Divat 2013

Divat 2013

Ez lesz a divat 2013-ban! Gyere és olvasd el az összegyűjtött divat cikkeket, képgalériákat és videó galériékat: ruhák, sminkek frizurák. Válaszd ki melyik illik hozzád!

Egy magyar színésznő most a csúcsra törhet Hollywoodban
A háromszoros Oscar-díjas Daniel Day-Lewis híresen válogatós színész: az elmúlt tizenöt évben mindössze öt filmet vállalt el, utoljára 2013 elején láthattuk a magyar mozikban Spielberg Lincoln-jának címszerepében. Most arról ír a Variety, hogy az átlényegült alakításairól híres 59 éves színész ismét a Vérző olaj rendezőjével, Paul Thomas Andersonnal dolgozhat együtt. Daniel Day-Lewis és Paul Thomas Anderson a Vérző olaj című filmbenForrás: AFPmiddleon30001937 Első közös munkájuk alkalmával egy monomániás, birodalmát brutális eszközökkel felépítő olajbárót alakított a színész, most egy ötvenes évek New Yorkjában játszódó filmben bukkanhat fel, amely a divat világába kalauzol el. Az utolsó mohikán-ban és a New York bandái-ban is nagyot alakító Day-Lewis még nem kötelezte el magát a projekt mellett, de a Variety úgy tudja, hogy már régóta érdeklődik a film iránt. Daniel Day-Lewis és Steven Spielberg a 2013-as Oscar-díjkiosztónForrás: AFPmiddleoff644518 Anderson jelenleg a forgatókönyvön dolgozik, és Kelet-Európából származó színésznőket keres a mellékszerepekre, tehát a magyar színésznők jobban teszik, ha azonnal hívják az ügynöküket, hogy nyomja be őket a castingra, mert aki ebben a filmben szerepet kap, az nagy eséllyel sokra fogja vinni. Ne felejtsük el, hogy Paul Thomas Anderson hozta ki először a színészt Mark Wahlbergből (Boogie Nights) és Adam Sandlerből (Kótyagos szerelem), Oscar-jelölésig vitte Tom Cruise-t (Magnólia), Joaquin Phoenixet, Philip Seymour Hoffmant és Amy Adamst (The Master), legutóbbi filmjében, a Beépített hibá-ban pedig Katherine Waterston keltett feltűnést, aki aztán meg is kapta az új Alien-film női főszerepét. Minimális információt adtak ki eddig a filmről, Day-Lewis közreműködése sincs még kőbe vésve, de egy filmbolondnak már ennyitől is lázba kell jönnie: korunk egyik legnagyszerűbb rendezője és színésze ismét egyesítheti az erejét. Elszívtak egy vödör füvet, de minekhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20150901-beepitett-hiba-kritika-inherent-vice-paul-thomas-anderson-joaquin-phoenix-josh-brolin.htmlNem a szakáll teszi az elnököthttp://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20130206-nem-a-szakall-teszi-az-elnokot-lincoln-kritika-steven.htmlDaniel Day-Lewis egy szerencsés emberhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20080722-fergie-lesz-daniel-day-lewis-partnere-a-nineban.html
2016.06.03. 15:45
Origo.hu
Utolsó koporsószeg: fellendült az urnabiznisz
Évről évre növekszik a hamvasztások száma Magyarországon. Budapesten és a nagyobb vidéki városokban tíz elhunytból nyolcat urnasírba helyeznek. Nagy divat a hamvak szétszórása és hazavitele is, bár 2013 novembere óta már ezt sem lehet akárhogy. Azt pedig már senki nem ellenőrzi, mi lesz végül a kiadott urnák sorsa: van példa illegális temetésre és arra is, hogy a hozzátartozók nem jelentkeznek a földi maradványokért.
2016.05.24. 18:39
Mno.hu
A legstílusosabb királyi fők Európában – 8. rész: Marie Chantal hercegné
Uralkodói család? Nem csak a brit létezik ám! Új royalty-sorozatunkban sorra vesszük a legstílusosabb koronás főket és a legjobb öltözékeket! Marie-Chantal Claire 1968. szeptember 17-én született Londonban egy ecuadori édesapától és egy amerikai édesanyától. Férjével, Pavlosz görög koronaherceggel – akinek édesapját, II. Konsztantin görög királyt 1973-ban lemondatták a görög trónról – összesen öt gyermeket nevelnek közösen. A hercegnének két lánytestvére van, Pia, Christopher Getty egykori hitvese és Alexandra, Alexander von Fürstenberg herceg exfelesége.[cikk=42798]Marie-Chantal Hong-Kongban nevelkedett, majd 9 évesen Svájcba került egy bentlakásos iskolába. 1982-ben Párizsban tanult tovább, művészettörténeti tanulmányait azonban már nem tudta befejezni, mert 1995-ben már eljegyezte Pavlosz egy romantikus svájci síkiránduláson, karácsonykor. Esküvőjük a brit fővárosban volt és egy álomszép Valentino ruhában mondta ki az igent. Jelenleg egy 2000-ben alapított luxusmárka vezetője és tulajdonosa, amely gyermekruhákat forgalmaz. Bázisa London, de Instagram-oldalán is lekövethető, hogy rendkívül sokat utazik. Helyzete azért más, mint a többi európai királyi családok hercegnéi esetében, mert egy száműzött, jogaitól megfosztott uralkodócsaládba házasodott. Számos kultúra, több ország hagyományai... vajon ez a páratlanul gazdag életút kihatással van a hercegnő öltözködi szokásaira? Lássuk!1. Kis feketében 2015. június 22-én Londonban a Vogue és Ralph Lauren Wimbledon partiján.2. Geometriából jeles 2015. június 5-én Cowes-ban egy királyi jachtrendezvényen.[cikk=40951]3. Domináns dizájnékszer 2015. május 14-én Mario Testinóval a 'Stílusikonok' című estélyen, melyet Michael Kors és a Vanity Fair rendezett Londonban.4. A fehér mindent visz! 2015. április 28-án Londonban egy könyvbemutatón, a Ralph Lauren Fulham Road-on.5. Szenvedély és konzervativizmus 2015. szeptember 18-án férjével, Pavlosszal, II. Konsztantin király és felesége, Anna-Mária királyné aranylakodalmi ünnnepségén, Athénban.[cikk=40649]6. Fekete-fehér, igen-igen! 2015. július 9-én a Párizsi Divat Héten, a Valentino show előtt.7. Angyali fehérség 2013. június 8-án Stockholmban a Királyi Palotánál, Madeleine hercegnő és Christopher O'Neill esküvői ceremóniájára igyekezve.8. Anyai (stílus)leckék 2012. november 28-án Londonban lányával Mária Olimpiával a 'Valentino: A Couture Mestere' című kiállításmegnyitón a Somerset House-ban.
2015.10.27. 11:25
Evamagazin.hu
hirdetés
A legstílusosabb királyi fők Európában - 6. rész: Marie
Uralkodói család? Nem csak a brit létezik ám! Új royality-sorozatunkban sorra vesszük a legstílusosabb koronás főket és a legjobb öltözékeket! A dán Joachim herceg második felesége Marie Agathe Odile Cavallier-ként anyakönyvezve látta meg a napvilágot 1976. február 6-án Párizsban. Szülei válását követően édesanyjával Svájcba költöztek, ahol a patinás Collège Alpin International Beau Soleil-ben kezdte meg tanulmányait. Később az Egyesült Államokban is élt, de a főiskolai éveit Genf legjobb közgazdasági egyetemén fejezte be, miközben az Estée Lauder-nél pr gyakornoki posztot töltött be. Dolgozott New Yorkban, Párizsban, eljegyzéséig pedig aktív posztot töltött be az ING Numismatic Group SA-nál Genfben.[cikk=40649]Angolul, dánul, franciául, spanyolul és olaszul folyékonyan beszélő, rendkívül intelligens és visszafogott stílusáról ismert Marie 2005-ben mutatkozott először Joachim herceggel Avignon-ban, majd együtt szilveszterezett a herceg első, akkor már exfeleségével és két közös fiával. A gyönyörű esküvőt 2008-ban a Møgeltønder Templomban celebrálták, és a ruháját a spanyol-olasz divatház, az Arasa Morelli készítette. Két közös gyermekük született, 2009-ben Henrik Carl Joachim Alain herceg, majd 2012-ben Athena Marguerite Françoise Marie hercegnő. Stílusát a klasszikus formák, a kísérletezéstől mentes letisztultság és az egyszerűség jellemzik.1. Boldogság bézsben 2012-ben Athena hercegkisasszony keresztelőjén.2. Kardigános közvetlenség 2012-ben egy autista intézet látogatásán.3. 21. századi Csipkerózsika 2013-as újévi partin az Amalienborg Kastélyban Koppenhágában.4. Svájci síelők stílushercegnője 2015. február 10-én Col-de-Bretaye near Villars-sur-Ollon-ban, Svájcban.5. A szürke ezer árnyalata 2013 júniusában a stockholmi Grand Hotelben egy magánvacsorán.6. Mary és Marie A két dán hercegnő 2013-ban a Koppenhágai Divat Héten Malene Birger show-ját nézték meg.7. Elfújta az áprilisi bolond szél 2015. április 16-án a koppenhágai Városháza előtt II. Margaréta dán királynő 75. születésnapi ünnepség-sorozatán.
2015.08.12. 15:39
Evamagazin.hu
Szegény kislányból gazdag divatikon és náci kém – Coco Chanel
A legszegényebbek gyermekeként született és a leggazdagabbak között halt meg. Tragédiák szegélyezték életútját, sokszor csak a morfin segített, hogy megkapaszkodjon ebben a világban. De végig erős volt, kreatív és elegáns. A világ legnagyobb divatházának megteremtője bonyolult, karizmatikus asszony volt. Cinizmusáért, antiszemita megjegyzéseiért pontosan annyira lehet gyűlölni a nácikkal kollaboráló Chanelt, mint amennyire szeretni lehet benne az emancipált nőt, a harcost, aki az elvesztett csata után is felállt és megnyerte a háborút. Gabrielle Chanel a Loire-vidék saumuri szegényházában született, 1883. augusztus 19-én.  Anyját Jeanne Devolle-nak, apját Albert Chasnelnek hívták, de a kislány anyakönyvezése során kihagytak egy betűt vezetéknevéből. A férfi vándorló árus volt, szegény vásárvárosokban laktak, folyton költöztek. A kislánynak öt testvére született: Julia-Berthe, Antoinette, Alphonse, Lucien és Augustin. (Ő még csecsemő korában meghalt.) Borzalmas körülmények között éltek, apja ivott, állandóan úton volt és kevéske pénzüket rosszabbnál rosszabb üzletekbe fektette. 1895-ben anyja beteg lett és meghalt. Albert a két fiút parasztgazdákhoz adta, a lányokat a Corréze vidéken található Érienne d’Aubazine által alapított katolikus kolostor-árvaházba vitte. A lányok a zárdában szigorú katolikus neveltetésben részesültek. 18 évesen Moulins-ba került, a Notre-Dame katolikus leányotthonba. Varrónőnek tanult, babaruhák és kelengyék varrásával keresett pénzt. Barátnőjével Moulin főterén múlatták idejüket. Gabrielle kereste a lehetőséget, hogyan törhetne ki a szegénységből. Az az ötlete támadt, hogy a Rotondeban – ahol fiatal, Moulinban állomásozó katonák múlatják az idejüket – énekelni fog. Hangja nem nagyon volt, inkább szépségével hódított. Két dalt énekelt nagy sikerrel, a Ko Ko Ri Ko-t, a párizsi mulatók nagy kedvencét és a Qui qu’a vu Coco dans l’Trocadéro? (Ki látta Cocót a Trokaderón?) című slágert. Így rajongói, ha visszatapsolták, Cocóként szólították. A két barátnő hamarosan elveszítette varrodai munkahelyét, mert kiderült, hogy egy bárban énekelgetnek. Maradtak azért ügyfeleik, akik varrattak velük. Coco új ötlettel állt elő: Vichyben, a fürdővárosban kell szerencsét próbálniuk. Nem ment minden olyan könnyen, ahogy eltervezték. Nem kaptak szerződést, csak kisebb beugrásokra hívták őket. Cocót túl soványnak találták, hangjától sem voltak elragadtatva. Hiába ölte minden pénzét énekesi karrierjébe, a gyógyvizes kutaknál kellett munkát vállalnia, mert minden pénze elfogyott. Visszatért Moulinba, varrt. Már ekkor saját ruhákat készített magának, kis, visszafogott kalapot viselt és fehér, keményített gallérú ruhát hordott. Baráti köréhez tartozott egy fiatal lovastiszt, a gazdag családból származó Étienne Balsan. A bájos, fekete szempár elbűvölte a férfit. Étienne textilgyáros család sarja volt, ugyan nem arisztokrata származású, de egy teljesen más világban élt, mint Coco. A lány nem volt szerelmes, de mégis engedett a férfi kitartó ostromának. Étienne-hez költözött, a Compiégne közelében álló Royallieu kastélyba. A férfi a lovak rajongója volt, Cocót is bevezette ebbe a világba. A lány lovagolni tanult. Életük a lóversenyek körül forgott. Néha kölcsönkérte Étienne ingeit és zakóit, kis zsirardikalapot tett fejére. Nem szerette a kor túldíszített női ruháit. Luxus és elegancia vette körül, mégsem volt boldog. Étienne jó barát volt, de nem a nagy szerelem. Cocónak hiányzott a munka. 1908-ban találkozott egy angol férfival. Később így emlékezett: „A fiú szép volt, nagyon szép, és vonzó. Több volt mint szép, elragadó volt. Csodáltam a könnyedségét, a zöld szemét. Büszke, nagyon erős lovakat ült meg. Rögtön beleszerettem.” Balsan lovaglótársa és barátja, Arthur„Boy” Capel volt a férfi, aki rabul ejtette Cocót. Bár nem valószínű, hogy még Royallieuban szeretők lettek, a lánynak már nem volt maradása Étienne mellett. Rájött, hogy itt csak a kitartott szeretők élete várna rá. Saját pénzt akart, nem mások úri kedvétől függeni. Étienne belement, hogy párizsi legénylakásában Chanel kalaposüzletet nyisson. Boy Capelnek szintén abban az utcában volt lakása. A kalapok jól fogytak, de Cocónak tőkére volt szüksége, hogy bővítse kis üzletét. Étienne azonban nem adott pénzt. Közben rájött, hogy Boy és Coco szerelmesek. Nem haragudott meg egyikükre sem. Boy Capel támogatta Chanel elképzeléseit, így nem volt kérdés: majd ő biztosítja számára a hiányzó összeget. Coco a rue Cambon 21 szám alatt rendezte be üzletét. Azokban az években a nők hatalmas, nehéz kalapokat hordtak. „Hogyan tudna az agyvelő működni ilyen borzalmak súlya alatt?” – gondolta Coco. Nemsokára boltot nyitott Deauville-ben és Biarritzban. A kalapok mellett ruhákat tervezett. Ruhái sikert arattak, nemsokára már háromszáz főt foglalkoztató varrodájában készítették kreációit. A Place Vendome szomszédságában megnyitotta híres butikját és főhadiszállását, a rue Cambon 31 alatt. A földszinten a butik foglalt helyet, az első emeleten a ruhakollekciók, felette pedig Coco lakása. A különleges textíliákat, melyeket felhasznált, a Les Tissus Chanel gyártotta. Coco stílusa teljesen eltért az addigitól. Elvetette a hordhatatlan ruhakölteményeket, a kényelmetlen fűzőt. A szerelemben azonban nem volt szerencsés. Boy Capel Coco származása miatt nem vállalhatta fel kapcsolatukat, 1918-ban elvette egy lord lányát. Közös gyermeküket karácsonyra várták. A férfi autóval indult feleségéhez és újszülött gyermekéhez, de út közben balesetet szenvedett és meghalt. Chanel teljesen összetört. Fokozta bánatát, hogy a lapok hamarosan feltárták, Capel nem csupán Chanelre hagyott szép örökséget, hanem egy olasz grófnőre is. Nem ő volt az egyetlen szeretője. „Halála szörnyű csapás volt számomra, Capel elvesítésével mindent elveszítettem. Azt kell mondjam, ami utána következett, az nem boldog élet volt.” – vallott később az asszony. Chanel Cécile Sorel színésznő estélyén ismerte meg későbbi bizalmas barátnőjét, Misia Sertet. Marie Sophie Olga Zénaide Godebska szintén egy katolikus zárdában nevelkedett, kiválóan zongorázott. Fiatalon féktelen életet élt, elvarázsolta a párizsi művészek bohém világa. Számtalan híres festmény modellje volt. Többször férjhez ment, harmadik társa José-Maria Sert spanyol festő volt. A rejtélyes Coco elbűvölte Misiát. Nehéz időszakon volt túl, Capel elvesztése nagyon megviselte. A Sert házaspárral Velencébe látogatott. Hamarosan életkedve is visszatért. Coco közben megalkotta a dühöngő húszas évek nőideálját. Férfias szabású, gyapjúszövet és dzsörzé kabátokat, sportos zakókat, leegyszerűsített, férfias szabású blúzokat tervezett. Bevezette a híres „kis fekete ruhát”, a többsoros gyöngyöt és a csillogó bizsukat. Tweed anyagból készült kosztümjeit aranygombokkal látta el. Kis, steppelt anyagból készült, lánccal vállra akasztható kézitáskát álmodott. Lapos sarkú cipőben, rövid hajjal, nadrágban képzelte el a modern nőt. A Harper’s Bazaar ezt írta 1915-ben: „Az a nő, akinek nincs legalább egy Chanelje, reménytelenül divatjamúlt.” A háború és az azt követő infláció nem viselte meg Chanel üzleti vállalkozását. A háború utáni Párizs a bohémek, művészek találkozóhelye volt, az emberek új élményekre vágytak. Les années folles-nak, őrült éveknek nevezték az időszakot. Új sztárok születtek: a festő Picasso, Sztravinszkij és Ravel zeneszerzők, Cocteau és Hemingway az irodalomban és Gyagilev a táncban. Miután Chanel visszatért Velencéből, új lendületet adott a dzsesszkorszak divatjának. A flappereket öltöztette, az új nőket, akik semmibe vették a régi viselkedési szabályokat, rövidebb szoknyát és rövid frizurát hordtak, ittak, dohányoztak, autón közlekedtek, pénzt kerestek és függetlenítették magukat a férfiaktól. Búcsút intett a kapcsoknak, a fűzőknek, a kényelmetlen, merev ruháknak, amiben a nők úgy néztek ki – és néha úgy is mozogtak – mint a porcelánbabák. Misia így mesélt Chanelről: „Drága egyszerűséget erőszakolt a gazdag nőkre… és milliókat keresett rajta. Chanel zsenialitása, nagyvonalúsága, az önerőből felkapaszkodott nő álarca, gyilkos szarkazmusa és féktelen rombolási ösztöne mindenkit elborzasztott.” Ruhái egyszerűek voltak, de sosem közönségesek. Gyűlölte a hivalkodó, cicomás holmikat. „Mikor fogják zseniális kollégáim végre megérteni, hogy a kabátujj arra való, hogy az ember beledugja a karját, a zseb meg arra, hogy beletegye a kezét?” Úgy gondolta, a couture nem művészet, hanem mesterség. A ruha ne művészi alkotás, hanem praktikus darab legyen. Egyszer újságírók látogattak hozzá, velük osztotta meg ezt a történetet, mely jól példázza, hogy komolyan gondolta hitvallását: „A minap meghívtak egy koktélpartira. Felveszek egy kosztümszerű kosztümöt meg egy kalapszerű kalapot, és elmegyek. Hát, ott látom Párizs legelőkelőbb hölgyeit; az egyik be van szuszakolva egy hengerbe, a másik egy trapézba, a harmadik egy háromszögbe. Odajön hozzám egy grófnő, és azt kérdi: Tetszik a ruhám, Coco? Megnézem a ruhát. Az ujja a derekából jön ki, és a hasán tízméteres masni fityeg. Türtőztetem magam, nehogy a masnira köpjek, és azt mondom: Ki az a csirkefogó, aki így kibabrált veled? A grófnő szeme könnybe lábad. Nem tetszik, Coco? Ki az a csirkefogó? - kérdem újra. Megmondja a nevét, még aznap este felhívom a fickót, és mondom neki: Cristóbal, édes fiam, miért varrod ezeket a vacakokat? Miért figurázod ki a felebarátodat? Szerinted ez szép dolog? Azt hiszi, hogy viccelek. Nem érti. Hogyan értessem meg velük, hogy hibát követnek el? Mintha mérnökök terveznék a ruhákat, nem szabók. A manökenek, ezek a hermafrodita, nem ember lények, akiket ők maguk találtak ki hamis férfiasságuk hangsúlyozására, felvehetik őket. De a hétköznapi nők nevetségessé teszik vele magukat. Na, de kollégáim épp ezt akarják, nevetségessé tenni őket. És tudja miért? Mert gyűlölik a nőket. Mert soha nem kívántak, nem szerettek egy nőt. … A divatnak milliókra kell hatnia, nők millióira. Ott kell lennie az utcán, az autóbuszon, a moziban, ahol a srácok kifütyülik azt, aki masnit hord a hasán.” Coco a semmiből kapaszkodott fel, büszke volt, céltudatos és magabiztos. Társasági életét tudatosan alakította, pontosan tudta, kik azok az emberek, akik elvezethetik a sikerhez. A húszas évek végére az asszony nagy művészpártoló lett. Fogadásain megfordult a párizsi művészvilág elitje. Ittak, táncoltak, szórakoztak. Szerelmek szövődtek a háttérben. Chanel határozott, elbűvölő nő volt, folyamatosan flörtölt híres vendégeivel. A társaság imádta, annak ellenére, hogy kiszámíthatatlan, lobbanékony és éles kritikus volt. Picassót egy alkalommal így dorgálta: „Nem értem, Pablo, miért nem rajzolsz már olyan szépeket, mint éhenkórász korodban, akkor a lábak neked is lábak, a szemek neked is szemek voltak. Legszívesebben felképelnélek.” 1921-ben viszonyt kezdett Pierre Reverdy költővel. Bár románcuk csak néhány évig tartott, évtizedekig mély barátságban maradtak. Chanel a földi lét királynője volt, Reverdy viszont álomvilágban élt. „Hová lennének az álmok, ha az emberek boldogok lennének?” – írta. Miután elváltak, a költő egy solesmes-i bencés kolostor melletti kis házba költözött, feleségével, Henriette-tel ott élt harminc éven keresztül. Chanel diszkréten továbbra is támogatta a férfit és előfizetett műveire. Coco Dmitrij Pavlovics nagyherceggel, II. Miklós orosz cár kegyvesztett unokatestvérével vigasztalódott. A férfi ragyogó drágakövekkel szökött Franciaországba, így megúszta az 1917-es bolsevik forradalmat. A rossz nyelvek Chanel „szláv időszakaként” emlegették a románcot. Az asszonyt elbűvölte Dmitrij, a férfi nővérének, Marija Pavlovnának munkát ajánlott cégénél. Az orosz nagyhercegnő és barátai bámulatos hímzéseket készítettek jóval alacsonyabb bérért, mint a francia kézművesek. Coco új, szláv kollekciót dobott piacra, keleti hímzésekkel, könyékig érő ujjú blúzokkal, hatalmas gyöngysorokkal, kötött harangkalapokkal. Muszlinruhákat, finom kötött ruházatot, estélyekre lamét, csipkét álmodott azokra, akik a hagyományos stílust kedvelték. Dmitrij úgy gondolta, egy parfüm, Chanel nevével bomba siker lenne. A nők akkoriban lúgos szappant használtak és virágok kivonatából készült permettel szórták be magukat. A férfi bemutatta vegyész barátait Cocónak. Hamarosan Ernest Beaux, a cár egykori parfümkészítőjének közreműködésével Grasse-ban, Dél-Franciaországban kezdetét vette a munka. Chanel több főzet közül választott, először a 21-es számút kezdte árulni. Később azonban felkeltette érdeklődését az ötös számú elegy. Minimalista, szögletes üveget terveztek neki. A divatház logója, a két, egymásnak háttal álló „C” betű ezen az üvegen szerepelt először. Több legenda született, hogy miért ezt választotta Coco. Egyesek szerint az egymásba fordított patkók a szerencsét jelképezik, mások a ciszterci rózsaablakok „C” betűit vélték felfedezni benne. Lehet, csupán a tervezőnő nevének kezdőbetűit jelölte. Az asszony először csak gazdag barátainak adott belőle, saját maga használta és üzleteit fújta be vele. Hamarosan erről beszéltek Párizsban. 1921. május 5-én került sor a hivatalos bemutatásra. A több mint nyolcvan összetevőből készült parfüm a les garconnes, a modern, emancipált nő védjegye lett. „Annak a nőnek, aki nem visel parfümöt, nincs jövője.” – jelentette ki Paul Valéry költő. A kereslet egyre nőtt a Chanel No. 5 iránt, Cocónak tudomásul kellett vennie, vállalkozása már nem tudja kiszolgálni a piacot. Üzletet kötött Pierre Wertheimerrel, a Bourjois tulajdonosával. Létrejött a Les Parfums Chanel S. A. Chanel átadta tulajdonjogát, a gyártási jogot és receptjeit, cserébe az elnöki székért és részvényekért. Az üzlet Coco szemszögéből nézve lehetett volna előnyösebb is. Akkoriban szakított Dmitrij nagyherceggel, ráadásul egy új kihívás felé fordult figyelme: jelmezeket tervezett Gyagilev balettjeihez. A parfüm így is hatalmas pénzeket hozott Chanelnek, sikeres lett Amerikában, hála a Wertheimer testvérek, Pierre és Paul értékesítési hálózatainak. Azért később megbánta, hogy kiadta a kezéből az aranyat érő parfümöt. Bár Chanel hatalmas vagyon birtokosa lett és forradalmasította az öltözködést, sokan még mindig egy felkapaszkodott, vidéki nőcskének tartották. Bonyolult szerelmi élete miatt sem volt túl népszerű felsőbb körökben. Vera Bate, Chanel barátja, Margaret Cambridge nevelt lánya volt, ezer szállal kötődött a brit uralkodói házhoz. Ő volt Coco belépője az arisztokraták közé. Westminster hercege, Hugh Richard Arthur Grosvenor (barátainak Bendor) szemet vetett a még mindig elbűvölő Cocóra. Vera meghívta az asszonyt Bendor hajójára, a Repülő Felhőre. Coco szimpatikusnak találta a férfit, de hűvös maradt. Bendor szerelmes levelekkel, ajándékokkal ostromolta. Vera közben újabb találkát szervezett Cocónak, Wales hercegével, aki Bendor jó barátja volt. A férfit elkápráztatta Coco, de Bendor nem hagyta annyiban az ügyet. Párizsba indult és megkereste Chanelt. Bár végül viszonyt kezdett a férfival, aggodalommal töltötte el Bendor hírhedt szerelmi élete. Nem akart más nőkkel osztozni. Párja azonban egy új világ ajtaját nyitotta meg előtte: a nemesekét. Hatalmas vagyonnal rendelkezett, a legfelsőbb körökben mozgott. Az éles eszű Cocónak nem okozott gondot beilleszkedni. Hamarosan Sir Winston Churchill is barátainak sorát gyarapította. A férfi egyszer így írt róla feleségének: „… nagyszerű és erős teremtés, egy férfi és egy birodalom irányítására is alkalmas.” Chanel és Bendor hasonló nézeteket vallottak. A kommunizmus iránti ellenszenve, zsidógyűlölete és homofóbiája csak megerősödött a férfivel töltött idő alatt. Bendor 1924-ben vált el Violet Rowley-től. Még ebben az évben magával vitte új barátnőjét Eaton Hallba. Halásztak, vadásztak, teniszeztek. Bár a férfi vérbeli arisztokrata volt, mégis egyszerűségével fogta meg az asszonyt. Ő volt a váll, amire támaszkodhatott. Mulatságokkal, fényűző utazásokkal telt az idő. Tudomást sem vettek közben az Európában zajló folyamatokról, a munkásmegmozdulásokról és a gazdasági válságról. Bendor ékszereket, műkincseket, mayfairi villát vásárolt Cocónak, Monte Carlo közelében eszményi nyaralót építettek maguknak, La Pausának nevezték el. Chanelt ügyei gyakran szólították Párizsba. Bendor nem örült ezeknek az utaknak, szerette volna, ha Chanel minden idejét vele tölti. Rávette Verát, hogy találjon ki valamit, amivel Cocót Angliában tarthatná. Vera ekkor állt elő a londoni Chanel-ház megalapításának ötletével. Az új üzlet nagy sikert aratott. De Bendor nem elégedett meg ennyivel. Szerette volna, ha Coco teljesen felhagy üzletével. Bendor egyetlen fia korán meghalt, talán szeretett volna utódokat. Chanelnek azonban esze ágában sem volt abbahagyni sikeres vállalkozását. Ez volt az élete, a két kezével építette fel. A gyermeke volt. A férfiak, akik körülvették, sosem értették meg, miért akart dolgozni, hiszen mindent megadtak neki. De ő azt mondta: „Sosem akartam súlyosabban nehezedni egy férfira, mint egy madár.” Nem akart gyermeket. Bár még Boy Capellel formálisan örökbe fogadták az asszony unokaöccsét, André Palasse-t, majd később Coco pótmamája lett az ő lányának, Gabrielle Palasse-nak, saját gyermeke nem született. Nem biztos, hogy Bendor elvette volna feleségül, s lehet, Coco akkor se akart volna hozzámenni. Egyre többet veszekedtek a férfi nőügyei és Chanel utazásai miatt. A nagy szerelem elmúlt, 1929-ben véget ért a viszony. Közben jó barátja, Gyagilev meghalt. Az elkeseredett Chanel újra Pierre Reverdy, a költő karjában talált vigaszt. Még lakást is keresett neki Párizsban, de a férfi gyűlölte a Cocót körülvevő csillogást és elegáns, jómódú vendégeit. Pénzét ugyan elfogadta, de amíg Coco aludni tért, olcsó lebujokban tivornyázott. Segített az asszonynak összeállítani egy aforizma gyűjteményt, melyet a Vogue közölt le. Reverdy azonban hamarosan újra vidékre menekült. Nem illettek egymáshoz. 1929. október 29-én bekövetkezett a fekete kedd, a Wall Street összeomlott. A válság közepén Chanel mégis hatalmas üzleti lehetőséget kapott. Dmitrij nagyherceg mutatta be Samuel Goldwynnak. Schmuel Gelbfisz varsói zsidó családból származott, 1885-ben hagyta el hazáját és mesébe illő karriert futott be Amerikában. Bár Chanel Hollywoodot a rossz ízlés fővárosának tartotta, nem tudott ellenállni a producer egymillió dolláros ajánlatának. Goldwyn azt tervezte, Coco fogja öltöztetni a filmcsillagokat. Párizsban, nem messze a rue Cambontól, Elsa Schiaparelli olasz divattervező kezdte árulni szürrealista kreációit. Salvador Dalit álmodta ruhára és sikere volt. Ez a bosszantó körülmény még inkább arra ösztönözte Chanelt, hogy egy időre intsen búcsút Párizsnak. Magával vitte az összetört Misiát, aki épp akkoriban vált el férjétől és botrányos szerelmi életét, drogügyeit szájára vette a város. (Nem csak Misia használt drogokat, Chanel sokáig a morfium alapú sedolt fogyasztotta, barátai, Cocteau, Marais, Serge Lifar mind függők voltak.) Amerikában sztárként fogadták, sajtótájékoztatók, fogadások követték egymást. De Coco remek üzletasszony volt, pontosan tudta, hogyan keltheti fel az emberek érdeklődését termékei iránt. Egy hónapos amerikai tartózkodása üzleti szempontból szerencsés volt, de mégis csupán három filmben dolgozott. Hamar rájött, hogy kifinomult ízlése nem illik a pazar, hivalkodó filmstúdiókba. Arra azért jó volt a tengerentúli kiruccanás, hogy Chanel tanulmányozhatta az ottani divatüzleteket, a tömegtermeléssel készült divatáruk világát. Bár hatalmas vagyonnal rendelkezett, a Chanel No. 5 parfüm eladását még mindig bánta. Meg volt győződve arról, hogy Wertheimerék átverték. René de Chambrun ügyvéddel persorozatot indított a cég ellen. De a könyvelés rendben volt, Coco nem tudott a testvéreken fogást találni. Közben új ruhakollekciót tervezett. A sportos, garconne stílus helyett nőies ruhákat, estélyiket dobott piacra. Csodálatos drágaköveiből, melyeknek nagy részét gazdag szeretőitől kapta ajándékba, másolatot készíttetett. Hivalkodó, üvegből, gyöngyből, zománcból, strasszokból álló bizsukollekciót készített, hatalmas sikerrel. „Visszataszító dolog a nyakunkon milliókkal járkálni, csak azért, mert az ember történetesen gazdag. Én csak a hamis ékszereket szeretem … mert provokatívak.” – jelentette ki. Aztán a bizsuk sikere után mégis előrukkolt egy másik kollekcióval, igazi gyémántokból. 1934-ben a Ritzbe költözött, nem messze műhelyétől. Akkoriban Paul Iribe, egy baszk származású illusztrátor volt a szerelme. A párizsiak már esküvőről suttogtak, Chanel boldog volt. A La Pausában múlatták idejüket, Paul éppen teniszmeccset játszott. Coco egy fa alatt hűsölt dán dogjával, Gigottal. Egy szempillantás alatt történt minden, a férfi szívéhez kapott és holtan esett össze. Chanel teljesen összetört. Már nem tudott aludni morfin injekciója nélkül. Közben Hitler háborúra készülődött. Európa gazdasága romokban hevert, Párizs munkásmegmozdulásoktól, tüntetésektől volt hangos. 1936-ban a rue Cambon-i üzlet eladói és varrónői is sztrájkba kezdtek. A munkások fizetésemelést és fizetett szabadságot akartak. Végül Léon Blum szocialista politikus vezetésével a munkásmozgalom elérte célját: megszületett a Les accords de Matignon, új jogokat biztosítva a munkásoknak. Chanel alkalmazottai visszatértek a rue Cambonra. Párizs közben Elsa Schiaparelli ruhakölteményeiről, új, rózsaszín kollekciójától volt hangos. Cocót nagyon dühítette az extravagáns olasz tervezőnő, nem értette, a párizsiak hogyan képesen hordani meghökkentő, szélsőséges darabjait. Nem adta fel. Cigány motívumokkal készített új kollekciót, mely nagy siker lett. Európa a háború előtt állt, így 1939-ben hazafias, piros-fehér-kék kollekciót dobott piacra. Coco még mindig gyönyörű volt, mindenkit elbűvölt. Maga volt a stílus. 1939. szeptember elsején a németek átlépték a lengyel határt. Franciaország hadban állt a németekkel. Kezdetét vette a furcsa háború, egyelőre nem történt semmi. A jobboldali Chanel gyűlölte a zsidó liberális francia politikusokat. Sajnos szélsőséges nézeteiben szeretői, Bendor és Iribe csak megerősítették. Úgy döntött, bezár. Elbocsájtott 3000 alkalmazottat. Most bosszút állt a sztrájkokért. Franciaországba menekültek érkeztek. Bevezették a jegyrendszert, a gyermekeket vidékre küldték. Mindennaposak voltak a légiriadó-gyakorlatok. A Ritzben a kiváltságosok, köztük Chanel továbbra is fényűző életet éltek. Bár az újságok megírták, hogy a homoszexuális Cocteau és Coco összeházasodnak, a hír nem volt igaz. Hiába vették körül barátok, Coco egyedül érezte magát. Hiányzott neki a szerelem. „Nincs rosszabb dolog a magánynál. A magány segíthet a férfinak, hogy megvalósítsa önmagát; de a nőket elpusztítja.” 1940. május 10-én a németek Franciaország ellen indultak. Csupán három nappal Párizs eleste előtt, június 11-én Chanel néhány hű alkalmazottjával kimenekült a városból. Új sofőrt kerített, de a férfi nem volt hajlandó a Rolls-Royce-szal útnak indulni a menekülő emberek között. Egy magára hagyott Cadillac juttatta el őket Corbére-be, Coco unokaöccsének, André Palasse-nak családjához. A férfit besorozták és a Maginot-vonalon fogságba esett. Egy német hadifogolytáborba szállították. Franciaország elesett. Chanel nem maradt sokáig Corbére-ben. Vissza akart térni Párizsba. A fegyverszünet aláírása után az országot két részre osztották. Az asszony először Vichybe indult, hogy befolyásos politikusok segítségét kérje André Palasse ügyében. Nemsokára megérkezett Párizsba. A várost horogkeresztes zászlók borították, utcáin Wehrmacht katonák masíroztak. De Coco maradni akart. Újra rátalált a szerelem, Hans Günther von Dincklage báró személyében. A negyvennégy éves férfi hosszú évek óta élt Franciaországban. Dincklage – fedőnevén Spatz (veréb) – zsidó származású feleségével, Catsyvel Sanaryban, Toulontól nem messze, a Cote d’Azurön építtette ki kémhálózatát. A katonai hírszerzésnek, az Abwehrnek dolgozott. Hogy barátai tudtak-e róla? Néhányan biztosan, Charles Coton francia tengerészhadnagyot sikerült beszerveznie, a férfi Spatz egyik ügynöke volt. A férfi, még mielőtt megszavazták volna a 1935-ös nürnbergi nagygyűlésen a zsidótörvényeket, elvált feleségétől. Sármos férfi volt, bőven akadtak szeretői, akiket lehetőleg úgy választott meg, hogy segíthessék titkos tevékenységében. Bár Chanel később azt állította, hogy már a háború előtt ismerte a férfit, erre nincs bizonyíték. Dincklage segítségével Chanel helyet kapott a Ritz Privatgast részlegében. Itt csak magas rangú, nácibarát személyek lakhattak. A német szerető segítségével Coco folytathatta fényűző életét, Serge Lifar vagy Cocteau társaságában múlatta idejét, Dincklageval a Maximban vacsorázott. Párizsban nem volt szén, akadozott az áramellátás és sokan éheztek. A németek 1941-re lerohanták Nyugat-Európát és Jugoszláviába indultak. Ebben az évben Dincklage Berlinbe utazott Louis Piscatory de Vaufreland báróval, aki V-mann, megbízható ügynök volt. Találkoztak főnökével, Goebbelsel és Hitlerrel. Dincklage az Abwehr főtisztjeként tért vissza Párizsba. Coco közben rossz híreket kapott a Palasse családtól. André kiszabadítását nem tudta még elintézni, befolyásos német barátaitól remélt segítséget. Dincklage bemutatta Chanelnek Vaufreland bárót. A férfi felajánlotta segítségét Cocónak, sőt, azt ígérte neki, hogy ha együttműködik velük, még parfümpiaci részesedését is visszaszerezheti. Chanelnek cserébe fel kellett használnia madridi és angol kapcsolatait, hogy információkat szerezzen az Abwehr számára. (Egy nyilvántartás szerint Chanel Westminster fedőnéven, F-7124-es ügynökként szerepelt az aktákban.) Coco és Vaufreland néhány hónapig folytatták tevékenységüket Madridban, aztán visszatértek Párizsba. André Palasse hazatérhetett Franciaországba. A németek elfoglalták Jugoszláviát, Görögországot, Észak-Afrika egyes területeit és az orosz határ felé indultak. Adolf Eichmann a végső megoldás, a zsidók teljes megsemmisítésének sátáni tervén dolgozott. A francia lázadókat a németek kegyetlenül kivégezték. A japánok megtámadták Pearl Harbort, az Egyesült Államok belépett a háborúba. Az antiszemita Chanelt különösebben nem érdekelte az emberek sorsa. A zsidótörvényektől azt remélte, hogy az Amerikába menekült Wertheimer testvérektől végleg visszaszerezheti a Chanel No. 5 parfümöt. Erre azonban nem kerülhetett sor. A Wertheimer testvérek zseniális üzletemberek voltak, már a háború előtt biztonságba helyezték vagyonukat. A két család először Brazíliába utazott, majd miután vízumot szereztek, New Yorkba költöztek és hozzáláttak, hogy újjáépítsék üzleti birodalmukat. Bourjois parfümük sikeres lett. Egy megbízható emberük álnéven Európába utazott és megszerezte a Chanel No. 5 receptjét és a csak Európában fellelhető alapanyagokat. A parfümöt hamarosan Amerikában is gyártani és terjeszteni kezdték. Párizsban egyre rosszabb volt a hangulat. A gyűlölet nemcsak a nácik, hanem a kollaboráns franciák ellen is fellángolt. Chanelnek volt mitől félnie. Az ellenállók, a Charles de Gaulle vezette Szabad Francia Erők tudtak viselt dolgairól, antiszemitizmusáról. 1943-ban, egy ebéden ez a mondat hagyta el Coco száját: "A franciák csak azt kapták, amit megérdemeltek”. Chanel és Dincklage egy újabb madridi útra készülődött. Sir Samuel Hoare brit nagyköveten keresztül szerették volna elérni Bendort és Churchillt, egy angol-német különbéke reményében. Közben a Vörös Hadsereg menekülésre kényszerítette a megtört német csapatokat. Németország városaira bombák záporoztak. Churchill, Roosevelt és de Gaulle a tengelyhatalmak feltétel nélküli megadását követelte. Dincklage az Abwehrrel egyezkedett. Coco kapcsolataiért csupán annyit kért, hogy az asszony barátnőjét, Vera Bate Lombardit menekítsék ki Olaszországból. (Vera egy Alberto Lombardi nevű lovassági tiszthez ment feleségül, aki a fasiszta párt tagja volt.) Himmler és több SS tábornok is kereste a menekülési útvonalat. Hitler totális háborúja megbukott. Valószínűleg Chanel 1944 decemberében találkozhatott Walter Schellenberg SS-tábornokkal Berlinben. (Közben Verát brit titkos ügynöki tevékenységgel vádolták és börtönbe zárták. Schellenberg azonban elérte, hogy szabadon engedjék.) A berlini látogatás után a pár Verával kiegészülve Madridba utazott. Ez volt a Modellhut küldetés. Vera azonban leleplezte őket a brit hatóságok előtt. Így nem tudták elérni céljukat. Azért Churchillhez írt levelében Chanel segítséget kér Vera számára, hogy visszatérhessen férjéhez Rómába. Vera pedig Bendor lányának, Ursulának közbenjárását kérte. 1945 áprilisában végül Vera, Churchill közbenjárásának köszönhetően visszatérhetett férjéhez. 1944 tavaszán Németország helyzete kilátástalanná vált. Német vezetők Hitler eltávolításán dolgoztak. Béketárgyalásokban és a háború mielőbbi befejezésében reménykedtek. Tervük azonban meghiúsult. 1944. június 6-án a szövetségesek partra szálltak Normandiában. Augusztus 26-án de Gaulle bevonult a felszabadított Párizsba. Chanel, Cocteau, Lifar jogosan aggódott. A megtorlás időszaka következett, kollaboránsok ezreit végezték ki. A „vízszintes kollaboránsnak” csúfolt nőket meztelenül vonszolták végig az utcán, hajukat leborotválták. Chanel közben felvette a kapcsolatot régi szeretőjével, Reverdyvel, aki az ellenállás tagja volt. Rávette, hogy keresse meg és fogja el Vaufreland-ot. Coco abban bízott, ha a férfi eltűnik a színről, az ő tevékenysége is titokban marad. Az asszony a rue Cambonra költözött. Chanelt két hét múlva letartóztatták és kihallgatták. Pár óra elteltével azonban visszatért lakására. Azt állította, Churchill szabadította ki. (Egyes történészek szerint Chanel kínos perceket okozhatott volna a Windsor családnak, ha mesélni kezd Windsor hercegéről, aki szimpatizált a nácikkal.) 1944-ben Chanel ideje nagy részét Lausanne-ban, Svájcban töltötte, Dincklage csatlakozott hozzá. 1946-ban kezdődött meg Chanel, azaz Westminster ügynök kihallgatása. De írásos anyag az asszonyról nem állt rendelkezésükre. A Vaufrelanddal kötött ismeretségét nem tagadhatta, hiszen a férfi is vallomást tett,  de azt mondta,  a vonaton találkoztak, útban Madrid felé. Csupán egy Dincklage nevű németet ismert Vaufrelandon kívül. Más németekkel nem állt kapcsolatban, nem az Abwehr finanszírozta első madridi útját és sosem jegyezte fel semmilyen német hatóság. Vaufrelandot hat évre ítélték. Az aktákból kiderült, hogy sok fontos részletről nem kérdezték Chanelt. A francia hírszerzés iratait nem fedték fel a nyilvánosság előtt, sok iratot még a megszállás ideje alatt Berlinbe szállítottak, később pedig a szovjetek vitték magukkal őket. A részletek már nem érdekeltek senkit sem. A háború nehéz éveiben furcsa dolgok történtek – a gazdag és befolyásos asszony ügye ennyivel elintéződött. Chanel visszavonultan élt Lausanne mellett. Dincklagetól eltávolodott, sok barátja meghalt. Bár több életrajzi könyv készült róla, neki egyik mű sem felelt meg. Bár életéről mindig keringett néhány általa szőtt legenda, idős korára a gyermekkoráról és ifjúságáról kitalált történetek száma egyre gyarapodott. 1950-ben meghalt legjobb barátnője, a morfinista Misia, aztán Bendor, majd Étienne Balsan. Dincklage elhagyta Chanelt, a Baleár-szigetekre költözött. Chanel életjáradékot utalt neki. Coco megöregedett. Hetvenéves volt, ujjait ízületi gyulladás gyötörte, vonásai megkeményedtek. Rendíthetetlenül szívta Camel cigarettáját. De dolgozni akart, tele volt ötletekkel és energiával. Úgy döntött, visszatér a divat világába. A rue Cambon-i műhely újra megnyitott. Munkához látott. Maga szabta ki a ruhákat, szabásminta nélkül, mint régen. 1954. február 5-én tartotta meg bemutatóját. De a francia és angol lapok lesújtó véleménnyel voltak róla. Szerintük a show megbukott. Különös módon az amerikai Vogue és a Harper’s Bazaar ünnepelték az új kollekciót. „Hetvenegy éves korában nemcsak egy új stílust hozott, hanem valóságos vihart kavart. Elhatározta, hogy visszatér és újra elfoglalja a helyét – az első helyet.” – írta a Life. Mivel a kollekció a vállalat minden vagyonát felemésztette, Chanel úgy döntött, eladja vállalatát Pierre Wertheimernek. (Kapcsolatuk se vele-se nélküle viszony volt. Pierre sosem haragudott igazán Chanelre, talán némi plátói szerelmet is érzett iránta.) Coco maradt a főnök, de Wertheimer minden költséget átvállalt. 1956-ban újabb kollekció látott napvilágot, melyet már a közönség is jobban fogadott. Életéről Coco címmel, Katherine Hepburn főszereplésével musical készült. 1957-ben Dallasban Neiman Marcus díjat kapott. 1962-ben, hetvenkilenc évesen ismerkedett meg Francois Mironnet-vel. A férfit inasnak vette fel, de hű társa és bizalmasa lett. 1970-ben Coco az Élysée-palotában vacsorázhatott, Claude Pompidounak, az elnök feleségének, nagy rajongójának meghívottjaként. Coco 1971. január 10-én halt meg, a Ritz szálloda lakosztályában. „Szóval ilyen az, ha meghal az ember.” – Jeanne, a szobalány szerint ezek voltak utolsó szavai. Január 13-án a Madeleine- templomban búcsúztatták, majd Lausanne-ba vitték, ahol előre elkészíttette síremlékét. Az általa létrehozott COGA alapítvány és André Palasse lánya, Gabrielle Palasse Labrunie őrizte vagyonát, mely megközelítőleg 10 millió dollárra rúgott. Sokan szerettek volna részt maguknak Chanel hagyatékából. Ha csak egyetlen meghatározó nevet lehetne mondani a divat világából, talán a legtöbben Chanel nevét mondanák. Bár megfizetni nem sokan tudták ruháit, stílusát lemásolták és mindenhol elérhetővé tették. Romy Schneider, Elizabeth Taylor, Vanessa Paradis, Kate Moss hordta ruháit, Marilyn Monroe egy csepp Chanel No. 5-öt viselt hálóing helyett éjszaka. Jacqueline Kennedy a texasi merénylet napján az ő kosztümjét viselte. Neve egybeforrt a haute couture-rel, magas minőséget, egyedi tervezést, exkluzív divatcikkeket ígérve. Élete végéig hű maradt hitvallásához: „Kelj fel korán, dolgozz keményen. Nem fog megártani. A fejed dolgozik, a tested tevékeny.” Juditty Források: Hal Vaughan: Egy ágyban az ellenséggel – Coco Chanel titkos háborúja, Európa Könyvkiadó, Budapest, 2013 Henry Gidel: Coco Chanel, Európa Könyvkiadó, Budapest, 2013 Nagyvilág Világirodalmi Folyóirat LIV évfolyam 9. szám, Oriana Fallaci: Coco Chanel: A nő, aki felszabadította a divatot (Zalán Magda fordítása) http://hvg.hu/plazs/20130412_Coco_Chanel_nacikkal_csalta_Franciaorszag További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
2015.03.02. 13:00
Bezzeganya.postr.hu
Abodi Dóra: Perfekcionista vagyok
Abodi Dóra művészcsaládban nőtt fel: szülei, Nagy Géza és Nagy Stoica Georgeta festőművészek és grafikusok, nagyapja, Abodi Nagy Béla festőművész volt. Dóra jogászként végzett, tanult újságírást is, de divattervezőként találta meg igazi hivatását. 2010-ben alapította meg Dora Abodi néven saját márkáját, a Mod’Art Divat és Művészeti Akadémia elvégzését követően a mesterképzőt a neves milánói Domus Akadémián végezte el a Vogue különdíjnak köszönhetően. 2010-ben elnyerte Az év divattervezője címet, a New York-i független táskatervezők versenyének legjobb design kategóriájában jelölték táskáit 2012-ben és 2013-ban is, 2014-ben a Fashion Scout mellett a Vogue Italia Dubai Mall projektjében is részt vehet és a Not Just a Label, The Future of Fashion párizsi kiállításán is ott lehetett. A tervező életében mérföldkő volt ez az ősz: a Dora Abodi volt az első magyar divatmárka, amely divatbemutatóval vett részt a London Fashion Weeken.
2014.10.21. 10:40
Mno.hu
Szombathelyi képviselők és autóik
Az autó csak részben az anyagi helyzet függvénye. Személyiséget, gondolkodásmódot is szimbolizál. Játsszon velünk! Emlékszem, mikor annak idején húszéveseket okítottam, az osztályteremben néhányszor a körülöttünk levő tárgyak és a divat kapcsolatáról beszélgettünk. A hallgatók valamiért mindig igen lelkesek voltak, amikor személyiségüknek megfelelő autókat kellett választaniuk, illetve kitalálniuk, hogy bizonyos márkák milyen tulajdonosra utalhatnak. Mert az autóvásárlást természetesen jelentősen befolyásolja az anyagi helyzet, de azt is belátjuk, hogy racionális okok miatt kevesen vásárolnának egy Rolls Royce-t vagy egy 40 éves Mini Morrist. És hiába kerül ugyanannyiba egy használt Suzuki vagy egy Lancia, egész másféle embertípust jelez. Mikor a város honlapján megtalálható vagyonnyilatkozatokból most kikerestük a nemsokára leköszönő képviselők autóit, sokkal jobban izgatott bennünket az autók ezen játékos és titkos üzenete, semmint az, hogy ki miből vette. Összességében azt találtuk, hogy a múlt ciklus képviselői tartózkodtak az extrémitásoktól, némi meglepetést csak Prugberger doktor 44 éves VW bogara és Németh Kálmán lakókocsija okozott. De játéknak talán így is érdekes. Megjegyzés: 1. A fotón szereplő autók – már csak a személyiségi jogok miatt is – illusztrációk. 2. A zárójelben levő évszám a vásárlás idejét jelzi, amiből csak közvetve lehet következtetni az autó életkorára. (Néha mindkettő fel van tüntetve.) 3. Amelyik képviselőnek nincs autója, annak ajánlunk egy típust. Ha már egyszer játék. Ágh Péter A fiatal politikus nagyon gyorsan küzdötte fel magát az országos politika frontvonalába. El tudnánk képzelni egy Honda Civicben. Balassa Péter BMW 525 D (2012)Czeglédy Csaba Audi S8 (2008-as céges autó)Horváth Attila A képviselő az autóját eladta ügyvédi irodájának, így kénytelenek vagyunk kiutalni neki egyet. A közvetlen stílusú politikust mi egy Skoda Octaviába ültetnénk. Horváth Csaba Toyota Corolla 1,3 (1998)Horváth Zoltán Nincs a nevén autó. Annak örülünk, ha egy LMP-s képviselő a kerékpáros közlekedést helyezi előtérbe. Ha mindenképpen autót kellene mondanunk, akkor az egy Citroen C-Zeró lenne. Kővári Attila A sokat tapasztalt és sokat átélt képviselőt  mi egy sokat tapasztalt, elnyűhetetlen Opelt Kadettal tudnánk jellemezni.  Lazáry Viktor Volvo S60 (2006)Lendvai Ferenc Renault Megane (2008)Marton Zsolt Bár nincs a nevén autó, a politikától - ideiglenes vagy véglegesen - búcsúzó, temperamantumos, az olasz ételekkel közeli kapcsolatban álló alpolgármestert mi remekül el tudnánk képzelni egy Alfa Romeo Giulietta volánja mögött. Molnár Miklós Kia Sportage 2,0 (2006)Ford Galaxy (2010)Németh Kálmán Ford Mondeo Ghia (2006)Knaus Eifelland lakókocsi (2003)Poór András Ford Mondeo (2011)Prugberger Emil Volkswagen bogár 1300 (1970)Puskás Tivadar A polgármesternek nincs magánautója. Ha úgy adódik, azt tanácsoljuk az egykori respektált mentőorvosnak, nézzen körül a Volvó-szalonban. Elég lenne egy szerényebb modell, mondjuk egy V40-es. Rettegi Attila Ford C-Max (2013)Sági József Volkswagen Touran (2004)Szakács Dávid Neki sincs autója. A gazdasági és jogi bizottsági elnököt mi egy minden feltűnéstől mentes VW Passatban tudjuk elképzelni. Szakály Gábor BWM 316 (1996-os, 2011-ben vette)Opel Frontera (1999-es, 2010-ben vette)Takácsné Tenki Mária Opel Astra (2004)SzombathelyközgyűlésHelyi politikaautó
2014.10.05. 16:44
Alon.hu
Díjat nyert az Éva szerzője!
Ónody-Molnár Dóra az intimplasztikáról szóló cikkével kapott Zsigmond Márta-díjat, amely az Évában jelent meg. Az Ez a divat magazin egykori főszerkesztőjéről elnevezett Zsigmond Márta-díjat már első ízben, 2011-ben is egy akkori szerzőnk, Bus István vehette át. Most, úgy tűnik, duplázunk: 2014-ben Ónody-Molnár Dóra vihette haza a díjat Megnéztem magam és így béna című írásával, amely az intimplasztika rohamosan terjedő divatjáról szól. A cikket, amely az Éva 2013. novemberi számában jelent meg, teljes terjedelmében olvashatjátok ide kattintva. A díjat odaítélő kuratórium szerint az idei mezőny volt a díj történetében a legszínvonalasabb. Ónody-Molnár Dóra, a Népszabadság újságírója most az Évának írt riportjával nyert, szerintünk teljesen megérdemelten – ezúton is gratulálunk neki!
2014.05.15. 14:02
Evamagazin.hu
Nőnapi esttel és Dobó Katával vár a New York Kávéház
A Mindenütt nő! programsorozat keretében két művészeti estet is láthatnak az érdeklődők márciusban Budapesten: a New York Művész Páholy ismét négy tehetséges művésznőt lát vendégül, a Hadik Irodalmi Szalon nőnapi estjén pedig a pesti nőkkel kapcsolatos beszélgetést és zenélést hallhatnak az érdeklődők. A Mindenütt nő! programsorozatról:Első alkalommal, 2013. március 8–10. között került megrendezésre a Mindenütt Nő elnevezésű rendezvénysorozat, mely a női alkotókat, a női sorsokat bemutató alkotásokat és a nők gondjait állította középpontjába, s amelyhez már 2013-ban is a hazai kulturális élet jelentős intézményei csatlakoztak. Ennek köszönhetően a kezdeményezés nagy sikert aratott: 12 városban, 65 helyszínen több mint 110 programot láthatott mintegy 10 ezer néző. A rendezvényt az a gondolat hívta életre, hogy a nők ma nem kapják meg azt a figyelmet és tiszteletet a társadalom részéről, amelyet megérdemelnének. Az idei programsorozat keretében is a női előadók állnak a koncerttermek pódiumain, a színházak színpadain női sorsokat követhetünk, a galériákban női alkotók műveit láthatjuk, női történeteket vetítenek a mozik, ők vallanak magukról az irodalmi esteken, női gondokról szólnak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák.Női korzó a New York Művész PáholybanMárcius 10-én, a New York Művész Páholy ismét négy művésznőt lát vendégül: Cakó Kinga divattervezőt, Dobó Kata színművészt, Kármán Orsolya ékszertervezőt és Pátkai Rozina énekesnőt. "Négy nő, akik a sztereotípiákat kikerülve elmesélik, könnyű vagy nehéz-e helyt állni a szakmájukban, hogyan látják egymást, és milyen szálakon találkoznak alkotásban. Az esten mesélnek majd eddigi pályájuk legizgalmasabb és legnehezebb pillanatairól, kezdetekről és meghatározó eseményekről, női szerepekről és érvényesülésről, önmegvalósításról, művészetek együttállásáról, s egymáshoz köthető munkáról is" - áll az est ajánlójában.A résztvevőkről:Cakó Kinga stylist, divattervező többgenerációs művészcsaládból származik: nagyapja Fassel Ferenc festőművész, édesapja Cakó Ferenc alkalmazott grafikus, animációs filmrendező, a homokanimáció világhírű mestere. Cakó Kinga gyermekkora óta divattervező szeretett volna lenni, s ezért lépésről lépésre haladt előre az útján: tanult Budapesten és Firenzében (Polimoda), dolgozott nemzetközi nagy cégeknek és elindította saját vállalkozását, majd tavaly létrejött saját márkája, a CAKO, amely óriási sikereket ért el már a debütáláskor. Divatbemutatók, hazai és nemzetközi szereplések mellett mindig fontosnak tartja hangsúlyozni: művészeti inspirációk nélkül nincs alkotás, ezért figyeli, nyomon követi szobrász testvére, Cakó Dániel munkáit, és a hazai művészeti élet, zene, képzőművészet, irodalom legújabb alkotásait. Dobó Kata színésznőt egy ország ismeri a filmvászonról, az Éretlenek után 1997-ben A miniszter félrelép című filmmel vált ismertté. Amerikai és magyar produkciókban is játszott, főszerepei mellett több külföldi, amerikai filmben is kapott jelentős szerepeket. Jelenleg több pesti színházban is játszik. Maximalistának vallja magát, aki inkább sokszínű, jó színésznő szeretne lenni mint "sztár", és állítja: a szerencsén és önmagán múlik, mi lesz belőle. Kármán Orsolya szakmai múltja számos területre visszavezethető. A MOME Alkalmazott Grafika szakán szerzett diplomát. Ezirányú tevékenységét kiadványok, bélyegtervek, arculatok, kiállítások tervezése határozta meg, majd több mint 10 évig a reklámszakma területén Art Director-ként dolgozott. A divat iránti elkötelezettsége és szeretete egy újabb fordulatot hozott kreativitása kifejezésében - váltott, majd egyre tudatosabban építette fel ékszertervezői karrierjét. Saját márkája, a Karman Jewelry két éve jelent meg a magyar divat színterén, és máris jelentős sikereket könyvelhet el magának. Vallja: számára a legfontosabb, hogy ékszereit hordják, szeressék, életre keltsék.Pátkai Rozina pályáját klasszikus énekkel kezdte az olasz gyökerekkel rendelkező, fiatal magyar énekesnő, aki több mint három éve robbant be a zenei köztudatba. Számos nemzetközi verseny díjazottja, zenekarával - különböző felállásokban - a bossa nova, a brazil dallamvilág autentikus képviselői, de az improvizáció is közel áll hozzájuk. 2013 augusztusában nyerte meg dzsessz kategóriában az amerikai Independent Music Awards (IMA) közönségdíját a Vocé e Eu című dallal. Albuma ugyanezzel a címmel tavaly szeptemberben jelent meg. Példaképei Chet Baker és Ella Fitzgerald. Rozina tehetségéről élőben is meggyőződhetnek a nézők a New York Művész Páholy nőnapi estjén, ahol Tóth Mátyás gitárossal együtt zenélnek majd.A New York Művész Páholy március 10-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron a helyszínen váltható, ez egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza. A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.A New York Művész Páholy szervezői a New York Kávéház mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.
2014.03.02. 09:04
Szinhaz.hu
Magyar munkahelyen még nem divat a saját gép
A magyarországi cégek csak nagyon kis százalékánál használhattak a munkavállalók 2013-ban saját számítógépet vagy táblagépet munkavégzési célra, a helyzet szinte egész Európában hasonló, szemben például az Egyesült Államokkal, ahol a cégek fele lehetővé teszi ezt. Az Intel közleménye szerint ez a tendencia 2014-ben sem sokat változik.
2014.01.23. 14:35
Hir24.hu
hirdetés
Best of 2013 – ezek voltak az év legjobbjai olvasóink szerint
2013 legjobb filmje, popszáma, sminktrendje olvasói szavazatok alapján. Meglehetősen mozgalmas év volt 2013 – nézzük, melyik film, divat- és sminktrend, Éva-cikk volt a legmeghatározóbb tavaly olvasóink szavazatai szerint! 2013 legjobb filmje: A nagy Gatsby Noha rendkívül gazdag volt a tavalyi év filmtermése, nem okozott nagy meglepetést, hogy 2013 legjobb mozijának Leonardo DiCaprio főszereplésével készült szuperlátványos Nagy Gatsbyt szavaztátok meg. Mi tetszett nektek a legjobban benne? A szédítő képsorok? Az anakronisztikus zene? Leo alakítása? Írjátok meg! :) 2013 legjobb Éva-cikke: Interjú Erőss Zsolt feleségével Fotó: Lábady IstvánSterczer Hilda nem csak interjút adott nekünk alig néhány hónappal férje tragikus halála után, de azt is megengedte, hogy régies hatású portréfotót készítsünk róla. De ezen a megdöbbentő interjún kívül is annyi kedvenc cikkünk megjelent az Éva 2013-as számaiban, hogy mi nem tudtunk volna választani – örülünk, hogy ti megtettétek! :) 2013 legjobb divattrendje: A csipke Csipkeruha, ASOS.com, 61,5 Euró Orrhosszal verte a csipke a puha pulcsit és a férfias darabokat a 2013-as divattrendek versenyében, legalábbis a ti szavazataitok szerint. Egyáltalán nem csodálkozunk, sőt, mi is rendszeresen hordjuk! :) 2013 legjobb fotója az Éva instagram-oldalán: hollókői naplemente Szerkesztőtársunk kirándulás közben lőtte ezt a nagyszerű felvételt néhány perccel azután, hogy végre kitisztult az idő. Szerintünk abszolút megérdemelten vitte el a pálmát az Instagram-fotóinkról hirdetett szavazásban! Melyik volt 2013 legjobb popszáma, sminktrendje, könyve? Lapozz a következő oldalra, és megtudod!--pagebreak-- 2013 legjobb popszáma: Anna and the Barbies feat. Kiss Tibi: Márti dala A Márti dalát egy fiatalon elhunyt rajongó emlékére írta a banda, és alig egy év alatt az egyik legismertebb számuk lett. Most pedig az Éva popszámai közt is a legtöbb olvasói szavazatot nyerte el, maga mögé utasítva Lady Gagát, Justin Timberlake-et és Robin Thicke-et. Bizony! 2013 legjobb sminktrendje: Füstös szem A füstös szemsmink tényleg mindenkinek jól áll – talán ennek köszönheti évek óta tartó sikerét. Lehet, hogy soha nem megy ki a divatból? :) Olvasóink szerint biztosan nem, mert magasan ez a sminktrend lett a szavazatok szerint 2013 legjobbja. 2013 legjobb könyve Itt nem volt szavazás; „csak" szerkesztőink sorolták fel kedvenc tavalyi olvasmányaikat. Ezek azonban annyira izgik voltak, hogy jó néhány olvasóról és ismerősünkről tudunk, aki ebből az összeállításból merített a karácsonyi ajándékok beszerzésekor! Még most sem késő, ha színvonalas olvasmányra vágysz, kattints! (Vagy olvasd a január–februári Évát, természetesen.)
2014.01.06. 14:19
Evamagazin.hu
2013-ban a lazaság volt a divat a parlamentben
Már tavaly is tartogatott meglepő viseleteket a honatyákról és honanyákról készített parlamenti divat-összeállításunk, idén viszont mindent vittek a förtelmes nyakkendők és a lazázó képviselők. Sokaknak megtetszett, amikor a miniszterelnök nyakkendő nélkül jelent meg, hamarjában több követője is támadt.
2014.01.02. 11:00
Borsonline.hu
Ebből a sminkcuccból vásároltunk a legtöbbet 2013-ban
2014-ben várhatóan még nagyobb divat lesz.
2013.12.31. 12:10
Nlcafe.hu
2013 az olasz divat éve volt!
Taroltak a nagy olasz divatházak, az interneten biztosan!
2013.12.19. 15:56
Glamouronline.hu
Top 6 pikáns selfie 2013-ból
Celeb és nem celeb is előszeretettel készít saját magáról képet. A jelenségből divat lett, és lettek elvadult követői is. Ezúttal az év legérdekesebb képeit válogattuk össze.
2013.12.11. 08:02
Anna.hu
5 kötelező buliszerelés az ünnepekre
Közeledik az évet lezáró karácsonyi és szilveszteri buli, így fontos, hogy az ember lánya valóban tündököljön! Ezúttal összegyűjtöttünk 5 divatos alapdarabot, ami a 2013-as téli szezonban nélkülözhetetlen lesz. Klasszikus kis fekete Örök divat télen-nyáron, népszerű mióta Coco Chanel feltalálta, szinte mindenkinek jól áll, nem számít, hogy hivatalos eseményről, vagy baráti összejövetelről van szó. Egy-egy buli alkalmával tökéletes, mivel nem kell gondolkodni a komplett szerelésen, elég csupán a kiegészítőket ügyesen összeválogatni. Romantikus csipke Amikor közeleg a karácsonyi, szilveszteri ünnepi szezon a csipke valahogy mindig előkerül a szekrényből. A legjobb az benne, hogy hihetetlenül sokoldalú, párosíthatod bőrdzsekivel, bőrcsizmával, vagy akár egy egyszerű blézerrel is, esetleg magassarkú cipővel. Átlátszó trend Idén télen minden a ragyogásról szól! Ha szeretnéd magadra te is felhívni a figyelmet, válassz a ma divatos átlátszó felsők közül. A legfontosabb csupán, hogy maradj az ízlés határain belül, viselj sűrűn mintázott darabot, vagy válassz alá egy egyszerű pántos toppot. Ceruzaszoknya A kis fekete mellett a másik örök slágertrend nem is lehet más, mint a ceruzaszoknya. Ez az egyszerű darab nem csak a bulik, de az üzleti ebédek, és romantikus vacsorák kötelező kelléke is egyben. Az idei szezonban kétséget kizáróan a bőr változatok viszik a prímet. Kabát, de szegecses! Szegecsekkel ma már [...]
2013.12.02. 10:47
Lifemagazin.hu
Art Market Budapest – művészet, divat, design egy helyen – fotókkal
Összeillesztettük azt, ami összetartozik: az ART MARKET BUDAPEST a képzőművészet, az öltözködési kultúra és a kortárs design összekapcsolására létrehozott program keretében bemutatja a 2013-ban partnerként választott designmárkákat. 2013. november 28-december 1. között rendezik meg az ország és a régió legnagyobb kortárs képzőművészeti vásárát, az Art Market Budapest 2013-t. Ennek megnyitójára összeállítottunk egy “The Art I Live In” című [...]
2013.11.26. 09:07
Bellacafe.hu
Közeleg a tél, válasszunk télikabátot!
Egyre jobban közelít a nagyon hideg idõ, nemsokára már mínusz fokokat fogunk mérni napközben is. Épp itt az ideje, hogy megvásároljuk télikabátunkat! Idén bármilyen fazonú és színû kabátot vehetünk, hiszen a 2013-as télikabát divat teret enged a fantáziánknak.
2013.11.20. 13:00
Napiaszonline.hu
Deichmann 2013 őszi-téli divat tippek
Milyen cipőt hordjunk idén ősszel és télen, ha divatosak akarunk lenni? Segítünk!
2013.11.15. 12:15
Joy.hu
Ez lesz a 2013-as télikabát divat! - Dögös, sikkes és vagány
Közeleg az igazán hideg idő, ezért nem árt, ha már most kiszemeljük a téli kabátunkat. Összeállítottunk egy körképet 4 márka kínálatából, hogy könnyebben megtaláljuk a hozzánk legjobban illő darabot.
2013.11.09. 13:06
Femcafe.hu
A trendi állatminta viselésének 7 szabálya
Állatmintás cuccban egyszerre lehetsz vadóc és nőies. A nagymacskák bundáját utánzó holmik mindig is nagy népszerűségnek örvendtek, de a 2013-as őszi-téli divat nemcsak ennek kedvez, hanem a zebrának, a zsiráfnak, a kígyónak és a krokodilnak is. Íme, néhány tipp, hogy bármelyikkel stílusos legyél!
2013.11.05. 12:35
Bien.hu
X&Y és techno-diszkó táncelőadás - Frenák Pál, Sharon Eyal és Gai Behar érkezik a Trafóba
November 2-3-án láthatja a Trafóban a közönség Frenák Pál legújabb darabját, a férfi-nő kapcsolatot futurisztikus hálórendszerben megelevenítő X&Y-t. November 8-9-én pedig az izraeli Sharon Eyal és Gai Behar House című táncelőadásában valóságos techno-diszkóvá változik a Trafó színpada.A Trafó ajánlója: Frenák Pál legújabb előadásának − amelynek 2013 áprilisában volt az ősbemutatója a Trafóban − tere monokróm, minimalista, futurisztikus – a koreográfus által megálmodott és tervezett díszlet egy különleges fehér hálórendszer, egy képzőművészeti installáció, mégis nagyon is eleven, folyamatosan mozgásban van és reagál a táncosok mozgására. A fehér hálórendszerben pedig ott az ember, a férfi és a nő, tele kérdésekkel és kételyekkel. Függés és függőség, belegabalyodás és kapaszkodás, egyensúlyozás és lebegés, szakadás, elszakadás és szakítás: az x&y egyszerre az emberi viszonyok bonyolult hálózata és egy különös teremtéstörténet.Frenák Pál a duó-szerkezet és a párkapcsolati viszonyok kapcsán így fogalmaz: „az ember nem sok dolgot választhat az életében, ám azt mindenképpen, hogy kivel éli le az életét, ki az, akivel megosztja azt. A saját tapasztalataim alapján azt vettem észre, hogy azok az emberek, akik párban vannak és képesek nagyon őszintén rezonálni egymásra, tovább élnek.Az új produkcióban komoly szerepet kap a nagyszerű francia táncosnő Marie-Julie Debeaulieu, a társulattal három éve dolgozó fiatal, rendkívül tehetséges táncos, Holoda Péter és színpadra lép maga a koreográfus, Frenák Pál is. A negyedik főszereplő pedig kétségtelenül a tér. Frenák Pál számára az építészet mindig is fontos inspiráció volt és a fehér aszimmetrikus hálórendszer mint különös konstrukció izgatta az alkotót, hiszen olyan akár egy karakteres installáció, amely egyszerre segíti és akadályozza a táncosok mozgását és folyamatosan reagál a mozdulatokra.A november 8-9-én látható izraeli House frissessége, fiatalos lendülete miatt éppúgy megférne egy techno klubban, mint a Trafó színpadán. Sharon Eyal és Gai Behar – a két izraeli sztár – már egy évtizede dolgoznak együtt, tavaly pedig megalapították közös társulatukat is. Sharon Eyal előtte hosszú ideig a Batsheva Dance Company-ben táncolt, később koreografált, Behar pedig élőzenés, techno és underground eseményeket szervezett Tel Avivban. A House-ban a mozgás, a zene, a fények, a divat, a művészet és a technológia kihívó kísérletté egyesül.Sharon Eyal és Gai Behar 2006 óta készít tánc koreográfiákat nem csak a Batsheva társulatának, hanem számos híres nemzetközi tánc társulatnak is. Nemcsak a kritikusok szentelnek nemzetközi szinten is egyre több figyelmet munkáiknak, hanem a legjelentősebb táncfesztiválok keresett fellépői is lettek. House című darabjukat a látványos koreográfián és a nyolc tehetséges fiatal táncos precíz mozdulatain túl Ori Lichtik izraeli sztár-DJ zenéi és a Ma’ayan Goldman által tervezett egyedi ruhák teszik izgalmassá. A House látványos és fogyasztható, ezzel együtt azonban professzionális és művészi értéket hordozó előadás, amelyre a Batsheva-tanítvány Sharon Eyal személye a legnagyobb garancia.
2013.11.01. 07:00
Szinhaz.hu
Sugarbird 2013/2014 őszi-téli divat show
A múlt hét végén a Hello Baby Bar adott otthont a Sugarbird legújabb divatbemutatójának, melyen mind a hét sztár-tervező lány, Bódi Sylvi, Debreczeni Zita, Dukai Regina, Lola, Sona Skoncova, Tatár Csilla és Zimány Linda Foxy Ladies limited edition darabjai mellett a 2013/2014-es őszi-téli szezon legújabb modelleit mutatták be.
2013.10.21. 12:00
Joy.hu
Extrém utcai divat - Sportos darabok
Idén a sportos darabok is belopták magukat a mindennapi viseletek közé, hisz 2013-ban már a sportcipők is az utcai divat szerves részét képezik.
2013.10.15. 16:36
Femcafe.hu
Klasszikus és modern elegancia Alexandre Vauthier őszi kollekciójában
Alexandre Vauthier 2013-as őszi-téli couture kollekciója a klasszikus elegancia jegyében született, de a ruhák kivitelezése már a modern divat jegyeit is tükrözi.
2013.10.12. 18:06
Femcafe.hu
Divat 30 felett - A fáradt rózsaszín lesz a tél trendje
Kötött kabát zakó helyett, kordbársony, favágó ing és az A-vonalú szoknya lesznek 2013 telének slágerdarabjai. Igazi újdonság, hogy idén a fáradt rózsa, a petróleum és a kivi keveréke, valamint az észak-olaszországi borról elnevezett barolo színeké a főszerep a szürke, fekete és barna helyett.
2013.10.08. 19:46
Femcafe.hu
DIVAT: BAROLO ÉS FÁRADT RÓZSASZÍNŰ LESZ A TÉL
A Marianna Boutique-ban mutatták be a hideg hónapok trendjeit Kötött kabát zakó helyett, kordbársony, favágó ing és az A-vonalú szoknya lesznek 2013 telének slágerdarabjai. Igazi újdonság, hogy idén a fáradt rózsa, a petróleum és a kivi keveréke, valamint az észak-olaszországi borról elnevezett barolo színeké a főszerep a szürke, fekete és barna helyett. Télen is hódítanak ...
2013.10.08. 08:07
ÉLETMÓD: FITBALANCE – AHOL ELVÉSZ A LÉNYEG
A Nestlé Fitness szponzorálásával idén is megrendezték a Fitbalance-t, minden mozgásőrült legnagyobb örömére. Powerplate, Zumba, TRX, Poledance, ezekre készültünk, s kaptuk is, jó nagy tömeggel együtt. A program fél 9-kor kezdődött, Biankával mi sikeresen a legnagyobb csúcsban, délben mentünk. Hogy kik járnak 2013-ban Fitbalancera? Rubint Réka-rajongó anyukák, tinik, akiknek a divat csúcsát a Sugarbird jelenti, ...
2013.09.30. 10:33
Rúzs, smink, körömlakk és kiegészítők - ezek a legdivatosabb színek 2013 őszén!
Az őszi divat megannyi izgalmas árnyalattal pezsdíti fel napjainkat, a meleg burgunditól a vibráló karmazsinvörösön keresztül a vadász zöldig. A lenyűgöző színek évszakában különösképpen késztetést érzünk arra, hogy lenyűgöző színekkel tűnjünk ki környezetünkből. Lássuk milyen színű sminkekkel, körömlakkokkal és kiegészítőkkel adjunk színfoltokat öltözködésünknek!
2013.09.29. 11:40
Bien.hu
Ez igen! Ilyen kalapok és sapkák lesznek divatban idén
A 2013-as kalap és sapka divat a változatosságról és nőiességről szól. Ezek a meleg kiegészítők igazi díszei lesznek öltözékednek és arcodnak, fontos ezért megtalálnod idén is a hozzád illő darabokat. A szőrmés sapkák és elragadó kalapok mellett idén új trendek is hódítanak, ismerd most meg ezeket!
2013.09.24. 08:45
Bien.hu
A 2013-as ősz legdivatosabb darabjai
Eljött a réteges öltözködés ideje, érdemes újítani megjelenésünkön! A 2013-as őszi-téli trend rendkívül színesnek ígérkezik, de nem a szó szoros értelmében. Számos újdonság köszönt be a divat világába, ám a [...]
2013.09.14. 19:13
Anyanet.hu
Laura Biagotti Dolls
Laura Biagiotti "Dolls" névre hallgató kollekciói már 2003 óta léteznek, a tervezőnőt kislánya Lavinia Biagiotto Cigna ihlette meg, amikor is úgy döntött a legkisebbekkel is megosztja elképzeléseit a divat világáról. Hoztunk nektek egy kis ízelítőt a híres olasz tervezőnő 2013/2014-es őszi-téli kampányából.
2013.09.11. 16:00
Stylemagazin.hu
Trendbiblia 2013 ősz-tél
Az új szezon divattrendjei már itt kopogtatnak az ajtónkon, és ha még most fontolgatjátok, hogy miben jelenjetek meg egy barátnő vagy egy számotokra kedves családtag őszi esküvőjén, akkor még időben vagyok ahhoz, hogy megosszak veletek néhány friss információt arról, mi lesz a divat 2013 őszén és telén.
2013.09.11. 15:11
Menyegzolap.hu
Az utcán láttuk! Így öltözz vibráló neon színekbe
A 2013-as divat kedvencei a harsány neon színek, amelyekkel vibráló megjelenésünk lehet. Körülnéztünk, milyen módon alkalmazza a trendet az utca nője - meglepően ízléses és egyedi stílusú összeállításokra bukkantunk!
2013.09.09. 17:10
Bien.hu
Ezek lesznek az ősz legnagyobb trendjei! - Őszi/téli divat 2013/2014
Tudjuk, hogy nem minden divatos holmi áll jól mindenkinek, és nem könnyű megtalálni azokat a trendeket, amelyekben önmagad lehetsz. A 2013-as hideg szezon sok újdonsággal és szemet gyönyörködtető trenddel közeledik. Összeválogattuk most a legjellemzőbb és leghordhatóbb trendeket, amelyek reméljük ihletet adnak majd az öltözködéshez.
2013.09.09. 17:10
Bien.hu
Divatpályázat és díjátadó fashion show a Gellért Fürdőben
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Sonia Produkciós Kft. szakmai együttműködésével 2013. május 1-én Gellért, a divat strandja! címmel pályázatot írt ki. A pályázó feladata 2-3 darabos fürdőruha/strandkollekció megtervezése volt az 1940-es, 1950-es évek vonalvezetése
, alapanyagai
,színvilága felhasználásával szabad átiratban, a mai, kortárs divatba történő újraértelmezéssel.
2013.09.02. 15:00
Cosmopolitan.hu
Festetlen szüzek és acélos tekintetű macskanők az őszi sminktrendben
A több szezon óta fennálló kettősség a 2013-as őszi sminktrendben is érvényben marad, vagyis a divat egyik vonulata a szinte sminktelen arcra helyezi a hangsúlyt, míg a másikban az erős színek és kontúrok kerülnek előtérbe.
2013.08.29. 11:15
Nol.hu
Festetlen szüzek és acélos tekintetű macskanők az őszi smiktrendben
A több szezon óta fennálló kettősség a 2013-as őszi sminktrendben is érvényben marad, vagyis a divat egyik vonulata a szinte sminktelen arcra helyezi a hangsúlyt, míg a másikban az erős színek és kontúrok kerülnek előtérbe.
2013.08.29. 06:10
Nol.hu
Festetlen szüzek és acélos tekintetű macskanők az őszi smiktrendben
A több szezon óta fennálló kettősség a 2013-as őszi sminktrendben is érvényben marad, vagyis a divat egyik vonulata a szinte sminktelen arcra helyezi a hangsúlyt, míg a másikban az erős színek és kontúrok kerülnek előtérbe.
2013.08.28. 18:14
Nol.hu
Ez lesz a divat ősszel: képeken a 2013-as sminktrend
Ne maradj le a legújabb trendekről Nézd meg, milyen szem- és szájfestési technikák hódítanak majd az őszi szezonban!
2013.08.24. 17:50
Retikul.hu
Divat lett a kiszivárogtatás? Durván kiakadt a sztár
Alig néhány nap telt el azóta, hogy Lady Gaga a nagy nyomásnak engedve korábban jelentette meg legújabb kislemezét, újabb kiszivárogtatástól hangos a nemzetközi zenei élet. Aki pedig most kiakadt nem más, mint az élő legenda Cher, aki nem mellesleg Lady Gagával készített duettjének gyenge változatával találta magát szembe a világhálón. [Dátum: 2013.08.15. 22:34]
2013.08.15. 22:34
Zene.hu
DIVAT 1186: ABSZTRAKT FESTMÉNYEK ÉS FORMABONTÓ TÁSKÁK
Agnes Ignacz néhány héttel ezelőtt mutatta be első, fából készült, kézzel festett absztrakt festményes pre-fall 2013 The Freakish című táskakollekcióját. Minden táskáját egy igazi, élő festménynek tekinti. Akinek felkelti a figyelmét a meghökkentő, formabontó, futurisztikus, innovatív tervezés, biztosan első látásra beleszeret majd a fából készült táskáiba. Célja, hogy lázadjon az egyhangúság ellen, nem titkolt álma, ...
2013.08.15. 09:15
Budapest egyik patinás fürdője divatbemutató helyszíne lesz
A budapesti Gellért fürdő különleges program helyszíne lesz augusztus 29-én: a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Sonia Produkciós Kft. Gellért, a divat strandja! 2013 címmel írt ki pályázatot még május elején, amelyre olyan fürdőruhakreációkkal lehetett nevezni, amelyek az 1940-es, 1950-es évek stranddivatját idézik.
2013.08.12. 14:30
Budapestinfo.eu
DIVAT 1180: BASIC FROM THE 90′S
Mostanában nagyon megszerettem a 90-es évek stílusát, és mindennapi viseletembe is próbálom belecsempészni hangulatát. Ahhoz, hogy elhozzuk 2013-ba a 90-es éveket nem muszáj visszanyúlnunk a haspólókhoz és a színek áradatához, elég pár alapdarab, ami biztos, hogy jelen volt a 90-es évek divatjában.  A mostani outfitemhez egy basic trikót választottam, ami a nyári hőségben talán a ...
2013.08.12. 09:48
2013 kedvenc desszertjei
Muffin, fánk, sütinyalóka és színes habcsók - íme az év régi és új, otthon is elkészíthető divat desszertjei.
2013.08.11. 07:15
Kiskegyed.hu
Ezek lesznek az ősz legnagyobb trendjei! - Őszi/téli divat 2013/2014
Tudjuk, hogy nem minden divatos holmi áll jól mindenkinek, és nem könnyű megtalálni azokat a trendeket, amelyekben önmagad lehetsz. A 2013-as hideg szezon sok újdonsággal és szemet gyönyörködtető trenddel közeledik. Összeválogattuk most a legjellemzőbb és leghordhatóbb trendeket, amelyek reméljük ihletet adnak majd az öltözködéshez.
2013.08.09. 14:45
Bien.hu
DIVAT 1146: GAS JEANS FALL/WINTER 2013/2014
Múlt héten mutatták be a GAS Jeans legújabb, őszi-téli kollekciójának darabjait a cég magyarországi showroomjában. A délelőtti eseményen a sajtó apraja-nagyja megjelent, köztünk mi magunk is . A fogadtatás tökéletes volt,ki nem szeretné kaviáros szendvicsekkel és egy rövid, de látványos divatbemutatóval indítani a  napot?  Hogy kinek ajánlanám a GAS legújabb kollekcióját? Mivel a GAS elsősorban ...
2013.07.16. 08:04
Az utcán láttuk! Így öltözz vibráló neon színekbe
A 2013-as divat kedvencei a harsány neon színek, amelyekkel vibráló megjelenésünk lehet. Körülnéztünk, milyen módon alkalmazza a trendet az utca nője - meglepően ízléses és egyedi stílusú összeállításokra bukkantunk!
2013.07.12. 11:15
Bien.hu
A premier - Vilmos naplója Gyuláról 2. rész
Esik vagy nem esik, ez itt a kérdés. Premier előtt más nem is lehet, ha már csöpög. De türelem és lám...nem hiába álltak az alabárdosok sorfalat: kezdődhet a játék. A valódi. Szinte hasonlított ez a Hamlet ahhoz, ahogy párszor nálunk is ment a Globe-ban. Ugyanúgy van sok- sok függöny, emeleti színpad, alig díszlet, testközelben a nézőkkel. És annyi a víz, mintha az esőt is a rendező rendelte volna előjátéknak a darabhoz.1. 2.Csak a közönség, az nem hasonlított semmiben: este volt, ültek, meg se szólaltak. Már beletörődtem, hogy ez mindig így van. Pedig valaki rákérdezhetett volna, hová lett a Lenni vagy nem lenni...? Na, kíváncsi lettem volna, mivel járna egy ilyen korhű megmozdulás. Amúgy drukkoltak Hamletemnek, akit a szerelem és a családi kötelék egyaránt fojtogat. Szép skandináv herceg ez az ifjú színész – pedig én koros és testes formát képzeltem egykor. És siker volt. Változik a divat.Akkoriban, amikorból olykor ideugrom időben, nem volt ez a műfaj, amit itt úgy hívnak: kritika. Jöttek a népek a színházba, jó sokan voltak, beálltak a színpad elé, megvárták a trombitaszót a kezdéshez és figyeltek nagyon. Láttak mindent, nem szinte volt semmi elrejtve előlük, sírtak-nevettek-fütyültek-öklüket rázták, mi meg mondtuk, ahogy bírtuk a szöveget. Másnap megint jöttek, mert tetszett a sógornak vagy a szomszédnak. Így ment ez. Délután 3 körül kezdtünk, napnyugtára már otthon voltak, mi meg a kocsmában. 1660 körül befejeztem a Hamlet szövegét. Nem is emlékszem pontosan...az biztos, hogy a nyomdából 1602-ben jött ki. Jól éltem akkoriban. Miénk volt a színház, amit építettünk és ehhez nekem jól ment a részvények miatt, keresett szerző voltam, alig győztem az írást. Ez a Hamlet fontos volt nekem, mert épp a saját ügyemet írhattam meg benne: könyv és kard együtt...vagy?1.2.3.4. 5. /Fotók: Kiss Zoltán/Ma mást akarna megtudni a nép? Hát, rajta, ne a kritikust küldje, hanem szólaljon meg! Akár belekiabálhatna...mint egykor. Lenni, vagy nem lenni...to be, or not to be....egy észrevételem van ebben az ügyben: a városban láttam, nem is merem értelmezni, csak itt a képe. Szerzői jogaim a nevemre érvényesek, de közismerten kiváló humorom megvéd a mérgelődéstől.1. 2.Csak ennyi...a többi néma csend./Fotók: Ránki Júlia/ 2013. július 5., péntek www.shakespearefesztival.hu
2013.07.07. 05:00
Szinhaz.hu
Íme a 2013 fürdőruhadivat!
A 2013-as fürdőruhadivat egyszerűbb, mint gondolnánk. Jóformán bármit felvehetünk, a nagyobb hangsúlyt a kiegészítőkre kell fektetnünk. Nem kell több tízezreket költeni új darabokra, mert az idei trendnek tökéletesen megfelelnek a tavalyi kedvenceink is. Viselhetünk akár egy egyszerű, fekete bikinit vagy egy mintás, egyrészes fürdőruhát, a lényeg: megfelelő kendővel, ékszerekkel, strandtáskával kombináljuk. Mindössze ennyi a vízparti divat titka.
2013.07.04. 12:26
Hajraegeszseg.hu
Tini divat 2013 nyarán - Így lehetsz sikkes, trendi csajszi!
Tizenévesként nem egyszerű az élet: amellett ugyanis, hogy az ember lánya próbál divatosan öltözködni, még a frissen termett idomok hangsúlyozására – vagy éppen rejtegetésére – is ügyelni kell. Íme, néhány alapötlet, ami segíthet a szettek tervezésében!
2013.07.02. 22:00
Bien.hu
Újra vár a 'Táncestek a Karmelita udvarban'
Ismét „Táncestek a Karmelita udvarban” címmel indít nyári programsorozatot a Nemzeti Táncszínház, 2013. július 30-augusztus 16. között. A sorozat egyik produkciójáról, az Imagine című koreográfiáról mesélt Földi Béla a Budapest Táncszínház művészeti vezetője. A Nemzeti Táncszínház ajánlója: Szerelem, szenvedély, hagyomány és család, emlékezetes történelmi pillanatok. Életünk történeteit jelennek meg a legváltozatosabb táncműfajokban a „Táncestek a Karmelita udvarban” című programban, 2013. július 30-augusztus 16. között a Budai Várban a tangó, a flamenco, a kortárs tánc és a hagyományainkat őrző néptánc nyelvén. A Budapest Táncszínház az Imagine, a Sec és a Sec/Bolero című előadásaival vesz részt Nemzeti Táncszínház nyári programjában. A legfrissebb ezek közül az Imagine, amelyet Földi Béla koreografált és a Stravinsky Inspirációk előadás része. Ennek kapcsán beszélgettünk Földi Bélával, a Budapest Táncszínház művészeti vezetőjével. fotó: Dusa Gábor Földi Béla szavaival: Mi inspirálja Stravinky műveiben? Az Imagine a Stravinsky Inspirációk című estünk egyik részlete. Az előadás a zeneszerző – a tánc irodalomban nagyon ismert – zeneműveit dolgozza fel két vendégkoreográfus által. A Tűzmadár és a Tavaszi áldozat mellett ezért úgy gondoltam, hogy egy személyes témát viszek színre. Ez az Imagine, amelyben a művészet örök jelenléte, annak fennmaradása és időntúli inspirációja kerül megfogalmazásra. Egy művész hallhatatlan lelke tapinthatóvá válik. Az érdekel, hogy az idő múlásával az alkotó művész jelenléte a világban mennyire időtálló. Például Stravinsky a mai napig inspirálja a kortárs művészetet, színházakat tölt meg. Az Imagine nem cselekményes balett, nincs leírható dramaturgiája. Sokkal inkább érzelmi szálak szövevénye, amelyhez a zeneszerző Italian suit-jét, egy nagyon finom vonós, lírikus zenét választottam, nem véletlenül. Talán az embernek sajátos fogalmai lesznek a kor előre haladtával és önmaga is szentimentálissá válik. Melyik Stravinsky darab áll Önhöz közelebb? Szívesen mondanám művészként, hogy a saját darabom, de a Stravinsky Inspirációk című előadásból Raza Hamadi Tavaszi áldozata a leginkább elkészült, igazi mestermunka. Nagyon muzikális, és közelebb álla ahhoz, amit úgy hívunk, hogy dramaturgikus, cselekményes balett. Ez ma már nem divat a kortárs táncművészetben, én azonban szeretem. Milyen új darabtervek foglalkoztatják? Hogy telik a nyári szezon? Évad vége van, ilyenkor az oxigén felvételünk már nem százszázalékos. A nyáron pihenünk egy hónapot, elmegyünk a brünoi táncfesztiválra a Sec-kel, szervezünk egy nagyszabású tánckurzust a Depo-ban és már zajlanak a következő évad új premierjének előkészületei. Anna Frank naplóját szeretnénk táncszínházi előadásként feldolgozni. E világhírű, nagyszabású esthez sikerült megnyernünk egy Kossuth-díjas színészt és egy Kossuth-díjas zeneszerzőt. Izgalmas munkának nézünk elébe.
2013.06.25. 08:00
Szinhaz.hu
DIVAT 1113: MIXING STYLES
Régen és még most is imádok anyukám holmijai között turkálni, mert olyan darabok kerülnek elő, amik ma újra fénykorukat élik vagy legalábbis nem nézek retardáltnak bennük az utcán. Ezt a szettet a nadrágra építettem, bár bevallom, ez lehet, hogy apukám huszonéves korában hordott darabja. Lényeg a lényeg, hogy a rövidnadrág DKNY 2013-as tavaszi kollekciójában fellelhető, ...
2013.06.24. 09:26
Ki lesz az Éva Kölyök arca?
Nevezd be a te gyermekedet is és nyerj teljes H&M szettet! Az Éva szerkesztősége és a H&M válogatást hirdet a következő Éva Kölyök címlapjára és a benne levő divat-összeállításba. Az Éva Kölyök szeptemberi számunk mellékleteként fog megjelenni. Lehet, hogy éppen a te gyermeked szerepel majd az Éva Kölyök melléklet címlapján? Ha szeretnéd, hogy a te 0–14 éves gyermeked is az Éva szeptemberi számának mellékleteként megjelenő Éva Kölyök címlapjára kerüljön, várjuk fényképes jelentkezésedet. A benevezett gyerekek közül néhányan castingon vesznek részt, és itt választjuk a ki a nyerteseket. Ők mindannyian bekerülnek az Éva Kölyök melléklet divatanyagába, plusz egyvalaki az Éva Kölyök címlapján is szerepelni fog! A címlapra kerülő szerencsés gyermek egy H&M szettet is nyer, míg a divatanyagban szereplő gyerekeket ajándékcsomaggal jutalmazzuk. Szeretnéd, ha a te gyermeked is bekerülne az Éva Kölyökbe, vagy akár egyenesen annak címlapjára? Jelentkezz most, de legkésőbb július 3-ig! A jelentkezéshez kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet! A jelentkezés regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt tudsz. Ha már regisztráltál, az oldal bal felső sarkában található "Belépés" funkcióra kattintva léphetsz be. JELENTKEZÉSI LAP – Éva Kölyök Casting include(kolyok_jelentkezes) A jelentkezés határideje 2013. július 3. A jelentkezési kérdőív kitöltésével hozzájárulsz ahhoz, hogy az általa megadott személyes adataidat a Marquard Media Magyarország Kft. az irányadó jogszabályoknak megfelelően kezelje. A regisztrálással elfogadod a részvételi szabályzatot. A válogatás az Éva Kölyök melléklet címlapjára 2013. július 8. és 12. között, a címlap- és divatfotózás ezt követően, 2013. július 15-én lesz. Már most szólunk, hogy csak azoknak jelzünk vissza, akiket szeretnénk behívni a válogatásra. Köszönjük a megértéseteket. Részletes részvételi szabályzat... katt!
2013.06.13. 13:41
Evamagazin.hu
Ezt vedd fel! Íme, a divat 2013 nyarán
Ombre nadrág, ceruzaszoknya, ananászos felső és csillogás? Ha szeretnél az idei vakáció alkalmával is trendi lenni, eláruljuk, milyen darabokat érdemes így nyár elején beszerezni!
2013.06.12. 14:35
Bien.hu
DIVAT 1092: MEET THE MEED
Szombaton ér véget az idei Valentine Supermodel verseny, Magyarország egyik legrangosabb modell versenye! A VM Supermodel verseny győztesének kihirdetése mellett, olyan neves haza tervezők tartanak divatbemutatót, mint: Dora Mojzes, Celeni, Földi Petra és Tomcsányi Dóri. Illetve itt debütál a The Meed 2013/14 őszi-téli kollekciója. Neves modellekkel is találkozhatunk a rendezvényen, ott lesz Kate Kondás, Boldov ...
2013.06.11. 14:55
GOMBOLD ÚJRA!
RENI. Egy szépen csengő név. INER. Egy tökéletes márkanév. Akik nyomon követik a magyar divatvilág mindennapjait, azok már bizonyára sokat hallottak Gyöngyösi Renátáról és márkájáról, az INER-ről. Anno 2011-ben ő nyerte meg az első Gombold Újra! Divat a magyar öltözéktervezési pályázatot, majd elindította márkáját egy 2012/2013-as őszi/téli kollekcióval. Idén pedig [...]
2013.06.06. 09:28
Styleanddirt.com
DIVAT 1080: SZIRÉNEK FIGYELEM! FEM CAFE BIKINI TOUR
Ha a strandon, vagy a tengernél is jelenség szeretnél lenni, mindenképp látogass el a FEM CAFE BIKINI TOUR-jára!  Csütörtök este startol a legszuperebb bikiniket és strandruházatot felvonultató show, ahol megismerheted a 2013-as swimwear trendeket. Az eseménynek a Vörösmarty téri üvegpalotában, az ICON Budapest nyújt helyet. A start napján a VIP vendégek leshetik meg a kollekciót, ...
2013.06.05. 12:35
Képeken a 2013-as bikinidivat: ihletadó fotók sztároktól
A sztárok a divat megszállottjai, lesd hát el tőlük az idei bikinitrendeket! Fürdőruhás képek következnek!
2013.06.03. 09:35
Femina.hu
Dögös modellek, szexi pasik, a nyár legcsábítóbb fürdőruhái - Véletlenül se hagyd ki
A fergeteges bikinishow forró hangulatát az ország legszebb bikini-modelljei és dögös pasik garantálják, melyet az ismert világmárkák és az élőben kevert cool zene, japándobosok továbbá a világhírű Face Team kosárcsapat tagjai fűszereznek meg. A FEMCAFE BIKINI TOUR 2013 egy országos roadshow, mely egy budapesti turnényitóval veszi kezdetét. Divat, buli és cool zene egy helyen: ez vár rád az országos roadshow első állomásán.
2013.05.28. 10:23
Femcafe.hu
DIVAT 1061: BALMAIN, WE HEART YOU!
Péntek van. Tőlem nem megszokott módon nem épp valami bulira pirítom magam, hanem a gép előtt aszalódom. Valami olyat keresek, amin meglepődöm, vagy kihoz a sodromból.. Egyszóval valamit okoz bennem. Facebook, Lookbook, már a telefonom nézegetem, hátha… Semmi. Viszont van egy nagyon hasznos, divatfigyelőm. Így akadtam rá a BALMAIN 2013-2014 FALL- WINTER kollekciójára. IMÁDOM! AKAROM! ...
2013.05.27. 09:15
Kezdd divatosan a nyarat! Laza nappali divat összeállítások
A 2013-as nyári divat a lezser, légies, mégis abszolút nőies stílust hozta el nekünk. A divat nem csak a gazdagok luxusa, hiszen egy kis odafigyeléssel mesés ruha válogatásokat hozhatunk össze magunknak a divatkifutók egy-egy tetszetős összeállításának mintájára.
2013.05.22. 00:30
Bien.hu
Így hozhatod ki ezrekből a sokszázezres divatkifutós öltözeteket
A 2013-as nyári divat a lezser, légies, mégis abszolút nőies stílust hozta el nekünk. A divat nem csak a gazdagok luxusa, hiszen egy kis odafigyeléssel mesés ruha válogatásokat hozhatunk össze magunknak a divatkifutók egy-egy tetszetős összeállításának mintájára.
2013.05.21. 11:10
Bien.hu
Fürdőruha divat 2013 - Videón a legfontosabb trendek
Idén nyáron az élénk színű és mintás darabok kerülnek előtérbe, emellett a díszítések is hangsúlyosak.
2013.05.18. 15:35
Femina.hu
DIVAT 1050: A CANNES-I MUSTRA 1.
Tops and downs @ Cannes 2013 Ki lőtt mellé és kinek sikerült idén Cannes-ban? A megnyitó és az oltári vörösszőnyeg parádézás május 15-én lezajlott, de lássuk, ki perelje be stylistját és ki csókoljon neki kezet? Jöjjön a legrosszabb három estélyi, hogy a végén örülhessünk a legeredetibb és ízlésesebb daraboknak! Emma Watson nagyon mellé lőtt ezzel ...
2013.05.17. 09:35
Gaultier a bőröd alá hatol!
2013 nyarára a Jean Paul Gaultier illatok a Couture divat világából merítettek ihletet, a tetoválásból. Ezt a testművészetet kombinálva a divat kódjaival Jean Paul Gaultier ismét a tőle megszokott lázadással alkotta meg új termékeit.
2013.05.15. 12:30
Stylemagazin.hu
Ezek a bikinik hódítanak 2013-ban
A nyári meleg beköszöntével a meleg, illatos fürdőzés helyett a következők gondolatok foglalkoztatnak: nyugágyon napozni a kertben, matracon heverészni a medencében, vagy úszni a kristálytiszta tengervízben... Ezen vágyaink közös szereplője a bikini. Összegyűjtöttük az idei fürdőruha divat meghatározó trendjeit, és mutatjuk, milyen falatnyi darabok várnak a boltokban.
2013.05.10. 16:05
Strand divat 2013
Színek és virágok hódítanak az idei strandruha divatban.
2013.05.08. 16:55
Termalfurdo.net
MET 2013: amikor sikkes volt szakadtnak lenni
A punk és a divat újra találkozott az év legdivatosabb gáláján.
2013.05.08. 11:35
Glamouronline.hu
Így légy trendi! - A legnagyobb 2013-as nyári divat trendek
Ahogy azt már megszokhattuk, az elmúlt évek divatja igencsak változatos és különleges volt. Idén sincs ez másként, a trendirányzatok között gyakorlatilag mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő ruhákat, stílusokat.
2013.05.08. 11:05
Bien.hu
ESKÜVŐI DIVAT MAGAZIN - Ajánló
A "Nagy Naphoz" méltó méretben és tartalommal megjelent az Esküvői Divat Magazin legújabb, 2013/2-es száma. Ajánljuk nem csak a házasságra készülőknek, családtagjaiknak és barátaiknak, hanem mindazoknak, akik igénylik a minőségi klasszikus értékeket.
2013.05.06. 13:17
Menyegzolap.hu
2013-as esküvői trend, amely téged is elvarázsol
A 2013-as esküvői trendek közül az egyik legerősebb az 1920-as évek hangulatát idéző irányvonal. A '20-as évek jelenléte szezonok óta érezhető a mai divatban, nem véletlen, hogy a trendekre lassabban reagáló esküvői divat is felfedezte magának.
2013.05.03. 19:15
Nyári ruha mustra 2013
Hosszú, mintás, lenge, mini vagy pántos - a nyári ruhákat számtalan fazonban imádjuk! Idén szinte minden szabás, minta és szín divatosnak fog számítani. Lássuk most a legnagyobb nyári ruha trendeket divat válogatóval!
2013.05.01. 12:55
Bien.hu
Nem divat a gebeség - A Nagy Szépségteszt
Véget ért az online Nagy Szépségteszt, melyet 2013. márciusában 1066 fő válaszolt meg. Olyan kérdésekre adtak őszinte választ, mint inkább szép lenne-e vagy okos, mit változtatna magán, ha tehetné, vagy tapasztalta-e már hogy a szépség előnyt jelent a mindennapokban. Az eredményeket profi szakértők értékelték ki április közepén.
2013.04.30. 05:55
Vjm.hu
A legszebb fürdőruhák 2013 nyárra! - Strand divat válogató
Végre idén is eljött a strandszezon, a fürdőzések, napozások és vakációk boldogító ideje! Ilyenkor azonban nem mindegy, hogy érezzük magunkat a bőrünkben, mennyi önbizalmat adnak ruháink. Lássunk ezért néhány ötletet adó trendi strandöltözet válogatást!
2013.04.27. 11:45
Bien.hu
Ez lesz a rövidnadrág divat idén nyáron!
Nincs nő, akinek a rövidnadrág legalább egy bizonyos fazonja ne állna jól! Az idei divat szerencsére számos fazont, színt és anyagot hozott el számunkra. Ismerd meg a 2013-as tavaszi/nyári legnagyobb rövidnadrág trendjeit!
2013.04.25. 11:55
Bien.hu
Ne félj a sárgától! Heti szépségmustra
A héten előkerültek a tavaszi színek a hírességek gardróbjából: a legtöbben sárgában, hófehérben pompáztak, és kétségtelen, hogy a virágminta hatalmas divat 2013-ban.  Következzen a Life.hu Heti Szépségmustrája.
2013.04.23. 23:45
Vizuális költészet - Song-óra a MÜSZI-ben
Jazz, vizuális költészet, tervezőgrafika, visual performance és divat egy estén a MÜSZI-ben, április 23-án. A Song-óra és a József Attila Kör együttműködésével Kele Fodor Ákos költő – tervezőgrafikusok által megformált – vizuális költeményei fiatal jazz-muzsikusokat ihletett zeneszerzésre. A zenekar felállása csaknem fél big band; tagjai magasan képzett zenészek. A zenekar játéka mellett – előtt, felett – Laczkó Juli visual jockey mozgatja meg a képverseket egy vizuális performansz keretében. Az esten a divattervezés is képviselteti magát: aznap a stáb egyes tagjait a KELE Clothing divatstúdió öltözteti majd. "A nem mindennapi hangzásvilág, Kele Fodor Ákos erőteljes versei és a rögtönzött vizuális effektek garantáltan nem hagynak maguk mögött kivetnivalót. Kétség nem fér hozzá, minden érdekeltnek és érdeklődőnek érdemes részt vennie, hacsak szándékosan lemaradni nem szeretne.A Song-óra összművészeti színtér egy fél éves kezdeményezés, amely egyfajta "ráhangolás az összehangolódásra". Szervezőereje az az igény, hogy megismerjük és segítsük egymást. Mindez, a művészet tolmácsolásában" - így ajánlják a szervezők a produkciót.Előadók:Benedek Áron - trombita, Songoro Fatime - alt szaxofon, Almássy Márton - tenor szaxofon, Baris Gábor - bariton szaxofon, Hegyi Viktor - pozan, Ifj Tóth István - gitár, Tálas Áron - zongora, Klimász Tamás - bőgő, Csízi László - dobZeneszerzők:Balogh Tamás - zongorista, Dobri Dániel - gitáros, Meleg Tamás - szaxofonos, Oláh Krisztián - zongorista, Papp Mátyás - pozanos, Songoro Fatime - szaxofonos, Vikukel Dániel - zongoristaVJ: Laczkó JuliTervezőgrafikusok: Bodolóczki Júlia, Borzák Márton, Fölföldi Fruzsina, Kiss Zsombor, Serfőző Péter, Thury Lili, KELE Clothing Design: Szabó Imola Julianna Az est házigazdája: Songoro FatimeAz est támogatói: JAK, MASZREBelépő: 500 FtA kezdeményezést támogató jegy: 1000 Ft 2013. április 23., 20:30 MÜSZI
2013.04.21. 10:07
Szinhaz.hu
Vizuális költészet a MÜSZI-ben - Song-óra Kele Fodor Ákossal
Jazz, vizuális költészet, tervezőgrafika, visual performance és divat egy estén a MÜSZI-ben, április 23-án. A Song-óra és a József Attila Kör együttműködésével Kele Fodor Ákos költő – tervezőgrafikusok által megformált – vizuális költeményei fiatal jazz-muzsikusokat ihletett zeneszerzésre. A zenekar felállása csaknem fél big band; tagjai magasan képzett zenészek. A zenekar játéka mellett – előtt, felett – Laczkó Juli visual jockey mozgatja meg a képverseket egy vizuális performansz keretében. Az esten a divattervezés is képviselteti magát: aznap a stáb egyes tagjait a KELE Clothing divatstúdió öltözteti majd. "A nem mindennapi hangzásvilág, Kele Fodor Ákos erőteljes versei és a rögtönzött vizuális effektek garantáltan nem hagynak maguk mögött kivetnivalót. Kétség nem fér hozzá, minden érdekeltnek és érdeklődőnek érdemes részt vennie, hacsak szándékosan lemaradni nem szeretne.A Song-óra összművészeti színtér egy fél éves kezdeményezés, amely egyfajta "ráhangolás az összehangolódásra". Szervezőereje az az igény, hogy megismerjük és segítsük egymást. Mindez, a művészet tolmácsolásában" - így ajánlják a szervezők a produkciót.Előadók:Benedek Áron - trombita, Songoro Fatime - alt szaxofon, Almássy Márton - tenor szaxofon, Baris Gábor - bariton szaxofon, Hegyi Viktor - pozan, Ifj Tóth István - gitár, Tálas Áron - zongora, Klimász Tamás - bőgő, Csízi László - dobZeneszerzők:Balogh Tamás - zongorista, Dobri Dániel - gitáros, Meleg Tamás - szaxofonos, Oláh Krisztián - zongorista, Papp Mátyás - pozanos, Songoro Fatime - szaxofonos, Vikukel Dániel - zongoristaVJ: Laczkó JuliTervezőgrafikusok: Bodolóczki Júlia, Borzák Márton, Fölföldi Fruzsina, Kiss Zsombor, Serfőző Péter, Thury Lili, KELE Clothing Design: Szabó Imola Julianna Az est házigazdája: Songoro FatimeAz est támogatói: JAK, MASZREBelépő: 500 FtA kezdeményezést támogató jegy: 1000 Ft 2013. április 23., 20:30 MÜSZI
2013.04.21. 10:07
Szinhaz.hu
Smink divat 2013 tavasz/nyár: Rúzs mustra
A merész, matt ajkak lesznek az idei tavaszi/nyári divat kedvencei, de a natúr színekben játszó rúzsok és szájfények is üde vibrálást adnak megjelenésünknek. Lássuk a legnagyobb 2013-as ajakszín trendeket!
2013.04.20. 09:40
Bien.hu
MINDJÁRT PÉNTEK: Jön a Föld napja!
Zöld és ezerszínű programok nem csak kerékpárosoknak, a Föld napja alkalmából. A Föld Napja Programok országszerte, 2013. április 20–24. 2013. április 20-án Túra a Földért címmel gyalog, biciklin vagy kenuval indulhatsz ökotúrára a Tisza-tónál, s előadást is hallgathatsz a globális környezeti problémákról. További infó... A Föld napja (április 22.) idén hétfőre esik: aznap könnyű túra vár Hévízen. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága a Hévízi-tó környékének élővilágát mutatja be. A részvétel ingyenes! További infó...Ideális programot keresel magadnak hétvégére? Mit szólnál egy kis magazinlapozgatáshoz? Az Éva májusi számában például elolvashatod Gryllus Dorka véleményét a szoptatásról és még három anyuka nem mindennapi történetét. A budapestieknek a Sas-hegyi látogatóközpont szervez 2013. április 23-án Föld napja a Sas-hegyen címmel sétát a tanösvényen – „Egyetlen nap kevés, de minden nap számít" jeligével az ökológiai lábnyom kiszámításáról is többet tudhatsz meg. További infó... Még rengeteg más zöld program várható a következő napokban (ezen az oldalon vannak összegyűjtve), egyet-kettőt muszáj még kiemelnünk: Az utolsó kerékpáros felvonulás Critical Mass forrás Budapest, 2013. április 20., 16:00, Szent István park alatti rakpart – Városliget Állítólag az utolsó bringás felvonulás várható most szombaton Budapesten, ezért érdemes kilátogatni, ha még sose voltál hasonlón! A szervezők szerint ugyanis többé nem az a kérdés, hogy a tömeg eléggé kritikus-e, mert hát az; ezentúl a bringasávokért és egyéb kerékpárosbarát létesítményekért folyó küzdelem „utcáról utcára" zajlik majd. Részletek az ügyről és a felvonulásról: kattints ide! Ha más városokban keresel Critical Masst, akkor itt tájékozódhatsz. Korhatár: attól függ, hogy van-e a kerékpárodon gyerekülés. :) A menet nagyon lassú és szuper biztonságos, akár rollerrel is részt lehet venni benne; mindenki figyel egymásra és ha nincs kedvetek gurulni, akkor is lehet csak úgy piknikezni is egyet a Ligetben, figyelve a vonulókat. Belépőjegy: nincs, a program ingyenes. Biciklis divat Bringával a vörös szőnyegen A cyclechic.blog.hu és az InStyle magazin közös bringás divatbemutatója, Akvárium Klub, 2013. április 20. 19:30 Szeretsz kerékpározni? Érdekel a divat? Esetleg mindkettő? Ez a divatbemutató, amely testvérlapunk, az InStyle és a cyclechic blog szervezésében jött létre, a szó legszorosabb értelmében az utcai divatról szól: bárki beküldhette fotóját, amelyen ő kerékpárjával szerepel, és a legjobb bringás outfitek tulajdonosai megjelenhetnek a kifutón. Persze sok más modell és híres színésznő társaságában. Utána party hajnalig! További infó... Belépőjegy: a bemutatóra ingyenes, az afterpartyra (21 órától) 1000 Ft Kirándulást tervezel a hétvégére? Kattints ide izgalmas uzsonnareceptekért. Kiállítás Varázslatos Magyarország Magyar Természettudományi Múzeum, 2013. április 28-ig, nyitva 10–17 óráig, szünnap: hétfő Lélegzetelállítóan szép képek: a magyarországi nemzeti parkok állat- és növényvilágának páratlan ritkaságait láthatjuk a fotópályázat anyagából összeállított kiállításon. A tárlat egyúttal azt is bizonyítja, hogy a hazai természetfotósok világszínvonalon képesek bemutatni élővilágunk rejtett kincseit. További infó... Korhatár: nincs Belépőjegy: 600 Ft, 6–26 éves korig és 62 év felett 300 Ft Nem csak a Föld napjára vagy kíváncsi? Lapozz tovább másfajta színes programokért! --pagebreak-- Filmpremier 360 Rendezte: Fernando Meirelles, főszereplők: Rachel Weisz, Jude Law, Anthony Hopkins, bemutató: 2013. április 18., magyarországi forgalmazó: Vertigo Media. Megcsalás, ámítás, árulás, szenvedély – ilyen magánéleti harcok láthatók ebben a romantikus drámában, és a szereplők élete nemcsak az ágyban fonódik össze. Hogy miért 360 a címe, az már sejtheti, aki olvasta vagy látta Schnizler Körtánc című színdarabját, amelynek alapján készült. Az előzetest megnézhetitek itt: Korhatár: 16 év Egy mozijegy ára: például a debreceni Apolló moziban 760 Ft. Láttad már A világ legdrágább kislánya kiállítást? A fotókról bővebben is írunk az Éva májusi számában és itt! A finn fotóművész, Mina Savolainen előadást is tart a helyszínen április 23-án és 25-én este 6 órától! További infó... Koncert Balanescu Quartet – 25 Years Kodály Központ, Pécs, 2013. április 22., 19 óra Az annak idején merész Kraftwerk-átirataival ismertté vált, Alexander Balanescu vezette világhírű vonósnégyes kalandos zenei kirándulásokban gazdag, 25 éves életművét összegzi jubileumi koncertsorozatával. További infó... Korhatár: ezt a gyereked csak akkor fogja élvezni, ha egyébként is zenebolond Belépőjegy: 2500–3400 Ft Tánc Frenák Pál Társulat: X&Y fotó: Boczkó Tamás Bemutató: Trafó, 2013. április 18. 20 óra, további előadások: április 19–21. 20 óra Érezted már úgy, hogy belegabalyodtál teendők és kapcsolatok sűrű hálójába? Akkor még az is lehet, hogy magadra ismersz, ha ellátogatsz a nemzetközi hírű tánctársulat új előadására, amelyen a táncosok egy fehér hálóban lebegve, mozogva, tekeregve jelenítik meg az emberek közötti kapcsolatok színét és fonákját. További infó... Korhatár: 16 évre saccoljuk Belépőjegy: 2800 Ft, diákoknak 2300 Ft Szöveg: Dániel András, Eörsi Sarolta, Szjnick. Ez a cikk részben válogatás az Éva magazin Kimenő oldalairól.
2013.04.18. 12:34
Evamagazin.hu
Divat 2013 Tavasz/Nyár: Vogue
Azoknak az ifjú hölgyeknek, akik fontosnak tartják, hogy lépést tartsanak a legújabb trendekkel – ezek a fröccsöntött napszemüveg-modellek az öröm és a románc ígéretét hordozva garantálják a kecses és a lehető legnaprakészebb megjelenést. Fiatal, dinamikus és divatos hölgyeknek szánt,...
2013.04.12. 07:54
Ricsajok.hu
Divat 2013 Tavasz/Nyár: D&G
A Dolce &Gabbana divatház 2013-as legújabb kollekciójának története Szicí...
2013.04.12. 07:49
Ricsajok.hu
Legyen újra divat a könyvesboltba járás!
27 független könybesbolt és több kulturális intézet részvételével 2013. április 19-én délután 16 órától éjfélig a Kis Könyves Éj keretében számos kedves, felfedezésre érdemes apró boltocska várja vidám, friss programokkal – könyvbemutatókkal, kiállításokkal, koncertekkel – a könyvek szerelmeseit Budapesten és az ország több más városában.
2013.04.10. 18:15
Nol.hu
Haj divat tavasz/nyár 2013
Bár jelenleg nehéz elhinni, de idén is biztosan beköszön a meleg szezon - lenge öltözeteivel, könnyed és nőies hajviseleteivel a hölgyek idén is a legszebbet érdemlik! Az idei 2013-as tavaszi/nyári divatkifutókon a kontyok, a hullámok és a hajfonatok hódítottak. Lássunk most ezek közül néhány kiemelkedően gyönyörű frizurát!
2013.04.10. 10:35
Bien.hu
A 15 legtrendibb külföldi sztár
A JOY különszámában, a JOY Trendben összeszedtük 2013 legnagyobb trendjeit, divat eseményeit, tudnivalóit. Itt a joy.hu-n pedig folyamatosan beszámolunk az újdonságokról, az aktualitásokról és megmutatjuk, mit viselnek az igazán trendi sztárok. És hogy kik is azok? Lássuk!
2013.04.10. 08:00
Joy.hu
Divat 2013 Tavasz/Nyár: Prada
A Prada új férfi divatirányzatot alkotott 2013-ra. Az új stílus az elegancia, az egyszerűség, az individuum kifejezése és a részletgazdagság kulcsszavakra épít. A minőség mindig is a Prada sajátja volt. A divatház a minőségpolitikáját idén négy meghatározó, emblematikus férfi portréján...
2013.04.10. 07:37
Ricsajok.hu
Divat 2013 Tavasz/Nyár: Bulgari
Ez a modell szemüvegszárán található gyönyörű bross levehető, hangulatunknak, öltözékünknek megfelelően használhatjuk, mint kiegészítő. A Bulgari kápráztató Starlight kollekciója a különleges napszemüvegeket kedvelő, divat í...
2013.04.09. 07:35
Ricsajok.hu
Szenzációs kiállítás a Szépművészeti Múzeumban!
Helmult Newton képeiből nyílik kiállítás hamarosan. (X) A Lélek és Test (2008), a Lucien Hervé 100 (2010) és a Fotóművészet születése (2012) című nagysikerű kiállítások után egy újabb fotóművészeti kiállításnak ad otthont a Szépművészeti Múzeum. Az április elején nyíló tárlat a XX. századi fotográfia egyik autentikus alakjának, Helmut Newtonnak rendez átfogó életmű-kiállítást, közel 250 fotográfiát bemutatva. A tárlat az alkotó özvegye által létrehozott Helmut Newton Stiftung Alapítvány közreműködésével valósul meg.A kiállítás időpontja: Szépművészeti Múzeum 2013. április 3 ̶ július 14. Elsa Peretti, 1975 copyright Helmut Newton Estate Helmut Newton a 20. századi fotográfia egyik legnagyobb hatású alakja, neve egyet jelent a neves divatmagazinokban megjelent forradalmasított fotográfiával. Műveinek újszerű témái, beállításai gyakran sokkolták, megbotránkoztatták az embereket, de tagadhatatlan, hogy átformálta az addigi reklámfényképezést. Központi témái a meztelenség, hatalom, divat, pénz, testiség, brutalitás. Nem nevezhetjük egyértelműen divatfotósnak, aktfotósnak vagy portréfotósnak, öt évtizednyi munkássága nehezen kategorizálható, műfajokon átívelő. Már fiatalon szeretett fényképezni, felnőtt korában pedig igazi szenvedélyévé vált. Bluemarine, 1998 opyright Helmut Newton Estate Köszönhetően a neves tervezők és újságok számára készített reklám- és divatfotózásoknak, a fényképezés számára nemcsak örömet, hanem kényelmes megélhetést is teremtett. Azt vallotta, hogy számára csupán a modell testének formái az érdekesek, képeivel mégis egészen sajátos atmoszférát teremtett, ami megkülönböztette a többi fotográfustól. Intim pillanatokba, privát életekbe pillanthatunk bele, szenvtelen beállításaival, szokatlan témaválasztásaival megdöbbentve, megbabonázva a kép szemlélőjét. Modelljeiről készült portréi egészen különlegesek, ugyanez az intimitás, ugyanakkor távolságtartó hűvösség jellemzi. Megszámlálhatatlan azoknak a hírességeknek a névsora, akiket fotózott, csak néhány nevet említve: Monica Belluci, Catherine Denevue, David Bowie, Claudia Schiffer, Jodie Foster, Sigourney Weawer, Linda Evangelista, Gena Rowlands, Madonna, Kate Moss, Carla Bruni, Ornella Muti, Cindy Crawford, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Andy Warhol. Mannequins reclining, Quai d`Orsay, 1977 copyright Helmut Newton Estate Newton 1920. október 31-én született Berlinben Helmut Neustädter néven, iskoláit is itt végezte. A fotózás gyermekkora óta érdekelte, ekkor vette meg első kameráját. 1936 és 1938 között gyakornokként dolgozott a portré és divatfotós Yva-nál (Else Neuländer-Simon). 1938-ban az egyre inkább totálissá váló náci uralom elől, két fényképezőgéppel Szingapúrba emigrált. Innen 1940-ben Ausztráliába ment és öt éven keresztül szolgált a hadseregben, 1946-ban megkapta az ausztrál állampolgárságot. 1948-ban vette feleségül korábbi modelljét, June Brunell színésznőt, akivel élete végéig együtt élt. Házasságuk alatt felesége is elkezdett fotózni Alice Springs néven, filmet is készített férjéről. Newton 1956-ban Londonban aláírt egy éves szerződést a brit Vogue-gal, amit 11 hónap múlva felbontott. Ezután Párizsba ment, majd visszatért Melbourne-be és az ausztrál Vogue-nál helyezkedett el. 1961-ben Párizsba költözött, ahol szintén az említett újság francia kiadásánál dolgozott, valamint készített képeket a brit változat, a Queen és az Elle számára is. Shoe X-Ray, 1994 copyright Helmut Newton Estate 1971-ben Newton szívinfarktust kapott New Yorkban, amiből sikeresen felgyógyult. 1975-ben megrendezték első kiállítását a párizsi Nikon Galériában, a következő évben megjelent White Women könyvének első kötete. 1981-ben Helmut és June Párizsból Monacóba költözött, innentől a teleket Los Angelesben töltötték. 2000-ben, 80. születésnapja alkalmából nagyszabású retrospektív kiállítást rendeztek a berlini Új Nemzeti Galériában, amit később kiállítottak többek között Londonban, New Yorkban, Tokióban, Moszkvában és Prágában. 2003-ban formális megegyezés született a Porosz Kulturális Örökség Alapítványával (Stiftung Preußischer Kulturbesitz) a Helmut Newton Alapítvány létrehozásáról Berlinben, ami Newton 2004-es halála után nem sokkal megnyílt. A Szépművészeti Múzeumban kiállított három fotósorozat, a Helmut Newton’s Illustrated, a Private Property és a Gun for Hire című összefoglaló munkákra épít, melyek könyv formájában is megjelentek. A fotók akt-divat- és reklámfényképészeti munkásságának keresztmetszetét adják, korai képeitől egészen a már halála után megjelent sorozatáig. 10 év fotóinak válogatását tartalmazza a Helmut Newton Képes Újságja (Helmut Newton’ Illustrated). Ezt maga a művész jelentette meg, lehetővé téve, hogy szerkesztőktől, ügyfelektől, és konkrét kiállításoktól függetlenül egy saját képválogatást hozzon létre, mely jól jellemzi munkájának heterogenitását. Összesen négy szám készült: 1987-ben kettő jelent meg „Szex és hatalom” (Sex and Power) és „Egy kiállítás képei” (Pictures from an Exhibition) címmel. Ezeket 1991-ben követte az „Ott voltam” (I was there) című szám, melyben az igaz-hamis kérdését feszegeti. Az utolsó 1995-ben készült el, melynek borítóján maga Newton fekszik a földön könyökölve egyik saját aktképének molinóján, a kötet a „Dr. Káprázat” (Dr. Phantasma) címet viseli. In the new world, 1988 copyright Helmut Newton Estate A kötetek címei legalább olyan sokatmondóak, mint a témáik, és mindegyik szám hamar népszerűvé vált a gyűjtők körében. A meztelenség, a zsurnalisztikai képek és a szenzációhajhász portrék provokatív egyvelegével ezek a 80-as, 90-es évek egyik legmeghatározóbb erejű vizuális dokumentumaivá váltak. A Magántulajdon Mappák (The Private Property – Portfolios) összesen 45 darab fényképet tartalmaz, amik 1972 és 1983 között készültek. Vannak köztük divatfotók, portrék és erotikus témájú képek is. A bemutatott képeket Thomas Conilvio készítette laboráns archív minőségben, a nagyítás végén szelénfürdőbe helyezve a képeket, ami enyhén megváltoztatta a színüket is. A Fizetett Mesterlövész (A Gun for Hire) kötet egy széles áttekintést ad Newton divatfotóiból az 1960-as évektől egészen az amerikai és olasz Vogue számára készült utolsó munkájáig, mind olyan képekből, melyeket „fizetett mesterlövészként” készített. A megrendelők között olyan nevek szerepelnek, mint a Chanel, Yves Saint Laurent, Versace, Blumarine vagy a Mugler. A cím Helmut Newton sokszor idézett mondásából merít: „Néhány ember fotói művészi alkotások. Az enyémek nem; ha kiállítják őket egy galériában vagy múzeumban, az nem baj. De nem ezért készítem őket. Fizetett mesterlövész vagyok.” ("Newsweek", 02/02/04). Ahogy ő maga mondta, sikerét nem a múzeumoknak, hanem a fogyasztói társadalomnak köszönhette. A megbízók által szabott feltételekből és az adott költségvetésből indult ki, de szabadon átértelmezte a kollekciót, ami által művészete az elegancia, fogyasztás, valamint a divatfotózás sajátos, utánozhatatlan, sajátos egyvelegévé vált. A kiállítás kurátora Baki Péter. A tárlat 2013 április 4-től július 14-ig lesz látogatható. A bemutatott képek némelyike nyíltan szexuális tartalmú; javasoljuk, hogy fiatalkorúak a kiállítást felnőtt kíséretében látogassák.
2013.03.22. 12:50
Evamagazin.hu
Egyedi, tervezői ruházatot mindenkinek!
Projekt #4 – Tervezői Ruhabolt - Magyar divattervezők pop-up boltja Egy-egy tervezői darab sokszor nem kerül többe mintha a gyors konfekcióra készülő tömeg ruházatot választanánk, az egész pusztán a vásárlás gyakoriságán múlik. Azt is joggal hihetjük, hogy a divattervezők kreációi földtől elrugaszkodott dizájnjukkal nem a hétköznapi ember mindennapi viseletére készülnek. De talán az választja el a tervezőket leginkább a nagyobb közönségtől, hogy szinte mindannyiunkban él valamilyen gát az ilyen egyedi darabokkal kapcsolatban. "a Projekt Showroomban kapható ruhák legnagyobb része 3000 – és 30 000 forint közötti áron lesz megvásárolható." Szuper farmerruhák Tomcsányi Dóritól! Friss szelek fújnak, végre nem csak az utcákon és a tereken, parkokban, de a hazai divat táján is! Na, nem az utóbbi időben tömegesen „felfedezett” divattervezők hadának produktumaira gondolunk, hiszen mi a soron következő – és immár egyre közelgő – pop-up boltunkban is a minőség kritériumát állítjuk a mennyiség elé. Bár tematikus pop-up boltjainkban nem mindig csak hazai készítésű termékekkel találkozhatnak a vásárlók, sosem csináltunk titkot abból sem, hogy legfőbb céljaink között szerepel a hazai tervezők és a vásárlók közötti hosszú távú kapcsolat kiépítése. A soron következő boltunkban bemutatott kapszulakollekciókkal szeretnénk felébreszteni a bizalmat azok iránt a divattervezők iránt, akik modernségükkel, eredetiségükkel lendületet adnak azoknak a friss szeleknek, amelyek hírét viszik a magyar divatnak. ProjectShowroom a Facebookon ITT A március 21-én nyitó boltban népszerű és talán kevésbé ismert tervezők direkt erre az akalomra készített tavaszi/nyári, női, limitált kollekcióiból, illetve korábbi kollekciók legjobb darabjaiból válogathatunk. A Je Suis Belle játékos, a Nanushka könnyeden stílusos és Szegedi Kata karakteres ruhái mellett találkozhatunk Tomcsányi Dóri friss és modern munkáival, de helyet kap nálunk Sármán Nóra csipke body kreációival a The Four valójában három fős csapata izgalmasan nőies darabjaikkal és a szintén új generációs Kele Clothing-ruhák is, amelyek funkcionalitásukkal, apró dizájn-trükkjeikkel egyediséget kívánnak vinni a mai fiatal nők életébe. Mostani boltunkkal szeretnénk lebontani azokat a falakat, amelyeket az utca embere többnyire nem mer átlépni. A tervezői showroomok elszigeteltségéből igyekszünk kimozdítani ezeket a viselésre termett ruhákat, nem csak azért, hogy stílust csempésszünk a hétköznapi öltözködésbe, de azért is, hogy az általunk kiválasztott tervezőket szembesítsük a piac elvárásaival. Igyekeztünk egy másik elrettentő sztereotípiát is megdönteni, és a bolt összesen nyolc napja alatt a Projekt Showroomban kapható ruhák legnagyobb része 3000 – és 30 000 forint közötti áron lesz megvásárolható. A jól megválaszott ruha a viselőjének személyiségét tükrözi. A nálunk felvonultatott, limitált kollekciók darabjaiból választó vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy stílusos, ízléses darabok közül választhatják ki a hozzájuk illőt, és abban is, hogy ruháik nem köszönnek majd szembe az utcán úton-útfélen másokon. A Projekt Showroomban igyekszünk megteremteni a legideálisabb körülményeket a kényelmes válogatáshoz. Az inspiráló környezet kialakításában ezúttal Hortobágyi Kata enteriőrstylist lesz segítségünkre. Dátum: 2013. március 21 – 28. Helyszín: Projekt Showroom I 1065 Bp. Hajós u. 41. Nyitvatartás: 10:00 – 20:00 minden nap
2013.03.22. 12:25
Evamagazin.hu
MINDJÁRT PÉNTEK: tavasz újratöltve
Annyi a felnőtt- és gyerekprogram, hogy alig bírunk választani! Családi film Croodék Rendezte: Kirk de Micco, Chris Sanders, bemutató: 2013. március 21., magyarországi forgalmazó: Intercom Frédi és Béni most új társakat kap, és ez a digitálisan animált őscsalád méltónak bizonyul legendás elődeihez. Mesés, tarka hátterek előtt bolondozó felmenőink kénytelenek elhagyni a biztonságos barlangot. Többek közt megcsodálhatjuk a női divat és a családi fotó felfedezését. Minden felnőtt tartson utódaival a moziba! Korhatár: 6 év Egy jegy ára: például a Sugár Moziban egy 3D-s előadásra 1970 Ft Egy remek hétvégi programötlet: olvasgasd az Évát! :) Ízelítő áprilisi számunkból: kattints ide. Gyerekopera Ránki György: Pomádé király új ruhája Gyermekopera két részben. Rendezte Toronykői Attila. Magyar Állami Operaház, 2013. március 23., 24., 11 óra. A két csalafinta takácslegény láthatatlan fonálból olyan csodaruhát sző a hiú királynak, amit állítólag csak az okos, becsületes emberek láthatnak. A vicces, mozgalmas zenedarab nagyszerű bevezető az opera világába. További infó... Korhatár: 6 év Egy jegy ára: 300–3500 Ft A Víz Világnapja Hív a Duna! Szent Gellért tér, Budapest, 2013. március 22. 17 órától Általában csak kerülgetjük, amikor rohanunk valahová, de péntek este a Duna játssza a főszerepet egy civil kezdeményezésre létrejött, össznépi detektívjáték keretében, amelyre a Víz Világnapja alkalmából kerül sor. A nyomozók változatos ajándékokat nyerhetnek és a végén örömzenélés várható. További infó... // Facebook-esemény... Korhatár: nincs Belépődíj: nincs Ünnep Down Világnap a kép forrása Vígszínház, Budapest, 2013. március 24. (!) 10–14 óra A Vígszínház idén ötödik alkalommal ad otthont a Down Egyesület rendezvényének, amelynek során Kaláka-koncert, táncegyüttesek és nemzetközi koncertek is várhatók a tombola és az akadálypálya mellett. A Down Világnap március 21-e lévén csütörtökre esik, a vígszínházi programsorozat azonban hétvégén lesz. További infó: 0321.hu Korhatár: nincs, és ép gyerekek és felnőttek is jöhetnek! Belépőjegy: 900 Ft, családi jegy: lásd itt --pagebreak-- Filmpremier Tango Libre – Szabad a tánc Rendezte: Frédéric Fonteyne, főszereplők: François Damiens, Sergi López, bemutató: 2013. március 21., forgalmazó: Mozinet JC tánc közben ismeri meg Alice-t. Másnap véletlenül egymásba botlanak – a börtönben. Ahol Alice egyrészt férjét, másrészt szeretőjét látogatja meg, JC pedig a börtönőr. Végre egy táncfilm, amely hétköznapi, esetlen külsejű emberek valódi csetlését-botlását mutatja be, természetesen káprázatos zene és szédítő koreográfiák mellett. Korhatár: 16 év Egy mozijegy ára: például az Urániában a földszintre 1200 Ft. Mindjárt itt a húsvét! Te már pingálod a tojásokat? :) Itt van néhány ötlet gyönyörű hímes tojások készítéséhez! Költészet és zene Rájátszás Akvárium Klub, Budapest, 2013. március 21. A magyar költészet napjával (április 11.) ellentétben a költészet nemzetközi napja március 21-én van. Jé, ezt nem is tudtad? :) Akárhogy is, érdemes ellátogatni az Erzsébet térre, ahol fiatal magyar költők (Erdős Virág, Háy János és társaik) verseit adják elő megzenésítve, performanszosítva, ezerféleképpen ismert zenészek, például Bérczesi Róbert, Kardos Horváth János vagy Szűcs Krisztián. Facebook-esemény... Korhatár: 16 év Belépőjegy: 1800 Ft. Jazz-fúzió Oláh Kálmán és a PFZ Kodály Központ, Pécs, 2013. március 21., 19 óra A nemzetközi hírű jazz-zongorista nagy sikerű, a jazz és a klasszikus zene elemeit ötvöző kompozíciói Oláh Kálmán saját együttese és a pécsi filharmonikusok előadásában szólalnak meg. kodalykozpont.hu Korhatár: 12 év Egy jegy ára: 1000–3990 Ft Tánc! Battery Dance Company Átrium Film–Színház, 2013. március 26. kedd, 20 óra A manhattani táncegyüttes lábai előtt hever az egész világ, és most remélhetőleg az újjáélett Átrium közönségét is meghódítják majd eredeti és mégis rengeteg ismert stílust ötvöző mozgásvilágukkal. További infó... Korhatár: 12 évre saccoljuk Belépőjegy: 2800–3000 Ft Szöveg: Dániel András, Eörsi Sarolta, Móray Gábor, Sas Sándor. Ez a cikk részben válogatás az Éva magazin Kimenő szekciójából.
2013.03.20. 17:14
Evamagazin.hu
Ez lesz a divat 2013 őszén!
Bár korainak tűnhet ilyenkor az őszről beszélni, a divatházak már régen fölkészültek a következő zimankóra: nemcsak, hogy megálmodták az ötleteket, de a kifutókon föl is vonultatták őket. Elcsíptünk neked néhány mindennapi viseletre alkalmas trendtippet!
2013.03.20. 14:00
Bien.hu
Tudd jó előre, mi lesz a divat 2013 őszén!
Bár korainak tűnhet ilyenkor az őszről beszélni, a divatházak már régen fölkészültek a következő zimankóra: nemcsak, hogy megálmodták az ötleteket, de a kifutókon föl is vonultatták őket. Elcsíptünk neked néhány mindennapi viseletre alkalmas trendtippet!
2013.03.20. 10:00
Bien.hu
Íme, a 2013-as tavaszi divat!
Vissza a 60-as évekbe! Ez lehetne a mottója a 2013-as tavaszi divatnak. Újra előtérbe kerülnek a csíkos darabok és a Kelet misztikus varázsa. Bár egyelőre még rendkívül távolinak tűnnek a napsütéses, melegebb napok, nem árt, ha a ruhatáradat már most előkészíted a következő évszakra.
2013.03.19. 00:10
Hajraegeszseg.hu
Népmesék mindenkor: 2013-ban divat a magyar
Vissza a gyökerekhez! - akár ez is lehetne a közös szlogenje az idei, hazai tavasz/nyár kollekcióknak. 2013-ban többek között Nanushka, Abodi Dóra és a Sugarbird lányok is a kollektív múlthoz nyúltak vissza: a trendi ruhadarabokról híres történelmi személyiségek és népmesei motívumok köszönnek vissza. Che Guevara után talán Kossuth Lajos lesz a következő pólónyomott politikus?
2013.03.15. 21:45
2013-as tavaszi/nyári divatszínek
A 2013-as tavaszi/nyári divat színei a vidám tavaszt és vonzó nőiséget sugározzák. Olyan ragyogó színek jelentek meg a divatkifutókon, mint az orgona-lila, nárcisz-sárga vagy épp a visszafogott pasztellek. Ismerd meg az idei meleg szezon legtrendibb divatszíneit!
2013.03.15. 12:55
Bien.hu
Palvin Barbi szexi bikiniben okoz forró pillanatokat! Ez lesz a divat idén nyáron
Palvin Barbi a Victorias's Secret 2013-as bikinijeiben pózolt.
2013.03.14. 09:50
Femina.hu
Művészi fotókon a nagy tervezők ruhái - Art of Fashion kampány 2013
A legszínvonalasabb kereskedelmi kampány elmossa a divat, a művészet és a képzelet határait. Páratlan reklám, az biztos!
2013.03.10. 17:15
Retikul.hu
A 2013-as tavaszi/nyári divat nagy kedvence, a rövid felső
Az idei divat már rég meglebegtette előttünk a lehetőségeket, s ezekben bizony egyre inkább úgy tűnik, hogy ismét szerepet kaptak has-villantós felsők. Van azonban néhány alapszabály ezek viselésére vonatkozóan, amiket jó már most tisztázni, mielőtt ellepik a boltokat ezek a fazonok és eszeveszett vásárlásba kezdünk.
2013.03.09. 09:10
Bien.hu
Esküvői ruha divat 2013
Kezdődik az esküvőszervezés szezonja, ezért érdemes körülnézni a menyasszonyi ruhák között, hogy lássuk, mi lesz a divat 2013-ban. Találhatunk modernebb, a szokványostól némileg eltérő darabokat, de természetesen a klasszikus menyasszonyi ruhák is divatban maradnak. Döntse el mindenki, hogy melyikre én melyikben mondja majd azt, hogy „Igen, akarom!”.
2013.03.07. 17:35
Bien.hu
A 2013-as tavaszi/nyári divat nagy kedvence, a rövid felső
Az idei divat már rég meglebegtette előttünk a lehetőségeket, s ezekben bizony egyre inkább úgy tűnik, hogy ismét szerepet kaptak has-villantós felsők. Van azonban néhány alapszabály ezek viselésére vonatkozóan, amiket jó már most tisztázni, mielőtt ellepik a boltokat ezek a fazonok és eszeveszett vásárlásba kezdünk.
2013.03.07. 13:25
Bien.hu
A legszebb esküvői ruhák 2013-ban - Gyönyörűszép képek
Az esküvői divat is változik, idén a romantikáié és a tüllé a főszerep. Összegyűjtöttük a legszebb ruhákat.
2013.03.07. 07:35
Femina.hu
A Párizsi Divathét legextrémebb fejfedői
A divat fővárosáról eslőnek mindenkinek a svájci sapka jut eszébe. Az idei Párizsi Divathéten azonban láthattunk egy-két igazán merész fejfedőt is, melyek különleges ékei lehetnek bármelyik nő szekrényének. Nemrégiben több divatház és tervező is bemutatta a 2013/2014-es tavaszi kollekcióját a Párizsi Divathéten. Idén ismét számos meghökkentő darabbal találkozhatott a divatszerető nagyközönség, a kifutókat ezúttal a kalapok vették uralmuk alá. Chanel a hagyományosan vadászathoz használt sapkába nőies csavart vitt, így született ez a nőies rózsaszín árnyalatú fejfedő, mely kék és bordó árnyalatban is kapható majd. Yohji Yamamoto mindig is a sötét színek kedvelője volt, a tervező ezúttal játszott egy kicsit a Beatles korszakkal. Az orosz származású Valentin Yudashkin őszitéli kollekcióját francia sikk és az orosz tundra uralta. A tervező nem viccelt, mikor korábban azt nyiltakozta, ruháit a téli táj ihlette, a párizsi kifutó egy pillanatra mesés havas díszletté változott, melyben a modellek pihe-puha anyagokat viseltek. A kalapok között láthattunk hópihére emlékeztető barett sapkát, és jégkirálynő koronát. Veronique Branquinho Old West kollekcióját a Western filmek ihlették. A tervező a vadnyugati hangulatot kombinálta az etnikus stílussal, így a kollekcióban nagy szerepet játszott a cowboy kalap, és a nagy mértetű faékszerek. Stella McCartney kreációi ismét a divathét egyik fénypontja volt, a ruhák ahogyan azt [...]
2013.03.06. 12:13
Lifemagazin.hu
Esküvői ruha divat 2013
Kezdődik az esküvőszervezés szezonja, ezért érdemes körülnézni a menyasszonyi ruhák között, hogy lássuk, mi lesz a divat 2013-ban. Találhatunk modernebb, a szokványostól némileg eltérő darabokat, de természetesen a klasszikus menyasszonyi ruhák is divatban maradnak. Döntse el mindenki, hogy melyikre én melyikben mondja majd azt, hogy „Igen, akarom!”.
2013.03.05. 11:25
Bien.hu
8 tavaszi divat trend
Csíkos vagy háromszög? Fodros vagy áttetsző? Fehér vagy mintás? Mielőtt nekiindulsz feltérképezni a boltok legújabb tavaszi kínálatát, megmutatjuk, mik a 2013-as szezon meghatározó trendjei.
2013.03.05. 11:00
Neon ajkak, szigorú szemöldök
Nesze semmi, fogd meg jól – így jellemezte a 2013-as tavaszi-nyári sminktrendet Kristóf Ilus maszk- és sminkmester. Az idei szezonban ugyanis nincs egy igazán határozott irányvonal, az egyik legnagyobb divat pedig éppen a sminktelenség látszatát kelti.
2013.03.04. 17:20
Nol.hu
Neon ajkak, szigorú szemöldök
Nesze semmi, fogd meg jól – így jellemezte a 2013-as tavaszi-nyári sminktrendet Kristóf Ilus maszk- és sminkmester. Az idei szezonban ugyanis nincs egy igazán határozott irányvonal, az egyik legnagyobb divat pedig éppen a sminktelenség látszatát kelti.
2013.03.04. 09:57
Nol.hu
Tavaszi/nyári divat 2013: Hogyan viseld a bőrt?
Idén tavasszal reneszánszukat élik a bőr, pontosabban a műbőr ruhadarabok. Színben és anyagban is finomabbak az ideiek a korábbi évek bőreihez képest, így most azok is megpróbálkozhatnak vele, akik eddig idegenkedtek a bőrtől. Lássuk, hogy mire érdemes ügyelni, hogy szép és nőies megjelenést érhessünk el vele!
2013.03.01. 08:10
Bien.hu
Bemutatjuk a 2013-as tavaszi divat trendeket! Video!
Lehet, hogy még nem érzed igazán a jó idő közeledtét, de ha megnézed divat-előrejelzésünket, biztosan kedvet kapsz majd a vásárláshoz. Igazi friss, izgalmas és dinamikus irányvonalak következnek, melyeket mindenképp érdemes követned!
2013.02.22. 16:00
Joy.hu
Köröm divat 2013
Szélsőséges stílusra számíthatnak mindazok, akik követik a köröm divatot. Az elbűvölő fémes lakkok mellett a matt pasztell színek is megjelennek, gyakoriak lesznek a két-tónusú manikűrök, vagy a vérvörös és ártatlan fehér körmök. Találd meg a hozzád illő stílust a Párizs, New York, London és Milánó tavaszi/nyári divathetek ragyogó manikűrjei közül!
2013.02.14. 09:45
Bien.hu
Íme 2013 legmenőbb sztárfrizurái
Rövid vagy hosszú? Vajon melyik lesz az idei év hajdivatja? Szegedi Tibor fodrászmester szerint 2013 tavaszi-nyári trendje annyira sokszínű, hogy szinte nem is lehet konkrétan meghatározni. Amellett ugyanis, hogy újra hódít anyáink bubifrizurája, egyre nagyobb sláger a sportos, már-már fiús fazon és a hosszú, hullámos tincsek is. Ám jó tudni: a középhosszú ma már nem divat. Összeállításunkban a szakember segítségével bemutatjuk a legmenőbb hajviseleteket.
2013.02.08. 13:38
Blikk.hu
Íme, a 2013-as tavaszi divat
Vissza a 60-as évekbe! Ez lehetne a mottója a 2013-as tavaszi divatnak. Újra előtérbe kerülnek a csíkos darabok és a Kelet misztikus varázsa. Bár egyelőre még rendkívül távolinak tűnnek a [...]
2013.02.08. 08:52
Anyanet.hu
A kék örök divat, 2013-ban is!
Bár a smaragdzöldet jelölték meg 2013 slágerszínének, annak sem kell csüggednie, aki a kéket szereti. Ez ugyanis minden évben trendi és nem is baj, ha nem olvadunk bele a nagy zöldségbe!
2013.02.07. 12:55
Kiskegyed.hu
Így viseld 2013 legtrendibb színét! - Divatos a smaragd
A Pantone minden év elején kihirdeti, hogy mi lesz az adott év legtrendibb színe, mely hatással lesz a divat és design világára. A felmérések és a tanulmányok eredményei szerint 2013-ban a smaragd lesz a legstílusosabb árnyalat!
2013.02.07. 12:06
Femcafe.hu
11 változat a szexi bubifrizurára - A tavaszi divat szerint
A bubifrizura megunhatatlan, mert roppant sokoldalú. Nézd meg, hogyan alkalmazkodik a 2013-as tavaszi trendekhez!
2013.02.07. 08:15
Retikul.hu
Táska divat 2013
Az idei meleg szezonban hatalmas hangsúly lesz a kiegészítőkön, így a táskák is előtérbe kerülnek. Jellemzőek lesznek az élénk, egzotikus kézitáskák, kis és közepes méretben, melyek nagyszerűen illenek a lenge, nyárias öltözetekkel. Lássuk most az idei szezon legnagyobb táska trendjeit!
2013.01.31. 08:45
Bien.hu
Öt magyar tervező a divat fővárosában
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával öt magyar divattervező kapott lehetőséget a párizsi szakmai zsűritől, hogy a január 19-22. között Párizsban megrendezett Who’s Next szakkiállítás MR. Brown szekcióján belül mutatkozhasson be 2013-2014-es őszi/téli kollekciójával.
2013.01.28. 15:11
Piacesprofit.hu
Divat 2013: Újra trendben a 80-as évek
Színes, vidám, vad és olykor botrányos – aki a nyolcvanas években volt fiatal, esetleg lelkesedik az akkor készült videoklipekért, filmekért, pontosan tudja, hogy a jó, a rossz és a csúf különös egyensúlyban volt jelen a divatban. Most megtudhatod, milyen ötleteket érdemes leporolni, s melyeknek jobb, ha a múltban maradnak!
2013.01.25. 22:10
Bien.hu
Ez lesz a divat 2013 tavaszán
Bár még javában tart a fagyoskodás, a trendguruk hónapok óta tudják, mi számít majd menőnek idén tavasszal. Röviden szólva bármilyen bohókás vagy western ruhadarabba megéri majd befektetned. Lássuk a részleteket!
2013.01.22. 20:40
Bien.hu
Csillámpor - Divat Nőknek, Nőkről...
A megújuló Tabu Tv-n számos új műsort láthattok 2013-tól kezdve! Az egyik a Csillámpor lesz, melyben Schäfer Katalin vezetésével találhatjátok meg a bennetek lakozó szépséget és harmóniát.Tovább a teljes cikkhez www.tabutv.hu »»
2013.01.22. 08:33
Tabutv.hu
Szoknyadivat 2013-ban: csupa nőies és szexi fazon - Körkép árakkal
Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen szoknyafazonokkal kecsegtet a tavaszi divat, és mennyibe kerülnek a trendi darabok.
2013.01.22. 08:15
Retikul.hu
3 őrült divat és smink tipp 2013-ra!
Bár biztosan elhatároztad már, mit és hogyan fogsz csinálni ebben az évben, mégis ki akadályozna meg abban, hogy rátegyél még egy lapáttal, és minden eddiginél szexibb és csábítóbb legyél? És hidd el, az egész csak néhány igen apró trükkön múlik. 2013-ban ne fogd vissza magad! Lesd el 3 őrült tippünket és legyen igazán őrült éved!
2013.01.22. 06:00
Joy.hu
Divat tanács 2013-ra: Idén viselj kalapot! Íme néhány tipp!
Jó hír a kalapmániásoknak, hogy 2013-ban nem csak lehet, de szinte hogy kötelező kalapot hordani.
2013.01.21. 16:00
Joy.hu
Esküvői cipő divat 2013-ban
Beköszöntött egy újabb év, mely számtalan újdonságot rejteget magában, ami az esküvői cipőtrendeket illeti.
2013.01.16. 13:55
Alompar.hu
Eurovízió 2013: Kullai Timi zenekarának nem sikerült bekerülni - hallgasd meg a versenydalukat 
Az All About Band stílusától teljesen eltérő számmal jelent meg a zenekar. A magyar és az angol (A Divat mindig velem tart / Fashion) verzióban is elkészült nóta a régi mesék, és az ötvenes évek Propeller Heats hangulatát idézi. [Dátum: 2013.01.13. 13:31]
2013.01.13. 13:31
Zene.hu
Frizura divat 2013
Az idei tavaszi/nyári divat igazán színes és nőies trendekkel rukkol elő. A hajviseletek tekintetében a textúrált hatású - fonatok, csavarok, göndör fürtök - és a klasszikus eleganciát és minimált képviselő selymes kifinomult frizurák is divatban lesznek.
2013.01.09. 21:10
Bien.hu
Íme, a báli divat 2013-ban
Az elegáns bálokba régen is előírták, sőt a mai napig meghatározzák a viseletet. A hölgyeknél a legnépszerűbb a nagyestélyi, a férfiaknál pedig a frakk és a szmoking a kötelező. A [...]
2013.01.09. 08:27
Anyanet.hu
A 2013-as tavaszi/nyári divat legnagyobb trendjei
Kifinomult retro, futurisztikus anyagok, egzotikus minták és még sok más izgalmas újdonság vár ránk az idei tavaszi/nyári divatban. Ismerd meg 2013 legnagyobb divat trendjeit!
2013.01.08. 01:35
Bien.hu
Menyasszonyi ruha divat 2013
A 2013-as esküvői ruhatrendekben sokkal több csillogásra, bonyolult fodrokra számíthatunk. A tavalyinál romantikusabb darabokkal rukkoltak elő a tervezők.
2013.01.07. 16:35
Alompar.hu
A legdivatosabb árnyalatok 2013-ban - Öltözködésben, sminkben
Ha kíváncsi vagy, hogy a zöld mellett milyen tónusokat ígér a tavaszi divat, nézd meg a kifutók és kampányok előrejelzéseit!
2013.01.07. 11:15
Retikul.hu
Voice - Schwartz Dávid: Euphoria
Loreen dalával állt színpadra az énekes és hatalmas sikert aratott. Mező Misi azonban az értékelésnél váratlan kérdéssel állt Malek Andrea elé: "Miért akarsz belőle dívát csinálni? Ő egy tökös pasi!" [Dátum: 2013.01.04. 23:23]
2013.01.04. 23:23
Zene.hu
Nőies, letisztult vonalak - Ez lesz a divat jövőre?
Elie Saab 2013-as kollekciójában a visszafogott színekre és az abszolút nőiességre helyezte a hangsúlyt. Neked bejön ez a stílus?
2013.01.03. 18:15
Retikul.hu
Partiról a kifutóra: divat a 80-as évek Londonjában
A londoni Victoria&Albert 2013 nyarán kínál mély merítést az 1980-as évek divatjából. Íme az ízelítő, Gallianóval és Westwooddal.
2013.01.02. 13:36
Hg.hu
Trendelőrejelzés: Eláruljuk, mi lesz divat 2013-ban!
Mi lesz a trend 2013-ban? Nos, a jó hír, hogy sok mindent megtarthatsz a ruhatáradból, hiszen 2013 trendjeiben is visszaköszönnek az előző évek. Azért persze minden frissül és változik is, de kis finomításokkal és trükkökkel hamar beilleszkedhetsz majd az új trendekbe. Lássuk mi az 5 legmeghatározóbb 2013-as tavaszi-nyári trend!
2013.01.02. 08:00
Joy.hu
Új frizura- és hajszíntrendek 2013-ra
Még mindig divat lesz jövőre a hajfonat? Hajvasalóra vagy hajgöndörítőre ruházzak be? Milyen hajszín lesz a divatos? Meddig marad még trend az ombre melírozás? Hozzátok hasonlóan mi is kíváncsiak voltunk, milyen hajszín- és frizuratrendeket hoz 2013, ezért a Life.hu összegyűjtötte a legvalószínűbbeket.
2012.12.31. 20:35
Ezek lesznek jövőre a legtrendibb frizurák hosszú hajból - Képeken a 2013-as divat
Már most eldöntheted, milyen formát adsz a hajadnak jövőre.
2012.12.26. 09:50
Femina.hu
Ez lesz a divat 2013-ban!
Bár hivatalosan még csak 2013 nyárutójáig látunk előre - hiszen a tavaszi-nyári trendeket már ősszel bemutatták a kifutókon, és mostanában leplezik le az elő-őszi kollekciókat -, a bennfentesek sokkal előrébb tartanak. Néhány trendelőzetesre alapozva a Life.hu összegyűjtötte, milyen slágerdarabokra számíthatunk 2013-ban.
2012.12.20. 19:40
Ezek lesznek jövőre a legtrendibb frizurák rövid hajból - Képeken a 2013-as divat
Készülj fel már most a jövő évi frizuratrendekből!
2012.12.17. 09:35
Femina.hu
Szexi motoros szerkók nőiesen - A Dsquared2 tavaszi látomása 2013-ra
A tavaszi divat picit összefonódik a motoros életérzéssel: a Caten fivérek is ezt a témát választották, elegáns stílussal fűszerezve.
2012.12.16. 17:15
Retikul.hu
Újra divat a habos: esküvői trendek 2013-ra
Nem csak a haute couture és a ready to wear kollekciókat mutatják be külön az erre szánt nagyszabású divatheteken, de most már esküvői divathét is van. Itt vannak a 2013-as év menyasszonyi ruhái!
2012.11.04. 05:10
Nlcafe.hu
Syoss őszi újdonságai
Íme a Syoss 2012-es őszi újdonságai. Ismerjétek meg őket közelebbről ti is! Syoss Oleo Intense termékcsalád Haja olyan, mint egy szénakazal? Száraz, töredezett, szálkás és fénytelen? Hajszárító és hajvasaló tovább rontja a helyzetet? Ne adja fel, van megoldás, hogy hatékonyan ápolja nagyon száraz, szálkás haját. A Syoss Oleo Intense Thermoaktív ápoló olajjal kényezteti sérült hajszálait az egészséges kinézetű, szalonszépségű hajért. Tapasztalja meg a szalonszépségű ápolás titkát, a Syoss Oleo Intense mély ápolást nyújt a hajnak, elragadóan fényessé és rugalmassá varázsolva. Magas minőségű olajokkal gazdagított termékcsalád intenzíven ápolja a hajat elnehezítés nélkül. Ne féljen attól, hogy a meleg levegő még jobban roncsolja, amúgy is gyenge, töredezett haját. Használjon hajszárítót az intenzív ápoló formula optimális eredményének elérése érdekében. Meleg hatására az értékes olajokat tartalmazó formula jobban ki tud bontakozni és mélyen, intenzíven ápolja a hajat. Csábuljon el a Syoss újdonságának, és szerezze meg Ön is a szalonszépségű ápolt hajat. Syoss 4-Day Straight Hajkiegyenesítő Spray Mindig azt szeretnénk, ami nincs! Örök igazság ez hajunk esetében is. Az egyenes hajúak göndörre vágynak, hullámos vagy göndör hajúak a hosszantartó egyenes hajról álmodoznak. A jelenlegi trend a sima hajúaknak kedvez. Kifutókról, címlapok oldalairól az egyenes, sima, fényes hajú modellek köszöntenek minket. Ha Önt sem egyenes hajjal áldotta meg a sors, akkor se csüggedjen. Megérkezett a hatékony megoldás a napokig tartó sima és egyenes hajért! Az új Syoss 4 Day Straight Hajkiegyenesítő Spray láthatóan egyenes hajat biztosít a következő hajmosásig, vagy amíg nedvesség nem éri a hajat. Hihetetlen könnyű használni, csak vigye fel száraz hajára hajsütő használata előtt a napokig tartó szép, egyenes hajért. Nedves hajon szeretné alkalmazni? Fújja a sprayt a hajára, szárítsa meg, majd használjon hajegyenesítő eszközt. A Syoss 4 Day Straight Hajkiegyenesítő Spray hőre aktiválódik, így simítja haját anélkül, hogy azt elnehezítené. Élvezze a napokig tartó szalonszépségű sima és egyenes hajat, amikor csak szeretné. Syoss Mixing Color hajfesték Legyen hajának DJ-je! Mixelni szeretné a színeket, divatos metálos árnyalatot szeretne? Felejtse el az unalmas hajszínt, töltse meg haját élettel! Keverje, mixelje, ragyogjon! Hajfestés most még élvezetesebb, mint valaha. Minden Syoss Mixing Colors Glam Metallics árnyalatot fodrászok és színspecialisták segítségével választottak ki: egy teltszínű alap és egy metálos divat árnyalatot. Amikor ezek összekeverednek, létrejön egy ellenállhatatlan, metál hatású ragyogó szín. Az extra krémes hajbalzsam színvédő komplex-szel ápolja a hajat, simítja a szerkezetét és hosszantartó vibráló, fénnyel teli hajszínt eredményez. A 2012-es és 2013-as évek trendi hajszínei a metálos árnyalatok. Élessze fel hajszínét a SYOSS Mixing Colors Glam Metallics 3 új árnyalatával a szalonszépségű hajszínért. Válassza az Ön hajszínéhez legjobban illő árnyalatot és varázsoljon metálos, divatos hajszínt.
2012.10.03. 14:21
Evamagazin.hu
Újra itt a Fashion Week! Izgalmas infók, fotók a kulisszák mögül!
Elkezdődött a 2013-as tavaszi kollekciókat felvonultató bemutatószezon. Első állomás: New York! New York után Londonba, Milánóba majd végül Párizsba zarándokol a divatvilág apraja-nagyja, hogy első kézből értesüljön az új szezon trendjeiről. Néhány évvel ezelőtt még csak a kiváltságosok nézhették végig az évente kétszer megrendezett Fashion Week (Ready To Wear) bemutatóit, ma már azonban – hála a technika fejlődésének és az internet térhódításának – a világ bármely pontjáról bárki soron követheti, mi történik a nemzetközi kifutókon. Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője mindig az első sorban ül. Fotó: Natalia Lyapun, Instagram Az egyik legbefolyásosabb és legnépszerűbb divatportál, a style.com már szinte egy-egy bemutató után percekkel közzéteszi oldalán a teljes kollekciót, és szakértői elemzést is mellékel a fényképekhez. A weboldalnak ugyanakkor okostelefon és tablet applikációja is van, amely ingyenesen letölthető, és amely segítségével akár a buszon, villamoson is belemerülhetsz a divat glamúros világába. A jelentős eseményről természetesen az Éva magazin sem maradhatott le: kövessétek figyelemmel Tumblr fotóblogunkat – helyszínen levő munkatársunk jobbnál jobb csemegéket oszt majd meg veletek. Nem szabad kihagyni! Axente Vanessa az Alexander Wang show backstage-ében. Fotó: models.com, InstagramA New York-i bemutatóhét idén szeptember 6-án kezdődött, és nagy örömünkre több magyar lányt is felfedeztünk már a kifutókon: az "öreg motorosnak" számító Mihalik Enikő mellett a Prada nagylengyeli kampányarca, Axente Vanessa is sikeres szezon elé néz. Ha kiváncsi vagy Vanessa New York-i kalandjaira, kövesd őt a Twitteren! Backstage instrukciók modelleknek. Fotó: models.com, Instagram Ha nem szeretnél semmiről sem lemaradni, mentsd el a kedvenceid közé a liverunway.com honlapot, ahol a bemutatószezon részletes programja mellett rengeteg hasznos és érdekes infót, fotót találhatsz az eseményről. Sőt, a New York-i Fashion Week saját youtube oldalán egyes divatshowkat akár valós időben, élőben is végignézhetsz, és még a színfalak mögötti készülődésbe is bepillanthatsz. Fotó: The Love Magazine, Instagram
2012.09.10. 15:45
Evamagazin.hu
Madridba már eljött a 2013-as tavaszi divat trend
Kina Fernandez, az Alianto-testvérek és többek között Roberto Torretta divattervezők mutatták be a 2013-as tavaszi-nyári kollekciójukat a madridi 56. Mercedes-Benz divathéten.
2012.09.03. 08:22
Delmagyar.hu
Duci divat 2013 - Elena Miro ősz/tél
A milánói divathét egyik gyöngyszeme az Elena Miro kollekció, melynek egyik különlegessége, hogy kerekded női formákra lett tervezve, miközben elegancia és nőies sikk jellemzi!
2012.08.10. 09:30
Bien.hu
Őszi/téli divat előrejelzés 2012/2013
A divatszezon témáit összetett hatások hozzák létre, mint a gazdaság, életmód, technika, természet és persze a szükségletek, hangulatok és fantáziák. Találd meg saját stílusodat a legújabb trendekben, ebben lesz segítségedre a következő divat előrejelzés!
2012.08.08. 09:03
Bien.hu
McQueen 2013-as kollekciója David Bowie előtt tiszteleg
David Bowie lassan de biztosan legendás alakja lett, nem csak a rock zene, a divat világának is. A híres zenész színpompás koncertjei ezúttal Sarah Burtont, az Alexander McQueen divatház kreatív igazgatóját, és egyben tervezőjét ihlették meg! Bár a ruhatárunkat lassan őszi színekbe ötöztetjük, a tervezők gondolatai már a 2013-as tavaszi kollekciók körül forognak. Az Alexander McQueen divatház legújabb darabjaihoz egyfajta ódaként Bowie ikonikus alakját és a csillogó 70-es éveket használta fel inspirációként. A ruhák jellemzői a magas derék, hosszú, trapéz nadrág szabásvonal, és a nagyon éles, emelt vállrészek, melyek a 70-es években a rock zenész védjegyévé váltak. Így a különböző darabok egytől-egyig Bowie fellépő ruháit idézik. „A cél az volt, hogy egy zenelegenda ismét testet öltsön. A ruhák kaptak egy keményebb férfias élt, ellentétben a korábbi édes, nőies kollekcióval.”- mondta Burton. A tervező egy interjúban beismerte, ez volt élete egyik legnehezebb munkája, igazi kihívás, és tisztelgés egy ikonikus alak előtt.
2012.08.06. 18:05
Lifemagazin.hu
A legnagyobb őszi divat trendek
A 2012/2013-as őszi/téli divat mindenki számára tartogat valamit. Különleges kabátok, vidám minták, nőies szabások - ismerd meg a legnagyobb hideg szezon trendeket!
2012.07.24. 10:00
Bien.hu
Menyasszonyi ruha divat 2013 tavasz-nyár
Amennyiben a jövő évben tervezzük, hogy szívünk választottjával oltár elé állunk, segítségünkre lehet a döntésben, ha már most megismerjük a legfrissebb, 2013-as év első felére szóló esküvői ruha trendeket.
2012.07.19. 21:42
Menyegzolap.hu
Frizuratrend 2013-ra: ez lesz a divat jövőre
Előtérbe kerül a természetesség, de az eddig is népszerű folkos-hippis vonal karakteresebben jelenik meg, és kicsit punkba is hajlik - a kifutókról szemezgetünk.
2012.07.16. 08:15
Retikul.hu
Top of the Week A hét újdonságai
A Helly Hansen 2013-as tavaszi/nyári kollekciója a kirobbanó élet előtt tiszteleg élénkszínű, a divat előtt járó esőkabátok, és tengeri sportruházatok változatozatos felhozatalával. A Helly Hansen és a tenger közös történelme mélyen gyökerezik. A fjordok, a szigetvilág és az óceán hosszú ideje formálja Skandinávia kultúráját és kollektív stílusérzékét. E táj a Helly Hansen kifutója, amin a sportolók, outdoor szakemberek és a tengerjáró hajósok a modellek. www.hellyhansen.com NYERJ páros belépőt a TOLDI musical-re!
2012.06.28. 00:00
Wowmagazin.hu
Variációk rövid menyasszonyi ruhára
Mi már tudjuk, mi lesz a 2013-as divat, ha ügyes vagy, még idén beszerezheted vagy megvarrathatod a jövő évi tavaszi kollekció valamelyik darabját. A külföldi tervezők nem feledkeznek meg azokról a menyasszonyokról sem -szerencsére -, akik a hagyományostól eltérően rövid ruhában szeretnék kimondani az igent. Íme a válogatásunk!
2012.06.04. 10:57
Alompar.hu
Átkacsintunk 2013-ba: ez lesz a jövő évi divat
Még csak most kezdődik a nyár, és éppen csak beszereztük az új fürdőruhákat, de a nagy divatházak már azon dolgoznak, hogy jövőre is lenyűgözzenek minket.
2012.06.01. 17:50
Retikul.hu
Harmadnaposok
Még nem jött el a józanság ideje: a Másnaposok, az elmúlt évek talán legnagyobb, divat- és kultuszteremtő vígjátéksikere hamarosan visszatér: 2013. májusára kitűzték a Másnaposok 3. premierjét.
2012.04.05. 15:21
Kisalfold.hu
Harmadnaposok
Még nem jött el a józanság ideje: a Másnaposok, az elmúlt évek talán legnagyobb, divat- és kultuszteremtő vígjátéksikere hamarosan visszatér: 2013. májusára kitűzték a Másnaposok 3. premierjét.
2012.04.05. 15:21
Delmagyar.hu
Ők a magyar divat nyertesei - képek
Az építészet és a divat különleges találkozásából megszületett, jurta formájú szoknyarésszel bolondított ruhák diadalmaskodtak az idei Gombold újra! Divat a magyar öltözéktervezési pályázat Millenáris Parkban megrendezett záró divatbemutatóján. Szombaton az este folyamán a már befutott hazai tervezők 2012/2013-as őszi-téli kollekcióit is megismerhette a közönség.
2012.03.31. 23:54
Divat lesz a mustársárga: Calvin Klein 2012-2013-as őszi/téli férfi kollekciója
A Vogue olasz online kiadásában már most láthatjuk azokat a Calvin Klein ruhákat, melyeket azoknak a férfiaknak szánt a tervező, akik 2012 őszén, 2013 telén is igazán divatosak akarnak lenni. A képeket nézegetve úgy tűnik, hogy mind ősszel, mind pedig a következő télen a fekete mellett bizony a mustársárga szín lesz a menő.
2012.01.19. 10:39
Stylemagazin.hu
Divatbemutató a Louvre-ban
Ha divat, akkor Párizs és ha már Párizs, akkor az Eiffel-torony vagy a Louvre. Így gondolkozott Massimilliano Giornetti a Salvatore Ferragamo divatház vezető tervezője is, amikor új 2013-as resort kollekció bemutatóját a múzeum ódon falai közé álmodta.
2011.06.16. 14:00
Stylemagazin.hu