múzeum

Szöcskét ettem Vietnamban
Magyar Természettudományi Múzeum Budapest Ludovika tér kiállítási épülete
A Ludwig Múzeum kiállítása nyerte el a Global Fine Art Awards egyik közönségdíját
A budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Permanens forradalom. Kortárs ukrán művészet című, 2018-as tárlata nyerte el a Global Fine Art Awards You-2 elnevezésű közönségdíját.
Fél Budapestet lezárják a március 15-i ünnepségek miatt
Főként a budai Vár, az I. és V. kerületi rakpartok, az Andrássy út, a Kossuth tér, a Múzeum körút és a Bajcsy-Zsilinszky út környékén lesznek útlezárások.
VARÁZSLATOS MAGYARORSZÁG fotókiállítás
Magyar Természettudományi Múzeum Budapest Ludovika tér kiállítási épülete
Magyar "aranyásók" Kaliforniában - Kiállítás a Nemzeti Múzeumban
Az 1849-es magyar emigránsok kaliforniai aranylázban játszott szerepét vizsgálja a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Kalifornia aranya - Magyar "aranyásók" a Vadnyugaton címmel pénteken nyílt kamara-kiállítása.
Digitális kiállítással ünnepli alapításának évfordulóját a Néprajzi Múzeum
Egykori állandó tárlatát felidéző, virtuális kiállítással ünnepli alapításának 175. évfordulóját kedden a költözése miatt jelenleg zárva tartó Néprajzi Múzeum.
Március 15-i program a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumban
családi program10.00 - 17.00KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS TÖRTÉNELMI HÁTTÉRMAGYARÁZATTALhuszárcsákó, 48-as honvédzászló, gyöngyös párta készítéseHelyszín: Barokk Csarnok (Fsz.)tárlatvezetések11.30 - 12....
Interaktív Móricz-kiállítás nyílt Leányfalun
A tárlathoz a ma is Leányfalun élő Móricz-leszármazottak, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) is kölcsönözött relikviákat.
Kettős jubileumnak dedikálja Weininger Andor-tárlatát a pécsi Janus Pannonius Múzeum
Weininger Andor (1899-1986) festő, grafikus, építész és formatervező születésének 120. évfordulója és a weimari Bauhaus megalapításának centenáriuma alkalmából nyílik a magyar képzőművész valamennyi alkotói korszakát bemutató...
Van Dyck-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye
Az intézmény utóbbi száz évének legnagyobb, 2,1 milliárd forint értékű műtárgybeszerzése a magyar kormány támogatásával valósult meg.
PIM-főigazgató: Lehet politizálni is, de aki politizál, az politikai választ kap
Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum új vezetője beszélt arról, hogyan kell érteni az ujjak ütögetését, és mit mondott Szakács Árpádnak.
Elhunyt a Nemzet Művésze: Tandori Dezső 80 éves volt
A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Digitális Irodalmi Akadémia közölte a hírt.
Átadták a kékfestést szellemi kulturális örökséggé nyilvánító dokumentumot Pápán
Elismerésben részesült a pápai Kékfestő Múzeum és a magyarországi kékfestés hagyományinak ápolásáért végzett tevékenységéért Domonkos Ottó.
Látványos helyszín, hatalmas érdeklődés – megkezdődött a 20. Story gála
Idén 20. alkalommal rendezik meg a Story Ötcsillag Díjátadót, és ezúttal - a korábbiaktól eltérően- a Szépművészeti Múzeum meseszép csarnokaiban gáláznak a meghívottak. A 20. Story Gáláról percről percre közvetítünk.
Egy 30 millió forintos festmény is Hoppál Péter irodájába került
A pécsi Janus Pannonius Múzeum összesen 13 műtárgyat adott kölcsön a fideszes politikusnak.
Állati szerelem - Valentin.napi vetélkedés
Magyar Természettudományi Múzeum
A szenvedés csak eszköz volt
Mi közük a tibeti misztériumoknak a sokkolóan mazochista Kádár-kori body arthoz? A Hopp Ferenc Múzeum megrendezte az első 18-as karikájú kiállítását.
„A Nagyszerű Tibeti” ~ L. Cavani: Milarepa
„A Nagyszerű Tibeti” a 11–12. században élt világhírű jógin, Milarepa alakját állítja elénk. A kétestés program a Hopp Múzeum A köztes lét túloldalán című, április 14-ig nyitva...
Az egri Beatles-múzeumban nemcsak szabad, hanem illik is sikítani
50 évvel ezelőtt ezen a napon lépett fel utoljára élőben a Beatles. Rögtönzött koncert volt a tagok által alapított Apple Corps székházának tetején a Let It Be című film forgatásának részeként, több szám kétszer-háromszor is elhangzott...
A rendszerváltáshoz kapcsolódó tárgyakat gyűjt a Nemzeti Múzeum
A rendszerváltáshoz kapcsolódó tárgyak gyűjtésébe kezd a lakosság körében a Magyar Nemzeti Múzeum, amely Közös időnk - 1989 címmel indította el a 30 évvel ezelőtti eseményeket ünneplő programsorozatát.
Szenzációs kiállítások jönnek Budapestre
Nagyszabású kiállítások szerepelnek a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria idei programjában.
Soha többé nem adják kölcsön az egyik leghíresebb van Gogh-festményét
Nem utazhat többé külföldre az amszterdami Van Gogh Múzeum Napraforgók-képe.
Asztali beszélgetések… – Európa | Iszlám és kereszténység?
Asztali beszélgetések… – Európa | Iszlám és kereszténység?Petőfi Irodalmi Múzeum /Budapest, V. Károlyi u. 16/ + élő internetes közvetítés2019. február 28. (csütörtök) 18:00SULOK ZOLTÁN...
Magyarországi kiállítás is szerepel a Global Fine Art Awards díj közönségszavazásán
A budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Permanens Forradalom - Mai ukrán képzőművészet című tárlatára is lehet voksolni a Global Fine Art Awards (GFAA) díj hétfőn indult közönségszavazásán.
Búcsúztassuk együtt az ISTEN | NŐ-t!
A vasárnap záró hindu művészeti kiállítás, az ISTEN | NŐ finisszázsán lesznek hangulatos kerti vezetések, exkluzív történetek a kiállításról, indiai társasjáték party, illatos, forró teák és jeges hóistennő építés. A helyszín...
Nácik által elrabolt festményt kér vissza az Uffizi képtár
Németország morális kötelessége a festmény visszaadása, érvel az olasz múzeum német igazgatója.
Barokk paloták, barokk sorsok, szerelmek, háborúk
Tárlatvezetés összművészeti projektbenösszművészeti projekt tárlatvezetésben2019. január 26-án 18.00 órakor (kapunyitás 17.30-kor)a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában1014. Budapest, Szent...
Állami múzeum lesz Törőcsik Mari szülőházából
A pélyi házban többek között könyvtárat, valamint diák- és turistaszállást szeretnének kialakítani.
Különleges múzeumok itthon és külföldön
Magyarország egykori titkos objektuma, vagy boszorkánybirodalma ugyanúgy felejthetetlen élményeket kínál, mint a zágrábi Szakítások Múzeuma, a meghökkentő kiállításairól híres bilbaoi Guggenheim, vagy az a múzeum, amelyért 8 méter...
A kormány vidékre költöztetne két múzeumot
A természettudományi és a színháztörténeti múzeum is költözhet. A kutatók aggódnak a gyűjtemények épségéért, és az sem biztos, hogy a szakemberek hajlandók lesznek itt hagyni Budapestet.