Felvételi

Mondjuk ki: súlyos gondok vannak a középiskolai felvételi rendszerrel
A szülő igenis sokat tehet azért, hogy egy alapvetően hideg és számító rendszerbe behozzon egy nagyon fontos szempontot: a saját gyereke érdekét.
Szombaton írják a felvételit a középiskolába készülők
Már csak néhány nap és elérkezik a következő – és egyben talán legfontosabb – lépése a középiskolai felvételi eljárásnak, a központi írásbeli felvételi vizsga.Szombaton 10:00 órakor írják...
Szombaton írják a felvételit a középiskolába készülők
Már csak néhány nap és elérkezik a következő – és egyben talán legfontosabb – lépése a középiskolai felvételi eljárásnak, a központi írásbeli felvételi vizsga.Szombaton 10:00 órakor írják...
Munkáltató márkaépítés – ismét keresik a legjobbakat
A hónap végéig lehet pályázni az Employer Branding Award-ra, a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) által létrehozott díjjal a legjobb hazai munkáltatói márkaépítési gyakorlatokat ismerik el. A versenyen azon HR- és kommunikációs...
Hogyan számolják a pontokat a mesterszakos felvételinél?
Mesterképzésre jelentkezés esetén a felvételi eljárásra, a jelentkezés benyújtására vonatkozó szabályok és határidők megegyeznek az alap- vagy osztatlan mesterképzésre való jelentkezéssel, a pontszámítás mégis teljesen eltérő....
Meddig kell befizetni a felvételi kiegészítő eljárási díjat?
Arra már korábban válaszoltunk, hogy mennyit kell fizetni, egyáltalán kell-e fizetni az egyetemi-főiskolai jelentkezésért? Hány szakot lehet ingyen megjelölni? Most az a kérdés, hogyan lehet ezeket a pénzügyeket elintézni.
Ilyenek lesznek a minimumponthatárok a 2018-as felvételin
Változnak-e 2018-ban a felvételi minimumponthatárai? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
Megvan, mikor hozzák nyilvánosságra a 2018-as felvételi ponthatárokat
December 22-én elindult a 2018-as felsőoktatási felvételi, és az is kiderült, mikor húzzák a ponthatárokat.
Öt dolog, amit minden felvételiző átél majd a következó hónapokban
Elkezdődött a felvételi időszak, így minden végzős középiskolás fejében zsonganak gondolatok a jövőről, az egyetemről és az érettségiről.
2018-ban felvételiztek? Ezeket a határidőket nem szabad elfelejteni
Elindult a 2018-as felvételi, itt találjátok a legfontosabb határidőket és dátumokat.
Csökkenhetnek a ponthatárok egyes területeken
Elkezdődött az általános felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló képzésekre.
Felvételizők, figyelem! Ilyenek lesznek a központi ponthatárok 2018-ban
December 22-én elindult a 2018-as felvételi, negyvenegy alap- és osztatlan szakon pedig ismét előzetes ponthatárokat húztak meg.
Középiskolai felvételi: hogyan lehet kiválasztani a tökéletes iskolát?
Alig néhány hónap alatt fontos − kis túlzással egész életre szóló − döntést kell meghozniuk a továbbtanulás előtt álló diákoknak és szüleiknek. A középiskola-választék zavarba ejtően nagy, de vajon hogyan lehet kiválasztani...
Elindult a 2018-as felvételi: már lehet jelentkezni a képzésekre
Elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre.
Felvételi – Lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló képzésekre
Budapest - Elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-vel.
Elstartolt a felsőoktatási felvételi eljárás
Már lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre.
Már lehet jelentkezni egyetemre
Elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárás. ...
Felvételi: már lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló képzésekre
A tudatos diák nem bulizik év végén, hanem jelentkezik.
Már lehet jelentkezni a jövő szeptemberi felsőoktatási képzésekre
Elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-vel.
2018. júniusig nem változik a diákhitel kamata
Jó hír a diplomásoknak: júniusig biztosan nem változik a diákhitel kamata. ...
Indul a pilótaképzés: ilyen lesz a felvételi, többszörös lehet a túljelentkezés
Húsz év után újraindul Magyarországon a katonaipilóta-, illetve légiirányító-képzés - de milyenek lesznek a felvételi feltételek?
Már 2018-ban indul pilóta- és légiirányító-képzés, itt vannak a felvételi feltételek
Húsz év után újraindul Magyarországon a katonaipilóta-, illetve légiirányító-képzés a Nemzeti Közszolgálati egyetemen, illetve a szolnoki légi bázison - mondta a szolnoki helikopterbázis parancsnoka az M1 aktuális csatorna keddi műsorában....
Felvételi pontszámítás 2018: nincs minden veszve, ha rosszak a középiskolai jegyeitek
Milyen esélyekkel indulnak a felvételin azok, akik közepes jegyeket szereztek a középiskolában? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
Hány többletpont adható a felsőoktatási szakképzés záróvizsgájáért a felvételin?
Hamarosan elindul a felvételi előtti nagy pontszámítási hajsza, de pontosan hány többletpont jár a felsőoktatási szakképzések után a felvételinél? Minden esetben megadható a plusz pont? Újabb fontos kérdésre válaszolunk.
Felvételi pontszámítás: hány többletpontot kaphattok a TUDOK versenyekért?
Újabb pontszámítási kérdésre válaszolunk: hány pontot kaphattok a Középiskolai Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája (TUDOK) elért helyezésért a 2018-as felvételin?
Hátráltatja a csíksomlyói búcsú világörökséggé nyilvánítását Románia
Az UNESCO december 4. és 9. között ülésezett Dél-Koreában, ám a napirenden most sem szerepelt az erdélyi és az összmagyarság számára egyaránt oly fontos esemény felvételi javaslata.
Továbbra is hátráltatja a csíksomlyói búcsú világörökséggé nyilvánítását Románia
Az UNESCO december 4. és 9. között ülésezett Dél-Koreában, ám a napirenden most sem szerepelt az erdélyi és az összmagyarság számára egyaránt oly fontos esemény felvételi javaslata.
Jövőre is sok vállalat bővítené csapatát
A magyar munkaadók 2018. első negyedévében továbbra is pozitív felvételi szándékot jelentenek. A munkaadók 15 százaléka növekedésére számít, csupán 4 százalékuk tervez elbocsátást, míg 78 százalék semmiféle változtatásra nem...
Figyelem: ha ezt elfelejtitek megtenni, bukhatjátok a keresztféléves felvételit
Sokan vannak, akiknek a jelentkezés leadásával nem ért véget a keresztféléves felvételi, hiszen a hiányzó adatokat még pótolni kell. Pontosan meddig és hol lehet feltölteni a hiányzó dokumentumokat? Itt a válasz:
Felvételi pontszámítás: mennyit ér két emelt szintű érettségi és egy nyelvvizsga?
Kapnak-e többletpontot a nyelvvizsgáért azok a felvételizők, akik két tárgyból is emelt szintű érettségit tesznek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.