méhen kívüli terhesség okai

A méhen kívüli terhességnek számos oka lehet: gyulladás, fejlődési rendellenesség, ciszta, daganat. Tudj meg részletesebb információkat a témáról!

A méhen kívüli terhesség 7 oka és 8 jele!
A legtöbb kismama aggódik az első hetekben. Minden fájdalomra, hasszurkálásra és váladékozásra azt hiszik, méhen kívüli terhesség okozza, pedig ez a jelenség meglehetősen ritka.
02.21. 15:10
Ezoterikus.hu
Méhen kívüli terhesség - Mikor komoly veszélyben vagy
Méhen kívüli terhességről akkor beszélünk, ha a megtermékenyített petesejt nem a méh üregébe ágyazódik be. Mivel az anya, aki sokszor még a terhesség fennállásáról sem tud, életveszélyes állapotba kerülhet, fontos, hogy tisztában légy a veszélyekkel, annak ellenére, hogy ez csak az összes terhesség 0.8-1 százalékában fordul elő.
01.21. 18:00
Kamaszpanasz.hu
Mi minden okozhat hasi problémákat?
Sokan jelentkeznek a hasi panaszokkal, mely mögött sok olyan dolog is állhat, amire nem gondolunk. A stressz által okozott gyomorfekélytől kezdve a felfázások miatt érzett bizonytalan alhasi panaszokig sok minden előfordulhat. Van olyan hasi tünet, mely azonnali beavatkozást igényel - ilyen például a perforált vakbél, a méhen kívüli terhesség-és van olyan ami hullámzó tüneteket okoz, és nehezen lehet kideríteni az okát. A hasi puffadás mögött lehetséges a bélflóra egyensúlyának megbomlása. Bakteriális vagy gombás fertőzéseknél gyakran fordul ez elő.
2014.11.19. 12:21
Harmonet.hu
hirdetés
Choriocarcinoma
A choriocarcinoma többnyire a méhlepényből (vagy annak visszamaradt részeiből) kialakuló rosszindulatú daganat. Általában üszögterhesség (molaterhesség) elfajulásaként, vagy kihordott terhesség kapcsán jelentkezik, de előfordulhat vetélés, méhen kívüli terhesség után, esetleg a petefészkekben. A betegség férfiaknál a herékben is megjelenhet. A nem kezelt choriocarcinoma rendkívül gyorsan ad áttétet a legkülönbözőbb szervekbe. Az áttétképződés fő útja a vérkeringés,... The post Choriocarcinoma appeared first on Videoklinika.
2014.11.04. 09:24
Videoklinika.hu
Vendégbabák fényhulláma
Gyerekkorom egyik színhelyéről, Miskolcról a Holdam Női Egyesület írja: „Álljon itt egy érdekes gondolat Ronald Reagan-től, aki 1998-ban a Perinatális Veszteségekre Irányuló Figyelem Hónapjának nevezte ki az októbert az USA-ban: „Azokat a gyermekeket, akik elvesztették a szüleiket, árvának nevezzük. Azokat a férjeket és feleségeket, akik a házastársukat veszítették el, özvegynek hívjuk. Amikor azonban egy szülő veszíti el a gyermekét, arra nincs kifejezésünk. Ez a hónap azt a veszteséget hivatott elismerni, amit rengeteg szülő tapasztal meg a USA-ban és a világ más részein egyaránt. A figyelmen túl információt kell nyújtania azoknak a családoknak, akik elveszítették a kisbabájukat vetélés, méhen kívüli terhesség, moláris terhesség, halva születés, születési rendellenesség, korai gyermekhalál vagy más okok következtében.”
2014.10.31. 22:43
Csaladinet.hu
Mit lehet tenni méhen kívüli terhesség esetén?
A méhen kívüli terhesség felismerése sokszor problémát jelent, pedig az időben felállított diagnózis nemcsak az életet veszélyeztető szövődménytől védheti meg az anyát, hanem a későbbi terhességek sorsának szempontjából is meghatározó.
2014.09.20. 20:11
Webbeteg.hu
Hollywoodban sem könnyű: egy sztár, aki megharcolt a gyerekéért
Jaime King még júliusban osztotta meg rajongóival teherbeesésének nehézségeit. Egy azóta már letörölt Instagram posztban osztotta meg rajongóival Jaime King, a Sin City sztárja, milyen nehézségeket kellett leküzdenie azért, hogy anya lehessen. Fotó: Europress A 35 éves színésznőnek tavaly októberben született meg kisfia, James. Már korábbi nyilatkozataiban is elárulta, hogy férjével négy évet vártak arra, hogy a baba megfoganjon, és hogy milyen nagyon hálás és boldog, amiért végre valóra vált az álma, anya lehetett. Arról azonban, hogy valójában mennyire fájdalmas is volt az idáig vezető út, sejtésünk sem volt: "Nyolc év fájdalom, nem diagnosztizált PCOS és endometriózis, 9 orvos, amíg dr. Randy Harris végre felállította a diagnózist és megmentette az életemet amit egy súlyos méhen kívüli terhesség veszélyeztetett... 26 inszemináció, 5 IVF és 5 vetélés. 26 óra brutális vajúdás, terhességi toxémia, szoptatási gondok, kontrollálhatatlan sírógörcsök szoptatás közben, mellgyulladás... Szülés előtt egy nappal még dolgoztam, szülés után hat héttel már újra, mivel nem akartam másokat cserben hagyni." A posztban azt is leírja, miért döntött úgy, hogy megosztja a világgal kínlódása történetét: "Minden küzdő nőnek és anyának, akik azt érzik, egyedül vannak... Nem vagy egyedül! Bátornak kell lennem, hogy segíteni tudjak másokon!" - írta a poszt végén. A visszaélések elkerülése végett egy idő után törölte a bejegyzést, ám elég sokáig kint volt ahhoz, hogy a nyugati bulvármédia észrevegye és hírét vigye Jaime vallomásának. Úgy véljük, a színésznő duplán volt bátor és erős: előszőr is, hogy nem adta fel a küzdelmet, másodszor pedig, hogy megosztotta velünk a kényes magánéleti és egészségügyi részleteket. A kis trónörököst elnézve minden bizonnyal megérte a küzdelem! Sok-sok információ a meddőségről, teherbeesésről, interjú Czeizel Endrével a témában a szeptemberi Éva magazinban! Olvastad más? Fotók: @jaime_king; szöveg: Kocsis Melinda
2014.09.12. 12:15
Evamagazin.hu
155-en kerültek kórházba a Szigetről
Méhen kívüli terhesség, műtétet igénylő törések, tályogok, alkohol- és drogtúladagolás is volt.
2014.08.18. 19:02
Divany.hu
Sziget-mérleg: Méhen kívüli terhességet is "fogtak" a fesztiválon
155 beteget láttak el a honvédkórházban a Sziget Fesztivál idején. A betegek többségét néhány óra után elengedték, de voltak súlyosabb esetek is: méhen kívüli terhesség, műtétet igénylő törések, tályogok, alkohol- és drogtúladagolás. A betegek közül 39 volt magyar, 40 pedig holland.
2014.08.18. 18:05
Hvg.hu
A császármetszés növeli a halvaszülés esélyét
A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön – állapította meg egy dán kutatás.
2014.07.10. 07:08
168ora.hu
hirdetés
A császármetszés enyhén növeli a halvaszületés kockázatát
A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön - állapított meg egy nagy létszámú dán kutatás.
2014.07.06. 14:57
Webbeteg.hu
A császármetszés következményei a következő szülésekre
A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön - állapított meg egy nagy létszámú dán kutatás.
2014.07.05. 16:50
Egeszsegtukor.hu
Hihetetlen adat a császármetszésről
A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön – állapította meg egy nagy létszámú dán kutatás.
2014.07.04. 18:18
Mno.hu
A császármetszés enyhén növeli a halvaszületés kockázatát
A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön - állapított meg egy nagy létszámú dán kutatás.
2014.07.03. 22:40
Inforadio.hu
A császármetszés enyhén növeli a halvaszületés kockázatát
A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön - állapított meg egy nagy létszámú dán kutatás.
2014.07.03. 21:08
Csaladinet.hu
Császármetszéssel nőhet a halvaszületés kockázata
A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön.
2014.07.03. 18:05
Hir24.hu
A császármetszés enyhén növeli a halvaszületés kockázatát
A durva beavatkozás növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön.
2014.07.03. 16:05
Ma.hu
A császármetszés enyhén növeli a halvaszületés kockázatát
A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövő- beli várandósság halvaszületéssel végződjön – állapított meg egy nagy létszámú dán kutatás.
2014.07.03. 14:56
Mon.hu
Ezért ne dohányozz a terhesség alatt!
A passzív dohányzás rendkívül megnöveli a vetélés, a halva születés és a méhen kívüli terhesség valószínűségét. Ráadásul a British Medical Journal szaklapban megjelent kutatás szerint minél több másodlagos füstnek van kitéve az anya, annál nagyobb a kockázat.
2014.05.21. 19:00
Noinetcafe.hu
Egyre több brit nő szül 50 év felett
Több mint kétszeresére nőtt öt év alatt az 50 év felett szülő nők száma Nagy-Britanniában, mert sokan inkább a karrierükre összpontosítanak, és így megnő a vetélés és a méhen kívüli terhesség veszélye.
2014.03.31. 23:40
Hir24.hu
Csalódás és életveszély: a méhen kívüli terhesség
Hatalmas csalódás egy nő számára a méhen kívüli terhesség, aki a tünetek alapján arra számít, hogy gyermeket vár - sajnos a terhességek egy százalékában előfordul, hogy az méhen kívüli és még az anya életét is veszélyezteti.
2014.03.30. 10:12
Napidoktor.hu
A méhen kívüli terhesség 7 oka és 8 jele!
A legtöbb kismama aggódik az első hetekben. Minden fájdalomra, hasszurkálásra és váladékozásra az hiszik, méhen kívüli terhesség okozza, pedig ez a jelenség meglehetősen ritka.
2014.02.22. 04:30
Ezoterikus.hu
A méhen kívüli terhesség
Méhen kívüli terhességről akkor beszélünk, ha a megtermékenyített petesejt nem a méh belső felszínén ágyazódik be, hanem a petevezetékben, a petefészekben, vagy a hasüregben, és ott kezd fejlődni. Az ilyen rendellenesség szerencsére nagyon ritkán következik be, kb. az összes terhesség egy százalékánál fordul elő.
2013.11.04. 22:40
Egeszsegtukor.hu
Egyre többen szülnek 40 éves korukban
A szülő nők átlagéletkora Magyarországon 31-32 év, de a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján már tíz százalék körüli a 38 év felett szülő nők aránya – hívja fel a figyelmet a tendenciára Prof. Dr. Rigó János igazgató. Minél később szül egy nő, annál nagyobb a szövődmények aránya, de ha a kitolódott gyermekvállalásra tudatosan készülnek, csökkenthető a kockázat. Évek óta megfigyelhető, hogy egyre későbbre tervezik a gyermekvállalást, aminek elsősorban társadalmi okai vannak. Nőgyógyászati szempontból ideális lenne, ha 20 és 30 éves koruk között szülnének a nők. Ennél idősebb korban egyre gyakrabban jelentkeznek a különböző kórképek: a mióma, a vetélés, a koraszülés, a méhen kívüli terhesség és a meddőség kialakulásának is nagyobb az esélye. Ezen kívül a kísérőbetegségek kockázata is jelentősen emelkedik, negyven év felett a krónikus magas vérnyomás a terhes nők 10 százalékában, cukorbetegség 10-20 százalékban fordul elő. Az anyai életkor növekedésével a különböző kóros állapotok kialakulása nemcsak az anyát, hanem a magzatot is veszélyeztetheti. Például a Down-szindróma előfordulása 36 éves korban 1:100, 42 év felett már 1:50 arányban figyelhető meg. Sajnos a magzati fejlődési rendellenességek is gyakrabban fordulnak elő. A kockázatok csökkentése érdekében a 30-35 év felett szülni készülő nő is sokat tehet, ha tudatosan készül a gyermekvállalásra. Rigó professzor azt tanácsolja, a tervezett fogamzás előtt érdemes átgondolni, és ha kell, változtatni az addigi életmódon. A stresszt ajánlatos kerülni, ha valaki túlsúlyos, tanácsos lefogyni. Ez azért fontos, mert a terhesség alatt kialakuló magas vérnyomás és a cukorbetegség kockázatát ezzel is csökkenhetjük. A krónikus betegségben szenvedő, gyógyszert szedő nőknél már a fogamzás előtt gyakran a gyógyszeres kezelés átállítása is szükségessé válik. (Forrás: Semmelweis Médiasarok)  
2013.08.19. 14:37
Mipszi.hu
Amit a méhen kívüli terhességről tudni érdemes
A méhen kívüli terhesség egy olyan állapot, amelyet a gyermekre vágyó párok, és a családtervezésre még egyáltalán nem vágyó nők, és meddőségi programok résztvevői egyaránt szeretnének elkerülni. Szakértőnk, Dr. Sávay Sándor, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szülész-nőgyógyásza segítségével azt jártuk körbe, hogy milyen okok állhatnak a méhen kívüli terhesség kialakulásának hátterében, milyen kockázatai vannak ennek az állapotnak, és hogyan lehet felismerni a tüneteket?
2013.08.05. 18:35
Stylemagazin.hu
A méhen kívüli terhesség kimutatása
A méhen kívüli terhesség – amely során a megtermékenyített petesejt beágyazódása nem a méhben történik – általában vetéléssel végződik, és néhány esetben még az anya életét is veszélyezteti, éppen ezért nagyon fontos időben felismerni.
2013.07.15. 14:30
Noinetcafe.hu
Hogyan ismerhető fel a méhen kívüli terhesség?
A méhen kívüli terhesség – amely során a megtermékenyített petesejt beágyazódása nem a méhben történik – általában vetéléssel végződik, és néhány esetben még az anya életét is veszélyezteti, éppen ezért nagyon fontos időben felismerni.
2013.05.03. 09:15
Vital.hu
Amit a méhen kívüli terhességről tudni érdemes
A méhen kívüli terhesség egy olyan állapot, amelyet a gyermekre vágyó párok, és a családtervezésre még egyáltalán nem vágyó nők, és meddőségi programok résztvevői egyaránt szeretnének elkerülni. Szakértőnk, Dr. Sávay Sándor, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szülész-nőgyógyásza segítségével azt jártuk körbe, hogy milyen okok állhatnak a méhen kívüli terhesség kialakulásának hátterében, milyen kockázatai vannak ennek az állapotnak, és hogyan lehet felismerni a tüneteket? Melyek a méhen kívüli terhesség okai? Méhen kívüli terhességről beszélünk, ha a megtermékenyített petesejt nem a méh üregében, hanem annak falában, a petevezetők bevezető szakaszában, vagy a hasűrben valahol, leggyakrabban a kürtökben ágyazódik be és indul fejlődésnek. Előljáróban el kell mondanunk, hogy a méhen kívüli terhesség egy életveszélyes állapot, ugyanis a méhen belüli terhességgel azonos tünetek jelentkezése mellett a hasűri vérzés miatt nagyon súlyos állapothoz vezethet. Irodalmi adatok szerint vannak olyan tényezők, amelyek növelik az embrió méhen kívüli megtapadását, leggyakoribb ezek között a korábbi petevezető és petefészek gyulladásos állapotai, melyek olyan változásokat hoznak létre, amely növeli a kockázatot. Hasonló reakciók állnak kialakulásának hátterében, ha az előbb említett szerveken korábbi műtét történt valamilyen okból, akkor szintén nagyobb az esély a méhen kívüli terhesség kialakulására. A méh bizonyos elváltozásai, köztük a meglévő jóindulatú miomák, polipok is szerepet játszanak [...]
2013.03.16. 22:12
Lifemagazin.hu
Amit a méhen kívüli terhességről tudni érdemes - Szakértőnk válaszol
A méhen kívüli terhesség egy olyan állapot, amelyet a gyermekre vágyó párok, és a családtervezésre még egyáltalán nem vágyó nők, és meddőségi programok résztvevői egyaránt szeretnének elkerülni. Szakértőnk, Dr. Sávay Sándor, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szülész-nőgyógyásza segítségével azt jártuk körbe, hogy milyen okok állhatnak a méhen kívüli terhesség kialakulásának hátterében, milyen kockázatai vannak ennek az állapotnak, és hogyan lehet felismerni a tüneteket?
2013.03.14. 18:15
Femcafe.hu
Amit a méhen kívüli terhességről tudni érdemes
A méhen kívüli terhesség egy olyan állapot, amelyet a gyermekre vágyó párok, és a családtervezésre még egyáltalán nem vágyó nők, és meddőségi programok résztvevői egyaránt szeretnének elkerülni. Szakértőnk segítségével azt jártuk körbe, hogy milyen okok állhatnak a méhen kívüli terhesség kialakulásának hátterében, milyen kockázatai vannak ennek az állapotnak, és hogyan lehet felismerni a tüneteket?
2013.03.12. 15:30
Csaladivilag.hu
Amit a méhen kívüli terhességről tudni érdemes
A méhen kívüli terhesség egy olyan állapot, amelyet a gyermekre vágyó párok, és a családtervezésre még egyáltalán nem vágyó nők, és meddőségi programok résztvevői egyaránt szeretnének elkerülni.
2013.03.06. 21:41
Webbeteg.hu
Nem akarom elveszíteni a családomat egy újabb gyerek miatt!
Még novemberben jelent meg egy posztom, „Szüljek-e még gyereket?”  címmel. Talán van, aki emlékszik és van, akit érdekel a jelen helyzet, ami a lelkemben van. Aki nem olvasta, röviden: nyolc éve „váratlan” (és nem tervezett) Csodaként megszületett első gyermekünk, majd utána sajnos két méhen kívüli terhesség. Következményként zéró petevezeték, gyerek csak lombikkal... Kívülről nézve azóta semmi nem történt velünk. Csak belülről... Türelmetlen voltam. Azt akartam, hogy MOST döntsünk arról, megyünk-e lombikra. Mert én 35 éves koromig akarok szülni, utána nem. Nem tudom, miért, ez egy belső indíttatás, én ezt így gondolom. Tudom, hogy ez manapság kitolódott, sok régi osztálytársnak még egy sincs, meg hogy sokkal felelősségteljesebb egy „idősebb” szülő, megteremtettük a hátteret is meg minden, de belülről ez van belém kódolva: 35. Aztán persze majd az élet alakíthat rajta, de véletlen teherbeesés nálam már ugye nem jöhet szóba. Szóval annyira sürgetni akartam a döntést, talán hogy túl legyek rajta, hogy egyre feszültebb voltam a magánéletemben. Legtöbbször a férjemmel.
2013.03.05. 07:00
Bezzeganya.postr.hu
Kismedencei gyulladás: Vigyázat, veszélyeztetheti a terhességet is!
A gyulladás növeli a méhen kívüli terhesség esélyét.
2013.01.01. 07:45
Videoklinika.hu
Rejtőzködő női bajok - a tudtodon kívül
Furcsa, hogy ez a betegség még akkor is nehezen ismerhető fel, ha nem akut fázisban jelentkezik, hanem sokszor a szakembereken is kifog. De ha nem kezdik meg a kezelést időben, a petevezeték károsodásához vezethet, sőt nőhet a méhen kívüli terhesség esélye is.
2012.12.27. 10:27
Női gyulladásos betegségek - csak így lehet esély az egészséges terhességre
A gyulladás növeli a méhen kívüli terhesség esélyét.
2012.11.08. 13:55
Videoklinika.hu
Női gyulladásos betegségek - csak így lehet esély az egészséges terhességre
A gyulladás növeli a méhen kívüli terhesség esélyét.
2012.11.08. 13:55
Videoklinika.hu
Egy méhen kívüli terhesség, 3 vetélés, 2 biokémiai terhesség után... nem adtam fel, és...
Folytatása annak, amit az előző cikkemben leírtam, de immáron lényegesen vidámabban, bízva abban, hogy reményt adhatok másoknak is. Arról, hogy csodák márpedig vannak, és hogy kellő kitartással, hittel, (részemről rengeteg imával) bizony sikerülhet. A cikk olvasása
2012.11.08. 09:08
Hoxa.hu
A méhen kívüli terhesség
Méhen kívüli terhességről akkor beszélünk, ha a megtermékenyített petesejt nem a méh belső felszínén ágyazódik be, hanem a petevezetékben, a petefészekben, vagy a hasüregben, és ott kezd fejlődni. Az ilyen rendellenesség szerencsére nagyon ritkán következik be, kb. az összes terhesség egy százalékánál fordul elő.
2012.11.03. 22:45
Egeszsegtukor.hu
Tudnivalók a méhen kívüli terhességről
Méhen kívüli terhességről akkor beszélünk, ha a megtermékenyített petesejt nem a méh üregébe ágyazódik be. Ez az összes terhesség 0.8-1 százalékában fordul elő. Hazánkban évente 1000-1500 ilyen eset van.
2012.05.23. 20:11
Webbeteg.hu
Mi jelzi a méhen kívüli terhességet?
Minden 100-150 élveszülésre jut egy méhen kívüli terhesség. Nagyon fontos a korai felismerése, mert így jó eséllyel megelőzhető a váratlanul jelentkező és életveszélyes állapotot okozó hasüregi vérzés.
2012.01.21. 20:45
Origo.hu
Hét vetélés után sem adta fel a kislányra vágyó anyuka
Hihetetlen tortúra árán lett kislánya a Lawrence házaspárnak, olvasható a brit Mirror egyik cikkében. Két kisfiú és hét vetélés után teljesült az álmuk. A 35 éves Amanda Lawrence állítása szerint mindig is egy kislányról álmodozott, első gyermekük azonban kisfiú lett. A második próbálkozásnál méhen kívüli terhesség miatt a magzatát nem tudta kihordani, azonban nem adta fel a reményt. Férjével újra és újra próbálkoztak, hogy legyen egy kislányuk is, de sikertelenül.
2011.11.09. 08:10
Harmonet.hu
Szenvedett terhessége alatt Nicole Kidman
Los Angeles - Egy méhen kívüli terhesség, egy vetélés és hosszú évek hiábavaló próbálkozása után esett teherbe 40 évesen Nicole Kidman (43), akinek legnagyobb álma vált valóra, amikor megszületett első vér szerinti gyermeke.
2011.05.07. 20:45
Intimitás nélkül az intim szféráról
Mind gyakoribb, lassan "normális", ha egy nőnek hüvelyi folyása van. Egyre nő a krónikus gyulladásban, krónikus nőgyógyászati betegségben és a szövődményekben (mint PID-kismedencei gyulladás vagy méhen kívüli terhesség, stb.) szenvedők száma.
2011.01.25. 18:15
Hazipatika.com
A méhen kívüli terhesség ritka, de életveszélyes
A méhen kívüli terhesség késői felismerése akár halálhoz is vezethet.
2009.05.28. 11:06
Velvet.hu
4 színésznő keserves küzdelme a gyerekért - Megrázó sztársorsok
Vetélés, méhen kívüli terhesség: a hírességek között is akad, akinek nem jön könnyen az utód, bármennyire is szeretné.
2009.03.17. 12:15
Femina.hu
Meddőség, méhen kívüli terhesség, vetélés - A Chlamydia szövődményei
A baktérium okozta nemi betegség az esetek 65-80%-ában nem okoz tüneteket. Következményei viszont annál komolyabbak.
2008.11.17. 08:18
Femina.hu
Erős görcsök, méhen kívüli terhesség - Az endometriózis következményei
A termékeny korban lévő nők 15%-át érintheti ez a rejtélyes betegség. Ismerd meg, hogy időben kezeltethesd!
2008.10.13. 10:18
Femina.hu
Trombózis és méhen kívüli terhesség - A fogamzásgátló súlyos mellékhatásai
Fontos a védekezés a nem kívánt terhesség ellen, de nem árt tisztában lenni néhány dologgal.
2008.09.12. 12:48
Femina.hu
Acélcsövet hagytak egy mosonmagyaróvári nőben
Méhen kívüli terhesség miatt életmentő műtétet hajtottak végre öt évvel ezelőtt az akkor 20 éves nőn.
2008.07.04. 18:46
Velvet.hu
A császármetszés enyhén növeli a halvaszületés kockázatát
A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön - állapított meg egy nagy létszámú dán kutatás.
1999.11.30. 00:00
Informed.hu
Amit a méhen kívüli terhességről tudni érdemes
A méhen kívüli terhesség egy olyan állapot, amelyet mindenki szeretne elkerülni. Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb...
1999.11.30. 00:00
Elixironline.hu
hirdetes
Blogok, amiket szeretünk
Minden, ami a szépségbe belefér!
Gasztronómia. Bolondulásig.
Hotel, Föld körüli pályán
Képek, hangulatok, csodák
Stílusra hangolnak
9. heti 5-ös lottószámok
 • 18
 • 19
 • 22
 • 62
 • 67
9. heti 6-os lottószámok
 • 1
 • 7
 • 33
 • 36
 • 41
 • 42
Árfolyamfigyelő / Valuta
EUR
301,5
USD
279,9
CHF
292,6
hirdetes