gyömbér tea hatása

Cikkek, információk gyűjteménye a gyömbér tea hatásával kapcsolatban.

 3 különleges zöld smoothie
3 különleges zöld smoothie
Böjtölőknek, diétázóknak, vagy csak úgy, vitaminpótlás gyanánt. Kávé helyett is kiváló. :) Íme néhány könnyen elkészíthető és rendkívül egészséges smoothie recept – csak dobáld az összetevőket a mixerbe, önts hozzá egy kis vizet, és készen is van! 1. Uborka, zeller és spenót smoothie hozzávalók: 1 magozott alma (héjas) 1 csésze aprított spenót fél kígyóuborka 1 zellerszár 1 kávéskanál gyömbér 1 csokor petrezselyemzöld 1 lime leve fél citrom leve 2. Zöld tea smoothie hozzávalók: 1,5 csésze zöld színű szőlő 1 csésze bébispenót 1 banán 1 csésze zöld tea 3. Kelkáposzta smoothie hozzávalók: fél csésze kókusztej 2 csésze fonnyasztott kelkáposztalevél aprítva 1,5 csésze darabolt ananász 1 érett, darabolt banán Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika
11.10. 07:42
Evamagazin.hu
Napi 4 pohár fogyasztó tea, és leolvadnak a kilók - Hogy készítsd el?
Napi 4 pohár fogyasztó tea, és leolvadnak a kilók - Hogy készítsd el?
A menta, a gyömbér, a citrom együtt hatásosan serkentik az emésztést, beindítják a fogyást!
2014.07.04. 19:35
Femina.hu
Egészséges fűszerek? Igen!
A fahéj jó hatással van a vérnyomásra, a rozmaring baktériumölő, a fokhagyma az érelmeszesedés ellenszere. Soroljuk még? Ma már természetes, hogy ételeinket különböző fűszerekkel ízesítjük. De vajon az aromájukon kívül milyen hatásuk van a szervezetünkre? A kívánt íz elérése befolyásolja csak az általunk felhasznált fűszer mennyiségét vagy figyelembe kellene vennünk a növény élettani hatásait is? Nézzünk néhány példát! Fahéj Fotó: Photl.com Amellett, hogy ínycsiklandó ízt ad például a gyümölcslevesnek vagy a szilvás lepénynek (de az itt található fahéjas almás palacsinta recept is isteni), vérnyomáscsökkentő hatással is rendelkezik. A fahéjfa (cinnamomum zeylanicum) legnagyobb exportőre Srí Lanka. Már két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukor- és a koleszterinszintet, sőt kedvezően hat a vérnyomásra is. Vigyázat! Összetevői nagy mennyiségben mérgezőek, így gyógyászati célra csak speciális, a káros anyagoktól mentes formátumban alkalmas. Fűszerpaprika Fotó: Photl.com A fűszer élénkpiros színe a likopin jelenlétét mutatja, ami egy karotinoid festékanyag. (A paradicsom színéért is felelős egyébként.) A likopin antioxidáns, s innen már érthető minden, hiszen az antioxidánsok öregedésgátló hatásáról már biztosan hallottatok. Ez nagyon jó hír, hiszen ebből egyenesen következik a jó magyaros konyha egyik alap fűszernövényének a fiatalság megőrzésében betöltött szerepe. A csípős változat ereiben és magjaiban megtalálható kapszicin fájdalom csillapító és gyulladáscsökkentő hatású. (Biztos magyar a pirospaprikád - ellenőrizd ide kattintva!) Az Éva Konyha még mindig az újságárusoknál! Katt a linkre, hogy megtudd, hol kapható a közeledben gasztronómiai különszámunk. Gyömbér Mint fűszerlevesek, gombócok, főzelékek, húsételek, sütemények ízesítője, de gazdagíthatja a forralt bor, a pálinka ízvilágát is. Készülhetnek belőle gyomornyugtató italok és sör. A világos gyömbérsör hatásos hasmenés, hányinger esetén. Kínai tengerészek is rágcsálták a gyökerét a hosszú hajóúton tengeri betegség ellen. A középkorban szexuális képességek fokozására alkalmazták.Gyökértörzse az illatos, csípős fűszer. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású, megkönnyíti az emésztést, fokozza az étvágyat. Megfázásos betegségek megelőzésére fogyasszunk gyömbérteát: hat szelet gyömbért 10 percig áztassunk 2 dl vízben, majd mézzel édesítsük. Ide kattintva azt is megtudhatod, hogyan nevelj otthon gyömbért. --pagebreak-- Fotó: Photl.comRozmaring A rozmaring (rosmarinus officinalis) már a középkori gyógynövénykönyvekben is megtalálható gyógynövény volt. Virága a tisztaság jelképe, csak szűzlányok hordhatták. Jól illik a bárány- és vadhúsokhoz, de burgonyához, gombához is kiváló. Frissítő, emésztést javító hatása révén nemcsak a májat, de az egész szervezetet is tisztítja, segít a fogyókúrázóknak, fokozza a vérellátást, serkenti az idegrendszert. Görcsoldó, baktériumölő hatású, de alkalmazható fejfájás ellen is. Illóolaja kiváló hajkondicionáló. Tea készítéshez 1 evőkanál összevágott rozmaring levelet forrázzunk le egy dl vízzel, majd 10 perc után szűrjük le. Napi legalább két csésze ajánlott. Fűszernövények - mit, hova, hogyan? Kattints!Oregánó Az oregánó (szurokfű) az élet gyógyfüve. Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést. Olajváltozata bőrbe masszírozva enyhíti az izületi fájdalmat, fokozza a vérkeringést, fertőtlenítő hatású. Tévhit azonban, hogy antibiotikum tartalma miatt a penicillin vetélytársa lenne, ugyanis ebben az esetben olyan nagy mennyiségben kellene fogyasztanunk, ami már mérgező. Magas a C-vitamin tartalma, valamint omega-3 zsírsavak is találhatók benne. Kiváló rostforrás. A pizzán kívül salátákhoz, sült húsokhoz, halakhoz adhatjuk. (A zöldfűszer-ápolás titkait ide kattintva tudhatod meg.) Fokhagyma Fotó: Photl.com Az érelmeszesedés megelőzésének leghatásosabb szere, mivel csökkenti a vérzsír és koleszterin szintjét. Értágító, vérnyomáscsökkentő hatású. A növény erőteljes illatát okozó hagymaolaj antibiotikus hatású. Fogyasztása után és másnap reggel rágcsáljunk el néhány borókabogyót, ez csökkenti a kellemetlen szagot. Aki nem tud így sem megbirkózni a szagával, de szeretne élni a kedvező hatásokkal, nyugodtan nyúljon a patikákban, gyógynövényboltokban kapható fokhagymából készült tablettákhoz: garantáltan illatmentesek. Tudj meg még többet a fokhagymáról ezen a linken. Kurkuma A gyömbérfélék családjába tartozik. Élénksárga szín jellemzi és különleges aroma. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, vércukorszint-stabilizáló, emésztést serkentő hatású. Várandós kismamák azonban ne fogyasszák, mert méhösszehúzó hatású, de pont ezért a szülést követően már jótékony hatással bír. Az indiai sáfránynak is nevezett növény betegségmegelőző, gyulladáscsökkentő hatása révén napi fogyasztásra ajánlott, különösen enyhe izületi fájdalmak esetén.
2013.10.10. 08:26
Evamagazin.hu
hirdetés
3 különleges zöld smoothie
Böjtölőknek, diétázóknak, vagy csak úgy, vitaminpótlás gyanánt. Kávé helyett is kiváló. :) Íme néhány könnyen elkészíthető és rendkívül egészséges smoothie recept – csak dobáld az összetevőket a mixerbe, önts hozzá egy kis vizet, és készen is van! 1. Uborka, zeller és spenót smoothie hozzávalók: 1 magozott alma (héjas) 1 csésze aprított spenót fél kígyóuborka 1 zellerszár 1 kávéskanál gyömbér 1 csokor petrezselyemzöld 1 lime leve fél citrom leve 2. Zöld tea smoothie hozzávalók: 1,5 csésze zöld színű szőlő 1 csésze bébispenót 1 banán 1 csésze zöld tea 3. Kelkáposzta smoothie hozzávalók: fél csésze kókusztej 2 csésze fonnyasztott kelkáposztalevél aprítva 1,5 csésze darabolt ananász 1 érett, darabolt banán Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika
2013.03.29. 07:52
Evamagazin.hu
Téli immunerősítő praktikák
Íme 10 hasznos tipp a betegségek megelőzésére! Már napok óta a közelgő influenzaszezonnal riogatnak a tévécsatornák híradói – állítólag két-három héten belül minket is elér a vírus, és akkor jaj annak, akinek kevésbé strapabíró az immunrendszere! Mi megpróbáljuk magunkat felvértezni a veszély ellen, hiszen ha kidőlünk, ki készíti el a magazint? :) Az alábbi tippeket, tanácsokat szakemberektől – orvosoktól, dietetikusoktól – szereztük: mi be fogjuk tartani őket. Hát ti?Szegény maci! Mi nem szeretnénk így végezni! :) Mit együnk, igyunk? "Télen hajlamosabbak vagyunk zsírosabb, vitaminokban szegényebb ételeket fogyasztani. Ráadásul kevesebb napfény ér minket, ezért fokozottabban oda kell figyelnünk a létfontosságú vitaminok és nyomelemek pótlására, hogy immunrendszerünk elég erős legyen a betegségek elkerüléséhez, legyőzéséhez” – figyelmeztet Tarnai Irén, a Budai Egészségközpont dietetikai tanácsadója. 1. Teázzunk! Fogyasszunk bőséggel a következő immunerősítő teákból: Csipkebogyó: rendkívül fontos, hogy a csipkebogyó húsát ne forrázzuk le, mert úgy elveszti értékes C-vitamin tartalmának nagy részét. Este áztassuk be hideg vízbe, reggelig hagyjuk állni, leszűrés után fogyasszuk – akár éhgyomorra is! Kellemes savanykás íze miatt különösebb ízesítést nem igényel. Gyömbér: az ázsiai csodanövény gyógyhatásairól ódákat lehetne zengeni. Mi nem csak a sushink mellé, de tea formájában is imádjuk. Egy hüvelykujjnyi gyömbérgyökeret hámozzunk meg, vágjuk fel vékony szeletekre és főzzük egy liter vízben 20 perc-fél óráig. Főzés közben kóstolgassuk, nehogy túlzottan erősre sikerüljön. Kellemes illata és enyhén csípős íze van (a chilihez hasonlóan utólag csíp:) – ízesíthetjük citrommal és mézzel. Ha lehetséges, kerüljük a fémkanál használatát ízesítéskor, mert a fém semlegesíti egyes anyagok gyógyhatását. A citromot és a mézet csak akkor tegyük bele, ha a tea kicsit már kihűlt, 40 fok felett ugyanis a méz fontos enzimjei és a citrom C-vitamin tartalma lebomlik. Hagyma: Képzeljétek, kipróbáltuk, és a hagymatea nem is olyan rossz, mint ahogy azt gondoltuk. A legfinomabb változathoz karamelizáljunk egy kanál barnacukrot, öntsük fel vízzel, forraljuk fel, majd dobáljuk bele két-három hagyma megtisztított külső héját. Pár másodperc után vegyük le a tűzről és hagyjuk állni húsz percet. --pagebreak-- 2. Együnk sok gyümölcsöt! (De tényleg!)Fotó: photl.com Állítólag a napjainkban termő gyümölcsöknek, zöldségeknek már sokkal kevesebb a vitamin- és ásványianyagtartalmuk, mint húsz évvel ezelőtt. Ezért még többet kell fogyasztanunk belőlük! Együnk almát és citrusféléket – érdemes beruházni egy citrusfacsaróba is! Négy közepes nagyságú, lédús narancsból kijön 2x3 deciliter narancslé. Jelenleg 1000 forintért árulják a különböző szuper- és hipermarketek a vödrös narancsot: egy vödör narancsból – tapasztalatunk szerint – tíz napig ihatunk naponta 2x3 deci frissen facsart narancslevet. Ez 50 forint/fő/nap. Ugye, hogy megéri? 3. Ha nincs friss, válasszuk a savanyítottat! Bizonyára ti is éreztétek már azt a gyötrő érzést, amikor csak a savanyú uborkára, káposztára, stb. tudtok gondolni, és nincs nyugtotok, amíg nem ehettek valami savanyút? Vitaminpótlásként válogassunk bátran a savanyúságok közül: közismert például a savanyú káposzta magas C-vitamin tartalma, de naponta 10-15 dkg-nál többet nem ajánlott nyersen elfogyasztani a magas konyhasó tartalma miatt. 4. Vessük be a nagyágyúkat! Fotó: photl.com Hogy melyek ezek? Szerintünk a cékla és a répa. Mindkettőt érdemes kifacsarni – a répa még facsarás után is fogyasztható, vagy reszeljük le őket nyersen salátának. A céklából isteni, testet-lelket melengető levest és – sütőtökkel párosítva – kiadós köretet is készíthetsz.5. Ha mindez nem elég... ...forduljunk bátran a táplálékkiegészítőkhöz. Szedjünk multivitamint, ha gyengének érezzük magunkat, emeljük meg napi a C-vitamin adagunkat. Remek immunerősítő még a Béres Csepp, az echinacea kivonat és a grapefruitmag kivonat. Nekünk nőknek nem szabad elfeledkeznünk a rendszeres magnézium utánpótlásról sem, keressük a magnézium és a B6-vitamin kombinációját, ma már számtalan ilyen készítmény létezik. Ne feledjük azonban, hogy ezek a készítmények önmagukban nem váltják ki a kiegyensúlyozott táplálkozást! --pagebreak-- Mit tegyünk? 6. Ki a szabadba!Fotó: Poulsen Photo; FreeDigitalPhotos.net Télen az emberek többsége (sajnos mi is), hajlamos bekuckózni, és csak akkor megy ki a jó meleg lakásból, ha nagyon muszáj. Holott ilyenkor is szükségünk van a szabad levegőre - iktassunk be legalább három félórás sétát a heti programunkba! Ilyenkor igyekezzünk a városon kívül vagy parkban sétálni, hiszen a ködös, szmogos városi levegő inkább csak árt, mint használ. 7. Mossunk gyakran kezet! Napközben rengeteg mindenhez hozzáérünk, megfogjuk a kilincset, kapaszkodót, pénzjegyeket vagy mobiltelefonunkat. Egy tanulmány, amely az influenzavírus különböző felületeken való túlélését vizsgálja, kimutatta, hogy ez a vírus a felületekre kerülve még 12-24 óra elteltével is okozhat fertőzéses megbetegedést. Ezért fontos, hogy akár a szokásosnál is gyakrabban mossunk kezet, és használjunk antibakteriális szappanokat vagy kézfertőtlenítőt. 8. Oltassuk be magunkat! Az influenzaoltást évente ismételni kell, mivel a vírus gyorsan mutálódik. Az oltást kérhetjük a háziorvosunktól vagy az erre a célra kijelölt oltópontokon. Minél gyorsabban beoltatjuk magunkat, annál jobb, mivel az immunitás kialakulásához idő kell. 9. Mozogjunk, tornázzunk rendszeresen! Fotó: photostock; FreeDigitalPhotos.net Tudjuk, ez még jó időben is nehéz, nemhogy ilyenkor, amikor öt órakor már gyakorlatilag este van. Mégis, vegyünk erőt magunkon, és válasszunk valami olyan edzésformát, ami nem csak a testünknek, de a lelkünknek is jót tesz. Menjünk zumbázni, hogy jó kedvünk legyen, jógázni, hogy levezessük a stresszt! Higgyétek el, létezik az a sport, ami képes a nektek is örömet szerezni, csak épp meg kell találni! 10. Győzzük le a fényhiányt! Télen sokan szenvednek a fényhiánytól, amin sajnos még a rendszeres séta sem segít, hisz előfordul, hogy hetekig nem látjuk a napot. Ilyenkor érdemes – szigorúan csak néhány percre – beállni a szoláriumba. Nem a barnulás a lényeg, hanem a fény: bár a szoli fénycsövei közel sincsenek olyan jótékony hatással ránk, mint a nap (D-vitamint nem szerzünk általuk), ám a hangulatunkkal csodát művelhetnek.
2013.01.18. 17:42
Evamagazin.hu
Legyél te az illatmester adventkor! 10 tipp
Karácsonyi illatvarázs természetes alapanyagokból. 1. Narancshéj a kályhán Nagyanyáink illatosító praktikájánál ma sincs egyszerűbb. Gyűjtsd össze az ünnep előtti napokban a narancsok, grépfrútok, citromok héját, és 3-4 centis darabokban terítsd szét egy keskeny fém- vagy üvegtálcán, majd az egészet helyezd el a szobai kályhán vagy fűtőtesten. Néhány órán belül kellemes citrusillat lengi be a lakást. 2. Fűszeres gyertya Régi gyertyacsonkot vágj apró darabokra, és távolítsd el belőle a kanócot. (A hobbi-boltokban kapható viaszgranulátum is megteszi.) Az egészet öntsd kisebb lábosba és olvaszd fel közepes lángon. A folyékony viaszt kábé 1,5 centi magasságig töltsd vastag falú üvegpohárba. Egy kábé 15 centi hosszú kanóc egyik végére köss csomót, a másik végét kösd egy fahéjrúdra. A pohárban lévő vékonyka viaszba helyezz apró fahéj- és szegfűszegdarabkákat, és nyomd a közepébe a kanóc csomós végét. A kanócos fahéjat tedd keresztbe a pohár peremén, és ha túl hosszú, tekercseld fel. Majd a maradék viaszból töltsd a pohárba, közben helyezz el benne néhány szem csillagánizst, végül öntsd színültig a poharat viasszal. Ha megmerevedett, tartsd forró víz alá a poharat, és a kanóchoz erősített fahéjrúdnál fogva húzd ki a gyertyát. Az egzotikus illatra talán a háromkirályok is előbújnak.--pagebreak-- 3. Gyertyavariáció Karikázz fel néhány déligyümölcsöt héjastul 1 centi vastagon. A karikákat kábé fél órára tedd be a 180 fokra beállított sütőbe, majd a kiszárított tallérokat vágd cikkelyekre. Melegíts viaszt, vékonyan béleld ki vele egy pohár falát. A lágy viaszba nyomd bele a gyümölcsdarabokat. Tegyél a pohárba kanócot, öntsd fel a viasszal. Kitűnő kontraszt lesz az ünnepi asztalon gőzölgő ételek illatához. 4. Fenyőfák és fagyöngyök Friss fenyőillat nélkül nem is igazi a karácsony. Ebben a cikkünkben öko- és illatszempontból osztályozzuk a fenyőfákat. Ha nem vagy híve a fadíszítésnek, ágakból és fagyöngyből készíts dekorációt. A sárga, piros, fehér bogyók csokorba rendezgetve, a csillárról, ablakkilincsről, függönykarnisról lelógatva a téli erdő illatát hozzák el otthonodba. 5. Gyömbéres puncs Ezért a test- és lélekmelegítőért évente tízezrek zarándokolnak Bécsbe – de otthon is megfőzheted. Nem kell hozzá más, csak fél liter vörösbor, 2 centiliter rum, 7,5 deci fekete tea, 6 deci szilvalé, 5 deka barna cukor, 2 szem szegfűszeg, 2 szem ánizs, 1 rúd fahéj, negyed kávéskanál kardamom, negyed kávéskanál őrölt gyömbér, fél kávés-kanál őrölt fahéj. Forrósítsd (ne forrald!) fel a teát a vörösborral és a cukorral. Keverd hozzá a szilvalét, a rumot, a fűszereket, és takarékon főzd még fél órát. Ha kész, töltsd csészékbe, és díszítsd ízlés szerint narancs- vagy fahéjjal.--pagebreak--6. Édes mézes Lehet, hogy a tavalyi mézeskalács-figurák még jól mutatnak a karácsonyfán, de már se ízük, se illatuk. Ha az idén is időt szánsz a sütésre, hamarosan édes-mézes illat járja át a lakást. Receptjét itt találod. 7. Vaníliás csemegék A karácsony a főétkezéseken kívül folyamatos nassolásból áll. A csipsz és a popcorn szóba sem jöhet, annál inkább a házi csemegék. Az alma szeletkéi nem barnulnak meg, ha húsos részeit vaníliás cukorral szórod meg. A fűszerek királynője, a vanília sárga darabkáival a süteményeken kívül a karácsonyi pudingot, a kalácsot, a likőröket, sőt még az illatszereket is megízesítheted. A cukros alma nemcsak finom, de illata karácsonyeste kiszökik a lakás ajtaján és órákon át ott tekereg a lépcsőházban és a gangon. 8. Sült gesztenye Az utcai sült gesztenye majszolásának is megvan a varázsa (ehetjük kesztyűvel vagy anélkül, kis stanicliból vagy kabátzsebből), de az otthoni sütés illata összehasonlíthatatlan a nagykörúti füstözönnel. Végy 1 kiló gesztenyét, mosd meg jól. A barna termések domború felét éles késsel kereszt alakban vagdosd be, s pár órára áztasd hideg vízbe. A gesztenyéket a vízből kivéve vágott felükkel felfelé tedd sütőpapírral kibélelt tepsire. Addig hagyd bekapcsolva a sütőt, amíg a vágások szétnyílnak, és a gesztenyék belsejének a teteje is szépen megpirul.--pagebreak--9. Forralt bor és szegfűszeg Nevével ellentétben a forralt bort nem szabad felforralni, mert a túlságosan felhevített ital veszít az aromájából. Négy személyre 1 liter vörösbort 5 deci vízzel, 10 deka cukorral, 1 rúd fahéjjal és 5-6 szem szegfűszeggel tegyél fel főzni közepes lángon, lassan kevergetve. Forrás előtti állapotban tegyél bele 4 citromkarikát. Szükség esetén plusz porcukorral állítsd be az ital édességét, és csészékbe öntve, forrón kínáld. 10. Sült alma Ez az illatbomba készülhet uzsonnára vagy 24-én este a pulyka mellé köretnek. Az alaprecept szerint a megmosott és megtörölgetett almákat sorakoztasd fel egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsiben. A sütőbe téve közepes hőfokon hamarosan izzadni kezdenek a gyümölcsök. Héjuk kicsit veszít a feszességéből, de ezzel egy időben karácsonyhoz méltó, mennyei illatok szabadulnak fel. A kicsit pikánsabb változatban az alma magházát vájd ki (vagy vágd ketté a gyümölcsöt), és középre tölts baracklekvárral összekevert darált diót. Ha az alma héja repedezni kezd, vedd ki a sütőből és szórd meg fahéjas porcukorral. Szöveg: Rojkó Annamária, Fotó: Reichel Tamás, Stylist: Lukász Eszter
2012.12.05. 09:49
Evamagazin.hu
Mézes-gyömbéres tea
Lassan itt vannak a hidegebb napok. Így készíthetsz egy igazán jóízű és hatékony teát torokfájás ellen. Ajándéknak is szuper. :) Hozzávalók: Kis befőttes üveg fedéllel1 citrom, szeletelve (lehetőleg bio)MézSzeletelt gyömbér (a citommal megegyező mennyiségben)(Forró víz a teához)Rakjuk az üvegbe a szeletelt citromot és a gyömbért, öntsük fel a mézzel. Rakjuk hűtőbe. Néhány nap múlva összeérik és fogyasztható. A teához 1 kávéskanállal adjunk egy csésze iható hőmérsékletűre hűtött forralt vízhez (vagy forrásban lévő vízhez, kinek hogyan tetszik jobban). A gyógyméz 2-3 hónapig eláll a hűtőben.Forrás: Horváth Éva természetgyógyász bevált receptje. Köszönjük. (a kép illusztráció)
2012.10.13. 15:34
Egeszsegmegorzes.hu
Szőlőmaggal, aloe verával és korall-kalciummal a szénanátha ellen
Egyre növekszik a szénanátha ellen küzdők között a természetes gyógymódok iránt érdeklődők száma. A hagyományos kínai orvoslásban (TCM) számos hatékony módszer ismert, mely már hazánkban is követőkre talált, így például az akupunktúra, a galagonya fogyasztása, a gyömbér-, az aloe vera- vagy a szőlőmag-kivonatot tartalmazó tea inhalálása.
2008.06.02. 10:25
Stop.hu
hirdetes
Blogok, amiket szeretünk
Minden, ami a szépségbe belefér!
Gasztronómia. Bolondulásig.
Hotel, Föld körüli pályán
Képek, hangulatok, csodák
Stílusra hangolnak
51. heti 5-ös lottószámok
  • 6
  • 7
  • 40
  • 57
  • 67
51. heti 6-os lottószámok
  • 14
  • 27
  • 28
  • 35
  • 40
  • 41
Árfolyamfigyelő / Valuta
EUR
313,8
USD
255,4
CHF
260,7
hirdetes