múzeum

Sziget - Az 1848-as forradalmi hullámra emlékeznek a Nemzeti Múzeum sátrában
Sok más mellett forradalmi szerencsekerékkel, női sorsok bemutatásával és kokárdakészítéssel emlékeznek meg az 1848-as európai forradalmi hullám eseményeiről a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) sátrában a Sziget Fesztiválon.
Az egykori luxusvilla helyén sorra bukkannak elő az értékes tárgyak a föld alól
1700 éves mozaikot találtak egy múzeum építésekor Izrael közepén, Lod városában a régészek.
Picasso 10 elfeledett művére bukkantak egy teheráni raktárban
Picasso tíz elfeledett művére bukkantak a Teheráni Kortárs Művészeti Múzeum gyűjteményében.
OKINAWA MI AMOR − SZERELMEM OKINAWA dr. Korsós Zoltán fotókiállítása
Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnok
Ellopták Behemótot, a Bulgakov-ház macskáját
Szemtanúk szerint egy nő rabolta el a moszkvai múzeum és színház fekete macskáját. Behemót 2005 óta dolgozik a múzeumban, saját állatorvosa és stylistja van, kollégái szerint pedig nehéz természetű.
Dől a nép a szegedi dínókiállításra
Két hét alatt több mint 25 ezren mentek el a Móra Ferenc Múzeum különleges kiállítására. Soha nem volt még ilyen népszerű kiállítás Szegeden.
Veszélyben vannak a szegedi dinoszauruszok
Az életnagyságú dinókban kárt tettek a kiállítás látogatói, a rongálás után a múzeum azt kéri, ne bántsa senki a jámbor állatokat.
Két és fél percben megnézheted, hogyan alakul át a Városliget
Szépül a Szépművészeti Múzeum, épül a Néprajzi és a Millenium Ház. Futókör, játszótér, kutyás élménypark, mindez most egy videón.
Less be a múzeum titkos tereibe! - tárlatvezetés
A különleges programon látogatóink betekintést nyerhetnek a múzeum titkos tereibe, a restaurátor műterembe és a műtárgyraktárakba.Ezután óriáslifttel utaznak a harmadik emeleti kiállítótérbe, ahol...
A Művészetek Völgyében mutatkozik be a Néprajzi Múzeum új kiállítása
Első alkalommal enged betekintést készülő új, Kerámia invázió című kiállításába a jelenleg zárva tartó Néprajzi Múzeum a Művészetek Völgyében július 20. és 29. között.
Made in Asia 3. / Magyar emlékek a Koreai-félszigetről
A nemrégiben felújításra került Ybl Budai Kreatív Ház (egykori Várkert Kioszk) és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum májustól induló ismeretterjesztő sorozatának célja, hogy olyan, a 19. század...
Félelmetes robotdinók szállták meg Szegedet
A Móra Ferenc Múzeum különleges kiállítására élethű dinoszauruszrobotok és valódi fosszíliák is érkeztek Amerikából.
„Az utolsó pillanatban vagyunk” – A holokauszt magyar gyermekáldozatait kutatják
Az auschwitzi haláltábor minden harmadik áldozata magyar volt, köztük legkevesebb százezer gyermek. Csecsemők éppúgy, mint kamaszok. Mégis legtöbbjüknek még a nevét sem tudjuk. A Saul fia című Oscar-díjas film alkotói a Magyar Zsidó...
Schaár Erzsébet (1908–1975)
Művek a székesfehérvári Szent István Király Múzeum gyűjteményéből2018 07 05 – 2018 08 27http://fuga.org.hu/schaar-erzsebet-1908-1975/Megnyitja:KOVÁCS Péter (művészettörténet)
Kalandfilmbe illő úton került a Nemzeti Múzeumba a római kori kincs
A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) József nádor-termében nyílt kiállítás kedden A Seuso-kincs címmel. A tárlat a késő római kincslelet mind a 14 jelenleg ismert darabját, valamint az egykor azokat rejtő rézüstöt is bemutatja.
Páratlan vakáció: Vendéglátóipari Múzeum: Nyalókatörténelem
Páratlan vakáció címen idén is ingyenes játéksorozatot szervez a gyerekeknek a Pestújhelyi Közösségi Ház (PEKH) a szünidőben. Június 21-től augusztus 23-ig a páratlan...
Üllői út, ami összeköt
A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény és a Tomory Lajos Múzeum közös helytörténeti tárlata 2018. szeptember 22-ig tekinthető meg a Nagy Balogh János...
Made in Asia 2. – „Magyar utazók Sanghajban”
A nemrégiben felújításra került Ybl Budai Kreatív Ház (egykori Várkert Kioszk) és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum májustól induló ismeretterjesztő sorozatának célja, hogy olyan, a 19. század...
Múzeumok éjszakája - Történeti kiállítás, kalandúra, táncház Szekszárdon
Várostörténeti kiállítás, zseblámpás kalandtúra, szerb táncház és tárlatvezetések várják a közönséget a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum helyszínein a múzeumok éjszakáján, és megemlékeznek a 70 éve, Szekszárdon született...
Mïus x Attaray Visual a Ludwig Múzeumban
A MAPS konferencia nyilvános záróeseményeként június 5-én este a Shaibo és a Mïus gondoskodik a jó hangulatról a Ludwig Múzeum üvegtermében. A látványért az Attaray Visual projekt felel, akik egy 50 perces fényshow-val készülnek. ......
A film "35 ezer éves" történetére tekint vissza egy kenti múzeum
Alapítói szerint a film 35 ezer éves történetére tekint vissza a kenti tengerparti városban, Dealben megnyílt múzeum.
Grandiózus művészeti negyed nyílik jövőre Peking szomszédságában
Az "ökovárosként" beharangozott negyedben a tervek szerint helyet kap egy modern és kortárs művészeti múzeum, egy művészeti oktatási központ, valamint műtermek, kereskedelmi és lakóövezetek és egy művészeti park is.
Nyári PagonyFeszt - Irány a kert!
Igazi cirkuszos-színházas Pagonyfeszttel várunk mindenkit a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében május 26-án, szombaton! Érdemes velünk tölteni ezt a napot, hiszen számtalan színházi, mesés, zenés, kézműves programból válogathatsz egész...
Tavaly ismét a Louvre lett a leglátogatottabb múzeum a világon
Tavaly ismét a Louvre lett a leglátogatottabb múzeum a világon, százezer látogatóval többen keresték fel, mint a statisztika szerint a második helyen végzett pekingi Kínai Nemzeti Múzeumot.
Koszovói szerb és sárközi hímzésekből nyílik kiállítás Szekszárdon
Koszovói szerb és sárközi hímzésmintákból rendez kiállítást a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum, a tárlat a két tájegység kulturális párhuzamaira hívja fel a figyelmet.
Megújult a német nemzetiségi múzeum Budaörsön
Kilencvenmillió forintos kormányzati támogatással megújult a német nemzetiségi múzeum Budaörsön, a felújított épületet Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért...
Múzeumok Majálisa: új megközelítés, új közönség
Hetven múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből május 13-án, vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeumban.
Megnyitotta kapuit a nudisták előtt a világhírű párizsi múzeum
A párizsi Palais de Tokyóban két napig nem üzemelt a ruhatár – felesleges is lett volna, hiszen ez idő alatt csak meztelen látogatók érkeztek.
Váratlan régészeti felfedezést hozott a Nemzet Múzeum kertjének felújítása – fotók
Valószínűleg csúszni fog a Nemzeti Múzeum kertjének felújítása, miután árokásás közben egy második világháborús tömegsírt találtak a Múzeumkertben.
Cindy Crawford Jessica Rabbitként, Anna Wintour szakrális szoborként pózolt – Videók a MET-gáláról
Mekkora mázli, az idei MET-gálán is készültek emlékvideók: volt, aki vad táncra perdült, más kifutónak használta a múzeum termeit - Anna Wintour pedig csak ácsorgott.