múzeum

1956-ban sajtot és kávét küldött Amerika a magyaroknak - Fotókon az eredeti csomagolás
A Magyar Nemzeti Múzeum ingyenes programjain megtekinthetők az 1956-ból származó tárgyak.
Hatalmas elismerés közelében a Ludwig Múzeum kiállítása
A mai ukrán képzőművészetet bemutató tárlat kategóriájában az egyetlen közép-európai jelölt a Global Fine Art Awardson.
Egy akcióval máris NER kompatibilis lett a Petőfi Irodalmi Múzeum
A gyülekezési törvény miatt ma már nem lenne forradalom a Nemzeti Múzeum előtt - szöveggel egészítették ki az igazgatóját vesztett múzeum tárlatát.
Magyar írók: A Kádár-rendszert idézi Prőhle kirúgása
A politikának egyáltalán nem dolga beleszólnia a kultúrába, nyáron a kultúrharc ürügyén elkezdődött az acsarkodás – Závada, Dragomán és Parti Nagy is politikai okokat lát Prőhle Gergely eltávolítása miatt a Petőfi Irodalmi Múzeum...
Pekingben mutatkozik be a Szépművészeti Múzeum Toulouse-Lautrec kollekciója
A pekingi Szépművészeti Akadémián (Beijing Fine Art Academy) mutatkozik be a Szépművészeti Múzeum Toulouse-Lautrec-kollekciójából válogatott kiállítás, amely november elejéig lesz látható a helyszínen.
Kínába ment a Szépművészeti Múzeum Toulouse-Lautrec-kollekciója
A pekingi Szépművészeti Akadémián mutatkozik be a Szépművészeti Múzeum Toulouse-Lautrec-kollekciójából válogatott kiállítás, és november elejéig lesz látható a kínai fővárosban.
Októberben nyit a megújult Szépművészeti
A múzeum a hónap végétől a felújított Román csarnokkal és a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című kamaratárlattal várja a közönséget.
Bűvös erdő címmel nyílik interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban
Bűvös erdő - Boszorkányos küldetés címmel képzeletbeli erdei utazásra, bűvös küldetésre hívja a látogatókat a Magyar Mezőgazdasági Múzeum legújabb, szombattól látogatható kiállítása a Vajdahunyadvárban.
Ősszel is aktív a Néprajzi Múzeum
Noha a költözése miatt a Néprajzi Múzeum egy időre bezárta kapuit, az intézmény külföldre utazó tárlattal, folytatódó együttműködésekkel, könyvbemutató-sorozattal és muzeológusi továbbképzéssel is készül a következő hónapokban.
A Meztelen Juliet
A kisvárosi múzeum kurátora, Annie egyre inkább kezd rádöbbenni, hogy elpazarolta az elmúlt tizenöt évet egy olyan férfira, aki sokkal jobban nála szeret egy húsz éve eltűnt zenészt, Tucker Crowe-t.
A Sziklakórház Atombunker Múzeum itthon a legnépszerűbb
A Sziklakórház Atombunker Múzeum lett a legnépszerűbb magyarországi múzeum a Tripadvisor utazási portál 2018-as listáján.
Made in Asia 4. / Japán gyűjteményeink nyomában
Az Ybl Budai Kreatív Ház és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum ismeretterjesztő sorozatának célja, hogy olyan, a 19. század második felében élt utazók életével ismertesse meg a nagyközönséget,...
Leégett a riói Nemzeti Múzeum
Az idén 200 éves múzeum kiállítási tárgyainak nagyobbik része valószínűleg megsemmisült vagy megrongálódott.
Új helyszínen az Irány Bollywood!
A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum nyári kertmozijaként indult minisorozat szeptembertől új helyszínre kerül és beköltözik Buda egyik kedvenc közösségi terébe, a Nyitott Műhelybe (Bp. XII. ker. Ráth György u. 4.).
Budapesten mutatkozik be a Székely Nemzeti Múzeum képzőművészeti gyűjteménye
Budapesten mutatkozik be a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum képzőművészeti gyűjteménye; a válogatás augusztus 23-tól lesz látható a Pesti Vigadóban.
Sziget - Az 1848-as forradalmi hullámra emlékeznek a Nemzeti Múzeum sátrában
Sok más mellett forradalmi szerencsekerékkel, női sorsok bemutatásával és kokárdakészítéssel emlékeznek meg az 1848-as európai forradalmi hullám eseményeiről a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) sátrában a Sziget Fesztiválon.
Az egykori luxusvilla helyén sorra bukkannak elő az értékes tárgyak a föld alól
1700 éves mozaikot találtak egy múzeum építésekor Izrael közepén, Lod városában a régészek.
Picasso 10 elfeledett művére bukkantak egy teheráni raktárban
Picasso tíz elfeledett művére bukkantak a Teheráni Kortárs Művészeti Múzeum gyűjteményében.
Ellopták Behemótot, a Bulgakov-ház macskáját
Szemtanúk szerint egy nő rabolta el a moszkvai múzeum és színház fekete macskáját. Behemót 2005 óta dolgozik a múzeumban, saját állatorvosa és stylistja van, kollégái szerint pedig nehéz természetű.
Dől a nép a szegedi dínókiállításra
Két hét alatt több mint 25 ezren mentek el a Móra Ferenc Múzeum különleges kiállítására. Soha nem volt még ilyen népszerű kiállítás Szegeden.
Veszélyben vannak a szegedi dinoszauruszok
Az életnagyságú dinókban kárt tettek a kiállítás látogatói, a rongálás után a múzeum azt kéri, ne bántsa senki a jámbor állatokat.
Két és fél percben megnézheted, hogyan alakul át a Városliget
Szépül a Szépművészeti Múzeum, épül a Néprajzi és a Millenium Ház. Futókör, játszótér, kutyás élménypark, mindez most egy videón.
Less be a múzeum titkos tereibe! - tárlatvezetés
A különleges programon látogatóink betekintést nyerhetnek a múzeum titkos tereibe, a restaurátor műterembe és a műtárgyraktárakba.Ezután óriáslifttel utaznak a harmadik emeleti kiállítótérbe, ahol...
A Művészetek Völgyében mutatkozik be a Néprajzi Múzeum új kiállítása
Első alkalommal enged betekintést készülő új, Kerámia invázió című kiállításába a jelenleg zárva tartó Néprajzi Múzeum a Művészetek Völgyében július 20. és 29. között.
Made in Asia 3. / Magyar emlékek a Koreai-félszigetről
A nemrégiben felújításra került Ybl Budai Kreatív Ház (egykori Várkert Kioszk) és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum májustól induló ismeretterjesztő sorozatának célja, hogy olyan, a 19. század...
Félelmetes robotdinók szállták meg Szegedet
A Móra Ferenc Múzeum különleges kiállítására élethű dinoszauruszrobotok és valódi fosszíliák is érkeztek Amerikából.
„Az utolsó pillanatban vagyunk” – A holokauszt magyar gyermekáldozatait kutatják
Az auschwitzi haláltábor minden harmadik áldozata magyar volt, köztük legkevesebb százezer gyermek. Csecsemők éppúgy, mint kamaszok. Mégis legtöbbjüknek még a nevét sem tudjuk. A Saul fia című Oscar-díjas film alkotói a Magyar Zsidó...
Schaár Erzsébet (1908–1975)
Művek a székesfehérvári Szent István Király Múzeum gyűjteményéből2018 07 05 – 2018 08 27http://fuga.org.hu/schaar-erzsebet-1908-1975/Megnyitja:KOVÁCS Péter (művészettörténet)
Kalandfilmbe illő úton került a Nemzeti Múzeumba a római kori kincs
A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) József nádor-termében nyílt kiállítás kedden A Seuso-kincs címmel. A tárlat a késő római kincslelet mind a 14 jelenleg ismert darabját, valamint az egykor azokat rejtő rézüstöt is bemutatja.
Páratlan vakáció: Vendéglátóipari Múzeum: Nyalókatörténelem
Páratlan vakáció címen idén is ingyenes játéksorozatot szervez a gyerekeknek a Pestújhelyi Közösségi Ház (PEKH) a szünidőben. Június 21-től augusztus 23-ig a páratlan...