konklávé

Stumpf András (Válasz.hu): A CÖF dönt Ferenc pápa utódjáról – nem kell több konklávé
Találkoztam a Bakó Bea nénivel és ő megmondta a véleményem. [...] Bővebben! ...
A CÖF dönt Ferenc pápa utódjáról - nem kell több konklávé
Há mé? A Békemenetben van egy csomó katolikus, nem? De. Akkor?
Benedek a tévében nézte Ferenc megválasztását, a telefont sem vette fel
Ferenc pápát a konklávé második napján, az ötödik szavazási fordulóban választották meg. A Vatikán nem hozza nyilvánosságra a jegyzőkönyveket, így a Corriere rekonstruálta a történteket.
A pápát is lehallgathatta az NSA
A volt egyházfőt és az utódját, Ferenc pápát megválasztó konklávé bíborosait is lehallgatta az amerikai titkosszolgálat - értesült erről a Panorama olasz politikai napilap. ...
Még a leköszönt pápát is lehallgatták az amerikaiak
A volt egyházfőt és az utódját, Ferenc pápát megválasztó konklávé bíborosait is lehallgatta az amerikai titkosszolgálat – értesült erről a Panorama olasz politikai napilap.
XVI. Benedeket és Bergoglio bíborost is lehallgatták?
A volt egyházfőt és az utódját, Ferenc pápát megválasztó konklávé bíborosait is lehallgatta az amerikai titkosszolgálat - értesült erről a Panorama olasz politikai napilap.
Gyorsan reagált a pápaválasztásra a Showtime
Kihasználta a pápaválasztó konklávé körüli hírverést a Showtime, és kiadott egy kedvcsináló előzetest az itthon is vetített, sőt, Magyarországon forgatott Borgiák harmadik évadjához. "Új pápát akartok? Nekünk van egy!" - így kezdődik...
Breaking News: I. Ferenc az új pápa!
Szerda este a 76 éves argentin Jorge Mario Bergogliót, azaz I. Ferencet választotta a konklávé pápának. Buenos Aires érseke az első latin-amerikai egyházfő.
Argentin pápát választott a konklávé - a nap hírei
Jorge Mario Bergoliót, Buenos Aires 76 éves jezsuita érseke lett az katolikus egyházfő, I. Ferenc néven foglalja el a pápai trónt. Aláírja az államfő az Alaptörvény negyedik módosításáról szóló törvényt. Törvénybe foglalná...
Rózsaszín füsttel tiltakoztak a papnők a konklávé alatt
Lehessenek nők is papok, sokkal egészségesebb lenne az egyház - ez az üzenetük. Videó.
Bergoglio argentin bíboros lett az új pápa
A konklávé Bergoglio argentin bíborost választotta meg a katolikust egyház új vezetőjének.
Új pápát választott a konklávé
Fehér füst száll fel a Sixtus kápolna melletti kéményből, hamarosan kiderül, ki az új egyházfő.
Ezrek várják az esőben a füstöt a Szent Péter téren
Már szavaznak a pápaválasztó bíboros a konklávé második napján, az ereményt jelző füst valószínűleg fél egyig felszáll a Szent Péter téren. Ha délelőtt egy jelöltnek sem sikerül kétharmadot szereznie, délután két újabb szavazást...
Lesz ma új pápa? Íme a menetrend!
Folytatódik szerda kora délelőtt a konklávé, a pápaválasztó bíborosok legfeljebb négyszer szavaznak ezen a napon, kétszer délelőtt, kétszer pedig délután.
Újból fekete füst, még mindig nincs pápa
Olasz elemzők szerint Scola milánói érsek a legesélyesebb, ha mégsem ő lesz, akkor csütörtökig húzódhat a konklávé. Erdő esélyeiben kételkednek.
Befalazással és trükkökkel is választottak pápát
A leghosszabb konklávé három évig tartott, ezután fektették le a pápaválasztás szabályait. XVI. Benedeket 26 óra után választották meg.
Fekete füst szállt fel, nincs még új pápa
Fekete füst szállt fel kedd este a Sixtus-kápolna tetején lévő kéményből, azaz a pápaválasztó konklávé ülésén ma egyetlen bíboros sem kapta meg a pápai poszt elfoglalásához szükséges kétharmados többséget.
Pápaválasztó konklávé 2013.
A pápaválasztó konklávé 2013. március 12-én kezdődik a vatikáni Sixtus-kápolnában 115 bíboros részvételével.
Megkezdődött a konklávé
A bíborosok elindultak a Sixtus-képolnába.
Már miséznek az új pápa megválasztásáért
A 10 órakor kezdődött mise a konklávé nyitánya. A bíborosok püspöksüvegben és bíborszínű miseruhában vonultak be a székesegyházba, miközben a kórus gregorián éneket énekelt.
Ma választ pápát a konklávé
Hat nyelven beszél, jó szervező, ám lobbanékony természet, akit az európai és afrikai püspökök is támogatnak. Erdő Péter a ma kezdődő pápaválasztás egyik fő esélyese. A magyar fôpapnak két lobbicsoporttal kell megküzdenie a siker...
Pápaválasztás - Hány napig tartottak az utóbbi százötven év konklávéi?
Federico Lombardi szentszéki szóvivő nem tartja valószínűnek, hogy a március 12-én kezdődő konklávé tovább tart majd a szokásos néhány napnál. A pápaválasztás legalább másfél napig tart, de lehet ennél sokkal hosszabb is.
Pápaválasztás: hány napig tartottak az utóbbi 150 év konklávéi?
Federico Lombardi szentszéki szóvivő nem tartja valószínűnek, hogy a március 12-én kezdődő konklávé tovább tart majd a szokásos néhány napnál.
Megkezdődött a pápaválasztás előtti visszaszámlálás
A konklávé március 12-re való kitűzése felerősítette a találgatásokat az új pápa személyéről, a jelöltekről a pápaválasztó bíborosok egészen a konklávé kezdetéig folytatják az egyeztetéseket.
Aláírták a Budapest-szerződést - a nap legfontosabb hírei
Kedden kezdődik a pápaválasztó konklávé. A magyarországi földtulajdon nyilvántartása miatti osztrák panaszokat vizsgál az Európai Bizottság. A fővárosi tömegközlekedés finanszírozását is megoldja az állami adósságátvállalás....
Kedden kezdődik a pápaválasztó konklávé
De hogy mikor lesz vége, azt nem tudni.
Nem lesz térerő a pápaválasztás helyszínén
A Vatikánban összegyűlt bíborosok tanácskozásuk negyedik napján sem jelentették be a konklávé időpontját. Közben mind a 115 pápaválasztó megérkezett Rómába, utolsóként Jean Baptiste Pham Minn-Man vietnami bíboros, ennek ellenére...
Március 11-én lesz a pápaválasztási mise
Pápaválasztási szentmisét tartanak a Vatikánban március 11-én, ám egyelőre csak ennek az időpontja biztos, a pápaválasztó konklávé megtartásáé még nem.
Vatikán: még nincs meg a pápaválasztás időpontja
Összesen 113 pápaválasztó bíboros érkezett meg a Vatikánba, a még hiányzó kettőt csütörtökre várják - jelentette be Federico Lombardi szentszéki szóvivő a bíborosok szerdai tanácskozásának végén. Azt is mondta, hogy a konklávé...
Varga Mihály szerint nincs szükség a költségvetés kiigazítására - a nap hírei
Szakértők szerint literenként 4-5 forinttal is csökkenhet hétfőn az üzemanyagok ára. Még nem jelentik be hétfőn a pápaválasztó konklávé időpontját.