gluténmentes receptek

Receptek, mintaétrendek, cikkek gyűjteménye a gluténmentes étrend kialakításához.

Gyors, gluténmentes, tejmentes kókuszos puliszkasüti
Gyors, gluténmentes, tejmentes kókuszos puliszkasüti
Hozzávalók: 1 csésze kukoricadara 4 csésze víz 1 csésze kókusz 1/2 csésze teljes értékű nádcukor (ízlés szerint változtatható mennyiség) vanília 4 ek. kókuszzsír (vajjal is nagyon finom) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Elkészítése: A vizet egy nagy edénybe forrald fel. Tedd hozzá a kókuszt, vaníliát. Majd vedd kis lángra és keverd bele a kukoricadarát. Keverd folyamatosan […] A Gyors, gluténmentes, tejmentes kókuszos puliszkasüti bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
08.14. 12:46
Receptneked.hu
Gyors, gluténmentes, tejmentes kókuszos puliszkasüti
Gyors, gluténmentes, tejmentes kókuszos puliszkasüti
Hozzávalók: 1 csésze kukoricadara 4 csésze víz 1 csésze kókusz 1/2 csésze teljes értékű nádcukor (ízlés szerint változtatható mennyiség) vanília 4 ek. kókuszzsír (vajjal is nagyon finom) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Elkészítése: A vizet egy nagy edénybe forrald fel. Tedd hozzá a kókuszt, vaníliát. Majd vedd kis lángra és keverd bele a kukoricadarát. Keverd folyamatosan […] A Gyors, gluténmentes, tejmentes kókuszos puliszkasüti bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
08.14. 12:46
Receptneked.hu
Így használd a mandulalisztet!
Így használd a mandulalisztet!
Az elmúlt években a sütést és a főzést már a különféle lisztek variálásával is színesebbé tehetjük. A számos új lehetőség közül a mandulalisztet kétségkívül érdemes kipróbálni, hiszen nemcsak sokoldalúan felhasználható, de gluténmentes is. A Így használd a mandulalisztet! bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
08.11. 15:04
Receptneked.hu
hirdetés
Így használd a mandulalisztet!
Így használd a mandulalisztet!
Az elmúlt években a sütést és a főzést már a különféle lisztek variálásával is színesebbé tehetjük. A számos új lehetőség közül a mandulalisztet kétségkívül érdemes kipróbálni, hiszen nemcsak sokoldalúan felhasználható, de gluténmentes is. A Így használd a mandulalisztet! bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
08.11. 15:04
Receptneked.hu
Sárgarépás, gyömbéres, szezámos tészta
Sárgarépás, gyömbéres, szezámos tészta
Hozzávalók: 3 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír) 400 g sárgarépa csipet asafoetida (más néven hing, de akár el is hagyható) 6 cm-es gyömbér darab 1 tk őrölt koriander 5 ek szezámmag só víz 250 g tészta (gluténmentes diétában gm tészta) Elkészítése: A szezámmagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre. A sárgarépákat […] A Sárgarépás, gyömbéres, szezámos tészta bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
08.04. 07:12
Receptneked.hu
Sárgarépás, gyömbéres, szezámos tészta
Sárgarépás, gyömbéres, szezámos tészta
Hozzávalók: 3 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír) 400 g sárgarépa csipet asafoetida (más néven hing, de akár el is hagyható) 6 cm-es gyömbér darab 1 tk őrölt koriander 5 ek szezámmag só víz 250 g tészta (gluténmentes diétában gm tészta) Elkészítése: A szezámmagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre. A sárgarépákat […] A Sárgarépás, gyömbéres, szezámos tészta bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
08.04. 07:12
Receptneked.hu
A gluténmentes étrend cukorbetegséget okozhat
Nagyot futott az elmúlt években a gluténmentes diéta: olyan sokan hódolnak ennek, hogy az ilyen, speciális alapanyagok és receptek valósággal elárasztották az internetet. Egy harvardi kutatás szerint azonban nem árt vigyázni: a gluténmentes étrend hosszútávon ugyanis 2-es típusú cukorbetegséget okozhat.
2017.05.26. 14:26
Egeszsegmagazin.com
Kókuszos grízpuding vaníliával
Kókuszos grízpuding vaníliával
Hozzávalók: 400 ml kókusztej 6 ek búzadara (gluténmentes változatban hajdinagríz) 1 ek kókuszcukor csipet vanília Elkészítése: A kókusztejet tedd egy edényben a tűzre, tedd bele a kókuszcukrot és a vaníliát, majd forrald fel. Amikor felforrt, tedd hozzá apránként a grízt és keverd csomómentesre. 5 percig keverd folyamatosan, addigra a gríz megfő. Ha a folyósabb állagot […] A Kókuszos grízpuding vaníliával bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2017.05.15. 06:37
Receptneked.hu
Frankfurti leves újraértelmezve
Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 nagyobb burgonya majoránna só bors fokhagyma petrezselyemzöld kókuszzsír a tetejére 1 pár virsli (leget gluténmentes is) Elkészítése: A finomra vágott vöröshagymát a kókuszzsír felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk, beletesszük a megmosott, felszelt kelkáposztát […] A Frankfurti leves újraértelmezve bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2017.02.01. 10:15
Receptneked.hu
Padlizsán cordon bleu
Hozzávalók: 2 padlizsán 4 szelet sajt 4 szelet sonka 2-3 tojás só rizsliszt zabpehely (gluténmentes) a sütéshez: kókuszzsír vagy pálmaolaj 1 doboz kukorica 1 doboz főzőtasakos köles (2*125 g) Elkészítése: A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. Egy tányérba rizslisztet, egybe felvert tojást, sóval ízesítve, a harmadikba pedig zabpelyhet készítünk. Két szelet padlizsán közé egy-egy […] A Padlizsán cordon bleu bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2017.01.25. 06:28
Receptneked.hu
hirdetés
Aszalt áfonyával töltött pulykamell
Hozzávalók: 8 szelet pulykamellfilé 1 cs aszalt vörösáfonya (100 g) 1 tk só 1 mk fehérbors A panírozáshoz: finomliszt (esetleg rizsliszt) 2-3 tojás kb 20-25 dkg gm (gluténmentes) zsemlemorzsa A sütéshez: étolaj (ha fogyókúrázol pálmaolaj vagy kókuszzsír) Elkészítése: A pulykamelleket sózzuk, borsozzuk, vékonyra kiklopfoljuk. Mindegyik szeletre 5-6 szem aszalt áfonyát fektetünk, a széleit behajtjuk, majd […] A Aszalt áfonyával töltött pulykamell bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2017.01.20. 05:57
Receptneked.hu
Gluténmentes kókuszos-csokis muffin
Hozzávalók: 1 csésze quinoa liszt 1 csésze hajdina liszt 1 csésze datolyacukor (teljes értékű nádcukrot is használhatsz helyette) 3 ek lenmagliszt 3 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna 1/4 tk vanília 1/3 csésze kókuszolaj 4 ek kakaó (cukrozatlan jó minőségű) 1/2 csésze kókuszreszelék 1,5 csésze víz Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Elkészítése: Egy tálban keverd össze a […] A Gluténmentes kókuszos-csokis muffin bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.12.27. 07:32
Receptneked.hu
Gluténmentes karácsonyi linzertál
Hozzávalók: 28 dkg rizsliszt 10 dkg porcukor 10 dkg darált dió 25 dkg vaj/margarin 1 db tojás Továbbá: porcukor baracklekvár eperlekvár 1 tábla gluténmentes étcsoki díszítő cukor különböző kiszúrók Elkészítése: A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük, majd 3 részre osztjuk, az első 1/3-ot kinyújtjuk, cakkos szélű kiszúróval kiszúrjuk, úgy […] A Gluténmentes karácsonyi linzertál bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.12.25. 14:05
Receptneked.hu
Magok a konyhában – és ami mögötte van
Mindenekelőtt a régóta várt és vágyott örömhírrel kezdem: megjelent a Magok a konyhában című szakácskönyvem első kötete, a Hüvelyesek.   A MAGOK A KONYHÁBAN könyvsorozat a tudatos táplálkozás fontos alappilléreit, a hüvelyeseket, az olajos magvakat és a gabonaféléket, illetve „álgabonákat” helyezi új megvilágításba. A kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend nem képzelhető el nélkülük, emellett fontos összetevői a cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedők, a laktóz- vagy gluténmentes étrendet követők diétájának is.   Ennek ellenére mindhárom könyvben szerepelnek húsos fogások, hiszen az egészséges étrend nem a húst mellőzők kiváltsága, nem kell feltétlenül lemondani róla. Az egyes alapanyagok természetes gyógyhatásának tudatos alkalmazásával egyéni szinten meg tudjuk teremteni táplálkozásunk egyensúlyát, mely jól-létünk, egészségünk alapja - ehhez nyújt útmutatást a készülő három részes sorozat, melynek első kötete a hüvelyesek szerepét tisztázza a korszerű táplálkozásban.   A bab, borsó, lencse nem szorulnak bemutatásra, hiszen hosszú ideje alapvető népélelmezési cikknek számítanak. De a szója vagy a csicseriborsó (bár népszerűségük egyre nő), nem általánosan ismert alapanyagok, a mungóbab konyhai felhasználásáról pedig még ritkábban esik szó.   A népszerű hüvelyesek jelentősége is túlmutat a hagyományokon, hiszen összetételüknél fogva változatosan felhasználhatók különféle diétákban: kiváló húspótlók, sőt esetenként a gabonafélék helyettesítésére is tökéletesen alkalmazhatók, így a korszerű, egészségtudatos táplálkozás fontos alapanyagai. Nyáron konyhakerti, frissen szedett formájukban élvezhetjük őket, télen a szárított hüvelyesek gazdagítják étrendünket – a csíráztatott takarmánybabok pedig nélkülözhetetlen tél végi vitamin- és ásványianyag-források.   Ez a könyv azért íródott, hogy bemutassa e termények másik arcát, így ajánlva őket a reformtáplálkozás követőinek, emellett felhasználásukkal változatos megoldásokat mutasson a hagyományos ételek kedvelőinek is.   Egy könyv megjelenése kapcsán, az elkészült anyag méltatását követően felvetődik a kérdés: hogy jött létre? Mert a könyvkészítés nem a nyomdában indul el, és nem is a tördelő számítógépén, hanem valamikor sokkal korábban, egy gondolattal. Aztán sok munka, tudatos keresés, tanulás, majd a szerencse és néhány véletlen találkozás kapcsán létrejön a MŰ, ami a nyomdából kikerülve önálló életre kel, a készítők feladata pedig, hogy jó szülőként egyengessék az útját.   Ez hogy zajlik a gyakorlatban?   Sokszor megkérdeztem ezt a magamtól is, mert különösen a szakácskönyvek esetében sok lehetséges megvalósulási útvonal képzelhető el. Maradjunk a saját példámnál: az első könyvem (Receptek a Két cica konyhájából) 2013 karácsonyára jelent meg, és a blog első három évének legsikeresebb receptjeit tartalmazta egy további 50 receptből álló, kifejezetten erre a célra készült válogatással együtt. Ezt egy tematikus munka követte 2014-ben, melyet egy kiadó felkérésére készítettem (Bodza a konyhában és a házi patikában). Mivel szűkebb pátriámhoz, Győr-Sopron megyéhez való kötődésem miatt állandó rovatom van a Kisalföld napilap Gasztro magazinjában, 2015-ben engem bízott meg a kiadó vezetése, hogy megírjam immár hagyományos, XVI. szakácskönyvüket, melynek témája a világkonyha, címe pedig A nagyvilág konyhái volt.   A Magok a konyhában teljesen másképp született, és azt gondolom, ez az út, melyet minden könyvnek be kellene járnia a megvalósulás előtt. 2014-ben kezdtem el írni, azon a héten, mikor 25 év után kiköltöztem Budapestről a Dunakanyarba. A sok stressz, pakolás intézkedés és a korábbi életem felszámolása eléggé megviselte az egészségemet is, ezért a táplálkozásomat is át kellett alakítani a regenerálódás érdekében (inzulinrezisztencia, vastagbélgyulladás, krónikus hörghurut volt a kiinduló állapot). Emiatt az első fél évben nem nagyon mentem Budapestre, itthonról dolgoztam és beleástam magam a gyógyító táplálkozás rejtelmeibe, közben pedig új alapanyagokkal és receptekkel kísérleteztem.   A helyzet lassan, de határozottan javulni kezdett, én pedig egyre lelkesebben variáltam a különféle hüvelyeseket, olajos magvakat, gabonaféléket és álgabonákat. Kísérleti szinten számtalan recept született, 292 került lejegyzésre 7 hónapon belül – ezekkel kezdtem tematikusan dolgozni. Mindegyik témához összeállítottam az adott termények tápanyag összetételét, gyógyhatását, és leírtam azokat az előkészítési eljárásokat is, melyek megkönnyítik használatukat a hétköznapokban. Így további egy év alatt készült el a három könyv, egyenként 66 recepttel.   Ez volt az a pont, amikor gondolhattam arra, hogy ezek könyv formájában napvilágot lássanak. Közben (mint mindig) figyeltem a könyvpiacot, az ételfotózási trendeket, és rájöttem egy fontos dologra: ezeknek az ételeknek a fényképezéséhez valami egészen mást kell kitalálni, mint ahogy korábban dolgoztam, és ahogy a most divatos szakácskönyvek készülnek. Ezek egyszerű, nem hivalkodó ételek, és egy „túltolt” styling, a sok kellék mellett nem érvényesülnek. Ezen a ponton segített be először Véletlen barátom: megláttam a FB-on néhány fotót egy étkészletről, ami megtestesítette mindazt, amit el sem tudtam képzelni korábban. Minimalista, csodás formavilágú, letisztult tárgyak voltak, melyekben csodásan érvényesültek a bennük tálalt ételek. A fotót elmentettem, utánanéztem, ki készítette Őket. Majd a sors úgy hozta, hogy rövidesen egy karácsonyi rendezvényen (már 2015 novemberében járunk) Gerlai Tibor barátom, a Manzárd Café és a MagyART főszerkesztője bemutatott Antal Balázs tárgytervező iparművésznek, akinek a diploma tárgyait kinéztem magamnak korábban.   Nagy egymásra találás volt: a beszélgetést követően tudtam, hogy nemcsak a tárgyakra, Balázsra személyesen is szükség van a könyv elkészítéséhez. Miért egy olyan emberre, aki csak teát tud főzni, és egy szendvicsen kívül még nem tálalt semmit soha életében? Nos, ezért. Mert nem szakácsként, hanem vizuális művészként kezeli az ételeket. Játszik velük, kísérletezik, és ebben nem determinálja holmi főzni tudás vagy más konyhai alapismeretek.   Mivel a kezdetek óta Tóth Milánnal fotózom, a végső döntésben fontos szerepe volt annak, vele hogy tudnak egymásra hangolódni. Mivel a „vizuális szakkör” automatikusan megalakult, már tényleg csak a kiadó hiányzott.   Erről beszéltem egy régi barátomnak, Einspach Csabának, aki informatikával foglalkozik, de ismert egy kiadót – így kerültem kapcsolatba Széplaki Péterrel és a BOOOK Kiadóval, akik első látásra beleszerettek az anyagba, és a könyv elindult a csodás megvalósulás útján. A vizuális szekcióhoz Sólymos Ágnes grafikus csatlakozott, akinek Balázshoz hasonlóan ez volt az első könyve, és tényleg minden tudását és tehetségét beleadta a munkába, és olyan csodás könyvet tervezett, amit el sem tudtam volna képzelni.   Bennem sok kérdés volt az anyag gasztronómiai és dietetikai értékét illetően, ezeket Bereznay Tamás, az ismert séf és Török Eszter dietetikus, mint szakértők oszlatták el, és belevágtunk a Nagy Könyvprojektbe. Maga a fotózás meglepően rövid ideig, nettó 3 munkanapig tartott: ez nem jöhetett volna létre precíz, okos, gyors és pontos asszisztensem, Csorba Orsolya segítsége, és a MIELE tökéletesen felszerelt konyhája nélkül.   A kiadó részéről a vizuális munkát Földi Hajni művészeti vezető, a technikai megvalósítást Watzker Éva koordinálta: így a kezdetektől számított két év után jelent meg az első kötet, mellyel mindannyian elégedettek és boldogok vagyunk, én pedig ezúton is köszönöm minden közreműködőnek az odaadását és a közös munkát.   Talán úgy tűnik, itt az írás végén elkezdtem az Oscar átadáson érezni magam, de nem baj: egymás munkájának elismerése, az együttműködés fontosságának hangsúlyozása és nem utolsó sorban a hála teszi fel a koronát a közös munkára.   Az már csak hab a tortán, hogy 2016-ot az ENSZ is a hüvelyesek nemzetközi évének jelölte ki.   Boldog vagyok, hogy a hosszan rendszerezett, letisztult gondolatok hozzájuk méltó külsőségek mellett láttak napvilágot, és – bár egy szakácskönyv sokféleképpen jöhet létre – azt gondolom, optimális esetben így kell történnie.   Ps.: A receptek hatékonyságáról csak annyit: mire a kézirat első verziója elkészült, teljesen meggyógyultam.   A könyv kedvezményesen megrendelhető a BOOOK Kiadó weboldaláról ITT.   Ha nyerni szeretnél egy példányt, kattints a Két cica konyhája FB oldalára, és vegyél részt a játékban ITT.  
2016.07.12. 10:28
Ketcicakonyhaja.hu
Gyors, élesztőmentes cukkinis pogácsa
Hozzávalók: 40 dkg graham liszt (gluténmentes változatban én hajdinalisztet használok ) 10 dkg zabpehely (gluténmentes diétában gluténmentes zabpehely) 1 csomag sütőpor 4 ek szezámmag (vagy vegyes magvak ) 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír) 1 cukkini 1 tk pirospaprika só víz Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Elkészítése: Tedd a hozzávalókat egy tálba és jól keverd össze. […] A Gyors, élesztőmentes cukkinis pogácsa bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.07.07. 10:50
Receptneked.hu
Gyors, élesztőmentes cukkinis pogácsa
Hozzávalók: 40 dkg graham liszt (gluténmentes változatban én hajdinalisztet használok ) 10 dkg zabpehely (gluténmentes diétában gluténmentes zabpehely) 1 csomag sütőpor 4 ek szezámmag (vagy vegyes magvak ) 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír) 1 cukkini 1 tk pirospaprika só víz Elkészítése: Tedd a hozzávalókat egy tálba és jól keverd össze. Majd annyi vizet tegyél […] A Gyors, élesztőmentes cukkinis pogácsa bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.06.28. 14:33
Receptneked.hu
Gluténmentes almás pite
Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg Hadarik Rita linzer/pite alap lisztkeverék 5 dkg cukor 6 g sütőpor 18 dkg vaj 1 db tojás 5 dkg tejföl A töltelékhez: 1 kg alma-tisztítva-reszelve 5 dkg kókuszvirág cukor 2 tk fahéj A forma kikenéséhez: vaj rizs liszt A tetejére: szeletelt mogyoró porított kókuszvirág cukor Elkészítése: Az almát megpároljuk hozzáadjuk a […] A Gluténmentes almás pite bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.06.27. 07:07
Receptneked.hu
Gluténmentes, cukormentes meggyes muffin
Hozzávalók: 1 csésze hajdinaliszt (púposan) 1 kis zacskó kókuszkrém (rapunzel) 1/2 zacskó sütőpor vanília 1/4 csésze datolyacukor (ha nagyon édesszájú vagy lehet 1/2 csésze is) 1 ek kókuszreszelék 1 púpos ek. kókuszzsír 8 dkg meggy vagy ízlés szerint Elkészítése: Tedd a száraz hozzávalókat egy tálba – hajdinaliszt, datolyacukor, sütőpor, vanília, kókusz – és keverd jól […] A Gluténmentes, cukormentes meggyes muffin bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.06.25. 11:21
Receptneked.hu
Vegán, gluténmentes áfonyás házi fagylalt
Hozzávalók: 30 dkg áfonya 3 ek. datolyaszirup (méz vagy nádcukor) 1 fél citrom leve 3 dl kókusztej vanília Elkészítése: Mosd meg az áfonyát. Egy edényben keverd habosra a kókusztejet, majd lassabb fokozaton keverve add hozzá az áfonyát, datolyaszirupot, vaníliát. A fagyit teheted pohárba vagy valamilyen jégkrémformába és pálcikát is tehetsz bele. Tedd a fagyasztóba és […] A Vegán, gluténmentes áfonyás házi fagylalt bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.06.14. 12:13
Receptneked.hu
Gluténmentes zöldségfasírt sütőben sütve
Hozzávalók: 2 szál sárgarépa 2 kisebb cukkini 12 nagy ek zabpehely (gluténmentes diétánál gluténmentes zabpehely) 12 nagy ek csicseriborsóliszt 10 ek víz 2 ek ghí (kókuszzsírt vagy bármilyen zsiradékot használhatsz helyette) egy csipet aszafoetida (egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni) só bors kurkuma petrezselyem Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Elkészítése: A répát és a cukkinit […] A Gluténmentes zöldségfasírt sütőben sütve bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.06.13. 11:02
Receptneked.hu
Zsanee gluténmentes kedvence
Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé só, oregánó, bazsalikom, bors csirkemell sonka bacon parmezán sajt 1 kg burgonya margarin paradicsom Elkészítése: A csirkemellt felszeleteljük, ízesítjük egy kis sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd egy kis olajon elősütjük és egy ki margarinozott jénaiba rakjuk őket! Sonkával, baconnel, paradicsom karikákkal jól megpakoljuk és reszelt füstölt parmezánnal lefedjük, majd […] A Zsanee gluténmentes kedvence bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.04.23. 13:05
Receptneked.hu
Lisztmentes csokitorta eperrel
Hozzávalók: 6 db tojás 10 dkg nyírfacukor 10 dkg étcsoki (olvasztva) 15 dkg darált mandula 5 ek langyos víz 3 ek kakaópor 1 csomag sütőpor(gluténmentes) 10-15 dkg eper Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a cukor nagyobbik részét a fehérjébe öntjük és habosra verjük. A cukor kisebbik felét a sárgájákhoz keverjük míg ki nem világosodik. A mikroba […] A Lisztmentes csokitorta eperrel bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.04.23. 11:36
Receptneked.hu
Pizza-nyuszi
Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg gluténmentes lisztkeverék 1 kk só szőlőmagolaj 1 cs szárított élesztő 4 dl víz Feltéthez és a díszítéshez: sűrített paradicsom sonka tojás sajt oregánó bazsalikom sárgarépa bazsalikom só Elkészítése: A tészta hozzávalóiból pizzatésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük, majd két egyforma kerek lapot nyújtunk. Elősütjük, egyik egészben marad, az lesz a fej, a másikból, […] A Pizza-nyuszi bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.04.18. 13:16
Receptneked.hu
Zabkeksz
Hozzávalók: 10 dkg méz/mézpótló cukorbetegek számára 15 dkg margarin (tejmentes) 10 dkg diabetikus étcsokoládé 10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt 15 dkg gluténmentes zabpehely 1 kk fahéj 0,5 kk szódabikarbóna 1 csipet adalékmentes só Elkészítése: A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A zabpehelylisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A margarint, a […] A Zabkeksz bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.04.05. 19:05
Receptneked.hu
Duplán csokis gluténmentes keksz
Hozzávalók: 205 g gluténmentes lisztkeverék 50 g porcukor 80 g puha vaj 1 közepes tojás 50 g gluténmentes étcsokoládé 5 g vaníliás cukor (0,5 csomag) 3 g sütőpor  (1 tk) olvasztott csoki (csurgatáshoz) Elkészítése: A puha vajat kikeverjük a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztkeveréket, az apróra vágott étcsokoládét […] A Duplán csokis gluténmentes keksz bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.03.22. 13:45
Receptneked.hu
Zöldséges polenta pizza (gluténmentes)
Hozzávalók: 15 dkg kukoricadara 1 liter víz só 4 dkg apróra vágott szárított aszalt paradicsom 1 cukkini 1 paprika 1 ek szárított oregánó (vagy bazsalikom ízlés függvénye) 3 ek vaj (vagy kókuszzsír vegán változatban) bors Tetejére: 250 g mozzarella Elkészítése: A zöldségeket mossuk meg és vágjuk fel apróra. A vizet forraljuk fel a sóval, majd […] A Zöldséges polenta pizza (gluténmentes) bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.03.21. 09:12
Receptneked.hu
Gluténmentes mazsolás muffin
Hozzávalók: 1 és 1/2 csésze rizsliszt 3/4 csésze csicseriborsóliszt 1 és 1/2 tk szódabikarbóna 1 és 1/4 bögre víz 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír, vagy olaj) csipet só 1/2 tk citrom leve 1/4 csésze datolyaszirup (vagy 5-10 dkg finomítatlan nádcukor) fahéj vanília rúd kikapart magjai 1 csésze mazsola Elkészítése: A mazsolát áztassuk be langyos […] A Gluténmentes mazsolás muffin bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2016.02.29. 12:55
Receptneked.hu
Kakukkfüves, fokhagymás perecek (gluténmentes)
Hozzávalók: 15 dkg rizsliszt (nem gluténmentes változatban finomliszt) 5 dkg kukoricaliszt 1 mk sütőpor 1 tk só 5 dkg libazsír (ettől lesz igazán omlós és ízletes-, de helyettesíthető 8 dkg vajjal) 2 ek tejföl 1 tojás 1 gerezd fokhagyma (reszelve) 6-8 ág kakukkfű leszedett levelei frissen őrölt bors, ízlés szerint Kenéshez: 1 tojás kb. 1 […] A Kakukkfüves, fokhagymás perecek (gluténmentes) bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.10.16. 12:28
Receptneked.hu
Reform gombaleves
Hozzávalók: 40 dkg barna csiperke gomba 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 ek kacsazsír 2 ek gluténmentes lisztkeverék 2 liter hús-, vagy zöldség alaplé 1 kis csokor petrezselyemzöld ízlés szerint só frissen őrölt színes bors kakukkfű chili fűszerpaprika Elkészítése: A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a kacsazsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, […] A Reform gombaleves bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.10.06. 07:24
Receptneked.hu
Kedvenc reggelink, tízóraink és uzsonnánk – receptötletek
Előfordul, hogy fejtörést okoz, hogy mit együnk és/vagy adjunk a családnak reggelire, tízóraira vagy uzsonnára – hogy az finom, laktató, egészséges és változatos is legyen. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár kedvencet segítségképpen, de a finom receptek előtt azonban vegyünk át néhány általános tanácsot, amelyeket érdemes szem előtt tartani, saját és családunk egészségének megőrzése érdekében: Törekedjünk rá, hogyha kenyeret, pékárut fogyasztunk, akkor az lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből (pl.: rozs, durum, tönköly) készüljön a fehér finomliszt helyett. Idényzöldségeket és -gyümölcsöket fogyasszunk minél többet napi szinten, ha nem is biót, de lehetőleg ellenőrzött forrásból származót. Segítségükkel nélkülözhetetlen vitaminokkal láthatjuk el szervezetünket. A finomított fehér cukrot, a margarint és az olajban sült fogásokat lehetőség szerint kerüljük, vagy csak nagyon ritkán fogyasszuk. Igyunk meg napi több liter szénsavmentes, lehetőleg lúgos vizet, vagy gyógyteát, esetleg 100%-os gyümölcs- és zöldséglevet. Napi 4-5 dkg magvat is érdemes elrágcsálni. Kedvenc reggeli ötleteink 1.     Mazsolás és almás zabkása A zabkásának rengeteg jótékony hatása ismert. Lassan felszívódó, gluténmentes szénhidrátról van szó, ami magas rosttartalma miatt jó hatással van az emésztésre, nyugtatja a gyomrot, a beleket.  Hozzávalók: 1 pohár/2 dl zabpehely 2 pohár víz mazsola és alma ízlés szerint mokkáskanálnyi fahéj mokkáskanálnyi kókusztejpor méz Elkészítés: A zabpelyhet sűrűn kevergetve szárazon átforrósítjuk. Amikor illatozni […]
2015.09.30. 10:47
Lifemagazin.hu
Gluténmentes szivárvány torta
Hozzávalók: Piskóta: 10 tojás 10 ek rizsliszt 10 ek cukor 0,5 csomag sütőpor színező/ételfesték Krém: 300 g joghurt 3 dl habtejszín 1 csomag zselatin habfixáló (cukrászhab esetén ez elhagyható) Díszítés: fondant m&m’s gm oreo keksz Elkészítése: Piskóta készítése: A tojásfehérjét és a sárgáját külön választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, […] A Gluténmentes szivárvány torta bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.08.05. 07:16
Receptneked.hu
Meggyes-mákos cukkini kocka (gluténmentes)
Hozzávalók: 4 tojás 20 dkg paleo sütemény liszt 40 dkg cukkini durvára reszelve 20 dkg darált mák 10 dkg kókuszvirág cukor 1 citrom reszelt héja 2 tk szódabikarbóna 4 dkg kókuszolaj (olvasztva) 25 dkg meggy (magozva) Elkészítése: A tojást, a cukrot és a kókuszolajat kikeverjük, belekerült a reszelt citromhéjat is. A lisztet összekeverjük a mákkal […] A Meggyes-mákos cukkini kocka (gluténmentes) bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.07.15. 11:59
Receptneked.hu
Kókuszcsók (tej-, tojás- és gluténmentes)
Hozzávalók: 5 dkg kókuszliszt 1 bögre kókuszreszelék (2,5 dl) 2 dl kókusztej 1 dl víz 4 ek fruktóz 1 tk vanília kivonat 1 csipet só 5 dkg étcsokoládé 1 dkg vaj (mogyorónyi) Elkészítése: Egy lábasba először belerakjuk a száraz hozzávalókat (azaz a kókuszlisztet, a reszeléket, a sót és a gyümölcscukrot), kicsit összekeverjük. Ezután mehetnek hozzá […] A Kókuszcsók (tej-, tojás- és gluténmentes) bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.05.28. 13:39
Receptneked.hu
Az 5 kedvenc egészséges szakácskönyvünk
Van köztük gluténérzékenyeknek, diétázóknak és főzelékimádóknak való is.1. Olivia Dupin: Egészségesen, gluténmentesen – Kézikönyv kezdőknek a gluténmentes diéta és életmód könnyed bevezetéséhez A szerző maga is gluténérzékeny, ezért jól tudja, hogy egy receptgyűjtemény kevés annak, akinek egy allergia miatt kell átalakítania táplálkozási szokásait. A könyv első része ezért egy hasznos kalauz, amelyben ismerteti a glutén veszélyeit, az általa okozott tüneteket, felsorolja a kerülendő ételeket, útmutatást ad ahhoz, mire figyeljünk az iskolai menzán, az éttermekben vagy készételek vásárlásakor, és mi legyen otthon a gluténmentes kamrában. A második rész 100 receptet tartalmaz: a gusztusos ételekhez nem kellenek olyan különleges hozzávalók, amiért le kell járnunk a lábunkat vagy kajtatnunk a webáruházak kínálatát, és nem a glutént tartalmazó ételek utánzatai akarnak lenni, hanem önmagukban is értékes, tápláló alternatívák. Nemcsak gluténérzékenyeknek ajánljuk, hanem azoknak is, akik egyszerűen egészségesen szeretnének étkezni. Synergie Publishing, 2014, 5990 Ft (Kedvezményesen is beszerezhető) Még több infó...Gluténmentes receptek az evamagazin.hu oldalon is... kattints!2. Erin Quon – Briana Stockton: Éltető levek (Több mint 90 energetizáló, tápláló, méregtelenítő zöldség- és gyümölcslé) Az első hozzávaló, ami a könyv mellé szükséges, egy gyümölcscentrifuga. Ezen kívül csak friss gyümölcsöket és zöldségeket kell rendszeresen beszereznünk, és a könyv segítségével akár egész nyáron át minden nap más levet próbálhatunk ki, hogy felturbózzuk vitaminbevitelünket. A szerzők négy csoportba sorolták receptjeiket: energetizáló, tápláló, méregtelenítő és egészségvédő levek között keresgélhetünk. Remek inspiráció azoknak, akik színesíteni szeretnék az étrendjüket, de akár egy tisztítókúrához is hasznos lehet. Kossuth Kiadó, 2015, 3990 Ft (Kedvezményesen is beszerezhető) Még több infó... 3. Dale Pinnock: Gyógyító konyha – A szakácsdoktor receptjei A szerző, aki táplálkozástudományi szakértő, nem gyógyszereket ír fel a különböző betegségekre, hanem olyan ételeket javasol helyettük, amelyek jótékony hatással lehetnek a szervezetre. Az egyszerűen elkészíthető ételeknél feltünteti, hogy milyen panaszokra ajánlja. A receptek mellett foglalkozik azzal is, hogy a gyümölcsök, zöldségek, magvak milyen összetevőket tartalmaznak és milyen szervre lehetnek jó hatással. Végül pedig azokat a betegségeket veszi sorba, amelyeknek alakulásást befolyásolhatja az, hogy hogyan táplálkozunk. A könyv nemcsak a betegségek kezelésére, hanem megelőzésre is jól hasznosítható. Corvina, 2014, 5990 Ft (Kedvezményesen is beszerezhető) Még több infó...4. Dr. Tolnai Orsolya: Érzékenyek szakácskönyve – ... avagy bevezetés a laktóz-, glutén-, és cukormentes főzés világába Ez a könyv meggyőző bizonyíték arról, hogy nem kell lemondaniuk a gasztronómiai élményekről azoknak sem, akiknek táplálékallergiája behatárolja, hogy mit ehetnek. A balzsamecetes, vörösboros cseresznye-meggy dzsem kókuszos palacsintával, az aszalt fügés csirkemájkrém vagy a rozéban párolt őszibarack nem kimondottan azok az ételek, amelyekről az önmegtartóztatás jutna először eszünkbe, pedig a szerzőnek a címben felsorolt valamennyi összetevőről le kellett mondania – ez adta a könyv ötletét. Nem csak a tápláléallergiában szenvedőknek segít, fogyókúrázók is meríthetnek ötleteket belőle. Perfact-Pro Kft., 2014, 4410 Ft (Kedvezményesen is beszerezhető) Még több infó... 5. Szatmári Ferenc: Főzelékes Feri Aki szereti a főzelékeket, de a hagyományos rántás vagy habarás visszatartja attól, hogy többet fogyasszon belőlük, az lapozza fel ezt a könyvet. A paradicsomos sültcukkini főzelék, a rukkola-pesztós karalábéfőzelék és társaik igen messze vannak attól, amit annak idején a menzán megszoktunk. A szerző, aki Feri, a főzelékes néven vezet blogot, újraértelmezi ezt az ételfajtát és új módszereket kínál a sűrítésre és a fűszerezésre. Bookline Könyvek, 2014, 3990 Ft (Kedvezményesen is beszerezhető) Még több infó...
2015.05.12. 07:17
Evamagazin.hu
Gluténmentes diós bejgli
Hozzávalók: Tésztához: 45 dkg gluténmentes liszt 20 dkg vaj 10 dkg nyírfacukor 1 tojás 1 csomag gluténmentes sütőpor/szódabikarbóna csipetnyi só 2 ek tejföl kb. 1 dl tej Töltelékhez: 40 dkg darált dió 20 dkg nyírfacukor (ízlés szerint) 2,5 dl tej 8-10 dkg mazsola 1 kk fahéj 1 citrom reszelt héja Elkészítése: Először a tölteléket készítjük […] A Gluténmentes diós bejgli bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.03.30. 06:42
Receptneked.hu
Nutellás sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók: 1 csomag (gluténmentes) keksz étcsokoládé darabkákkal (130g) 4 ek nutella 22 dkg mascarpone sajt 1 ek porcukor 5 dkg (laktózmentes) vaj 5 dkg mandula forgács Elkészítése: A kekszet egy zacskóba tesszük, és nyújtófával apró darabokra törjük. Az így felaprított kekszet összedolgozzuk egy evőkanál nutellával, és a szoba hőmérsékletű vajjal. Egy krémlapát segítségével a mascarpone […] A Nutellás sajttorta sütés nélkül bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.03.23. 21:03
Receptneked.hu
Brokkolis burgonyapogácsa
Hozzávalók: 50 dkg burgonya 25 dkg brokkoli 3-4 ek burgonyapehely vagy (gluténmentes) liszt 1 tojás só frissen őrölt fehér bors olívaolaj Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ezzel egy időben a brokkoli rózsáit is roppanósra főzzük. A megfőtt burgonyát és brokkolit összetörjük, de úgy hogy darabos maradjon – ne […] A Brokkolis burgonyapogácsa bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.03.20. 15:51
Receptneked.hu
Virslis leveles kiflik
Hozzávalók: 1 csomag (gluténmentes) leveles tészta 12 db (glutén- és laktózmentes) mini virsli 1 tojássárgája 6 csipet szezámmag 6 csipet köménymag Elkészítése: A leveles tésztát hosszában félbevágjuk, majd 6-6 darab háromszögre osztjuk. A háromszögekbe beletekerjük a virslit, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket.  A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk egy-egy csipet szezám- és köménymaggal. […] A Virslis leveles kiflik bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.03.20. 14:14
Receptneked.hu
Dödölle
Hozzávalók: 1,5 kg burgonya 4 ek (gluténmentes) liszt 3 ek burgonyapehely 2 vöröshagyma 15 dkg kolozsvári szalonna 1 ek kacsazsír 1 kis pohár (laktózmentes) tejföl ízlés szerint só Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, és annyi sós vízben, ami éppen ellepi, addig főzzük, amíg szétfő. Amíg a krumpli fő, a szalonnát apró kockára vágjuk, a kacsazsíron ropogósra […] A Dödölle bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.03.18. 10:18
Receptneked.hu
Gluténmentes sacher torta
Hozzávalók: 5 db tojás 20 dkg cukor 15 dkg gluténmentes lisztkeverék 20 dkg margarin 1 kávéskanál vanília aroma 30 dkg étcsokoládé 20 dkg sárgabaracklekvár 5 dkg porcukor Elkészítése: Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. Közben 150 g csokoládét felolvasztunk. A sárgákat egy nagyobb tálban fehéredésig kavarjuk a 200 g cukorral, a meglangyosított […] A Gluténmentes sacher torta bejegyzés először a Receptneked.hu ( Korábban olcso-receptek.hu) jelent meg.
2015.01.28. 18:36
Receptneked.hu
Gluténmentes duplacsokis muffin
Hozzávalók: 17,5 dkg vaj 17,5 dkg porcukor 3 tojás 12,5 dkg Schär C liszt 1,5 tk sütőpor 4 dkg kakaópor 1 tk vanília-kivonat 1-2 ek tej 1 doboz csokicsepp (6 dkg) Elkészítése: Először habosra keverem a vajat a cukorral, majd hozzáteszem a tojásokat. Külön tálban a lisztet a kakaóporral és a sütőporral keverem össze, majd […] A Gluténmentes duplacsokis muffin bejegyzés először a Receptneked.hu ( Korábban olcso-receptek.hu) jelent meg.
2014.12.29. 07:13
Receptneked.hu
Gluténmentes sajtos roló szendvics
Hozzávalók: Tészta: 20 dkg Spar free from Universal liszt 6 dkg reszelt trappista sajt 12 dkg vaj 1 mokkáskanál só 1 db tojássárgája 1/2 pohár tejföl (75g) Krém: 5 dkg reszelt trappista sajt 1 db tojás 2, 5 evőkanál útifű maghéj (Psyllium husk) 2 dl tej 5 dkg vaj Hempergetéshez: kb 15 dkg trappista, vagy […] A Gluténmentes sajtos roló szendvics bejegyzés először a Receptneked.hu ( Korábban olcso-receptek.hu) jelent meg.
2014.12.28. 15:26
Receptneked.hu
Gluténmentes ünnepi sütemény receptek
A gesztenyeliszt remek alternatíva sütéshez-főzéshez. Karakteres íze miatt elsősorban kekszek, sütemények, palacsinta készítéséhez ajánlott. – mondja Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa. Az egészben szárított, pörkölt gesztenye megőrölve sokkal aromásabb, olajokban gazdagabb, a hagyományos fehér liszthez képest zsírosabb állagú, illatosabb. Az ételek készítése során a gesztenyelisztet érdemes más lisztekkel együtt használni. Az első recept esetében […]
2014.12.23. 10:00
Babafalva.hu
Pestós tészta fürjtojással
Hozzávalók: pár levél medvehagyma 1 zacskó bébi spenót só bors fokhagyma 1 cs gluténmentes tészta fürjtojás olaj Elkészítése: A spenót és medvehagymaleveleket összeturmixoljuk sóval, borssal, fokhagymával. A tésztát sós forrásban levő vízben megfőzzük. A tojásokat tesiben, kevés olajon megsütjük. A Pestós tészta fürjtojással bejegyzés először a Receptneked.hu ( Korábban olcso-receptek.hu) jelent meg.
2014.12.18. 13:43
Receptneked.hu
Bulihelyek szabadnapos anyáknak
            "Férjecském, adj egy kis kimenőt!... Megjövök estére, háromra, vagy négyre, vagy holnap délre mint azelőtt!"    Aki esetleg nem ismeri a Csókos asszony c. operettet, és a sokat idézett betétdalt, kiművelheti magát, íme (Haumann Péter és Kovács Kati előadásában):                   De a viccet félretéve: megjelent az Éva Konyha magazin, amelyben ez alkalommal én írtam a Kimenő rovatot.  6 témában ajánlottam 10-10 helyet, amit nyaralás közben, vagy nyári pihenőnapokon érdemes felkeresni párosan, gyerekekkel, barátnőkkel, vagy egyedül a szűkre szabott „saját idő” óráiban:   -          Hívogató étterembelsők -          Balatoni helyek -          Ha összejön a család… -          Pincék -          Romkocsmák -          Teraszok   Már a címlap is sokat ígérő, és sokat is ad: szerepelnek benne halas fogások hazai vizekből, befőzési tippek, gluténmentes receptek, két hétre való fogyókúrás diéta, főzés gyerekekkel, gyümölcsös desszertek – mind-mind csodálatos „tálalásban”, jobbnál jobb fotókkal és grafikai megoldásokkal.   És ha ez nem lenne elég: 5 gasztroblogger is bemutatkozik – köztük én is, de ha szeretnétek megtudni, mi a kedvenc ételem, konyhai eszközöm, vidéki és budapesti éttermem, meg kell vennetek az újságot.   Ha siettek, persze meg is nyerhetitek a FB oldalunkon, ha még holnap reggelig velünk játszotok, ITT.      ÉVA KONYHA
2014.05.14. 10:06
Ketcicakonyhaja.hu