lúgosítás

Étrendek, mintaétrendek, receptek, információk, cikkek gyűjteménye, melyek segítenek lúgosítani.

Így hat szervezetünkre a lúgos víz
Napjaink egyik legsúlyosabb egészségi problémája a test elsavasodása, ami elsősorban a helytelen táplálkozásnak köszönhető. Bár sokak számára a lúgosítás csak egy divatos hóbortot jelent, egyre többen ismerik fel fontosságát az egészség megőrzésében.
2017.04.19. 15:00
Noinetcafe.hu
Börtönbe mehet a lúgosító diéta atyja
Kate Hudson, Elle Macpherson és Tom Bradley a lúgosítás elkötelezett hívei, de vajon most, hogy a lúgosító diétát kikísérletező önjelölt orvos börtönbe mehet, hiteles marad-e a diéta?
2017.03.21. 06:00
Wellnesscafe.hu
Lúgosítás: igaz, csak nem úgy
Míg a lúgosítás elméletének kidolgozójára több év börtön várhat egy intravénás szódabikarbóna miatti halálesetért, már egész iparág épült arra az elméletre, hogy bizonyos ételekkel az emberek szabályozhatják szervezetük kémhatását. Mi az igazság a... ...
2017.02.09. 04:30
Hazipatika.com
hirdetés
A lúgosítás legendája: igaz, csak nem úgy
A lúgosítás atyjára három év börtön várhat, intravénás szódabikarbóna miatti haláleset miatt pedig már évekkel ezelőtt is ítéltek el orvost. A módszert annak ellenére alkalmazzák, hogy a vér pH-jának megváltoztatása könnyen okoz életveszélyt. Öröm az ürömben, hogy a lúgosító diétának ilyen hatása nincs: az nem több, mint egészséges étrend. Más kérés, hogy komplett iparág épült arra, hogy az emberek elhiszik: ételekkel, étrend-kiegészítőkkel és vizekkel hatással lehetnek szervezetük kémhatására.
2017.02.07. 15:15
Mno.hu
Táplálékok hatásai a szervezetre
1. CUKORNaponta átlag 53 teáskanálnyi cukrot viszünk be a szervezetbe. Ez azt jelenti, hogy minden nőre, férfira és gyermekre több mint egy kiló jut ötnaponta.Egyetlen félliteres üdítő tizenhárom teáskanálnyi cukrot tartalmaz...Ha ma új termékként vezetnék be a cukrot, soha nem engedélyeznék, mint élelmiszert. Erős méreg, és a gyógyszertárban a helye. Gyengíti az agyat, és befolyásolja a viselkedést. Az egyszerű cukor arra kényszeríti a szervezetet, hogy túl sok inzulint termeljen, és ezzel csökkentse a vércukorszintet. A lecsökkent vércukorszint azonban farkasétvágyat ébreszt, és ezzel ördögi kört indítunk el.Sir Charles Herbert Best, az inzulin felfedezője hívta fel a figyelmet arra, hogy a cukor ugyanúgy hat a szervezetre, mint az alkohol... A cukorból alkohol képződik /függőség!/, ami károsíthatja a májat (gyulladás-megnagyobbodás).A máj méregtelenítő munkája során képes az alkohol átalakítására egy bizonyos szintig, de így a szervezet normális működéséhez szükséges enzimeket von el az alkohol semlegesítésére.Lehetséges májnagyobbodás olyan embereknél is, akik egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, de sok édességet esznek. A májkárosodással együtt jár a haj, látás és a bőr épségének a romlása.A cukor fogyasztása B vitamint és kalciumot von el a szervezettől.Dr. Shelton: Akik cukrot fogyasztanak alkoholisták, anélkül, hogy tudnának róla!2. HÚSFelmérések alapján ott a legmagasabb az átlagéletkor, ahol egyáltalán nincs húsfogyasztás.A, Az ember alapvetően növényevő, nem mindenevő. Erre utal:a, bélcsatornánk hossza (a ragadozók bélcsatornája rövidebb és más szerkezetű, hogy gyorsabban eltávozhasson szervezetükből amit megettek)b, nyálunk összetétele és kémhatása (a hús megemésztéséhez savas kémhatás szükséges, de az emberé lúgos)c, fogaink típusa és elhelyezkedéseB, Fokozott méreganyag-tartalomAzok a mérgek amelyekkel a földet és a növényeket kezelik, felhalmozódnak az állatok szervezetében (kb. 13-szor annyi). Ezen kívül az állatokat kezelik antibiotikumokkal, étvágyfokozóval, hormoninjekcióval...A húsevő ember szervezetében ezek a mérgező anyagok felszívódnak, és beépülnek.C, A fehérje megemésztéséhez kalciumra van szükség, a hiányzó mennyiséget a szervezet a csontokból és a fogakból vonja el. Következmény csontritkulás és fogszuvasodás.3. TEJ- ÉS TEJTERMÉKEKBármekkora mennyiségű fogyasztása káros. A tej ugyan számos nyomelemet és vitamint tartalmaz, de ezeket a szervezet nem tudja hasznosítani.Káros hatásai:a, A tejfogyasztás növeli az A és B-12 vitamin, cink, vas és kalcium szükségletet.b, Nyálkaképződés:- Légúti zavarok. Betakarja a hörgőket, a nyálkahártyát...- Gyomor és béltraktusban a nyálka bevonja a bélfalat, gátolva a más élelmiszerekkel bevitt hasznos tápanyagok felszívódását is.c, A laktózt (tejcukor) nem tudja az ember megfelelő módon megemészteni...d, Csontritkulás és meszesedésAz egyik kalcium hiányra a másik pedig kalcium többletre utal. A tejben a hőkezelés hatására (ma már minden tejet hőkezelnek) olyan változások mennek végbe, ami miatt a kalcium nem tud beépülni, így lerakódik a csontokra, érfalakra, csigolyák közé, ezzel elindítva a meszesedést.A csontritkulás a világ azon tájain a legelterjedtebb, ahol a tej- és tejtermékek fogyasztása a legmagasabb.4. SZÉNHIDRÁTOKHa a búzáról eltávolítjuk a rostban gazdag korpát, a tápanyagokban gazdag csírát, és a tápanyagszegény keményítőt hagyjuk meg, fehér lisztet kapunk.A fehér liszt, a fehér rizs, fehér tészta, fehér kenyér és a többi kezelt gabonatermék igen gyorsan felszívódik a véráramban, jelentős vércukorszint-ingadozást hozva létre (ami farkaséhséget eredményez).Addiktívak: minél többet fogyasztunk belőlük, annál többet akarunk. Ilyenek még a zsíros vagy/és cukros ételek is.Csak a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret, tésztákat tanácsos fogyasztani, mert ezekben nagyrészt megvannak az emésztéshez szükséges ásványi anyagok, rostban is gazdagok, valamint sokkal lassabban szívódnak fel. Fehér lisztből készült termékek fogyasztása esetén a szervezetnek saját magából kell kivonnia a szükséges tápanyagokat...Kitűnő szénhidrátforrás pl. a krumpli vagy a banán.5. ZSÍROKA zsírból, olajból, margarinból stb. az emésztés során sav keletkezik, amit a szervezetnek semlegesítenie kell...A zsiradékokat a legnehezebb megemésztenie a szervezetnek...Zsír van a sült krumpliban, a margarinos kenyéren, rántottában, bundás kenyérben, levesben, főzelékben, süteményekben (azért olyan finomak, mivel telenyomják őket különféle zsiradékokkal és cukorral...), péksüteményekben (pogácsák stb. azért olyan foszlósak, mert sok zsiradékot tartalmaznak). A tejtermékek és húskészítmények is rengeteg zsírt tartalmazhatnak...Zsír van a különféle magvakban (pl. dió, mogyoró), mákban, kókuszreszelékben stb., melyek sokkal kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a mesterségesen előállított zsiradékok, de ezekből is igen keveset szabad csak fogyasztani. 6. NYERS NÖVÉNYI ÉTREND /előnyei/1. TápegészA nyers növényi ételek vitaminokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban gazdagok. Az emésztésükhöz minden anyagot tartalmaznak.2. EnzimbőségAz enzimek jó emésztést és anyagcserét biztosítanak, de 55 Celsius fok felett lebomlanak...3. VitaminbőségHőkezelés vagy túlzott hűtés hatására ez tönkremegy.4. Organikus sótartalomA szervezet csak a szerves (organikus) sót képes hasznosítani, de hőkezelés hatására szervetlen sóvá alakul....5. RostbőségSerkenti a bélműködést6. Optimális fehérjebevitel7. Gyulladásgátló hatásAz A és C vitamin miatt.8. Megfelelő zsír és koleszterin tartalomA növényi táplálékban telítetlen zsírsavak vannak, melyek segítik az érvédő koleszterin képződését.9. Lúgosító hatás MÉRGEZÉSA szervezet a kiválasztószerveken (máj és vese) keresztül igyekszik megszabadulni a méreganyagoktól. Amikor túlterhelődnek, bekapcsolódnak a másodlagos kiválasztószervek: a bőr és a tüdő.A bőrnél ez a folyamat az izzadás (krónikus esetben pattanások és mitesszerek) útján megy végbe.A tüdőnél oxidációs folyamatok révén a légzéssel, krónikus esetben váladék útján (orrfolyás stb.) távoznak a toxikus anyagok.Mit mivel együnk és hogyan?A különféle táplálékok megemésztéséhez különféle közegre van szükség a gyomorban. Pl. a fehérje megemésztéséhez savakra, de a szénhidrátokhoz már bázisokra, ezért összeegyezhetetlen például a húst rizzsel együtt enni. A savak és a bázisokat kölcsönösen közömbösítik egymást...Amikor többféle ételt eszünk egyszerre, akkor az emésztési idő megsokszorozódik, a tápanyagok felszívódása romlik, rothadás, gázképződés a következmény.A legjobb megoldás az, amikor egy étkezés alkalmával csak egyféle ételt eszünk. Pl. csak gyümölcsöt, csak zöldséget, csak szénhidrátot, csak fehérjét.Evés közben egyáltalán ne igyunk, mert az ital felhígítja az enzimeket és a gyomornedveket, amelyek éppen az étel emésztésén munkálkodnak.Az étkezés után 20 perccel telítettebbnek érzi magát az ember. Ennek az az oka, hogy a gyomor feszülését érzékelő receptorok körülbelül 20 percre van szükségük ahhoz, hogy egy speciális hormon segítségével az aggyal közöljék, a gyomor mennyire van tele. Ha az ember addig eszik, amíg teljesen jóllakottnak nem érzi magát, valójában már 20 százalékkal többet evett a kelleténél, és ez akár minden étkezésnél előfordulhat. Ha pedig ezt rendszeresen teszi, a gyomor kicsit kitágul, hogy helyet biztosítson az ételtöbbletnek. Ezért aztán a következő alkalommal már kicsit többet kell együnk ahhoz, hogy ugyanazt a telítettségi érzést elérjük.A tibeti lámák könnyű ételeket fogyasztanak, vegetáriánusok, és csak egyféle ételt esznek étkezésenként, azt is kis mennyiségben. Például az egyik étkezésük állhat gyümölcsből, a másik zöldségből, a következő pedig kenyérből. 25 évesnek látszanak függetlenül attól, hogy valójában milyen idősek? A legnagyobb probléma véleményem szerint az, hogy általában tudatában sem vagyunk mit eszünk, mi is van abban tulajdonképpen. Például, amikor megeszünk egy pogácsát, akkor nemcsak szénhidrátot eszünk, hanem tetemes mennyiségű zsiradékot is.Föl se fogjuk, hogy amikor megeszünk egy hamburgert, akkor azzal a saját szervezetünket mekkora borzalmak elé állítjuk: hús-szénhidrát-zöldség-cukor stb. egyszerre! Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor kerékpározás közben, lejtmenetben, megpróbálnál könyvet olvasni, rádiót hallgatni és beszélgetni is a társaddal... mire jutnál? Semmit se tudnál élvezni. Se a kerékpározást, se a zenét, se a beszélgetést, se a könyvet, amit olvasol.Szerinted a szervezeted mit tud kezdeni ennyiféle szeméttel egyszerre?Közzétette: www.fenyorveny.hu Forrás: http://www.fenyorveny.hu/2017/01/taplalekok-hatasai-szervezetre.html?m=1Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=tsAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
2017.02.02. 10:44
Elozoeletek.hu
a "bükki füvesember" Gyuri bácsi receptjeiből
Gyuribácsi, ismertebb nevén a „bükki füvesember” a gyógynövények szakértője. Színte mindenre tud valami természetes gyógymódot. Rengetegen követik, és előadásokat tart, hatalmas sikerrel. Most itt egy lista, amin szinte minden betegségre megtalálható a gyógymód, vagy a megelőzése, részletesen leírva. Érdemes elolvasni, és tovább osztani, hogy mindenkihez eljussanak ezek a gyógymódok.AGYDAGANAT: minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret kell bekenni és belemasszírozni napjában többször.AGYI VÉRELLÁTÁS: félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl.almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.AGYI EREK TISZTÍTÁSA: Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.ALLERGIA ÉS ASZTMA: Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea,ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni.EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER.A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után inni.ARANYÉR: Az aranyeret tökéletesen lehet gyógyítani útifűvel, de csak a frissel. Itt nem jó a lándzsás útifű pedig az a jobbik, abban van több hatóanyag, hanem a nagy útifű kell !!! Letépjük,megmossuk,megcsipkedjük körömmel és az eres oldalával befelé egy kis szivarkát csavarunk belőle és odatesszük az aranyerünkhöz. Reggel egyet, este egyet – 12 órán keresztül ott lehet tartani, ott marad. Nekem is volt aranyerem, elmúlt 6-8 hét alatt. Érdemes használni, de mint mondtam csak a friss útifű jó. A száraz nem alkalmas erre, mert akkor már nem kezdi termelni az aukubin nevű anyagot.ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre.A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.Mandulagyulladás esetén: közönséges galajteát kell inni.Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.BÉLRENDSZER:Amikor a bélrendszerünk nem jól működik. begyulladnak a beleink és ott pang a salak a bélrendszerünkben, a vastagbélben. Érdemes kitisztítani, úgy, hogy csinálunk egy hashajtást, nem túl erős, egy gyenge hashajtóval. Úgy hívják, hogy gyújtoványfű egy csészével megiszik belőle, az biztos, hogy székletet csinál, és kitisztítja a beleit, két nap is meg lehet csinálni egymás után, még akkor sem száradunk ki. Nagyon lényeges, hogy tiszta legyen a vastagbelünk. Gyulladásra a diólevél, szintén a diólevél – 6-8-10 héten keresztül iható napi egy csésze. Crohn betegségre is lehet alkalmazni a diólevél teát, korlátlanul egy ideig iható. De Crohn betegségnél megy is a hasa az illetőnek. Amíg a hasa megy, addig a vadsóska vagy lósóska magját kell használni, megenni – megdarálni, megenni úgy a leghatékonyabb. Lehet teát is csinálni belőle. Egy evőkanálnyit kell naponta megenni belőle, egy csészével a diólevéllel meginni és akkor elmúlik. Csak addig kell használni, amíg a hasunk megy, utána abba kell hagyni.BŐRRÁKRA: diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.Ciszta, vagy mióma a petefészken: diólevél tea ½ l készíteni, ebből 2 dl. -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára, pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.CUKORBETEGSÉG: Esetén a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint.Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor vagy: kukoricahéj tea vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inniHa már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4 hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni. Sokat kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol.Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.CUKORBETEGSÉG1: Nagyon rosszul étkezünk, keveset mozgunk. Maga a mozgás elég ahhoz, hogy ne alakuljon ki a cukorbetegségünkNekünk van ez a cukorteánk (DIABESS), amit a Országos Gyógyszerészeti Intézet törzskönyvezettmmár, a patikában kapható.Ha a cukorbetegség kialakult akkor – epekövesek kivételével – ez a tea kiválóan működik.CSONTHÁRTYAGYULLADÁS, CSONTBETEGSÉG: Mindenféle gyulladásra jó a diólevél, és emellett pedig vasat kell etetni – a szederlevélben nagyon sok a vas. Vagy céklát, vagy a fekete ribizlinek a levelét. Vagy magát a fekete ribizlit, vagy magát a fekete szeder gyümölcsöt, és hihetetlen, hogy a diólevél mi mindent tud csinálni. Kívülről-belülről.CSONTRITKULÁS: Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.EKCÉMA: A friss útifű levele nagyon jó. Zölden kell szedni, és beledörzsölni az ekcémás helyre, ha száraz már nem használ.EMÉSZTÉSJAVÍTÁS: Sav vagy koleszterin gond lehet, nem jól indul az emésztés, de a rágásunkkal van a legtöbb baj. Nem rágunk rendesen.EPE: Amikor már probléma van az epénkkel, akkor érdemes a tyúkhúr mellett a veronikát használni.EPEKŐ: minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert napközben szinte mérgezi aszervezetet a retek.FOGINYSORVADÁS: két növényt ajánlunk. Az egyik a diólevél teájával kell ecsetelni afogínyünket, a másik pedig a fagyalkéreg, de ez egy mérgező növény, csak ecsetelni szabad vele,kiköpni és utána kimosni a szánkat, viszont hihetetlen jó fogínysorvadásra.FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB: 3 gr /egy csapott evőkanál/ diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.FÜLGYULLADÁS: Mindenféleképpen azt kell megnézni, hogy jó e az agynak és a fülnek a vérellátása – nyaki ultrahang. Ha ott minden rendben van, azért belül lehet még egy kis elzáródás, szűkülés, vagy egy gyulladás a hallójáraton belül. Kakukkfű teával ki kell mosni, naponta kétszer-háromszor. Fültisztító pálcikára kakukkfűtea, ezzel kitisztítani kétszer-háromszor és a kövirózsának a levét belecseppenteni, egy-két-három cseppet. Ha a fültőmirigy is be van gyulladva, akkor hátul körömvirág kenőccsel bekenem. Ez általában jól működik. Magának a hallásnak a javítására is jól működik ez a módszer.GERINCSÉRV: A gerincsérvnél az a gond, hogy a két csigolya összecsúszik, hiányzik a síkosító anyag kettőjük közül, és el van meszesedve. Ahogy mondtam fokhagymás almaecettel be kell kenni, lemosni a meszet róla, utána étkezési zselatint elkészíteni, rákenni, rászárad, lemosni (naponta kétszer legalább), a vékony hártyát nem szabad lemosni, és fekete nadálytő krémmel bekenni, és be fog épülni 6-8 hét múlva a zselatin a két porc közé.És ha kicsi a gerincsérv még vissza is húzódik.GYOMOR problémák gyomorfekély, nyombélfekély, reflux, nyelőcsőfekély: Mindenképpen az alapbajt kell meggyógyítani. Az alapbaj pedig a gyomorideg, gyomorhurut, a hurutos gyomor rengeteg savat termel, és az felbüfög, rengeteg savat termel és az marja a nyelőcsövet, a számat, a hangszalagjaimat teszi tönkre.GYOMORÉGÉS: Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomor savat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg.6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni.A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.Lúgosításra fehér árvacsalán tea.A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.HAJ-növesztő: Diólevél teával. Bekenni. Hajmosás után a diólevél teát rajta hagyni.KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.Van egy még jobb: Egy fél citromlé, ugyanannyi tejszínnel és 4-6-8 csepp mandulaolajjalösszekeverni és azt beledörzsölni hajmosás után a hajba, és ezt egy fél óra után le kell mosni, mert akkorra a mandulaolaj beszívódik a hajhagymákba, hihetetlenül jó korpásodásra és hajnövekedésre.HASMENÉS: Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat.Diólevél tea fogyasztása 6 hétig.Vadsóskamag nyersen darálva.HOMLOK, ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre.A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.IDEGRENDSZER ERŐSÍTÉSE: Akarattal, azt mondják, az idegeinkkel rendbe hozni akarattal lehet. De vannak ideg erősítő teák – a citromfű és az orbáncfű. A citromfüvet korlátlan ideig lehet inni, az orbáncfüvet nem.És van egy csodálatos teánk: Van egy menta, az a neve, hogy bugás macskamenta. Ez volt amagyar táltosok itala. Csapodi: Hihetetlenül jó az immunrendszerünkre is.IMMUNERŐSÍTÉS: Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és C-vitamin /pld.csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom,citrusféle gyümölcsök.Megázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás macskamenta teát /én iszom nagyon finom.IZÜLET:Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder összekeverve, 1-1 csapottevőkanállal 2 dl. forró vízzel leforrázva, 10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is köszvényünk, akkor is.KLIMAX: Ösztrogénhiány – cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska tea összekeverve és minden nap 2x 1-1 csésze.KÖTŐHÁRTYA-GYULLADÁS: Kötőhártya gyulladásra is kitűnő a diólevél, kívülről kell mosogatni, nem baj, ha belemegy. De jó rá a kamilla is. A diólevél jó árpára, szaruhártya gyulladásra is!MAGAS KOLESZTERIN: nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten nem jó érték. Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem lesz jó.Egy pécsi tanár úrral beszélgettem néhány évvel ezelőtt: Mit ajánlok koleszterinre.Mondom neki: tojást. Mit? Mondom, hogy egyen sok tojást. Aztán elkezdett gondolkozni rajta, és mondta: Tényleg, igazad van. Beviszem a koleszterint, akkor nem fog termelni, mert megkapta kívülről.KÓLI BAKTÉRIUM: A kóli bacilusra jó a diólevél, nagyon jó baktériumölő tulajdonsága van, de akinek a kóli megjelent a szervezetében, ott gyenge az immunrendszer. Elsősorban az immunrendszert kell helyrehozni C vitaminnal, és a diólevélből kell használni – teát, ha olyan helyen van ülőfürdőt. De az alapbaj az immunrendszer.KÖRÖMGOMBA: diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat. Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.KÖTŐHÁRTYA GYULLADÁS A SZEMEN: szemvidítófű egy csapott evőkanál 2 dl. víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.LÁB : Ortopéd cipőben fáj a lábPásztortáska tinktúra nagyon jó vérkeringés javító, van még benne palástfű, fehér árvacsalán,málnalevél. Nagyon jó az izomműködésre, és akkor nem fáj a lába.Lábizzadás, vagy hidegláb: diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat.Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.Lábköröm-gomba: A diólevél rendbe tudja hozni 3-4 hónap alatt. Nem a tea, hanem maga a diólevél. Belsőleg is kell használni, és a diólevelet rá kell tenni a körömgombára.A másik pedig a tölgyfakéreg, ennek a teájával kell ecsetelni.Lábszárfekélyre:Diólevelet ajánlok, térdtől lefelé naponta mosogatni kell, egy csészét rákenni, és a diólevelet rátenni a fekélyre éjszakára, tűzpiros lesz két-három napig, nem kell megijedni, be fog gyógyulni.Ha keringési probléma az ok és szed gyógyszert, akkor a Sinkumát tessék leváltatni.Erősíteni kell az érfalat, lehet tornáztatni, forró víz- hideg víz.Lehet olyat használni, hogy egy fél citromot minden reggel kicsavarni reggel és felhígítani másfél decire, és háromfele elosztva meginni minden nap ebből a léből.De mindenképpen ki kell cseréltetni a gyógyszert!MANDULA: gyulladás esetén közönséges galajteát kell inni. Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.MÁJ: A máj összefügg az emésztésünkkel, a koleszterin termelésével, ez nagyon fontos. A májunk megtermeli a koleszterint, az epehólyag tárolja, étkezéskor megy be a gyomorba és elindítja az emésztést. A koleszterinünknek amellett, hogy az emésztés ezzel indul, van egy olyan szerepe is, hogy amíg kevés a koleszterinünk, addig lerakódik az érfalon és védi az érfalat. Amikor még ez vékony védi az érfalat, és ez fontos, hogy ne sérüljön, rugalmas maradjon. Elsősorban a rugalmasságának segít a koleszterin. Ha megvastagodik, akkor már baj van, mert elkezd a mész lerakódni és merevedik az érfal, könnyen törik és pattan el..A tyúkhúrnak a teája, ami – ha kell – csökkenti, és nagyon jól rendbe tartja a koleszterintermelésünket. Korlátlanul iható és ehető.A tyúkhúr télen is zöld és salátába lehet tenni. Salátába egy héten egyszer elég egy maroknyit belevágni és megenni. Soha nem lesz a májunkkal probléma.A koleszterinünket rendbe tudjuk tartani még veronikával. Ezt viszont este kell alkalmazni, mert altat is.MÉREGTELENÍTÉS: Méregtelenítő szervünk három van – a máj, a vese és a verejtékmirigyek.A verejtékmirigyeinkkel sajnos nem nagyon foglalkozunk, megöljük őket dezodorokkalAz arcunk vagy bőrünk is például azért pattanásos, mert a szervezet nem tudja azt a méreganyagot, amit megetetnek velünk- kidolgozni, és valahol ki kell, hogy jöjjön pl. pattanás formájában. Az arcunkon vagy esetleg az egész testünkön, vagy májfoltban a testünkön bárhol.MÁJ: A máj kezelésére – ahogy a koleszterinnél is – nagyon jók a keserű anyagok:gyermekláncfű..A katángban van nagyon sok, mezei katáng, katángkóró. Ez a növény is jól működteti a májunkat,de az epénket is, és emésztésjavító, székletcsinálónak is hívjuk ezt a teát.Májra még tökéletes a pemetefűbe, a cickafarkban, az ezerjófűben. Ezeket a keserű anyagokat lehet használni megelőzésképpen, vagy ha már a májfunkció rossz, akkor mindenképpen diólevél.A vesénk működését is segíteni kell.Mivel méregtelenítő szervünk egyike, és a verejtékmirigyünket alig használjuk, (elfojtjuk dezodorral, különösen a hónunk alatt,) ezért próbálja a vese átveszi a szerepét.HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB a diólevélből készült tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára a májra kell tenni.MOZGÁSSZERVI BETEGSÉGEK:A mozgásszervi problémáink 80%-a veséből ered. Ha a vesénk nem működik rendesen, akkor az adalékanyagok lerakódnak, és az egyik oka a reumának, hogy begyullad az ízület.Amikor gyulladás van két növénnyel: réti legyezőfűvel (nálunk sajnos nem terem, mert nincs rét,csak gyep) és a fűzfa kéreggel. Mind a kettőben szalicil van, és ezek a szalicilek nagyon jógyulladásgátlók. Jó, ha felváltva használjuk.ORR: Orrmandula gyulladás, vagy van egy orrpolip az orrunkban, akkor a diólevéllel kell felszívni, vagy pumpával felnyomni és a két orrjáratot kitisztítani belülről.ÖVSÖMÖR: Az övsömörnél nagyon érdekes módon a kövirózsának a levelét kell beledörzsölni, a gyógyszer után. Erre egy nagyon jó gyógyszer van, nem vagyok a gyógyszerek híve, de ez nagyon jó gyógyszer.PAJZSMIRÍGY, AKÁR ALUL, AKÁR FELÜL MŰKÖDIK:Sok embernek van problémája a pajzsmiriggyel, alulműködik vagy túlműködik. A népi gyógyászatban először mindig meg kell keresni, hogy miből ered a probléma. Van egy olyan mirigyünk, hogy agyalapi mirigy, ez 11 féle hormont termel, a 11 féle hormon egyike a pajzsmirigyünket működteti, a pajzsmirigyünk az egész anyagcserénk szabályozója. Ha ez az agyalapi mirigy azt a hormont nem megfelelő módon termeli, nem megfelelően szabályozza a pajzsmirigyünk működését, akkor az egész anyagcsere folyamatunk felbomlik. Elsősorban az alapbajt kell kezelni, s ezt úgy hívják, hogy szurokfű, vad majoránna. Rendkívül jó az agyalapi mirigy működésére, korlátlan ideig iható, korlátlan mennyiséget lehet belőle meginni és nemcsak arra, hanem 11-féle hormon termelésére kedvezően hat (tejtermelés, peteérésre,hereműködésére, növekedés szabályozó, stb.), nagyon sok féle hormont termel. Megelőzésként elég hetente egyszer, tíznaponta egyszer egy csészével meginni belőle. Érdemes használni a szurokfüvet. Nálunk a Babaváró programban a keverékben szurokfű is van.Ha már a pajzsmiriggyel baj, vagy ha nincs baj, akkor is érdemes egy galaj növényt használni. Maria Treben az írja, hogy a közönséges galaj a legjobb. Majdnem ugyanolyan hatású a ragadós is.A harmadik a tejoltó galaj. jó a vesénkre és a mirigyrendszerünkre.A közönséges galaj nyelvrák ellen is jó frissen készítve.Érdemes ezzel a galajjal foglalkozni és segíteni a pajzsmirigy működését, akkor mikor már úgy alakult. Akár alul, akár túlműködik. Gargalizálni kell és utána meginni. Ha van rajtunk göb, akkor mindenképpen a göbre rá kell tenni a galajfüvet, éjszakára dunsztkötésbe. Nem hatnak gyorsan a gyógynövények, de hat-nyolc hét alatt rendbe teszik mindenképpen. És el lehet hagyni a pajzsmirigyműködést segítő gyógyszert is, kb. egy év múlva. Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl. vízzel leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni a nyakra.PIKKELYSÖMÖR: Egy elég komoly betegség. Erre egy keverékünk van, – külső – belső, és orbáncolaj.A külsőben mérgező növény van, a farkasalmalapu. Nagyon jól működik.Két tea – egy külső és egy belső, és még az orbáncolajjal kell kenni, és akkor a pikkelysömörelmúlik. Az övsömör már nem.PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:Ez is nagyon jól kezelhető egy egyszerű módszerrel, étkezési zselatinnal. Beépül, a bőrön keresztül is felszívódik. Úgy kell elkészíteni, ahogy rá van írva. Rá kell kenni, amikor rászárad, akkor le kell mosni, egy vékony hártya marad ott, ott kell hagyni és az is beszívódik, és beépül pl. a térdporc közé, vagy a gerincnél, akinek gerincsérve van. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé. De a gerincnél, gerincsérvnél először a fokhagymás almaecettel kell lepucolni a gerincét. És esetenként a fekete nadálytő tinktúrájával kell bekenni a térdét, vagy a vállízületét, vagy acsípőízületét.PROSZTATA : Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kellszakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott aprosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ,KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.Prosztata-megnagyobbodásra kisvirágú füzike nagyon jó rendszeresen használni, és tökmagotkell enni, a héj nélküli tökmagot, ami úgy terem, héj nélkül. Ez egy gyógytök.PROTÉZIS: Ha valakinek van protézise, és a protézist a lába nem fogadta be, és begyulladt neki, akkor diólevél pakolást érdemes rátenni, mert lehúzza a gyulladást róla. És belsőleg kell használni, a kocsonyát. Régen ették a sertésbőrt, régen ették a tyúkbőrt, régen tyúklábból csináltunk kiváló húslevest, és az másnapra olyan kocsonyás volt, hogy kocsonyaként ettük meg. Tessék ezt használni.RÁK: Áttétes kivétel utánMindenféleképpen lúgosítani kell. A ráknak az ellenszere a lúgosítás, céklalevet igyon meg minden nap, egy decit legalább. Háromnaponta egy közepes nagyságú krumpliból nyers krumpli levet.Megreszeli, kicsavarja, megissza a levét.A sötét színű gyümölcsöket, amiben sok az antioxidáns, tehát olyan, hogy fekete szilva, feketeszőlő, mazsola, fekete szeder, ezeken mindenképpen igyon, egyen, amennyit tud.Sok C-vitamin, elsősorban gyümölcsből, zöldségből. És igyon diólevél teát legalább 8-10 hétig. Ha nem szed vérhigítót, akkor a diólevél teát is ihatja.RHEUMA: réti legyezőfűSZÁJ: A szájon belül rengeteg problémánk van. A végbelünkben nincs annyi károkozó, mint ami a szánkban van.. Érdemes csak megelőzésként is diólevél teával gargalizálni és kiköpni. Azok a gyerekek, akik már gargalizálni tudnak, azoknak nem lenne szabad megengedni, hogy kivegyék a manduláját. A diólevél nagyon jó a mindenféle a gyulladásra, ami a szánkon belül van. Még a mandulagyulladáshoz is hatékonyabb mint bármelyik antibiotikum (leveszi a gennyet).SZEM: Szemünkre nagyon kell vigyázni. A szemünk gyógyítására két növényt használunk, az egyik adiólevél, a másik a szemvidító fű.A diólevél hivatalosan is ki van mutatva a szemnek a működését segíti, és csak bele kell dörzsölni fél decinyi diólevelet.Nagyon jó látásjavító és szemfenéktisztító a diólevél.Szürke hályog ellen ajánljuk, amikor még nem alakul ki, akkor naponta, hogy egy kicsikét csak négyszer-ötször bekenjük a szemünket, bele is kell, hogy menjen a szemfenékbe, mert ki kell tisztítani. Ha már kialakult a szürke hályog, akkor már nem használ.A zöld hályognál viszont sokáig kell használni, egy évig, és annál használ.Látásjavító, hogyha nem termel könnyet a szemünk, akkor száraz szem ellen lehet használni. Egyik telefonálóm visszahívott,hogy megszűnt a kettős látásom a diólevéltől. Beleteszi a kezét a diólevél-teába, és dörzsöli naponta ötször-hatszor. Nem gézzel, nem vattával, hanem kézzel.A másik betegnél a ciszta eltűnt a szemfenékről.Tehát: SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: diólevél tea: egy csapott evőkanál, 2 dl. víz,leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni.Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.SZÉKLET: Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó.Nagyon jó széklet van a szilvától, szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.Ha szorulás van, akkor erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet fogyasztani:Gyujtoványfű-tea, mezei katáng virág hígabb széklet, kökényvirág kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.SZÍVINFARKTUS: Baloldali hátsófali SZÍVINFARKTUS elkerülése végett 2-3 naponta 1-2 csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett. Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb vérnyomáscsökkentő tea. 65 éven túl 1 hónapban 1x vagy 2x cickafark tea egy nap két csésze hirtelen szívhalálelkerülése végett.Női SZŐRÖSÖDÉS: Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.T É R D ÉS BOKADAGADÁS: Vesére mindenképpen ajánlom a tejoltó galajt és azon kívül kenje be a térdét és bokáját zselatinnal,amikor meg van dagadva, akkor káposztalevéllel szívassa le a duzzanatot a lábáról. Fehérkáposzta jó csak rá, rá kell kötni és leszívja pár nap alatt a vizet.TOROK: Nagyon jó a torkunkra az apróbojtorján, amelyik a torokfertőtlenítést végzi és amellettemésztésjavító is. Érdemes használni.TÜDŐ: Nagyon régi növények vannak és azok nagyon jól működnek az útifű, a kakukkfű, a martilapu, a pemetefű, az ezerjófű, mindenképpen.Ha a hörgők le van tapadva, arra ökörfarkkóró virág kell, mert nagyon jól felszabadítja ahörgőket, feljön a slejm.A martilaput asztmára is lehet használni.A kakukkfüvet, útifüvet régen használják, nagyon jó a tüdő tisztán tartására.Régen volt olyan, hogy pemetefű cukorka, és ez még a májnak is segít a keserű anyagánál fogva.(A tüdőfüvet már kevesebben ismerik. Érdekeségként van erre egy keverékem, most Torok barátja a neve, ebbe még beleteszem az ezerjófüvet, beleteszem a fekete nadálytő levelét hiába mondják,hogy mérgező- ,- és beleteszem még a kígyósziszt is, ezt ma már nem nagyon lehet kapni. )TYÚKSZEM: Maria Treben a fekete nadálytő tinktúráját ajánlja. Vagy olyan cipő, ami nem csinál tyúkszemet.VASHIÁNY: szederlevélből készült tea a legjobb.VESE: A vesénk működését is segíteni kell. Mivel méregtelenítő szervünk egyike, és a verejtékmirigyünket alig használjuk, (elfojtjuk dezodorral, különösen a hónunk alatt,) ezért próbálja a vese átveszi a szerepét.Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az ízületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó: a bodzavirág tea, aranyvesszőfű, nyírfalevél /még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze fogyasztása esetén/, tejoltógalaj, csalántea /de csak 6 hétig lehet inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét.A vese működtetésére legegyszerűbb gyógynövény a bodza virág, amit nátha teának hívunk.Nemcsak köhögést és lázat csillapít, hanem izzaszt is , és az izzadás már önmagában is tisztítja a szervezetünket, és a vesénk működését is segíti, és ezáltal hamarabb kitakarodik belőlünk az a sok szemét, amit megeszünk. Nagyon jó ízű a teája, érdemes időnként inni belőle. Korlátlan ideig iható.A következő ilyen növény – tejoltó galaj.Három galajfélét ismerünk: a tejoltó, a közönséges és a ragadós galaj. A közönséges és ragadós galaj fehér virágú, a tejoltó pedig sárga virágú. mindegyik galajféle rák megelőző A tejoltó galaj egyedüli a galajok közül, ami a vesét működteti. Heti egy csésze a vesénket tökéletesen rendbe fogja tartani. És ezen kívül az egész nyirokrendszerünknek, az egész mirigyrendszerünknek segíteni fog a működésében, és ez azt jelenti, hogy nem lesz belőle daganat a hónom alatt, a mellékvesén és az összes mirigyem jól fog működni, mert kapnak megfelelő támogatást ennek a növénynek a hatóanyagaiból. Dél-Amerikában is van, és úgy hívják, hogy macskakarom. (A Dávid professzor teája amacskakarom, rák ellen ő ezt ajánlja.) A másik két növény elsősorban pajzsmirigyműködésre való.A vesénknek a következő segítőjét úgy hívják, hogy nyírfa levél. Ukrajnából hozzák be a nyírfa vizet literszámra a piacra – ugyanazt tudja, mint a tea. Nyíregyházán árulják -, ami ugyanazt tudja,mint a tea. Tavasszal gyűjtik. Régebben megcsapoltuk a nyírfát, ferdén belefúrtunk, egy nádszálat tettünk bele, egy óra alatt három liter víz is lejött egy ilyen fából. Hihetetlenül jó a vesére. Kőmorzsoló a levelének teája is, és a vize is. Akinek veseköve van érdemes nyírfalevél teát inni Szétmorzsolja a vesekövet!!!Ha ciszta van a vesénken, akkor a zsurlót kell használni, a teát, 8 hétig egyfolytában, utána 4, de inkább 8 hét szünet, és a zsurlófüvet rátenni a cisztára és dunsztkötésben rajta hagyni. Ez van a májnál is, ha ciszta van, akkor diólevél kell, belülről és pakolás kívülről.VÉRNYOMÁS: Mindenképpen kezelni kell a vérnyomásunkat és a szívünk működését is segíteni kell. Nagyon jó gyógynövények vannak a szív és vérnyomás működésére is. Talán a leghatékonyabb erre a galagonya virágos hajtása. Vérnyomást csökkent, szívritmust szabályoz, szívideget nyugtat,érelmeszesedés ellen jó, a koszorúeret nagyon jól kitisztítja és a szív és erek inait rugalmasan tartja.Ez utóbbi nagyon lényeges.A virágos ág és a termés között az a különbség, hogy a virágos ágban van szívideg nyugtató, atermésben nincs. A termésben viszont a magját ha megtörjük, akkor vérhígító van benne, tehát lehet sűrűvérűség ellen is használni. Érdemes használni, nagyon jó gyógynövény.A másik a fehér fagyöngy levele és az ága.A fagyöngy vérnyomás szabályozó, hideg vízben kell áztatni.Azok az anyukák, nők, akiknek nem sikerül a baba, azoknak is tessék a fagyöngyöt használni. Az egész mirigyrendszerünkre is jó a fagyöngy, és korlátlan ideig iható.MAGAS VÉRNYOMÁS: vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van.Ha a vesétől van /ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk/, akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2 csészével.Ha a szívvel van a gond /orvos/, akkor a galagonya virágos hajtásából készült tehát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a szívizmokat rugalmasan tartja, a szívritmust, pedig szabályozza.VISSZÉR: Mindenképpen összehúzó növényeket kell. A szederlevél teája, az erdei málnalevél, az orvosi zsálya teája, és krémként lehet kezelni a körömvirággal, ha a visszér be is van gyulladva.Ha nincs begyulladva, akkor a vadgesztenye krémjét.POLIP, MIÓMA, CISZTA: Megölte a diólevél a polipot. Meg a cisztát is elmulasztja, meg a miómát. Azt mondják az orvosok, hogy az nem lehet, mert a mióma nem gyógyítható. Sőt az endometriózis is gyógyítható, azzal a módszerrel, amit a nép már nagyon régen tud, irrigálni kell vele és inni és pakolást is tenni rá, ha a jobb petefészken van a ciszta, akkor a jobb petefészekre tenni a füvet, amit készítettünk. Egyik nap diólevél, másik nap cickafark fél liter. Úgy működik, hogy addig kell fedő alatt tartani, amíg testmelegre kihűl, utána le kell szűrni, a szüredéket félretenni. Két decit meginni, három decivel irrigálni. Kádba feküdni, feltenni a kád szélére a lábát, beönteni irrigátorral 20 percig a méh szájánál tartani vagy tamponnal bent tartani, és a jobb petefészek tájékára rátenni éjszakára a cickafark vagy diólevél füvet. Ezt lehet 10-12 hétig csinálni.magyarvagyok.info /forrás: http://szupertanacsok.blog.hu/Feng shui tanácsadás, lakberendezés,harmonizálás, színtanácsadás, tértisztítás,Bach-virágterápia,Tarot sorselemzésInformáció: faczanyi@gmail.com,időpont egyeztetés: +36/30-8232-440
2016.09.23. 06:17
Faczanyifengshui.com
Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2016-06-05
Ma könnyű nyugtalanság uralkodhat el rajtunk. Ennek remek levezetése lehet egy kirándulás a friss levegőn. Nem kell óriási távolságokat gyalogolnunk, elég egy kényelmes és ráérős séta is. Érdemes ma sportolnunk, - különösen karizmaink fejlődhetnek látványosan. Ezt akkor érjük el a legjobb eredménnyel, ha súlyzógyakorlatokat végzünk, vagy meglátogatjuk az edzőtermet. Az izomláz enyhíthető lúgosító ételek fogyasztásával.
2016.06.05. 08:00
Harmonet.hu
Zöldturmix - az élet itala
Három évvel ezelőtt még el sem tudtam képzelni, hogy egy zöld sűrű „löttyel” fogom kezdeni a napomat, azt meg végképp, hogy lelkes rajongással fogom fogyasztani minden nap. Az én reggeli „kávém” friss, édes, és minden cseppje érezhetően vérré válik a testemben. Ez az ital nem más, mint a zöldturmix.A nyersvegánság elterjedésével és az internet segítségével, ma már könnyen elérhetőek azok a régi-új irányzatok, amelyek a friss zöld leveles zöldek és a gyümölcsök hatalmáról, jótékony hatásairól számolnak be. Én először nyersvegán külföldi, majd magyar blogokon találkoztam először a zöldtrurmix, vagy, ahogy ők mondják, a green smoothie fogalmával, majd nyomon követhető térhódításával. Áldásos erejéről, pozitív szervezetre gyakorolt hatásáról magam is hamar meggyőződtem, és az eredmény önmagáért beszél. Az ember teste a klorofill, az élő enzimek, vitaminok ásványi anyagok, valamint az érett gyümölcsben található benzinként működő gyümölcscukor kombinációjától egyszerűen életre kel. Elsőre furcsának tűnhet, hogy gyümölcs mellé zöld leveleket teszünk az italunkba, de ha más nem is, az íze meg fog győzni minket.Azt sokszor hallhatjuk, hogy az élelmiszerekben nincs elég tápérték, így ezek nem táplálékok, csak élelmiszerek. Ráadásul nagyrészük inkább vegyipari termék, mint ennivaló, igaz, az íze jó és ez a csapda! Felmerülhet a kérdés, akkor honnan vegyünk egyáltalán táplálékot?Miben különböznek ezek a vadon termő „ételek” a „civilizált” világ élelmiszereitől?Az élelmiszerek, finomított, feldolgozott termékek, és szinte mindent megfőzve, puhán eszünk. Lassan ott tartunk, hogy nem tudjuk megrágni a nyers ételeket. A nyers ételekben azonban enzim található. Ezektől élő az élő, valamint ezek biztosítják az élő szervezet megfelelő működését, tehát a hibák javítását és a támadások (vírusok, baktériumok, mikrobák) kivédését.Főzés során az enzimek elpusztulnak, a tápérték (ami egyébként is alacsony) nagymértékben lecsökken. Feldolgozásukhoz a szervezet saját enzimkészletét (ami nem áll korlátlanul rendelkezésre) használja fel, ahelyett, hogy az „üzemviteli és ellenőrző” szerepüket végeznék, azaz a megelőzés, fenntartás és öngyógyítás tevékenységét. Így ez az egyik fő oka a degenerálódásnak (a normálistól való eltérésnek) és így a betegségeknek. A nyugati ember étrendje gyulladáskeltő! Miért van az, hogy az orvostudomány nagyfokú fejlődése ellenére is egyre több a degeneratív betegség?Az enzimjeink fogynak a főtt ételek miatt.A zöldturmixok éppen ezért tökéletesen alkalmasak arra, hogy az egészséges működésünkhöz szükséges nyers étel, - ami ideális esetben 70% kellene hogy legyen napi táplálékunknak- mennyiséget már reggel, vagy a délelőtti órákban bevigyük szervezetünkbe. Lehet, sosem rágcsálnánk el egy csokor petrezselymet, friss pitypanglevelet, vagy egy marék bébispenótot a reggeli szendvicsünk mellé, azonban ha almával, érett banánnal, vagy az éppen szezonális gyümölcsökkel (meggyel, eperrel, barackkal, körtével)és vízzel kombináljuk, frissítő-élvezetes italként könnyedén elfogyaszthatjuk. Akár 2 litert is!A turmixolással pedig feltörjük a rostokat, ezáltal könnyebben emészthetővé és hasznosulhatóvá tesszük, ezen kívül tetemes mennyiségű zöld levelet tudunk elfogyasztani pillanatok alatt, jóízűen. A zöld turmixok elkészítésének csak a fantáziánk és a gyümölcsök, zöld levelek fellelhetősége szab határt.A zöld levelekben, salátafélékben pedig rengeteg a klorofill. Nem léteznénk napfény nélkül. Az élő szervezet számára a klorofill legalább olyan fontos, mint a napfény.A növények a nap energiáját jórészt klorofillben tárolják. Így mondhatjuk, hogy a klorofill folyékony napfény. A klorofill fogyasztásával szinte napfényben fürdetjük szerveinket. A klorofill molekula hasonló a vérben levő egyik hemoglobin molekulához. A klorofill óvja a testünket, tisztítja, gyógyítja szerveinket, sok kórokozó baktériumot és gombát, sőt daganatsejteket is elpusztít sok más előnyös hatása mellett.A ZÖLD TURMIX napi fogyasztása, a legjobb megoldás a sok klorofill bevitelére, ami segít rendbe tenni és fenntartani a megfelelő bélflórát, így egészségünk helyreállításában és a megelőzésben is óriási szerepe lehet. Méregtelenítő lúgosító hatású. Segít a sav-bázis egyensúly beállításábanA klorofillben, enzimekben, vitaminokban, bioelemekben és ásványi anyagokban gazdag zöldturmix jótékony hatása összefoglalva:A szervezetbe kerülve azonnal a véráramba jut.Javítja a vérképetSegít a rák megelőzésében.Vasat juttat a szervezetbe, így enyhíti a vérszegénységet.Vérképző, így növeli a vörös vértestek számát.Vérhígító és vértisztító hatású.Segíti a méregtelenítést és a savak kiürítését.Lúgosítja, tisztítja a szöveteket és eltávolítja a méreganyagokat a sejtekből – segíti a méregtelenítést.Közömbösít számos, élelmiszerrel a testbe juttatott mérget.Javítja a vérkeringést.Tisztítja és szagtalanítja a beleket, enyhíti a gyomorbántalmakat.Segíti a vese és a máj tisztulását.Jótékonyan hat a menstruációra.Javítja a vérzékeny betegek állapotát.Fokozza a tejelválasztást.Csökkenti a gyulladásos eredetű fájdalmakat, így pl. a torokfájást, májgyulladást és a mandulagyulladást is.Pusztítja a sebekben elszaporodó baktériumokat.Gyorsítja a sebek, megnyugtatja és segíti a fekélyek gyógyulását.Megszünteti a testszagokat.Kiváló száj- és toroköblítő, mivel tisztítja és erősíti a fogínyt és megszűnteti a rossz szájszagot.Segíti az anyagcserét, enyhíti az aranyér okozta fájdalmat..Fokozza a sejtlégzést.Előmozdítja a hurutos váladék távozását.Javítja a lábak vérkeringését, így enyhíti a visszeresség okozta panaszokat is.Javítja a látást.Előnyös reumás panaszoknál, köszvénynél.Csökkenti a fáradtságot.Növeli a vitaminok és ásványi anyagok hatását.Javítja a szervezet oxigén koncentrációját.Segíti a felszívódást, így a táplálék hasznosítását is.Erős antioxdáns, így védi a sejteket.Optimalizálja a szervezet működését és FENNTARTJA az EGÉSZSÉGET!A zöldturmix fogyasztásának alapszabályai:Csakis éhgyomorra igyuk, lehetőleg reggelAz érett gyümölcsök mellé, mindig tegyünk legalább egy marék zöld levelet, salátafélét (csalán,pitypang, tyúkhúr, porcsin, sóska, petrezselyem, spenót, rukkola, madársaláta stb)Mindig vízzel hígítsuk a turmixunkat.Utána 2-3 óráig ne fogyasszunk vízen kívül semmi mástTehetünk hozzá még fahéjat, ezzel megakadályozzuk az erjedéstAz én reggeli turmixaim alapja általában 2-3 érett(barna pöttyös) banán, és ehhez jönnek az adott évszak szezonális gyümölcsei. Ezekhez adok egy-két maréknyi salátafélét, vagy zöldleves növényt, pl, spenótot, csalánt, madársalátát, vagy rukkolát, petrezselymet. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fahéjjal és kurkumával fűszerezem, és alaposan pulzálva összeturmixolom. A pulzáló turmixolással elkerülhető a gyümölcsök gyors oxidációja.Kedvenceim:banán, barack, petrezselyembanán, körte rukkolabanán, bébispenót, kókusztej, frissen facsart narancslébanán, szamóca, spenótbanán, sárgadinnye madársalátaszamóca, áfonya, málna, csalánforrás: Stőhr Gréta: Gréta Konyhája Vegán Életmód-, és SzakácskönyvVictoria Boutenko: A nyers étel csodájaAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
2016.03.11. 17:45
Elozoeletek.hu
Lúgosító diéta a szupermodellek új kedvence
Azt már megszokhattuk, hogy időről-időre végigsöpör a világon egy új, minden eddiginél jobb és hatásosabb diéta-láz, ami alapjaiban rengeti meg a világunkat, és többnyire valamelyik tökéletes testű szupermodell esküszik rá. Elle Macpherson szerint most a lúgosítás a fogyni vágyók szent grálja.
2015.11.11. 08:00
Marieclaire.hu
Egészség a testnek, balzsam a léleknek
Léböjt, diéta, fogyókúra, lúgosítás – több úton is elindulhatunk az egészségtudatosság felé.(x)
2015.09.01. 06:35
Otvenentul.hu
hirdetés
Egészség a testnek, balzsam a léleknek
Léböjt, diéta, fogyókúra, lúgosítás - több úton is elindulhatunk az egészségtudatosság felé. Ha sikerül megszabadulnunk néhány felesleges kilótól, a felgyülemlett mérgektől, ha le tudunk mondani az elsavasodást okozó ételekről, szó szerint megkönnyebbülünk. Fellélegzik és új energiákat kap a szervezet, megnyugszik és harmóniába kerül a lélek.
2015.08.21. 14:20
Vjm.hu
Nyári méregtelenítés: lúgosítás görögdinnyével
A nyár a legideálisabb alkalom arra, hogy életmódváltásba fogjunk, méregtelenítsük szervezetünket, megszabaduljunk a fölösleges kilóktól, feltöltsük vitamin és ásványi-anyag raktárainkat. Ilyenkor nemcsak a zöldségek tisztító, lúgosító erejében bízhatunk, hanem van néhány idénygyümölcs, amely helyesen fogyasztva méregteleníti a szervezetet, hidratálja sejtjeinket! Egyik ilyen a magas kálium tartalmú görögdinnye. Nagy hangsúly van viszont a helyes fogyasztásán. Mit értünk ez alatt?
2015.06.11. 07:00
Stylemagazin.hu
Mikor és hogyan kell lúgosítani?
Egyre többet hallani a savasító és lúgosító ételek helyes arányban történő fogyasztásának fontosságáról. Sok természetgyógyász mindenféle bajért a szervezet elsavasodását okolja, és megfelelő diétát javasol. Mennyire kell komolyan venni az intéseket? ...
2015.03.28. 08:00
Hazipatika.com
Ezek a legjobb lúgosító ételek
Megmutatjuk, melyik az a tíz gyümölcs és zöldség, amellyel kordában tarthatod a szervezeted PH-értékét.
2015.02.10. 11:45
Otvenentul.hu
Ezért igyál minden nap lúgos vizet!
Napjaink egyik legsúlyosabb egészségi problémája a test elsavasodása, ami elsősorban a helytelen táplálkozásnak köszönhető. Bár sokak számára a lúgosítás csak egy divatos hóbortot jelent, egyre többen ismerik fel fontosságát az egészség megőrzésében.
2015.01.26. 09:00
Noinetcafe.hu
Induljon az ünnepek utáni lúgosítás
Éppen itt az ideje az ünnepek utáni lúgosításnak, tegyen egy lépést az egészségesebb élet felé.
2015.01.09. 19:05
Termalfurdo.net
Újabb öt tévhit a rákról
A rák továbbra is az egyik legtöbb halált okozó betegség. Pedig az internet tele van olyan oldalakkal, amelyek a biztos rákellenes módszert javasolják. Rákellenes diéták, lúgosítás, szódabikarbóna? – Újabb öt tévhitnek jártunk utána a daganatos beteg...
2014.06.02. 18:32
Nyest.hu
<strong>Lúgosítás</strong>, szükségünk van rá?
Lúgosítás, szükségünk van rá?
A lúgosításról mostanában sokat lehet hallani, olvasni. Elvileg a lúgosítás segítségével sok betegséget meg lehet előzni, többek között a rákos megbetegedéseket is. Az elsavasodás ezzel szemben számtalan betegség kiváltó oka lehet. Vajon szükségünk van a lúgosításra, vagy a szervezetünk megteszi ezt magától is? Mit is jelent egyáltalán a lúgosítás, vagy az elsavasodás? A szervezetben a […] A Lúgosítás, szükségünk van rá? bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2014.05.14. 09:33
Receptneked.hu
Lúgosítás, szükségünk van rá?
A lúgosításról mostanában sokat lehet hallani, olvasni. Elvileg a lúgosítás segítségével sok betegséget meg lehet előzni, többek között a rákos megbetegedéseket is. Az elsavasodás ezzel szemben számtalan betegség kiváltó oka lehet. Vajon szükségünk van a lúgosításra, vagy a szervezetünk megteszi ezt magától is? Mit is jelent egyáltalán a lúgosítás, vagy az elsavasodás? A szervezetben a […]
2014.05.14. 09:33
Receptneked.hu
A legerősebb lúgosító ételek májusban: fogyj velük 5 kilót a hónap végére!
A snidling vagy a hónapos retek fogyasztása lúgosítja a testet.
2014.05.09. 07:35
Femina.hu
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2014-05-02
Ma könnyű nyugtalanság uralkodhat el rajtunk. Ennek remek levezetése lehet egy kirándulás a friss levegőn. Nem kell óriási távolságokat gyalogolnunk, elég egy kényelmes és ráérős séta is. Érdemes ma sportolnunk, - különösen karizmaink fejlődhetnek látványosan. Ezt akkor érjük el a legjobb eredménnyel, ha súlyzógyakorlatokat végzünk, vagy meglátogatjuk az edzőtermet. Az izomláz enyhíthető lúgosító ételek fogyasztásával.
2014.05.02. 08:00
Harmonet.hu
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2014-05-01
Ma könnyű nyugtalanság uralkodhat el rajtunk. Ennek remek levezetése lehet egy kirándulás a friss levegőn. Nem kell óriási távolságokat gyalogolnunk, elég egy kényelmes és ráérős séta is. Érdemes ma sportolnunk, - különösen karizmaink fejlődhetnek látványosan. Ezt akkor érjük el a legjobb eredménnyel, ha súlyzógyakorlatokat végzünk, vagy meglátogatjuk az edzőtermet. Az izomláz enyhíthető lúgosító ételek fogyasztásával.
2014.05.01. 08:00
Harmonet.hu
A táplálkozás és az egészség téveszméi
Méregtelenítés, lúgosítás, zsírégetés, antioxidáns terápia – olyan csodakúrák, amelyek tudományosan nem kellően megalapozottak, olykor pedig kifejezetten károsak is lehetnek.
2014.02.13. 13:02
Index.hu
Nyerj lúgosító termékcsomagot és konzultációt!
Nyerj Young pHorever lúgosító termékcsomagot és hozzá konzultációt Dr. Gulyás Tamástól, aki a lúgosítás szakértője. Töltsd ki kérdéssorunkat és máris esélyed van a nyereményre!
2013.09.12. 09:20
Napidoktor.hu
Nyári méregtelenítés: lúgosítás görögdinnyével
A nyár a legideálisabb alkalom arra, hogy életmódváltásba fogjunk, méregtelenítsük szervezetünket, megszabaduljunk a fölösleges kilóktól, feltöltsük vitamin és ásványi-anyag raktárainkat. Ilyenkor nemcsak a zöldségek tisztító, lúgosító erejében bízhatunk, hanem van néhány idénygyümölcs, amely helyesen fogyasztva méregteleníti a szervezetet, hidratálja sejtjeinket! Egyik ilyen a magas kálium tartalmú görögdinnye. Nagy hangsúly van viszont a helyes fogyasztásán. Mit értünk ez alatt?
2013.08.09. 16:35
Stylemagazin.hu
Értsük meg az elsavasodás folyamatát!
Napjainkban elég sokat beszélnek a szervezet elsavasodásáról, illetve a savtalanításról, de az információk sokszor ellentmondóak. Dr. Gulyás Tamás lúgosítás szakértő, az elsavasodás folyamatáról, a lúgosító ételekről beszélt.
2013.07.26. 13:20
Napidoktor.hu
A "lúgosítás" lehetséges előnyei és veszélyei
Az egészségünk megőrzése, megóvása, visszaszerzése érdekében gyakran fordulunk speciális étrendek, divat diéták, jól hangzó, különleges, vagy inkább ismerősen csengő módszerekhez. Laikusként is hasznos megismerni az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz a tápl...
2013.06.14. 02:24
Informed.hu
Lúgosítás (4.): Pró és kontra, azaz a teljes kép
A speciális diéták – így a lúgosítás is – beleilleszthetők az egészséges étrendbe, ha elegendő energiával és tápanyaggal látják el, és nem jelentenek veszélyt. De nem árt az óvatosság. Csodadiéta nincs.
2013.05.19. 08:23
Mno.hu
Fáradékonyság, plusz kilók, emésztési gondok gyötörnek? Lúgosíts!
Nem is gondolnánk, mennyi kellemetlen tünettel jár, ha szervezetünk sav-bázis egyensúlya felbomlik. Szerencsére könnyen lehet segíteni a problémán. Zsíros ételek, kávé, dohányzás, alkoholfogyasztás, nem megfelelő emésztés könnyen savasodáshoz vezethet. A sav azontúl, hogy kellemetlen érzés kelt a gyomrunkban, megnehezíti az emésztést, égő fájdalomhoz is vezethet. E mellett levertséget, depresszióhoz hasonló tüneteket és elhízást is okozhat. A megoldás a lúgosítás. Manapság már sokféle lúgosításra alkalmas terméket találunk a drogériák és a Herbáriák polcain. Hogy szervezetünk egyensúlya újra helyreálljon, egy többhetes kúrára van szükségünk. A legjobb, ha a kúra ideje alatt, a folyadékmennyiséget lúgos víz formájában visszük be a szervezetünkbe és emellett még naponta kétszer lúgosító teát is iszunk reggel éhgyomorra valamint este lefekvés előtt. A kúrát akkor is érdemes megcsinálni, ha nem tapasztaljuk a tüneteket, mert sajnos a hétköznapi rutin során bevitt tartósítószerek és egyéb káros anyagok, megterhelik emésztésünket, így nem árt, ha egy évben egyszer kétszer mi is hozzájárulunk az egészséges működéséhez. Balázs Zsuzsanna
2013.05.16. 19:49
Lifemagazin.hu
Amit a "csodálatos pH"-ról tudni érdemes
Egészségünk megőrzése, megóvása érdekében gyakran fordulunk speciális étrendek, divatdiéták, jól hangzó, különleges módszerekhez. Vajon a lúgosítás valóban hasznos, vagy csak egy jó reklámfogás? ...
2013.05.04. 15:00
Hazipatika.com
Lúgosítás (2.): Sav és lúg testben és ételben
A test különböző részeiben más-más pH-értéket tudunk mérni. A savasságra vagy lúgosságra az elfogyasztott táplálékkal is tudunk hatni.
2013.05.02. 08:10
Mno.hu
Öt szuperélelmiszer, amely a bőrt is óvja a naptól
Nemcsak naptejjel és árnyékkal, hanem megfelelő ételek fogyasztásával is megóvhatod magad a káros napsugaraktól. Talán még sosem gondoltál rá, de az "Az vagy, amit megeszel" mondás a napsugárzás káros sugaraival összefüggésben is kiterjeszthető. Vannak ugyanis olyan ételek, amelyeknek fogyasztása vetekszik a naptejek és a különféle fényvédő krémek hatásával. Íme néhány étel, amely sokat segít abban, hogy egészséges maradj egy kiadós napfürdő után is. Fotó: Pinterest1. Brokkoli A brokkoli (csakúgy,mint a kelbimbó és a káposzta) igazi szuperélelmiszernek számít: olyan enzimeket tartalmaz, amelyek bizonyítottan segítenek a rák megelőzésében (és legyőzésében). Mindezek mellett az UV sugárzás káros hatásai ellen is felveszik veled a harcot. Fogyaszthatod turmixként, salátába keverve (nyersen ugyanis még hatásosabb), de egy isteni rakott brokkolinak vagy brokkolikrémlevesnek is áldásás a hatása. 2. Narancs Valószínűleg nem kell könyörögnünk, hogy még több citrusfélét fogyassz, hiszen nyáron nincs is jobb egy pohár frissen facsart narancslénél vagy csak úgy, önmagában fogyasztani egyet, kettőt, hármat...De ha eláruljuk, hogy a narancs C-vitamijai az UV sugarak ellen is védenek és gyulladáscsökkentő hatásai is ismert (leéégésnél tehát ideális), akkor valószínűleg már rohansz is, hogy beszerezz néhány kilót ebből az igazi csodagyümölcsből. --pagebreak-- Fotó: Pinterest3. Magas kakaótartalmú csokoládé Bizony a csoki is sokat segíthet, ha fel szeretnéd venni a kesztyűt a bőrrák ellen, antioxidánsai ugyanis bizonyítottan gátolják a UV sugarak káros hatásait. 4. Gomba Sokoldalú élelmiszerünk fényvédő hatásáról közismert, segítenek megelőzni az oxidatív stresszt (a sejtek oxidatív sérülése, amelyet a szabad gyökök okoznak). Kattints ide egy szuper receptért. 5. Zöld levelek Szintén a szuperélelmiszerek közé tartoznak: klorofilltartalmuk erőteljes méregtelenítő és lúgosító hatással van a szervezetre, magas ásványianyag-tartalmunknak pedig jelentős szerepe van a szervezet mikrotápanyag-ellátásában. A zöld levelek legtöbbjének az értékes antioxidánsként számontartott karotinoid tartalma sem elhanyagolható: minden megvan bennük tehát, hogy biztonságban vészelj át egy kiadós nyári napozást. Három isteni zöld smoothie receptért kattints ide!
2013.04.30. 16:04
Evamagazin.hu
Beindult a medvehagyma szezon
A zöldségek kalóriaszegény, lúgosító hatású ételek, segítenek az emésztésben, csupa jó hatások van.  Jön a tavasz, a medvehagyma ismét virágzik, jöhet egy újabb zöldség, amit talán eddig még ki sem próbáltunk fogyasztásra. A medvehagymást elsősorban jellegzetes, távolról érezhető, erős illatáról ismerhetjük fel. Levelei élénkzöldek, lándzsa alakúak. Hosszúkás hagymáját buroklevél fedi, amely egy fehéres, átlátszó hártya formájában burkolja be a növényt. A liliomfélék családjába tartozik, erdőkben, ligetekben érzi jól magát. Főleg a Bakonyban és a Mecsekben fordul elő. Mint minden más zöldségfélének, a medvehagymának is vannak jótékony hatásai. Segíti az emésztést, csökkenti a vérnyomást, vízhajtó hatású, méregtelenítő. Hatékony az érelmeszesedés ellen, vírus- és baktériumölő. A medvehagymát nyersen is fogyaszthatjuk, apróra vágva, salátában rendkívül ízletes. Készíthetünk belőle leveseket, ízesíthetjük a különböző ételeket. Szabadon szedhető, így könnyen hozzájuthatunk. Tudtad-e? A medvehagymából méz is készül, amit a köhögés ellen is fogyaszthatunk, és ehetjük a reumás betegségek ellen is. A piacokon több medvehagymás termék közül is választhatunk, kaphatunk salátaönteteket, medvehagymás pogácsát és még sok más finomságot. Ne hagyjuk ki étrendünkből ezt a különleges, egészséges növényt! Kovács Petra
2013.04.29. 10:20
Lifemagazin.hu
Tavaszi méregtelenítés ájurvédikus módszerekkel
Méregtelenítés, lúgosítás, böjtök, diéták - előfordul, hogy nem járunk sikerrel. Mi lehet az oka? Mit ajánl az ájurvéda személyre szabható rendszere? Mi is az a híres indiai pancsa-karma? Hogyan tisztíthatod a tested mellett az elmédet is? Ájurvédikus egészségnap szombaton!
2013.04.25. 07:50
Harmonet.hu
Szükség van-e lúgosító diétára?
Manapság a csapból is a lúgosítás folyik: lépten-nyomon arra biztatnak bennünket, hogy étkezéseink során is figyeljünk a lúgos élelmiszerek bevitelére. Vajon tényleg rendezhető ilyen úton a sav-bázis egyensúly? ...
2013.03.13. 07:30
Hazipatika.com
Az a csodálatos pH - a lúgosítás titkai
Támpontok a "fantasztikus hatású" lúgosító módszerek, készítmények értelmezéséhez.
2013.02.03. 12:17
Weborvos.hu
Lúgosítsunk az egészségünkért!
A lúgosítás nem csupán a fogyókúrázóknak segít. Ha már úgy érezzük, túl sok egészségtelen táplálékot vittünk be szervezetünkbe és túl sok a savunk ezáltal, akkor kezdjünk el egy lúgosító kúrát. Segít az emésztés helyreállításában, ha kitartóak vagyunk, egészségesebbnek érezzük magunkat utána.
2013.01.09. 11:47
Napiaszonline.hu
Az évszakváltozást a szervezetünk is megérzi
A december hónap a nehéz, zsíros ételek szezonja. Most ajánlatos sok lúgosító élelmiszert fogyasztani: zöldséget, gyümölcsöt, burgonyát. A lakomák után sétáljunk, őrizkedjünk az olyan izgatószerektől, mint az alkohol, a nikotin, a kávé, a kóla.
2012.12.08. 22:37
Stop.hu
Ne feledkezz meg róluk! Ételek, amelyek lúgosítanak
Sokat hallunk arról, hogy miért fontos, hogy szervezetünk sav-bázis egyensúlyát fenntartsuk, és ezért figyeljünk az ételeink lúgosító hatására is. De nem könnyű követni, hogy melyik ételnek milyen hatása van a szervezetünkre. Összeszedtünk most néhány lúgosító hatású ételt.
2012.11.25. 13:00
Femcafe.hu
Mit kell tudnod a lúgosító diétáról?
A különböző új étrendek kipróbálása valóságos divattá vált. A lúgosító változatról úgy tartják, hogy nemcsak fogyaszt, de hosszú távú alkalmazása az ízületi gyulladást, a cukorbetegséget és a rákot is gyógyítja. Utánanéztünk, mi igaz ebből!
2012.10.31. 06:00
Egészségkalauz TV: természetes módszerek - a lúgosítás
Lúgosítással a betegségek ellen.
2012.10.21. 08:25
Egeszsegkalauz.hu
Ízletes ételek uborkából
Az uborka az egyik leghálásabb termése a nyárnak. Sok folyadékot tartalmaz, lúgosító hatású, és nemcsak szendvicsekhez finom, de ízletes levesek, saláták is készíthetők belőle. ...
2012.07.31. 13:00
Hazipatika.com
Tarány Tamás is lúgosít
Lénárt Gitta, a nyersétkezés első számú hazai képviselője bemutatta legújabb specialitásait: a nyers, avagy élő italokat, amelyek kizárólag növényi alapanyagokból készülnek. Az immunrendszert erősítő finomságokat a lúgosító fogyókúrát folytató X-Faktoros, Tarány Tamás is kipróbálta. A természet kincseinek felhasználásával készíti élő ételeit, italait Lénárt Gitta, akinek immár harmadik könyvét adja ki ebben a témában a Bioenergetic Kiadó. „A könnyen elkészíthető nyers ételek erősítik az immunrendszert és helyreállítják annak egyensúlyát. A gyógyulni vágyóknak kifejezetten ajánlott” – mondta a szakember, akinek zöldségturmixaitTarány Tamás is kipróbálta, főképp, hogy a nyersételek tökéletesen passzolnak lúgosító étrendjébe. Az X-Faktoros énekes 1 hónappal ezelőtt kezdte el kúráját, amelynek első számú célja a belső tisztulás, nem utolsó sorban pedig a fogyás. „A minap végigugráltam egy koncertet, amit 1 hónappal ezelőtt még nem bírtam. Itt már érezhető a különbség. A súlyomon már kezd látszani az életmódváltás, és remélem, hamarosan még sokkal látványosabb eredménye is lesz a kúrának” – mondta Tamás, aki Beck Szilvia, a lúgosító életmód hazai nagykövete segítségével végzi a tisztulást. Szilvia az Egyesült Államokban tanult a lúgosításról, ahol annak már 30 éve töretlen népszerűsége győzte meg, hogy honosítsa a módszert.
2012.07.09. 09:44
Lifemagazin.hu
A lúgosítás alapjai
Gyomorbántalmak, narancsbőr, túlsúly, problémás bőr – ezek a problémák mind szervezeted túlsavasodását jelezhetik. Eláruljuk, hogyan tehetsz ellene.
2012.04.29. 20:12
Femcafe.hu
"Megőrülök a sajtokért, de nem bírja a gyomrom" - Így lúgosít Szabó Győző
A különböző lúgosító módszerek az utóbbi években nagyon elterjedtek, sok ellenzőre és követőre találva. Szinte mindenki mást mond, és nem könnyű eligazodni a különböző diéták és pH-értékek között. A lúgosítás hatásosságáról Szabó Győző mesélt a Life. hu-nak.
2012.03.13. 10:51
Himalája só
A túlzott konyhasó negatív hatásai közismertek: magas vérnyomás, szívelégtelenség, vízvissza tartás stb. Nem véletlenül korlátozzák sokszor az orvosok a sófogyasztást. Hagyományos konyhasót akkor is fogyasztunk, ha egyáltalán nem használunk sószórót, ugyanis a feldolgozott – dobozos, palackozott, zacskós, fagyasztott vagy konzerv – élelmiszerek, éttermi ételek rendszerint mindegyike sok sót tartalmaz. A só szükséges a szervezet számára mert meghalnánk nélküle. De itt is a túlfinomított tiszta vegyi anyag a fő probléma. A kereskedelemben kapható só a bányászott sóból radikális finomítás után kapott só, jellege megváltozik, az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszer lesz, ezt visszük be a szervezetünkbe! Miért jobb a Himalája só, mint a hagyományos só? A hagyományos konyhasóval szemben a Himalája őssó tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem! Így természetes formában tartalmazza a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet, köztük a jódot is! A Himalája sóban nincs tapadásgátló, sem csomósodásgátló anyag. A Himalája só erősen lúgosító hatású. A Himalájából származó őssó a világ egyik legértékesebb sójaként van számon tartva. Himalája só használati előnyei: A Himalája étkezési sóval egyszerűen, a napi étkezés során juttatja be szervezetébe a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet! A fürdősóból vett 30 perces sófürdő 3 napi böjt méregtelenítő hatásának felel meg! A sószappan hatása látványosan csökkenti a cellulitiszt, oldja a bőr alatti kötőszövetek között lerakódott méreganyagot! A sót úgy teheti élete részévé, hogy nem kell változtatni életritmusán. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható. Az immunrendszerét erősíti vele, akár belsőleg, akár külsőleg használja! A Himalájából származó természetes őssó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Egységesen hat Test – Lélek – Szellem szinten. A Himalája só használható csecsemőkortól életünk végéig! A Himalája só étkezési célra történő napi használatán túl egyéb felhasználási lehetőségeke is kínál, mint a sóoldattal végzett ivókúra, inhalálás sóoldattal, sófürdő, borogatás, sóing és melegpakolás! A só jól használható a szájápolás és a sport területén is! forrás: http://zoldsziget.startuzlet.hu/kategoria/himalaja_so_.htmlhimajája sólúgosításásványi anyagok
2011.12.22. 08:30
Himalája só
A túlzott konyhasó negatív hatásai közismertek: magas vérnyomás, szívelégtelenség, vízvissza tartás stb. Nem véletlenül korlátozzák sokszor az orvosok a sófogyasztást. Hagyományos konyhasót akkor is fogyasztunk, ha egyáltalán nem használunk sószórót, ugyanis a feldolgozott – dobozos, palackozott, zacskós, fagyasztott vagy konzerv – élelmiszerek, éttermi ételek rendszerint mindegyike sok sót tartalmaz. A só szükséges a szervezet számára mert meghalnánk nélküle. De itt is a túlfinomított tiszta vegyi anyag a fő probléma. A kereskedelemben kapható só a bányászott sóból radikális finomítás után kapott só, jellege megváltozik, az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszer lesz, ezt visszük be a szervezetünkbe! Miért jobb a Himalája só, mint a hagyományos só? A hagyományos konyhasóval szemben a Himalája őssó tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem! Így természetes formában tartalmazza a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet, köztük a jódot is! A Himalája sóban nincs tapadásgátló, sem csomósodásgátló anyag. A Himalája só erősen lúgosító hatású. A Himalájából származó őssó a világ egyik legértékesebb sójaként van számon tartva. Himalája só használati előnyei: A Himalája étkezési sóval egyszerűen, a napi étkezés során juttatja be szervezetébe a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet! A fürdősóból vett 30 perces sófürdő 3 napi böjt méregtelenítő hatásának felel meg! A sószappan hatása látványosan csökkenti a cellulitiszt, oldja a bőr alatti kötőszövetek között lerakódott méreganyagot! A sót úgy teheti élete részévé, hogy nem kell változtatni életritmusán. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható. Az immunrendszerét erősíti vele, akár belsőleg, akár külsőleg használja! A Himalájából származó természetes őssó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Egységesen hat Test – Lélek – Szellem szinten. A Himalája só használható csecsemőkortól életünk végéig! A Himalája só étkezési célra történő napi használatán túl egyéb felhasználási lehetőségeke is kínál, mint a sóoldattal végzett ivókúra, inhalálás sóoldattal, sófürdő, borogatás, sóing és melegpakolás! A só jól használható a szájápolás és a sport területén is! forrás: http://zoldsziget.startuzlet.hu/kategoria/himalaja_so_.htmlhimajája sólúgosításásványi anyagok
2011.12.22. 08:30
Himalája só
A túlzott konyhasó negatív hatásai közismertek: magas vérnyomás, szívelégtelenség, vízvissza tartás stb. Nem véletlenül korlátozzák sokszor az orvosok a sófogyasztást. Hagyományos konyhasót akkor is fogyasztunk, ha egyáltalán nem használunk sószórót, ugyanis a feldolgozott – dobozos, palackozott, zacskós, fagyasztott vagy konzerv – élelmiszerek, éttermi ételek rendszerint mindegyike sok sót tartalmaz. A só szükséges a szervezet számára mert meghalnánk nélküle. De itt is a túlfinomított tiszta vegyi anyag a fő probléma. A kereskedelemben kapható só a bányászott sóból radikális finomítás után kapott só, jellege megváltozik, az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszer lesz, ezt visszük be a szervezetünkbe! Miért jobb a Himalája só, mint a hagyományos só? A hagyományos konyhasóval szemben a Himalája őssó tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem! Így természetes formában tartalmazza a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet, köztük a jódot is! A Himalája sóban nincs tapadásgátló, sem csomósodásgátló anyag. A Himalája só erősen lúgosító hatású. A Himalájából származó őssó a világ egyik legértékesebb sójaként van számon tartva. Himalája só használati előnyei: A Himalája étkezési sóval egyszerűen, a napi étkezés során juttatja be szervezetébe a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet! A fürdősóból vett 30 perces sófürdő 3 napi böjt méregtelenítő hatásának felel meg! A sószappan hatása látványosan csökkenti a cellulitiszt, oldja a bőr alatti kötőszövetek között lerakódott méreganyagot! A sót úgy teheti élete részévé, hogy nem kell változtatni életritmusán. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható. Az immunrendszerét erősíti vele, akár belsőleg, akár külsőleg használja! A Himalájából származó természetes őssó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Egységesen hat Test – Lélek – Szellem szinten. A Himalája só használható csecsemőkortól életünk végéig! A Himalája só étkezési célra történő napi használatán túl egyéb felhasználási lehetőségeke is kínál, mint a sóoldattal végzett ivókúra, inhalálás sóoldattal, sófürdő, borogatás, sóing és melegpakolás! A só jól használható a szájápolás és a sport területén is! forrás: http://zoldsziget.startuzlet.hu/kategoria/himalaja_so_.htmlhimajája sólúgosításásványi anyagok
2011.12.22. 08:30
Receptek a jó közérzethez
Évek óta halljuk, hogy a helytelen táplálkozás túlzott elsavasodásához, ez pedig betegségek kialakulásához vezethet. Végh Tamás, az Étrend Egyesület közétkeztetési szekciójának elnöke olyan recepteket ajánl, amelyek segítenek helyreállítani szervezetünk sav-bázis egyensúlyát. Jó tudni, hogy a lúgosító ételek hatására nemcsak közérzetünk javul, de akár néhány felesleges kilótól is megszabadulhatunk.
2010.10.14. 15:55
Sav-bázis egyensúly - a divattéma szakmai szemmel
Mára divattá vált a lúgosítás, ennek köszönhetően rengeteg információ él a köztudatban a savas és bázikus étrendről, az egyensúly kialakításának módjairól - sokszor sajnos hibásan. Kreisz Andrea dietetikus, a Harmonet szakértője segít eloszlatni ezeket a tévedéseket.
2010.10.05. 08:10
Harmonet.hu
Lénárt Gitta: Élő ételek könyve: Lúgosítás természetesen
Az élő - azaz nyers, 43 ?C fölé nem hevített - ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik.
2010.07.28. 14:30
Harmonet.hu
Hogyan csináld? A lúgosítás
A savas pH rossz. Értem? Ezért lúgosítani kell, de mégis hogyan? Nos, ennek most alaposan utánanéztünk! Vannak alapvető dolgok, amiket be kell tartani, ha tetszik, ha nem. A testmozgás legyen a mindennapi rutinunk része, mint az evés, mondjuk. Nem hiszem, hogy nincs időd! Mennyit nézel tévét? Na, cseréld le. Még ma le kell szokni a cigiről és az alkoholról. A legfontosabb pedig az étkezés, akkor részletezzük!
2010.05.31. 06:30
Harmonet.hu
Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2010-05-16
Ma könnyű nyugtalanság uralkodhat el rajtunk. Ennek remek levezetése lehet egy kirándulás a friss levegőn. Nem kell óriási távolságokat gyalogolnunk, elég egy kényelmes és ráérős séta is. Érdemes ma sportolnunk, - különösen karizmaink fejlődhetnek látványosan. Ezt akkor érjük el a legjobb eredménnyel, ha súlyzógyakorlatokat végzünk, vagy meglátogatjuk az edzőtermet. Az izomláz enyhíthető lúgosító ételek fogyasztásával.
2010.05.16. 08:00
Harmonet.hu
Lúgosítás tavasszal: tiltott és ajánlott étrend
Újra itt a tavasz! Ilyenkor szinte már mindenki érzi azt a bizonyos terhet és mondogatjuk: tavaszi fáradtság van rajtam - szinte meg is szoktuk. Elkerülhető? Fitten már tavasszal is.
2010.04.21. 07:10
Harmonet.hu
Lúgosítsunk! De miért is? Mit is jelent a lúgosítás?
Szokás szerint, mielőtt még csak úgy, "in medias res" elkezdeném sorolni a különböző lúgosító növényeket, módszereket, jöjjön egy kis bevezető eszmefuttatás erről a manapság oly "divatos" tevékenységről...
2010.02.16. 07:19
Csaladinet.hu
Hogyan készítsünk zöld levest?
A lúgosító ételek a reneszánszukat élik mostanában. Nem diétás megfontolásból, de annak is beillő levesfinomságot ajánlunk a levesek, és a zöldségek kedvelőinek.
2010.02.15. 11:10
Edenkert.hu
Legyünk lúgosak!
A lúgosítás a legújabb divat, azaz szervezetünk savas-bázikus állapotának lúgos irányba módosítása. De hogyan is kapott lábra ez a módi?
2009.09.21. 11:13
Stop.hu
Sikeres savtalanítás szőlővel - szépülj szezonban
Teljes értékű táplálék, ha kizárólag gabonafélét és szőlőt fogyasztunk; szervezetünk mindenhez hozzájut, amire jó teljesítőképességéhez, egészségéhez szüksége van. Vértisztító, izomroboráló, látásjavító olaja. Leghasznosabb azonban a gyomor-, és bélbajok savasság esetén! Szépítő lúgosítás szőlővel.
2009.07.30. 15:14
Harmonet.hu
Ne félj tőle! Böjtölés, salaktalanítás, lúgosítás
A bélrendszer terheltsége, a gyomron át, a szervezet elsavasodása, korunk egyik legnagyobb betegsége. Noha egyszerű tisztító módszerekkel pl. rendszeres beöntéssel is megelőzhető a baj, ma hajlamosak vagyunk gyógyszereket szedni és egy évben jó esetben is legfeljebb egy alkalommal böjtölni. A salaktalanítás története.
2009.05.26. 08:00
Harmonet.hu
A biztos fogyás titka - Lúgosíts!
Napjaink egyik legnépszerűbb fogyókúrás trendje a lúgosítás, mely az elhízásért a szervezet elsavasodását teszi felelőssé. Ismerd meg a lúgosító étrendet!
2008.10.18. 17:48
Femina.hu