gyömbér tea hatása

Cikkek, információk gyűjteménye a gyömbér tea hatásával kapcsolatban.

Szilveszter Pesten és Budán
 (A nyitókép illusztráció. Forrás a linkre kattintva látható!)     Most, hogy túlestünk a nagy karácsonyi akadályversenyen, ideje elkezdeni a szilveszteri buli szervezését - ha még nem történt volna meg. Én sajnos nem vagyok elég előrelátó, nagyjából ilyenkor szokott eszembe jutni, hogy azért mégis el kéne menni valahova... Mivel túl vagyok életem bulizós korszakán, leginkább az érdekel, hol, milyen vacsoramenüt kínálnak, és ha marad bennünk szufla, tartalékban jól jön egy-két kötetlenebb, nyilvános buli, ahová még egy pezsgőre, táncra betérhet az ember. Íme, az idei választék, ahol szerintem méltóképpen búcsúztathatjuk az óévet:     Vacsora:             Pierrot / Budai Vár     MENÜ ÉS BORSOR     Amuse bouche: fürjtojás ”fészek” * Üdvözlő ital: Billecart Salmon Brut Reserve Tokajis kacsamáj terrin kumquat lekvárral és leveles brióssal * Demeter Zoltán, Veres Furmint 2007 - Tokaj Homár velouté ököruszállyal és simei gombával * Bakó Ambrus, A Villa Mellett, Kéknyelű 2013 - Badacsonytomaj Házi gnocchi feketegyökérrel, marinált pisztránggal és kandírozott oliválval * Cotar, Malvazija 2003 - Kras, Szlovénia Gin&Tonic hab menta granitéval Mangalica süldő gerinc lencseraguval, sültcékla salátával és szarvasgombás cider jus-vel * St. Andrea, Merengő 2006 - Eger 12 éves pecorino sajt balzsamecettel Csokoládé bavaroise sárgabarack sorbet-tel * Dobogó, 6 puttonyos aszú 2007 - Tokaj   Éjfél után a büféasztalnál: Korhelyleves, Töltött káposzta, Ásványvíz, Kávé, tea   Tel: +361/375-69-71; +3630/549-89-99 info@pierrot.hu www.pierrot.hu 1014 Budapest Fortuna u. 14. A szilveszteri menü ára: 29 500,- Ft/fő, mely magában foglalja az ételsort és a welcome champagne-t. Az ételsorhoz választható 5 tételes borsor ára: 14 700,- Ft/fő             Pest-Buda / Budai Vár       Kecskesajtos panna cotta aszaltmeggy-raguval, sült dióval vagy Borjúmáj paté brióssal, zöldalmás céklapürével   **** 5 fogás esetén választható Szarvasragu leves sült gesztenyével vagy Malac erőleves fásgaluskával, roppanós zöldséggel   **** Átvezető fogás: Erdei gombás vaddisznótarja mogyoróban forgatott grízgombóccal   **** Fogas roston őszi zöldségekkel pezsgős sabayonnal vagy Mézes-sörös báránycsülök sült túrós nudlival vagy Marha Onglet Wellington módra, merlot mártással és burgonypürével   **** Csokoládé felfújt tőzegáfonyával és vanília fagyival vagy Dió mousse tokajiban áztatott aranymazsolával   Tel.: 06-1-225-03-77, 06-30-450-0613 info@pestbudabistro.hu 1014 Budapest Fortuna u. 3. A szilveszteri szűkített á la carte menü ára 4 fogás esetén:  19 400,- Ft/fő, mely tartalmazza a négyfogásos ételsort (előétel, átvezető fogás, főétel és desszert),  ásványvizet, kávét és egy pohár Szentesi „Buborék”, Pinot Noir Rosé pezsgőt. A szilveszteri szűkített á la carte menü ára 5 fogás esetén: 20 600,- Ft/fő, mely tartalmazza a ötfogásos ételsort, ásványvizet, kávét és egy pohár Szentesi „Buborék”, Pinot Noir Rosé pezsgőt.             21 Magyar Étterem / Budai Vár     Amuse bouche: Fenyőmagos marinált lazac blini kapros túrókrémmel       **** Sült kecskesajt vörösboros meggykérmmel, diós frízsalátával vagy Kacsamáj brulée vaníliás birsamapürével, sáfrányos brióssal vagy Malackocsonya rántott borjúnyelvvel, tormával, snidlinges tejfellel       ****     5 fogás esetén választható   Szarvaserőleves sonkás derelyével vagy Vöröslencse leves konfitált sertéspofával     **** Átvezető fogás: Juhsajt rétes sütőtökös narancslekávrral     **** Bárányborda vargányás gersli rizottóval, sültpaprika habbal vagy Angus marha hátszín és sült kacsamáj zsenge zöldségekkel, szarvasgomba mártással és burgonya rétessel vagy Ropogós malaccsülök tepertős gombóccal, lilakáposzta lekvárral     ***** Fekete és fehér csokoládé soufflée csipkebogyó fagylalttal vagy Gesztenye eckler amaréna meggyel     Tel.: 06 1 202 2113, 06 30 482 5776 - info@21restaurant.hu 1014 Budapest Fortuna u. 21.   A szilveszteri szűkített á la carte menü ára 4 fogás esetén: 20 900,- Ft/fő, mely tartalmazza a négyfogásos ételsort (előétel, átvezető fogás, főétel és desszert), ásványvizet, kávét és egy pohár Szentesi „Buborék”, Pinot Noir Rosé pezsgőt.   5 fogás esetén: 22 800,- Ft/fő, mely tartalmazza a ötfogásos ételsort, ásványvizet, kávét, egy pohár Szentesi „Buborék”, Pinot Noir Rosé pezsgőt.              BALTAZÁR / Budai Vár     Amuse bouche     **** Kacsamáj carpaccio sárgabaracklekvárral és brióssal vagy Korianderes királyrák tatár     **** 5 fogás esetén választható Szarvasgombás gesztenye velouté vagy Homár rizottó  polippal és narancsos édesköménnyel     **** Duroc malactarja vargányás lencseraguval vagy Szarvasgerinc pirított diós nudlival, alma krémmel vagy Rib eye steak egészben sült héjas burgonyával és kéksajtos aiolival     **** Elődesszert: Parmezánnal pirított kukoricakrém brulée     **** Kókusz-homoktövis torta vagy Maracujás csokoládé desszert     A szilveszteri szűkített á la carte menü ára 4 fogás esetén: 20 900,- Ft/fő, mely tartalmazza a négyfogásos ételsort (előétel, , főétel, elődesszert és desszert), ásványvizet, kávét, egy pohár Szentesi ”Buborék”, Pinot Noir Rosé pezsgőt.  5 fogás esetén: 22 800,- Ft/fő, mely tartalmazza a ötfogásos ételsort, ásványvizet, kávét, egy pohár Szentesi ”Buborék”, Pinot Noir Rosé pezsgőt.  ASZTALFOGLALÁS: hello@baltazarbudapest.com * +36 1 300 7050             Arany Kaviár / Buda, I. kerület     Kulináris Sziveszteri Gourmet Vacsora Kezdés: 2014. december 31. 19 óra Szilveszteri menü 2014/2015   Arany Kaviár Welcome Koktél Amuse bouche * Osetra Kaviár Szent Jakab kagyló carpaccio, szezám, retek, gyömbér Champagne Laurent Perrier Grand Siécle * Scampi zöldalma, pisztráng kaviár, karfiol Leo Alzinger Grünervelteliner Federspiel 2013 Wachau / Ausztria * Rombuszhal csicsóka textúrák, gesztenye, licsi AZ Nektár Vióka Furmint 2008 Tokaj-Hegyalja * Kacsamáj puy-i lencse, ecetes gyöngyhagyma Masciarelli Marina Cvetic Villa Gemma Bianco 2008 Montelpulciano / Olaszország * Báránygerinc sült hagyma, vadgombák, spenót Main Divide Pinot Noir 2009 Canterbury / Új – Zéland Vagy Szarvasgerinc-és pofa cékla, sütőtök, fenyőrügy Weninger Frettner Cabernet Franc 2011 Sopron * Valhrona szőke csokoládé variációk ananász, maracuja Szarka Pince 6 puttonyos aszú 2009 Tokaj – Hegyalja Kávé vagy Tea, Szentkirályi Ásványvíz   Menü ára: 60.000 Ft/fő, amely tartalmazza a teljes menüt az italsorral, szervízdíjjal  és ÁFA-val együtt. Asztalfoglalás: reservation@aranykaviar.hu (A várható nagy érdeklődésre, illetve az alkalomra tekintettel a foglalás a teljes ár 50%-ának a Pay Pal-on történő befizetésével, átutalásával, kreditkártyás vagy a helyszínen készpénzes foglalás letételét követően válik érvényessé.)             Seasons / Pest, Liszt Ferenc tér     Francia borjútatár friss torma, tápióka, mini saláta levelek vagy Szt. Jakab kagyló sütőtök textúrákkal, édesgyökér, piemonti mogyoró   Lencsegulyás   Hosszan, lassan sült bőrös malac, parmezános ropogós burgonyapürével, narancsos karotta vagy Atlanti tőkehal, brokkolival, csicsókával, kelvirágokkal, hollandi habbal   Nápolyi citromsorbet   Sajt   Panna cotta de luxe   A vacsora ára: 11.900 Ft  - (italfogyasztás külön rendelés alapján fizetendő)   1061, Budapest, Liszt Ferenc tér 7. Asztalfoglalás: 06/1/7092468 – info@seasonsbistro.hu             Araz Étterem / Pest, Hotel Continental, Dohány utca     „A” menü:   Vaddisznópástétom feketeáfonya-zselével Szent Jakab-kagyló póréhagyma szalmán és öreg balzsamecettel    Konyakos fácánesszencia zöldséggyöngyökkel és füstölt fürjtojással Konfitált skótlazac, karamellizált kecskesajttal Majorannás mangalica java, erdei gombás batyuval és sütőtökkrémmel Étcsokoládé-variáció        „B” menü:   Tonhal carpaccio grapefruit salátával Libamáj, „au torchon” gyömbéres birs millefeuille-vel Paszternákkrémleves pirított szarvasgombás gnocchi – val, makadám dióolajjal Kardhalfilé turbolyás ratatouille-jal és homár velouté - vel Malacsült tökmagos burgonyapogácsán lilakáposzta - lekvárral és mokkamártással Levendulás karamellhab fehércsokoládé köntösben, vörösáfonya parfait-val     Ár: 120 €/ fő Időpont: 2014.december 31. 19.30 H-1074 Budapest, Dohány u. 42-44.Asztalfoglalás: +36 1-815-1100araz@araz.huwww.araz.hu     Buli (ami mindig Pesten van):               Spíler és Spíler Sanghai     1075 Budapest, Király utca 13. / Gozsdu udvar / Telefon: +36 1 878 1320 hello@spilerbp.hu AsztalfoglalásAsztalfoglalás miatt hívd a 878 13 20-as telefonszámot. Fontos információ a weboldalukról:"Nagyobb csoportos foglalást is felveszünk, de kérünk, hogy időben érkezz, mert asztalodat 10 percig tudjuk csak tartani. Ha bármi változás van a foglalásodban, kérünk, hívj minket. Ha nem érkezik meg időben mindenki az asztalhoz, 15 perc után akkor is rendelnetek kell."             Winestage Borbisztró   A hely számomra is új, de a születésnapomon már kipróbáltam: aki valójában egy baráti házibuliba vágyna, mindenképpen is menjen. Kicsi, barátságos - mind a kialakítását, mind pedig az árakat illetően. Szilveszterkor finom lencsefőzelékkel, virslivel, rengeteg szeszes itallal várják a vendégeket, akik a hatalmas partyplaccok helyett egy élhetőbb kocsmára vágynak. Asztalt foglalni nem kell!   Síp utca 5. Budapest, Hungary (30) 558 4577 http://www.winestage.hu/
12.27. 11:00
Ketcicakonyhaja.hu
 3 különleges zöld smoothie
3 különleges zöld smoothie
Böjtölőknek, diétázóknak, vagy csak úgy, vitaminpótlás gyanánt. Kávé helyett is kiváló. :) Íme néhány könnyen elkészíthető és rendkívül egészséges smoothie recept – csak dobáld az összetevőket a mixerbe, önts hozzá egy kis vizet, és készen is van! 1. Uborka, zeller és spenót smoothie hozzávalók: 1 magozott alma (héjas) 1 csésze aprított spenót fél kígyóuborka 1 zellerszár 1 kávéskanál gyömbér 1 csokor petrezselyemzöld 1 lime leve fél citrom leve 2. Zöld tea smoothie hozzávalók: 1,5 csésze zöld színű szőlő 1 csésze bébispenót 1 banán 1 csésze zöld tea 3. Kelkáposzta smoothie hozzávalók: fél csésze kókusztej 2 csésze fonnyasztott kelkáposztalevél aprítva 1,5 csésze darabolt ananász 1 érett, darabolt banán Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika
2014.11.10. 07:42
Evamagazin.hu
Napi 4 pohár fogyasztó tea, és leolvadnak a kilók - Hogy készítsd el?
A menta, a gyömbér, a citrom együtt hatásosan serkentik az emésztést, beindítják a fogyást!
2014.07.04. 19:35
Femina.hu
hirdetés
Egészséges fűszerek? Igen!
A fahéj jó hatással van a vérnyomásra, a rozmaring baktériumölő, a fokhagyma az érelmeszesedés ellenszere. Soroljuk még? Ma már természetes, hogy ételeinket különböző fűszerekkel ízesítjük. De vajon az aromájukon kívül milyen hatásuk van a szervezetünkre? A kívánt íz elérése befolyásolja csak az általunk felhasznált fűszer mennyiségét vagy figyelembe kellene vennünk a növény élettani hatásait is? Nézzünk néhány példát! Fahéj Fotó: Photl.com Amellett, hogy ínycsiklandó ízt ad például a gyümölcslevesnek vagy a szilvás lepénynek (de az itt található fahéjas almás palacsinta recept is isteni), vérnyomáscsökkentő hatással is rendelkezik. A fahéjfa (cinnamomum zeylanicum) legnagyobb exportőre Srí Lanka. Már két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukor- és a koleszterinszintet, sőt kedvezően hat a vérnyomásra is. Vigyázat! Összetevői nagy mennyiségben mérgezőek, így gyógyászati célra csak speciális, a káros anyagoktól mentes formátumban alkalmas. Fűszerpaprika Fotó: Photl.com A fűszer élénkpiros színe a likopin jelenlétét mutatja, ami egy karotinoid festékanyag. (A paradicsom színéért is felelős egyébként.) A likopin antioxidáns, s innen már érthető minden, hiszen az antioxidánsok öregedésgátló hatásáról már biztosan hallottatok. Ez nagyon jó hír, hiszen ebből egyenesen következik a jó magyaros konyha egyik alap fűszernövényének a fiatalság megőrzésében betöltött szerepe. A csípős változat ereiben és magjaiban megtalálható kapszicin fájdalom csillapító és gyulladáscsökkentő hatású. (Biztos magyar a pirospaprikád - ellenőrizd ide kattintva!) Az Éva Konyha még mindig az újságárusoknál! Katt a linkre, hogy megtudd, hol kapható a közeledben gasztronómiai különszámunk. Gyömbér Mint fűszerlevesek, gombócok, főzelékek, húsételek, sütemények ízesítője, de gazdagíthatja a forralt bor, a pálinka ízvilágát is. Készülhetnek belőle gyomornyugtató italok és sör. A világos gyömbérsör hatásos hasmenés, hányinger esetén. Kínai tengerészek is rágcsálták a gyökerét a hosszú hajóúton tengeri betegség ellen. A középkorban szexuális képességek fokozására alkalmazták.Gyökértörzse az illatos, csípős fűszer. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású, megkönnyíti az emésztést, fokozza az étvágyat. Megfázásos betegségek megelőzésére fogyasszunk gyömbérteát: hat szelet gyömbért 10 percig áztassunk 2 dl vízben, majd mézzel édesítsük. Ide kattintva azt is megtudhatod, hogyan nevelj otthon gyömbért. --pagebreak-- Fotó: Photl.comRozmaring A rozmaring (rosmarinus officinalis) már a középkori gyógynövénykönyvekben is megtalálható gyógynövény volt. Virága a tisztaság jelképe, csak szűzlányok hordhatták. Jól illik a bárány- és vadhúsokhoz, de burgonyához, gombához is kiváló. Frissítő, emésztést javító hatása révén nemcsak a májat, de az egész szervezetet is tisztítja, segít a fogyókúrázóknak, fokozza a vérellátást, serkenti az idegrendszert. Görcsoldó, baktériumölő hatású, de alkalmazható fejfájás ellen is. Illóolaja kiváló hajkondicionáló. Tea készítéshez 1 evőkanál összevágott rozmaring levelet forrázzunk le egy dl vízzel, majd 10 perc után szűrjük le. Napi legalább két csésze ajánlott. Fűszernövények - mit, hova, hogyan? Kattints!Oregánó Az oregánó (szurokfű) az élet gyógyfüve. Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést. Olajváltozata bőrbe masszírozva enyhíti az izületi fájdalmat, fokozza a vérkeringést, fertőtlenítő hatású. Tévhit azonban, hogy antibiotikum tartalma miatt a penicillin vetélytársa lenne, ugyanis ebben az esetben olyan nagy mennyiségben kellene fogyasztanunk, ami már mérgező. Magas a C-vitamin tartalma, valamint omega-3 zsírsavak is találhatók benne. Kiváló rostforrás. A pizzán kívül salátákhoz, sült húsokhoz, halakhoz adhatjuk. (A zöldfűszer-ápolás titkait ide kattintva tudhatod meg.) Fokhagyma Fotó: Photl.com Az érelmeszesedés megelőzésének leghatásosabb szere, mivel csökkenti a vérzsír és koleszterin szintjét. Értágító, vérnyomáscsökkentő hatású. A növény erőteljes illatát okozó hagymaolaj antibiotikus hatású. Fogyasztása után és másnap reggel rágcsáljunk el néhány borókabogyót, ez csökkenti a kellemetlen szagot. Aki nem tud így sem megbirkózni a szagával, de szeretne élni a kedvező hatásokkal, nyugodtan nyúljon a patikákban, gyógynövényboltokban kapható fokhagymából készült tablettákhoz: garantáltan illatmentesek. Tudj meg még többet a fokhagymáról ezen a linken. Kurkuma A gyömbérfélék családjába tartozik. Élénksárga szín jellemzi és különleges aroma. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, vércukorszint-stabilizáló, emésztést serkentő hatású. Várandós kismamák azonban ne fogyasszák, mert méhösszehúzó hatású, de pont ezért a szülést követően már jótékony hatással bír. Az indiai sáfránynak is nevezett növény betegségmegelőző, gyulladáscsökkentő hatása révén napi fogyasztásra ajánlott, különösen enyhe izületi fájdalmak esetén.
2013.10.10. 08:26
Evamagazin.hu
3 különleges zöld smoothie
Böjtölőknek, diétázóknak, vagy csak úgy, vitaminpótlás gyanánt. Kávé helyett is kiváló. :) Íme néhány könnyen elkészíthető és rendkívül egészséges smoothie recept – csak dobáld az összetevőket a mixerbe, önts hozzá egy kis vizet, és készen is van! 1. Uborka, zeller és spenót smoothie hozzávalók: 1 magozott alma (héjas) 1 csésze aprított spenót fél kígyóuborka 1 zellerszár 1 kávéskanál gyömbér 1 csokor petrezselyemzöld 1 lime leve fél citrom leve 2. Zöld tea smoothie hozzávalók: 1,5 csésze zöld színű szőlő 1 csésze bébispenót 1 banán 1 csésze zöld tea 3. Kelkáposzta smoothie hozzávalók: fél csésze kókusztej 2 csésze fonnyasztott kelkáposztalevél aprítva 1,5 csésze darabolt ananász 1 érett, darabolt banán Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika
2013.03.29. 07:52
Evamagazin.hu
Téli immunerősítő praktikák
Íme 10 hasznos tipp a betegségek megelőzésére! Már napok óta a közelgő influenzaszezonnal riogatnak a tévécsatornák híradói – állítólag két-három héten belül minket is elér a vírus, és akkor jaj annak, akinek kevésbé strapabíró az immunrendszere! Mi megpróbáljuk magunkat felvértezni a veszély ellen, hiszen ha kidőlünk, ki készíti el a magazint? :) Az alábbi tippeket, tanácsokat szakemberektől – orvosoktól, dietetikusoktól – szereztük: mi be fogjuk tartani őket. Hát ti?Szegény maci! Mi nem szeretnénk így végezni! :) Mit együnk, igyunk? "Télen hajlamosabbak vagyunk zsírosabb, vitaminokban szegényebb ételeket fogyasztani. Ráadásul kevesebb napfény ér minket, ezért fokozottabban oda kell figyelnünk a létfontosságú vitaminok és nyomelemek pótlására, hogy immunrendszerünk elég erős legyen a betegségek elkerüléséhez, legyőzéséhez” – figyelmeztet Tarnai Irén, a Budai Egészségközpont dietetikai tanácsadója. 1. Teázzunk! Fogyasszunk bőséggel a következő immunerősítő teákból: Csipkebogyó: rendkívül fontos, hogy a csipkebogyó húsát ne forrázzuk le, mert úgy elveszti értékes C-vitamin tartalmának nagy részét. Este áztassuk be hideg vízbe, reggelig hagyjuk állni, leszűrés után fogyasszuk – akár éhgyomorra is! Kellemes savanykás íze miatt különösebb ízesítést nem igényel. Gyömbér: az ázsiai csodanövény gyógyhatásairól ódákat lehetne zengeni. Mi nem csak a sushink mellé, de tea formájában is imádjuk. Egy hüvelykujjnyi gyömbérgyökeret hámozzunk meg, vágjuk fel vékony szeletekre és főzzük egy liter vízben 20 perc-fél óráig. Főzés közben kóstolgassuk, nehogy túlzottan erősre sikerüljön. Kellemes illata és enyhén csípős íze van (a chilihez hasonlóan utólag csíp:) – ízesíthetjük citrommal és mézzel. Ha lehetséges, kerüljük a fémkanál használatát ízesítéskor, mert a fém semlegesíti egyes anyagok gyógyhatását. A citromot és a mézet csak akkor tegyük bele, ha a tea kicsit már kihűlt, 40 fok felett ugyanis a méz fontos enzimjei és a citrom C-vitamin tartalma lebomlik. Hagyma: Képzeljétek, kipróbáltuk, és a hagymatea nem is olyan rossz, mint ahogy azt gondoltuk. A legfinomabb változathoz karamelizáljunk egy kanál barnacukrot, öntsük fel vízzel, forraljuk fel, majd dobáljuk bele két-három hagyma megtisztított külső héját. Pár másodperc után vegyük le a tűzről és hagyjuk állni húsz percet. --pagebreak-- 2. Együnk sok gyümölcsöt! (De tényleg!)Fotó: photl.com Állítólag a napjainkban termő gyümölcsöknek, zöldségeknek már sokkal kevesebb a vitamin- és ásványianyagtartalmuk, mint húsz évvel ezelőtt. Ezért még többet kell fogyasztanunk belőlük! Együnk almát és citrusféléket – érdemes beruházni egy citrusfacsaróba is! Négy közepes nagyságú, lédús narancsból kijön 2x3 deciliter narancslé. Jelenleg 1000 forintért árulják a különböző szuper- és hipermarketek a vödrös narancsot: egy vödör narancsból – tapasztalatunk szerint – tíz napig ihatunk naponta 2x3 deci frissen facsart narancslevet. Ez 50 forint/fő/nap. Ugye, hogy megéri? 3. Ha nincs friss, válasszuk a savanyítottat! Bizonyára ti is éreztétek már azt a gyötrő érzést, amikor csak a savanyú uborkára, káposztára, stb. tudtok gondolni, és nincs nyugtotok, amíg nem ehettek valami savanyút? Vitaminpótlásként válogassunk bátran a savanyúságok közül: közismert például a savanyú káposzta magas C-vitamin tartalma, de naponta 10-15 dkg-nál többet nem ajánlott nyersen elfogyasztani a magas konyhasó tartalma miatt. 4. Vessük be a nagyágyúkat! Fotó: photl.com Hogy melyek ezek? Szerintünk a cékla és a répa. Mindkettőt érdemes kifacsarni – a répa még facsarás után is fogyasztható, vagy reszeljük le őket nyersen salátának. A céklából isteni, testet-lelket melengető levest és – sütőtökkel párosítva – kiadós köretet is készíthetsz.5. Ha mindez nem elég... ...forduljunk bátran a táplálékkiegészítőkhöz. Szedjünk multivitamint, ha gyengének érezzük magunkat, emeljük meg napi a C-vitamin adagunkat. Remek immunerősítő még a Béres Csepp, az echinacea kivonat és a grapefruitmag kivonat. Nekünk nőknek nem szabad elfeledkeznünk a rendszeres magnézium utánpótlásról sem, keressük a magnézium és a B6-vitamin kombinációját, ma már számtalan ilyen készítmény létezik. Ne feledjük azonban, hogy ezek a készítmények önmagukban nem váltják ki a kiegyensúlyozott táplálkozást! --pagebreak-- Mit tegyünk? 6. Ki a szabadba!Fotó: Poulsen Photo; FreeDigitalPhotos.net Télen az emberek többsége (sajnos mi is), hajlamos bekuckózni, és csak akkor megy ki a jó meleg lakásból, ha nagyon muszáj. Holott ilyenkor is szükségünk van a szabad levegőre - iktassunk be legalább három félórás sétát a heti programunkba! Ilyenkor igyekezzünk a városon kívül vagy parkban sétálni, hiszen a ködös, szmogos városi levegő inkább csak árt, mint használ. 7. Mossunk gyakran kezet! Napközben rengeteg mindenhez hozzáérünk, megfogjuk a kilincset, kapaszkodót, pénzjegyeket vagy mobiltelefonunkat. Egy tanulmány, amely az influenzavírus különböző felületeken való túlélését vizsgálja, kimutatta, hogy ez a vírus a felületekre kerülve még 12-24 óra elteltével is okozhat fertőzéses megbetegedést. Ezért fontos, hogy akár a szokásosnál is gyakrabban mossunk kezet, és használjunk antibakteriális szappanokat vagy kézfertőtlenítőt. 8. Oltassuk be magunkat! Az influenzaoltást évente ismételni kell, mivel a vírus gyorsan mutálódik. Az oltást kérhetjük a háziorvosunktól vagy az erre a célra kijelölt oltópontokon. Minél gyorsabban beoltatjuk magunkat, annál jobb, mivel az immunitás kialakulásához idő kell. 9. Mozogjunk, tornázzunk rendszeresen! Fotó: photostock; FreeDigitalPhotos.net Tudjuk, ez még jó időben is nehéz, nemhogy ilyenkor, amikor öt órakor már gyakorlatilag este van. Mégis, vegyünk erőt magunkon, és válasszunk valami olyan edzésformát, ami nem csak a testünknek, de a lelkünknek is jót tesz. Menjünk zumbázni, hogy jó kedvünk legyen, jógázni, hogy levezessük a stresszt! Higgyétek el, létezik az a sport, ami képes a nektek is örömet szerezni, csak épp meg kell találni! 10. Győzzük le a fényhiányt! Télen sokan szenvednek a fényhiánytól, amin sajnos még a rendszeres séta sem segít, hisz előfordul, hogy hetekig nem látjuk a napot. Ilyenkor érdemes – szigorúan csak néhány percre – beállni a szoláriumba. Nem a barnulás a lényeg, hanem a fény: bár a szoli fénycsövei közel sincsenek olyan jótékony hatással ránk, mint a nap (D-vitamint nem szerzünk általuk), ám a hangulatunkkal csodát művelhetnek.
2013.01.18. 17:42
Evamagazin.hu
Legyél te az illatmester adventkor! 10 tipp
Karácsonyi illatvarázs természetes alapanyagokból. 1. Narancshéj a kályhán Nagyanyáink illatosító praktikájánál ma sincs egyszerűbb. Gyűjtsd össze az ünnep előtti napokban a narancsok, grépfrútok, citromok héját, és 3-4 centis darabokban terítsd szét egy keskeny fém- vagy üvegtálcán, majd az egészet helyezd el a szobai kályhán vagy fűtőtesten. Néhány órán belül kellemes citrusillat lengi be a lakást. 2. Fűszeres gyertya Régi gyertyacsonkot vágj apró darabokra, és távolítsd el belőle a kanócot. (A hobbi-boltokban kapható viaszgranulátum is megteszi.) Az egészet öntsd kisebb lábosba és olvaszd fel közepes lángon. A folyékony viaszt kábé 1,5 centi magasságig töltsd vastag falú üvegpohárba. Egy kábé 15 centi hosszú kanóc egyik végére köss csomót, a másik végét kösd egy fahéjrúdra. A pohárban lévő vékonyka viaszba helyezz apró fahéj- és szegfűszegdarabkákat, és nyomd a közepébe a kanóc csomós végét. A kanócos fahéjat tedd keresztbe a pohár peremén, és ha túl hosszú, tekercseld fel. Majd a maradék viaszból töltsd a pohárba, közben helyezz el benne néhány szem csillagánizst, végül öntsd színültig a poharat viasszal. Ha megmerevedett, tartsd forró víz alá a poharat, és a kanóchoz erősített fahéjrúdnál fogva húzd ki a gyertyát. Az egzotikus illatra talán a háromkirályok is előbújnak.--pagebreak-- 3. Gyertyavariáció Karikázz fel néhány déligyümölcsöt héjastul 1 centi vastagon. A karikákat kábé fél órára tedd be a 180 fokra beállított sütőbe, majd a kiszárított tallérokat vágd cikkelyekre. Melegíts viaszt, vékonyan béleld ki vele egy pohár falát. A lágy viaszba nyomd bele a gyümölcsdarabokat. Tegyél a pohárba kanócot, öntsd fel a viasszal. Kitűnő kontraszt lesz az ünnepi asztalon gőzölgő ételek illatához. 4. Fenyőfák és fagyöngyök Friss fenyőillat nélkül nem is igazi a karácsony. Ebben a cikkünkben öko- és illatszempontból osztályozzuk a fenyőfákat. Ha nem vagy híve a fadíszítésnek, ágakból és fagyöngyből készíts dekorációt. A sárga, piros, fehér bogyók csokorba rendezgetve, a csillárról, ablakkilincsről, függönykarnisról lelógatva a téli erdő illatát hozzák el otthonodba. 5. Gyömbéres puncs Ezért a test- és lélekmelegítőért évente tízezrek zarándokolnak Bécsbe – de otthon is megfőzheted. Nem kell hozzá más, csak fél liter vörösbor, 2 centiliter rum, 7,5 deci fekete tea, 6 deci szilvalé, 5 deka barna cukor, 2 szem szegfűszeg, 2 szem ánizs, 1 rúd fahéj, negyed kávéskanál kardamom, negyed kávéskanál őrölt gyömbér, fél kávés-kanál őrölt fahéj. Forrósítsd (ne forrald!) fel a teát a vörösborral és a cukorral. Keverd hozzá a szilvalét, a rumot, a fűszereket, és takarékon főzd még fél órát. Ha kész, töltsd csészékbe, és díszítsd ízlés szerint narancs- vagy fahéjjal.--pagebreak--6. Édes mézes Lehet, hogy a tavalyi mézeskalács-figurák még jól mutatnak a karácsonyfán, de már se ízük, se illatuk. Ha az idén is időt szánsz a sütésre, hamarosan édes-mézes illat járja át a lakást. Receptjét itt találod. 7. Vaníliás csemegék A karácsony a főétkezéseken kívül folyamatos nassolásból áll. A csipsz és a popcorn szóba sem jöhet, annál inkább a házi csemegék. Az alma szeletkéi nem barnulnak meg, ha húsos részeit vaníliás cukorral szórod meg. A fűszerek királynője, a vanília sárga darabkáival a süteményeken kívül a karácsonyi pudingot, a kalácsot, a likőröket, sőt még az illatszereket is megízesítheted. A cukros alma nemcsak finom, de illata karácsonyeste kiszökik a lakás ajtaján és órákon át ott tekereg a lépcsőházban és a gangon. 8. Sült gesztenye Az utcai sült gesztenye majszolásának is megvan a varázsa (ehetjük kesztyűvel vagy anélkül, kis stanicliból vagy kabátzsebből), de az otthoni sütés illata összehasonlíthatatlan a nagykörúti füstözönnel. Végy 1 kiló gesztenyét, mosd meg jól. A barna termések domború felét éles késsel kereszt alakban vagdosd be, s pár órára áztasd hideg vízbe. A gesztenyéket a vízből kivéve vágott felükkel felfelé tedd sütőpapírral kibélelt tepsire. Addig hagyd bekapcsolva a sütőt, amíg a vágások szétnyílnak, és a gesztenyék belsejének a teteje is szépen megpirul.--pagebreak--9. Forralt bor és szegfűszeg Nevével ellentétben a forralt bort nem szabad felforralni, mert a túlságosan felhevített ital veszít az aromájából. Négy személyre 1 liter vörösbort 5 deci vízzel, 10 deka cukorral, 1 rúd fahéjjal és 5-6 szem szegfűszeggel tegyél fel főzni közepes lángon, lassan kevergetve. Forrás előtti állapotban tegyél bele 4 citromkarikát. Szükség esetén plusz porcukorral állítsd be az ital édességét, és csészékbe öntve, forrón kínáld. 10. Sült alma Ez az illatbomba készülhet uzsonnára vagy 24-én este a pulyka mellé köretnek. Az alaprecept szerint a megmosott és megtörölgetett almákat sorakoztasd fel egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsiben. A sütőbe téve közepes hőfokon hamarosan izzadni kezdenek a gyümölcsök. Héjuk kicsit veszít a feszességéből, de ezzel egy időben karácsonyhoz méltó, mennyei illatok szabadulnak fel. A kicsit pikánsabb változatban az alma magházát vájd ki (vagy vágd ketté a gyümölcsöt), és középre tölts baracklekvárral összekevert darált diót. Ha az alma héja repedezni kezd, vedd ki a sütőből és szórd meg fahéjas porcukorral. Szöveg: Rojkó Annamária, Fotó: Reichel Tamás, Stylist: Lukász Eszter
2012.12.05. 09:49
Evamagazin.hu
Mézes-gyömbéres tea
Lassan itt vannak a hidegebb napok. Így készíthetsz egy igazán jóízű és hatékony teát torokfájás ellen. Ajándéknak is szuper. :) Hozzávalók: Kis befőttes üveg fedéllel1 citrom, szeletelve (lehetőleg bio)MézSzeletelt gyömbér (a citommal megegyező mennyiségben)(Forró víz a teához)Rakjuk az üvegbe a szeletelt citromot és a gyömbért, öntsük fel a mézzel. Rakjuk hűtőbe. Néhány nap múlva összeérik és fogyasztható. A teához 1 kávéskanállal adjunk egy csésze iható hőmérsékletűre hűtött forralt vízhez (vagy forrásban lévő vízhez, kinek hogyan tetszik jobban). A gyógyméz 2-3 hónapig eláll a hűtőben.Forrás: Horváth Éva természetgyógyász bevált receptje. Köszönjük. (a kép illusztráció)
2012.10.13. 15:34
Egeszsegmegorzes.hu
Szőlőmaggal, aloe verával és korall-kalciummal a szénanátha ellen
Egyre növekszik a szénanátha ellen küzdők között a természetes gyógymódok iránt érdeklődők száma. A hagyományos kínai orvoslásban (TCM) számos hatékony módszer ismert, mely már hazánkban is követőkre talált, így például az akupunktúra, a galagonya fogyasztása, a gyömbér-, az aloe vera- vagy a szőlőmag-kivonatot tartalmazó tea inhalálása.
2008.06.02. 10:25
Stop.hu
hirdetes
Blogok, amiket szeretünk
Minden, ami a szépségbe belefér!
Gasztronómia. Bolondulásig.
Hotel, Föld körüli pályán
Képek, hangulatok, csodák
Stílusra hangolnak
9. heti 5-ös lottószámok
  • 18
  • 19
  • 22
  • 62
  • 67
9. heti 6-os lottószámok
  • 1
  • 7
  • 33
  • 36
  • 41
  • 42
Árfolyamfigyelő / Valuta
EUR
300,4
USD
278,7
CHF
287,5
hirdetes