Dustin Hoffman

Dustin Hoffman: legfrissebb hírek, képek, cikkek, interjúk gyűjteménye Dustin Hoffman Oscar-díjas színészről.

Imádni fogjuk a romhalmaz Adam Sandlert
Imádni fogjuk a romhalmaz Adam Sandlert
Ben Stiller és Dustin Hoffman mellett tűnik fel Noah Baumbach új filmjében. Itt az első előzetes.
08.17. 06:06
Index.hu
 <strong>Dustin Hoffman</strong> 80 éves, de a lelke, mint a leghamvasabb babapopsi
Dustin Hoffman 80 éves, de a lelke, mint a leghamvasabb babapopsi
Folyamatosan fiatalon tartja kíváncsisága, ugyanakkor úgy nemesedett és bölcsült az idővel, mint a legjobb bor. Ezzel sok hollywoodi sztárral ellentétes folyamatot mutat be, akik kétségbeesetten próbálják őrizni fiatalságukat, és buták, mint a tök.
08.11. 18:00
Hvg.hu
 Nézze, miről maradt volna le, Mrs. Robinson! Fotókon a 80 éves <strong>Dustin Hoffman</strong> karrierje
Nézze, miről maradt volna le, Mrs. Robinson! Fotókon a 80 éves Dustin Hoffman karrierje
Harmincévesen ismerte meg a világ, és azóta megállíthatatlan. Dustin Hoffman, az eredeti antihős minden generáció számára letett legalább egy alapművet, és ugyan már nem egyszer leírták, a nagy visszatérés sosem maradt el.
08.08. 22:05
Hvg.hu
hirdetés
80 éves Dustin Hoffman, a „kis nagy ember”
A Diploma előtt, a Mondvacsinált hős és az Aranyoskám színésze volt pincér, mosogató, rikkancs, és eladó is. Eleinte tehetségtelennek tartották, mégis sokra vitte. Portré.
08.08. 20:20
Heol.hu
80 éves Dustin Hoffman, a „kis nagy ember”
A Diploma előtt, a Mondvacsinált hős és az Aranyoskám színésze volt pincér, mosogató, rikkancs, és eladó is. Eleinte tehetségtelennek tartották, mégis sokra vitte. Portré.
08.08. 19:35
Kemma.hu
Nyolcvan éves lett az Esőember
Nyolcvan éves lett az Esőember
Dustin Hoffman az egyik utolsó olyan színészlegenda, aki nem akarja lerombolni a róla kialakult képet gagyifilmekkel.
08.08. 18:46
Index.hu
Ritkán látott fotókon a 80 éves <strong>Dustin Hoffman</strong> hat gyermeke
Ritkán látott fotókon a 80 éves Dustin Hoffman hat gyermeke
Kevesen tudják, hogy van négy lánya és két fia.
08.08. 13:57
Femcafe.hu
10 lecke erről az élet nevű bigyóról, amit a 80 éves <strong>Dustin Hoffman</strong>tól tanultunk
10 lecke erről az élet nevű bigyóról, amit a 80 éves Dustin Hoffmantól tanultunk
80 éve szórja csodálatosságát a világra a kis nagy esőember, Dustin Hoffman, aki úgy tanítómester, hogy sosem mondta magát annak.
08.08. 07:00
Hir24.hu
<strong>Dustin Hoffman</strong>, a "kis nagy ember" 80 éves
Dustin Hoffman, a "kis nagy ember" 80 éves
Augusztus 8-án lesz nyolcvanéves Dustin Hoffman kétszeres Oscar-díjas amerikai színész. A zseniális átváltozó-művész pályafutása során többször is játszott életkorával: 30 esztendősen formálta meg a Diploma előtt kamaszfiúját, a Kis nagy emberben 33 éves korában 121 éves alakban is megjelent, a Mr. Magorium meseboltja című filmben pedig 243 éves játékvarázsló volt.
08.06. 11:00
Delmagyar.hu
<strong>Dustin Hoffman</strong>, a "kis nagy ember" 80 éves
Dustin Hoffman, a "kis nagy ember" 80 éves
Augusztus 8-án lesz nyolcvanéves Dustin Hoffman kétszeres Oscar-díjas amerikai színész. A zseniális átváltozó-művész pályafutása során többször is játszott életkorával: 30 esztendősen formálta meg a Diploma előtt kamaszfiúját, a Kis nagy emberben 33 éves korában 121 éves alakban is megjelent, a Mr. Magorium meseboltja című filmben pedig 243 éves játékvarázsló volt.
08.06. 11:00
Kisalfold.hu
hirdetés
Alig akad már mozisztár, akit ne láttunk volna sorozatban
Nicole Kidman, Dustin Hoffman, Woody Allen, Matthew McConaughey a képernyőn, kell ennél több?
07.02. 00:10
Origo.hu
Mr. Magorium meseboltja
Életigenlők filmklubA világ gyerekszemmelHázigazda: Kisbalázs Anna konduktor, speciális mozgásterapeuta, manuálterapeuta, gyógymasszőrMr. Magorium meseboltjaMr. Magorium (Dustin Hoffman) meseboltja a...
2017.05.22. 10:52
Ittlakunk.hu
Megnézné, ahogy Dustin Hoffman a feleségével andalog?
Most itt a lehetőség!
2017.04.26. 18:44
Velvet.hu
Meghalt Martin Scorsese Oscar-jelölt operatőre
Nyolcvanegy éves korában, Berlinben meghalt Michael Ballhaus háromszoros Oscar-jelölt, német operatőr, aki olyan rendezők alkotótársa volt, mint Rainer Werner Fassbinder, Martin Scorsese vagy Francis Ford Coppola. Ő rögzítette a Nagymenők legendássá vált jeleneteit, Harrison Ford, Melanie Griffith, Dustin Hoffman és Leonardo DiCaprio is színészkedett a kamerája előtt, harmadik Oscar-jelölését a New York bandái képeiért gyűjtötte be. 
2017.04.13. 12:15
Origo.hu
Végre közös filmbe került Ben Stiller és Adam Sandler
A két színész egymással rivalizál majd, miközben a háttérben Dustin Hoffman mozgatja a szálakat. A Netflixre jön.
2017.04.12. 15:12
Index.hu
Hollywoodi párok, akik ismerik az örök szerelem titkát!
Hollywood, és általában a szórakoztatóipar nem feltétlenül a hosszú kapcsolatokról híres. Hogy az állandó reflektorfény, az örökös sajtójelenlét, a zaklatott, felpörgött életmód, vagy a hatványozottan sok kísértés az oka, azt nem tudjuk, de tény, hogy viszonylag sok sztárházasság végződik rövid idő alatt válással. Mi viszont most épp azokat a párokat válogattuk össze, akik ezt a sztereotípiát évtizedek óta cáfolják, és boldog, harmonikus kapcsolatban élik a magánéletüket - többnyire szándékosan távol tartva azt a médiától. Bulvárhírek- álompárok, akik híresek, és gazdagok Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas (17 éve együtt)   Georgianne és Christopher Walken (43 éve együtt)  Cindy Crawford és Rande Gerber (22 éve együtt)  Livia Giuggioli és Colin Firth (20 éve együtt) Pauletta Washington és Denzel Washington (40 éve együtt) Lisa Gottsegen és Dustin Hoffman (37 éve együtt) Ellen DeGeneres és Portia De Rossi (12 éve együtt) Elton John és David Furnish (24 éve együtt)  Felicity Huffman és William H. Macy (20 éve együtt) Goldie Hawn és Kurt Russell (33 éve együtt) Deborra-Lee Furness és Hugh Jackman (21 éve együtt)  Isla Fisher és Sacha Baron Cohen (17 éve együtt) Jaime Lee Curtis és Christopher Guest (33 éve együtt) Jennifer Sloan és James Belushi (19 éve együtt)   Susan Geston és Jeff Bridges (40 éve együtt) Julia Roberts és Daniel Moder (15 éve együtt)  Julie Andrews és Blake Edwards (48 éve együtt) Keith Richards és Patti Hansen (37 éve együtt) Kyra Sedgwick és Kevin Bacon (29 éve együtt) Anne Buydens és Kirk Douglas (63 éve együtt) Lisa Kudrow és Michel Stern (21 éve együtt) Janet Templeton és Martin Sheen (50 éve együtt) Meryl Streep és Don Gummer (39 éve együtt)  Shakira Baksh és Michael Caine (44 éve együtt) Tracy Pollan és Michael J. Fox (29 éve együtt) Jill Fink és Patrick Dempsey (18 éve együtt) Susan Levin és Robert Downey Jr. (13 éve együtt) Latanya és Samuel L. Jackson (37 éve együtt) Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick (25 éve együtt) Sissy Spacek és Jack Fisk (43 éve együtt) Trudie Styler és Sting  (35 éve együtt) Tina Turner és Erwin Bach (30 éve együtt)  Rita Wilson és Tom Hanks (29 éve együtt) Jillie Mack és Tom Selleck (25 éve együtt) Victoria Beckham és David Beckham (18 éve együtt) Will Smith és Jada Pinkett Smith (20 éve együtt) Alison Hewson és Bono (35 éve együtt) Elaine Taylor és Christopher Plummer (46 éve együtt)   sztárokházassághollywoodhosszú házasság
2017.03.17. 09:52
Cukimamik.hu
Árpa Attila az egyik legmenőbb arccal fotózkodott
Ha Magyarországra jön egy hollywoodi produkció, akkor abban szinte biztos, hogy Árpa Attila is kap szerepet. A mozikban jelenleg futó Infernó-ban is feltűnik egy pillanatra, Irrfan Khan és egy helikopter között áll a részvételét bizonyító jelenetfotón. Az Argo rendezője most Facebookon jelentette be a legújabb amerikai filmet, amihez leszerződött. A Pillangó (Papillon) című regényt először Steve McQueen és Dustin Hoffman főszereplésével dolgozták fel, a most készülő, modern környezetbe ágyazott remake-ben Árpa is fel fog bukkanni. Rami Malek és Árpa AttilaForrás: Árpa Attila Facebookmiddleoff644344 „Az egyik kedvenc klasszikus filmem remake-jét forgatjuk a rendkívül tehetséges Rami Malekkel. Ennél többet nem mondhatok, ne haragudjatok. Ha többet akarsz tudni, nézz utána” – írja Árpa a Facebookra feltett fénykép alatt, és mi pontosan ezt tettük. Az augusztusi hírekben az szerepelt, hogy szeptembertől Montenegróban, Belgrádban és Thaiföldön forgatják a Pillangó-t. A magyar színész október 13-án jelezte a nyilvános Facebook-oldalán, hogy Montenegróban tartózkodik. Innen már mindenki ki tudja következtetni, pontosan miért is ment Árpa a tengerparti országba. Henri Charriere önéletrajzi ihletésű bestsellerében két elítélt próbál meglógni egy Francia Guyaná-ban található börtönből. Több sikertelen kísérlet után sem adják fel, és végül Pillangó lesz az első fogoly, aki meg tud szökni az Ördög-szigetről. Az 1973-as filmben Steve McQueen játszotta a címszereplőt, az ő helyét a Kemény motorosok-ból és a Tűzgyűrű-ből ismert Charlie Hunnam veszi át. Partnerét a szökésben, Louis Degát Dustin Hoffman alakította, helyette most Rami Malek fog ravaszkodni. Rami Malek és Christian Slater a Mr. Robot című sorozatbanForrás: NBCUniversalmiddleoff900601 Malek a Mr. Robot című tévésorozatban nagyszerűen játszotta el a mentálisan instabil számítógépzsenit, hirtelen mindenki felfigyelt a színészre, aki a Pillangó-val bizonyíthatja, hogy egy nagyszabású hollywoodi produkcióban is megállja a helyét. Árpa Attila nyolcéves korában Werner Herzog Nosferatu, az éjszaka fantomja című filmjében debütált, mint hegedűs fiú. Azóta, apró szerepekkel ugyan, de egy komoly filmográfiát hozott össze idegen nyelvű produkciókból. Feltűnt a Gyilkos játékok című Van Damme-akciófilmben, a Csajok Monte Carlóban, a Die Hard ötödik részében, a Borgiák-sorozatban, A kém-ben piros Ferrariból szólogatott be a reptéren álló csajoknak, most éppen az Infernó-ban látható, legközelebb pedig a Charlize Theron főszereplésével készült The Coldest City című kémfilmben fel határőrként, amelyet szintén Magyarországon forgattak. Árpa Attila és Irffan Khan az Inferno című filmbenForrás: Origomiddleon16001066 A Pillangó-t hiába nem nálunk készítik, így is Árpát választották ki a szerepre – és ennek a Facebook-posztja alapján nagyon örült. Remélhetőleg úgy nyúlnak majd a színész által joggal klasszikusnak nevezett filmhez, hogy azzal értelmet adnak a remake-nek. Illetve abban is reménykedünk, hogy a gázsijából Árpa végre le tudja majd cserélni azt a látszólag kőkorszaki mobiltelefont, amivel ez a fotó készült.
2016.10.18. 13:35
Origo.hu
Októbertől vetítik Dustin Hoffmannal és Richard Maddennel a Medici-sorozatot
Októbertől vetítik az olasz RAI tévécsatornán a Dustin Hoffman és Richard Madden főszereplésével készült, Medici-dinasztiáról szóló tévésorozatot.
2016.09.28. 17:50
Delmagyar.hu
Októbertől vetítik Dustin Hoffmannal és Richard Maddennel a Medici-sorozatot
Októbertől vetítik az olasz RAI tévécsatornán a Dustin Hoffman és Richard Madden főszereplésével készült, Medici-dinasztiáról szóló tévésorozatot.
2016.09.28. 17:50
Kisalfold.hu
Meg tudná mondani, hogy Al Pacino, vagy Dustin Hoffman az idősebb?
A képek alapján egészen nehéz. Vagy mégsem?
2016.08.19. 20:42
Velvet.hu
Már Steve McQueen és Dustin Hoffman sem elég jó nekik
A Papillon című kalandfilm nem szorul javításra, ennek ellenére úgy döntöttek Hollywoodban, hogy remake-et készítenek belőle. Az már tudható volt, hogy a címszereplőt, vagyis Pillangót eredetileg eljátszó Steve McQueen helyébe a Kemény motorosok-ból és a Tűzgyűrű-ből ismert Charlie Hunnam fog lépni, a Deadline jóvoltából pedig most az is kiderült, hogy a Mr. Robot című sorozattal egy csapásra híressé vált Rami Malek lesz a társa a szökésben. Neki Dustin Hoffman alakítását kell majd elfeledtetnie. Rami Malek 2016 májusában New YorkbanForrás: Origomiddleon18001200 A Henri Charriere önéletrajzi ihletésű bestsellere alapján készült filmben két elítélt próbál meglógni egy Francia Guyaná-ban található börtönből. Több sikertelen kísérlet után sem adják fel, és végül Pillangó lesz az első fogoly, aki meg tud szökni az Ördög-szigetről. Dustin Hoffman és Steve McQueen a Papillon című filmbenForrás: AFPmiddleon24611508 Charierre története egyrészt egy hihetetlennek tűnő epizódokkal tarkított kalandfilm – sokan kétségbe is vonták az író szavahihetőségét -, másrészt egy szívhez szóló kiállás amellett, hogy az ember sohase adja fel. Máig élénken emlékszem az 1973-as film azon pillanatára, amikor Pillangó beleszív a leprás szívarába. A foszló arcú férfi megkérdi tőle, hogy honnan tudta, hogy száraz leprája van, ami nem fertőző, erre a szűkszavúságából nem engedő McQueen annyit felel, hogy nem tudta. Ettől a résztől még úgy is libabőrös leszek, ha csak rágondolok. Nehéz dolga lesz Maliknak és Hunnamnek, ha McQueen és Hoffman nyomába akarnak érni. A Papillon remake-jét a tervek szerint szeptemberben kezdik forgatni, a rendezői székbe az eddig hazájában alkotó dán Michael Noer (R, Nordwest) fog beülni.   
2016.08.04. 18:50
Origo.hu
Az ügynök halála - Mácsai Pál rendezésében az Örkényben
Június 3-án mutatja be az Örkény Színház Arthur Miller: Az ügynök halála című drámáját Mácsai Pál rendezésében, Gálffi Lászlóval és Kerekes Évával a főszerepben.Ajánló a darab elé:Willy Loman egyre több időt tölt a múltban, képzelet és valóság határán. Pénzt már nem keres, tartaléka nincs. Fiai sodródó léhűtők, nagy tervekkel, amiket ő maga ültetett a fejükbe. Neki is nagy tervei voltak, pénz, dicsőség, boldogság, de csak háromszáz havi letörlesztett banki részlet lett belőlük. Az álmok álmok maradtak – és felfalták a maradék jövőt.Fotó: Gordon EszterAz ügynök halála (Death of a salesman) Arthur Miller egyik legismertebb drámája, amelyet 1949-ben írt. Művéért megkapta a Pulitzer- és a Tony-díjat. A darabot először a Broadwayn mutatták be 1949 februárjában, Lee J. Cobb főszereplésével, Elia Kazan rendezésében. Magyarul először 1963-ban, az Európa Könyvkiadó által kiadott Drámák című Miller-kötetben jelent meg Ungvári Tamás fordításában, de már korábban, 1959-ben bemutatták a Nemzeti Színházban. A Rácz Jenő által fordított darabot Marton Endre rendezte, Willyt Timár József, Lindát Somogyi Erzsi, Biffet Kálmán György, Happyt Kállai Ferenc játszotta. Az előadásról felvétel is készült. Ez volt az első magyar színházi közvetítés.1985-ben Volker Schlöndorff készített a műből filmes adaptációt Dustin Hoffman, Kate Reid és John Malkovich főszereplésével.Amikor 1959-ben hazánkban is színre került Arthur Miller darabja, a hivatalos kritika a kapitalista társadalom farkastörvényeinek és az amerikai életforma öncsaló voltának kíméletlen leleplezését tartotta a legnagyobb erényének. Csupán a dráma különös – a valóságos időrendet bátran megbontó, az emlékeket, illúziókat és a kézzelfogható realitást szétválaszthatatlan szövevénnyé bogozó – szerkezetét furcsállották. Pedig ez hordozza az írói mondandó lényegét: Miller szerint az egész dráma a főhős fejében játszódik le, díszletéül is legszívesebben egy óriási koponyát képzelt volna el. Amikor pedig az egyik broadwayi előadás után egy néző fölrótta neki, hogy nem lehet tudni, milyen mintákat is cipel Willy, az ügynök két hatalmas bőröndjében, ingerülten így fakadt ki: „Hát önmagát! Ő maga az áru.”A próbáról képekben: Fotók: Gordon Eszter1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.ARTHUR MILLER: AZ ÜGYNÖK HALÁLA fordította: Hamvai Kornél Willy Loman Gálffi LászlóLinda Kerekes ÉvaBiff Molnár Áron m.v.Happy Ficza IstvánBernard Patkós Márton e.h.Nő Kerekes ViktóriaCharley Epres AttilaBen bácsi Csuja ImreHoward Wagner Dóra Béla e.h.Stanley Novkov Máté e.h.Miss Forsythe Kókai Tünde e.h. dramaturg: Ari-Nagy Barbara díszlet, jelmez: Kálmán Eszter zene: Egervári Mátyás, Kákonyi Árpád súgó: Kanizsay Zita ügyelő: Sós Esztera rendező munkatársa: Tóth Péter rendező: Mácsai PálBemutató: 2016. június 3. Örkény Színház
2016.05.29. 05:00
Szinhaz.hu
10 film az idősebb nő–fiatalabb férfi szerelemről
Valószínűleg minden kamaszfiú vágyik arra, hogy érett szeretője legyen. A következő filmek hőseinek álma változatos formában valósul meg. Azt is mondhatnánk: jól vigyázz, hogy mit kívánsz.1. Baseball bikák (Bull Durham, 1988) Rendező: Ron Shelton, főszereplők: Susan Sarandon, Kevin Kostner, Tim Robbins Ebben a baseballozós szerelmi háromszögben Susan Sarandon egy veterán és egy újonc közül kell választania. Az utóbbit játszó Tim Robbinsszal a film forgatása közben ismerkedett meg; a 12 év korkülönbségnek fittyet hányva húsz évig éltek együtt és két fiuk született. 2. A felolvasó (The Reader, 2008) Rendező: Stephen Daldry, főszereplők: Kate Winslet, Ralph Fiennes, David Cross A 15 éves Michaelt az 50-es években elcsábítja a 36 éves Hanna, akit később vád alá helyeznek mint náci háborús bűnöst. Kate Winslet ezért a szerepért kapott Oscart.[cikk=41900]3. Diploma előtt (The Graduate, 1967) Rendező: Mike Nichols, főszereplők: Anne Bancroft, Dustin Hoffman Az idősebb nő–fiatalabb férfi viszonyok etalonfilmjében Anne Bancroft kezd ki férje üzlettársának fiával. Aztán persze mindketten elnyerik méltó büntetésüket. 4. Anyádat is (Y tu mamá también, 2001) Rendező: Alfonso Cuarón, főszereplők: Gael García Bernal, Diego Luna, Maribel Verdú Jó kis mexikói road movie, amelyben a két elválaszthatatlan suhanc összeakad a titokzatos Luisával. Aki melléjük szegődik, mert miért ne. Ezzel a filmmel kezdett fölfelé ívelni Alfonso Cuarón és Gael García Bernal karrierje. 5. Csodálatos Júlia (Being Julia, 2002) Rendező: Szabó István, főszereplők: Annette Bening, Jeremy Irons, Shaun Evans 1938-at írunk; Julia Lambert, az ünnepelt színésznő egy zöldfülű amerikai vállalkozó karjában próbálja újraélni a házasságából rég kiveszett szenvedélyt. De hogyan ússza meg a készülő botrányt? Annette Bening Golden Globe-ot nyert és Oscarra is jelölték a szerepért.[cikk=41480]6. Egy botrány részletei (Notes on a Scandal, 2006) Rendező: Richard Eyre, főszereplők: Judi Dench, Cate Blanchett, Bill Nighy, Andrew Simpson Már tíz évvel ezelőtt is minden héten felröppent egy híradás tanítványukat elcsábító és ezért büntetőeljárás elébe néző tanárnőkről, ma pedig még mindig aktuális. Romantikus viszony vagy zaklatás? És mit tegyen a nyugdíjazás előtt álló kollegina a titok ismeretében? Te szeretnéd, ha kamasz fiadat egy (még oly csinos) művészettanár avatná be? Cate Blanchett nem hősként jelenik meg a filmben. 7. Vizet az elefántnak (Water for Elephants, 2011) Rendező: Francis Lawrence, főszereplők: Reese Witherspoon, Robert Pattinson, Christoph Waltz Egy újabb kosztümös darab, amelyben Robert Pattinson állatorvostanoncként egy cirkuszhoz szegődik, ahol bizalmas viszonyba kerül az egyik artistával, Marlenával (Witherspoon), aki sajnos a cirkuszigazgató felesége is egyben. Egy érdekes adat: a 2004-es Vanity Fair-ben Pattinson még Reese Witherspoon fiát játszotta. 8. Alice és Martin (Alice et Martin, 1998) Rendező: André Téchiné, főszereplők: Juliette Binoche, Mathieu Amalric, Alexis Loret A húszéves Martin titokban Párizsba szökik és ott megismerkedik féltestvére legjobb barátjával, Alice-szal. Kezdetben reménytelenül ostromolja és követi mindenhova, de végül csak magára vonja Alice figyelmét... A boldogság sajnos rövid életű.[cikk=39793]9. A hálószobában (In The Bedroom, 2001) Rendező: Todd Field, főszereplők: Sissy Spacek, Tom Wilkinson, Nick Stahl, Marisa Tomei Nehezen felejthető dráma, amelyben a frissen elvált Natalie és a nemrég diplomázott Frank bimbózó románcát beárnyékolják az erőszakos exférj fenyegetései. Aki még nem látta, annak kötelező. 10. Adore (2013) Rendező: Anne Fontaine, főszereplők: Naomi Watts, Robin Wright, Xavier Samuel, James Frecheville A két szőke, bomba testű ausztrál anyuka hogy, hogy nem, viszonyt kezd egymás kisportolt izomzatú, ám még csak 18 éves fiával. Természetesen a frivol helyzetnek szomorú következményei is vannak. Mit tegyünk, ha átlépünk egy határt, van-e visszaút?
2016.04.29. 12:05
Evamagazin.hu
Meryl Streep és Dustin Hoffman igazából utálták egymást forgatás alatt
Kiderült, hogy az 1979-es Kramer kontra Kramer c. film igazából Meryl Streep kontra Dustin Hoffman volt.
2016.04.02. 13:47
Velvet.hu
Élő adásban omlott össze a híres színész - Videó!
Dustin Hoffman egy családfakutató műsor vendége volt, amikor számára meglepő dolog derült ki egyik őséről - írta meg az Origo.
2016.03.10. 17:00
Stop.hu
Dustin Hoffman összeomlott, sírva fakadt egy tévéműsorban
Dustin Hoffman volt a Finding Your Roots című családfakutató műsor legutóbbi vendége, meglepő dolog derült ki az egyik őséről.
2016.03.09. 20:20
Origo.hu
Dustin Hoffman - ahogy soha nem ismerné fel
Nagyon szakállasan és nagyon pocakosan.
2016.03.09. 18:48
Velvet.hu
Dustin Hoffman tévéműsorban omlott össze
A színész borzalmas családi titkokról értesült egy műsorban.
2016.03.09. 16:40
Borsonline.hu
Amerikai bölény - Sebestyén Aba a Tháliában rendez
Március 5-én mutatják be David Mamet Amerikai bölény című darabját Sebestyén Aba rendezésében, Csányi Sándor, Szervét Tibor és Mózes András előadásában a budapesti Thália Színházban.A történetben szereplő Don (Csányi Sándor) egy ócskásüzlet tulajdonosa, aki ősrégi bölényes ötcentesét segédjével (Mózes András) akarja visszalopatni. Ekkor bukkan föl Prof, a régi barát (Szervét Tibor).A darab örökérvényű értékekről, érzésekről - szeretetről, hűségről, barátságról, bizalomról - szól, amelyeket a szerző értékhiányos közegbe helyez - mondta el Sebestyén Aba a darabot beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten. Hozzátette: a szereplők heroikus módon szeretnének tiszták, igaz emberek lenni, és ebből a heroikus küzdelemből származik a darab komikuma. A történet olyan társadalmat mutat be, ahol az elvek megmaradnak elvi szinten, és ahol a figurák nagyon szeretnének valamilyenné válni. A címben szereplő bölényről elmondta, hogy az amerikai bölény egy veszélyeztetett faj, amelyet az indiánok egykor szentként tiszteltek, a múlt századok alatt azonban szinte teljesen kiirtottak, ma pedig rezervátumokban őrzik őket. Véleménye szerint a "bölénység" egyenlő mindazokkal az értékekkel, amelyekről Mamet beszél. A tisztesség, a becsület, a bizalom, a hűség és a barátság lassan veszélybe kerülnek a társadalmunkban, hiszen mindent elnyom a mindenáron való érvényesülni akarás és a profitszerzés hajszája - tette hozzá. Csányi Sándor a darab karaktereit elragadóan vicces, szeretnivaló kóklerekként jellemezte, kis egerekként, akik elefántnak képzelik magukat. Mint mondta, ez a szatírának is tekinthető történet akár a mai Magyarországon is játszódhatna. Szervét Tibor szerint a szereplők igazi csibészek, akik azonban egymásra támaszkodnak és szeretik egymást, emellett nagy belső küzdelem is zajlik a háromszögön belül. Bobby szerepéről Mózes András azt mondta: a fiút az vezérli, hogy megfeleljen Don elvárásainak és boldoggá tegye őt. David Mamet darabja, az Amerikai bölény 1975-ös chicagói premierje óta a Broadwaytól a West Endig gyakorlatilag az egész világot meghódította, 1996-ban Dustin Hoffman főszereplésével filmre is vitték.
2016.02.13. 09:07
Szinhaz.hu
"A művészet megállítja az időt" - 100 éve született Arthur Miller
1915. október 17-én született New Yorkban Arthur Miller Pulitzer-díjas amerikai író, aki görög sorstragédiákat idéző, katartikus drámákat alkotott, valójában egyetlen kérdés foglalkoztatta egész életében: Képes-e az ember a jót választani? Arthur Miller pályájáról:Rájött, hogy élvezi az írástOsztrák származású apja egy kisebb ruhagyár tulajdonosa volt, de üzlete a gazdasági válság idején tönkrement. Az ifjút a csőd a teljes kiábrándultság szélére taszította, nem hitt többé az amerikai álomban, és egy egész életre szóló ellenszenv ébredt benne a minduntalan az anyagi javakat hajszolókkal szemben. A család anyagi körülményei miatt kétkezi munkákat kellett vállalnia, hogy tanulmányait a Michigani Egyetemen fedezni tudja. 1936-ban írta első drámáját No Villain címmel, amellyel rangos iskolai irodalmi díjat nyert. Rájött, hogy élvezi az írást, és arra gondolt, hogy ebből akár meg is élhetne. Beiratkozott a tekintélyes Kenneth Rowe professzor drámaírás szemináriumára, ahol megtanulta, hogyan lehet úgy felépíteni egy drámát, hogy hatással legyen a közönségre. Közös munkájukból hosszú évekre szóló barátság fejlődött. Millert élete végéig szoros kapcsolat fűzte alma materéhez, két díjat és az egyetem színházát is róla nevezték el. 1938-ban, a diploma megszerzése után visszatért New Yorkba, ahol többek között a CBS (Columbia Broadcasting System) számára írt forgatókönyveket. 1940-ben feleségül vette egykori egyetemi csoporttársát, Mary Slatteryt, akitől két gyermeke született.Hajójavító telepen dolgozott A második világháború idején testi alkalmatlansága miatt nem hívták be katonának, egy brooklyni hajójavító telepen dolgozott, és anyagot gyűjtött a Helyzet normális című riportregényéhez. A Broadwayn 1944-ben mutatkozott be Az ember, akinek mindenben szerencséje volt című drámájával, de a darab csúfosan megbukott. Anyagilag is nehéz helyzetbe került, ezért a világháború után megjelentette riportregényét, majd a Gyújtópont című regényt, amely az antiszemitizmus kérdéskörét járta körül. 1947-ben ismét a Broadwayn próbált szerencsét Édes fiaim című drámájával, melyet Elia Kazan vitt színpadra. A siker ezúttal nem maradt el, a színmű 328 előadást ért meg. Miller és Kazan Tony-díjat kapott, Millernek ítélték a New York-i drámakritikusok díját is.Az ügynök halála tarolt Családi pénzügyei is rendeződtek, olyannyira, hogy farmot vásárolt Connecticutban, következő darabján már ott dolgozott. Az ügynök halála 1949-ben készült el, és még abban az évben színpadra állították. A Pulitzer-díjas darab, amely azóta is a világ számos pontján szerepel a színházak műsorán, a kor kiemelkedő drámaírójává avatta. A soha el nem érhető siker álomvilágában élő, gyermekeiért önmagát feláldozó Willy Loman alakja azóta is nagy színészek jutalomjátéka. Olyan művészek játszották már el a házaló kisember alakját, mint Fredric March, Rod Steiger és Dustin Hoffman, a magyarok közül Tímár József legendás alakítása mellett emlékezetes marad Tordy Géza ügynöke, legutóbb pedig Bodrogi Gyula alakítása. A kommunistavadász bizottság céltáblája lettAz ötvenes évek elején számos baloldali ügyet támogatott, ezért McCarthy szenátor kommunistavadász bizottságának egyik céltáblája lett. Az ezzel kapcsolatos események árnyékában született a Salemi boszorkányok című drámája, amelyhez az 1692-ben lezajlott boszorkányperek szolgáltatták a történelmi hátteret. A mű - ha közvetve is - híven tükrözi mindazokat a személyes és erkölcsi dilemmákat, amelyekkel szerzője az ötvenes évek elején szembesült. A darabból kétszer készült film, 1958-ban és 1996-ban, ez utóbbi Oscar-díjat kapott a forgatókönyvért.Marilyn Monroe és MillerA popkultúra ismert arcává tette Marilyn 1955-ben a Két hétfő emléke és a Pillantás a hídról című darabjainak bemutatója után az Amerika-ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság perbe fogta, és hosszas procedúra után elítélte. 1956-ban végzetes személyes döntést hozott: elvált a feleségétől, és titokban feleségül vette Marilyn Monroe-t, a kor szexszimbólumát. A házassággal újfajta hírnévre tett szert: a popkultúra ismert arca lett, amitől kifejezetten irtózott. Házasságuk sikerében sokan kételkedtek, Kazan is, akit korábban szintén gyengéd szálak fűztek Marilynhez, és a szőke dívát alkalmatlannak találta a házasságra. Miller szerelmes volt, és ragaszkodott erkölcsi elveihez, de kapcsolatukon ez sem segített. Alig öt évet éltek együtt, 1960-ban a Kallódó emberek című film forgatása közben szétköltöztek, hamarosan el is váltak. Monroe 1962 augusztusában meghalt, Miller pedig ugyanebben az évben feleségül vette Inge Morath fotográfust, akivel több közös könyvük is megjelent. Maga is rendezett1964-ben megírta A bűnbeesés után című - önéletrajzi ihletésű - drámáját, majd a Közjáték Vichyben című darabot. 1969-ben Londonban maga rendezte meg Az alku című darabját. Hosszú szünet következett alkotói pályáján, későbbi darabjai pedig kevéssé népszerűek. Közéleti tevékenysége továbbra is jelentős maradt: volt a PEN Club elnöke, felemelte szavát a diktatúrákban élő írótársaiért. 1995-ben pedig elvállalta az Oxfordi Egyetem kortárs színháztudományi tanszékének vezetését. Élete utolsó éveiben rákkal és különböző szív- és tüdőproblémákkal küzdött, ami visszavonulásra késztette. 2005. február 10-én halt meg a Connecticut állambeli Roxburyben lévő farmján, amelyet még a Monroe-val való házassága idején vásárolt. Születésének 100. és halálának 10. évfordulója alkalmából két színház, a northamptoni Royal and Derngate Színház és a liverpooli Everyman Színház koprodukcióban tűzte műsorára eddig ismeretlen, eredetileg megfilmesítésre szánt darabját a The Hook (A horog) című alkotást.Egy 2002-es interjú Millerrel: (Fordította: Battyán Katalin, Forrás: eszmelet.hu)"A fiatalok kiélezett helyzetre várnak. Olyan döntéskényszerre, amely értékeket hoz a számukra…” – fogalmazott Arthur Miller idén márciusban Michael March-csal folytatott látnoki beszélgetése során New York-ban. A drámaíró a kultúra lerombolásáról, a terrorizmus fenyegetéséről és a biztonság elvesztéséről szólt.Michael March: Ha festő volna, hogyan ábrázolná a huszadik századot? Milyen színeket használna?Arthur Miller: Pirosat, csak pirosat, a vér miatt. Nem hiszem, hogy volt más történelmi korszak, amelyben ennyi embert öltek meg. Gyilkoltak hadseregek, állami erőszakszervezetek és így tovább. Ott van például a második világháború. Vagy vegyük Vietnamot, Koreát, Ruandát, vagy a balkáni háborút! Vadak vagyunk. Másrészt a természettudományok hihetetlen mértékben követték az emberi képzeletet, alig néhány lépésnyire a mészárlások színhelyétől. Az ész számára ez elfogadhatatlan, tehát a homokba dugjuk a fejünket. Filmeket készítünk, rockzenét játszunk, a festők festenek, én színdarabokat írok, és mindenki úgy tesz, mintha minden rendben volna. Pedig szerintem nincs minden rendben. Bizony azt hiszem, hogy számtalan már megfogalmazott késztetés indokolhatja a civilizáció elpusztítását.M. M.: És mik az érzései ezzel az új évszázaddal kapcsolatban?A. M.: Nem szabadulhatok attól a gondolattól, hogy ma már a lehetőségek közé tartozik, hogy valaki egy kis csónakban New York kikötőjébe evezzen egy atombombával, abban a reményben, hogy egyenesen a mennybe jut. Úgy látom, ez teljességgel elképzelhető. Ötven éve senki nem gondolta volna ezt, legfeljebb egy elmeháborodott. Persze egy olyan megszállott ember, mint Szaddám Husszein, egy ilyen cselekedetet maradéktalanul meg tud indokolni. Hecceli az atombombákkal rendelkező Izraelt. És az izraelieket nem fogják azelőtt elpusztítani, hogy ők másokat el ne pusztítanának. India és Pakisztán esetében is borotvaélen táncolunk. A darabjaimban vidámabb színek használatára törekszem, de a biztonság iránti illúzióimat teljesen elvesztettem. Ez nem paranoia, ez maga a valóság. Adott egy milliárdos az Arab-sivatag szélén, aki pénzét arra költi, hogy ilyen cselekedetekre képezzenek ki embereket. Az a bökkenő, hogy ideológiai és vallási magyarázatot is találnak minderre. Tehát ésszerűek, akárcsak mi.M. M.: Yasunari Kawabata japán író azt mondta: “A sírgödör műalkotás.”A. M.: Ismerek egy házaspárt Connecticutban. Vettek egy sírhelyet, egy darab űrt, egy kis vidéki temetőben, mert onnan szép a kilátás. Komolyan. Fontos volt nekik a szép kilátás. Nagyapám azt akarta, hogy egy agyonzsúfolt brooklyni temetőbe kerüljön, sok ember közé, de ne a parcella szélére, nehogy az arra járók rálépjenek. Inkább választott egy távoli sarkot, ahol senki nem zavarja nyugalmát. Hát ilyen különcök vagyunk!Arthur Miller és Inge Morath lányukkal, Rebecca-valM. M.: Miféle halált halna ma Bill Loman, az ügynök?A. M.: Először is, ma többet játsszák Az ügynök halálát, mint bármikor ezelőtt, és az emberek azt mondják, hogy most hívebben tükrözi a valóságot. Régebben a főszereplő egy szélsőség megtestesítője volt, akivel a többség nemigen tudott azonosulni: ma ő a többség. Sőt, van itt valami érdekes: Bush elnök egyik javaslata az, hogy vonjanak ki pénzt, több milliárd dollárt a nyugdíjalapokból, és az alapok tulajdonosainak utasításai szerint fektessék azt be a tőzsdén. Magyarul, George Bush szerencsejátékost csinálna mindenkiből, aki még nem lett azzá – azokból az emberekből, akik mindössze azt akarták maguknak biztosítani, hogy idős korukra ne kelljen éhezniük. Ezt a pénzt most fel akarják szabadítani, és ezeket az embereket befektetőkké akarják tenni, ami nem más, mint a szerencsejátékos szalonképesebb elnevezése. No már most, a tőzsde az utóbbi egy év során alaposan meggyengült. Mi lenne ezekkel az emberekkel és a nyugdíjaikkal, ha a kormány ezt az intézkedést már végrehajtotta volna?M. M.: A beszélgetésben a gonosztól a hatalomig jutottunk: azokig az erőkig, amelyek az embert megfosztják méltóságától, munkájától, szertefoszlatják álmait, a gazdagság illúzióját; a gonosz a hatalom befektetéseiben jelenik meg.A. M.: Egyetértek. Igen, ezt teszik, vagy ezt próbálják tenni; még nem következett be, de nagyon könnyen megtörténhet. Igyekeznek bizonytalanná tenni azt, ami legalább részben valóságos volt. Így a tőzsdén kockáztató kevesek bizonytalanságát tömegekre terjesztik ki.M.M.: És mit gondol a szociális biztonságról?A. M.: Minél több részletét ismerjük meg a rendszernek, annál illuzórikusabbnak, sőt sokszor lázálomszerűnek tűnik. A nagy ellenállást ezzel az új adótörvény-javaslattal szemben – amely a lakosság leggazdagabb 1%-ának nyújtana további előnyöket – a legeslegtehetősebbek egy kis csoportja tanúsítja, köztük Bill Gates, aki valószínűleg a világ leggazdagabb embere; azért ellenzik ezt a javaslatot, mert bár őket gazdagabbá tenné, csökkentené jótékonysági adományaik összegét. Így jön létre a kétségkívül lusta és semmirekellő örökösök osztálya.M. M.: Pillanatnyilag biztonságban érzik magukat a jólétben.A. M.: Érzik, hogy ez annak a rendszernek a romlásához vezet, amely számukra oly nagy hasznot hozott, és hogy ki fog alakulni egy olyan osztály, amelynek a tagjai csak tartják a zsákot, és a pénz szépen belehullik. Nem kell érte feltalálniuk semmit, se dolgozni, se bármit elvégezni. Fel kell tennünk magunknak a kérdést: honnan ez az elgondolás? Egy vadonatúj elnöktől. Csak arra tudok gondolni, hogy mivel az olajszakmából jött, az olajvállalatok, amelyek hírhedt ragadozók (nem oda mennek, ahol az olaj található, még ha az karnyújtásnyira esik is), arra számítottak, hogy az ő emberük majd több pénzt tud elvonni az adóhivataltól. Mindenki más le van…M. M.: Visszatekintve azt mondhatjuk, hogy a művészet konzerválja az életet. A konzerválás pedig valóságérzetet alakít ki bennünk. Ez rendkívül ellentmondásosnak tűnik.A. M.: Napjainkban alapvetően ez a művészet feladata. Megállítani az időt. Mindannyian megállítjuk az időt. Azt a tömeges képáradatot, ami minden országot tartalom és jelentés nélkül elönt, a művészet megállítja. Elég régóta tart ez ahhoz, hogy elmondhassuk: “Aha, tehát ez az?!” A felismerés pillanatával ajándékoz meg bennünket. De csak ezt a pillanatot kapjuk. Ha a fiatalokról szerzett csekély tapasztalataimat általánosíthatom, úgy látom, ők tudják, hogy valami hiányzik. És ez foglalkoztatja is őket. Azt hiszik, mondjuk az én munkásságommal vagy a nemzedékem munkásságával kapcsolatban, hogy ez a valami létezett egyszer. A fiatalok kiélezett helyzetre várnak. Olyan döntéskényszerre, amely értékeket hoz a számukra, más szóval feladatokat. Olyan eszméket, amelyeket muszáj megértenünk ahhoz, hogy életben maradjunk. Most nincs ilyen. Minden eszméről eldönthetik: kérik-e vagy sem. Önkényesen cselekszenek. Szükségszerűség semmiben nem mutatkozik. Ez nagyon jellegzetes, manapság talán a leggyakoribb helyzet, amelyet a véget nem érő, értelmetlen képsorozatokat ontó látszat-kultúra kényszerít ránk.M. M.: Elérkeztünk arra a fokra, hogy a megmagyarázható világ elveszett.A. M.: Nem tudom, mi lehet az oka, de azt tudom, hogy mi lett a következménye: csak üzletember létezik. Kultúra sehol. Nem tudom, vajon az elmúlt százegynéhány év sok háborúja pusztította-e el. Egy olyan vallás például, amely az ember méltóságát hirdeti és áldást oszt, de nem ítéli el a holokausztot, végül rögeszmévé válik. A vallás egy ilyen országban olyan, mint egy futball-mérkőzés: az emberek intézményesen egybegyűlnek és éltetik az egyház vezetőjét. Az, hogy valaki valamilyen értékrend szerint változtasson az életén, nagyon távolinak tűnik. Az egyetlen érvényes érték, hogy együtt vagyunk. Ez az érték. Mindannyian együtt. Együtt énekelünk és együtt imádkozunk.M. M.: Együtt utazunk a süllyedő hajón.A. M.: Így van. Az egyetlen dolog, ami erről az országról bizton elmondható, hogy át fog alakulni. Ez az egy, amit biztosra veszek. Bármilyen is a jelen, a jövő más lesz. (Fordította: Battyán Katalin)
2015.10.19. 06:00
Szinhaz.hu
Dustin Hoffmann lesz a fő-Medici
Nyolcrészes tévésorozatban vállalt szerepet Dustin Hoffman: a bankár Giovanni de' Medicit alakítja a 14. századi nagyhatalmú firenzei Medici családról szóló produkcióban, amelyet először az olasz RAI televízió mutat be.
2015.10.12. 15:22
Ma.hu
Dustin Hoffman a Medici családról készülő sorozatban szerepel
Nyolcrészes tévésorozatban vállalt szerepet Dustin Hoffman: a bankár Giovanni deí Medicit alakítja a 14. századi nagyhatalmú firenzei Medici családról szóló produkcióban, amelyet először az olasz RAI televízió mutat be.
2015.10.12. 14:23
Kisalfold.hu
Dustin Hoffman a Medici családról készülő sorozatban szerepel
Nyolcrészes tévésorozatban vállalt szerepet Dustin Hoffman: a bankár Giovanni deí Medicit alakítja a 14. századi nagyhatalmú firenzei Medici családról szóló produkcióban, amelyet először az olasz RAI televízió mutat be.
2015.10.12. 14:23
Delmagyar.hu
Dustin Hoffman Firenze ura lett
Dustin Hoffman és Richard Madden lesznek a főszereplői a Medici: Masters of Florence című sorozatnak, amely a firenzei Medici család felemelkedését mutatja be.
2015.09.24. 20:02
Origo.hu
Dustin Hoffmant ritkán látja a feleségével, most megteheti
A pár egy római étteremben vacsorázott. Hoffman megint elbújt, de az asszony nem.
2015.09.21. 13:16
Velvet.hu
Dustin Hoffman-filmek, amiket látnod kell
Dustin Hoffman utánozhatatlan tehetségű színész, aki éppen ma ünnepli 78. születésnapját. Az ő tiszteletére összegyűjtöttük a legjobb filmjeit, melyeket mindenkinek kötelező látnia.
2015.08.08. 22:45
Stylemagazin.hu
Holtomiglan-holtodiglan Hollywoodban
Csoda, hogy a filmek fővárosában egyre kevesebb a tartós párkapcsolat? Szerencsére mi találtunk néhány példaértékűt! Az egyik legembertpróbálóbb dolog az életben fenntartani egy boldog és kiegyensúlyozott házasságot. Jól kommunikálni, nem elhanyagolni a minőségi időt, közös programokat szervezni, úgy, hogy közben magunkról és az igényeinkről se feledkezzünk el. Akkor gondoljunk csak azokra a sztárokra, akiknek nem csak ezekre, de még a paparazzik idegesítő és zavaró jelenlétére is folyamatosan figyelniük kell! Csoda hát, hogy a filmek fővárosában egyre kevesebb a tartós párkapcsolat? Hiszen még Ben Afflecknek és Jennifer Garnernek sem sikerült! Azért persze találtunk olyan párokat is, akiknek igen: vegyünk csak sorra néhány igazán irigylésre méltó és sikeres házasságot!1. Az 1953-ban született ír szívtipró, Pierce Brosnan 2001-ben vette feleségül Keely Shaye Smith-t, akivel azóta is boldog házasságban élnek. Az olykor-olykor elkapott felvételeken is egyértelműen látszik, hogy teljesen odáig vannak egymásért.2. Minden idők legszexibb Mr. Darcy-ja, a brit Colin Firth és Livia Giuggioli kapcsolatából két fiú született. Az olasz filmproducer feleség nagyon ügyel férjének karrierjére és a makulátlan imidzsének fenntartására.3. Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick 1997-ben keltek egybe és bár házasságuk többször volt hullámvölgyben, harmonikus kapcsolatuk szerencsére töretlen. A sztárpár hihetetlenül csendes életet él három gyönyörű gyerekével.4. A legszimpatikusabb és „leghétköznapibb” házasság díja egyértelműen Hugh Jackmant és a nála 13 évvel idősebb Deborra-Lee Furnesst illeti. Az ausztrál pár 1996 óta él együtt és bár közös biológiai utódjuk nem születhetett, nagy egyetértésben és rendkívül sportosan nevelik két adoptált gyermeküket.5. Listánkon a legszeretnivalóbb és legidősebb pár címét Joanne Woodward és Paul Newman kapja. Ismerettségük 1953-ban kezdődött, amikor a Piknik című Brodway darabban játszottak együtt és 50 évig, Newman 2008-as haláláig tartott.6. Tom Hanks és Rita Wilson 1985 óta alkotnak egy párt és két saját és további két mostohagyermeket neveltek fel közösen. A többnyire blockbuster filmek főszerepeiről és produceri feladatairól ismert kaliforniai színész és producer/színésznő/énekesnő/aktivista felesége vidámságáról és optimizmusáról sokan példát vehetünk.7. Az Oscar-díjas Denzel Washington és Paulette Pearson Washington 1983-ban kötöttek házasságot, négy gyermekükkel a lehető legteljesebb, vallásos és botrányoktól mentes életet élik Los Angeles-ben. Csakhogy teljes legyen az összkép, a nyarakat mindig együtt, egyfajta családi hagyományként Olaszországban töltik.8. A háromszoros Oscar-díjas Meryl Streepet egyszerűen nem lehet nem szeretni! Stílusa, lendülete és vagánysága minden filmjét egyedivé teszi. Férjét, a szobrászművész Don Gummert ritkán lehet látni a vörös szőnyegen, de ha mégis együtt mutatkoznak, a levegő megtelik gyengédséggel és szeretettel. 1978-ban házasodtak össze és négy gyermekük közül Henry és Mamie szintén elismert színészek.9. Az 1937-ben született színészóriás 1980-ban vette el Lisa Gottsegent. Dustin és Lisa Hoffman négy gyermeküket Jacobot, Rebeccát, Maxwellt és Alexandrát a legszigorúbb zsidó hitben nevelték fel. Mindketten sikeresek saját szakmájukban: Dustin számos ikonikus filmben bizonyíthatta szárnyaló tehetségét, az üzletasszony Lisa pedig egy nagyon jól működő brandet vezet.10. A klasszikus mozik népszerű színészházaspárja Warren Beatty és Annette Bening 1992 óta elválaszthatatlanok – ők a filmpremierek, fesztiválok koronázatlan királya és királynője. Warren negyedik gyermekük születésekor 2000-ben 63, Annette 42 évesek voltak.
2015.07.02. 10:52
Evamagazin.hu
"A színházcsinálás most lett igazán közös ügyünk" - Interjú Réthly Attilával
Réthly Attila 2014 márciusa óta látja el a Thália Színház főrendezői feladatait. Az idei volt az első évad, melynek arculatát, koncepcióját közösen alakították ki Csányi Sándor művészeti- és Hamvai Kornél irodalmi vezetővel. Arra kértük, értékelje a Thália Színház mostani szezonját és meséljen a következő évad terveiről. A beszélgetés közben persze óhatatlanul felmerültek olyan kérdések is, amelyek ma a színházi szakmát leginkább foglalkoztatják.Milyen évadot zár a Thália Színház?Réthly Attila: Izgalmas és kihívásokkal teli évadot. Az idei év bebizonyította számunkra, nem gondolkodunk rosszul, amikor azt mondjuk, létezik egy olyan szelete a színházi kultúrának, ahol a mi elképzeléseinknek igenis helye van. Hogy hogyan tud mindez még tartalmasabbá válni és mikortól kelti fel a szakma kíváncsiságát, az még kérdés, félúton járunk.Úgy látod, a szakma nem vesz tudomást a Thália Színházról?Réthly Attila:Annyit mindenképpen sikerült elérnünk, hogy a Thália Színház körüli hangulatkeltés elmúlt. A szakma érzékeli, és tán respektálja is, hogy itt valódi munka zajlik. Jól tudtuk kommunikálni azt is, hogy a Thália adottságai a befogadói státuszból következően igen speciálisak, nem összemérhetőek egyetlen budapesti teátrummal sem. Ez a helyzet alapvetően nem engedne annyi szabadságot, mint amennyit mégis igyekszünk megteremteni magunknak. A strukturális adottságokból következően a pénzügyi feltételek biztosítása a színház menedzsmentjére igen komoly terheket és feladatokat ró. Művészi értelemben sokkal kevesebbet kockáztathatunk, mint más színházak. Ha nem érdekli a nézőt, amit csinálunk, a befektetett pénz nem jön vissza, és könnyen borulhat minden. De szerencsére nincs így. A hőstenor, évadunk első bemutatója Hamvai Kornél átirata, akárcsak a Boeing Boeing, nehéz rá jegyet kapni. A Hétköznapi őrületekkel sikerült egy új közönségréteget megszólítanunk. Különleges vállalkozás volt a Molnár Ferenc által fordított francia század eleji vígjáték, a Két szék között Szervét Tibor főszereplésével. Kérdéses volt, hogyan fogadják majd a nézők ezt a társalgási darabot, de megtalálta a közönségét, keresik és szeretik. A Ketten egyedül, amiből Krumplirózsa címmel annak idején nagysikerű hollywoodi film is készült, Csányi Sándor és Schell Judit fantasztikus játékától lett igazán különleges. Olyannyira magukra húzták a történetet, hogy igen sok személyes dologról tudnak mesélni benne. Utolsó bemutatónk, a Félúton a Fórum felé volt a legkockázatosabb produkciónk, zenés darab, amely az eddigi profilunkban még nem szerepelt. Olyan előadás, legalábbis mi így gondoljuk, aminek nincs párja a piacon. Ha végigtekintünk az évadon, látszik, hogy nem egy kaptafára készülő alkotásokban gondolkodunk, igyekszünk gazdag kínálatot felmutatni. A következő évad négy bemutatója is ennek a gondolatnak a mentén valósul majd meg.Nagy bátorság az Operettszínházzal szemben zenés darabot bemutatni egy prózai társulattal. Nem merült fel, hogy onnan hívjatok vendégeket?Réthly Attila: Amíg a Thália elsődlegesen befogadó színházként üzemelt, és nem, vagy a mostaninál jóval kisebb számban készültek saját produkciók, állandó vendég volt itt az Operettszínház. Magától az épülettől tehát nem idegen a zenés műfaj. Amikor a színház vezetése úgy döntött, legyen önálló, markánsan körvonalazott arculata a Tháliának, érthető módon az ilyen típusú együttműködéseket igyekezett lazítani, nem kizárt azonban, hogy a jövőben sor kerülhet olyan koprodukciókra, amelyek mindkét fél számára egyformán előnyösek lehetnek, erről a két színház vezetése korábban szándéknyilatkozatot írt alá, de ez egyik félre sem ró kötelezettséget. A Félúton a Fórum felé nem faltól falig zenés darab, viszont nagyon erősen illeszkedik abba az irányba, amit a bohózatokkal, vígjátékokkal és romantikus komédiákkal eddig megfogalmaztunk. Nem klasszikus musicalről van szó tehát, amiben a zene drámai közvetítőerővel bír, és a történet elbeszélésének dramaturgiailag nélkülözhetetlen része, inkább dalbetétekkel dúsított, zenés bohózatról beszélhetünk. A Plautus három egyfelvonásosából született libretto, melyben az európai színházi kultúra gyökerében rejlő vígjátéki tradíció jelenik meg, párosul Sondheim zenei világával.A bemutatóhoz kapcsolódó kampány része volt Vida Péter emlékezetes interjúja, amiben többek között arról beszélt, hogy a Thália Színházban rabszolgaként bánnak a színészekkel. Utólag hogy látjátok, jó marketingfogás volt ez? Vagy esetleg visszafelé sült el?Réthly Attila: Többfajta visszhanggal találkoztam. Volt, aki azt mondta, nagyszerű kampányfogás, remek ötlet, és még bátrabbnak kellett volna lenni. Más úgy vélekedett, hogy a mostani amúgy is hiszterizált színházi közegben nem igazán jól sült el, mert a kissé neurotikus színházi jelen időben van valami furcsa mellékíze. Végül olyanokkal is találkoztam, akik egy az egyben elhitték, mert sajnálatos módon belefér abba a realitásba, ami a mai színházi életünket jellemzi, vagyis vélhető, hogy ebben a megosztott a színházi társadalomban, bármi megtörténhet. Ez kétfajta reakciót váltott ki az emberekben: sokakban az aggódó és együttérzőt, egyesekben viszont a kárörvendőt. Összességében azt gondolom, ebben az őrült nagy versenyben, sikerült felhívni magunkra a figyelmet.Azt mondtad, fél úton tartotok. Mire vágysz, hogy viszonyuljon a szakma a Thália Színházhoz?Réthly Attila: Elfogadóan. Békésen. Egymás iránti tisztelettel. Azt szeretném, ha a szakma rendezni tudná a sorait és nem csak a politikai, de a műfaji határok mentén való megosztottságot is örökre felszámolná. Úgy gondolom ugyanis, hogy elsősorban innen eredeztethető az a probléma, ami ma akuttá vált színházi világunkban és egy politikai erőtér mentén való megosztottságig jutott. A szakma egy jelentős részének meggyőződése, hogy csak a drámairodalom kánonjába tartozó darabokkal illetve az aktuális társadalmi problémákra reflektáló előadásokkal lehet figyelemre méltó teljesítményt elérni. A kritikai visszhang is általában ezeket a produkciókat kíséri. Azzal, hogy mi vállaltan nem ebbe az irányba megyünk, tulajdonképpen nem is számíthatunk másra csak a közönségünkre. A kritikusi élvonalba tartozók közül néhányan gőgösen úgy gondolkodnak, hogy az az előadás, amiről nem írnak, nem is létezik. Ezen mosolyognom kell. Lehet jó színházat csinálni úgy is, hogy a kritikai kánon nem emeli fel. Elsősorban a közönségünknek kívánunk tetszeni.Ha megnézzük, honnan indultatok és milyen darabok szerepelnek a jövő évad műsortervében, a Boening, boening-től McDonagh-ig, elég markáns a változás. Hogy látod, meddig szélesíthető ez az olló és mennyire tart veletek a közönség?Réthly Attila: Ha sikerül a négy új bemutatóval legalább olyan pozitív fogadtatást elérni, mint az elmúlt évben, akkor egy év múlva olyan repertoárral fogunk rendelkezni, amire méltán lehetünk büszkék. Ne felejtsük el, még mindig ugyanabban a dimenzióban járunk: a West End és a Broadway mintájára létrejött magas szakmai színvonalon megfogalmazott tartalmasan szórakoztató színházról beszélünk, de jövőre komolyabb, lényegre hatóbb dolgokat is markolunk. Az aktuálpolitikai kérdésekkel foglalkozó, a társadalmi életünkbe beleszóló, markáns véleményt formáló darabokat továbbra is kerüljük, mert nem akarjuk a közönségünket megosztani. Ebben a szakmai diskurzusban nem veszünk részt. A budapesti színházi palettán sok nagyszerű előadás közül válogathatnak a társadalmi problémákra érzékenyebb és főleg éhesebb nézők. Akik azonban inkább elfeledni kívánják gondjaikat, és amikor színházba mennek magas színvonalú, de könnyedebb előadásokat szeretnének látni, nyugodt szívvel betérhetnek hozzánk. Elindultunk az egy helyszínes, kevés szereplős bohózatokkal, komédiákkal és most a Félúton a Fórum felé kapcsán ott tartunk, hogy elképesztően komoly szcenikai apparátust mozgatunk. Másfajta formanyelven szólalunk meg, az eddigi, visszafogottabb szcenírozást most felváltotta a hatalmas látvány, a lehengerlő vizualitás, a bravúros technikai lebonyolítás, a virtuóz színészi játékhoz pedig élőzene párosul. Bár minden munkatársra és művészre nagy terhet ró az előadás, mégis, ha körbenézek a házban azt látom, mindenki boldogan teszi a dolgát, mert az, ami összefog bennünket, a színházcsinálás szeretete, most lett igazán közös ügyünk. Négy bemutatót terveztek a következő évadban.Réthly Attila: Az Alul semmi-vel kezdünk, ami társadalmi problémákat is feszegető kultikus történet, 1997-ből. A film hatalmas siker volt a maga idejében. Az angliai kisváros gyári munkásainak életéről szóló sztorit, amikor tömegesek voltak az elbocsátások és sok-sok család hullott darabokra a munkanélküliség, és egzisztenciális problémák miatt, azt hiszem mindenki jól ismeri. Amitől ez a darab nem súlyos dráma, hanem sajátos humorú vígjáték, az az, hogy a komoly társadalmi kérdésekről rendkívül bájosan és könnyedén beszél, abszurddá és mulatságossá téve azt a megélhetetlen szituációt, hogy hat egykori acélgyári munkás boldogulása érdekében arra kényszerül, hogy sztriptíz műsort adjon és levetkőzzön a nagyközönség előtt. Ezt követően Hamvai Kornél átiratában egy Feydeau bohózatot mutatunk be Rövid a póráz címmel, amit Kelemen József rendez. Aztán tőlünk szokatlan módon egy dráma következik, David Mamet Amerikai bölény című nagysikerű darabja. A drámából készült hollywoodi film egyik főszerepét Dustin Hoffman alakította. Bár a történet az évtizedekkel ezelőtti Amerikában játszódik, óhatatlanul felmerülhet a nézőben, hogy mindez akár ma, a budapesti Király utcában is megeshetne. Egy kacatbolt, használtcikk-kereskedés tulajdonosa elad egy amerikai bölénnyel vert régi ezüstpénzérmét viszonylag jó áron, de később rádöbben, hogy az érme ennél sokkal többet ér. Ezen a ponton krimivé alakul a sztori, miszerint ezt a pénzérmét valahogy vissza kell szerezni. Mind e mögött belső társadalmi feszültségekkel teli dráma húzódik, rengeteg humorral. Innen már csak egy lépés, hogy megpróbáljunk utat találni a fekete humort kedvelő nézőkhöz. Martin McDonagh A nagy kézrablás című színdarabja számukra biztos találat lehet.A következő évadtól csatlakozik a Thália csapatához Lovas Rozi és Bán Bálint. Miért van rájuk szükség a társulatban?Réthly Attila: Mohai Tamás kapott egy izgalmas filmfelkérést, ami azonban annyi forgatási nappal jár, hogy emiatt szinte nem tudnánk műsorra tűzni azokat a darabokat, amelyekben szerepel. Tamás mérlegelte, hogy jelen pillanatban melyik jelent nagyobb kihívást számára: maradni és újabb feladatokat vállalni a színházban, vagy egy komoly filmfőszerepet eljátszani. A filmezés mellett döntött. Ebből következett, hogy a helyére feltétlenül találni kellett valakit, így érkezett hozzánk Bán Bálint. Lovas Rozi generációjának egyik legtehetségesebb tagja, kivételes színésznő, akit régről ismerek, egészen a kaposvári felvételije óta. Amint kiderült, hogy az energiái felszabadultak, rögtön megkerestük. Komoly drámai tehetség, vele erősebb lesz a társulat.Bán Bálint a független szférából érkezik, Lovas Rozi drámai színésznő. Hogy tudnak ők beilleszkedni a Thália Színház működésébe?Réthly Attila: Az a célunk, hogy minél inkább gazdagítsuk, bővítsük a repertoárunkat, szeretnénk a tartalom terén szélesebb ívű dolgokban is megmutatkozni. Elfogadni a hívást egy olyan társulattól, ahol olyan kiváló művészek vannak, mint Molnár Piroska, Szombathy Gyula, Szervét Tibor, Csányi Sándor, Schell Judit vagy Vida, Szabó, Pindroch, Gubás, akiktől rengeteget lehet tanulni, nem beszélve a biztonságról, ami abból következik, hogy az ember tartozhat valahová, egy fiatalember számára épp oly fontos és magától értetődő lehet, mint az alanyiság és a szuverén hang. Ezt Rozi és Bálint is végiggondolta. Bán Bálinttól az első találkozásunkkor megkérdeztem, belegondolt-e abba, hogy ebben a színházban nem fogja megtalálni Hamlet szerepe. Hogy tisztában van-e azzal, milyen irányba megyünk, és mit gondol arról ő. Hogy azt a fajta alanyi megközelítést, ami egy művészszínház sajátja, itt kicsit háttérbe kell szorítani, viszont elengedhetetlen az a szakmai felkészültség, amit az általunk játszott darabok műfajilag megkövetelnek. Bálint válaszából kiderült, érti a szándékainkat, és örömmel néz az általunk kínált kihívások elé.A McDonagh darabot Radnai Márk rendezi, aki körül most heves indulatok csaptak össze. Az Átrium Film-Színház levette műsoráról a botrányt kiváltó előadást. Ti mit gondoltok erről? Veszélyezteti-e a mostani lépése a Thália Színházas munkáját?Réthly Attila: Nem került veszélybe az itteni rendezése. Radnai Márk megnyilvánulása rosszul sikerült dolog volt, nem lett volna szabad megtörténnie, de ez nem csak róla szól, sajnos kortünet. Azt gondolom, sokszor rémisztőbb képet vázolunk a világról, amiben élünk, mint amilyen az valójában. Radnai kirohanását helyén kellett volna kezelni.Mennyire kap hangsúlyos szerepet a befogadói státusz amellett, hogy épül a saját profil és a saját társulat?Réthly Attila: A különböző fesztiválprogramok természetesen továbbra is jelen lesznek. Azt kell elfogadtatnunk a kollégákkal, akiknek reményt és segítséget jelenthet a Thália Színház egy-egy előadás létrejöttében, hogy húznunk kell egy bizonyos határvonalat, ami alá nem szeretnénk menni. Miután a Thália műsoráról most mi gondolkodunk, nyilvánvaló, hogy a mi színház-esztétikai elképzeléseink és szakmai szempontjaink mentén történik a szelekció. Azoktól a futó produkcióktól, amelyek nem tudták a tőlük elvárt számokat produkálni és a szerződésben foglaltakhoz képest alulmúlták önmagukat, fájó szívvel, de elköszöntünk. Természetesen vannak olyan előadások, amik a szívügyeink, és szeretnénk továbbra is műsoron tartani. Ebben az esetben megpróbálunk mindent megtenni, hogy ne kelljen megválni tőlük. Az pedig, hogy milyen új bemutatóknak és csapatoknak adunk otthont, nagyon sokfajta szempont szerint dől el, de egy biztos, nincsenek műfaji kötöttségek. Tovább nehezíti a helyzetet az is, hogy az eddigi két játszóhelyből, melyek a befogadott produkciók helyszínéül szolgálnak, az egyik megszűnik, mert állandó próbateremként szeretnénk használni. A befogadói státusz tehát nem sérül, csak a feltételrendszer változik.A Thália Színház főrendezői feladatainak ellátása mellett aktívan dolgozol rendezőként is a színházadon belül és azon kívül is. Milyen munkák várnak rád a jövő évadban?Réthly Attila: Eddigi pályafutásom során talán a következő lesz a legnehezebb évadom. A Tháliában kezdek, az Alul semmi-vel, majd Szombathelyen a Ványa bácsi következik, de Ványa bá címmel, Hamvai Kornél vadonatúj fordításában. Visszatérve a Tháliába, a Mamet drámát rendezem, végül Pedro Almodovar kultuszfilmje alapján készült a Nők az idegösszeomlás szélén című Londonból érkező fantasztikusan izgalmas musicalt állítom színpadra a Budapesti Operettszínházzal, az Átriumban. Ez négy teljesen különböző műfaj, és mindegyik borzasztóan intenzív jelenlétet és felkészültséget követel, komoly kihívást jelentenek számomra. Van bennem izgalom, de boldog vagyok, hogy így alakult.
2015.06.26. 05:00
Szinhaz.hu
Meghalt Elizabeth Wilson
Kilencvennégy éves korában elhunyt Elizabeth Wilson színésznő, akit legtöbbször anyaként láthattunk a filmvásznon. Dustin Hoffman édesanyját játszotta a Diploma előttben, a Kilenctől ötigben Jane Fonda és a többi lázadó munkatárs életét keserítette meg, az Addams Family - A galád család című vígjátékban a titokzatos körülmények közt visszatért Fester anyját alakította.
2015.05.12. 12:24
Origo.hu
Így szívatja a fotósokat Dustin Hoffman - fotók
Az Oscar-díjas színész mostanra tökélyre fejlesztette a paparazzók elől való bujkálást.
2015.04.11. 09:00
Borsonline.hu
9 hollywoodi klasszikust nézhetünk újra mától a Puskinban
Audrey Hepburn, Paul Newman, Al Pacino és Dustin Hoffman – csak néhány név azok közül, akiknek ikonikus alakításait most újra láthatjuk a moziban. A Hollywoodi filmtörténet című vetítéssorozat keretében 9 klasszikus alkotást tekinthetünk meg újra a nagyvásznon.
2015.03.12. 18:20
Hvg.hu
Így bújócskázik Dustin Hoffman a paparazzik elől – fotók!
Az Esőember sztárja közszeretettel rejtőzik el a lesifotósok elől, néha igen vicces módon.
2015.01.29. 18:39
Blikk.hu
Dustin Hoffman mestere a bújócskának
A színész nagyon jól el tud rejtőzni a lesifotósok elől. Vajon hogy bírja ki röhögés nélkül?
2015.01.29. 16:39
Velvet.hu
Hatalmas bókot kapott Judi Dench
Dustin Hoffman szívesen forgatna szerelmi történetet a színésznővel. A filmsztár erről az után beszélt, hogy Roald Dahl gyerekregényének, az Esio Trot-nak a feldolgozásában együtt szereplelt a 79 éves hírességgel.
2014.11.26. 15:10
Kulturpart.hu
Szerelmes filmet akar Dustin Hoffmann a 79 éves Judi Dench-csel
Dustin Hoffman szívesen forgatna szerelmi történetet Judi Dench-csel közösen. A filmsztár erről az után beszélt, hogy az Esio Trot gyerekregény feldolgozásában együtt szereplelt a 79 éves színésznővel.
2014.11.26. 01:05
Hvg.hu
RIP Mike Nichols – íme a filmrendező 5 legjobb munkája, szerintünk
A 83 évesen elhunyt filmrendező nem forgatott különösebben sokat, de legtöbb műve nehezen felejthető. Alig bírtunk választani a hozzánk legközelebb állók közül. 1. Nem félünk a farkastól (Who's Afraid of Virginia Woolf?), 1966 Szereplők: Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal, Sandy Dennis Nichols legeslegelső filmje talán a legklasszikusabb mind közül. Fekete-fehérben készült, noha ez a 60-as években már régesrég nem lett volna muszáj, és mindössze négyen szerepelnek benne. Edward Albee kamaradrámáját Elizabeth Taylor és Richard Burton viszik el a hátukon a középkorú házaspár szerepében. A film öt Oscart is kapott, az egyiket Elizabeth Taylor hozta el. A rendezőt Orson Welles-hez hasonlították a kritikusok a Wikipedia szerint. Mike Nichols és felesége, Diane Sawyer volt tévés műsorvezető 2011-ben. Fotó: Europress/Getty Images 2. Diploma előtt (The Graduate), 1967 Főszereplők: Anne Bancroft, Dustin Hoffman, Katharine Ross A Mrs. Robinson gitárfutamai akkor sem mennének ki a fejünkből, ha nem tudnánk, hogy a Simon&Garfunkel duó a filmhez, Nichols megrendelésére írta a dalt. Benjamin Braddock (Dustin Hoffman 30 évesen játszotta) épp hazatér kaliforniai otthonába megünnepelni családjával a diplomáját. Szülei úgy bánnak vele, mint egy óvodással, ehhez képest a szomszéd felesége, Mrs. Robinson olyan, akár a friss levegő. A viszony persze nem tarthat sokáig... A Diploma előtt-ért Nichols is megkapta az Oscart. Ez volt a második filmje. Fotó: Europress / Getty Images 3. Silkwood, 1983 Főszereplők: Meryl Streep, Kurt Russell, Cher A 70-es évek egyik jelentős amerikai botránya volt Karen Silkwood vegyész és szakszervezeti aktivista halála. Az autóbalesetet sokan megrendezettnek tartották, mivel pár nappal azután következett be, hogy az akkor 28 éves Silkwood tiltakozást kezdett szervezni a veszélyes vegyi anyagok miatt. Nora Ephron és Alice Arlen forgatókönyvéből olyan film készült, amely ma is könnyen „beszippanthatja" a nézőt. További érdekesség, hogy Cher nagyszerű színésznőként tűnik fel a leszbikus Dolly szerepében. 4. Angyalok Amerikában (Angels in America), 2003 Főszereplők: Al Pacino, Meryl Streep, Patrick Wilson, Mary-Louise Parker, Justin Kirk Ha valamihez értett Mike Nichols, az a dekadencia ábrázolása volt. A tévés minisorozat a 80-as évek New Yorkjában játszódik. AIDS, eltitkolt homoszexualitás, elkoptatott nagyváros, a legváratlanabb pillanatokban felbukkanó kísértetek – Meryl Streep a rabbi szerepében felejthetetlen. 5. Közelebb (Closer), 2004 Szereplők: Jude Law, Clive Owen, Natalie Portman, Julia Roberts Szintén kamaradarab, szintén színpadra íródott eredetileg. Számunkra az egyik legösszetettebb romantikus dráma, amit valaha láttunk. Az derül ki előle, hogy amint valaki kilép abból a szobából, ahol élete szerelmével tartózkodott, rögtön más emberré válik, más célokkal. A Közelebb rémisztőbb film számos horrornál.
2014.11.21. 12:00
Evamagazin.hu
RIP Mike Nichols – íme a filmrendező 5 legjobb munkája, szerintünk
A 83 évesen elhunyt filmrendező nem forgatott különösebben sokat, de legtöbb műve nehezen felejthető. Alig bírtunk választani a hozzánk legközelebb állók közül. 1. Nem félünk a farkastól (Who's Afraid of Virginia Woolf?), 1966 Szereplők: Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal, Sandy Dennis Nichols legeslegelső filmje talán a legklasszikusabb mind közül. Fekete-fehérben készült, noha ez a 60-as években már régesrég nem lett volna muszáj, és mindössze négyen szerepelnek benne. Edward Albee kamaradrámáját Elizabeth Taylor és Richard Burton viszik el a hátukon a középkorú házaspár szerepében. A film öt Oscart is kapott, az egyiket Elizabeth Taylor hozta el. A rendezőt Orson Welles-hez hasonlították a kritikusok a Wikipedia szerint. Mike Nichols és felesége, Diane Sawyer volt tévés műsorvezető 2011-ben. Fotó: Europress/Getty Images 2. Diploma előtt (The Graduate), 1967 Főszereplők: Anne Bancroft, Dustin Hoffman, Katharine Ross A Mrs. Robinson gitárfutamai akkor sem mennének ki a fejünkből, ha nem tudnánk, hogy a Simon&Garfunkel duó a filmhez, Nichols megrendelésére írta a dalt. Benjamin Braddock (Dustin Hoffman 30 évesen játszotta) épp hazatér kaliforniai otthonába megünnepelni családjával a diplomáját. Szülei úgy bánnak vele, mint egy óvodással, ehhez képest a szomszéd felesége, Mrs. Robinson olyan, akár a friss levegő. A viszony persze nem tarthat sokáig... A Diploma előtt-ért Nichols is megkapta az Oscart. Ez volt a második filmje. Fotó: Europress / Getty Images 3. Silkwood, 1983 Főszereplők: Meryl Streep, Kurt Russell, Cher A 70-es évek egyik jelentős amerikai botránya volt Karen Silkwood vegyész és szakszervezeti aktivista halála. Az autóbalesetet sokan megrendezettnek tartották, mivel pár nappal azután következett be, hogy az akkor 28 éves Silkwood tiltakozást kezdett szervezni a veszélyes vegyi anyagok miatt. Nora Ephron és Alice Arlen forgatókönyvéből olyan film készült, amely ma is könnyen „beszippanthatja" a nézőt. További érdekesség, hogy Cher nagyszerű színésznőként tűnik fel a leszbikus Dolly szerepében. 4. Angyalok Amerikában (Angels in America), 2003 Főszereplők: Al Pacino, Meryl Streep, Patrick Wilson, Mary-Louise Parker, Justin Kirk Ha valamihez értett Mike Nichols, az a dekadencia ábrázolása volt. A tévés minisorozat a 80-as évek New Yorkjában játszódik. AIDS, eltitkolt homoszexualitás, elkoptatott nagyváros, a legváratlanabb pillanatokban felbukkanó kísértetek – Meryl Streep a rabbi szerepében felejthetetlen. 5. Közelebb (Closer), 2004 Szereplők: Jude Law, Clive Owen, Natalie Portman, Julia Roberts Szintén kamaradarab, szintén színpadra íródott eredetileg. Számunkra az egyik legösszetettebb romantikus dráma, amit valaha láttunk. Az derül ki előle, hogy amint valaki kilép abból a szobából, ahol élete szerelmével tartózkodott, rögtön más emberré válik, más célokkal. A Közelebb rémisztőbb film számos horrornál.
2014.11.21. 12:00
Evamagazin.hu
Esőember - a felhők mögött
Valószínűleg sokan emlékeznek Barry Lewinson 1988-as filmjére, a nagysikerű Esőemberre, amelynek főszereplőjét Dustin Hoffmann zseniális alakítása tette legendássá. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a filmbeli Ray Babbit alakját valós személyről mintázták. Azt pedig minden bizonnyal még kevesebben, hogy pontosan milyen rendellenességben szenvedett - ugyanis a filmben is elhangzó "jól funkcionáló autista" nem fedi a valóságot.   Az "igazi Esőember", Laurence Kim Peek 1951. november 11-én, az Utah állambeli Salt Lake City-ben született. Úgynevezett macrocephaliában, egy olyan veleszületett betegségben szenvedett, melynek során nem alakult a ki két agyféltekét összekötő kérgestest. Egyes feltételezések szerint éppen ezen rendellenességéből fakadóan idegsejtjei szokatlan, abnormális kapcsolódásokat hoztak létre agyféltekéi között. Egy 2008-ban megjelent tanulmány szerint Kim egy rendkívül ritka genetikai betegséggel, az úgynevezett Opitz-Kaveggia (rövidebb nevén FG) szindrómával jött világra, amely az X kromoszóma rendellenességével hozható összefüggésbe. A betegség első leírása 1974-ből származik, és különböző pszichikai anomáliákkal, valamint fejlődésbeli visszamaradásokkal társul. Főbb tünetei közé sorolják a mentális retardációt, a hiperaktivitás, a gyenge izomtónust okozó hipotóniát, valamint az olyan jellegzetes arckifejezésekért felelős rendellenességeket, mint a macrocephalia. Mindemellett Kim a meglehetősen ritka savant-szindróma (ha szabad így fogalmazni) tipikus példáját képviseli. Maga a savant szó francia eredetű, s tudóst jelent, utalva a betegek kiemelkedő adottságaira, amelyek lehetnek veleszületettek, vagy később kialakultak, tehát szerzettek – állítja a szindróma kutatásában élen járó Dr. Darold A. Treffert, aki az Esőember című filmnél konzultánsként segítette a stáb munkáját. Dr. Treffert szerint a savant-szindrómások mintegy felénél figyelhetők meg autisztikus spektrumba tartozó rendellenességek, ám e kettő nem feltétlenül jár együtt. Az autisták körében megközelítőleg tízből egy esetnél jelentkeznek savant képességek. Ezzel szemben más fejlődési rendellenességek esetében – ide soroljuk a mentális retardációt, és/vagy az agyi károsodásokat is – mindössze 1% (2000 szemé1yből 1) a savantizmus előfordulásának aránya. Tehát beszélhetünk autisztikus és nem-autisztikus savantokról. A szakirodalom megemlít olyan eseteket is, ahol a kiemelkedő képességeket nem kíséri egyéb, feltűnő abnormalitás, ám ezek száma meglehetősen csekély. A savant képességek rendkívül széles skálán mozognak: a filmben is látott számolási zsenialitástól a zenei, képzőművészeti tehetségeken át a hangutánzó adottságokig megfigyelhetőek. Általában véve elmondható, hogy ezen képességek szinte mindegyike az emlékezőtehetség köré épül, amelyet Dr. Treffert „nagyon mély, de szerfölött korlátolt”-ként említ, tekintve, hogy a memorizált képesség előhívása villámgyorsan megy végbe, ám annak gyakorlati alkalmazása már gondot jelent. Édesapja elmondása szerint Kim már 16-20 hónapos korától kezdve szinte mindent megjegyzett. Pontosan emlékezett az általa elolvasott könyvek tartalmára, s képes volt azokat felidézni. Emellett kiváló fejszámolási képességekkel is rendelkezett. Nem csupán azt tudta pontosan megmondani, hogy valaki születési dátuma milyen napra esett, hanem azt is képes volt felidézni, hogy az aznapi újság címlapján mik voltak a vezető hírek.   Az Esőember forgatókönyvírója, Barry Morrow 1984-ben találkozott Kimmel, akiről Raymond alakját mintázta. Dustin Hoffman csakugyan találkozott Kimmel, valamint más autistákkal is, hogy viselkedésüket megértse, s élethűen tudja alakítani szerepét. A film reflektorfénybe helyezte Kimet, aminek köszönhetően számos TV műsorban szerepelt, s különböző tudósok csoportjai, köztük a NASA Ames Kutató Központjának kutatói is végeztek vizsgálatokat az agyán. Morrow neki adta az 1989-ben nyert Oscar-díját.     Laurence Kim Peek 2009. december 19-én, 58 éves korában hunyt el. Halálát szívroham okozta.  
2014.11.09. 20:36
Mipszi.hu
Hollywoodi sztár, férfi és feminista – lehetséges? Persze, íme 8 példa
A novemberi Évában „antifeminista" weboldalakról írunk. Most nézzünk néhány celebet, akik nyíltan feministának vallják magukat. A tengerentúli médiában most újra felkapott lett a nők és férfiak esélyegyenlőségének témája, hála olyan celebeknek, mint Emma Watson, Beyoncé... Fotó: Instagram ...vagy Lena Dunham, a Csajok tévésorozat kitalálója és főszereplője. Csakhogy a feminizmus egyáltalán nem csupán a nők privilégiuma, és így van ez Hollywoodban is. Számos – és egyre több – férfi színész és énekes állítja, hogy feministának lenni egyáltalán nem ciki, sőt! Nézzük, kikről van szó pontosan: 1. Joseph Gordon-Levitt Gordon-Levitt és Scarlett Johansson a Don Jonban. Fotó: Europress A klasszikus hollywoodi arcéllel rendelkező színészt korábban tinifilmekből ismerhettük; később feltűnt az Eredet és a Sin City 2 című mozikban is, de igazán nagy ismertséget a társadalomkritikus Don Jonnal szerzett, amit maga írt és rendezett is. A Don Jonban egy olyan fiatalembert játszik, aki szereti ugyan a nőket (és viszont), de igazán a pornó segít neki abban, hogy elengedje magát. Joseph rengeteget pörög a közösségi oldalakon, ahol nyíltan feministának nevezi magát és a rajongóit többek között arra szólítja fel: mondják el, mit jelent nekik a feminizmus. 2. Ryan Gosling Hollywood ügyeletes szívtiprója már hosszú évekkel ezelőtt nyíltan tiltakozott a patriarchális társadalom húzásai ellen. Nevezetesen akkor, amikor a Blue Valentine című (egyébként csodálatos) filmje azért kapott magasabb korhatáros besorolást, mert van benne egy jelenet, amikor az általa alakított karakter orálisan elégíti ki a feleségét (Michelle Williams). „Az MPAA [amerikai moziegyesület – a szerk.] szerint helyénvaló, hogy felvilágosító céllal megmutassunk olyan jeleneteket egy filmben, amelyben nőket szexuális kínzásnak vetnek alá. De amikor egy nő valamilyen komplex szexjelenetben szerepel, akkor arra kényszerítik a nézőt, hogy fordítsa el a tekintetét. Azt gondolom, hogy ez a nőgyűlölő eljárás túlmutat ezen a filmen" – nyilatkozta akkor Ryan Gosling. 3. Aaron Paul A Breaking Bad tévésorozat sztárja vehemensen támogatja felesége anti-bullying kampányát, és a támogatók közül néhány szerencsés jelen lehetett a fölöttébb menő és színvonalas sorozat záróepizódjának forgatásán. Antifeminista weboldalak – alaposan körbejárjuk a témát a novemberi Évában! 4. Daniel Craig Daniel Craig mint 007-es ügynök a Skyfallban. Fotó: Europress Kedvenc James Bondunk több, a nők egyenlőségéért küzdő kampányhoz is adta nevét-arcát. Ebben a videóban Barack Obama és más közszereplők társaságában emeli fel a szavát a szexuális erőszak ellen. 2011-ben pedig nőnap alkalmából készített videót a témában; a narrátor Judi Dench: --pagebreak-- 5. Dustin Hoffman Dustin Hoffman az Aranyoskámban. Fotó: Europress Dustin megható videóban emlékszik vissza arra, hogy milyen szemléletváltáson esett át, amikor az Aranyoskám főszerepére készült. Amikor, még a forgatás előtt, próbaképpen először sminkelték nőnek, kiderült, hogy nem elég szép, és nem is tudnák szebbre maszkírozni. „Ekkor rám tört a megvilágosodás. Hazamentem, sírni kezdtem és mondtam a feleségemnek, hogy muszáj megcsinálnom ezt a filmet. (...) Mert tudtam, hogy ha találkoznék magammal egy partin, akkor eszembe sem jutna beszélgetni ezzel a karakterrel, mert nem teljesíti be azokat az elvárásokat, amelyeknek a neveltetésünk szerint meg kéne felelnie annak érdekében, hogy valaki elhívja randira. (...) Túl sok érdekes nő volt, akit nem volt alkalmam megismerni emiatt az agymosás miatt." Dustinnak az interjú közben könnyek szöknek a szemébe és elcsuklik a hangja. 6. Kiefer Sutherland A 24 című sorozat sztárja is támogatta Emma Watsont az ENSZ nagyköveteként folytatott #HeForShe kampányban, olyannyira, hogy maga is a közönségben ült a színésznő azóta már legendássá vált beszéde alatt. 7. Patrick Stewart A Star Trek és az X-Men filmekből ismert színész évek óta harcos szószólója a családon belüli erőszak elleni küzdelemnek. Patrick Stewart maga is erőszak áldozata: gyerekkorában rendszeresen tanúja volt annak, hogy apja bántotta édesanyját. Ebben a videóban meglehetősen nyíltan és részletekbe menően számol be emlékeivel és hívja fel közönségét az ügyért való küzdelemre. 8. Ashton Kutcher Kutcher is évek óta aktívan küzd a nők elleni erőszak ellen épp úgy, mint a kiskorúak prostitúciója és az emberkereskedelem ellen. Volt feleségével, Demi Moore-ral kampányt is indítottak „Real Men Don't Buy Girls" (Az igazi férfiak nem vásárolnak kislányokat) jelmondattal, amelyben Ashtonon kívül többek közt Sean Penn és Justin Timberlake is részt vett a kampányban. Fotók: Europress
2014.10.20. 12:10
Evamagazin.hu
MINDJÁRT PÉNTEK: kirándulj, süss-főzz, tervezz
Ha mást nem, legalább hétvégi programot. Friss programajánló. Kirándulás A rejtőzködés mesterei Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpontja, 2014. október 5. és 12, vasárnap, 10:30–11:30 A bemutató főszereplői azok a rejtelmes kis lények, akiből mit sem látunk, pedig itt élnek körülöttünk: a városokba beköltözött nyestek, görények és borzok. dunaipoly.hu Korhatár: nincs Részvételi díj: teljes árú: 1400 Ft, kedvezményes: 700 Ft, családi: 3500 Ft Falusi hepaj Piros Lábos Fesztivál Szigetmonostor, 2014. október 5. vasárnap 10–21 óra Kulturális és kulináris fesztivál várható vasárnap a Szentendrei-szigeten található település főutcáján. „elfeledett recepteket keltünk életre, porták ősrégi kapuit tárjuk szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég és átélhesse, hogy milyen is lehet az illatos, fűszeres falusi élet" – olvasható a sajtóközleményben. Lesz sütőverseny, változatos műfajú koncertek és megtanulhatunk komposztálni is. További infó... Korhatár: nincs Belépőjegy: nincs, a program ingyenes! Vízikirándulás Takarító kenutúrák Agárd, 2014. október 5. vasárnap 9 és 13 óra (a program kb. 2,5 órás) A lakást kitakarítani nem nagy szám (dehogynem – a szerk.), na de egy tavat?! Pedig a belepotyogtatott szemét nem tűnik el magától. Szerencsére a turistaszezon után a tó barátai – az önként vállalkozó kíváncsiskodókkal együtt – kenuval bejárják a vizet, és takarítás közben sok érdekességet mesélnek és mutatnak meg az itteni élővilágból. expediciovelenceito.hu Korhatár: nincs Részvételi díj: felnőtteknek 1100 Ft, további infó... Filmpremier A séf Rendező: Jon Favreau, főszereplők: Jon Favreau, Sofía Vergara, John Leguizamo, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Robert Downey Jr., bemutató: 2014. október 2. Egy híres séf bajba kerül egy twitteres beszólása miatt és elveszti a munkáját, hogy aztán fölfelé bukjon, persze. Ezt a pörgős (és nyálcsorgató) vígjátékot bátran ajánlhatjuk az egész családnak, főleg azoknak, akik szeretnek enni. :) Az októberi Éva még mindig kapható! Kattints egy kis ízelítőért a tartalomból... A dizájnban sem csak a külső számít Design Hét Budapest Zoób Kati divatszalonja október 9-én fogadja a látogatókat. Forrás 2014. október 3–12. Divatbemutatók (igen, Gombold újra! is lesz), konferenciák, kiállítások, dizájnvásárok, vezetett túrák – minden, amit tudni, látni, tapintani, szagolni szerettünk volna a designnal kapcsolatban, az most ölünkbe hullik egy hétre. designhet.hu Szöveg: Eörsi Sarolta, Győrffy László, Sas Sándor, Szjnick. Ez a cikk részben válogatás az Éva magazin Kimenő oldalairól.
2014.10.01. 16:37
Evamagazin.hu
Amerika legmenőbb szendvicse
       Míg mi a marhaburgert istenítjük, ők már a mojo cubanót nyomják jó sok disznóhússal.      Legalábbis Jon Favreau filmjében, amiben a főszerepet is eljátszotta. A történetre nem mondhatjuk, hogy ilyet még nem láttunk, de most amerikai módra, egy kis kubai beütéssel kóstolhatjuk meg a jól bevált receptet:           "Carl Casper (Jon Favreau) egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. A twitterről pedig azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Döbbenten veszi tudomásul, hogy ezrek olvasták a sületlenségeket, amit egy komisz ételkritikus pikírt kritikájára válaszolt. Mikor munkanélküli lesz, volt neje (Sofía Vergara) unszolására elhatározza, hogy elfogadja a nagyképű volt pasijának (Robert Downey Jr.) a segítségét és megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az útra elkíséri a kisfia és hűséges séf barátja (John Leguizamo), hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni miért is érdemes élni. Természetesen a kubai szendvicscsodákon kívül."          Az említett szendvics a MOJO PORK Cubanos nem véletlenül kapta a nevét: eredetileg a hudu mágiában használt ameulett tartó kis zsákocska neve, melyet nyakban hordanak (további információk itt).    A film október 2-án kerül a magyar mozikba, de megkaptam a csodaszendvics receptjét - ezzel lehet addig bemelegíteni:   MOJO PORK Cubanos Elkészítés: 30 perc Hozzávalók (6 szendvics)   6 vékonyra szeletelt főtt sonka 50 g lágy vaj  1 bagett (fehér búzalisztből készült, 60 cm-es), hosszában félbevágva 6 evőkanál enyhe mustár 300 g szeletelt „Mojo” pácolt sertéslapocka (recept lejjebb) 240 g vékonyra szeletelt trappista sajt 150 g vegyes savanyúság, feldarabolva          Melegítsük elő a kontaktgrillt – ennek hiányában dolgozhatunk grillserpenyővel is, de akkor a szendvics bezárása után egy sütőlapáttal folyamatosan lenyomva kell tartani a tetejét. A serpenyőre mindenképpen szükség lesz a sonka átsütéséhez.        Pirítsuk meg a bagett darabok belső oldalát, kb. 1 percig.        A sonkaszeletek mindkét oldalát süssük át a serpenyőben.        Kenjük meg a bagettek belső, vágott oldalát vajjal és mustárral. rétegezzük bele a sonkát, a szeletelt disznóhúst, a sajtot és a savanyúságot, majd zárjuk be a szendvicset.        Kenjük meg a bagettek küldő oldalát vajjal, és tegyük be a kontakt grillbe, és süssük alul-felül, míg a sajt megolvad, a bagettek héja pedig aranybarnára sül (3-4 perc).        Azonnal tálaljuk.   „MOJO” pácolt sertés lapocka Elkészítés: 45 perc (aktív idő) Összesen: 3 óra 15 perc (+ egy éjszaka a pácolás) Hozzávalók (6-8 adag): 5 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 maroknyi friss koriander, apróra vágva 1 evőkanál reszelt narancshéj 0,5 dl friss narancslé 0,5 dl friss citromlé Fél maroknyi mentalevél, apróra vágva 8 gerezd zúzott fokhagyma 1 evőkanál szárított oregano 2 tk. őrölt kömény  1 teáskanál sós 1 kávésanál őröltbors 3,5 kg kicsontozott sertés lapocka, egy darabban            Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit. Egy jól zárható dobozban öntsük a húsra, és alaposan dörzsöljük be vele mindkét oldalát, majd egy éjszakára tegyük a hűtőbe.        Melegítsük fel a sütőt 220C fokra, középre tegyük be a grillrácsot, és alá egy tepsit.        A húst vegyük ki a pácból, és fektessük a grillrácsra. Süssük 30 percig ezen a hőmérsékleten, félidőben megfordítva.        Akkor csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és süssük tovább a húst még másfél óráig.        Akkor zárjuk le a sütőt, a húst a rácsról tegyük a tepsibe, és a zárt sütőben hagyjuk pihenni még 30 percig. Ezt követően kezdhetjük el szeletelni.        ELŐZETES:          Magyar cím: A séfEredeti cím: ChefMagyar szlogen: Eszi, amit főzött, és ízlik neki!Műfaj: vígjátékGyártás éve: 2014Főszereplők: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sofía Vergara, Dustin Hoffman, Emjay AnthonyRendező: Jon FavreauGyártó: Aldamisa Entertainment, Kilburn MediaSzármazási ország: USAJátékidő: 114 percMagyar hang: Gesztesi Károly, Kállóy Molnár Péter, Király Attila, Bogán Gergő, Soleczki Janka, Tahi Tóth László, Pikali Gerda, Berzsenyi Zoltán, Farkasinszki Edit, Fekete ErnőMagyarországi mozipremier: 2014. október 2.Magyarországi moziforgalmazó: Big Bang Media Kft.Korhatár: 6    Szeretnél ott lenni szeptember 29-én, a premier előtti vetítésen? Azok között, akik itt,a bejegyzés végén megírják kommentben, ki a kedvenc színészük a szereplők közül,  szeptember 26-án kisorsolunk   5 darab páros belépőt.   Én elkezdem itt: nekem Dustin Hoffman. Nektek?
2014.09.19. 15:00
Ketcicakonyhaja.hu
Dustin Hoffman-filmek, amiket látnod kell
Dustin Hoffman utánozhatatlan tehetségű színész, aki éppen ma ünnepli 67. születésnapját. Az ő tiszteletére összegyűjtöttük a legjobb filmjeit, melyeket mindenkinek kötelező látnia.
2014.08.08. 20:35
Stylemagazin.hu
Elhunyt Thomas Berger
Nyolcvankilenc éves korában meghalt Thomas Berger, a Kis nagy ember című regény írója. A világhírű műből 1970-ben filmadaptáció is készült Dustin Hoffman főszereplésével.
2014.07.23. 21:10
Kulturpart.hu
Dustin Hoffman vásárolni akart, de zárva voltak a boltok
Addig ment, amíg nem talált nyitva valamit, és vásárolt három darab fésűt.
2014.05.06. 19:54
Velvet.hu
Nem csak Dustin Hoffman
Nem csak Dustin Hoffman, René Zellweger, vagy Matthew McConaughey tud olyat alakítani a filmekben, hogy eláll az ember lélegzete tőle. Jócskán vannak magyar színészek is, akik időt-energiát nem sajnálva, a psziché mély bugyraiba merülve készültek fel szerepeikre.
2014.04.24. 12:08
Marmalade.hu
Cipész lett Adam Sandlerből
Vígjáték helyett egy drámában kapott szerepet Adam Sandler, Steve Buscemi-vel és Dustin Hoffman-nal együtt.
2014.01.09. 22:10
Vidget.hu
Lomtalanít Dustin Hoffman
New York — Megszorulhatott anyagilag, vagy pusztán csak helyhiánnyal küszködik Dustin Hoffman (76), az Oscar-díjas színész ugyanis vagy 200 értéktárgyát, személyes emlékét bocsátja árverésre New York-i lakásából.
2013.12.06. 21:06
Blikk.hu
Adam Sandler új vígjátékban szerepel Dustin Hoffman és Steve Buscemi
A cipész ( The Cobbler) kis költségvetésű független film, így nagy siker, hogy ilyen színészeket sikerült szerződtetnie.
2013.11.22. 16:24
Delmagyar.hu
Adam Sandler új vígjátékban szerepel Dustin Hoffman és Steve Buscemi
A cipész ( The Cobbler) kis költségvetésű független film, így nagy siker, hogy ilyen színészeket sikerült szerződtetnie.
2013.11.22. 16:24
Kisalfold.hu
Kell nekünk egy új cipész?
Dustin Hoffman és Steve Buscemi is szerepet vállalt Adam Sandler mellett a The Cobbler (A cipész) című új vígjátékban.
2013.11.21. 16:12
Vjm.hu
Hoffman, Buscemi és Sandler új vígjátékban szerepel
Dustin Hoffman és Steve Buscemi is szerepet vállalt Adam Sandler mellett a The Cobbler (A cipész) címû új vígjátékban.
2013.11.21. 10:40
Napiaszonline.hu
Hoffman, Buscemi és Sandler új vígjátékban szerepel
Dustin Hoffman és Steve Buscemi is szerepet vállalt Adam Sandler mellett a The Cobbler (A cipész) című új vígjátékban.
2013.11.20. 14:29
Metropol.hu
Claire Danes hollywoodi retro királynő az Interview magazin címlapján
A 34 éves színésznővel Dustin Hoffman készített interjút a divatmagazin novemberi számába.
2013.11.12. 13:06
Glamouronline.hu
MINDJÁRT PÉNTEK: város, mese, időutazás
Romantikus mozi és tudományos filmfesztivál, belvárosi és ferencvárosi színház friss programajánlónkban. Filmpremier Időről időre Rendező: Richard Curtis, főszereplők: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, bemutató: 2013. október 17., magyarországi forgalmazó: UIP Dunafilm Mit várjunk Richard Curtistől, az Igazából szerelem rendezőjétől? A könnyed, mulatságos, mégis megható vígjáték figurái hétköznapi emberek, ám ezúttal egy kis fantasztikum is kerül a történetbe: a film főszereplője némi időutazás segítségével jár-kel a saját múltjában. Különleges képességével csupán egy célt igyekszik elérni: a kiválasztott lány szívét. Korhatár: 12 év Egy mozijegy ára: például a szombathelyi AGORA–Savaria Filmszínházban 1000 Ft. Halloween parti az Éva és a UNICEF szervezésében a Vörösmarty téri H&M-ben! Részletek kattintás után. Színház Városi Ferenc élete és halála Trafó és IX. kerület, 2013. október 20-ig A szereplők neves színészek (Pogány Judit, Bezerédi Zoltán, Spolarics Andrea, Horváth Kristóf), továbbá helybeli önkéntesek és a Halas Dóra vezette kórus. A cél: a kerület mindennapi figuráiból, helyzeteiből közös, közösségalkotó színházat teremteni – és meglepni az ott lakó vagy máshonnan odavándorló nézőket. Rendezte: Schermann Márta. További infó... Korhatár: nincs, családoknak ajánljuk a délelőtti-délutáni előadásokat. Belépőjegy: 800–1200 Ft. Jazzmese Nyughatatlan Micó – A világ összes kincse Budapest Jazz Club, 2013. október 20. vasárnap, 11 óra. Közreműködnek: Bercsényi Péter (mesélő), Vörös Nikolett (ének), Sárik Péter (zongora) és mások. A bábok Rófusz Kinga illusztrációi alapján készültek. Tavaly jelent meg ez a furcsa, hibrid mesekönyv, amely CD-melléklettel van ellátva, és így egyszerre lehet lapozgatni és hallgatni a jazz-mesejátékot. Most bábszínházi előadáson izgulhatunk Nyughatatlan Micóért, aki mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze a világ összes kincsét. További infó... Korhatár: nincs Belépőjegy: gyerek 800 Ft, felnőtt 1200 Ft. --pagebreak-- Kiállítás 9 perc Tranzit Art Café, Budapest, 2013. november 12-ig. Interaktív foglalkozás iskolásoknak: október 19. 16 óra Váraljai Viktória tipográfus – mellesleg a Joy magazin tervezőszerkesztője – nemrég végzett a MOMÉ-n. Tipográfiái Örkény-egyperceseket jelenítenek meg, elejüktől végükig, még szórakoztatóbbá és befogadhatóbbá téve az amúgy is csattanós műveket. Október 19-én, szombaton délután a gyerekek is kipróbálhatják a betűkollázs-készítést egy közös múzeumpedagógiai foglalkozáson. Korhatár: 7 év felett ajánljuk Belépőjegy: nincs, a program ingyenes! Bárhová mész a hétvégén, vidd magaddal a novemberi Évát – elkél a jó olvasmány! :) Filmfesztivál Népszerű tudományos és kultúrtörténeti filmek nemzetközi fesztiválja TiszapArt Mozi, Szolnok, 2013. október 17–20. A magyar dinók elveszett világa, Ketten egy fészekben, A parlagi sas védelmében, A fény karjaiban, A világ legnagyobb villanása – ezt a programot akár az ismeretterjesztő tévécsatornák is levetíthetnék. További infó... Korhatár: filmtől függ, de alsó tagozatosok már jó eséllyel megtalálhatják a számításukat... Belépőjegy: nincs, az egész fesztivál ingyenes! Színház Kramer kontra Kramer Rendező: Rába Roland, főszereplők: Nagy Ervin, Péterfy Bori. Belvárosi Színház, 2013. október 18. 19 óra. Mindig érdekes dolog, amikor egy közismert filmklasszikust színpadra visznek. Milyen lesz snittek és utcaképek nélkül, teljesen más színészekkel? El tudunk-e vonatkoztatni attól, hogy most nem Dustin Hoffman járkál előttünk idegesen fel-alá? Úgy tűnik, hogy a közönséget meggyőzte a még ma sem mindennapi családi történet színpadi változata: immár az 50. előadást élvezhetjük pénteken. További infó... Korhatár: 12 év fölött ajánljuk Belépőjegy: 2500–5400 Ft Szöveg: Eörsi Sarolta, Sas Sándor, Szjnick. Ez a cikk részben válogatás az Éva magazin Kimenő oldalairól.
2013.10.17. 15:08
Evamagazin.hu
Dustin Hoffman egyre jobban van
A 75 éves Oscar-díjas színésznél nemrég diagnosztizáltak rákot. A betegséget szerencsére korai szakaszában fedezték fel. Az első műtét jól sikerült, az orvosok és természetesen Hoffmann is nagyon bizakodó.
2013.08.28. 14:40
Kulturpart.hu
Fény derült betegségére! Rákos volt a népszerű színész
Dustin Hoffman megküzdött a halálos kórral, most beszélt először betegségéről.
2013.08.12. 16:05
Femina.hu
Sikeresen legyőzte a rákot Dustin Hoffman!
Az Oscar-díjas színész és rendező műtéten esett át és szóvivője szerint csodálatosan érzi magát.
2013.08.07. 17:30
Neon.hu
Dustin Hoffman rákos
A 75 éves amerikai színész a betegség kezdeti szakaszában van, már meg is műtötték.
2013.08.07. 14:30
Egeszsegtukor.hu
Súlyos betegséggel küzd Dustin Hoffman
Rákkal kezelik az Oscar-díjas színészt - erősítette meg kedden a szóvivője. A filmsztárnál a kezdeti szakaszban ismerték fel a betegséget, és már meg is műtötték.
2013.08.07. 13:35
Kulturpart.hu
Dustin Hoffman legyőzte a rákot
A 75 éves, Oscar-díjas színésznél még a kezdeti stádiumban felfedezték a betegséget, így egy hosszú, de annál sikeresebb műtéttel meg is gyógyították.
2013.08.07. 13:05
Vidget.hu
Dustin Hoffman rákos
A 75 színészt rákos megbetegedéssel kezelték az orvosok, a mûtét után biztosra veszik felépülését.
2013.08.07. 12:39
Napiaszonline.hu
Dustin Hoffman rákos
A 75 éves amerikai színész a betegség kezdeti szakaszában van, már meg is műtötték. Rákbetegséggel kezelik Dustin Hoffmant - erősítette meg az Oscar-díjas amerikai színész szóvivője. Jodi Gottlieb azt nem árulta el, hogy milyen típusú rákban szenved a színész, vagy hogy mikor diagnosztizálták a betegséget. A szóvivő először a People Magazine-nal közölte, hogy a 75 éves művésznél rákbetegséget fedeztek fel még annak kezdeti szakaszában, és megműtötték. Dustin Hoffman a legjobb színésznek járó Oscart nyerte el az 1979-ben készült Kramer kontra Kramer és az 1988-as Esőember című filmekben alakított szerepeiért. Rendezői pályáját a 2012-es Kvartett - A nagy négyes című vígjátékkal kezdte. Scarlett Johanssonnal és Robert Downey Jr.-ral szerepelni fog a Jon Favreau rendezte Chef című filmben, amely jövőre jelenik meg a mozikban.
2013.08.07. 11:10
Origo.hu
Rákkal küzd Dustin Hoffman
A 75 színészről csak most derült ki, hogy daganatos betegségben szenved, miután túl van a műtéten, és orvosai szerint biztos a gyógyulása.
2013.08.07. 10:45
Borsonline.hu
Szörnyű hír! Rákos a legendás színész
Az Oscar-díjas amerikai színész, Dustin Hoffman szóvivője szerint a kezdeti szakaszban fedezték fel a betegséget.
2013.08.07. 09:41
Kiskegyed.hu
Dustin Hoffman rákos
Rákbetegséggel kezelik Dustin Hoffmant - erősítette meg kedden az Oscar-díjas amerikai színész szóvivője.
2013.08.07. 08:13
Blikk.hu
Dustin Hoffman rákos
A 75 éves színész gyógyulófélben van, megműtötték.
2013.08.07. 08:04
Velvet.hu
Dustin Hoffman rákos
A szóvivője közölte, hogy a 75 éves művésznél rákot fedeztek fel még annak kezdeti szakaszában, és ezzel összefüggésben megműtötték.
2013.08.07. 07:37
Delmagyar.hu
Dustin Hoffman rákos
Rákbetegséggel kezelik Dustin Hoffmant - erősítette meg kedden az Oscar-díjas amerikai színész szóvivője.
2013.08.07. 07:10
Hvg.hu
Dustin Hoffman rákos
a 75 éves művésznél rákbetegséget fedeztek fel és ezzel összefüggésben megműtötték.
2013.08.07. 06:29
Metropol.hu
Ilyen volt nőként a filmsztár
A most 75 éves Dustin Hoffman 1982-ben egy nő szerepébe bújt – és ez olyan tapasztalattal ajándékozta meg, amely 31 évvel később is a könnyekig meghatja.
2013.07.14. 11:45
Kulturpart.hu
Rendőrkézre került a gyönyörű színésznő
Nem is olyan régen még New Yorkban koptatta a deszkákat, ahol Dustin Hoffman nyomában tanulta a színészmesterség finom trükkjeit, most azonban más szerepben találta magát Goztola Krisztina.
2013.04.04. 13:44
Ma.hu
Szerelmes fotók - Dustin Hoffman 32 éve szereti ezt a nőt
„Lisának köszönhetek mindent" - mondta a párizsi filmbemutatón, ahol nem csak azt bizonyította be Dustin Hoffman, hogy 75 évesen is lehet első filmes rendezőként sikert aratni, hanem azt is, hogy 32 év után is szerelmes még a feleségébe.
2013.03.28. 10:15
Nlcafe.hu
Oscar - Jack Nicholson és Dustin Hoffman is díjat ad át
A fellépő hírességek, így Adele és A nyomorultak című musical színészei - Anne Hathaway és Hugh Jackman - már próbálnak a vasárnapi Oscar-ceremóniára, amelynek szervezői bejelentették: Jack Nicholson és Dustin Hoffman is díjat ad át.
2013.02.23. 13:21
Ma.hu
Különös módon folytatódik az elkaszált sorozat
Az HBO nagy reményekkel vágott neki a Dustin Hoffman és Nick Nolte sorozatának, a Befutó-nak, de a második évad elején, még 2012-ben leállt a forgatás. Most írásban folytatódik a sztori.
2013.02.20. 16:35
Origo.hu
Rúzs, reptér, satöbbi
Dustin Hoffman után elég nehéz újat mutatni, ha valaki a "munkát csak női ruhában kapó férfit" kíván vígjátéki körülmények közt eladni.
2013.02.10. 14:01
Magyarnarancs.hu
Dustin Hoffman sokkot kapott
Dustin Hoffman nemrég egy rádióinterjúban kifejtette, hogy ártalmasnak tartja a filmes erőszakot.
2013.02.04. 18:25
Stop.hu
Dustin Hoffman ki akart ugrani az ablakon: interjú
Első rendezése, a Kvartett nemrég indult a magyar mozikban. A Diploma előtt, Az elnök emberei, az Esőember, az Éjféli cowboy, a Kramer kontra Kramer vagy éppenséggel az Aranyoskám kétszeres Oscar-díjas sztárja a londoni filmfesztiválon nyilatkozott lapunknak.
2013.02.04. 09:00
Magyarnarancs.hu
Schwarzenegger már nálunk sem király
Ritkán van ilyenre példa a magyar mozipiacon: mind a négy országosan bemutatott filmre megközelítően ugyanannyian voltak kíváncsiak. Ez nem jelenti azt, hogy egyszersmind sikeresek is lennének ezek a filmek: a nézettségi lista első helyét második hétvégéjén is a Django elszabadul foglalja el, amit most 35 804-en néztek meg, össznézőszáma pedig máris átlépte a 100 ezret.Erőnek erejévelA hasonló eredményt elérő friss premierek közül az Egyesült állatok teljesített a legjobban, ami 25 moziban 13 158 nézőt szerzett, ugyanakkor animációs filmtől ez nem nagy dobás. Ezt követi a Denzel Washington főszereplésével készült Kényszerleszállás című dráma, amire 24 moziban 12 176-an voltak kíváncsiak.Arnold Schwarzenegger Erőnek erejével-je nézőszámban (12 086) ugyan alig maradt el a Kényszerleszállás mögött, de ha tekintetbe vesszük azt is, hogy az Erőnek erejével-t 39 moziban adták, akkor világos, hogy a film meglehetősen gyengén teljesített. Az akciófilm múlt hétvégén debütált az USA-ban, ahol szintén érdektelenség övezte. Továbbá nem nagyon hozta lázba az embereket a Keira Knightley-féle Anna Karenina sem: 10 494 nézőjét 29 moziból szedte össze.A Dustin Hoffman által rendezett Kvartett című filmet csak 8 moziban vetítették, de erről még nem érkezett végleges nézőszám.A tízes magyarországi nézettségi toplista (zárójelben a hétvégi országos nézettség és az eddigi össznézettség):1. Django elszabadul (35 804 / 100 648) 2. Egyesült Állatok (13 158 / 13 158)3. Kényszerleszállás (12 176 / 12 176)4. Erőnek erejével (12 086 / 12 086)5. Anna Karenina (10 494 / 10 494)6. Pi élete (10 493 / 254 661)7. Napos oldal (6216 / 36 275)8. A hobbit - Váratlan utazás (6047 / 353 879)9. A nyomorultak (3095 / 78 863)10. Az öt legenda (2998 / 174 281)
2013.01.28. 17:30
Origo.hu
Moziban és színházban is a nagy négyes!
A Belvárosi Színházban nagy sikerrel játszott A nagy négyes című színdarab film-adaptációja hamarosan a mozikban is megtekinthető lesz Kvartett - A nagy négyes címmel, Dustin Hoffman rendezésében. Az Uránia Filmszínház, a forgalmazó ADS Service Kft. és a Belvárosi Színház egyedi akciója keretében, 20% kedvezményt nyújt azoknak, akik mind a mozifilmet, mind a színművet szeretnék megnézni.
2013.01.28. 11:11
Harmonet.hu
MINDJÁRT PÉNTEK: felvillanyozó programok
Közösségi ruhavásár, német animációs film és izraeli rock. Hajrá, programokra fel! Filmbemutató Egyesült Állatok Rendezte: Reinhard Klooss, Holger Tappe, írta: Erich Kästner, bemutató: 2013. január 24., forgalmazó: Fórum Hungary Végre egy német animációs film! A történet fölöttébb izgalmas és ismerős egyszerre: oroszlán és kakas, jegesmedve és kenguru egyesítik az erőiket azért, hogy vizet találjanak. És hogy ki az ellenség? Találjátok ki! Korhatár: 6 év Egy jegy ára: például Gödöllőn 990 Ft (felnőtt jegy). További infó... Könyv Dániel András: Matild és Margaréta Milyen egy ülinapi torta (nem nyomdahiba!) és miként horkol az unalom? A válaszokat e bájos kötet rejti, melyben kibontakozik a város csöndes szegletében álló, mohás tetejű házban lakó két boszitestvérnek és mókás barátaiknak története. Pagony Kiadó, 2012 Korhatár: 5-10 éveseknek ajánlják Egy könyv ára: 2490 Ft Vásár Gardrób közösségi ruha-, gyerekruha- és játékvásár Akvárium Klub, 2013. január 26. 11–16 óra Megunt, kinőtt, kihízott, kifogyott ruháidat és a gyerek zsáknyi, elhordott ruháit és régóta nem használt játékait viheted vásárra most szombaton. Figyelem, csak jó állapotú, kimosott és -vasalt holmik jöhetnek szóba (mondjuk a vasalás a játékokra ritkán vonatkozik...) Árusoknak jelentkezni a gardrob@mentha.hu címen lehet. További részletek a Facebookon. Korhatár: nincs Költség: a pultpénz 3000 forint, ha nem eladsz, csak veszel, akkor amennyit rászánsz --pagebreak-- Koncert Riff Cohen A38 Hajó, Budapest 2013. január 26., 19:30 Nem bírjuk levenni a szemünket erről a fiatal izraeli-francia énekesnőről. És milyen érdekes, francia-arab-észak-afrikai-rock keverék zenét csinál! Aki tudja, hallgassa meg élőben. Az előzenekar a Kistehén. Korhatár: 16 év Egy jegy ára: 1500 Ft, elővételben 1000 Ft Filmpremier Kvartett – a nagy négyesRendező: Dustin Hoffman, szereplők: Maggie Smith, Billy Connoly, Michael Gambon, bemutató: 2013. január 24., forgalmazó: Mozinet Egy idősek otthona, ahol nyugalmazott operaénekesek laknak, a visszafogott luxus kényelmét élvezve. Ide érkezik az egykori díva, akit a lakók, mint kiderül nagyon is jól ismernek a régi szép időkből. Mivel az intézmény jövője veszélybe kerül, az egykori ellenségek kénytelenek összeállni egy gálaestre. A komédia Dustin Hoffman első rendezése. Ne felejtsük el megemlíteni, hogy a színdarabot, amelyből a film készült, most is játsszák a Belvárosi Színházban, hírneves magyar színészekkel, és aki a filmet is, meg a színdarabot is megnézi, a színházban kedvezményt kap! belvarosiszinhaz.hu Korhatár: 12 év Egy mozijegy ára: például a Puskin moziban hétfőnként 1000 Ft. Színház A Bulvár utca lakói A Sárközi Gyula Társulat előadása, Bakelit Multi Art Center, 2013. január 30., 20 óra Ugye nem lenne rossz, ha a lepukkant környék lakói a valóságban is koreográfiára veszekednének egymással, balettmozdulatokkal dülöngélnének haza a kocsmából és csípőrázással kísérve főznék a vacsorát? A táncelőadás megszépíti a hétköznapjainkat – és ugyanakkor pont ellenkezőleg, ráirányítja a reflektorfényt és kényszerít minket arra, hogy magunkra ismerjünk még akkor is, ha nem a környékünk lepukkant, hanem „csak" a reggeleink. bakelitstudio.hu Korhatár: 14 év Egy jegy ára: 2000 Ft Koncert Cimbaliband Temi Fővárosi Művelődési Háza, Budapest, 2013. január 25., 19 óra Az utóbbi idők egyik legérdekesebb hangzású zenekara magyar, roma és balkáni népzenét kever a kortárs magyar könnyűzenével. A cimbalom talán a legfontosabb hangszer, a zenéjük tartópillére, de szól a Cimbalibandben harmonika és jazzdob is. Korhatár: nincs Egy jegy ára: 1300 Ft
2013.01.24. 15:38
Evamagazin.hu
Denzel Washington iszik és vezet
Keira Knightley halálosan szerelmes lesz, Schwarzenegger keményen lép fel, Denzel Washington az alkohol fogságában vergődik, az állatok keresik az ivóvizet, Dustin Hoffman színészei dalra fakadnak a héten a moziban.
2013.01.24. 12:00
Origo.hu
Az öregedés diszkrét bája
Csendesebb hét: egy amerikai thriller, amely inkább belső dráma, bár repülőszerencsétlenséggel indul, valamint egy angol társalgási vígjáték az öregedés esendőségéről, színészóriásokkal. A Kényszerleszállás alkoholista pilótája az újabb Oscar-jelölését begyűjtő Denzel Washington. A Kvartett - A nagy négyes rendezője pályakezdő, bár a film már régen világhírre emelte, Dustin Hoffman debütál.
2013.01.24. 06:35
Nepszava.hu
Kvartett: Dustin Hoffman méltóságteljes filmje
Első rendezése a hivatalos megfogalmazás szerint vígjáték. Pedig Dustin Hoffman inkább mély gondolkodásra készteti az embert rendezésével. Maggie Smith mellett Tom Courtenay játéka is figyelemre méltó.
2013.01.22. 22:35
Hir24.hu
Dustin Hoffman az öregek otthonában
A 76 éves színész átmenetileg költözött be a koros zenészek, operaénekesek otthonába, amíg megrendezte a Kvartett – A nagy négyes című vígjátékot.
2013.01.22. 16:00
Stylemagazin.hu
Elsírta magát saját filmjén Dustin Hoffmann
Az idén 76 születésnapját ünneplő Dustin Hoffman az év elején első saját rendezésű filmjével debütál a hazai mozikban. A színész nemrég „A Kvartett – A nagy négyes” előkészületeinek rejtelmeiről mesélt.
2013.01.22. 09:06
Femcafe.hu
Moziban és színházban A nagy négyes
A Belvárosi Színházban nagy sikerrel játszott A nagy négyes című színdarab film-adaptációja hamarosan a mozikban is megtekinthető lesz Kvartett - A nagy négyes címmel, Dustin Hoffman rendezésében. Ronald Harwood színdarabja, A nagy négyes a Belvárosi Színházban Gálffi László rendezésében, Molnár Piroska, Vári Éva, Benedek Miklós és Szacsvay László főszereplésével az örök ifjúságról és a művészet hatalmáról mesél iróniával, humorral. A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, Dustin Hoffman épp ezt a színművet választotta első filmes rendezése alapjául. A január 24-étől, a hazai mozikban Kvartett - A nagy négyes címmel futó filmben, Jean (Maggie Smith – Harry Potter-sorozat, Gosford Park) igazi dívaként érkezik aktuális fellépése színhelyére: az idős operaénekesek számára működtetett otthonba. Az intézmény lakói minden évben koncerttel ünneplik Verdi születésnapjának évfordulóját. Jean beköltözésével újra együtt a Rigoletto világhírű kvartettje, s így kézenfekvőnek tűnik, hogy összeálljanak a gálaestre s újra együtt előadják felejthetetlen produkciójukat. Az előkészületek során, a múltból piszkos kis titkok és fájó sérelmek kerülnek napvilágra. Dustin Hoffman első rendezése feliratos és szinkronizált változatban egyaránt megtekinthető lesz a mozikban. A Kvartett - A nagy négyes az év elején került az amerikai mozikba, s a Pi élete, A hobbit és A lehetetlen után a negyedik legnagyobb bevételt hozta, s az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Új-Zélandon is egyaránt nagy sikerrel játsszák. Aki Budapesten mind a mozifilmet, mind a színművet szeretné megnézni, az az Uránia Filmszínház, a forgalmazó ADS Service Kft. és a Belvárosi Színház egyedi akciója keretében ezt most kedvezménnyel megteheti. Minden néző mozijegye felmutatásával 20%-os engedményt kap A nagy négyes című színmű jegyárából a Belvárosi Színházban, illetve, a Kvartett - A nagy négyes című mozifilm jegyárából, amennyiben az Uránia Nemzeti Filmszínházban felmutatja A nagy négyes bármelyik előadására szóló színházjegyét.
2013.01.22. 08:00
Szinhaz.hu
A moziban és a színházban is a nagy négyes!
A Belvárosi Színházban nagy sikerrel játszott A nagy négyes című színdarab film-adaptációja hamarosan a mozikban is megtekinthető lesz Kvartett – A nagy négyes címmel, Dustin Hoffman rendezésében. Az Uránia Filmszínház, a forgalmazó ADS Service Kft. és a Belvárosi Színház egyedi akciója keretében, 20% kedvezményt nyújt azoknak, akik mind a mozifilmet, mind a színművet szeretnék megnézni.
2013.01.21. 15:04
168ora.hu
Dustin Hoffman filmet rendez
Korunk egyik legnagyobb filmszínésze, az idén 76. születésnapját ünneplő, kétszeres Oscar-díjas Dustin Hoffman a napokban debütál rendezőként a hazai mozikban. Január 24-étől láthatja a közönség a Kvartett - A nagy négyes című humorral teli, szívet melengető vígjátékot, Maggie Smith-szel a főszerepben.
2013.01.18. 11:11
Harmonet.hu
Ez lesz: Egész úton hazafelé - január 17.
Dustin Hoffman lesz itt velünk délután 4-tõl, de azt is megtudhatjátok, mire kell vigyázni szórakozás közben, valamint szó lesz arról is, hogy honnan és hogyan érkezik hõ a lakásokba.
2013.01.17. 10:22
Mr2.hu
Dustin Hoffman rendez
Korunk egyik legnagyobb filmszínésze, az idén 76. születésnapját ünneplő, kétszeres Oscar-díjas művész a napokban debütál rendezőként a hazai mozikban.
2013.01.16. 18:50
Kulturpart.hu
Dustin Hoffman nyomdokaiba lépett az egzotikus magyar szépség
Goztola Krisztina maga is a latinos szépségek sorát erősíti, de most újabb gyönyörű lányokkal együtt lép színpadra: igent mondott egy szépségverseny háziasszonyi felkérésére.
2013.01.16. 18:29
Ma.hu
Dustin Hoffman egy terapeutával győzte le démonait
A világhírű amerikai színész, Dustin Hoffman végleg megszabadult régóta gyötrő démonaitól, melyek mindig félelemben tartották, ha filmrendezésről volt szó. Azonban most felülkerekedett rajtuk és győzött.
2013.01.07. 20:16
Femcafe.hu
Bombafilm: Befutó
Eredeti cím: Luck (DVD - amerikai) Mûfaj: filmsorozat Gyártás éve: 2012 Rendezõ: Brian Kirk, Allen Coulter Fõszereplõk: Dustin Hoffman (Chester Bernstein), Dennis Farina (Gus Demitriou), Nick Nolte (Öregember), John Ortiz (Turo Escalante)
2013.01.07. 14:09
Mr2.hu
A hollywoodi színész félelmeit legyőzve rendezett
A világhírű amerikai színész, Dustin Hoffman 75 éves korára győzte le a filmrendezéssel kapcsolatos félelmeit, ebben felesége és terapeutája segített neki.
2013.01.04. 16:20
Kulturpart.hu
Dustin Hoffman nyomdokaiba akar lépni Harry Potter
A 23 éves Daniel Radcliffe nem hajlandó pihenni és addig akarja ütni a vasat, amíg meleg. Nagy példaképének Dustin Hoffmant tartja, ezért minden erejével azon van, hogy minél jobb legyen, hiszen Hoffman se nem magas, se nem nőcsábász, mégis elismert színész lett belőle.
2013.01.04. 11:06
Femcafe.hu
Hoffmannak használt a terápia
A világhírű amerikai színész, Dustin Hoffman 75 éves korára győzte le a filmrendezéssel kapcsolatos félelmeit, ebben felesége és terapeutája segített neki.
2013.01.04. 10:05
Nol.hu
Dustin Hoffman eddig félt a rendezéstől
Az Oscar-díjas színész most debütál rendezőként, tavaly forgatott Kvartett című filmje január 24-én kerül a magyar mozikba.
2013.01.04. 08:17
Kisalfold.hu
Dustin Hoffman eddig félt a rendezéstől
Az Oscar-díjas színész most debütál rendezőként, tavaly forgatott Kvartett című filmje január 24-én kerül a magyar mozikba.
2013.01.04. 08:17
Delmagyar.hu
75 év kellett, de Dustin Hoffman mostantól nem fél
A világhírű amerikai színész, Dustin Hoffman 75 éves korára győzte le a filmrendezéssel kapcsolatos félelmeit, ebben felesége és terapeutája segített neki.
2013.01.03. 18:29
Ma.hu
Hoffmannak használt a terápia
A világhírű amerikai színész, Dustin Hoffman 75 éves korára győzte le a filmrendezéssel kapcsolatos félelmeit, ebben felesége és terapeutája segített neki.
2013.01.03. 16:45
Nol.hu
Dustin Hoffman eddig félt a rendezéstől
Az Oscar-díjas színész most debütál rendezőként, tavaly forgatott Kvartett című filmje január 24-én kerül a magyar mozikba.
2013.01.03. 13:59
Metropol.hu
Fiatal fiúval csókolózott Dustin Hoffman
Dustin Hoffman nem tudott ellenállni a kísértésnek, amikor a One Direction szívtiprói közelébe került, és rámászott a tinibanda egyik tagjára.
2012.12.09. 20:45
Hir24.hu
Dustin Hoffmantól kapott csókot Niall Horan!
Dustin Hoffman nem zavartatta magát: David Letterman beszélgetőműsorában forró csókot lehelt Niall Horan ajkaira.
2012.12.09. 07:40
Starity.hu
Elõadómûvészi életmûdíjak Amerikában
A Led Zeppelin, David Letterman és Dustin Hoffman a Kennedy Központ díjazottjai között.
2012.12.03. 13:23
Mr2.hu
A Led Zeppelin, Dustin Hoffman és David Letterman életműdíja
Előadóművészi életművéért a Led Zeppelin együttes, David Letterman tévés műsorvezető, Dustin Hoffman színész és két további művész kapta meg a washingtoni Kennedy Központ kitüntetését vasárnap.
2012.12.03. 10:40
Kisalfold.hu
A Led Zeppelin, Dustin Hoffman és David Letterman életműdíja
Előadóművészi életművéért a Led Zeppelin együttes, David Letterman tévés műsorvezető, Dustin Hoffman színész és két további művész kapta meg a washingtoni Kennedy Központ kitüntetését vasárnap.
2012.12.03. 10:40
Delmagyar.hu
Marion Cotillard jobb, mint a búgatópor
A londoni filmfesztivál az idén is kiszemlézte az év eddigi filmtermésének legjavát. Bemutatkozott az európai közönségnek Ben Affleck, Colin Farrell és Dustin Hoffman újdonsága, csakúgy, mint Cannes, Berlin, Torontó és a Sundance díjnyertes filmjei. A győztes film (De rouille et d'os) gálavetítésén egy párt ki kellett vezetni, mert szexelni kezdtek a moziban, de a parádés program számos más darabjától is be lehetett indulni. Helyszíni tudósítás Londonból.
2012.10.30. 02:40
Origo.hu
Hoffman nyugdíjas sztárokat rendezve debütált
A hosszútávfutó magányosságának főszereplője, Tom Courtenay lett a Kvartett hősszerelmese 75 évesen. Dustin Hoffman nyugdíjas operaénekesekről forgatott kamaradrámát brit sztárszínészekkel. Intrika, szerelem és magas hangok a nyugdíjasotthonban.
2012.10.24. 10:42
Sztárok, akik beszóltak az Akadémiának
Daniel Radcliffe szerint sznob, Woody Allen giccsparádénak tartja, Javier Bardemnek nem tetszik a voksolás, Dustin Hoffman szerint pedig szépségverseny az Oscar-díjátadó.
2012.10.23. 14:10
Starity.hu
Kitüntetettek közt a Led Zeppelin: a legnagyobbakat díjazza a Kennedy Center
Dustin Hoffman amerikai színész, a brit rock banda Led Zeppelin és a talk show házigazda David Letterman is a Washington-i Kennedy Center kitüntetettjei között szerepel. A rendezvényház a Led Zeppelin még életben lévő három tagjának egyéni díjakat ad majd át. [Dátum: 2012.09.17. 08:20]
2012.09.17. 08:20
Zene.hu
A Led Zeppelin és Dustin Hoffnam is megkapja a Kennedy Center díját
Dustin Hoffman színész és a Led Zeppelin rockzenekar is megkapja a washingtoni Kennedy Center díját.
2012.09.13. 10:00
Kisalfold.hu
A Led Zeppelin és Dustin Hoffnam is megkapja a Kennedy Center díját
Dustin Hoffman színész és a Led Zeppelin rockzenekar is megkapja a washingtoni Kennedy Center díját.
2012.09.13. 10:00
Delmagyar.hu
Hoffman életművét jutalmazzák
Az idén hatvanéves San Sebastian-i Nemzetközi Filmfesztivál különleges életműdíjával tünteti ki Dustin Hoffmant.
2012.09.07. 16:48
Hir24.hu
A kis nagy ember 75 éves
"A legkevésbé valószínű, hogy sikert arat" - ez volt a vélemény a színiiskolában Dustin Hoffman színészről.
2012.08.08. 08:47
Metropol.hu
Kramer kontra Kramer: Bemutató a Belvárosi Színházban!
Család vagy önmegvalósítás? Erről az örök dilemmáról szól a Belvárosi Színház vadiúj darabja, a Kramer kontra Kramer, mely egy igazi Hollywoodi klasszikus eredeti színpadi feldolgozása. Nincsen szemet kápráztató revü show, sem őrült fordulatok, csupán egy meghatóan őszinte történet Szabó Patrícia és Nagy Ervin fergeteges alakításával! Az Orlai produkció keményfába vágta fejszéjét, egy Oscar-díjas Hollywoodi sikerfilmet állított színpadra tele érzelmekkel, humorral, na meg persze az élet nagy kérdéseivel. A Kramer kontra Kramer 1979-ben debütált a mozikban Dustin Hoffman és Meryl Streep főszereplésével. A megdöbbentően őszinte, kedves történet, és a zseniális alakításnak hála a produkció öt Oscar és négy Golden Globe- díjat zsebelt be. A film Avery Corman azonos című regénye alapján készült, akkoriban meghatározó filmnek számított, éppen ezért színpadi kivitelezéséhez elszántságra, és merészségre volt szükség. Az ember ilyenkor óhatatlanul is összehasonlítgatja a színészeket, és a kivitelezést. Hétfőn a hazai közönség láthatta először az eredeti film színpadi feldolgozását, melyen felváltva nevettünk és sírtunk, egyszer a meghatódástól, máskor pedig Ted Kramer komikus jeleneti láttán. A történet szerint adott egy nő, aki nap, mint nap küzd az anyasággal, és sivár hétköznapokkal, miközben titkon önmegvalósításra vágyik. És persze adott egy jóképű apa, aki csillogó vacsora partik, és a munka forgatagában nem látja, hogy feleségének szép [...]
2012.06.29. 12:28
Lifemagazin.hu
Hős lett Dustin Hoffman - Életet mentett
Dustin Hoffman mentette meg egy kocogó életét. A férfi szívrohamot kapott futás közben, a sztár pedig jókor volt jó helyen.
2012.05.12. 22:45
Életet mentett Dustin Hoffman
A színész egy kocogó emberen segített, ugyanis szívroham következtében élete veszélybe került.
2012.05.10. 10:46
Starity.hu
Dustin Hoffman életet mentett
A londoni Hyde Parkban sétált a neves színész, amikor meglátta, hogy egy közelben kocogó fiatalember összesett. A férfi színész lélekjelenlétének köszönheti életét.
2012.05.08. 17:27
Borsonline.hu
Dustin Hoffman életmentő lett
Egy londoni fiatalember a világhírű színésznek köszönheti életét, ugyanis miután a férfinek kocogás közben felmondta a szíve a szolgálatot, a közelben sétáló Dustin Hoffman sietett a segítségére.
2012.05.08. 17:06
Femcafe.hu
Dustin Hoffman megmentette egy kocogó életét
Az épp arra járó Dustin Hoffman mentette meg egy londoni férfi életét, aki kocogás közben kapott szívrohamot.
2012.05.08. 13:18
Életet mentett Dustin Hoffmann
Világhírű életmentővel dicsekedhet egy londoni fiatalember, akinek - miután szíve kocogás közben felmondta a szolgálatot - a közelben sétáló Dustin Hoffman sietett a segítségére. ...
2012.05.08. 13:00
Hazipatika.com
Dustin Hoffman életet mentett
Világhírű életmentővel dicsekedhet egy londoni fiatalember, akinek - miután szíve kocogás közben felmondta a szolgálatot - a közelben sétáló Dustin Hoffman sietett a segítségére.
2012.05.08. 12:45
Hir24.hu
Infraktust kapott futás közben - Dustin Hoffman mentette meg az életét
Infraktust kapott futás közben egy fiatal ügyvéd a a Hyde Parkban. Az életét az épp arra sétáló Dustin Hoffman mentett meg.
2012.05.08. 12:34
Delmagyar.hu
Pszichiáter ölte meg az Esőembert
Nem szükséges nagyon orvosnak lenni ahhoz, hogy ne verjünk meg vagy drogozzunk be egy autistát. Bizonyára mindenki látta az 1988-as nagy sikerű Rain Man (Esőember) című filmet, amiben Dustin Hoffman Oscar-díjat kapott Raymond Babbitt, egy autista beteg alakításáért. A film készítői szépen mutatták be a fogyatékosságot, ami nem mellesleg valószínűleg a gyermekkori védőoltások miatt következett be minden 112 élve született gyermek közül egynél a betegség fénykorában. Valószínűleg a filmet nem látták orvosaink, mert 25 év elteltével a magyar pszichiátriákon még mindig az a középkori nézet uralkodik, hogy az autista kezelésének legjobb módja a drog és a verés.
2012.04.24. 10:14
Naturhirek.hu
Lóhalál miatt leáll Hoffman Befutója
Lefújta az HBO a Dustin Hoffman és Nick Nolte főszereplésével készülő Befutó (Luck) című szériát, miután már a harmadik ló pusztult el a sorozat forgatása alatt
2012.03.15. 19:31
Blikk.hu
Tragédiák a forgatáson: le kellett fújni a sorozatot a halálesetek miatt
Lefújta az HBO csatorna a többek közt Dustin Hoffman és Nick Nolte főszereplésével készülő Befutó (Luck) című sorozatot, miután már a harmadik ló pusztult el a sorozat miatt és állatvédők hevesen tiltakoztak a produkció ellen.
2012.03.15. 14:09
Hir24.hu
Lefújták Dustin Hoffman sorozatát
Nem folytatja az HBO csatorna a többek közt Dustin Hoffman és Nick Nolte főszereplésével készülő Befutó (Luck) című sorozatot, miután már a harmadik ló pusztult el a sorozat miatt és állatvédők hevesen tiltakoztak a produkció ellen.
2012.03.15. 09:42
Hvg.hu
Videó: három ló pusztult bele Dustin Hoffman új sorozatába
Lefújta az HBO csatorna a többek közt Dustin Hoffman és Nick Nolte főszereplésével készülő Befutó (Luck) című sorozatot, miután már a harmadik ló pusztult el a sorozat miatt és állatvédők hevesen tiltakoztak a produkció ellen.
2012.03.15. 09:42
Ma.hu
Már három ló pusztult el - lefújta új sorozatát az HBO
Nem folytatják a Dustin Hoffman főszereplésével készülő Befutót.
2012.03.15. 09:13
Delmagyar.hu
Már három ló pusztult el - lefújta új sorozatát az HBO
Nem folytatják a Dustin Hoffman főszereplésével készülő Befutót.
2012.03.15. 09:13
Kisalfold.hu
Egy ló halála miatt végleg leáll Dustin Hoffman sorozata
A harmadik ló halála miatt végleg leáll a Befutó (Luck) című sorozat forgatása.
2012.03.15. 09:12
Origo.hu
Újabb ló pusztult el a Befutó forgatásán
Immár a harmadik lovat kellett elaltatni a Dustin Hoffman főszereplésével készülő Befutó (Luck) című lóversenydráma forgatása közben, mert az állat súlyos balesetet szenvedett.
2012.03.14. 16:53
Metropol.hu
Dustin Hoffman (Index): A film a legostobább művészeti ág
Igen, Hollywoodban leszarják az öregeket. [...] Bővebben! Komment (3)
2012.02.07. 09:51
Mandiner.hu
A film a legostobább művészeti ág
Dustin Hoffman mindent elért, amit a filmvásznon el lehetett, és túl van első rendezésén is. Ideje volt, hogy egy tévésorozatban is kipróbálja magát. Exkluzív interjú Hollywoodból.
2012.02.07. 02:22
Index.hu
A The Artist rendezője már 1993-ban elsütötte Pálfi poénját
Pálfi György (Hukkle, Taxidermia) legújabb alkotása a jelenleg zajló Filmszemlén fog debütálni. A Final Cut - Hölgyeim és Uraim egy izgalmas kísérlet, amelyben a Nő és a Férfi találkozásának időtlen történetét úgy mesélik el, hogy ahhoz egy percet sem forgattak, hanem már meglévő filmek (Elemi ösztön, A keresztapa, Psycho, stb.) összevágott jeleneteiből épül fel a kész mű (bővebben a filmről itt).http://videa.hu/flvplayer.swf?v=jIGs0PYDska2uh4ZPálfi György Final Cut - Hölgyeim és Uraim című filmjének előzeteseAz igaz, hogy a videomegosztó oldalak tele vannak montázsokkal, amelyekben különböző filmeket vágnak össze a lelkes felhasználók egy meghatározott rendezőelv szerint (filmtörténet híres "NEM!" kiáltásai, Arnold Schwarzenegger szállóigéi, a western zsáner legmelegebb pillanatai, stb.), de a Final Cut nem ezekkel a válogatással akar versenyezni. Pálfi filmje nem egy felsorolás, nem az elmúlt évszázad filmklasszikusainak áttekintése, mint például a 100 Years At The Movies. Ő és kisszámú csapata úgy vágott össze 450 filmet, hogy az egy önálló, az eredeti filmektől függetlenül is értelmezhető, nagyjátékfilm hosszúságú történetet adjon ki. Az ötlet egyedi, de mint már annyiszor, most is kiderült, hogy már másnak is eszébe jutott.1993-ban, a The Artist - A némafilmes Oscar-esélyes rendezője, Michel Hazanavicius már csinált egy nagyon hasonló montázsfilmet. A történet szerint a világ előkelőbb emberének, George Abitebolnak (John Wayne) az volt az utolsó mondata halála előtt, hogy "monde de merde" (hevenyészett magyar fordításban: szar a világ). Három újságíró, Dave (Paul Newman), Peter (Dustin Hoffman) és Steven (Robert Redford) kutatni kezd, hogy vajon miért is mondta ezt a férfi. A La Classe américaine című alkotás az Aranypolgár paródiája, amely elkészítéséhez több mint ötven, a Warner Bros. által gyártott filmből (Az elnök emberei, Mad Max, Az üldözők, stb.) használtak fel részleteket a stúdió engedélyével. A Canal+ számára készült tévéfilm Franciaországban kultstátusnak örvend; az interneten található vélemények, illetve a szerkesztőség franciául tudó tagja szerint elképesztően vicces. Fárasztó, szóviccekben gazdag humorát nagyon nehéz más nyelvekre átültetni.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=wGU9cI1U5lHRkoQgMichel Hazanavicious: La Classe américaine - Nézd meg a teljes filmet!Két jelentős eltérés van Hazanavicius és Pálfi filmje között. A La Classe américaine-ban az amerikai színészek szájába új dialógusokat adtak, amiket az ismert francia szinkronszínészeik mondtak fel, a magyar produkcióban viszont meghagyták az eredeti szövegeket. Hazanavicius montázsfilmjében egy karakterhez egy színész párosul, Pálfi vállalkozásában viszont a Nőt és a Férfit eljátszó színészek jelenetről jelenetre váltakoznak. (Legalábbis így érte
2012.02.03. 14:48
Origo.hu
Tíz résszel bővül Dustin Hoffman tévésorozata
Röviddel a rajt után az HBO már be is rendelte a Befutó (Luck) második évadját.
2012.01.31. 22:09
Origo.hu
Harminckét év után is szerelmesen
Hollywoodban nem sok házasság marad meg évtizedekig: Dustin és Lisa Hoffman azonban kivételek az álomgyárban.
2012.01.26. 13:45
Új trailer a Lucknak
Michael Mann rendezi, David Milch írta, Dustin Hoffman, Nick Nolte és Dennis Farina meg jól eljátssza.
2011.12.06. 14:00
Velvet.hu
Promó délutánra: Ilyen lesz Dustin Hoffman lovis sorozata
Íme a Luck friss trailere, 48 óra legendás zsarujával, Nick Nolte-tal és a Potter-filmek Dumledore professzorával, Michael Gambonnal.
2011.09.28. 14:30
Velvet.hu
Dustin Hoffman 74 évesen kezd rendezni
Zenészek lakta öregek otthonáról forgat a színész.
2011.09.11. 16:43
Velvet.hu
Pilotszezon 2011: Anthony Hopkins az HBO-n sorozatozna
Dustin Hoffman és Nick Nolte után egy újabb nagy név érkezhet az HBO-hoz: Sir Anthony Hopkins a The Corrections című regényből készülő sorozat főszereplője lenne.
2011.09.09. 10:30
Velvet.hu
Így készül a Luck
Megjöttek az első képsorok az HBO lóversennyel és egyéb szerencsejátékokkal foglalkozó új sorozatáról, amit Michael Mann rendező és David Milch író éppen most forgat Dustin Hoffman és Nick Nolte főszereplésével.
2011.04.18. 10:00
Velvet.hu
Pilotszezon 2011: Jessica Lange tévészerepet vállal
A régi nagy hollywoodi sztárok közül egy újabb áll be tévésnek, na persze csak limitált minőségben, de akkor is: Nick Nolte és Dustin Hoffman (mindkettő az HBO Luck című sorozatában szerepel majd) után Jessica Lange mondott igent egy projektre, mégpedig az F/X American Horror Story című sorozatára, amit a Kés/alatt és a Glee mellől ismerős Ryan Murphy készít.A szériáról korábban annyit lehetett tudni, hogy műfaját tekintve horror lesz, és szereplőgárdáját évadonként totál lecserélik, mert így nagyobb eséllyel tudnak nagy neveket megszerezni, mintha többéves szerződésre kellene rábeszélni őket.
2011.04.14. 13:30
Velvet.hu
Másképp mások: az Esőember örökösei
Az Esőember című film nélkül ma Magyarországon valószínűleg sokan nem tudnánk, mi az autizmus*, azt meg pláne nem, hogy csaknem százezer autizmussal élő ember él az országban. Az autizmus világnapja (április 2.) apropóján utánajártunk, vajon milyen örökösei vannak a Dustin Hoffman és Tom Cruise nevével fémjelzett filmklasszikusnak.
2011.04.01. 16:03
Nlcafe.hu
Kevin Spacey sorozatfőszerepet vállalt
Örvendetes, hogy Hollywood nagy nevei is beszálltak a sorozatbizniszbe - az HBO-ra idén érkező Luck című sorozatban ugye Nick Nolte és Dustin Hoffman is fontos szerepet kapott, a pilotot pedig maga Michael Mann rendezi majd, de ezenkívül sorolhatnánk a az A-lista alsó részébe tartozó neveket, akik szerepet vállalnak az idei pilotszezonban.
2011.03.04. 12:00
Velvet.hu
Dustin Hoffman brutálisan nagyot kaszált
Igazán öröm, ha egy jeles karakterszínészt rendesen megfizetnek.
2010.10.07. 22:44
Stop.hu
James Cameron is tévésorozatot forgat
Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy az utóbbi három évben tapasztalható folyamat, azaz a tévé és film közötti határ elmosódása az idei évadra egészen durván felgyorsult, kezdve azzal, hogy Nick Nolte és Dustin Hoffman is a kis képernyőre költözik, folytatva a Setét torony filmes-tévés hibrid adaptációjával, vagy Spielberg két új sorozatával, és mlég sorolhatnánk.A legújabb filmes nagyágyú szintán A-listás, hiszen a Titanic és az Avatar rendezője, James Cameron jelenleg Hollywood legjobban kereső rendezője, aki tulajdonképpen azt csinál, amit akar.
2010.09.14. 12:30
Velvet.hu
Dustin Hoffman nyilvánosan smárolt egy pasival!
Dustin Hoffmann amerikai színész egy kosármeccsen csókolta meg a szintén színész Jason Batemant.
2010.06.10. 12:30
Lebukott! Férfival csókolózott Dustin Hoffman
Los Angeles
2010.06.05. 11:10
Férfival smárolt a 71 éves Dustin Hoffman
A Lakers-Celtics meccsen 19 ezren látták, ahogy lecsőrözi a mellette ülő színészt, Jason Batemant.
2010.06.04. 18:40
Velvet.hu
Nézzen körbe a repülőn, főleg, ha Dustin Hoffman mellett ül!
Sok sztár hisz a szerencsehozó módszerekben vagy tárgyakban. Cameron Diaz mindent lekopog, alulról felfelé, és csakis fán, ahogyan azt kell. Christian Bale megfordította a babonát, miszerint létra alatt elmenni bajt hoz: minden útjába kerülő létra alatt átbújik, hogy jó napja legyen.
2010.05.27. 09:51
Stop.hu
Ilyen párossal borítékolható az Oscar-díj?
Néha, amikor nyilvánosságra hoznak egy-egy filmtervet, az ember azon nyomban trófeák tömkelegét és hevenyészve megírt köszönőbeszédeket vizionálja - ugyanez a helyzet a The Song of Names-szel is. Hogy miért? Könyörgöm, Anthony Hopkins és Dustin Hoffman egy filmben fog szerepelni!
2010.05.17. 07:35
Stop.hu
Ki veszi át Dustin Hoffman helyét?
Steve Martin veszi át Dustin Hoffman helyét a jövőre várható The Big Year című komédiában.
2010.03.15. 17:47
Stop.hu
Nick Nolte is megy a tévébe
Két hete számoltunk be arról, hogy Dustin Hoffman aláírt a Luck című új HBO-sorozathoz, amit a Deadwood egykori készítője, David Milch jegyez, és a pilotját Michael Mann rendezi majd.
2010.03.09. 07:50
Velvet.hu
Dustin Hoffman tényleg bekattan
Az Esőember sztárja egy megszállott szerencsejátékos bőrébe bújik a Luck című tv-sorozatban, melyben társszereplője Dennis Farina és John Ortiz lesz.
2010.03.03. 22:01
Stop.hu
Dustin Hoffman a tévébe tart
Ha eddig lett volna bárkinek is kétsége afelől, hogy a tévé és a mozi között korábban fennálló, éles határvonalnak lőttek, akkor most végleg meggyőződhet arról, hogy már nem zsenánt a legnagyobb sztároknak sem a tévében szerepelni: Dustin Hoffman egy HBO-sorozat főszereplője lesz.Hoffman a Luck című lóversenyes széria főszerepét vállalta el, és ügynöke szerint a döntésben sokat segített, hogy az írót David Milchnek hívják (Deadwood), a rendezőt meg Mihael Mann-nek (Ali, Szemtől szemben, Utolsó mohikán, A bennfentes).
2010.03.02. 08:52
Velvet.hu
Elhunyt az igazi Esőember
Elhunyt Salt Lake Cityben Kim Peek, az az autista amerikai férfi, akiről az Esőember című nagysikerű film főszereplőjét, a Dustin Hoffman által megformált Raymond Babbittet mintázták.
2009.12.22. 13:35
Hvg.hu
Ben Stiller, Harry Potter, Dustin Hoffman
Nem tudni, mi ütött a Tv2-be, a nyár utolsó vasárnapján le akarja sokkolni a nézőket, vagy lehet, hogy fel akarnak készíteni minket mentálisan az őszi szezon megpróbáltatásaira?
2009.08.30. 16:30
Velvet.hu
Unalmas vénember lett belőle?
Tízévi házasság után vált el első feleségétől, akitől két fia született. Hat nappal a válás után Dustin Hoffman már feleségül is vette Lisa Gottsegen jogásznőt. Ismeretségük jóval korábban kezdődött. Huszonegy éves korában a színész a szomszéd kislányra vigyázott. Aztán szem elől tévesztették egymást, Lisa felcseperedett, Hoffman házassága megromlott, köztük pedig szenvedélyes szerelem bontakozott ki.
2009.08.24. 18:22
Stop.hu
Emma Thompson 50 felett is eleven
Dustin Hoffman meg 70 felett még jó szerető. De ne ijedjünk meg, nemcsak a kritikusok imádják a Szerelem második látásra című filmet.
2009.08.06. 13:13
Index.hu
Dustin Hoffman minden reggel önkielégít
Egyre jobban megőrül öregségére az amerikai színész
2009.06.07. 20:26
Dustin Hoffman önmaga cirógatásával marad fiatal
A 71 éves színész elmondta, a hagyományos edzésformák mellett saját maga kényeztetésével tartja magát karban.
2009.06.05. 15:55
Velvet.hu
Dustin Hoffman tengerimalacában keresi az élet értelmét
A színész minden reggel elbeszélget tengerimalacával, de sose kap választ arra, vajon az állat edzésként mókuskerekezik-e, vagy azt hiszi, hogy megy valahova. Pedig mily szép metaforája ez az emberi életnek!
2009.05.17. 15:41
Velvet.hu
A 71 éves színésznek a szex a legfontosabb
Dustin Hoffman elmondta, hogy az életében a szex játssza a legnagyobb szerepet.
2009.04.15. 08:04
Nlcafe.hu
Ez nem film! Dustin Hoffmann, a francia lovag
Könnyeit visszatartva vette át kitüntetését Dustin Hoffman Párizsban. A színészt a francia Művészet és Irodalom Lovagrendjének tagjává avatták.
2009.02.27. 07:21
Stop.hu
Dustin Hoffman sírva vette át lovagi kitüntetését
Könnyeit visszatartva vette át kitüntetését Dustin Hoffman Párizsban.
2009.02.26. 21:21
Velvet.hu
Lily Allen Dustin Hoffman fiával kavar
A pletykák szerint Lily Allen a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon összemelegedett Dustn Hoffman fiával, Max Hoffmannal - írja a Femalefirst.
2008.06.11. 13:00
Velvet.hu
Pittet vagy Dustin Hoffmant akarja Jolie?
Dustin Hoffman feltette a nagy kérdést a cannes-i fesztiválon, ahol Jack Black a pókhasát mutogatta.
2008.05.16. 13:40
Index.hu
Jolie ikrei augusztus 19-én látják meg a napvilágot
Miután Jack Black véletlenül megerősítette azon híreszteléseket, miszerint Angelina Jolie ikereket vár, Dustin Hoffman azt is kikotyogta a Today című műsor riporterének, Natalie Morales-nek, hogy a színésznő várhatóan augusztus közepén ad majd életet gyermekinek, akik neméről továbbra is folyatódik a találgatás – írja a People.
2008.05.15. 18:32
Velvet.hu
Dustin Hoffman imádja az Esőember fingós jelenetét
A színész bevallotta, bár számtalan filmet forgatott és Shakespeare-darabban is szerepelt, továbbra is az Esőember azon jelenete marad számára a legnagyobb kedvenc, amelyikben szabad utat enged a bélgázoknak egy telefonfülkében – írja a FemaleFirst.
2008.05.06. 17:28
Velvet.hu
Dustin Hoffman sáros kalandja
Burt Reynolds villája felé tartva különös kalandban volt része a sztárnak.
2008.04.12. 18:23
Harmonet.hu
Dustin Hoffman, a londoni életmentő
Világhírű életmentővel dicsekedhet egy londoni fiatalember, akinek - miután szíve kocogás közben felmondta a szolgálatot - a közelben sétáló Dustin Hoffman sietett a segítségére.
1999.11.30. 00:00
Informed.hu