hpv tünetei

Információk, cikkek gyűjteménye a méhnyakrák tüneteiről, gyógyításáról, teszteléséről.

Mit csináljunk hüvelyi fertőzés esetén?
Hüvelygombával, netalántán HPV-vel küzd? Nincs egyedül! A fürdőzések miatt ezek sajnos még sűrűbben előforduló jelenségek. Nézzük, hogy mit kell tudni ezekről a hüvelyi fertőzésekről, és mit lehet ellenük tenni! Hüvelygomba: a leggyakoribb hüvelyi fertőzés Ilyenkor a normál hüvelyflóra megváltozik és az ott élő gombák nagy számban elszaporodnak. Ez előfordulhat például túl sok stressz, cukorbetegség, hormonális fogamzásgátlók szedése, legyengült immunrendszer vagy antibiotikum kúra esetén, de legtöbbször valamilyen külső ok is kell hozzá: például a strandok, fürdők medencéinek, zuhanyzóinak, WC-inek közös használata. A hüvelygomba tünetei: megváltozott jellegű és mennyiségű hüvelyi váladékozás (sűrű, fehér folyás), viszketés és/vagy fájdalom  spontán vagy közösülés után. A hölgyek 75%-a legalább egyszer megtapasztalja élete során ezeket a tüneteket, amik sajnos makacsak lehetnek: többszöri kezelés után is visszatérhetnek. A leggyakoribb a Candida albicans nevű kórokozó, de gyakorta többféle kórokozó egyszerre van jelen. HPV (humán papilloma vírus): a legrettegettebb hüvelyi fertőzés A HPV egy olyan víruscsoport összefoglaló neve, amely a bőrön és a nyálkahártyán okozhat elváltozásokat. Jelenleg kb. 130 fajtája ismert. A fertőzés feltétele a bőr és a nyálkahártya sérülése, ezért többnyire testi kontaktus útján terjed (közösülés, csókolózás). Léteznek alacsony és magas rizikójú HPV-típusok. Előbbiek szemölcsös elváltozásokat, kinövéseket (pl.: condyloma) okoznak a külső nemi szerven, a hüvelyben vagy a méhnyakon. Utóbbiak viszont daganatos elváltozások kialakulásához vezethetnek, pl.: méhnyakrákhoz. Gyógyszeres [...]
2013.09.03. 14:01
Lifemagazin.hu
A vírusos szemölcs tünetei és kezelése
A vírusos szemölcs a bőr vírusos eredetű fertőző betegsége. Kórokozói a HPV családba tartozó vírusok. A szemölcsök kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat. A drogériákban kapható szemölcsirtó készítmények csak ideiglenesen csökkentik a szemölcs méretét, nem jelentenek végleges megoldást.
2012.10.10. 14:12
Kamaszpanasz.hu
Mik a méhnyakrák tünetei?
Szörnyen hangzik a kór, ha azonban meg akarjuk előzni vagy időben akarjuk tudni, hogy baj van, életbevágóan fontos tudni a méhnyakrák tüneteit!
2012.05.04. 17:00
Napidoktor.hu
hirdetés
A méhnyak betegségeinek tünetei és kezelésük
Nem csupán a sokszor halott méhnyakrák jelent veszélyt a szervre. A Chlamydia-fertőzés vagy a méhnyakszemölcs szintén veszélyessé válhat.
2010.07.03. 14:17
Femina.hu
Méhnyakrák, HPV: Mik a tünetei?
Leggyakrabban 30 és 60 éves kor között fordul elő és sokszor halálos szövődménnyel jár. Korai stádiumában diagnosztizálva a méhnyakrák azonban kezelhető: ha a betegséget időben felfedezik, 100 százalékban gyógyítható.
2010.01.27. 12:59
Harmonet.hu
Genitális szemölcs, viszketés, fájdalmas szex - A HPV tünetei és kezelése
Ismerd fel a méhnyakrákot okozó humán papilloma vírus jellemző tüneteit, hogy még időben cselekedhess!
2009.03.20. 12:50
Femina.hu
Folyás, vérzés, alhasi fájdalom - A méhnyakrák tünetei és kezelése
A betegség jellemzően 25-40 év között alakul ki, és legtöbbször HPV-fertőzés áll a háttérben. De van mód a megelőzésre.
2009.01.23. 08:18
Femina.hu
A méhnyakrák tünetei és kezelése
A méhnyakrák a második leggyakoribb rákos megbetegedés a nők körében. Ezért is fontos, hogy figyelj a tünetekre, és megelőzd a nagyobb bajt!
2008.04.26. 13:48
Femina.hu