lúgosítás

Étrendek, mintaétrendek, receptek, információk, cikkek gyűjteménye, melyek segítenek lúgosítani.

Újabb öt tévhit a rákról
A rák továbbra is az egyik legtöbb halált okozó betegség. Pedig az internet tele van olyan oldalakkal, amelyek a biztos rákellenes módszert javasolják. Rákellenes diéták, lúgosítás, szódabikarbóna? – Újabb öt tévhitnek jártunk utána a daganatos beteg...
2014.06.02. 18:32
Nyest.hu
<strong>Lúgosítás</strong>, szükségünk van rá?
Lúgosítás, szükségünk van rá?
A lúgosításról mostanában sokat lehet hallani, olvasni. Elvileg a lúgosítás segítségével sok betegséget meg lehet előzni, többek között a rákos megbetegedéseket is. Az elsavasodás ezzel szemben számtalan betegség kiváltó oka lehet. Vajon szükségünk van a lúgosításra, vagy a szervezetünk megteszi ezt magától is? Mit is jelent egyáltalán a lúgosítás, vagy az elsavasodás? A szervezetben a […]
2014.05.14. 09:33
Receptneked.hu
A legerősebb lúgosító ételek májusban: fogyj velük 5 kilót a hónap végére!
A snidling vagy a hónapos retek fogyasztása lúgosítja a testet.
2014.05.09. 07:35
Femina.hu
hirdetés
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2014-05-02
Ma könnyű nyugtalanság uralkodhat el rajtunk. Ennek remek levezetése lehet egy kirándulás a friss levegőn. Nem kell óriási távolságokat gyalogolnunk, elég egy kényelmes és ráérős séta is. Érdemes ma sportolnunk, - különösen karizmaink fejlődhetnek látványosan. Ezt akkor érjük el a legjobb eredménnyel, ha súlyzógyakorlatokat végzünk, vagy meglátogatjuk az edzőtermet. Az izomláz enyhíthető lúgosító ételek fogyasztásával.
2014.05.02. 08:00
Harmonet.hu
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2014-05-01
Ma könnyű nyugtalanság uralkodhat el rajtunk. Ennek remek levezetése lehet egy kirándulás a friss levegőn. Nem kell óriási távolságokat gyalogolnunk, elég egy kényelmes és ráérős séta is. Érdemes ma sportolnunk, - különösen karizmaink fejlődhetnek látványosan. Ezt akkor érjük el a legjobb eredménnyel, ha súlyzógyakorlatokat végzünk, vagy meglátogatjuk az edzőtermet. Az izomláz enyhíthető lúgosító ételek fogyasztásával.
2014.05.01. 08:00
Harmonet.hu
A táplálkozás és az egészség téveszméi
Méregtelenítés, lúgosítás, zsírégetés, antioxidáns terápia – olyan csodakúrák, amelyek tudományosan nem kellően megalapozottak, olykor pedig kifejezetten károsak is lehetnek.
2014.02.13. 13:02
Index.hu
Nyerj lúgosító termékcsomagot és konzultációt!
Nyerj Young pHorever lúgosító termékcsomagot és hozzá konzultációt Dr. Gulyás Tamástól, aki a lúgosítás szakértője. Töltsd ki kérdéssorunkat és máris esélyed van a nyereményre!
2013.09.12. 09:20
Napidoktor.hu
Nyári méregtelenítés: lúgosítás görögdinnyével
A nyár a legideálisabb alkalom arra, hogy életmódváltásba fogjunk, méregtelenítsük szervezetünket, megszabaduljunk a fölösleges kilóktól, feltöltsük vitamin és ásványi-anyag raktárainkat. Ilyenkor nemcsak a zöldségek tisztító, lúgosító erejében bízhatunk, hanem van néhány idénygyümölcs, amely helyesen fogyasztva méregteleníti a szervezetet, hidratálja sejtjeinket! Egyik ilyen a magas kálium tartalmú görögdinnye. Nagy hangsúly van viszont a helyes fogyasztásán. Mit értünk ez alatt?
2013.08.09. 16:35
Stylemagazin.hu
Értsük meg az elsavasodás folyamatát!
Napjainkban elég sokat beszélnek a szervezet elsavasodásáról, illetve a savtalanításról, de az információk sokszor ellentmondóak. Dr. Gulyás Tamás lúgosítás szakértő, az elsavasodás folyamatáról, a lúgosító ételekről beszélt.
2013.07.26. 13:20
Napidoktor.hu
A "lúgosítás" lehetséges előnyei és veszélyei
Az egészségünk megőrzése, megóvása, visszaszerzése érdekében gyakran fordulunk speciális étrendek, divat diéták, jól hangzó, különleges, vagy inkább ismerősen csengő módszerekhez. Laikusként is hasznos megismerni az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz a tápl...
2013.06.14. 02:24
Informed.hu
hirdetés
Lúgosítás (4.): Pró és kontra, azaz a teljes kép
A speciális diéták – így a lúgosítás is – beleilleszthetők az egészséges étrendbe, ha elegendő energiával és tápanyaggal látják el, és nem jelentenek veszélyt. De nem árt az óvatosság. Csodadiéta nincs.
2013.05.19. 08:23
Mno.hu
Fáradékonyság, plusz kilók, emésztési gondok gyötörnek? Lúgosíts!
Nem is gondolnánk, mennyi kellemetlen tünettel jár, ha szervezetünk sav-bázis egyensúlya felbomlik. Szerencsére könnyen lehet segíteni a problémán. Zsíros ételek, kávé, dohányzás, alkoholfogyasztás, nem megfelelő emésztés könnyen savasodáshoz vezethet. A sav azontúl, hogy kellemetlen érzés kelt a gyomrunkban, megnehezíti az emésztést, égő fájdalomhoz is vezethet. E mellett levertséget, depresszióhoz hasonló tüneteket és elhízást is okozhat. A megoldás a lúgosítás. Manapság már sokféle lúgosításra alkalmas terméket találunk a drogériák és a Herbáriák polcain. Hogy szervezetünk egyensúlya újra helyreálljon, egy többhetes kúrára van szükségünk. A legjobb, ha a kúra ideje alatt, a folyadékmennyiséget lúgos víz formájában visszük be a szervezetünkbe és emellett még naponta kétszer lúgosító teát is iszunk reggel éhgyomorra valamint este lefekvés előtt. A kúrát akkor is érdemes megcsinálni, ha nem tapasztaljuk a tüneteket, mert sajnos a hétköznapi rutin során bevitt tartósítószerek és egyéb káros anyagok, megterhelik emésztésünket, így nem árt, ha egy évben egyszer kétszer mi is hozzájárulunk az egészséges működéséhez. Balázs Zsuzsanna
2013.05.16. 19:49
Lifemagazin.hu
Amit a "csodálatos pH"-ról tudni érdemes
Egészségünk megőrzése, megóvása érdekében gyakran fordulunk speciális étrendek, divatdiéták, jól hangzó, különleges módszerekhez. Vajon a lúgosítás valóban hasznos, vagy csak egy jó reklámfogás? ...
2013.05.04. 15:00
Hazipatika.com
Lúgosítás (2.): Sav és lúg testben és ételben
A test különböző részeiben más-más pH-értéket tudunk mérni. A savasságra vagy lúgosságra az elfogyasztott táplálékkal is tudunk hatni.
2013.05.02. 08:10
Mno.hu
Öt szuperélelmiszer, amely a bőrt is óvja a naptól
Nemcsak naptejjel és árnyékkal, hanem megfelelő ételek fogyasztásával is megóvhatod magad a káros napsugaraktól. Talán még sosem gondoltál rá, de az "Az vagy, amit megeszel" mondás a napsugárzás káros sugaraival összefüggésben is kiterjeszthető. Vannak ugyanis olyan ételek, amelyeknek fogyasztása vetekszik a naptejek és a különféle fényvédő krémek hatásával. Íme néhány étel, amely sokat segít abban, hogy egészséges maradj egy kiadós napfürdő után is. Fotó: Pinterest1. Brokkoli A brokkoli (csakúgy,mint a kelbimbó és a káposzta) igazi szuperélelmiszernek számít: olyan enzimeket tartalmaz, amelyek bizonyítottan segítenek a rák megelőzésében (és legyőzésében). Mindezek mellett az UV sugárzás káros hatásai ellen is felveszik veled a harcot. Fogyaszthatod turmixként, salátába keverve (nyersen ugyanis még hatásosabb), de egy isteni rakott brokkolinak vagy brokkolikrémlevesnek is áldásás a hatása. 2. Narancs Valószínűleg nem kell könyörögnünk, hogy még több citrusfélét fogyassz, hiszen nyáron nincs is jobb egy pohár frissen facsart narancslénél vagy csak úgy, önmagában fogyasztani egyet, kettőt, hármat...De ha eláruljuk, hogy a narancs C-vitamijai az UV sugarak ellen is védenek és gyulladáscsökkentő hatásai is ismert (leéégésnél tehát ideális), akkor valószínűleg már rohansz is, hogy beszerezz néhány kilót ebből az igazi csodagyümölcsből. --pagebreak-- Fotó: Pinterest3. Magas kakaótartalmú csokoládé Bizony a csoki is sokat segíthet, ha fel szeretnéd venni a kesztyűt a bőrrák ellen, antioxidánsai ugyanis bizonyítottan gátolják a UV sugarak káros hatásait. 4. Gomba Sokoldalú élelmiszerünk fényvédő hatásáról közismert, segítenek megelőzni az oxidatív stresszt (a sejtek oxidatív sérülése, amelyet a szabad gyökök okoznak). Kattints ide egy szuper receptért. 5. Zöld levelek Szintén a szuperélelmiszerek közé tartoznak: klorofilltartalmuk erőteljes méregtelenítő és lúgosító hatással van a szervezetre, magas ásványianyag-tartalmunknak pedig jelentős szerepe van a szervezet mikrotápanyag-ellátásában. A zöld levelek legtöbbjének az értékes antioxidánsként számontartott karotinoid tartalma sem elhanyagolható: minden megvan bennük tehát, hogy biztonságban vészelj át egy kiadós nyári napozást. Három isteni zöld smoothie receptért kattints ide!
2013.04.30. 16:04
Evamagazin.hu
Beindult a medvehagyma szezon
A zöldségek kalóriaszegény, lúgosító hatású ételek, segítenek az emésztésben, csupa jó hatások van.  Jön a tavasz, a medvehagyma ismét virágzik, jöhet egy újabb zöldség, amit talán eddig még ki sem próbáltunk fogyasztásra. A medvehagymást elsősorban jellegzetes, távolról érezhető, erős illatáról ismerhetjük fel. Levelei élénkzöldek, lándzsa alakúak. Hosszúkás hagymáját buroklevél fedi, amely egy fehéres, átlátszó hártya formájában burkolja be a növényt. A liliomfélék családjába tartozik, erdőkben, ligetekben érzi jól magát. Főleg a Bakonyban és a Mecsekben fordul elő. Mint minden más zöldségfélének, a medvehagymának is vannak jótékony hatásai. Segíti az emésztést, csökkenti a vérnyomást, vízhajtó hatású, méregtelenítő. Hatékony az érelmeszesedés ellen, vírus- és baktériumölő. A medvehagymát nyersen is fogyaszthatjuk, apróra vágva, salátában rendkívül ízletes. Készíthetünk belőle leveseket, ízesíthetjük a különböző ételeket. Szabadon szedhető, így könnyen hozzájuthatunk. Tudtad-e? A medvehagymából méz is készül, amit a köhögés ellen is fogyaszthatunk, és ehetjük a reumás betegségek ellen is. A piacokon több medvehagymás termék közül is választhatunk, kaphatunk salátaönteteket, medvehagymás pogácsát és még sok más finomságot. Ne hagyjuk ki étrendünkből ezt a különleges, egészséges növényt! Kovács Petra
2013.04.29. 10:20
Lifemagazin.hu
Tavaszi méregtelenítés ájurvédikus módszerekkel
Méregtelenítés, lúgosítás, böjtök, diéták - előfordul, hogy nem járunk sikerrel. Mi lehet az oka? Mit ajánl az ájurvéda személyre szabható rendszere? Mi is az a híres indiai pancsa-karma? Hogyan tisztíthatod a tested mellett az elmédet is? Ájurvédikus egészségnap szombaton!
2013.04.25. 07:50
Harmonet.hu
Szükség van-e lúgosító diétára?
Manapság a csapból is a lúgosítás folyik: lépten-nyomon arra biztatnak bennünket, hogy étkezéseink során is figyeljünk a lúgos élelmiszerek bevitelére. Vajon tényleg rendezhető ilyen úton a sav-bázis egyensúly? ...
2013.03.13. 07:30
Hazipatika.com
Az a csodálatos pH - a lúgosítás titkai
Támpontok a "fantasztikus hatású" lúgosító módszerek, készítmények értelmezéséhez.
2013.02.03. 12:17
Weborvos.hu
Lúgosítsunk az egészségünkért!
A lúgosítás nem csupán a fogyókúrázóknak segít. Ha már úgy érezzük, túl sok egészségtelen táplálékot vittünk be szervezetünkbe és túl sok a savunk ezáltal, akkor kezdjünk el egy lúgosító kúrát. Segít az emésztés helyreállításában, ha kitartóak vagyunk, egészségesebbnek érezzük magunkat utána.
2013.01.09. 11:47
Napiaszonline.hu
Az évszakváltozást a szervezetünk is megérzi
A december hónap a nehéz, zsíros ételek szezonja. Most ajánlatos sok lúgosító élelmiszert fogyasztani: zöldséget, gyümölcsöt, burgonyát. A lakomák után sétáljunk, őrizkedjünk az olyan izgatószerektől, mint az alkohol, a nikotin, a kávé, a kóla.
2012.12.08. 22:37
Stop.hu
Ne feledkezz meg róluk! Ételek, amelyek lúgosítanak
Sokat hallunk arról, hogy miért fontos, hogy szervezetünk sav-bázis egyensúlyát fenntartsuk, és ezért figyeljünk az ételeink lúgosító hatására is. De nem könnyű követni, hogy melyik ételnek milyen hatása van a szervezetünkre. Összeszedtünk most néhány lúgosító hatású ételt.
2012.11.25. 13:00
Femcafe.hu
Mit kell tudnod a lúgosító diétáról?
A különböző új étrendek kipróbálása valóságos divattá vált. A lúgosító változatról úgy tartják, hogy nemcsak fogyaszt, de hosszú távú alkalmazása az ízületi gyulladást, a cukorbetegséget és a rákot is gyógyítja. Utánanéztünk, mi igaz ebből!
2012.10.31. 06:00
Egészségkalauz TV: természetes módszerek - a lúgosítás
Lúgosítással a betegségek ellen.
2012.10.21. 08:25
Egeszsegkalauz.hu
Ízletes ételek uborkából
Az uborka az egyik leghálásabb termése a nyárnak. Sok folyadékot tartalmaz, lúgosító hatású, és nemcsak szendvicsekhez finom, de ízletes levesek, saláták is készíthetők belőle. ...
2012.07.31. 13:00
Hazipatika.com
Tarány Tamás is lúgosít
Lénárt Gitta, a nyersétkezés első számú hazai képviselője bemutatta legújabb specialitásait: a nyers, avagy élő italokat, amelyek kizárólag növényi alapanyagokból készülnek. Az immunrendszert erősítő finomságokat a lúgosító fogyókúrát folytató X-Faktoros, Tarány Tamás is kipróbálta. A természet kincseinek felhasználásával készíti élő ételeit, italait Lénárt Gitta, akinek immár harmadik könyvét adja ki ebben a témában a Bioenergetic Kiadó. „A könnyen elkészíthető nyers ételek erősítik az immunrendszert és helyreállítják annak egyensúlyát. A gyógyulni vágyóknak kifejezetten ajánlott” – mondta a szakember, akinek zöldségturmixaitTarány Tamás is kipróbálta, főképp, hogy a nyersételek tökéletesen passzolnak lúgosító étrendjébe. Az X-Faktoros énekes 1 hónappal ezelőtt kezdte el kúráját, amelynek első számú célja a belső tisztulás, nem utolsó sorban pedig a fogyás. „A minap végigugráltam egy koncertet, amit 1 hónappal ezelőtt még nem bírtam. Itt már érezhető a különbség. A súlyomon már kezd látszani az életmódváltás, és remélem, hamarosan még sokkal látványosabb eredménye is lesz a kúrának” – mondta Tamás, aki Beck Szilvia, a lúgosító életmód hazai nagykövete segítségével végzi a tisztulást. Szilvia az Egyesült Államokban tanult a lúgosításról, ahol annak már 30 éve töretlen népszerűsége győzte meg, hogy honosítsa a módszert.
2012.07.09. 09:44
Lifemagazin.hu
A lúgosítás alapjai
Gyomorbántalmak, narancsbőr, túlsúly, problémás bőr – ezek a problémák mind szervezeted túlsavasodását jelezhetik. Eláruljuk, hogyan tehetsz ellene.
2012.04.29. 20:12
Femcafe.hu
"Megőrülök a sajtokért, de nem bírja a gyomrom" - Így lúgosít Szabó Győző
A különböző lúgosító módszerek az utóbbi években nagyon elterjedtek, sok ellenzőre és követőre találva. Szinte mindenki mást mond, és nem könnyű eligazodni a különböző diéták és pH-értékek között. A lúgosítás hatásosságáról Szabó Győző mesélt a Life. hu-nak.
2012.03.13. 10:51
Himalája só
A túlzott konyhasó negatív hatásai közismertek: magas vérnyomás, szívelégtelenség, vízvissza tartás stb. Nem véletlenül korlátozzák sokszor az orvosok a sófogyasztást. Hagyományos konyhasót akkor is fogyasztunk, ha egyáltalán nem használunk sószórót, ugyanis a feldolgozott – dobozos, palackozott, zacskós, fagyasztott vagy konzerv – élelmiszerek, éttermi ételek rendszerint mindegyike sok sót tartalmaz. A só szükséges a szervezet számára mert meghalnánk nélküle. De itt is a túlfinomított tiszta vegyi anyag a fő probléma. A kereskedelemben kapható só a bányászott sóból radikális finomítás után kapott só, jellege megváltozik, az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszer lesz, ezt visszük be a szervezetünkbe! Miért jobb a Himalája só, mint a hagyományos só? A hagyományos konyhasóval szemben a Himalája őssó tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem! Így természetes formában tartalmazza a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet, köztük a jódot is! A Himalája sóban nincs tapadásgátló, sem csomósodásgátló anyag. A Himalája só erősen lúgosító hatású. A Himalájából származó őssó a világ egyik legértékesebb sójaként van számon tartva. Himalája só használati előnyei: A Himalája étkezési sóval egyszerűen, a napi étkezés során juttatja be szervezetébe a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet! A fürdősóból vett 30 perces sófürdő 3 napi böjt méregtelenítő hatásának felel meg! A sószappan hatása látványosan csökkenti a cellulitiszt, oldja a bőr alatti kötőszövetek között lerakódott méreganyagot! A sót úgy teheti élete részévé, hogy nem kell változtatni életritmusán. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható. Az immunrendszerét erősíti vele, akár belsőleg, akár külsőleg használja! A Himalájából származó természetes őssó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Egységesen hat Test – Lélek – Szellem szinten. A Himalája só használható csecsemőkortól életünk végéig! A Himalája só étkezési célra történő napi használatán túl egyéb felhasználási lehetőségeke is kínál, mint a sóoldattal végzett ivókúra, inhalálás sóoldattal, sófürdő, borogatás, sóing és melegpakolás! A só jól használható a szájápolás és a sport területén is! forrás: http://zoldsziget.startuzlet.hu/kategoria/himalaja_so_.htmlhimajája sólúgosításásványi anyagok
2011.12.22. 08:30
Himalája só
A túlzott konyhasó negatív hatásai közismertek: magas vérnyomás, szívelégtelenség, vízvissza tartás stb. Nem véletlenül korlátozzák sokszor az orvosok a sófogyasztást. Hagyományos konyhasót akkor is fogyasztunk, ha egyáltalán nem használunk sószórót, ugyanis a feldolgozott – dobozos, palackozott, zacskós, fagyasztott vagy konzerv – élelmiszerek, éttermi ételek rendszerint mindegyike sok sót tartalmaz. A só szükséges a szervezet számára mert meghalnánk nélküle. De itt is a túlfinomított tiszta vegyi anyag a fő probléma. A kereskedelemben kapható só a bányászott sóból radikális finomítás után kapott só, jellege megváltozik, az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszer lesz, ezt visszük be a szervezetünkbe! Miért jobb a Himalája só, mint a hagyományos só? A hagyományos konyhasóval szemben a Himalája őssó tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem! Így természetes formában tartalmazza a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet, köztük a jódot is! A Himalája sóban nincs tapadásgátló, sem csomósodásgátló anyag. A Himalája só erősen lúgosító hatású. A Himalájából származó őssó a világ egyik legértékesebb sójaként van számon tartva. Himalája só használati előnyei: A Himalája étkezési sóval egyszerűen, a napi étkezés során juttatja be szervezetébe a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet! A fürdősóból vett 30 perces sófürdő 3 napi böjt méregtelenítő hatásának felel meg! A sószappan hatása látványosan csökkenti a cellulitiszt, oldja a bőr alatti kötőszövetek között lerakódott méreganyagot! A sót úgy teheti élete részévé, hogy nem kell változtatni életritmusán. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható. Az immunrendszerét erősíti vele, akár belsőleg, akár külsőleg használja! A Himalájából származó természetes őssó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Egységesen hat Test – Lélek – Szellem szinten. A Himalája só használható csecsemőkortól életünk végéig! A Himalája só étkezési célra történő napi használatán túl egyéb felhasználási lehetőségeke is kínál, mint a sóoldattal végzett ivókúra, inhalálás sóoldattal, sófürdő, borogatás, sóing és melegpakolás! A só jól használható a szájápolás és a sport területén is! forrás: http://zoldsziget.startuzlet.hu/kategoria/himalaja_so_.htmlhimajája sólúgosításásványi anyagok
2011.12.22. 08:30
Himalája só
A túlzott konyhasó negatív hatásai közismertek: magas vérnyomás, szívelégtelenség, vízvissza tartás stb. Nem véletlenül korlátozzák sokszor az orvosok a sófogyasztást. Hagyományos konyhasót akkor is fogyasztunk, ha egyáltalán nem használunk sószórót, ugyanis a feldolgozott – dobozos, palackozott, zacskós, fagyasztott vagy konzerv – élelmiszerek, éttermi ételek rendszerint mindegyike sok sót tartalmaz. A só szükséges a szervezet számára mert meghalnánk nélküle. De itt is a túlfinomított tiszta vegyi anyag a fő probléma. A kereskedelemben kapható só a bányászott sóból radikális finomítás után kapott só, jellege megváltozik, az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszer lesz, ezt visszük be a szervezetünkbe! Miért jobb a Himalája só, mint a hagyományos só? A hagyományos konyhasóval szemben a Himalája őssó tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem! Így természetes formában tartalmazza a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet, köztük a jódot is! A Himalája sóban nincs tapadásgátló, sem csomósodásgátló anyag. A Himalája só erősen lúgosító hatású. A Himalájából származó őssó a világ egyik legértékesebb sójaként van számon tartva. Himalája só használati előnyei: A Himalája étkezési sóval egyszerűen, a napi étkezés során juttatja be szervezetébe a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet! A fürdősóból vett 30 perces sófürdő 3 napi böjt méregtelenítő hatásának felel meg! A sószappan hatása látványosan csökkenti a cellulitiszt, oldja a bőr alatti kötőszövetek között lerakódott méreganyagot! A sót úgy teheti élete részévé, hogy nem kell változtatni életritmusán. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható. Az immunrendszerét erősíti vele, akár belsőleg, akár külsőleg használja! A Himalájából származó természetes őssó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Egységesen hat Test – Lélek – Szellem szinten. A Himalája só használható csecsemőkortól életünk végéig! A Himalája só étkezési célra történő napi használatán túl egyéb felhasználási lehetőségeke is kínál, mint a sóoldattal végzett ivókúra, inhalálás sóoldattal, sófürdő, borogatás, sóing és melegpakolás! A só jól használható a szájápolás és a sport területén is! forrás: http://zoldsziget.startuzlet.hu/kategoria/himalaja_so_.htmlhimajája sólúgosításásványi anyagok
2011.12.22. 08:30
Receptek a jó közérzethez
Évek óta halljuk, hogy a helytelen táplálkozás túlzott elsavasodásához, ez pedig betegségek kialakulásához vezethet. Végh Tamás, az Étrend Egyesület közétkeztetési szekciójának elnöke olyan recepteket ajánl, amelyek segítenek helyreállítani szervezetünk sav-bázis egyensúlyát. Jó tudni, hogy a lúgosító ételek hatására nemcsak közérzetünk javul, de akár néhány felesleges kilótól is megszabadulhatunk.
2010.10.14. 15:55
Sav-bázis egyensúly - a divattéma szakmai szemmel
Mára divattá vált a lúgosítás, ennek köszönhetően rengeteg információ él a köztudatban a savas és bázikus étrendről, az egyensúly kialakításának módjairól - sokszor sajnos hibásan. Kreisz Andrea dietetikus, a Harmonet szakértője segít eloszlatni ezeket a tévedéseket.
2010.10.05. 08:10
Harmonet.hu
Lénárt Gitta: Élő ételek könyve: Lúgosítás természetesen
Az élő - azaz nyers, 43 ?C fölé nem hevített - ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik.
2010.07.28. 14:30
Harmonet.hu
Hogyan csináld? A lúgosítás
A savas pH rossz. Értem? Ezért lúgosítani kell, de mégis hogyan? Nos, ennek most alaposan utánanéztünk! Vannak alapvető dolgok, amiket be kell tartani, ha tetszik, ha nem. A testmozgás legyen a mindennapi rutinunk része, mint az evés, mondjuk. Nem hiszem, hogy nincs időd! Mennyit nézel tévét? Na, cseréld le. Még ma le kell szokni a cigiről és az alkoholról. A legfontosabb pedig az étkezés, akkor részletezzük!
2010.05.31. 06:30
Harmonet.hu
Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2010-05-16
Ma könnyű nyugtalanság uralkodhat el rajtunk. Ennek remek levezetése lehet egy kirándulás a friss levegőn. Nem kell óriási távolságokat gyalogolnunk, elég egy kényelmes és ráérős séta is. Érdemes ma sportolnunk, - különösen karizmaink fejlődhetnek látványosan. Ezt akkor érjük el a legjobb eredménnyel, ha súlyzógyakorlatokat végzünk, vagy meglátogatjuk az edzőtermet. Az izomláz enyhíthető lúgosító ételek fogyasztásával.
2010.05.16. 08:00
Harmonet.hu
Lúgosítás tavasszal: tiltott és ajánlott étrend
Újra itt a tavasz! Ilyenkor szinte már mindenki érzi azt a bizonyos terhet és mondogatjuk: tavaszi fáradtság van rajtam - szinte meg is szoktuk. Elkerülhető? Fitten már tavasszal is.
2010.04.21. 07:10
Harmonet.hu
Lúgosítsunk! De miért is? Mit is jelent a lúgosítás?
Szokás szerint, mielőtt még csak úgy, "in medias res" elkezdeném sorolni a különböző lúgosító növényeket, módszereket, jöjjön egy kis bevezető eszmefuttatás erről a manapság oly "divatos" tevékenységről...
2010.02.16. 07:19
Csaladinet.hu
Hogyan készítsünk zöld levest?
A lúgosító ételek a reneszánszukat élik mostanában. Nem diétás megfontolásból, de annak is beillő levesfinomságot ajánlunk a levesek, és a zöldségek kedvelőinek.
2010.02.15. 11:10
Edenkert.hu
Legyünk lúgosak!
A lúgosítás a legújabb divat, azaz szervezetünk savas-bázikus állapotának lúgos irányba módosítása. De hogyan is kapott lábra ez a módi?
2009.09.21. 11:13
Stop.hu
Sikeres savtalanítás szőlővel - szépülj szezonban
Teljes értékű táplálék, ha kizárólag gabonafélét és szőlőt fogyasztunk; szervezetünk mindenhez hozzájut, amire jó teljesítőképességéhez, egészségéhez szüksége van. Vértisztító, izomroboráló, látásjavító olaja. Leghasznosabb azonban a gyomor-, és bélbajok savasság esetén! Szépítő lúgosítás szőlővel.
2009.07.30. 15:14
Harmonet.hu
Ne félj tőle! Böjtölés, salaktalanítás, lúgosítás
A bélrendszer terheltsége, a gyomron át, a szervezet elsavasodása, korunk egyik legnagyobb betegsége. Noha egyszerű tisztító módszerekkel pl. rendszeres beöntéssel is megelőzhető a baj, ma hajlamosak vagyunk gyógyszereket szedni és egy évben jó esetben is legfeljebb egy alkalommal böjtölni. A salaktalanítás története.
2009.05.26. 08:00
Harmonet.hu
A biztos fogyás titka - Lúgosíts!
Napjaink egyik legnépszerűbb fogyókúrás trendje a lúgosítás, mely az elhízásért a szervezet elsavasodását teszi felelőssé. Ismerd meg a lúgosító étrendet!
2008.10.18. 17:48
Femina.hu
hirdetes
Blogok, amiket szeretünk
Minden, ami a szépségbe belefér!
Gasztronómia. Bolondulásig.
Hotel, Föld körüli pályán
Képek, hangulatok, csodák
Stílusra hangolnak
47. heti 5-ös lottószámok
  • 25
  • 38
  • 43
  • 57
  • 72
47. heti 6-os lottószámok
  • 6
  • 17
  • 25
  • 28
  • 40
  • 42
Árfolyamfigyelő / Valuta
EUR
307,1
USD
246,7
CHF
255,5
hirdetes