legnagyobb

A legfrissebb hírek, cikkek, információk gyűjteménye legnagyobbakkal kapcsolatban.

 Luxemburg a "<strong>legnagyobb</strong> autós nemzet" Európában, hogy állunk mi?
Luxemburg a "legnagyobb autós nemzet" Európában, hogy állunk mi?
A miniállamban 661 autó jut minden ezer lakosra.
ma, 12:30
Hvg.hu
 Videó is kiszivárgott a Galaxy Note 8-ról
Videó is kiszivárgott a Galaxy Note 8-ról
A benchmarkok és képek után most egy videón látható, hogyan kell elképzelnünk majd az év egyik legnagyobb dobásának ígérkező Galaxy Note 8 megjelenését.
ma, 11:25
Hvg.hu
Milliók élnek nyomorban a világ egyik vezető pénzügyi központjában
Milliók élnek nyomorban a világ egyik vezető pénzügyi központjában
A csillogó felhőkarcolók és luxusüzletek mellett mostanra Hongkongban az egyik legnagyobb a jövedelmi egyenlőtlenség. Miközben az ingatlanüzletben is érdekelt dollármilliárdosok egyre gazdagabbak...
ma, 10:32
Portfolio.hu
hirdetés
A kurzus, ami felkészíthet a világ legnagyobb pénzügyi piacán való kereskedésre
A befektetések révén megannyi módon lehet pénzt keresni. Befektethetsz a tőzsdén, vehetsz és eladhatsz, miközben különböző szempontok alapján megpróbálod kitalálni, hogy a piacok hogyan fognak reagálni. Befektethetsz egy üzletbe, és kaphatsz egy kis részesedést egy olyan cégtől, amely szerinted a következő Facebook vagy Google lehet.
ma, 10:15
Profitline.hu
Letették a BudaPart beruházás alapkövét
Ünnepélyes keretek között letették a BudaPart, Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjének alapkövét. A fejlesztő Property Market Kft. egyidőben két lakóház és egy irodaház építését kezdi meg.
ma, 10:15
Profitline.hu
Bachhal ünnepel az új orgona
Fesztivált rendez a Budavári Evangélikus Templom annak örömére, hogy elkészült Magyarország legnagyobb barokk stílusú orgonája. [...] Bővebben!
ma, 07:53
Kulturpart.hu
Itt a lista: ezekre az egyetemi karokra lesz a legnehezebb bekerülni a 2017-es felvételin
Már hetek (hónapok) óta azon gondolkodtok, vajon sikerül-e bejutni a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára? Mutatjuk, melyek idén a legnépszerűbb egyetemi karok, hol lesz a legnagyobb verseny a hallgatói helyekért.
ma, 07:50
Eduline.hu
A bőrrák okai
Ugrásszerűen megnőtt a bőr daganatos elváltozásainak gyakorisága az elmúlt egy évtizedben, ezen belül a legsúlyosabb ráktípus, a melanoma előfordulása emelkedett a legnagyobb mértékben: csaknem másfélszeresére. ...
ma, 06:00
Hazipatika.com
Magyarország továbbra is a közepesen kockázatos európai befektetési célpontok közé tartozik
Magyarország Spanyolországgal, Olaszországgal, illetve Bulgáriával együtt a közepesen kockázatos országok közé tartozik – ez derül ki a világ legnagyobb hitelbiztosítója, az Euler Hermes által publikált legfrissebb nemzetközi elemzésből. Az ország kockázati szintjét kedvezőtlenül befolyásolták a szokatlan gazdaságpolitikai intézkedések, az államadósság mértéke, az árfolyamingadozás, illetve a bankszektor sérülékenysége, ugyanakkor nemzetközi megítélésünket javítja az autóipar szakosodása és a folyó fizetési mérlegben 2010 óta mutatkozó többlet.
ma, 05:10
Profitline.hu
5 jó tanács, hogy jó munkát kapj a nyárra
Sok diák számára a nyár nem csak a pihenésről és szórakozásról, de a munkáról is szól. Az ország legnagyobb magyar álláskereső oldalán minden hónapban közel azonos számú, tanulók által is végezhető munkát hirdetnek meg a cégek, de a jelentkezések száma a nyár elején háromszorosára növekszik. Az, hogy ki kapja meg a legjobb lehetőséget, gyakran csak pár apróságon múlik.
tegnap, 23:20
Profitline.hu
hirdetés
 Elment Helmut Kohl, a történelem kegyeltje
Elment Helmut Kohl, a történelem kegyeltje
Élete főműve a német újraegyesítés volt, álma pedig a minél egységesebb Európa – Helmut Kohl volt német kancellár gőzhengerként ment előre a nagypolitikában, kiváló érzékkel fedezte fel "a pillanatokat", terveit akkor is megvalósította, ha tudta, hogy belebukhat. Pénteken az elmúlt fél évszázad alighanem legnagyobb hatású német politikusa távozott.
tegnap, 21:42
Hvg.hu
Helmut Kohl ihlette a magyar bűnfilm legnagyobb jelenetét
Kardos doktor Helmut Kohl-lal próbál érvelni az őt megverni kívánó korpulens németnek.
tegnap, 19:32
Hetivalasz.hu
A karitatív munka az employer branding fontos eszköze
Egyelőre nem dúskálnak itthon a cégek a karitatív kezdeményezésekben, holott az egyik legnagyobb kihívásra, a munkaerő megtartására nyújthat megoldást. Hiszen az önkéntes munka elősegíti a személyes fejlődést, erősíti a vállalat iránti elkötelezettséget és javítja a munkahelyi légkört, ezáltal csökkentve a fluktuációt.
tegnap, 17:55
Profitline.hu
Hipszter szupermarketet vesz az Amazon
Hipszter szupermarketet vesz az Amazon
A világ egyik legnagyobb online boltja 13700000000 dollárt fizetne a Whole Foods láncért.
tegnap, 16:29
Index.hu
SE: jelentősen nőtt a melanómások száma az elmúlt évtizedben
SE: jelentősen nőtt a melanómások száma az elmúlt évtizedben
Ugrásszerűen nőtt a bőr daganatos elváltozásainak gyakorisága az elmúlt egy évtizedben, ezen belül a legsúlyosabb ráktípus, a melanóma előfordulása emelkedett a legnagyobb mértékben, csaknem másfélszeresére - olvasható a Semmelweis Egyetem (SE) MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
tegnap, 16:20
Drinfo.hu
Nagyot bukó kapitányok a Storcknak adott esélyről: jogos, korrekt döntés
Nagyot bukó kapitányok a Storcknak adott esélyről: jogos, korrekt döntés
Bernd Storck második esélyének értékelésébe bevontuk a magyar válogatott elmúlt húsz évének legnagyobb kudarcai miatt menesztett edzőket.
tegnap, 14:52
Hir24.hu
A <strong>legnagyobb</strong> guruk tippjei - Ebbe fektess idén!
A legnagyobb guruk tippjei - Ebbe fektess idén!
Kifejezetten jó a hangulat idén a világ tőzsdéin, a vezető részvényindexek több fontos kockázati tényező (választások, terrorcselekmények, Brexit stb.) ellenére csak idén 5-15 százalékot emelkedtek,...
tegnap, 14:22
Portfolio.hu
Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként is
Fontos tudni, hogy az utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon, így a betegség kezelése jelenti jelenleg a legnagyobb terhet az egészségügyi finanszírozónak (2015-ben több mint 44,9 milliárd forintot költöttek rá). ...
tegnap, 14:07
Hazipatika.com
Szigorítás helyett ágazatra szabott megoldásokat kérnek a szőlő- és borszektor képviselői
Szigorítás helyett ágazatra szabott megoldásokat kérnek a szőlő- és borszektor képviselői
Az Európai Bizottság javaslata szerint minden alkoholos ital címkéjén fel kellene tüntetni annak kalóriatartalmát, valamint figyelmeztetni a fiatalokat az alkoholfogyasztás és az ittas vezetés veszélyeire. A négy legnagyobb európai lobbiszervezet (CEEV, Copa-Cogeca, CEVI, EFOW) levélben fogalmazta meg közös álláspontját, amelyet az Európai Parlament „Bor, párlatok és minőségi élelmiszerek” munkacsoportjának juttattak el. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) is csatlakozott az európai szintű szakmai összefogáshoz, emellett a Wine in Moderation program nemzeti koordinátoraként nemcsak az önszabályozást, hanem a felelős alkoholfogyasztást is tevékenyen támogatja - írja a HNT.
tegnap, 14:00
Piacesprofit.hu
Nem taroltak tavaly a legnagyobb hazai webáruházak
Tavalyelőtt elsöprő lendületet produkált a tíz legnagyobb online áruház. A most publikált 2016-os adatok viszont már jóval visszafogottabb növekedést mutatnak.
tegnap, 13:41
Bitport.hu
Hallgasd meg a Waberer's vezérét!
Miként vált a magyarországi Waberer's International Zrt. Európa egyik legnagyobb nemzetközi fuvarozó vállalatává? Hogyan tudja fenntartani versenyképességét a több mint 3600 kamionból álló...
tegnap, 13:05
Portfolio.hu
A meztelenruha a legnagyobb nyári trend!
Nem sokat takar, de jól néz ki!
tegnap, 12:58
Glamouronline.hu
Megtámadták a kampányoló politikusnőt, elájult
Megtámadták a kampányoló politikusnőt, elájult
Eszméletét vesztette Nathalie Kosciusko-Morizet volt miniszter, a legnagyobb francia ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak képviselőjelöltje csütörtökön egy piacon, ahol egy járókelő inzultálta, miközben kampányolt. Forrás: Nők Lapja Café: Megtámadták a kampányoló politikusnőt, elájult
tegnap, 12:55
Nlcafe.hu
Az ABB technológiájára épül a világ legnagyobb vízre telepített kísérleti naperőműve
A rendelkezésre álló szárazföld szűkössége Szingapúrban erősen korlátozza a napenergia hasznosításának lehetőségeit. Az úszó napelemek alkalmazása azonban életképes alternatívát kínálhat a vízzel övezett városállam számára is. Az úszó napelemek akár 11%-kal is hatékonyabbak lehetnek, mint az értékes termőföldre telepített társaik. Az innovatív technológiák fejlesztésében élenjáró ABB szállítja a legfontosabb elemeit annak az 1 megawatt teljesítményű úszó fotovoltaikus kísérleti rendszernek („testbed”-nek), amely mérföldkőnek számít a napenergia-hasznosítás terén. A másfél futballpálya nagyságú telep 1 hektár területű. A rendszerben termelt, 250 háztartás áramigényét fedező energiát az országos villamosenergia-hálózatba fogják betáplálni.
tegnap, 11:50
Profitline.hu
Botrány a biztosító-óriásnál: leállították a termékek értékesítését
A múlt héten letartóztatták az egyik legnagyobb kínai biztosító, az Anbang vezérét, a bankfelügyeleti szervek pedig megkérték az ország pénzintézeteit, hogy ne forgalmazzák a biztosító termékeit....
tegnap, 09:42
Portfolio.hu
Indul a 25. Telekom VOLT Fesztivál
25 évvel ezelőtt 5 zenekarral és 800 vendéggel indult útjára a soproni Telekom VOLT Fesztivál története. Azóta több ezer hazai fellépő mellett százával fordultak meg világsztárok Magyarország egyik legnagyobb és legszerethetőbb fesztiválján, amelyet tavaly Európa legjobbjának választottak. A line-upban idén is világsztárok egész sora vonul fel: a Linkin Parktól Ellie Gouldingig, az Imagine Dragonstól Martin Garrixig. A nyitónapon második alkalommal adják át a Petőfi Zenei Díjakat.
tegnap, 09:33
Stylemagazin.hu
A jelen okos szépítői
Egy hajkefe, amely olvas a fejbőrünkről és egy tapasz, amely figyelmeztet, ha túlzásba visszük a napozást. Néhány példa a világ legnagyobb szépségipari vállalatának technológiai újításai közül, melyeket a franciaországi Viva Tech világkonferencián mutatnak be. Az esemény a digitális világnak azt jelenti, amit az autóiparnak a genfi autószalon.
tegnap, 09:00
Marieclaire.hu
Bedőlt hitelek eladók, tessék, csak tessék!
Hatalmas összegben készül nem teljesítő hitelek és hozzájuk tartozó ingatlanok eladására Európa egyik legnagyobb bankja, a spanyol Banco Santander - írja a Bloomberg. A 15 milliárd eurós névértékű...
tegnap, 08:15
Portfolio.hu
Itt a lista: ezekre az egyetemekre lesz a legnehezebb bekerülni idén
Lassan közeledik az érettségi szezon vége - persze a középszinten szóbelizők még pár napig izgulhatnak -, így valószínűleg már mindenki elkezdte számolgatni a felvételi pontjait. Ma megmutatjuk, melyik egyetemre jelentkeztek a legtöbben a 2017-es felvételin, hol lesz a legnagyobb a harc a hallgatói helyekért.
tegnap, 07:55
Eduline.hu
Magyarországon a világ legjobb kávéi
A Hungexpo ad otthont ezekben a napokban a World of Coffee rendezvénynek, amely a világ egyik legnagyobb kávés kiállítása. ...
tegnap, 06:30
Hazipatika.com
Mi, az angyalok korábban már megvitattuk veled a szabad akarat tárgykörét, többszörösen elismételtük, miként és miért kell segítséget kérned tőlünk ahhoz, hogy megajándékozhassunk támogatásunkkal. Emlékezz rá, hogy szívesen fogadjuk szüntelen segélykéréseidet, így sose aggódj amiatt, hogy túlterhelsz bennünket. A kommunikációért és a szolgálatért élünk, és örömünket leljük ezekben a tevékenységekben. Minél többször kérsz tőlünk támogatást, annál jobban tudunk közösen, összhangban dolgozni - és a csapatmunka pillanatai okozzák a legnagyobb örömöt számunkra. Mindenben szeretünk segíteni neked, kedves Egyetlenünk! Arra kérünk, hogy ne feledd el igénybe venni segítségünket a nap folyamán.Gondolat a mai napra: Az angyalaimmal mindenről tudok beszélgetni. Nem felejtek el segítséget kérni tőlük, és nyitottan be is fogadom azt. Az angyalaim minden apró-cseprő dologban a segítségemre szeretnének lenni.Doreen VirtueFacebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=tsAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
csütörtök, 23:13
Elozoeletek.hu
Style kedvencek: a szezon legjobb high fashion darabjai
A trendek meghatározói alapvetően mindig a legnagyobb divatházak, hiszen ők azok, akik már legalább fél évvel előre megmutatják a világnak, hogy mi az, amit a következő szezonban viselni fogunk, függetlenül attól, hogy hol vásárolunk. Mindemellett érdemes szem előtt tartani azt a tényt is, hogy egy-egy high fashion időtállóbb, és minőségibb is, így igazán jó befektetés lehet. Éppen ezért, most összegyűjtöttük a nyári szezon legjobbjait!
csütörtök, 22:58
Stylemagazin.hu
 Miért különleges ez a hajó? A fotók alapján sose találná ki
Miért különleges ez a hajó? A fotók alapján sose találná ki
Szolgálatba állt a világ minden bizonnyal legnagyobb gyémántkotró hajója Namíbia partjainál.
csütörtök, 18:30
Hvg.hu
Itt a <strong>legnagyobb</strong> webáruházak listája
Itt a legnagyobb webáruházak listája
A GKI Digital harmadik éve publikálja a hazai online kiskereskedelem 10 legnagyobb szereplőjének rangsorát. A lista élén továbbra is az Extreme Digital áll.
csütörtök, 18:30
Piacesprofit.hu
Szavazz a legszebb egyetemi campusra! Eddig a Debreceni Egyetem vezet
Úgy tűnik, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem campusát tartjátok a legszebbnek, hétfő óta legalábbis erre a két intézményre szavaztak a legtöbben - arra kértünk ugyanis titeket, mondjátok meg, a legnagyobb felsőoktatási intézmények közül melynek van a legszebb campusa.
csütörtök, 18:10
Eduline.hu
Óriáshajóval keresik a tengerfenéken a gyémántot Namíbiánnál
Óriáshajóval keresik a tengerfenéken a gyémántot Namíbiánnál
Elindult a világ legnagyobb gyémántkotró hajója. Az Anglo American bányatársaság leányvállalata, a De Beers és Namíbia közös vállalata által üzemeltetett hajó az afrikai ország partjainál keresi a...
csütörtök, 18:10
Portfolio.hu
Óriáshajóval keresik a tengerfenéken a gyémántot Namíbiánál
Óriáshajóval keresik a tengerfenéken a gyémántot Namíbiánál
Elindult a világ legnagyobb gyémántkotró hajója. Az Anglo American bányatársaság leányvállalata, a De Beers és Namíbia közös vállalata által üzemeltetett hajó az afrikai ország partjainál keresi a...
csütörtök, 18:10
Portfolio.hu
Magyar kutatók eredménye segíti majd a világ legnagyobb űrtávcsövének munkáját
A 2018 végén felbocsátandó James Webb űrtávcső távoli csillagok, bolygórendszerek és galaxisok infravörös sugárzását vizsgálja majd.
csütörtök, 17:45
Gondola.hu
Szintetikus színképkönyvtárat küld az ELTE az űrbe
Szintetikus színképkönyvtárat küld az ELTE az űrbe
Magyar kutatók eredménye segíti majd a világ legnagyobb űrtávcsövének, a James Webb Űrteleszkóp munkáját.
csütörtök, 17:37
Index.hu
Margaréta: ez aztán Nyeremény!
A legnagyobb harc a győzelemért a 40 km-es távon zajlott.
csütörtök, 16:10
Heol.hu
Fidesz: Gy. Németh csak magát és Gyurcsányt mosdatja
Gy. Németh Erzsébet tiltakozásának adott hangot a Budapest Szíve programmal kapcsolatos eljárás megszüntetése miatt. A Fidesz szerint ezzel szemben az ellenzéki politikus érintett minden idők legnagyobb korrupciós botrányában, ráadásul Gyurcsány Ferencet is mentegeti. [...] Bővebben!
csütörtök, 14:40
Mandiner.hu
Eladja részvényeit a Wizz Air legnagyobb befektetője
Az Indigo Partners 2005 óta volt a Wizz Air legnagyobb befektetője, most viszont 10 millió részvényt dob a piacra.
csütörtök, 14:39
Index.hu
Több mint kétszáz féle sör a nyárnyitó négynapos Belvárosi Sörfesztiválon
A legnagyobb sörgyárak képviseltetik magukat, akik klasszikus és új ízeket egyaránt felvonultatnak.
csütörtök, 14:14
Elelmiszeronline.hu
Szépségkalauz: ezt tedd meg minden nap a bőrödért
Szépségkalauz: ezt tedd meg minden nap a bőrödért
A rohanó hétköznapok során az emberek nagy részének eszébe sem jut, hogy a legnagyobb szervünknek is odafigyelésre van szüksége. Pedig már azzal is sokat teszünk érte, ha megfelelő módon ápoljuk.Forrás: Nők Lapja Café: Szépségkalauz: ezt tedd meg minden nap a bőrödért
csütörtök, 14:00
Nlcafe.hu
Sörben úszik a belváros
Sörben úszik a belváros
Megnyitott a Belvárosi Sörfesztivál, egész hétvégén több mint kétszázféle sör kóstolható a Szabadság téren. A rendezvény a minőségi sörfogyasztást támogatja, és a legnagyobb sörgyárak, import sörkülönlegességek és újhullámos főzdék termékeit egyaránt felvonultatja. A belépés ingyenes, a sörkedvelőknek csak a fesztiválpoharat kell megvásárolniuk.  
csütörtök, 13:48
Mmonline.hu
Magyar kutatók segítik a legnagyobb űrtávcső munkáját
Színképadatbázis segítségével ismerhetjük meg jobban a csillagokat.
csütörtök, 13:45
Origo.hu
Megvannak a <strong>legnagyobb</strong> webáruházak
Megvannak a legnagyobb webáruházak
A toplista szereplői tavaly együttesen nettó 110 milliárd forint forgalmat realizáltak online értékesítésből., azonban a bővülés dinamikája lassult. A GKI Digital rangsorát továbbra is az Extreme Digital vezeti.  
csütörtök, 13:24
Mmonline.hu
Mi van már itt? A Fidesz által támogatott szervezet ekézi Rogánékat?
El kéne felejteni a plakátokat - mondja a stratégiai igazgató a legnagyobb kormányzati plakátozás közepette.
csütörtök, 13:15
Hetivalasz.hu
 Fotók: Dennis Rodman egy igazi mesterművel kedveskedett az észak-koreai miniszternek
Fotók: Dennis Rodman egy igazi mesterművel kedveskedett az észak-koreai miniszternek
Észak-Korea egyik legnagyobb rajongója négy év alatt már ötödjére látogatott a kommunista országba, ahol most a helyi kosárlabda-válogatott egyik edzését tekintette meg, Kim Il Guk észak-koreai sportminiszter társaságában.
csütörtök, 12:40
Hvg.hu
Tovább szárnyalnak a Mészáros-papírok
A tegnapi nagyobb emelkedés után ma már mínuszban indította a napot a BUX, a blue chipek közül az OTP és a Richter papírjai mutatják a legnagyobb esést. A nyugat-európai tőzsdéket szintén mérsékelt...
csütörtök, 11:25
Portfolio.hu
Brüsszel megcsinálta az eddigi <strong>legnagyobb</strong> rezsicsökkentést
Brüsszel megcsinálta az eddigi legnagyobb rezsicsökkentést
Tíz év után ma búcsút intünk az uniós roamingdíjaknak. Egy nagy lépés a valódi integráció felé.
csütörtök, 11:24
Hir24.hu
A terrorfenyegetettség a legnagyobb veszély Ausztriában
Az iszlám szélsőségesség és a terrorfenyegetettség továbbra is a legnagyobb veszély Ausztria belső biztonságára - idézte az osztrák alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal (BVT) vezetőjét, Peter Gridlinget a Kurier című lap online kiadása csütörtökön
csütörtök, 10:48
Gondola.hu
A képzett EU-s munkavállalók több mint fele elhagyhatja Nagy-Britanniát
A képzett EU-s munkavállalók több mint fele elhagyhatja Nagy-Britanniát
A legnagyobb brit vállalatoknál dolgozó, az Európai Unióból érkezett képzett munkavállalók többsége azt állítja, hogy még az előtt elhagyja az országot, hogy a Brexit bekövetkezik – mindez Nagy-Britanniában az egészségügy mellett számos szektort hátrányosan érinthet.
csütörtök, 10:46
Élőben.hu
A motorosok 70%-a vétlen a többjárműves ütközésekkor
A melegebb évszakokban a motorosok kirajzanak az útra, és ezzel párhuzamosan sajnos a közúti balesetek száma is megemelkedik. A motorosok vannak a legnagyobb veszélyben az utakon: esetükben 18-szor nagyobb a halálos közúti baleset kockázata, mint az autóvezetők esetében. 2016-ban Magyarországon összesen 1316 személyi sérüléses közúti motorbaleset történt, amelyek során 50 motoros vesztette életét. Ráadásul az úgynevezett „többjárműves” közúti balesetekben (pl. autó és motor ütközésekor) a motorosok 70-75%-ban vétlenek.
csütörtök, 09:35
Profitline.hu
Közép-Európa legnagyobb vízi játszótere nyílt meg a Tisza-tavon
A közép-Európa legnagyobb vízi-vidámparkja Sarud, az "Élményfalu" elnevezést joggal birtokló község területén található. Hó elején adták át, a tesztüzemet követően pedig június 12-én hivatalosan is megnyitotta kapuit az ország egyetlen vízi játszótere.
csütörtök, 09:25
Csaladinet.hu
Kávékánaán Budapesten
Már javában tart Európa legnagyobb kávés rendezvénye, a World of Coffee, amelynek idén a budapesti Hungexpo ad otthont. Június 13-15. között a világ 100 országából érkeznek résztvevők, a program-kínálatban versenyek, inspiráló szimpóziumok, szemináriumok, oktatóműhelyek és természetesen kapcsolatépítési lehetőségek.  
csütörtök, 08:51
Mmonline.hu
World of Coffee: a világ legfinomabb kávéi Budapesten!
Hatalmas érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit Európa legnagyobb kávés rendezvénye, a World of Coffee, amelynek idén a budapesti Hungexpo ad otthont. Június 13-15. között a világ 100 országából érkeznek résztvevők, a program-kínálatban versenyek, inspiráló szimpóziumok, szemináriumok, oktatóműhelyek és természetesen kapcsolatépítési lehetőségek. Az idei kiemelt vendég: Mexikó, a világ egyik legnagyobb kávégyártója, az országban közel félmillió kistermelőnek és családjának a kávé jelenti az egyetlen megélhetési lehetőséget.
csütörtök, 08:23
Stylemagazin.hu
Mindennap rajzol diákjainak a kreatív tanár
Mindennap rajzol diákjainak a kreatív tanár
A szuper jó fej töritanár mindennap előrukkol valamilyen inspiráló és szupercuki rajzzal diákjai legnagyobb örömére.Forrás: Nők Lapja Café: Mindennap rajzol diákjainak a kreatív tanár
szerda, 22:30
Nlcafe.hu
Másfélszeresére nőtt a melanómás betegek száma az elmúlt évtizedben
Ugrásszerűen megnőtt a bőr daganatos elváltozásainak gyakorisága az elmúlt egy évtizedben, ezen belül a legsúlyosabb ráktípus, a melanóma előfordulása emelkedett a legnagyobb mértékben, csaknem a másfélszeresére – mondja Dr. Holló Péter.
szerda, 20:54
Webbeteg.hu
Huszonöt évet kapott a legnagyobb török ellenzéki párt politikusa
A Köztársasági Néppárt képviselőjét államtitkok kiszivárogtatásában találták vétkesnek.
szerda, 20:54
Index.hu
Miért taigetoszozzák az oktatást javító törvényt?
Az utóbbi évek legnagyobb oktatási botránya tört ki amiatt, hogy a parlament úgy döntött: európai mintára alakítja át a nehezebben tanuló gyermekek oktatását. Pedig ezek a gyerekek még képletesen sem kerülnek a Taigetoszra, ha már taigetoszozni akarunk, akkor inkább eddig voltak ott – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.
szerda, 18:47
Hetivalasz.hu
Czigány György lesz a Klasszik házigazdája
Immár hagyomány, hogy Tata legnagyobb fesztiválja előtt a komolyzene szerelmeseinek kedveznek a szervezők. Nem lesz ez máshogy ezúttal sem: a Pálma rendezvényházban várják csütörtökön 19 órakor a műfaj elkötelezettjeit, méghozzá minden eddiginél gazdagabb programmal és előadókkal.
szerda, 17:35
Kemma.hu
 Új rekord: a Teslában ülők vannak a <strong>legnagyobb</strong> biztonságban – videó
Új rekord: a Teslában ülők vannak a legnagyobb biztonságban – videó
Az amerikai gyártó nagyméretű crossover SUV modellje a kategóriájának legbiztonságosabb autója.
szerda, 15:00
Hvg.hu
Ez a pár az esküvőjén futotta le a félmaratont
Ez a pár az esküvőjén futotta le a félmaratont
Egy menyasszony legnagyobb vágya általában az, hogy igazi királylánynak érezhesse magát az esküvője napján. Ez a sportoló csajszi viszont dobta a hercegnősködést, és inkább lefutott 21 kilométert.
szerda, 15:00
Cosmopolitan.hu
Nyerj páros jegyet a The Gershwins®’ Porgy és Bess® operakoncertre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra
The Gershwins®’ Porgy és Bess® operakoncert Írta: George Gershwin, DuBose, Dorothy Heyward és Ira Gershwin BEMUTATÓ angol nyelven, magyar felirattal 2017. június 23. (péntek) és június 25. (vasárnap) Margitszigeti Szabadtéri Színpad  „Summertime”, „I Wants to Stay Here”, „A Woman is a Sometime Thing” – ismerős dallamok, a legnagyobb előadók, többek között Ella Fitzgerald és Louis Armstrong hangján megszólaló, visszatérő slágerek. Mégis ritkán adatik meg, hogy eredeti zenei környezetükben, élőben élvezhessük Gershwin kompozícióit, amelyeket a Porgy és Bess című művéhez megalkotott. A Budapesti Nyári Fesztivál idén erre kínál lehetőséget: szimfonikus koncert show formájában, amerikai sztárénekesekkel és hangulatos vetítéssel varázsolja a Margitsziget Nagyszínpadára a hazánkban ritkán látható, különleges műfajú Gershwin-operát. Gershwin 1935-ben írt zseniális jazz-operájának leginkább csak az önálló slágerré vált betétdalait ismeri a közönség. Pedig a művet – a történetszál olyan érzékeny és modern témái mellett, mint a faji és a nemi megkülönböztetés kérdése, vagy az elnyomottság elleni harc egyéni és kollektív tragédiái –, a zenei és nyelvi összetettség, valamint a különlegesen kevert, immár hamisítatlanul amerikaivá lett műfaja valódi kuriózummá teszik az operák világában. Zenéjében, amely az improvizáció érzetét kelti, szervesen egyesülnek az afroamerikai eredetű jazz, a tradicionális fekete zene, a blues és az indián népzene motívumai. A Porgy és Bess a hazai operaszínpadok ritkán játszott […] The post Nyerj páros jegyet a The Gershwins®’ Porgy és Bess® operakoncertre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra appeared first on Life magazin.
szerda, 14:11
Lifemagazin.hu
Balaton-átúszás 5 lépésben
Balaton-átúszás 5 lépésben
Közeleg az év egyik legnagyobb úszóeseménye, a 35. Lidl Balaton-átúszás. Még időben vagy, hogy elkezd a felkészülést – mi pedig megmutatjuk hogyan állj neki!Forrás: Nők Lapja Café: Balaton-átúszás 5 lépésben
szerda, 14:00
Nlcafe.hu
A HáziPatika.com pályázatán díjazták az Év magánrendelőit
A legnagyobb hazai életmódportál fontosnak tartja a magánegészségügy legkiválóbb szereplőinek elismerését, ezért idén már negyedik alkalommal hirdette meg az Év magánrendelője pályázatot.
szerda, 13:51
Mediainfo.hu
Komoly figyelmeztetés érkezett: megugrott a bőrrákosok száma
Ugrásszerűen nőtt a bőr daganatos elváltozásainak gyakorisága az elmúlt egy évtizedben, ezen belül a legsúlyosabb ráktípus, a melanóma előfordulása emelkedett a legnagyobb mértékben, csaknem másfélszeresére ... ...
szerda, 13:11
Napi.hu
Világsztárok érkeznek az EFOTT-ra
A hazai kedvencek mellett világsztárok fokozzák majd a hangulatot az egyetemisták legnagyobb nyári buliján július 11. és 17. között, Velencén.
szerda, 12:30
Mediainfo.hu
A magyarok többsége szerint nem a migráció, hanem az elszegényedés a <strong>legnagyobb</strong> gond
A magyarok többsége szerint nem a migráció, hanem az elszegényedés a legnagyobb gond
Szeriőz sajtót nagyjából senki sem olvas és az oroszok még mindig nem a legnépszerűbbek.
szerda, 12:18
Hir24.hu
Az RTL-, és a TV2-vezér cégeik eredményeiről
Az RTL-, és a TV2-vezér cégeik eredményeiről
Milyen tényezők befolyásolták a tavalyi üzleti eredményeket, hogyan alakult a nézettség és mit várnak 2017-től – többek között ezekről is nyilatkoztak a Marketing&Media magazinnak a legnagyobb hazai tévétársaságok vezérigazgatói. Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezetője beszélt az R-Time sikereiről is, míg Dirk Gerkens, a TV2 vezére a jelentős programinvesztíció hatásaira is kitért.  
szerda, 11:45
Mmonline.hu
Az RTL-, és a TV2-vezér cégeik eredményeiről
Az RTL-, és a TV2-vezér cégeik eredményeiről
Milyen tényezők befolyásolták a tavalyi üzleti eredményeket, hogyan alakult a nézettség és mit várnak 2017-től – többek között ezekről is nyilatkoztak a Marketing&Media magazinnak a legnagyobb hazai tévétársaságok vezérigazgatói. Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezetője beszélt az R-Time sikereiről is, míg Dirk Gerkens, a TV2 vezére a jelentős programinvesztíció hatásaira is kitért.  
szerda, 11:45
Mmonline.hu
Ennyit változtak a <strong>legnagyobb</strong> márkák logói a kezdetek óta
Ennyit változtak a legnagyobb márkák logói a kezdetek óta
Idővel minden változik, így van ez a márkák körében is. Egy jó brand pedig halad a korral, és nemcsak meglévő termékeit / szolgáltatásait újítja, hanem küllemét, logóját is. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan festettek a legnagyobb márkák logói a kezdetekkor és milyenek most.
szerda, 11:43
Starity.hu
Rekordot döntött a hétvégi Glamour Gardróbfrissítés
Az eddigi legnagyobb összegű pénzadomány gyűlt össze a Glamour Gardróbfrissítésen.
szerda, 11:38
Mediainfo.hu
Jönnek-mennek a milliárdok a magyar médiában
A harminc legnagyobb magyar médiacég összesen több mint 200 milliárd forint árbevételt produkált.
szerda, 10:59
Index.hu
Digitális aláírópadot és azonnali ATM pénzbefizetést újított az OTP Bank
Digitális aláírópadot és azonnali ATM pénzbefizetést újított az OTP Bank
A papírmentes ügyintézés irányába indult a legnagyobb hazai bank: a digitális aláírópad már az OTP Bank minden fiókjában elérhető. Az év végéig 200 befizetős ATM-et helyeznek ki, ezek segítségével a fióki nyitva tartástól függetlenül lehetősége van az ügyfeleknek pénzbefizetésre.
szerda, 10:00
Élőben.hu
Guiness rekord: közel 2 kilométeres a világ leghosszabb pizzája
Guiness rekord: közel 2 kilométeres a világ leghosszabb pizzája
Kalifornia egyik autópályáján készült margarita a legnagyobb pizza, amit valaha készítettek.
szerda, 09:51
Kisalfold.hu
Guiness rekord: közel 2 kilométeres a világ leghosszabb pizzája
Guiness rekord: közel 2 kilométeres a világ leghosszabb pizzája
Kalifornia egyik autópályáján készült margarita a legnagyobb pizza, amit valaha készítettek.
szerda, 09:51
Delmagyar.hu
Megvan, hol kereshetnek új menedéket a svájci bankokban őrzött milliárdok
Megvan, hol kereshetnek új menedéket a svájci bankokban őrzött milliárdok
Tavaly 5% feletti növekedéssel 166,5 ezer milliárd dollárra nőtt a globális magánvagyon, a régiók közül az ázsiai és csendes-óceáni régió mutatta a legnagyobb éves növekedést 9,5%-kal. A BCG friss...
szerda, 09:45
Portfolio.hu
Ma ünnepli 70. születésnapját Baló György
Ma ünnepli 70. születésnapját Baló György
A hazai televíziózás egyik legnagyobb alakja közel 50 éve van a pályán.
szerda, 09:38
Nyugat.hu
Botrány a biztosítónál: letartóztatták az elnököt?
Átmenetileg lemondott az egyik legnagyobb kínai biztosító, az Anbang Insurance Group vezetője, mert nem tudja ellátni teendőit, hivatalosan magánjellegű indokok miatt. Valószínűbb viszont, hogy ennél...
szerda, 09:34
Portfolio.hu
Melyik a legszebb magyar egyetemi campus? Szavazzatok!
Kíváncsiak vagyunk, szerintetek melyik a legszebb magyar egyetemi campus. Szavazzatok a legnagyobb egyetemek szépségversenyében.
szerda, 09:25
Eduline.hu
A pecás nem aggódta túl a hajója körül keringő nagy fehér cápát
A pecás nem aggódta túl a hajója körül keringő nagy fehér cápát
A világ legnagyobb ragadozó hala egész közel merészkedett egy ausztrál horgász hajójához Dél-Ausztráliában.
szerda, 07:17
Delmagyar.hu
Elérte legmagasabb pontját az ország egyik legkorszerűbb irodaháza és kutatás-fejlesztési központja
Tavaly szeptemberben kezdte el építeni a WING Zrt. az Ericsson Házat, amely a svéd vállalat új magyarországi székháza, egyúttal egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja lesz. A XI. kerületi Duna-parti, hatemeletes, 24 ezer négyzetméter alapterületű épület mostanra érte el legmagasabb pontját. Az építkezés a tervek szerint halad, az épület 2017 végére készül el.
szerda, 07:15
Profitline.hu
Egy mozdulattal baltázták el Budapest <strong>legnagyobb</strong> lehetőségét
Egy mozdulattal baltázták el Budapest legnagyobb lehetőségét
A pesti Duna-partra eddig alig lehetett lemenni, az úszó-vb miatt most végre sétányt építettek a partra. Ez történik, ha útépítők terveznek parkot. És ilyen lesz a Római-part is.
szerda, 07:10
Index.hu
Fehér házi káosz
A destruktív Bannon-szárny gyakorolja a legnagyobb befolyást az elnökre.
szerda, 05:35
Nepszava.hu
Fehér házi káosz
A destruktív Bannon-szárny gyakorolja a legnagyobb befolyást az elnökre.
szerda, 05:35
Nepszava.hu
A lakás a legnagyobb kincs
Bruttó vagyonuk 2015 végén elérte a 90 ezer milliárdot, míg ugyanez 2010-ben 73 ezer milliárdot tett ki.
szerda, 05:22
Nepszava.hu
A lakás a legnagyobb kincs
Bruttó vagyonuk 2015 végén elérte a 90 ezer milliárdot, míg ugyanez 2010-ben 73 ezer milliárdot tett ki.
szerda, 05:22
Nepszava.hu
Muszlimok, menekültek a célkeresztben
A legnagyobb arányban Magyarországon távolítottak el gyűlöletkeltő tartalmakat.
szerda, 05:10
Nepszava.hu
Muszlimok, menekültek a célkeresztben
A legnagyobb arányban Magyarországon távolítottak el gyűlöletkeltő tartalmakat.
szerda, 05:10
Nepszava.hu
A <strong>legnagyobb</strong> tévhitek a nyári vitaminpótlásról
A legnagyobb tévhitek a nyári vitaminpótlásról
Számtalan tévhit kering a köztudatban a vitaminokkal kapcsolatban, és ha ezeket készpénznek vesszük, azzal nem teszünk jót a szervezetünknek. Lássuk, mi az igazság a nyári vitaminpótlásról!
szerda, 05:00
Wellnesscafe.hu
5 hiba, ami miatt sosem fogsz lefogyni!
5 hiba, ami miatt sosem fogsz lefogyni!
Hetek, hónapok, netán évek óta próbálsz lefogyni, eredménytelenül? Minden bizonnyal a fogyókúrázók legnagyobb bakijainak egyikét követed el. Tudd meg, mi az, amit rosszul csinálsz!
szerda, 03:00
Wellnesscafe.hu
Az Európai Unió a világ legnagyobb gyógyszerexportőre
Az Európai Unió volt a világ legnagyobb gyógyszerexportőre tavaly - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi közléséből.
szerda, 01:45
Profitline.hu
8 ok, amiért a gyerkőc hisztije nem is olyan rossz dolog
Bár a lurkók által produkált hisztériás rohamok, dühkitörések elviselése és kezelése a szülőség egyik legnagyobb kihívása, ám a kicsik emocionális fejlődésének nagyon is fontos része, ezért az elfojtás, leszidás helyett, a megfelelő bánásmód a feladatunk. 
szerda, 00:00
Babanet.hu
 Gyógyszernagyhatalom lett Európa
Gyógyszernagyhatalom lett Európa
Az Európai Unió volt a világ legnagyobb gyógyszerexportőre tavaly – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi közléséből.
kedd, 23:10
Hvg.hu
 A top 50 Instagram-sztár alig írja ki, ha pénzt kapott a fotóért
A top 50 Instagram-sztár alig írja ki, ha pénzt kapott a fotóért
Az Instagram legnagyobb sztárjai kész vagyont tesznek zsebre egy-egy szponzorált fotó megosztásáért, de ezek 93 százalékáról derült ki, hogy nem felelnek meg az előírásoknak. Pedig pár kattintás lenne az egész.
kedd, 21:35
Hvg.hu
Az EU a világ <strong>legnagyobb</strong> gyógyszerexportőre
Az EU a világ legnagyobb gyógyszerexportőre
Az Európai Unió volt a világ legnagyobb gyógyszerexportőre tavaly - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi közléséből.
kedd, 20:12
Élőben.hu
A világ második legnagyobb olajipari cége jön létre
A General Electric és a Baker Hughes vezetőiből válogatott menedzsment irányítja majd.
kedd, 19:00
Origo.hu
Megint nehezítenek a cégtulajdonosok életén
Megint nehezítenek a cégtulajdonosok életén
Eléggé megnehezíti a székhelyszolgáltatók helyzetét a kormány egy új rendelettel. A legnagyobb változás, hogy júliustól ezek a cégek csak saját tulajdonú ingatlanban működhetnek.Forrás: Nők Lapja Café: Megint nehezítenek a cégtulajdonosok életén
kedd, 16:15
Nlcafe.hu
Besokallt a TASZ, bojkottálni fogják a civiltörvényt
Besokallt a TASZ, bojkottálni fogják a civiltörvényt
Az egyik legnagyobb szabadságjogi szervezet nem hajlandó teljesíteni a törvénybe foglalt kötelezettségeket, és akár az Emberi Jogok Európai Bíróságához is elmennek.
kedd, 14:32
Nyugat.hu
Ők tudják igazán, hogy mivel lehet pénzt keresni
Miben van a nagy pénz? Erre a kérdésre ad választ a Visual Capitalist legújabb infografikája, amely a világ 100 legnagyobb vállalatát hasonlítja össze bevétel és profit alapján. Az Apple a világ...
kedd, 14:05
Portfolio.hu
Adócsökkentésekről döntöttek - a focisták biztos jól járnak
Örülhetnek az internet és a halbelsőség függők, ugyanis mind a két termék áfája 5 százalékra csökken a parlament döntése nyomán. A jövő évi adócsomag legnagyobb nyertesei 224,9 millió forintot kereső ... ...
kedd, 13:40
Napi.hu
Szárnyal az OTP
Az elmúlt napok esése után ma már némi felpattanás látszódik a főbb nyugat-európai tőzsdéken, míg a magyar börzét egyelőre az iránykeresés jellemzi. A blue chipek közül az OTP mutatja a legnagyobb...
kedd, 13:05
Portfolio.hu
Júliusban ismét Exit Festival Újvidéken!
Júliusban ismét Exit Festival Újvidéken!
Szerbia legnagyobb fesztiválját rendezik meg a Péterváradi erdőben július 5-9 között. [Dátum: 2017.06.13. 12:59]
kedd, 12:59
Zene.hu
Olyan veszélyes, mint a Stuxnet, és erőműveket támad
A Stuxnet óta a legnagyobb kihívással kell szembenézniük az erőműveknek, ha megtámadja őket az Industroyer, közölték az ESET kutatói.
kedd, 11:52
Bitport.hu
Kitart az optimizmus a német gazdaságban
Bár a várakozások ellenére júniusban valamelyest csökkent a német ZEW üzleti hangulatindex értéke, a felmérést készítő gazdaságkutató intézet továbbra is optimista az EU legnagyobb gazdaságának...
kedd, 11:50
Portfolio.hu
Komoly növekedés a TOP30 médiacégnél
Komoly növekedés a TOP30 médiacégnél
Óriási változások voltak tavaly is a hazai médiapiacon, a Marketing&Media magazin összeállításából pedig az is kiderül, hogy üzleti szempontból mindez mit jelentett. Az ágazat 30 legnagyobb árbevételű cége egy év alatt 30 milliárd forinttal tudta növelni az árbevételét, igaz ebben meghatározó szerepet játszott, hogy két társaságnál még tavaly is jelentős átszervezések voltak. Az RTL Magyarország tényleges árbevétele meghaladta a 30 milliárd forintot, 20 milliárd feletti cég lett a TV2 Csoport és a Mediaworks-érdekeltségek is megugrották ezt a bevételi szintet.  
kedd, 11:46
Mmonline.hu
Milliárdokat ettünk meg tavaly a <strong>legnagyobb</strong> gyorsétterem-láncokban
Milliárdokat ettünk meg tavaly a legnagyobb gyorsétterem-láncokban
Még mindig szalad a szekér, pedig bérekre is egyre többet költenek. Nincs is más választásuk: náluk is gond a munkaerőhiány.
kedd, 11:00
Hir24.hu
Ezt az 5 hibát követik el párkapcsolatukban a csillagjegyek
Ezt az 5 hibát követik el párkapcsolatukban a csillagjegyek
Megtudhatod, melyek azok a legnagyobb hibák, amit a csillagjegyek a horoszkóp szerint a párkapcsolataikban elkövetnek. Mindenképpen érdemes elolvasni a jellemzőket, sokat tanulhatsz belőle.Forrás: Nők Lapja Café: Ezt az 5 hibát követik el párkapcsolatukban a csillagjegyek
kedd, 10:55
Nlcafe.hu
Az ezredforduló egyik legnagyobb tinisztárja anya lesz!
Nézd, hogy kerekedik már a színésznő pocija.
kedd, 10:38
Glamouronline.hu
Növekedésre számít a fashiondays.hu
Közép- és Kelet-Európa legnagyobb divatportálja 2016-ban 50.15 millió eurós bevételt produkált, idén pedig további 50 százalékos forgalmi növekedésre számítanak. A webshop 2015-ben kezdte meg fúzióját az eMAG-gal, mely technikai és kereskedelmi megoldásai szintén kedveznek a fashiondays.hu gyors ütemű fejlődésének. Az idei bevételhez nagyban hozzájárulhat a portál egyik legnagyobb szezonális leárazása, a júniusi Epic Sale (gigantikus leárazás), ahol több mint 350 topmárka termékeit kínálják majd, akár 80 százalékos kedvezménnyel.  
kedd, 09:48
Mmonline.hu
Nagy drágulás jöhet a cukrászdákban
Többszörösére drágult a vanília, az egyik legfontosabb sütemény- és fagylaltalapanyag, miután egy vihar elpusztította a madagaszkári ültetvények harmadát - írja a 444.hu. Madagaszkár a világ legnagyobb ... ...
kedd, 09:47
Napi.hu
Angol lovasság és gyalogság sikertelen támadása Flandriában
Száz éve ilyenkor Flandriában dúltak öldöklő harcok. A Nagy Háború napról-napra Magyarország legnagyobb múltú napilapjának archívumából
kedd, 08:00
Nepszava.hu
Alkalmazásokkal kell alkalmazkodnunk a változó világhoz
Alkalmazásokkal kell alkalmazkodnunk a változó világhoz
Akár egy nagyobb vállalatot irányítunk, akár csak most vágtunk bele egy kisebb cég vezetésébe, számolnunk kell azzal, hogy a saját mobilalkalmazás létrehozása lassan elengedhetetlen része ismeretségünk és márkánk felépítésének. A világ legnagyobb közösségi oldalának statisztikáiból jól kiolvashatóak a mai trendek: 1,9 milliárd ember van fent a Facebookon, ebből 1,15 milliárd naponta használja a Facebook mobilalkalmazását is, és egyre többen vannak, akik csak mobilon használják a közösségi oldalt. A fiatalabb generáció tagjai már többet nézik az okostelefonjukat, mint a tv-t, a vállalkozóknak pedig alkalmazkodniuk kell a változó világhoz.
kedd, 07:30
Piacesprofit.hu
 Bújócskázni fog ma a nap
Bújócskázni fog ma a nap
Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk az ország legnagyobb részén sok napsütéssel.
kedd, 06:00
Hvg.hu
Környezeti bomba a kávékapszula
Nem is az irdatlan mennyiségű szemét a legnagyobb gond.
kedd, 05:41
Nepszava.hu
A Bayer Hungária is „Megbízható Munkaadó”
A Bayer Hungária Kft. is egyike annak a 23 vállalatnak, amely kiérdemelte a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által idén először meghirdetett „Megbízható Munkaadó“ címet. Az elismeréseket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át. Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária ügyvezető igazgatója a díj kapcsán egyebek mellett kiemelte: • a vállalatnál versenyképes kezdő bért és vonzó kompenzációs csomagot kínálnak; • a cégcsoporton belül külföldi munkavégzésre is van lehetőség; • a toborzás- és kiválasztás területén a legnagyobb kihívást a fiatal pályakezdők megtalálása és motiválása jelenti • a magyar munkavállalók képzettsége és terhelhetősége kiemelkedő, azonban a munkahelyi környezetben önmaguk pozíciónálásában még támogatást kell nyújtanunk
kedd, 05:40
Profitline.hu
Elindult a Wizz Air új Budapest-Asztana járata
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma elindította útvonalát Budapestről Asztanába, Kazahsztán fővárosába. A legújabb WIZZ járat hetente kétszer, csütörtökönként és vasárnaponként indul. A járatokra a jegyek már 17 990 forinttól* foglalhatók a wizzair.com weboldalon.
hétfő, 22:55
Profitline.hu
Merkel: a reménytelenség elüldözi a fiatalokat Afrikából
A legfejlettebb ipari államokat és a legnagyobb feltörekvő országokat összefogó G20-csoportnak partnerségre kell lépnie Afrikával a gazdasági fellendülés beindítása és a biztonság megteremtése érdekében, mert a fiatalok elvándorolnak a kontinensről, ha "túl sok reménytelenséget" látnak - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben egy konferencián, amelyet a soros német G20-elnökség keretében rendeztek afrikai országok vezetőivel
hétfő, 22:45
Gondola.hu
Merkel: a reménytelenség elüldözi a fiatalokat Afrikából
A legfejlettebb ipari államokat és a legnagyobb feltörekvő országokat összefogó G20-csoportnak partnerségre kell lépnie Afrikával a gazdasági fellendülés beindítása és a biztonság megteremtése érdekében ... ...
hétfő, 21:46
Napi.hu
Az egyik legnagyobb nemzetközi zenei díjat kapta Leslie Mandoki
Az ötvenéves cannes-i MIDEM fesztiválon életműdíjjal tüntették ki a világhírű zenészt, producert.
hétfő, 21:35
Origo.hu
Elvitték minden idők egyik legnagyobb lottónyereményét
A szerencsés kaliforniai egy italboltban adta fel a nyerő szelvényt.
hétfő, 21:15
Origo.hu
Merkel szerint a reménytelenség elüldözi a fiatalokat Afrikából
Merkel szerint a reménytelenség elüldözi a fiatalokat Afrikából
A legfejlettebb ipari államokat és a legnagyobb feltörekvő országokat összefogó G20-csoportnak partnerségre kell lépnie Afrikával a gazdasági fellendülés beindítása és a biztonság megteremtése érdekében, mert a fiatalok elvándorolnak a kontinensről, ha "túl sok reménytelenséget" látnak - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben egy konferencián, amelyet a soros német G20-elnökség keretében rendeztek afrikai országok vezetőivel.
hétfő, 19:49
Élőben.hu
Teker a magyar, főleg ha pesti
Teker a magyar, főleg ha pesti
Az elmúlt néhány évben Magyarország felsorakozott a legnagyobb biciklis nemzetek sorába. Felmérések szerint rendszeres kerékpárhasználatban európai szinten a harmadik helyet foglaljuk el a legendásan sokat kerékpározó hollandok és dánok mögött. Míg a két másik dobogós nemzet polgárainak 36, illetve 23 százaléka választja első számú napi közlekedési eszközként a biciklit, Magyarországon a válaszadók 22 százaléka indul minden nap kerékpárral munkába vagy iskolába. A Vatera adatelemzéséből többek között az is kiderül, hogy 36 százalékban hegyi kerékpárt választunk, a „legbringásabb” magyar város címe pedig nem meglepő módon Budapesté, öt év alatt 8.793 darab eladott kerékpárral.
hétfő, 19:00
Piacesprofit.hu
A titok, ami minden idők legnépszerűbb magyar nyári slágere mögött áll
20 éve annak, hogy berobbant a magyar köztudatban az Álomhajó című dal és vele az egyik legnagyobb titok is. Ha te isThe post A titok, ami minden idők legnépszerűbb magyar nyári slágere mögött áll appeared first on Doily.hu.
hétfő, 17:13
Doily.hu
Csattanós pofon a popvilág legnagyobb cicaharcában
Taylor Swift egyelőre lekőrözte a rivális Katy Perryt.
hétfő, 16:05
Origo.hu
 Megint rendőrkézen Putyin <strong>legnagyobb</strong> kritikusa
Megint rendőrkézen Putyin legnagyobb kritikusa
Nem sokkal az általa meghirdetett moszkvai tüntetés előtt.
hétfő, 15:45
Hvg.hu
Ki hogyan látja a magyar gazdaság pályáját? - Szerdán Győrbe látogatunk
Hogyan néz ki a magyar gazdaság pályája a következő években és hogyan alakulhat a forint árfolyama? Hogyan hidalják át a szegedi, győri és debreceni térség legnagyobb vállalatai a szakképzett...
hétfő, 14:42
Portfolio.hu
Már azelőtt őrizetbe vették Putyin <strong>legnagyobb</strong> ellenzéki riválisát, hogy az csatlakozhatott volna a saját tüntetéséhez
Már azelőtt őrizetbe vették Putyin legnagyobb ellenzéki riválisát, hogy az csatlakozhatott volna a saját tüntetéséhez
Alekszej Navalnij újra nagy demókat szervezett Moszkvába és egyéb városokba az orosz függetlenség napján.
hétfő, 14:08
Nyugat.hu
Amerikával a <strong>legnagyobb</strong> szennyező hagyja el a klímamegállapodást
Amerikával a legnagyobb szennyező hagyja el a klímamegállapodást
Az Egyesült Államoknak a Párizsi klímaegyezményből történő kilépése azért kritikus, mert a világ legnagyobb szennyezője, széndioxid kibocsátója hagyja ott a megállapodást - jelentette ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) környezeti fenntarthatóság igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
hétfő, 14:00
Piacesprofit.hu
Amerikával a <strong>legnagyobb</strong> szennyező hagyja el a klímamegállapodást
Amerikával a legnagyobb szennyező hagyja el a klímamegállapodást
Az Egyesült Államoknak a Párizsi klímaegyezményből történő kilépése azért kritikus, mert a világ legnagyobb szennyezője, széndioxid kibocsátója hagyja ott a megállapodást - jelentette ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) környezeti fenntarthatóság igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
hétfő, 14:00
Piacesprofit.hu
Grillezd körbe Európát! 12 ízletes fogás a kontinens körül
Grillezd körbe Európát! 12 ízletes fogás a kontinens körül
Itt a nyár, kezdődik a nagybetűs grillszezon! Egyre többen mennek ki a kertbe, parkokba, tópartokra és akár az erkélyekre is, hogy a kellemes délutáni, esti órákban élvezetes módon, kreativitást és erőfeszítést nem sajnálva finomabbnál finomabb grillfogásokat süssenek. Az igazi magyar szokásnak számító szalonnasütés még mindig töretlen népszerűségnek örvend itthon, miközben a barbecue is egyre kedveltebb, Európa más országaiban pedig igazán egyeduralkodónak számít. A ShopAlike nemzetközi csapata készített egy érdekes, képes összefoglalót 12 európai nemzet legautentikusabb és legkülönlegesebb grillfogásairól, ami minden sütögetni vágyónak nagyszerű inspirációként szolgál. KarkówkaLengyelország A lengyelek teljesen odavannak ezért a sertés karajból készült ételért és valószínűleg ahány háztartás, annyiféle recept létezik. Az eredeti recept szerint a húst először több óráig pácolják napraforgóolajban, paprikával, fokhagymával, kakukkfűvel, oregánóval, mustármaggal, borssal, sóval és olykor egy kevés mézzel. Grillezés közben önthetünk rá egy kevés sört, hogy még különlegesebb legyen az íze. Köretnek általában burgonyát fogyasztanak hozzá és friss salátát paradicsommal, hagymával és cucumber sajttal. PølserDánia Dániában a hot dog sokkal több egy egyszerű street foodnál, az étel dán verzióját kulturális örökségnek tekintik. A Pølser eredetileg a fogás alapját képző, karakteres vörös héjú sertéskolbászt jelenti. Az első lépésben megfőzik, vagy grillezik, majd olykor almás ízesítésű ketchuppal kiflibe teszik, adnak hozzá mustárt, egy remoulade nevű majonéz alapú, fűszerekkel és zöldségekkel feldobott helyi szószt, savanyúságokat és jó sok pirított hagymát. SpeklapHollandia Habár a hollandok inkább az olajban sült fogásaikról és más országból származó grill receptekről híresek, van egy igazán egyedi specialitásuk, a speklap. A vastagra vágott bacon darabokat sütés előtt általában paprikával, curryvel, fokhagymával, sóval és borssal szójaszószban pácolják, majd jól átsütik. Természetesen ennek az ételnek is számos egyéb páccal készült változata van. KartoffelsalatNémetország A németek, mint tudjuk, igazán odavannak a kolbászért, melyből ezernyi változatot grilleznek megunhatatlanul. Másik kincsük a krumplisaláta, mely hagyományosan nem hiányozhat egyetlen piknikről vagy sütögetésről sem. Annyira népszerű étel, hogy mindenkinek megvan a saját változata rá. A legnagyobb különbség a majonézhasználatban rejlik, hiszen míg északon tesznek belőle a salátába, addig délen ez teljesen kizárt. A klasszikus krumplisalátát héjában sült burgonyából, hagymából, mustárból készítik sóval, borssal, ecettel és olajjal, friss petrezselyemmel tálalva. MerguezFranciaország A francia konyha nemcsak hagyományos receptekből áll, melyek generációról generációra szálltak, hanem olyan gazdag ízvilágú ételekből is, melyek az egykori gyarmatokból érkeztek Franciaországba. Pontosan így került a merguez kolbász is az európai országba, mely birka, marha, vagy a két hús kombinációjából készül, amihez chillit, esetleg harissát adnak (ettől származik avöröses színe), valamint köményt, szömörcét, fokhagymát és édesköményt. A kisütött kolbászokat zöldségekkel tálaljak, kenyérbe csavarva, vagy sült krumplival. SardinasSpanyolország Spanyolország szerencsés földrajzi helyzetének köszönhetően sosem szenved hiányt a friss és csodás halakban, tenger gyümölcsiben. Ez természetesen jókora hatással van a spanyol grill kultúrára, melynek az egyik legklasszikusabb fogása a szardínia. Fából rakott tűzön, egyben sütik ki őket (a belsőségeket csak a sütés után távolítják el) és bőségesen megszórják tengeri sóval. Miután megsültek a halak, facsarnak rá kis citromot, kenyérrel és lehetőség szerint aioli szósszal tálalják. Kumru sandviçTörökország A törökök vitathatatlanul a grillezés császárai (vagy inkább szultánjai?), ráadásul van még a széles körben ismert kebabokon túl a másik nagy specialitásuk is. Ilyen fogás a kumru, mely marha kolbásszal (sucuk) és juhsajttal megrakott szendvics, csicseriborsóval, paradicsommal gazdagítva, csípős paprikával fűszerezve, a kenyér tetején szezámmal hintve. Az étel megjelenésében a galambokhoz hasonlít, innen származik a neve. (kumru=galamb) Pivní buřtyCsehország Csehország a finom sörök hazája, és mint tudjuk, mi sem illik jobban a fogyasztásához, mint a kolbász. Pont ezért gondolták úgy, hogy ezt a két dolgot kombinálják a pivní buřtyban. A sertés vagy marha kolbászt fokhagymával, hagymával sörben órákig pácolják. Ahogy a sütésre kerül a sor, a páclevet a kolbászokra öntve még felhasználják, így lesz igazán zamatos ízvilága az ételnek. Insalata di risoOlaszország Olaszországban nehezen elképzelhető a piknikezés rizottó nélkül. A rizs megfőzése után, minden család kéje, kedve szerint tesz bele hozzávalókat. A legnépszerűbbek a zöldségek (borsó, uborka, hagyma, paprika és paradicsom), sajtok (fontina, emmental vagy provola), sonka (lehetőség szering mortadella vagy kolbászok), főtt tojás és tonhal, extra szűz olíva olaj és egy kevés só tálalás előtt. Ahogy Németországban, a majonéz használata is itt nemzeti vita tárgya. ĆevapciciBosznia-Hercegovina A cevapcici a balkán konyha igazi szimbóluma. Egész Dél-Kelet Európában népszerű, azonban az eredeti származási helye Bosznia. A cevapcici darált húsból készülő összegyúrt húsdarabkák megsütve, Boszniában marhából, Szerbiában pedig bárány, sertés vagy a két hús keverékéből készül. Általában adnak hozzá, kaymakot (ez egy sós ízű tejes ital, valahol a sajt és tejszín között), hagyma karikákat és ajvart (paprika pesztó), valamint különleges lepinje nevű kenyérben szolgálják fel. FlintastekSvédország Igazán finom fogás a Flintastek, melynek alapja egy keresztben elvágott combszelet. Kis csontdarabka is van benne, nem véletlen a svédek kedvenc étele. Ráadásul az egész fogást a Frédi és Béni mesében sokszor látható hús inspirálta, melyet a svéd Smaland régió hentesei készítettek el először. A húst oliva olajban vagy vinegarban pácolják zsályával és rozmaringgal, fokhagymával és citrommal sütik alacsony lángon, mivel kevés benne a zsír. Általában krumplisalátával tálalják. GrillilohiFinnország A finnek imádják a halakat, így az egyik kedvenc fogásuk nem véletlenül a grillezett pisztráng. A filé szeleteket megszórják citromhéjjal és borssal esetleg adnak hozzá kis bazsalikom levelet. Az egészet alumínium fóliába csavarják és úgy teszik a tűzre. Az ilyen halfogásokat általában zsenge burgonyával és vajszósszal fogyasztják. Forrás:https://www.shopalike.hu/grillezd-korbe-europatgrillEurópa12 fogás
hétfő, 13:57
Cukimamik.hu
Megérkezett az esés előszele? Korrekció jöhet az amerikai részvénypiacon
Megérkezett az esés előszele? Korrekció jöhet az amerikai részvénypiacon
A héten FED kamatdöntés lesz, ahol a piac egy 25 bázispontos emelésre számít. Pénteken az idei év legnagyobb esésén esett át az amerikai techszektor. Sok elemző arra számít, hogy ez az esemény előrevetít egy nagyobb nyári korrekciót az amerikai piacon.
hétfő, 12:47
Élőben.hu
Ma 40 éves a legdögösebb márka: minden, amit tudni kell "Viktória titkáról"
Ma 40 éves a legdögösebb márka: minden, amit tudni kell "Viktória titkáról"
Minden évben megrendezésre kerül a leglátványosabb divatshow, melynek keretein belül bemutatják a legújabb fehérnemű trendeket. Szemetgyönyörködtető szettek, és a legnagyobb énekesek kíséretében vonulnak fel a legkeresettebb angyali modellek. Pontosan 40 évvel ezelőtt alapították meg a világhírű fehérneműket gyártó céget, a Victoria’s Secretet.
hétfő, 12:18
Femcafe.hu
Utaznál a családoddal Gardalandba, ráadásul ingyen?
Utaznál a családoddal Gardalandba, ráadásul ingyen?
(X) Két évvel ezelőtt kis családommal (két felnőtt plusz négy gyerek) nekivágtunk egy tíznapos, autós nyaralásnak. Rögtön az első napon kilőttük a legnagyobb attrakciót: belépőt vettünk Olaszország leghíresebb vidám parkjába, a Gardalandba. Sosem fogom elfelejteni az érzést, amikor nyitás után öt perccel az ötévesemmel már egy kisvasúton ültem, amely körbe-körbe ment integető kerti törpék és csillámló, táncoló csigabigák között. Bezzeg a többiek! Amíg én hülye fejet vágva ücsörögtem a színes kisvonaton, a család többi tagja az elvarázsolt házban barangolt. Végigjártuk az egészen kicsiknek való helyszíneket, majd jöttek azok a játékok, amelyeken a család teljes létszámban részt vehetett. Nagyon tetszett a Colorado boat: itt a farönk kinézetű gondola vízen halad, felkapaszkodik, majd zuhan. „Kicsit” nagyobb, többszemélyes változatban csusszan le igen magasból az Atlantis, és szintén vízen közlekedik a gumigyűrűs Jungle Rapid. A nagy melegben jólesett a zárt térben futó Ramses játék, amelyben egy négyszemélyes, síneken futó terepjáróból kellett lézerrel különböző célpontokat lövöldözni. A kör végén pedig látszott, hogy ki érte el a legtöbb pontot. (Nyilván mi.) A legkedvencebb családi játékunk a Mammut lett – és ezzel sokan így voltak, 40 percet kellett sorban állnunk, mire fel tudtunk szállni a kisebbeknek is élvezhető hullámvasútra. Úgy sikongattunk rajta, mint a vágási malacok, hihetetlenül jól szórakoztunk! Az átfordulós hullámvasút lentről nem tűnt vészesnek, de a gyerekek enyhén zöld fejjel jöttek le róla. Amire viszont soha nem ülnék fel, az a Raptor, mely szédítő sebességgel száguld le-fel, tekeredik, csavarodik – az akkor tizenhárom éves lányom viszont a párommal együtt kiállta ott is a sort, meg a próbát (hogy hogy van ennyi bátorságuk?!). Persze kimaradt néhány extrém játék, mint például a Blue tornado vagy a Black hole, ezeknek a nézésétől is jeges rémület töltött el. Este nyolcra már olyan fáradtak voltunk a sok élménytől, hogy alig bírtuk kivonszolni magunkat a vidám parkból. Bármikor visszamennénk, és erre most mindenkinek lehetősége van, aki Dörmi piskótaszeletet (csokis, tejes, epres) vagy Dörmi ÁBéCé (csokis vagy vaníliás) kekszet vesz, hiszen a legújabb nyereményjáték fődíja egy családi utazás a Garda-tóhoz, ahol az egyik napi program a Gardaland. Ha tehát van a birtokodban egy promóciós csomagolású Dörmi piskóta szelet vagy Dörmi ÁBéCé keksz, nincs más dolgod, mint feltölteni a termék csomagolásában vagy a csomagolásán található kódot a www.dormikisfelfedezok.hu oldalra, június 5 és július 16 között. Fontos, hogy a csomagolást őrizd meg, mert ez szükséges a nyeremények átvételéhez! Ha egy kódot töltesz fel, a napi nyeremények közül nyerhetsz – naponta 50 db Dörmi Kis Felfedezők készletet sorsolnak ki a játék időtartama alatt, amely készlet egy összehajtogatható periszkópot és távcsövet, valamint egy Dörmi Kis Felfedezők naplót tartalmaz – öt kód feltöltésével pedig indulhatsz a fent említett fődíjért. A fődíj tartalmaz négy repülőjegyet feladható csomagokkal, három éjszakai, reggelis szállást egy négycsillagos hotelben Sirmione csodaszép városában, transzfereket és persze belépőket a Gardalandba és a SeaLife Aquarium parkba, valamint egy egynapos kirándulást bérelt autóval, sofőrrel a Parco Natura Viva élményparkba. Én azonnal indulnék… Tünde További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
hétfő, 12:15
Bezzeganya.postr.hu
Folytatódik a Cukimamik nagy mosószer tesztje!
Folytatódik a Cukimamik nagy mosószer tesztje!
A környezetbarát, természetes hatású mosószerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a tisztítószerek piacán, hiszen elvitathatatlan előnyökkel rendelkeznek a hagyományos szerekkel szemben. Összetevőiknek köszönhetően antiallergének, nem okoznak bőrirritációt, a csatornába kerülve nem károsítják a környezetet. Előállításuk során nem tesztelnek állatokon és nagy hangsúlyt fektetnek a környezetbarát, újrahasznosítható csomagolásra is. Emellett ezek a termékek már mosóerőben, tisztítóhatásban is méltó riválisai a hagyományos tisztítószereknek, folteltávolító és fehérítő hatásuk egyaránt kiemelkedő. Tesztsorozatunk első részében négy mosószer került górcső alá, ma további négy termékkel ismerkedhettek meg. Három hagyományos állagú öblítő- és mosószerrel, valamint egy mosódióval. Mosószer tesztelési szempontok A tesztelési szempontok nem változtak, továbbra is a következő tényezőket helyeztük fókuszba: • tisztítóerő/fehérítő hatás• folteltávolítás• gazdaságosság, kiszerelés/csomagolás• összetétel• fontos szempont volt továbbá adott esetben az illat és a száraz ruhák tapintása is. {adselite} Jöjjenek tehát a mosószer tesztünk következő versenyzői! Cleaneco Mosógél és a Baby öblítő A Cleaneco olyan, kizárólag természetes összetevőkkel rendelkező mosó- és tisztítószereket gyárt és forgalmaz, melyek megfelelnek a természetes mosószerekkel szembeni legszigorúbb elvárásnak is. Hipoallergén, vegán - tehát állati eredetű összetevőktől mentes, állatkísérletek nélkül előállított, 100%-ig magyar termék, újrahasznosítható csomagolásban. A Bio öblítő hatóanyagát adó repcemag kivonat az EU legmagasabb biológiai tanúsítású védjegyével, az ECOCERT-tel is rendelkezik. A Cleaneconál egyébként is nagyon komolyan veszik a környezetvédelmet: legkorszerűbb technológiával felszerelt budapesti gyártóüzemükben a termékek előállításához szükséges összes energiát napenergiából nyerik. Móni – egy 4 éves kislány anyukája [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "]"A kislányom bőre nagyon érzékeny. A hagyományos tisztítószerek egyáltalán nem jöhetnek számításba, és a természetes hatású mosószerek közül sem felelt meg mindegyik az elvárásainknak. A Cleaneco termékei viszont teljesen beváltak, soha, semmilyen allergiás reakciót nem váltottak ki a lányomon. A Mosógélt és a Baby öblítőt is hosszú ideje használjuk, és teljesen elégedett vagyok velük. A Mosógél sűrű és nagyon gazdaságos, az öblítőnek pedig nagyon szuper, tiszta illata van, ami sokáig megmarad a ruhákon. Ráadásul teljesen magyar gyártású termék, ami szintén nagyon fontos volt a választásnál.” [/quote] TisztítóhatásA Mosógél a fehér és a színes ruháinkkal is tökéletesen elboldogult, már 40 °C-on is. Az erősen felületaktív kókuszzsírnak és pálmakivonatnak, valamint 5 féle enzim keverékének köszönhetően maximálisan kiszedi a foltokat, a fehér ruháink beszürkülését teljesen visszafordította. Illat-tapintásA Baby öblítő használata után kellemes, lágy tapintásúak a ruháink, gyümölcsös-púderes illata pedig hosszan tartóan megmarad. Könnyen vasalhatóvá teszik a textíliákat és még a statikus töltöttséget is csökkentette. Kiszerelés/csomagolásA Bio Baby Öblítő 1 literes, a Mosógél pedig 1,5 literes kiszerelésben elérhető, teljesen újra hasznosítható csomagolásban, erős hatásuknak és sűrű állaguknak köszönhetően gazdaságosan használhatóak. A hatalmas, 4,5 literes kiszerelésű Mosógél koncentrátum pedig ár-érték arányban nagyon jó választás. ÖsszetételKizárólag növényi alapanyagokból készült, vegán, hipoallergén, károsanyag-mentes tisztítószer, biológiailag teljesen lebomló összetevőkből. Természetes összetevőinek köszönhetően semmilyen allergiás reakciót nem okoz, bátran moshatunk vele már akár csecsemő ruhákat, és használható a legérzékenyebb bőr esetén is. Cudy - CSEPKE baby mosógél és öblítő család A Cudy Csepke baby mosógél és öblítő család kifejezetten a baba és kismama ruhák mosásához ajánlott. Mivel a csecsemők és újszülöttek bőre még nagyon vékony, a káros vegyi anyagok könnyebben felszívódnak, és a bőr mélyebb rétegeibe kerülnek. A CSEPKE baby termékcsalád fejlesztése során kifejezetten odafigyeltek arra, hogy az érzékeny bababőr a legminimálisabb mennyiségű kemikáliával érintkezzen, így kizárólag természetes, növényi eredetű összetevőket tartalmaz. A 0m+ termékek illat és allergénmenetesek, újszülött kortól használhatóak, ezután a természete illóolajokat tartalmazó a 3m+ készítményeket ajánlják. Barbi – egy fél éves kisfiú anyukája [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "] „A kisfiam születése után nem szerettünk volna eldobható pelusokat használni, így esett a választásunk a bambusz alapú mosható pelenkákra. Ezek mosásához kerestünk környezetbarát, természetes alapanyagú mosószert, mikor rátaláltunk a Csepkére. A Cudy Csepke mosógél babapúder illattal tökéletesen kitisztítja a pelusokat, textilpelenkákat és bodykat, és semmilyen allergiás reakciót nem okozott a gyerek bőrén.”[/quote] TisztítóhatásAlacsony hőfokon eltávolította az első hónapok minden balesetét, tisztává varázsolta a textileket, kiszedte a büfi-foltokat és a pelenkából kiszivárgó „cuccot.” A fehér bodyk fehérek maradtak, nem szürkültek el sokadik mosás után sem. Illat-tapintásA mosógélnek nagyon finom, kellemes és hosszan tartó babapúder illata van. A Csepke öblítő 3m+ pedig kamilla illatú, mosás közben is nagyon intenzív és még napokkal később is érezni. Kiszerelés/csomagolásMindkét termék 1 literes, újrahasznosítható csomagolásban kapható, a mosógél sűrű állagának köszönhetően 14 -16 mosásra is elég, a ruhák állapotától függően. ÖsszetételVegán, hipoallergén, károsanyag-mentes tisztítószer, biológiailag teljesen lebomló összetevőkből, amelynek előállítása során nem használnak állatkísérleteket. Bőr és környezetbarát összetételének köszönhetően már újszülött kortól használható. Cudy – Wash Taps ECO Hypollaergen mosógél Aloe Vera és Teafaolaj (color, 4,5 liter) A cudy másik terméke, a Wash Taps ECO Hypollaergen mosógél Aloe Vera és Teafaolaj tartalommal kifejezetten színes ruhákhoz ajánlott. Az aloe vera és a teafaolaj természetes baktérium és gombaölő hatását ötvözi a hagyományos mosóerővel, kíméletesen tisztítva ezáltal a legszennyezettebb ruhákat is. Timi, egy 8 és egy 10 éves kislány anyukája [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "] „ A Wash Taps-ot a barátnőm ajánlotta, aki az érzékeny bőrű kisfia ruháinál használta eredményesen és nagy sikerrel. Mivel én is valamilyen hatékony, ugyanakkor környezetbarát terméket kerestem, kipróbáltam és meg is maradtam a Wash Taps-nál. Kiválóan tisztít, kiszedi a makacs foltokat, amit a lányok szállítanak szorgalmasan. Speciális összetétele miatt nem kell hozzá öblítőt sem használnom, ennek ellenére nem marad mosószermaradvány a ruhákan.” [/quote] TisztítóhatásA normál használatú sulis, vagy munkahelyre hordott ruhákat gyönyörűen kitisztítja, nem károsítja a színeket, sokadik mosás után sem fakulnak a ruháink. Ugyanakkor elboldogul a férjem erősebben használt ruháival is, nem maradnak foltok a használata után. Gyapjútól selyemig, szinte minden anyagot tudok vele mosni. Illat-tapintásLágy, kellemes tapintású és jó illatú ruhák jönnek ki a szárítóból, használata nem roncsolja az anyagokat, még akkor sem, ha közvetlenül a foltba dörzsölöm. Bambusz alapú mosható pelenkához is használható. Kiszerelés/csomagolásA 4,5 literes kiszerelés ár-érték arányban az egyik legjobb a piacon. Mivel a mosógél sűrű és hatékony, erősen habzó szer, kevés is elég belőle, így hosszú ideig kitart. ÖsszetételElőállításánál nem használnak klórt, foszfátot, parabéneket, nemionos felületaktív anyagokat és egyéb káros kemikáliákat. Természetes illatanyagot és környezetbarát összetevőket (kukoricaolaj, kókuszolaj) tartalmaz. Volmix - dr M folyékony mosódió kapszula „A mosódió világszerte nagy népszerűségnek örvend. A mosódió a „Sapindus mucorossi" növény kimagozott termése, amely egy különleges anyagot tartalmaz, a „saponin"-t. Ez meleg vízzel érintkezve habzani kezd, ezáltal a szappanhoz hasonlóan jelentős mosóerővel bír. Egyik legnagyobb előnye, hogy környezetbarát, 100%-osan antiallergén, ezért a mosódió használata különösen jó választás az érzékeny bőrűek számára. Egy átlagos mosás alkalmával rendkívül sok mosószert juttatunk a lefolyóba. Mivel a mosódió természetes, növényi eredetű, nem tartalmaz semmilyen vegyszert, így a csatornába jutva sem okoz károsodást. A mosódió emellett rendkívül jól használható általános tisztítószerként is, folyékony állapotában gyakorlatilag bármilyen tisztítószer helyett használhatjuk.” A Volmix Kft termékpalettáján kiemelt helyet kapnak a környezetkímélő mosó- és tisztítószerek. A fejlesztések a mosódió előnyös tulajdonságain alapulnak, ahol a hatékonyság mellett fontos szempont a könnyű és kényelmes alkalmazás. A Dr. M termékek nagy népszerűségnek örvendenek a mosódiót használók körében. Legújabb innovációjuk a Dr. M Folyékony mosódió kapszula Magyarországon egyedülálló módon úgy ötvözi a praktikus kapszula formát a mosódió hatékonyságával, hogy megtartja a környezetkímélő összetevőket és a csomagolást. Szilvi – két ovis édesanyja [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "] „Már a saját ruháimnál is évek óta mosódiót használok, egyértelmű volt, hogy a gyerekeim ruháit is ezzel fogom tisztítani. Érzékeny a bőröm, így nagyon oda kell figyelnem arra, milyen tisztítószert alkalmazok, nem szerettem volna a gyerekeknél kockáztatni. A hagyományos mosódió után próbáltam ki a dr M folyékony mosódió narancsolajos változatát, aminek imádtam az illatát és teljesen elégedett voltam a tisztító hatásával. Most pedig a dr M Folyékony mosódió kapszulát használom, mert nagyon praktikus a kiszerelése, egyszerű a használata és még a beszáradt pörkölt-foltokat is kiszedi a ruhából. Teljesen károsanyag mentes, a magyar piacon nem is lehet ilyen típusú mosódió kapszulát kapni”[/quote] TisztítóhatásA mosódió aktív hatóanyaga, a saponin nagyon erős mosóhatással rendelkezik, a hétköznapi foltokat teljesen eltávolítja a textíliákból. A színes ruháknál önmagában is használható, a fehér ruháknál használjunk mosószódát vagy oxigénes fehérítőt, esetleg a mosódió kifejezetten fehér ruhák mosására kifejlesztett, por változatát! Illat-tapintásA dr M mosódió kapszula teljesen illatmenetes, így ha illatos ruhát szeretnénk, használjunk természetes illóolajat vagy kifejezetten a mosódiós mosáshoz fejlesztett Mosóparfümöt, de a puha és lágy tapintású ruhák anélkül is garantáltak, a mosódió hatékonyságának köszönhetően. Kiszerelés/csomagolás21 illetve 32 db –os csomagolásban elérhető, mosásonként egy kapszula használandó (erősen szennyezett ruháknál kettő). A csomagoló fólia vízben oldódik, így csak be kell dobni a mosógép dobjába. Először érdemes betenni a mosódiót és csak utána pakoljuk be a ruhákat, így garantálja a leghatékonyabb tisztítást. ÖsszetételKlór-, illat- és színezékmentes, nem tartalmaz konzerválószereket és szilikonolaj-származékokat, teljesen környezetbarát. Kizárólag a 100%-ban növényi tenzid és az enzim erejével tisztít.   A természetes mosószerek tesztelése nem ért véget, hamarosan folytatni fogjuk!  cleanecocsepkewash tapsdr Mmosószerteszt
hétfő, 12:11
Cukimamik.hu
Olaszországban terjeszkedik az ArcelorMittal
Az olasz kormány jóváhagyta az ArcelorMittal vezette ipari konzorcium felvásárlási ajánlatát az olasz ILVA acélgyárra, amely Európa legnagyobb acélműveivel rendelkezik.
hétfő, 12:10
Profitline.hu
Épül a világ <strong>legnagyobb</strong> vízre telepített naperőműve
Épül a világ legnagyobb vízre telepített naperőműve
A rendelkezésre álló szárazföld szűkössége Szingapúrban erősen korlátozza a napenergia hasznosításának lehetőségeit. Az úszó napelemek alkalmazása azonban életképes alternatívát kínálhat a vízzel övezett városállam számára is. Az úszó napelemek akár 11%-kal is hatékonyabbak lehetnek, mint az értékes termőföldre telepített társaik. Az innovatív technológiák fejlesztésében élenjáró ABB szállítja a legfontosabb elemeit annak az 1 megawatt teljesítményű úszó fotovoltaikus kísérleti rendszernek („testbed”-nek), amely mérföldkőnek számít a napenergia-hasznosítás terén. A másfél futballpálya nagyságú telep 1 hektár területű. A rendszerben termelt, 250 háztartás áramigényét fedező energiát az országos villamosenergia-hálózatba fogják betáplálni.
hétfő, 12:00
Piacesprofit.hu
Épül a világ <strong>legnagyobb</strong> vízre telepített naperőműve
Épül a világ legnagyobb vízre telepített naperőműve
A rendelkezésre álló szárazföld szűkössége Szingapúrban erősen korlátozza a napenergia hasznosításának lehetőségeit. Az úszó napelemek alkalmazása azonban életképes alternatívát kínálhat a vízzel övezett városállam számára is. Az úszó napelemek akár 11%-kal is hatékonyabbak lehetnek, mint az értékes termőföldre telepített társaik. Az innovatív technológiák fejlesztésében élenjáró ABB szállítja a legfontosabb elemeit annak az 1 megawatt teljesítményű úszó fotovoltaikus kísérleti rendszernek („testbed”-nek), amely mérföldkőnek számít a napenergia-hasznosítás terén. A másfél futballpálya nagyságú telep 1 hektár területű. A rendszerben termelt, 250 háztartás áramigényét fedező energiát az országos villamosenergia-hálózatba fogják betáplálni.
hétfő, 12:00
Piacesprofit.hu
Először kerültek magyarok a sajtvilág elitjébe
Bár még a hazai induló sajtok megmérettetése csak most kezdődik, máris óriási dicsőséget hozott Magyarország számára a Mondial du Fromage, vagyis a világ legrangosabb sajtversenye: először választott magyarokat tagjai közé az egyik legfontosabb szervezet. A Párizs melletti Tours városában június 11-13. között tartandó Mondial du Fromage-on ünnepélyes keretek között tagjai közé választotta Guilde Internationale des Fromagers, azaz a Sajtmesterek Nemzetközi Céhe Gábossy Ádámot és Gábossy Árpádot, a neves SZEGA Camembert Kft. két vezetőjét. Ezáltal megkapták a jogot arra, hogy megalapítsák a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének Magyar Páholyát. „Hatalmas öröm ez számunkra, hiszen a Sajtmesterek Nemzetközi Céhe a világ legnagyobb, a sajtok népszerűsítésével foglalkozó szervezete, amely kizárólag olyan személyeket választ tagjai közé, akik sokat tettek a sajtkultúráért. Büszke vagyok, hogy az édesapám által alapított, egy ideje általam vezetett, elsősorban a sajtokra és ínyenc élelmiszerekre fókuszáló cégünk megfelelt a szervezet szigorú kritériumainak. Mindenekelőtt azzal vívtuk ki a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének elismerését, hogy immár négy esztendeje, minden évben megrendezzük a Nemzetek Sajtversenyét, ezáltal megismertetjük a nagyközönséget a legkülönlegesebb magyar és nemzetközi sajtokkal. Ebbéli törekvéseinket a későbbiekben is folytatjuk, azzal kiegészítve, hogy nemzetközi szinten is szeretnénk a magyar sajtokat népszerűsíteni ” – mondta Gábossy Ádám, a SZEGA Camembert Kft. ügyvezetője. Kiváló alkalom erre az éppen […] The post Először kerültek magyarok a sajtvilág elitjébe appeared first on Life magazin.
hétfő, 11:39
Lifemagazin.hu
Az sem kizárt, hogy Amerika mégis teljesíti vállalásait
Az Egyesült Államoknak a Párizsi klímaegyezményből történő kilépése azért aggályos, mert a világ legnagyobb szennyezője, széndioxid kibocsátója hagyja ott a megállapodást - jelentette ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) környezeti fenntarthatóság igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában
hétfő, 11:19
Gondola.hu
Minden eddiginél nagyobb teszten van túl a blockchain
A Bitcoin működési alapjául szolgáló blockchain technológiát tesztelték eddig soha nem látott méretekben az alapkezelői szektorban - jelentette be a Calastone techcég. Az eddigi legnagyobb...
hétfő, 11:14
Portfolio.hu
Már csak két nap, és megnyílik a <strong>legnagyobb</strong> IKEA
Már csak két nap, és megnyílik a legnagyobb IKEA
Június 14-én nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb IKEA áruháza. A nyitás alkalmával rengeteg akcióra számíthatunk (ráadásul mindhárom magyarországi IKEA áruházban).
hétfő, 11:00
Marieclaire.hu
Fesztivál-biznisz: taroltak a nagyok
Fesztivál-biznisz: taroltak a nagyok
Rekordévet zárt üzleti szempontból tavaly a Sziget, a VOLT és a Balaton Sound fesztivált szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft., a társaság harmadával tudta növelni árbevételét. A legnagyobb rendezvények fölényét jól mutatja, hogy a Magyar Nemzet összeállítása szerint az összes nagyobb fesztivál együttvéve sem tudja megközelíteni a három nagy árbevételének a 25 százalékát, adózott eredményük pedig a 20 százalékát sem éri el.  
hétfő, 10:38
Mmonline.hu
Milyen tervei vannak a Waberer'snek?
Miként vált a magyarországi Waberer's International Zrt. Európa egyik legnagyobb nemzetközi fuvarozó vállalatává? Hogyan tudja fenntartani versenyképességét a több mint 3600 kamionból álló...
hétfő, 09:43
Portfolio.hu
Újabb vörös riasztás villant fel a világ második legnagyobb gazdaságában
Miközben mindenki a kínai árnyékbankok és hitelpiac miatt aggódik, a biztosítási szektorban is bomba ketyeg. A kínai biztosítóknak ugyanis szinte köze sincs a biztosításhoz és a kockázatok...
hétfő, 09:32
Portfolio.hu
Nagyot csökkent a hazai energiacégek forgalma
Közel 200 milliárd forinttal volt kisebb a 15 legnagyobb árbevételű magyarországi áram- és gázipari társaság együttes nettó forgalma 2016-ban a 2015-ösnél, és alaposan átrendeződött az erősorrend is....
hétfő, 08:19
Portfolio.hu
Radics Gigi az X-Faktorról: Ez lesz életem <strong>legnagyobb</strong> bulija
Radics Gigi az X-Faktorról: Ez lesz életem legnagyobb bulija
Az új mentor nagyon várja már az előadásokat, és elárulta azt is, kikkel dolgozna együtt legszívesebben.
hétfő, 07:49
Hir24.hu
Ez a legjobb karriertanács, amit Noah Cyrus a nővérétől kapott
Ez a legjobb karriertanács, amit Noah Cyrus a nővérétől kapott
Kétségtelen, hogy Miley a legnagyobb rajongója Noah-nak, akit igyekszik mindenben legjobb tudomása szerint támogatni.
hétfő, 06:40
Starity.hu
Négy fontos jegybank is döntést hoz a héten
Négy fontos jegybank is döntést hoz a héten
A világ négy meghatározó jegybankja is kamatdöntő ülést tart a héten, közülünk is az amerikai Federal Reserve döntése kapja majd a legnagyobb figyelmet. A várakozások szerint a Fed szerdán 25...
hétfő, 05:40
Portfolio.hu
Magyarország durván pazarol
A népességfogyás Magyarország egyik legnagyobb problémája. Ennek nem csak az az oka, hogy kevés gyermek születik, hanem hogy a meglévő életekkel nem bánunk elég gondosan. Több mint 32 ezer ember halála megelőzhető lett volna csak 2014-ben. ...
hétfő, 05:00
Hazipatika.com
 Ki nem találná, ki volt a könyvheti dedikálások <strong>legnagyobb</strong> sztárja
Ki nem találná, ki volt a könyvheti dedikálások legnagyobb sztárja
Segítünk: nem Nádas Péterhez állt a legnagyobb sor.
vasárnap, 22:20
Hvg.hu
Így táborozhat együtt több család – zseniális találmányt mutatunk
Így táborozhat együtt több család – zseniális találmányt mutatunk
A sátrazás akkor a legnagyobb buli, ha minél többen megyünk egyszerre. Ennek a forradalmian új kialakítású sátornak hála pedig akár több család is megszállhat egy térben!Forrás: Nők Lapja Café: Így táborozhat együtt több család – zseniális találmányt mutatunk
vasárnap, 22:00
Nlcafe.hu
Milyen szinten működsz? Vizsgáld felül az életed! Beavató hét. Elengedni azt, ami már nem emel, ebben van a legnagyobb fejlődés
Mit üzennek a bolygóállások, milyen energiák hatnak ránk az év 24. hetében? Esztergomi Gréta életút- és életmódvezető, horoszkópelemző előrejelzése. Gyakorlati tanácsok a csillagüzenetekhez A heti csillagüzenetek mindannyiunknak szólnak, az energiahatások viszont értelemszerűen mindenki életében másképp, más-más helyzetben jelentkeznek. Hogyan tudjuk beépíteni az üzeneteket mindennapjainkba? Először csak olvassuk, aztán egy-egy helyzetben, pillanatban bevillanhat, hogy erről a…
vasárnap, 22:00
Eletszepitok.hu
A legnagyobb koszovói párt megtartotta vezető pozícióját
A korábban Hashim Thaci elnök vezette, jobbközép Koszovói Demokrata Párt (PDK) és koalíciós partnerei nyerték meg a vasárnap tartott parlamenti választást a Klan Kosova nevű televízió honlapján közzétett exit poll-eredmények szerint
vasárnap, 20:48
Gondola.hu
Exit poll: a legnagyobb koszovói párt megtartotta vezető pozícióját
A felmérés szerint a Koszovói Demokrata Párt (PDK) és koalíciós partnerei nyerték a parlamenti választást.
vasárnap, 20:05
Mno.hu
Koszovói választás - Megőrizte vezető pozícióját a legnagyobb párt
Várhatóan Ramush Haradinaj, az eddig ellenzékből politizáló AAK elnöke lehet az új kormányfő.
vasárnap, 19:56
Nepszava.hu
Íme a könyvhét legnagyobb sztárja
Lakatos Leventéhez özönlöttek a rajongók.
vasárnap, 19:11
Mno.hu
Megnyílt a világ legnagyobb kortárs képzőművészeti fesztiválja
Magyar származású művész és élő piramisa is jelen lesz a fesztiválon.
vasárnap, 19:00
Origo.hu
Elapátlanodott futballnemzet
Elapátlanodott futballnemzet
A magyar focival jelenleg az a legnagyobb baj, hogy nem a fociról szól.
vasárnap, 16:23
Index.hu
Meggyfagyi – házilag a legfinomabb
Meggyfagyi – házilag a legfinomabb
Akárki, akármit mond, a házi fagyinál nincs is jobb! Mindenféle gyümölcsből elkészíthető a család szeme láttára és legnagyobb élvezetére. Most éppen a fáról frissen szedett meggyből készült.
vasárnap, 15:00
Eletforma.hu
Milyen tervei vannak a Waberer’snek?
Miként vált a magyarországi Waberer's International Zrt. Európa egyik legnagyobb nemzetközi fuvarozó vállalatává? Hogyan tudja fenntartani versenyképességét a több mint 3600 kamionból álló...
vasárnap, 14:37
Portfolio.hu
Ahol Nicolas Cage mandolinozott Penélope Cruznak
Az egyik legcsodálatosabb nyári úti cél Kefalonia, ráadásul Budapestről már közvetlenül is elérhető a Jón-tenger legnagyobb szigete, Görögország titokzatos gyöngyszeme. [...] Bővebben!
vasárnap, 14:14
Kulturpart.hu
Hat ok, ami miatt a Microsoft a világ egyik <strong>legnagyobb</strong> lúzere
Hat ok, ami miatt a Microsoft a világ egyik legnagyobb lúzere
Van, aki bármihez nyúl, az arannyá válik. De az nem a Microsoft. A Microsoft álmodta meg először a táblagépet 15 évvel ezelőtt, mégis mindenki úgy tudja, hogy az Apple iPadje az első táblagép a...
vasárnap, 13:11
Portfolio.hu
Megvan a megoldás a társasjátékozás <strong>legnagyobb</strong> problémájára
Megvan a megoldás a társasjátékozás legnagyobb problémájára
Mit csináljon, aki imádja a társasjátékokat, de az istennek sem sikerül állandóan összehívnia annyi barátját, hogy legyen is kivel játszania? Van remény!
vasárnap, 12:56
Index.hu
Ford Ecosport: a <strong>legnagyobb</strong> kisautó
Ford Ecosport: a legnagyobb kisautó
Szokatlan formájával üdítő változatosságot hoz a városi kisautók sorába a Magyarországra csak nemrég megérkező Ford Ecosport. Vérbeli életmódautóról van szó, ennek megfelelően egy külföldi természetjáró kirándulás keretében próbáltuk ki. Forrás: Nők Lapja Café: Ford Ecosport: a legnagyobb kisautó
vasárnap, 12:45
Nlcafe.hu
Ryley Walker Band /US/, Zanzinger /HU/ - koncert
Ismét Budapesten a Van Morrison és Tim Buckley-féle folkjazz egyik legnagyobb ígérete, Ryley Walker! Az énekes-gitáros ráadásul augusztusban a zenekara élén tér vissza, megidézve velük a kilencvenes...
vasárnap, 12:41
Ittlakunk.hu
Fordulat Londonban
A korábbi hivatalos bejelentéssel ellentétben még nem született végleges megállapodás az észak-írországi unionista mozgalom legnagyobb pártjával, a Demokratikus Unionista Párttal (DUP) a Konzervatív Párt ... ...
vasárnap, 10:52
Napi.hu
Míg el nem mondta, hogy ki ő, addig csak egy jelentkező volt
A nigériai nőre sokan furán néztek a bőre miatt, pedig a világ egyik legnagyobb szerencséjének köszönheti, hogy ilyen lett.
vasárnap, 10:26
Ma.hu
Magyar évzáró Kanadában
Az Európán kívüli legnagyobb magyar iskola, a torontói Szent Erzsébet Magyar Iskola évzáró ünnepségén vett részt szombaton Balog Zoltán.
vasárnap, 09:54
Gondola.hu
A karma hatalma
A karma hatalma
Miért szakadt meg a szíved, amikor elhagyott legnagyobb szerelmed? Nem tudod, hogy pendülhetsz egy húron száz éve legjobb barátnőddel? Kapcsolatod miért ilyen a családoddal? Életedet karmád irányítja, amelyet te választasz. Forrás: Nők Lapja Café: A karma hatalma
06.10. 21:05
Nlcafe.hu
Hamarosan nyit Magyarország legnagyobb IKEA áruháza
Készülj, ott a helyed neked is!
06.10. 15:40
Glamouronline.hu
Küszöbön a fesztiválszezon: kik várnak rekordszámokat 2017-ben?
Küszöbön a fesztiválszezon: kik várnak rekordszámokat 2017-ben?
Hamarosan indul fesztiválszezon: a legnagyobb könnyűzenei, kulturális rendezvényeknél ezekben a hetekben tetőzik a jegy- és bérletértékesítési hajrá. Hogyan próbálnak meg az eddiginél még többet...
06.10. 10:45
Portfolio.hu
Ki csinálja a <strong>legnagyobb</strong> butaságot a képen?
Ki csinálja a legnagyobb butaságot a képen?
Nem könnyű megállapítani.
06.10. 10:36
Femcafe.hu
Megdobálták Dévényi Tibi bácsit a Harley fesztiválon
Megdobálták Dévényi Tibi bácsit a Harley fesztiválon
A pöttyöslabda-függő lemezlovas elkövette élete legnagyobb hibáját. Kis Grófot játszott torzonborz embereknek.
06.10. 10:27
Hir24.hu
Kíméletlen kampány előtt állunk
A Fidesz hiába sikeres, ma mégsem elég vonzó a fiatalok számára, ami ki is jelöli az egyik legnagyobb aktuális feladatunkat.
06.10. 09:12
Gondola.hu
Autista a kisfiam: „Szeretni kell, ennyi az egész!”
Autista a kisfiam: „Szeretni kell, ennyi az egész!”
Őszinte leszek. Az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Örültem, mert végül is a spektrumon belül a lehető „legjobb helyen állunk”. Ugyanakkor szomorú is voltam, hiszen mégiscsak kimondták: Szabika autista. És itt PONT is került a kálváriánk végére… Vagy csak most kezdődik igazán? Nagyon büszke vagyok az én kicsi szőkémre, ügyesen, a tőle megszokott komolysággal és precizitással vette a kivizsgálás akadályait. A szülőkonzultációra úgy mentem, hogy otthon összeírtam a kérdéseimet/kétségeimet. Szép hosszú listával a kezemben (volt némi bűntudatom, vajon nem viszem-e túlzásba) üldögéltem és vártam a doktornőkre. Aztán oldalra pillantva a mellém éppen leülő anyuka tekintetét elkapva – aki ugyanúgy szorongatta kérdéseit a papírkáján, mint én – jót mosolyogtam. Megnyugodtam: oké, nem csak én jövök listával, nem vagyok teljesen bolond! A doktornők minden kérdésemre válaszoltak (ebből a legfontosabbak dióhéjban): 1/ Teljes értékű életet fog élni a fiam? Vagy míg él, segítségre fog szorulni? Igen, teljes értékű életet tud élni. De fel kell készíteni, és sok-sok segítségre fog szorulni addig. Meg kell tanulnia, hogy tudja majd a szorongásait kezelni. pl.: ha a megszokottól ellentétes dolgok történnek vele, sem kell pánikba esnie. Az önbecsülés nagyon fontos! Bele kell kódolni már most gyermekkorban azt, hogy nem ér kevesebbet a mássága miatt senkinél, ebben segítségünkre lehet egy jó pszichológus. 2/ Iskolaérett vagy még tartsuk vissza egy évet az oviban? Integráltan tanítható? Iskolaérett, de inkább „használjuk ki” ezt az egy évet és komolyan készítsük fel őt az iskolára. Természetesen csak akkor, ha ezzel mi, szülők is egyetértünk illetve az óvoda is ezt javasolja. Igen, integráltan tanítható, de inkább tanító nénit válaszunk, ne iskolát, és amennyiben lehetőség, van kislétszámú osztályt keressünk neki. 3/ Milyen fejlesztést javasolnak a továbbiakban Szabinak? Az egyéni autizmus specifikus foglalkozást mindenképp. Az ayrest lassan elhagyhatjuk, helyette inkább az iskolára felkészítő/alapozó foglalkozást javasolják. Hiszen a mozgásában való lemaradásait teljesen behozta! 4/ Otthon mivel tudjuk segíteni őt? „Szeretni kell, ennyi az egész!” – mondta mosolyogva a doktornő. Természetesen ezen túl: fontos az elfogadás, megértés és a sok-sok türelem.   5/ Mit tegyünk, ha dührohamot kap? Figyeljük az igényeit, ha nem szereti a dajkálást vagy ölbe vételt, akkor hagyjuk egyedül megnyugodni. Természetesen vigyázzunk arra, hogy ne tudjon magában kárt tenni. Amikor lenyugodott, beszéljük meg vele, mi történt és miért. Végül is megnyugodva jöttem haza. A diagnózissal a kezünkben természetesen újra beindult minden bürokráciai procedúra is. Államkincstár: gyes, családi pótlék. Kormányhivatal: parkolási engedély. Óvoda: papírok leadása, itt részletesen el is kellett magyarázni, mi minden történt velünk. Aranyosak voltak az óvó nénik, mert hát azért „ők is izgultak”.  Tudomásul vették (sőt abszolút támogatták ők is!), hogy Szabika maradjon oviban még egy tanévet. Háziorvos: zárójelentés leadása. Önkormányzat: közgyógy igazolvány. Jelenleg legfontosabb feladatunk, hogy Szabikát felkészítsük az iskolára. A tanév végéig járunk az ayres-re, de nyáron pihenünk. Szeptemberben elkezdjük az alapozást a sulihoz, és emellett megtartjuk a heti egy egyéni foglalkozást. Szabi csodás fejlődésen ment át az elmúlt időszakban, számunkra is meglepő, mi mindent megtanult/elsajátított. A mozgáskoordinációs-problémái teljesen megszűntek: őrült módon biciklizik, szaladgál és játszik. Mindezt elesés és ragtapasz-hegyek nélkül! A ceruzát helyesen és jobb kézzel tartja, színez vonalon belül. A hangokat tisztán ejti, bár mondatszerkesztési hibái még vannak, illetve a ragokat sokszor helytelenül használja. Ami a beszédében a legnagyobb fejlődés, hogy amikor hibázik, felismeri, felméri és javítja önmagát. A testi kontaktust is sokkal jobban viseli: ölel, bújik, saját magától puszit ad. Ám szorongó vagy feszült helyzetben megmaradt az érzékenysége, ilyenkor nem lehet ölbe venni és megdajkálni. És… kóstolgatja a piros ételeket és italokat! Azért, hogy életünk ne legyen unalmas, mindeközben az éjszaki köhögése kapcsán elindítottunk egy kivizsgálást, ennek eredménye: poratka allergia illetve asztma. Kéthetente jártunk vissza a doktornőhöz, hogy a gyógyszereket jó adagban be tudja állítani. Most (és ezt lekopogom) megszűntek az éjszaki fulladási rohamok és az állandó orrfolyás. Remélem, így is marad. A kereszt, amit vinni kell bár nem könnyű, de ÉDES! pörgő További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
06.10. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Két díjat zsebeltünk be a világ egyik legnagyobb borversenyén
Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2015-ös Prémium Juhfarkja és a Grand Tokaj 2013-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).
06.10. 03:55
Profitline.hu
Megérkezett Csehországba az amerikai szuperlézer
Az L3 munkanevű szuperlézerrendszer a legnagyobb lesz a világon, elsősorban az alapkutatást és részben az űrkutatást fogja szolgálni.
06.10. 02:30
Ma.hu
 Az andorrai meccs a legújabbkori magyar focitörténelem <strong>legnagyobb</strong> bukása
Az andorrai meccs a legújabbkori magyar focitörténelem legnagyobb bukása
Elvesztette minden esélyét a magyar válogatott arra, hogy kijusson a vébére, miután 1-0-ra kikapott Andorrától. Bernd Storck szövetségi kapitány kijelentette, ezért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, és ő lesz az első, aki megteszi.
06.10. 00:20
Hvg.hu
Te tudod, hogyan őrizd meg az egészséged természetes úton?
„A mai világban olyan nehéz eligazodni a sok-sok információ között! Végre egy olyan könyv, mely könnyen érthető, felhasználóbarát, egészségesen kreatív és előtérbe helyezi a természet értékeit és a hagyományokat a mindennapi háztartásban is. Egy anya legnagyobb ajándéka a családja számára a szeretete mellett a gondos, igényes odafigyelés, a védelem a család egészsége felett. A rengeteg teendő mellett, ez nem mindig egyszerű, így nagy segítséget nyújthat Kata könyve, ahol az ötlet és a megoldás is készen áll:)!” Béres Alexandra
06.10. 00:00
Babanet.hu
Sikeres esztendőt zárt tavaly a Bosch
A legnagyobb ipari foglalkoztatóvá vált itthon a Bosch és még bővítéseket tervez.
06.09. 22:55
Heol.hu
Dés László élete legnagyobb munkáján van túl
Venekei Mariannával balettváltozatot készítettek A vágy villamosából.
06.09. 20:10
Origo.hu
 Tapsoljanak vagy sírjanak a magyarok Theresa May öngólja miatt?
Tapsoljanak vagy sírjanak a magyarok Theresa May öngólja miatt?
Saját kormányának adta a legnagyobb pofont Theresa May, aki a választási bukás ellenére folytathatja a kormányzást. A legtöbbet rövid távon azok veszíthetik, akiket érint a Brexit, ám hosszabb távon van arra remény, hogy a jelenlegi kilátásoknál kedvezőbb megoldás szülessen.
06.09. 19:05
Hvg.hu
Kölcsönt vett fel az Agrokor válságmenedzsmentje a konszern megmentésére
Valamivel több mint fél milliárd euró kölcsönt vett fel Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalata, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokor válságmenedzsmentje a konszern megmentésére - jelentette be csütörtökön Ante Ramljak, a vállalat élére áprilisban kinevezett kormánybiztos.
06.09. 16:15
Profitline.hu
Az olasz parlament máris megbuktatta a választási reform tervezetét
áoszba fulladt az olasz parlament első szavazása az új választási törvény tervezetéről csütörtökön, miután a négy legnagyobb frakció képviselői egy részletkérdés kapcsán azonnal felrúgták pártjaiknak a választási reformról néhány napja kötött paktumát.
06.09. 16:15
Profitline.hu
Jövő héten nyit Magyarország <strong>legnagyobb</strong> IKEA áruháza
Jövő héten nyit Magyarország legnagyobb IKEA áruháza
Június 14-én, szerdán, reggel 9 órakor nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb IKEA áruháza.
06.09. 16:02
Lakaskultura.hu
Korunk <strong>legnagyobb</strong> válsága közelít, országok fognak belerokkanni
Korunk legnagyobb válsága közelít, országok fognak belerokkanni
A Business Insider szokásos heti műsorában ezúttal a legendás befektetőt, Jim Rogerst szólaltatták meg részvénypiaci témákban, aki szerint életünk legnagyobb válságára lehet a következő, ami ha...
06.09. 15:48
Portfolio.hu
Számítógépes játék lett a Született feleségekből
Számítógépes játék lett a Született feleségekből
Te is mindig ki akartad próbálni, milyen lehet a Lila akác közben élni? Most végre megteheted! A sorozat alkotói létrehoztak egy új játékot, ahol te lehetsz a főszereplő, és kedvenc karaktereiddel oldhatod meg a legnagyobb rejtélyeket!
06.09. 15:20
Cosmopolitan.hu
Ájultan találtak Ázsia egyik legnagyobb popsztárjára
Túladagolta nyugtatóit, az intenzíven van.
06.09. 15:05
Origo.hu
Naponta húsz százalékot keresni Mészáros Lőrincékkel
Naponta húsz százalékot keresni Mészáros Lőrincékkel
Az elmúlt napokban az egyik legnagyobb sztori az Opimus és a Konzum volt a magyar tőzsdén, Mészáros Lőrinc beszállása után nem ritkán napi limittel emelkedett a Konzum és az Opimus részvényeinek...
06.09. 14:24
Portfolio.hu
 Üzent Budapestnek Morricone
Üzent Budapestnek Morricone
„Szívesen megyek Budapestre, nagyszerű város, remek sakkozókkal és zenészekkel” – írja a filmtörténet egyik legnagyobb hatású zeneszerzője, aki október 18-án érkezik Budapestre zenekarával.
06.09. 13:35
Hvg.hu
Megérkezett Katy Perry ötödik nagylemeze, a Witness!
Megérkezett Katy Perry ötödik nagylemeze, a Witness!
Június 9-től világszerte elérhetővé válik korunk egyik legnagyobb szupersztárjának, Katy Perrynek legújabb, és eddigi legütősebb albuma, a Witness.
06.09. 13:16
Kisalfold.hu
Megérkezett Katy Perry ötödik nagylemeze, a Witness!
Megérkezett Katy Perry ötödik nagylemeze, a Witness!
Június 9-től világszerte elérhetővé válik korunk egyik legnagyobb szupersztárjának, Katy Perrynek legújabb, és eddigi legütősebb albuma, a Witness.
06.09. 13:16
Delmagyar.hu
BoConcept - Trendkövető design bútorok Dániából
A BoConcept Dánia legnagyobb nemzetközi bútor-kiskereskedelmi hálózatának márkaneve. A cég világszerte 60 országban több mint 250 BoConcept márkaüzlettel rendelkezik.
06.09. 12:24
Lakberinfo.hu
Fesztiválozni is hív a Fekete Borpince
A szekszárdi Fekete Borpince idén nyáron egy sebességgel feljebb kapcsol. A már eddig is bejáratott vidéki és fővárosi fesztiválokon illetve borkóstolókon ez évben is találkozhatunk velük, de további új rendezvényeken is ott lesznek, az idén egyre csak szélesedő szortimentükkel. Hogy pontosan hol kóstolhatjuk meg a Fekete Borpince borait a nyár elején? Most kiderül!Sétatér Fesztivál 2017 (2017. június 8-18. Pécs, Belváros) A Sétatér Fesztivál Pécs legújabb kori történetének egyik tradicionális rendezvénye, amely csaknem húsz éve a régió borászatának, gasztronómiájának és kultúrájának „közönségtalálkozója” a Székesegyház előtt, a felső Sétatéren az árnyas gesztenyefák alatt. Idén négy színpadon váltják egymást helyi és országos hírű zenészek és zenekarok.Egerszeg Fesztivál 2017 (2017. június 9-11. Zalaegerszeg, Belváros) A Kiváló Minősítéssel rendelkező Egerszeg Fesztivál a régió legnagyobb és legszínvonalasabb összművészeti rendezvénye. Az eseményen kézműves sátrak, népi mesterség-bemutatók várják az érdeklődőket. Az esemény része a Kárpát-medencei Verbunkverseny és a Göcseji Prószafesztivál, ahol a híres göcseji ételt kóstolhatják meg a látogatók. Könnyű és komolyzenei koncertek, népi mesterségek udvara, vendéglősök utcája, prószasütő fesztivál és minőségi borok kóstolója színesítik a programokat minden generáció számára.Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál 2017 (2017. június 20-25. Kecskemét, Főtér) Kecskeméten 2016-ban teljesen megújult a nyári bor és pálinkaünnep, melyet a Hírös Agóra Kulturális Központ szervez a város főterén. A fesztiválon ott lesznek a minőségi italokat készítő pálinkafőzők mellett a különböző történelmi bortermő területek neves pincészetei is, valamint kézművesek, vásárosok, illetve ízletes ételeket árusítók.Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál 2017 (2017. július 19-23. Bükfürdő, Gyógy- és Élményfürdő parkolója) 2017-ban immár tizenkettedik alkalommal várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit a Gyógy-bor napokra. Az 5 napos rendezvényen neves fellépők, gyermekprogramok, valamint minőségi borok, pálinkák és kézműves termékek vására várja az érdeklődőket. A rendezvény keretében kerül megrendezésre a Bük Város Bora verseny is.Hungarikum Fesztivál Balatonalmádi 2017 (2017. július 21- augusztus 1. Balatonalmádi, Széchenyi sétány) Klasszikus magyar finomságok tányéron és pohárban! Népművészeti és kézműves remekek, magyar filmek és népmesék, retro diszkó vár mindenkit Balatonalmádiban 2017. júliusában. A hatalmas színpadon estéről estére izgalmas és változatos, a közönség igényeinek sokszínűségét kiszolgáló programokkal várják a szórakozásra, kultúrára szomjazókat.
06.09. 12:02
Boraszportal.hu
Nem tudod ki ő, pedig a nevét világszerte ismerik! Ennek a nőnek csak úgy isszák a termékeit!
Nem tudod ki ő, pedig a nevét világszerte ismerik! Ennek a nőnek csak úgy isszák a termékeit!
Francesca Lavazza, annak az olasz családnak a leszármazottja, amely 1895-ben kávépörkölő céget alapított és mára Lavazza csoportként a kávépörkölés szegmensében a világ hatodik legnagyobb szereplőjének számít. Francesca tagja a Lavazza csoport igazgatóságának, és jelenleg a világcég kommunikációjáért felel. Szerény, kedves, olyan mintha régóta ismernénk egymást, és tele van energiával. Komoly pozícióban dolgozik, családja van, és szenvedélye a művészet és a kultúra. (x)
06.09. 10:04
Femcafe.hu
Emelkedett májusban a kínai infláció
Májusban a fogyasztói árak négy hónapja legnagyobb mértékű emelkedését regisztrálták Kínában a nemzeti statisztikai hivatal pénteken közzétett kimutatása szerint. Májusban a fogyasztói árak a piaci várakozásoknak ... ...
06.09. 07:55
Napi.hu
Piac és Profit konferencia: nem létezik digitális átállás, csak új üzleti modell
Piac és Profit konferencia: nem létezik digitális átállás, csak új üzleti modell
Egy digitális társadalomban, a negyedik ipari forradalom közepén élünk, és mint tudjuk, a hazai cégek kissé le vannak maradva a digitális átállásban európai viszonylatban is. Ugyanakkor valóban érdemes átállni? Kurtisz Krisztián, az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója a Piac és Profit konferenciáján elmondta, hogy az elmúlt évek legnagyobb üzleti sikereit vizsgálva az derül ki, hogy érdemesebb egy új üzleti modellt kitalálni, mint egy régit digitalizálni.
06.09. 07:30
Piacesprofit.hu
 Sokkoló előrejelzés zárta a brit választást: káosszal felérő döntetlen? - ÉLŐ
Sokkoló előrejelzés zárta a brit választást: káosszal felérő döntetlen? - ÉLŐ
A legnagyobb húzás, vagy a legcsúnyább baklövés - a kormányzó brit konzervatívok szempontjából ez volt a csütörtöki választás legnagyobb kérdése. Theresa May kormányfő ugyanis a magabiztos vezetés tudatában kezdeményezhette a június 8-i előrehozott választást, a kampány végére azonban egyes felmérések szerint a Jeremy Corbyn vezette Munkáspárt ledolgozta hátránya jó részét. Az eredménytől nagyban függ az is, milyen Brexit-megállapodást köt majd Nagy-Britannia az Európai Unióval. Kövesse az eredményvárást a hvg.hu percről percre tudósításával.
06.09. 04:30
Hvg.hu
Az 5 legnagyobb félreértés a jóga körül
Ez a cikk azt a köztudatban lévő, jógával kapcsolatos öt fő félreértést hivatott tisztázni, mellyel gyakran találkozhatsz, és nagy mértékben hozzájárul a jóga téves megítéléséhez.
06.09. 03:55
Ezoterikus.hu
A Konzervatív Párté a legnagyobb frakció
A 2010 óta kormányzó brit Konzervatív Párté lesz a legnagyobb alsóházi frakció, de nem biztos, hogy a párt abszolút többséget szerzett.
06.09. 00:18
Gondola.hu
Theresa May elveszíthette abszolút többségét
Theresa May elveszíthette abszolút többségét
Bár a legnagyobb frakció lesz, de elveszítheti abszolút többségét az alsóházban a brit Konzervatív Párt, mely Theresa May vezetésével jelenleg is kormányoz - olvasható ki az exit poll adatokból....
06.08. 23:46
Portfolio.hu
Brit választások - Exit poll: May győzött
A Konzervatív Párté lesz a legnagyobb alsóházi frakció, de nem biztos, hogy a párt abszolút többséget szerzett.
06.08. 23:35
Nepszava.hu
Exit poll: Theresa May pártja elveszítheti az alsóházi többségét
Exit poll: Theresa May pártja elveszítheti az alsóházi többségét
Az exit poll szerint a konzervatívok maradnak a legnagyobb erő a brit alsóházban, de egyedül nem lenne meg a többségük. Ez koalíciós kényszert vagy kisebbségi kormányzást is jelenthet. A font zuhanni kezdett a hírre, a brexit-tárgyalások megkezdése is bizonytalanná válhat.
06.08. 23:07
Index.hu
 Másodpercenként 50 kiló műanyag ömlik az óceánokba
Másodpercenként 50 kiló műanyag ömlik az óceánokba
A folyókba dobott műanyag hulladék jelenti az óceánok szennyezésének egyik legfőbb forrását, és a legnagyobb szennyezők az ázsiai folyók – vélik holland kutatók.
06.08. 22:25
Hvg.hu
Máris megbukott az olasz választási reform tervezete
Káoszba fulladt az olasz parlament első szavazása az új választási törvény tervezetéről csütörtökön, miután a négy legnagyobb frakció képviselői egy részletkérdés kapcsán azonnal felrúgták pártjaiknak a választási reformról néhány napja kötött paktumát
06.08. 21:19
Gondola.hu
Jól ismeri az Öreg-tavat? Derítse ki, így van-e!
Kvízünk remek alkalmat kínál arra, hogy letesztelje, mennyit tud Komárom-Esztergom megye legnagyobb taváról, a tatai Öreg-tóról!
06.08. 19:20
Kemma.hu
Beyoncé lányának táncánál ma már nem lesz jobb – videó
Beyoncé lányának táncánál ma már nem lesz jobb – videó
A TMZ hozta nyilvánosságra azt a videót, amely Blue Ivy fellépésén készült. Beyoncé kislánya tütüben nyomja az Earth, Wind & Fire legnagyobb slágerére. Le sem tagadhatná, hogy ki az anyukája.Forrás: Nők Lapja Café: Beyoncé lányának táncánál ma már nem lesz jobb – videó
06.08. 18:15
Nlcafe.hu
A világ <strong>legnagyobb</strong> légi járműve lehet ez a furcsa repülő
A világ legnagyobb légi járműve lehet ez a furcsa repülő
Egy különös, kéttörzsű repülőgépet teszteltek, amelynek a furcsa megjelenése mellett az is érdekessége, hogy az eddigi legnagyobb szárnyszélességgel „büszkélkedhet”.
06.08. 17:41
Élőben.hu
Jövő héten nyit a soroksári giga-IKEA
Jövő héten nyit a soroksári giga-IKEA
Már csak hatot kell aludni, és végre kinyit Magyarország legnagyobb IKEA áruháza Soroksáron.Forrás: Nők Lapja Café: Jövő héten nyit a soroksári giga-IKEA
06.08. 16:45
Nlcafe.hu
Ettől félnek a legjobban a csillagjegyek
Ettől félnek a legjobban a csillagjegyek
Neked mi a legnagyobb félelmed? És mitől tart a leginkább a szerelmed? Vajon az rémíti meg, hogy nem lesz munkája, vagy az esküvő lehetőségétől retteg? Esetleg attól, hogy magányosan éli majd az életét? A csillagjegyeket más és más félelmek gyötrik. Forrás: Nők Lapja Café: Ettől félnek a legjobban a csillagjegyek
06.08. 16:37
Nlcafe.hu
Fotók: Ilyen lesz az új, gigantikus IKEA Soroksáron
Fotók: Ilyen lesz az új, gigantikus IKEA Soroksáron
Startra kész a legnagyobb magyarországi IKEA áruház - nyitás előtt bejártuk.
06.08. 16:01
Femcafe.hu
Az ország legnagyobb IKEA áruháza nyílik meg Soroksáron
Június 14-én nyitja kapuit a 2 000 embernek munkát adó, 17 milliárd forintos beruházás eredménye.
06.08. 15:21
Elelmiszeronline.hu
Jövő szerdán nyílik a soroksári IKEA
Ez lesz Magyarország legnagyobb IKEA áruháza. [...] Bővebben!
06.08. 14:40
Mandiner.hu
Sikeres volt a Pepsi Facebook realityje
Teljes egészében a rajongókon múlott május 13. és június 3. között Saiid, a Pepsi által indított Facebook reality főszereplőjének izgalmas útja, amelynek végállomása az UEFA Champions League cardiffi döntője volt. A népszerű rapper és slammer 6 órányi videóanyagban számolt be kalandjairól és újonnan szerzett focis ismereteiről, beleértve 22 élő bejelentkezését 13 országon keresztül. A legnagyobb sikert Saiid legújabb focis élményeiről szóló élő videója aratta, amit Olaszországban forgatott utazótársaival, és amelyben megmutatta labdazsonglőr tudását is.  
06.08. 14:36
Mmonline.hu
Könnyfakasztó: siket énekesnő a tehetségkutató <strong>legnagyobb</strong> sztárja
Könnyfakasztó: siket énekesnő a tehetségkutató legnagyobb sztárja
Kamaszként elvesztette a hallását, most mégis leénekelt mindenkit a tehetségkutatóban.
06.08. 14:30
Femcafe.hu
A ’80-as évek szegényebb lett volna ezzel a népszerű együttessel. Dalaikkal az egész világot meghódították
A 80-as évek legnagyobb sztárjai voltak! Jöjjön a Modern Talking-nosztalgia! A zenész-producer, Dieter Bohlen 1954-ben látta meg a napvilágot Bernben, majd EastThe post A ’80-as évek szegényebb lett volna ezzel a népszerű együttessel. Dalaikkal az egész világot meghódították appeared first on Doily.hu.
06.08. 13:47
Doily.hu
Cotter Blackstone (Cotter Blackstone): Ian Tregillis: Géplélek
Cotter Blackstone (Cotter Blackstone): Ian Tregillis: Géplélek
A Fogaskerék-háború trilógia első kötetének legnagyobb érdeme, hogy abszolút híján van a sallangoknak. [...] Bővebben!
06.08. 12:31
Mandiner.hu
 Jön a Szigetre a Glass Animals
Jön a Szigetre a Glass Animals
Az évet Szingapúrban, Ausztráliában és Új-Zélandon kezdték, majd a zenekar eddigi legnagyobb angliai turnéját járta be, aztán a Glastonbury, a Rock Werchter és megannyi nyári fellépés után, augusztusban a Szigetre érkezik a Glass Animals.
06.08. 11:40
Hvg.hu
Sportos lendületben a BrandMania
Sportos lendületben a BrandMania
Igazi sportos nyarunk lesz Magyarországon, amelynek legnagyobb eseménye a vizes VB. A BrandMania utánajárt annak, hogy mire számíthatunk ezen az eseményen, és annak is, hogy milyen trendek határozzák meg a sok százmilliárd forintos hazai sportgazdasági piacot.  
06.08. 11:08
Mmonline.hu
Műanyagmentes élet. Megvalósítható? Nem tudom, de itt az ideje belevágni! Kump Edina hulladékcsökkentési szakértővel beszélgettünk
Kump Edina környezetkutató, hulladékcsökkentési szakértő. Környezettudatosság kapcsán nem épp stílszerűen fogalmazva: nagy fába vágta a fejszéjét. Ennek kapcsán kértem interjút tőle. Műanyagmentes élet. Megvalósítható? Nem tudom, de itt az ideje belevágni. Ezzel a felütéssel hirdetted meg életed talán eddigi legnagyobb kihívását. Érdekel az indíték. Bizonyítani akarsz? Belső kényszer vezet – erre vágysz? Esetleg kísérletnek fogod fel? Ha választanom…
06.08. 11:07
Eletszepitok.hu
Itt a bizonyíték, hogy az emberiségből még nem halt ki a jó szándék
Itt a bizonyíték, hogy az emberiségből még nem halt ki a jó szándék
A fészekből kipottyant gólyafiókák legnagyobb szerencséjére.
06.08. 11:02
Velvet.hu
David Guetta és Justin Bieber egy új dallal pezsdíti fel a hangulatot
David Guetta és Justin Bieber egy új dallal pezsdíti fel a hangulatot
Holnap hozzák nyilvánosságra a két világsztár közös munkájának gyümölcsét, amely a nyár egyik legnagyobb slágere lehet.
06.08. 10:49
Élőben.hu
Az MNB megbírságolta a legnagyobb takarékot
Az MNB ma közzétett határozatában 19 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértő állapot megszüntetésére kötelezte a B3 TAKARÉK Szövetkezetet, egyebek közt vállalatirányítási,...
06.08. 09:49
Portfolio.hu
Sanghaj lehet Kína kapuja Magyarország számára
A 24 millió lakosú és a világ legnagyobb forgalmú kikötőjével rendelkező Sanghaj lehet Kína kapuja hazánk számára – mondta Kövér László.
06.08. 09:38
Gondola.hu
Lassult a magyar infláció
Idén májusban a fogyasztói árak átlagosan 2,1 százalékkal magasabbak voltak, mint tavaly ilyenkor - adta hírül a KSH. Az elmúlt egy évben a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint ... ...
06.08. 09:01
Napi.hu
2,1%-kal nőttek az árak, Fogyasztói árak, 2017. május
2017. májusban a fogyasztói árak átlagosan 2,1%-kal magasabbak voltak, mint tavaly ilyenkor. Az elmúlt egy évben a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint a járműüzemanyagokat is tartalmazó egyéb cikkek drágultak.
06.08. 08:47
Ksh.hu
Ki nem találná, mivel elégedett Kövér László
Ahogy Magyarország az EU és Közép-Kelet-Európa kapuja Kína számára, úgy a 24 millió lakosú és a világ legnagyobb forgalmú kikötőjével rendelkező Sanghaj lehet Kína kapuja hazánk számára, hiszen kereskedelmi ... ...
06.08. 07:52
Napi.hu
Gateway to Space – újra a Millenárison (Rovat: Álmuk a világűr)
Másfél év Föld körüli keringés után visszatér Budapestre a világ legnagyobb utazó „űrgyűjteménye”, a NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó Gateway to Space kiállítás.
06.08. 06:15
Urvilag.hu
Több segítséget várnak a férfiaktól, és szívesen vállalkoznának a magyar nők
Munkakeresés kisgyermekes nőként, túlterheltség, munka és gyermeknevelés összeegyeztetése: a Coca-Cola Magyarország közvéleménykutatása szerint ezek ma a magyar nők legnagyobb kihívásai. Minden második nő családbarátnak tartja a munkahelyét, bár több segítséget szeretne kapni a férfiaktól és a családtagjaitól. Noha az édesanyák kevésbé vakmerők, az egyedülálló nők jelentős része szívesen indítana saját vállalkozást. A nők körében végzett […]
06.08. 06:12
Babafalva.hu
Az eddigi legnagyobb Mondrian-tárlat
A holland festő mintegy 300 festményéből álló kiállítás nyílt Hágában.
06.08. 05:49
Nepszava.hu
Bővülhet a család Ambrus Attiláéknál
Bővülhet a család Ambrus Attiláéknál
Ambrus Attila nem panaszkodhat, pörögnek körülötte az események, aminek nagyon örül, de elárulta azt is, hogy mi a legnagyobb vágya.Forrás: Nők Lapja Café: Bővülhet a család Ambrus Attiláéknál
06.08. 05:11
Nlcafe.hu
 Gyermekét cipelő Trump, megfáradt Merkel, kolduló Putyin - furcsa vízióban álltak össze a világ vezetői
Gyermekét cipelő Trump, megfáradt Merkel, kolduló Putyin - furcsa vízióban álltak össze a világ vezetői
Abdalla Al Omari szíriai festőművész 2012-ben menekült el Damaszkuszból, ma Belgiumban él, menekültstátusszal. Legújabb, Sebezhetőség című projektje a világ legnagyobb hatalmú vezetőit ábrázolja elesettnek, menekülőnek, mások segítségére szorulónak. Festményeit az Al Jazeera mutatta be.
06.08. 00:00
Hvg.hu
Jó napot, itt teszik a chemtrailt az oltásba?
Jó napot, itt teszik a chemtrailt az oltásba?
Háttérhatalmi összeesküvést kerestünk a világ legnagyobb vakcinagyárában, de a malária ellenszerébe botlottunk. Bónusz szkafanderviselési etikett!
06.07. 23:41
Index.hu
Dél-Olaszország gyöngyszemei: Nápoly, Sorrento, Pompej
Nápolyt látni és meghalni – tartja a mondás. Dél-Olaszország legnagyobb városa Campania régió székhelye – Nápoly lakossága egymillió, Olaszország legsűrűbben lakott helye, Róma és Milánó után a harmadik legnagyobb olasz város. A görögök alapították a i.e. 7. században. 1995 óta az UNESCO Világörökség része. Alapítói négyzethálós utcaszerkezetet alakítottak ki, amely ma is visszatükröződik az utcák elrendezésében…
06.07. 22:30
Eletszepitok.hu
Eladta lengyel leánybankját az UniCredit
Befejeződött a második legnagyobb lengyel bank részleges állami tulajdonba vétele - írja a Reuters. Az UniCredit bejelentése szerint lezárták a Bank Pekaóban meglévő 32,8%-os részesedés...
06.07. 20:46
Portfolio.hu
Bese Gergő (777): Európai vezetők gyermekek nélkül – fejétől a hal
Ha megnézzük a V4-k minisztereinek gyermekeinek számát azt látjuk, hogy Orbán Viktor 5 gyermekével Európa legnagyobb családját tudhatja magának. [...] Bővebben!
06.07. 20:46
Mandiner.hu
 Könyvmolyok a világ leggazdagabb emberei, de nem Dosztojevszkij a kedvencük
Könyvmolyok a világ leggazdagabb emberei, de nem Dosztojevszkij a kedvencük
Warren Buffett, akit sokan az USA legnagyobb befektetőjének tartanak a most élők közül, szabadidejének 80%-át az olvasásnak szentelte, amikor összehozta hatalmas vagyonát.
06.07. 18:50
Hvg.hu
Vége - elment Fülöp
Már azt hittük, mindenen túl van és csak idő kérdése... a legnagyobb szeretetben ment el.
06.07. 18:39
Ma.hu
Többé már nem várok rád
Többé már nem várok rád
Megszoktam. Az egyedüllét, amitől olyan sokan félnek. Számomra már nem ijesztő és nem hideg. Pedig volt idő, mikor még legnagyobb ellenségemként néztem rá. Igen, az egyedüllétre. Ami mostanra már tudom nem egyenlő a magánnyal. És mégis, néha kéz a kézben járnak.
06.07. 18:10
Stylemagazin.hu
Schobert Norbi: Kicsi mell, nagy mell, tök mindegy
Schobert Norbi: Kicsi mell, nagy mell, tök mindegy
A fitneszguru elárulta, szerinte mi is igazából a nők legnagyobb fegyvere. Videó.
06.07. 16:23
Hir24.hu
Gyűjtöd már az Ötpróba pontokat?
A korábbi évtizedek hagyományaihoz visszanyúlva újult meg idén Olimpiai Ötpróba program, amely hazánk legnagyobb és legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényeit fogja össze.
06.07. 16:22
Mozgasvilag.hu
Pápai Joci és Geszti Péter is tolja idén a Savaria Karnevál szekerét
Pápai Joci és Geszti Péter is tolja idén a Savaria Karnevál szekerét
18. alkalommal masíroznak majd fel-alá a rómaiak Szombathely utcáin, de láthatunk végre ókori bokszot is! Az első nagy információdömping következik Savaria legnagyobb maskarás bulijáról.
06.07. 15:38
Nyugat.hu
Sport címén párolognak el százmilliárdok
Sport címén párolognak el százmilliárdok
A jövő évi költségvetési törvény azt tartalmazza, hogy 2018-ban 908 milliárd forint adókedvezményt hagy az állam a lakosságnál, és a cégeknél. A vállalkozásokat érintően ebből a legnagyobb tétel: 210 milliárd forint a társasági adó leírásának lehetősége. A Policy Agenda megnézte, hogy 2010 óta hogyan alakult a TAO leírásának a lehetősége, és ezen belül is különösen a sportcélú támogatások szerepe.
06.07. 14:00
Piacesprofit.hu
8 jogi megoldás, ha nem fizet vagy csődöt jelent ügyfelünk
8 jogi megoldás, ha nem fizet vagy csődöt jelent ügyfelünk
Lejárt számlák, tartozásokat felhalmozó, csődbement és fizetésképtelenné váló – vagy magukról ezt állító – üzleti partnerek, kifizetetlen áruk, szolgáltatások és beruházások. Sok vállalatvezető találkozik ilyen és ehhez hasonló problémákkal működése során, de csak kevesen vannak tisztában azzal, milyen jogi lehetőségek merülhetnek föl ezekben az esetekben, és mennyire fontos, hogy ezeket még kellő időben igénybe vegyük. Az ország egyik legnagyobb, kifejezetten vállalati ügyekre szakosodott ügyvédi irodája, a Faludi Wolf Theiss az elmúlt napokban rendezett mini-konferenciáján tekintette át azon jogi eszközöket és eljárási formákat, melyeket céges jogviták esetében érdemes alkalmazni.
06.07. 13:30
Piacesprofit.hu
Egy euróért kelt el egy spanyol bank
Azonnali hatállyal eladták a hetedik legnagyobb, de csődközeli Banco Populart, a vevő a Santander.
06.07. 13:01
Mno.hu
Ki nem találod, melyik film hozta a történelem <strong>legnagyobb</strong> mozibevételét!
Ki nem találod, melyik film hozta a történelem legnagyobb mozibevételét!
Érdekes ábrán mutatja be a Quartz, hogy inflációval korrigálva mely filmek hozták eddig a legnagyobb bruttó jegybevételt a világon, és nem, nem a megszokott listát kapjuk. Rögtön az első helyen...
06.07. 12:49
Portfolio.hu
Százmilliárdok párologtak el a büdzséből
A jövő évi költségvetési törvény azt tartalmazza, hogy 2018-ban 908 milliárd forint adókedvezményt hagy az állam a lakosságnál, és a cégeknél. A vállalkozásokat érintően ebből a legnagyobb tétel: 210 milliárd ... ...
06.07. 10:18
Napi.hu
Orbán a <strong>legnagyobb</strong> filmcsillagok között
Orbán a legnagyobb filmcsillagok között
1,74 magas, 54 éves “színész”.
06.07. 10:08
Hir24.hu
Anyunapló – egy könnyekben gazdag első nap otthon az újszülött kisfiammal
Anyunapló – egy könnyekben gazdag első nap otthon az újszülött kisfiammal
Egy elsőgyerekes anyukának a szülés után a második legnagyobb kaland az első nap, amikor a kórházi napok után hazatér a picivel. Eszterre könnyekben, kakiban és sírásban gazdag első nap várt, amikor hazavitte a kis Boldizsárt. Forrás: Nők Lapja Café: Anyunapló – egy könnyekben gazdag első nap otthon az újszülött kisfiammal
06.07. 10:03
Nlcafe.hu
Egyetlen ábrán a világ legnagyobb adatlopásai
Manapság már szinte minden adatunkat "felhőben" tároljuk, így nem meglepő, hogy az elmúlt években gombamód megszaporodtak az internetes adatlopások, aminek kapcsán most a Visual Capitalist csapata...
06.07. 09:20
Portfolio.hu
Az EU legnagyobb haszonélvezője Törökország
Az Európai Unió 2014 óta "nettóban" mintegy 2,7 milliárd eurót (837 milliárd forint) fizetett Törökországnak az uniós csatlakozása előkészítéséhez - közölte szerdai számában a Bild című német lap az Európai Bizottság legfrissebb számadataira hivatkozva
06.07. 09:08
Gondola.hu
Fokozódó harcok az angol fronton
Az első világháború napról napra. Magyarország legnagyobb múltú napilapjának archívumából
06.07. 08:00
Nepszava.hu
Amber Heard Spice Girlnek állt – videó
Amber Heard Spice Girlnek állt – videó
A 31 éves színésznő egy karaoke-partin a Spice Girls '90-es évekbeli legnagyobb slágerét, a Wannabe-t adta elő a barátaival.
06.07. 07:29
Starity.hu
Laptopszerviz nőknek?
Nemrég kaptuk a hírt, hogy megnyitott Magyarország első női laptopszervize Budapesten, PINK-TOP néven. A szerviz tulajdonosa nem új a szakmában, a Laptophardware már évek óta kettő üzletet üzemeltet a fővárosban, illetve webáruházuk is van.  Ők tartják az országban a legnagyobb laptopalkatrész raktárkészletet és piacvezetők is. Megkérdeztük a cég ügyvezetőjét, Krajnyák Tamást, honnan jött ez az […]
06.07. 05:20
Babafalva.hu
Napi horoszkóp 2017. 06. 08.: Kis lépések = nagy eredmények
Napi horoszkóp 2017. 06. 08.: Kis lépések = nagy eredmények
Szerdán fokozatosan haladva érheted el a legnagyobb eredményeket. Talán lenne kedved ahhoz, hogy egyszerre mindent megcsinálj, elintézz, és letudj, de hidd el: ez nem a legjobb taktika ma. Ma csak apró lépéseket tegyél, nem is felnőtt méretűeket, hanem pici babalépéseket.Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp 2017. 06. 08.: Kis lépések = nagy eredmények
06.07. 00:01
Nlcafe.hu
Precedens nélküli nyomásgyakorlás a Perzsa-öbölben
2017. június 5-én az Öböl Menti Együttműködési Tanács (Gulf Cooperation Council, GCC) történetének eddigi legnagyobb diplomáciai válságára került sor
06.06. 19:45
Gondola.hu
 Mostantól ingyen, korlátlanul lehet facebookozni a Vodafone-nál
Mostantól ingyen, korlátlanul lehet facebookozni a Vodafone-nál
A Telenor és a Telekom után a Vodafone is megújította havidíjas tarifaportfólióját. A legnagyobb változást a netsemlegesség elvét határozottan tipró, de a felhasználók zömének nyilvánvalóan kedves korlátlanság: bizonyos, népszerű alkalmazásokat kvázi "ingyen" lehet majd használni, az azok által generált adatforgalom ugyanis nem számítódik bele a havi keretbe.
06.06. 18:15
Hvg.hu
Szerinted mennyit keres egy szlovák autóipari munkás? Igen, többet
Szerinted mennyit keres egy szlovák autóipari munkás? Igen, többet
A Szlovákiában befektető német vállalatok legnagyobb problémája a munkaerőhiány - derül ki a szlovák-német ipari és kereskedelmi kamara friss vállalati felméréséből. A munkaerőhiány pedig egyre...
06.06. 17:38
Portfolio.hu
Teljesülhet a Guns N' Roses-rajongók legnagyobb álma
Új dalokon dolgozik a tavaly összeállt zenekar.
06.06. 15:50
Origo.hu
Ki hogyan látja a magyar gazdaság pályáját? - Holnap Debrecenbe látogatunk
Hogyan néz ki a magyar gazdaság pályája a következő években és hogyan alakulhat a forint árfolyama? Hogyan hidalják át a szegedi, győri és debreceni térség legnagyobb vállalatai a szakképzett...
06.06. 15:32
Portfolio.hu
Korlátlan közösségi élménnyel csábít a Vodafone
Korlátlan közösségi élménnyel csábít a Vodafone
Megújította havidíjas tarifa portfólióját a Vodafone Magyarország, az egyszerű, átlátható tarifarendszer legnagyobb előnye, hogy már a legalacsonyabb díjcsomagok esetén sem kell kompromisszumot kötnünk a hanghívások és a mobilnetezés között. Mostantól minden új tarifának része az EU roaming környezetben is használható Vodafone Pass csomag, amellyel korlátlanul használhatóak a legnépszerűbb közösségi applikációk.  
06.06. 15:26
Mmonline.hu
Sofőr és sín se kell a kínaiak csodavillamosához
Sofőr és sín se kell a kínaiak csodavillamosához
A kínaiak legújabb tömegközlekedési járműve egy olyan dolog, ami egyben busz, villamos és vonat is. Az ország legnagyobb, vasúti kocsikat gyártó
06.06. 15:00
Hir24.hu
Playersroom KIDS gyerekcipő- divat összeállítás
Playersroom KIDS gyerekcipő- divat összeállítás
A gyerekcipőhöz igazítottuk a mostani bejegyzésünket. :) Ha minőségi, és vagány gyerekcipőt keresel, akkor érdemes szétnézned a Playersroom Kids üzletbe, vagy akár a webshopba. A Playersroom Magyarország egyik legnagyobb sportcipő hálózata, mely idén bővítette célcsoportját, így mostmár gyerekek számára is elérhetők a legújabb kollekciók. A Playersroom KIDS megtalálható a Mammut II. Bevásárlóközpontban, valamint az Aréna plázában, ahol a legnagyobb világmárkák kollekcióiból tudunk válogatni: Nike, adidas, Converse, VANS, Dorko, LeCoq Sportif gyermek utcai és sportcipők kínálatában. Bébi mérettől kamaszkorig (18-35 méret) minden Playersroom által forgalmazott jól ismert márkát meg fogsz találni. Trendi, mégis mindennel kombinálható kényelmes darabok tárházára bukkanhatunk.   Mivel nyakunkon a jó idő, érdemes jól szellőző, könnyű cipőket választani a gyerekeinknek is. És ha már itt tartunk : az idén is irtó cuki a tornacipő! Nem lehet vele melléfogni, egy minőségi tornacsuka minden szettet feldob, akár kisfiúról, akár kislányról van szó. Persze a kényelmes nyári vászoncipők is hódítanak, ezekből is muszáj levadászni legalább egy példányt. Strandoláshoz pedig remek szandikat, és papucsokat találunk. Mellesleg szuper alternatívák jöhetnek számításba bátor szülők fesztiválozó kamaszainak is, akik tutira egy szezon alatt is próbára teszik a legstrapabíróbb cipőket is. Nem fogunk csalódni a minőségben!     Nem feledkeztek meg az életrevaló kis örökmozgókról sem: sportcipők, és túrabakancsok nagy választékban kaphatók.   Innen már csak annyi a dolgod, hogy rávedd a csemetét a lelkes hozzájárulásra a csúcscipő kiválasztásának folyamatában. Nézzetek be a Playersroom Kisd webáruházba, ahol még több termék vár benneteket!  playersroomgyerekdivat
06.06. 14:12
Cukimamik.hu
 Áder: Erkölcsileg elfogadhatatlan Trump lépése
Áder: Erkölcsileg elfogadhatatlan Trump lépése
"A jövő generációival szembeni tiszteletlenség és felelőtlenség" a köztársasági elnök szerint, hogy az Egyesült Államok, a legnagyobb kibocsátó kilépett a párizsi klímaegyezményből.
06.06. 12:30
Hvg.hu
Milliókat érint a mobilpiaci változás
Milliókat érint a mobilpiaci változás
A legnagyobb nyertesek között lesznek a magyarok a roamingdíjak eltörlésével, csak négy országban nőttek nagyobb mértékben az EU-ba irányuló roaminghívások az elmúlt 8 évben. Az NMHH közlése szerint a 14 évesnél idősebb magyarok 30 százalékát, mintegy 2,4 millió embert érinthet a változás.  
06.06. 11:42
Mmonline.hu
Hatalmas vízi-játszótér várja a fürdőzőket
A sarudi strandon most megnyíló – több mint 2400 négyzetméter alapterületű - Aquaglide vízi-játszótér, nemcsak az első ilyen park Magyarországon, de méretét tekintve a legnagyobb Közép-Európában és az öreg kontinensen is csupán egy nagyobb ilyen vízi-park található, Franciaországban.  
06.06. 11:14
Mmonline.hu
Hamarosan a Tiéd lehet Heidi Klum új ruhakollekciója
Hamarosan a Tiéd lehet Heidi Klum új ruhakollekciója
A szupermodell az egyik legnagyobb áruházlánc számára tervezett saját kollekciót.
06.06. 10:10
Femcafe.hu
Nem a fizetésekben, hanem a nyugdíjakban szakad ketté Európa
Nem a fizetésekben, hanem a nyugdíjakban szakad ketté Európa
A nők és férfiak nyugdíja közötti különbség kétszerese a fizetéseknek - állítja egy frissen megjelent elemzés. A legnagyobb különbségeket Nyugat-Európában mérték - írja az elemzésre hivatkozva a...
06.06. 08:45
Portfolio.hu
Többet repülünk és többet szállítunk a levegőben
Javította a légitársaságok profit-előrejelzését a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) részben arra a várakozására, hogy hat éve legnagyobb mértékben nő a globális gazdaság az idén. A 260...
06.06. 07:24
Portfolio.hu
Pünkösdi terror
Pünkösdi terror
Aligha véletlen, hogy az újabb londoni terrortámadást a harmadik legnagyobb keresztény ünnepre, az egyház születésnapját jelentő pünkösdre időzítették.
06.06. 00:01
Mno.hu
Óriási látványosság, mini Balatonnal. Magyarkert. Az ország legnagyobb épített botanikus kertje méretarányos domborzati és vízrajzi térkép
Van egy különleges hely Magyarországon (persze több is), amelyik nem harsány attrakciókkal, hangzatos szlogenekkel, neonfényben villogó jelzőtáblákkal akarja felhívni magára a figyelmet. Csendes és rejtőzködő – földúton lehet megközelíteni, csak célirányosan lehet odatalálni. Az, aki már ismeri, illetve már hallott róla és látni akarja, mindezek ellenére könnyen megtalálja Jakabszálláson. Gyermekbarát és természetközeli, nagy kiterjedésű sík…
06.05. 22:01
Eletszepitok.hu
Elbúcsúzott a föld legnagyobb show-jától a magyar főbohóc
Interjú Eke Sándorral, a legendás Ringling művészével. Több százan dolgoztak a cirkuszban, amely 146 év után szűnt meg.
06.05. 19:00
Origo.hu
Meghalt az egyik legnagyobb spanyol író
A marokkói Marrákesben 86 évesen elhunyt Juan Goytisolo spanyol író és orientalista, kritikus szellemű értelmiségi, akit gyakran emlegettek a kultúrák közti közvetítőként és a Nobel-díj várományosaként is.
06.05. 17:30
Hvg.hu
Ezek a világ legviccesebb keverék kutyái
Ezek a világ legviccesebb keverék kutyái
Nagyon sokat nevettünk a pit bull-tacskó keveréken, de van ott még, ahonnan ő jött. A huskyk és a corgik a legnagyobb pernahajderek.
06.05. 17:00
Hir24.hu
A Balaton fővárosa, anno
A Balaton fővárosa, anno
Igazi csemegéket, több száz éves felvételt is szemügyre vehet legújabb, kora nyári Fortepan-válogatásunkban. Utazzon vissza a legnagyobb magyar fotógyűjteménnyel Siófok múltjába.
06.05. 16:18
Nyugat.hu
Hogyan kell meggylevest főzni?
Hogyan kell meggylevest főzni?
Könnyű és nagyon finom leves receptjét mutatjuk, ami még a legnagyobb hőségben is jólesik.Forrás: Nők Lapja Café: Hogyan kell meggylevest főzni?
06.05. 13:30
Nlcafe.hu
Jó befektetés a saját tulajdonú lakás?
Jó befektetés a saját tulajdonú lakás?
A lakásvásárlás legtöbbünk számára életünk legnagyobb pénzügyi döntése. Amikor lakást veszünk, két üzletet kötünk egyszerre. Egyrészt megtakarításainkból és/vagy felvett hitelből vásárolunk egy...
06.05. 11:45
Portfolio.hu
Szalai Bálint (Index): Hivatalosan is előbújt a háttérből Mészáros Lőrinc
Aki eddig aggódott, hogy esetleg talán mégse Orbán és Matolcsy bizalmasainak privatizáljuk a negyedik legnagyobb magyar bankot, az most megnyugodhat. [...] Bővebben!
06.05. 10:32
Mandiner.hu
Inflációs és államháztartási adatok is megjelennek a héten
Inflációs és államháztartási adatok is megjelennek a héten
A pünkösdi ünnepet követő négynapos munkahéten megjelenő makrogazdasági adatok közül az inflációs és az államháztartási adatok számíthatnak a legnagyobb figyelemre, ezen kívül kiskereskedelmi, ipari és külkereskedelmi statisztikák is napvilágot látnak.
06.05. 10:00
Piacesprofit.hu
Azért van ma munkaszüneti nap, mert Jézus betartotta ígéretét
Azért van ma munkaszüneti nap, mert Jézus betartotta ígéretét
Van, akinek csak egy szabad hétfő, másnak az év harmadik legnagyobb ünnepe.
06.05. 08:00
Hir24.hu
Videón a <strong>legnagyobb</strong> vizes bénázások, amelyek nyáron érhetnek minket
Videón a legnagyobb vizes bénázások, amelyek nyáron érhetnek minket
A nyár tele van izgalmas pillanatokkal, különösen ha pancsolásról van szó. Néha viszont a hűsítő csobbanás helyett valami fájdalmas érkezik.
06.05. 07:10
Mon.hu
Micsoda ötlet: Hazafelé menet elvinnél pár csomagot?
Érdekes újítással próbálkozik az Egyesült Államokban a Walmart (a világ egyik legnagyobb kereskedelmi áruháza) , annak érdekében, hogy felvegye a versenyt az Amazonnal az online kereskedelemben.
06.04. 19:10
Profitline.hu
Ungár Péter (LMP): Nemzeti összetartozás napja: tovább kell küzdeni a magyar kisebbségek jogaiért
A nemzeti összetartozás napján fontos emlékezni rá, hogy mindannyiunk közös felelőssége tanulni a múlt hibáiból, és olyan nemzetpolitikai stratégiát megvalósítani, ami a mai helyzetben a lehető legnagyobb támogatást jelenti külhoni magyar közösségeknek, miközben tiszteletben tartja azok önrendelkezési jogát. [...] Bővebben!
06.04. 17:33
Mandiner.hu
Apai szeretet - 15 fotó, ami megmutatja, miért imádjuk a modern apukákat!
Elolvadunk a mai modern apukák láttán, akik a legnagyobb szeretettel veszik körül gyermeküket, odaadóan rajonganak értük. Ha kell, viccelnek, ha kell örök szövetségesek, ha kell elképesztően leleményesek, csak hogy gyermekük kedvére tegyenek. 15 kedves fotó igazolja mindezt.
06.04. 14:30
Babanet.hu
Mozgalmas hét elé néz Budapest
A pünkösdi ünnepet követő négynapos munkahéten megjelenő makrogazdasági adatok közül az inflációs és az államháztartási adatok számíthatnak a legnagyobb figyelemre, ezen kívül kiskereskedelmi, ipari ... ...
06.04. 09:25
Napi.hu
Ezt a mozijegyet inkább spóroljuk meg! - Kritika a Sóher című francia filmről
Ezt a mozijegyet inkább spóroljuk meg! - Kritika a Sóher című francia filmről
A sóher a tavalyi év egyik legnagyobb francia filmsikere, de nem értjük pontosan, miért.
06.04. 07:37
Index.hu
A nyár <strong>legnagyobb</strong> kedvencei: Eton mess és pavlova minden mennyiségben
A nyár legnagyobb kedvencei: Eton mess és pavlova minden mennyiségben
Az eperrel beindult a szezon, és ki fog tartani az utolsó szem őszibarackig: innentől kezdve jöhetnek a jobbnál jobb gyümölcsös desszertek, melyek közül magasan kiemelkedik a pavlova és az Eton mess. Legjobb, ha már most nekiállunk habcsókot sütni, így mindig lesz otthon tartalékban, onnantól kezdve pedig bármikor össze tudunk állítani egy elegáns desszertet. Forrás: Nők Lapja Café: A nyár legnagyobb kedvencei: Eton mess és pavlova minden mennyiségben
06.04. 07:00
Nlcafe.hu
Napi horoszkóp 2017. 06. 04.: Kinek van szüksége a szeretetedre?
Napi horoszkóp 2017. 06. 04.: Kinek van szüksége a szeretetedre?
Vasárnap neked, önmagadnak van a legnagyobb szükséged a szeretetedre! Ezt ne felejtsd el, és tarts be egy szabályt: ma mindenkinek annyi szeretetet adsz, amennyit csak akarsz, de önmagadra mindig kétszer annyi szeretetet, időt és energiát kell szánnod, mint a többiekre együttvéve. Kemény szabály, tudom, de hidd el, ez meggyógyít!Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp 2017. 06. 04.: Kinek van szüksége a szeretetedre?
06.04. 00:01
Nlcafe.hu
Lázár: Nem akarunk határrevíziót
Pedig a világtörténelem legnagyobb igazságtalanságának legnagyobb kárvallottjai vagyunk.
06.03. 21:30
Index.hu
Országnyi vagyonokat mozgat a színfalak mögött a világ 10 <strong>legnagyobb</strong> befektetője
Országnyi vagyonokat mozgat a színfalak mögött a világ 10 legnagyobb befektetője
A világ legnagyobb lakossági és intézményi alapkezelői komplett országnyi vagyonok befektetéséért felelősek, csak a legnagyobb tíz piaci szereplő majdnem 18000 milliárd dollárt kezel, ez majdnem az...
06.03. 17:22
Portfolio.hu
 Igazi sörvezetékkel csinál forradalmat az egyik <strong>legnagyobb</strong> metálfesztivál
Igazi sörvezetékkel csinál forradalmat az egyik legnagyobb metálfesztivál
Egy álom megvalósulásának lehetünk tanúi Wackenben.
06.03. 14:25
Hvg.hu
Így hordj papucsot stílusosan!
Így hordj papucsot stílusosan!
Az idei nyár egyik legnagyobb cipődivatja a papucs, de ennél a lábbelinél szükség lehet inspirációkra, hogy igazán stílusosan mutasson bennük az ember. Szinte mindenhez illik, hogyha pedig az alábbi ötleteket figyelembe veszed, kizárt, hogy mellé lőj vele a legforróbb napokon.
06.03. 14:05
Stylemagazin.hu
Folytatódik a terrorveszély miatt megszakított német fesztivál
Folytatódik a terrorveszély miatt megszakított német fesztivál
Németország egyik legnagyobb zenei fesztiválja folytatódik egy nappal azt követően, hogy „lehetséges terrorfenyegetettség” miatt korábban kiürítették annak helyszínét.
06.03. 13:46
Élőben.hu
Líbiában találkozott ISIS-katonákkal a manchesteri robbantó
A líbiai sejt állhat a legnagyobb európai terrortámadások mögött. Újabb ember őrizetben.
06.03. 12:25
Index.hu
Hosszú sorokban várakoznak a zarándokok
Szombaton tartják a csíksomlyói pünkösdi búcsút, az összmagyarság legnagyobb zarándoklatát
06.03. 09:50
Gondola.hu
Hasítanak a kormányközeli vállalkozók cégei a vizes-vb közbeszerzésein
Hasítanak a kormányközeli vállalkozók cégei a vizes-vb közbeszerzésein
A legnagyobb nyertes Orbán Viktor jó barátja, Garancsi István 43,4 milliárddal.
06.03. 08:30
Hir24.hu
Nem hallgatnak Trumpra az amerikai energiacégek: sorra zárják be széntüzelésű erőműveiket
Nem hallgatnak Trumpra az amerikai energiacégek: sorra zárják be széntüzelésű erőműveiket
Már a fosszilis ipar legnagyobb szereplői is belátták, hogy a gazdaság zöldítése szükségszerű. Ráadásul Amerika 2008 óta földgáznagyhatalom lett, tehát a szénbányászat feltámasztása értelmetlen és kivitelezhetetlen.
06.03. 07:30
Piacesprofit.hu
5 trükk, hogy örökre búcsút inthess a túlsúlynak
5 trükk, hogy örökre búcsút inthess a túlsúlynak
A fogyókúrák legnagyobb hibája, hogy az elsajátított új étkezési szokások túl szigorúak, így csak rövid ideig tarthatók be. Lesd el az alábbi könnyű, de hatásos trükköket, reformáld meg étkezési szokásaidat, és felejtsd el a sanyargató diétákat!
06.03. 04:00
Wellnesscafe.hu
5 csillagjegy, mely szülöttei a <strong>legnagyobb</strong> drámakirálynők
5 csillagjegy, mely szülöttei a legnagyobb drámakirálynők
Lehet, hogy csak kicsit körülményesebb valakinek a napi rutinja, vagy nem nagyon tud alkalmazkodni ahhoz, ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretné. Az is előfordulhat, hogy folyton olyan kapcsolatokba fut bele, ami sok drámával jár együtt, vagy egyszerűen csak kiborul attól, hogy nem kap meg valamit, amit a boltban szeretne. Viszont ez mind-mind jellemző egy hisztikirálynőre, aki lehet, hogy nem is a nehezen viselhető természetének, mintsem csillagjegyének köszönheti ezeket a kaotikus és drámai helyzeteket.
06.02. 22:15
Stylemagazin.hu
Több segítséget várnak a férfiaktól, és szívesen vállalkoznának a magyar nők
Munkakeresés kisgyermekes nőként, túlterheltség, munka és gyermeknevelés összeegyeztetése: a Coca-Cola Magyarország közvéleménykutatása szerint ezek ma a magyar nők legnagyobb kihívásai. Minden második nő családbarátnak tartja a munkahelyét, bár több segítséget szeretne kapni a férfiaktól és a családtagjaitól. Noha az édesanyák kevésbé vakmerők, az egyedülálló nők jelentős része szívesen indítana saját vállalkozást. A nők körében végzett reprezentatív kutatás eredményeit “Nőként Magyarországon” címmel tartott előadásában ismertette Pellion Ágnes, a Coca-Cola Magyarország közkapcsolati és kommunikációs vezetője és Danó Györgyi, a felmérést végző piackutató intézet, a Kód Kft. kutatási igazgatója.
06.02. 19:55
Profitline.hu
Megmutatta magát a világ legnagyobb repülőgépe
A Stratolaunch műholdakat szállít majd az űrbe.
06.02. 18:10
Origo.hu
Egyre nagyobb fenyegetést jelent az emberiség az állatvilágra
A nagytestű állatok vannak a legnagyobb veszélyben.
06.02. 18:10
Origo.hu
Megérné megkönnyíteni a nők dolgát
Megérné megkönnyíteni a nők dolgát
Munkakeresés kisgyermekes nőként, túlterheltség, munka és gyermeknevelés összeegyeztetése: a Coca-Cola Magyarország közvéleménykutatása szerint ezek ma a magyar nők legnagyobb kihívásai. Minden második nő családbarátnak tartja a munkahelyét, bár több segítséget szeretne kapni a férfiaktól és a családtagjaitól.
06.02. 17:59
Piacesprofit.hu
 Kezdődik Magyarország <strong>legnagyobb</strong> ingyenes családi programja
Kezdődik Magyarország legnagyobb ingyenes családi programja
Június 3-tól 25-ig minden szombaton és vasárnap Generali Gyerek Sziget.
06.02. 17:15
Hvg.hu
Dízel nem kell. SUV kell.
A legnagyobb európai autópiacon kirajzolódó trendek alapján az autóvásárlók továbbra is óvatosak a dízelhajtású autókkal szemben, és egyre szívesebben vásárolnak városi terepjárókat. Kijöttek a...
06.02. 15:08
Portfolio.hu
Már majdnem vakáció!
Bár a bizonyítványosztás még odébb van, június 3-án már megnyit Magyarország legsokszínűbb és legnagyobb ingyenes gyerekrendezvénye a Hajógyári-szigeten.
06.02. 15:00
Hetivalasz.hu
Igazi pénzgyárak a nagy hazai brókercégek
Igazi pénzgyárak a nagy hazai brókercégek
Tavaly újabb csúcsra emelkedtek a legnagyobb hazai brókercégek bevételei, ráadásul a profitabilitásuk továbbra is kiemelkedő, ezért is tudtak milliárdos osztalékot fizetni tulajdonosaiknak. A piac...
06.02. 14:27
Portfolio.hu
Szívesen vállalkoznának a magyar nők
Szívesen vállalkoznának a magyar nők
Minden második nő családbarátnak tartja a munkahelyét, bár több segítséget szeretne kapni a férfiaktól és a családtagjaitól, a legnagyobb kihívások között pedig a kisgyermekes anyaként történő munkahelykeresést, a túlterheltséget, a munka és a gyermeknevelés összeegyeztetését említik. A Coca-Cola Magyarország közvéleménykutatásából az is kiderült, hogy bár az édesanyák kevésbé vakmerők, az egyedülálló nők jelentős része szívesen indítana saját vállalkozást.  
06.02. 13:25
Mmonline.hu
 Eminem bekerült az Oxford-szótárba
Eminem bekerült az Oxford-szótárba
Főnév lett a világsztár-rapper egyik legnagyobb slágerének címéből.
06.02. 12:30
Hvg.hu
A nyolc <strong>legnagyobb</strong> blődség Trump tegnapi klímabeszédében
A nyolc legnagyobb blődség Trump tegnapi klímabeszédében
Donald Trump tegnap hosszasan próbálta bizonygatni, hogy a Párizsi Klímaegyezmény nem is annyira fontos, ezzel alátámasztandó a döntését, hogy kilépteti az Egyesült Államokat belőle. De sok állítása...
06.02. 11:20
Portfolio.hu
A napodat kezdd azzal, hogy magad elé képzeled, milyennek tűnne az életed, és milyen érzést keltene akkor, ha azt a legnagyszerűbb lehetőségeid szerint élhetnéd át. Szánj most egy pillanatot arra, hogy meglásd és átérezd az összes gazdag részletet, amely igaz önvalód útja során merül fel. Az ilyen jellegű vizualizációk fontos kiindulópontoknak tekinthetők, sokban hasonlítanak ahhoz, ahogyan egy utazás megkezdése előtt feltérképezed az úti célodat. Igen, lesznek élvezetes kitérők és mellékutak az út során, de a célod mindig is a legnagyobb segítségedre lesz. Ma kérj útmutatást felsőbb énedtől azzal kapcsolatosan, hogy mit tenne szívesen, tudván, hogy teljes mértékben rá van kapcsolódva Isten végtelen bölcsességére. Gondolat a mai napra: Életemet most annak legnagyszerűbb lehetőségei alapján látom. Tudom, hogy képes vagyok ezen a szinten élni, és megengedem magamnak, hogy teljes mértékben átérezzem az örömöt. Szeretettel teli tisztelettel bánok magammal, mert örökérvényűen rákapcsolódtam Isten végtelen bölcsességére.Doreen VirtueFacebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=tsAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
06.02. 11:11
Elozoeletek.hu
Bazsalikomos kert és Molyolda – indul a Gyerek Sziget
Június: tanévzárás, ballagás, kirándulások, bizonyítványosztás, visszaszámolás a Vakációig ... és hétvégente Generali Gyerek Sziget. Június 3-án újra kinyit Magyarország legsokszínűbb és legnagyobb ingyenes gyerekrendezvénye a Hajógyári-szigeten. A Nagyszínpad Halász Judittal indul, visszatér a Színes Falu, lehet majd számháborúzni, papírsárkányt készíteni, bohóckodni, sportolni és megannyi mással múlatni az időt - ahogy azt már megszoktuk és ami miatt várjuk a júniust.
06.02. 11:00
Marieclaire.hu
Klímaegyezmény: szinte mindenki Trump ellen
Klímaegyezmény: szinte mindenki Trump ellen
Bár a világ nagy része az utolsó pillanatig reménykedett, Trump tegnap este hivatalosan is bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből. A 195 ország által aláírt egyezmény felrúgásával, az USA olyan országok között díszeleghet most, mint Szíria és Nicaragua. Trump sosem titkolta, hogy hoaxnak tartja a globális felmelegedést, és ezen semmilyen adat vagy észérv nem tudott változtatni. Ezzel a lépéssel az USA nemzetközi megítélése az eddigieknél is mélyebb pontra süllyedhet, Trump pedig Elon Musk személyében az egyik legnagyobb techgurut és véleményvezért veszítette el tanácsadói csapatából. Bár az USA döntése más országoknak is kedvet adhat a kilépéshez, Európa és Kína is jelezte, hogy ez az esemény semmiben nem befolyásolja eddigi álláspontjukat a Föld védelmét illetően.
06.02. 09:47
Piacesprofit.hu
Megjelent Arash és Mohombi közös dalának kisfilmje
Megjelent Arash és Mohombi közös dalának kisfilmje
Május végén került fel a legnagyobb videómegosztó oldalra a videoklip.
06.02. 08:05
Starity.hu
Igazából szerelem – júniusi szerelmi előrejelzés
Igazából szerelem – júniusi szerelmi előrejelzés
Sorozatunkban, az „Igazából szerelem”-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Júniusi szerelmi előrejelzésünk következik. Forrás: Nők Lapja Café: Igazából szerelem – júniusi szerelmi előrejelzés
06.02. 08:00
Nlcafe.hu
Rekorddöntés Ariane-5-tel (Rovat: Lássuk és halljuk egymást)
Az európai rakéta két távközlési műholdat állított pályára Kourouból. Összértékük mintegy 800 millió dollár – a kereskedelmi indítások legdrágább és legnagyobb tömegű hasznos terhe.
06.02. 07:15
Urvilag.hu
A <strong>legnagyobb</strong> tévhitek a nyári vitaminpótlásról
A legnagyobb tévhitek a nyári vitaminpótlásról
Számtalan tévhit kering a köztudatban a vitaminokkal kapcsolatban, és ha ezeket készpénznek vesszük, azzal nem teszünk jót a szervezetünknek. Lássuk, mi az igazság a nyári vitaminpótlásról!Forrás: Nők Lapja Café: A legnagyobb tévhitek a nyári vitaminpótlásról
06.02. 07:15
Nlcafe.hu
„Nemzetbiztonsági kockázat”
Az Akadémia újraválasztott elnöke, Lovász László a világ egyik legnagyobb, legismertebb matematikusa.
06.02. 06:32
Nepszava.hu
 Kétségbeesésbe borult a <strong>legnagyobb</strong> időjárás-előrejelző weboldal Trump döntése miatt
Kétségbeesésbe borult a legnagyobb időjárás-előrejelző weboldal Trump döntése miatt
Az amerikai elnök döntés kapcsán a tudományos világ és az tudományos-ismeretterjesztő közösségek jelentős része azonnal aggodalmának adott hangot. A Weather.com címlapja szinte gyászba borult.
06.01. 22:45
Hvg.hu
Három hét alatt épül fel az ország <strong>legnagyobb</strong> színháza
Három hét alatt épül fel az ország legnagyobb színháza
A semmiből építik fel a Szegedi Szabadtéri Játékokat a Dóm téren. A fesztiválhelyszín szerkezeti elemei összesen 140ezer kilogrammot nyomnak. Az idei évad június 30-án indul, Puccini Tosca c. operájával.   [Dátum: 2017.06.01. 20:45]
06.01. 20:45
Zene.hu
The Biebers: talán az eddigi <strong>legnagyobb</strong> feladatot kapták
The Biebers: talán az eddigi legnagyobb feladatot kapták
Ugyanis a fiatalok egyik kedvenc zenekara jegyezheti a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) hivatalos dalát, amelyet nemrég mutattak be a közönségnek. A klip is elékészült, már elérhető!  [Dátum: 2017.06.01. 20:45]
06.01. 20:45
Zene.hu
A Music Hungary konferenciával nyitott a Feszt!Eger
A zeneipar legnagyobb honi konferenciájával csütörtökön elkezdődött a Feszt!Eger a Bolyki-völgyben.
06.01. 20:25
Heol.hu
Ötven éves a Bors őrmester, a világ egyik <strong>legnagyobb</strong> hatású zenei albuma
Ötven éves a Bors őrmester, a világ egyik legnagyobb hatású zenei albuma
1967. június 1. – a nap, mikor Bors őrmester és a Magányos Szívek Klubjának zenekara megkezdte világhódító útját, és tette még felejthetetlenebbé a Beatles nevét.
06.01. 20:22
Hir24.hu
Putyin: Többpólusú világ megszilárdulása - nyugati ruszofóbia
Moszkva, 2017. június 1., csütörtök (MTI) - A nyugati oroszellenesség oka az, hogy megszilárdulóban van egy többpólusú világ, ami pedig nem tetszik a monopolistáknak - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum alkalmából a világ legnagyobb hírügynökségeinek vezetőivel megtartott találkozóján.
06.01. 19:40
Profitline.hu
 Elkészült a világ <strong>legnagyobb</strong> repülőgépe, akkora, mint két másik – fotók
Elkészült a világ legnagyobb repülőgépe, akkora, mint két másik – fotók
A Microsoft egyik társalapítója a világ "legnagyobb" operációs rendszere után most a világ legnagyobb repülőjét is összehozta. A Stratolaunch fesztávolsága 117 méteres, és rakományból is igen sokat bír. Feladatának végrehajtásához erre szükség is lesz.
06.01. 15:15
Hvg.hu
Ez most nagyon fáj Londonnak
A Brexittel elveszítik az unió egyik legnagyobb gazdasági hatású hivatalát. Elvileg kelet-európának kellene adni az új gyógyszeripari fővárosi rangot. Nem fogják.
06.01. 12:55
Hetivalasz.hu
A frizurát, amiben te általában takarítani szoktál most imádják a sztárok
A legnagyobb gálákon viselik a vörös szőnyegen.
06.01. 12:25
Glamouronline.hu
 Nagy bajban Theresa May és a konzervatívok
Nagy bajban Theresa May és a konzervatívok
Három százalékra olvadt az előnyük a Munkáspárttal szemben – közölte a legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov.
06.01. 12:19
Hvg.hu
Kigördült a hangárból a világ <strong>legnagyobb</strong> repülőgépe
Kigördült a hangárból a világ legnagyobb repülőgépe
A Paul Allen cége által épített Stratolaunch a tervek szerint műholdakat juttat majd a világűrbe.
06.01. 12:18
Mno.hu
Mészáros Lőrinc és cége megvette az MKB Bank felét
Mészáros Lőrinc és cége megvette az MKB Bank felét
45 százalékos befolyást szerez Magyarország ötödik legnagyobb bankjában.
06.01. 11:40
Hir24.hu
Vigyázat! Támadnak a mutáns biciklik!
Ismét megrendezik Európa legnagyobb mutánsbringás felvonulását, ezúttal június 15-én csütörtökön, este. De mi ez a mutánstalálkozó? Összegyűlnek a kézzel, lábbal, gólyalábbal, nagymamával...
06.01. 10:14
Ittlakunk.hu
Kacsa-futamtól, a papírmárványozásig
Unokáktól ükszülőkig várja vendégeit június 23-25. között Magyarország legnagyobb családi fesztiválja Tatán. A Víz, Zene, Virág Fesztivál, melynek díszleteit a tatai Öreg tó és középkori vár adja, rengeteg érdekességet, izgalmakat és ritkaságokat kínáló programfüzért kínál idén is látogatóinak. A cikk olvasása
06.01. 09:08
Hoxa.hu
Tovább osztja a kormány az Országvédelmi alapot
A költségvetés Miniszterelnökség fejezetében lévő Országvédelmi alapból újabb 7,7 milliárd forintot osztott szét a kormány, a legnagyobb összeget – 5,2 milliárd forintot - a Külgazdasági és Külügyminisztérium ... ...
06.01. 06:20
Napi.hu
Mártíranya: „Én azért vagyok, hogy nektek jó legyen”
Mártíranya: „Én azért vagyok, hogy nektek jó legyen”
Bár már nagyon régóta él ember a földön, még mindig nem lezárt téma a férfi és női szerepek közötti különbségek vagy éppen egyenlőségek megléte, meg nem léte. Minden kornak, korszaknak megvannak a maga irányvonalai, apróbb vagy nemi forradalmai, ahogy nálunk otthon is. És nem is vagyok könnyű helyzetben. Egy, az arányokat tekintve matriarchális családból átkerültem egy nem tudom, hogy csak az arányokat tekintve-e, de mindenesetre patriarchálisba, ami nagyfokú önuralmat igényel. Hogy érthetőbb legyen: otthon öten képviseltük a női nemet, nagyi, anyu és a három testvér. Tehát öt perszóna mellett próbált meg talpon maradni az apukám és a szintén velünk élő nagybátyám. Persze ez így nem igaz, mármint, hogy próbált, mert bizony nálunk hagyományos elvek voltak, így a férfi főszerep megkérdőjelezhetetlen volt. Már ami a mindennapokat illeti. Anyué volt a ház belülről, apué meg kívülről. Vagyis anyukám takarított, főzött, mosott, vasalt, apu pedig gondozta a kertet, vagyis ásott és kapált. A gyomlálást meghagyta az anyósára. Soha nem láttam édesapám kezében porszívót vagy vasalót, de azt sem láttam soha, hogy ruhát teregetett volna. Most sem tudnám így elképzelni őt. Igazi családfő volt marha erős kezekkel és nagyon határozott, mély hanggal. Ő tanított meg biciklizni, úszni és ő szerettette meg velem a focit is. Mégis voltak „női feladatai” is otthon, főleg az idő előrehaladtával. Ő készítette a reggelinket és ő porciózta a vasárnapi húslevesbe valót. Ahogy anyu is dolgozott kint a kertben, sőt, nálunk ő volt a kályha- és villanyszerelő is. Gyerekként soha nem kérdőjeleztem meg ezeknek a speciális nemiszerep-felosztásoknak az igazságát, csak időnként sajnáltam magunkat, lányokat, hogy milyen sok a dolgunk. Már ha éppen hajlandóak voltunk segíteni anyunak. Felnőttként azonban már kicsit másként látom. Nem nagyon, csak kicsit. Azért kicsit, mert vannak dolgok, amelyekhez talán tényleg több affinitása van – nagy általánosságban beszélek – a nőknek, s vannak dolgok, amelyekhez szerintem inkább a férfiak értenek. Félreértés ne essék, én is tudok bútort szerelni, meg fúrni, de lehet, hogy a párom jobban. Nem biztos, de az esélyét jó megadni, hadd örüljön. Ahogy a férjem mondaná, nekem finomabb a kezem, neki erősebb. Én jól csavarozok, ő meg ráerősíti a végén. Nekem a férfi ugyanis erős, magabiztos, hatalmas vállai támaszok és elhiteti velem, hogy mindent meg tud oldani. Az igazi nő pedig melegség, kuckó, anya, rajongó és elhiszi, hogy a férfi mindent meg tud oldani. (Persze csakis vele.)  Na, ilyen férfiból, illetve férfijelöltből van most négy a kiscsaládomban és csak ketten vagyunk nők Pannival. Ha nem lenne mind a négy olyan makacs, még ideálisnak is mondanám ezt az arányt. (Persze ezt ők is elmondhatják rólunk, de ezt az anyagot most én írom, tehát...) A hétköznapok leegyszerűsítve úgy néznek ki, hogy anya viszi a hátán a gyerekeket és a háztartást, apa pedig adja hozzá a pénzt. (Kert sajna nincs.) Persze nekem is van fizum, meg családi pótlékom, de a nagyobb hányad apára esik. Rengeteget melózik odakint (értsd családon kívül), anya pedig rengeteget melózik idebent (értsd családon belül). És akkor jöhet az örök dilemma: Apa 8-10 órában nyomja (jobb esetben), aztán hazajön, kapja a meleg vacsit, belövi a tévét és felteszi a lábait. Anya körbeugrálja, meg persze a gyerekeket is, hiszen este is forog a lefektetéses verkli. Na, de kié legyen az éjszakai műszak? Merthogy a legkisebb még nem alszik át egy éjszakát, ezt tudjuk. A 21. századi logikus válasz az, hogy fele-fele. Anya szoptat, apa ringat, szent a béke. Nálunk ez így is működik, annyi eltéréssel, hogy nekem már hatkor illő a nagyok miatt felkelnem, míg a párom – szabad időbeosztása lévén – alhat, mint a bunda. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy anya legkevesebb 19 órát van fent egy nap, amiből szinte minden perc melónak tekinthető, apa pedig 16-17-et, amiből legalább 2 óra kikapcs. Tehát minimum négy órával kevesebbet dolgozik, mint az állandóan otthon lévő anya. Az az anya, aki az írás vagy a szoptatások alatt jut csak némi levegőhöz, ha nem főz éppen közben (!), vagy nem olvas fel mesét a többieknek. De vajon van-e értelme órákat számolgatni? Van-e értelme annak, hogy összehasonlítgassunk? Meg különben is, mi a kimerítőbb, a fizikai vagy a szellemi munka? Vagy az itthoni fizikai és az ottani fizikai? Kinek mi és mikor mi. Úgy vélem, nem ez a lényeg, hanem az, hogy apa is kiveszi-e valamilyen formában a részét a családi életből. Babázol vagy ruhát teregetsz inkább? – kérdezem néha, és mindegy, mi a válasz, így is úgy is segítség nekem. Ráadásul valljuk be, nekünk, anyáknak, sokszor a legjobb stresszlevezetés a takarítás, meg menekülőnek is mondhatjuk, hiszen addig sem rajtunk nyíg a pici. Az mondjuk jó lenne, ha a férjem tudna főzni, mert akkor néha ebben is cserélhetnénk, de erre is feltalálták már a kajarendelős oldalakat. Az más kérdés, hogy a rendelés is az én reszortom, viszont ő keresi meg rá a pénzt. De amiért végképp nem vagyok azon kiakadva, hogy a páromnak több alvás jut, az maga a tudat, hogy ő nem is bírná végigcsinálni azt, amit én. És ezt be is vallotta. Más típus. És nem is várom el tőle, hogy megváltozzon. (Sőt, azt is elismeri, hogy sokkal több az itthoni teher rajtam.) Én csak akkor akadok ki, ha mindenki henyél körülöttem, és csak én, a mártíranya kavargatok egyszerre három ételt a tűzhelyen, babával a karomon. Nálunk amúgy mindenki szeret mártírkodni. Van is egy családi mondásunk: „Én csak azért vagyok, hogy nektek jó legyen.” Mindig az használja ezt a szlogent, aki a legnagyobb mártírnak érzi éppen magát. Viszont szigorúan csak vigyorogva adandó elő. Apropó, azt észrevettétek már, hogy az étkezés befejeztével a nők azok, akik azonnal nyúlnak a koszos tányérokért, hogy összeszedjék? Hogy a fenébe tudták ezt ennyire erősen belénk kódolni?! Én még az esküvői ebédemnél is automatikusan ezt tettem az étteremben, úgy szóltak rám a többiek. Aztán jött a pincér, és elvégezte a feladatát. Férfi létére női munkát. Vagy mégsem női? Ugyehogy!  Na, mindegy, ez csak egy rövid kitérő volt. A lényeg, hogy az én baromságom, ha nem kérek segítséget. Most épp ezt tanulom: nem mártírkodni, hanem megkérni a kiscsaládomat, hogy szálljon be az itthoni melóba. És csodák csodája ugranak is. Mindig. Mert szerencsére, nem az ősi, hülye felfogást képviselik. Igen, tudom, maguktól kellene, hogy segítsenek. De ők meg éppen azt tanulgatják, hogyan vegyék észre, ha szükségem van rájuk a házimunkában. És le merem fogadni, hamarosan szólnom sem kell. (A pótfiamnak már így sem.) Ráadásul a kisfiam is tudja, hogy közös ruhateregetésekkor tudunk a legjobbakat beszélgetni. Én pedig örülök, mert neki eszébe sem jut, hogy ez női feladat. Remélem, ezt majd a leendő menyem is értékelni fogja. davida További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
06.01. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Kevés a jóból
Erős lemez ez, amelynek a legnagyobb hátránya, hogy alig több, mint félórás.
06.01. 05:48
Nepszava.hu
 14 év után logót váltott a Ubisoft
14 év után logót váltott a Ubisoft
Az aktuális dizájntrendhez igazították az egyik legnagyobb videojáték-kiadó logóját.
05.31. 23:55
Hvg.hu
Az MSZP 300 milliót bukott tavaly, a Jobbik nyereséges lett
Az MSZP 300 milliót bukott tavaly, a Jobbik nyereséges lett
A KDNP-t tavaly 152 millióval támogattuk. De ki az MSZP legnagyobb magán támogatója?
05.31. 23:00
Index.hu
Philip Zimbardo: „Hiszek a házasságban”
Noha egyszer ő maga is elvált, töretlenül hisz a házasságban – mondja Philip Zimbardo. A világhírű szociálpszichológus szerint a legnagyobb veszély a családra a válás. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.
05.31. 19:00
Hetivalasz.hu
Az étkezések előtti asztali áldás egy, a régmúltat tisztelő hagyomány, amely az emberiség legelső napjaira vezethető vissza, s az ételek és italok elfogyasztásával járó intimitásra utal. Az ima és a megerősítések révén megnövelheted az étkezések energiáját. A tudósok ma már konkrét bizonyítékokkal rendelkeznek, amelyek az étel megáldásának jótékony hatásairól tanúskodnak, de a legnagyobb bizonyíték az a hangulat- és energialöket, amelyet az imával feltöltött ételtől érzel. A mai napon teremts magadnak egy új, egészséges szokást azzal, hogy megáldod az ételt. Nem számít, milyen módon itatod át azt szeretettel teli gondolatokkal és érzésekkel. Az a fontos, hogy szeretettel teli szándékkal lásd el mindazt, amit megeszel vagy megiszol.Gondolat a mai napra: Megáldom az ételt a csendes ima és a kimondott asztali áldás révén. Gyógyító energiát küldök mindabba, amit eszem és iszom, és a Lélek táplál engem.Doreen VirtueFacebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=tsAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
05.31. 15:58
Elozoeletek.hu
Bébi bubo bubó Veszprémben
Bébi bubo bubó Veszprémben
Egyhónapos uhufióka (Bubo bubo) került a veszprémi állatkertbe, májusban. Az Európában és Ázsiában élő uhu, más néven nagy fülesbagoly a világ legnagyobb bagolyfaja, Magyarországon fokozottan védett.
05.31. 15:00
Eletforma.hu
 Nézze meg, hogyan énekel countryt Jack Bauer – videó
Nézze meg, hogyan énekel countryt Jack Bauer – videó
Kiefer Sutherland, a 24 sztárja idén nyáron fellép a világ legnagyobb fesztiválján, sőt turnézik is.
05.31. 14:55
Hvg.hu
Európában nálunk nőtt a legnagyobb arányban a szarvasmarha állomány
A baromfi, tojás, és friss tej áfacsökkentésnek pozitív hozadékai várhatóak a jövőben.
05.31. 14:08
Elelmiszeronline.hu
Bazsalikomos kert és Molyolda - indul a Gyerek Sziget
Június: tanévzárás, ballagás, kirándulások, bizonyítványosztás, visszaszámolás a Vakációig ... és hétvégente Generali Gyerek Sziget. Június 3-án újra kinyit Magyarország legsokszínűbb és legnagyobb ingyenes gyerekrendezvénye a Hajógyári-szigeten.
05.31. 13:39
Csaladinet.hu
Az Amazon-rakéta gyorsabb volt most, mint a Google-rakéta
Az Amazon-rakéta gyorsabb volt most, mint a Google-rakéta
Elit társaságba kerültek be tegnap az Amazon.com részvényei, amikor az árfolyama megütötte az 1000 dolláros szintet. A legnagyobb amerikai cégek részvényeit tömörítő S&P 500 indexben szereplő papírok...
05.31. 13:02
Portfolio.hu
Bazsalikomos kert és Molyolda – indul a Gyerek Sziget
Bazsalikomos kert és Molyolda – indul a Gyerek Sziget
Június 3-án újra kinyit Magyarország legsokszínűbb és legnagyobb ingyenes gyerekrendezvénye a Hajógyári-szigeten. A Nagyszínpad Halász Judittal indul, visszatér a Színes Falu, lehet majd számháborúzni, papírsárkányt készíteni, bohóckodni, sportolni és megannyi mással múlatni az időt - ahogy azt már megszoktuk és ami miatt  várjuk a júniust.    Az idén visszatér a népszerű Színes Falu, ahol interaktív kiállításon a török, kínai, nigériai és mongol kultúra mutatkozik be, a bábelőadásokon pedig egzotikus népmeséket láthatnak majd a gyerekek. A Kabóca Bábszínház utcaszínházi produkciójában Zöld Marci élettörténete elevenedik majd meg, a kalandvágyók a Betyár7próbán is megmérettethetik magukat. Új helyszínen, a Kerek Perec Gasztronómiai Játszótéren  megtudhatják az érdeklődőbbek milyen a jó étlap, hogyan kell szépen megteríteni egy asztalt, segíthetnek a séfnek, vagy csak egyszerűen játszhatnak a babakonyhában. A Gyerek Paradicsom Bazsalikomos kertjének fűszer-és növénysulijában pedig mindent megismerhetnek a fűszernövényekről, azok felhasználásáról. A Gyerek Szigeten nyit majd ki az  ország egyik legkisebb ALDI üzlete is,  ahol ki lehet majd próbálni, milyen lehet a pénztárban ülni, berendezni a zöldségpultot vagy feltölteni a hűtőt.  Új helyszínünkön a Modellezők Terénaz első hétvégén a repülőgép modellezés mellett lesz kiállítás, síklómodell építés és reptetés is. A hagyományosabb vonal kedvelői Bartha Kata Molyoldájában papírsárkány készítést tanulhatnak és a sárkányt rögtön ki is próbálhatják majd a  Hajógyári-sziget nagyrétjén. Számháborúzhatnak is kedvükre, simogathatnak állatokat az Állatsimogatóban, vagy közlekedni tanulhatnak a Generali Kresz Parkban a gyerekek. Száz szónak is egy a vége: www.gyereksziget.hu oldalon érdemes hétről-hétre böngészni a programokat.
05.31. 13:00
Bezzeganya.postr.hu
Hatalmas bukás a Baywatch remake?
Hatalmas bukás a Baywatch remake?
A nyár egyik legnagyobb kasszasikerének szánták a vízimentős sorozat feldolgozását, de a bemutató hétvégéjén annyira kevesen voltak kíváncsiak rá, hogy gyorsan elsüllyedtek ezek az álmok…
05.31. 12:17
Cosmopolitan.hu
Megújult a Vezess.hu
Tartalmilag és formailag is megújult Magyarország egyik legnagyobb autós portálja. A Vezess.hu fókuszában mostantól az újautó-vásárlás előtt álló olvasók állnak: az oldal célja, hogy a válogatástól a vétel utolsó pillanatáig szakértői tanácsokkal segítse a leendő tulajdonosokat.  
05.31. 11:33
Mmonline.hu
Supergirl visszatér, méghozzá a <strong>legnagyobb</strong> segítséggel
Supergirl visszatér, méghozzá a legnagyobb segítséggel
Országos premierként érkezik a Supergirl második évada a VIASAT3-on.
05.31. 11:18
Kisalfold.hu
Supergirl visszatér, méghozzá a <strong>legnagyobb</strong> segítséggel
Supergirl visszatér, méghozzá a legnagyobb segítséggel
Országos premierként érkezik a Supergirl második évada a VIASAT3-on.
05.31. 11:18
Delmagyar.hu
Kirándulás a város szívében: Hova menjünk a babával?
Elfoglalt hétköznapokon vagy mozgalmas hétvégéken néha nincs időnk messzebbre elutazni, de azért még érezhetjük a kirándulás-élményt, ha pár órára meglátogatjuk valamelyik nagy fővárosi parkot a kicsikkel. De melyikben mit találhatunk? Budapesten nincs túl sok nagy park, azonban a 3 legnagyobb zöldfelület számos remek programlehetőséget nyújt kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt: Margit-sziget A Duna közelsége miatt még […]
05.31. 10:05
Kismamablog.hu
Egy egész városnak költöznie kell, mert süllyed a föld
Egy egész városnak költöznie kell, mert süllyed a föld
A Svédország északi részén fekvő Kiruna 18 ezer lakosának 3 kilométerrel kell kelet felé költözniük, a talaj ugyanis nem biztonságos. Az ok, hogy a város Európa legnagyobb földalatti vasércbányáján...
05.31. 09:24
Portfolio.hu
Sírba rejtették az 51 milliós borsodi zsákmány egy részét
Sírba rejtették az 51 milliós borsodi zsákmány egy részét
Az elmúlt évek legnagyobb értékű betörését követte el a két fiú.
05.31. 09:08
Hir24.hu
A kiválasztott kevesek: valóságshow-szereplők, akik nem tűntek el a süllyesztőben
A kiválasztott kevesek: valóságshow-szereplők, akik nem tűntek el a süllyesztőben
Alig vannak maréknyian, de ők megcsinálták: kijöttek, és még mindig szem előtt vannak. Íme a realityk legnagyobb nyertesei Majkától Nádai Anikóig.Forrás: Nők Lapja Café: A kiválasztott kevesek: valóságshow-szereplők, akik nem tűntek el a süllyesztőben
05.31. 09:00
Nlcafe.hu
Megnyugodott a Generali, eladja Intesa-részvényeit
Az olaszok legnagyobb biztosítója, a Generali bejelentette, hogy eladott az Intesában lévő részesedéséből 3,04%-ot, amit korábban azért vásárolt meg, hogy védje magát az Intesa esetleges felvásárlási...
05.31. 08:41
Portfolio.hu
8 hiba, amivel tönkreteszed a párkapcsolatot
8 hiba, amivel tönkreteszed a párkapcsolatot
Joshua Uebergang az emberi kommunikáció szakértője, egy barátja kérdésére reagálva írta le azt a nyolc legnagyobb hibát, amivel akár tönkre is tehetjük a párkapcsolatunkat.Forrás: Nők Lapja Café: 8 hiba, amivel tönkreteszed a párkapcsolatot
05.31. 08:40
Nlcafe.hu
Nem azért élsz, hogy másokat szolgálj!
Hidd el, nem azért élsz, hogy mások igényeit kiszolgáld. Azért születtél, hogy megéld a saját történeted. Vannak emberek, akik végigkísérnek életünk 1-1 szakaszán, akikkel jól érezzük magunkat, reményt és hitet adnak a nehéz időkben. Vannak azonban olyan útitársak, akik kemény leckék által tanítanak az elfogadásra, megértésre, alázatra és a türelemre. Ám ezek elsajátítása nem kell, hogy folyamatos szenvedéssel járjon. Talán az egyik legnagyobb feladat az életben az, hogy elfogadjuk embertársaink szabad akaratát. Hinni a másikban, és tudni, bármilyen nehéz is számára az élet, képes azt megoldani, hiszen azért vállalta. “Nem akarok beleszólni az életébe, nem akarok helyette tenni, nem látom el kéretlen tanácsokkal. Ha segítséget kér, természetesen mellé állok, de sosem cipelem a hátamon.” Az önkényes segítség a legnagyobb tolvajlás a világon. Elveszem a lehetőségét annak, hogy megoldja a saját feladatát és ezáltal fejlődjön. Így elkerülhetetlen, hogy rövidesen megkapja ugyanezt a szituációt még kiélezettebb formában. S ő egyre gyengébbnek, tehetetlenebbnek érzi magát. A Te cselekvési- és megoldási kényszered pedig azt közvetíti felé, hogy Ő nem képes arra, hogy megoldja a saját életét. Nem beszélve arról, hogy ilyenkor megállítod a saját életed. Ilyenkor gondolkodj el kérlek, vajon mi az, ami elől menekülsz? Egy érzés? Egy gondolat? Egy élethelyzet? Nem azért születtél, hogy mások helyett élj. Nem azért születtél, hogy feláldozd magad bárki miatt. Ne várj arra, hogy majd megváltozik… Ne várj arra, hogy majd jobb lesz… Lehet, hogy Te igényled a változást, de a másikban fel sem merül…Te pedig csak szenvedsz. Amíg magától nem érez rá, hogy másként kellene élni, feleslegesen pazarlod az energiád. Hagyd, hadd élelődjön meg benne, s ne engedd lecsapolni energiakészleted. Te csak éld az életed és tudd, ha dolgotok van egymással, úgyis találkoztok majd. A Te feladatod az, hogy boldog légy, nem pedig az, hogy másokat megválts. Mindenki csak a saját sosrát teheti rendbe. Egyébként sem tudhatod, hogy Ő mit vállalt. A lelke azonban pontosan érzi. Ne vedd el tőle a megtapasztalásokat. A Te életed, a Te boldogságod nem függhet más emberek viselkedésétől. Itt az ideje élni! Itt az ideje jól érezni magad! Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu) Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=tsAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
05.31. 08:27
Elozoeletek.hu
Tényleg itt az új világgazdasági fellendülés: már a japán ipar is magára talált
A japán ipari termelés csaknem hat éve, 2011 júniusa óta a legnagyobb növekedést érte el áprilisban. A japán gazdasági minisztérium szerdán azt közölte, hogy az áprilisi ipari termelés legnagyobb...
05.31. 08:18
Portfolio.hu
 Tömegek szabadultak a torrentoldalakra, miután bezárták a második <strong>legnagyobb</strong> szájtot
Tömegek szabadultak a torrentoldalakra, miután bezárták a második legnagyobb szájtot
Két hete elérhetetlen az ExtraTorrent, a második legnagyobb torrentoldal. A bezárása mögött állók most úgy vélik, adtak egy jó nagy pofont a torrentezőknek. De vajon olyan biztos ez?
05.30. 21:45
Hvg.hu
 Tényleg 1 milliárdot ér, ha sok követője van a Facebookon? És miből lesz a pénz?
Tényleg 1 milliárdot ér, ha sok követője van a Facebookon? És miből lesz a pénz?
Első ránézésre hihetetlen értékbecslés került elő az egyik legnagyobb táborral rendelkező hazai Facebook-oldalról. Érhet-e 1 milliárd forintot egy magyar celeb közösségi csatornája? Egyáltalán, mit jelent az, hogy “annyit ér”? El lehetne adni? És miért vár mindenki a Gazdasági Versenyhivatal szavára úgy, hogy közben megszegi a Facebook bújtatott reklámokra vonatkozó szabályait?
05.30. 21:45
Hvg.hu
Minden idők legnagyobb szerelmes slágerének története, amit valószínűleg te sem ismertél: „I Will Always Love You”
Valószínűleg már több százszor hallottad már az „I Will Always Love You” című dalt televízióban, tehetségkutató showkban, vagy akár karaokéban, és valószínűlegThe post Minden idők legnagyobb szerelmes slágerének története, amit valószínűleg te sem ismertél: „I Will Always Love You” appeared first on Doily.hu.
05.30. 19:49
Doily.hu
Hatmillió eurót adott az UNICEF-nek egy ismeretlen finn jótevő
Ez minden idők legnagyobb magánadománya. A szíriai helyzet indította meg a névtelen adományozót.
05.30. 19:28
Mno.hu
Három ábra arról, mennyit kaszálnak a <strong>legnagyobb</strong> magyar alapkezelők
Három ábra arról, mennyit kaszálnak a legnagyobb magyar alapkezelők
Csökkent a kezelt vagyon a tíz legnagyobb hazai alapkezelőnél tavaly, igaz, a volatilis piacok és a lakossági állampapírok kiszorító hatása ellenére is milliárdos adózott eredménnyel zárták 2016-ot....
05.30. 16:45
Portfolio.hu
Ellopott adataink tömkelege kerülhet piacra hamarosan
Komolyan tartani kell attól, hogy az utóbbi idők legnagyobb hackertámadása, a WannaCry után nagy tömegben kerülnek piacra ellopott adatok. A kiberbiztonság szempontjából az emberi tényezők jelentik a...
05.30. 16:00
Portfolio.hu
Egy professzor szembeszáll a világ második legnagyobb jegybankjával
Markus Kerber egyetemi professzor (és nem mellesleg ügyvéd) keresetével a német legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy az tiltsa meg a német jegybanknak az Európai Központi Bank mennyiségi lazítási (QE)...
05.30. 15:16
Portfolio.hu
Komoly versenyre kényszerítené a nyugdíjasokat a kormány?
A nyugdíjas szervezetek és a diákmunka-közvetítők egyaránt rendkívül pozitívan fogadták a nyugdíjas szövetkezetek létrehozásának kormányzati tervét. A legnagyobb hazai szakszervezeti szövetség azonban ... ...
05.30. 15:14
Napi.hu
Bukhatjuk az uniós milliárdokat
Bukhatjuk az uniós milliárdokat
Az uniós alapokba legnagyobb arányban befizető Németország jogállami normák betartásához is kötné a támogatásokat.
05.30. 14:27
Piacesprofit.hu
Magyarország az EU éléskamrája? Ez az ábra megmutatja
Egy "majdnem tökéletes" ábrán mutatja meg a KSH, hogy milyen súlya van az egyes mezőgazdasági területeken Magyarországnak. A képen a három legnagyobb súlyú ország részesedését láthatjuk, a magyar...
05.30. 14:13
Portfolio.hu
Lenyűgöző látvány Budapest legnagyobb hídjában
Bejutottunk az ország egyik leghatalmasabb hídszerkezetébe. Új Láthatatlan Budapest!
05.30. 14:06
Hetivalasz.hu
A Snapchat erőfeszítés nélkül lett AR vezér
A Snapchat óriási sikersztori a világon. Minden valamire való startup hasonló utat szeretne bejárni. Az alkalmazás az egyesült államokban bármelyik pillanatban eléri a 18-24 éves korosztály 41%-át, és 150 milliós napi aktív felhasználói táborával elképesztő erővel bír a mobil alkalmazások piacán. Tőzsdére lépéskor 24 milliárd dolláros piaci értéken jegyezték, ami az Alibaba óta a legnagyobb […]
05.30. 13:39
Socialtimes.hu
Mi vagyunk a tüdőrák Európa-bajnokai
Mi vagyunk a tüdőrák Európa-bajnokai
Szomorú rekord, pedig a dohányzás az egyik legnagyobb elkerülhető egészségügyi kockázat.
05.30. 12:52
Index.hu
Szerdán kezdődik az ország legnagyobb agrárexpója
Készül az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow.
05.30. 10:41
Elelmiszeronline.hu
Messze a tökéletestől: Ezekkel az adottságaikkal elégedetlenek a sztárok – I. rész
Messze a tökéletestől: Ezekkel az adottságaikkal elégedetlenek a sztárok – I. rész
Azt gondolhatnánk, hogy Hollywoodban minden és mindenki tökéletes, ám a legnagyobb sztároknak is vannak hibáik, melyekről ha nem is büszkén, de beszélnek olykor.
05.30. 09:48
Starity.hu
Nemzetközi ingatlanszövetség díjazta Angyalföld fejlődését
A legnagyobb nemzetközi ingatlanszövetség díjazta Angyalföld újjáépítését. A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán 2017. május 26-án a nemzetközi zsűri az...
05.30. 06:32
Ittlakunk.hu
Megkezdődött a világ legnagyobb optikai teleszkópjának építése
A chilei Atacama sivatagban épülő távcső várhatóan 2024-re készül el.
05.30. 04:55
Origo.hu
Óriásit durranhat a kínai óvszer biznisz
600 millió dollárt vették meg a világ második legnagyobb gyártóját.
05.30. 04:50
Origo.hu
Aranyélete van a börtönben Amerika legnagyobb szélhámosának
Bernie Madoff több milliárd dollárt csalt el, a rácsok mögött pénzügyi zseniként kezelik.
05.30. 04:50
Origo.hu
Terrorizmussal viccelődött a tanár, már valószínűleg nagyon megbánta
A houstoni iskolában átadta a "belőled lesz legnagyobb valószínűséggel terrorista" díjat egy diáknak.
05.30. 04:00
Eduline.hu
 Megint legók tartogatják a <strong>legnagyobb</strong> Star Wars-spoilereket – fotók
Megint legók tartogatják a legnagyobb Star Wars-spoilereket – fotók
Ismerős, mégis más járművek és az egyik legrejtélyesebb szereplő is feltűnik egy nagy új karakter mellett Az utolsó Jedik című nyolcadik epizódhoz kiadandó játékszettek fényképein.
05.30. 03:55
Hvg.hu
 Szívszaggató fotó mutatja be a koptok drámáját
Szívszaggató fotó mutatja be a koptok drámáját
Mint a legnagyobb barokk festők művei a gyászoló Máriáról, úgy mutatja be Mohamed El-Shahed az egyiptomi kopt asszonyok fájdalmát megölt szeretteik temetésén. A május 26-án készült felvételt az AFP hírügynökség a legfontosabb fotói közé válogatta hétfőn, nem csodálkoznánk rajta, ha találkoznánk vele akkor is, amikor az év legjobb felvételeit díjazzák majd.
05.30. 03:55
Hvg.hu
 25 éves az Apple <strong>legnagyobb</strong> bukása, ami végül Steve Jobs forradalmát ihlette
25 éves az Apple legnagyobb bukása, ami végül Steve Jobs forradalmát ihlette
Rengeteg poén tárgya lett az Apple 25 éve bemutatott, óriási bukást hozó terméke, a Newton, de a cég mégis sokat köszönhet neki.
05.30. 01:35
Hvg.hu
Bálnageddon: gyilkos bálnák támadtak rá egy kék bálnára - itt a meglepő ok, miért (videó)
Bálnageddon: gyilkos bálnák támadtak rá egy kék bálnára - itt a meglepő ok, miért (videó)
A gyilkos bálnák összehangolt támadást indítottak a világ valaha ismert legnagyobb élőlénye ellen.
05.29. 20:46
Delmagyar.hu
Íme egy ábra a szuperpénzekről, melyek meghódítják a világot
Íme egy ábra a szuperpénzekről, melyek meghódítják a világot
Az elmúlt évek szárnyalása után a digitális valuták piaci kapitalizációja vetekszik a legnagyobb amerikai vállalatokiéval Mára már több mint 800 fajta kriptopénz létezik A kriptopénzek alfája a...
05.29. 20:04
Portfolio.hu
Ő volt az 50-es évek leghíresebb fétismodellje
Ő volt az 50-es évek leghíresebb fétismodellje
Bettie Page hasonmásának legnagyobb ereje különleges cipőgyűjteményében rejlett. Forrás: Nők Lapja Café: Ő volt az 50-es évek leghíresebb fétismodellje
05.29. 19:00
Nlcafe.hu
A világ egyik legnagyobb autógyártója szerint hamarosan robottaxikkal utazhatunk
A vezető nélkül közlekedő robottaxik akár már három-négy év múlva is megjelenhetnek a közúti forgalomban - jelentette ki a dpa hírügynökségnek adott interjúban Ola Källenius, a Daimler fejlesztési...
05.29. 18:43
Portfolio.hu
Kiderült, hogy miért állt le több BMW gyár
A BMW több ezer luxusautó gyártását volt kénytelen felfüggeszteni, miután problémák akadtak az alkatrészek beszerzésével. A problémát az okozta, hogy a világ legnagyobb autóalkatrész beszállítója,...
05.29. 17:18
Portfolio.hu
Díjat nyert a magyar pezsgő
A DWWA a legnagyobb nemzetközi borverseny, amelyre idén rekord számú, 17200 nevezés érkezett és zsűrizésükben 219 nemzetközi szakértő vett részt Londonban. A somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic pezsgőjével tűnt ki a mezőnyből, 95 ponttal Platinum – Best Hungarian Sparkling díjat kapott. Tokaj borai mellett így idén először pezsgővel is sikerült platinaérmet kiérdemelni a világversenyen.  
05.29. 15:45
Mmonline.hu
Platinaérmet kapott Londonban a Somlói Kreinbacher pezsgő
A DWWA-ra, a legnagyobb  nemzetközi borversenyre 17 200 nevezés érkezett.
05.29. 14:45
Elelmiszeronline.hu
Csodás meglepetéssel várták a szomszédok a rákbeteg gyermekükről gondoskodó szülőket
Csodás meglepetéssel várták a szomszédok a rákbeteg gyermekükről gondoskodó szülőket
Miután kiderült, hogy kisebbik fiuknak agydaganata van, a szülők gyakorlatilag beköltöztek a kórházba. Szomszédaik úgy döntöttek, míg oda vannak, valóra váltják a legnagyobb álmukat. Forrás: Nők Lapja Café: Csodás meglepetéssel várták a szomszédok a rákbeteg gyermekükről gondoskodó szülőket
05.29. 14:37
Nlcafe.hu
Ez lesz Magyarország <strong>legnagyobb</strong> családi -és gyermekfesztiválja- GyereKi! Fesztivál Velencén augusztusban
Ez lesz Magyarország legnagyobb családi -és gyermekfesztiválja- GyereKi! Fesztivál Velencén augusztusban
A dm sajtótájékoztatóján jártunk, ahol megtudtuk, hogy a dm 2 napos családi fesztivált rendez Velencén. Számomra különösen szimpatikus, hogy egy ekkora cég, emberközpontú tud maradni, és a vásárlóira mennyi figyelmet fordít. A dm számára mindig is kiemelten fontosak voltak az anyukák és a kisgyermekes családok. Ebből a célból indították a Baba Bónusz programot is, melynek fő célja a családok segítése. Most pedig a GyereKi! fesztivállal kedveskedik kicsiknek és nagyoknak egyaránt, amely egy 2 napos nyárzáró családi fesztivál. A GyereKi!  Fesztivál színes programokkal várja a családokat A GyereKi! Fesztivált az idei évben először rendezik meg Velencén, hagyományteremtő céllal. A fesztivál célközönsége elsősorban a gyermekes családok. Nem titok, a szervezők célja hosszú távon a legnagyobb magyarországi családi- és gyermekfesztivál megteremtése minden korosztály számára, olyan tematikus helyszínek kialakításával, ahol a színvonalas szórakozás mellett a kultúra, az egészséges életmód és a sport is kiemelt szerepet kap. Az iskolakezdés előtti utolsó hétvégén, augusztus 26-án, és augusztus 27-én egész napos nyitva tartással, 12 programhelyszínnel várnak a szervezők minden kedves családot, aki értékes közös időtöltésre vágyik. [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "] Mint megtudtuk, külön figyelmet kapnak az apukák is, épp ezért "APÁS KALANDOK"-ban lehet részük, ezen kívül  a kényelem szigete, a megpihenés élményét tartogatja anyának-és apának (hogy hogyan azt még nem tudjuk:) ), baba-mama paradicsom stb...[/quote] Helyszín A fesztivál helyszíne, Velence központjában, a megújult sétánnyal szemben, a szabadstrandhoz közel, a Széchenyi és Gárdonyi főutak által határolt területen fekszik. A fesztivál stratégiai partnere a Velence Resort & Spa 3-4 perc sétával érhető el. A parkolásra, elegendő parkolóhelyek biztosítására Velence városa kiemelt figyelmet fordít. A parkolóhelyeket térítés ellenében vehetik igénybe a vendégek. Fesztivál nyitva tartásaAUGUSZTUS 26. (SZOMBAT) ÉS AUGUSZTUS 27. (VASÁRNAP) 10.00 - 21.00A Nagyszínpad, a Kényelem Szigete programhelyszín és a vendéglátóegységek kivételével minden program a nagyszínpad utolsó koncertje előtt, azaz 19:30-kor ér véget mindkét napon. PROGRAMHELYSZÍNEK     1.    NAGYSZÍNPAD a MINIMAX támogatásával    2.    BABYLOVE BABAVILÁG HELYSZÍN: baba-mama paradicsom    3.    PROFISSIMO KREATÍV HELYSZÍN: kézműves programok    4.    SUNDANCE MINIVILÁG ÉS SZÍNPAD: egzotikus világokba repít az Emirates    5.    TREND IT UP BEAUTY HELYSZÍN a Schauma támogatásával: : ahol anya-lánya együtt szépülhet    6.    VISIOMAX FILM-SZÍNHÁZ PROGRAMHELYSZÍN: gyermekszínházi előadások, a filmkészítés kulisszatitkai    7.    KRESZ PARK: FIAT 500 autósiskola    8.    DGP SPORTHELYSZÍN: sportvetélkedők nyereményekkel    9.    APÁS KALANDOK az Old Spice támogatásával    10.  ELEVENPARK ÉLMÉNYSZIGET kicsiknek és nagyoknak    11.   dmBIO GASZTROHELYSZÍN: bio főzőbemutatók    12.   A KÉNYELEM SZIGETE: ahol anya-apa megpihenhet PROGRAMOK A NAGYSZÍNPADON A MINIMAX TÁMOGATÁSÁVAL A fő zenei programhelyszín egy 10 x 8 méteres fedett nagyszínpad, ledfallal és látványos díszletháttérrel, ahol gyerek és családi zenei programok, koncertek illetve tánctanítások váltakoznak a délelőtti óráktól egészen estig. AUGUSZTUS 26., SZOMBAT11. 00 - 11. 30 Tánctanítás Keleti Andreával11. 30 - 12. 00 Schauma Kids nyitóprogram12. 00 – 12. 30 Tánctanítás Keleti Andreával12. 30 – 13. 30 Eszterlánc zenekar13. 30 – 14. 00 Tánctanítás Keleti Andreával14. 00 – 14. 30 Iskolai zenekarok fellépése14. 30 – 15. 00 Tánctanítás Keleti Andreával15. 00 – 16. 00 Gryllus Vilmos: Maszkabál16. 00 – 16. 30 Tánctanítás Keleti Andreával16. 30 – 17. 30 Minimax koncert: Apacuka zenekar17. 30 – 18. 00 Tánctanítás Keleti Andreával18. 00 – 19. 00 ABBA koncert-show19. 00 – 19. 30 Schauma Kids záró táncprogram Keleti Andreával, lufosztással19. 30 – 20. 30 Tóth Vera és zenekara, sztárvendég: Farkas Zsolti20. 30 - 21. 00 Kapuzárás AUGUSZTUS 27., VASÁRNAP11. 00 - 11. 30 Tánctanítás Keleti Andreával11. 30 - 12. 00 Schauma Kids nyitóprogram12. 00 – 12. 30 Tánctanítás Keleti Andreával12. 30 – 13. 30 Iszkiri zenekar13. 30 – 14. 00 Tánctanítás Keleti Andreával14. 00 – 14. 30 Tánciskolák előadása14. 30 – 15. 00 Tánctanítás Keleti Andreával15. 00 – 16. 00 Kovácsovics Fruzsina koncert20.30-21.00 Kapuzárás16. 00 – 16. 30 Tánctanítás Keleti Andreával16. 30 – 17. 30 Minimax koncert: MintaPinty zenekar17. 30 – 18. 00 Tánctanítás Keleti Andreával18. 00 – 19. 00 Varázslatos mesevilág koncert-show19. 00 – 19. 30 Schauma Kids záró táncprogram Keleti Andreával, lufosztással19. 30 – 20. 30 Király Linda és zenekara, sztárvendég: Tabatabai Nejad Flóra 20.30-21.00 Kapuzárás Belépés és jegyek A jegyek megvásárolhatók elővételben a Broadway jegyirodában és www.broadway.hu weboldalon, valamint a www.jegy.hu és az Interticket online jegyértékesítő rendszeren keresztül. A szervezők helyszíni értékesítést is terveznek, az elővételben értékesített jegyek számától függően. JEGYÁRAK Felnőtt: 1 500 Ft Gyermek / nyugdíjas: 500 Ft Találkozunk a GyereKi! Fesztiválon augusztus 27-28-án!:)dmgyerekfesztivál
05.29. 14:26
Cukimamik.hu
Fogadom...
Kép: Tóth István művész festményeFogadom… hogy megmutatok Neked egy olyan világot, melyben érdemes létezni. Ahol nem a játszma, hanem a szeretet uralja a mindennapokat. Fogadom… hogy mindig önmagam leszek, ezzel ösztönözve Téged arra, hogy ne félj a megnyílástól. Hinned kell abban, hogy az őszinteség jelenti a kapcsolódás tisztaságát. Fogadom… hogy hagyom járni az utadat. Tudom, hogy sosem veszíthetlek el, így türelmes vagyok Hozzád. Fogadom… hogy elfogadlak Téged a múltaddal és a jeleneddel együtt. Nem akarlak megváltoztatni, a saját elvárásaim képére formálni. Hiszen tudom, hogy a szerelem a lélekben születik, és semmi köze a fizikai valósághoz. Fogadom… hogy nem áldozom fel Érted az életem… Tőled sem várom el, hogy feladd önmagad… hanem létrehozzuk közösen a MI világunkat. Fogadom… hogy teljes hozzáférést adok Neked lelkem minden kis részéhez, és törekszem úgy szeretni magam, ahogyan Téged! Fogadom… hogy mindig melletted leszek, s ha elválaszt is minket fél világ, lélekben érezheted a közelségemet. Érzéseink összekapcsolódása biztonságot nyújthat Neked. Fogadom… hogy feltételek nélkül elfogadlak, és bárhogy alakul is az életünk, a szívemben mindig ott lesz a helyed. Fogadom… hogy az én szeretetem Feléd nem függ a körülményektől, a Te érzéseidtől, és attól sem, hogyan vélekednek erről mások. Fogadom… hogy mindig önmagam maradok, és inspirállak Téged arra, hogy ebben a hamis világban Te is tudj önmagad lenni. Végül megfogadom… hogy minden nap hálát adok a sorsnak a létezésedért… Hiszen általad találtam önmagamra, Te segítettél meglelni helyem a világban. Szeretni foglak az idők végezetéig, hisz a létezés legnagyobb kincsét kaptam Tőled: HITET!Szeretlek… Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu) Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=tsAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
05.29. 13:46
Elozoeletek.hu
Alacsonyabb energiaszámlát hozhat a Bitcoin-elv? Ezen dolgoznak a szolgáltatók
Alacsonyabb energiaszámlát hozhat a Bitcoin-elv? Ezen dolgoznak a szolgáltatók
Európa legnagyobb közműcégei új, blockchain-alapú földgáz- és villamos energia nagykereskedelmi rendszer bevezetését tervezik. A teszt augusztusban kezdődik, a negyedik negyedévben pedig már élesben...
05.29. 13:45
Portfolio.hu
Csekkold a cannes-i filmfesztivál <strong>legnagyobb</strong> villantásait!
Csekkold a cannes-i filmfesztivál legnagyobb villantásait!
Ha a Francia Riviérán megrendezték volna a szexi ruhák versenyét is, biztosan óriási harc dúlt volna az első díjért. Mutatunk néhány szemérmetlenül kivágott, átlátszó rucit, amik simán indulhattak volna a dobogós helyekért.   
05.29. 12:01
Cosmopolitan.hu
Rejtélyes IT-hiba bénította le a világ egyik legnagyobb légitársaságát
A British Airways ugyan cáfolja, hogy hekkerek jutottak volna a rendszerébe, és kényszerítették összes járatának törlésére a légitársaságot, viszont gyanúsan sűrűn fordulnak elő hibák az IT-rendszerükben.
05.29. 11:53
Bitport.hu
Épül a világ <strong>legnagyobb</strong> teleszkópja
Épül a világ legnagyobb teleszkópja
Az ELT tizenötször élesebb képet ad, mint a Hubble. A tükörátmérője 39 méteres lesz.
05.29. 11:28
Index.hu
Lakáshitele van? Ez a hír lehet, érdekelni fogja!
Jövőre feltűnően kevés ingatlan megvásárlását tervezi az állami eszközkezelő szervezet, ezért a legnagyobb bajban lévő devizahitelesek nem számíthatnak a segítségre. Nem sok állami segítségre számíthatnak ... ...
05.29. 09:27
Napi.hu
Emiatt főhet Orbánék feje jövőre
A 2018-as költségvetés legnagyobb kockázata az, hogy az export nagy valószínűséggel nem fog tudni lépést tartani az import növekedésével, ennél kisebb kockázat a hazai össztermék, a GDP növekedési pályájának ... ...
05.29. 07:22
Napi.hu
"Ez itt az én hazám" - Ligeti gyermeknap terepszínben
Idén a honvédség kedvcsinálója iránt volt a legnagyobb az érdeklődés.
05.29. 06:24
Nepszava.hu
Cigarettes After Sex (US) - koncert
Az elmúlt egy-másfél év legnagyobb nemzetközi dreampop szenzációja, az amerikai Cigarettes After Sex végre Magyarországon is fellép - Greg Anderson androgün, ködnyomta pop noir dalai az A38 Hajón...
05.28. 18:13
Ittlakunk.hu
SOLD OUT! The Dead Daisies /US/, Thundermother /SWE/ - koncert
Az utóbbi évek egyik legnagyobb hard rock szenzációja, a szüntelenül megújuló The Dead Daisies nyári fesztiválturnéjába idén Budapest is belefér! Doug Aldrich (Whitesnake, Dio), Marco Mendoza (Thin...
05.28. 18:08
Ittlakunk.hu
5 frissítő testpermet nyárra
5 frissítő testpermet nyárra
Minél melegebb az idő, annál kevésbé kívánjuk a nehéz illatszereket, ugyanakkor mégis épp ilyenkor van a legnagyobb szükségünk a frissítő illatosításra. Nos, a testpermetek pontosan erre találták ki.Forrás: Nők Lapja Café: 5 frissítő testpermet nyárra
05.28. 16:30
Nlcafe.hu
Aranyból van a szíve! Felkereste súlyosan sérült rajongóját Harry Styles
Aranyból van a szíve! Felkereste súlyosan sérült rajongóját Harry Styles
Harry Styles egyik legnagyobb rajongója is részt vett a manchesteri Ariana Grande koncerten, majd súlyosan megsérült, miután a bomba méterekre tőle robbant fel.
05.28. 13:43
Starity.hu
Eddig nem látott kép került elő Debreczeni Zita és Gianni esküvőjéről
Eddig nem látott kép került elő Debreczeni Zita és Gianni esküvőjéről
A szerelmespár március végén házasodott össze a legnagyobb titokban. Nemcsak nekik, de még a meghívott vendégeknek is sikerült titokban tartaniuk a többnapos esküvő időpontját. Forrás: Nők Lapja Café: Eddig nem látott kép került elő Debreczeni Zita és Gianni esküvőjéről
05.28. 12:13
Nlcafe.hu
Áramellátási hiba okozhatta a British Airways számítógépes rendszerének összeomlását
Áramellátási hiba okozhatta a British Airways számítógépes rendszerének összeomlását
A British Airways vezérigazgatója szerint áramellátási hiba okozhatta a légitársaság számítógépes hálózatának szombati összeomlását, amely miatt a cég összes járatát törölte két legnagyobb londoni bázisrepülőterén, Heathrow-n és Gatwicken.
05.28. 11:02
Élőben.hu
Mitől függ, hogy sor kerül-e a császármetszésre?
Egy a közelmúltban elvégzett amerikai felmérés szerint, a várandós nők számára a legnagyobb kockázati tényező arra nézve, hogy a szülésnél esetleg szükségtelenül fognak császármetszést végezni, az a kórház, ahol szülni fog.
05.28. 10:30
Vital.hu
Hova teszed a gyereket a nyári szünetben?
Hova teszed a gyereket a nyári szünetben?
A szülők egyik legnagyobb gondja, hogy mi legyen a hosszú nyári szünetben a gyerekkel. Pláne, ha van iskolás és óvodás gyermek is a családban. Az ovisnak csak egy hónap szünete van, ami nem esik feltétlen egybe a családi nyaralással, az iskolásnak azonban két és fél hónap. Ennyi szabadsága nincs a családnak. Mi legyen a gyerekkel egész nyáron? A fenti dilemma mellett bizony előjön, hogy ha már otthon a gyerek és a szülő is, mivel töltsük azt a sok-sok napot. Régen leküldték falura a gyereket a nagyszülőkhöz, ahol reggeltől estig jól elvolt a friss levegőn, bandázva a többiekkel. De ha a nagyi nem vidéki, hanem nagyvárosi, és panelban él, mihez tud kezdeni egy kisebb, vagy nagyobb unokával? Mi van olyan esetben, ha a szülők jövedelme bármi miatt kevés ahhoz, hogy a gyereket táborokba küldje? Csak drága programok vannak, amik jók is? Hogyan lehet pihentető a kisbabás, vagy totyogós, vagy a dackorszakos hisztizsákkal a családi pihenés? Május 29-én a Bezzeganya klubban beszélgessünk a nyaralásról! Hova tegyük ilyen hosszú időre a gyereket? Hova érdemes egy kicsivel és egy picivel nyaralni menni? Mihez kezdjek a kamasszal egész nyáron? Ingyen programok és látnivalók listája. Mi a ti kedvenc helyetek? Várok minden érdeklődőt Budapesten a Corvin negyednél, a Práter utca 12-ben, a 17-19 óra közötti beszélgetésre. Hozd magaddal nyugodtan a gyerkőcöt is! Az ára: 1500 Ft. Júniusban még tartunk klubot, aztán szünetelünk mi is. Júniusi témáink: 5-én Pünkösd hétfő, nem tartunk klubot 12-én Mihez kezdjek a gyerek műveivel, gyűjteményeivel? 19-én Pelus, bugyi, bili, kis wc négyszöge, avagy hogyan is lesz szobatiszta egy gyerek? 26-án Vendégünk a kismamanaplóból már jól ismert MGitta. A válásról és a mediátorok munkájáról beszélgetünk vele. Várok minden érdeklődőt! Beszélgessünk személyesen! nagycsaládos További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
05.27. 17:00
Bezzeganya.postr.hu
Három hét alatt épül fel az ország legnagyobb színháza
A szegedi Dóm téren megkezdődtek a szabadtéri színház építési munkálatai. A fesztiválhelyszín szerkezeti elemei összesen 140 ezer kilogrammot nyomnak. Az idei évad június 30-án indul, Puccini Tosca c. operájával.
05.27. 10:12
Hir6.hu
Egy gyakorló anyuka megható üzenete minden kimerült mama-társnak
Anyának lenni a legnagyobb öröm a világon, de ugyanakkor a legvadabb érzelmi hullámvasút is egyben. A hatalmas nevetések, közös mesekönyv nézegetés mellett a hisztirohamok kezelése és a –néha sokkal súlyosabbnak tűnő, mint amilyen- betegségek átvészelése is velejárója; senki sem úszhatja meg. És van úgy, hogy azt érzed, rosszul csinálod, egyszerűen kevés vagy!
05.27. 00:00
Babanet.hu
Szülői tízparancsolat. A legtöbb, ami a gyermeknek adható
Szülői tízparancsolat. Ezt írná a gyermeked a kívánságlistájára. 1. Légy gyerekes! Ez sokat segít nekem a felnőtté válásban. 2. Fogd meg, és engedd el a kezem! Mindegyiket akkor, amikor kell. 3. Élményeink, emlékeink, szertartásaink, rítusaink a legnagyobb közös kincseink. Legyen időd az apróságokra! 4. Kérlek, ne hasonlíts senkihez! Én én vagyok, és így vagyok jó.…
05.26. 19:56
Eletszepitok.hu
Kerek évfordulóval ünnepel Cannes-ban a L’Oréal Paris
Idén ünnepli 70. évfordulóját a Cannes-i Filmfesztivál, ami a L’Oréal Paris életében is igazi mérföldkő, hiszen immáron 20 éve hivatalos smink támogatója az év egyik legnagyobb eseményének.
05.26. 18:34
Marieclaire.hu
Mindenki szereti ezt a dalt, Lara Fabiantól pedig egészen léleksimogató!
1970 január 9-én születt Belgiumban, Etterbeekben a zene egyik legnagyobb énekesnője, Lara Crokaert. Később Lara Fabianként csodás hangjával és szerelmes dalaival elbűvölteThe post Mindenki szereti ezt a dalt, Lara Fabiantól pedig egészen léleksimogató! appeared first on Doily.hu.
05.26. 15:47
Doily.hu
Na melyik közösségi média gyakorolja a legpusztítóbb hatást a fiatalokra?
A fiatalok lelki egészségére nézve az Instagram jelenti a legnagyobb veszélyt – derült ki egy friss, tinédzserek között végzett kutatásból. Az Instagramnak köszönhetően a fiatalok értéktelennek tartják magukat, és szorongóvá válnak, míg a Youtube és a Twitter megbízhatóbb a hírek ellenőrizhetősége szempontjából. A Royal Society for Public Health kutatásában 1500, 14 és 24 év közötti […]
05.26. 13:30
Socialtimes.hu
Újabb HOLDVÖLGY siker a világ legrangosabb borversenyén
100-ból 95 ponttal aranyérmes a Culture 2013 hatputtonyos tokaji aszú!A mádi HOLDVÖLGY 2013-as évjáratú Culture hatputtonyos tokaji aszúja aranyérmet kapott a világ legnagyobb borversenyeként ismert londoni Decanter World Wine Awards 2017 bormustrán, amelyen a világ legnevesebb borszakértőiből álló, 219 fős nemzetközi zsűri választotta ki több mint 17.200 bor közül a legjobbakat. A HOLDVÖLGY Culture 2013 a maximálisan elérhető 100-ból 95 pontot kapott, így elnyerte a magyar boroknak idén odaítélt, összesen tíz aranyérem egyikét. A HOLDVÖLGY 2006 óta minden évben elkészíti Culture márkanevű hatputtonyos tokaji aszúit, amelyek közül korábban már a 2011-es évjárat is kimagaslóan szerepelt a Decanter World Wine Awards (DWWA) borversenyen, ahol 2015-ben aranyérmet és regionális trófeát kapott. Ugyanennek a HOLDVÖLGY Culture hatputtonyos tokaji aszúnak a 2006-os és 2007-es évjárata elnyerte a Pannon Bormustra Csúcsbor minősítését 2012-ben, illetve 2013-ban.„Hisszük, hogy Tokaj történelmi nagysága, a nemzetközi bor világában való egyedülállósága az aszú borból ered. Éppen ezért tudatosan nagy gondot fordítunk a XVIII. század óta klasszifikált dűlőkben található szőlőterületeink megfelelő ápolására, így 2006 óta kivétel nélkül minden évjáratban elkészítettük a HOLDVÖLGY Culture hatputtonyos tokaji aszúinkat. Az újabb Decanter aranyérem az elmúlt évtizedben végzett gondos szakmai munkánk és a történelmi mádi dűlők minőségének kiemelkedően fontos visszaigazolása” – mondja Demkó Pascal, a HOLDVÖLGY alapító-tulajdonosa.A DWWA 2017 aranyérmével díjazott HOLDVÖLGY Culture 2013 hatputtonyos tokaji aszú kereskedelmi forgalomban még nem kapható, mivel a HOLDVÖLGY filozófiája szerint a Culture aszúkat nyolc év (hordós és palackos) érlelés után hozza forgalomba. A tokaji aszúk rajongói, illetve a borbefektetés- és borgyűjtés iránt érdeklődők számára jó hír azonban, hogy a HOLDVÖLGY egyedülálló, hat évjáratot (2006 – 2011) átfogó vertikális tokaji aszú kollekciója limitált példányszámban még elérhető a borászat webshopjában. Ugyanez a kollekció – melynek zárótétele a DWWA2015 aranyérmes- és regionális trófea-díjas HOLDVÖLGY Culture 2011 hatputtonyos tokaji aszú − tavaly rekord áron, 4000 euróért kelt el Monacóban egy luxuscikk- és régiség-árverésen.
05.26. 12:10
Boraszportal.hu
Dízelbotrányba keveredett a General Motors is
Amerika egyik legnagyobb autógyártója is a Volkswagen trükkjével csalt egy most induló per szerint.
05.26. 08:30
Index.hu
Hatalmas öröm érte Nagy Ferót
Hatalmas öröm érte Nagy Ferót
Mozgalmas időszak vár Nagy Feróra, színházi próbák tömkelege, majd a végén színpadra kerülnek a legnagyobb slágerei és ő maga is. Ráadásul ezen az egészen ő lepődött meg a legjobban. Forrás: Nők Lapja Café: Hatalmas öröm érte Nagy Ferót
05.26. 05:30
Nlcafe.hu
Vadonatúj mesejátszótér várja a gyerekeket Budapesten!
Nagyszerű mesejátszóteret avattak Budapest 6. kerületében. A mesealakokat az ország legkiválóbb játszótérkészítője, Kő Boldizsár képzőművész és csapata készítette. A Benczúr kert megújulásáról tájékoztatta a terézvárosi önkormányzat az MTI-t, ezzel a budapesti mesejátszóterek száma - a fővárosi szülők és nagyszülők legnagyobb örömére - ötről hatra nőtt. Az új játszótérre mi is kilátogattunk, sőt, a fényképezőgépünket is a vállunkra csaptuk.
05.26. 00:00
Babanet.hu
Gyönyörű feldolgozás készült az ABBA slágeréről! Így még soha nem hallottad az együttes dalát
Politikai üzenetté alakította át az ABBA egyik legnagyobb slágerét Portishead. Az énekesnő egy olyan videóklipet forgatott az SOS mellé, melyben Nagy-Britannia kivonulásátThe post Gyönyörű feldolgozás készült az ABBA slágeréről! Így még soha nem hallottad az együttes dalát appeared first on Doily.hu.
05.25. 15:35
Doily.hu
Everness 2017: Fesztivál azoknak (is), akik nem járnak fesztiválra
Hazánk legnagyobb életmódfesztiváljára idén 300 külföldi és hazai előadó, oktató és szellemi vezető érkezik, hogy öt napon keresztül segítse a látogatókat saját maguk és egy testileg-lelkileg egészségesebb életforma felé. A tudatosság fesztiválja ezúttal új, tágasabb helyen, Alsóörsön várja vendégeit.
05.25. 09:54
Csaladinet.hu
A két Gárdonyi Géza sajátos egri esete
A „Líceum nagyszerű” - jegyezte meg az 1845 szeptemberében tett látogatásakor Széchenyi István, a legnagyobb magyar hazafi, akinek egyik levelét az Egri Főegyházmegyei Könyvtár őrzi.
05.25. 06:55
Heol.hu
Egyre több megyénkben is a napelem a tetőkön
A megye büszke lehet: Visontán van a legnagyobb naperőmű.
05.25. 06:55
Heol.hu
Egy igaz keresztény
A legnagyobb magyar imája szerint élt és alkotott.
05.25. 06:01
Nepszava.hu
A legnagyobb brit arénában robbantottak
Évente több mint 1 millió nézőt fogad a Manchester Arena. Egész Európában is a második legnagyobb.
05.25. 05:15
Origo.hu
D.A.S. JogSzerviz: a szülői ajándékok és az öröklés kérdései
Az öröklési viták egyik legnagyobb nehézsége, hogy kétség esetén nincs mód megtudni az örökhagyó tényleges szándékát.
05.25. 04:40
Origo.hu
 Így lett egy építőipari cégből a világ egyik vezető autógyártója
Így lett egy építőipari cégből a világ egyik vezető autógyártója
Egyre nagyobb harc dúl az autógyártók között Európa többnyire stagnáló, ámde világszinten továbbra is jelentős piacaiért. A legnagyobb európai konszernek életét leginkább a távol-keleti márkák nehezítik meg, melyek közül a Hyundai egyre szélesebb palettával folyamatosan növeli részesedését az öreg kontinensen, miközben hibrid és elektromos autóival a Toyotának is hadat üzen.
05.25. 03:45
Hvg.hu
 Minden idők <strong>legnagyobb</strong> bevételt hozó magyar filmje lett a Kincsem
Minden idők legnagyobb bevételt hozó magyar filmje lett a Kincsem
Alig több mint két hónappal a premierje után már megdöntötte a bevételi rekordot Herendi Gábor filmje.
05.25. 03:40
Hvg.hu
 27 év után lett meg egy pár elrabolt gyereke, a mesterséges intelligencia találta meg
27 év után lett meg egy pár elrabolt gyereke, a mesterséges intelligencia találta meg
Kína legnagyobb keresőoldala, a Baidu szakemberei olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek, ami képes az arcfelismerésre. Vannak ilyenek, ez még nem lenne nagy hír. Azonban az már igen, hogy néhány hónapjra ráengedték egy oldalra, ami a szétszakadt családokat segít újra egyesíteni, és olyan eredményt hozott, ami láttán még a Google-nél is megemelhetik a kalapjukat.
05.25. 01:35
Hvg.hu
 Rosszul járt a 22 éves fiú, aki megállította a világ <strong>legnagyobb</strong> kibertámadását
Rosszul járt a 22 éves fiú, aki megállította a világ legnagyobb kibertámadását
Emlékeznek a 22 éves informatikusra, aki egy olcsó megoldással állította meg a világ eddigi legnagyobb kibertámadását? A jutalmat nem tette zsebre – szó szerint, és sajnos átvitt értelemben sem.
05.25. 01:35
Hvg.hu
Nyáron is hasznos szaunázni
Nyáron is hasznos szaunázni
A nyári szaunázásról elterjedt tévhit, hogy egészségtelen, mert a túlzott meleg már nem használ, hanem árt a szervezetnek. A túlmelegedés valóban ártalmas, de a szaunázás még a legnagyobb melegben is előnyére és nem hátrányára válik a szervezetnek.
05.24. 19:30
Termalfurdo.net
Szintet lépett az egyetemi őrület Amerikában: íme a világ legfélelmetesebb faborítása
Vannak, akik szerint a jó iskolai eredmények legnagyobb akadálya a lustaság. És vannak, akik szerint a lambéria.
05.24. 19:00
Hetivalasz.hu
A <strong>legnagyobb</strong> német bank is nyakig benne lehet Trump orosz ügyeiben
A legnagyobb német bank is nyakig benne lehet Trump orosz ügyeiben
A Deutsche Bank vezérigazgatójához fordultak az amerikai kongresszus pénzügyi szolgáltatásokért felelős bizottságának (FSC) demokrata tagjai, hogy megtudják, mit tárt fel a bank belső vizsgálata...
05.24. 18:35
Portfolio.hu
Ma ünnepeljük Európa nemzeti parkjait - olvassunk kicsit a sajátjainkról!
Ma ünnepeljük Európa nemzeti parkjait - olvassunk kicsit a sajátjainkról!
A hortobágyi a legnagyobb, az aggteleki a legkisebb - és köztük van még nyolc.
05.24. 15:11
Delmagyar.hu
Hűnek maradni önmagunkhoz
A legnagyobb hiba, ha másokra azért haragszunk meg, mert nem értenek meg minket, miközben mi magunk sem értjük önmagunkat. Az első és legfontosabb lecke az életben, hogy minden körülmény között maradjunk hűek önmagunkhoz. Ez pedig csak úgy tud működni, ha megismerjük a saját lelkünk világát, és felfedezzük annak minden zugát.
05.24. 14:38
Stylemagazin.hu
Újított a Mammutmail
A legnagyobb hazai fájlküldő oldal html5 alapra került és tovább egyszerűsödött.  
05.24. 14:16
Mmonline.hu
Hogyan törj ki a szűrőbuborékodból?
A világ legnagyobb része számára Trump győzelme egyszerűen elképzelhetetlen volt egészen a megvalósulása pillanatáig. Hiszen az előrejelzések mind Hillary Clinton győzelmét jósolták. Hatalmasat tévedtünk. Viszont ez felvet néhány kérdést. Honnan informálódunk? Miről nem tudtunk és miért nem? Megválaszolásuk elkerülhetetlenül a Facebookhoz vezet minket. A Facebook egyértelműen nem az egyetlen hírforrásunk, mégis egyedül az USA-ban 170 millió embert […]
05.24. 14:00
Socialtimes.hu
Gigasmaragdot találtak Brazíliában
Gigasmaragdot találtak Brazíliában
Elképzelhetetlen méretű gigasmaragdra bukkantak egy brazíliai bányában. Az máris biztos, hogy minden idők egyik legnagyobb méretű drágakövét találták meg.Forrás: Nők Lapja Café: Gigasmaragdot találtak Brazíliában
05.24. 13:11
Nlcafe.hu
Garamvári Vencel: ez a nagyság igazi luxusa (I. rész)
A hazai pezsgőgyártás egyik legnagyobb mesterét, Garamvári Vencelt kérdeztük az egyre divatosabb magnum palackok sikerének kulcsáról – a téma apropóját az adja, hogy a most debütáló magnum sorozatukat hamarosan a nagyközönségnek is bemutatják.
05.24. 12:43
Boraszportal.hu
Sikeres tesztrepülésen van túl a világ <strong>legnagyobb</strong> légi járműve
Sikeres tesztrepülésen van túl a világ legnagyobb légi járműve
Újabb, teljesen sikeres teszten van túl a világ legnagyobb légi járműve, az Airlander 10 – ezzel egy lépéssel ismételten közelebb került ahhoz, hogy rendeltetésének megfelelően használják.
05.24. 10:35
Élőben.hu
Az informatikai fejlesztés minden üzletnek gyümölcsöző befektetés
A Laurel Kft. innovatív megoldásai hatékonnyá teszik a vevőkiszolgálást, miközben a legnagyobb eredménynövekedést biztosítják az üzletek számára. (x)
05.24. 09:49
Elelmiszeronline.hu
Saját maga nyírja ki a rendetlenkedő drónokat a legnagyobb gyártó
A piacvezető DJI a jövőben geospaciális regisztrációhoz köti a firmware-frissítéseket, ennek elmulasztása esetén használhatatlanná tenné a pilóta nélküli repülőket.
05.24. 07:55
Bitport.hu
Többet ér, mint az arany, de mi inkább kidobjuk
Többet ér, mint az arany, de mi inkább kidobjuk
Az őssejt lassan évtizedek óta az orvostudomány legnagyobb ígérete. Elmentünk egy konferenciára, ahol kiderült, miért megy olyan lassan az ígéretből gyakorlattá válás.
05.24. 00:53
Index.hu
Fiókát nevelnek Veszprémben a világ legnagyobb baglyai – fotók
Idén is egy kis uhufiókával lepte meg a Veszprémi Állatkert dolgozóit az állatkert nagy bagolypárja. A veszprémi bagolypárnak nagy szerepe van a faj megőrzésében.Forrás: Nők Lapja Café: Fiókát nevelnek Veszprémben a világ legnagyobb baglyai – fotók
05.23. 12:50
Nlcafe.hu
Átadták a szegedi lézerközpontot
Átadták a szegedi lézerközpontot
Magyarország modern kori története legnagyobb tudományos beruházásának nevezte a szegedi lézerközpontot annak keddi átadóján Orbán Viktor. A miniszterelnök azt is hangsúlyozta az MSZP-s vezetésű városra és Botka Lászlóra utalva: Szegeden bebizonyosodott, ha az ország és a város érdekeiről van szó, az árkokat át lehet hidalni. [...] Bővebben!
05.23. 12:17
Mandiner.hu
Több száz tonna Buda sajtkonzervvel támogatta a jordán hadsereget a Kőröstej
A legnagyobb magyar sajtexportőr eladásainak 65-70%-a külföldre történik.
05.23. 11:05
Elelmiszeronline.hu
Vége a Föld legnagyobb show-jának
Így búcsúzik a legendás cirkusz a közönségtől.
05.23. 05:45
Origo.hu
Nemzetközi fesztiválon versenyez a Békéscsabai Jókai Színház
A színház Ukrajna legnagyobb nemzetközi színházi fesztiváljára kapott meghívást.
05.23. 05:45
Origo.hu
Története legnagyobb felújításán esik át a Sydneyi Operaház
Elsősorban azokat az akusztikai problémákat akarják megoldani.
05.23. 05:45
Origo.hu
 Rémesen érzi magát a magyar, hiába keres többet
Rémesen érzi magát a magyar, hiába keres többet
Több mint másfél millió magyar él a legnagyobb nélkülözésben, de rajtuk kívül még egymillió embert fenyeget a szegénység. Különösen nagy bajban vannak a vidékiek, a nagycsaládosok és az egyedülálló szülők.
05.23. 04:30
Hvg.hu
Bezárathatják az egyik legnagyobb és legnépszerűbb budapesti szórakozóhelyet
Parkolóvá alakíthatják az egyik legnépszerűbb budapesti koncerthelyszínt - tudta meg az Urbanista blog.
05.23. 04:10
Eduline.hu
 Kirúgták a Ford első számú vezetőjét
Kirúgták a Ford első számú vezetőjét
Mark Fields három év után távozik a második legnagyobb amerikai autógyártó vezérigazgatói posztjáról.
05.23. 04:10
Hvg.hu
 "Mérföldkő, vagy korszakválasztó mittudomén" - Lovasi András a ma 20 éves OK Computerről
"Mérföldkő, vagy korszakválasztó mittudomén" - Lovasi András a ma 20 éves OK Computerről
Ma 20 éves az elmúlt negyedszázad, sőt a teljes poptörténelem egyik legnagyobb hatású nagylemeze, a Radiohead OK Computer című albuma. Lovasi András írt róla egy személyeset.
05.23. 04:05
Hvg.hu
 Találtak egy új holdat
Találtak egy új holdat
A Naprendszer harmadik legnagyobb törpebolygójának holdjára bukkantak magyar és amerikai csillagászok.
05.23. 01:50
Hvg.hu
8 aprócska, de szuper ötletes hálószoba
8 aprócska, de szuper ötletes hálószoba
Ezek a hálószobák bizonyítják, hogy a legkisebb helyeken születnek a legnagyobb ötletek!Forrás: Nők Lapja Café: 8 aprócska, de szuper ötletes hálószoba
05.22. 21:30
Nlcafe.hu
7 dolog, ami miatt tiniként halálra izgultam magam, manapság pedig már csak nevetek rajta
7 dolog, ami miatt tiniként halálra izgultam magam, manapság pedig már csak nevetek rajta
Kétségtelen, hogy az ember jelleme és a világhoz való hozzáállása folyamatosan változik, és természetesen minden életszakasznak megvannak a maga jellemző tulajdonságai, a legnagyobb vágyai és a legnagyobb félelmei is. A tinikorom meglehetősen nagyfokú arroganciával és hiúsággal volt fűszerezve, miközben mégis azon aggódtam, hogy vajon milyennek láthatnak mások, és próbáltam mindig tökéletes lenni, amiből az következett, hogy folyamatosan idióta dolgokon aggódtam. Szerencsére ezek ma már cseppet sem érdekelnek... pedig néha azért lehet, hogy kellene!
05.22. 21:09
Stylemagazin.hu
Niall Ferguson elmondta a CEU-n, hogy működik a hálózat
Niall Ferguson elmondta a CEU-n, hogy működik a hálózat
A jövő nagy harca a hálózatok és a hierarchikus rendszerek, a négyzet és a torony között lesz majd. Magyarországon járt az egyik legnagyobb élő történész.
05.22. 20:45
Hir24.hu
Harry Styles elsírta magát Stevie Nicksszel adott duettje közben
Harry Styles elsírta magát Stevie Nicksszel adott duettje közben
Az énekes egyik legnagyobb példaképe Stevie Nicks, így elérzékenyült, miközben duettet adott vele Los Angelesben.
05.22. 17:10
Starity.hu
Rekord nagy melle van ennek a magyar lánynak
Rekord nagy melle van ennek a magyar lánynak
Valószínűleg Magyarország legnagyobb melleivel büszkélkedhet Maya, a budapesti lány. Azonban egyesek szerint lehet, hogy neki vannak a világon a legnagyobb implantátumai.
05.22. 16:56
Cosmopolitan.hu
Drake megdöntötte Adele rekordját
Vasárnap éjszaka tartották a 2017-es Billboard Music Awards díjátadót, amelynek legnagyobb győztese egyértelműen Drake volt. Az amerikai rapper egy csokornyi trófeával térhetett haza az idei Billboard Music Awards gálájáról.
05.22. 15:53
Est.hu
Idén is mindenkit vár a Belvárosi Fesztivál!
Idén is mindenkit vár a Belvárosi Fesztivál!
Az V. kerületben tartott rendezvény Magyarország talán legnagyobb ingyenes zenei fesztiválja!
05.22. 15:45
Élőben.hu
Kirúgási hullám jön a legnagyobb amerikai autógyártóknál
A Ford, a General Motors és a Fiat Chrysler is ezreket bocsáthat el. Ez Trumpnak nagyon nem fog tetszeni.
05.22. 14:59
Index.hu
Az öt <strong>legnagyobb</strong> félreértés az Orbán-kormány elleni uniós atombombáról
Az öt legnagyobb félreértés az Orbán-kormány elleni uniós atombombáról
Jön hetes cikkely, kizárnak az EU-ból? Megbüntetnek? Elveszik a szavazatunkat és a támogatásainkat?
05.22. 13:03
Index.hu
Magyar szakember a Hogan vezetésében
Fehér Zsoltot nevezte ki a világ legnagyobb független személyiségteszt-fejlesztő cége, a Hogan Assesment az Európáért felelős vezetőjévé. A szakember feladata a disztribútorokkal való kapcsolat, valamint a Hogan termékek és a márka európai ismertségének megerősítése.  
05.22. 12:58
Mmonline.hu
Veszélybe került az ítéletnapi vetőmag raktár
Veszélybe került az ítéletnapi vetőmag raktár
Veszélybe került a világ legnagyobb mag vésztartalék készlete a klímaváltozás miatt. A raktárat az Északi-sarkon arra létesítették, hogy egy világkatasztrófa esetén újra lehessen telepíteni az élelmiszernövényeket. A tavalyi rekord meleg év miatt viszont megolvadt a jég.
05.22. 12:01
Piacesprofit.hu
Döbbenetes, amit ezen a lakatlan szigeten találtak!
Döbbenetes, amit ezen a lakatlan szigeten találtak!
Csaknem 38 millió darab műanyagszemetet mosott partra a víz egy kis lakatlan, eldugott csendes-óceáni korallzátonyszigeten. Itt  a legnagyobb sűrűségű az embertől származó hulladék az egész világon tengerkutatók szerint. A szemét 99,8 százaléka műanyag.
05.22. 11:00
Eletforma.hu
Momentum Mozgalom (Facebook): Fidesz-MSZP nagykoalíció, a fiatalok rovására.
Közösen záratnák be Budapest egyik legnagyobb szórakozóhelyét. [...] Bővebben!
05.22. 10:59
Mandiner.hu
Ezt imádni fogjátok: Európa egyik <strong>legnagyobb</strong> vízivárosa gyerekbarát wellness hotellel
Ezt imádni fogjátok: Európa egyik legnagyobb vízivárosa gyerekbarát wellness hotellel
Aki egyszer Szegedre téved, a város szerelmese lesz. Az alföldi megyeszékhely, ahol a gyerekesek az aktív sportot kedvelők, fiatalok, idősebbek egész évben szuper programokra lelhetnek, akár egy rövidebb hétvégi kiruccanás alkalmával, vagy hosszabb itt-tartózkodás esetén. Szeged történelmi belvárosának impozáns épületei, sétára csábító vízpartok, kerékpártúrák, a mediterrán hangulatú éttermek, és a sokszínű kulturális élet adják a város folyamatos lüktetését, pezsgő hangulatát. [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "]  A gyerekeknek két dologra van szükségük a családi wellness során: pancsoló (csúszda) és játszótér. A szülőknek pedig olyan helyre, ahol feltöltődhetnek, és nem azzal kell foglalkozniuk, hogy este vacsit készítsenek, megfőzzék a kakaót, elpakoljanak… hanem, ahol finom falatok bekanalazása után, felrakhatják a lábukat és lazíthatnak. Létezik egy hely Szeged belvárosában, ami a kényelembe varázsolja a szülőket és sellővé a gyerekeket…  [/quote] A pihenni, felüdülni és fürdőzni vágyó családokat Szegedre csalogatja a 4 csillagos Hunguest Hotel Forrás és Napfényfürdő Aquapolis Családosként előrebocsájtom, hogy tökéletes gyerekbarát helyszín jó- és rossz idő estén is. Ha bejön a rossz idő, akkor is van számtalan lehetőség a szállodán belül is, hogy jól érezzétek magatokat egész nap. Szeged mediterrán belvárosától mindössze 10 perc sétára található a Hunguest Hotel Forrás a Tisza-partján, zöld-kertvárosi övezetben. Már a szállodában is rengeteg lehetőség várja a gyermekes családokat: játszószoba, Xbox, a nagyobbaknak pedig bowling, biliárd. A hotelből közvetlen átjárás biztosított a fürdőbe, mely belépő árát a szobaár tartalmazza.  Felejthetetlen élményt nyújt a 4400 négyzetméteres egész évben üzemelő víziváros, ahol minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. A csúszás szerelmeseinek 13 csúszda kalandvágyó lehetősége ígérkezik, míg a kisebbeknek alacsony vízmélységű medenceterület van kialakítva, a kültéri wellness-medence, a sodrófolyosók, pezsgőágyak, zuhatagok nyújtanak felejthetetlen szórakozást. Amíg a gyerekek kitombolják magukat a medencékben vagy a négyszintes játszóházban, az anyuka részt vehet egy kellemes pilates vagy egy alakformáló órán a körpanorámás Megafitness fitneszkomplexumban. Ha már kényeztetés, szerintem egy csokoládés masszázsnak senki nem tud ellenállni. A pihenni vágyó felnőtteket a zajmentes Csendes wellness részlegben élmény- és pezsgőmedencék, masszázskezelések, finn szauna, infraszauna, gőzkabin, sókamra, aromakabin és kültéri rönkszauna várja. Napfényfürdő Aquapolisban található Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb, amely 30 méteres toronyból indul és 272 méteren keresztül kanyarog. Az pihenést és felfrissülést a szálloda apartmanjai és luxuslakosztályai garantálják az ideérkező családok számára. Az apartmanok és lakosztályok egy része jakuzzival és/vagy kandallóval felszerelt. Az étterem hangulatos világa, és az olimpiai ezüstérmes chef főztjével gondoskodik arról, hogy ottlétünk alatt finomakat falatozzunk. [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "] Családi napok - Fergeteges csobbanás A csomag tartalma: - Szállás félpanzióval -Családi belépőjegy a  Napfényfürdő Aquapolisba Hotel **** 16 400 Ft/fő/éj ártól Az ajánlat a szállodával egyeztetett időpontban, a szabad kapacitások függvényben 2017. április 1-től június 30-ig vehető igénybe, kivéve kiemelt időszakok, ünnepek. A fenti árak tartalmazzák az ÁFÁ-t, az idegenforgalmi adó külön fizetendő.  [/quote] A Hunguest Hotel Forrás elérhetősége: Honlap: www.hotelforras.hunguesthotels.com Hunguest Hotel Forrás**** SUPERIOR Cím: 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24. Tel.: 62/566-466, Fax: 62/566-468 Ha pedig a család Szegeden tölt néhány napot:  Mit érdemes megnézni gyerekkel Szegeden? A kis-és nagyobb gyerekkel Szegedre érkező családoknak számos lehetősége ígérkezik: kerekpározhatnak, kajakozhatnak, sétálhatnak a romantikus hangulatú Tisza-parton. Aktív pihenésre csábít a Szegedi Vadaspark, ahol tágas kifutókban és terráriumokban tekinthetők meg a park különleges állatai. Ha pedig eljön a játék ideje, érdemes betérni Szeged egyik legfelkapottabb játszóterére, a Máltai Játszótér és Játszóházba.   A fesztiválok és játékosság jegyében jár Szeged. Semmiképp ne hagyjuk ki a Szegedi Szabadtéri Játékokat, amely minden évben elvarázsolja a közönséget. A finom falatokat és hangulatos fesztiválokat kedvelők pedig a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra látogathatnak el idén is, immár huszonegyedik alkalommal. Szeged mediterrán hangulatú belvárosában sétálva a Szegedi Dóm és a zenélő szökőkút testközelbe hozza a múltat a jelennel. Hunguest Hotel ForrásNapfényfürdő aquapolisgyerekbarát hotel szegeden
05.22. 10:15
Cukimamik.hu
Puzsér Róbert (SzemLélek): Ebből háború lesz
Puzsér Róbert (SzemLélek): Ebből háború lesz
Mindenki Kasza Tibi lett. Kasza Tibiről azt tudjuk, hogy ő a legnagyobb lájkmágnes a Facebookon. Mit jelent ez? [...] Bővebben!
05.22. 09:49
Mandiner.hu
Kubatov Gábor (Magyar Idők): Soros és Simicska beszálltak a kampányba
Kubatov Gábor (Magyar Idők): Soros és Simicska beszálltak a kampányba
Ez lehet Magyarország egyik legnagyobb korrupciós ügye; az, hogy egy nagyvállalkozó meg tud venni egy komplett pártot szőröstül-bőröstül. Interjú. [...] Bővebben!
05.22. 08:43
Mandiner.hu
Hatalmas melleivel a világhír a célja a magyar nőnek
Hatalmas melleivel a világhír a célja a magyar nőnek
Alighanem Magyarország legnagyobb mellméretével büszkélkedhet a budapesti lány, de ékessége valószínűleg a világon is rekordnak számít.
05.22. 07:17
Delmagyar.hu
Hatalmas melleivel a világhír a célja a magyar nőnek
Hatalmas melleivel a világhír a célja a magyar nőnek
Alighanem Magyarország legnagyobb mellméretével büszkélkedhet a budapesti lány, de ékessége valószínűleg a világon is rekordnak számít.
05.22. 07:17
Kisalfold.hu
Beszökött egy judós Ganxsta Zolee öltözőjébe
Hatalmas álma vált valóra a fair play díjas judósnak, Csoknyai Lászlónak. A sportoló legnagyobb kedvencével, Ganxsta Zolee-val találkozhatott az otthonában. Csak az utolsó pillanatban tudta meg, hogy kihez is érkezik, de a beszélgetés végén egy övet is ajándékozott neki.
05.22. 07:15
Anna.hu
Ez a 18. századbeli szerzemény új életre kel André Rieu kezei alatt. Micsoda előadás!
A zene nem ismer határokat! Mindig megtalálja az utat az emberi szívek legmélyéhez, ahhoz pedig a legnagyobb előadók értenek a legjobban, hogyThe post Ez a 18. századbeli szerzemény új életre kel André Rieu kezei alatt. Micsoda előadás! appeared first on Doily.hu.
05.21. 14:09
Doily.hu
Az inkák aranya, a quinoa
Az inkák aranya, a quinoa
A quinoa az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, kiemelkedően magas a fehérje-tartalma.Található benne C-, E- és B-vitamin, továbbá az öregedésért is felelős szabadgyököket hatástalanító béta-karotin, az ásványi anyagok közül pedig magnézium, vas, foszfor, cink, kálcium, valamint minden olyan aminosav, melyre a szervezetnek szüksége van. Egyik legnagyobb vonzereje, hogy gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
05.21. 14:00
Eletforma.hu
Melegjog-védők megkövették a „homofób” családkonferencia VIP-vendégét
Amerikai és orosz szélsőjobbos homofóbok összeborulásaként bélyegezte meg a hazai baloldali, liberális sajtó a május végi Családok Világkongresszusát. Minden idők legnagyobb házasság- és életvédő rendezvényének háttere a csütörtöki Heti Válaszban.
05.21. 13:00
Hetivalasz.hu
Az iráni rakétakísérletek leállítását kérte Róhánitól az amerikai külügyminiszter
Az iráni rakétakísérletek leállítását kérte Róhánitól az amerikai külügyminiszter
Nem sokkal azután, hogy a történelem egyik legnagyobb fegyverkereskedelmi ügyletét írta alá az Egyesült Államok elnöke és a szaúdi király, az amerikai külügyminiszter felszólította a Rijáddal feszült viszonyban lévő frissen megválasztott iráni elnököt, hogy állítsa le rakétakísérleteit.
05.21. 11:38
Élőben.hu
Több mint egymillió rovarral osztotta meg életét a tudós házaspár
Több mint egymillió rovarral osztotta meg életét a tudós házaspár
Charlie és Lois O’Brien entomológusok, azaz a rovarok avatott szakértői. 55 éve házasok, és gyűjtőszenvedélyüknek köszönhetően bejárták az egész világot – valószínűleg övék a világ legnagyobb magán-rovargyűjteménye. Nemrég azonban úgy döntöttek, megválnak egyedülálló kollekciójuktól, és a tudomány szolgálatába állítják azt.Forrás: Nők Lapja Café: Több mint egymillió rovarral osztotta meg életét a tudós házaspár
05.21. 09:16
Nlcafe.hu
Európai aranyeső zúdult a magyar borokra nemzetközi borversenyeken
A legnagyobb presztízsű megmérettetéseken öregbítették a hazai pincészetek hírnevét.
05.19. 15:53
Elelmiszeronline.hu
Eltűnt a Hillary-lépcső az Everestről
Egy darabka történelem a múlté lett. A világ legmagasabb hegyét ostromlók számára legnagyobb akadályt jelentő sziklaformáció megadta magát az eróziónak.
05.19. 13:03
Mozgasvilag.hu
A Naprendszer harmadik <strong>legnagyobb</strong> törpebolygójának holdjára bukkantak
A Naprendszer harmadik legnagyobb törpebolygójának holdjára bukkantak
A Naprendszer harmadik legnagyobb törpebolygójának holdjára bukkantak magyar és amerikai csillagászok - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Tudományos Akadémia (MTA).
05.19. 11:20
Élőben.hu
Napi horoszkóp 2017. 05. 19.: Engedd, hogy a csodák megtörténjenek!
Napi horoszkóp 2017. 05. 19.: Engedd, hogy a csodák megtörténjenek!
Tudod, mi a kontrollmánia legnagyobb büntetése? Az, hogy nem történnek veled csodák. Nem teljesen jó szó a „büntetés”, mert sokkal inkább eredményről van szó. A csodák ugyanis akkor tudnak megtörténni veled, ha hagyod, hogy a világod máshogy alakuljon, mint ahogy azt elképzelted. Ha ma elengeded az irányítást, könnyebben megtörténnek a csodák.Forrás: Nők Lapja Café: Napi horoszkóp 2017. 05. 19.: Engedd, hogy a csodák megtörténjenek!
05.19. 00:01
Nlcafe.hu
 Könnyen megkéri-e egy Ikrek férfi egy Halak nő kezét?
Könnyen megkéri-e egy Ikrek férfi egy Halak nő kezét?
A címben idézett kérdés volt egy hétvégén keresztül a legnagyobb dilemma Bánk számára AZ ÉV HOTELE című műsorban vasárnap, amikor Hanna és Bánk egy teljes hétvégét töltött együtt Zalakaros két hotelében.
05.18. 14:10
Harmonet.hu
Át akarták verni a műlábbal élő nőt, akinél visszérproblémát találtak
Át akarták verni a műlábbal élő nőt, akinél visszérproblémát találtak
Egy 74 éves idős nőt hívott ingyenes visszérvizsgálatra egy állítása szerint állapotfelmérésekkel foglalkozó, „közérzetjavító eszközöket” áruló budapesti cég. A nő nem állt ellen az invitálásnak, noha műlábbal közlekedik. Legnagyobb meglepetésére visszérbetegséget állapítottak meg nála.Forrás: Nők Lapja Café: Át akarták verni a műlábbal élő nőt, akinél visszérproblémát találtak
05.18. 09:50
Nlcafe.hu
Nem minden "fogyatékosság" látható!
Speciális nevelési igényű gyermek anyukája vagyok. Minden napom küzdelem, hogy működjön az életünk. Kérlek titeket, NE NEHEZÍTSÉTEK az ilyen szülők életét azzal, hogy kritizáltok, ítélkeztek, klisékkel és hülyeségekkel traktáltok minket! A legnagyobb segítség az lenne, ha nem hinnétek, hogy minden a mi hibánk! A cikk olvasása
05.18. 09:08
Hoxa.hu
Engedd meg, hogy változzon a világ és fogadd be a szerelmet
Kedves Viki, szeretnék röviden leirni egy történetet, ami megváltoztatta az életemet és egy másik emberét is. 2014-ben voltam először oldáson egy barátnőmmel aki nagyon hamar megtalálta ezután a boldogságát szinte csak 2-3 alkalommal járt nálatok. Nála nagyon gyorsan működött nálam meg nem történt semmi és ettől furcsán éreztem magam. Azt hittem valami baj van velem és utána már egyedül nem is mentem egy darabig. Azt éreztem hogy rajtam nem lehet segíteni sajnos. Aztán eltelt pár hét és azt vettem észre hogy másként viselkedem és gondolkozom, amit az oldásoknak tudtam be mert tudtam alkalmazni az ott hallottakat. Rájöttem hogy dehogynem változtam csak nem tudtam értékelni a kis dolgokat és folyamatos önbüntetésben voltam. Utána újra bejelentkeztem hozzátok és minden alkalom után kissé közelebb kerültem magamhoz. Kellett jópár hónap mire megnyíltam és hirtelen megindult minden. Utólag azt gondolom, hogy a megnyíláshoz kell a sok idő. Utána már minden felismerés azonnali változást hoz magával mert megengedem magamnak. Megértettem a lényegét. Egy bőség oldás után kezdődött minden. Legalábbis annak tudom be. Egy műszaki áruházban voltam eladó, és az oldás utáni hétfőn óriási botrány kerekedett, mert a kollégámat lopáson kapták. Ennek olyan fejmosás volt az eredménye, ami egymásnak ugrasztotta szinte az összes dolgozót. Belőlem is óriási indulatok szabadultak fel, kijött belőlem minden, ami ott lappangott évek óta. Remegtem az idegtől. De végre ki tudtam állni magamért és nekem ez volt a legnagyobb dolog. Nem akarom ragozni, a vége az lett, hogy beolvastam a főnökömnek és felmondtam. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek ahogy eljöttem mert mondom most lehet éhen fogok halni de olyan büszke voltam magamra hogy végre ki tudtam állni magamért. Felmentem a felső szintre, beültem a kávézóba, kikértem a kedvenc kávémat meg egy szendvicset és beszélgettem a felszolgáló lánnyel, akit már jól ismertem, mivel sokat jártam oda. Elmondtam hogy mi történt és megkérdezte, hogy van e kedvem a nővére gyerekeire vigyázni délutánonként iskola és ovi után 4 órát, mig találok munkát mert segítségre lenne szükségük, met a nő a pénzkereső a családban, a férje meg külföldön dolgozik. Nem volt ellenemre, mert csak napi 4 óra és legalább érkezik valami bevétel. Felhívtuk a hölgyet és kiderült, hogy nem is olyan kevés a pénz, majdnem annyi mint az eddigi munkahelyemen napi 8-10 órában. Megismerkedtem a gyerekekkel, egyből befogadtak. A kislány rögtön megölelt és olyan érzésem volt, mintha már ismernék egymást. Bár azóta úgy érzem, hogy megtaláltam álmaim munkáját amire mindig vágytam de ahhoz még idő kell mire annyi pénzt fogok keresni amennyit akarok. De itt kezdődött el minden. Úgy érzem helyemre találtam. Voltam több párkapcsolati oldáson és minden alkalommal sikerült valakit elengedni, feldolgozni a régi fájdalmakat. Nem volt könnyű mert néha napokig bőgtem és semmi másra nem tudtam gondolni. Felbukkantak a régi kapcsolatok és sokat álmodtam is velük. Volt aki felkavart. De végül magszabadultam a rossz érzésektől. Tavaly év elején mentem el egy családi oldásra mert úgy éreztem még ott mindig vannak dolgok a mélyben. Hát igen voltak. Kértem az angyalokat ha végre megtisztultam hozzá találkozhassak már a párommal. Jól beindult utána minden. Kedden megkért a barátnőm, hogy adjam a fel a telefonszámláját, mert este ér haza és már felszólítást kapott, én pedig ráérek. Ahogy beértem a Plázába, találkoztam egy távoli rokonommal, és együtt kajáltunk. Nekijött egy babakocsi az asztalnak, rámborult a kóla, felugrottam, kitört a csizmám sarka, és elcsúsztam. Jót röhögtem és el kellett mennem venni egy cipőt hogy sántikálva kelljen hazamennem. Odamentem az automatához hogy vegyek le pénzt, amikor észrevettem hogy a kávézóból zavarbaejtően bámul egy srác. Elég messze volt, de a távolból jó benyomást tett rám, bár láttam hogy elég fiatal. Fogtam a pénzt és bementem vettem egy cipőt, majd megújulva elsétáltam arra mégegyszer. Sajnos láttam hogy már nincs ott, de mire észbe kaptam jött velem szembe és mosolygott rám. Megszólitott hogy honnan ismerjük egymást. Mondtam hogy nem tudom de nekem is ismerős. Egyébként nem volt az csak az érzés amit éreztem. Kérdezte mit csinálok itt én meg elmeséltem neki és jókat nevettünk. Minden olyan volt mitha már ezer éve ismernénk egymást. Elkérte a számom és még haza se értem már irt hogy mennyire örül hogy megismerhetett. Onnantól nem volt megállás. 3 hét után már együtt laktunk és fél év után megkérte a kezem. Idén márciusban volt az esküvőnk és a nászuton (Miamiban) a tengerparton állva zokogva köszöntem meg az égieknek a segítségét. Olyan boldog az életem. Vannak gondjaink de nem készülök ki rajtuk. Tudom, hogy megoldódik minden. Hiszek a sorban és tudom, hogy minden eseménynek meg kellett történnie ahhoz hogy én beengedjem ezt a csodát az életembe. Mert igen ez egy csoda. Tudtam hogy létezik szerelem de a régi sérelmekkel nem volt esélyem hogy észrevegyem. Azóta együtt fejlődünk és együtt oldjuk magunkat. Tudjuk hogy így lesz egyre jobb a közös életünk. Vikiéknek nagyon szépen köszönöm a támogatást és a hitet amit adtak. Fanni vagyok és 35 évesFacebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=tsAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
05.18. 09:01
Elozoeletek.hu
Bezárták a világ második <strong>legnagyobb</strong> torrentoldalát
Bezárták a világ második legnagyobb torrentoldalát
Bezárt az ExtraTorrent, a világ második legnépszerűbb torrentoldala. Az adatokat is törölték.Forrás: Nők Lapja Café: Bezárták a világ második legnagyobb torrentoldalát
05.17. 20:45
Nlcafe.hu
Villanypásztor tartja távol az illegális szemétlerakókat
Villanypásztor tartja távol az illegális szemétlerakókat
Kerítést és villanypásztort épített legelője köré egy deszki gazda, amivel akaratlanul is bezárta a környék legnagyobb, illegális hulladéklerakóját.Forrás: Nők Lapja Café: Villanypásztor tartja távol az illegális szemétlerakókat
05.17. 12:30
Nlcafe.hu
 7 stresszelő tényező, amiből biztosan tudod, hogy rossz fogászatra ültél be
7 stresszelő tényező, amiből biztosan tudod, hogy rossz fogászatra ültél be
A fogászati kezelések előtt mindenkiben van bizonyos fokú izgatottság. Ez mondhatni természetes, hisz aggódunk, mennyire nagy a baj, megmenthető-e fog, mennyibe fog ez kerülni nekünk, fájdalmas lesz-e a kezelés stb. Gond akkor van, ha ez az izgatottság pánikszerű félelemmé fokozódik. A legnagyobb probléma pedig az, hogy sokan éppen szorongásaik miatt nem mernek fogorvoshoz fordulni, nem járnak el az éves kontrollra, s csak akkor veszik rá magukat, hogy meglátogassák a fogorvost, ha már fáj a foguk. Ilyenkor viszont már nagy a baj.
05.17. 08:00
Harmonet.hu
Belgium lesz a vendége az ország legnagyobb sörfesztjének, a csabainak
Június 2-ától, közel 3x24 óráig folyik a sör, sül a csülök(perkelt) és zakatol a buli a békéscsabai sportcsarnok árnyékában. A 17. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé sajtótájékoztatója pedig kedd délután zajlott a Panoráma Étteremben.
05.16. 19:12
Hir6.hu
Meseszép intim képeket készít családjáról a fotós édesanya
Meseszép intim képeket készít családjáról a fotós édesanya
A tökéletes intimitás lopott pillanatait örökíti meg az az édesanya, akinek legnagyobb inspirációja tulajdon családja. Forrás: Nők Lapja Café: Meseszép intim képeket készít családjáról a fotós édesanya
05.16. 19:00
Nlcafe.hu
„Személyes tér - közös világ” - A Magyar Pszichológiai Társaság XXVI. Országos Tudományos Nagygyűlése
Időpont: 2017. június 01 csütörtök (Egész nap) - 2017. június 03 szombat (Egész nap)Helyszín: Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi KarHelyszín címe: 6722 Szeged, Egyetem u. 2. Az évenként megrendezett Nagygyűlés Magyarország legnagyobb pszichológiai tudományos fóruma, mely lehetővé teszi az ország különböző pontjairól származó szakemberek találkozását, új kutatási eredményeik bemutatását, valamint a határon túli szakemberek és a társszakmák eszmecseréjét, együttműködését. A Nagygyűlés főszervezője az SZTE BTK Pszichológiai Intézete   PROGRAMFÜZET LETÖLTÉSECsatolmányMéret mpt.program.pdf415.54 KB Programajánló kategória: Általános
05.16. 18:24
Mipszi.hu
 Gemenc - Árterek világa
Gemenc - Árterek világa
Nem mindennapi képsorok kerülnek a mozikba napokon belül. Közép-Európa legnagyobb ártéri erdejében, azaz hol máshol, mint Gemencen forgatták sok éven át azt csodás természetfilmet, amely minden korosztály érdeklődésére számot tarthat - de azért a kamaszokra ne nagyon számítsunk.
05.16. 15:51
Harmonet.hu
Gemenc - Árterek világa
Gemenc Közép-Európa legnagyobb ártéri erdeje, ahol a víz folyamatosan alakítja a tájat. A Duna határozza meg az ott élő növények és állatok mindennapjait: egyszerre táplál, véd és fenyeget, épít és pusztít.
05.16. 13:47
Est.hu
Ha jön a kánikula, nyomás a szökőkútba! - 11 gyerekbarát csobogó Magyarországon
Ha jön a kánikula, nyomás a szökőkútba! - 11 gyerekbarát csobogó Magyarországon
Bár alapvetően a szökőkutakat nem azért találták ki és nem is azért üzemeltetik, hogy fürdőzésre használjuk őket, azért van példa az ellenkezőjére: 11 olyan magyarországi szökőkutat mutatunk nektek, ahol szabadon lehet pancsolni. A legnagyobb kánikulában nincs is jobb, mint leülni a parton és lógatni a lábunkat a hűvös vízbe – de mit tegyen az, aki a város közepén szeretne hűsölni? Annak maradnak szökőkutak, melyek viszont a legnagyobb részben tiltottak mindennemű vizezéssel és játékkal szemben, és nem is rendelkeznek olyan vízminőséggel, higiénés szempontokkal, amelyek alkalmasak lennének a pancsoláshoz. A következő szökőkutak azonban ennek épp az ellenkezői: kicsik, nagyok bátran kipróbálhatják, és igazi felüdülést nyújtanak a meleg, nyári napokon. Dr. Vargha Márta, az Országos Környezetegészségügyi Intézet Vízhigiénés Osztályának osztályvezetője szerint az alábbi csobogókban biztonságosan hűsíthetik magukat gyerekek. Ezek úgynevezett interaktív (tehát nem medencés) szökőkutak, úgy tervezik őket, hogy a megfelelő vízminőség folyamatosan biztosítható legyen, és így ne jelentsen egészségügyi kockázatot közvetlen érintkezés esetén sem. Következzenek hát a leginkább gyerekbarát szökőkutak Magyarországon! Budapest, Szabadság tér Az egyik legnagyobb épp Budapest szívében található, a Szabadság téren. Az interaktív vízoszlop mozgásérzékelőkkel van ellátva, így akár száraz lábbal is átkelhetünk közöttük – de minek, mikor legálisan át is lehet őket ugrani, szlalomozni közöttük, bohóckodni, szabad egymást fröcskölni és hatalmasakat nevetni. A víz körbezár bennünket, ha a közepére állunk, kizárva a belváros zaját és forgalmát, igazi béke szigetévé varázsolva a helyet. Pécs A város talán egyik legszebb helyén, a Dóm közvetlen szomszédságában, a Szent István téren lévő szökőkút már régóta a pécsiek egyik kedvelt gyülekezőhelye, ahol a felnőttek nyugodtan pihenhetnek, amíg a gyerekek a szökőkút feltörő vizében pancsolnak. Kiskunhalas Kiskunhalason üzemel Magyarország első "inverz" medencéjű szökőkútja. A vízsugarak a burkolat alól lőnek fel függőlegesen, majd lehullva a burkolati fúgákon keresztül tűnnek el; előre megírt koreográfia szerint, mozogva nyújtanak különleges élményt. A kisgyerekek nagy örömére a vízsugarak között szaladgálni is lehet, akár versenyezhetnek is, hogy ki ússza meg szárazon.   Hódmezővásárhely A Zrinyi utca felújításakor épült a „ködgyárral” is felszerelt pancsolós szökőkút, ami nyaranta igazi hűsölést nyújt a járókelőknek, főként a benne ugrabugráló gyerekeknek. Az esti, ledes díszkivilágítása pedig egyedülálló látvány. Újpest, Fő tér Az Újpesti Fő tér teljes megújulásával együtt épült a téren a pancsolásra csábító szökőkút. A gyönyörű kialakítású tér tökéletesen alkalmas arra, hogy megpihenjünk egy órácskára pár gombóc fagyival, miközben a gyerekek a csobogók között ugrálnak. Balatonfüred A Balaton környéke sem maradt a gyerekek által birtokba vehető szökőkút nélkül. Füreden, a Vitorlás téren, a legszebb környezetben lehet ugrálni a feltörő vízoszlopok között, ha már a Balcsiban meguntuk a pancsolást. Mezőtúr A mezőtúri szökőkút nem csak a gyerekek kedvence lesz a burkolat alól feltörő vízcsóvákkal, de az interaktív fényjáték és a hozzá tartozó zenék a felnőtteket is elvarázsolják. Debrecen, Csapó utca 2009 nyarán, a Csapó utca átépítése során épült Debrecenben ez a burkolatba süllyesztett, rejtett szökőkút.  A 14 interaktív fúvóka mellett  3 db "vizes félgömb" is szórakoztatja a járókelőket. Győr, Széchenyi tér A megújult Széchenyi téren a szökőkút is  új pompában üzemel, csobogókkal, vízjátékkal, és Brahms Magyar táncával várja a hűsölni vágyó felnőtteket és gyerekeket. Székesfehérvár A Székesfehérváron létesült interaktív szökőkútnál a klasszikusok mellett Deep Purple, Dire Straits, Phil Collins és Palya Bea is szerepel a repertoárban, jobbnál jobb zenékben és gyönyörű fényjátékban merülhetünk tehát el, míg a srácok a vízcsóvák között rohangálnak. Keszthely A Balaton egy másik jelentős városa, Keszthely sem marad alul, ha a gyerekek által birtokba vehető szökőkútról van szó: a parton, a móló mellett lehet kicsit hűsölni, ha ép nem akarunk a Balatonban fürdeni.  szökőkútgyerekbarát szökőkútpancsolós szökőkútinteraktív szökőkútszökőkút gyerekkel
05.16. 09:45
Cukimamik.hu
4,1%-kal bővült a gazdaság teljesítménye, Bruttó hazai termék (GDP), 2017. I. negyedév (első becslés)
Magyarország bruttó hazai terméke 2017 I. negyedévében 4,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedéshez a legnagyobb mértékben az ipar és a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá.
05.16. 08:25
Ksh.hu
Inmarsat-5-F4 (Rovat: Lássuk és halljuk egymást)
Elindult a Falcon-9 eddigi legnagyobb tömegű hasznos terhe, amit a rakéta geostacionárius átmeneti pályára juttatott.
05.16. 07:15
Urvilag.hu
Nemzetközi fesztiválon versenyez a Jókai Színház Ukrajnában
Ukrajna legnagyobb nemzetközi színházi fesztiváljára kapott meghívást a Békéscsabai Jókai Színház A fösvény című darabja. A Moliére-produkció Herszon városban a 19. Melpomena Tavrija Nemzetközi Színházi Fesztiválon mutatkozik be.
05.15. 16:45
Hir6.hu
Trend 2017: ez a divat idén nyáron
Trend 2017: ez a divat idén nyáron
Az idei legnagyobb kihívás az lesz a trend követőinek, hogy olyan izgalmas kombinációkban találjanak összhangot, melyek a mintákkal dominálnak és a színekkel játszanak.Forrás: Nők Lapja Café: Trend 2017: ez a divat idén nyáron
05.15. 14:40
Nlcafe.hu
Apás szülés
Apás szülés
Rengeteg tisztázni valótok van a szülés előtt, az egyik nagy dilemma, hogy a párod végigkísérje-e a baba érkezését, vagy sem. Összeszedtünk néhány gondolatébresztő kérdést. Mit vártok az apás szüléstől? Az első érv mellette, hogy rengeteg kutatás bizonyítja, hogy a vajúdás időszakát sok esetben lerövidíti, és kissé elviselhetőbbé teszi az apa jelenléte a szülőszobán. Amiért viszont tényleg érdemes bevállalni, hogy életetek egyik legnagyobb eseményéhez érkezve, végre együtt láthatjátok meg a csöppséget, akit ezerszer elképzeltetek, és annyira vártatok. Együtt örülhettek, büszkék lehettek egymásra, és minden mozzanatot közösen megélve veheti kezdetét az ismerkedés. Az első pillanatok fantasztikusan felemelőek. [quote width="auto" align="none" border="#b94783" color="#444" title=" "] A valóságban pedig mindenre fel kell a kispapákat készíteni mielőtt belevágtok, mert nem lesz fáklyásmenet. Beszélgessetek rengeteget, járjatok szülés felkészítőre, tudjon a legtöbb várható gikszerről, és hidd el így is akadhat meglepetés! Ne tápláljatok mindenféle filmeken látott csodás illuziókat, ez kőkemény, de csodálatos küzdelem lesz, teljesen emberi, annak minden szépségével, és kínjával. [/quote] Mi az apa feladata? Az apa feladata a szülésnél, hogy támaszként segítséget nyújtson a vajúdó párjának a hosszú órák alatt. Ő ismer téged a legjobban, így arra számítasz, hogy megérzi mire van szükséged. Ha akarod szoríthatod a kezét, masszázs, egy korty víz, vagy homloktörlés is jól eshet. A gyakorlatban viszont csak tehetetlenül szemlélődik majd, mert esetleg nem tudja alkalmazni a betanult masszázst, mert neked nem esik jól, és nem bírsz inni, enni, utálod ha hozzád érnek. Maga a jelenléte viszont hatalmas erőt ad majd neked. Valószínű eljön az a pont, amikor kissé ködössé válik a tudatod, és csak a babára, és önmagadra tudsz figyelni. Nem tudsz válaszolni a kérdésekre, bár hallod azokat, és nem is érdekel, hogy ki mit csinál körülötted. De mégis pontosan tudod, hogy van valaki, aki vigyáz rád/rátok ebben a kiszolgáltatott helyzetben. Fontos, hogy szülni neked kell, bármit tesz a párod maximum a biztonságérzeted növelésére képes, amivel enyhíti kicsit a fájdalmadat, ami persze hatalmas dolog, de a te erőd, kitartásod nélkül nem fog megszületni a baba. Az apák többsége ráérez a párjuk igényére, és nem akar többet, mint az utolsó nehéz órákban csendesen üldögélni, figyelni, és így válni részesévé a folyamatnak. Nagyon fontos, hogy ne sajnáljon téged, tudatában legyen annak, hogy ez a dolgok menete, így kell lennie. Minden fájással közelebb kerültök a csodás pillanathoz. Ha bepánikol, megijed, és rettenetes aggódásba kezd, azzal megnehezíti mindenki dolgát. Erről is beszélgessetek! Neked stabil partner kell, nem lesz energiád őt is nyugtatni, és vajúdni is. Az apa feladata kiemelkedővé válik, ha császármetszésre kerül a sor, hiszen ebben az esetben a megszületés után rögtön ő kapja meg a babát, akit a mellkasára fektetnek a korai bőr (viccesen szőr) kontaktus előnyei miatt. Az újszülött pedig még a megnyugtató papa szívdobogást is hallja. Csodás élmény ez az apának, és neked is megnyugtató, hogy ebben a helyzetben, kicsit mégis megkapja a baba a neki járó melegséget. A szuperapák sztereotípiája - avagy tényleg ő a legjobb választás? A mai világban lassan elvárássá fajul az édesapák jelenléte a szülőszobán. Nekem ugyan ez nagyon is helyénvaló gondolatnak tűnik, mégis sokszor látom a felesleges túlzást az egészben. A lényeg, hogy közös döntés legyen az apás szülés, nem a te, vagy az apa, netán a világ elvárása miatt történjen. Nem kell magyarázkodni semmi miatt, ez nem az a téma. Egy rövid példa: Vannak szuperül működő párkapcsolatok, ahol nem preferálják például a fürdőszoba titkokat. Nem kíváncsiak nyíltan a másik fél minden tevékenységére. Ha nem látott még a párod fogat mosni, vagy pisilni, és nem is beszélgettek testi folyamatokról, vagy egyszerűen nem tudod elképzelni, hogy ebben a nehéz helyzetben lásson téged, akkor lehet, hogy az apás szülés nem a ti utatok lesz. Néhány esetben az apa jelenléte negatív hatást vált ki a vajúdás folyamatában, szinte zavaró tényezővé válik, és nem tud miatta ellazulni a szülő nő, hiszen próbál megfelelni a párjának, egy vélt képnek önmagáról, és nem figyel igazán befelé. Ez nem biztos, hogy kiderül előre, de hallgass az ösztöneidre! Vannak olyan esetek, mikor a férfi úgy érzi, hogy ő ezt nem akarja látni, mert nem, és kész. Gondolhatja úgy is, hogy a szülés a nő feladata, és ő nem “odavaló”. Őt kár mindenáron beráncigálni a szülésre. A lényeg, hogy kicsit vonatkoztass el az apás szüléstől, és gondold át, hogy ki az a számodra megbízható ember a környezetedben, aki segítségedre lehet ezekben az órákban. Lehet ez szülésznő, dúla, az édesanyád, egy imádnivaló barátnő. Ha nem ragadsz bele az apa személyébe, akkor lehet hogy mindketten jobban jártok. Illetve itt említem meg, hogy a szülőszobából igény szerint az apa kimehet, nem kell A-tól Z-ig mindent látnia. Megbeszélhetitek, hogy a vajúdásnál veled van, de a kitolásnál távozik. Sőt egyes intézmények engedélyezik, hogy a szülő nővel 2 felnőtt legyen bent. Mondjuk az apa, és a dúla, a lehetőségek utánajárással kihasználhatók.   Milyen általános félelmek vannak? Nem akarja látni, hogy szenvedsz! A magam részéről úgy gondolom, hogy jöhet még betegség, fájdalom az életemben, és bizony elvárnám, hogy mellettem legyen a férjem. Nem 8-12 órán át, hanem akár éveken keresztül. Az, hogy nem akar szenvedni látni számomra nem lehet kifogás. Nem bírja a tű, és a vér látványát! Ha nem pánikbetegségről beszélünk, akkor talán ez sem lehet magyarázat. Annyi szurkálás azért nincs, ha minden jól megy, illetve ki lehet menni, el lehet fordulni, ha valami már sok. A vér pedig nagyrészt a végén érkezik, abban a pillanatban, amikor az apa is olyan felfokozott állapotban van, hogy igazából észre sem veszi. Veletek fog foglalkozni, a boldogságával, nem a többivel. Továbbá a lepényi szakban az apák általában nincsenek a helységben, mert kísérik a babát az első vizsgálatokra, mérésre. Mire felöltözve, csinosan visszajönnek hozzád, te már túl vagy a lepény megszülésén is. Sokszor viszont ilyenkor jön a gátseb rendezése. Intézményfüggő, de nem árt tudni, hogy amíg téged “összeraknak”, addig apa ott gyönyörködik a babában melletted. Szexuális zavarok apás szülés után? Nem találkoztam még ilyennel, de természetesen ez nem zárja ki a probléma létezését. Mégis úgy hiszem, hogy egy szeretetteljes kapcsolatban ez egyszerűen nem történhet meg. Ha megbeszéltek mindent, elfogadjátok a helyzetet, és nem kényszerből megy be az apa, illetve bármelyikőtök kérésére azonnal kimegy, akkor kizárt, hogy probléma legyen a későbbiekben az intimitással. Viszont nem árt, ha a párod végig a fejednél tartózkodik. Általában le vagy takarva egy vékony takaróval, ami csak a kitolásnál kerül le. Akkor már kicsit  jobban kell helyezkednie, ha nem akar látni semmit, de meg tudja oldani. Néhány orvos felteszi a kérdést, hogy apuka nem szeretné-e megnézni a kidomborodó bababuksit… Jó, ha ekkor sem zökken ki az előre megbeszélt irányotokból a párod! Bizony lesz azért bőven testnedv, és miegyéb a javából. Készítsd fel, hogy kifordulhatsz önmagadból, nem biztos, hogy úrinő leszel. Ordíthatsz, nyöghetsz, ami esetleg a személyiségeddel nem egyenesen arányos. Tévedés, hogy a nők csodás amazonként tűrik a fájdalmat, és minden nőiességüket megőrizve két elhaló szusszanással az illóolajos mécsesek között megejtik a szülést, majd ezután a babával a karjukban hirtelen amnéziát kapnak, és soha nem is emlékeznek többé a fájdalomra. Nem kell a fals kép, tudatni kell előre a férfival, hogy mit vállal! A félelmekről pedig őszintén is lehet beszélni, tényszerűen is, és rögtön kiderül mi az ellenállás oka. Sokszor jön a mellébeszélés, közben pedig egyszerűen csak félnek, hogy képesek lesznek-e férfiként megállni a helyüket ebben a számukra szokatlan történésben. A lényeg, hogy nem kell a végtelenségig erőszakoskodni, általában a várandóság időszaka alatt a férfiak is megérnek az apaságra, és a végére lelkesen, önszántukból kísérik végig a szülést is. Ha mégsem így alakul, akkor se felejtsd el, hogy a párodból remek apa lesz enélkül is! Ha pedig túl vagytok a megpróbáltatásokon, és ott pihen veletek a pici tünemény, akkor csak élvezzétek a bársonyos kis bőrét, az szívjátok magatokba az illatát, hogy soha ne felejtsétek el milyen volt együtt szülni, és a világra segíteni közösen egy életet.apaságszülésélmény
05.15. 11:16
Cukimamik.hu
Így válaszd ki a tökéletes napszemüveget!
Olaszországban, a legnagyobb luxusmárkákat forgalmazó Safilo gyárában, Mazzucchelli manufaktúra anyagaiból készülnek a Cango&Rinaldi napszemüvegei. Az UV és poláris szűrők garantálják a magas minőséget és megfelelő védelmet viselőjüknek. A márka tulajdonosa most abban is segít, hogyan választhatjuk ki a széles kínálatból a hozzánk leginkább passzoló darabot. A Cango&Rinaldi kapszulakollekciója öt különböző modellt tartalmaz, amelyek fekete, rózsaszín, […] The post Így válaszd ki a tökéletes napszemüveget! appeared first on BellaCafe.hu.
05.15. 07:48
Bellacafe.hu
Hangfestéssel is vár a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál
Hangfestéssel is vár a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál
Tatán június 23. és 25. között rendezik meg a vár és az Öreg-tó körül a térség egyik legnagyobb összművészeti családi programját, a 24. Víz, Zene, Virág Fesztivált - közölték a szervezők az MTI-vel.
05.14. 07:39
Élőben.hu
Pánikba estem egy bébipolip miatt
Pánikba estem egy bébipolip miatt
Elvittem a három lányomat a Csápi, az óceán hőse című animációs filmre, melyen először bepánikoltam, majd öt perccel később jót nevettem – magamon is. Tudni kell rólam, hogy valamilyen oknál fogva félek a víz alatt (ezért nem próbáltam soha a búvárkodást, és néha a snorkelezés is nehezen megy), a barlangoktól meg kifejezetten rettegek (a pszichológus erre nyilván azt mondaná, hogy a szülésemmel volt probléma, talán majdnem megfulladtam a vízzel telt „barlangban”). A film első képkockáiból kiderült, hogy a történet egy óceán mélyén, egy barlangban játszódik. Köszi. Kúszott fel az ismerős, fojtogató érzés, már a torkomnál járt, és én menekülni akartam. Aztán (a már jól begyakorolt módon) nekiálltam az érzés helyett magamat és a vásznat figyelni, amelyen meg is jelent a másik főszereplő, egy lámpáshal, és a barlangból a hatalmas óceánba kimerészkedve közölte, hogy ő bizony nagyon fél. „De hát nincs is itt semmi!” – mondták a többiek. „Hát épp ezért félek!” – kiáltotta a hal. Na, ekkor kezdtem el röhögni, magamon is, ugyanis én is a semmitől kezdtem el pánikolni. (Ugyebár ha a vásznat nézed, amin tűz van, nem fogsz megégni. Ha vizet vetítenek a vászonra, nem leszel vizes, stb. Tehát én sem vagyok veszélyben.) Na, de visszatérve a filmre: Csápi, a bébipolip és két barátja, a már említett parázós lámpáshal (Evó), és Alíz, a rettentő idegesítő hangú, folyton izgő-mozgó garnélalány elindulnak az óceánban, hogy a Csápi miatt bajba került Krakent és a barlanglakókat megmentendő megtalálják a nagy bálnát és új hazát keressenek mindannyiuk számára. Út közben találkoznak Maurával, a murénával, aki az első éjjel felfalja őket, majd (a gyerekek legnagyobb örömére) kihányja őket egyben. Aztán jóbarátok lesznek. Kutatnak egy kicsit a Titanic elsüllyedt roncsán, ahol egy kiöregedett (polip?)díva arra kényszeríti őket, hogy az előadását nézzék. Eljutnak New Yorkba is, ahol Alízba beleszeret a helyi rákmaffia vezére, lejtenek egy szambát, majd a kis csapat tovább áll. Közben egy csapat vérszomjas pirányával is találkoznak, akik kis híján kinyírják a kompániát, ám végül Csápiék megtalálják a bálnát, vele együtt kicsit még fogságba kerülnek egy űrsiklóban, aztán persze jön a happy end. Összességében (és a kezdeti pánik ellenére) jól szórakoztunk (nekem főleg a titanicos rész jött be, egy az egyben a DiCaprio-s változatból rajzolták a lépcsőt, és még egy kis hajóorrban állós utalás is volt benne), felnőttként is jól szórakoztam a történeten. Mostantól hívjatok csak lámpáshalnak. Film címe: Csápi, az óceán hőse Eredeti cím: Deep Műfaj: családi animációs Bemutató dátum: 2017. május 11. Korhatár: 6 éven aluliak számára nem ajánlott Szinkronizált Tünde További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
05.12. 13:00
Bezzeganya.postr.hu
Előzzük meg a fiatalokat veszélyeztető baleseteket!
Vezetéstechnikai tréning 18-24 éveseknekRövid bevezető: A 18-24 éves korosztályra a közúti balestek jelentik a legnagyobb veszélyt: évente a magyar fiatalok közel 14 százaléka szenved autóbalesetet, többnyire figyelmetlenség és a rutin hiánya miatt – a 25 évesnél fiatalabbak közel 25 százaléka sérül meg vagy veszíti életét közlekedési balesetben. Évente a magyar fiatalok közel 14 százaléka szenved autóbalesetet, többnyire figyelmetlenség és a rutin hiánya miatt...
05.12. 09:27
Mipszi.hu
Sztárhadsereg Calvin Harris legújabb albumán
Minden idők talán egyik legnagyobb zenei projektjét készül megjelentetni a skót DJ. Már megszokhattuk, hogy Calvin Harris bármihez nyúl, arannyá változik; számtalan slágert repített már a toplisták élére közreműködőként és producerként egyaránt.
05.11. 15:31
Est.hu
Monte-Carlóban fog zsűrizni az On The Spot két riportere
Cseke Eszter és S. Takács András idén zsűrizni fog Monte-Carlóban, az On The Spot riporterei közösségi oldalukon újságolták el a felkérést: "Óriási megtiszteltetés, hogy az idén visszatérhetünk a sorozat eddigi legnagyobb nemzetközi sikerének helyszínére: az On The Spot az 57. Monte-Carlói Televíziós Fesztivál zsűrijében" - írták.
05.11. 15:15
Origo.hu
Új helyszínnel bővül a Balaton Sound
A legnagyobb fesztiválok és legfelkapottabb klubok után Magyarországra, azaz a Balaton Soundra is ellátogat a világ egyik legismertebb partisorozata, az Elrow.
05.11. 15:10
Origo.hu
Két éven belül harmadszorra is választ Horvátország?
Az ország legnagyobb cégének bukása a kormánykoalíciót is magával ránthatja.
05.11. 15:08
Mno.hu
5 tipp hogyan tartsuk meg a mobil app felhasználóinkat
Egy 3 hónapos fejlesztési ciklus és néhány új őszhajszál után elkészült a márkád tökéletes alkalmazása. Nem elhanyagolható költséget invesztáltál a grafikai tervezésbe, a UX/UI dizájnba, a programozásba, valamint az alkalmazást bevezető kommunikációs kampányba. Végül ezen a ponton rájössz a mobil alkalmazás piac legnagyobb kihívására, ami nem más, mint a felhasználó folyamatos aktív állapotban lévő megtartása. […]
05.11. 14:55
Socialtimes.hu
Alvilági lávajáték a Jupiter tüzes holdján
Sehol nem zajlik olyan aktív vulkáni tevékenység a Naprendszerben, mint a Jupiter Ió nevű holdján. Most a szerencsének köszönhetően extra jó kilátás nyílt a forrongó égitest legnagyobb lávatavára.
05.11. 14:35
Origo.hu
 Valami bűzlik Washingtonban: Miért rúgta ki Trump az FBI igazgatóját?
Valami bűzlik Washingtonban: Miért rúgta ki Trump az FBI igazgatóját?
A számat figyeljék, csalok – mondhatná Donald Trump. Az amerikai államfő kedd este menesztette az FBI igazgatóját, és azóta tucatnyi Twitter-üzenetben lő mindenkire, aki a döntés mögött önérdeket vél felfedezni. Trump bárhogy erőlködik, a hivatalos indoklás gyengére sikerült, és épp azt az embert rúgták ki, aki a republikánus vezetés legnagyobb botrányát hivatott feltárni.
05.11. 14:35
Hvg.hu
Ebben a budapesti irodaházban alakítják a jövőt
Magyarország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési központja a Nokia ma felavatott irodaháza. A budapesti Corvin-negyedben megépült Nokia Skypark egyrészt a Nokia Globális Technológiai Központjának ad otthont, továbbá a nagy múltra visszatekintő Nokia Bell Labs hazai kirendeltsége is itt végez kutatómunkát. A budapesti Nokiánál már több mint 2000-en dolgoznak.
05.11. 14:30
Origo.hu
Tömeges delfinpusztulást észleltek a Krím-félszigetnél
Az oroszországi környezetvédelmi hatóság munkatársai eddig 103 delfintetemet számoltak össze, ami az elmúlt évtizedek legnagyobb delfinpusztulásának számít a Fekete-tenger északi partvidékén.
05.11. 14:30
Origo.hu
 Ezt az adatot nehezen fogja eladni a kormánypropaganda
Ezt az adatot nehezen fogja eladni a kormánypropaganda
Nagy baj van a beruházásokkal, amióta vége lett az EU-s projekteknek, az unió legnagyobb zuhanását mérik a magyarországi beruházási kedvben.
05.11. 13:55
Hvg.hu
A kertész titka
A kertész titka akár egy brazil szappanopera címe is lehetne, hiszen azokban általában a legnagyobb titkokat a kertész őrzi, de szerencsére nem erről, hanem egy izgalmas és szórakoztató északi moziról van szó.
05.11. 13:53
Est.hu
 Új rekord: íme a világ leggyorsabb terepjárója, ami közel 370-nel repeszt
Új rekord: íme a világ leggyorsabb terepjárója, ami közel 370-nel repeszt
Az értelmetlenség csimborasszója, ahogy egy gyártó semmi másra, csakis a legnagyobb végsebességre optimalizál egy terepjárót.
05.11. 13:35
Hvg.hu
Sziget - Ezer program a 25. fesztiválon
A Sziget az elmúlt negyedszázadban Magyarország legnagyobb turisztikai attrakciójává vált.
05.11. 13:33
Nepszava.hu
A városok jövője a Brain Bar Budapesten
Barcelona, Helsinki, Tel Aviv és Prága innovátorai is Budapestre érkeznek Európa legnagyobb jövőfesztiváljára. A Brain Bar Budapest programján városvezetők, építészek, designerek és kulturális aktivisták vitáznak majd a városok jövőjéről.
05.11. 13:25
Origo.hu
Európa legkedveltebb kisautója a Fiesta
A 2017. márciusi iparági adatok alapján a Ford Fiesta volt az európai piac legkelendőbb autója. Márciusban 47.000 darab Fiesta talált gazdára, vagyis 12 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában.* A Fiesta értékesítési eredménye túlszárnyalta a régió legkelendőbb személygépkocsija, a Volkswagen Golf eladásait. A márciusban eladott Fiesták közel 70 százalékát gazdag felszereltséggel rendelték meg a vásárlók; a kínálat csúcsát képviselő Titanium változat aránya 17 százalék volt. A Fiesta értékesítési eredménye is hozzájárult ahhoz, hogy az európai piac márciusban eladási rekordot döntött 1,93 millió járművel, ami 10,8 százalékos növekedést jelent a tavaly márciusi darabszámhoz képest. Európa immár az USA-t is megelőzve a világ második legnagyobb újautó-piaca lett.** Márciusban a Ford 199.000 járművet értékesített Európában (14 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakéhoz képest), s e mennyiségből 156.200 darab volt személygépkocsi (16 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor). Ezzel az eredménnyel a vállalat a teljes gépjárműpiac 9,2 százalékát mondhatja magáénak, és a Ford lett az európai piac második legkeresettebb autómárkája. “A Fiesta márciusban újra az egyik legkelendőbb autónak bizonyult: a vásárlók továbbra is vonzónak találják a Fiesta különleges stílusát, erős és üzemanyag-takarékos motorjait, valamint kategória első vezetési élményét,” nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. „A márciusi értékesítési sikerhez kiemelkedően járult […] The post Európa legkedveltebb kisautója a Fiesta appeared first on Life magazin.
05.11. 13:00
Lifemagazin.hu
Nézze, milyen okos bestia az új Alien-film szörnyetege!
A legtöbb országban bő egy hét van hátra az Alien: Covenant bemutatójáig, és a Fox stúdió nem hagyja, hogy elkalandozzanak a gondolataink. Múlt héten a szörny születésével sokkoltak, most egy olyan részletet hoztak nyilvánosságra a filmből, melyben a gyorsan cseperedő alient üldözik az űrhajóban. A kamerákat a Michael Fassbender által eljátszott android, Walter figyeli, a folyosókon pedig Katherine Waterston és Danny McBride próbálja sarokba szorítani a szörnyet. Okos bestiával van dolguk, ez kiderül a részlet utolsó snittjéből. Képkocka az Alien: Covenant című filmbőlForrás: Empiremiddleon1200800 „Azt akartam, hogy a nézők összefossák magukat a félelemtől” – foglalta össze Ridley Scott, mi volt a célja a Covenant-tel. Visszatért a Nyolcadik utas: a Halál hangulatához, és egy rendkívül ijesztő horrort próbált összerakni. „Ez volt a feladat. Ha komikus lennék, akkor azt akarnám, hogy ne tudd abbahagyni a nevetést. Az a munkám, hogy szórakoztassak. Ennek egy része művészet, de alapvetően nekem a szórakoztatás a feladatom – ezt ne felejtse el senki.” Az Alien-sorozat legújabb epizódját a londoni díszbemutatón vetítették le először május 4-én, és az első kritikák a hétvégén jelentek meg. A recenziók megegyeznek abban, hogy a Prometheus ellentmondásos fogadtatása után Scott változtatott a hozzáállásán, és a nagy kérdések helyett inkább a horrorra fókuszált. Abban viszont már eltérnek a vélemények, hogy ez mennyire tett jót a filmnek. A The Hollywood Reporter kritikusa, Todd McCarthy szerint A bolygó neve: Halál óta ez a legnagyobb elégedettségre okot adó rész a sorozatban. „Az Alien: Covenant úgy szórakoztat, amire a nyári filmek elmúlt egy évtizedében nem volt példa. Undort kelt a nézőben, majd nevet azokon, akik rosszul lettek” – írta az Entertainment Weekly szerzője. Úgy tűnik, hogy akik rettegni mennek az új Alien-re, azok nem fognak csalódni. Katherine Waterston az Alien: Covenant című filmbenForrás: InterCommiddleon1000667 A Guardian szerzője viszont túlságosan is ismerősnek találta a Covenant fordulatait, azt érezte, mintha a többi Alien-film legelszálltabb pillanataiból nézne egy best of válogatást. Amiben még egyet értettek a kritikusok, az a dupla szerepben feltűnő Michael Fassbender alakításának nagyszerűsége volt. Az Alien: Covenant május 18-tól lesz látható a magyar mozikban.  Nézze meg, mi lett a Prometheus főhősének a sorsa!http://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20170427-nezze-meg-mi-lett-a-prometheus-fohosenek-a-sorsa-alien-covenant-noomi-rapace-michael.htmlDurván elszabadul a pokol az új Alien-film előzetesébenhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/elozetes/20170301-durvan-elszabadul-a-pokol-az-uj-alien-film-elozeteseben-alien-covenant-katherine-waterston.htmlAz új Alien zeneszerzője magyar filmben dolgozikhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20170404-az-uj-alien-zeneszerzoje-magyar-filmen-dolgozik-jed-kurzel-felesleges-ember-mundruczo-kornel.html
05.11. 12:20
Origo.hu
Zöld utat kapott Robert De Niro és Al Pacino gengszterfilmje
Évek óta arról szólnak a hírek, hogy ismét összeáll Martin Scorsese és Robert De Niro a The Irishman című gengszterfilm kedvéért. A forgatás időpontja azonban mindig csak tolódott, az utóbbi hónapokban már azt pletykálták, hogy a Netflixszel kötött üzlet miatt jogi problémákba ütközött a terv. Már egy másik projekt, egy indián rezervátumon játszódó krimi is felvetődött, amibe Scorsese és De Niro, Leonardo DiCaprióval kiegészülve belevághat. Martin Scorsese és Robert De Niro a 2013-as tribecai filmfesztiválonForrás: AFP/2013 Getty Images/Stephen Lovekinmiddleon25121812 Az IndieWire öntött végre tiszta vizet a pohárba, a produkciótól közel álló forrásoktól megtudták, hogy a 100 millió dolláros költségvetésből készülő The Irishman zöld utat kapott, és augusztusban kezdik el forgatni. A Nagymenők, a Dühöngő bika és a Casino Oscar-díjas rendezője maga jelentette be, hogy A Wall Street farkasa és a Némaság után ismét Rodrigo Prieto operatőrrel fog együtt dolgozni. De Niro a Szemtől szemben és A törvény gyilkosa után harmadszorra fog együtt játszani Al Pacinóval. (A Keresztapa második részében nem volt közös jelenetük.) Robert De Niro és Al Pacino A törvény gyilkosa című 2008-as filmbenForrás: Best Hollywoodmiddleon29681992 A gengszterfilm Frank Sheeran második világháborús veterán életét meséli el, aki később a maffia bérgyilkosaként dolgozott. Ő ölte meg Jimmy Hoffa szakszervezeti vezetőt, legalább 25 gyilkosság fűződik a nevéhez, és a Kennedy-merényletről is azt állította, hogy exkluzív információi vannak róla. De Niro már hetvenhárom éves, így csak az idős Sheerant tudná hitelesen eljátszani, de erre is kitaláltak egy megoldást. A Benjamin Button különös életé-ben látott digitális technikával fogják őt megfiatalítani, az Industrial Light & Magic-nek köszönhetően egyes jelenetekben majd egy harminc év körüli De Nirót láthatunk majd. Robert De Niro (jobb oldalt) harmincéves volt az Aljas utcák bemutatója idejénForrás: Moképmiddleon29792183 Arról volt szó, hogy Al Pacino mellett Joe Pesci és Bobby Cannavale is szerepet kap a filmben, illetve Harvey Keitel neve is felmerült, a részvételüket a legújabb hírek azonban nem erősítették meg. Bizakodjunk benne, hogy ez az álomszerű szereposztás tényleg valóra válik majd. Harvey Keitel, Robert De Niro és Martin Scorsese a Chaplin díjkiosztó gálán most hétfőnForrás: AFP/2017 Getty Images/Mike Coppolamiddleon31972124 A Netflix 2019 elején tervezi felvenni a kínálatába a The Irishman-t, de az előző év végén megfuttatják majd pár moziban is, hogy a film jelölhetővé váljon az Oscarra. Scorsese összeereszti De Nirót és DiCaprióthttp://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20170424-martin-scorsese-osszeeresztheti-a-ket-kedvenc-szineszet-leonardo-dicaprio-robert-de-niro.htmlA Némaság más ligában játszik, mint a legtöbb filmhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20170319-nemasag-kritika-martin-scorsese-andrew-garfield-adam-driver-liam-neeson.htmlÖsszeállnak a legnagyobb menőkhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20151006-scorsese-megfiatalithatja-robert-de-nirot-the-irishman-al-pacino-joe-pesci.html
05.11. 12:20
Origo.hu
Keressük a XXI. század legimádottabb magyar filmjét!
Keressük a XXI. század legimádottabb magyar filmjét!
A lassan a 350 000. nézőjéhez érő Kincsem a bizonyíték arra, hogy van igény magyar közönségfilmekre. De milyen filmekre vágyik a magyar néző, és mi volt a legnagyobb kedvenc az évezred produkciói közül? Szavazásunkból erre is fény derül. A listába csak azok a filmek kerülhettek be, amik 2000 óta legalább kétszázezres nézőszámot produkáltak a magyar mozikban.Forrás: Nők Lapja Café: Keressük a XXI. század legimádottabb magyar filmjét!
05.11. 12:00
Nlcafe.hu
Mezőgazdasági szakemberből sincs elég
A legnagyobb hiány mezőgazdasági gépészekből van.
05.11. 10:32
Nepszava.hu
Így néztek ki a leghíresebb kopasz sztárok, amikor még volt hajuk
Így néztek ki a leghíresebb kopasz sztárok, amikor még volt hajuk
A kopaszodás egy olyan folyamat, ami ellen aligha tehet valamit az ember, még a legnagyobb sztárok sem. Míg egyesek hajbeültetéssel próbálják visszaállítani külsejüket, addig mások megbarátkoznak a kopaszság gondolatával.
05.11. 10:27
Starity.hu
Mészáros Lőrinc az egyik legnagyobb takarékkal üzletel
Több szálon is kötődik egymáshoz Mészáros Lőrinc és a B3 Takarék.
05.10. 17:24
Index.hu
Felavatták a Nokia Skyparkot a Corvin-negyedben
Felavatták a Nokia Corvin-negyedben megépült központját, a Skyparkot. Az épület Magyarország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési központja lesz - írta a HVG....
05.10. 17:19
Ittlakunk.hu
Csak azért, mert szexmunkás, még nem ő tehet róla, hogy bántják
Csak azért, mert szexmunkás, még nem ő tehet róla, hogy bántják
A szexmunkások legnagyobb részével megalázóan bánnak a rendőrök, olyankor is beviszik őket szabálysértésért, mikor semmit sem követtek el, a partnereik sok esetben bántalmazzák őket, mégsem kapnak védelmet a hatóságoktól. A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének ügyvédje lesújtó képet fest. Forrás: Nők Lapja Café: Csak azért, mert szexmunkás, még nem ő tehet róla, hogy bántják
05.10. 11:15
Nlcafe.hu
„Minden
rendben, de attól még lehet baja a babának”
„Minden rendben, de attól még lehet baja a babának”
21. hét Múlt héten kedden végre eljutottunk a 20 hetes genetikai nagy ultrahang-vizsgálatra. Fél egyre kaptam időpontot, előtte vérvétel is volt, ezért egész napra szabit vettem, hiszen nem lett volna értelme két óra munkavégzésért két órát utaznom. Erre a vizsgálatra férjem is elkísért, egyrészt mondtam, ha rossz hírt kapunk, ott kell lennie mellettem, másrészt az előző terhességnél úgy jártunk, hogy olyan kedves dokit kaptunk, aki véletlenül se kapcsolta volna be a kivetítőt, amin keresztül én is láttam volna az ultrahangot, és így legalább ő (férj) látta a babát. Nem tudom, ki találta ki, hogy a szülészeti és nőgyógyászati klinikát egy domb tetejére kell építeni, mivel szerintem a kismamák úgysem a kilátásban gyönyörködnek ott, de így legalább mindenki jól kifárad, mire felcammog (még a klinika parkolójából is egy meredek kaptatón kell felmenni). Aznap mi voltunk az utolsók, szerencsére nem volt nagy csúszás, 25 perc elteltével mehettünk is be a vizsgálóba. Ezúttal másik dokihoz volt szerencsénk, fiatalnak tűnt, névről ismertem, szakmailag jónak tartják, de a folyosón nem volt a kismamák kedvence. Elég szófukar volt, csupán a számadatokat diktálta az asszisztensnőnek, akinek így volt ideje közben Mahjonggal játszani (férjem a háta mögött állt és látta). Mindenesetre alaposan megvizsgált az orvos, sőt, a szívnél annyira sokáig elidőzött, hogy félve, bátortalanul rákérdeztem, hogy van-e valami gond. De mondta, hogy nem lát semmilyen gondot. Amikor már úgy éreztem, hogy közeledünk a vizsgálat végéhez, megkértem, hogyha esetleg látná a nemét, akkor árulja el nekünk, de mondta, hogy sajnos nem látja, maximum tippelni tud (lány), de ez a következő ultrahangnál még változhat. Hát, ilyenek az én gyerekeim, a lányom se mutatta meg magát félidőben még. A vizsgálat végén aztán a következőt mondta az orvos: "Hát, én most semmilyen elváltozást nem láttam, úgy tűnik, minden rendben van, de ettől még születhet a gyerek fejlődési rendellenességgel." Hát, kösz. Ilyen egy igazi pesszimista hozzáállás. Azért mosolyogva megjegyeztem neki, hogy én ettől függetlenül most egy kicsit örülök ennek a vizsgálati eredménynek, aztán a többit meglátjuk. Jogászként értem, hogy miért mondta, amit mondott, de belegondoltam, hogy ha ezt az első terhességem alatt hallom, hát az biztos, hogy nem lettek volna a mondatától nyugodt éjszakáim! De valahogy most képes vagyok felülemelkedni azon, hogy folyamatosan azon aggódjak, hogy még mi történhet velünk, mert különben bediliznék. Nyugtatom magam azzal, hogy eddig problémát sehol, senki nem talált, az előző terhességem is problémamentes volt, a szülésem is az volt, bár császár lett belőle, és most sincsen semmi tünetem. Végre eljutottam abba a nyugalmi állapotba, ami az előző terhességemet is jellemezte ebben az időszakban, és amire már úgy vágytam. Baba mocorgását már lehet kívülről is érzékelni, se hányingerem, se savasodásom, se túlzott fáradékonyságom nincs, és az utóbbi heteim mozgását kissé megnehezítő szalagnyúlás miatti fájdalom is abbamaradt (volt, hogy 4 percig tartott, mire a 4. emeletről levánszorogtam, mert a jobb oldalon annyira nyúltak a szalagok lent). Így ebben a jó, és ilyenkor „áldottnak” tűnő állapotban jött el az Anyák Napja. Bevallom, nekem Anyák napja mindig is az egyik legkedvesebb ünnepem volt, már gyerekként is. Szerencsés vagyok, anyukámmal a cirkuszaink ellenére jó és kifejezetten szoros a kapcsolatom, és tudom, hogy mindig, mindenben számíthatok rá. Gyerekként sokszor csináltunk valami különleges ajándékot húgommal neki, amivel kedveskedhettünk ezen a napon. Sajnos idén nem volt időm valami különlegeset kitalálni, ezért hortenziát vettem neki, hogy kiültethesse a kertbe. A lányom nagyon édes volt, kedden készítették el az ajándékot a bölcsiben, és ő onnantól kezdve minden délután oda akarta nekem adni. Pénteken végre megtehette, és ez annyira tetszett neki, hogy valahányszor hétvégén észrevette a lakásban a kis remekművét, újra és újra elővette, hogy átadja nekem Anyák napja alkalmából. Férjem persze nem szervezte jól a hétvégét, mert vasárnap délelőtt eszmélt rá, hogy nekem nem vettek a lánnyal virágot, ezért elvonult megbeszélni a lányunkkal, hogy ők akkor most elmennek boltba, hoznak ennivalót meg vesznek nekem virágot titokban. Hajni boldogan szaladt hozzám a következő percben: - Anya, képzeld, Apával elmegyünk boltba virágot venni neked! Azt hiszem, még van mit tanítani neki azon, hogy mit jelent a titok és az, hogy nem mondunk el másoknak bizonyos dolgokat. Amióta nekem is van gyerekem, azóta pedig mindig elgondolkozom, hogy mit is jelent nekem az anyaság, mit jelent számomra anyukám, nagymamáim, és mit jelent az, hogy most már nekem is gyerekem van. Szívből örülök neki és hálás vagyok a Sorsnak vagy a Jóistennek, hogy megélhetem az anyaságot. Én a terhességet is egyfajta csodaként élem és éltem meg. Nyilván biológiai tanulmányaimból pontosan tisztában voltam azzal, hogy hogyan fejlődik a zigóta, majd embrió, végül magzat az anyaméhben, és nyilván ez a világ legtermészetesebb dolga, hiszen így szaporodunk és sokasodunk, de teljesen más megélni azt, hogy a SAJÁT testemmel történik mindez. Hogy az én testem a tudatom nélkül is tudja, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy táplálja ezt a kis emberpalántát, hogy otthont és meleg keltető-fészket biztosítson számára. De nem csak ezt jelenti nekem az anyaság. Anyaként az egész testemet és lelkemet, a lényemet, az énemet igyekszem adni a gyerekemnek. Amíg meg nem született a lányom, tényleg nem tudtam, mi az az igazi, feltétel nélküli, megkérdőjelezhetetlen szeretet. Persze, szeretem a férjemet, anyukámat, apukámat, testvéremet, családomat, de a lányom iránt érzett szeretetem semmihez nem fogható. Igyekszem őt óvni, tanítani, terelni, gondozni, nevelni. Volt nemrég egy írás arról, hogy mi itt Európában úgy neveljük a gyerekeinket, hogy ők majd boldogok legyenek felnőtt korukban. Nem hiszem, hogy a lányom felnőttkori boldogsága rajtam állna. A gyerekkori boldogsága igen, ezt igyekszem is a saját eszközeimmel és képességeimmel megadni neki, alapvetően a férjemmel együtt egy önálló, kiegyensúlyozott, független felnőttet igyekszünk nevelni belőle, aki majd képes lesz megtalálni a helyét ebben a zűrzavaros nagyvilágban. Persze én is hibázok. Sokszor. Türelmetlen vagyok, nem jó megoldást választok a problémára, bosszús és mérges tudok lenni rá, aminek időnként hangot is adok. De ha egy ölelésre, jó szóra, puszira vágyik, arra van szüksége, akkor igyekszem mindent félretenni, hogy megadjam neki, mert elcsépelten hangzik, de tényleg a szeretetem az, ami végtelen és kifogyhatatlan (ellentétben a türelmemmel), és talán ez a legnagyobb útravaló, amit adhatok neki az életben. Most pedig már félúton járok a következő picikével. Már csak 4 és fél hónap van hátra! Gitta További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
05.10. 08:30
Bezzeganya.postr.hu
2,2%-kal nőttek az árak, Fogyasztói árak, 2017. április
2017. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 2,2%-kal magasabbak voltak, mint tavaly ilyenkor. Az elmúlt egy évben a legnagyobb mértékben a járműüzemanyagokat is tartalmazó egyéb cikkek, valamint a szeszes italok, dohányáruk drágultak.
05.10. 08:23
Ksh.hu
Tizenegy százalékkal emelkedett tavaly a hazai reklámköltés
Az internet hasította ki a legnagyobb szeletet a „reklámtortából”.
05.10. 07:55
Elelmiszeronline.hu
Fedezd fel a rúnák üzenetét! – 3. rész
Fedezd fel a rúnák üzenetét! – 3. rész
A kelták ősi ábécéjével, a rúnaírással most választ kaphatsz a legnagyobb kérdéseidre is!Forrás: Nők Lapja Café: Fedezd fel a rúnák üzenetét! – 3. rész
05.09. 19:37
Nlcafe.hu
  Everness 2017: Fesztivál azoknak is, akik nem járnak fesztiválra
Everness 2017: Fesztivál azoknak is, akik nem járnak fesztiválra
Hazánk legnagyobb életmódfesztiváljára idén 300 külföldi és hazai előadó, oktató és szellemi vezető érkezik, hogy öt napon keresztül segítse a látogatókat saját maguk és egy testileg-lelkileg egészségesebb életforma felé. A tudatosság fesztiválja ezúttal új, tágasabb helyen, Alsóörsön várja vendégeit.
05.09. 16:00
Harmonet.hu
A legnagyobb hazugságok nyomában: átverés-e az E-szám mentes élelmiszer?
Mindenféle furcsa, ismeretlen anyag, amit nap, mint nap megetetnek veled. Jó lenne elkerülni, ugye? A valóság azonban az, hogy E-szám mentes élelmiszerek gyakorlatilag nem léteznek. És ez nem is feltétlenül baj!
05.09. 14:32
Egeszsegmagazin.com
Elrow Színpad is lesz a Balaton Soundon
Elrow Színpad is lesz a Balaton Soundon
Ibiza, Madrid, London, Amszterdam és a földkerekség legnagyobb fesztiváljai, így például a Tomorrowland, és legismertebb klubjai után végre Magyarországra, pontosabban a Balaton Soundra is ellátogat a világ egyik legismertebb partisorozata, az Elrow. Forrás: Nők Lapja Café: Elrow Színpad is lesz a Balaton Soundon
05.09. 11:50
Nlcafe.hu
7 dolog, amiért utálok terhes lenni
7 dolog, amiért utálok terhes lenni
A terhességel kapcsolatos kiindulási alapokat mindenki tudja, a gólyákat sem nézzük már hülyének, és az is tiszta, hogy a várandósság nem kilenc, hanem kilenc és fél hónapig tart. Arról is sokat hallunk, hogy van, aki könnyebben, van, aki nehezebben viseli. Ezekről nem is kívánok külön értekezni, mert lerágott csont. Hallottunk már olyanról is, hogy terhességi rosszullét, meg vizesedés, meg álmatlanság, de sajnos nagyon sok az általánosítás. Márpedig ahány nő és ahány baba, annyi egyedi eset, hisz a várandósság gyerekenként és nem anyánként változik. De ezt is tudjuk. Én most fogom megszülni a harmadik csemetémet és teljesen más volt mindegyik terhességem. Egy közös pontot találtam csak: utálok állapotos lenni. Igen, kimondom és nem szégyellem. Imádom a gyerekeket, nagyon szeretek babázni, csak ne lenne ez a hosszú kihordási idő. Mert bár igyekszem elfogadni a szaporodásunk eme velejáróját, attól még megszeretni nagyon nem tudtam. És nem a rosszullétek miatt, mert arra ennyi idő alatt már megtaláltam az ellenszert. Számos más okom van rá. De nézzük előbb a kezelhetőeket: Az első időszak reggeli hányingerei, amelyek nálam az egész terhesség alatt bármikor, de biztos, hogy nem csak az első három hónapban és tuti nem reggel, előfordulhatnak, homeopátiás cuccossal mindig orvosolhatóak voltak. Egy hét bogyó, és volt rosszullét, nincs rosszullét. (Itt most az sem érdekel, hogy ezek placebók-e vagy sem. A lényeg, hogy nálam működött.) A váratlan görcsökkel, nyilallásokkal azonban alig lehet valamit kezdeni, de ilyenkor nekiállok lassan lélegezni, behunyom a szemem és várok. Aztán vagy elmúlik, vagy nem. Mostani rekordom két és fél óra szünet nélküli hastájéki fájás, amikor se mozdulni, se beszélni nincs az ember lányának ereje. De, mint írtam, valamelyest kezelhető. (A bordáim speciel két napja fájnak szünet nélkül, végtagi kisugárzással, lassan már észre sem veszem, pedig igen vacak érzés.) Mert az tiszta ugye, hogy gyógyszereket nem igazán vehet be a kismama, éppen ezért jó, ha óvatosak vagyunk, nehogy összeszedjünk valamilyen nyavalyát. Nem mintha háromnegyed évig el lehetne kerülni a mai világban a vírusokat. De még mindig nem is ezekkel van igazán gondom. Aki ismer, tudja, hogy a hízás az egyik legfőbb problémám. Mindegyik gyermekemmel rengeteget szedtem fel és mindegyik gyermekem születése után minimum egy év kellett ahhoz, hogy valamelyest visszafogyjak. (Az ideális hízás mértéke 9-12 kg. Menjetek a fenébe! Nálam 22.) Önmagában tehát már az a tény is, hogy dagadt leszek, elborzaszt, mert a nő hiú és tetszeni akar. Aki nem így gondolja, hazudik. Mégis a legnagyobb gondom a hízásból egyenesen következő mozgáskorlátozottság. És most érkeztem el a lényeghez. Kedves és nagyon szeretett férfiak, szerintem ezt a részt nektek már nem kellene elolvasni, mert inkább azokhoz a leendő anyukákhoz szól, akiknek azt mondták, ennél szebb időszak nincs is. Én sem elijesztetni akarom őket, mert anyának lenni a világ legcsodálatosabb „dolga”, hanem előre felkészíteni. Éppen ezért a következő sorok nagyon nem lesznek nőiesek. Nos tehát, mozgásomban akadályozott vagyok, mert egy elsős gyermek súlyával gyarapodtam, ami nem könnyű helyzet. Muszáj kihangsúlyoznom, hogy ez a súlytöbblet nemcsak a pocakból adódik – ahogy a fiúk hiszik –, hiszen még a legvékonyabb anyukákra is rakódik minimum védőháj. Ebből kifolyólag tehát minden testrészünk érintett a projektben. Kezdjük felülről: 1. A fejünk hamarabb megfájdul, ha érzékenyek vagyunk a frontokra. Ha eddig nem voltunk azok, most leszünk. Az arcunk a szülés előtti egy héten eltorzul, kissé felfúvódik, úgyhogy sehogy sem leszünk szépek a szülőágyon. Érdemes már most kitanulni a Photoshopot, ha nem merjük felvállalni magunkat. Nekem pl. mindig bevéreztek és besárgultak a szemeim, valamint ideiglenesen sötétbarna foltokkal (legalább ezer) lett tele az arcom a szülések miatt. 2. A melleink megnőnek és rohadt nehezek lesznek (átlagban kétszerese), amiből következik, hogy szinte havonta kellene új melltartó, és még akkor sem fogod eltalálni azt a méretet, ami közvetlenül a tejed beindulásakor kellene. Állítólag további egy méret pluszt jelent ugyanis a szoptatás az elején. (Esküszöm, nem emlékszem, hogy mekkorák voltak a korábbi terhességeim alatt, csak azt tudom, hogy már most hatalmasak és leszakad a hátam tőlük.) Ráadásul jól meg is nyúlnak, ha éppen nem vagy szilikonos, és igen, a mellek is tudnak csíkosak lenni. 3. A belső szerveinkről tudjuk, hogy bezsúfolódnak egy minimális helyre valahová a bordáink közé, ami miatt állandóan jön fel a sav, szünet nélkül és nagyon kellemetlenül nyilall a mellkasunk elől és hátul (ezt az első két babámnál nem tapasztaltam, de most annál inkább) és nagyon nehezen kapunk levegőt.  Ezt csökkentendő, akkor is nagyon mélyeket kell lélegezni, amikor nem tudunk. Ja. 4. A hasunk talán a legegyértelműbb pontunk ebben az állapotban: egyre nagyobb, és amikor már azt hisszük, szétreped a bőrünk, még mindig tud tovább nőni. A baba benne 3-4 kiló (az enyém várhatóan több lesz), a méh közel 1, a placenta 0,7 és a magzatvíz, meg a burok még további 0,8 kg. Ehhez jön még a vérmennyiség növekedése (több mint 1 kg), a vízvisszatartásból eredő súlymennyiség (kb.1,5 kg) és ahogy említettem, a szoptatáshoz szükséges zsír lerakódása (3 kg, hahaha).  Aztán bizony ez a has még mozog is. Nagyon. Nagyon-nagyon. Kedvencem, amikor a pici minden végtagjával dörömböl és csuklik egyszerre. Néha kaparászni is szokott a kezecskéivel, vagy csontra kinyomja a könyökét, ami kifejezetten hülye és időnként nagyon feszítő érzés. Drága születendő gyermekem persze akkor a legaktívabb, amikor végre leteszem magam. És nem, nem lehet tőle se pihenni, se aludni. Már most sem és az elkövetkezendő pár évben sem. Akinek a gyereke átalussza már egyéves kora előtt az éjszakákat, az tuti pálinkán él. Az enyémek még ötévesen sem voltak hajlandók megszakítás nélkül durmolni. (Most meg akkorákat sunynak, hogy csak na, én pedig irigykedem.) 5. De menjünk lejjebb. Mert a has alatt is van élet. Néha azt mondom, sajnos. Mert nincs az a mennyiségű tisztasági betét, ami ilyenkor elegendő lenne. Ráadásul tényleg mindig pisilni kell, és már az utcára is csak úgy lehet kimerészkedni, ha feltérképezed az öt percenként elérhető vécéket, és aszerint tervezed be az útvonaladat. Nekem ez itt viszonylag jól megoldott, mert a közeli nagy boltban van nyilvános vécé, és ha eljutok a gyerekeim iskolájába, oda is be tudok kéredzkedni. Pesten már nehezebb a helyzet, mondhatni, lehetetlen, de ekkora hassal (meg pofával) már nem mernek nekem sehol ellentmondani. (Voltam én már kisbolt vagy pékség személyzeti mellékhelyiségében is.) A legkézenfekvőbbek persze a bevásárlóközpontok, ha van nálad éppen egy 100-as ajtónyitónak, vagy rohadt sokat akarsz kiadni egy kávéért a Mekiben, hogy megkapd azt az átkozott kódot a budihoz. De ne reménykedj abban, hogy ellenkező esetben nem fogsz becsurgatni, mert bizony be fogsz. Ja, és ha olyan szerencsés voltál, hogy mégsem, és időben eljutottál a vécére, akkor jön csak a neheze. Merthogy a hasadtól nemhogy nem látsz semmit, de el sem éred magad a „törölközéshez”. Csak úgy lehetsz újra tiszta, ha a nadrágodat és a bugyidat a földig letolod, és teljesen kitárulkozol a világnak, ami egy nyilvános vécében igen kellemetlen tud lenni (és nemcsak az elméletben létező tisztaság miatt). De túl sok választásod nincs, el kell fogadni, hogy oda a nőiességed. (A sűrű bélmozgásokról és lenti izzadásokról nem is beszélve.) 6. Már csak azért is, mert búcsút inthetünk a szép cipőknek, a miniknek, és a szűk nadrágoknak  - ez utóbbi még a végén trombózist okozna – is. Aki olyan szerencsés, hogy tényleg marha csinos marad végig, annak is nehezére fog esni 10 centis sarkakban flangálni, mert a hasa súlya belefúrná cipőstől a földbe. És ahogy korábban említettem, semmit nem látunk állva lefelé, tehát villámgyorsan be tudunk szorulni a járdamélyedésekbe, a szellőzőnyílásokba, vagy a mozgólépcsők rései közé. Már ha még tényleg tudunk sétálni és nem vagyunk állandó fuvarozáshoz kötve. (Télen talán könnyebb a helyzet, mert a terhesség alatt állandóan melegünk van, így legalább nem fázunk annyira, de én az első kettőmet a legnagyobb kánikulában szültem és addig bizony belepusztultam az állandó izzadásba. Most csak az a gondom, hogy sok réteget kell felvenni a megfázás elkerülése érdekében, így tényleg olyan vagyok az utcán, mint egy keljfeljancsi. Most már járásra is.) 7. Ráadásul nagyon kell vigyázni a lábaimra még otthon is, mert ha ülök és lógatom, kétszeresére dagad egy óra alatt. Ha felteszem, de félülő helyzetben vagyok, a hasamat nyomom. Ha felteszem és vízszintesbe le tudok feküdni, a hátam iszonyúan elkezd fájni, de ha oldalra fordulva ideiglenesen jó minden, tutira el kell menni pisilni, mert a baba éppen a hólyagokat nyomja. Szóval kedves anyajelöltek, ez az igazság.  Még ha van is rengeteg pénzed arra, hogy az összes lehetséges luxus segédeszközt megvedd a terhességed idejére (hasfogó, kompresszoros harisnya, havonta új fehérneműk, masszírozó gépek, anyámkínja), akkor sem lesz könnyű. De ha elfogadod, hogy ezek várnak rád, kellemes csalódásként fog érni, ha némelyik „nyavalya” elkerül. Mert tényleg minden terhesség más, és az is lehet, hogy a tiéd pont ideális lesz. Csak a vízszámlád fog megnőni, mert állandóan a fürdőkádban leszel, hogy könnyítsd a terhedet. davida További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
05.09. 06:00
Bezzeganya.postr.hu
Fedezd fel a rúnák üzenetét! – 2. rész
Fedezd fel a rúnák üzenetét! – 2. rész
A kelták ősi ábécéjével, a rúnaírással most választ kaphatsz a legnagyobb kérdéseidre is!Forrás: Nők Lapja Café: Fedezd fel a rúnák üzenetét! – 2. rész
05.08. 23:45
Nlcafe.hu
5 tipp a tökéletes házi hamburgerhez
5 tipp a tökéletes házi hamburgerhez
A jó idővel a házi burgerkészítés szezonja is beindul, ami nemcsak grillrács mellett lehetséges, hanem saját városi konyhánkban is. A legnagyobb előnye, hogy otthon minden éttermi hamburgernél finomabbat csinálhatunk, persze ha nem követünk el néhány amatőr hibát.Forrás: Nők Lapja Café: 5 tipp a tökéletes házi hamburgerhez
05.08. 23:15
Nlcafe.hu
Na, kinek a lemezeit szúrtuk ki a világ legnagyobb filmzeneszerzőjének gyűjteményében?
Júniusban debütál a SCORE című amerikai filmzeneszerzőkről szóló dokumentumfilm.
05.08. 20:16
Hetivalasz.hu
Innen tudhatja, hogy kamuhírt olvas a Facebookon
Napjaink egyik jelentős problémája, hogy az internetet ellepik az olyan hírek, amelyeknek nincs valóságtartalmuk. Emiatt több helyről is azért támadják a Facebookot – amely a legnagyobb színtere a kamuhíreknek –, hogy nem tesz semmit azok terjedése ellen. Most a közösségi oldal egy szokatlan lépésre szánta el magát az Egyesült Királyságban, hogy megfékezze az álhíreket.
05.08. 18:15
Origo.hu
Érdekes ábrán a világ 50 legnagyobb cége
Hatalmas összegek mozognak a világban, az ötven legnagyobb közé nem lehet bekerülni 100 milliárd dolláros árbevétel alatt. A legjobban az olajipar pörög, de a győztes mégsem ebből a szektorból került ki.
05.08. 18:15
Origo.hu
Énekelj Te is az Arénában!
Énekelj Te is az Arénában!
Országos énekversenyt hirdet a magyaroknak Hollywood legnagyobb zeneszerzője, James Newton Howard. Egy szerencsés a világsztárral együtt léphet fel novemberben a Papp László Budapest Sportarénában.
05.08. 16:50
Stylemagazin.hu
Álommeló, vagy teljes őrültség? Legyél te is profi Lego-építő!
Álommeló, vagy teljes őrültség? Legyél te is profi Lego-építő!
Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden ember életében a tökéletes munkahely megtalálása jelenti a legnagyobb kihívást. Egyesek szerint az a siker titka, hogy találjunk egy olyan foglalkozást, ami...
05.08. 16:01
Portfolio.hu
Reality sztárok az Open Medianál
A reality-hősök, Pumped Gabo, VV Soma és Luna csatlakozott a legnagyobb fiataloknak szóló portflólióz, így a jövőben az Open Media értékesítheti a sztárok social media felületeit, a Facebook, Instagram és a YouTube tartalmait.  
05.08. 15:58
Mmonline.hu
 Rengeteg ember érintett: 830 000 000 e-mail-jelszó páros került ki a netre
Rengeteg ember érintett: 830 000 000 e-mail-jelszó páros került ki a netre
Két listáról, összesen 1 milliárdnál is több felhasználónév-jelszó páros került be a legnagyobb, adatlopásokat rögzítő oldal adatbázisába. Átfedések vannak, de még így is 830 milliónyi belépési adatról beszélünk. Egy gyors kereséssel kiderítheti, hogy érintett-e.
05.08. 15:40
Hvg.hu
Új helyszínekkel nyitott a Budapest Park
Újra megnyitotta kapuit Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park. Teljesen új dekorációval, egy vadonatúj helyszínnel, és természetesen a kedvenc hazai, és a legmenőbb külföldi előadókkal várják a közönséget. [...] Bővebben!
05.08. 13:46
Kulturpart.hu
Lépjen fel az Arénában James Newton Howarddal!
Országos énekversenyt hirdet a magyaroknak Hollywood egyik legnagyobb zeneszerzője, James Newton Howard. Egy szerencsés énekes a világsztárral együtt léphet fel novemberben, a Papp László Budapest Sportarénában.
05.08. 13:45
Origo.hu
Dollármilliókat dumálnak össze - a Youtube és az Instagram a <strong>legnagyobb</strong> online sztárgyáros
Dollármilliókat dumálnak össze - a Youtube és az Instagram a legnagyobb online sztárgyáros
Videókat készítenek, szelfiket nyomnak fel a netre, sokszor úgy tűnik, a semmiről. A legnagyobbak közülük mégis világsztárok lesznek. De vajon valóban hiányzik a teljesítmény a siker mögül, vagy ideje megérteni, megváltoztak a játékszabályok, és az online tér nem a hagyományos média feltételeivel működik?
05.08. 13:17
Delmagyar.hu
A rozé szexi!
Budapest legnagyobb tavaszi borfesztiválja, a Rosalia idén május 12-14. között kerül megrendezésre a megújuló Városligetben. A Vajdahunyadvár mögött életre kel a park, megtelik pezsgéssel, jó kedvvel, szórakozással. Rosék, borok, habzó borok, pezsgők és széles választékú streetfood várja a borkedvelőket, baráti társaságokat és családokat egy közös nyárköszöntő bulira. A Rosalia Fesztiválon a könnyű fehértől a testes […] The post A rozé szexi! appeared first on BellaCafe.hu.
05.08. 13:00
Bellacafe.hu
Levágott kezű lányért és Oscar-jelöltekért izgulhatunk Kecskeméten
Levágott kezű lányért és Oscar-jelöltekért izgulhatunk Kecskeméten
A legnagyobb fesztiválokon díjazott kisfilmeket és csodálatos, egész estés Oscar-jelölt rajzfilmeket is bemutat a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál.
05.08. 12:49
Index.hu
Biztonságos? Új szemlélet a minőségirányításban
A minőségügyi területen vitathatatlanul a legnagyobb változást a minőségbiztosítási, majd minőségirányítási rendszerek bevezetése jelentette. 
05.08. 11:52
Elelmiszeronline.hu
Hollywood <strong>legnagyobb</strong> férfiszínészei fiatalkorukban
Hollywood legnagyobb férfiszínészei fiatalkorukban
Hollywood legtehetségesebb színészei is voltak fiatalok - szórakoztak, ittak, dohányoztak, és hajtották a nőket. Azóta a legtöbben már ugyan családos emberek, akik megszámlálhatatlan filmben nyújtottak lehengerlő teljesítményt, mi mégis visszarepítenénk titeket az időben néhány pillanat erejéig. Nektek mi jut eszetekbe az idősödő színészek fiatalkori képeit látva?
05.08. 11:40
Stylemagazin.hu
Megszerezték a banki SMS-eket, majd számlákat csapoltak meg
Megszerezték a banki SMS-eket, majd számlákat csapoltak meg
Az egyik legnagyobb európai telekomszolgáltató meghackelésével bankszámlákat tudtak megcsapolni ismeretlen csalók Németországban. Az ügyben a legijesztőbb az, hogy mindezt egy legalább 3 éve ismert...
05.08. 10:46
Portfolio.hu
Ruhamustra: MTV Movie & TV Awards 2017
Ruhamustra: MTV Movie & TV Awards 2017
Tegnap este került megrendezésre az MTV mozgóképes alkotásokat díjazó átadója, így azt vettük most górcső alá, mit viseltek a legnagyobb sztárok a vörös szőnyegen.
05.08. 08:24
Starity.hu
Egy nyomtató is komoly biztonsági kockázatot jelenthet
Egy nyomtató is komoly biztonsági kockázatot jelenthet
A sarokban csendesen meghúzódó irodai nyomtató nem feltétlenül tűnik a legnagyobb biztonsági kockázatnak. A tanulmányok azonban azt sugallják, hogy a nyomtató egy egész hadseregnyi rosszindulatú szoftver, zsarolóvírus és pszichológiai manipuláció számára jelenthet kiskaput. A védelem nélkül hagyott nyomtatók jelentős biztonsági kockázatot képviselhetnek egy-egy szervezet hálózatára és erőforrásaira egyaránt. Ha ez Önnek meglepetést okoz, akkor az talán azért van, mert a nyomtató a hálózatának a legutolsó olyan része, amelynek a védelmére gondolna. A legagyafúrtabb hackerek számára azonban éppen emiatt elsődleges támadási pont. Hogyan gondoskodhat tehát arról, hogy hálózata biztonságos maradjon?
05.08. 06:10
Piacesprofit.hu
Adatdömping a KSH-tól
A héten az infláció áprilisi alakulásáról szerdán érkező adatokat előzi meg a legnagyobb várakozás.
05.08. 05:24
Nepszava.hu
Már csak elszórtan lehet kisebb eső
Már csak elszórtan lehet kisebb eső
Éjszaka az ország legnagyobb részén már kevés lesz a felhő, csak a keleti tájakon lehet időnként felhősebb az ég, de arrafelé is csak néhol eshet kisebb eső.
05.07. 15:38
Mon.hu
A magyar rapperen röhögtek az amerikai showműsorban
A magyar rapperen röhögtek az amerikai showműsorban
Szombat este az NBC-n újra elővették a kétezres évek legnagyobb magyar békehimnuszát Speak Stop the War című számát.
05.07. 11:15
Kisalfold.hu
A magyar rapperen röhögtek az amerikai showműsorban
A magyar rapperen röhögtek az amerikai showműsorban
Szombat este az NBC-n újra elővették a kétezres évek legnagyobb magyar békehimnuszát Speak Stop the War című számát.
05.07. 11:15
Delmagyar.hu
Magyar tag a világ <strong>legnagyobb</strong> zenekarában
Magyar tag a világ legnagyobb zenekarában
Kátai Artúr bekerült a világhírű ezertagú bandába, a Rockin’1000-be. És ezt így hogy? És mit fog csinálni? És főleg: hogy próbál egy ekkora zenekar? Megkérdeztük.
05.07. 10:58
Hir24.hu
Mi történt az inflációval? - A héten kiderül
A jövő héten megjelenő makrogazdasági adatok közül az inflációs és az államháztartási adatok számíthatnak a legnagyobb figyelemre, ezen kívül külkereskedelmi, ipari és építőipari statisztikák is napvilágot ... ...
05.07. 08:44
Napi.hu
Hol dolgozik a magyar?
Hol dolgozik a magyar?
Térképen szedtük össze Magyarország legnagyobb foglalkoztatóit.
05.07. 07:40
Index.hu
Kíváncsi vagy hol épülnek Budapest <strong>legnagyobb</strong> lakóparkjai?
Kíváncsi vagy hol épülnek Budapest legnagyobb lakóparkjai?
A kiadott építési engedélyek - bejelentések - számában mostanra kezdjük elérni a válság előtti szinteket, így várhatóan az átadott lakások száma is hamarosan jelentős növekedésnek indul. Sok esetben...
05.07. 07:05
Portfolio.hu
Szülés közben felálltam, hogy akkor én most hazamegyek
Szülés közben felálltam, hogy akkor én most hazamegyek
Hogy honnan indultam? Nem voltam biztos a párkapcsolatomban, nem tudtam, hogy akarom-e őt. Eszembe sem jutott, hogy akarok-e egyáltalán valaha is gyermeket, pedig ebben a korban a nők már bizony sokan túl is vannak a szüléseiken. Kapkodó, bizonytalan életet éltem. Akkoriban hallgattam meg Csattos Ilona (Ilike) előadásait, és megláttam, megtapasztaltam, hogy hogyan lehet valóban másként élni az életet mindenféle misztikumok nélkül harmóniában és szeretetben. Különösen érdekes ez az én életemre vonatkoztatva, hiszen pszichológiai tanulmányaimat is felülmúlta ez a mindennapokban és mindenre kiterjedő, azonnal megélhető új, de mindenkiben benne rejlő tudás. És csak egy pillanat volt, hogy biztos lettem magamban, ahogyan rájöttem, hogy szeretem őt, és alig várom, hogy megszülessenek, és nevelhessük közös gyermekeinket. Az első kisfiam fogantatására tökéletesen emlékszem. Pontosan tudtam a pillanatot, amikor a csoda megtörtént. És az egész kilenc hónap gyönyörűségesen, problémamentesen, boldogságban, már-már eufóriában telt. Minden pillanatát élveztem. Imádtam, ahogy a testem átalakul, ahogyan növekszik bennem a bébi. És képzelegtem, milyen lesz, amikor megszületik. Hogyan alakul majd át a párkapcsolatunk igazi családdá. És persze képzelegtem a szülésről is. Elolvastam néhány könyvet, sokat beszélgettem a barátnőmmel, aki orvos és három gyermek édesanyja. Alaposan végigvettük a szülési fázisokat, mi után mi fog következni. Amikor a fájásokhoz értünk, a barátnőm igyekezett érzékeltetni, hogy milyenek is lehetnek, így hát én elképzeltem az életemben tapasztalt legnagyobb fizikai fájdalmat és igyekeztem arra gondolni, hogy ennél azért egy kicsit erősebb lesz. A szülésem napján minden „tervszerűen” történt, ahogyan a nagykönyvekben megírják: napra pontosan a kiírást betartva, reggel, majdnem ébredéskor egy jó nagy rúgással jelzett a kisfiam, hogy itt az idő, ő felkészült a kinti életre. Nem sokkal később elfolyt a magzatvíz is és megérkeztek az első 10 percenkénti fájások. „Hm - gondoltam - ez egészen elviselhető.” Igaz, meg-megálltam, amikor erősödtek, de a nagy szünetek alatt bőven regenerálódtam. Szépen elkészültünk, és bementünk a kórházba, ahol a doktor úr már várt és megjegyezte, hogy egy ilyen szép terhesség után csakis könnyű szülés jöhet. Reggel 7 óra volt és 10 óráig szépen erősödtek a fájások. Az orvosok lelkendeztek, hogy milyen szépen megy a folyamat, szépen tágulok, minden a legnagyobb rendben, itt már hamarosan kisbaba lesz. 10 óra tájban viszont a fájások elkezdtek összeérni, úgy éreztem, nincs már szünet közöttük. Hiába ültem a gumilabdára, vagy fordultam jobbra és balra, nem enyhültek, nem tudtam pihenni, valahogy nem olyanok voltak, mint ahogyan korábban elképzeltem őket. Sokkal jobban fájtak! Majd egyik pillanatról a másikra egyszer csak megszűnt a külvilág, az emberek szava nem ért el hozzám, a barátnőm és az orvosi team jelenlétét már nem is érzékeltem, semmi más nem volt csak én és a fájdalom, és nemsokára már én sem voltam csak az az iszonyatos érzés, hogy mindjárt meghalok, annyira fáj. Úgy telt el másfél óra, hogy azt sem tudtam, mi történik, „én” nem voltam ott, csak fájtam. Egy tiszta pillanatomban hallottam, amint az orvosom próbál velem kapcsolatba lépni: „Anyuka, ebből hamarosan császármetszés lesz, nem tud kijönni a baba, a méhszáj bár tág, nem akarja kiengedni magzatát…” Olyan iszonyatos ellenállást éreztem magamban, úgy éreztem, hogy ezt én nem akartam, nem így akartam. Hogy mi? Császár? Szó sem lehet róla! Ezt én nem így terveztem! És ebben az elmeállapotomban pontosan és tisztán megfogalmazódott bennem, hogy mit kell tennem. Így hát felálltam és közöltem mindenkivel, hogy köszönöm szépen, ebből én nem kérek, nekem ennyi volt a szülés és én most hazamegyek. Majd, mint aki jól végezte a dolgát, elindultam kifelé a szülőszobáról. Akkor bejött a párom – aki csak fültanúja volt az elmúlt másfél óra szörnyűségeinek – és megkérdezte: „Drágám, te nem akarod megszülni a kisbabánkat? Mert ha igen, akkor szüld meg!” Nem értettem, hogy miről beszél, én csak haza akartam menni. Akkor a párom végső kétségbeesésében felhívta Ilikét (Csattos Ilona), aki rögtön engem kért a telefonhoz és a következőket mondta: „Ez a szülés olyan, mint az életed. Emlékezz csak rá, hogy mindig mindent abbahagytál, amikor nehézségbe ütköztél, ugyanúgy, ahogyan ezt a szülést is abba akarod most hagyni. A babának világra kell jönnie, a szülést nem lehet abbahagyni.” És akkor egyszerre letisztult minden. Ahogy megláttam, hogy mit is csinálok, ahogyan megértettem, hogy a szülésem folyamata sem más, mint bármilyen „tevékenység” az életemben, hogy ebben is csak azt tudom megélni, amit a mindennapjaimban, ahol jellemzően félbehagyom a dolgokat, felállva, elmenekülve a helyzetből és elfelejtve, hogy tulajdonképpen mit is akartam eredetileg, mi volt a célom. Így fosztva meg magamat nagyon sok mindentől, amit szerettem volna elérni. És ebben a tökéletesen tiszta pillanatomban végre újból tudtam, hogy nagyon szeretném megszülni a kisfiamat. És ugyanebben a pillanatban egy szemvillanás alatt szűnt meg minden ellenállásom. A testemet is elöntő meleg szeretet által alig 15 perc elteltével a karjaimban tarthattam a gyermekemet és végre beleveszhettem a mindent tudó, gyönyörű, végtelen mélységű szemeibe. Kriszta További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
05.07. 07:00
Bezzeganya.postr.hu
Batta András: Ma nincs Kodályhoz hasonló megmondóember
A modern technika sem adhatja vissza az első koncert varázsát – többek között ezt mondta az Origónak Batta András, aki a Zeneház munkacsoportot is vezeti. Az egyetemi docens 40 éve tanít a Zeneakadémián, ahol az alatt az időszak alatt, amikor ő volt a rektor, szinte teljesen megújult az akadémia. Batta András arról is beszélt, hogy a bécsi tanulmányai legnagyobb hozadéka, hogy megismerkedhetett a világhírű magyar operaénekessel, Marton Évával és férjével.
05.06. 21:35
Origo.hu
Emberi vizelet felhasználásával készítenek sört
Az Észak-Európa legnagyobb zenei fesztiválján összegyűjtött 50 ezer liter emberi vizelet felhasználásával állít elő az újrahasznosítás netovábbjának tekinthető terméket egy dániai sörfőzde.
05.06. 21:00
Origo.hu
 Hannover - ötvenezer embert evakuálnak
Hannover - ötvenezer embert evakuálnak
Ötvenezer embert evakuálnak vasárnap Hannoverben, hogy a német városban hatástalanítsanak a második világháború idejéből maradt öt bombát. A városi lakosság tizedét érintő intézkedés a második legnagyobb hábori utáni ideiglenes kitelepítés Németországban.
05.06. 20:55
Hvg.hu
 A magyar igazságügyminiszter szerint a kitoloncolás az EU feladata
A magyar igazságügyminiszter szerint a kitoloncolás az EU feladata
Az EU-s menekültpolitika egyik legnagyobb problémájának nevezte a kitoloncolás gyakorlatát Trócsányi László igazságügyi miniszter. A Die Presse című osztrák lapban megjelent interjújában úgy vélte, mindezt az uniónak kellene lebonyolítania.
05.06. 20:55
Hvg.hu
Tízezreket evakuáltak bombák miatt Németországban
Több tízezer embert evakuáltak Németországban második világháborús bombák miatt. A német hatóságok szerint ez az eddigi legnagyobb ilyen akciójuk – írta meg a Deutsche Welle.
05.06. 20:55
Origo.hu
 Immunrendszerünk őre: mindent a cinkről
Immunrendszerünk őre: mindent a cinkről
A cink a szervezetünkben második legnagyobb koncentrációban jelen lévő ásványi anyag, mely nagyon fontos szerepet játszik az immunrendszerünk megfelelő működésének biztosításában, de a sejtosztódáshoz és sejtnövekedéshez is szükséges.
05.06. 18:50
Termalfurdo.net
Svájc az első tíz magyarországi befektető közé került
Svájc az első tíz magyarországi befektető közé került
Az elmúlt időkben Svájc a tíz legnagyobb magyarországi befektető közé került, a közel 300 svájci cég mintegy 30 ezer embert foglalkoztat Magyarországon - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Zalaegerszegen, az EuropTec Kft. új gyártócsarnokának szombati avatóján.
05.06. 12:32
Élőben.hu
Az Orbán-rendszer nem tűri a kisember sumákolását - íme, az ok
Miután Magyarországon nem vált be a versenyen, teljesítményen alapuló nyugati modell, az ország visszafordult a szabálykerülés és lenyúlás már bevált módszeréhez, amelynek legnagyobb ellenzője pont Orbán ... ...
05.06. 11:45
Napi.hu