Matolcsy György

Matolcsy György: legfrissebb hírek, képek, cikkek, interjúk Matolcsy György miniszterről.

Hűtlen kezelés gyanújáról beszél a jegybank felügyelőbizottsági tagja
Hűtlen kezelés gyanújáról beszél a jegybank felügyelőbizottsági tagja
Ha Simor András a tizedét csinálta volna meg annak, amit utódja, Matolcsy György most tesz a Magyar Nemzeti Bank élén, akkor már bilincsbe verve vitték volna el – mondta a Klubrádiónak Katona Tamás, a jegybank felügyelőbizottságának tagja.
kedd, 14:15
Hir24.hu
DK: A kormány újabb csatát vesztett az államadósság elleni harcban
A DK szerint Orbán Viktor miniszterelnök „még csak nem is konyít” a gazdasághoz és Matolcsy György „hagymázas rémálmaira” támaszkodva „pénzügyi trükkök sorozatával” szorította le tavaly az államadósságot. A mostani emelkedés szerintük elkerülhetetlen volt, „a miniszterelnök hobbijaira számolatlanul költött állami százmilliárdok nem is vezethettek más eredményre”. [...] Bővebben!
hétfő, 14:44
Mandiner.hu
Együtt-PM: Orbán és Matolcsy csatavesztése
Az Együtt-PM szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, korábbi nemzetgazdasági miniszter újabb csatát vesztett el az államadóssággal szemben, az adósság húszéves rekord közelében van.
hétfő, 13:09
Nol.hu
hirdetés
Együtt-PM: Orbánék csatát vesztettek az államadóssággal szemben
Az Együtt-PM szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, korábbi nemzetgazdasági miniszter újabb csatát vesztett el az államadóssággal szemben, az adósság húszéves rekord közelében van. [...] Bővebben!
hétfő, 12:46
Mandiner.hu
Matolcsy 11-12 milliárd forintot is elverhetett
Matolcsy 11-12 milliárd forintot is elverhetett
Matolcsy György nemcsak a magyar gazdasággal, de a magyar közvagyonnal is „unortodox” módon bánik az Együtt-PM szerint. Pápa Levente a pártszövetség gazdaságpolitikusa szerint Matolcsy a (415 millió forintba kerülő) tiszaroffi kastély megvásárlása után most épp egy eladhatatlanul drága irodaházat vetetett meg az Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) titokban, ismeretlen tulajdonosi hátterű offshore cégektől. Szerinte a Fidesz, amely 2010-ben még harcot hirdetett az „offshore lovagok” ellen, most éppen az ő érdekeiket kiszolgáló offshore apródot ültetett az MNB élére.
vasárnap, 11:24
168ora.hu
Magyarázatot vár az MNB-től az Együtt-PM irodaház-vásárlás ügyében
Az Együtt-PM magyarázatot vár Matolcsy György jegybankelnöktől és a Fidesztől az Eiffel Palace irodaház nemzeti bank általi megvásárlásáról szóló hírrel kapcsolatban.
szombat, 17:47
Inforadio.hu
Magyarázatot vár az Együtt-PM az MNB-irodaház ügyében
Az Együtt-PM-es Pápa Levente magyarázatot vár Matolcsy György jegybankelnöktől és a Fidesztől az Eiffel Palace irodaház nemzeti bank általi megvásárlásáról szóló hírrel kapcsolatban. [...] Bővebben!
szombat, 16:39
Mandiner.hu
Irodaházat vett a nemzeti bank
Piaci értékén akár 11-12 milliárd forintba kerülhetett az az V. kerületi irodaház, amit nemrég vásárolt meg a Magyar Nemzeti Bank. Az Index információi szerint a Matolcsy György vezette intézmény offshore cégektől vásárolta az ingatlant. [...] Bővebben!
szombat, 15:02
Mandiner.hu
 Társadalmi felelősségvállalásból vettek kastélyt Matolcsyék
Társadalmi felelősségvállalásból vettek kastélyt Matolcsyék
A HVG csütörtöki számában megírta, hogy a Matolcsy György vezette jegybank megvásárolta a jelenleg négycsillagos kastélyszállóként működő tiszaroffi Borbély-kúriát. Most közleményt adtak ki arról, hogy mi indokolta ezt, és arról, hogy mennyit alkudtak.
08.08. 16:45
Hvg.hu
DK: Matolcsy számoljon el a kúriavásárlással!
A Demokratikus Koalíció (DK) tudni akarja, hogy pontosan milyen forrásból fizetett ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 680 millió forintot ingatlanvásárlásra és azt is, hogy a bank elnökének, Matolcsy György van-e bármi köze a kúria tulajdonosához.
08.08. 14:30
Stop.hu
hirdetés
Vadai: Mi köze Matolcsynak a kastélyvásárláshoz?
A Demokratikus Koalíció (DK) tudni akarja, hogy pontosan milyen forrásból fizetett ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 680 millió forintot ingatlanvásárlásra és azt is, hogy a bank elnökének, Matolcsy György van-e bármi köze a kúria tulajdonosához.
08.08. 13:59
Nol.hu
DK: Matolcsy számoljon el a kúriavásárlással!
A Demokratikus Koalíció (DK) tudni akarja, hogy pontosan milyen forrásból fizetett ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 680 millió forintot ingatlanvásárlásra és azt is, hogy a bank elnökének, Matolcsy György van-e bármi köze a kúria tulajdonosához. [...] Bővebben!
08.08. 13:52
Mandiner.hu
Kivándorló magyarok: kalandvágy vagy kényszer?
Kivándorló magyarok: kalandvágy vagy kényszer?
Orbán Viktor szerint természetes, hogy a fiatalok külföldön is megmérettetik magukat, de az talán nem annyira, ha sok százezres nagyságrendben teszik ezt. A Fidesz szerint csak százezerről van szó, de Matolcsy György már félmillióra becsülte a számukat.
08.08. 11:26
Nol.hu
Kastélyt vesz Matolcsy jegybankja
Kastélyt vesz Matolcsy jegybankja
"Társadalmi felelősségvállalásuk" jegyében ezúttal kastélyt vásárolt a Matolcsy György vezette jegybank Tiszaroffon. A jövőben itt pihenhetik ki magukat a gazdasági szabadságharcban megfáradt MNB-dolgozók.
08.07. 17:34
Nol.hu
 A keselyűkkel harcoló Argentína csődbe ment, másodszor is
A keselyűkkel harcoló Argentína csődbe ment, másodszor is
Csütörtök hajnalban, ebben az évezredben másodszor is államcsődbe került Argentína, miután nem sikerült megegyeznie az ottani politikusok által csak keselyűknek titulált hitelezőkkel. Pedig a pénzt letették, de a civakodó felek egyike sem engedett a követeléseiből. A dél-amerikai országban nyit nemsokára irodát a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank.
07.31. 17:00
Hvg.hu
Tényleg annyira csodálatos volt ez a sok kamatcsökkentés?
Véget ért a Magyar Nemzeti Bank kétéves kamatcsökkentési ciklusa, ezért itt az idő, hogy véleményt mondjunk a hátrahagyott 24 kamatvágásról. Matolcsy György jegybankelnök nem volt fukar a döntéshozók...
07.24. 06:30
Portfolio.hu
Minden szem a forinton - nem hisznek Matolcsynak
A külföldi elemzők szerint az MNB nem vár 2015 végéig alapkamata módosításával, ahogy azt Matolcsy György jegybankelnök ígérte, sőt olyan szakértő is akad, aki szerint nincs vége a vágások sorozatának. ... ...
07.23. 10:37
Napi.hu
 Matolcsy: ennyi volt a kamatvágás, jön a „tartós tartás”
Matolcsy: ennyi volt a kamatvágás, jön a „tartós tartás”
A keddi 20 bázispontos kamatvágással véget ért a Magyar Nemzeti Bank kamatcsökkentési ciklusa – jelentette be a jegybank a monetáris tanács keddi ülése után Budapesten. Matolcsy György jegybankelnök szerint jön a "tartós tartás".
07.22. 18:55
Hvg.hu
 Történelmet írtak Matolcsyék. Mi lesz az Ön pénzével?
Történelmet írtak Matolcsyék. Mi lesz az Ön pénzével?
Itt a vége a jegybank kamatcsökkentési ciklusának – jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Ezzel egy majdnem kétéves periódus szakad meg, melynek során csaknem 5 százalékpontot faragtak le az alapkamatból, ráadásul arra sem volt példa a rendszerváltás utáni Magyarországon, hogy minden hónapban vágjanak. De miért álltak meg Matolcsyék, és miért most? Miért is nagy szám a mostani bejelentés? Mi lesz az Ön pénzével? Elmagyarázzuk.
07.22. 18:55
Hvg.hu
Matolcsyék valami újba kezdtek
Minden elemző meglepődött azon, hogy a Magyar Nemzeti Bank 20 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre. Matolcsy György jegybankelnök sajtótájékoztatóján az is eldőlt, hogy vége a kamatcsökkentési...
07.22. 18:20
Portfolio.hu
Matolcsy: az alapkamat tartó- san a jelenlegi szinten marad
Matolcsy: az alapkamat tartó- san a jelenlegi szinten marad
A monetáris tanács a várakozásokat meghaladó mértékben, 20 bázisponttal újabb történelmi mélypontra, 2,10 százalékra csökkentette kedden a jegybanki alapkamatot. Matolcsy György jegybankelnök az ülést követően bejelentette, hogy az MNB “tartós tartásra”, vagyis arra rendezkedik be, hogy a jegybanki alapkamat 2015 végéig ezen a szinten marad.
07.22. 15:48
Mon.hu
Matolcsy rendkívüli sajtótájékoztatót tart
Ma délután 3 órakor Matolcsy György MNB-elnök, Balog Ádám alelnökkel és Bártfai-Mager Andrea külső taggal rendkívüli sajtótájékoztatót tart "Iránymutatás az MNB kamatdöntéseihez" címmel. Matolcsy György ... ...
07.22. 14:43
Napi.hu
Matolcsy rendkívüli sajtótájékoztatót tart!
Ma délután 3 órakor Matolcsy György MNB-elnök, Balog Ádám alelnökkel és Bártfai-Mager Andrea külső taggal rendkívüli sajtótájékoztatót tart "Iránymutatás az MNB kamatdöntéseihez" címmel. A Portfolio...
07.22. 14:17
Portfolio.hu
Nézeteltérése akadt a két MNB-alelnöknek
Egy vagy két kamatvágás lehet még hátra - nyilatkozta Balog Ádám MNB-alenök a vs.hu lapnak a mai napon. Ez a kijelentés önmagában nem is annyira meglepő, hiszen maga Matolcsy György jegybankelnök és...
07.11. 15:30
Portfolio.hu
Matolcsyék vennék meg a hiányzó Munkácsy-képet
A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank Értéktár programja keretében vásárolná meg az állam Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című képét - a fedezet megvan, a vásárláshoz jogszabályt kell még igazítani. ... ...
07.11. 11:30
Napi.hu
17 ezer forint adót fizetett Matolcsy cége
17 ezer forint adót fizetett Matolcsy cége
2013 sem Matolcsy György éve volt. Habár jegybankelnökként nem kap sok kritikát, korábban sikeres vállalkozása második éve veszteséges – derül ki a cégadatokból.
07.11. 09:00
Borsonline.hu
Egy voksot kapott a kamattartás
A monetáris tanács júniusi kamatdöntő ülésén heten szavazták meg a 10 bázispontos kamatcsökkentést, egyedül Cinkotai János voksolt a kamat szinten tartására. A csökkentés mellett szavazott Balog Ádám, Bártfai-Mager Andrea, Gerhardt Ferenc, Kandrács Csaba, Kocziszky György, Matolcsy György, Windisch László - derül ki a monetáris tanács júniusi kamatdöntő üléséről szerdán kiadott rövidített jegyzőkönyvből. Pleschinger Gyula nem vett részt az ülésen.
07.09. 16:19
Stop.hu
Az MNB-ben is 7:1 a divat
Nem szolgált ezúttal sem nagy meglepetéssel a jegybank monetáris tanácsának soros üléséről kiadott jegyzőkönyv. A június 24-ei ülésen a kilencfős testületből – Pleschinger Gyula távollétében – egyedül Cinkotai András szavazott az alapkamat tartása mellett, a többiek Matolcsy György elnök vezérletével újabb tíz bázisponttal 2,30 százalékosra csökkentették az irányadó rátát.
07.09. 14:42
Nol.hu
Parragh nekimegy Matolcsynak?
Parragh nekimegy Matolcsynak?
A bankokat támadta, mégis Matolcsy György jegybankelnököt bírálta Parragh László. A kamara elnöke szerint a  növekedési hitelprogramban ugyanis épp a kis- és középvállalkozások nem kapnak pénzt (holott az MNB épp nekik szánta azt).
07.07. 09:26
Nol.hu
Tovább szeletelték a kamatot Matolcsyék
Szokásos formáját hozta ezúttal is a jegybank Matolcsy György vezette monetáris tanácsa, amely keddi kamatdöntő ülésén - a piaci várakozásoknak megfelelően - tíz bázisponttal 2,30 százalékosra faragta az irányadó rátát.
06.24. 14:02
Nol.hu
Nem fest túl rózsás képet Magyarországról a Freedom House
A Freedom House nemzetközi jogvédő szervezet legújabb, Nations in Transit 2014 (Nemzetek átalakulóban 2014) című, a közép-európai és a balkáni országokat, valamint a volt szovjet tagállamokat vizsgáló jelentése szerint a demokrácia helyzete Szlovéniában a legjobb. A sor végén Türkmenisztán és Üzbegisztán áll. A jelentés leszögezi, hogy Oroszország vezető szerepet játszik a posztszovjet befolyásolási övezet demokráciájának évtizedes hanyatlásában.     A washingtoni központú nemzetközi jogvédő szervezet értékelése 29 országra terjed ki és 2013-ra vonatkozik. A FH hét szempontból vizsgálta a demokrácia helyzetét az érintett országokban, a legjobb teljesítményt 1, a legrosszabbat pedig 7 ponttal értékelve. A legjobb eredményt a vizsgált térségből Szlovénia érte el 1,93 ponttal, a legrosszabbat pedig Türkmenisztán és Üzbegisztán 6,93 ponttal.    Magyarország továbbra is a legfelső kategóriába tartozik, azaz megszilárdult demokrácia, és az összesítésben 2,96 pontot kapott. A tavalyi eredményéhez képest azonban 0,07 pontot rontott, és ezzel kategóriájában, a "megszilárdult demokráciák" között (nyolc ország tartozik ide, mind EU-tagállam) továbbra is az utolsó helyen áll.    A Freedom House jelentésében leszögezi: ha nem lesznek mindezt ellensúlyozó javulások, akkor a jó kormányzás, a választási folyamat, a médiaszabadság, a civil társadalom helyzete, az igazságügy függetlensége illetve a korrupció terén bármiféle további romlás már jövőre kiejti Magyarországot a "megszilárdult demokráciák" kategóriájából.    A Freedom House szerint Magyarország kormányzásának több éve tartó hanyatlása jelenti a legmegrendítőbb emlékeztetőt arra, hogy a posztkommunista Európában a demokratizálódás se nem teljes, se nem visszafordíthatatlan. A jelentés emlékeztet arra is, hogy 2013 végére Magyarország demokratikus jelzőszáma egy teljes ponttal rosszabb az 1-7-es skálán, mint  2004-ben volt, az ország EU-csatlakozásakor.      Magyarországnál az országos szintű demokratikus kormányzást az FH 3,75 pontra, a választási folyamatot és civil társadalom megítélését pedig egyaránt 2,25 pontra értékelte. A FH szerint a magyar médiafüggetlenség 3,5, a helyi szintű demokratikus kormányzás 2,75, az igazságügyi keretrendszer és annak függetlensége 2,5, a korrupció állapota pedig 3,75 ponttal értékelhető.    Az FH értékelése szerint a korrupció súlyosbodott a térség uniós tagállamaiban, Magyarország mellett Bulgária, Csehország, Lengyelország és Szlovénia kapott rosszabb osztályzatot.    A független média területén a gazdasági és politikai nyomás hatására Észtországban, Litvániában és Csehországban tapasztalható visszaesés. Az egyetlen vizsgált térségbeli EU-tagállam, ahol a Freedom House szerint általános javulás tapasztalható, Románia, ahol a 2012-ben az elnök elleni alkotmányos vádemelési kísérlet és politikai válság után rendeződtek a viszonyok.    "A kormány növelte befolyását a többi közintézmény felett, a kormányon belül a hatalom azonban a miniszterelnök kezében összpontosul. Bírálói egy olyan modellről beszélnek, amely szerint a Fideszt 1993 óta vezető Orbán nem csak a párthoz hű embereket, de személyes barátait is kinevezi független állami szervezetek vezető pozícióiba" – olvasható a Magyarországra vonatkozó részletes értékelésben.    A Freedom House szerint "a kormánykoalíció 2013-ban ténylegesen befejezte a független állami intézmények átvételét az alkotmánybíróság újabb tagjainak kinevezésével és Matolcsy György volt nemzetgazdasági miniszternek a Magyar Nemzeti Bank élére történt kinevezésével."     Az eurázsiai térség vizsgált országai kapcsán az értékelés rámutat: 2013-ban az oroszországi rendszer mintaként szolgált a tekintélyelvű országok vezetői számára.    "A 2013-ban történtek arról tanúskodnak, hogy az orosz rendszer például szolgál más tekintélyelvű vezetők számára, még az olyan államokban is, amelyeknek a vezetői az intézményesített kegyetlenségben és türelmetlenségben túlhaladták orosz kollégáikat" - írta Sylvana Habdank-Kolaczkowska projektigazgató.    "Tíz évvel ezelőtt még minden öt ember közül egy élt megszilárdult tekintélyelvű rendszerben Eurázsiában, mára viszont ötből majdnem négy, és a tendencia egyre gyorsul" - olvasható.    A FH a 2013-ban vizsgált 29 országból 13-at tekint demokráciának, tízet tekintélyelvű rendszernek, hatot pedig átmeneti szakaszban lévő rendszernek. külföldországos hírek
06.12. 12:34
Alon.hu
MNB: ketten szavaztak a kamatcsökkentés ellen májusban
A monetáris tanács májusi kamatdöntő ülésén 7:2 arányban szavazták meg a 10 bázispontos kamatcsökkentést. A csökkentés mellett szavazott Balog Ádám, Bártfai-Mager Andrea, Gerhardt Ferenc, Kandrács Csaba, Kocziszky György, Matolcsy György, Windisch László, míg az alapkamat szinten tartása mellett foglalt állást Cinkotai János és Pleschinger Gyula - derül ki a monetáris tanács májusi kamatdöntő üléséről szerdán kiadott rövidített jegyzőkönyvből.
06.11. 19:40
Profitline.hu
Két renitens volt a monetáris tanácsban
A monetáris tanács májusi kamatdöntő ülésén 7:2 arányban szavazták meg a 10 bázispontos kamatcsökkentést. A csökkentés mellett szavazott Balog Ádám, Bártfai-Mager Andrea, Gerhardt Ferenc, Kandrács Csaba, Kocziszky György, Matolcsy György, Windisch László, míg az alapkamat szinten tartása mellett foglalt állást Cinkotai János és Pleschinger Gyula - derül ki a monetáris tanács májusi kamatdöntő üléséről szerdán kiadott rövidített jegyzőkönyvből.
06.11. 19:31
Stop.hu
Távoznak Matolcsy emberei, de Fazekas is elbúcsúzik négy államtitkárától
L. Simon László a jövőben Lázár János mellett dolgozik majd, a Miniszterelnökséget vezető tárcánál lesz parlamenti államtitkár. Összesen 41 államtitkár lesz majd az új kormányban. A Nemzetgazdasági Minisztériumból kiestek Matolcsy György emberei, de a földművelésügyi miniszter is megválik négy korábbi emberétől.
06.11. 18:45
Mno.hu
 A jegybank visszatérne a szocializmus gyakorlatához?
A jegybank visszatérne a szocializmus gyakorlatához?
Senki nem érti, miért kebelezné be Matolcsy György jegybankja az Államadósság Kezelő Központot, az MNB pedig nem tud ilyen kezdeményezésről. Több forrás szerint az ötlet már hónapok óta felröppent, és hátterében Töröcskei István politikai és gazdasági pozícióinak meggyengülése áll, az ÁKK MNB-s annektálása az ő menesztéséről szólna. Mások arra utalnak, hogy a jegybankelnök az állam monetáris finanszírozásának tilalmát feszegetné, amire már eddig tett jelzéseket a jegybank, és Matolcsy korábbi nézetei is ebbe az irányba mutatnak.
06.05. 15:35
Hvg.hu
Matolcsy bevásárol: 130 milliárdos költekezés
Az LMP kezdeményezi Matolcsy György jegybankelnök meghallgatását az Országgyűlés költségvetési bizottságában a Magyar Nemzeti Bank gazdálkodásával összefüggésben – közölte Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
05.30. 15:52
168ora.hu
Az LMP Matolcsy György meghallgatását kezdeményezi
A jegybank alapfeladatain túl összesen 130 milliárdos kiadást tervez a közeljövőben.
05.30. 12:56
Nepszava.hu
Az LMP kikérdezné Matolcsyt
Az LMP kezdeményezi Matolcsy György jegybankelnök meghallgatását az Országgyűlés költségvetési bizottságában a Magyar Nemzeti Bank gazdálkodásával összefüggésben - közölte Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési ... ...
05.30. 12:00
Napi.hu
Tovább pörgeti a fűnyírót Matolcsy
Továbbra is töretlen Matolcsy György és a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának kamatvágó kedve: mai ülésükön újra megnyirbálták az irányadó alapkamatot 10 százalékponttal. A piac meg se rezzent, és az sem biztos, hogy itt a végállomás.
05.27. 20:50
Stop.hu
Tovább csökkenhet az alapkamat
Elemzők korábban azt várták, hogy a 2,5 százalékos kamatszint elérése után befejezi a csökkentést a monetáris tanács, de Matolcsy György jegybankelnök a múlt héten Londonban utalt arra, hogy elképzelhető még további mérséklés, így most már az elemzők is azt várják, hogy kedden újabb 10 bázisponttal csökken a kamat. [...] Bővebben!
05.27. 07:41
Mandiner.hu
Matolcsy: van még tér a tovább kamatcsökkentésre
Elképzelhető, hogy a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) módja nyílik további mérsékelt kamatcsökkentésekre, de az ezzel kapcsolatos elemzői előrejelzések némelyike eltúlzott - mondta csütörtökön Londonban Matolcsy György.
05.22. 21:05
Profitline.hu
Nem sokat mozdított a forinton Matolcsy
Minimális mértékben változott csütörtökön a forint árfolyama a bankközi devizakereskedelemben. Matolcsy György jegybank elnöke csütörtökön Londonban egy üzleti rendezvényen tartott előadásában közölte, hogy lát még némi mozgásteret a jegybank előtt további kisebb mértékű kamatcsökkentésekhez.
05.22. 18:25
Hvg.hu
Lehetőség van további kamatcsökkentésre
Elképzelhető, hogy a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) módja nyílik további mérsékelt kamatcsökkentésekre, de az ezzel kapcsolatos elemzői előrejelzések némelyike eltúlzott – mondta csütörtökön Londonban Matolcsy György.
05.22. 16:10
Mno.hu
 Az angol bankfelügyelettel tisztáznák a Matolcsy "kiszivárogtatást" Bajnaiék
Az angol bankfelügyelettel tisztáznák a Matolcsy "kiszivárogtatást" Bajnaiék
Pápai Levente, az Együtt-PM politikusa azt gyanítja, hogy a korábbi gazdasági miniszter, Matolcsy György bennfentes információkat adott át a Goldman Sachs képviselőinek arról, hogy Magyarország felveszi a kapcsolatot a Nemzetközi Valutaalappal. Mpst az angol bankfelügyelettől várja a válaszokat az üggyel kapcsolatban.
05.22. 13:45
Hvg.hu
Az angol bankfelügyeletnél tesznek bejelentész Matolcsy "kiszivárogtatása" miatt
Az angol bankfelügyeletnél tesz bejelentése a Goldman Sachs ellen bennfentes kereskedés gyanúja miatt az Együtt-PM gazdaságpolitikusa. Pápa Levente arra kíváncsi: Matolcsy György még gazdasági miniszterként végrehajtott-e egy "pénzügyi hazaárulást".
05.22. 13:40
Stop.hu
Matolcsy szerint van még mozgástér
Elképzelhető, hogy a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) módja nyílik további mérsékelt kamatcsökkentésekre - mondta csütörtökön Londonban Matolcsy György.
05.22. 13:15
Stop.hu
Matolcsy: Lehet még enyhítési mozgástér
Elképzelhető, hogy a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) módja nyílik további mérsékelt kamatcsökkentésekre - mondta csütörtökön Londonban Matolcsy György
05.22. 13:11
Gondola.hu
Az angol bankfelügyelet elé kerülhet Matolcsy ügye
Az angol bankfelügyeletnél tesz bejelentése a Goldman Sachs ellen bennfentes kereskedés gyanúja miatt az Együtt-PM gazdaságpolitikusa. Pápa Levente arra kíváncsi: Matolcsy György még gazdasági miniszterként ... ...
05.22. 13:00
Napi.hu
Az angol bankfelügyelethez fordul az Együtt-PM Matolcsy "kiszivárogtatása" miatt
Az angol bankfelügyeletnél tesz bejelentése a Goldman Sachs ellen bennfentes kereskedés gyanúja miatt az Együtt-PM gazdaságpolitikusa. Pápa Levente arra kíváncsi: Matolcsy György még gazdasági miniszterként ... ...
05.22. 13:00
Napi.hu
Az angoloknál jelenti fel Matolcsyt az Együtt-PM
Az angol bankfelügyeletnél tesz bejelentést a Goldman Sachs ellen bennfentes kereskedés gyanúja miatt az Együtt-PM gazdaságpolitikusa. Pápa Levente arra kíváncsi: Matolcsy György még gazdasági miniszterként végrehajtott-e egy „pénzügyi hazaárulást”. [...] Bővebben!
05.22. 12:55
Mandiner.hu
Matolcsy: van még tér a vágásra, nem aggódok (3.)
Van még "tér a manőverezésre", néhány kis kamatcsökkentésre - többek között ezeket mondta egy londoni konferencia keretében a Reuters tudósítása szerint Matolcsy György. Az esemény hivatalos oldala...
05.22. 12:42
Portfolio.hu
Matolcsy tündérmeséi vagy a piacgazdaság?
Nem Orbán Viktor és nem Matolcsy György mondja meg, hogy melyik bank a jó bank. Hiába próbál hamis kommunikációval nyomást gyakorolni az MNB a külföldi bankokra, Magyarországon egyelőre nem az állam dönti el, ki maradhat és kinek kell mennie.
05.22. 02:25
Profitline.hu
Itt a devizahiteles MNB-korlátozás
A hétfői Magyar Közlönyben jelent meg a már korábban beharangozott rendelet. A május 19-i Magyar Közlönyben jelent meg az a Matolcsy György jegybankelnök által szignált MNB-rendelet, amely a bankok devizafinanszírozás ... ...
2014.05.19. 18:00
Napi.hu
Orbán Viktor az m1 tévé Este című műsorában
Ismét kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett Orbán Viktor miniszterelnök, aki pénteken az M1 Az este című műsorában azt is hangsúlyozta az ukrán válsággal összefüggésben, hogy Magyarországon biztosított a stabil energiaellátás. A kormányfő beszélt továbbá arról, hogy szeretné, ha ősszel döntéseket hozhatnának a devizahitelesek ügyében.     A múlt heti beiktatási beszédében a kárpátaljai magyarok autonómiájáról tett, többek által bírált kijelentését megerősítve Orbán Viktor Az estében kifejtette: "mi egy stabil és demokratikus Ukrajnában vagyunk érdekeltek (...), márpedig se stabil, se demokratikus nem lehet Ukrajna, ha nem adja meg az ott élő kisebbségeknek, nemzeti közösségeknek, köztük a magyar közösségnek azt, ami őket megilleti. Vagyis a kettős állampolgárságot, a kollektív, vagyis közösségi jogokat és az autonómiát."    Az autonómia jogintézményének Európában számos megvalósítása létezik - folytatta -, és "majd a kárpátaljai magyarok meg fogják mondani, hogy az autonómia széles és színes világán belül melyik konkrét jogintézmény mellett törnek lándzsát". "De akármelyik mellett is törnek majd lándzsát, tudniuk kell nekik is meg az ukránoknak is, hogy a magyar állam teljes súlyával ott van a kárpátaljai magyarok autonómiaigénye mögött" - jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint mivel most áll fel az új Ukrajna, most kell elmondani az elvárásokat.    Azt is egyértelművé tette ugyanakkor, hogy az "Ukrajna területi szuverenitását megsértő" orosz akció ügyében "nekünk Ukrajnát kell támogatnunk".    Az ukrán válság gázellátásra gyakorolt hatásáról a kormányfő azt mondta, reméli, ez a hatás csekély lesz, de "felkészültünk a rossz forgatókönyvekre is". Magyarország képes arra - az ehhez szükséges döntéseket a kormány meghozta -, hogy "hosszú ideig" biztonságosan, stabilan lássa el energiával a lakosságot és az ipart - nyomatékosította, megjegyezve, hogy az Alekszej Miller Gazprom-elnökkel a napokban kötött megállapodások is a biztonságos magyar energiaellátást szolgálják.    A devizahitelekkel kapcsolatban Orbán Viktor a tévéinterjúban azt mondta, hogy egy végleges, az embereknek biztonságot nyújtó megoldást akarnak, ezért meg kell várni a tiszta jogi helyzetet teremtő bírósági döntést, amely után a kormány "rakétasebességgel" meghozza a szükséges döntéseket, és "minden devizahitelest biztonságba fogunk helyezni". Megjegyezte, szeretné, ha az ősszel döntéseket hozhatnának.    A kormányalakítást megelőző, a héten folytatott konzultációiról szólva - megerősítve, hogy nemzeti konzultáció is lesz majd a jövőben - kitért a Matolcsy György jegybankelnökkel folytatott megbeszélésre, amelyen az államadósság is téma volt. Utóbbiról kifejtette: az adósság mértéke csökkent, és jelentős vagyontárgyakat is vásárolt az állam, vagyis "az adósságunk súlya a vagyonunkhoz képest jelentősen változott". Hozzáfűzte, hogy vannak olyan pénzek "raktáron", amelyeket az év közben lejáró adósságra fordítanak, és "akkor egy pillanat alatt javulni fog az államadósság helyzete". Összegzése szerint ma az állam vagyonát és gazdasági erejét terhelő adósság aránya jelentősen kisebb, mint korábban.    Orbán Viktor szerint az a jó, "ha nem külföldiek felé vagyunk eladósodva, hanem a saját állampolgáraink felé". "Miért kellene Smith úr zsebébe menni a profitnak, ha egyébként az a kamat Kovács úr zsebébe is mehetne?" - tette fel a kérdést a miniszterelnök a magyar lakossági állampapír-állományra utalva.    A kormányalakítás ügyében elmondta: azért csak júniusban alakul meg az új kabinet, mert az emberek az országgyűlési választáson a folytatásra szavaztak, vagyis "ugyanaz az irány érvényes, ugyanazt a programot hajtjuk végre, és nagyrészt ugyanazokkal az emberekkel fogunk dolgozni". Tervei szerint a május 25-i európai parlamenti (EP-) választást követő héten véglegesíti majd a már megkezdett megbeszéléseket új kormánya minisztereivel, "június 6-án a miniszterek listája készen áll", két-három napra rá pedig teljes lesz az államtitkári lista is. Hozzáfűzte, van olyan személyi kérdés, amelyről már döntött.     Az EP-választásra rátérve a kormányfő úgy fogalmazott, hogy Magyarország az eredményei ellenére sem kapta meg a neki járó tiszteletet. Mint mondta, olyan magyar EP-képviselőkre van szükség, akik kiállnak Magyarország mellett.    A Jobbik erősödését jelző közvélemény-kutatási adatokat firtató kérdésre úgy válaszolt: "érdektelennek tartom ezeket a szempontokat". Szerinte az a fontos, hogy milyen minőségű embereket küld Magyarország Brüsszelbe.    Hangsúlyozta továbbá, hogy a magyar parlamenti képviselők kétharmada "az európai közép erejéhez tartozik", ezért "semmilyen szélsőség, sem jobbról, sem balról nem fog teret nyerni".    A kémgyanúba keveredett jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla ügyében arra a kérdésre, hogy mit tud erről egy miniszterelnök, Orbán Viktor azt felelte: "eleget". Szavai szerint a kémkedés valójában hazaárulás, ezért ezt példátlan, döbbenetes esetnek tartja. "Azt, hogy az internacionalisták - akik a nemzetet nem tartják fontosnak - a magyar történelemben elég gyakran hazaárulást követnek el, a magyar közvélemény ismeri. De az, hogy egy magát nemzetinek valló párt hazaárulást elkövető személyeket akarjon eljuttatni Brüsszelbe, ahol a magyar érdekeket kellene képviselni, példátlan" - fejtette ki. országos hírek
2014.05.16. 21:53
Alon.hu
Tiszteletet a tényeknek
Borzalmas adatok jönnek a GDP-ről. A Fidesz falnak vezeti az országot, sáskajárásként felzabálja a jövőt, hogy életben maradjon. Matolcsy György módszerét tanítani fogják, hogy soha senki ne alkalmazza, mert országokat lehet vele tönkretenni. Vudu gazdaságpolitikát alkalmaz a kormány. Ilyen szlogeneket hallunk már négy éve olyan politikai zseniktől, mint Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, a harcias Gúr Nándor vagy a kackiás bajszú Vágó Gábor.
2014.05.16. 00:01
Mno.hu
Orbán Matolcsyval reggelizett
Kedd reggel egyeztetett egymással a kormányfő és a jegybankelnök a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként. Matolcsy György azt javasolta, a kormány tűzze ki célul, hogy az állam hitelezésében a lakossági megtakarítási formáknak legyen még nagyobb szerepük.
2014.05.13. 11:30
Hvg.hu
Orbán Viktor Matolcsyval tárgyalt
A lakossági állampapír-állomány növekedése és az államadósság javuló helyzete volt a fő téma Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György jegybankelnök kedd reggeli - a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként folytatott - tárgyalásán - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t
2014.05.13. 11:20
Gondola.hu
Orbán gazdasági kérdésekről egyezetett
A lakossági állampapír-állomány növekedése és az államadósság javuló helyzete volt a főtéma Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György jegybankelnök kedd reggeli – a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként folytatott – tárgyalásán. Ezután a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével ült tárgyalóasztalhoz a miniszterelnök.
2014.05.13. 10:30
Mno.hu
Matolcsy: a lakossági megtakarítási formáknak legyen nagyobb szerepük
A lakossági állampapír-állomány növekedése és az államadósság javuló helyzete volt a fő téma Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György jegybankelnök kedd reggeli - a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként folytatott - tárgyalásán - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.
2014.05.13. 10:18
Inforadio.hu
A jegybankelnököt fogadta Orbán Viktor
Matolcsy György jegybankelnököt fogadta ma délelőtt hivatalában Orbán Viktor.
2014.05.13. 10:15
Mno.hu
„Elégedetten állapították meg...” – Összeült Orbán és Matolcsy
„Elégedetten állapították meg...” – Összeült Orbán és Matolcsy
A lakossági állampapír-állomány növekedése és az államadósság javuló helyzete volt a fő téma Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György jegybankelnök kedd reggeli – a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként folytatott – tárgyalásán, tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.
2014.05.13. 10:00
168ora.hu
Orbán Matolcsyval tárgyalt - Lázár is ott volt
A lakossági állampapír-állomány növekedése és az államadósság javuló helyzete volt a fő téma Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György jegybankelnök kedd reggeli - a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat ... ...
2014.05.13. 10:00
Napi.hu
Orbán és Matolcsy együtt dönti a forintot
Az új Orbán-kormány megalakulásáig a jelek szerint a Magyar Nemzeti Bank vette át a gazdaságpolitika irányítását. A múlt heti bejelentések után erre a hétre is marad izgalom: folytatja-e Matolcsy György az alapkamat-vágást kedden? A kérdés lefordítva: mennyire gyenge forintot tart ideálisnak Orbán Viktor?
2014.04.28. 10:03
Stop.hu
Lépett Matolcsy, retteghetnek a devizahitelesek
Bár Matolcsy György közvetlenül nem vett részt a választási kampányban, mégis követi Orbán Viktort: ott folytatja, ahol jegybankelnöki ciklusát elkezdte. A Nemzeti Bank legújabb lépései jók lehetnek az országnak és drámaiak a devizahiteleseknek - vagy a bankoknak.
2014.04.24. 15:12
Stop.hu
 "Azt látom, hogy <strong>Matolcsy György</strong>nek elment a józan esze"
"Azt látom, hogy Matolcsy Györgynek elment a józan esze"
A jegybank feljelentette Róna Pétert, az MNB felügyelőbizottsági tagját, aki az LMP programtanácsának elnöke is, Schiffer András erre reagálva azt követeli Orbántól, hogy kötelezettségszegés címén haladéktalanul kezdeményezze Matolcsy György eltávolítását a jegybank éléről.
2014.04.23. 19:30
Hvg.hu
Elzavartatná Matolcsyt az LMP
Az LMP társelnöke felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy kötelezettségszegés címén haladéktalanul kezdeményezze Matolcsy György eltávolítását a Magyar Nemzeti Bank (MNB) éléről - erről Schiffer András szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt. A politikus arra reagált, hogy jegybank feljelentést tett Róna Péter, az MNB felügyelőbizottsági tagja, az LMP programtanácsának elnöke ellen.
2014.04.23. 18:40
Stop.hu
Schiffer: "<strong>Matolcsy György</strong>nek elment a józan esze"
Schiffer: "Matolcsy Györgynek elment a józan esze"
Az LMP társelnöke felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy kötelezettségszegés címén haladéktalanul kezdeményezze Matolcsy György eltávolítását a Magyar Nemzeti Bank (MNB) éléről - erről Schiffer András szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt. A politikus arra reagált, hogy jegybank feljelentést tett Róna Péter, az MNB felügyelőbizottsági tagja, az LMP programtanácsának elnöke ellen.
2014.04.23. 18:15
Hir24.hu
"Milyen újabb megfélemlítésre készül a Fidesz?"
Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnöknek magyarázatot kell adnia arra, miért vásárolja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az átutalásokat bonyolító GIRO Zrt.-t, "miért akar turkálni a cégek és az állampolgárok átutalásai között".
2014.04.23. 17:23
Stop.hu
 "Miért akarja látni az MNB fura elnöke a számláinkat?"
"Miért akarja látni az MNB fura elnöke a számláinkat?"
Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnöknek magyarázatot kell adnia arra, miért vásárolja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az átutalásokat bonyolító GIRO Zrt.-t, "miért akar turkálni a cégek és az állampolgárok átutalásai között".
2014.04.23. 14:55
Hvg.hu
MSZP: Miért akarja látni Matolcsy az átutalásainkat?
Matolcsy György jegybankelnöktől várnak magyarázatot arra, miért vásárolja meg a Magyar Nemzeti Bank az átutalásokat bonyolító céget.
2014.04.23. 14:47
Metropol.hu
Így költi Matolcsy a Nemzeti Bank milliárdjait
A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank igen bőkezű saját hobbijait illetően, míg az ingyen hitelként elhíresült növekedési hitelprogram milliárdjai alig találnak gazdára. Pedig ettől a jegybanki programtól várja Orbán Viktor a gazdasági fellendülést.
2014.04.22. 15:52
Stop.hu
Bizalmi kérdés
Matolcsy György túl közelről nézi a kirakót és épp a lényeget nem látja.
2014.04.18. 06:13
Nepszava.hu
Külföldi sajtó Magyarországról - Die Zeit, The International New York Times, Der Standard
A Die Zeit című német liberális hetilap az ukrajnai válsággal kapcsolatban foglalkozott csütörtökön Magyarországgal, a Párizsban megjelenő The International New York Times (INT) Matolcsy György jegybankelnök tevékenységéről közölt cikket, a Der Standard című osztrák liberális napilapban az új magyar választási törvényről olvasható véleménycikk.
2014.04.17. 18:00
Profitline.hu
MNB: sem hegedűt, sem Brueghel-képet nem vettünk
MNB: sem hegedűt, sem Brueghel-képet nem vettünk
A jegybank cáfolta a Guarnieri-hegedű megvásárlását és a Balkán Fanatik támogatását. Emellett Matolcsy György szervezete közölte, Róna Pétertől sem béreltek ingatlant, de azért elhelyeztek egy oldalvágást az FB-tag felé.
2014.04.17. 14:35
Hir24.hu
Ismét Orbán és Matolcsy a téma külföldön
Die Zeit című német liberális hetilap az ukrajnai válsággal kapcsolatban foglalkozott csütörtökön Magyarországgal, a Párizsban megjelenő The International New York Times (INT) Matolcsy György jegybankelnök ... ...
2014.04.17. 13:45
Napi.hu
A Goldman Sachs fizethette Matolcsy ebédjét
Alighanem a Goldman Sachs fizette azt az ebédet, amelyen Matolcsy György még miniszterként állítólag kifecsegte az IMF-titkot, legalábbis erre lehet következtetni a Nemzetgazdasági Minisztérium válaszából.
2014.04.01. 08:57
168ora.hu
Nem az NGM fizette a "Goldmanos ebédet"
Alighanem a Goldman Sachs fizette azt az ebédet, amelyen Matolcsy György még miniszterként állítólag kifecsegte az IMF-titkot, legalábbis erre lehet következtetni a Nemzetgazdasági Minisztérium...
2014.03.31. 17:30
Portfolio.hu
Matolcsyval egyeztetett Szili a devizahitelesekről
Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnöke és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke megegyezett abban, hogy a választások után létrehoznak egy munkacsoportot a devizahitelesek helyzetének kezelése érdekében.
2014.03.29. 07:25
Profitline.hu
 Matolcsy és Szili komoly eszmecserét folytattak
Matolcsy és Szili komoly eszmecserét folytattak
Bejutott Matolcsy György jegybankelnökhöz Szili Katalin, aki jelenleg a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt vezetője.
2014.03.28. 17:10
Hvg.hu
Matolcsy és Szili devizahiteles munkacsoportról állapodtak meg
Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnöke és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke megegyezett abban, hogy a választások után létrehoznak egy munkacsoportot a devizahitelesek helyzetének kezelése érdekében. [...] Bővebben!
2014.03.28. 13:58
Mandiner.hu
Devizahiteles munkacsoportot állítanak fel Matolcsyék
Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnöke és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke megegyezett abban, hogy a választások után létrehoznak egy...
2014.03.28. 13:47
Portfolio.hu
Bajnai szerint nagyot buktunk az IMF-hitel visszafizetésével
Orbán Viktor és Matolcsy György „propagandahúzásának” tartja Bajnai Gordon az IMF-hitel korai visszafizetését: szerinte ezen 14 milliárd forintot bukott az ország. A volt miniszterelnök szerint Paks bővítésére kétszer nagyobb hitelt vettünk fel kiszolgáltatva az országot az oroszoknak, ráadásul az áram is drágább lesz. [...] Bővebben!
2014.03.26. 15:57
Mandiner.hu
Tüntetés az MNB-nél – „Matolcsy: csak alkalmatlan vagy bűnös is?”
Tüntetés az MNB-nél – „Matolcsy: csak alkalmatlan vagy bűnös is?”
Matolcsy György jegybankelnök távozását követelték az Együtt-PM szövetség aktivistái a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri székházánál csütörtökön.
2014.03.21. 16:15
168ora.hu
"Matolcsy: csak alkalmatlan vagy bűnös is?"
Matolcsy György jegybankelnök távozását követelték az Együtt-PM szövetség aktivistái a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri székházánál csütörtökön.
2014.03.20. 11:59
Stop.hu
Matolcsy ellen tüntetett az Együtt-PM a jegybanknál
A párt szerint ha beigazolódik, hogy Matolcsy György valóban államtitkot kotyogott ki külföldi bankároknak, akkor távoznia kell a Magyar Nemzeti Bank éléről. Az Együtt-PM aktivistái egy molinó mellett „Matolcsy: csak alkalmatlan vagy bűnös is?” feliratú lapokat ragasztottak a jegybank ajtajára, valamint szórtak szét az utcán. [...] Bővebben!
2014.03.20. 11:24
Mandiner.hu
Matolcsyék egyre mélyebbre süllyednek a szivárogtatási botrányba
Matolcsy volt kabinetfőnöke közleményt adott ki, és azt állítja, nem vett részt azon az üzleti ebéden, amelyről könyvében megírta, hogy Matolcsy György kiszivárogtatta a Goldman Sachsnak az IMF-tárgyalások megkezdését. Azt is hangsúlyozza, hogy a résztvevőktől semmilyen információt nem kapott az ebédről.
2014.03.19. 16:55
Hvg.hu
Wiedermann Helga kikéri magának, igenis tényregényt írt
Wiedermann Helga, Matolcsy György volt kabinetfőnöke kikéri magának, hogy fikciónak nevezzék a könyvét. Elmondása szerint hamis állításokat fogalmaztak meg a "Sakk és Póker - krónika a magyar...
2014.03.19. 13:26
Portfolio.hu
 Feljelentés lett Matolcsy kiszivárogtatási ügyéből
Feljelentés lett Matolcsy kiszivárogtatási ügyéből
Az Együtt-PM ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, miután a gyanú szerint – amelyet egykori kabinetfőnökének könyve megerősít – Matolcsy György 2011 őszén gazdasági miniszterként bennfentes információkat árult el a Goldman Sachs bankárainak arról, hogy Magyarország felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Valutaalappal.
2014.03.18. 17:40
Hvg.hu
Az USA-hoz fordul az ellenzék Matolcsy miatt
Az amerikai értékpapír-felügyelethez fordul az ellenzéki összefogás, amiért gyanújuk szerint Matolcsy György gazdasági miniszterként bennfentes információt osztott meg külföldi bankárokkal. Molnár Csaba ... ...
2014.03.17. 16:06
Napi.hu
Matolcsy ominózus ebédje miatt az USA-hoz fordul a baloldal
Az amerikai értékpapír-felügyelethez fordul az ellenzéki összefogás, amiért gyanújuk szerint Matolcsy György gazdasági miniszterként bennfentes információt osztott meg külföldi bankárokkal.
2014.03.17. 16:00
Hvg.hu
A baloldal az amerikai értékpapír-felügyelethez fordul Matolcsy "kiszivárogtatása" miatt
Az amerikai értékpapír-felügyelethez fordul az ellenzéki összefogás, amiért gyanújuk szerint Matolcsy György gazdasági miniszterként bennfentes információt osztott meg külföldi bankárokkal.
2014.03.17. 14:49
Inforadio.hu
Gyengül a forint, de mi csak nevetünk
Az árfolyam erre-arra csapkod, de Matolcsy György MNB-elnök minden búra vigasz. Heti gazdaság.
2014.03.16. 21:04
Index.hu
 Matolcsy-botrány: Londonban szivárogtatásra emlékeznek
Matolcsy-botrány: Londonban szivárogtatásra emlékeznek
A jegybank szerint csak fikció az az üzleti ebéd, amelyen Matolcsy György kiszivárogtatta a Goldman Sachsnak, hogy a kormány az IMF-hez fordul. Matolcsy munkatársa szerint az ebéd megtörtént, csak a kiszivárogtatás nem igaz. Egy londoni elemző viszont emlékszik arra, hogy volt szivárogtatás.
2014.03.14. 21:20
Hvg.hu
"Matolcsynak le kell mondania, ez azonban nem elég"
A baloldali összefogás szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek tisztáznia kell, tudott-e arról, hogy Matolcsy György 2011 novemberében "bennfentes információkat szivárogtatott ki" a Goldman Sachs bankárainak, illetve hogy utasította-e erre az akkori gazdasági minisztert.
2014.03.14. 16:50
Hvg.hu
Orbán tudott Matolcsy bennfentes szivárogtatásáról?
A baloldali összefogás szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek tisztáznia kell, tudott-e arról, hogy Matolcsy György 2011 novemberében "bennfentes információkat szivárogtatott ki" a Goldman Sachs bankárainak, illetve hogy utasította-e erre az akkori gazdasági minisztert.
2014.03.14. 15:47
Stop.hu
Scheiring: Orbán utasította Matolcsyt, hogy szivárogtasson?
Scheiring: Orbán utasította Matolcsyt, hogy szivárogtasson?
A baloldali összefogás szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek tisztáznia kell, tudott-e arról, hogy Matolcsy György 2011 novemberében "bennfentes információkat szivárogtatott ki" a Goldman Sachs bankárainak, illetve hogy utasította-e erre az akkori gazdasági minisztert.
2014.03.14. 15:35
Hir24.hu
Tudott-e Orbán Matolcsy kiszivárogtatásáról?
Tudott-e Orbán Matolcsy kiszivárogtatásáról?
A baloldali összefogás szerint a miniszterelnöknek tisztáznia kell, tudott-e arról, hogy Matolcsy György "bennfentes információkat szivárogtatott ki" a Goldman Sachs bankárainak.
2014.03.14. 14:28
Metropol.hu
Matolcsy szivárogtatása: megszólalt az IMF
Matolcsy szivárogtatása: megszólalt az IMF
Nem tud arról az ominózus ebédről a Nemzetközi Valutaalap, amelyen Matolcsy György még nemzetgazdasági miniszterként állítólag kikotyogta bankároknak, mit tervez a kormány.
2014.03.14. 14:15
Fn24.hu
Pleschinger: nem került sor bennfentes információ átadására
Pleschinger Gyula az origo hírportálnak azt állította, nem igaz, hogy Matolcsy György bennfentes információt adott volna át a Goldman Sachs pénzintézet képviselőinek 2011 novemberében.
2014.03.13. 23:55
Profitline.hu
Matolcsy nem fecsegte ki az IMF-titkot a volt államtitkár szerint
Nem igaz, hogy Matolcsy György bennfentes információt adott volna át a Goldman Sachs pénzintézet képviselőinek 2011 novemberében - mondta az Origónak Pleschinger Gyula, az NGM egykori államtitkára.
2014.03.13. 22:15
Hvg.hu
Pleschinger is megszólalt Matolcsy szivárogtatásáról
Pleschinger is megszólalt Matolcsy szivárogtatásáról
Pleschinger Gyula az origo hírportálnak azt állította, nem igaz, hogy Matolcsy György bennfentes információt adott volna át a Goldman Sachs pénzintézet képviselőinek 2011 novemberében.
2014.03.13. 20:40
Hir24.hu
Pleschinger újra megmagyarázza Matolcsyt
Pleschinger Gyula az Origo hírportálnak azt állította, nem igaz, hogy Matolcsy György bennfentes információt adott volna át a Goldman Sachs pénzintézet képviselőinek 2011 novemberében. Az MNB monetáris ... ...
2014.03.13. 18:16
Napi.hu
Pleschinger szerint nem szivárogtatott Matolcsy
Pleschinger szerint nem szivárogtatott Matolcsy
Pleschinger Gyula az origo hírportálnak azt állította, nem igaz, hogy Matolcsy György bennfentes információt adott volna át a Goldman Sachs pénzintézet képviselőinek 2011 novemberében.
2014.03.13. 17:52
Metropol.hu
Ügyészségi vizsgálatot kértek Matolcsyra
Lemondásra szólítja fel a baloldali összefogás Matolcsy György jegybankelnököt, amiért 2011 őszén nemzetgazdasági miniszterként "bennfentes információkat szivárogtatott ki" bankároknak.
2014.03.13. 16:09
Stop.hu
A baloldali ellenzék lemondatná Matolcsyt
Lemondásra szólítja fel a baloldali összefogás Matolcsy György jegybankelnököt, amiért 2011 őszén nemzetgazdasági miniszterként „bennfentes információkat szivárogtatott ki” bankároknak. [...] Bővebben!
2014.03.13. 15:40
Mandiner.hu
Lemondatná az összefogás Matolcsyt
Lemondatná az összefogás Matolcsyt
Lemondásra szólítja fel a baloldali összefogás Matolcsy György jegybankelnököt, amiért 2011 őszén nemzetgazdasági miniszterként "bennfentes információkat szivárogtatott ki" bankároknak.
2014.03.13. 15:30
Hir24.hu
Matolcsy lemondását kéri a kormányváltó szövetség
Matolcsy György 2011. november 17-én hivatali titkot szivárogtatott ki.
2014.03.13. 14:50
Nepszava.hu
A baloldal Matolcsy lemondását, a legfőbb ügyész vizsgálatát kéri
Lemondásra szólítja fel a baloldali összefogás Matolcsy György jegybankelnököt, amiért 2011 őszén nemzetgazdasági miniszterként "bennfentes információkat szivárogtatott ki" bankároknak. tovább
2014.03.13. 14:49
Alon.hu
 Fikció Matolcsy ravasz szivárogtatása
Fikció Matolcsy ravasz szivárogtatása
A Magyar Nemzeti Bank frissen kiadott közleményében azt állítja, hogy a nagy visszhangot kiváltó Sakk és Póker című könyvben az a rész, hogy Matolcsy György tájékoztatta a Goldman Sachsot arról, hogy Magyarorsázg az IMF-hez fordult, fikció.
2014.03.13. 12:35
Life-style.hu
Bennfentes információkat adhatott ki Matolcsy
Bennfentes információkat adhatott ki Matolcsy
Elképesztő részletek derülnek a Wiedermann Helga, Matolcsy György volt kabinetfőnökének frissen megjelent könyvéből – írja az Index. Wiederman Helga, aki az MNB-be is követte Matolcsy Györgyöt, azt írta, hogy főnöke kikotyogta három bankárnak 2011-ben, hogy visszahívják az IMF-et és tárgyalni fognak. Zdeborszky György volt bankár a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, ha ez igaz, Matolcsy államtitkot árult el és azonnal le kellene mondania.
2014.03.13. 05:43
168ora.hu
 Orbán és a tévedhetetlen Matolcsy – közhelygyűjtemény sok rajongással
Orbán és a tévedhetetlen Matolcsy – közhelygyűjtemény sok rajongással
Most lerántják a leplet a Magyarország elleni pénzügyi támadásról! Brüsszel? Washington? Nemzetközi bankárok? Mindenhonnan ellenünk vonultak! Mit gépeltek két ujjal a Nemzetgazdasági Minisztériumban? Magyarország 2010-ben pedig tényleg egyenlő volt Görögországgal? Minden kiderül. Legalábbis Wiedermann Helga, Matolcsy György NGM-es kabinetfőnöke könyve ezt ígéri. A kormány gazdaságpolitikai lépéseinek fényezésénél és közhelyek pufogtatásánál sokkal többet azonban nem kapunk.
2014.03.12. 17:55
Hvg.hu
A Goldman Sachsnak szivárogtatott Matolcsy?
A Matolcsy György-féle gazdaságpolitika hátteréről szóló könyv szerint a volt gazdasági miniszter idő előtt kikotyogta a Goldman Sachs embereinek a kormány döntését az IMF-fel való kapcsolatfelvételről – írja az Index. [...] Bővebben!
2014.03.12. 15:28
Mandiner.hu
Mit köszönt meg Orbánnak Matolcsy?
„Együtt értük el a gazdasági sikereket”, amelyeket az elmúlt négy évben teljesített az ország – jelentette ki Matolcsy György a Sakk és póker című könyv bemutatóján.
2014.03.12. 04:10
Hetivalasz.hu
Matolcsy: együtt értük el a sikereket
"Együtt értük el a gazdasági sikereket", amelyeket az elmúlt négy évben teljesített az ország - jelentette ki Matolcsy György kedden a Sakk és póker című könyv bemutatóján. A jegybankelnök egyben megköszönte a rendezvényen résztvevő Orbán Viktornak, hogy a 2010-es kétharmados győzelem birtokában mindvégig bátor gazdaságpolitikát folytatott.
2014.03.12. 00:15
Profitline.hu
Így kell tárgyalni az IMF-fel
„Együtt értük el a gazdasági sikereket”, amelyeket az elmúlt négy évben teljesített az ország – jelentette ki Matolcsy György kedden a Sakk és póker című könyv bemutatóján. A jegybankelnök egyben megköszönte a rendezvényen részt vevő Orbán Viktornak, hogy a 2010-es kétharmados győzelem birtokában mindvégig bátor gazdaságpolitikát folytatott.
2014.03.11. 21:50
Mno.hu
Orbán Viktor megbuktatása volt a cél
Könyvet írt a Magyarország elleni gazdasági- és pénzügyi támadásokról Matolcsy György volt kabinetfőnöke.
2014.03.11. 20:20
Mno.hu
Orbán is elment a Matolcsy-könyv bemutatójára
"Együtt értük el a gazdasági sikereket", amelyeket az elmúlt négy évben teljesített az ország - mondta Matolcsy György kedden a Sakk és póker című könyv bemutatóján. A jegybankelnök egyben megköszönte a rendezvényen résztvevő Orbán Viktornak, hogy a 2010-es kétharmados győzelem birtokában mindvégig bátor gazdaságpolitikát folytatott.
2014.03.11. 19:55
Hvg.hu
Matolcsy: köszönet Orbánnak
"Együtt értük el a gazdasági sikereket", amelyeket az elmúlt négy évben teljesített az ország - jelentette ki Matolcsy György kedden a Sakk és póker című könyv bemutatóján. A jegybankelnök egyben megköszönte ... ...
2014.03.11. 19:55
Napi.hu
Orbán nagyon örülhetett minisztere hívásának
Orbán nagyon örülhetett minisztere hívásának
Matolcsy György volt kabinetfőnöke, Wiedermann Helga Sakk és póker című könyvéből az derül ki, hogy Matolcsy 2011 novemberében – még nemzetgazdasági miniszterként – egy éjszaka alatt elolvasta Frei Tamás A bankár című regényét, amelyből egyből ráismert a forint elleni támadás okaira – írja az a Heti Válaszra hivatkozva.
2014.03.07. 10:32
168ora.hu
Kik akarták megdönteni Orbán Viktort?
Amerikai és európai bankárok és politikusok fogtak össze 2011-ben a magyar kormányfő megbuktatásáért – legalábbis így látja Matolcsy György korábbi kabinetfőnöke. Wiedermann Helga Sakk és Póker című memoárjában azt állítja, hogy a kész forgatókönyv volt a magyar pénzügyi rendszer összeomlására, amit azonban sikeresen védett ki a kormányzat.
2014.03.06. 17:00
Hvg.hu
Kiderül, kik akarták megbuktatni Orbánt 2011 őszén
Széles koalíció alakult 2011 őszén Orbán Viktor megbuktatására – derül ki Matolcsy György volt kabinetfőnöke, Wiedermann Helga most megjelent memoárjából.
2014.03.05. 17:10
Hetivalasz.hu
Matolcsy nem elszabadult hajóágyú (FT-blog)
Matolcsy György egyéves vezetése alatt jó irányba fordult a Magyar Nemzeti Bank (MNB) irányítása - állítja a Nézőpont Intézet munkatársa a Financial Timesban megjelent cikkében. Magyarország nagyobbnak ... ...
2014.03.05. 09:37
Napi.hu
 Gyengítő pillanatok - egy éve vezeti Matolcsy az MNB-t
Gyengítő pillanatok - egy éve vezeti Matolcsy az MNB-t
Túlbuzgón támogatta Matolcsy György jegybankja a kormány gazdaságpolitikáját. Olyan mélyre vitte le az alapkamatot, hogy ez – a forintot gyengítve – már növeli az államadósságot, miközben gazdaságösztönző hatása minimális.
2014.03.01. 11:20
Life-style.hu
Besült Matolcsy csodafegyvere
Besült Matolcsy csodafegyvere
Hiába a kétezermilliárdos keret, öt hónap alatt mindössze ötvenmilliárd forintra volt kereslet a Matolcsy György jegybankelnökhöz kötődő növekedési hitelprogram második ütemében. A gazdaságélénkítő akció tavalyi első szakaszában a forrásokat ugyan hamar elkapkodták a cégek, a vállalati hitelállomány zsugorodását azonban így sem sikerült megállítani.
2014.02.28. 22:05
Nol.hu
Besült Matolcsy csodafegyvere
Besült Matolcsy csodafegyvere
Hiába a kétezermilliárdos keret, öt hónap alatt mindössze ötvenmilliárd forintra volt kereslet a Matolcsy György jegybankelnökhöz kötődő növekedési hitelprogram második ütemében. A gazdaságélénkítő akció tavalyi első szakaszában a forrásokat ugyan hamar elkapkodták a cégek, a vállalati hitelállomány zsugorodását azonban így sem sikerült megállítani. A vállalkozások 2013-ban kevesebb külső forráshoz jutottak hozzá, mint egy évvel korábban.
2014.02.28. 16:20
Nol.hu
Besült Matolcsy csodafegyvere
Besült Matolcsy csodafegyvere
Hiába a kétezermilliárdos keret, öt hónap alatt mindössze ötvenmilliárd forintra volt kereslet a Matolcsy György jegybankelnökhöz kötődő növekedési hitelprogram második ütemében. A gazdaságélénkítő akció tavalyi első szakaszában a forrásokat ugyan hamar elkapkodták a cégek, a vállalati hitelállomány zsugorodását azonban így sem sikerült megállítani.
2014.02.27. 18:28
Nol.hu
Sideburns (Spiler.info): Top 7 elcseszett jóslat 2013-ról
Szakértelem, zsurnalizmus, hasra ütés, koppanás. Egyedül a mindenki által ezerszer megmosolygott Matolcsy György adott nagyjából pontos előrejelzést a 2013-as gazdasági növekedésről. [...] Bővebben!
2014.02.27. 16:35
Mandiner.hu
 Matolcsy egy éve
Matolcsy egy éve
Túlbuzgón támogatta Matolcsy György jegybankja a kormány gazdaságpolitikáját. Olyan mélyre vitte le az alapkamatot, hogy ez – a forintot gyengítve – már növeli az államadósságot, miközben gazdaságösztönző hatása minimális.
2014.02.26. 13:45
Hvg.hu
Az ok, amiért Varga Mihály beszólt Matolcsyéknak
A kiélezett helyzetet jelzi, hogy a gyengülő forint miatt már Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is „beszólt” a Matolcsy György vezette MNB-nek.
2014.02.26. 11:32
Hetivalasz.hu
Doubravszky repülése: ennyit ér a bizalom
Saját emberétől szabadult Matolcsy György: az Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a sajtóhírek szerint kitette a szűrét a jegybank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központját vezető Doubravszky Györgynek.
2014.02.25. 15:40
Nol.hu
Megbukott Matolcsy bizalmasa
Megbukott Matolcsy bizalmasa
Távozik a jegybank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának (PFK) éléről Doubravszky György – értesült a Privátbankár.
2014.02.25. 11:55
Fn24.hu
Doubravszky repülése: ennyit ér a bizalom
Saját emberétől szabadult Matolcsy György: az Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a sajtóhírek szerint kitette a szűrét a jegybank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központját vezető Doubravszky Györgynek.
2014.02.25. 11:20
Nol.hu
Távozik az MNB-től Doubravszky (2.)
Leváltották a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának (PFK) éléről Matolcsy György bizalmi emberét, Doubravszky Györgyöt - értesült a privatbankar.hu. Binder István felügyeleti...
2014.02.25. 10:34
Portfolio.hu
Leváltották Doubravszky Györgyöt
Matolcsy György bizalmi emberének számított.
2014.02.25. 10:21
Nepszava.hu
Matolcsy és a kormány miatt gyenge a forint?
Az Együtt-PM szövetség szerint a jegybank monetáris politikája és a máig Matolcsy György nevével fémjelzett kormányzati gazdaságpolitika felelős a gyenge forintárfolyamért.
2014.02.21. 18:21
Stop.hu
Nekünk nagyon fáj - Orbánék pont ezt akarják?
Már nem csak a kormány, de a Fidesz is kikelt a tartósan gyenge forintárfolyam ellen - a lakosságról, a devizahitelesekről nem is beszélve. Ennek ellenére nem látszik a fordulat, sőt. Elemzők szerint a forint lejtmenete Matolcsy György és Orbán Viktor titkos fegyvere a gazdaság felpörgetésére. De milyen árat fizetünk ezért?
2014.02.21. 06:43
Stop.hu
A CIB bízik a magyar piacban
A CIB anyabankjának külföldi leányvállalatokért felelős vezetője Matolcsy György MNB-elnöknél járt, és biztosította arról, hogy az olasz pénzintézet hosszú távra tervez Magyarországon.
2014.02.20. 23:45
Nol.hu
Árfolyamzuhanás: mi volt a baja Vargának?
A költségvetésben tényleg nem jelent óriási problémát a forintárfolyam zuhanása, a tartalékok zárolásával kezelni lehet a kiesést. De miért aggódott akkor Varga Mihály korábban? És most miért nem? Úgy tűnik, a miniszter leginkább azzal küzd, hogy leplezze egyre nyilvánvalóbb konfliktusát elődjével, Matolcsy György jelenlegi jegybankelnökkel.
2014.02.20. 17:55
Nol.hu
A CIB bízik a magyar piacban
A CIB anyabankjának külföldi leányvállalatokért felelős vezetője Matolcsy György MNB-elnöknél járt, és biztosította arról, hogy az olasz pénzintézet hosszú távra tervez Magyarországon.
2014.02.20. 16:55
Nol.hu
Árfolyamzuhanás: mi volt a baja Vargának?
A költségvetésben tényleg nem jelent óriási problémát a forintárfolyam zuhanása, a tartalékok zárolásával kezelni lehet a kiesést. De miért aggódott akkor Varga Mihály korábban? És most miért nem? Úgy tűnik a miniszter leginkább azzal küzd, hogy leplezze egyre nyilvánvalóbb konfliktusát elődjével, Matolcsy György jelenlegi jegybankelnökkel.
2014.02.20. 14:00
Nol.hu
Belevágtak a kalandba Matolcsyék
Hiába üzent szóvirágokban Varga Mihály, a Matolcsy György vezette monetáris tanács újabb 15 bázisponttal 2,70 százalékra vágta az alapkamatot.
2014.02.18. 15:39
Nol.hu
Belevágtak a kalandba Matolcsyék
Hiába üzent szóvirágokban Varga Mihály, a Matolcsy György vezette monetáris tanács újabb 15 bázisponttal 2,70 százalékra vágta az alapkamatot.
2014.02.18. 15:35
Nol.hu
A „szeretett” Európai Bizottság
Wiedermann Helgának, Matolcsy György volt kabinetfőnökének nemsokára megjelenő könyvéből (melynek lényegét a Magyar Nemzet pénteki száma foglalta össze) fekete-fehéren kiderül, hogy az Orbán-kormány hatalomra kerülése után az Európai Bizottság, élén Olli Rehn (ejtsd: Oli Rém) pénzügyi biztossal, hazánkat lehetetlen helyzetbe kívánta hozni.
2014.02.17. 13:00
Mno.hu
Matolcsyzmus kétmilliárdért
Kétmilliárd forintot, a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdaságtudományi karán az oktatásra rendelkezésre álló összeg kétszeresét költi minden évben a Magyar Nemzeti Bank saját közgazdasági ösztöndíjprogramjára. A jegybank tegnap sajtóközleményben jelentette, be, hogy öt éven át – voltaképp Matolcsy György elnöki mandátumának a végéig – tartó programot hirdet a pénzügyi kultúra emelése, és a közgazdasági gondolkodás serkentése céljából. A Pallasz Athéné Közgondolkodási Program kiemelt célja, hogy „a tehetséges magyar kutatók a társadalomtudományok – főként a közgazdaságtan, pénzügyek és azok peremtudományai – területén minél több, nemzetközileg is elismert színvonalú szellemi alkotást hozzanak létre.”
2014.02.16. 16:55
Nol.hu
MSZP: a GDP alapján nincs ok az örömre
Matolcsy György 2010-ben még 7 százalékos gazdasági növekedést prognosztizált 2013-ra, 2014-re.
2014.02.14. 14:34
Nepszava.hu
Papíron az Orbán elleni összeesküvés
Matolcsy György volt kabinetfőnökének a Magyarország elleni pénzügyi támadásokról szóló hamarosan megjelenő memoárját ismerteti a Magyar Nemzet.
2014.02.14. 12:40
Hir24.hu
Matolcsy: Olli Rehn ott tett keresztbe nekünk, ahol tudott
Ahol tudott, keresztbe tett a magyar kormánynak az unió pénzügyi biztosa a 2010–2011-es válság során. Ez derül ki Matolcsy György volt kabinetfőnökének hamarosan megjelenő könyvéből.
2014.02.14. 10:10
Mno.hu
"Elhatározták, hogy megdöntik Orbán Viktort" - Matolcsy embere memoárt írt
Olli Rehn, az Európai Bizottság finn pénzügyi biztosa ahol tudott, keresztbe tett Magyarországnak a 2010-2011-es válságkezelés során - derül ki Matolcsy György volt kabinetfőnökének, Wiedermann Helgának a nemsokára megjelenő könyvéből, amelyből a Magyar Nemzet közölt részleteket pénteken. A szerző a beszámoló szerint arról is írt, hogy "valahol már 2011 tavaszán elhatározták, hogy megdöntik Orbán Viktort és kormányát".
2014.02.14. 09:15
Hvg.hu
Magyarország elleni összeesküvésről ír Matolcsy embere
Olli Rehn, az Európai Bizottság finn pénzügyi biztosa ahol tudott, keresztbe tett Magyarországnak a 2010–2011-es válságkezelés során – derül ki Matolcsy György volt kabinetfőnökének ... ...
2014.02.14. 08:05
Napi.hu
Kitálal Matolcsy volt kabinetfőnöke
Olli Rehn, az Európai Bizottság finn pénzügyi biztosa ahol tudott, keresztbe tett Magyarországnak a 2010–2011-es válságkezelés során – derül ki Matolcsy György volt kabinetfőnökének, Wiedermann Helgának nemsokára megjelenő könyvéből, amely a hazánk elleni pénzügyi és gazdasági támadásokat eleveníti fel. A visszaemlékezés részletesen foglalkozik a Magyarország és a forint elleni 2011-es spekulációs támadással, és bemutatja annak hátterét.
2014.02.14. 05:31
Mno.hu
Cinkotai távozik a jegybankból?
Hamarosan elhagyja a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsát Cinkotai János, értesült az Origo. Az Origo információi szerint Cinkotai János távozik az MNB-ből. A lap úgy tudja, Matolcsy György elnöknek ... ...
2014.02.12. 21:49
Napi.hu
Kovács Erika békíti ezentúl az adósokat
Matolcsy György kinevezte a Pénzügyi Békéltető Testület új elnökét.
2014.02.11. 10:21
Index.hu
Kovács Erika lett a pénzügyi főbékéltető
Kovács Erikát nevezte ki az MNB mellett működő Pénzügyi Békéltető Testület elnökévé Matolcsy György jegybankelnök.
2014.02.10. 18:25
Nol.hu
Kovács Erika lett a pénzügyi főbékéltető
Kovács Erikát nevezte ki az MNB mellett működő Pénzügyi Békéltető Testület elnökévé Matolcsy György jegybankelnök.
2014.02.10. 16:58
Nol.hu
Borókai lánya szervezi Matolcsyék bulijait
Borókai Gábor Heti Válasz-főszerkesztő, volt fideszes kormányszóvivő lányának a cége szervezi a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank dolgozóinak csapatépítő programjait és konferenciáit közel 25 millió forintért - írja a Napi.hu.
2014.02.06. 18:55
Hvg.hu
Bajnai meghallgatná Matolcsyt
Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint Matolcsy György jegybankelnöknek a parlament gazdasági bizottsága előtt kellene beszámolnia a forintárfolyam alakulásáról, és felül kellene vizsgálni a növekedési hitelprogramot is.
2014.02.04. 18:22
Stop.hu
Egyelőre nem lépnek le a bankok
A tavalyi év végén felmerült, hogy négy nagy veszteséges bank távozhat Magyarországról. A Matolcsy György jegybankelnök által említett bankok azonban egyelőre nem akarnak lelépni, sőt, úgy tűnik, hogy ha egyszer már ilyen sok pénzt elköltöttek nálunk, inkább maradnának még.
2014.02.03. 13:55
Profitline.hu
Matolcsy elnémult
Két-három sebességes Európáról, Magyarország központi motor szerepéről, Titanicról és a nagy jegybankok által hizlalt jéghegyekről is beszélt Matolcsy György tegnap az első alkalommal megrendezett budapesti Lámfalussy-konferencián.
2014.02.02. 00:55
Nol.hu
Matolcsy elnémult
Két-három sebességes Európáról, Magyarország központi motor szerepéről, Titanicról és a nagy jegybankok által hizlalt jéghegyekről is beszélt Matolcsy György tegnap az első alkalommal megrendezett budapesti Lámfalussy-konferencián.
2014.02.01. 21:20
Nol.hu
A szerk. (Népszabadság): Ütem
Nem tudjuk, ifjúkorában milyen táncos volt Matolcsy György, de így visszatekintve úgy tűnik, nem lehetett a parkett ördöge. [...] Bővebben!
2014.02.01. 09:41
Mandiner.hu
Könnyű célpont vagyunk a jegybank miatt
Az elemzők szerint Orbán Viktornak nem kell állást foglalnia a forintárfolyammal kapcsolatban, Matolcsy György pedig most azzal segíthetne a legtöbbet, ha nem mond semmit.
2014.02.01. 06:30
Nol.hu
Matolcsy szót kért, csúcson az euró
Matolcsy György az ebédszünet előtt összefoglalta a mai jegybanki konferencia fő üzeneteit.
2014.02.01. 06:30
Nol.hu
Matolcsy elnémult
Két-három sebességes Európáról, Magyarország központi motor szerepéről, Titanicról és a nagy jegybankok által hizlalt jéghegyekről is beszélt Matolcsy György tegnap az első alkalommal megrendezett budapesti Lámfalussy-konferencián.
2014.02.01. 05:36
Nol.hu
Matolcsyn a világ szeme, Orbán szavait is beárazza ma a piac
Soha ekkora figyelem nem övezett budapesti közgazdasági rendezvényt. A Magyar Nemzeti Bank első ízben szervezte meg a Lámfalussy Sándor professzor előtt tisztelgő konferenciát, ahol az osztrák, a francia és a lett jegybankelnök is részt vesz majd, de a spanyol, a török és az orosz társintézmény is magas szinten képviselteti magát. Mindez azonban kevés. A pénzpiaci elemzők ma Matolcsy György köszöntőjét és Orbán Viktor nyitóbeszédét fogják nézni, elemezni, szétszedni.
2014.01.31. 20:00
Nol.hu
Matolcsy szót kért, csúcson az euró
Matolcsy György elnök az ebédszünet előtt összefoglalta a mai jegybanki konferencia fő üzeneteit. A forint közben két éve nem látott szintre gyengült az euróval szemben.
2014.01.31. 20:00
Nol.hu
Kivégezték a forintot
A forint a reggeli 309-ről kora délutánra 314-ig zuhant az euróval szemben. Sem Orbán Viktor, sem Matolcsy György nem nyugtatta meg a befektetőket.
2014.01.31. 17:10
Fn24.hu
Matolcsy szót kért, csúcson az euró
Matolcsy György elnök az ebédszünet előtt összefoglalta a mai jegybanki konferencia fő üzeneteit. A forint közben két éve nem látott szintre gyengült az euróval szemben.
2014.01.31. 13:45
Nol.hu
Könnyű célpont vagyunk a jegybank miatt
Az elemzők szerint Orbán Viktornak nem kell állást foglalnia a forintárfolyammal kapcsolatban, Matolcsy György pedig most azzal segíthetne a legtöbbet, ha nem mond semmit.
2014.01.31. 12:51
Nol.hu
Matolcsy ma megállíthatja a forint vesszőfutását
A jegybank mai konferenciáján Matolcsy György beszéde heves reakciókat okozhat a forint piacán, számos külföldi jegybankár mellett Orbán Viktor is részt vesz az eseményen. A választások felé közeledve visszaerősödhet a forint, szóbeli intervencióval nyugtathatják a hazai devizát.
2014.01.31. 12:25
Profitline.hu
Orbán: Már nem a válságkezeléssel kell foglalkozni
A miniszterelnök szerint ha a parlamenti választás után is folytatódhat a jelenlegi gazdaságpolitika, akkor Magyarország előtt egy nagy, felívelő fejlesztési korszak áll. Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által szervezett pénteki Lámfalussy-konferencián utalt a feltörekvő piacokon tapasztalt árfolyam-ingadozásokra is, amellyel kapcsolatban leszögezte, az árfolyamkérdést kizárólagos jegybanki hatáskörnek tartja. Kijelentette egyúttal: a magyar gazdaság rendkívül stabil. Matolcsy György arról beszélt: a kormányoknak és a jegybankoknak együtt kell működni.
2014.01.31. 12:00
Mno.hu
Nem volt nyugtató, elszállt a forint
Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök mai nyilatkozataikkal nem tudták megnyugtatni a befektetőket, a forint árfolyama a csütörtök esti erősödés után újra elszállt.
2014.01.31. 11:55
Nol.hu
Nem volt nyugtató, elszállt a forint
Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök mai nyilatkozataikkal nem tudták megnyugtatni a befektetőket, a forint árfolyama a csütörtök esti erősödés után újra elszállt.
2014.01.31. 11:16
Nol.hu
Matolcsy furcsán vélekedik a jegybanki függetlenségről
Olyan időket élünk, amikor a kormányoknak és jegybankoknak nagyon szorosan együtt kell működni, össze kell fogni - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank által rendezett Lámfalussy-konferencián pénteken Budapesten.
2014.01.31. 11:14
Stop.hu
Orbán ellopta a show-t Matolcsytól
A forint árfolyama miatt mindenki a Lámfalussy-konferenciára figyelt, ahol Matolcsy György és Orbán Viktor is felszólalt. A jegybankelnök most kerülte a kamatcsökkentésre vonatkozó kifejezéséket, és csak azt bizonygatta, hogy milyen jó a kapcsolata a kormánnyal. Orbán Viktor viszont üzent a piacoknak, az EU-nak szerinte szokatlan dolgokat kell megtennie, Magyarország pedig egy felívelő időszak elé néz.
2014.01.31. 10:55
Hvg.hu
Beszakadt a forint, Orbán és Matolcsy nem nyugtatott meg senkit
Pénteken nem sokkal 11 óra előtt ismét 312 forint fölé emelkedett az euró árfolyama azt követően, hogy reggel Matolcsy György jegybankelnök és Orbán Viktor is megszólalt az árfolyammozgásokkal kapcsolatban - de semmi megnyugtatót nem mondtak.
2014.01.31. 10:55
Hvg.hu
Matolcsy: „Kéz a kézben” a jegybank és a kormány
Olyan időket élünk, amikor a kormányoknak és jegybankoknak nagyon szorosan együtt kell működni, össze kell fogni – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank által rendezett Lámfalussy-konferencián pénteken Budapesten. [...] Bővebben!
2014.01.31. 10:18
Mandiner.hu
Orbán: szokatlan dolgokat kell megtennünk
Matolcsy György köszöntőjével és Orbán Viktor beszédével vette kezdetét a Magyar Nemzeti Bank pénteki Lámfalussy-konferenciája, melynek témája az euróbevezetés dilemmája. A magyar jegybankelnök már...
2014.01.31. 09:54
Portfolio.hu
Matolcsyn a világ szeme, Orbán szavait is beárazza ma a piac
Soha ekkora figyelem nem övezett budapesti közgazdasági rendezvényt. A Magyar Nemzeti Bank első ízben szervezte meg a Lámfalussy Sándor professzor előtt tisztelgő konferenciát, ahol az osztrák, a francia és a lett jegybankelnök is részt vesz majd. A pénzpiaci elemzők viszont Matolcsy György köszöntőjét és Orbán Viktor nyitóbeszédét fogják nézni, elemezni, szétszedni. A jegybankelnök és a kormányfő akár el is dönthetik a forint sorsát.
2014.01.31. 07:25
Nol.hu
Ingatag lábakon áll a forint
Matolcsy György megnyugtató szavaira vártak a befektetők, de ez elmaradt.
2014.01.31. 05:20
Nepszava.hu
A vér szagára gyűlnek a spekulánsok
Mind a piaci elemzésekből, mind a határidős árazásokból úgy látszik, hogy vége kellene lennie Magyarországon a kamatcsökkentési ciklusnak, sőt, emelésre lehet szükség. Matolcsy György MNB-elnök...
2014.01.30. 17:00
Portfolio.hu
MSZP: az orbáni gazdaságpolitika kudarca a forint gyengülése
Felszólítják Matolcsy György jegybankelnököt, hogy meggondolatlan nyilatkozataival ne rontsa tovább a helyzetet.
2014.01.30. 15:31
Nepszava.hu
"Ütnek minket, és mi nem védekezünk"
Akár 318-ig is elszaladhat a forint euróval szembeni árfolyama, Matolcsy György jegybankelnök pedig még olajat öntött is a tűzre szerdai nyilatkozatával az elemzők szerint. Ők ugyanakkor arra számítanak, hogy gyors visszarendeződés következik be, mivel a magyar gazdaság fundamentumai nem rosszak. Ha azonban a forint árfolyama mégis tartósan ezen a szinten ragad, akkor azt már a pénztárcánkon is megérezhetjük.
2014.01.30. 12:25
Ingatlanmenedzser.hu
Beárazták Unortodoxiát: ezért zuhan a forint
Szerdán újabb példáját láthattuk annak, milyen szakadék tátong a realitások és a Fidesz sikerpropagandája között: miközben mindenki a forint zuhanásával kapcsolatos bejelentést várt, Matolcsy György az unortodox gazdaságpolitikát dicsőítő szólamokat hangoztatott. Az eredmény nem is maradt el, és félő, hogy a még keményebb piaci reakciók még előttünk vannak.
2014.01.30. 11:34
168ora.hu
Hatalmasat zuhant a forint és Matolcsy csak rontott a helyzeten
Nagyot esett tegnap a forint árfolyama a túl alacsony kamatszint, egy alaptalan pletyka és Matolcsy György szerencsétlen nyilatkozata miatt. Ma reggel sem látszik javulás az árfolyamban.
2014.01.30. 10:01
Piacesprofit.hu
Matolcsy: Ez egy nagy eredmény
Magyarország jó úton jár, amit már az Európai Unió is elismer – mondta az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán Matolcsy György.
2014.01.29. 18:50
Mno.hu
Matolcsy: jó döntés volt a kamatcsökkentési folyamat
Matolcsy György szerint jó döntés volt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kezdett kamatcsökkentési folyamat, amelyet szavai szerint a folyó fizetési mérleg tartós többlete, valamint az államadósság kezelésében végrehajtott sikeres fordulat is megalapozott. Hozzátette: mivel az infláció tartósan a 3 százalékos cél alatt van, ezért definíciószerűen van némi tere a további kamatcsökkentésnek.
2014.01.29. 18:10
Profitline.hu
Matolcsy: a válság nem ért véget
A magyar válságkezelést példaként állította Európa elé Matolcsy György, aki a legfontosabb reformok közül kifelejtette a rezsicsökkentést, ellenben jól kiemelte a bankadót.
2014.01.29. 17:30
Nol.hu
Csak nehogy azt gondolják, hogy mi sem mernénk kamatot emelni
Rég nem látott nyomás alá került a forint, de Matolcsy György jegybankelnök mai szavai szerint nem állunk meg a kamatvágásokkal. Fundamentálisan tényleg nem vagyunk összehasonlíthatóak Törökországgal...
2014.01.29. 17:00
Portfolio.hu
Matolcsyt nem izgatja a forintgyengülés, tovább vágna
A feltörekvő piacok egyes országaiban tapasztalható árfolyamválság közepette Matolcsy György magyar jegybankelnök szerdán kora délután az AmCham rendezvényén szólalt fel. A jegybankelnök Magyarország eredményeit méltatta, a siker titka pedig a strukturális reformok és tehermegosztás kombinációja volt. Matolcsy emellett kiemelte, hogy meglátása szerint továbbra is mérsékelt az inflációs nyomás itthon és az egész eurózónában, ez pedig további teret ad a kamatcsökkentésre.
2014.01.29. 16:35
Hvg.hu
Matolcsy: jó döntés volt a kamatcsökkentési folyamat
Matolcsy György szerint jó döntés volt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kezdett kamatcsökkentési folyamat, amelyet szavai szerint a folyó fizetési mérleg tartós többlete, valamint az államadósság kezelésé- ben végrehajtott sikeres fordulat is megalapozott. Olvasson tovább >>>
2014.01.29. 16:14
Mon.hu
Hol van a vége? - 330-as euróárfolyamig nincs megállás?
Nem lát különösebb okot arra Matolcsy György, hogy ne folytatódjon az MNB kamatcsökkentése, ezt elsősorban a mérsékelt inflációs nyomással indokolta, de az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) rendezvényén ... ...
2014.01.29. 15:49
Napi.hu
Matolcsy: Jó ötlet volt a kamatcsökkentés
Jó döntés volt az alapkamat csökkentése, ami várhatóan még folytatódni fog – mondta Matolcsy György jegybankelnök, a forintgyengülést viszont nem kommentálta. [...] Bővebben!
2014.01.29. 15:30
Mandiner.hu
Matolcsy: a válság nem ért véget
A magyar válságkezelést példaként állította Európa elé Matolcsy György, aki a legfontosabb reformok közül kifelejtette a rezsicsökkentést, ellenben jól kiemelte a bankadót.
2014.01.29. 14:38
Nol.hu
Semmi sem túl drága: Matolcsy dönti a forintot
Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank elnökeként még csak most ismerkedik a szóbeli intervenció elnevezésű fogalommal - a jelek szerint nem túl hatékonyan. Bár lehetősége lett volna megállítani a forint beomlását, nem tette.
2014.01.29. 14:33
Stop.hu
Matolcsy: Nem vagyunk Törökország, folytathatjuk a kamatcsökkentést!
A mai napon Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az American Chamber of Commerce üzleti fórumán adott elő a magyar gazdaság helyzetéről. Az elnök rendkívül optimistán számolt be a gazdasági...
2014.01.29. 14:29
Portfolio.hu
Matolcsy még meg sem szólalt, már zuhan a forint
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke egy órakor beszél az AmCham rendezvényén.
2014.01.29. 11:52
Nepszava.hu
Órákon belül megszólal Matolcsy!
A mai napon várhatóan 13 óra 15 perces kezdettel beszédet mond Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az American Chamber of Commerce üzleti fórumán. Az elnök szavai mind a török események,...
2014.01.29. 11:34
Portfolio.hu
Matolcsy műkincseket vesz
Műkincseket vesz a Magyar Nemzeti Bank (NMB). Matolcsy György csapata 30 milliárd forintot szán a gyűjteményre 2018 végéig.
2014.01.17. 14:55
Nol.hu
Matolcsy műkincseket vesz
Műkincseket vesz a Magyar Nemzeti Bank (NMB). Matolcsy György csapata 30 milliárd forintot szán a gyűjteményre 2018 végéig.
2014.01.17. 08:59
Nol.hu
Nagyot apadt Magyarország devizatartaléka
Közel egymilliárd euróval csökkent a Matolcsy György vezette MNB pénze, ráadásul mindössze egyetlen hónap alatt.
2014.01.08. 16:26
Mmonline.hu
Tovább erősödött Matolcsy házon belüli ellenzéke
Az MNB monetáris tanácsa (MT) legutóbbi, december 17-i kamatmeghatározó ülésén heten (Balog Ádám, Bártfai-Mager Andrea, Gerhardt Ferenc, Kandrács Csaba, Kocziszky György, Matolcsy György és Windisch László) ... ...
2014.01.08. 14:22
Napi.hu
Keleti nyitás a bankrendszerben
A nyolc magyarországi nagybank közül négy a vártnál hamarabb elhagyja az országot, a korábban feltételezett három-négy év helyett ehhez félmásfél év is elég lesz – hangoztatta Matolcsy György a HírTV szombat esti adásában.
2013.12.24. 13:15
Nol.hu
Vicc lett az államadósságból
Egyedül Matolcsy György küld pénzt havi rendszerességgel.
2013.12.23. 09:42
Nepszava.hu
Törvénnyel kell rendezni a devizahitelesek ügyét - a nap legfontosabb hírei
Törvénnyel lehet visszamenőlegesen is megoldani a devizahitelesek problémáját - mondta a jegybank elnöke. Matolcsy György a Hír TV -ben a Kúria döntésére utalva azt mondta: azt tudomásul veszik, de nem értenek vele egyet.
2013.12.22. 20:11
Inforadio.hu
A törvény erejére van szükség (videó)
Matolcsy György szerint jogi úton, a törvény erejénél fogva kell rendezni a devizahitelek ügyét. Úgy gondolja, hogy a devizahitelek veszélyeztetik Magyarországot, a lakosait, sőt a bankjait is. [...] Bővebben!
2013.12.22. 10:32
Mandiner.hu
Matolcsy: A bankok visszaéltek erőfölényükkel
Bírálja a kúria döntését a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Matolcsy György a Bruttónak adott exkluzív interjúban hangsúlyozta: a devizahiteleknél a bankok visszaéltek erőfölényükkel.
2013.12.22. 08:43
Mno.hu
"Tudomásul vesszük, de nem szeretjük" - Matolcsy a Kúria döntéséről
Matolcsy György ma is azt gondolja: a bankok egy hibás gazdaságpolitika eredményeként közgazdaságilag hibás terméket hoztak létre a devizahitelezés felépítésekor. A Magyar Nemzeti Bank elnöke erről a HírTV Bruttó című műsorában beszélt.
2013.12.21. 21:30
Hvg.hu
Matolcsy nem szereti a Kúria döntését (2.)
Tudomásul vesszük, de nem szeretjük a Kúria döntését - nyilatkozta a HírTV Bruttó című, szombat este sugárzott műsorában Matolcsy György jegybankelnök. Meglátása szerint a kérdésben a Magyar Nemzeti...
2013.12.21. 19:38
Portfolio.hu
Matolcsy drasztikus bejelentése a Hír Tv-ben
A hitelállomány 70 százalékával rendelkező nyolc nagybank közül négy másfél éven belül elhagyhatja az országot – erre számít Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) unortodox elképzeléseiről elhíresült elnöke.
2013.12.21. 08:33
168ora.hu
Matolcsy: négy nagybank is kivonulhat az országból
Matolcsy György jegybankelnök szerint négy külföldi tulajdonú nagybank vonulhat ki Magyarországról a következő másfél évben. A Magyar Nemzeti Bank elnöke erről a Hír TV Bruttó című műsorában beszélt a szombat esti adás pénteken közölt előzetese szerint.
2013.12.20. 23:30
Profitline.hu
Ezt akarták? Négy nagybank is kivonulhat Magyarországról
Matolcsy György jegybankelnök szerint négy külföldi tulajdonú nagybank vonulhat ki Magyarországról a következő másfél évben. A Magyar Nemzeti Bank elnöke erről a Hír TV Bruttó című műsorában beszélt a szombat esti adás pénteken közölt előzetese szerint.
2013.12.20. 19:13
Stop.hu
Matolcsy: négy nagybank is kivonulhat az országból
Matolcsy György jegybankelnök szerint négy külföldi tulajdonú nagy- bank vonulhat ki Magyarországról a következő másfél évben. A Magyar Nemzeti Bank elnöke erről a Hír TV Bruttó című műsorában beszélt a szombat esti adás pénteken közölt előzetese szerint.
2013.12.20. 18:56
Mon.hu
Matolcsy: a külföldi nagybankok fele hamarosan kivonul az országból
Matolcsy György jegybankelnök szerint négy külföldi tulajdonú nagybank vonulhat ki Magyarországról a következő másfél évben. A Magyar Nemzeti Bank elnöke erről a Hír TV Bruttó című műsorában beszélt a szombat esti adás pénteken közölt előzetese szerint.
2013.12.20. 18:35
Nol.hu
Matolcsy: a külföldi nagybankok fele hamarosan kivonul az országból
Matolcsy György jegybankelnök szerint négy külföldi tulajdonú nagybank vonulhat ki Magyarországról a következő másfél évben. A Magyar Nemzeti Bank elnöke erről a Hír TV Bruttó című műsorában beszélt a szombat esti adás pénteken közölt előzetese szerint.
2013.12.20. 18:10
Nol.hu
Matolcsy: kivonulhat négy nagybank
Négy külföldi tulajdonú nagybank kivonulásáról beszélt a Hír TV Bruttó című műsorában Matolcsy György jegybankelnök. A műsort pénteken este vetítik, de a televízió honlapján megjelentekből eddig kiderült: a jegybankelnök szerint ez másfél év alatt következik be.
2013.12.20. 18:00
Hvg.hu
Matolcsy: másfél éven belül négy nagybank is kivonulhat
Négy külföldi tulajdonú nagybank kivonulásáról beszélt a Hír TV Bruttó című műsorában Matolcsy György jegybankelnök. A műsort később vetítik, de a televízió honlapján megjelentekből már kiderült:...
2013.12.20. 16:13
Portfolio.hu
Megdicsérte Matolcsyt Járai
Szükségesnek nevezte Járai Zsigmond a Matolcsy György vezetése alatt elindított jegybanki növekedési hitelprogramot és a kamatcsökkentéssel is egyetért - derül ki a volt jegybankelnök Heti Válasznak...
2013.12.18. 17:18
Portfolio.hu
Nem hallgatnak Orbánra: még mindig nem jönnek a babák
Hiába a - Matolcsy György szerint - szexuális vágyat keltő egykulcsos adó, hiába az állítólagos gazdasági felemelkedés, Magyarország még mindig nem teljesít jobban az ágyban. A természetes fogyás valamicskét csökkent, de így is kevesebben születtek, mit tavaly.
2013.12.17. 12:02
Stop.hu
Beleszaladt a pofonba Matolcsy
Azt állítja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (a Nézőpont Intézet konferenciáján): , hogy a négy legnagyobb hitelminősítőnek, a Moody’s-nak, a Standard & Poor’s-nak, a Fitchnek és a Nomurának tárgyalásokat kellene kezdenie Magyarországgal a felminősítésről.
2013.12.11. 10:48
168ora.hu
Lámfalussy-díjat alapít Matolcsy
A 84 éves nemzetközi hírű közgazdászról, Lámfalussy Sándorról nevezett el díjat Matolcsy György; a kitüntetést a a kiemelkedő közgadasági munkáért jár. Az MNB emellett díjazza azokat a 40 év alattiakat is, akik tudományos munkájukkal hozzájárultak a jegybank feladatainak megvalósításához.
2013.12.10. 23:15
Hvg.hu
Monyonle
Azt állítja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (a Nézőpont Intézet konferenciáján): „ha igaz, hogy lehetséges volt unortodox lépésekkel makrogazdasági fordulatot elérni strukturális reformokkal, miközben megmaradt a politikai stabilitás, és az EU válságkezelése megbukott, akkor itt az idő felszólítani Olli Rehn EU-biztost, hogy mondjon le.”
2013.12.10. 11:08
168ora.hu
Sületlenségekre nem reagálok - Király Júlia az MNB válaszáról
Közgazdasági sületlenségekre nem akar reagálni - mondta a Magyar Narancsnak Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) áprilisban lemondott alelnöke azzal kapcsolatban, hogy a Matolcsy György vezette jegybank közleményben kritizálta a korábbi, szintén a lapnak adott interjújában elhangzottakat.
2013.12.05. 22:45
Hvg.hu
Visszaszólt Király Júlia Matolcsynak
Számomra megtiszteltetés, hogy Matolcsy György világképében Kopits Györggyel egy szinten szerepelhetek - mondta Király Júlia.
2013.12.05. 13:23
Nepszava.hu
Forró napok várnak a forintra
Matolcsy György múlt csütörtöki mondatai adták meg a kezdőlökést a forint gyengüléséhez, az euróval szembeni árfolyam hétfő délelőtt már átlépte a 303-as szintet is, sőt, az esti órákban megközelítette a 304-es jegyzést, ám onnan visszafordult.
2013.12.02. 18:10
Nol.hu
Forró napok várnak a forintra
Matolcsy György múlt csütörtöki mondatai adták meg a kezdőlökést a forint gyengüléséhez, az euróval szembeni árfolyam hétfő délelőtt már átlépte a 303-as szintet is, onnan fordult vissza.
2013.12.02. 17:20
Nol.hu
Forró napok várnak a forintra
Matolcsy György múlt csütörtöki mondatai adták meg a kezdőlökést a forint gyengüléséhez, az euróval szembeni árfolyam hétfő délelőtt már átlépte a 303-as szintet is, sőt, az esti órákban megközelítette a 304-es jegyzést, ám onnan visszafordult.
2013.12.02. 14:27
Nol.hu
Matolcsy ismét a régi
Orbánék immár két bírósági fórumtól is muníciót várnak a devizahitelek problémájának megoldására: nem elég nekik a Kúria várható jogegységi döntése, hanem a számukra megbízhatóbbnak tűnő Alkotmánybírósághoz is fordultak. Eközben Matolcsy György is megtette a magáét a devizahitelesek megsegítésére: néhány elmés kijelentése elég volt a forint rohamos gyengüléséhez.
2013.12.02. 14:03
168ora.hu
Meddig zuhanhat a forint?
A vezető jegybakok továbbra is laza monetáris politikát preferáló nyilatkozatai ellenére nem esett ki az emelkedő trendből az EUR/HUF kurzusa, a forint gyengülését még a sikeres dollárkötvény kibocsátás sem tudta megállítani. Hatással volt az árfolyamra Matolcsy György nyilatkozata, aki az infláció alakulása alapján lát még mozgásteret további alapkamat csökkentésre.
2013.12.02. 08:30
Profitline.hu
Jobb pénzt kapnak az MNB-ben, amióta Matolcsy az elnök
Többen lettek a Magyar Nemzeti Banknál azóta, hogy Matolcsy György az elnök, és az átlagkereset is nőtt 36 ezer forinttal, 623 ezer forintra - írja a Blikk.
2013.12.02. 07:55
Life-style.hu
Több bért fizet Matolcsy
Budapest — Többen lettek a Magyar Nemzeti Banknál azóta, hogy Matolcsy György az elnök, és az átlagkereset is nőtt.
2013.12.01. 22:43
Blikk.hu
Aczél Endre (Galamus): A magyar „éceszgéber”
Ez az ember megbolondult. Okosabb mondás nem jutott eszembe, amikor Matolcsy György jegybankelnök legfrissebb szózatát olvastam. [...] Bővebben!
2013.11.30. 16:27
Mandiner.hu
Matolcsy még csak a kezdet vagy már a vég?
Azt állítja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (a jegybank szakmai konferenciáján), hogy Magyarországon most egyszerre van „fenntartható egyensúly és fenntartható növekedés”. Mint mondta, „most már mindenki elismeri, amiben a kezdetekben bíztunk”.
2013.11.30. 09:55
168ora.hu
Matolcsy: a jegybank szervezete átláthatóbb lett
A jegybank elnöke szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szervezeti felépítése átláthatóbbá, egyszerűbbé vált, a szervezeti egységek száma és így a vezetői munkakörök száma is jelentősen csökkent. Matolcsy György Tóbiás József (MSZP) országgyűlési képviselő a jegybanki létszámváltozásra vonatkozó írásbeli kérdésére válaszolt.
2013.11.30. 00:15
Profitline.hu
Tíz ember keres 2 milliónál többet a jegybanknál
Hiába mentek el sokan Simor András távozás után a Matolcsy György vezette jegybankból, több embert vettek fel, mint amennyi távozott - írja az Index.
2013.11.29. 18:50
Life-style.hu
Ennyit keresnek az MNB-ben
Képviselői kérdésre adott részletes választ Matolcsy György jegybankelnök arról, hogy vezetése alatt hogyan változott az MNB állományi létszáma és a fizetések. Ebből kiderül: 60 korábbi...
2013.11.29. 17:47
Portfolio.hu
Beleszaladt a pofonba Matolcsy György
Visszaszólt a Magyar Nemzeti Bank elnökének az Európai Központi Bank elnöke.
2013.11.29. 17:45
Hir24.hu
Cáfolja az EKB, amit Matolcsy mondott
Mario Draghi nem mondott olyat, mint amit Matolcsy György tőle idézett - közölte az Európai Központi Bank (EKB) szóvivője.
2013.11.29. 14:10
Life-style.hu
Nem mond le a biztos, akit Matolcsy szólított távozásra
Nem mond le Olli Rehn gazdasági EU-biztos, akit Matolcsy György szólított fel a távozásra.
2013.11.29. 14:03
Mno.hu
Legyen hungarikum Matolcsy György!
Egészen különös dolgokat gondolnak egyesek magukról, bár a „gondolnak” erős túlzás.
2013.11.29. 13:10
Hvg.hu
Cáfolja Matolcsyt az EKB
Matolcsy György jegybankelnök csütörtökön olyan nyilatkozatot tett, miszerint Mario Draghi EKB-elnök szerint az 1,30-as szint feletti euróárfolyam veszélyezteti a dél-európai államok...
2013.11.29. 10:30
Portfolio.hu
"Megkergetheti" az elemzőket Matolcsy
Előrejelzéseik módosítására késztetheti az elemzőket Matolcsy György jegybankelnök tegnapi előadása, amelyből a Reuters az alapkamat további mérséklését sejtető megjegyzéseket emelte ki. Az enyhe inflációt ... ...
2013.11.29. 09:44
Napi.hu
Matolcsy kifakadt: mondjon le Olli Rehn!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a hitelminősítőknek meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről. Matolcsy György egy csütörtöki budapesti konferencián lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost.
2013.11.28. 20:00
Nol.hu
Matolcsy egy "keynesi fordulatról" beszél
Matolcsy György szerint az Európai Uniónak (EU) új, inflációs célt követő fiskális politikára van szüksége, hogy beinduljon a gazdasági növekedés, és az EU elkerülje a japán példát, a már másfél évtizede zajló deflációt.
2013.11.28. 19:45
Hvg.hu
Matolcsy: mondjon le Olli Rehn!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnö- ke szerint a hitelminősítőknek meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről. Matolcsy György egy csütörtöki budapesti konferencián lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost.
2013.11.28. 18:41
Mon.hu
Matolcsy szájából elhangzott a "lemondás" szó
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a hitelminősítőknek meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről. Matolcsy György egy csütörtöki budapesti konferencián lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost.
2013.11.28. 17:19
Stop.hu
Matolcsy: mondjon le Olli Rehn!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a hitelminősítőknek meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről. Matolcsy György egy csütörtöki budapesti konferencián lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost.
2013.11.28. 15:34
Inforadio.hu
Matolcsy: mondjon le Olli Rehn!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a hitelminősítőknek meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről. Matolcsy György egy csütörtöki budapesti konferencián lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost.
2013.11.28. 15:30
Profitline.hu
Matolcsy kifakadt: mondjon le Olli Rehn!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a hitelminősítőknek meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről. Matolcsy György egy csütörtöki budapesti konferencián lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost.
2013.11.28. 15:28
Nol.hu
Megérdemeljük-e a felminősítést? Szavazzon!
Matolcsy György jegybankelnök csütörtökön felszólította a nagy nemzetközi hitelminősítőket, hogy kezdjenek tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről. Nyilvánítson most véleményt szavazatával! ...
2013.11.28. 15:26
Portfolio.hu
Matolcsy: Olli Rehn mondjon le!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a hitelminősítőknek meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről. Matolcsy György egy csütörtöki budapesti konferencián lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost.
2013.11.28. 15:00
Mno.hu
Parlamenti albizottság hallgathatja meg a volt adóellenőrt
Horváth András egykori adóellenőr meghallgatását tervezi az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága szerdán. Az ülésre meghívták Varga Mihály gazdasági minisztert és elődjét, Matolcsy György jegybankelnököt is.
2013.11.27. 00:55
Nol.hu
Meghallgathatják a NAV-botrány kipattantóját a parlamentben
Horváth András egykori adóellenőr meghallgatását tervezi az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága szerdán. Az ülésre meghívták Varga Mihály gazdasági minisztert és elődjét, Matolcsy György jegybankelnököt is.
2013.11.26. 13:25
Hvg.hu
NAV-botrány: parlamenti bizottság hallgatja meg Horváth Andrást
Horváth András egykori adóellenőr meghallgatását tervezi az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága szerdán. Az ülésre meghívták Varga Mihály gazdasági minisztert és elődjét, Matolcsy György jegybankelnököt is.
2013.11.26. 12:58
Stop.hu
Parlamenti albizottság hallgathatja meg a volt adóellenőrt
Horváth András egykori adóellenőr meghallgatását tervezi az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága szerdán. Az ülésre meghívták Varga Mihály gazdasági minisztert és elődjét, Matolcsy György jegybankelnököt is.
2013.11.26. 12:51
Nol.hu
Parlamenti albizottság hallgathatja meg Horváth Andrást
Horváth András egykori adóellenőr meghallgatását tervezi az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága szerdán. Az ülésre meghívták Varga Mihály gazdasági minisztert és elődjét, Matolcsy György jegybankelnököt is. tovább
2013.11.26. 11:48
Alon.hu
Matolcsyból profitálnak a bankok
Nyereségessé vált a bank- és a biztosítási szektor is a harmadik negyedévben. A pénzintézeteken sokat segített Matolcsy György növekedési hitelprogramja, bár nem mindenkin: a nagyok közül továbbra is sokan veszteségesek.
2013.11.25. 13:35
Nol.hu
Matolcsyból profitálnak a bankok
Nyereségessé vált a bank- és a biztosítási szektor is a harmadik negyedévben. A pénzintézeteken sokat segített Matolcsy György növekedési hitelprogramja, bár nem mindenkin: a nagyok közül továbbra is sokan veszteségesek.
2013.11.25. 10:11
Nol.hu
Több tízmilliárd forintot spóroltak meg nekünk Matolcsyék
Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese úgy véli, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által véghezvitt kamatcsökkentéseknek köszönhetően olcsóbbá válhat az államadósság finanszírozása. Matolcsy György jegybankelnök a napokban azt mondta, az infláció alakulása további mozgásteret jelent az alapkamat mérséklésében.
2013.11.22. 12:22
Mno.hu
Nem értjük a kritikákat...
Független jegybankelnökként saját korábbi gazdaságpolitikai döntéseit méltatta Matolcsy György.
2013.11.21. 05:19
Nepszava.hu
Matolcsy: van még mozgástér a kamatcsökkentésre
Matolcsy György az infláció alakulása alapján lát még mozgásteret további alapkamat csökkentésre.
2013.11.20. 22:25
Profitline.hu
Matolcsy a CNBC-nek: "gyengék vagyunk, ha megjelenik pár nagy játékos"
Matolcsy György az infláció alakulása alapján lát még mozgásteret további alapkamat-csökkentésre.
2013.11.20. 22:15
Hvg.hu
Matolcsy: Az MNB 100%-osan független
Mármint a kormánytól, mondta Matolcsy György jegybankelnök a CNBC-nek adott interjúban. Milyen nyomás?
2013.11.20. 20:50
Index.hu
Matolcsy újra a CNBC-n (bővített)
Matolcsy György az infláció alakulása alapján lát még mozgásteret további alapkamat csökkentésre. A jegybankelnök cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a kormány beavatkozna az MNB monetáris politikájába. ... ...
2013.11.20. 18:52
Napi.hu
Matolcsy nem kapott még telefonhívást Orbántól (2.)
Matolcsy György lát még további lehetőséget az alapkamat csökkentésére az infláció oldaláról, kizárta egy esetleges devizapiaci intervenció lehetőségét. Szerinte ugyanis ahhoz túl kicsi a magyar...
2013.11.20. 18:50
Portfolio.hu
Matolcsy: Van még mozgástér kamatcsökkentésre
Matolcsy György az infláció alakulása alapján lát még mozgásteret további alapkamat csökkentésre. [...] Bővebben!
2013.11.20. 18:28
Mandiner.hu
Bankári ölelés, kézcsók, baráti integetés
Matolcsy György lát még lehetőséget a jegybanki alapkamat csökkentésére.
2013.11.20. 14:54
Nepszava.hu
Matolcsy: folytatódik és jövőre új lendületet kap a növekedési hitelprogram
Folytatódik a jegybank növekedési hitelprogramja (nhp), amely 2014 tavaszától, nyarától új lendületet kap - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a hitelprogramról tartott konferencián szerdán Budapesten.
2013.11.20. 12:45
Profitline.hu
Matolcsy: Bombasiker a növekedési program
Példátlan sikerként értékelte Matolcsy György jegybankelnök a Növekedési Hitel Program (NHP) első szakaszát egy szakkonferencián, és hosszasan méltatta a nevéhez fűződő unortodox gazdasági és monetáris politikát.
2013.11.20. 12:35
Nol.hu
Matolcsy: Sikeres volt a növekedési hitelprogram
Sikeres volt a jegybank növekedési hitelprogramjának első szakasza, amelyet jövő tavasszal a második szakasz után is folytatni szeretnének – jelentette be Matolcsy György.
2013.11.20. 12:10
Mno.hu
Hiányos magyar átalakulás
Magyarország komoly fejlődési potenciállal rendelkezik, a befektetői hangulatot viszont lehetne javítani – mondta a Népszabadság és az MTI londoni tudósítóinak adott interjúban Sir Suma Chakrabarti. Az EBRD elnöke hétfőn érkezik Magyarországra, Orbán Viktor, Matolcsy György és Varga Mihály mellett tárgyalásokat folytat majd az OTP és az Erste Bank vezetőivel is.
2013.11.19. 04:00
Nol.hu
Matolcsy reggelijén ígéretett tett a bankszövetség elnöke
Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke szerint a következő néhány hétben, hónapban "százezres nagyságrendben" csatlakoznak a magyar hitelfelvevők a kibővített árfolyamgáthoz, és köztük több tízezren olyanok is, akik eddig nemfizetők voltak. A szövetség elnöke – a legnagyobb hazai bankok vezéreivel együtt – Matolcsy György jegybankelnökkel reggelizett ma a Magyar Nemzeti Bankban (MNB).
2013.11.18. 14:55
Hvg.hu
Hiányos magyar átalakulás
Magyarország komoly fejlődési potenciállal rendelkezik, a befektetői hangulatot viszont lehetne javítani – mondta a Népszabadság és az MTI londoni tudósítóinak adott interjúban Sir Suma Chakrabarti. Az EBRD elnöke hétfőn érkezik Magyarországra, Orbán Viktor, Matolcsy György és Varga Mihály mellett tárgyalásokat folytat majd az OTP és az Erste Bank vezetőivel is.
2013.11.18. 08:22
Nol.hu
Hatmilliárdért mondanák el, hogy a pénzérme kerek
Botrányosnak tartja az MSZP, hogy a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank összesen hatmilliárd forintot költene el kommunikációs célokra. A szocialisták szerint az Orbán-kormány önmagát is leelőzi a kommunikációs célokra való költésben.
2013.11.17. 21:22
Stop.hu
Karácsony: Matolcsy állítsa le a "kommunikációs mutyit"
Az Együtt-PM Szövetség felszólítja Matolcsy György jegybankelnököt, hogy haladéktalanul állítsa le a "kommunikációs mutyit", vonja vissza azt a hatmilliárd forintos kommunikációs tendert, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) írt ki.
2013.11.13. 19:20
Life-style.hu
Vészesen közelít a 300 forintos euró - Jelentős hozamemelkedés
A hétfői mérsékelt forintgyengülést ma enyhe további leértékelődés követte a vártnál jóval alacsonyabb magyar inflációs adat, illetve Matolcsy György jegybankelnök interjúja után. Az euróval szembeni...
2013.11.12. 19:25
Portfolio.hu
Várkonyi Iván: Leszámolás
Évi negyvenezer új lakás nélkül a magyar gazdaságpolitika halálra van ítélve társadalmilag. Matolcsy György elévülhetetlen érdemeként ez az évtizedes ígéret zeng minden magyar fülében.
2013.11.06. 18:30
Nol.hu
Várkonyi Iván: Leszámolás
Évi negyvenezer új lakás nélkül a magyar gazdaságpolitika halálra van ítélve társadalmilag. Matolcsy György elévülhetetlen érdemeként ez az évtizedes ígéret zeng minden magyar fülében.
2013.11.06. 07:13
Nol.hu
Adópóráz: még később jöhet be a várt 95 milliárd
Lassan másfél éves csúszásban van Matolcsy György terve, amit még nemzetgazdasági miniszterként rendelt el. Az eredeti elképzelés szerint januártól kellett volna a NAV-hoz bekötni a pénztárgépeket.
2013.11.04. 15:45
Fn24.hu
Mélyülő szegénységről beszélt az MSZP
Tóbiás József frakcióvezető-helyettes szerint Matolcsy György 2010-ben, évenkénti ötszázalékos gazdasági növekedést ígért.
2013.10.30. 13:52
Metropol.hu
Matolcsy optimistább, mint a kormány
Magyarországon nem gyakori, hogy a jegybank optimistább makropályát vázoljon fel, mint az aktuális kabinet. A Matolcsy György vezette MNB most ilyen prognózissal állt elő, amelyben bár lát kockázatokat ... ...
2013.10.28. 15:38
Napi.hu
Pénztárgépcsere: Megvan az első PC-s
Szinte napra pontosan egy évvel az után, hogy Matolcsy György bejelentette: megkapta a forgalmazási engedélyt az első PC-alapú kassza – ilyeneket használnak a nagyobb hipermarketek és a nemzeti dohányboltok.
2013.10.26. 13:15
Nol.hu
Pénztárgépcsere: Megvan az első PC-s
Szinte napra pontosan egy évvel az után, hogy Matolcsy György bejelentette: megkapta a forgalmazási engedélyt az első PC-alapú kassza – ilyeneket használnak a nagyobb hipermarketek és a nemzeti dohányboltok.
2013.10.26. 07:32
Nol.hu
Elárulta Matolcsy, hogy működik a jegybankban a fogyasztóvédelem
A pénzügyi fogyasztóvédelem feladatai törvényileg egyértelműen rendezettek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) folyamatosan biztosítja a magas szintű pénzügyi fogyasztóvédelmet - írta Matolcsy György, az...
2013.10.24. 21:13
Portfolio.hu
Kirúgták Matolcsy rokonát a minisztériumból
Dr. Matolcsy Mátyás megbízatása a Nemzetgazdasági Minisztériumnál 2013 májusában megszűnt. A tárca szerint az ügynek nincs köze Matolcsy György távozásához.
2013.10.19. 09:37
168ora.hu
Repült Matolcsy rokona a minisztériumból
Mátyás alig több mint két hónapot tölthetett az NGM-ben György Huba távozása után. És előtte 40 évet.
2013.10.19. 08:21
Index.hu
Kirúgták Matolcsy rokonát a minisztériumból
Dr. Matolcsy Mátyás megbízatása a Nemzetgazdasági Minisztériumnál 2013 májusában megszűnt. A felmondásról a kormany.hu-n lehetett olvasni, a minisztérium szerződései között. A tárca szerint az ügynek nincs köze Matolcsy György távozásához.
2013.10.19. 08:00
Borsonline.hu
A piros pötty, amit még Matolcsy György is megirigyelhet - Orbán Viktor ezúttal Indiában járt
A magyar miniszterelnök Indiában tett látogatást a héten.
2013.10.18. 06:00
Femina.hu
Matolcsy szuperhatalmának építésénél levegőnek nézték az EKB-t
Gördülékenyen, különösebb problémák nélkül olvadt be október elsejével a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Magyar Nemzeti Bankba (MNB), ezzel minden eddiginél szélesebb jogosítványokkal felvértezve az összevonást még nemzetgazdasági miniszterként szorgalmazó Matolcsy György vezette intézményt.
2013.10.11. 17:40
Nol.hu
Matolcsy szuperhatalmának építésénél levegőnek nézték az EKB-t
Gördülékenyen, különösebb problémák nélkül olvadt be október elsejével a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Magyar Nemzeti Bankba (MNB), ezzel minden eddiginél szélesebb jogosítványokkal felvértezve az összevonást még nemzetgazdasági miniszterként szorgalmazó Matolcsy György vezette intézményt. Legalábbis a jegybanki verzió erről szól, míg az Európai Központi Bank másképp látja a folyamatot.
2013.10.11. 13:35
Nol.hu
Matolcsy szuperhatalmának építésénél levegőnek nézték az EKB-t
Gördülékenyen, különösebb problémák nélkül olvadt be október elsejével a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Magyar Nemzeti Bankba (MNB), ezzel minden eddiginél szélesebb jogosítványokkal felvértezve az összevonást még nemzetgazdasági miniszterként szorgalmazó Matolcsy György vezette intézményt. Legalábbis a jegybanki verzió erről szól, míg az Európai Központi Bank másképp látja a folyamatot.
2013.10.11. 06:47
Nol.hu
Visszavonulót fúj a kormány
Nyűgnek érzi a Matolcsy György által hátrahagyott, a kétharmados törvényben rögzített adósságcsökkentő képletet a kormány. A legújabb hírek szerint a nominális adósságra vonatkozó szabály térne...
2013.10.10. 17:10
Portfolio.hu
Stratégiai bumeráng
Az egész világ minket követ. Másolják azokat az „unortodox” megoldásokat, amelyeket a kormány eddig tett a magyar gazdaság fellendítéséért, mert külföldön is belátták, hogy rendkívüli időkben el kell térni a szokványos eszközöktől. Ezt az állítást az utóbbi időben mind Matolcsy György, mind Orbán Viktor egyre sűrűbben ismételgeti.
2013.10.10. 11:24
168ora.hu
Matolcsy kedvence is a Nemzeti Bankban kötött ki
Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa lett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) újonnan létrejött Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának (PFK) vezetője - írja csütörtöki számában a Népszava, a biztos által a Hiteltársulás Facebook-oldalára kirakott bejegyzésre hivatkozva.
2013.10.03. 08:30
Hvg.hu
Matolcsy: A növekedési fordulat már megkezdődött
A nem hagyományos magyar válságkezelés sikeres – mondta Matolcsy György a Gyulán megrendezett Közgazdász-vándorgyűlésen.
2013.09.28. 21:46
Mno.hu
Matolcsy: Végbement a foglalkoztatási és a növekedési fordulat
Azért kellett szakítani a hagyományos válságkezeléssel, mert az lelassítja, ellehetetleníti a reformokat - mondta Matolcsy György jegybankelnök a közgazdász vándorgyűlés záró előadásában. Mára minden ... ...
2013.09.28. 18:03
Napi.hu
Matolcsy saját válságkezelését dicsérte
Nem bízta a véletlenre előadása sikerét a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Magyar Közgazdasági Társaság vándorgyűlésén. Matolcsy György csaknem harminc jegybanki munkatársat hozott magával, a többi érdeklődő pedig begyűjthette előadásának táblázatait, valamint a Heti Válasz Kitekintő rovatában 2010 és 2012 között megjelent írásainak reprint kötetecskéjét. Így aztán bárki felidézhette a kiérlelt gondolatokat az unió politikai vezetőinek hibás gondolkodásáról, a tévedést tévedésre halmozó német elitről, vagy éppen arról, hogy az eurózóna harmadát ki kellene engedni a valutaövezetből. Farkas Zoltán beszámolója.
2013.09.28. 14:55
Hvg.hu
Matolcsy: "Ez ellen az európai ember fellázad"
Azért kellett szakítani a hagyományos válságkezeléssel, mert az lelassítja, ellehetetleníti a reformokat - mondta Matolcsy György jegybankelnök a közgazdász vándorgyűlés záró előadásában. ...
2013.09.28. 12:50
Portfolio.hu
Már Matolcsyék is csak cáfolni tudják a sikerpropagandát
Már a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank is elismeri: nincsenek új, termelő munkahelyek, a statisztikákat kizárólag a közfoglalkoztatás és az egyre elterjedtebb külföldi munkavállalás húzza csak fel.
2013.09.27. 06:57
Stop.hu
Virágzó boldogság a jegybankban
Hurráoptimizmus lett úrrá a Matolcsy György vezette jegybankon is: határozott növekedést és kis inflációt látnak.
2013.09.26. 16:55
Fn24.hu
Mélyben az alapkamat
Két tizeddel vágta ismét az alapkamatot a Monetáris Tanács. Az irányadó ráta értéke elérheti három százalékot is a későbbiekben - derül ki a döntés jegybanki indoklásából. A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáját a kormány által is favorizált növekedés támogatásának rendeli alá, ez idő szerint mérsékelt sikerrel. Az alacsony kamat a rövid távú befektetéseknél már az infláció enyhe emelkedésekor a reálkamat eltűnésével fenyeget.
2013.09.25. 05:29
Nepszava.hu
Így spórolt Matolcsy György
Az Országgyűlés az alkotmány módosítását követően hétfőn elfogadta a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény változtatását is, amely lehetővé teszi a jegybank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonását az utóbbi megszüntetésével. Ezzel gyakorlatilag összemérhetetlenné válik az MNB jelenlegi gazdálkodása a Simor-éra alattival, melyet – különösen a vezetői javadalmazást illetően – pazarlónak ítélt a jegybank felügyelőbizottsága, illetve az Állami Számvevőszék. A hvg.hu az utolsó pillanatban a nyilvános adatokból megpróbálta rögzíteni, mennyire volt takarékos gazda Matolcsy György, amikor még csak egy "karcsú jegybankot" vezetett.
2013.09.17. 09:10
Hvg.hu
Titkolózik az NGM - mi állhat az új stratégia mögött?
Az NGM egyszerűbb – vagyis adatoktól mentes – államháztartási tájékoztatók kiadását tervezi a következő hónapokban. A Matolcsy György vezette tárca megszüntette a havi szóbeli tájékoztatókat ... ...
2013.09.15. 15:50
Napi.hu
2000 milliárd forintot oszt ki Matolcsy
A Növekedési és Hitelprogramot rendkívül sikeresnek ítélte Matolcsy György jegybankelnök, tegnapi sajtótájékoztatóján.
2013.09.12. 20:50
Kitekinto.hu
Matolcsy kinevezése óta ilyen kamatdöntés még nem volt
Ez volt az első ülés, ahol a tagok véleménye megoszlott azóta, hogy Matolcsy márciusban átvette az MNB elnöki pozícióját. A jegyzőkönyv szerint Cinkotai János és Pleschinger Gyula 10 bázispontos csökkentésre, míg a tanács többi tagja - beleértve Matolcsy György MNB-elnököt, és Balog Ádám alelnököt - 20 bázispontos vágásra szavazott.
2013.09.12. 15:50
Hvg.hu
Matolcsy nem forintosítana
Matolcsy György kigolyózta a Magyar Bankszövetség egyik, a devizaalapú jelzáloghitelek kivezetésére kidolgozott javaslatát. Az MNB elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: a jegybank kész arra, hogy adott esetben a kormány és a bankok közös programja mellé álljon és azt devizatartalékából támogassa.
2013.09.12. 15:45
Nol.hu
Matolcsy nem forintosítana
Matolcsy György kigolyózta a Magyar Bankszövetség egyik, a devizaalapú jelzáloghitelek kivezetésére kidolgozott javaslatát. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: a jegybank kész arra, hogy adott esetben a kormány és a bankok közös programja mellé álljon és azt – a pénzügyi stabilitási szabályok betartása mellett felszabadítható – devizatartalékából támogassa, de kizárólag a mindenkori piaci árfolyam mellett.
2013.09.12. 14:30
Nol.hu
Matolcsy nem forintosítana
Matolcsy György kigolyózta a Magyar Bankszövetség egyik, a devizaalapú jelzáloghitelek kivezetésére kidolgozott javaslatát. Az MNB elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: a jegybank kész arra, hogy adott esetben a kormány és a bankok közös programja mellé álljon és azt devizatartalékából támogassa.
2013.09.12. 06:58
Nol.hu
Devizahitelek - Matolcsy nem támogatná az egy lépésben történő átváltást
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a háztartási devizahitelekkel kapcsolatban várja a kormány javaslatát - mondta a jegybank szerdai sajtótájékoztatóján Matolcsy György, aki nem támogatná a devizahitelek egy lépésben történő átváltását.
2013.09.12. 00:20
Profitline.hu
A Fidesz megveregette Matolcsy György vállát
A Fidesz üdvözli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) döntését a hazai kis- és középvállalkozásokat (kkv) segítő növekedési hitelprogram kibővítéséről, mert azzal rég nem látott pénzügyi segítséget kapnak a kkv-k - közölte Puskás Imre, a parlament költségvetési bizottságának kormánypárti alelnöke.
2013.09.11. 22:59
Stop.hu
Matolcsy nemet mond az azonnali átváltásra
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a háztartási devizahitelekkel kapcsolatban várja a kormány javaslatát - mondta a jegybank szerdai sajtótájékoztatóján Matolcsy György, aki nem támogatná a devizahitelek egy lépésben történő átváltását.
2013.09.11. 18:25
Hir24.hu
Matolcsy sem támogat minden ötletet
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a háztartási devizahitelekkel kapcsolatban várja a kormány javaslatát - mondta a jegybank szerdai sajtótájékoztatóján Matolcsy György, aki nem támogatná a devizahitelek egy lépésben történő átváltását.
2013.09.11. 17:37
Stop.hu
Devizahitelek – Matolcsy nem támogatná az egy lépésben történő átváltást
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a háztartási devizahitelekkel kapcsolatban várja a kormány javaslatát – mondta a jegybank szerdai sajtótájékoztatóján Matolcsy György, aki nem támogatná a devizahitelek egy lépésben történő átváltását.
2013.09.11. 17:24
Mon.hu
Kétezer milliárd forintos kerettel folytatódik a növekedési hitelprogram
Kétezer milliárd forintos hitelkerettel folytató- dik a növekedési hitelprogram (NHP) – jelen- tette be Matolcsy György szerdán Budapesten.
2013.09.11. 17:19
Mon.hu
Újabb kétezermilliárd forintot ad kamatmentesen a jegybank
Kétezermilliárd forintos hitelkerettel folytatódik a növekedési hitelprogram (NHP) – jelentette be Matolcsy György szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A devizahitelekkel kapcsolatban kifejtette, az MNB várja a kormány javaslatát.
2013.09.11. 17:00
Mno.hu
Matolcsy: "Az MNB konzervatív, de nem ijedős"
Kétezer milliárdos kerettel folytatja a Magyar Nemzeti Bank a Növekedési Hitelprogramot – jelentette be Matolcsy György jegybankelnök szerda délután. A kritériumok ugyanazok lesznek: az MNB nullaszázalékos forrást ad a bankoknak, melyek legfeljebb 2,5 százalékos kamatot tehetnek rá. Az új hitelprogramtól a jegybank 1,8-2,4 százalékos GDP-növekedést vár. Matolcsy beszélt arról is, hogy a kamatcsökkentésben még van kakaó, és hogy a jegybank a devizahiteles-probléma megoldására a módosított árfolyamgát ötletét nem tartja rossznak.
2013.09.11. 16:00
Hvg.hu
2000 milliárdos hitelprogramot jelentett be Matolcsy!
Meghosszabbítja az MNB a Növekedési Hitelprogramját - jelentette be Matolcsy György jegybankelnök. 2014 végéig összesen 2000 milliárd forintos keretösszegû programot hirdetett meg a kis- és...
2013.09.11. 14:51
Portfolio.hu
Matolcsy még több ingyenhitelt adna
Ma 14 órakor tart sajtótájékoztatót Matolcsy György a Növekedési és Hitelprogramról, melyet várhatóan kiterjesztenek
2013.09.11. 12:50
Kitekinto.hu
Új vezető a tervhivatal élén
A Matolcsy György által megálmodott tervhivatal élére új vezető került, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Pecze Tibor Csongort bízta meg a következő uniós költségvetési időszakban fontos szerepet betöltő intézmény irányításával.
2013.09.06. 15:40
Origo.hu
Új elnököt kapott a Tervhivatal
A Matolcsy György által életre hívott Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal új elnököt kapott. Az évi egy milliárd forintból működő hivatal munkájából a külvilág semmit nem lát. Az Európai Unióval folytatott ... ...
2013.09.06. 09:24
Napi.hu
Surányi leszólta Matolcsy csomagját
Surányi György szerint az unortodox gazdaságpolitika nem hozott érdemleges gazdasági növekedést, és nem növelte a beruházásokat. Az alacsony beruházási rátát időlegesen stimulálhatja a jegybank, de a növekedési hitelprogram jelentős hányadát nem új beruházásra, hanem korábbi hiteleik kiváltására fordították a vállalkozások - mondta az Intesa Sanpaolo bankcsoport felügyelőbizottsági elnöke, egykori jegybankelnök a Joint Venture Szövetség konferenciáján szerdán Budapesten.
2013.09.04. 17:30
Hvg.hu
Matolcsy szelleme kísért az NGM-ben
Rég láttunk már ennyire abszurd közleményt a minisztériumtól, utoljára talán akkor, amikor még Matolcsy György vezette az NGM-et.
2013.09.03. 21:10
Hir24.hu
Varga Mihály kidobatta Matolcsy fejlesztését
Varga Mihály tárcájának nem kell Matolcsy György forradalmi fejlesztése, az adósságnyomásmérő. Máshogy kívánják tájékoztatni a nagyérdeműt az államadósság elleni harc állásáról.
2013.09.02. 18:25
Nol.hu
Matolcsyék górcső alá veszik a bankuniót
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, Matolcsy György meghívására hétfőn Budapesten tanácskoznak Közép-Európa jegybanki és pénzügyi felügyeleti vezetői (a visegrádi négyeken kívül Ausztriát és Szlovéniát is tartalmazó) Visegrád 6 Pénzügyi Stabilitási Találkozó (V6) keretében – közölte a jegybank a honlapján.
2013.09.02. 18:02
Mno.hu
Jegybankárokkal tárgyal Matolcsy
Visegrádi jegybanki vezetők tárgyalnak a régió pénzügyi rendszere előtt álló kihívásokról. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, Matolcsy György meghívására hétfőn Budapesten tanácskoznak Közép-Európa jegybanki ... ...
2013.09.02. 17:03
Napi.hu
Varga Mihály kidobatta Matolcsy fejlesztését
Varga Mihály tárcájának nem kell Matolcsy György forradalmi fejlesztése, az adósságnyomásmérő. Máshogy kívánják tájékoztatni a nagyérdeműt az államadósság elleni harc állásáról.
2013.09.02. 11:39
Nol.hu
A GVH előre szólt, hogy ez lesz
Előre jelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy a pénztárgépek erőltetetten gyors cseréje komoly többletköltségeket ró a vállalkozásokra és az adófizetőkre – derül ki a GVH lapunk által megismert véleményéből, melyet jó néhány hónappal ezelőtt küldtek az akkor még Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztériumnak.
2013.08.30. 16:00
Nol.hu
A GVH előre szólt, hogy ez lesz
Előre jelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy a pénztárgépek erőltetetten gyors cseréje komoly többletköltségeket ró a vállalkozásokra és az adófizetőkre – derül ki a GVH lapunk által megismert véleményéből, melyet jó néhány hónappal ezelőtt küldtek az akkor még Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztériumnak.
2013.08.30. 14:40
Nol.hu
A forintleértékelés miatt menthetik Orbánék a hiteleseket
A devizahiteles probléma végső rendezésének csak akkor van értelme, ha a kormány gyengíteni akarja a forintot. Az ötlet már a második Orbán-kormány megalakulása előtt megjelent, és azóta újra és újra felbukkan. Matolcsy György jegybankelnöktől sem állt távol egy időben a gondolat. Magyarországon azonban valószínűleg csak mérsékelt sikert hozna a lépés.
2013.08.30. 12:05
Life-style.hu
Matolcsyékat nem érdekelte a versenyhivatal figyelmeztetése
A versenyhivatal jó pár hónappal azelőtt figyelmeztette az akkor még Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztériumot a Népszabadság információja szerint, hogy óriási pénzkidobás a kereskedőknek, boltosoknak, ha erőltetett ütemben és minden pénztárgépet le kell cserélniük. A javaslatok, figyelmeztetések süket fülekre találtak.
2013.08.30. 09:43
Origo.hu
A GVH előre szólt, hogy ez lesz
Előre jelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy a pénztárgépek erőltetetten gyors cseréje komoly többletköltségeket ró a vállalkozásokra és az adófizetőkre – derül ki a GVH lapunk által megismert véleményéből, melyet jó néhány hónappal ezelőtt küldtek az akkor még Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztériumnak.
2013.08.30. 06:49
Nol.hu
Matolcsy újabb nagy húzása
Meglepőt húzott ezúttal a Matolcsy György vezette Monetáris Tanács, amely mai ülésén húsz bázisponttal 3,80 százalékra csökkentette az irányadó rátát, véget vetve ezzel a pont egy éve megkezdett, és 25 bázispontos szeletekben végrehajtott kamatvágási sorozatnak.
2013.08.28. 03:25
Nol.hu
Matolcsy újabb nagy húzása
Meglepőt húzott ezúttal a Matolcsy György vezette Monetáris Tanács, amely mai ülésén húsz bázisponttal 3,80 százalékra csökkentette az irányadó rátát, véget vetve ezzel a pont egy éve megkezdett, és 25 bázispontos szeletekben végrehajtott kamatvágási sorozatnak. Igaz, maga a csökkentési ciklus ezzel még messze nem érte el mélypontját.
2013.08.27. 19:45
Nol.hu
Matolcsy újabb nagy húzása
Meglepőt húzott ezúttal a Matolcsy György vezette Monetáris Tanács, amely mai ülésén húsz bázisponttal 3,80 százalékra csökkentette az irányadó rátát, véget vetve ezzel pont egy éve megkezdett, és 25 bázispontos szeletekben végrehajtott kamatvágási sorozatnak. Igaz maga a csökkentési ciklus ezzel még messze nem érte el mélypontját.
2013.08.27. 14:13
Nol.hu
Van, amiben Matolcsy a régi iskolát követi
Matolcsy György ugyan unortodox politikájáról híres, de amikor a jegybank logójáról van szó, határozottan a régi iskolát képviseli, és a hagyományok felé fordul.
2013.08.22. 07:20
168ora.hu
Szigorúan bizalmas
Ahol unortodoxia van, ott unortodoxia van. Úgy tetszik, a Matolcsy György fantáziagazdagságának köszönhető, számokat és racionalitást nélkülöző gazdaságpolitika sikertörténet, elvégre idővel kiterjeszti befolyását az üzleti életre.
2013.08.20. 17:00
Nol.hu
Szigorúan bizalmas
Ahol unortodoxia van, ott unortodoxia van. Úgy tetszik, a Matolcsy György fantáziagazdagságának köszönhető, számokat és racionalitást nélkülöző gazdaságpolitika sikertörténet, elvégre idővel kiterjeszti befolyását az üzleti életre.
2013.08.19. 12:00
Nol.hu
'Szabadságharcunk' győzelmei
Matolcsy György jegybankelnök nemrégiben az IMF vezérigazgatójának írt levélben kezdeményezte a szervezet budapesti irodájának bezárását. A „közszolgálati” és más kormánypropaganda-orgánumok zajosan ünneplik ezt a szabadságharcos aktust, nem feledkezve meg egy másik hasonlóról sem: arról, hogy határidő előtt visszafizetjük a 2008-ban kapott IMF-hitelből még fönnálló tartozásunkat, ami tegnap meg is történt.
2013.08.14. 12:45
Nol.hu
'Szabadságharcunk' győzelmei
Matolcsy György jegybankelnök nemrégiben az IMF vezérigazgatójának írt levélben kezdeményezte a szervezet budapesti irodájának bezárását. A „közszolgálati” és más kormánypropaganda-orgánumok zajosan ünneplik ezt a szabadságharcos aktust, nem feledkezve meg egy másik hasonlóról sem: arról, hogy határidő előtt visszafizetjük a 2008-ban kapott IMF-hitelből még fönnálló tartozásunkat, ami tegnap meg is történt.
2013.08.14. 01:45
Nol.hu
'Szabadságharcunk' győzelmei
Matolcsy György jegybankelnök nemrégiben az IMF vezérigazgatójának írt levélben kezdeményezte a szervezet budapesti irodájának bezárását. A „közszolgálati” és más kormánypropaganda-orgánumok zajosan ünneplik ezt a szabadságharcos aktust, nem feledkezve meg egy másik hasonlóról sem: arról, hogy határidő előtt visszafizetjük a 2008-ban kapott IMF-hitelből még fönnálló tartozásunkat, ami tegnap meg is történt.
2013.08.13. 19:12
Nol.hu
Rémálommá vált a tündérmese
Jövőre robosztus növekedés várható - ígérte tavaly még nemzetgazdasági miniszterként Matolcsy György. De sem a válságnak nincs vége, sem a tündérmese nem vált valóra. Idén mindössze a mezőgazdaság húzhatja kicsit a gazdaságot, vagyis a kormány már csak abban bízhat, hogy jó idő lesz.
2013.08.10. 05:38
Nepszava.hu
Egy olvasott ember téves következtetései
Matolcsy György Amerikai Birodalom című könyve mostanában azért szerepel a hírekben, mert a legfőbb ügyész nyomozást indított a mű állami pénzből történő lefordítása miatt. Elolvastuk a könyvet, és azzal szembesültünk, hogy még csak nem is ez a legnagyobb probléma vele.
2013.08.09. 11:10
Origo.hu
„Hazudhat naponta a rezsim, nem írja felül a családok tapasztalatát"
Az Együtt 2014 szerint a 2010 után elmélyülő devizahitel-válságot Orbán Viktor és Matolcsy György gazdasági ámokfutása okozta.
2013.08.09. 10:21
168ora.hu
A Fidesz tehető felelőssé a bedőlt hitelekért
A devizahitelek lakossági felhasználásának lehetőségét az első Orbán-kormány vezette be 2001-ben, a devizahitelek elterjedéséért pedig elsősorban a "fideszes" Járai Zsigmond akkori jegybankelnököt terheli a felelősség a szocialisták szerint. Az Együtt-PM pedig úgy véli: 2010 után a hitelválság elmélyülését Orbán Viktor és Matolcsy György okozta, miután az elmúlt három év alatt 30 százalékkal nőtt a svájci frank árfolyama, s ebben adósodott el a legtöbb lakáshiteles.
2013.08.09. 05:36
Nepszava.hu
Orbán Viktor és Matolcsy György okozták az elmélyülő devizahitel-válságot
Az Együtt-PM szerint három év alatt 30 százalékkal nőtt a svájci frank árfolyama, ebben adósodott el a legtöbb lakáshiteles, ezért a 2010 után "elmélyülő" devizahitel-válságot Orbán Viktor és Matolcsy György okozták.
2013.08.09. 00:15
Profitline.hu
Megtaláltuk a világ legviccesebb politikusát - videó
Matolcsy György nélkül valószínűleg sohasem tudhattuk volna meg, hogy egy politikusnak hogy áll a tündérruha, de Csehország sajnos még ebben is jobban teljesít. Náluk maga az államfő, Milos Zeman a furcsa bohóc. Nézze meg a legabszurdabb pillanatait!
2013.08.08. 19:15
Hir24.hu
Megtaláltuk a világ legviccesebb politikusát - videó
Matolcsy György nélkül valószínűleg sohasem tudhattuk volna meg, hogy egy politikusnak hogy áll a tündérruha, de Csehország sajnos még ebben is jobban teljesít. Náluk maga az államfő, Milos Zeman a furcsa bohóc. Nézze meg a legabszurdabb pillanatait!
2013.08.08. 17:15
Hir24.hu
Ellenzék: a Fidesz okozta a devizahitelesek válságát
Az MSZP szerint a devizahitelek lakossági felhasználásának lehetőségét az első Orbán-kormány vezette be 2001-ben, a devizahitelek elterjedéséért pedig elsősorban a "fideszes" Járai Zsigmond akkori jegybankelnököt terheli a felelősség. Az Együtt-PM szerint három év alatt 30 százalékkal nőtt a svájci frank árfolyama, ebben adósodott el a legtöbb lakáshiteles, ezért a 2010 után "elmélyülő" devizahitel-válságot Orbán Viktor és Matolcsy György okozták.
2013.08.08. 14:05
Hvg.hu
Orbánék alatt 30 százalékkal szállt el a frank, 110 ezer család fizetésképtelen
Az MSZP szerint a devizahitelek lakossági felhasználásának lehetőségét az első Orbán-kormány vezette be 2001-ben, a devizahitelek elterjedéséért pedig elsősorban a "fideszes" Járai Zsigmond akkori jegybankelnököt terheli a felelősség. Az Együtt-PM szerint három év alatt 30 százalékkal nőtt a svájci frank árfolyama, ebben adósodott el a legtöbb lakáshiteles, ezért a 2010 után "elmélyülő" devizahitel-válságot Orbán Viktor és Matolcsy György okozták.
2013.08.08. 13:19
Nepszava.hu
Leszámolt a jegybank a valutaalappal
Visszafizette a jegybank az IMF felé fennálló tartozását - tette közzé tegnap a Matolcsy György által vezetett intézmény. A kormány ígérete szerint hétfőig rendezi adósságát. Ezzel véget ér a valutaalap ellen folytatott szabadságharc, de az adófizetőknek sokba fog kerülni: a kormány ugyanis az IMF alacsony kamatú hitelét cseréli drágább forrásra.
2013.08.08. 05:29
Nepszava.hu
Kiderült, miről beszélgetett Habony és Matolcsy a Greshamben
A 444.hu-nak írt válaszában a Magyar Nemzeti Bank azt írta: Matolcsy György jegybankelnök az euróövezeti válságról beszélgetett a nem közszereplő Habony Árpáddal, Orbán Viktor tanácsadójával a Gresham Palace éttermében.
2013.08.01. 13:40
Hvg.hu
Matolcsy György emlékversenyt tartott a faddi férfi
Közel húsz alkalommal próbált meg hamis tízezressel fizetni egy faddi férfi, de a húszezresek fogalomba hozatalában is "jeleskedett". Nem tudta, hogy a pénzkibocsátás joga a Nemzeti Banké?
2013.08.01. 11:22
Stop.hu
Hurcolkodik az IMF
Egy bérlővel kevesebb lesz nemsokára a budapesti proccos Bank Centerben. A Matolcsy György vezette jegybankkal szemben lévő üvegépületből ugyanis végleg elköltözik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) irodája. Nincs már sok dolguk itt, eddig sem volt túl sok, helytartóik kikerültek a pozíciókból, és most megkapják a hitelük fennmaradó részét is, mehetnek Isten hírével. Iryna Ivaschenko képviselet-vezető mostantól máshol, más embereknek fog dirigálni, és a szimpatikus Christine Lagarde elnök asszony is szerencsére inkább Romániába látogat majd. Bukarest kért újabb hitelt, nem mi. A magyar kormány az előtörlesztés mellett döntött, hogy minél hamarabb szabadulhassunk a nemzetközi béklyóból.
2013.07.30. 00:01
Mno.hu
Hisztérikus szakaszban
Matolcsy György újra „kipaterolta” a Nemzetközi Valutaalapot Magyarországról. Levelében felszólítja Christine Lagarde vezérigazgatót, hogy miután az IMF jelenléte immár okafogyott, hiszen a korábbi hitelprogram befejeztével nem kívánjuk folytatni az együttműködést, számolja fel a szervezet budapesti irodáját.
2013.07.27. 09:37
168ora.hu
"Blöffölt" Matolcsy, beszólt neki a monetáris tanács egyik tagja
Matolcsy György a magánvéleményét fogalmazta meg, ha a monetáris tanács úgy gondolja, elérte a kamatcsökkentő ciklus az alját, azt jelezni fogja - tette helyre a jegybankelnököt a monetáris tanács egyik tagja.
2013.07.26. 08:53
Nepszava.hu
Már jelentkezik a hitelkamatok csökkenésének pozitív hatása
Egyértelmű sikerként értékelte Matolcsy György kedden a kamatcsökkentési ciklust. A jegybank elnöke szerint az eredményességet bizonyítja, hogy, amikor csökkent az alapkamat, akkor a hitelek kamatai is estek.
2013.07.25. 21:59
Hirado.hu
Matolcsy könyvének ügye a főügyészség elé kerül
Feljelentésként értelmezte Polt Péter legfőbb ügyész Molnár Csabának, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselőjének kérdését Matolcsy György könyvének fordításáról, ezért azt megküldte a Fővárosi Főügyészségnek.
2013.07.25. 16:50
Ingatlanmenedzser.hu
Nyomozás indul Matolcsy könyve ügyében
Feljelentésként értelmezte a legfőbb ügyész Molnár Csaba DK-s politikus írásbeli kérdését, amelyben a képviselő arról érdeklődött, miért az adófizetők állták Matolcsy György egyik könyvének lefordíttatását. Az ügyben hűtlen kezelés gyanúja miatt indul eljárás.
2013.07.25. 16:19
Origo.hu
Itt az MNB válasza: rugalmassá tették az inflációs célkövetést!
Korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy Matolcsy György, jegybankelnök szavai alapján a jegybanki keretrendszer módosulására lehetett következtetni. Óriási baj nem történt, ugyanis nem arról van szó,...
2013.07.25. 15:30
Portfolio.hu
Pleschinger: ez csak Matolcsy véleménye volt
Nem döntött kedden a monetáris tanács arról, hol lesz a kamatcsökkentési ciklus vége - mondta Pleschinger Gyula, a jegybank monetáris tanácsának tagja a Reutersnek. A 3-3,5 százalékkal Matolcsy György ... ...
2013.07.25. 13:24
Napi.hu
Matolcsy találta ki az új arculatot? - lapszemle
A Népszabadság arra hívja fel a figyelmet, hogy nem csak a felsőoktatásban lehet továbbtanulni. A Magyar Nemzet Deutsch Tamással közöl interjút. Egy blogger szerint Matolcsy György jegybankelnök találta ki az MNB új arculatát.
2013.07.25. 06:24
Inforadio.hu
Matolcsy kisebb lépésekre vált
Folytatódhat a jegybanki alapkamat csökkentése, a növekedést meg kell erősíteni, ez a jegybanknak nem csak lehetőség, hanem szükség is van rá - fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. A Monetáris Tanács egymás után tizenkettedik alkalommal vágott kamatot: 4 százalékra csökkent az irányadó ráta. Szakértők szerint azonban hiába csökken folyamatosan az alapkamat, a növekedésnek halvány jelei sem mutatkoznak.
2013.07.24. 05:33
Nepszava.hu
Matolcsy megvágta: négy százalékon az alapkamat
A várakozásoknak megfelelően 0,25 százalékkal, vagyis 25 bázisponttal négyszázalékosra csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács. Matolcsy György jegybankelnök azt mondta, a kamatcsökkentéseket "akár" kisebb, tíz bázispontos lépésekben is folytathatják.Related Stories2020-ban már Nyíregyházára se kell bemenniGödörben az AppleZavaros cégügyek az új klímapolitikai államtitkár múltjábanSzedi áldozatait a hókatasztrófa: lefejezték az ÁAK-tA kormány miatt drágulnak a biztosítások
2013.07.24. 02:35
Nol.hu
Matolcsy megvágta: négy százalékon az alapkamat
A várakozásoknak megfelelően 0,25 százalékkal, vagyis 25 bázisponttal négyszázalékosra csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács. Matolcsy György jegybankelnök azt mondta, a kamatcsökkentéseket "akár" kisebb, tíz bázispontos lépésekben is folytathatják.
2013.07.24. 01:05
Nol.hu
Matolcsy tervét csak első látásra tartják radikálisnak Londonban
A magyar monetáris politika kereteinek változása, amelyre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke tett utalást a kamatdöntő ülés után, kevésbé radikális, mint amilyennek első látásra tűnik - vélekedtek a keddi monetáris tanácsi ülés és Matolcsy György azt követő tájékoztatója után londoni pénzügyi elemzők.
2013.07.23. 21:55
Hvg.hu
Nem áll le, csak lassít az MNB
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa újabb 25 bázisponttal az alapkamatot. A testület ezzel zsinórban tizenkettedszer vágta a rátát, amely eredményeként az elmúlt egy évben 7 százalékról 4 százalékra süllyedt a mutató. A piacok hetek óta találgatták meddig tarthat az enyhítés, Matolcsy György jegybankelnök a kamatdöntő ülést követő tájékoztatón adott erről iránymutatást.
2013.07.23. 18:30
Piacesprofit.hu
Rezsimváltás történt az MNB-ben?
Matolcsy György, jegybankelnök ma arról beszélt, hogy az Európai Központi Bank (EKB) példáját követnék a kamatpályára vonatkozó iránymutatás terén. Ez önmagában jól is hangozhatna, hiszen ez nagyobb...
2013.07.23. 18:00
Portfolio.hu
Matolcsyék fontolva haladnak tovább a kamatcsökkentéssel
A monetáris tanács úgy látja, hogy a kamatcsökkentési ciklus végpontja 3-3,5 százalék között lehet, és a következő időszakban kisebb kamatcsökkentésekkel halad tovább - jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.
2013.07.23. 16:50
Hvg.hu
Matolcsy: Még nem végeztünk
Stratégiai döntéseket hozott a Magyar Nemzeti Bank - jelentette be kedd délutáni, kamatdöntést követő sajtótájékoztatóján Matolcsy György. A jegybankelnök azt mondta, hogy folytatódik a...
2013.07.23. 15:48
Portfolio.hu
Matolcsy: Nincs megállás
Folytatjuk a kamatcsökkentéseket, mivel egyértelmű siker az elmúlt 12 hónap – jelentette be Matolcsy György.
2013.07.23. 15:40
Gondola.hu
Matolcsy beszél, esik a forint
Egész nap viszonylag stabilan tartotta magát a forint árfolyama, a 294,50-es szint körül billegett az euróval szemben. Aztán elkezdődött Matolcsy György sajtótájékoztatója, ahol több újítást is...
2013.07.23. 15:29
Portfolio.hu
Akár 3 százalékig is leviszi a kamatot Matolcsy jegybankja
Matolcsy György bejelentette, hogy ezután a jegybank előre megmondja, milyen kamatpályát követ, ez a bátorság azonban kockázatos is, lehet, hogy a bemondott célt nem tudja elérni a jegybank. Például az európai alapkamathoz is igazodnak, és hangsúlyosabbá válik a reálgazdaság értékelése is.
2013.07.23. 15:26
Origo.hu
Matolcsy bejelentette: nincs megállás
Folytatjuk a kamatcsökkentéseket, mivel egyértelmű siker az elmúlt 12 hónap – jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke keddi sajtótájékoztatóján. Szólt arról is, hogy a jövőben több pillére épül a monetáris lazítás politikája.
2013.07.23. 15:12
Mno.hu
A mai volt az utolsó kamatvágás?
A nagy kérdés az, hogy folytatódik-e a monetáris lazítás, hiszen sok elemző ezt a szintet jelölte meg a ciklus befejezéseként. 15 órakor Matolcsy György jegybankelnök, egy alelnök és egy ügyvezető igazgató társaságában a szokásostól eltérően sajtótájékoztatót tart; a téma az MNB kamatpolitikájának várható alakulása. A szokatlan sajtótájékoztató arra utal, hogy változás jöhet a monetáris politikában, így nem lenne meglepő, ha a kamatcsökkentési ciklus végére tennének utalást a jegybankárok - olvasható az Equilor elemzésében.
2013.07.23. 14:55
Profitline.hu
Tovább mennek-e Matolcsyék?
Nem okozott meglepetést a jegybank a mai 25 bázispontos kamatcsökkentéssel. Elemzők szerint a legfontosabb kérdés, hogy folytatja-e innen. Lehet, hogy nem kell sokat várni a válaszra. Matolcsy György...
2013.07.23. 14:35
Portfolio.hu
Matolcsy megvágta: négy százalékon az alapkamat
A várakozásoknak megfelelően 0,25 százalékkal, vagyis 25 bázisponttal négyszázalékosra csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács. Matolcsy György jegybankelnök azt mondta, a kamatcsökkentéseket "akár" kisebb, tíz bázispontos lépésekben is folytathatják.
2013.07.23. 14:01
Nol.hu
Mi készteti megszólalásra Matolcsyt?
Stratégiai fontosságú lehet Matolcsy György kamatdöntéssel kapcsolatos kedd délutáni tájékoztatója. A jegybankelnök valószínűleg iránymutatást kíván adni a piaci szereplőknek. Az elemzők ezúttal is kamatcsökkentést várnak, a piaci kondíciók alapján további csökkentések is megvalósíthatók.
2013.07.23. 11:53
Mno.hu
Kína mindörökre megváltozik
Matolcsy György, Szijjártó Péter és más kormánypárti politikusok képzeletében a kínai gazdaság brutális növekedése többnyire követendő példaként él, pedig Kínában már rég nem az történik, ami eddig. Sőt, a pekingi vezetés inkább visszafogná azokat a gazdasági mutatókat, melyek nagyságáért mi bálványozzuk őket, és az eddig elkövetett hibák kijavításával foglalkozna.
2013.07.23. 11:02
Origo.hu
Matolcsy és Csányi mozgatják ma a piacokat
Csányi Sándor OTP elnök és vezérigazgató tovább folytatta OTP részvényeinek eladását, Matolcsy György ma nagy jelentőségű sajtótájékoztatót tart az MNB kamatdöntő ülése után.
2013.07.23. 10:08
Piacesprofit.hu
Tömeges pedagógus elbocsátás jöhet
Tömeges pedagógus-elbocsátásokra enged következtetni az a Népszava birtokába került kormányelőterjesztés, amely szerint az idén szeptembertől bevezetett béremelés számítási alapja mintegy 11 milliárd forinttal kevesebb a Matolcsy György által korábban említettnél.
2013.07.23. 07:32
Stop.hu
London: Matolcsyék szinte biztosan tovább vágnak az alapkamaton
Bizonyosra vehető, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa újabb 0,25 százalékponttal, 4,00 százalékra csökkenti az alapkamatot kedden - jósolták egyöntetűen londoni pénzügyi elemzők, a folytatásról azonban nincs egységes álláspontjuk. Matolcsy György jegybankelnök kedden megszólal és az MNB kamatdöntéseiről fog beszélni.
2013.07.22. 17:05
Hvg.hu
Matolcsy nagy bejelentésre készül
Valami fontosat akar mondani kedden Matolcsy György jegybankelnök. Az MNB vezetője csak stratégiai döntések után áll a nyilvánosság elé.
2013.07.22. 16:33
Origo.hu
Matolcsy holnap megtöri a csendet
"Iránymutatás az MNB kamatdöntéseihez" címmel sajtótájékoztatót tart kedden délután 15 órakor a Magyar Nemzeti Bank. A tájékoztatón részt vesz Matolcsy György jegybankelnök mellett Balog Ádám alelnök...
2013.07.22. 14:54
Portfolio.hu
Matolcsy tolja Orbán kampányszekerét
Felesleges sértés - jellemzi a Neue Züricher Zeitung (NZZ) Matolcsy György jegybankelnök a levelét, melyet hétfőn juttatott el a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF). A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke arra szólította fel az IMF vezérigazgatóját, Christine Lagarde-ot, hogy számolják fel budapesti irodájukat, hiszen a kormány idén visszafizeti a valutaalaptól 2008-ban felvett hitelt.
2013.07.18. 05:29
Nepszava.hu
Varga Mihály újabb 45 milliárdos lyukat talált a büdzsében
Szeptember 1-től ellenőrzi a NAV az új pénztárgépek meglétét a boltokban. Varga idénre a tervezett bevétel felét, 45-50 milliárd forintot várja az átállás miatt. Matolcsy György eredetileg 90 milliárd ... ...
2013.07.17. 17:19
Napi.hu
Matolcsyék a sorok között bírálják a kormányt
Dicsérjen meg téged a Költségvetési Tanács – szól a legújabb átok a Nemzetgazdasági Minisztériumban, miután a Kovács Árpád vezette háromtagú testület (tagja két volt fideszes képviselő: Matolcsy György MNB-elnök és Domokos László ÁSZ-elnök) tegnap kiadta a 2013-as büdzsé helyzetéről szóló értékelést.Related StoriesBankkártyás fizetés: 0,2 százalék lehet a jutalék?Péntektől megint drágul a benzinMég inkább együttműködik a közműhatóság és a fogyasztóvédelemTöbbmilliárdos mobil távközlési tenderKét energia-államtitkára lesz az NFM-nek
2013.07.17. 16:40
Nol.hu
Matolcsyék a sorok között bírálják a kormányt
Dicsérjen meg téged a Költségvetési Tanács – szól a legújabb átok a Nemzetgazdasági Minisztériumban, miután a Kovács Árpád vezette háromtagú testület (tagja két volt fideszes képviselő: Matolcsy György MNB-elnök és Domokos László ÁSZ-elnök) tegnap kiadta a 2013-as büdzsé helyzetéről szóló értékelést.
2013.07.17. 06:47
Nol.hu
Elköltözik az IMF Magyarországról
Tegnap napközben érkezett a hír, miszerint Matolcsy György, az MNB elnöke, levelet írt Christine Lagarde-nak, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetőjének, hogy immár nem lesz szükség az intézmény magyarországi irodájára, mert Magyarország a 2008 óta fennálló hitelét még idén előtörleszti.
2013.07.16. 16:56
Kitekinto.hu
Az IMF bezárja irodáját
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kérte az IMF vezetőjétől Matolcsy György. A jegybankelnök Christine Lagardenak írt levelében arra hivatkozik, hogy Magyarország várhatóan még az idén visszafizeti a szervezettől felvett hitelét.
2013.07.16. 16:30
Nol.hu
Mi fizetjük a miniszterek, államtitkárok bankszámláját is
Matolcsy György 2011 végén jelentette be, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumban helytelennek tartja és beszünteti azt a gyakorlatot, hogy az adófizetők pénzéből állják a vezetők bankszámlájának költségeit. Több minisztérium nem követte a példát, az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2013-ban is jár az évi 10 ezer forint.
2013.07.16. 16:25
Hir24.hu
Az IMF bezárja irodáját
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kérte az IMF vezetőjétől Matolcsy György. A jegybankelnök Christine Lagardenak írt levelében arra hivatkozik, hogy Magyarország várhatóan még az idén visszafizeti a szervezettől felvett hitelét.Related StoriesÉjféltől nemzeti a dohányBezárja budapesti irodáját az IMFOrbán Lázárra bízta az uniós pénzek elosztásátJön az olcsó iPhone szeptemberben?Mégis komoly? Reptéri irodát bérel a Sólyom
2013.07.16. 13:20
Nol.hu
Kitessékelt IMF: Matolcsy levelét szükségtelen inzultusnak tartják
A német Spiegel online kiadása és a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) című svájci újság is beszámolót közölt kedden arról, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kezdeményezte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását. Az NZZ szerint Matolcsy levele, amelyben a budapesti IMF-iroda bezárását kérte, szükségtelen inzultus volt.
2013.07.16. 12:40
Hvg.hu
Külföldi sajtó a valutaalap budapesti irodájának bezárásáról
A Spiegel Online német hírportál és a Neue Zürcher Zeitung című svájci újság is beszámolót közölt kedden arról, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kezdeményezte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását.
2013.07.16. 11:33
Nepszava.hu
Ghánáig ér az IMF elköltözésének a híre
Az összes nagy nemzetközi hírügynökség beszámolt arról, hogy Matolcsy György jegybankelnök a Nemzetközi Valutaalap (IMF) irodájának távozását sürgeti Magyarországról, a szervezet pedig el is költözik a jelenlegi irodavezető mandátumának augusztusi lejárta után.
2013.07.16. 11:05
Origo.hu
Győzött Matolcsy, csak ellenség nem volt
Ellenség nélküli csatát nyert meg Matolcsy György jegybankelnök. Három és fél év után kipaterolta végre az országból "azt a hárombetűs intézményt" (IMF), amely amúgy sem tervezett további jelenlétet. Egy friss közvélemény-kutatás szerint épp a Valutaalaptól kell a legjobban védeni Magyarországot.
2013.07.16. 10:58
Stop.hu
Az IMF bezárja irodáját
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kérte az IMF vezetőjétől Matolcsy György. A jegybankelnök Christine Lagardenak írt levelében arra hivatkozik, hogy Magyarország várhatóan még az idén visszafizeti a szervezettől felvett hitelét.
2013.07.16. 06:12
Nol.hu
Matolcsy teljesen kipaterolná az IMF-et
Az IMF budapesti irodájának bezárását kéri az IMF vezetőjétől Matolcsy György. Christine Lagarde-nak írt levelében a jegybankelnök arra hivatkozik, hogy Magyarország várhatóan még az idén visszafizeti hitelét.Related StoriesGo, a 400 ezer rupiás autóMegvan, mikor rontotta el MagyarországMég mindig nem vesszük a benzintA Mol ellen tüntetnek HorvátországbanÚj államtitkár a fejlesztési tárcánál
2013.07.16. 04:10
Nol.hu
Ráfizetünk az előtörlesztésre
Hamarosan kétszeresen is "megszabadulhatunk" a Nemzetközi Valutatalaptól (IMF). A kormány rövid időn belül dönt arrról, hogy előre törlessze-e a szervezettől kapott 2008-as hitel megmaradt részleteit. Matolcsy György ma levelet írt az IMF washingtoni központjába, és indítványozta: zárja be budapesti irodáját. Az, hogy a Fidesz-kormány a Valutaalap helyett a piacról vette fel hiteleit, tetemes, becslések szerint 800-1000 milliárd forintnyi veszteséget okozott az országnak
2013.07.15. 20:00
Nepszava.hu
Nem erőlteti az IMF a budapesti irodát
Tudomásul veszi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Matolcsy György levelét, amelyben a szervezet budapesti irodájának bezárást kezdeményezte. Az IMF közölte, a szervezet amúgy is csak meghívásra van jelen a tagországokban.
2013.07.15. 19:35
Hvg.hu
Teljesült Matolcsy György kérése: lehúzza a rolót az IMF Budapesten
Kezdeményezte az IMF budapesti irodájának bezárását az MNB elnöke, mondván, Magyarország várhatóan még idén előtörleszti a szervezettől 2008-ban felvett készenléti hitelt. A Valutaalap nem hosszabbít. ... ...
2013.07.15. 18:36
Napi.hu
Eldőlt, augusztus végén bezár az IMF-iroda
Matolcsy György a Nemzetközi Valutaalap budapesti irodájának bezárását kezdeményezte. Az IMF nem keres utódot budapesti irodájának élére, miután az idén augusztus végén lejár a jelenlegi vezető, Iryna Ivaschenko mandátuma, ami azt jelenti, hogy az iroda bezár.
2013.07.15. 18:24
Mno.hu
Az IMF elbúcsúzik Magyarországtól
Augusztusban egyébként is lejárt volna az IMF budapesti képviseletvezetőjének mandátuma, és mivel Matolcsy György MNB-elnök jelezte, hogy nem kell tovább fenntartani az irodát, nem is küld mást a Valutaalap.
2013.07.15. 18:11
Origo.hu
Mit számít az IMF-hitel visszafizetése Magyarországnak?
Matolcsy György mai bejelentésével egyre biztosabbá vált, hogy a magyar gazdaságpolitika a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való kapcsolat végleges lezárásával is készül a jövő évi választásokra. Ezt...
2013.07.15. 15:15
Portfolio.hu
Matolcsy bezáratná az IMF budapesti irodáját
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kezdeményezte. A Christine Lagarde-nak, az IMF vezérigazgatójának címzett, ez ügyben írt levélről honlapján tájékoztatott hétfőn a jegybank.
2013.07.15. 15:00
Hvg.hu
Matolcsy kiebrudalja az országból az IMF-et
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kezdeményezte Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A Christine Lagarde-nak, az IMF vezérigazgatójának címzett, ez ügyben írt levélről honlapján tájékoztatott hétfőn a jegybank.
2013.07.15. 13:45
168ora.hu
Matolcsy bezáratná az IMF budapesti irodáját
Bezáratná az IMF budapesti irodáját Matolcsy György.
2013.07.15. 13:22
Mno.hu
Matolcsy teljesen kipaterolná az IMF-et
Az IMF budapesti irodájának bezárását kéri az IMF vezetőjétől Matolcsy György. Christine Lagarde-nak írt levelében a jegybankelnök arra hivatkozik, hogy Magyarország várhatóan még az idén visszafizeti hitelét.
2013.07.15. 12:42
Nol.hu
Matolcsy kipaterolná az IMF irodáját is
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kezdeményezte. A Christine Lagarde-nak, az IMF vezérigazgatójának címzett, ez ügyben írt levélről honlapján tájékoztatott hétfőn a jegybank.
2013.07.15. 12:28
Nepszava.hu
Matolcsy bezáratná a budapesti IMF-irodát
A jegybank elnöke kezdeményezte az IMF budapesti irodájának bezárását. Matolcsy György szerint már nincs szükség az irodára, mivel Magyarország várhatóan még az idén előtörleszti az IMF-hitelt. [...] Bővebben! Komment (99)
2013.07.15. 12:21
Mandiner.hu
Matolcsy bezáratná az IMF magyar irodáját
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kezdeményezte. A Christine Lagarde-nak, az IMF vezérigazgatójának címzett, ez ügyben írt levélről honlapján tájékoztatott hétfőn a jegybank.
2013.07.15. 12:11
Stop.hu
Matolcsy látni sem akarja az IMF-et
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Nemzetközi Valutaalap budapesti irodájának bezárását kezdeményezte. Szerinte azért nincs szükség az irodára, mert még az idén előtörlesztjük a 2008-as hitelünket.
2013.07.15. 12:00
Origo.hu
Matolcsy bezáratná az IMF-irodát Budapesten
A jegybankelnök a Valutaalap elnökének írt levelet. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kezdeményezte. A Christine Lagarde-nak, ... ...
2013.07.15. 11:59
Napi.hu
Matolcsy bezáratná az IMF-irodát (2.)
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kezdeményezte. A jegybankelnök - aki egyúttal a Valutaalap Kormányzótanácsának is tagja -...
2013.07.15. 11:54
Portfolio.hu
Matolcsy György bezáratná az IMF budapesti irodáját
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kezdeményezte Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A Christine Lagarde-nak, az IMF vezérigazgatójának címzett, ez ügyben írt levélről honlapján tájékoztatott hétfőn a jegybank.
2013.07.15. 11:17
Mon.hu
Közpénzből fordították Matolcsy könyvét
Összesen 1 millió 358 ezer forintért fordítatta le a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Matolcsy György 2004-ben megjelent könyvét, amelyben a szerző egyebek mellett azt kérdezi: "Felismerjük-e azokat a belső és külső háborúkat, amelyeket Amerika - egy új gazdasági hadviselés keretében - indít versenytársaival szemben?" Az Amerikai Birodalom új nyelvi verziójának elkészítésére idén januárban, még Matolcsy minisztersége alatt szerződött a tárca - írta a Népszabadság.
2013.07.15. 05:21
Nepszava.hu
Matolcsy megéri a pénzét
Bruttó húszmillió forintért rendelt a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012 eleje és 2013 februárja között különböző fordításokat. A kiadott munkák között van a jegybankelnök, Matolcsy György könyve, az Amerikai Birodalom fordítása is.
2013.07.14. 22:45
Nol.hu
Matolcsy megéri a pénzét
Bruttó húszmillió forintért rendelt a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012 eleje és 2013 februárja között különböző fordításokat. A kiadott munkák között van a jegybankelnök, Matolcsy György könyve, az Amerikai Birodalom fordítása is.Related StoriesKét forinttal tovább drágulhat a benzinA cégeknek emelik a rezsitAz autóipar hozza a növekedéstAz autóipar hozza a növekedéstEgyre több nő válik családfenntartóvá
2013.07.14. 19:40
Nol.hu
Matolcsy a minisztériumával fordíttatta le könyvét
20 milliót költött 2012-től 2013 elejéig a nemzetgazdasági tárca fordításokra, a művek között volt többek közt Matolcsy György 2004-ben kiadott könyve, az Amerikai Birodalom is.
2013.07.13. 08:40
Origo.hu
Matolcsy megéri a pénzét
Bruttó húszmillió forintért rendelt a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012 eleje és 2013 februárja között különböző fordításokat. A kiadott munkák között van a jegybankelnök, Matolcsy György könyve, az Amerikai Birodalom fordítása is.
2013.07.13. 07:20
Nol.hu
Itt az új 2000 forintos - Matolcsy kézjegyével
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett, 2013-ban nyomtatott 2000 forintos minta-bankjegy 2013. július 12-én, amelyet már az új jegybanki vezetés, Matolcsy György elnök és Balog Ádám alelnök aláírása hitelesített. (MTI)
2013.07.12. 19:45
Profitline.hu
Itt az új kétezerforintos bankjegy
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette a 2013-ban nyomtatott 2000 forintos minta-bankjegy képét 2013. július 12-én, amelyet már az új jegybanki vezetés, Matolcsy György elnök és Balog Ádám alelnök aláírása ... ...
2013.07.12. 17:58
Napi.hu
Figyelő: ezért lett Orbánnál kegyvesztett Szász Károly
A húsipari cégek felszámolása, az önkormányzatok devizaadósságai és a devizahitelesek körül a PSZÁF által képviselt álláspont is hozzájárult ahhoz, hogy az Orbán Viktort nagyon nagyra tartó Szász Károly, a pénzügyi felügyelet elnöke kegyvesztett lett a kormányfőnél és fideszes körökben – írja e heti számában a Figyelő. A lap néhány pikáns részletet is megemlít az Orbán és Szász, valamint Matolcsy György és Szász között lezajlott furcsa epizódokból.
2013.07.12. 12:55
Hvg.hu
Kipakolt Orbán ex-minisztere - Nem véletlenül nem szeretik
Kicsi, játékos, de van karma - így jellemezte Matolcsy György a vágyaiban élő magyar gazdaságot. A pannontigris karma elvásott, játékosságát kikezdte a dilettáns gazdaságpolitika. Az eredmény: Orbán egykori minisztere és a reálgazdasági adatok sem jeleznek tündérmesét.
2013.07.12. 11:50
Stop.hu
Az MNB nem áll le: tovább csökken az alapkamat
Matolcsy György elnök, és Pleschinger Gyula monetáris tanácstag után Gerhardt Ferenc alelnök is úgy nyilatkozott, hogy a jegybank egyelőre nem áll le az alapkamat csökkentésével.Related StoriesAz államnak nem kell fizetnie a MÁV Biztosító helyettFideszes képviselő lobbizhat a megújuló energiát termelőkértLecsapott a GVH: nem gyógyított a mágnesterápiaA horvátok a Mol-vezért akarjákEzt akarják a horvátok a Moltól
2013.07.11. 17:55
Nol.hu
A Heti Válasz főszerkesztőjével kávézott Matolcsy
Borókai Gáborral, a Heti Válasz főszerkesztő-lapigazgatójával találkozott csütörtökön Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Hegyvidék bevásárlóközpontban - írja a Cink.hu.
2013.07.11. 14:45
Life-style.hu
Az MNB nem áll le: tovább csökken az alapkamat
Matolcsy György elnök, és Pleschinger Gyula monetáris tanácstag után Gerhardt Ferenc alelnök is úgy nyilatkozott, hogy a jegybank egyelőre nem áll le az alapkamat csökkentésével.
2013.07.11. 13:16
Nol.hu
Lesz még kamatcsökkentés
A jegybanki kamatcsökkentéseknek még nincs vége - mondta Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke (képünkön) a Heti Válasznak adott interjúban. Az MNB-alelnök az interjúban a Matolcsy György ... ...
2013.07.11. 12:45
Napi.hu
Gerhardt Ferenc: még nincs vége a kamatcsökkentéseknek
A jegybanki kamatcsökkentéseknek még nincs vége - mondta Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Heti Válasznak adott interjúban. Az MNB-alelnök az interjúban a Matolcsy György...
2013.07.11. 12:32
Portfolio.hu
Ez olyan, mintha egy Matolcsy-beszéd több millióba kerülne
Végighaknizza a világot Barack Obama amerikai elnök volt pénzügyminisztere. Timothy Geitner ráadásul nem is kis összegekért ad beszédeket a Föld számos pontján: a Deutsche Bank egyik múlt havi rendezvényén 200 ezer dollárt kapott "fellépéséért". Ez olyan, mintha Matolcsy György, aki jegybankelnöksége előtt a nemzetgazdasági miniszteri posztot töltötte be, több millió forintot kérne egy beszédéért.
2013.07.08. 19:45
Hvg.hu
ByeAlex Matolcsy ajándékát is megkeserüli
ByeAlex abból sem jön ki jól, hogy Matolcsy György ezüst plakettet ajándékozott neki az Eurovíziós Dalfesztiválon nyújtott teljesítményéért. Számos támadás éri a közösségi oldalakon. Az énekes nem érti a rosszindulatú megjegyzéseket.
2013.06.29. 21:34
Stop.hu
Ismét kamatcsökkentésről beszél Matolcsy
A magyar piacon a tegnap elfogadott második Varga-csomag már nem okozott meglepetést, viszont Matolcsy György MNB-elnök egy konferencián jelezte, hogy további kamatcsökkentések várhatóak.
2013.06.28. 18:58
Kitekinto.hu
ByeAlex: „Ehhez nekem mi közöm van?”
Matolcsy György az Eurovíziós Dalfesztiválon nyújtott teljesítményéért egy különleges ezüst emlékérmét adományozott ByeAlexnek.
2013.06.28. 10:41
168ora.hu
Matolcsy: Nálunk nem volt megszorítás
Van még lehetőség a kamatcsökkentésre - közölte tegnap Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége konferenciáján.
2013.06.28. 05:36
Nepszava.hu
ByeAlex jobban teljesít
Budapest — Egy ezüstérmét küldött ajándékba Matolcsy György (57), a Magyar Nemzeti Bank elnöke ByeAlexnek (29).
2013.06.27. 18:31
Blikk.hu
Matolcsy: Úgy látom, hogy a bankrendszer veszi a lapot
A Magyar Nemzeti Bank kamatcsökkentési ciklusának nincs vége, van még lehetőség csökkentésre - jelentette ki Matolcsy György csütörtökön Budapesten.
2013.06.27. 14:50
Stop.hu
Matolcsy: Ez volt, ami csapdába vitte a lakosságot
Eredendő bűnnek nevezte a devizahitelezés elszabadulását az elmúlt évtizedben Matolcsy György. A jegybank elnöke a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének fórumán azt mondta: ez volt az a hibás termék, amely a téves növekedési szerkezet mellett csapdába vitte az üzleti szektort és a lakosságot.
2013.06.27. 14:07
Mno.hu
Nincs még vége, újabb kamatcsökkentés jöhet
A Magyar Nemzeti Bank kamatcsökkentési ciklusának nincs vége, van még lehetőség csökkentésre – jelentette ki Matolcsy György csütörtökön Budapesten.
2013.06.27. 13:52
Mno.hu
Matolcsy: még nincs vége a kamatcsökkentési ciklusnak
A Magyar Nemzeti Bank kamatcsökkentési ciklusának még nincs vége, van még lehetőség csökkentésre - jelentette ki Matolcsy György csütörtökön Budapesten. .
2013.06.27. 13:20
Profitline.hu
Matolcsynak esze ágában sincs leállni a kamatcsökkentéssel
A Magyar Nemzeti Bank kamatcsökkentési ciklusának nincs vége, van még lehetőség csökkentésre – jelentette ki Matolcsy György csütörtökön Budapesten.
2013.06.27. 13:18
168ora.hu
Matolcsy: nincs vége a kamatcsökkentésnek
Van még lehetőség kamatcsökkentésre Matolcsy György szerint. Az MNB elnöke azt is elmondta: az MNB-re is érvényes az a konszenzus, hogy a jegybankok önmagukban nem tudnak tartós növekedést eredményezni.
2013.06.27. 12:00
Life-style.hu
Matolcsy: Magyarország sikergyanús
Matolcsy György szerint az ország jó úton halad, az első és a második Orbán-kormány alatt csupa jö döntés született, közte pedig brutálisan elhibázott volt a gazdaságpolitika. A Magyar Nemzti Bank elnöke a munkaadók és gyáriparosok csúcstalálkozóján beszélt.
2013.06.27. 11:41
Origo.hu
Matolcsy: nincs vége a kamatcsökkentésnek!
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke mai beszédében elmondta, hogy a jegybank egy kamatcsökkentési ciklust visz véghez aminek még nincs vége. "További teret látunk az újabb vágáshoz" -...
2013.06.27. 11:30
Portfolio.hu
Matolcsy kitüntette ByeAlexet
A Magyar Nemzeti Bank elnöke június 19-i keltezésű levelében kitüntette a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon tizedik helyezést elért indulót. Matolcsy György a levélben bejelentette, hogy ezüst emlékplakettel jutalmazza meg, írja az .
2013.06.27. 07:12
168ora.hu
Saját bankról álmodnak
Teljesülhet Matolcsy György jegybankelnök még nemzetgazdasági miniszterként deklarált vágya: a hazai bakrendszer több, mint fele magyar kézben lesz. Az ehhez vezető úton döntő lépést tett meg a kormány azzal, hogy a takarékszövetkezeti rendszer átalakítása során az állam fontos tulajdonosi pozíciót szerez, de nem akárhogyan. 100 milliárd forintot fordít a szektor átalakítására, majd az 1600 fiókból álló hálózatot "megfelelő időn belül" értékesíteni fogja.
2013.06.26. 05:39
Nepszava.hu
Orbán már szégyelli jobbkezének szavait
A magyar gazdaság átszervezésének módját a világon sok helyen lekezelő módon unortodoxnak minősítik – állítja Orbán Viktor. Pedig az „unortodox” jelzővel a kormányfő jobbkeze, Matolcsy György állt elő annak idején, és maga Orbán is büszkén emlegette.
2013.06.21. 18:25
168ora.hu
Matyi lett Matolcsyból az új kétezresen
Már bárki hozzájuthat a Matolcsy György jegybankelnök által aláírt bankjegyekhez, az egyik első példány fel is került egy internetes aukciós oldalra.
2013.06.21. 08:00
Borsonline.hu
Fotó: 14 ezerért árulják az új, Matolcsy aláírásával ellátott kétezrest
14 ezerért kínálnak a Vaterán egy új, kétezres bankjegyet, amin már Matolcsy György MNB-elnök aláírása szerepel.
2013.06.20. 12:25
Hvg.hu
Csak nem akarnak megszületni a Matolcsy-bébik
Elmaradt a Matolcsy György által ígért bébi-boom: a KSH adatai szerint az év első négy hónapjában 5,8 százalékkal kevesebb gyermek született.
2013.06.19. 11:19
Nol.hu
Matolcsy György szuperhatalmát is alaptörvénybe vésnék
Közösen kezdeményezi az alkotmány módosítását az MSZP és az LMP – Mesterházy Attila szocialista pártelnök és Schiffer András, az ökopárt társelnöke tegnap sajtótájékoztatón ismertette a javaslatot. E szerint kizárnák, hogy új adót vessenek ki, ha az államot fizetésre kötelezi egy (európai uniós) bírósági ítélet.
2013.06.18. 12:40
Nol.hu
Matolcsy "láthatatlan keze" a háttérben munkál
A krízisadók és tranzakciós illeték emelése, illetve a bankok 7 százalékos különadója mind csalódást kelt és azt jelzi, hogy az új vezetésű Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságpolitikai irányváltásába vetett hit túlzott volt, írja Peter Attard Montalto, a Nomura feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzője. A Nomura elemzője szerint bár Varga Mihály konzervatív irányvonalat vitt kinevezésekor, a mostani események is azt mutatják, hogy kormányon belüli hatalma korlátozott és még mindig láthatjuk Matolcsy György "láthatatlan kezét" a háttérben.
2013.06.18. 10:30
Hvg.hu
Újabb adóemelés Orbánéktól: „Átverték az országot”
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy fikarcnyival sem jobb, mint elődje, Matolcsy György – értékelte az ellenzék a hétfőn bejelentett újabb megszorító csomagot. A legújabb adóemeléseket szerintük a munkavállalók, a kis- és közepes vállalkozók, a nyugdíjasok fogják megfizetni, akik az elmúlt három évben is megfizették.
2013.06.18. 09:45
168ora.hu
Matolcsy György szuperhatalmát is alaptörvénybe vésnék
Közösen kezdeményezi az alkotmány módosítását az MSZP és az LMP – Mesterházy Attila szocialista pártelnök és Schiffer András, az ökopárt társelnöke tegnap sajtótájékoztatón ismertette a javaslatot. E szerint kizárnák, hogy új adót vessenek ki, ha az államot fizetésre kötelezi egy (európai uniós) bírósági ítélet.
2013.06.18. 06:49
Nol.hu
Kétszázmilliárdos megszorítást jelentette be a kormány
Az Együtt-PM szövetség szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elődje, Matolcsy György kiszámíthatatlan és kudarcos gazdaságpolitikáját visz tovább: egy héttel ezelőtt még arról beszélt, hogy az idei költségvetés adatai rendben vannak, most viszont kétszázmilliárd forintos megszorító csomagot jelentett be.
2013.06.17. 22:55
Profitline.hu
Együtt-PM: kétszázmilliárdos megszorítás Varga csomagja
Az Együtt-PM szövetség szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elődje, Matolcsy György kiszámíthatatlan és kudarcos gazdaságpolitikáját visz tovább: egy héttel ezelőtt még arról beszélt, hogy az idei költségvetés adatai rendben vannak, most viszont kétszázmilliárd forintos megszorító csomagot jelentett be.
2013.06.17. 19:25
Hvg.hu
LMP: Varga Mihály is kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytat
Az LMP véleménye szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter "egy fikarcnyival sem jobb", mint elődje Matolcsy György, ugyanis ugyanazt a kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytatja - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.
2013.06.17. 18:20
Profitline.hu
Együtt-PM: kétszázmilliárdos megszorítást jelentette be a kormány
Az Együtt-PM szövetség szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elődje, Matolcsy György kiszámíthatatlan és kudarcos gazdaságpolitikáját visz tovább: egy héttel ezelőtt még arról beszélt, hogy az idei költségvetés adatai rendben vannak, most viszont kétszázmilliárd forintos megszorító csomagot jelentett be.
2013.06.17. 18:11
Nepszava.hu
LMP: Varga is kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytat
Az LMP véleménye szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter "egy fikarcnyival sem jobb", mint elődje Matolcsy György, ugyanis ugyanazt a kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytatja - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.
2013.06.17. 16:00
Hvg.hu
Miért van szükség „ilyen orbitális méretű megszorító csomagra”?
Az LMP véleménye szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter „egy fikarcnyival sem jobb”, mint elődje Matolcsy György, ugyanis ugyanazt a kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytatja – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.
2013.06.17. 15:51
168ora.hu
Az MNB döntött: marad a kéthetes kötvény
Matolcsy György szerint a kötvény betétté alakítása mégsem szolgálná megfelelően a jegybank monetáris érdekeit.Related StoriesÖtvenmilliárdos korrekcióSokba kerülhet a Malév-csődFelvásárolhatja a Microsoft a Nokiát?Itt van Varga második csomagja: újabb adóemelések jönnekFirtas ismét hoppon maradt
2013.06.17. 14:55
Nol.hu
A MNB a kéthetes kötvény megtartása mellett döntött
A jegybank vezetése ma ismét egyeztetést tartott a legnagyobb hazai pénzintézetek vezetőivel. A mai találkozó alkalmával Matolcsy György jegybankelnök többek között arról adott tájékoztatást, hogy a jegybank megvizsgálta a kéthetes jegybanki kötvény mellett és ellene szóló érveket és ennek mentén az esetleges kéthetes betétté való alakításának kérdését. A monetáris politikai szempontok alapos mérlegelése alapján az MNB úgy véli, hogy a változtatás nem szolgálná megfelelően a jegybank monetáris politikai céljait, így a kéthetes kötvény megtartása mellett döntött - olvasható az MNB közleményében.
2013.06.17. 13:15
Profitline.hu
Az MNB döntött: marad a kéthetes kötvény
Matolcsy György szerint a kötvény betétté alakítása mégsem szolgálná megfelelően a jegybank monetáris érdekeit.
2013.06.17. 12:18
Nol.hu
Éles fegyver Matolcsy kezében
Példátlan hatalmat kap Matolcsy György és az általa vezetett jegybank. Ha baj van, ezentúl nem lesz egymásra mutogatás, ha valami túl kockázatos, villámgyorsan be lehet tiltani. Az MNB minden bank titkaiba belelát majd, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jegybankba olvasztásával szuperhatóság épül.
2013.06.11. 07:03
Origo.hu
Matolcsy terjeszkedését vizsgálja az uniós jegybank
Az uniós jegybank már vizsgálja az új jegybanktörvényt, amely Matolcsy György kezébe adja a pénzügyi felügyelést. Akár tetszene is nekik, csak a sürgősséget kellene megindokolni.Related StoriesCsődközelben a világhírű akkumulátorgyártóA Volvo-Renault-val közösen gyárt tűzoltóautó-alvázat a RábaOECD: nem lesz növekedés MagyarországonSzerdán mégis árat emel a MolS&P: Amerika jobban teljesít
2013.06.10. 23:40
Nol.hu
Matolcsy terjeszkedését vizsgálja az uniós jegybank
Az uniós jegybank már vizsgálja az új jegybanktörvényt, amely Matolcsy György kezébe adja a pénzügyi felügyelést. Akár tetszene is nekik, csak a sürgősséget kellene megindokolni.
2013.06.10. 17:20
Nol.hu
"Matolcsy György mind szakmai, mind etikai szempontból alkalmatlan"
Az MSZP véleménye szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) tervezett összevonása, illetve az előbbi szervezet jogutód nélküli megszüntetése "otromba centralizációs szándék" - jelentette ki hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Józsa István.
2013.06.10. 15:14
Stop.hu
Matolcsyék kontroll alá veszik a bankokat
A bankoknak jobban a körmére nézhetnek, a rendszerkockázatokat könnyebben kezelhetik, a monetáris politika hatékonyabb lehet az MNB és a PSZÁF összevonását követően - olvasható Matolcsy György...
2013.06.10. 10:32
Portfolio.hu
Új hatalmat kap Matolcsy
Tovább nő Matolcsy György befolyása azzal, hogy a tervek szerint októbertől a Magyar Nemzeti Bankba (MNB) olvad a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A jegybank-elnök a kormánnyal azonos jogköröket kap majd, rendeleteket is hozhat. Az új jegybank-törvény tervezetét pénteken este nyújtotta be az Országgyűlésnek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
2013.06.10. 05:27
Nepszava.hu
Bankváltással küzdene a csekkadó ellen a kormány
Budapest - Úgy tűnik, bevezetésekor hiába bizonygatta Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György volt gazdasági miniszter: nem engedik a pénzintézeteknek, hogy az ügyfelekre lőcsöljék a tranzakciós illetéket.
2013.06.09. 20:43
Blikk.hu
Matolcsy nagyobb hatalmat kap
Nem elég, hogy az MNB bekebelezi a pénzügyi felügyeletet. Az új szabályok szerint csak a törvények kötik majd Matolcsy György kezét, a kormánnyal egy szintű rendeleteket alkothat majd. Az összevont intézmény szélesebb jogköröket kap, hatóságként járhat el a fizetésképtelen bankok helyzetének rendezésekor.Related StoriesNem tudnak felkészülni a fuvarozók az új útdíjraA bankvezér székébe került az offshore-ügyAmerikai munkanélkülieken múlik a forint árfolyamaŐszre csúszik a nagy pénztárgépcsereBenyújtották az MNB és a PSZÁF összevonásáról szóló törvényjavaslatot
2013.06.08. 01:20
Nol.hu
Magyar aranytartalék: maradt a 3 tonna, de már kevesebbet ér
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) aranytartaléka ez év április 30-án 111 millió eurót tett ki, mennyisége 99 ezer uncia, ami körülbelül három tonnának felel meg. Ez az MNB április végi 35,9 milliárd eurós devizatartalékainak kevesebb mint fél százaléka – közölte Matolcsy György jegybankelnök. Tavaly év végén az MNB teljes devizatartaléka 33,88 milliárd euró volt, ebből az aranytartalék 125 millió eurót ért el.
2013.06.07. 21:40
Hvg.hu
Matolcsy nagyobb hatalmat kap
Nem elég, hogy az MNB bekebelezi a pénzügyi felügyeletet. Az új szabályok szerint csak a törvények kötik majd Matolcsy György kezét, a kormánnyal egy szintű rendeleteket alkothat majd. Az összevont intézmény szélesebb jogköröket kap, hatóságként járhat el a fizetésképtelen bankok helyzetének rendezésekor.
2013.06.07. 21:23
Nol.hu
Az MNB aranytartaléka 111 millió euró
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) aranytartaléka ez év április 30-án 111 millió eurót tett ki, mennyisége 99 000 uncia, ami körülbelül 3 tonnának felel meg, ami az MNB április végi 35,9 milliárd eurós devizatartalékainak kevesebb mint fél százaléka - olvasható Matolcsy György válaszában, amit a Jobbik egyik képviselőjének kérdésére írt.
2013.06.07. 17:40
Nepszava.hu
Matolcsy cége bajban van
5,5 millió forintos mínusszal zárta a tavalyi évet a Matolcsy György volt nemzetgazdasági miniszter tulajdonában lévő cég, a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet Kft. – számolt be a Bors.
2013.06.06. 12:05
Hvg.hu
Veszteséges Matolcsy cége
Süllyed Matolcsy György vállalkozása. A Magyar Nemzeti Bank elnökének tulajdonában lévő Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet (MGFI) Kft. a tavalyi évben 5,5 millió forintos mínusszal zárt.
2013.06.06. 10:10
Borsonline.hu
Mégis már idén beolvad a PSZÁF az MNB-be?
Eldöntött tény, hogy a Matolcsy György vezette MNB látja el a jövőben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) tevékenységét - írja mai számában a Napi Gazdaság.Related StoriesE-útdíj: így vagy úgy, de lesz 75 milliárd!Súlyos csapás érheti LondontEgy negatív japán rekord, aminek sokan örülnekA Fradi és Fa Nándor bízhatnak a SzerencsejátékbanLondoni elemzők szerint bízhatunk a világgazdaságban
2013.06.06. 10:05
Nol.hu
Mégis már idén beolvad a PSZÁF az MNB-be?
Eldöntött tény, hogy a Matolcsy György vezette MNB látja el a jövőben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) tevékenységét - írja mai számában a Napi Gazdaság.
2013.06.06. 09:19
Nol.hu
Matolcsy győzött - októbertől új világ jön
Eldöntött tény, hogy a Matolcsy György vezette MNB látja el a jövőben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) tevékenységét, sőt híreink szerint az erről szóló kormányhatározatban a PSZÁF ... ...
2013.06.06. 07:06
Napi.hu
Matolcsy György kiűzi a taurint az országból
Nincs többé energiaital Magyarországon, ha taurint akar, át kell lépnie a határt - írta az Index.hu. Az Index.hu utánajárt, milyen trükkökkel játszották ki a csipszadót a cégek, és mit kell innia, ha ennek ... ...
2013.06.05. 09:35
Napi.hu
Matolcsy György kiűzi a taurint az országból
Titokban minden energiaitalból eltűnt a pörgetőszer, sőt, vannak olyan palackok, amelyekbe már koffeint sem raknak az adótól rettegő cégek. Tudja meg, mi az, amit még érdemes megvenni.
2013.06.05. 00:29
Index.hu
A Fidesz új csapást mér a kisemberekre - figyelmeztet Mesterházy Attila
Orbán Viktor egy konferencián bejelentette, hogy a Fidesz-kormány célja a 9%-os szja-kulcs bevezetése. Ez csak jelentős áfaemeléssel lehetséges, ahogy arra Matolcsy György, a Fidesz gazdaságpolitikai atyja is utalt - írta közleményében Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője.
2013.05.31. 16:27
Stop.hu
Matolcsy: az elkövetkező 10 évben 'nem tervezzük' Magyarország euróövezeti csatlakozását
A magyar gazdaság növekedési fordulat előtt áll, így eljött az ideje, hogy a vállalkozások hitelből finanszírozzák beruházási tevékenységüket - mondta Matolcsy György jegybankelnök az MNB országos konzultációs sorozatának utolsó, siófoki állomásán pénteken.
2013.05.31. 13:10
Profitline.hu
Matolcsy: még 10 évig nem lesz magyar euró
Az elmúlt 20-22 évben nem volt, de a következő 10 évben sem várható, hogy a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások a jegybanki növekedési hitelprogramhoz hasonló alacsony kamatszint mellett jussanak hitelhez - mondta Matolcsy György jegybankelnök Siófokon. Hozzátette, az elkövetkező 10 évben "nem tervezzük" Magyarország euróövezeti csatlakozását.
2013.05.31. 11:45
Hvg.hu
Matolcsy: eljött a növekedési, beruházási fordulat ideje
A magyar gazdaság növekedési fordulat előtt áll, így eljött az ideje, hogy a vállalkozások hitelből finanszírozzák beruházási tevékenységüket - mondta Matolcsy György jegybankelnök az MNB országos konzultációs ... ...
2013.05.31. 11:30
Napi.hu
Felpumpált hitelkeret
Másfélszeresére növelte a jegybank a Növekedési Hitelprogram (NHP) első két pillérének keretösszegét - ennyivel igényeltek többet a bankok. Az emelés 70 százaléka az első pillért érinti, amely így az 425 milliárdra emelkedett, a második pillér pedig 325 milliárd lett. Matolcsy György szerdán ismertette a hitelhez jutás feltételeit. Az újszerű hitelezés jó a vállalkozásoknak, de alig hat majd a beruházásokra, illetve a növekedésre.
2013.05.30. 05:35
Nepszava.hu
Az MNB felturbózta hitelprogramját
A Magyar Nemzeti Bank a korábbi másfélszeresére, 750 milliárd forintra emelte a növekedési hitelprogram keretösszegét - jelentette be Matolcsy György jegybankelnök.Related StoriesIgencsak húzós ára lesz az online pénztárgépeknekNégy állami cég jobban együttműködikNövekedéspárti magyar adókat sürget az OECDNagyítóval keresik a megfelelő munkaerőtMegvan a döntés: lekerülünk a szégyenpadról!
2013.05.29. 12:50
Nol.hu
Bejött az MNB hitelprogramja? Jócskán emelik a keretet
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 százalékkal, 750 milliárd forintra emelte meg a júniusban induló növekedési hitelprogram első két pillérének keretösszegét - jelentette be Matolcsy György jegybankelnök szerdai sajtótájékoztatóján.
2013.05.29. 12:40
Stop.hu
Matolcsy - 750 milliárdra emelték a hitelprogram keretösszegét
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 százalékkal, 750 milliárd forintra emelte meg a júniusban induló növekedési hitelprogram első két pillérének keretösszegét - jelentette be Matolcsy György jegybankelnök szerdai sajtótájékoztatóján.
2013.05.29. 12:19
Nepszava.hu
Nem tud erősödni a forint a jó hírre
Miután tegnapi többhavi csúcsok közelébe került a forint az euróval szemben, ma Matolcsy György bejelentése után is inkább kisebb mértékben gyengült a hazai fizetőeszköz, és nem jött erősödés azt...
2013.05.29. 12:19
Portfolio.hu
Felével megemelték a hitelprogram keretösszegét
A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 50 százalékkal, 750 milliárd forintra emelte meg a növekedési hitelprogram keretösszegét – jelentette be Matolcsy György.
2013.05.29. 11:35
Mno.hu
Többeknek juthat a 2,5%-os hitelből
50 százalékkal emelkedik a jegybank által meghirdetett olcsó forrás keretösszege, amely a magyarországi kis- és középvállalatok hitelezését hivatott felpörgetni. Matolcsy György elmondása szerint a Monetáris Tanács 750 milliárdra emelte a keretösszeget.
2013.05.29. 11:15
Piacesprofit.hu
Matolcsy: 750 milliárd forintra emelkedett a növekedési hitelprogram kerete
A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 50 százalékkal, 750 milliárd forintra emelte meg a növekedési hitelprogram első két pillérének keretösszegét - jelentette be Matolcsy György jegybankelnök szerdán.
2013.05.29. 10:55
Profitline.hu
Matolcsyék megemelték a hitelkeretet
A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 50 százalékkal, 750 milliárd forintra emelte meg a növekedési hitelprogram első két pillérének keretösszegét - jelentette be Matolcsy György.
2013.05.29. 10:05
Life-style.hu
Óriási túljelentkezés az MNB hitelprogramja iránt
Többször annyi forrást igényeltek a bankok az MNB Növekedési Hitelprogramja keretében, mint amekkorát meghirdetett az MNB, ezért a jegybank megemelte a keretösszeget - jelentette be Matolcsy György...
2013.05.29. 09:45
Portfolio.hu
Matolcsy holnap újra megszólal
Matolcsy György szerda reggel fél 10-kor tart sajtótájékoztatót a Növekedési Hitelprogramról - derül ki a jegybank meghívójából. Az eseményen részt vesz Balog Ádám, alelnök és Nagy Márton, ügyvezető...
2013.05.28. 16:20
Portfolio.hu
Megváltoznak a forintbankjegyek, Matolcsy aláírása kerül a bankókra
Heteken belül forgalomba kerülnek azok a bankjegyek, amelyeken az új jegybankelnök, Matolcsy György aláírása szerepel. Először a 2000 forintos bankjegyeken találkozhatunk majd az új jegybankelnöki szignóval. A forgalomban lévő kétezer forintos bankjegyek készleteinek lecserélődése az elhasználódás függvényében néhány évig tartó folyamat lesz.
2013.05.28. 15:40
Hvg.hu
Jön az új forint
A magyar bankjegyeken hamarosan megjelenik Matolcsy György aláírása.
2013.05.28. 14:50
Fn24.hu
Hová tűnt 800 milliárd forint?
A Matolcsy György vezette jegybank növekedési hitelprogramjának az átgondolt folytatását, valamint a fegyelmezett költségvetési politika fenntartását várja a jövőben Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója. A szakember portálunknak nyilatkozva arról is beszélt, hogy a lakossági megtakarítások miatt kedvező folyamatok indultak el a hazai vállalati kötvénypiac területén.
2013.05.28. 13:32
Mno.hu
Messziről szép, közelről még büdös a magyar csoda
Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank alapkamat-vágási sorozata - legalábbis ezt várja minden elemző, erre utalt korábban Matolcsy György jegybankelnök és a legfontosabb adatok is ebbe az irányba mutatnak. Miközben a magyar gazdaság felszíne egyre csillogóbb, a mélyrétegekben nem indult be semmi.
2013.05.28. 10:46
Stop.hu
Matolcsy a trafiktörvény társszerzője?
Matolcsy György boszorkánykonyhájában készült a trafiktörvényt megalapozó háttéranyag, még 2009-ben, és annak elkészítésében oroszlánrészt vállalt Lázár János dohányipari kérdésekben megkerülhetetlen tanácsadója, a trafikpályázaton taroló Continental Zrt. ügyvezetője, Sánta János.Related StoriesCsökken a gázolajárDíjcsökkentés a fapados vasútvonalakonÓriásüzlet az optikai piaconÓcska vasút, olcsóbbanSzennyvízből termel energiát a bécsi tisztító
2013.05.27. 20:00
Nol.hu
Már 2009-ben dolgoztak a trafiktörvényen
A Fidesz már 2009-ben megkezdte a trafiktörvény előkészítését. Matolcsy György cége több tanulmányt írt, amelyek előrevetítették a trafiktörvényt, és a Continental Dohányipari Zrt. vezetője, Sánta János is részt vett a munkában.
2013.05.27. 15:30
Origo.hu
Hamarosan jönnek a Matolcsy-bankók
Heteken belül már lehet fizetni azokkal a kétezer forintos bankjegyekkel, amelyeken már Matolcsy György jegybankelnök aláírása szerepel.
2013.05.27. 15:30
Origo.hu
Matolcsy a trafiktörvény társszerzője?
Matolcsy György boszorkánykonyhájában készült a trafiktörvényt megalapozó háttéranyag, még 2009-ben, és annak elkészítésében oroszlánrészt vállalt Lázár János dohányipari kérdésekben megkerülhetetlen tanácsadója, a trafikpályázaton taroló Continental Zrt. ügyvezetője, Sánta János.
2013.05.27. 14:41
Nol.hu
444: Matolcsyék 2009-ben készítették elő a trafiktörvényt
Már 2009-ben együttműködött a Matolcsy György vezette Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet (MGFI) és a Continental Dohányipari Zrt. olyan anyagok elkészítésén, amelyben a dohányárusítás államosítására készültek – írja hétfői cikkében a 444.hu.
2013.05.27. 11:30
Hvg.hu
Matolcsy a kétezresen jelenik meg először
Már a nyomdában vannak azok a bankók, amelyeken először lesz látható az új jegybankelnök, Matolcsy György szignója. Ez a 2000 forintos lesz.
2013.05.27. 10:20
Borsonline.hu
A birodalom végvidékén
Nem tudom, hogy az ellenzéki politikusok közül vajon hányan olvasták el Matolcsy György 2004-ben megjelent könyvét, amelynek már a címe (Amerikai birodalom – A jövő forgatókönyvei) is sugallja, hogy a szerző nem maradt a kaptafánál, hanem puszta közgazdasági elemzésnél nagyobb fába vágta a fejszéjét: az Egyesült Államok birodalommá válásának a mozgatórugóit kívánta megérteni. Hogy miért jelentős számunkra Matolcsy György könyve? Mert az ellenzék és az értelmiség nem csodálkozna annyira a második Orbán-kormány lépésein és irányvonalán, ha elolvasta volna ezt a könyvet.
2013.05.25. 11:50
Nol.hu
A birodalom végvidékén
Nem tudom, hogy az ellenzéki politikusok közül vajon hányan olvasták el Matolcsy György 2004-ben megjelent könyvét, amelynek már a címe (Amerikai birodalom – A jövő forgatókönyvei) is sugallja, hogy a szerző nem maradt a kaptafánál, hanem puszta közgazdasági elemzésnél nagyobb fába vágta a fejszéjét: az Egyesült Államok birodalommá válásának a mozgatórugóit kívánta megérteni. Hogy miért jelentős számunkra Matolcsy György könyve? Mert az ellenzék és az értelmiség nem csodálkozna annyira a második Orbán-kormány lépésein és irányvonalán, ha elolvasta volna ezt a könyvet.
2013.05.24. 22:10
Nol.hu
A birodalom végvidékén
Nem tudom, hogy az ellenzéki politikusok közül vajon hányan olvasták el Matolcsy György 2004-ben megjelent könyvét, amelynek már a címe (Amerikai birodalom – A jövő forgatókönyvei) is sugallja, hogy a szerző nem maradt a kaptafánál, hanem puszta közgazdasági elemzésnél nagyobb fába vágta a fejszéjét: az Egyesült Államok birodalommá válásának a mozgatórugóit kívánta megérteni. Hogy miért jelentős számunkra Matolcsy György könyve? Mert az ellenzék és az értelmiség nem csodálkozna annyira a második Orbán-kormány lépésein és irányvonalán, ha elolvasta volna ezt a könyvet.
2013.05.24. 17:59
Nol.hu
Nem hoz csodát Matolcsy
Elég nehezen állt össze a Matolcsy György-féle jegybanki vezetés első, a növekedés támogatására szánt elképzelése. A tervezett induláshoz képest ugyanis az utolsó pillanatban tette közzé honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Növekedési Hitelprogram első két pilléréhez kapcsolódó, elsősorban a bankoknak szóló tájékoztatót. A harmadik pillér feltételeit, vagyis azt hogy az MNB kéthetes kötvényállományát miképpen alakítják át, mindeddig nem véglegesítették.
2013.05.23. 05:27
Nepszava.hu
Matolcsy: a növekedési hitelprogram szerény, de szükséges
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított növekedési hitelprogram szerény, de szükséges program a növekedési fordulat eléréséhez - mondta Matolcsy György jegybankelnök az MNB országos szakmai konzultációjának második, pénteki állomásán, Balatonfüreden.
2013.05.17. 16:10
Profitline.hu
Matolcsy: bevált, "hogy mindig megyünk előre" a kamattal
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított növekedési hitelprogram szerény, de szükséges program a növekedési fordulat eléréséhez - mondta Matolcsy György jegybankelnök az MNB országos szakmai konzultációjának második, pénteki állomásán Balatonfüreden.
2013.05.17. 14:55
Hvg.hu
Matolcsy: a növekedési hitelprogram szerény, de szükséges
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított növekedési hitelprogram szerény, de szükséges program a növekedési fordulat eléréséhez - mondta Matolcsy György jegybankelnök az MNB országos szakmai konzultációjának második, pénteki állomásán, Balatonfüreden.
2013.05.17. 12:41
Nepszava.hu
Matolcsy: a kamatcsökkentések folyamatossága jó stratégia
A kamatcsökkentések fokozatossága, kiszámíthatósága és folyamatossága bevált, jó stratégia – mondta Matolcsy György jegybankelnök pénteken Balatonfüreden. A Magyar Nemzeti Bank országos konzultációs ... ...
2013.05.17. 12:24
Napi.hu
Matolcsy: a növekedési hitelprogram szerény, de szükséges
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindítot növekedési hitelprogram szerény, de szükséges program a növekedési fordulat eléréséhez - mondta Matolcsy György jegybankelnök az MNB országos szakmai konzultációjának ... ...
2013.05.17. 10:31
Napi.hu
Matolcsy: van lehetőség a kamatcsökkentésre
Az alacsony infláció és a külső stabilitás lehetőséget teremt a jegybanknak a további kamatcsökkentésre – mondta Matolcsy György. A jegybankelnök, aki sajtótájékoztatót nem tart a monetáris tanács ülései után, most Miskolcon kezdett országjárásba.Related StoriesKilőtt a japán gazdaságA jegybankok elérték céljukat, de mi jöhet mégAlulinformáltságukon veszítenek a megtakarítókMélyponton a cafeteria a kkv körébenTúl az 50 milliárdon az Apple
2013.05.16. 19:50
Nol.hu
Matolcsy: Egészséges szerkezetű a növekedés
Egészséges szerkezetűnek nevezte a magyar gazdaság növekedését Matolcsy György jegybankelnök.
2013.05.16. 12:25
Mno.hu
Matolcsy nem szavazott az alapkamatvágásról
Egyhangúlag támogatták a Monetáris Tanács( MT) tagjai a jegybanki alapkamat 4,75 százalékra csökkentését, ám az új elnök Matolcsy György és alelnöke, Balog Ádám nem vett részt az április 23-i kamatdöntő ülésen - derül ki a tegnap nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvből.
2013.05.16. 05:38
Nepszava.hu
Matolcsy kihagyta a legutóbbi kamatdöntést
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa egyhangúlag döntött áprilisban a jegybanki alapkamat 25 bázispontos, 4,75 százalékra történő csökkentéséről - derül ki a kamatdöntő ülés rövidített jegyzőkönyvéből, amelyet szerdán tett közzé az MNB. Az április 23-i ülésen nem vett részt Matolcsy György elnök és Balog Ádám alelnök.
2013.05.15. 17:45
Hvg.hu
Matolcsy lecsíp a jegybanki bónuszokból
Az üzemeltetési kiadások ötödét lefaragná Matolcsy György spórolási programja. Júniusban döntenek a jegybanki bónuszalap 25 százalékos csökkentéséről.
2013.05.15. 16:55
Origo.hu
Matolcsy nem szavazta meg a kamatcsökkentést
A monetáris tanács április 23-i kamatdöntő ülésén nem vett részt Matolcsy György jegybankelnök és első helyettese, Balog Ádám, így "csak" öten szavaztak az újabb vágásra. Az MNB monetáris tanácsa (MT) ... ...
2013.05.15. 14:32
Napi.hu
Nem szavazott Matolcsy a kamatcsökkentésre (2.)
Sem Matolcsy György elnök, sem Balog Ádám alelnök nem vett részt a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának április 23-i ülésén, így nélkülük, öt fő egybehangzó támogató szavazatával csökkentette a...
2013.05.15. 14:16
Portfolio.hu
Matolcsy büntetést szabna a bankokra - Az újonnan megválasztott jegybank eddigi döntései
Matolcsy György jegybankelnök a Heti Válasznak adott interjút.
2013.05.14. 06:00
Femina.hu
Általában pár ezer forint csorog az államadósság elleni alapba
Az Összefogás az Államadósság Elleni Alapba összeseb 2098 befizetés érkezett magánemberektől és cégektől az elmúlt 2 évben – írja a Napi Gazdaság. A lap pénteki számában emlékeztetnek: szinte napra pontosan két éve érkezett az első felajánlás az alapba, amelyet egy magánszemély kezdeményezésére hozott létre Matolcsy György akkori nemzetgazdasági miniszter és a kormány.
2013.05.10. 08:25
Hvg.hu
Egy éven belül lerázzuk az IMF-hitelt
Matolcsy György jegybankelnök szerint egy év múlva már nem tartozunk a Nemzetközi Valutaalapnak, igaz arról nem beszélt, hogy a 2008-as hitelnek volt olyan része, amelyet az Európai Uniótól kapott az ország. Devizahiteles-mentés nem lesz a tartalékból, viszont a növekedésösztönző hitelprogramot kiterjeszthetik.
2013.05.09. 13:40
Origo.hu
Matolcsy feltöri a bankok pozícióit
A devizahitelesek nem számíthatnak arra, hogy a jegybank a devizatartalékból menti ki őket, Matolcsy György elnök az MNB eszköztárát inkább a bankok közti verseny növelésére fordítaná.Related StoriesPerli a Vodafone a hatóságotNémethné nem nyilatkozik a trafikkárosultaknak semDöbbenetes méreteket ölt a hazai feketekereskedelemTrafikost toboroznak a benzinkutasokSok százmilliós kárt okozott a hevesi földrengés
2013.05.09. 13:15
Nol.hu
Matolcsy feltöri a bankok pozícióit
A devizahitelesek nem számíthatnak arra, hogy a jegybank a devizatartalékból menti ki őket, Matolcsy György elnök az MNB eszköztárát inkább a bankok közti verseny növelésére fordítaná.
2013.05.09. 12:15
Nol.hu
Emelhetik a hitelkeretet a kisvállalkozásoknak
Megemelheti a Magyar Nemzeti Bank a kisvállalkozások számára nyújtható hitelkeret összegét, és mivel nem elégséges a verseny a bankok között, a jegybank teljes eszköztárát felhasználja a kifejezetten bebetonozott banki monopolpozíciók feltörésére - mondta a Heti Válasznak Matolcsy György.
2013.05.09. 11:11
Inforadio.hu
Matolcsy: volt, aki a "belső szégyen" miatt hagyta ott az MNB-t
A jegybanki változásokról, az új monetáris politikáról és terveiről beszélt Matolcsy György, az MNB elnöke a Heti Válasznak adott interjújában.
2013.05.09. 09:50
Hvg.hu
Matolcsy nem segít a devizahiteleseken
Nem fordítják a devizahitelek kiváltására a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékait jelentette ki Matolcsy György a bank elnöke a Heti Válasznak adott interjújában. A kedvezményes kkv-hitelek keretösszegeit ... ...
2013.05.09. 08:55
Napi.hu
Teljes fordulat: Matolcsy legnagyobb lépése közeleg - csak nekünk árulta el
A pénzintézetek között gyenge a verseny, ezért a jegybank teljes eszköztárát a bebetonozott banki monopolpozíciók feltörésére kell felhasználni – mondja lapunknak Matolcsy György.
2013.05.08. 20:47
Hetivalasz.hu
Vargának nagyon hiányzik még vagy 80 milliárd forint
Nagyon elszámolhatta magát még Matolcsy György vezetése alatt a nemzetgazdasági tárca: a pénzügyi tranzakciós illetékből rossz esetben csak a betervezett összeg fele folyhat be a költségvetésbe. Vannak cégek, amelyek már külföldről intézik pénzügyeiket, és egyben utalnak több tételt, hogy spóroljanak. Most Varga Mihálynak kell rendbe tennie a dolgokat. Orbán Viktornak mégis kapóra jöhet a brüsszeli nyomás, ha meg akarja törni a bankok ellenállását, és véget akar vetni az uniós túlzottdeficit-eljárásnak.
2013.05.08. 11:30
Origo.hu
Rekordközelben a devizatartalékok
A devizatartalékok kedvező alakulása ellenére tartja magát az a piaci vélekedés, hogy Matolcsy György legutóbbi megszólalásakor a jegybank a devizapiacon beavatkozott a forint védelmében.
2013.05.08. 05:42
Nepszava.hu
Reménytelen helyzetben van Magyarország (Financial Times)
A magyar gazdaság tündérmeséje, ahogy Matolcsy György még gazdasági miniszterként jellemezte a kormány gazdaságpolitikát, valóban csak mese marad, az ország valójában reménytelen helyzetben van. Legalábbis ... ...
2013.05.07. 09:39
Napi.hu
Hitelprogram: már közel az egyezség
Szinte bizonyosnak látszik, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) május közepére megköti a megállapodást a kereskedelmi bankokkal és a pénzintézetekkel a növekedési hitelprogramról - jelentette ki Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke azután, hogy a szervezet tegnap konzultált a jegybankkal a Matolcsy György MNB-elnök által április elején bejelentett növekedési hitelprogramról. "Közös érdek elmozdítani a magyar gazdaságot a jelenlegi mélypontról" - fűzte hozzá a bankszövetségi elnök.
2013.05.07. 05:40
Nepszava.hu
Matolcsy önmaga ellenőre lett a KT-ban
Matolcsy György jegybankelnöki kinevezése óta a korábbi pártkötődések alapján kétharmada van a Fidesznek a Költségvetési Tanácsban is, amely az államadósság csökkentését felügyeli. Az ezt előíró jogszabályok gyengék és ellentmondásosak.
2013.05.06. 08:15
Hvg.hu
Matolcsy önmaga ellenőre lett a KT-ban
Matolcsy György jegybankelnöki kinevezése óta a korábbi pártkötődések alapján kétharmada van a Fidesznek a Költségvetési Tanácsban is, amely az államadósság csökkentését felügyeli. Az ezt előíró jogszabályok gyengék és ellentmondásosak.
2013.05.04. 11:00
Hvg.hu
Így terjesztené ki hatalmát Matolcsy
A PSZÁF MNB-be integrálását javasolja már januárra a Matolcsy György vezette intézmény. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) most publikált vitairatában úgy fogalmaz: a nemzetközi gyakorlat és a hazai tapasztalatok ... ...
2013.05.02. 15:01
Napi.hu
Ma indul(na) az onlinekassza
Elvileg mától már be kellett volna kötni az ország kiskereskedelmi egységeinek pénztárgépeit az adóhatósághoz. A gyakorlatban persze az átállás még hónapokig tart, az erre alkalmas gépek jelentős részének még a forgalmi engedélyeit sem adták ki a hatóságok. Pedig az átállástól komoly bevételt vár az államkassza, de a jelek szerint Matolcsy György ezen ötlete is csak a kormány elkapkodva kivitelezett ötleteit szaporítja.
2013.05.01. 07:30
Piacesprofit.hu
Ez van Matolcsy csomagjában
Véglegesítette növekedési hitelprogramjának feltételeit a Magyar Nemzeti Bank. Matolcsy György jegybankelnök szerint a bankok kétharmada részt venne a vállalati hitelezés beindítását célzó akcióban, a jegybank ugyanakkor elsősorban kisebb hitelintézeteknek és a takarékszövetkezeteknek kedvezne.
2013.05.01. 06:10
Nol.hu
Matolcsy megbillentette a forintot
Bár erősödött kedd délelőtt a forint Matolcsy György szavaira a jegybank növekedési hitelprogramjának részleteiről, délutánra kissé visszagyengült a magyar fizetőeszköz: az eurót 300,30 forinton jegyezték röviddel négy óra előtt.
2013.04.30. 20:20
Hvg.hu
Ez van Matolcsy csomagjában
Véglegesítette növekedési hitelprogramjának feltételeit a Magyar Nemzeti Bank. Matolcsy György jegybankelnök szerint a bankok kétharmada részt venne a vállalati hitelezés beindítását célzó akcióban, a jegybank ugyanakkor elsősorban kisebb hitelintézeteknek és a takarékszövetkezeteknek kedvezne.Related StoriesEurópa saját hitelminősítő nélkülSzijjártó DubajbanA megélhetésükért tüntettek a trafikosokOpten: kétszázezer cégtulajdonosnak kell újra a zsebébe nyúlniaGyulay: tudtam arról, hogy a sógorom pályázik
2013.04.30. 18:45
Nol.hu
Ez van Matolcsy csomagjában
Véglegesítette növekedési hitelprogramjának feltételeit a Magyar Nemzeti Bank. Matolcsy György jegybankelnök szerint a bankok kétharmada részt venne a vállalati hitelezés beindítását célzó akcióban, a jegybank ugyanakkor elsősorban kisebb hitelintézeteknek és a takarékszövetkezeteknek kedvezne.
2013.04.30. 17:16
Nol.hu
A kedvezményes hitelt is trafikos módszerrel osztja majd a Fidesz?
Az MSZP szerint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke tündérmese után most szemfényvesztéssel próbálkozik - így értékelte a jegybank növekedési hitelprogramját Józsa István frakcióvezető-helyettes keddi sajtótájékoztatóján.
2013.04.30. 16:43
Stop.hu
Matolcsy új alelnöke csak "kilúgozott" feladatokat kap
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új alelnökének, Gerhardt Ferencnek az egy héttel ezelőtti kinevezése miatt Matolcsy György jegybankelnök ismét módosítani kényszerült az MNB szervezeti és működési szabályzatát, az új rendszerben azonban nem biztosított széles hatáskört új alelnökének - írja a Népszabadság.
2013.04.30. 15:55
Hvg.hu
“Itt most verseny lesz” – íme a növekedési hitelprogram részletei
„Itt most verseny lesz”, mondta Matolcsy György jegybankelnök a június 1-jén induló Növekedési Hitel Program végleges feltételeinek bejelentésekor. A jegybank várakozásai szerint a pénzintézetek legalább kétharmada részt fog venni a hitelezésben.
2013.04.30. 15:01
Piacesprofit.hu
Az MNB véglegesítette a növekedési hitelprogram részleteit
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa keddi eseti ülésén véglegesítette a jegybank növekedési hitelprogramjának részleteit – mondta Matolcsy György kedden sajtótájékoztatón.
2013.04.30. 14:59
168ora.hu
Matolcsy több ponton engedett a bankoknak
A monetáris tanács véglegesítette a jegybank növekedési hitelprogramját - jelentette be Matolcsy György MNB-elnök keddi sajtótájékoztatóján. Azt mondta, a döntéskor figyelembe vették a globális gazdaság trendjeit, és kiderült, több ponton engedtek a bankok kéréseinek.
2013.04.30. 14:45
Origo.hu
Matolcsy engedett a bankoknak
A monetáris tanács véglegesítette a jegybank növekedési hitelprogramját - jelentette be Matolcsy György MNB-elnök keddi sajtótájékoztatóján. Azt mondta, a döntéskor figyelembe vették a globális gazdaság trendjeit, és kiderült, több ponton engedtek a bankok kéréseinek.
2013.04.30. 14:45
Origo.hu
Ettől várja a kormány a fellendülést
Pontosította gazdaságélénkítőnek szánt hitelprogramját a Magyar Nemzeti Bank - jelentette be Matolcsy György jegybankelnök. A forintot nem rázta meg a bejelentés, igaz, még nem született döntés a két hetes jegybanki letét sorsáról. A mostani bejelentés értelmében 3 milliótól 3 milliárdig kaphatnak olcsó hitelt a vállalkozások.
2013.04.30. 14:16
Stop.hu
Rendkívüli bejelentést tett Matolcsy - Jó hír a hiteleseknek
A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa keddi eseti ülésén véglegesítette a jegybank növekedési hitelprogramjának részleteit - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden.
2013.04.30. 13:07
Hetivalasz.hu
Véglegesítették az MNB növekedési hitelprogram részleteit
A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa keddi eseti ülésén véglegesítette a jegybank növekedési hitelprogramjának részleteit - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden.
2013.04.30. 12:25
Profitline.hu
Döntöttek a növekedési hitelprogram részleteiről
Döntött a monetáris tanács a jegybank növekedési hitelprogramjának részleteiről – jelentette be Matolcsy György.
2013.04.30. 12:23
Mno.hu
MNB: végleges a hitelprogram, engedtek a bankoknak is
Emelkedett az egyedi hitelek felső korlátja, előnybe részesítik a kisbankokat, a kedvezményes hitel legfeljebb 2,5 százalékos kamatmarzs plusz garancia mellett folyósítható - Matolcsy György bejelentette a Növekedési Hitel Program részleteit.
2013.04.30. 11:55
Life-style.hu
Mindjárt jön a Matolcsy-program
Matolcsy György, jegybankelnök ma 11-kor tart sajtótájékoztatót a Növekedési Hitel Program részleteiről.
2013.04.30. 10:50
Kitekinto.hu
Matolcsy beavatkozna az értékpapírpiacba
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legutóbb 2008-ban vásárolt magyar államkötvényt a másodpiacon, de figyelemmel kíséri az állampapírpiac, valamint a bankrendszer likviditásának helyzetét, és kivételes esetben kész beavatkozni a hazai értékpapírpiacon - tudatta Matolcsy György jegybankelnök Volner János (Jobbik) országgyűlési képviselő írásbeli kérdése kapcsán.
2013.04.30. 05:40
Nepszava.hu
Sok kérdésre adhat választ Matolcsy
Számos olyan kérdésre adhat választ, illetve tisztázhatja a jegybank álláspontját holnapi sajtótájékoztatóján Matolcsy György jegybankelnök, amelyek az április 4-i hárompilléres Növekedési Hitel...
2013.04.29. 16:55
Portfolio.hu
Matolcsy közbelép, ha nagy a baj
Legutóbb 2008-ban vásárolt magyar állampapírt a jegybank, de kivételes esetben újra megteszi, ha erre lenne szükség - válaszolta egy írásos kérdésre Matolcsy György jegybankelnök.
2013.04.29. 16:30
Origo.hu
Matolcsy 300 forint alá vitte az eurót
Matolcsy György szóban védte a forintot azzal, hogy hétfőn képviselői kérdésre azt írta, beavatkozik az állampapírpiacon a jegybank, ha szükséges. A forint hétfőn négy forintot erősödött, de ehhez hozzájárulhatott az is, hogy három nagybank kiszállt a forintpiacról, amíg kiderül, mit mond kedden Matolcsy a hitelprogramról, és dönt a kamatról az EU és az USA.
2013.04.29. 16:30
Origo.hu
Surányi: a végtörlesztés az ország leminősítéséhez vezetett
Surányi György szerint jó irányba mutatnak Matolcsy intézkedései, a forint túl gyenge, a magánnyugdíjpénztárak államosítása pedig nem az ő elképzeléseire épült. A közgazdász az Indexnek adott interjújában arról is beszélt, hogy a végtörlesztés az ország leminősítéséhez, a forintárfolyam tartós leértékelődéséhez, és az állampapírkamatok hosszú hónapokig tartó emelkedéséhez vezetett.
2013.04.29. 13:30
Hvg.hu
Matolcsy: kivételes esetben készek vagyunk beavatkozni az értékpapírpiacon
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legutóbb 2008-ban vásárolt magyar államkötvényt a másodpiacon, de figyelemmel kíséri az állampapírpiac, valamint a bankrendszer likviditásának helyzetét, és kivételes esetben kész beavatkozni a hazai értékpapírpiacon - írta Matolcsy György jegybankelnök Volner János (Jobbik) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.
2013.04.29. 13:30
Hvg.hu
Holnap kiderül, mit tervez Matolcsy
A Magyar Nemzeti Bank holnap 11-kor mutatja be a Növekedési Hitel Program részleteit - tudatta közleményében a jegybank. Sajtótájékoztatón mutatja be Matolcsy György jegybankelnök a Növekedési...
2013.04.29. 12:33
Portfolio.hu
Csányi kiállt Matolcsy mellett
A bankszövetség elnöke után az OTP első embere is kiállt Matolcsy György mellett. Csányi Sándor elmondta: a bank örömmel vesz részt a jegybank új hitelezési programjában, és saját forrásból megduplázza azt a pénzt, melyet az MNB-től kap a vállalkozások hitelezésére.
2013.04.27. 18:45
Nol.hu
Csányi kiállt Matolcsy mellett
A bankszövetség elnöke után az OTP első embere is kiállt Matolcsy György mellett. Csányi Sándor elmondta: a bank örömmel vesz részt a jegybank új hitelezési programjában, és saját forrásból megduplázza azt a pénzt, melyet az MNB-től kap a vállalkozások hitelezésére.Related StoriesGyorsít az amerikai gazdaság, de nem eléggéEzer forint lehet egy doboz MarlboroTrafikügy: ez még csak a jéghegy csúcsa?Júniustól tizedével olcsóbban kell árulni a PB-tA Continental is elismeri: rosszul nem jártak
2013.04.26. 22:30
Nol.hu
Csányi kiállt Matolcsy mellett
A bankszövetség elnöke után az OTP első embere is kiállt Matolcsy György mellett. Csányi Sándor elmondta: a bank örömmel vesz részt a jegybank új hitelezési programjában, és saját forrásból megduplázza azt a pénzt, melyet az MNB-től kap a vállalkozások hitelezésére.
2013.04.26. 14:24
Nol.hu
E2014-PM: Orbán és Matolcsy a felelős a mélyülő devizahitel-válságért
Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választói szövetség szerint a 2010 után elmélyülő devizahitel-válságot Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György volt nemzetgazdasági miniszter „Gazdasági ámokfutása” okozta – reagált a választási szövetség a Fidesz szóvivőjének egy csütörtöki sajtótájékoztatójára. [...] Bővebben! Komment (30)
2013.04.25. 18:20
Mandiner.hu
Matolcsy nagy problémával szembesül – videointerjú a Financial Timesban
A magánszektorbeli és állami devizaadósságok jelentős mértéke lehet a Matolcsy György jegybankelnök előtt álló problémák egyike, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részben a nemrégiben bejelentett hitelprogrammal próbál kezelni – hangzott el a Financial Times videointerjújában.
2013.04.25. 17:50
Hvg.hu
A PSZÁF-elnök higgadtan véggigondolná az összevonást
Nem tud arról Szász Károly, a  a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke, hogy politikai szinten bármilyen előterjesztés született volna a jegybank és a pénzügyi felügyelet összevonásáról, de ezt szerinte előbb higgadtan végig kell gondolni. Az összevonást Matolcsy György, a jegybank elnöke korábban üdvözölte.
2013.04.25. 07:50
Origo.hu
Megtalálták Matolcsy álomországát
A Matolcsy György által nemrégiben felvázolt ideális foglalkoztatási és beruházási ráta, valamint a GDP-adatok szintjét némi jóindulattal csak Norvégia, illetve Izland tudja megütni Európában – írta az mfor.hu.
2013.04.24. 11:30
Hvg.hu
Matolcsy György megírt 112 ezer levelet
Minden 11. osztályos megkapja a pénzügyi kultúrát fejlesztő jegybanki tájékoztatót. Le is tölthetnék.
2013.04.24. 10:31
Index.hu
Matolcsy-féle takarékosság: egyre többen a jegybankban
Érdekesen alakul a jegybank dolgozói állománya és a számukra kifizetett juttatások összege Matolcsy György színre lépése óta. A létszám a szigorú takarékossági intézkedések azonnali meghirdetése után nemhogy csökkent volna, sőt.Related StoriesPörög a vazelinbizniszA kazincbarcikai távhőügyről tárgyaltakCBA-s vezetők is taroltak a dohánypályázatonKözeleg az állami internetes sportfogadásPalcsó Tamás: én írtam a trafikpályázatomat
2013.04.24. 09:45
Nol.hu
Matolcsy-féle takarékosság: egyre többen a jegybankban
Érdekesen alakul a jegybank dolgozói állománya és a számukra kifizetett juttatások összege Matolcsy György színre lépése óta. A létszám a szigorú takarékossági intézkedések azonnali meghirdetése után nemhogy csökkent volna, sőt.
2013.04.23. 19:05
Nol.hu
Matolcsy-féle takarékosság: egyre többen a jegybankban
Érdekesen alakul a jegybank dolgozói állománya és a számukra kifizetett juttatások összege Matolcsy György színre lépése óta. A létszám a szigorú takarékossági intézkedések azonnali meghirdetése után nemhogy csökkent volna, sőt.
2013.04.23. 07:29
Nol.hu
EUR/HUF – Új sávba költözhet a forint
Ismét sajtótájékoztató nélkül lépheti meg a kamatcsökkentést Matolcsy György monetáris tanácsa. Legutóbb pont a jegybankelnök kijelentése okozott galibát, miszerint nem mindenki élhet tovább a kéthetes kötvényekkel.
2013.04.22. 11:50
Profitline.hu
Matolcsy "abszolút tekintély" – dicséret a bankszövetségtől
Jó a viszonyuk a bankoknak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) új vezetésével, de a Magyar Bankszövetség számára a jegybank vezetője, Matolcsy György, is "abszolút tekintélynek számít" – mondta Kovács Levente, a szervezet főtitkára a Világgazdaságnak adott interjújában. A bankszövetségnél azt várják, június 1-jétől elindulhat az MNB hitelezési programja.
2013.04.22. 11:15
Hvg.hu
Spekulánsokból nem kér az MNB
Ismét a 300-as határ felé gyengült a forint, miután másfél hónappal kinevezését követően interjút adott Matolcsy György. Az MTI-nek adott első elnöki interjúban új elemként azt említette meg, hogy az átlagosan 4500 ezermilliárd forintos kéthetes jegybanki kötvényállomány kilencszázmilliárdos csökkenését adminisztratív intézkedésekkel támogatná.
2013.04.20. 16:35
Nol.hu
Hiába fogadta meg Matolcsy, mégiscsak megszólalt: ez lett belőle
Rendesen tarkón vágta a forintot Matolcsy György első, immár jegybankelnökként adott interjúja. Pedig a beszélgetés közben megjegyezte: nem hisz a Nemzeti Bank lépéseinek szóbeli indoklásában. A jelek szerint valóban ideálisabb, ha csöndben marad. Kérdéses, hogy Orbán Viktor reggeli rádióbeszéde használt-e a magyar fizetőeszköznek.
2013.04.20. 07:28
Stop.hu
Matolcsy a kínai jegybankelnökkel tárgyalt
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke Csou Hsziao-csuan kínai jegybankelnökkel folytatott megbeszélést a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank tavaszi gyűlésén.
2013.04.19. 19:09
Mno.hu
Matolcsy beavatta kínai kollégáját
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke Csou Hsziao-csuan kínai jegybankelnökkel folytatott megbeszélést a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank tavaszi gyűlésén - közölte pénteken az MNB kommunikációs osztálya.
2013.04.19. 17:40
Hvg.hu
Matolcsy a kínai jegybankelnökkel találkozott
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke Csou Hsziao-csuan kínai jegybankelnökkel folytatott megbeszélést a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank tavaszi gyűlésén - tájékoztatott pénteken ... ...
2013.04.19. 17:17
Napi.hu
Matolcsy a kínai jegybankelnökkel találkozott
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke Csou Hsziao-csuan kínai jegybankelnökkel folytatott megbeszélést a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank tavaszi gyűlésén - tájékoztatott pénteken az MNB kommunikációs osztálya. [...] Bővebben! Komment (4)
2013.04.19. 17:16
Mandiner.hu
Megszólalt Matolcsy: gyengült a forint
1%-kal gyengült a forint Matolcsy György tegnapi szavaira, miszerint korlátoznák a magyarországi működéssel nem rendelkező bankok hozzáférését a kéthetes MNB kötvényhez.
2013.04.19. 16:56
Kitekinto.hu
Matolcsy elsüti a 25 milliárdos fegyvert
Matolcsy György egy apró megjegyzéséből az derül ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank egy adminisztratív húzással átirányítja a külföldi befektetők pénzének jelentős részét. A döntés végeredménye az lesz, hogy az állam 25 milliárdot kaszál rövid időn belül. Ehhez jól jön neki az alacsony kamat és a drága euró. Miért ingatták meg a forint árfolyamát Matolcsy György szavai?
2013.04.19. 16:20
Origo.hu
Spekulánsokból nem kér az MNB
Ismét a 300-as határ felé gyengült a forint, miután másfél hónappal kinevezését követően interjút adott Matolcsy György. Az MTI-nek adott első elnöki interjúban új elemként azt említette meg, hogy az átlagosan 4500 ezermilliárd forintos kéthetes jegybanki kötvényállomány kilencszázmilliárdos csökkenését adminisztratív intézkedésekkel támogatná.Related StoriesVáratlanul megint lett nyertese az útdíjrendszernekOrbán elnapolta a jegybank és a felügyelet összevonásátA megkésett tavasz sietteti a kertésztKezdődik az adóbevallási hajráOrbán Magyarországgal legózik
2013.04.19. 11:25
Nol.hu
Varga Mihály és Matolcsy György Washingtonban
Ma kezdődik Washingtonban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank szokásos, háromnapos tavaszi gyűlése.
2013.04.19. 06:28
Inforadio.hu
Spekulánsokból nem kér az MNB
Ismét a 300-as határ felé gyengült a forint, miután másfél hónappal kinevezését követően interjút adott Matolcsy György. Az MTI-nek adott első elnöki interjúban új elemként azt említette meg, hogy az átlagosan 4500 ezermilliárd forintos kéthetes jegybanki kötvényállomány kilencszázmilliárdos csökkenését adminisztratív intézkedésekkel támogatná.
2013.04.19. 06:00
Nol.hu
Lazításra készül az MNB
Mindössze hat hét telt el azóta, hogy Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élére került, és első jegybank-elnökként adott interjúja máris kiütötte a forintot. Tegnapig a hazai fizetőeszköz három hete folyamatosan erősödött. Bizalmatlanságot keltett a befektetők körében, hogy ismét betétté alakulhat a jelenlegi kéthetes jegybanki kötvény, ráadásul egyes pénzintézetek hozzáférését is korlátoznák. Csütörtökön délután már 298 forintnál is többet kellett adni egy euróért.
2013.04.19. 05:47
Nepszava.hu
Így reagáltak a londoni elemzők Matolcsy szavaira
Várható piaci hatásaikat tekintve gyakorlatilag monetáris enyhítésnek felelnek meg azok az intézkedések, amelyek lehetőségéről Matolcsy György szólt csütörtöki nyilatkozatában - vélekedtek első értékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.
2013.04.19. 00:55
Profitline.hu
Monetáris enyhítésnek felelnek meg az MNB-tervek
Várható piaci hatásaikat tekintve gyakorlatilag monetáris enyhítésnek felelnek meg azok az intézkedések, amelyek lehetőségéről Matolcsy György szólt csütörtöki nyilatkozatában - vélekedtek első értékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.
2013.04.18. 19:43
Nepszava.hu
Így értékelik Matolcsy szavait Londonban
Várható piaci hatásaikat tekintve gyakorlatilag monetáris enyhítésnek felelnek meg azok az intézkedések, amelyek lehetőségéről Matolcsy György szólt csütörtöki nyilatkozatában - vélekedtek értékeléseikben ... ...
2013.04.18. 19:37
Napi.hu
Mire jó a Matolcsy-Patai terv?
A bő hat évvel ezelőttig létező kéthetes jegybanki betétre változtatná vissza a Magyar Nemzeti Bank irányadó eszközét Matolcsy György, hogy így szorítson ki bizonyos piaci szereplőket az eszközből....
2013.04.18. 14:40
Portfolio.hu
Matolcsy gyengítette a forintot
Az elmúlt napokban a térségi devizákkal együtt jól teljesítő forint árfolyama csütörtökön reggel esni kezdett, az elemzők szerint Matolcsy György jegybankelnök szavaira válaszul.
2013.04.18. 14:20
Origo.hu
Matolcsy gyorsan lenyeli a PSZÁF-ot, ha Orbán kéri
A magyar monetáris politika megújítása öt hete megkezdődött, de még az elején tartunk - mondta Matolcsy György az MTI-nek.
2013.04.18. 14:15
Fn24.hu
Matolcsy támogatja a kormány gazdaságpolitikáját
Matolcsy György szerint a gazdaság stabilitását és a kormányzat gazdaságpolitikájának támogatását is a monetáris politika középpontjába kell állítani. Az újdonsült MNB-elnök teljes mellszélességgel támogatja a pénzügyi felügyelet "nagyon gyors vagy gyors" beolvadását a jegybankba.Related StoriesKözel tízmilliárdos állami bútorbeszerzésFúziók éve a kiskereskedelembenRogán nem olvasztaná az egész PSZÁF-ot az MNB-beÚjabb Stadler üzemet avattak SzolnokonBezár az új pacsai baromfifeldolgozó
2013.04.18. 13:45
Nol.hu
Nem csökkennek a fizetések - már ennek is örülni kell
Megállt a reálkeresetek csökkenése idén - ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, a keresetekről szóló adatsorából. A szinten tartás komoly előrelépés a tavalyi, 3 százalék körüli bércsökkenés után. Eközben Matolcsy György jegybankelnök kinevezése óta először osztotta meg gondolatait a nyilvánossággal.
2013.04.18. 12:12
Stop.hu
EUR/HUF – megroppant a forint
Egészen jól átvészelte a hazai fizetőeszköz a két napja tartó külpiaci hangulatromlást, ma azonban a forint is intenzíven reagált az új fejleményekre. Matolcsy György, jegybankelnök ugyanis bejelentette, hogy nem minden bank élhet majd a kéthetes kötvényekkel. Részletek, részletek amelyek úgy néz ki még mindig nincsenek tisztázva teljes-körűen és félelemben tarthatják a forint eszközökben érdekelt piaci szereplőket.
2013.04.18. 11:50
Profitline.hu
Matolcsy: "a jegybank jogkörei szinte automatikusan bővülnek"
A magyar monetáris politika megújítása öt hete megkezdődött, de még az elején tartunk – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az MTI-nek adott interjúban. A jegybank támogatná a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével való összeolvadását, amennyiben a kormány, illetve a kormányzó frakciószövetség ezt kezdeményezné. Matolcsy szerint "komoly szakmai alapra helyezheti a jegybank" a következő hónapok, évek monetáris politikáját.
2013.04.18. 11:15
Hvg.hu
Itt a bejelentés: Matolcsyé lehet a PSZÁF, de nem az egész
A kormány vizsgálja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összevonásának lehetőségét, az ezzel kapcsolatos jogi szabályozás még nyár előtt a parlament elé kerülhet - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Matolcsy György jegybankelnök szerint ha lesz összeolvadás, mindenképp kapnia kell egy harmadik alelnököt is.
2013.04.18. 11:15
Hvg.hu
Lerántotta a forintot a Matolcsy-interjú
Csütörtök délelőtt erősen gyengülni kezdett a forint azt követően, hogy Matolcsy György jegybankelnök azt mondta, nem minden bank vehetne részt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kötvényprogramjában. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, Matolcsy terve javíthatja a jegybank eredményét.
2013.04.18. 11:15
Hvg.hu
Matolcsy tarkón csapta a forintot
Matolcsy György MNB elnök MTI-nek adott interjúja miatt esni kezdett a forint - írja a Napi Gazdaság.
2013.04.18. 11:05
Stop.hu
Rogán: ezzel is javítjuk a jegybank eredményét (2.)
A nyilatkozatok hatására egyre inkább felfigyelnek a hazai piacok a Magyar Nemzeti Bank eredményével és a kéthetes jegybanki kötvénnyel kapcsolatos fejleményekre, tervekre. Matolcsy György MNB-elnök...
2013.04.18. 10:35
Portfolio.hu
Matolcsy: Drágák a bankok
A magyar monetáris politika megújítása öt hete megkezdődött, de még az elején tartunk - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az MTI-nek adott interjúban. A jegybankelnök üdvözli és támogatja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének beolvasztását a központi bankba, a külföldi befektetőket pedig kizárná a jegybank kéthetes kötvényvásárlási programjából.
2013.04.18. 09:55
Origo.hu
Matolcsy: ez csak a kezdet
A magyar monetáris politika megújítása öt hete megkezdődött, de még az elején tartunk - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az MTI-nek adott interjúban. A jegybankelnök...
2013.04.18. 09:52
Portfolio.hu
Matolcsy: Virágozzék száz virág
Jegybankelnökként adott első interjújában Matolcsy György egyebek mellett arról beszélt, hogy semmilyen régi célt nem feladva, új célként a munkahelyek megőrzését, a fenntartható növekedést, a gazdasági stabilitást kell a monetáris politika homlokterébe állítani. Matolcsy György közölte azt is: az MNB nem bánná, ha összevonnák a PSZÁF-fal. [...] Bővebben! Komment (67)
2013.04.18. 09:40
Mandiner.hu
Matolcsy: megkezdődött a monetáris politika megújítása, de még az elején tartunk
A magyar monetáris politika megújítása öt hete megkezdődött, de még az elején tartunk – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az MTI-nek adott interjúban.
2013.04.18. 09:35
Mon.hu
Matolcsy: Most tárgyalunk, de a célt mindenképpen elérjük
A magyar monetáris politika megújítása öt hete megkezdődött, de még az elején tartunk - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az MTI-nek adott interjúban.
2013.04.18. 09:16
Stop.hu
Matolcsy támogatja a kormány gazdaságpolitikáját
Matolcsy György szerint a gazdaság stabilitását és a kormányzat gazdaságpolitikájának támogatását is a monetáris politika középpontjába kell állítani. Az újdonsült MNB-elnök teljes mellszélességgel támogatja a pénzügyi felügyelet "nagyon gyors vagy gyors" beolvadását a jegybankba.
2013.04.18. 09:07
Nol.hu
Itt van Matolcsy első jegybanki interjúja - "Virágozzék száz virág"
A magyar monetáris politika megújítása öt hete megkezdődött, de még az elején tartunk - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az MTI-nek adott interjúban. A jegybankelnök március 4-i ... ...
2013.04.18. 08:49
Napi.hu
Matolcsy százmilliárddal segíti ki Vargát
A Brüsszelnek elküldött konvergenciaprogram egyik legérdekesebb találós kérdése, hogy hová tűnik 2014-ben az a százmilliárdos tétel, melyet a költségvetésnek kellene kipengetnie a jegybank 2013-as veszteségének ellentételezésére. Ahhoz, hogy a büdzsé a visszatérítést utólagosan megússza, nem elég, hogy a Matolcsy György vezette MNB várhatóan tovább csökkenti az alapkamatot, a devizatartalékot is erőteljesebben kell égetnie, mint ami a jegybank eddig bejelentett intézkedéseiből következik.
2013.04.17. 12:55
Hvg.hu
Mégis lesz az idén Varga-csomag?
Az elemzők számára nagy meglepetést nem okozott, hogy a kormány visszavett optimizmusából és a Brüsszelnek kiküldött új konvergenciaprogramban már nem köszönnek vissza az eredetileg még Matolcsy György által megálmodott számok. A túlzottdeficit-eljárás esetleges megszüntetésénél a számokon túl politikai érveket is figyelembe vehet az Európai Bizottság.Related StoriesMellékhelyiségben okostelefonnal is jólesik a licitálásIMF: a nem szokványos magyar politika bizalomrombolóAz IMF nem olyan optimista, mint Varga MihályFolytatódó Fidesz-harc a szemétdíjemelések ellenPilis-Invest: a vezetők maradnak a börtönben
2013.04.16. 17:55
Nol.hu
Mégis lesz az idén Varga-csomag?
Az elemzők számára nagy meglepetést nem okozott, hogy a kormány visszavett optimizmusából és a Brüsszelnek kiküldött új konvergenciaprogramban már nem köszönnek vissza az eredetileg még Matolcsy György által megálmodott számok. A túlzottdeficit-eljárás esetleges megszüntetésénél a számokon túl politikai érveket is figyelembe vehet az Európai Bizottság.
2013.04.16. 14:43
Nol.hu
Matolcsy György elvégezte a piszkos munkát
A kormány arra számít, hogy megszorítások nélkül is három százalék alatt maradhat a költségvetési hiány. A túlzottdeficit-eljárás alól így végre kikerülhetnénk. Már csak az a kérdés, hogy mindezt Brüsszelben is elhiszik-e. A pedagógus-életpályamodell akár el is indulhat, de más közalkalmazott biztos nem számíthat nagyobb bérre. Maradnak a különadók is. 
2013.04.16. 14:05
Origo.hu
Közepes bankok vezetőivel tárgyalt Matolcsy
Újabb egyeztetést tartott a Magyar Nemzeti Bank vezetése a pénzintézetek képviselőivel, ezúttal a közepes méretű bankokat tájékoztatta Matolcsy György a növekedési program részleteiről. 2013.04.08...
2013.04.15. 19:58
Portfolio.hu
Róna Péter: Öngól és baklövés
Róna Péter közgazdász, az MNB felügyelőbizottságának tagja Matolcsy György csomagjáról, állami eltartásra vágyó átlagmagyarokról és az emberi önzésre építő neoliberális gazdaságpolitikáról.Related StoriesTúlzottan védett házak?V0: szándéknyilatkozat már vanFazekas Sándor: 8 milliárd kapagépreEz hiányzott: Maserati kereskedés nyílt PestenÖzönlenek a magyarok Németországba
2013.04.12. 19:35
Nol.hu
Róna Péter: Öngól és baklövés
Róna Péter közgazdász, az MNB felügyelőbizottságának tagja Matolcsy György csomagjáról, állami eltartásra vágyó átlagmagyarokról és az emberi önzésre építő neoliberális gazdaságpolitikáról.
2013.04.12. 16:00
Nol.hu
Matolcsy ajándéka Varga Mihálynak
Az MNB új hitelprogramjával a költségvetés mindenképp jól jár. A 2014-es választási évben 11 milliárd pluszt biztos hoz majd, de az is lehet, hogy ennek a többszörösével is könnyíti Matolcsy György jegybankelnök Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter dolgát.
2013.04.11. 17:50
Origo.hu
Vitorlázó és vadász osztja az észt Matolcsy Györgynek
Kilenc bankárral reggelizik ezután Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Az első ilyen találkozó hétfőn volt, és ebből rendszert is csinálnak. A hazai pénzemberek így egy rántotta közben hathatnak a jegybank elnökére és alakíthatják majd az ország gazdaságát. A Bors összeállításából kiderül, kik Matolcsy kiválasztottjai.
2013.04.11. 09:30
Borsonline.hu
Rosszul is elsülhet Matolcsy csodafegyvere
A Bécsi Nemzetközi Gazdasági Tanulmányok Intézetének illetékes kutatója szerint helyes, de nem csodafegyver a Matolcsy György által bejelentett devizahitel-csereakció. Ugyanis a KKV-k által idegen pénzben felvett kölcsönöknek mindössze 13 %-át érinti – írja a Wirtschaftsblatt.
2013.04.11. 05:00
168ora.hu
Kamatcsökkentés döntő fölénnyel
A Matolcsy György jegybankelnök által első alkalommal levezetett monetáristanács-ülésen elsöprő, 7:2-es arányban győzedelmeskedett az alapkamat 25 bázispontos csökkentésére vonatkozó javaslat. Áprilisban már 9:0-ás lehet az arány, miután akkor Karvalits Ferenc és Király Júlia, a korábbi elnök, Simor András óvatos irányvonalát követő alelnökök sem lesznek már a helyükön.Related StoriesBővít és korszerűsít a Continental SzlovákiábanNőtt a hazai sörfogyasztásNem jutnak messzireKoreai behatolás a cseh légtérbe!Elfojtja a szmog a gazdasági csodát
2013.04.10. 19:25
Nol.hu
Szuperhatóságot szerveznek Matolcsy alá?
Összevonnák a jegybankot és a pénzügyi felügyeletet, az így létrejövő szuperhatóságot Matolcsy György vezetheti. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán új alelnököt jelöl az MNB-be a hétfőn lemondó Király Júlia helyére.
2013.04.10. 17:40
Nol.hu
Egyszer ült így a monetáris tanács, 7-2 lett a vége
Sajátos összetételben ülésezett a monetáris tanács márciusban, hiszen az új elnök és alelnök (Matolcsy György és Balog Ádám) már részt vett az ülésen, a régi elnök (Simor András) már nem, viszont két...
2013.04.10. 15:32
Portfolio.hu
Szemereyné: Erős a magyarok iránti elkötelezettségem
A jegybankelnökségig emelkedő Matolcsy György helyén hétfőtől új fideszes képviselő ül az Országgyűlésben: Szemereyné Pataki Klaudia. A bokrétaavatótól a bocskaiig. Mintaadó villáminterjú.
2013.04.10. 15:10
Fn24.hu
Ismét változnak az adótörvények
Április 8-án az Országgyűlés elfogadta a Matolcsy György által, még nemzetgazdasági miniszterként beterjesztett utolsó adócsomagot, melynek elsődleges célja az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos...
2013.04.10. 14:38
Portfolio.hu
Kamatcsökkentés döntő fölénnyel
A Matolcsy György jegybankelnök által első alkalommal levezetett monetáristanács-ülésen elsöprő, 7:2-es arányban győzedelmeskedett az alapkamat 25 bázispontos csökkentésére vonatkozó javaslat. Áprilisban mér 9:0-ás lehet az arány, miután akkor Karvalits Ferenc és Király Júlia, a korábbi elnök, Simor András óvatos irányvonalát követő alelnökök sem lesznek már a helyükön.
2013.04.10. 14:20
Nol.hu
Matolcsy újra bankárokkal falatozik
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetői jövő hétfőn újabb pénzintézetekkel egyeztetnek a jegybank kedvezményes kamatozású hitelprogramjáról - közölte a jegybank. Az eheti első egyeztetésen Matolcsy György üzleti reggelin fogadta a nagybankok képviselőit.
2013.04.10. 11:55
Hvg.hu
Szuperhivatalt hozna össze a kormány Matolcsynak?
Jól teljesített tegnap a tőzsde és stabil maradt a forint is, azonban ha a sajtóértesülések igazak, a kormány újabb ötlete megingathatja a piacokat. Lehetséges ugyanis, hogy a kormány összevonná az MNB-t és a PSZÁF-ot, így egy újabb szuperhivatal jönne létre, Matolcsy György vezetése alatt.
2013.04.10. 10:11
Piacesprofit.hu
Fél év múlva jöhetnek a Matolcsy-bankók
A jegybank jelentős készpénztartalékai miatt a már Matolcsy György aláírásával készülő bankók csak később kerülhetnek forgalomba. A 2000-es címlet forog és kopik a leggyorsabban, ezekkel legkorábban fél év múlva fizethetünk.
2013.04.10. 10:10
Origo.hu
Orbánnak már van saját bankja is
A nemzetközi sajtóban is nagy port kavart Király Júlia, jegybanki alelnök hétfői lemondása. Különös figyelmet kapott annak indoklása is, melyben élesen bírálja a Matolcsy György által vezetett jegybankot, amelyben érdemi szakmai vitára már nincs mód, s a bank irányítását olyanok vették át, akiknek alig van pénzintézeti gyakorlatuk. A jegybank a kormány gazdasági növekedési politikája végrehajtásának szolgálatába szegődött.
2013.04.10. 05:28
Nepszava.hu
Szuperhatóságot szerveznek Matolcsy alá?
Összevonnák a jegybankot és a pénzügyi felügyeletet, az így létrejövő szuperhatóságot Matolcsy György vezetheti. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán új alelnököt jelöl az MNB-be a hétfőn lemondó Király Júlia helyére.Related StoriesSzeptembertől drágul a taxiAz IMF és a kutya éji csöndjeEgyenlő feltételeket kér a VodafoneMegint építkezik az Opel SzentgotthárdonMegfertőzi a régiót a ciprusi vírus
2013.04.10. 00:25
Nol.hu
Matolcsy György búcsúcsomagja
Az Országgyűlés által hétfőn elfogadott adócsomag, a nemzetközi közigazgatási együttműködésről szóló új törvény megalkotása mellett, több adótörvényt érintő módosítást tartalmaz – hívja fel a figyelmet a MAZARS. A vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat rámutat: előnytelenül változtak a látvány-csapatsport támogatást érintő adószabályok, rendeződött az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztáraknak nyújtott adományok jogállása és lazábbak lettek egyes jövedéki rendelkezések. Ugyancsak módosultak a cégautóadó megfizetésének szabályai, az adómentes gépjármű-értékesítés feltételei, a lakás-előtakarékossági szerződések illetékezése, és a tételes kisadók választására vonatkozó előírások is.
2013.04.09. 22:30
Profitline.hu
Szuperhatóságot szerveznek Matolcsy alá?
Összevonnák a jegybankot és a pénzügyi felügyeletet, az így létrejövő szuperhatóságot Matolcsy György vezetheti. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán új alelnököt jelöl az MNB-be a hétfőn lemondó Király Júlia helyére.
2013.04.09. 21:39
Nol.hu
Matolcsy jegybankja összeolvadhat a PSZÁF-fal
Egy szervezetbe vonná a pénzügyi intézmények felügyeletét és a jegybanki feladatokat a kormány, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonásával – írta az Origo. Bár az ötlet nem új, a portál szerint az immár a Matolcsy György vezette MNB már ki is dolgozta a csúcsszervre vonatkozó törvényjavaslat szövegét.
2013.04.09. 21:30
Hvg.hu
Szuperhatóság lehet a jegybankból
Egy szervezetbe vonná a pénzügyi intézmények felügyeletét és a jegybanki feladatokat a kormány, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének összevonásával. Az ötlet nem új, de Matolcsy György érkezésével ismét elővették, és úgy tudjuk, a jegybank már ki is dolgozta a csúcsszervre vonatkozó törvényjavaslat szövegét.
2013.04.09. 20:10
Origo.hu
Idén jönnek a Matolcsy-bankjegyek
Idén 2000 és 500 forintos bankjegyeket gyártat az Magyar Nemzeti Bank (MNB), amelyeken már Matolcsy György új jegybankelnök kézjegye is látható lesz - írta a Napi Gazdaság.
2013.04.09. 17:20
Life-style.hu
Orbánnak szüksége van Matolcsyra a győzelemhez
Matolcsy György jegybankelnök csütörtöki bejelentését a lengyel lapok a gazdasági rovatban azonnal közölték. Már a címek is kiemelték: az új jegybanki csomag 250 milliárd forint különlegesen olcsó hitelt ajánl a kis- és közepes cégeknek, ezenfelül a vállalkozók devizahiteleiket átválthatják forintra.
2013.04.09. 15:59
168ora.hu
Jegyzet: Éljen Matolcsy!
Miközben (némi túlzással) a teljes hazai közgazdász-társadalom évek óta döbbenten szemléli azokat az unortodox módszereket, amelyektől Matolcsy György volt gazdasági miniszter, jelenlegi jegybankelnök a magyar gazdasági csoda eljövetelét reméli, Soros György legalábbis meglepő kijelentést tett. Petneházi Attila jegyzete.
2013.04.09. 11:28
Mon.hu
Matolcsy és a bankárok reggelije
Vonnegut-regénybe illő koncepcióval állt elő Matolcsy György jegybankelnök Magyarország nagy bankárainak megvigasztalására: a kormányzati-jegybanki döntések értelmében ugyan továbbra is bankárokéval verhetik a csalánt, de kapnak reggelit és beszélgethetnek.
2013.04.08. 18:05
Fn24.hu
Lemondott Király Júlia, a jegybank alelnöke
Benyújtotta lemondását Király Júlia, a jegybank alelnöke, a Monetáris Tanács tagja. Az új elnök, Matolcsy György szervezeti átalakításai és személyi lépései miatt ugyanis egyre növekvő valószínűségét látja annak, hogy "nem kellően megalapozott, elhibázott" döntések születnek. – Nem jó megoldás, ha olyan döntéseket hozunk, melyek legnagyobb előnye, hogy nem döntik össze a forintot – mondta a lemondás bejelentésekor.Related StoriesA kicsiknek kellene a pénzElkerülhető lesz MiskolcNyolcforintos benzinárcsökkenés szerdátólBankárokkal reggelizett MatolcsyEgységes taxitarfifa jön Budapesten?
2013.04.08. 17:15
Nol.hu
Bankárokkal reggelizett Matolcsy
Nyolc nagy kereskedelmi bank és az állami MFB vezetőivel egyeztetett Matolcsy György az MNB új hitelprogramjáról. A jegybankelnök ezentúl rendszeresen reggelire várja a pénzintézetek vezetőit.Related StoriesA kicsiknek kellene a pénzLemondott Király Júlia, a jegybank alelnökeElkerülhető lesz MiskolcNyolcforintos benzinárcsökkenés szerdátólEgységes taxitarfifa jön Budapesten?
2013.04.08. 17:15
Nol.hu
Lemondott Király Júlia, a jegybank alelnöke
Benyújtotta lemondását Király Júlia, a jegybank alelnöke, a Monetáris Tanács tagja. Az új elnök, Matolcsy György szervezeti átalakításai és személyi lépései miatt ugyanis egyre növekvő valószínűségét látja annak, hogy "nem kellően megalapozott, elhibázott" döntések születnek. – Nem jó megoldás, ha olyan döntéseket hozunk, melyek legnagyobb előnye, hogy nem döntik össze a forintot – mondta a lemondás bejelentésekor.
2013.04.08. 15:30
Nol.hu
Lemondott Simor utolsó alelnöke
Lemondott Simor András volt jegybankelnök utolsó, még hivatalban lévő alelnöke a Magyar Nemzeti Bankban (MNB). Király Júlia mandátuma csak július 3-án járt volna le, de hamarabb távozik, mert nem ért egyet Matolcsy György új MNB-elnök több intézkedésével.
2013.04.08. 14:25
Hvg.hu
Bankárokkal reggelizett Matolcsy
Nyolc nagy kereskedelmi bank és az állami MFB vezetőivel egyeztetett Matolcsy György az MNB új hitelprogramjáról. A jegybankelnök ezentúl rendszeresen reggelire várja a pénzintézetek vezetőit.
2013.04.08. 13:03
Nol.hu
Matolcsy nyolc bankárral reggelizik
Matolcsy György jegybankelnök nem a nyolc legnagyobb bank vezetőjét, hanem személyesen nyolc, nagybankban dolgozó bankárt hívott hétfőn üzleti reggelire azzal a céllal, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a növekedési hitelprogram megvalósításának részleteiről - írta a Napi Gazdaság.
2013.04.08. 12:40
Origo.hu
Lemondott Király Júlia
Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke hétfőn délelőtt benyújtotta lemondását Áder János köztársasági elnöknek. Ha az államfő elfogadja a lemondását, akkor Király legkésőbb április 22-én távozik posztjáról. Döntését részben azzal indokolta, hogy amióta Matolcsy György az új elnök, a jegybankban parancsra írják át az elemzéseket, és eluralkodott a félelem.
2013.04.08. 12:40
Origo.hu
Király Júlia lemondott
A jegybank 2007-ben kinevezett alelnökének a mandátuma csak július 3-án járt volna le, de Matolcsy György szervezeti átalakításai miatt már április 22-i hatállyal lemond. Lemondó levelében komoly veszélyekre figyelmeztet, szerinte az új vezetés a stáb éléről és fontos területekről kulcsembereket távolított el.
2013.04.08. 11:26
168ora.hu
Matolcsy reggelije: ezért nem hívták meg az Erstét és MKB-t
Nem bankokat, hanem személyesen nyolc, nagybankban dolgozó bankárt hívott ma üzleti reggelire Matolcsy György azzal a céllal, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a növekedési hitelprogram megvalósításának részleteiről - írta a Napi Gazdaság.
2013.04.08. 09:20
Hvg.hu
Szemezget Matolcsy a bankárokból
Információink szerint nem bankokat, hanem személyesen nyolc, nagybankban dolgozó bankárt hívott a mai napra üzleti reggelire Matolcsy György, azzal a céllal, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a növekedési ... ...
2013.04.08. 06:08
Napi.hu
Orbánék léptek: vannak, akik jól fognak járni
A Matolcsy György által a héten bejelentett olcsó hitellel várhatóan néhány vállalat jól fog járni, de az alapirány aligha fordul meg. A valutatartalék megkurtítását az elemzők problematikusnak tartják, mert előreláthatólag nem tetszik majd a piacoknak – írja a Financial Times. A Die Presse egy most megjelent könyvről számol be, melynek szerzői fasizálódásként értékelik a magyarországi fejleményeket.
2013.04.06. 15:41
168ora.hu
Simort Varga váltja az IMF Kormányzótanácsában
Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszter képviseli Magyarországot több nemzetközi szervezet irányító testületében Simor András volt jegybankelnököt, illetve Matolcsy György volt nemzetgazdasági minisztert váltva - az erről szóló kormányhatározat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
2013.04.06. 13:50
Profitline.hu
Simort és Matolcsy Györgyöt egyaránt Varga Mihályra cserélték le
Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszter képviseli Magyarországot több nemzetközi szervezet irányító testületében Simor András volt jegybankelnököt, illetve Matolcsy György volt nemzetgazdasági minisztert váltva, az erről szóló kormányhatározat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
2013.04.06. 12:20
Nepszava.hu
Varga Mihály képviseli Magyarországot a nemzetközi pénzügyi szervezetekben
Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszter képviseli Magyarországot több nemzetközi szervezet irányító testületében Simor András volt jegybankelnököt, illetve Matolcsy György volt nemzetgazdasági minisztert váltva – az erről szóló kormányhatározat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
2013.04.06. 11:20
Mon.hu
A magyar valuta gyengítése a végcél?
A forint gyengítésére és a bankok csapdába ejtésére játszik a jegybank - vélik elemzők Matolcsy György jegybankelnök csütörtökön bejelentett csomagjáról. A hitelprogram, és a devizatartalék 3 milliárd forintos csökkentése sokak szerint csak a kezdet, ezzel tesztelte az új jegybankelnök a piacot, mielőtt keményebb, nem konvencionális eszközökhöz nyúlna.
2013.04.06. 05:40
Nepszava.hu
Varga képviseli hazánkat a nemzetközi pénzügyi szervezetekben
Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszter képviseli Magyarországot több nemzetközi szervezet irányító testületében Simor András volt jegybankelnököt, illetve Matolcsy György volt nemzetgazdasági minisztert váltva – az erről szóló kormányhatározat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
2013.04.05. 23:44
Mno.hu
Matolcsy nem vetette be unortodox páncélöklét
A magyar pénzügypolitika szempontjából enyhe, a programhoz csatlakozó vállalatok számára viszont hatalmas mértékű monetáris lazításnak felel meg a Matolcsy György által bejelentett hitelezés- és gazdaságösztönző intézkedéscsomag, a programban azonban „sem sokkoló, sem meglepő” elemek nincsenek – értékelték az előző napi MNB-bejelentésre visszatérő pénteki elemzéseikben a tervezett intézkedéseket londoni pénzügyi elemzők.
2013.04.05. 23:10
Mno.hu
Simor és Matolcsy után Varga jön
Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszter képviseli Magyarországot több nemzetközi szervezet irányító testületében Simor András volt jegybankelnököt, illetve Matolcsy György volt nemzetgazdasági minisztert ... ...
2013.04.05. 20:42
Napi.hu
Varga képvisel az IMF-ben Matolcsy helyett
Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszter képviseli Magyarországot több nemzetközi szervezet irányító testületében Simor András volt jegybankelnököt, illetve Matolcsy György volt nemzetgazdasági...
2013.04.05. 20:20
Portfolio.hu
Varga Mihály képviseli Magyarországot a nemzetközi pénzügyi szervezetekben
Az új nemzetgazdasági miniszter képviseli Magyarországot több nemzetközi szervezet irányító testületében Simor András volt jegybankelnököt, illetve Matolcsy György volt nemzetgazdasági minisztert váltva.
2013.04.05. 20:10
Hirado.hu
Soros Matolcsy módszerét élteti
A nem konvencionális jegybanki élénkítés, vagyis Matolcsy György unortodox módszerei mellett tette le a voksát Soros György. A milliárdos szerint e nélkül Európa lassú halálba menetel.Related StoriesA bíróság sem menekvés a vagyonvizsgálatok előlMilyen a jó jegybanki kommunikációKunyhótól a kastélyig: magánszállások a netenBosch-alapkőletétel: harmincmilliárdos beruházásVészhelyzetre készülnek a dél-korai autógyártók
2013.04.05. 15:30
Nol.hu
Soros Matolcsy módszerét élteti
A nem konvencionális jegybanki élénkítés, vagyis Matolcsy György unortodox módszerei mellett tette le a voksát Soros György. A milliárdos szerint e nélkül Európa lassú halálba menetel.
2013.04.05. 12:27
Nol.hu
Ingyenhitelt ad Matolcsy György
Az új jegybankelnök túl van az első fontos bejelentésén. Matolcsy egy új hitelprogramot mutatott be.
2013.04.05. 11:10
Borsonline.hu
35 perc volt a Matolcsy-csomagra
A jegybank döntéshozói bő fél órát kaptak, hogy megismerjék az új intézkedési tervet, amellyel a hitelezést támogatná meg az MNB. A monetáris tanács nem volt egységes, pedig Matolcsy György elnök ennek az ellenkezőjét állította.
2013.04.05. 10:50
Origo.hu
Orbán: indokolt a jegybanki program
Indokoltnak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját, amelyet egy nappal korábban hirdetett meg Matolcsy György jegybankelnök.
2013.04.05. 08:25
Profitline.hu
Orbán: Magyarország ellenfelei nem adják fel
Orbán Viktor szerint Magyarország nem bízhat abban, hogy az Európai Unió kizárólag a tények alapján dönt a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése ügyében. Indokoltnak nevezte a miniszterelnök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját, amelyet egy nappal korábban hirdetett meg Matolcsy György jegybankelnök.
2013.04.05. 08:13
Mno.hu
VV: "Matolcsy György, akárcsak főnöke, imádja a csodafegyvereket"
Matolcsy legújabb unortodox Wunderwafféje máshol már bizonyítottan kudarcot vallott. Ő és főnöke azonban nem az aprómunkában hisznek, hanem a problémák nagy részét egyetlen húzással megoldó varázslatokban - írja a Véleményvezér blog.
2013.04.05. 07:55
Hvg.hu
Áldatlan állapotok várták Matolcsy legújabb bejelentését
Mélyponton lévő lakossági és vállalati hitelezés várta Matolcsy György csütörtöki bejelentését a jegybank hitelösztönzési programjáról. Az MNB februárra vonatkozó adatai szerint évtizedes mélypontján...
2013.04.05. 06:40
Portfolio.hu
Matolcsy a régi: meg se hallja az ellenvéleményt
Matolcsy György jegybankelnök a növekedési hitelprogram csütörtöki bejelentése során jelezte: a Monetáris Tanács "egységes, hatékony és együttműködő", és tagjai hasonlóan gondolkoznak a magyar gazdaságpolitika kérdéseiről. Király Júlia, az MNB alelnöke és a Monetáris Tanács tagja csütörtökön nyilatkozott a sajtónak, és hangsúlyozta: a testület nem volt egységes a kérdésben.
2013.04.05. 06:01
Stop.hu
Alacsony hatásfokú hitelprogram
Kedvezményes hitellel segítené a jegybank éléről a gazdasági növekedést Matolcsy György, korábbi nemzetgazdasági miniszter. Elemzők szerint a program nagyon csekély növekedést hozhat, cserébe a most látható kockázatai is alacsonyak. A hitelezésbe bevonni tervezett pénzintézetekkel hétfőn tárgyal a jegybank a részletekről.
2013.04.05. 05:37
Nepszava.hu
Cégeket segít Matolcsy a sokmilliárdos tartalékból
Budapest — Teljesítette Orbán Viktor miniszterelnök kérését, és gazdaságélénkítésbe kezdett az új jegybankelnök, Matolcsy György! Ennek érdekében rendkívül kedvező, kétszázalékos kamatozású hitellel segítenék a kis- és középvállalkozásokat.
2013.04.05. 04:00
Blikk.hu
Jegybank a polgárokért
Elefántként érkezik a porcelánboltba, léptei nyomán minden darabokra törik majd – ezt a vészterhes jóslatot ismételgette minden hivatalos aggódó attól fogva, hogy először kiszivárgott: Matolcsy György lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új elnöke.
2013.04.05. 00:01
Mno.hu
Matolcsy és a Münchausen-effektus
Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnök korábbi, 3 éves gazdasági miniszteri tevékenysége alatt "kiszárította" a magyar gazdaságot, csütörtöki bejelentése ezért olyan, mint "három csepp víz a sivatagban". Az intézkedéseket Münchausen-effektusnak tartja a párt.Related StoriesMSZP: ne építsék tovább az ócsai lakóparkot!Újra elfogadhatja a parlament a választási törvénytFeljelentés és vizsgálat hirdetőoszlopok miattKövér a gazdaságról értekezik, és roppant elégedettLasztovicza: a kormány tisztességesen járt el Ajka adósságrendezésénél
2013.04.04. 21:25
Nol.hu
A jegybank devizatartalékait félti az LMP
Az LMP szerint ígéretes és kockázatos elemek egyaránt találhatóak a Matolcsy György jegybankelnök által csütörtökön bejelentett növekedési hitelprogramban. A párt szerint félő, hogy megkezdődik a jegybank devizatartalékainak felélése.Related StoriesMSZP: ne építsék tovább az ócsai lakóparkot!Újra elfogadhatja a parlament a választási törvénytFeljelentés és vizsgálat hirdetőoszlopok miattKövér a gazdaságról értekezik, és roppant elégedettLasztovicza: a kormány tisztességesen járt el Ajka adósságrendezésénél
2013.04.04. 21:25
Nol.hu
'Matolcsy ágyúval lő verébre'
A Demokratikus Koalíció szerint kockázatos és alig érezhető előnyökkel jár a Matolcsy György jegybankelnök által csütörtökön bejelentett, gazdaságösztönzőnek szánt csomag.Related StoriesMSZP: ne építsék tovább az ócsai lakóparkot!Újra elfogadhatja a parlament a választási törvénytFeljelentés és vizsgálat hirdetőoszlopok miattKövér a gazdaságról értekezik, és roppant elégedettLasztovicza: a kormány tisztességesen járt el Ajka adósságrendezésénél
2013.04.04. 21:25
Nol.hu
PM: kudarcra van ítélve a növekedési hitelprogram
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint kudarcra van ítélve a Matolcsy György jegybankelnök által csütörtökön bejelentett növekedési hitelprogram.Related StoriesMSZP: ne építsék tovább az ócsai lakóparkot!Újra elfogadhatja a parlament a választási törvénytFeljelentés és vizsgálat hirdetőoszlopok miattKövér a gazdaságról értekezik, és roppant elégedettLasztovicza: a kormány tisztességesen járt el Ajka adósságrendezésénél
2013.04.04. 21:25
Nol.hu
Mire elég Matolcsy hitele?
Kényes eszközökhöz nyúlt Matolcsy György, de annyira nem unortodoxak a lépései, hogy nagy kárt okoznának. Sőt, a hitelprogram akár jól is elsülhet, csak még nagyon sok a nyitott kérdés.
2013.04.04. 20:30
Origo.hu
Felcsuti megdicsérte Matolcsyt
Kellemes meglepetés Matolcsy György első jegybankelnöki gazdasági programja - írja a kormányzati gazdaságpolitikát rendszerint bíráló Felcsuti Péter a Magyar Narancs oldalán.
2013.04.04. 18:35
Hvg.hu
300 közelében billeg az euró
Matolcsy György jegybankelnök bejelentette a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitel Programját, a három pillérre épülõ program többek közt tartalmazza a kkv-nak kedvezményes kamatra nyújtandó...
2013.04.04. 17:45
Portfolio.hu
Matolcsy nullaszázalékos hitellel rukkolt elő
Növekedési hitel program néven új stratégiai program elindításáról döntött a jegybank monetáris tanácsa - jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a tanács rendkívüli ülése után. A jegybanktól kapott ingyenhitelre maximum 2 százalékos kamatot tehetnek rá a bankok.
2013.04.04. 15:45
Origo.hu
Elmúlt a sokk, 300 forint alatt járt az euró
Két forinttal drágult percek alatt az euró, miután Matolcsy György bejelentette a jegybank élénkítési programját. Csökkenő devizatartalék és kéthetes kötvényállomány, ingyenhitel - egyik sem azt üzeni a befektetőknek, hogy itt biztos helyen van a pénzük. Egy órán belül viszont vissza is erősödött a forint, sőt át is lépte a 300-as szintet.
2013.04.04. 15:45
Origo.hu
Íme Matolcsy mai bejelentése – Videó!
Növekedési hitel program néven új stratégiai program elindításáról döntött a jegybank monetáris tanácsa – jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a tanács rendkívüli ülése után.
2013.04.04. 15:38
Mon.hu
Sok a kérdőjel az MNB új hitelezési programja körül
A jegybank nem adminisztratív eszközökkel akarja csökkenteni a kéthetes kötvényállományt - finomították Matolcsy György délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakat -, hanem az technikailag fog megvalósulni ... ...
2013.04.04. 14:59
Napi.hu
PM: kudarcra van ítélve a növekedési hitelprogram
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint kudarcra van ítélve a Matolcsy György jegybankelnök által csütörtökön bejelentett növekedési hitelprogram.
2013.04.04. 14:24
Nol.hu
Matolcsy: Kedvező hatásai lesznek a gazdaságra
A növekedés támogatására és a hitelezés bővítésére három intézkedésből álló növekedési hitelprogram indításáról döntött a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa – jelentette be a testület eseti, csütörtöki ülését követően Matolcsy György jegybankelnök.
2013.04.04. 14:19
Mno.hu
'Matolcsy ágyúval lő verébre'
A Demokratikus Koalíció szerint kockázatos és alig érezhető előnyökkel jár a Matolcsy György jegybankelnök által csütörtökön bejelentett, gazdaságösztönzőnek szánt csomag.
2013.04.04. 14:15
Nol.hu
Elmaradt a csapás: Matolcsy unortodoxia helyett óvatoskodott
Óvatoskodó, bizonytalan kimenetelű lépéseket jelentett ma be a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank. Olcsó kisvállalkozói hiteleket nyújtanak a nyáron a bankrendszeren keresztül, valamint 3 milliárd euróval csökkentik a jegybanki devizatartalékot. Az MSZP szerint ezek az ötletek nem húzzák ki a bajból a magyar gazdaságot.
2013.04.04. 13:47
Stop.hu
A jegybank devizatartalékait félti az LMP
Az LMP szerint ígéretes és kockázatos elemek egyaránt találhatóak a Matolcsy György jegybankelnök által csütörtökön bejelentett növekedési hitelprogramban. A párt szerint félő, hogy megkezdődik a jegybank devizatartalékainak felélése.
2013.04.04. 13:41
Nol.hu
Hitelességi csapdában az MNB
A piac remegve várja Matolcsy György sajtótájékoztatóját, amit a monetáris tanács mai rendkívüli ülése után tart. A legvalószínűbb bejelentés a kis- és középvállalkozói szektor devizahiteleseinek kimentése lehet.
2013.04.04. 13:30
Nol.hu
Barcza: Erre lehetett számítani
Barcza György, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője szerint „erre lehetett számítani, csak a részletek voltak kérdésesek, vagyis hogy mennyit és milyen csatornákon keresztül” pumpál a magyar gazdaságba az MNB – mondta el az elemző az MNO-nak Matolcsy bejelentése kapcsán.
2013.04.04. 13:25
Mno.hu
3 pillérből álló új növekedési hitelprogramot indít az MNB
Új stratégiai program, növekedési hitelprogram elindításáról döntött a monetáris tanács, hasonlóan a Bank of England programjához - jelentette be Matolcsy György jegybankelnök csütörtökön.
2013.04.04. 13:20
Profitline.hu
Látványosan erősödik a forint
Matolcsy György jegybankelnök bejelentését követően látványosan erősödni kezdett a forint, és a budapesti tőzsde is erőre kapott. A magyar állampapír-piaci hozamok jelentősen estek.
2013.04.04. 13:20
Mno.hu
Új növekedési hitelprogramot indít a jegybank
Új növekedési hitelprogram elindításáról döntött rendkívüli ülésén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa. Ezt Matolcsy György jegybankelnök jelentette be.
2013.04.04. 13:15
Mno.hu
DK: Matolcsy ágyúval lő verébre
Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank új elnöke a mai napon egy többlépcsős,általa "gazdaságösztönzőnek" szánt csomagot jelentett be, amelynek kockázatait ajegybankelnök minimálisnak minősítette - olvasható a DK közleményében.
2013.04.04. 13:15
Nepszava.hu
Matolcsy és a Münchausen-effektus
Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnök korábbi, 3 éves gazdasági miniszteri tevékenysége alatt "kiszárította" a magyar gazdaságot, csütörtöki bejelentése ezért olyan, mint "három csepp víz a sivatagban". Az intézkedéseket Münchausen-effektusnak tartja a párt.
2013.04.04. 13:14
Nol.hu
300 forint alatt az euró - Megvan a magyarázat!
Matolcsy György jegybankelnök bejelentette a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitel Programját, amely többpillérre épülő program többek közt tartalmazza a kkv-nak kedvezményes kamatra nyújtandó hitelt...
2013.04.04. 13:06
Portfolio.hu
MSZP: Matolcsy bejelentése "három csepp víz a sivatagban"
Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnök korábbi, 3 éves gazdasági miniszteri tevékenysége alatt "kiszárította" a magyar gazdaságot, csütörtöki bejelentése ezért olyan, mint "három csepp víz a sivatagban".
2013.04.04. 12:51
Nepszava.hu
Matolcsy bejelentése után szárnyal az OTP
A vezető nyugat-európai benchmarkok emelkedéssel kezdték a mai kereskedést, a periféria országok börzéi is jól teljesítenek. A magyar tőzsdén is emelkedés kezdődött azt követően, hogy Matolcsy György...
2013.04.04. 12:44
Portfolio.hu
Matolcsy bejelentette első jegybankelnöki csomagját
Többlépcsős programot jelentette be a vállalkozások hitelezésének megsegítésére Matolcsy György jegybankelnök a Monetáris Tanács ülése után. A Növekedési Hitel Program (NPH) szerint a vállalkozások olcsó hitelt kapnak, többek között a devizahiteleik kiváltására is. A csomag a devizatartalékot 3 milliárd euróval csökkenti.
2013.04.04. 12:25
Hvg.hu
Erősödött Matolcsy bejelentésére a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 32,48 pontos nyitás után gyengült, majd Matolcsy György, az MNB elnökének bejelentésére erősödött csütörtökön délelőtt.
2013.04.04. 12:25
Hvg.hu
Nulla kamattal ad hitelt az MNB
Három intézkedést jelentett be Matolcsy György jegybankelnök a monetáris tanács csütörtöki rendkívüli ülése után. Szerinte miután az árstabilitást sikerült elérniük, az MNB a további két feladatára, a pénzügyi stabilitásra és a kormány gazdaságpolitikájának támogatására koncentrálhat. Utóbbi érdekében 0 százalékos kamattal létrehoznak két, egyenként 250 milliárdos hitelkeretet, míg a pénzügyi stabilitást a kéthetes kötvényállomány és a jegybanki devizatartalék csökkentésével segítik. A forint gyengült Matolcsy szavaira.
2013.04.04. 12:13
168ora.hu
Nulla százalékos kamattal ad hitelt a jegybank
Új stratégiai növekedési programot indít a Magyar Nemzeti Bank. Ezt Matolcsy György, az MNB elnöke jelentette be. A jegybank által bejelentett intézkedéseknek minden esetben kedvező hatásai lesznek a gazdaságra - mondta Matolcsy György.
2013.04.04. 12:00
Blikk.hu
Nagy hozamcsökkenés a mai állampapír-aukción
Egészséges kereslet mutatkozott a mai állampapír-aukción, miközben a piac Matolcsy György jegybankelnök bejelentéseit várta. Az Államadósság Kezelő Központ 15 milliárd forinttal magasabb összegben...
2013.04.04. 11:50
Portfolio.hu
A devizatartalék terhére oszt ingyenhitelt Matolcsy
Olcsóbbá tenni a magyar pénzügyi rendszer finanszírozását, a magyar nemzeti bank 380 milliárd forintos veszteségének ledolgozása (sőt két éven belül szerény nyereségbe fordítása), illetve a vállalkozási szféra felpezsdítése - sorolta Matolcsy György, mit is vár a Magyar Nemzeti Bank frissen meghirdetett növekedési hitelprogramjától.
2013.04.04. 11:45
Nepszava.hu
MNB – Növekedési hitel- programot indít a jegybank
A növekedés támogatására és a hitelezés bővítésére három intézke- désből álló növekedési hitelprogram indításáról döntött a jegybank mone- táris tanácsa – jelentette be a testület eseti, csütörtöki ülését követően Matolcsy György jegybankelnök.
2013.04.04. 11:21
Mon.hu
Itt van Matolcsy nagy bejelentése
Olyan rendkívüli javaslatot tett Matolcsy György, amely az elkövetkező évekre alapvető befolyása lesz. A gazdaság élénkítése érdekében az MNB-elnök egyebek mellett bejelentette: a jegybank elindítja ... ...
2013.04.04. 10:59
Napi.hu
Matolcsy terveit 303 forintos euró várja
Reggel 303 forinton jegyzik az eurót, az árfolyam Matolcsy György unortodox jegybanki intézkedéseire vár.
2013.04.04. 10:45
Origo.hu
Matolcsy ingyenhitelt dobhat be
A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján ingyenhitelről számolhat be Matolcsy György jegybankelnök - értesült a Napi Gazdaság. A lap szerint Matolcsy beruházási boomra számít, a kockázatokat végső soron a költségvetés állná.
2013.04.04. 10:45
Origo.hu
Hitelességi csapdában az MNB
A piac remegve várja Matolcsy György sajtótájékoztatóját, amit a monetáris tanács mai rendkívüli ülése után tart. A legvalószínűbb bejelentés a kis- és középvállalkozói szektor devizahiteleseinek kimentése lehet.Related StoriesIdén is 12 milliárd Mol-osztalékot kaphat az államA japán jegybank mindent bedobBosszút áll a Gazprom? - Oda a rezsicsökkentés?Menekülés a túlzott deficittőlTovább tart a kereskedelem mélyrepülése
2013.04.04. 09:50
Nol.hu
Hitelességi csapdában az MNB
A piac remegve várja Matolcsy György sajtótájékoztatóját, amit a monetáris tanács mai rendkívüli ülése után tart. A legvalószínűbb bejelentés a kis- és középvállalkozói szektor devizahiteleseinek kimentése lehet.
2013.04.04. 07:33
Nol.hu
Matolcsy mer nagyot álmodni - "itt kő kövön nem marad"
Matolcsy György információink szerint felkarolta azt az ötletet, hogy a hazai kis- és középvállalatok számára teljes forrásoldali kamattámogatás mellett kellene beruházási hitelt biztosítani a bankokon ... ...
2013.04.04. 07:03
Napi.hu
Aktivizálódik a jegybank
Növekedésélénkítésbe kezd a jegybank. A hírek szerint ennek részleteiről tanácskozik ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Egy hónapja vár a piac, hogy megszólaljon Matolcsy György a monetáris politika irányát illetően. Most várhatóan elérkezett a nagy nap, a tanács döntéseit sajtótájékoztatón ismerteti a jegybankelnök. Hétfőn már a bankokkal egyezteti a részleteket a központi bank vezetése.
2013.04.04. 05:42
Nepszava.hu
Matolcsy nagy dobásra készül
Rendkívül alacsony, egy-két százalékos kamatot nyújthat a jegybank a kereskedelmi bankoknak, amelyek továbbadják azt a vállalkozásoknak - ebben gondolkodhat az új jegybanki vezetés. Matolcsy György első sajtótájékoztatóján nagy horderejű bejelentést tehet csütörtökön. Az elnök közben megtartotta első állománygyűlését, amelyen kiderült, a jutalmakat csökkentik, a béreken spórolni akarnak, a jegybank épületét viszont sok pénzért felújíthatják.
2013.04.03. 22:50
Origo.hu
Jegybanki tűzijáték jön csütörtökön
Az MNB nagy bejelentésekre készül, a BoE és az ECB és a Bank of Japan kamatdöntésre. Minden bizonnyal  nap bejelentése 11 órakor Matolcsy György székfoglaló sajtótájékoztatója lesz, ugyanis csütörtökre ... ...
2013.04.03. 20:30
Napi.hu
Ez lehet a váratlan jegybanki ülés témája
A Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György sajtótájékoztatót tart csütörtökön délelőtt, várhatóan stratégiai döntésekről. Ezt követően a jegybank szakértői a hitelösztönzés jegybanki lehetőségeiről tartanak elemzői fórumot.
2013.04.03. 20:20
Profitline.hu
Mire számítanak az elemzők holnap Matolcsytól?
Több eszköz bejelentésére is számítanak a piaci elemzők holnap, Matolcsy György sajtótájékoztatóján, és úgy vélik, az új eszközök bevetése a hitelezés fellendítését (elsősorban kkv szektor) szolgálná...
2013.04.03. 17:45
Portfolio.hu
Mit mondhat Matolcsy? - Találgatnak az elemzők (2.)
Váratlanul érte az elemzőket a Magyar Nemzeti Bank csütörtökre meghirdetett sajtótájékoztatója. Matolcsy György MNB-elnök itt nevezheti meg az új monetáris politikai eszközöket. Az állampapírok...
2013.04.03. 16:59
Portfolio.hu
Matolcsy stratégiai döntéseket jelenthet be
A Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György sajtótájékoztatót tart csütörtökön délelőtt, várhatóan stratégiai döntésekről. Ezt követően a jegybank szakértői a hitelösztönzés jegybanki lehetőségeiről tartanak elemzői fórumot.
2013.04.03. 16:52
Mno.hu
Kiderült, mire készül a jegybank
Megerősíteni látszik a várakozásokat az a friss meghívó, amely Matolcsy György sajtótájékoztatója után tartott fórumra invitálja az elemzőket és újságírókat. Eszerint a jegybank a hitelösztönzés...
2013.04.03. 16:02
Portfolio.hu
Rendkívüli sajtótájékoztatót tart csütörtökön Matolcsy
A Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György sajtótájékoztatót tart csütörtökön délelőtt, várhatóan stratégiai döntésekről.
2013.04.03. 15:21
Nepszava.hu
Mit mondhat Matolcsy? - Találgatnak az elemzők
Váratlanul érte az elemzőket a Magyar Nemzeti Bank csütörtökre meghirdetett sajtótájékoztatója. Matolcsy György MNB-elnök itt nevezheti meg az új monetáris politikai eszközöket. Az állampapírok...
2013.04.03. 14:59
Portfolio.hu
Megszólal Matolcsy - itt az időpont
Az jegybank megerősítette a csütörtöki sajtótájékoztató tényét: Matolcsy György 11.00 órakor szólal meg. Az MNB által kiadott közlemény értelmében Matolcsy György jegybankelnök 11.00 órakor szólal meg. ... ...
2013.04.03. 14:36
Napi.hu
Holnap jön a nagy bejelentés Matolcsytól
A Magyar Nemzeti Bank elnökeként Matolcsy György először tart sajtótájékoztatót, amelyre holnap, csütörtökön 11 órakor kerül sor - derül ki az MNB kommunikációs osztályának meghívójából. Egy múlt...
2013.04.03. 14:36
Portfolio.hu
Matolcsy György az osztrák jegybankelnökkel tárgyalt
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke kedden Bécsben Ewald Nowotny osztrák jegybankelnökkel tárgyalt, a megbeszélésen egyebek mellett azt tekintették át, miként képesek a központi bankok jegybanki eszközökkel támogatni a gazdasági növekedést - közölte az MNB kedden a honlapján.
2013.04.03. 00:50
Profitline.hu
Matolcsy most először tett ilyet jegybankelnökként
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke kedden Bécsben Ewald Nowotny osztrák jegybankelnökkel tárgyalt - közölte az MNB kedden a honlapján. Ez volt Matolcsy György első kétoldalú megbeszélése az MNB elnökeként.
2013.04.03. 00:00
Hvg.hu
Matolcsy az osztrák jegybankelnökkel tárgyalt
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke kedden Bécsben Ewald Nowotny osztrák jegybankelnökkel tárgyalt, a megbeszélésen egyebek mellett azt tekintették át, miként képesek a központi bankok jegybanki eszközökkel támogatni a gazdasági növekedést – közölte az MNB kedden a honlapján.
2013.04.02. 21:52
Mno.hu
Matolcsy az osztrák jegybankelnökkel tárgyalt
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke kedden Bécsben Ewald Nowotny osztrák jegybankelnökkel tárgyalt, a megbeszélésen egyebek mellett azt tekintették át, miként képesek a központi bankok jegybanki eszközökkel támogatni a gazdasági növekedést. [...] Bővebben! Komment (13)
2013.04.02. 19:44
Mandiner.hu
Megtartja Matolcsy a búcsúpénzét
Budapest - Nem a gazdasági tárcától kapott búcsúpénzéből jótékonykodik Matolcsy György jegybankelnök.
2013.04.02. 18:13
Blikk.hu
Milliós végkielégítést kap Matolcsy
Matolcsy György bruttó 1,8 millió forint végkielégítést vehet fel korábbi munkahelyétől, a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. A volt tárcavezető fizetése is emelkedik, jegybankelnökként többet vihet haza.Related StoriesVége a győri autóipari beszállítónakA cseheknél is csökkennek a rezsidíjakKivonul Magyarországról a nép bankjaEgyre többen vannak munka nélkülCsütörtöktől drágul a gázolaj
2013.04.02. 17:20
Nol.hu
Blikk: 1,8 millió búcsúpénz jár Matolcsynak
Duplán is jól jár a Blikk szerint Matolcsy György azzal, hogy a miniszteri bársonyszékből a Magyar Nemzeti Bank elnöki székébe ült át. A volt tárcavezető nemcsak nagyobb fizetést kap, de mint a lap megtudta: 1,8 millió forint pluszpénz is jár neki a távozás miatt.
2013.04.02. 09:45
Hvg.hu
Milliós végkielégítést kap Matolcsy
Matolcsy György bruttó 1,8 millió forint végkielégítést vehet fel korábbi munkahelyétől, a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. A volt tárcavezető fizetése is emelkedik, jegybankelnökként többet vihet haza.
2013.04.02. 09:33
Nol.hu
1,8 milliót kap búcsúzóul Matolcsy
A pénzügyminiszterből Magyar Nemzeti Bank-elnökké lett Matolcsy György külön jól jár a váltással – írja a Blikk. Hatáskörének megszűnésével háromhavi illetményének a felével megegyező összegre, 1,8 millió forintra jogosult.
2013.04.02. 08:53
168ora.hu
Matolcsynak 1,8 millió lelépési pénz jár
Három havi illetményének a felét kapja meg Matolcsy György, miután már nem ő vezeti a gazdasági minisztériumot. Ki nem vett szabadságaiból is kifizetnek neki három napot.
2013.04.02. 08:10
Origo.hu
A Matolcsy búcsú ára
A Blikk szerint duplán is jó üzletet csinált Matolcsy György azzal, hogy átült a Magyar Nemzeti Bank elnöki székébe.
2013.04.02. 08:05
Fn24.hu
Ennyit kap búcsúzóul Matolcsy
A pénzügyminiszterből Magyar Nemzeti Bank elnökké lett Matolcsy György külön jól jár a váltással - idézi a Blikk cikkét az Index. A hatáskörének megszűnésével 3 havi illetményének a felével megegyező összegre ... ...
2013.04.02. 08:04
Napi.hu
1.8 milliót kap búcsúzóul Matolcsy György
Megszűnik a hatásköre, így plusz pénzre jogosult.
2013.04.02. 07:20
Index.hu
1,8 milliós búcsúpénz jár Matolcsy Györgynek
Budapest — Duplán is jó üzletet csinált Matolcsy György (57) azzal, hogy a miniszteri bársonyszékből a Magyar Nemzeti Bank elnöki székébe ült át. A volt tárcavezető nemcsak nagyobb fizetést kap, de mint a Blikk megtudta: 1,8 millió forint pluszpénz is jár neki a távozás miatt.
2013.04.02. 04:20
Blikk.hu
Matolcsy megszabadulhatott egyik alelnökétől
Karvalits Ferenc hatéves mandátumának lejártával, szerda óta két alelnökkel működik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – közölte az MNB az MTI-vel pénteken. Így már csak Király Júlia alelnök az egyedüli olyan személy a jegybank felsővezetői között, akit nem az Orbán-kormány, vagy a kormányfő által az MNB élére ültetett Matolcsy György nevezett ki.
2013.03.29. 20:30
Hvg.hu
IMF: Rossz úton jár a kormány
A gazdaság az idén nem fog növekedni, a kormány gazdaságpolitikája hozott ugyan némi eredményt, de összességében inkább ártalmas, a költségvetési hiány nem lesz belül a kritikus szinten, a jegybank függetlenségét nem szabadna ledarálnia a kormányoldalnak - így összegezhetők az IMF Magyarországról készült jelentésének főbb üzenetei. Két miniszter, több államtitkár, a pénzügyi felügyelet vezetője, piaci szektorbeli szakemberek találkoztak az IMF-fel, de Matolcsy György nem.
2013.03.29. 19:10
Origo.hu
A béreken is spórol az MNB
Ahogy Matolcsy György első jegybanki munkanapján már jelezte, szigorú költségtakarékossági intézkedéseket vezetnek be az intézményben. A cél, hogy 2015-re húsz százalékkal olcsóbban működjön a jegybank. Most újabb megszorításokat jelentettek be.Related StoriesÖtvenezer forintos támogatást a pénztárgépek cseréjéhezMa írhatják alá az MVM-E.ON-szerződéstLassan újul a számlaA nagy sonkateszt: olcsó húsnak ízfokozott a leve265 milliárd forint az E.ON gázcégeiért
2013.03.28. 16:50
Nol.hu
Szájzár, avagy Matolcsy György hallgatása
Matolcsy György úgy döntött, nem kommunikál. Arról tájékoztatott, hogy elődeivel szemben ő nem fog tájékoztatni a keddi kamatdöntő ülések után. Minek is? A kamatdöntő ülések indoklását egy szikár közleménybe öntve kiadják, mindenki azt kezd vele, amit akar. Ha félreértik a monetáris tanács finomhangolt megfogalmazásait, az az ő hibájuk.
2013.03.28. 16:10
Nol.hu
Látszik már a Matolcsy-hatás az MNB-n
A márciusi Inflációs Jelentés a kincstári optimizmus és Matolcsy György gazdaságpolitikai világnézetének legújabb dokumentuma. Az előrejelzésen az új jelentés sem változtatott sokat, ám a magyarázatok ... ...
2013.03.28. 15:59
Napi.hu
FT: A forint a leggyengébbek és legingatagabbak között
Matolcsy György rekord szintre vitte lejjebb az alapkamatot, ami meglehetősen ortodox lépés. A forintárfolyam ezzel együtt igencsak rosszul alakul, mivel a piacok aggódnak, hogy az Orbán-féle unortodox gazdaságpolitika immár átterjed a jegybankra is – írja a Financial Times.
2013.03.28. 05:18
168ora.hu
Simor fizetsége
Nem volt még sohasem olyan alacsony a jegybanki alapkamat a rendszerváltás óta, mint most, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új összetételű monetáris tanácsa öt százalékra csökkentette a pénzintézetek számára irányadó mutatót. E történelmi határ átlépésével kezdte meg tevékenységét a Matolcsy György által vezetett intézmény.
2013.03.28. 00:01
Mno.hu
A béreken is spórol az MNB
Ahogy Matolcsy György első jegybanki munkanapján már jelezte, szigorú költségtakarékossági intézkedéseket vezetnek be az intézményben. A cél, hogy 2015-re húsz százalékkal olcsóbban működjön a jegybank. Most újabb megszorításokat jelentettek be.
2013.03.27. 15:34
Nol.hu
Jöhetnek az Orbán képével dekorált számlák?
Miután Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter MNB-be távozott, az MSZP a kormány gazdaságpolitikájáért közvetlenül Orbán Viktort igyekszik befeketíteni. Az országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslat ... ...
2013.03.27. 08:43
Napi.hu
Jót tett a forintnak a kamatvágás
Alig mozdult el, de inkább erősödött a forint euróval szembeni árfolyama a monetáris tanács újabb kamatcsökkentésének hírére. A befektetők szerint Matolcsy György hozta a papírformát, és lesznek további kamatcsökkentések is.
2013.03.26. 18:15
Origo.hu
Megvan Matolcsy utódja
Szemereyné Pataki Klaudia kapja Matolcsy György képviselői mandátumát
2013.03.26. 18:05
Fn24.hu
Itt a vágás: Matolcsy nem tagadta meg önmagát
Nem húzott ezúttal meglepőt a jegybank immár Matolcsy György vezette Monetáris Tanácsa, amely mai kamatdöntő ülésén 25 bázisponttal történelmi rekordmélységbe 5,00 százalékra küldte az irányadó rátát. A jegybank a gyenge évkezdet ellenére sem változtatott idei növekedési várakozásán.
2013.03.26. 16:27
Nol.hu
Megvan Matolcsy utódja
Szemereyné Pataki Klaudia kapja Matolcsy György képviselői mandátumát
2013.03.26. 16:15
Hir24.hu
A Mercedes-felelős ül Matolcsy helyére
A jegybank élére kinevezett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter országgyűlési képviselői mandátumát Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz), Kecskemét gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere kapja meg.
2013.03.26. 16:10
Hvg.hu
Szemereyné Pataki Klaudia kapja Matolcsy mandátumát
A jegybank élére kinevezett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter országgyűlési képviselői mandátumát Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz), Kecskemét gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere kapja meg.
2013.03.26. 15:09
Inforadio.hu
Matolcsy ismét a kritikák kereszttüzében
Nem kíván az újságírók elé állni a Monetáris Tanács kamatdöntései után Matolcsy György, aki ily módon szakít elődje rég bejáratott gyakorlatával, ám elhatározása gerjeszti azokat a félelmeket, miszerint a jegybank politikája csak még átláthatatlanabb lesz.
2013.03.26. 12:37
168ora.hu
Erre figyel a piac a mai MNB-döntésnél
Több szempontból is érdekes lesz a mai magyar jegybanki kamatdöntés, hiszen első alkalommal ülésezik a Monetáris Tanács kamatdöntési célból Matolcsy György jegybankelnöksége alatt, ráadásul egy...
2013.03.26. 11:43
Portfolio.hu
Szájzár, avagy Matolcsy György hallgatása
Matolcsy György úgy döntött, nem kommunikál. Arról tájékoztatott, hogy elődeivel szemben ő nem fog tájékoztatni a keddi kamatdöntő ülések után. Minek is? A kamatdöntő ülések indoklását egy szikár közleménybe öntve kiadják, mindenki azt kezd vele, amit akar. Ha félreértik a monetáris tanács finomhangolt megfogalmazásait, az az ő hibájuk.
2013.03.26. 08:10
Nol.hu
A parlamentben védekezett a jegybankár
Az MSZP szerint aggodalomra adott okot Matolcsy György kinevezése a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élére. Szekeres Imre hétfői parlamenti azonnali kérdésére Balog Ádám jegybanki alelnök válaszként...
2013.03.25. 23:51
Portfolio.hu
Matolcsyt piromániás tűzoltóparancsnokhoz hasonlították
Az MSZP szerint aggodalomra adott okot Matolcsy György kinevezése a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élére. Szekeres Imre hétfői parlamenti azonnali kérdésére Balog Ádám jegybanki alelnök válaszként ugyanakkor azt hangsúlyozta, az új vezetés szem előtt tartja az árstabilitás fenntartását.
2013.03.25. 18:40
Hvg.hu