mahir Zrt.-t felölelő Nemzet-csoporthoz kapcsolódik, amely Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozik.
2013.01.08. 10:10
Nol.hu
"Az ország munkaadója Simicska Lajos, munkaügyese Orbán Viktor"
Az idős fideszes törvényhozók munka mellett megkapják a nyugdíjukat is - írta közleményében Garai István Levente szocialista politikus.
2013.01.07. 15:55
Hvg.hu
Kreatív: Simicska és Nyerges éve volt 2012
Az állam hirdetési pénzei idén is többnyire Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségeinél landoltak.
2012.12.19. 13:21
168ora.hu
Íme, Simicska Lajos
Miért hír egy fotó? Mert Simicska Lajosról 1999-ben közöltek utoljára fényképet.
2012.12.12. 17:55
Hir24.hu
'Működésképtelen lesz a költségvetés'
Az MSZP szerint a rossz tervezés miatt működésképtelen lesz a jövő évi költségvetés.Related StoriesPuch László és Simicska Lajos mostantól ismerősök? 13+1Belső viszályok miatt feloszlott a képviselő-testületA Jobbik betiltását kezdeményezi a DKAz Együtt 2014 az erkölcsi alapelveknél kezdenéJobbik: 'Ötvenes éveket idéző, hungarofób indítvány'
2012.12.04. 14:35
Nol.hu
Belső viszályok miatt feloszlott a képviselő-testület
Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Zala megyei Kustánszegen.Related StoriesPuch László és Simicska Lajos mostantól ismerősök? 13+1'Működésképtelen lesz a költségvetés'A Jobbik betiltását kezdeményezi a DKAz Együtt 2014 az erkölcsi alapelveknél kezdenéJobbik: 'Ötvenes éveket idéző, hungarofób indítvány'
2012.12.04. 14:35
Nol.hu
Puch László és Simicska Lajos mostantól ismerősök? 13+1
Vajon tényleg az MSZP egykori pártpénztárnoka lenne a politikai elit legnagyobb mumusa? És igaz, hogy a Facebookon először Simicska Lajost jelölte be ismerősként? És mivel veszi le a nőket a lábáról a szocialista képviselő? Minden és sok minden más is kiderül az eheti NOL-Totóból. Szalay Tamás Lajos és Kovács Klára videóinterjúja.Related StoriesBelső viszályok miatt feloszlott a képviselő-testület'Működésképtelen lesz a költségvetés'A Jobbik betiltását kezdeményezi a DKAz Együtt 2014 az erkölcsi alapelveknél kezdenéJobbik: 'Ötvenes éveket idéző, hungarofób indítvány'
2012.12.04. 14:35
Nol.hu
Az Együtt 2014 az erkölcsi alapelveknél kezdené
Az Együtt 2014 azt javasolja, hogy a demokratikus ellenzéki szervezetek először az együttműködés és a korszakváltás elvi, erkölcsi alapelveiről jussanak közös nevezőre, majd a jogállam újjáépítésének programját dolgozzák ki közösen.Related StoriesPuch László és Simicska Lajos mostantól ismerősök? 13+1Belső viszályok miatt feloszlott a képviselő-testület'Működésképtelen lesz a költségvetés'A Jobbik betiltását kezdeményezi a DKJobbik: 'Ötvenes éveket idéző, hungarofób indítvány'
2012.12.04. 14:35
Nol.hu
A Jobbik betiltását kezdeményezi a DK
A Demokratikus Koalíció (DK) elkészítette a Jobbik betiltását szorgalmazó indítványát. A dokumentumot egyelőre nem az ügyészségnek, hanem a Fidesz, a KDNP, az MSZP és az LMP frakcióvezetőjének küldték el, támogatást kérve.Related StoriesPuch László és Simicska Lajos mostantól ismerősök? 13+1Belső viszályok miatt feloszlott a képviselő-testület'Működésképtelen lesz a költségvetés'Az Együtt 2014 az erkölcsi alapelveknél kezdenéJobbik: 'Ötvenes éveket idéző, hungarofób indítvány'
2012.12.04. 14:35
Nol.hu
Jobbik: 'Ötvenes éveket idéző, hungarofób indítvány'
Dúró Dóra szerint a Demokratikus Koalíció (DK) javaslata a Jobbik elszigeteléséről és betiltásáról "az ötvenes éveket idéző hungarofób indítvány".Related StoriesPuch László és Simicska Lajos mostantól ismerősök? 13+1Belső viszályok miatt feloszlott a képviselő-testület'Működésképtelen lesz a költségvetés'A Jobbik betiltását kezdeményezi a DKAz Együtt 2014 az erkölcsi alapelveknél kezdené
2012.12.04. 14:35
Nol.hu
A DK-t nem lepte meg, hogy az adóhatóság Simicska segítségére sietett
A Demokratikus Koalíciót (DK) nem lepte meg, hogy a Vida Ildikó vezette adóhatóság Simicska Lajos segítségére sietett - írta szombati közleményében a párt.
2012.12.01. 16:45
Life-style.hu
"Szopni fogsz": Dopeman új dalában saját mozgalmának is nekiment
Szopni fogsz címmel jelent meg új dal Dopeman internetes oldalán. A Milla alternatív köztársasági elnöke ezúttal Bajnai Gordon, Orbán Viktor, Simicska Lajos és a Békemenet gyalázása mellett saját mozgalmát sem kímélte. Sőt, a klipben állítólag Orbán Viktor is felbukkan.
2012.10.25. 15:55
Hvg.hu
276 milliós megbízást kapott a Simicska-érdekeltség
A Magyar Turizmus Zrt. újabb, nettó 276 millió forintos megbízást adott a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft.-nek - írja a Napi.hu.
2012.10.20. 18:00
Ingatlanmenedzser.hu
Egy ember, aki jókor volt jó helyen. Mindig.
A Békemenetben vonuló derék magyar emberektől annyit kérdeznék: ha 1989 után tényleg csak Ezek boldogulhattak, akkor mivel magyarázzák Csányi Sándor, Demján Sándor, Hernádi Zsolt, Pintér Sándor, Simicska Lajos, Fellegi Tamás, Vitézy Tamás és Nyerges Zsolt magánszektorbeli karrierjét? Vagy épp Széles Gáborét?
2012.10.18. 14:00
Hvg.hu
Nem Simicskáék építik az M43-ast a határig
Mégis a Duna Aszfalt Kft. és nem a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép részvételével pályázó konzorcium építheti az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti szakaszát.
2012.10.08. 12:30
Fn24.hu
Simicskáék nagy üzletet bukhattak el
Mégis a Duna Aszfalt Kft. és nem a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép részvételével pályázó konzorcium építheti az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti 23 kilométeres szakaszát - közölte a Napi Gazdaság. A lap információi szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) a napokban elutasította a konzorcium eljárás ellen benyújtott jogorvoslati kérelmét.
2012.10.08. 09:30
Hvg.hu
A parlament nem vizsgálja a Simicska-cégek megrendeléseit
A parlament kormánypárti többsége elutasította a Jobbik és az MSZP vizsgálóbizottsági kezdeményezéseinek tárgysorozatba vételét hétfőn. A Jobbik a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, "a Fidesz-kormány ... ...
2012.09.18. 09:59
Napi.hu
Fegyelmezett szavazás Simicska ügyében - Kósa Lajos viszont tartózkodott
A parlament nem tárgyal az ellenzék vizsgálóbizottsági kezdeményezéseiről, de a szavazásnál nem minden fideszes voksolt nemmel. Kósa Lajos tartózkodása felkeltette a debreceni vagy.hu portál figyelmét.
2012.09.17. 22:09
Stop.hu
Folytatódik az ülés
Ismét megtelt az ülésterem, határozathozatalok következnek. Először egyes javaslatok részletes vitára bocsátásáról döntenek a képviselők, nagyjából automatikusan. Ez után a Jobbik javaslatáról kell dönteniük, amellyel a párt vizsgálóbizottságot állítana fel Simicska Lajos és Nyerges Zsolt céges ügyeinek kivizsgálására. A bizottság nem vette tárgysorozatba a határozati javaslatot, ezért a Jobbik a plenáristól kéri ezt.
2012.09.17. 20:33
Ingatlanmenedzser.hu
Cenzúrázta az ARC kiállítást Simicska Lajos cége
Ma hivatalosan is megnyílt a 12., Jókedvvel, bőséggel című ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén. Az ünnepélyes megnyitóra a Szépművészeti Múzeumban került sor. A több mint 700 beérkezett pályaműből 110 látható egészen szeptember 23-ig. A köztéri tárlat anyagát cenzúrázta a rendezvény egyik főtámogatója, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir – a cég által kifogásolt plakát csak az ARC internetes oldalán látható.
2012.09.09. 12:57
Nol.hu
Aszály és oligarchák az ARC-on (videó)
Geszti Péterék idén elveikkel ellentétes döntést hoztak: a 12. ARC egyik fő támogatója maradt Simicska Lajos cége, a simicskázós plakátok pedig kimaradtak a kiállítás anyagából. [...] Bővebben! Komment (28)
2012.09.09. 11:36
Mandiner.hu
Cenzúrázta az ARC kiállítást Simicska Lajos cége
Ma hivatalosan is megnyílt a 12., Jókedvvel, bőséggel című ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén. Az ünnepélyes megnyitóra a Szépművészeti Múzeumban került sor. A több mint 700 beérkezett pályaműből 110 látható egészen szeptember 23-ig. A köztéri tárlat anyagát cenzúrázta a rendezvény egyik főtámogatója, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir – a cég által kifogásolt plakát csak az ARC internetes oldalán látható.
2012.09.07. 16:33
Nol.hu
ARC: nem tetszett a plakát, a Mahir levetette
Belenyúlt a pénteken nyíló ARC plakátkiállítás programjába a rendezvény fő támogatója, a Mahir – értesült a hvg.hu. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, köztéri reklámoknak helyet adó társaságnak állítólag az a plakát nem tetszett, amelyik éppen a Simicska-cégek bőséges állami megrendeléseit figurázta ki. [...] Bővebben! Komment (1)
2012.09.07. 15:48
Mandiner.hu
Cenzúrázta az ARC kiállítást Simicska Lajos cége
Ma hivatalosan is megnyílt a 12., Jókedvvel, bőséggel című ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén. Az ünnepélyes megnyitóra a Szépművészeti Múzeumban került sor. A több mint 700 beérkezett pályaműből 110 látható egészen szeptember 23-ig. A köztéri tárlat anyagát cenzúrázta a rendezvény egyik főtámogatója, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir – a cég által kifogásolt plakát csak az ARC internetes oldalán látható.
2012.09.07. 15:07
Nol.hu
'Simicska Lajos köszönti részvényeseit és alattvalóit'
Egy platóra szerelt reklámtáblával "kedveskedett" az MSZP Vas megyei szervezete a Fidesz-KDNP frakció kihelyezett sárvári ülésére érkező kormánypárti képviselőknek: a felirat tanúsága szerint "Simicska Lajos köszönti részvényeseit és alattvalóit". Az ellenzéki párt a saját honlapján gondolatébresztőnek nevezte az akciót.
2012.09.06. 17:34
Nol.hu
'Simicska Lajos köszönti részvényeseit és alattvalóit'
Egy platóra szerelt reklámtáblával "kedveskedett" az MSZP Vas megyei szervezete a Fidesz-KDNP frakció kihelyezett sárvári ülésére érkező kormánypárti képviselőknek: a felirat tanúsága szerint "Simicska Lajos köszönti részvényeseit és alattvalóit". Az ellenzéki párt a saját honlapján gondolatébresztőnek nevezte az akciót.
2012.09.06. 17:34
Nol.hu
Kukorelly Endre lemond parlamenti mandátumáról
Kukorelly Endre, az LMP országgyűlési képviselője lemond parlamenti mandátumáról. A képviselő döntését a párt országos választmányának szerdai ülésén jelentette be – közölte az MTI-vel Heltai László választmányi szóvivő.Related Stories'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'
2012.09.06. 06:12
Nol.hu
'Óriási botrány az új mentőautók körül'
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint "óriási botrány" és "abszurd", hogy a júliusban vásárolt vadonatúj mentőkocsik az Országos Mentőszolgálat keddi főigazgatói utasítása szerint nem alkalmasak a szállított betegek lélegeztetésére. Erről Niedermüller Péter, az ellenzéki párt alelnöke beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.Related Stories'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?Kukorelly Endre lemond parlamenti mandátumáról
2012.09.05. 21:39
Nol.hu
Miről tárgyal a Fidesz Sárváron?
Related Stories'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciók'Óriási botrány az új mentőautók körül'Kukorelly Endre lemond parlamenti mandátumáról
2012.09.05. 21:39
Nol.hu
Edzőtáborba vonulnak a frakciók
Az Országgyűlés őszi ülésszakára készülődnek a parlamenti képviselőcsoportok a napokban zajló frakcióüléseiken. A Fidesz-KDNP képviselői szerdától péntekig Sárváron egyeztetnek, a szocialisták jövő hétfőn Budapesten tartják szezonnyitó megbeszélésüket. A Jobbik Balatonfüreden rendezi évadnyitó frakcióülését csütörtökön és pénteken, az LMP pedig pénteken és szombaton tart tisztújítással egybekötött kétnapos ülést Csillebércen.Related Stories'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'Kukorelly Endre lemond parlamenti mandátumáról
2012.09.05. 21:39
Nol.hu
'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'
Egy platóra szerelt reklámtáblával "kedveskedett" az MSZP Vas megyei szervezete a Fidesz-KDNP frakció kihelyezett sárvári ülésére érkező kormánypárti képviselőknek: a felirat tanúsága szerint "Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit". Az ellenzéki párt a saját honlapján gondolatébresztőnek nevezte az akciót.Related StoriesTitokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'Kukorelly Endre lemond parlamenti mandátumáról
2012.09.05. 21:39
Nol.hu
Titokban állították fel Károlyi szobrát Siófokon
Szinte becsempészték Siófokra Károlyi Mihály szobrát, amely korábban a Parlament előtt állt. Az egykori köztársasági elnököt ábrázoló alkotást szerdán délután a legnagyobb titokban emelték be az új helyére. Az alkotó, Varga Imre – aki Siófok szülötteként maga kérte, hogy a Balaton-parti városba kerüljön a Károlyi-szobor – a háttérből figyelte az eseményeket.Related Stories'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Edzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'Kukorelly Endre lemond parlamenti mandátumáról
2012.09.05. 21:39
Nol.hu
Kukorelly Endre lemond parlamenti mandátumáról
Kukorelly Endre, az LMP országgyűlési képviselője lemond parlamenti mandátumáról. A képviselő döntését a párt országos választmányának szerdai ülésén jelentette be – közölte az MTI-vel Heltai László választmányi szóvivő.Related Stories'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'
2012.09.05. 21:39
Nol.hu
Kövérrel kéretne bocsánatot az MSZP
A parlamentnek az a feladata, hogy enyhítse az azeri baltás gyilkos kiadása miatt az országot ért károkat - állítja az MSZP. Az ellenzéki párt szerint az MSZP vezette kormányok korábban azért tagadták meg a kérést, mert "köztudomású tény volt", hogy Safarov hazájában nem bűnhődne tettéért, sőt hősként ünnepelnék.Related Stories'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'
2012.09.05. 20:00
Nol.hu
Láthatatlan Roma Gárda alakult
Roma Gárda alakult Pécsen az egyik baranyai hírportál szerint. A szervezetről szinte semmit se lehet tudni, csak annyit, hogy a vezetője büntetett előéletű.Related Stories'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'
2012.09.05. 20:00
Nol.hu
Hajnali háromkor vitatják meg a családon belüli erőszakot
103 ezer aláírás gyűlt össze azért, hogy a Parlamentben foglalkozzanak a családon belüli erőszak ügyével. A képviselők hajnali három órakor fogják megtárgyalni a kérdést.Related Stories'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'
2012.09.05. 20:00
Nol.hu
'Óriási botrány az új mentőautók körül'
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint "óriási botrány" és "abszurd", hogy a júliusban vásárolt vadonatúj mentőkocsik az Országos Mentőszolgálat keddi főigazgatói utasítása szerint nem alkalmasak a szállított betegek lélegeztetésére. Erről Niedermüller Péter, az ellenzéki párt alelnöke beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.Related StoriesKommunikációs hadviselés a budapesti terrorfenyegetés?'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?
2012.09.05. 20:00
Nol.hu
Miről tárgyal a Fidesz Sárváron?
Related StoriesKommunikációs hadviselés a budapesti terrorfenyegetés?'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciók'Óriási botrány az új mentőautók körül'
2012.09.05. 20:00
Nol.hu
Edzőtáborba vonulnak a frakciók
Az Országgyűlés őszi ülésszakára készülődnek a parlamenti képviselőcsoportok a napokban zajló frakcióüléseiken. A Fidesz-KDNP képviselői szerdától péntekig Sárváron egyeztetnek, a szocialisták jövő hétfőn Budapesten tartják szezonnyitó megbeszélésüket. A Jobbik Balatonfüreden rendezi évadnyitó frakcióülését csütörtökön és pénteken, az LMP pedig pénteken és szombaton tart tisztújítással egybekötött kétnapos ülést Csillebércen.Related StoriesKommunikációs hadviselés a budapesti terrorfenyegetés?'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'
2012.09.05. 20:00
Nol.hu
Titokban állították fel Károlyi szobrát Siófokon
Szinte becsempészték Siófokra Károlyi Mihály szobrát, amely korábban a Parlament előtt állt. Az egykori köztársasági elnököt ábrázoló alkotást szerdán délután a legnagyobb titokban emelték be az új helyére. Az alkotó, Varga Imre – aki Siófok szülötteként maga kérte, hogy a Balaton-parti városba kerüljön a Károlyi-szobor – a háttérből figyelte az eseményeket.Related StoriesKommunikációs hadviselés a budapesti terrorfenyegetés?'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Edzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'
2012.09.05. 20:00
Nol.hu
'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'
Egy platóra szerelt reklámtáblával "kedveskedett" az MSZP Vas megyei szervezete a Fidesz-KDNP frakció kihelyezett sárvári ülésére érkező kormánypárti képviselőknek: a felirat tanúsága szerint "Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit". Az ellenzéki párt a saját honlapján gondolatébresztőnek nevezte az akciót.Related StoriesKommunikációs hadviselés a budapesti terrorfenyegetés?Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'
2012.09.05. 20:00
Nol.hu
Kommunikációs hadviselés a budapesti terrorfenyegetés?
A szakértő nem valóságos az azeri követségnek szóló üzenet, az örményeknek nem érdeke semmiféle terrorakció. Az üzenet küldőjeként megjelölt Titkos Örmény Hadsereg Örményország Felszabadításáért nevű szervezet már nagyon sok éve nem működik.Related Stories'Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit'Titokban állították fel Károlyi szobrát SiófokonEdzőtáborba vonulnak a frakciókMiről tárgyal a Fidesz Sárváron?'Óriási botrány az új mentőautók körül'
2012.09.05. 20:00
Nol.hu
Simicskával idegesíti a frakciózó fideszeseket az MSZP
"Simicska Lajos köszönti részvényeseit és alattvalóit" - ez a felirat szerepel egy kisteherautó oldalán, amelyet a Sárváron tartandó Fidesz-frakcióülés helyszínén felejtettek. Az akciót a helyi MSZP szervezte.
2012.09.05. 19:42
Origo.hu
Simicskával idegesíti a frakciózó fideszeseket az MSZP
"Simicska Lajos köszönti részvényeseit és alattvalóit" - ez a felirat szerepel egy kisteherautó oldalán, amelyet a Sárváron tartandó Fidesz-frakcióülés helyszínén felejtettek. Az akciót a helyi MSZP szervezte.
2012.09.05. 18:24
Origo.hu
'Simicska Lajos köszönti részvényeseit és alattvalóit'
Egy platóra szerelt reklámtáblával "kedveskedett" az MSZP Vas megyei szervezete a Fidesz-KDNP frakció kihelyezett sárvári ülésére érkező kormánypárti képviselőknek: a felirat tanúsága szerint "Simicska Lajos köszönti részvényeseit és alattvalóit". Az ellenzéki párt a saját honlapján gondolatébresztőnek nevezte az akciót.
2012.09.05. 18:13
Nol.hu
Kávé helyett Simicska-üdvözlet ébresztette a fideszeseket
A Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén hagyott plakátplatós jármű nem a véletlen, az egyszerű állampolgári feledékenység műve. A "SIMICSKA LAJOS ÜDVÖZLI RÉSZVÉNYESEIT ÉS ALATTVALÓIT!" feliratú tehergépkocsit az MSZP Vas megyei szervezete "felejtette" a sárvári Park Inn Hotel bejárata előtt - közölte Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke, országgyűlési képviselő.
2012.09.05. 17:33
Stop.hu
Utcai simicskázás a Fidesz frakcióülésén
Simicska Lajos köszönti részvényeseit és alattvalóit!” – hirdette teherautó a sárvári hotel előtt.
2012.09.05. 17:21
Index.hu
Kiakadtak a természetvédők Kósa Lajoson
Nem a kekeckedő "honpolgárok", hanem a szakszerűtlen tervezés és a szabálytalan engedélyek kiadása okozzák egy debreceni önkormányzati kerékpárút befejezésének csúszását - állítja egy helyi civil szervezet. A természetvédők bocsánatkérést várnak Kósa Lajos polgármestertől.Related StoriesKovács László a Safarov-ügyről: Kétharmados gőg, vagy gyalázatos alku?'Röhejes, pofátlan' a Simicska-pályázatMédiatanács: Senki sem élhet vissza a frekvencia-engedéllyelKomoly verseny: csak két Simicska-céget hívtak meg a közmédiás pályázatraSzegedi kizárása miatt megszűnt a Jobbik frakciója
2012.09.04. 16:39
Nol.hu
Röhej: Simicska ezúttal alulmaradt - Simicska azonban megint nyert
Úgy tűnik, Simicska Lajos megunta, hogy a második Fidesz-kormány hatalomra jutása óta gyakorlatilag nem talál ellenfélre a hazai közbeszerzési piacon. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy az MTVA legújabb, közterületi reklámozásra kiírt pályázatán két cégét is elindította... - írta közleményében Török Zsolt, az MSZP szóvivője. Az LMP "minden idők talán legröhejesebb közbeszerzési eljárásának" nevezte az MTVA eljárását.
2012.09.04. 16:18
Stop.hu
Simicska kontra Simicska: bocsánatot kért az MTVA az LMP helyett
Az LMP szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetésének "sikerült minden idők talán legröhejesebb közbeszerzési eljárását lefolytatnia", ugyanis azon csak két, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég vehetett részt. Az MTVA szerint Karácsony e kijelentésével megsértette az alap dolgozóit, ezért helyette is elnézést kértek az MTVA-soktól.
2012.09.04. 15:42
Hvg.hu
Simicska-cég győzött le Simicska-céget egy MTVA-s tenderen
A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. nyerte azt a tendert, amelyben a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap írt ki közterületi kampányok tervezésére, kivitelezésére. Az MTVA hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban keresett jelentkezőt ezekre a feladatokra. A másik pályázó, a Mahir volt, amely ugyancsak Simics Lajos érdekeltségébe tartozik – olvasható a K-Monitor blogján.
2012.09.03. 15:57
Hvg.hu
Videó! Oligarchák a magyar Parlamentben
Mióta kiderült, hogy Simicska Lajos a Közgép Zrt. vezetője, Orbán Viktor többször magyarázkodni kényszerült. Téged meggyőzött?
2012.09.03. 06:00
Femina.hu
A Közgépre támadt a hackersereg
Elérhetetlenné tette Simicska Lajos cégének weboldalát a magyar Anonymous. A hackerek további támadásokat ígérnek a „kormányzati maffia érdekeltségi körébe tartozó weboldalak ellen”.
2012.08.28. 20:15
Hir24.hu
A Közgépre támadt a hackersereg
Elérhetetlenné tette Simicska Lajos cégének weboldalát a magyar Anonymous. A hackerek további támadásokat ígérnek a „kormányzati maffia érdekeltségi körébe tartozó weboldalak ellen”.
2012.08.28. 20:09
Fn24.hu
Túlterheléses támadás a Közgép-honlap ellen
Az Anonymus hackercsoport túlterheléses támadással elérhetetlenné tette a Simicska Lajos a tulajdonában álló Közgép honlapját.
2012.08.28. 19:29
Stop.hu
A nyertes is húzhatja a rövidebbet
A Közgép Zrt. győztes közbeszerzéseit bemutató sorozatunkban ezúttal egy olyan eset következik, amelyet Simicska Lajos cége elveszített. Nyugi, csak átmenetileg. Ami ugyanis korábban a versenytársaknak nem sikerült, az a Közgépnek igen: a Közbeszerzési Döntőbizottság helyt adott a panasznak, és az eredeti nyertest kizárta az eljárásból.
2012.08.22. 13:08
Magyarnarancs.hu
Egy Simicska-közeli cég máris nyert a munkavédelmi akcióterven
Több mint 56 millió forintból reklámozzák a kormány munkahelyvédelmi akciótervét. A programot Simicska Lajos cégéhez köthető óriásplakát-kampány és egy "bővítés alatt álló", egyelőre semmire nem jó weboldal népszerűsíti, de a Kormányszóvivői Iroda szerint ez csak egy nagyobb kampány kezdete.
2012.08.07. 12:33
Life-style.hu
Simicska, Nyerges, Fonyó, Liszkay - nekik tényleg tündérmese az üzlet
A szocialisták szerint állami, sokszor monopolhelyzetben lévő cégek döntik a pénzt a hirdetési piac Fidesz-közeli részébe. Ezek a pénzek Lukács Zoltán szerint a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt nevével fémjelzett üzleti körökhöz vándorolnak.
2012.08.01. 15:44
Stop.hu
Az MSZP a közterületi hirdetési piac 'elfoglalásáról'
Az állami vállalatok hirdetési politikájának felülvizsgálatát szorgalmazza az MSZP, mert a szocialisták szerint azok a közterületi hirdetési piacon is "számolatlanul döntik" a pénzt a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó cégekbe.Related StoriesEsztergomnak azonnal pénzre van szükségeGyávák az alkotmánybírák?Hiába hívták Schmidt Máriát edelényi szocio-túráraÚjra kihallgatták Csatáry Lászlót'Etnikai jelleg' alapján sorolná be a Jobbik a bűnözőket
2012.08.01. 15:36
Nol.hu
Az MSZP a közterületi hirdetési piac 'elfoglalásáról'
Az állami vállalatok hirdetési politikájának felülvizsgálatát szorgalmazza az MSZP, mert a szocialisták szerint azok a közterületi hirdetési piacon is "számolatlanul döntik" a pénzt a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó cégekbe.
2012.08.01. 12:54
Nol.hu
Simicska politikus, a Közgép egyetem
A sajtó és a politika Simicska Lajos és a Közgép nevétől hangos. De vajon mi csapódik le mindebből a választópolgároknál? Videó.
2012.07.13. 17:15
Hvg.hu
Selmeczi Gabriella lett a Közgép szóvivője
A Fidesz szóvivője tegnapi politikai burleszkbe fulladó fellépésével Simicska Lajos százmilliárdos közbeszerzési megbízásokat bezsebelő cégének, a Közgépnek a szóvivőjévé nevezte ki magát - véli Végh Edvárd.
2012.07.12. 12:09
Stop.hu
Közgép baráti tűzben
Baráti tűzbe került a Közgép Zrt. A társaság egyik legnagyobb üzleti partnerét a Fidesz támadta meg, a csörte Simicska Lajos cégének sem jön jól.Related StoriesPride után: Feljelentésekre készülnek a jogvédőkVan az a pénz, amit érdemes leülni?Leányfalui gázolás: az ír miniszter szerint lezárult az ügyTerepjárókat és csúcskategóriás autókat vesz a NAVNehéz döntés előtt az Alkotmánybíróság
2012.07.12. 10:21
Nol.hu
Sarokba szorult a Közgép: gratulálunk az összes lúzernek!
Egyre nyilvánvalóbban nyomás alatt tartja az ellenzék a Közgépet: tegnap az LMP demonstrált a vállalat kapuja előtt, közben a Demokratikus Koalíció is hevesen támadta a céget. Az interneten vicces mém is terjed az esetről: a Magyar Nemzet Online a Közgép hirdetése alatt mosdatja ki Simicska Lajos vállalatát.
2012.07.12. 10:08
168ora.hu
Józsa: megalapozatlan a költségvetés
A szocialista Józsa István megalapozatlan az a költségvetés, amit ma a parlament el akar fogadni. Szerinte szétbomlott a belső szociális háló, mélyült a szakadék szegények és gazdagok között, elhibázott a gazdaságpolitika, a kabinet pénzbehajt, az adóterhelés magasabb, mint 2010 előtt, az adórendszer nem lett egyszerűbb, s mindazt, amit a kormány tesz, csak a Közgépnek és egy szűk, a kormányhoz közel álló holdudvarnak kedvez. Józsa is említette Simicska Lajos nevét.
2012.07.12. 09:39
Ingatlanmenedzser.hu
Közgép baráti tűzben
Baráti tűzbe került a Közgép Zrt. A társaság egyik legnagyobb üzleti partnerét a Fidesz támadta meg, a csörte Simicska Lajos cégének sem jön jól.
2012.07.12. 09:33
Nol.hu
Közgép baráti tűzben
Baráti tűzbe került a Közgép Zrt. A társaság egyik legnagyobb üzleti partnerét a Fidesz támadta meg, a csörte Simicska Lajos cégének sem jön jól.
2012.07.12. 06:08
Nol.hu
'Itt a bizonyíték, hogy működik az Orbán Rt.'
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint világosan látszik, hogy a Közgép jelentőségét a kormány állításával szemben nem a cég magyarsága, hanem az adja, hogy "végső soron a tulajdonosa Simicska Lajos, a Fidesz volt pártpénztárnoka, Orbán Viktor egyik korábbi, legközvetlenebb munkatársa".Related StoriesEurópa igazságot tettA Vatera slágere: Hoffmann Rózsa ajándékaMost akkor megütötték Dániel Pétert?Így vitték el az LMP-seket - VideóHoltan találták az eltűnt pszichológust Pécsen
2012.07.11. 20:39
Nol.hu
Az „Orbán Rt.”-ről mesélt a DK (videó)
A Demokratikus Koalíció szerint világosan látszik, hogy a Közgép jelentőségét a kormány állításával szemben nem a cég magyarsága, hanem az adja, hogy „végső soron a tulajdonosa Simicska Lajos”. [...] Bővebben! Komment (24)
2012.07.11. 18:53
Mandiner.hu
Elvitték a Közgépnél akciózó LMP-seket
Az LMP több aktivistája és országgyűlési képviselője megszállta a Közgép Zrt. fővárosi központját: a telep bejáratánál egymáshoz láncolták magukat. Az LMP azért demonstrál, mert – miként a párt vezetői fogalmaztak – „ma fideszes oligarchák irányítják az országot, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt a gazdaságban és a törvényhozásban is élet-halál urai.” A rendőrség előállította a tüntetőket.Related StoriesSelmeczi visszavág: székházat keresett, de nem találtTáblabarikád a CET körülA belső elhárítás is keresi az eltűnt rendőrségi pszichológustEurópa igazságot tettA Vatera slágere: Hoffmann Rózsa ajándéka
2012.07.11. 17:12
Nol.hu
'Itt a bizonyíték, hogy működik az Orbán Rt.'
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint világosan látszik, hogy a Közgép jelentőségét a kormány állításával szemben nem a cég magyarsága, hanem az adja, hogy "végső soron a tulajdonosa Simicska Lajos, a Fidesz volt pártpénztárnoka, Orbán Viktor egyik korábbi, legközvetlenebb munkatársa".
2012.07.11. 16:55
Nol.hu
Rendőri intézkedés lett a vége az LMP közgépes akciójának
Az LMP több aktivistája és országgyűlési képviselője megszállta a Közgép Zrt. fővárosi központját: a telep bejáratánál egymáshoz láncolták magukat. Az LMP azért demonstrál, mert – miként a párt vezetői fogalmaztak – „ma fideszes oligarchák irányítják az országot, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt a gazdaságban és a törvényhozásban is élet-halál urai.” A rendőrség előállította a tüntetőket.
2012.07.11. 15:15
Nol.hu
DK: "működik Magyarországon az Orbán Rt."
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint világosan látszik, hogy a Közgép jelentőségét a kormány állításával szemben nem a cég magyarsága, hanem az adja, hogy "végső soron a tulajdonosa Simicska Lajos, a Fidesz volt pártpénztárnoka, Orbán Viktor egyik korábbi, legközvetlenebb munkatársa".
2012.07.11. 14:12
Ingatlanmenedzser.hu
Íme a bizonyíték, hogy működik az Orbán Rt.
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint világosan látszik, hogy a Közgép jelentőségét a kormány állításával szemben nem a cég magyarsága, hanem az adja, hogy „végső soron a tulajdonosa Simicska Lajos, a Fidesz volt pártpénztárnoka, Orbán Viktor egyik korábbi, legközvetlenebb munkatársa”.
2012.07.11. 14:11
168ora.hu
DK: Magyarországon Orbán Rt. működik
A párt szerint világosan látszik, hogy a Közgép jelentőségét a kormány állításával szemben nem a cég magyarsága, hanem az adja, hogy „végső soron a tulajdonosa Simicska Lajos”. [...] Bővebben! Komment (21)
2012.07.11. 14:09
Mandiner.hu
Megszállta az LMP a Közgép központját
Az LMP több aktivistája és országgyűlési képviselője megszállta a Közgép Zrt. fővárosi központját: a telep bejáratánál egymáshoz láncolták magukat. Az LMP azért demonstrál, mert – miként a párt vezetői fogalmaztak – „ma fideszes oligarchák irányítják az országot, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt a gazdaságban és a törvényhozásban is élet-halál urai.”
2012.07.11. 11:58
Nol.hu
Botrány alakulóban: LMP-sek láncolták magukat a Közgép bejáratához
Az LMP aktivistái szerda reggel elfoglalták a Közgép telephelyének bejáratát. A párt azt akarja elérni, hogy mindenkihez eljusson az az információ, hogy a Közgép – Simicska Lajos, és Nyerges Zsolt cégei – miként nyerik el az állami pénzeket.
2012.07.11. 11:35
168ora.hu
A Közgép, a Zsolnay és a hülyére vett emberek hete
Amennyire tartottunk az uborkaszezontól a hét elején, annyira borult a bili a csütörtökön. A süllyedő Zsolnay hajóból elsőként a vezetés szállt ki: ügyvezető, Simicska Lajos, nem maradt más, mint a rettegő dolgozók és egy mindenre megértően bólogató polgármester.
2012.07.08. 17:30
Stop.hu
Mélyre mennek
A főváros II. kerületében található páratlan természeti kincs, a Molnár János-barlang búvárturisztikai célú hasznosítására készülnek tervek. A kutatási megbízás körül áll a bál, mert egyaránt kizárták belőle a hévizes barlangot felfedező búvárt és a barlang termét megnyitó barlangászt. A 2017-ig szóló kutatási megbízást Simicska Lajos ismerőse kapta.
2012.07.07. 18:06
Magyarnarancs.hu
Simicska Lajos a porcelánboltban
A nemzet első számú és lassan egyetlen vállalkozója, Simicska Lajos sem tudott mit kezdeni a bő húsz éve csak múlttal, nem jelennel és jövővel rendelkező Zsolnay-gyárral, így visszapasszolta az egészet Pécsnek, ami miután szintén nem tud mit kezdeni vele, adná tovább az államnak. Az persze szintén nem tud majd kezdeni vele semmit, így folytatódik az ördögi kör egészen addig, amíg be nem dől végleg a gyár.
2012.07.07. 14:18
Stop.hu
A Közgép egy forintért megszabadulna a Zsolnaytól
A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép szerint a pályázati lehetőségek ellehetetlenülése és a porcelánpiac zsugorodása miatt nem tudtak mit kezdeni a céggel.Related StoriesMilliárdokat fizethet vissza az ING nyugdíjpénztárA bányaiparból érkezik az új helyettes államtitkár?Két postás is csengethetMNB: tartalékból nem lett többTúl a jegybanktörvényen
2012.07.06. 10:36
Nol.hu
A Közgép egy forintért megszabadulna a Zsolnaytól
A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép szerint a pályázati lehetőségek ellehetetlenülése és a porcelánpiac zsugorodása miatt nem tudtak mit kezdeni a céggel.
2012.07.05. 13:14
Nol.hu
Hogy Simicska Lajos nyerjen - áttörés az uniós pénzek területén!
Végre az uniós fejlesztési pénzek terén is rend lesz, miután a lehető legfelkészültebb személyek - többek között a mindenhez értő Orbán Viktor, a tündérvilággal belsőséges kapcsolatot ápoló Matolcsy György, illetve az oligarchák kérhetetlen ellenfele, Németh Lászlóné - felel majd a pénzek elosztásáért. Talán véget ér a Közgép Zrt. menetelése?
2012.07.04. 12:32
Stop.hu
Terítékre kerülhet a járatritkítás és Simicska Lajos
Az LMP-s Jávor Benedek szerint ha nem trükköznek a kormánypártok, hamarosan megkezdheti munkáját a MÁV ügyeit vizsgáló parlamenti bizottság.
2012.07.03. 13:48
Hir24.hu
MFB: Gyurcsányék alatt több pályázaton nyert Simicska cége
Nem nyer aránytalanul sok pályázatot a Közgép, ellenben jó partnernek bizonyult - mondta a Magyar Hírlapnak Nyiri János, a Magyar Fejlesztési Bank szóvivője, aki szerint az MSZP-kormányok idején Simicska Lajos cége még több pályázaton nyert, mint most.
2012.07.03. 09:03
Life-style.hu
Figyeljen: közterületen szórja a pénzt az Orbán-kormány
A listaáras adatok alapján korábban soha ennyire nem favorizált közterületi céget az állami szektor, mint a kormányváltás óta a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Publimontot. A médiaügynökségek azt mondják, hogy a legjobb ár-érték arány alapján döntenek, de a piac legnagyobb szereplőjétől, az Epamediától árajánlatot az elmúlt másfél évben állami hirdetőre nem kértek, így nem is tudhatják, hogy melyik cég ajánlata jobb. Egy centrálisan vezérelt pénzszivattyúnak, vagy a piaci gyakorlatnak ugyan ellentmondó, mégis érthető és magyarázható döntéshalmaznak köszönhetjük ezeket a számokat a közterületi piacon? Ennek próbált utánajárni a Kreatív.hu.
2012.06.27. 15:36
168ora.hu
Karácsony Gergely (Facebook): A lófej megérkezett, azaz van-e nekem eladó autóm?
Simicska Lajos lapjánál komoly erővel dolgoznak azon, hogy találjanak valamit, akármit, amivel meg lehet félemlíteni, vagy legalábbis el lehet érni, hogy ne legyek népszerűbb, mint Orbán Viktor. [...] Bővebben! Komment (79)
2012.06.15. 09:09
Mandiner.hu
Kilométerenként százmillióért kátyúz a Közgép
879 millióért újít fel egy 8,8 km-es bakonyi mellékutat a Simicska Lajos cége vezette konzorcium.
2012.06.15. 07:15
Index.hu
Nagyot kaszált a Közgép
A Simicska Lajos Fidesz-közeli vállalkozóhoz kötődő Közgép Zrt. az elmúlt két és fél évben 288 milliárd forint értékben nyert el állami megrendeléseket, ebből mintegy 158 milliárd forint főként EU-s forrásból történő vasút-korszerűsítés volt - írja a Népszava.
2012.06.12. 22:02
168ora.hu
Nagyot kaszált a Közgép a vasúton
A Simicska Lajos Fidesz-közeli vállalkozóhoz kötődő Közgép Zrt. az elmúlt két és fél évben 288 milliárd forint értékben nyert el állami megrendeléseket, ebből mintegy 158 milliárd forint főként EU-s forrásból történő vasút-korszerűsítés volt - írja kedden a Népszava.
2012.06.12. 08:42
Hir24.hu
Népszava: a Közgép 158 milliárdot nyert eddig a vasúton
A Simicska Lajos Fidesz közeli vállalkozóhoz kötődő Közgép Zrt. az elmúlt két és fél évben 288 milliárd forint értékben nyert el állami megrendeléseket, ebből mintegy 158 milliárd forint főként EU-s forrásból történő vasút-korszerűsítés volt - írja kedden a Népszava.
2012.06.12. 07:39
Life-style.hu
Simicska Lajos beköltözött a Parlamentbe
Most már szinte nincs is olyan nap, hogy meg ne említenék a nem oligarcha, 100%-osan magyar üzletember nevét.
2012.06.12. 06:00
Femina.hu
Trükkös zsenik
Fodor Gábor volt szabad demokrata politikus szerint ma három ember uralja Magyarországot: Orbán Viktor, Habony Árpád és Simicska Lajos. Mármost tudvalevő, hogymindhárman zsenik.
2012.06.09. 10:00
Nol.hu
Újabb milliárdok a Simicska-érdekeltségnek
Újabb, ezúttal 5 milliárdos pályázatot nyert a Simicska Lajos érddekkörébe sorolható Közgép konzorciuma.Related StoriesEsésbe fordult az ipari termelésCsányi is az IMF/EU-tárgyalásokra várTakarékbank: csak az infláció marad pozitív előjelűÉlénk vita a Fedben az amerikai élénkítésrőlÚj számlázórendszer kisvállalkozásoknak az MKB-nál
2012.06.07. 12:51
Nol.hu
Újabb milliárdok a Simicska-érdekeltségnek
Újabb, ezúttal 5 milliárdos pályázatot nyert a Simicska Lajos érddekkörébe sorolható Közgép konzorciuma.
2012.06.07. 10:28
Nol.hu
Tóta W.: Szeretem, mert magyar
Ön külföldi cégek érdekeit képviseli! – válaszol durcásan a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy vajon miért Simicska Lajos nyer minden közbeszerzést akkor is, ha az övé a legdrágább ajánlat. Orbán Viktor Schmitt Pál útjára lépett.
2012.06.06. 09:30
Ingatlanmenedzser.hu
Simicska cégének sikereiről kérdeztük a Fideszt
Minek köszönhető, hogy az egyébként halódó építőipari cégek között a Közgép újabb és újabb üzleti sikerekre tör? Van esetleg köze ennek Simicska Lajos fideszes hátteréhez? Erről kérdeztük a legilletékesebbeket: a Fidesz képviselőit a parlamentben.
2012.05.30. 13:57
Ingatlanmenedzser.hu
Új nézőpont: Győri Tibor államtitkár lett
Áder János köztársasági elnök június 2-i hatállyal a Miniszterelnökség államtitkárává nevezte ki Győri Tibort. A jogász a Fidesz gazdasági rajtjától kezdve fontos tagja a Simicska Lajos és Orbán Viktor vezette szűkebb hatalmi körnek.Related StoriesMost bezárt, de bármikor újranyithatjákSchmittnek állami villa kell élete végéigSzócska csak ás és ásLMP: felháborító a Kossuth téri rendezés előkészítéseA Jobbik rendeletet akar a melegfelvonulás ellen
2012.05.30. 12:54
Nol.hu
Új nézőpont: Győri Tibor államtitkár lett
Áder János köztársasági elnök június 2-i hatállyal a Miniszterelnökség államtitkárává nevezte ki Győri Tibort. A jogász a Fidesz gazdasági rajtjától kezdve fontos tagja a Simicska Lajos és Orbán Viktor vezette szűkebb hatalmi körnek.
2012.05.30. 10:17
Nol.hu
Indoklás: Simicska Lajos
Módosító javaslatot nyújtott be két LMP-s képviselő a készülő új büntető törvénykönyvhöz, amely szerint beemelnék a jogszabályba a "pártfinanszírozási célú vagyon elleni bűncselekmény" kategóriáját. A javaslat indoklásaként csupán egyetlen fénykép szerepel: Simicska Lajos portréja.Related StoriesHoffmann: "Pintér Sándor szelíden szólalt fel"Elmaradt a rendkívüli ülés, felbőszültek a szülőkRendet vágna az önkormányzati szabályerdőben az ombudsmanFura médiaszabályozás NagykőrösönTarlós lesöpörte a fideszes javaslatot
2012.05.29. 21:36
Nol.hu
Tarlós lesöpörte a fideszes javaslatot
A főpolgármester szerint irreális az az elképzelés, amely szerint a dugódíjat nemcsak a belvárosban, hanem a Budapest határát átlépő összes autóstól beszednék. Tarlós István azt üzente az ötletelőknek – így minden bizonnyal Bús Balázs második kerületi fideszes polgármesternek is –, hogy "aki a dugódíjjal szembemegy, az az Orbán-kormánnyal megy szembe".Related StoriesHoffmann: "Pintér Sándor szelíden szólalt fel"Elmaradt a rendkívüli ülés, felbőszültek a szülőkRendet vágna az önkormányzati szabályerdőben az ombudsmanFura médiaszabályozás NagykőrösönIndoklás: Simicska Lajos
2012.05.29. 21:36
Nol.hu
Indoklás: Simicska Lajos
Módosító javaslatot nyújtott be két LMP-s képviselő a készülő új büntető törvénykönyvhöz, amely szerint beemelnék a jogszabályba a "pártfinanszírozási célú vagyon elleni bűncselekmény" kategóriáját. A javaslat indoklásaként csupán egyetlen fénykép szerepel: Simicska Lajos portréja.
2012.05.29. 18:20
Nol.hu
Dorosz Dávid (Dorosz Dávid blogja): Miért a Simicska kép?
Simicska Lajos képével illusztrált módosító javaslatot adtunk be a Btk-hoz. Miért? Mert ma nálunk nincsenek oligarchák. [...] Bővebben! Komment (13)
2012.05.29. 14:30
Mandiner.hu
Simicska Lajos szemet vetett bakonyi földekre?
Tavasszal a Bakonyban található Hárskúton lett állandó lakos Simicska Lajos felesége, Pusztai Zsuzsanna. A környéken élő gazdálkodók attól tartanak: a lakhelyváltoztatás fő célja, hogy a Simicska-birodalom megszerezhesse azokat a földeket, amelyeknek a korábbi pályázatát visszavonták, a közeljövőben viszont újra kiírják.
2012.05.26. 10:36
Nol.hu
Simicska Lajos szemet vetett bakonyi földekre?
Tavasszal a Bakonyban található Hárskúton lett állandó lakos Simicska Lajos felesége, Pusztai Zsuzsanna. A környéken élő gazdálkodók attól tartanak: a lakhelyváltoztatás fő célja, hogy a Simicska-birodalom megszerezhesse azokat a földeket, amelyeknek a korábbi pályázatát visszavonták, a közeljövőben viszont újra kiírják.Related Stories'A szélsőjobb provokáció a nemzet megosztását célozza'A Fidesz nevetségesnek tartja az MSZP megszólalásátHandó Tünde: az OBH túllépett a megkövetelt keretekenOrbán kölcsön kapta LázártMegyesi Gusztáv: Hegyi járat
2012.05.26. 09:30
Nol.hu
Simicska Lajos szemet vetett bakonyi földekre?
Tavasszal a Bakonyban található Hárskúton lett állandó lakos Simicska Lajos felesége, Pusztai Zsuzsanna. A környéken élő gazdálkodók attól tartanak: a lakhelyváltoztatás fő célja, hogy a Simicska-birodalom megszerezhesse azokat a földeket, amelyeknek a korábbi pályázatát visszavonták, a közeljövőben viszont újra kiírják.
2012.05.26. 08:15
Nol.hu
Infografika a Simicska-birodalomról
A Vasárnapi Hírek infografikája a Közgép Zrt.-hez és a Publimont Kft.-hez áramló milliárdokról. Közbeszerzési tenderek, hirdetési pénzek, melyek Simicska Lajos, a volt APEH-elnök és Fidesz gazdasági igazgató, tulajdonában álló cégekhez vándorolnak.
2012.05.22. 20:48
Life-style.hu
Végtelenül nyugodt fideszesek legyintenek az oligarchabizottságra
Orbán Viktor már megnyugató választ adott a parlamentben arra, hogy Simicska Lajos jogszerűen jutott állami megrendelésekhez, ezért indokolatlan vizsgálóbizottságot felállítani a kérdés tisztázásra - indokolta Harrach Péter az [origo]-nak, miért nem szavazzák meg a Jobbik kezdeményezését. Pokorni Zoltán még sosem látott eredményesen működő vizsgálóbizottságot, és több képviselő is biztos abban, hogy minden jogszerű a Közgép körül. Azért van olyan képviselő is, aki nem utasítaná el a Jobbik javaslatát.
2012.05.21. 17:39
Origo.hu
Kövér ötlete lassítja a Közgép-bizottságot
Az alkotmányügyi bizottság állásfoglalására vár az úgynevezett oligarcha-bizottság ügyében Kövér László házelnök, ezért arról sem szavazott a parlament, hogy napirendre vegyék-e az ellenézki képviselők javaslatát. A Jobbik az MSZP és az LMP támogatásával azt szeretné elérni, hogy bizottság vizsgálja Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cégeinek állami megrendeléseit.
2012.05.21. 16:33
Origo.hu
A Jobbik a fideszes mutyikról
A Jobbik szerint az MSZMP tagjai politikai hatalmukat gazdasági hatalommá konvertálták, a Fidesz ennek felszámolására kapott mandátumot. Ehhez képest "ott folytatta, ahol szociálliberális elődei abbahagytak", a Fidesz is tele van gyanús gazdasági ügyletekkel. A képviselő ezután a Közbeszerzési Értesítőből idézve azt mondta, a Közgép 2010 óta majdnem 300 milliárd forint állami megrendelést kapott, ezen felül 34 milliárdos hitelt az állami tulajdonú MFB-től, miközben 3 milliárd forint osztalékot fizetett ki magának Simicska Lajos és a tulajdonosok. A Jobbik vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte ezek után, a párt szerint a Fidesz érdeke is, hogy ez létrejöjjön.
2012.05.21. 13:42
Life-style.hu
Vizsgálat Simicska cégénél: mély csönd mindenütt
A magyar hatóságok nem adtak felvilágosítást arról, milyen ügyekben vizsgálódott az EU csalás elleni hivatala, amelynek munkatársai két hete jártak a Közgépnél, Simicska Lajos cégénél. Az OLAF számos nagy port kavart uniós botrányt kirobbantott már, kritikusai szerint viszont „politikai rendőrségként” működik.
2012.05.21. 13:12
Hvg.hu
Képek! Kicsapta a biztosítékot Simicska Lajos - A Közgép tulajdonosából mém lett
Schmitt és Matolcsy után Simicska az új célpont. Íme, a legjobb képek.
2012.05.21. 13:00
Femina.hu
Újabb milliárdok a Közgépnek
A Fidesz egykori gazdasági igazgatója, Simicska Lajos tulajdonosi körébe tartozó Közgép Zrt. és a Strabag által alkotott konzorcium söpörte be a Mecsek–Dráva Hulladékgazdálkodási program egyik legjelentősebb részének munkáit is.
2012.05.18. 14:17
Nol.hu
Újabb milliárdok a Közgépnek
A Fidesz egykori gazdasági igazgatója, Simicska Lajos tulajdonosi körébe tartozó Közgép Zrt. és a Strabag által alkotott konzorcium söpörte be a Mecsek–Dráva Hulladékgazdálkodási program egyik legjelentősebb részének munkáit is. A múlt pénteken aláírt, 9,4 milliárdos szerződés értelmében a konzorciumnak három helyszínen (Kökény, Barcs, Marcali) hulladékkezelő központot kell létesítenie – tudta meg a HVG Papp Gábortól, a 313 Somogy, Tolna és Baranya megyei települést összefogó Mecsek–Dráva Önkormányzati Társulás intézményvezetőjétől.
2012.05.18. 13:51
Ingatlanmenedzser.hu
Simicska Lajos cége újabb 39 milliárdos megrendelést kapott
Újabb vasúti nagyberuházáson kaszálhat a Közgép Zrt.: a Simicska Lajost tulajdonosának elismerő cég elnyerte a Gyoma-Békéscsaba vasútvonal felújításának feladatát. Az előzetes számítások szerint 39 milliárd forintos közbeszerzésről kormányhatározat is született, és eredményét már be is jelentették.
2012.05.16. 17:09
Nol.hu
Simicska Lajos cége újabb 39 milliárdos megrendelést kapott
Újabb vasúti nagyberuházáson kaszálhat a Közgép Zrt.: a Simicska Lajost tulajdonosának elismerő cég elnyerte a Gyoma-Békéscsaba vasútvonal felújításának feladatát. Az előzetes számítások szerint 39 milliárd forintos közbeszerzésről kormányhatározat is született és eredményét már be is jelentették.
2012.05.16. 11:45
Nol.hu
Közgép: ma áttörés várható
Ma megalakulhat a „Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, valamint a Fidesz mögött álló gazdasági cégbirodalom állami megrendeléseinek jogszerűségét átvilágító országgyűlési vizsgálóbizottság” - jelentette be Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Hetek óta cikkezik a sajtó a Fidesz árnyékvállalatairól, nemrég kiderült: az EU csalás elleni hivatala vizsgálódik a Közgép ellen. A cég azzal védekezik: nem csak őket vizsgálják.
2012.05.15. 10:08
168ora.hu
Szorul a hurok: Össztűz alá veszik Orbán oligarcháit
MSZP–Jobbik-összefogással alakulhat meg az a parlamenti vizsgálóbizottság, amely a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, valamint „a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom” állami megrendeléseinek jogszerűségét vizsgálná.
2012.05.14. 19:39
168ora.hu
Gyurcsányék jelentették fel Simicskát?
A Demokratikus Koalíció (DK) örül annak, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF), a hvg.hu értesülései szerint, helyszíni ellenőrzést végzett a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt. székházában. ... ...
2012.05.14. 16:25
Napi.hu
Megszállta a Közgépet az OLAF?
Kiszállt az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt.-hez – értesült a Hvg.hu. Az OLAF megerősítette a hírt, a Közgép hallgat.Related StoriesLeépítik az MTI-tA Fidesz megvédi a magyar vállalkozásokatMit esznek 7700 forintért a HM vezetői az értekezleteken?Tájékoztatni kell majd a származásáról az örökbefogadottatKormányátalakítás a választási győzelem jegyében
2012.05.14. 15:12
Nol.hu
A Közgépnél járt a csalás elleni hivatal
Kiszállt az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt.-hez – értesült a Hvg.hu. Az OLAF megerősítette a hírt, a Közgép szerint nem a céget vizsgálják, hanem egy beruházást.
2012.05.14. 14:50
Nol.hu
Gyurcsányék küldték Simicska cégére az Uniót
A Demokratikus Koalíció örül annak, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala, a hvg.hu értesülései szerint helyszíni ellenőrzést végzett a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt. székházában. Molnár Csaba alelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a szervezethez a DK fordult még április végén, vizsgálatot kérve az építőipari vállalat által elnyert közbeszerzések ügyében.
2012.05.14. 14:28
168ora.hu
Simicska cégénél az EU csalás elleni hivatala
Kiszállt az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt.-hez – értesült a hvg.hu. Helyszíni ellenőrzést végeztek az Európai Bizottság ... ...
2012.05.14. 12:49
Napi.hu
Az EU csalás elleni hivatala vizsgálja a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt.-t
A cég Szombathelyen is nyert közbeszerzést. tovább
2012.05.14. 12:22
Alon.hu
Hvg.hu: A Közgépnél tartott ellenőrzést az EU csalás elleni hivatala
Ellenőrzést tartott a részben a Fidesz befolyásos gazdasági háttérembere, Simicska Lajos tulajdonában lévő Közgép Zrt.-nél az EU csalás elleni hivatala - írja a hvg.hu. A kormányváltás után látványosan megerősödött, számos állami megbízást elnyert Közgép az [origo] kérdésére sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az értesülést.
2012.05.14. 11:54
Origo.hu
Vizsgálat Simicska cégénél
Az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) vizsgálódott a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt.-nél – értesült a hvg.hu.
2012.05.14. 11:51
Fn24.hu
Simicska cégét vizsgálta az EU Csalás Elleni Hivatala
Helyszíni ellenőrzést végeztek az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) munkatársai múlt héten a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt. budapesti székházában – értesült a hvg.hu. [...] Bővebben! Komment (74)
2012.05.14. 11:47
Mandiner.hu
Simicska cégénél helyszínelt az EU Csalás Elleni Hivatala
Kiszállt az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt.-hez – értesült a hvg.hu.
2012.05.14. 11:15
Hvg.hu
Papp László Tamás (Hírszerző): Simicska – Az arc(bőr) nélküli ember
Ez van. Simicska Lajos árnyéka borul az országra. Szeme mindent lát, arcbőre helyén pírálló teflonbevonat. [...] Bővebben! Komment (7)
2012.05.14. 09:01
Mandiner.hu
Nagy napja lehet holnap a Közgépnek
Az osztrák Strabag és vélhetően a Fidesz korábbi gazdasági igazgatója, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt. vitt mindent eddig a nettó 16,8 milliárdos nagy, régiós hulladékgazdálkodási program, a Mecsek-Dráva magyarországi pályázati kiírásain - írja a Dunántúli Napló. A megbízás legnagyobb részéről holnap írhatják alá a szerződést.
2012.05.10. 21:51
Life-style.hu
Tóth Ákos: A nagy tőke
Orbán Viktor, amikor arról faggatták, miért a Fidesz-közeli oligarchák, például a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt-féle Közgép érdekeit képviseli, azt a választ adta, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében csak nagytőkések vannak, oligarchák nincsenek.
2012.05.09. 11:18
Nol.hu
Ismét Dirk Gerkens a legbefolyásosabb
Simicska Lajos is a Marketing & Média listáján.
2012.05.09. 11:02
Tóth Ákos: A nagy tőke
Orbán Viktor, amikor arról faggatták, miért a Fidesz-közeli oligarchák, például a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt-féle Közgép érdekeit képviseli, azt a választ adta, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében csak nagytőkések vannak, oligarchák nincsenek.
2012.05.09. 09:54
Nol.hu
Weisz Manfréd Huba (kínai gyapjasollós rák): A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban
Felháborítónak tartom, hogy Simicska Lajos csupán a 7. [...] Bővebben! Komment (3)
2012.05.09. 08:22
Mandiner.hu
Tóth Ákos: A nagy tőke
Orbán Viktor, amikor arról faggatták, miért a Fidesz-közeli oligarchák, például a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt-féle Közgép érdekeit képviseli, azt a választ adta, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében csak nagytőkések vannak, oligarchák nincsenek.
2012.05.09. 07:47
Nol.hu
"Felcsúti Nostradamus" - Keményen osztják Orbánt
A nemzeti együttműködés rendszerében nincsenek oligarchák – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő az LMP-s Karácsony Gergely kérdésére válaszolt, aki azt tudakolta, hogy a kormány miért Fidesz-közeli oligarchák – például Simicska Lajos és Nyerges Zsolt – érdekeit képviseli, miért nem a magyar emberekét. A politikai blogok szerzői szerint kiderült: Orbánnak az oligarcha-vádra nincs igazi válasza, a kormányfő a védhetetlen próbálja védeni.
2012.05.08. 16:04
168ora.hu
A parlamentben vizsgálná Simicskáékat a Jobbik
Vona Gábor Jobbik-elnök azt javasolja, hogy álljon fel parlamenti vizsgálóbizottság a Fideszhez kötődő üzletemberek - például Simicska Lajos és Nyerges Zsolt - tevékenységének vizsgálatára. A Jobbiknak egyedül nincs elég képviselője ahhoz, hogy elérje a bizottság felállítását, de a kormányközeli üzleti körök tevékenységét más ellenzéki pártok is firtatták már.
2012.05.08. 15:48
Origo.hu
Áder hivatalvezetője lehet egy kayaibrahimos cég egykori fb-tagja
A Quality Invest Rt.-ben, a Kaya Ibrahimnak "eladott" cégek egyikében volt felügyelőbizottsági tag Haszonicsné Ádám Mária, aki esélyes az új államfő hivatalvezetőjének. A Hvg.hu azt írta, a cégjegyzékből 1997-ben törölt társaságban Haszonicsné Ádám Márián kívül a Fidesz-közeli cégeket gründoló Simicska Lajos, Varga Tamás, a párt akkori gazdasági igazgatója, Such György, a Magyar Rádió későbbi elnöke, valamint Kollár K. Attila, az MDF volt gazdasági igazgatója is feladatot látott el.
2012.05.08. 11:28
Nol.hu
Kecsketenyésztésbe fog Simicska Lajos
Mezőgazdasági vállalkozásba kezdett feleségével együtt a szoros kormányzati kapcsolatairól ismert üzletember - írja az origo.
2012.05.08. 11:24
Fn24.hu
Kecsketenyésztéssel bővíti birodalmát Simicska Lajos
Mezőgazdasági vállalkozásba kezdett feleségével együtt a szoros kormányzati kapcsolatairól ismert üzletember, Simicska Lajos. A Bakonyban fekvő Hárskútról elnevezett cég fő tevékenységeként a juh- és kecsketenyésztést jelölte meg. Az nem világos, hogy indulnak-e a környéken elterülő állami földekre kiírandó pályázatokon.
2012.05.08. 07:51
Origo.hu
Fidesz-közeli, majd fantomizált céget felügyelt Áder leendő hivatalvezetője
A Quality Invest Rt.-ben, a Kaya Ibrahimnak "eladott" cégek egyikében volt felügyelőbizottsági (fb) tag az új államfő leendő hivatalvezetője. A cégjegyzékből 1997-ben törölt társaságban Haszonicsné Ádám Márián kívül a Fidesz-közeli cégeket gründoló Simicska Lajos, Varga Tamás, a párt akkori gazdasági igazgatója, Such György, a Magyar Rádió későbbi elnöke, valamint Kollár K. Attila, az MDF volt gazdasági igazgatója is feladatot látott el. Haszonicsné úgy emlékszik, 1993 nyarán lemondott a tisztségéről. A cégnyilvántartás viszont 1997 áprilisáig feltünteti fb-tagságát.
2012.05.08. 06:39
Ingatlanmenedzser.hu
Orbán szerint nincsenek oligarchák
A nemzeti együttműködés rendszerében nincsenek oligarchák - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben. "Ha azt gondolja, hogy bárki beveszi azt a szöveget, hogy Simicska Lajos nem a Fidesz ... ...
2012.05.07. 16:41
Napi.hu
Egymilliárdot kaszáltak Simicskáék plakátcégének tulajdonosai
Hatalmas nyereséget ért el tavaly az a közterületi reklámcég, amelyhez a kormányváltás óta elkezdtek özönleni az állami hirdetések. A két befolyásos, szoros politikai kapcsolatokkal rendelkező üzletember, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó cégnél az a döntés születetett, hogy a több mint egymilliárd forintos profit egészét fizessék ki osztalékként a tulajdonosoknak.
2012.05.04. 19:14
168ora.hu
Milliárdos osztalékot szakítottak Simicska reklámcégének tulajdonosai
Egymilliárd forint feletti nyereséget fizet ki osztalékként a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Publimont Kft – írta az [origo].
2012.05.04. 13:51
Ingatlanmenedzser.hu
Egymilliárdot kaszáltak Simicskáék
Jókora nyereséget ért el tavaly az a közterületi reklámcég, amelyhez a kormányváltás óta elkezdtek özönleni az állami hirdetések. A két befolyásos üzletember, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó cégnél az a döntés született, hogy a több mint egymilliárd forintos profitot fizessék ki osztalékként a tulajdonosoknak - írja az Origo.Related StoriesEgy Boeinget szerzett a TEK - leparkolják a központjukbanElhunyt Orosz IstvánRendőr, kamera, pszichológus – eszközök a diákagresszió megfékezéséreA cenzúra láthatatlanRomastratégia a szegénység exportja ellen
2012.05.04. 11:33
Nol.hu
Milliárdos osztalékot fizet a magyar reklámcég
A Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. több mint egymilliárd forintos nyereséget ért el tavaly, a profit egészét kifizetik osztalékként a tulajdonosoknak – írja összeállításában az Origo.
2012.05.04. 11:23
Mmonline.hu
Magyar Narancs: gyanús a Közgép keszthelyi üzlete
Simicska Lajos közismert építőipari cége, a Közgép Zrt. által vezetett konzorcium nyerte el a keszthelyi Fő tér rekonstrukciójának kivitelezését, ám az egyedüli pályázó mellett nem is volt valódi versenyeztetés - írja a Magyar Narancs online.
2012.05.04. 10:15
Hvg.hu
Egymilliárdot kaszáltak Simicskáék
Jókora nyereséget ért el tavaly az a közterületi reklámcég, amelyhez a kormányváltás óta elkezdtek özönleni az állami hirdetések. A két befolyásos üzletember, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó cégnél az a döntés született, hogy a több mint egymilliárd forintos profitot fizessék ki osztalékként a tulajdonosoknak - írja az Origo.
2012.05.04. 08:53
Nol.hu
Egymilliárdot vihetnek haza Simicskáék plakátcégének tulajdonosai
Hatalmas nyereséget ért el tavaly az a közterületi reklámcég, amelyhez a kormányváltás óta elkezdtek özönleni az állami hirdetések. A két befolyásos, szoros politikai kapcsolatokkal rendelkező üzletember, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó cégnél az a döntés születetett, hogy a több mint egymilliárd forintos profit egészét fizessék ki osztalékként a tulajdonosoknak.
2012.05.04. 08:00
Origo.hu
Aggályos a milliárdos Közgép-pályázat
Simicska Lajos közismert építőipari cége az egyik kivitelezője a keszthelyi Fő tér rekonstrukciójának. A Közgépes konzorcium egyedüli pályázóként nyerte el az uniós forrásokat is tartalmazó projektet. A dokumentumokból úgy tűnik, nem volt valódi versenyeztetés.
2012.05.04. 06:04
Magyarnarancs.hu
Karácsony az Ángyánt lejárató MTI-hírről: nem csak aljasak, de bénák is
Ha már primitív hazugságot akarnak valamiről terjeszteni, akkor miért nem teszik azt Széles Gábor vagy Simicska Lajos valamelyik lapjában, miért kell az MTI-t erre felhasználni és miért ilyen primitív módon? - tette föl a kérdést Karácsony Gergely LMP-s képviselő azzal kapcsolatban, hogy a nemzeti hírügynökség szerdán kiszemlézte egy pár órája regisztrált blog névtelen, Ángyán Józsefet lejárató bejegyzését.
2012.05.03. 12:27
Life-style.hu
Para-Kovács verses mesét ír Simicska felemelkedéséről
Para-Kovács Imre nagy fába vágta a fejszéjét: Simicska Lajos felemelkedéséről ír verses mesét kisgyermekeknek. A címe: A nyúl, aki megette Nógrád megyét. Íme a mű szinopszisa.
2012.05.01. 09:18
Hvg.hu
Cégbirodalom egy nyilatkozat árnyékában
A Közgépen keresztül még tizenkilenc vállalatban érdekelt Simicska Lajos. Energetikai, távközlési vállalatok, Zsolnay és Overdose a listán.
2012.04.20. 11:13
Index.hu
Közel hárommilliárddal gazdagodnak a Közgép tulajdonosai
Teljes, 2,9 milliárdos tavalyi nyereségét kifizeti tulajdonosainak a kormányzati kötődéseiről ismert Közgép Zrt. nevű építőipari vállalat - derül ki a legfrissebb cégbírósági iratokból. A cég évek óta rejtegeti tulajdonosait, de egy, a Népszabadság által idézett céges nyilatkozat szerint a tulajdonosok között van a Fidesz meghatározó gazdasági háttérembereként számon tartott Simicska Lajos.
2012.04.17. 16:48
Origo.hu
Simicska és a Közgép: nyilvános az elismerő papír
Feltöltötte Facebook-oldalára az Átlátszó.hu oknyomozó portál azt a dokumentumot, amely végérvényesen ebizonyítja, hogy a Közgép Zrt. tulajdonosa Simicska Lajos.
2012.04.17. 13:42
Hvg.hu
Simicskát üldözik
Szabályos ellenzéki hajtóvadászat indult a Fidesz gazdasági háttéremberének kikiáltott Simicska Lajos után. A Népszabadság kiderítette, hogy a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. „tényleges tulajdonosának minősülő természetes személy dr. Simicska Lajos”. Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai csak "bábok" a gazdasági oligarchák kezében, míg az LMP már korábban megalkotta a "Lex Közgépet".
2012.04.17. 09:26
168ora.hu
LMP: csak átlátható tulajdonosi hátterű cégek kaphassanak állami megbízásokat
A párt javaslatát azután terjesztette a parlament elé, hogy Népszabadság megírta: egy közbeszerzési dokumentum szerint Simicska Lajos korábbi APEH-elnök a Közgép Zrt. tulajdonosa.
2012.04.16. 16:56
Hirado.hu
Mi a helyzet a zöld munkahelyteremtéssel?
Szél Bernadett (LMP) arról kérdezett, hogy miért mondott le a kormány a zöld munkahelyteremtésről? A politikus szerint munkahelyteremtő programokat hirdettek meg anno, de ezekből semmi sem valósult meg. "Újabb atomerőművet akarnak készíteni ehelyett, és csak ennek a reklámjára 13 milliárdot terveztek be" - jelentette ki Szél Bernadett, aki beszélt arról is, hogy Simicska Lajos és a Fidesz érdekkörei juthatnak hozzá az állami forrásokhoz. Fónagy János államtitkár leszögezte, hogy a kormány nem mond le ezeknek a munkahelyeknek a megteremtéséről. Emlékeztetőül felhozta, Magyarország cselekvési tervében, ezen az energetikai területen 20 ezer állás teremtését tervezik több év alatt. A zöld gazdaság fejlesztése is cél az Új Széchenyi-tervben. A megújúló energia a kormány programjai sorában az utolsó helyen szerepel - felelte erre az LMP-s politikus. 
2012.04.16. 16:54
Life-style.hu
NOL: Simicska a Közgép tényleges tulajdonosa
A Népszabadság Online egy közbeszerzési dokumentum alapján arról ír: Simicska Lajos a Közgép Zrt. tulajdonosa. [...] Bővebben! Komment (36)
2012.04.16. 12:35
Mandiner.hu
Népszabadság: itt a papír Simicska közgépes kapcsolatáról
A Népszabadság szerint egy közbeszerzési dokumentumból kiderült Simicska Lajos évek óta őrzött titka: papír van arról, hogy a kormányközeli üzletember a Közgép Zrt. tulajdonosa. A Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. „tényleges tulajdonosának minősülő természetes személy dr. Simicska Lajos” – a lap hétfői cikke szerint ez olvasható a Nyilatkozat címet viselő dokumentumban, amelyet Németh Miklós vezérigazgató írt alá.
2012.04.16. 10:12
Simicska a Közgép tényleges tulajdonosa a cég nyilatkozata szerint
Egy közbeszerzési dokumentum szerint Simicska Lajos a Közgép Zrt. tulajdonosa - írja a Népszabadság. A kormányzati kötődéseiről és a sorban elnyert állami megbízásokról ismertté vált Közgép Zrt. évek óta rejtegeti tulajdonosi hátterét.
2012.04.16. 09:54
Origo.hu
Népszabadság: itt a papír Simicska közgépes kapcsolatáról
A Népszabadság szerint egy közbeszerzési dokumentumból kiderült Simicska Lajos évek óta őrzött titka: papír van arról, hogy a kormányközeli üzletember a Közgép Zrt. tulajdonosa. A Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. „tényleges tulajdonosának minősülő természetes személy dr. Simicska Lajos” – a lap hétfői cikke szerint ez olvasható a Nyilatkozat címet viselő dokumentumban, amelyet Németh Miklós vezérigazgató írt alá.
2012.04.16. 08:39
Ingatlanmenedzser.hu
Simicska a Közgép tényleges tulajdonosa a cég nyilatkozata szerint
Egy közbeszerzési dokumentumból kiderült Simicska Lajos évek óta őrzött titka. Papír van róla, hogy az óvatos megfogalmazások szerint is kormányközeli üzletember a Közgép Zrt. tulajdonosa.
2012.04.16. 07:06
Nol.hu
Török Gábor (törökgáborelemez): A kimondható név
Simicska Lajos és a sajátos „szerzőpárosává” vált Nyerges Zsolt már a parlamentbe is beköltözött: meglepően sok újságcikk és politikusi célozgatás után az LMP napirend előtti felszólalása foglalkozott velük. [...] Bővebben! Komment (34)
2012.03.13. 10:18
Mandiner.hu
Török Gábor a Simicska-Nyerges 'szerzőpárosról' és a nokiás dobozról
Simicska Lajos és Nyerges Zsolt - két név, amit korábban "nem volt szabad kimondani", ma meg róluk szól a fél hazai média. Vajon mi változott? Erről elmélkedik Török Gábor, aki szerint a dolog leginkább egy olyan vállalatbirodalom működésére emlékeztet, amelynek a politika csak az egyik – igaz, kiemelten fontos – üzletága.
2012.03.13. 08:55
Nol.hu
Fideszes nagykutyák a Közgép offshore tulajdonosai között
Egy időben Simicska Lajos, fideszes gazdasági szakember és Töröcskei István bankár is tulajdonosai voltak a Közgépnek.
2012.03.09. 16:03
Ingatlanmenedzser.hu
"Semmilyen Simicska Lajos nem lennék"
A végül alternatív államfővé választott Pityinger "Dopeman" Lászlón kívül senki nem ácsingózik az alternatív Simicska Lajos posztra. Videó.
2012.03.09. 14:15
Hvg.hu
Az MSZP-től tanulta a Fidesz a korrupciót – Debreczeni József a közállapotokról
Az MSZP-től tanulta a Fidesz azokat a technikákat, amikkel a közvagyont saját érdekeltségekbe szivattyúzhatja át, de „Orbán Viktor és Simicska Lajos megbonthatatlan egysége” minőségileg is újat hozott – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Debreczeni József.
2012.03.05. 13:18
Hvg.hu
Simicskát és Nyergest akarja egy Facebook-csoport
Aki csak tévékből és rádiókból tájékozódik, könnyen lehet, hogy azt sem tudja, kicsoda Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, írja a Napifix blog szerzője, aki ennek nyomán létrehozta a Találkozni akarok Lajossal és Zsolttal! Facebook-csoportot.
2012.03.01. 13:51
Hvg.hu
Tóta W. Árpád (HVG): Vádlott, álljon le!
Sok csúnyaság elhangzott már rólunk Brüsszelben és Strasbourgban, de Simicska Lajos neve még egyszer sem. Pedig anélkül nem csoda, hogy nem látnak tisztán. [...] Bővebben! Komment (26)
2012.02.17. 08:34
Mandiner.hu
Mivoltmaaneten (Petike, mi volt ma a neten?): na de ki az a simicska lajos?
simicska lajos nem is létezik, hanem tízmillióan hozzuk összes közösen, kollektív fenomén. [...] Bővebben! Komment (17)
2012.02.01. 12:46
Mandiner.hu
Simicska érdekeltségei bevehetik a BKV-t is
Ahogyan várható volt, Simicska Lajos érdekeltségeinek ajánlatát találta a legjobbnak a BKV a reklámfelületeinek értékesítésére kiírt pályázaton – tudta meg a hvg.hu. Ráadásul úgy, hogy az általuk adott ajánlat alacsonyabb annál, mint amennyiért a közlekedési társasággal jelenleg szerződésben lévő vállalkozás teljesít. Az eljárást az egyik pályázó az Európai Unió bíróságán és hazai fórumokon is megtámadta.
2012.01.19. 21:39
Hvg.hu
Megrepedt a titok fala a kormányközeli óriáscég körül
Bár évek óta rejtegeti tulajdonosi hátterét a kormányzati kötődéseiről és a sorban elnyert állami megbízásokról ismertté vált Közgép Zrt., fény derült a titok egy részére. Az [origo] rátalált egy olyan vállalkozásra, amely a legutóbbi üzleti beszámolókban a cégbirodalom egyik tulajdonosaként tüntette fel magát. Ez a cég azóta Simicska Lajos érdekeltségébe került, a folytatódó titkolózás miatt mégsem világos, hogy az üzletembernek továbbra is van-e tulajdonrésze a Közgépben.
2012.01.19. 11:30
Origo.hu
Töröcskei: Matolcsy nagyon zseniálisan csinálta
Nem tervezte, mégis az államadósság-kezelő vezére lett, aminek barátja, Simicska Lajos is nagyon örült. Töröcskei István elégedett Matolcsy Györggyel, de 260-280 forintos eurót szeretne, és azt mondja: az IMF nem fog segíteni, ha a kormány nem békül a bankokkal.
2011.11.22. 12:14
Velvet.hu
Töröcskei kiszállt a Hír TV-ből
Simicska Lajos közeli kapcsolata lehet az Államadósság-kezeló Központ vezetője, a poszt elvileg összeférhetetlen az üzleti érdekeltségekkel.
2011.11.17. 08:51
Velvet.hu
Címlapon védte meg a Magyar Nemzet Nyitrait
A Fideszben ezt úgy értik, hogy Simicska Lajos kiállt a Magyar Hírlapban megtámadott államtitkár mellett.
2011.08.11. 10:34
Velvet.hu
Simicska és Nyerges svájci bázisa és különös ügyei
Lapunk kutatásai szerint ugyanazon a svájci címen jegyezték be Simicska Lajos és Nyerges Zsolt „Fidesz-közeli” vállalkozók közös cégét, mint a vörösiszap-mentesítés állami pénzeiben részesülő egyik vállalkozás egykori ismeretlen tulajdonosát. Svájc nem klasszikus offshore-színhely, de a tulajdonos ott is könnyen árnyékban maradhat. A lehetőséget a Fidesz állítólagos gazdasági holdudvara is kihasználja.
2011.08.08. 06:59
Nol.hu
Új főszerkesztő a Simicska Lajos munkatársához került Metropolnál
Az eddigi főszerkesztőt, Izbéki Gábort Erdei Tamás váltja a legnagyobb példányszámú napilap élén.
2011.07.04. 14:46
Velvet.hu
Eladták a Metropolt
A Mahír ügyvezetője, Simicska Lajos munkatársa vette meg a legnagyobb napilapot.
2011.06.06. 15:09
Velvet.hu
Vida Ildikó lehet az adóhivatal elnöke
Ő már az első Orbán-kormány idején, Simicska Lajos lemondása után is irányította az APEH-et.
2010.06.02. 17:56
Velvet.hu