húsvéti jelképek

Tojás, nyúl, barka, bárány: a húsvéthoz szorosan kapcsolódó jelképek. Vajon mit jelentenek? Cikkeinkből megtudhatod, és további ünnepi jelképeket is megismerhetsz.

A héten szembeköpik az Alkotmánybíróságot
Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés jövő héten az egyhetes húsvéti szünetet követően. A képviselők hétfőn újra elfogadhatják az Alkotmánybíróság (Ab) által korábban részben alaptörvény-ellenesnek nyilvánított, és a köztársasági elnök által visszaküldött választási eljárásról szóló törvényt, kedden pedig az önkényuralmi jelképek használatának büntetőjogi szankcionálásáról kezdődhet vita, miután az Ab megsemmisítette az erről rendelkező büntető törvénykönyvi passzusokat.
2013.04.08. 07:14
Stop.hu
Az Alkotmánybíróság által felülbírált kérdések a parlament előtt
Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés az egyhetes húsvéti szünetet követően. A képviselők hétfőn újra elfogadhatják az Alkotmánybíróság (Ab) által korábban részben alaptörvény-ellenesnek nyilvánított, és a köztársasági elnök által visszaküldött választási eljárásról szóló törvényt, kedden pedig az önkényuralmi jelképek használatának büntetőjogi szankcionálásáról kezdődhet vita, miután az Ab megsemmisítette az erről rendelkező büntető törvénykönyvi passzusokat.
2013.04.08. 06:03
Inforadio.hu
Debütál Matolcsy utódja
Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés jövő héten az egyhetes húsvéti szünet után. A képviselők hétfőn újra elfogadhatják az Alkotmánybíróság (Ab) által korábban részben alaptörvény-ellenesnek nyilvánított, és a köztársasági elnök által visszaküldött választási eljárásról szóló törvényt, kedden pedig az önkényuralmi jelképek használatának büntetőjogi szankcionálásáról kezdődhet vita, miután az Ab megsemmisítette az erről rendelkező büntető törvénykönyvi passzusokat.
2013.04.07. 18:25
Hir24.hu
hirdetés
Országgyűlés: újra napirenden az önkényuralmi jelképek használata
Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés jövő héten az egyhetes húsvéti szünetet követően. A képviselők hétfőn újra elfogadhatják az Alkotmánybíróság (Ab) által korábban részben alaptörvény-ellenesnek nyilvánított és a köztársasági elnök által visszaküldött választási eljárásról szóló törvényt, kedden pedig az önkényuralmi jelképek használatának büntetőjogi szankcionálásáról kezdődhet vita, miután az Ab megsemmisítette az erről rendelkező büntető törvénykönyvi passzusokat.
2013.04.07. 15:11
Mno.hu
Húsvéti jelképek és szokások: a piros tojástól a locsolkodásig
A tavaszi ünnepek sorából kiemelkedik a húsvét. A vallásos emberek Jézus halálára és feltámadására emlékeznek, ez egyben a tavasz eljövetelének ünnepe is. Ekkor ér véget a negyvennapos böjt. Számos [...]
2013.03.10. 16:20
A húsvét szimbólumrendszere
A húsvét talán az egyik leggazdagabb és legsokrétűbb szimbólumrendszerrel rendelkező ünnep. A jelképek széles tárházában ma már szinte szétválaszthatatlanul kapcsolódnak össze a zsidó és a keresztény hagyományok, valamint a pogány mondavilág szimbólumai, amelyek a húsvéti szezon közkedvelt csokoládéfiguráiban is testet öltenek.
2008.03.24. 11:17
Stop.hu
hirdetes
Blogok, amiket szeretünk
Minden, ami a szépségbe belefér!
Gasztronómia. Bolondulásig.
Hotel, Föld körüli pályán
Képek, hangulatok, csodák
Stílusra hangolnak
9. heti 5-ös lottószámok
 • 18
 • 19
 • 22
 • 62
 • 67
9. heti 6-os lottószámok
 • 1
 • 7
 • 33
 • 36
 • 41
 • 42
Árfolyamfigyelő / Valuta
EUR
300,2
USD
275,8
CHF
285,7
hirdetes