devizahitel

A legfrissebb hírek, cikkek, információk gyűjteménye a devizahitelekkel kapcsolatban.

Áder aláírta a devizahiteles törvényt
Áder János múlt pénteken aláírta a devizahiteles törvénycsomagot, amit már el is küldtek a Magyar Közlöny szerkesztőségének - értesült a Magyar Nemzet. A bankszövetség kérése ellenére Áder János...
ma, 08:15
Portfolio.hu
Harminc napjuk lesz a bankoknak, hogy lépjenek
Harminc napjuk lesz a bankoknak, hogy lépjenek
Hétfőn törvénykezési szünet kezdődött a bíróságokon, s az augusztus 20-ig tart, de a devizahiteles perekben folyamatosan dolgoznak majd – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).
ma, 07:10
Nol.hu
Devizahitel: végrehajtások felfüggesztve
Áder János államfő a múlt pénteken aláírta a devizahitelesek megsegítését célzó törvényt, amit hivatala meg is küldött a Magyar Közlöny szerkesztőségének, így napokon belül kihirdetik a jogszabályt.
ma, 05:43
Mno.hu
hirdetés
<strong>Devizahitel</strong>esek: a megmentés átka
Devizahitelesek: a megmentés átka
Akinek a lakása az eszközkezelőhöz kerül, az sem feltétlenül szabadul meg végleg a tartozás nyomasztó súlyától. A banki követelés ugyan törlődik, a NAV viszont kopogtathat, hogy behajtson.
tegnap, 16:15
Fn24.hu
219 ezer forintos segítséget kaptak a devizahitelesek
Eddig 219 ezer forintnyi követelésétől szabadult meg egy átlagos árfolyamgátba lépett devizahiteles. A kicsivel több, mint két éve működő árfolyamgát programban az állam és a bankszektor 37,5...
tegnap, 12:19
Portfolio.hu
Négyezer devizahiteles pert függesztenek fel
Sorban rendelik vissza szabadságukról a bírákat a Fővárosi Törvényszékre.
tegnap, 09:50
Gondola.hu
Négyezer devizahiteles pert függesztenek fel
Sorban rendelik vissza szabadságukról a bírákat a Fővárosi Törvényszékre, hogy időben végezzenek a július elején elfogadott devizaügyekről szóló törvény végrehajtására. A sürgősséget annyira komolyan veszik, hogy a bírósági kézbesítők akár taxival is vihetik az iratokat.
tegnap, 09:04
Hetivalasz.hu
Az ítélkezési szünetben is folytatódik a bíróságon a devizahiteles-dömping
Július 15-től augusztus 20-ig tart a nyári szünet a bíróságon, de soron kívüli ügyekben - mint amilyenek például a sajtó-helyreigazítási vagy a devizahiteles perek - továbbra is dolgoznak a bírák.
tegnap, 08:30
Hvg.hu
Peres ügye van? - rossz hír érkezett
Ma törvénykezési szünet kezdődik az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH). A korábban ... ...
tegnap, 08:16
Napi.hu
hirdetés
<strong>Devizahitel</strong>ek – Ma törvényke- zési szünet kezdődik, de deviza- hiteles ügyeket tárgyal a bíróság
Devizahitelek – Ma törvényke- zési szünet kezdődik, de deviza- hiteles ügyeket tárgyal a bíróság
Ma törvénykezési szünet kezdődik az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).
tegnap, 08:03
Mon.hu
Szünet alatt is tárgyalják a devizahiteles pereket a bíróságok
Ma törvénykezési szünet kezdődik az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka – közölte az Országos Bírósági Hivatal. [...] Bővebben!
tegnap, 07:53
Mandiner.hu
Ma kezdődik a törvénykezési szünet, de devizahiteles ügyeket tárgyal a bíróság
Ma törvénykezési szünet kezdődik az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).
tegnap, 07:48
Inforadio.hu
A devizahiteles perekre nem vonatkozik a szünet
Ma törvénykezési szünet kezdődik az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).
tegnap, 07:40
Mno.hu
Devizahitelek - a magyar tulajdonú bankokat valószínűleg nem kell feltőkésíteni
A magyar kormány várhatóan úgy állapítja meg a devizaalapú hitelek átváltási árfolyamát, hogy a magyar tulajdonú bankok ne szoruljanak jelentősebb tőkepótlásra, mivel ez költségvetési terhekkel is járhatna - jósolták hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
hétfő, 21:55
Profitline.hu
A kormány nem terhelné a büdzsét az adósmentéssel (elemzők)
Londoni elemzők szerint a magyar tulajdonú bankokat valószínűleg nem kell feltőkésíteni a kormány új devizahiteles programja miatt. A kormány várhatóan úgy állapítja meg az átváltási árfolyamot, hogy ... ...
hétfő, 19:21
Napi.hu
Devizahitelek: a kormány elkerülné a magyar bankok feltőkésítését
Londoni elemzők szerint a magyar tulajdonú bankokat valószínűleg nem kell feltőkésíteni, mert a kormány eszerint állapítja majd meg a devizaalapú hitelek átváltási árfolyamát.
hétfő, 18:35
Hvg.hu
Végre fellélegezhet a magyar lakosság, de milyen áron?
A devizahitelek forintosítása nagy megkönnyebbülést, így lakossági fogyasztásélénkülést hozhat, és megnyithatja az utat a forint fokozatos gyengülése előtt, de egyúttal számos kockázattal is jár -...
hétfő, 16:42
Portfolio.hu
Csökkent az új szerződések száma
Idén májusban 1841 új árfolyamgát-szerződést kötöttek a devizahiteles adósok, 36 százalékkal kevesebbet, mint az előző hónapban – közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.
hétfő, 15:10
Mno.hu
Devizahitelesek: csökkent az érdeklődés
Idén májusban 1841 új árfolyamgát szerződést kötöttek a devizahiteles adósok, 36 százalékkal kevesebbet, mint az előző hónapban – derül ki az MNB adataiból.  
hétfő, 14:42
Mmonline.hu
Az FHB 16,5-19,5 milliárd forintos veszteségre számít
Pénteken piaczárás után az FHB is közzétette a parlament által nemrég elfogadott devizahiteles mentőcsomag kapcsán várható veszteségeit, eszerint az árfolyamrés 4,5 milliárd forint, a kamatemelések pedig 12-15 milliárd forintnyi veszteséget jelenthetnek a banknak. Ezek az előrejelzések ugyanakkor nem tartalmazzák azt, ha forintosítják a devizahiteleket.
hétfő, 12:45
Profitline.hu
Csökkent az új árfolyamgát szerződések száma
Idén májusban 1841 új árfolyamgát szerződést kötöttek a devizahiteles adósok, 36 százalékkal kevesebbet, mint az előző hónapban - közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.
hétfő, 12:26
Stop.hu
A jegybank is besegíthet a devizahitelek kivezetésében
A jegybank is segítheti a devizahitelek forintosítását.
hétfő, 08:07
Mno.hu
A devizahiteles ügyeket még tárgyalja a bíróság
A pénzintézetek számát alapul véve, körülbelül 400 új perre lehet számítani.
hétfő, 05:20
Nepszava.hu
Ítélkezési szünet lesz, de devizahiteles ügyeket tárgyal a bíróság
Keddtől ítélkezési szünet lesz az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).
hétfő, 03:59
Stop.hu
Keddtől ítélkezési szünet lesz, de devizahiteles ügyeket tárgyal a bíróság
Keddtől ítélkezési szünet lesz az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).
hétfő, 03:50
Profitline.hu
Nem lesz szünet a bíróságokon a banki devizahiteles pereknél
Keddtől ítélkezési szünet lesz az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH). A...
vasárnap, 17:20
Portfolio.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek – Keddtől ítélkezési szünet lesz, de <strong>devizahitel</strong>es ügyeket tárgyal a bíróság
Devizahitelek – Keddtől ítélkezési szünet lesz, de devizahiteles ügyeket tárgyal a bíróság
Keddtől ítélkezési szünet lesz az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka – közölte az Országos Bírósági Hivatal.
vasárnap, 16:38
Mon.hu
A devizahiteles ügyeket a nyári szünetben is tárgyalják a bíróságok
Július 15-től ítélkezési szünet kezdődik az ország bíróságain, de az olyan soron kívüli ügyekben, mint a devizahiteles perek, marad a folyamatos munka.
vasárnap, 14:40
Hvg.hu
Keddtől ítélkezési szünet lesz, de devizahiteles ügyeket tárgyal a bíróság
Keddtől ítélkezési szünet lesz az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka - közölte az Országos Bírósági Hivatal.
vasárnap, 13:49
Inforadio.hu
A devizahiteles-perekre nem vonatkozik a szünet
Keddtől ítélkezési szünet lesz az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles-perek, folyamatos lesz a munka – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).
vasárnap, 12:13
Mno.hu
Matolcsyék megrendszabályoznák a bankokat
A banki díjak és költségek megrendszabályozására készül a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azt követően, hogy az egyoldalú kamatemelések gondját levette az ügyfelek válláról a július elején megszavazott devizahiteles-mentőcsomag, az átlátható kamatozás megteremtését követően egy éven belül elkészülhet a jegybanki koncepció a könnyen összehasonlítható számlacsomagokról, szükség esetén pedig jogszabály-módosítást is kezdeményez az intézmény - írja a Magyar Nemzet szombati számában.
szombat, 19:35
Hvg.hu
Devizahitelek - Pert fontolgat az FHB
Alkotmányjogi és bankszakmai szempontból aggályosnak tartja a devizahitelekkel kapcsolatos törvényt.
szombat, 11:42
Nepszava.hu
Röpködnek a milliárdok
Tőkepótlásra szorulhatnak a nagybankok, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mekkora kárt okoz nekik a kormány devizahiteles mentőcsomagja. Eddig négy nagybank adott ki profitfigyelmeztetést, összesen 360 milliárd forint veszteségről. A kormányközeli kutatóintézet szerint a számla végösszege akár 1500 milliárd forint is lehet.
szombat, 08:30
Stop.hu
Repkedtek a pofonok a héten Magyarországon
Méretes nyakleveseket kapott ezen a héten több nagy, ismert cég a magyar kormánytól. A bankok - az első devizahiteles mentőcsomag parlamenti elfogadása után - sorra jelentették be a nagy bukókat, és...
szombat, 08:00
Portfolio.hu
Repkedtek a pofonok a héten Magyarországon
Méretes nyakleveseket kapott ezen a héten több nagy, ismert cég a magyar kormánytól. A bankok - az első devizahiteles mentőcsomag parlamenti elfogadása után - sorra jelentették be a nagy bukókat, és...
szombat, 08:00
Portfolio.hu
Az MNB megregulázná a bankokat
A banki díjak és költségek megrendszabályozására készül a Magyar Nemzeti Bank azt követően, hogy az egyoldalú kamatemelések gondját levette az ügyfelek válláról a július elején megszavazott devizahiteles-mentő csomag. Az átlátható kamatozás megteremtését követően egy éven belül elkészülhet a jegybanki koncepció a könnyen összehasonlítható számlacsomagokról, de szükség esetén jogszabály-módosítást is kezdeményez az intézmény.
szombat, 05:29
Mno.hu
Devizahitelek - Az FHB Jelzálogbank Nyrt. pert fontolgat
Az FHB Jelzálogbank Nyrt. pénteken bejelentette, hogy szándékában áll az egyoldalú szerződésmódosítást tartalmazó szerződési feltételek tisztességének bizonyítása érdekében pert indítani.
szombat, 04:15
Profitline.hu
Devizahitelek: Az FHB pert fontolgat
Az FHB rendkívüli tájékoztatást adott ki, amiben jelezte, hogy a magyar Országgyűlés által 2014. július 4-én elfogadott devizahitelekkel kapcsolatos törvényt alkotmányjogi és bankszakmai szempontból...
péntek, 21:45
Portfolio.hu
A devizahiteles csomag nagyobb csapás az orosz-ukrán konfliktusnál
Reméljük, hogy a magyar kormány meg fogja érteni, hogy a saját érdeke az erős magyarországi bankrendszer - nyilatkozta lapértesülések szerint az osztrák jegybank elnöke. Ewald Nowotny elmondta azt is...
péntek, 18:15
Portfolio.hu
1,1 millió forintot kaphatnak vissza a devizaadósok
Sokkal jobban fájhat a bankoknak a devizahitelesek megsegítése, mint korábban gondolták. Néhány hónapon belül átlagosan 1,1 millió forintot kaphat vissza több százezer adós.
péntek, 11:20
Hetivalasz.hu
Leminősíthetik a magyar bankokat
Leminősíthetik a magyar bankokat
A devizahiteles törvénycsomag mintegy 2,6 milliárd eurós terhet ró a magyar bankokra, emiatt a Fitch után a Moody’s is leminősítést helyezett kilátásba.
péntek, 10:05
Piacesprofit.hu
Röpködnek a milliárdok
A devizatartalékból is feláldoznának a devizahitelesek megmentésére.
péntek, 05:21
Nepszava.hu
Felakasztotta magát egy elkeseredett devizahiteles
Felakasztotta magát egy elkeseredett devizahiteles
csütörtök, 17:05
Stop.hu
Hatalmasat bukott az Erste
25 százalékot estek a részvényeik a devizahiteles csomag bejelentése óta. 93 milliárdot buknak.
csütörtök, 15:51
Index.hu
Leminősítheti a magyar bankokat a Moody's (2.)
A Moody's ma bejelentette: leminősíthetik a magyar bankokat a devizahiteles törvénycsomag rájuk rótt terhe miatt. A Fitch figyelmeztetése után most egy másik nagy nemzetközi adósminősítő cég...
csütörtök, 15:37
Portfolio.hu
Leminősítheti a magyar bankokat a Moody’s
A Moody's ma bejelentette: leminősíthetik a magyar bankokat a devizahiteles törvénycsomag rájuk rótt terhe miatt. A Fitch figyelmeztetése után most egy másik nagy nemzetközi adósminősítő cég...
csütörtök, 15:37
Portfolio.hu
Egy bank, amelyik nem fél a devizahiteles törvénytől
„Mindegy, hogy mi vár ránk, pozitív éves eredményünk lesz Magyarországon” – mondják.
csütörtök, 14:35
Hetivalasz.hu
Átírja a bankrendszert a devizahiteles mentőcsomag? - Heim Péter az Arénában
Nagyon komoly szerkezetátalakulásra lehet számítani a bankrendszerben a következő időszakban a devizahiteles mentőcsomag nyomán - mondta a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Heim Péter szerint a bankrendszer várható nyereségtermelő képessége tartósan a felére fog csökkenni.
csütörtök, 13:44
Inforadio.hu
Devizahitelek: fájdalmas bejelentés az Erstétől
Az Erste Banknak 300 millió eurójába, azaz 93 milliárd forintjába kerül a devizahiteles csomag első lépcsője - írja a Reuters. A bank árfolyama ma több mint mint 5 százalékot esett, az első...
csütörtök, 12:39
Portfolio.hu
Rossz hír a megtakarítóknak, jó hír a hiteleseknek
Újabb kamatcsökkentésre készül a jegybank, legalábbis erre utal mai nyilatkozatuk. Ez még inkább elriaszthatja a bankbetéteseket a megtakarítástól, viszont jól jöhet a forintban eladósodottaknak. Tovább nőhet viszont a devizahitelesek törlesztője, ha a még alacsonyabb kamatszint miatt még kevésbé lesz vonzó a forint a külföldiek szemében és emiatt újra gyengül a forint a többi meghatározó devizával szemben.
csütörtök, 11:35
Mmonline.hu
Öngyilkos lett egy debreceni <strong>devizahitel</strong>es
Öngyilkos lett egy debreceni devizahiteles
Egy makói temetőben akasztotta fel magát az a férfi, aki sokmilliós devizahiteles tartozást halmozott fel. A 27 éves K. Jánosnak esélye sem volt a túlélésre.
csütörtök, 10:00
Borsonline.hu
160 millió euró lehet a Raiffeisen vesztesége a devizahitelek miatt
Az Erste és a KBC után a Raiffeisen is figyelmeztetést tett közzé a devizahitelekkel kapcsolatos költségeiről, 120-160 millió eurós veszteséggel számol a bank. Nagyot zuhant a MOL a tegnapi kereskedésben, az eladói nyomás - friss hírek hiányában - technikai jellegűnek tűnt.
csütörtök, 09:40
Profitline.hu
Öngyilkos lett egy devizahiteles
A 27 éves debreceni férfi egy temetőben akasztotta fel magát.
csütörtök, 08:42
Index.hu
Devizahitel kergethetett öngyilkosságba egy fiatal férfit
Korábban lopni is megpróbált, hogy törleszteni tudja a részleteket.
csütörtök, 08:00
Nepszava.hu
Újabb bank figyelmeztet a devizahiteles mentőcsomag miatt
A magyar parlament által múlt héten elfogadott első devizahiteles mentőcsomag akár 160 millió euróba (közel 50 milliárd forintba) is kerülhet a Raiffeisen Bank International számára - számolt be az...
csütörtök, 04:51
Portfolio.hu
Felakasztotta magát a devizahiteles
Rejtély, hogy miért választotta a temetőt öngyilkossága helyszínéül a férfi.
csütörtök, 03:38
Blikk.hu
Visszafogja az állampapír-értékesítést az Államadósság-kezelő Központ - a nap hírei
Vizsgálja az Audi győri gyárbővítésének nyújtott állami támogatást az Európai Bizottság. A bankszövetség reményei szerint az alkotmánybíróság elé kerül a devizahitelesek ügyében elfogadott törvény.
07.09. 21:10
Inforadio.hu
 A hiba nem a bank készülékében van
A hiba nem a bank készülékében van
Nem a devizahitel hibás termék, hanem azok, akik ezt terjesztik.
07.09. 18:25
Hvg.hu
A bankok egy lépcsőben rendeznék a devizahiteles ügyet
A Magyar Bankszövetség várja a köztársasági elnök válaszát és bízik abban, hogy az Alkotmánybíróság a teljes jogszabályt egészében fogja megvizsgálni - mondta a bankszövetség főtitkára szerdán a...
07.09. 15:23
Portfolio.hu
Gere Ádám (hvg.hu): A hiba nem a bank készülékében van
Most a devizahitelesek úgymond megmentésével az állam hatalmas gazdasági és pénzügyi károkat okoz nemcsak a bankoknak, hanem az ország minden lakosának. [...] Bővebben!
07.09. 13:58
Mandiner.hu
Még a szakértők sem tudják, hogy kivárjanak-e a devizahitelesek
Egyelőre a szakértők sem tudják megmondani, hogy a bajba jutott devizahitelesek kivárják-e a kölcsönök decemberi forintosítását, vagy aláírják a szerződést a Nemzeti Eszközkezelővel. Rogán Antal a múlt héten P8 című műsorunkban beszélt arról, hogy az őszi devizahiteles-mentőcsomag hatására akár 40 százalékkal is csökkenhetnek a részletek. Az eszközkezelőhöz eddig 21 ezren fordultak segítségért.
07.09. 13:10
Mno.hu
Bankszövetség: Brutális teher a devizahiteles törvény
A Magyar Bankszövetség várja a köztársasági elnök válaszát és bízik abban, hogy az Alkotmánybíróság a teljes jogszabályt egészében fogja megvizsgálni – mondta a bankszövetség főtitkára szerdán a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a devizahitelesek megsegítését célzó, a múlt pénteken megszavazott első törvénnyel kapcsolatban. [...] Bővebben!
07.09. 12:24
Mandiner.hu
Bízik a bankszövetség az alkot- mánybírósági normakontrollban
A Magyar Bankszövetség várja a köztársasági elnök válaszát és bízik abban, hogy az Alkotmánybíróság a teljes jogszabályt egészében fogja megvizsgálni – mondta a bankszövetség főtitkára szerdán a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a devizahitelesek megsegítését célzó, a múlt pénteken megszavazott első törvénnyel kapcsolatban.
07.09. 11:55
Mon.hu
Elszállhat a forint - itt a friss prognózis
A jó, a rossz és a csúf - ezzel a kölcsönvett filmcímmel jellemzik a KBC bank elemzői a magyar devizahitelek kivezetésével kapcsolatos törvények következményeit. Hosszabb távon van haszna a változásnak ... ...
07.09. 10:45
Napi.hu
Boros: a bűn megismétlődhet
Boros Imre szerint az államnak csak abban az esetben kellene besegítenie a devizahitelesek gondjának megoldásába, ha cserébe a támogatás mértékében banki részvényeket kapna.
07.09. 10:36
Gondola.hu
A <strong>devizahitel</strong>esek után a bankokat kell menteni
A devizahitelesek után a bankokat kell menteni
Az Erste, a Raiffeisen és az MKB is tőkepótlásra szorul a devizahitelesek megmentése miatt, de ugyanez fenyegetheti a CIB-et, sőt még az FHB-t is. Simán az OTP és az UniCredit jöhet ki a kormányzati akcióból.
07.09. 08:14
Nol.hu
Devizahitelek - Fitch: tőkepótlásra lesz szükségük a magyarországi bankoknak
A devizaalapú hitelek ügyében pénteken elfogadott új törvény potenciálisan magas járulékos költségei érdemi tőkeinjekciót tesznek szükségessé a magyarországi bankok külföldi anyabankjai részéről a szabályozóknak megfelelő tőkemegfelelési mutatók és a hitelkihelyezési kapacitás helyreállítása végett - jósolta keddi londoni helyzetértékelésében a Fitch Ratings.
07.08. 17:10
Profitline.hu
Devizahiteles mentés - itt a Fitch figyelmeztetése
A devizaalapú hitelek ügyében pénteken elfogadott új törvény potenciálisan magas járulékos költségei érdemi tőkeinjekciót tesznek szükségessé a magyarországi bankok külföldi anyabankjai részéről a szabályozóknak ... ...
07.08. 15:40
Napi.hu
Fitch: drasztikus lépések várhatóak a magyar bankoktól
A devizahiteles csomag várhatóan magas költségei miatt a Magyarországon működő bankok feltőkésítésre szorulnak anyabankjaiktól - véli a Fitch. A helyi bankok minősítését felül fogják vizsgálni,...
07.08. 15:13
Portfolio.hu
Itt az újabb durva banki bejelentés a devizahitelek miatt (2.)
A K&H anyabankja, a belga KBC Csoport ma bejelentette: 162 millió eurót különítenek el a magyar devizahiteles csomagra céltartalékként - írja a Reuters. A hírt percekkel ezelőtt a K&H Bank saját...
07.08. 13:41
Portfolio.hu
Tovább tarolhatnak a devizahitelesek: Kulisszatitkok az ügyvédtől
Ezt mondja Lázár Dénes ügyvéd, akinek először sikerült pert nyernie a Kúrián az OTP Bank ellen.
07.08. 13:18
Hetivalasz.hu
 Durván fájni fog az adósmentés a bankoknak
Durván fájni fog az adósmentés a bankoknak
A KBC Csoport bejelentette, hogy legalább 50 milliárd forint értékű céltartalékot képez a K&H Banknál, tekintettel a parlament múlt heti devizahiteles döntésére. A múlt héten az OTP jelentette be, hogy a vártnál jobban fog fájni neki az adósmentés.
07.08. 13:15
Hvg.hu
Devizahitelek - Tartalékot képez a KBC Group a kifizetésekre
Tartalékot képez a devizahiteleseket segítő csomagból származó kifizetési kötelezettségei teljesítésére a KBC, miközben nem változtat magyarországi üzleti politikáján - tájékoztatta a belga KBC Group NV pénzintézet kedden az MTI-t.
07.08. 11:55
Profitline.hu
Jobb lesz vigyázni a magyar piacon a Morgan Stanley szerint
A devizahiteles mentőcsomagról megjelenő hírek várhatóan fokozott volatilitást okoznak a következő hónapokban a magyar eszközök piacán és a mostani optimista árazásokra tekintettel a Morgan Stanley...
07.08. 11:47
Portfolio.hu
A K&H is veszteségre számít a devizahiteles-mentés miatt
Az Erste múlt héten jelentett be profit warningot.
07.08. 10:18
Nepszava.hu
49 milliárdot bukhat a K&H a devizásokon
De lehet, hogy 70-et. A nem fizető hiteleseiket nem számolva, csak a magyar devizahiteles csomagon.
07.08. 09:49
Index.hu
Új részletek: erre számíthatnak a <strong>devizahitel</strong>esek
Új részletek: erre számíthatnak a devizahitelesek
A kifizetett hitelek után is visszajár majd az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés összege – mondta a Fidesz frakcióvezetője. Hogy pontosan mennyit és hogyan kapnak vissza az adósok, szeptemberben szabályozza majd az Országgyűlés.
07.08. 08:40
168ora.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: jelzésértékű kedvezmény
Devizahitelek: jelzésértékű kedvezmény
Az árfolyamból valószínűleg alig enged majd a kormány, a devizahitelesek ügyvédje szerint viszont a szerződéseknek még vagy tucatnyi elemét kell vizsgálni.
07.08. 08:08
Nol.hu
Az OTP perel, a többi bank kivár
Nem zárható ki a bankadó felülvizsgálata – jelezte tegnap Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, miközben több bank is fontolgatja, hogy pert indít a magyar állam ellen a devizahiteles-mentő csomag miatt. Az OTP már bejelentette, hogy bírósághoz fordul, míg más pénzintézetek a jogszabály kihirdetésére várnak.
07.08. 06:00
Mno.hu
Kifakadt a bankvezér Magyarországról: fejik a tehenet, amíg lehet
Az Erste Bank vezére, Andreas Treichl szerint lassan már túl vannak a bankok a megpróbáltatásokon a devizahiteles ügy kapcsán, de azért hozzátette: rendesen megfejik a pénzintézeti szektor tehenét -...
07.07. 20:04
Portfolio.hu
Kifakadt a bankvezér: addig fejik a tehenet, amíg lehet
Az Erste Bank vezére, Andreas Treichl szerint lassan már túl vannak a bankok a megpróbáltatásokon a devizahiteles ügy kapcsán, de azért hozzátette: rendesen megfejik a pénzintézeti szektor tehenét -...
07.07. 20:04
Portfolio.hu
Devizahitelek - Áder János ne írja alá a törvényt!
A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint a devizahitelesek megsegítését célzó törvény nem oldja meg az érintettek alapproblémáját és súlyosan sérti a jogbiztonságot, ezért a párt arra kéri Áder János államfőt, hogy ne írja alá a pénteken elfogadott jogszabályt.
07.07. 19:35
Profitline.hu
Akár két százalék alá is süllyedhet az alapkamat
A devizahitelek problémájának zökkenőmentes rendezése esetén 2,00 százalék alá csökkenhet a Magyar Nemzeti Bank alapkamata a jelenlegi enyhítési ciklusban – vélekedtek hétfői értékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
07.07. 18:15
Mno.hu
Londoni elemzők: sima rendezés esetén 2 százalék alá csökkenhet az MNB-kamat
A devizahitelek problémájának zökkenőmentes rendezése esetén 2,00 százalék alá csökkenhet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamata a jelenlegi enyhítési ciklusban - vélekedtek hétfői értékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
07.07. 18:12
Inforadio.hu
Moszkva devizahitele
Pénteken döntött az Országgyűlés a devizahitelesek megsegítéséről szóló törvényjavaslatról. Nem térve most ki a törvényjavaslattal kapcsolatos súlyos problémákra, van még egy apró bökkenő – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.
07.07. 17:30
168ora.hu
Devizahitelek - késhet Magyarország felminősítése
A devizahitelek problémájának zökkenőmentes rendezése esetén 2,00 százalék alá csökkenhet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamata a jelenlegi enyhítési ciklusban - vélik londoni pénzügyi elemzők. Hozzátették ... ...
07.07. 17:19
Napi.hu
Devizahitelek - Liberálisok: Áder János ne írja alá a törvényt!
A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint a devizahitelesek megsegítését célzó törvény nem oldja meg az érintettek alapproblémáját és súlyosan sérti a jogbiztonságot, ezért a párt arra kéri Áder János államfőt, hogy ne írja alá a pénteken elfogadott jogszabályt.
07.07. 16:19
Inforadio.hu
Handelsblatt: Orbán kiszámíthatatlan kockázattá tette Kelet-Európát a bankoknak
A devizahiteles csomag nyomán jelentős veszteségekre számít egyebek közt az osztrák Erste Group is, amelynek a részvényei pénteken 16 százalékot estek. Senki se csodálkozzon azon, ha Orbánnak követői lesznek a Balkánon – írta a német gazdasági lap szerzője.
07.07. 16:15
Hvg.hu
Liberálisok: Ne írja alá Áder a devizahiteles törvényt!
A Magyar Liberális Párt szerint a devizahitelesek megsegítését célzó törvény nem oldja meg az érintettek alapproblémáját és súlyosan sérti a jogbiztonságot, ezért a párt arra kéri Áder János államfőt, hogy ne írja alá a jogszabályt. [...] Bővebben!
07.07. 15:40
Mandiner.hu
Megúszhatják a bankok?
Enyhülni látszanak a kormányzati nyilatkozatok, már ami a bankokra nehezedő terheket illetik a devizahitelesek kártalanításával kapcsolatban. A kezdeti, 300 milliárdra becsült veszteség ma egyes számítások szerint akár az 1200 milliárdot is elérheti. Végső megoldást talán a Jézuska hoz.
07.07. 15:33
Stop.hu
Devizahitelek - Londoni elemzők: sima rendezés estén 2 százalék alá csökkenhet az MNB-kamat
A devizahitelek problémájának zökkenőmentes rendezése esetén 2,00 százalék alá csökkenhet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamata a jelenlegi enyhítési ciklusban - vélekedtek hétfői értékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
07.07. 14:50
Profitline.hu
A devizahiteles ügyön múlhat a kamatszint
Ha zökkenőmentes lesz a devizahitelek lezárása, minden várakozásnál olcsóbb lehet a forinthitel.
07.07. 14:38
Index.hu
2 százalék alá is csökkenhet az MNB-kamat
Ha sikerül a devizahitelesek ügyét "simán" rendezni.
07.07. 14:37
Nepszava.hu
Nem elképzelhetetlen a 2 százalék alatti alapkamat
Ha sikerül zökkenőmentesen rendezni a devizahitelek problémáját, akkor nem elképzelhetetlen, hogy 2 százalék alá csökkentsék a jegybanki alapkamatot – vélik a londoni elemzők. [...] Bővebben!
07.07. 14:32
Mandiner.hu
Puhíthat a kormány a bankadón
Mert nagyon megterheli őket a devizahitelek rendezése, mondta Varga Mihály.
07.07. 13:16
Index.hu
Külföldi elemzők a devizahiteles ügyről: bukhatjuk a felminősítést
A devizahiteleket nem sokkal a piaci árfolyam alatt válthatják át forintra - vélik a Bank of America Merill Lynch elemzői kommentárjukban. Ha mégis jelentős hair cutra kerül sor a bankoknál, akkor...
07.07. 12:58
Portfolio.hu
Bankadó: nem törlik el, de módosíthatják
Nem törli el a bankadót a kormány, de módosíthatja mértékét. Ezt mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a közrádióban. Varga Mihály ezt azzal indokolta, hogy a pénzintézeteknek komoly teher lesz a devizahiteles ügyfelek kompenzálása.
07.07. 12:25
Mno.hu
DK: Kire hárítja Orbán saját devizahitelének kockázatát?
A devizahitelesek megsegítéséről szóló törvényjavaslat pénteki elfogadásával van egy apró bökkenő - közölte a Demokratikus Koalíció.
07.07. 12:09
Nol.hu
Devizaadós-mentés: megszólalt az osztrák jegybank
Az osztrák jegybank várakozásai szerint az osztrák bankoknak nem jelent nagyobb terhet a 2011-esnél az idei devizahiteles csomag - írja a Reuters. Az osztrák jegybank szerint a helyi bankoknak nem szükséges ... ...
07.07. 11:34
Napi.hu
A devizahitelesek egy az egyben visszakaphatják a pénzüket
Kamatos kamat is járhat a hiteleseknek.
07.07. 10:37
Hetivalasz.hu
Devizahiteles csomag: megszólalt az osztrák jegybank
Az osztrák jegybank várakozásai szerint az osztrák bankoknak nem jelent nagyobb terhet a 2011-esnél az idei devizahiteles csomag - írja a Reuters. Az osztrák jegybank közlése szerint a helyi...
07.07. 10:35
Portfolio.hu
Brutális pénzt bukik az OTP a <strong>devizahitel</strong>es mentőcsomagon
Brutális pénzt bukik az OTP a devizahiteles mentőcsomagon
Kijött az OTP is a devizahiteles csomaghoz köthető veszteségbecslésével. Ez 135-145 milliárd forintra rúg adó előtt, 109-117 milliárd forintra adózás után.
07.07. 10:10
Piacesprofit.hu
Rossz hír az OTP-től - Mi lesz most a bankkal?
Hatalmas veszteség érheti a devizahiteles csomag miatt az OTP-t, a pénzintézet idén akár veszteséges is lehet. Vélhetően egymás után érkeznek majd az elemzői várakozások módosításai. Megérkezett a...
07.07. 08:41
Portfolio.hu
5 milliót vár vissza a bankjától Pataky
Budapest — Pataky Attila milliókat vár vissza a bankjától. Az Edda frontembere nagyon örül a devizahitelesek megsegítését célzó első törvénynek, és kíváncsi a továbbiakra. De nem ő az egyetlen sztár, aki hitelcsapdába került, és most remélhet egy kis könnyítést.
07.07. 03:28
Blikk.hu
40 százalékkal is csökkenhet a törlesztő
Rogán Antal frakcióvezető a devizahitelesek megmentésének részleteiről beszélt a Hír TV P8 című műsorában.
07.06. 08:47
Gondola.hu
Rogán: Az állam vállalhatja a terhek egy részét
Elképzelhetőnek tartja a Fidesz frakcióvezetője, hogy az állam vállalja a terhek egy részét a devizahitelek forintosításánál – Rogán Antal erről P8 című műsorunkban beszélt.
07.06. 08:20
Mno.hu
<strong>Devizahitel</strong>: 40 százalékkal is csökkenhet a törlesztés
Devizahitel: 40 százalékkal is csökkenhet a törlesztés
Rogán Antal a Hír TV P8 című műsorában azt mondta, hogy ez a magánszemélyek mindennemű devizahitelére igaz lesz majd.
07.06. 07:25
Fn24.hu
Döntött a parlament, kilencven napot kaptak a bankok
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt. Tarlós István a Fidesz főpolgármester-jelöltje – derült ki a héten. A baloldal eközben miskolci jelöltjén vitázik. Többször is módosították a reklámadóról szóló törvényjavaslatot. Hunvald György jogerősen is bűnös.
07.06. 06:00
Mno.hu
Rogán: 40 százalékkal is csökkenhet a törlesztő
A frakcióvezető a devizahitelesek megmentésének részleteiről beszélt a Hír TV P8 című műsorában.
07.05. 21:30
Mno.hu
Mindenki tudta, hogy tisztességtelenül jártak el a bankok
A devizahitelesek mentőcsomagját ért támadások azt mutatják, hogy jó törvényt sikerült elfogadni – mondta Balla György, a Fidesz országgyűlési képviselője a Lánchíd Rádió Reggeli hírjárat című műsorában.
07.05. 15:39
Mno.hu
Adókedvezményt kapnak a bankok?
A parlamenti képviselők pénteken megszavazták a devizahitelesek megsegítésének első törvényjavaslatát, így egyre több kérdés merül fel, hogy mi várható az őszi csomagokban. Gulyás Gergely fideszes...
07.05. 14:50
Portfolio.hu
Nézőpont: Kőkemény érdek
Nézőpont: Kőkemény érdek
Politikusok és politológusok, közgaz- dászok és társadalomkutatók valószínűleg hajnalig elvitatkoz- nának azon, hogy a helyes úton jár-e a kormány a devizahitelesek megsegítésében. Ratalics László jegyzete.
07.05. 12:02
Mon.hu
Az alku ára
Az alku ára
A hazai devizahitel-szerződések bizonyos részlete tisztességtelen, s ezért semmisnek nyilvánítható, mondta ki a Legfelsőbb Bíróság. De vajon fellélegezhetnek-e az adósok? Stabilizálódhat-e végre a hazai bankrendszer? Felcsuti Péter közgazdásszal, a Magyar Bankszövetség volt elnökével SÁGHY ERNA beszélgetett.
07.05. 10:57
168ora.hu
Az OTP-nek a vártnál többe kerül az elfogadott törvény
Az OTP-nek a vártnál többe kerül az elfogadott törvény
Az OTP-nek a vártnál többe kerül a devizahiteles törvény, a bank élni kíván perindítási jogával az egyol- dalú szerződésmódosítást tartalmazó szerződési feltétel tisztességessége bizonyítására – közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
07.05. 10:27
Mon.hu
Lenullázzák az OTP-profitot
Történelmi napként illette a tegnapit Orbán Viktor, szerinte a devizahiteles jogszabály elfogadásával „könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottunk meg”, amelyben az emberek úgy fogják érezni, nem mindig az erősebbnek van igaza. Annak is lehet igaza, aki gyengébb: az igazság és a törvény az ő oldalán áll, és „előfordulhat, hogy Magyarországon egyszer csak eljön a fair bankok korszaka” – mondta.
07.05. 09:18
Nol.hu
Elképesztő, mi folyik a régióban
Devizahiteles mentőcsomag Magyarországon, román jegybanki lépés a bankszektorban, parlamenti választások Szlovéniában, bankroham Bulgáriában - izgalmas hét volt ez a régióban működő bankok számára. ...
07.04. 23:08
Portfolio.hu
A törvény, amire mindenki az áldását adta
A törvény, amire mindenki az áldását adta
A parlamentben nem volt olyan frakció, amelyik ne szavazta volna meg a devizahitelesek megsegítéséről szóló törvényt.
07.04. 22:45
Hir24.hu
Fájni fog az OTP-nek az elfogadott devizahiteles törvény
Az OTP-nek a vártnál többe kerül a devizahiteles törvény, a bank élni kíván perindítási jogával az egyoldalú szerződésmódosítást tartalmazó szerződési feltétel tisztességessége bizonyítására - közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.
07.04. 22:30
Profitline.hu
Bankszövetség: méltánytalan a devizahitelesek megsegítését célzó törvény
A Magyar Bankszövetség méltánytalannak tartja az Országgyűlés által pénteken elfogadott, a fogyasztói kölcsönszerződésekre vonatkozó, a lakossági hitelezést alapjaiban újraíró törvényt, mert úgy véli, a jogszabály olyan elveket követel meg több mint egy évtizedre visszamenően a szigorú felügyelet alatt álló bankoktól, amelyeket eddig sem a jogalkotó, sem a felügyelő hatóság, sem a bíróságok nem dolgoztak ki, és nem tettek ismertté.
07.04. 22:30
Profitline.hu
Az OTP kiszámolta a visszafizetés összegeit
Az OTP kiszámolta a visszafizetés összegeit
Az OTP-nek a vártnál többe kerül a devizahiteles törvény, a bank élni kíván perindítási jogával az egyoldalú szerződésmódosítást tartalmazó szerződési feltétel tisztességessége bizonyítására – közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.
07.04. 20:16
168ora.hu
Devizahitelek - Az OTP a vártnál rosszabbul jár a törvénnyel
A bank vizsgálja a törvények által biztosított jogorvoslati lehetőségeit.
07.04. 19:40
Nepszava.hu
Perelni fog az OTP a szerződésmódosítás kapcsán
A bank közleményében azt is írta: sokkal többe kerül számára a devizahiteles törvény, mint amivel eredetileg számoltak. [...] Bővebben!
07.04. 19:38
Mandiner.hu
 Bankszövetség: méltánytalan a <strong>devizahitel</strong>esek megsegítését célzó törvény
Bankszövetség: méltánytalan a devizahitelesek megsegítését célzó törvény
A Magyar Bankszövetség méltánytalannak tartja az Országgyűlés által pénteken elfogadott, a fogyasztói kölcsönszerződésekre vonatkozó, a lakossági hitelezést alapjaiban újraíró törvényt, mert úgy véli, a jogszabály olyan elveket követel meg több mint egy évtizedre visszamenően a szigorú felügyelet alatt álló bankoktól, amelyeket eddig sem a jogalkotó, sem a felügyelő hatóság, sem a bíróságok nem dolgoztak ki, és nem tettek ismertté.
07.04. 19:20
Hvg.hu
Itt a devizahiteleseket segítő törvény (magyarázó videóval)
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban. A jogszabály egyes rendelkezései a forinthitelesekre is vonatkoznak, a végtörlesztett hitelszerződésekre azonban nem, és azokra sem, akik kölcsönszerződését az eszközkezelő rendezte. A Ház pénteken 184 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett fogadta el a jogszabályt, amely a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba. A törvény a devizahitel-szerződések tisztességtelen feltételeinek kiküszöbölésével fenntartja a megkötött szerződéseket. Semmisnek mondja ki az árfolyamrést - az eltérő vételi és eladási árfolyamok alkalmazását -, helyette a folyósított és a törlesztett összeget vagy a devizában megállapított bármilyen költséget, díjat, jutalékot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalos devizaárfolyamán kell meghatározni.Az Országgyűlés plenáris ülése 2014. július 4-én A pénzügyi intézményeknek a törvény hatályba lépése után kilencven napon belül kell átszámolniuk a folyósítás és a törlesztés összegét visszamenőleg. Az átszámítás alapján a fogyasztóval külön törvényben meghatározott módon kell elszámolniuk a pénzintézeteknek. A jogszabály egyes rendelkezései a forinthitelesekre is vonatkoznak, a végtörlesztett hitelszerződésekre azonban nem, és azokra sem, akik kölcsönszerződését az eszközkezelő rendezte. Az egyoldalú szerződésmódosításra vonatkozó rendelkezések ugyanakkor a forint alapú hitel- vagy kölcsönszerződésre, pénzügyi lízingszerződésre is érvényesek. A törvény elsősorban a pénzügyi intézmények feladatává teszi, hogy az általuk alkalmazott általános szerződési feltételekből kiiktassák a tisztességtelen kikötéseket. Az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségét tartalmazó fogyasztói kölcsönszerződéssel kapcsolatban "vélelmezni kell", hogy tisztességtelen az annak részét képező, egyoldalú kamatemelést, költségemelést, díjemelést lehetővé tevő szerződéses kikötés, tekintettel arra, hogy nem felel meg a Kúria által is rögzített hét elvnek. Ezek az egyértelmű és érthető megfogalmazás, a tételes meghatározás, az objektivitás, a ténylegesség és arányosság, az átláthatóság, a felmondhatóság, valamint a szimmetria elve. Az egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő szerződéses kikötés semmis, ha a pénzügyi intézmény a törvényben meghatározott határidőn belül nem kezdeményezte a polgári peres eljárás lefolytatását, vagy a bíróság a keresetet elutasítja vagy a pert megszünteti. Ezek a szerződéses pontok akkor nevezhetők tisztességesnek, ha a pénzintézet polgári peres eljárásban bizonyítja, hogy mind a hét elvnek megfelelnek. A pénzügyi intézményeknek a törvény hatályba lépését követő 30 napon belül meg kell vizsgálniuk a fogyasztói kölcsönszerződés részévé váló azon általános szerződési feltételeket, amelyekben szerepel az egyoldalú szerződésmódosítást lehetőségét tartalmazó kikötés. Az intézményeknek az MNB-hez kell bejelenteniük az ászf-et, és nyilatkozniuk kell arról, hogy az azokban foglalt szerződéses feltételeket tisztességesnek vagy tisztességtelennek tekintik-e. bankokpénz
07.04. 18:49
Alon.hu
A kormány lenullázta az OTP-t
Az OTP előzetes számításai szerint akár 145 milliárd forintot is veszíthet a pénteken megszavazott devizahiteles törvény miatt. Ez nagyobb összeg, mint amekkora konszolidált adózott eredményt a bankcsoport az elmúlt öt évben bármikor is fel tudott mutatni (a profit utoljára 2009-ben érte el a 150 milliárd forintot, tavaly 64 milliárdos nyereséggel zárt az OTP), s meghaladja az elemzők által az idei évre eddig várt 129 milliárdos profitot.
07.04. 18:41
Nol.hu
Döntöttek - Ősszel jön a forintosítás
Megszavazta a parlament: 600 ezer - 1 millió forintot kaphat egy átlagos devizahiteles a bankjától.
07.04. 18:28
Nepszava.hu
Méltánytalan a devizahitelesek megsegítését célzó törvény
A Magyar Bankszövetség méltánytalannak tartja az Országgyűlés által pénteken elfogadott, a fogyasztói kölcsönszerződésekre vonatkozó, a lakossági hitelezést alapjaiban újraíró törvényt, mert úgy véli, a jogszabály olyan elveket követel meg több mint egy évtizedre visszamenően a szigorú felügyelet alatt álló bankoktól, amelyeket eddig sem a jogalkotó, sem a felügyelő hatóság, sem a bíróságok nem dolgoztak ki, és nem tettek ismertté.
07.04. 18:20
Stop.hu
Bankszövetség: Méltánytalan a devizahiteles törvény
A jogbiztonságot féltik. Szerintük máshogy kéne rendezni az ügyet.
07.04. 17:54
Index.hu
Bankszövetség: méltánytalan a devizahitelesek megsegítését...
Bankszövetség: méltánytalan a devizahitelesek megsegítését célzó törvény
07.04. 17:53
Stop.hu
Ádertől kérnek segítséget a bankok
A Magyar Bankszövetség a jogbiztonság fenntartása érdekében reméli, hogy Áder János köztársasági elnök nem írja alá a pénteken elfogadott devizahiteles jogszabályt, hanem a tartalmi és formai hibák miatt elküldi azt az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra – olvasható a szervezet közleményében.
07.04. 17:51
Nol.hu
Elfogadta az Országgyűlés a devizahiteleseket segítő törvényt
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban.
07.04. 17:45
Profitline.hu
Devizahitelek - Újabb ügy érkezett az Európai Bíróságra
Újabb, devizahitelezéssel kapcsolatos ügy érkezett a napokban az Európai Bíróságra, ezúttal a ráckevei járásbíróságtól - közölte pénteken a luxembourgi uniós igazságszolgáltatási testület sajtószolgálata.
07.04. 17:45
Profitline.hu
Elemzők: a törvény a vártnál nagyobb terhet ró a bankokra
A devizahitelesek megsegítését célzó első elfogadott törvény a korábbi becslésekhez képest várhatóan nagyobb terhet jelent a bankoknak - vélik az MTI által megkérdezett elemzők.
07.04. 17:45
Profitline.hu
Tiltakozik a bankszövetség a devizahiteles csomag ellen
A bankszövetség a jogbiztonság fenntartása érdekében reméli, hogy a köztársasági elnök a devizahitelekről ma elfogadott jogszabályt nem írja alá, hanem elküldi az Alkotmánybíróságnak előzetes...
07.04. 17:40
Portfolio.hu
A vártnál nagyobb terhet kaptak a bankok - elemzők
A devizahitelesek megsegítését célzó első elfogadott törvény a korábbi becslésekhez képest várhatóan nagyobb terhet jelent a bankoknak - vélik az MTI által megkérdezett elemzők. A korábbiakban ismertté ... ...
07.04. 17:19
Napi.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: fizethetnek a bankok
Devizahitelek: fizethetnek a bankok
A devizahitelesek megsegítését célzó első elfogadott törvény a korábbi becslésekhez képest várhatóan nagyobb terhet jelent a bankoknak – vélik az MTI által megkérdezett elemzők.
07.04. 17:10
168ora.hu
Orbán: Történelmi nap a mai
A miniszterelnök a devizahiteles mentőcsomag elfogadása kapcsán úgy fogalmazott: könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottak, ahol végre az emberek úgy érzik majd, nem mindig az erősebbnek van igaza. A pilisborosjenői gyógyszeripari üzem átadóünnepségén emellett beszélt a profit fontosságáról, illetve arról is, hogy Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet. [...] Bővebben!
07.04. 16:55
Mandiner.hu
Marad az Erste
Pedig a devizahiteles csomag miatt nagyot buknak, de 2015-től jó évekre számítanak.
07.04. 15:38
Index.hu
Így harcol Rogán a bőrnyúzók ellen
A Fidesz frakcióvezetője szerint hónapokon belül visszakaphatják jogtalanul elvett pénzüket a devizahitelesek.
07.04. 15:25
Nol.hu
A kancellári rendszerről, a sportfogadásról és a bankszanálásról is döntött a Ház
Egy sor kérdésben döntött pénteken a parlament. A devizahiteles mentőcsomagon és a reklámadó módosításán kívül szavaztak a képviselők a Testnevelési Egyetem önállóvá válásáról, a felsőoktatásban a kancellári rendszer bevezetéséről, és döntöttek a bankszanálásról, valamint a távszerencsejáték szabályainak módosításáról is. [...] Bővebben!
07.04. 15:01
Mandiner.hu
Elfogadták a devizahiteleseket segítő törvényt
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban.
07.04. 14:53
Gondola.hu
 Még egy ponton betámadták a bankokat a <strong>devizahitel</strong>esek
Még egy ponton betámadták a bankokat a devizahitelesek
Újabb magyar devizahiteles ügy érkezett az Európai Bíróságra, és egy eddig nem vizsgált problémát vet fel. Egy uniós irányelv szerint lehetséges, hogy a bankoknak meg kellett volna győződniük az adósok pénzügyi ismereteiről és tapasztalatairól, és figyelmeztetniük kellett volna őket, ha nem tartotta őket megfelelőnek.
07.04. 14:35
Hvg.hu
 Több pénzt akarnak <strong>devizahitel</strong>esek, a Parlamenthez mentek
Több pénzt akarnak devizahitelesek, a Parlamenthez mentek
A devizahitelek eltörlését, a hitelesek kártalanítását és a felelősök megbüntetését követelték körülbelül ötven ember pénteken, az Országház előtt. A parlament ma fogadhatja el a devizahiteleseket megsegítő törvénycsomagot.
07.04. 14:35
Hvg.hu
 A mai a <strong>devizahitel</strong>esek nagy napja, megszavazták az adósmentést
A mai a devizahitelesek nagy napja, megszavazták az adósmentést
Törvény lett a hitelfelvevők újabb mentőcsomagjából. Súlyos százezrek vagy milliók járnak vissza nekik.
07.04. 14:35
Hvg.hu
Devizahitelek - Újabb ügy érkezett az Európai Bíróságra
Újabb, devizahitelezéssel kapcsolatos ügy érkezett a napokban az Európai Bíróságra, ezúttal a ráckevei járásbíróságtól - közölte pénteken a luxembourgi uniós igazságszolgáltatási testület sajtószolgálata.
07.04. 14:26
Inforadio.hu
Törvényi segítség a <strong>devizahitel</strong>eseknek
Törvényi segítség a devizahiteleseknek
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban.
07.04. 13:54
168ora.hu
Elfogadták a <strong>devizahitel</strong>eseket segítő törvényt
Elfogadták a devizahiteleseket segítő törvényt
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban.
07.04. 13:53
Metropol.hu
Elfogadta a Ház a devizahiteleseket segítő törvényt
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban.
07.04. 13:48
Inforadio.hu
Elfogadták a devizahiteles törvényt
A parlament elfogadta a kormány devizahitelesek megsegítéséről szóló törvényjavaslatát, amely az árfolyamrés kikötését érvénytelennek nyilvánítja, és a bankokat kötelezi annak bizonyítására, hogy az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességesek voltak. Egyedül Fodor Gábor szavazott nemmel. [...] Bővebben!
07.04. 13:39
Mandiner.hu
Elfogadták a devizahiteles törvényt
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban. A Ház pénteken ... ...
07.04. 13:39
Napi.hu
Devizahitelesek tüntettek a Parlament előtt
A devizahitelek eltörlését, a hitelesek kártalanítását és a felelősök megbüntetését követelték mintegy ötvenen a Parlament előtt, miközben a devizahiteles mentőcsomagról tárgyalt a Ház. [...] Bővebben!
07.04. 13:30
Mandiner.hu
Elfogadták a devizahiteleseket segítő törvényt
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban. Ezen kívül több kérdésről is döntenek a parlamentben.
07.04. 13:30
Mno.hu
Újabb devizahiteles ügy került az Európai Bíróság elé
Újabb, devizahitelezéssel kapcsolatos ügy érkezett a napokban az Európai Bíróságra, ezúttal a ráckevei járásbíróságtól - közölte pénteken a luxembourgi uniós igazságszolgáltatási testület sajtószolgálata. ... ...
07.04. 13:30
Napi.hu
Megszavazták a devizahiteleseket segítő törvényt
184 igen szavazattal elfogadta a devizahiteles mentőcsomag első törvényjavaslatát a parlament. Egyedül a Magyar Liberális Párt elnöke, a függetlenként politizáló Fodor Gábor szavazott nemmel, míg a Demokratikus Koalíció két politikusa, Vadai Ágnes és Varjú László tartózkodott.
07.04. 13:27
Mno.hu
Megszavazta a parlament az első devizahiteles csomagot
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban - számolt be...
07.04. 13:21
Portfolio.hu
Újabb devizahiteles ügy Brüsszelben
Most az a kérdés, hogy a bankoknak mérlegelni kellett volna-e a hitelfelvevő pénzügyi ismereteit.
07.04. 13:12
Index.hu
Újabb devizahiteles ügy érkezett az Európai Bíróságra
Újabb, devizahitelezéssel kapcsolatos ügy érkezett a napokban az Európai Bíróságra, ezúttal a ráckevei járásbíróságtól - közölte a luxembourgi uniós igazságszolgáltatási testület sajtószolgálata.
07.04. 13:02
Nol.hu
„Bankárkasztnak börtönkosztot” – tüntettek a <strong>devizahitel</strong>esek
„Bankárkasztnak börtönkosztot” – tüntettek a devizahitelesek
A Bankcentertől vonultak a Parlamenthez pénteken délelőtt, az Országgyűlés ülésével egy időben a devizahitelesek – írja az MTI.
07.04. 12:55
Hir24.hu
Elfogadta a Ház a deviza- hiteleseket segítő törvényt
Elfogadta a Ház a deviza- hiteleseket segítő törvényt
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban.
07.04. 12:45
Mon.hu
A DK tartózkodik a devizahiteles szavazásnál
A Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselők tartózkodni fognak a devizahitelesek megsegítésére szánt törvényjavaslat szavazásánál - közölte Kolber István elnökségi tag pénteken.
07.04. 12:44
Nol.hu
Az Erste vezére úgy véli, nem fog belebukni a devizahiteles ügybe
Az idei évre várt 1,4-1,6 milliárd eurós rekord veszteség ellenére az Erste Group Bank vezérigazgatója kíván maradni Andreas Treichl - nyilatkozta az osztrák ORF-nek a bankvezér. A bank az OTP-éhez...
07.04. 12:42
Portfolio.hu
A devizahitelesek megmentése miatt szakadnak a bankpapírok
Az Erste profit warningja elindította a lavinát, a bankpapírok esésnek indultak a mai kereskedésben. A mentőcsomag részletei és az őszre tervezett forintosítás is erőteljesen nyomás alá helyezi a piacokat. Az Erste 13%-ot esett, az OTP 3% fölötti veszteségen áll.
07.04. 12:40
Profitline.hu
Devizahitelek - a törvényjavaslat nem szolgálja az emberek érdekeit
A Magyar Liberális Párt (MLP) továbbra is ellenzi a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatot, mert véleményük szerint az nem szolgálja az emberek érdekét és nem fogja őket hosszú távon segíteni - jelentette ki pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöke.
07.04. 12:40
Profitline.hu
Devizahitelek - kár, hogy négy év késéssel fogadják el a törvénycsomagot
Az LMP véleménye szerint fontos elfogadni a devizahiteleseket megsegítő csomagot, de kár, hogy erre a lépésre csak "látszatintézkedésekkel" eltelt négy év után kerül sor - mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András.
07.04. 12:40
Profitline.hu
Devizahitelesek tüntettek a Parlament előtt
A devizahitelek eltörlését, a hitelesek kártalanítását és a felelősök megbüntetését követelték mintegy ötvenen Budapesten, az Országház előtt pénteken, az Országgyűlés ülésével egy időben.
07.04. 12:40
Profitline.hu
MNB: banki átrendeződést hozhat a devizahiteles csomag
A ma elfogadásra kerülő első devizahiteles törvény a 600-900 milliárd forintos banki veszteség ellenére nem okoz stabilitási kockázatokat a bankszektorban - válaszolta a Reuters megkeresésére a...
07.04. 12:28
Portfolio.hu
Terítéken a devizahitelesek mentése és a reklámadó
A devizahitelesek megmentéséről és a reklámadóról is szavaz a parlament ma, a nyári ülésszak utolsó ülésén. A mentőcsomag semmisnek nyilvánítja az árfolyamrést, és megtiltja az egyoldalú kamatemelést.
07.04. 12:19
Mno.hu
Tüntetők a parlamentnél: „A bankok csaltak”
A devizahitelek eltörlését, a hitelesek kártalanítását és a felelősök megbüntetését követelték mintegy ötvenen Budapesten, az Országház előtt pénteken, az Országgyűlés ülésével egy időben.
07.04. 11:59
Nol.hu
Devizahitelesek tüntettek a Parlament előtt
A devizahitelek eltörlését, a hitelesek kártalanítását és a felelősök megbüntetését követelték mintegy ötvenen Budapesten, az Országház előtt pénteken, az Országgyűlés ülésével egy időben.
07.04. 11:50
Stop.hu
Nincs vége: újabb devizahiteles ügy került az Európai Bírósághoz
Miután április 30-án fontos döntést hozott, lényegében a Kúriának adva a jogot az árfolyamrés tisztességtelenségének megítélésére, újabb devizahiteles ügy került az Európai Bírósághoz. Új, a...
07.04. 11:48
Portfolio.hu
Új devizahiteles beadvány az Európai Bíróságon
Tőkepiaci devizaműveletnek minősül-e a devizahitel nyújtása?
07.04. 11:47
Nepszava.hu
Fodor: Ádernek nem lenne szabad aláírnia a devizahiteleseket mentő törvényt
A Magyar Liberális Párt (MLP) továbbra is ellenzi a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatot, mert véleményük szerint az nem szolgálja az emberek érdekét és nem fogja őket hosszú távon segíteni - jelentette ki pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöke.
07.04. 11:38
Nol.hu
<strong>Devizahitel</strong>esek tüntettek a Parlament előtt
Devizahitelesek tüntettek a Parlament előtt
A devizahitelek eltörlését, a hitelesek kártalanítását és a felelősök megbüntetését követelték mintegy ötvenen Budapesten, az Országház előtt pénteken, az Országgyűlés ülésével egy időben.
07.04. 11:31
Metropol.hu
Rogán: A módosítások a devizahitelesek érdekeit szolgálják
A bankok a megemelt kamatokon, és a devizahiteleseken iszonyatos mennyiségű pénzt kerestek. A tisztességtelen profitot vissza kell adniuk.
07.04. 11:27
Gondola.hu
Devizahiteles csapás: záporoznak az elemzői bejelentések
Alig, hogy megjelent az Erste figyelmeztetése a magyar devizahiteles ügy és más, romániai fejlemények miatt, sorra rontják az elemzők az osztrák bankcsoport részvényeire adott ajánlásaikat. Az Erste...
07.04. 11:11
Portfolio.hu
Vérfürdőt okozott a kormány devizahiteles csomagja
A régiós börzéken pánikhangulatban indult a kereskedés. Az Erste részvényeinek árfolyama több mint 10 százalékkal zuhan, miután a pénzintézet tegnap visszavágta korábbi eredményprognózisát részben a...
07.04. 11:11
Portfolio.hu
Sorsára hagyták a forintot és a magyar családokat
Vita a devizahitel-törvényről.
07.04. 10:57
Nepszava.hu
Mintegy ötven <strong>devizahitel</strong>es tüntetett a Parlament előtt
Mintegy ötven devizahiteles tüntetett a Parlament előtt
A devizahitelek eltörlését, a hitelesek kártalanítását és a felelősök megbüntetését követelték mintegy ötvenen Budapesten, az Országház előtt pénteken, az Országgyűlés ülésével egy időben.
07.04. 09:58
Mon.hu
Perceken belül megszavazzák a devizahiteles törvényt
Szeptemberben újabb törvény születhet a devizahitelesek védelme érdekében.
07.04. 09:14
Hetivalasz.hu
 Milliók üthetik az ön markát. Mit kell tennie érte?
Milliók üthetik az ön markát. Mit kell tennie érte?
A tervek szerint pénteken napközben szavaz az Országgyűlés a devizahiteles törvénycsomag első, talán leglényegesebb, családok százezreit érintő eleméről. A devizahitelesek, de még a forintkölcsönt felvettek is pénzt kaphatnak vissza, illetve csökkenhet törlesztőrészletük. De ha a kormány terveit megszavazzák, akkor mit kell majd tennie mindehhez az adósnak, illetve mennyi pénz járhat vissza? Mikortól léphet életbe mindez? Mi lesz a végtörlesztettekkel, árfolyamgátasokkal és az autóhitelesekkel? Elmagyarázzuk.
07.04. 08:55
Hvg.hu
Devizahitelesekről dönthet a parlament
Az Országgyűlés mai ülésén dönthet a kormánynak a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatáról, továbbá bevezetheti a kancellári rendszert a felsőoktatásban, valamint módosíthatja a reklámadóról ... ...
07.04. 07:58
Napi.hu
Pénteken megsegítheti a devizahiteleseket a parlament
Az Országgyűlés pénteki ülésén dönthet a kormánynak a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatáról, továbbá bevezetheti a kancellári rendszert a felsőoktatásban, valamint módosíthatja a reklámadóról és a termőföldről szóló törvényt is. [...] Bővebben!
07.04. 07:52
Mandiner.hu
Könnyítenek a devizahitelesek terhein
Míg piaci becslések szerint a bankok 400-450 milliárd forintot bukhatnak az árfolyamréssel és az egyoldalú kamatemelésekkel beszedett pénzek visszafizetésén, addig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) előzetes kalkulációja alapján ez az összeg elérheti a 600–900 milliárd forintot is. A devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatról ma szavaz a parlament.
07.04. 07:38
Nol.hu
A devizahitelesek megsegítéséről dönthetnek
Az Országgyűlés mai ülésén dönthet a kormánynak a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatáról. Rogán Antal szerint a bankoknak a tisztességtelen profitot vissza kell adniuk. A parlament továbbá bevezetheti a kancellári rendszert a felsőoktatásban, valamint módosíthatja a reklámadóról és a termőföldről szóló törvényt is.
07.04. 07:10
Mno.hu
Terítéken a devizahitelesek mentése és a reklámadó
A devizahitelesek megmentéséről és a reklámadóról is szavaz ma a parlament a nyári ülésszak utolsó ülésén.
07.04. 07:02
Mno.hu
A devizahiteles csomag 5 változata - Mindegyik nagyon durva
Ma elfogadja a parlament a devizahiteles csomag első intézkedéseit, semmisnek nyilvánítva a lakossági hitelek árfolyamrését és egyoldalú kamatváltoztatásait (utóbbit a bankok még bíróságon...
07.04. 05:52
Portfolio.hu
A devizahitelesek megsegítéséről dönthet a parlament
A devizahitelesek megsegítéséről dönthet a parlament
07.04. 05:02
Stop.hu
Rekordveszteségre számít az osztrák Erste
Többek között a magyar devizahiteles-mentés miatt.
07.03. 22:29
Index.hu
Devizahiteles csomag: drasztikus bejelentés az Erstétől
Az Erste Group ma bejelentette: 1,7 milliárd euróról 2,4 milliárdra növeli a menedzsment által 2014-re várt kockázati költségeit, magyar és román érdekeltségeiknél ugyanis jelentős veszteségekre...
07.03. 19:03
Portfolio.hu
 Megvan a dátum: ezeket a <strong>devizahitel</strong>eseket mentik meg
Megvan a dátum: ezeket a devizahiteleseket mentik meg
Csak a 2004. május elseje után felvett kölcsönökre lesz érvényes a devizahiteles törvényjavaslat, aki pedig eladta ingatlanát a Nemzeti Eszközkezelőnek, az nem számíthat semmilyen visszatérítésre, őket kizárják ebből a kalapból.
07.03. 17:10
Hvg.hu
Nagyon kerülik az OTP-t a profik
Esett a BUX az előző hónapban, és a Portfolio által megkérdezett alapkezelők szerint a kilátások is borúsabbak lettek mind pár hónapos, mind egy éves időtávon. A devizahiteles mentőcsomag körüli...
07.03. 15:57
Portfolio.hu
Nincs szükség különadóra a <strong>devizahitel</strong>esek miatt
Nincs szükség különadóra a devizahitelesek miatt
Ezt Varga Mihály mondta a Hír TV-ben. A nemzetgazdasági miniszter szerint a bankoknak tisztességesen kell elszámolniuk az ügyfelekkel.
07.03. 14:55
Fn24.hu
Vannak <strong>devizahitel</strong>esek, akik rosszabbul járnak
Vannak devizahitelesek, akik rosszabbul járnak
Ők azok, akikkel bankjuk már elkezdett tárgyalni devizahitelük egy részének elengedéséről, de aztán leálltak az egyezkedéssel – derül ki az Azénpénzem.hu írásából.
07.03. 14:55
Fn24.hu
Pezsgőt bonthatnak az autóhitelesek
A múlt pénteken benyújtott devizahiteles törvényjavaslat alapján az autóhiteleseknek is visszajárhat pénz, most ki is számolták, hogy mennyi. Egy 2007-ben felvett 2 millió forintos, ötéves futamidejű svájci frankos hitel esetén mintegy 670 ezer forint járhat vissza.
07.03. 11:20
Hvg.hu
Új adósok maradnak ki a devizamentésből
Tovább gyurmázzák a devizahiteles mentőcsomagot. Holnap szavaznak róla.
07.03. 10:54
Index.hu
Parlamenti döntés tilthatja a kamatemelést
Az elszámolás végéig megtiltaná a parlament a bankoknak, hogy kamatot emelhessenek a devizahitel-szerződésekben. Erről törvénymódosítással dönthet az Országgyűlés.
07.03. 10:20
Mno.hu
Az autós <strong>devizahitel</strong>esek is sok pénzt kaphatnak vissza
Az autós devizahitelesek is sok pénzt kaphatnak vissza
A lakáshitelek mellett a devizaalapú autóhitelt felvevők is sokat buktak annak idején, így a törvényjavaslat alapján akár a befizetett pénz harmada is visszajárhat – derül ki a Pénzcentrum cikkéből.
07.03. 09:35
Fn24.hu
Varga: nincs szükség semmilyen különadóra
Egyes elemzői véleményekkel ellentétben nincs szükség semmilyen különadóra a devizahitelek várható forintosítása miatt.
07.03. 08:35
Gondola.hu
Varga: Nem lesz új különadó a devizások miatt
A devizahitelek forintosítása miatt nem lesz új adó.
07.03. 07:43
Index.hu
A forintkölcsönt nyögők is pénzhez jutnak a mentőcsomaggal
A forintkölcsönt nyögők is pénzhez jutnak a mentőcsomaggal
Pénteken szavaz a parlament a devizahiteles törvénycsomag első eleméről. A jogszabály alapján visszajár az ügyfeleknek az árfolyamrés alkalmazásával és a kamatok egyoldalú emelésével beszedett összeg, sőt az utóbbi azokra is vonatkozik, akik forintkölcsönben adósodtak el.
07.03. 07:17
Nol.hu
Varga: nem kell különadó a <strong>devizahitel</strong>ek forintosítása miatt
Varga: nem kell különadó a devizahitelek forintosítása miatt
A miniszter kiemelte: arra van szükség, hogy a bankok tisztességesen elszámoljanak az ügyfelekkel, és kiszámolják például, hogy az egyoldalú szerződésmódosításokkal mennyivel károsították meg ügyfeleiket.
07.03. 06:33
Mon.hu
Ezek tényleg nem értik, mekkora a baj az OTP-nél?
Több mint 100 milliárd forintos veszteség érheti az OTP-t a devizahiteles csomag miatt. A pontos hatásokat azonban nem könnyű megbecsülni, részben ez lehet az oka, hogy a legtöbb elemző egyáltalán...
07.03. 05:57
Portfolio.hu
 Varga: elfogult az Európai Bizottság jelentése
Varga: elfogult az Európai Bizottság jelentése
Varga Mihály szerint elfogult az Európai Bizottság keddi jelentése, amely szerint megszorításra lehet szükség a túlzottdeficit-eljárás elkerülésére. Azt is mondta, hogy nem kell különadót bevezetni a devizahitelek forintosítása miatt.
07.03. 00:30
Hvg.hu
Az Igazságügyi Minisztérium támogatja az OBH javaslatait a devizahiteles törvényjavaslat kapcsán
Az Igazságügyi Minisztérium támogatja az Országos Bírósági Hivatalnak (OBH) a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatra vonatkozó módosítási javaslatait.
07.02. 22:40
Profitline.hu
Devizahitelek - ha jogszabály elrendeli, megvalósítható a soronkívüliség
Ha jogszabály rendelkezik arról, hogy a devizahitelekkel kapcsolatos ügyekben soron kívül kell eljárni, a Kúria elnöke szerint a bírói szervezet áll a feladat elébe.
07.02. 22:40
Profitline.hu
Nincs szükség semmilyen különadóra a devizahitelek forintosítása miatt
Egyes elemzői véleményekkel ellentétben nincs szükség semmilyen különadóra a devizahitelek várható forintosítása miatt - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.
07.02. 22:40
Profitline.hu
Varga: nincs szükség különadóra a devizahitelek forintosítása miatt
Egyes elemzői véleményekkel ellentétben nincs szükség semmilyen különadóra a devizahitelek várható forintosítása miatt - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a Hír TV Magyarország...
07.02. 22:19
Portfolio.hu
Varga Mihály: Nincs szükség különadóra a devizahitelek forintosítása miatt
Egyes elemzői véleményekkel ellentétben nincs szükség semmilyen különadóra a devizahitelek várható forintosítása miatt – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a Hír TV-ben. Szerinte a bankoknak kell tisztességesen elszámolni ügyfeleikkel. [...] Bővebben!
07.02. 20:52
Mandiner.hu
Varga: nem kell különadó a devizahitelek miatt
Szerinte elfogult az Európai Bizottság legutóbbi jelentése.
07.02. 20:39
Nepszava.hu
Varga Mihály: nincs szükség semmilyen különadóra a devizahitelek forintosítása miatt
Egyes elemzői véleményekkel ellentétben nincs szükség semmilyen különadóra a devizahitelek várható forintosítása miatt - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.
07.02. 20:29
Inforadio.hu
Varga ígéri: nem lesz különadó a devizahitelek miatt
Egyes elemzői véleményekkel ellentétben nincs szükség semmilyen különadóra a devizahitelek várható forintosítása miatt - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a Hír TV Magyarország élőben ... ...
07.02. 20:28
Napi.hu
Varga: nincs szükség semmilyen különadóra
Varga: nincs szükség semmilyen különadóra
Az elemző véleményekkel ellentétben Varga Mihály szerint nem kell különadó a devizahitelek várható forintosítása miatt.
07.02. 20:23
Metropol.hu
A bíróságok ugrásra készen várják a devizahiteles pereket
Akár soron kívül is elkezdik a devizahiteles ügyekben az eljárásokat a bíróságok, ha soron kívül kell eljárni az ügyekben - közölte a Kúria vezetője. Az Országos Bírósági Hivatal pedig azt kérte Az Igazságügyi Minisztérium támogatja az OBH javaslatait, hogy a forinthitelekes ügyeket ne kelljen evidenciában tartaniuk a bíróságoknak, hogy a devizahiteles ügyekkel gyorsabban végezhessenek.
07.02. 18:50
Hvg.hu
A fogyasztói kölcsönöket is megregulázza a kormány
Mindaddig, amíg bíróság ki nem mondja, hogy tisztességesek a bank fogyasztói hitelekre vonatkozó általános szerződései feltételei, nem lehet emelni a kölcsönök kamatát, költségeit, díjait - vélhetően ezzel kiegészítve fogadják el pénteken a legújabb devizahiteles mentőcsomagot.
07.02. 18:50
Hvg.hu
A devizahiteles és a reklámadótörvényt is módosítaná a törvényalkotási bizottság
Nem 25 ezer forint, hanem 2,5 millió forint feletti havi reklámköltés esetén terhelné adófizetési kötelezettség a hirdetés megrendelőjét akkor, ha a reklám közzétevője nem nyilatkozik az adókötelezettségéről.
07.02. 18:13
Inforadio.hu
Változhat a reklám- és a devizahiteles törvény is
Nem 25 ezer forint, hanem 2,5 millió forint feletti havi reklámköltés felett kellene befizetni a reklámadót.
07.02. 18:11
Metropol.hu
A bírói döntésekig megtiltják a bankoknak a kamatemelést
A devizahiteles csomaghoz beterjesztett módosító értelmében a bankok nem emelhetik egyoldalúan a fogyasztói kölcsönök kamatait, költségeit és díjait addig, amíg az érintett általános szerződési feltételeik tisztességességét jogerős bírósági döntés meg nem állapítja. [...] Bővebben!
07.02. 17:59
Mandiner.hu
Devizahitelesek: már rájuk sem vonatkozik az új törvény
Több törvénymódosítást is elfogadott a szakbizottság, így a születő jogszabály már nem csak a végtörlesztésben érintettekre nem vonatkozna.
07.02. 17:45
Hetivalasz.hu
Nem emelhetnének egyoldalúan kamatot a bankok
Több módosítást is elfogadtak a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatához.
07.02. 17:42
Nol.hu
A bírák a devizahiteles ügyeket vennék előre
Az Igazságügyi Minisztérium támogatja az Országos Bírósági Hivatalnak (OBH) a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatra vonatkozó módosítási javaslatait. A szaktárca közleménye szerint az...
07.02. 17:16
Portfolio.hu
Kúria: a devizahiteles ügyek miatt elmaradhat az ítélkezési szünet
Ha jogszabály rendelkezik arról, hogy a devizahitelekkel kapcsolatos ügyekben soron kívül kell eljárni, a Kúria elnöke szerint a bírói szervezet áll a feladat elébe. Darák Péter egy szerdai...
07.02. 16:38
Portfolio.hu
Szőrén-szálán eltűnt a devizahitelek 40 százaléka
A devizahitelezés "betiltása" óta 40%-kal csökkent Magyarországon a lakosság banki devizahitel-tartozása forintban számolva, ennek 93%-a pedig ma már ingatlanfedezetű hitel - olvasható ki az MNB...
07.02. 15:27
Portfolio.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: megvalósítható lehet a soronkívüliség
Devizahitelek: megvalósítható lehet a soronkívüliség
Ha a jogszabály rendelkezik róla, akkor a devizahitelekkel kapcsolatos ügyekben soron kívül kell eljárni.
07.02. 14:56
Metropol.hu
Devizahiteles csomag: kedvezményes forintosításról szó sem lehet
Mintha mindenki más bolygón élne: teljesen másképp értelmezik a bankok a magyar jogrendet, mint a Kúria vagy a kormány - olvasható ki az alábbi interjúból, amelyet Kovács Levente a Portfolio-nak...
07.02. 14:40
Portfolio.hu
 Még egy segítséget kapnak a <strong>devizahitel</strong>esek
Még egy segítséget kapnak a devizahitelesek
Benyújtotta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslat módosító indítványát szerdán, amely az elévülés részletes szabályairól rendelkezik. A módosítás értelmében nem csak az utóbbi 5 évre visszamenőleg járhat pénz a devizahiteleseknek a bankoktól. Így például aki 2004-ben vett fel devizahitelt, annak 10 évnyi kamatrés és egyoldalúan megemelt kamattal beszedett pénz jár majd vissza.
07.02. 14:00
Hvg.hu
 Végtörlesztők: egyszer már milliókat nyertek, de most is van keresnivalójuk
Végtörlesztők: egyszer már milliókat nyertek, de most is van keresnivalójuk
Már eddig is kaptak fejenként átlagosan kétmillió forintnyi ajándékot a módosabb devizahitelesek, a végtörlesztők a kormánytól, most pedig újabb lehetőség nyílik meg előttük. Az újabb devizahiteles mentőcsomag ugyan kizárná őket, de egyedileg pereket indíthatnak, és jó eséllyel nyerhetnek is - újabb százezreket és milliókat. Csak várniuk érdemes két-három hónapot.
07.02. 14:00
Hvg.hu
A körülmények jelentős megváltozása miatt osztanák meg a terheket
Egy rendszerváltás után alkalmazott jogelv alapján vonná be a parlament a devizahitelek forintosításának költségeibe a bankokat. Rogán Antal Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: a körülmények jelentős megváltozása miatt kell megosztani az árfolyamkockázat terheit a bankok és az adósok között. A bankszövetség szerint ugyanakkor a pénzintézetek nem tehetnek a forint gyengüléséről, így a hitelek piaci árfolyamnál kedvezőbb átváltásából is kivonnák magukat.
07.02. 13:54
Mno.hu
Devizahitelek - Benyújtották az elévülésről szóló módosító javaslatot
Benyújtotta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslat módosító indítványát szerdán, amely az elévülés részletes szabályairól rendelkezik.
07.02. 12:35
Profitline.hu
Módosítják a devizahiteles mentőcsomagot
A mostani módosító az elévülés részletes szabályairól rendelkezik. [...] Bővebben!
07.02. 11:57
Mandiner.hu
Devizahitelek - Benyújtották az elévülésről szóló módosító javaslatot
Benyújtotta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslat módosító indítványát szerdán, amely az elévülés részletes szabályairól rendelkezik.
07.02. 11:44
Inforadio.hu
Devizahitelek: benyújtották az elévülésről szóló módosító javaslatot
A követelések a kölcsönszerződés fennállása alatt nem évülnek el, azok elévülése a szerződés megszűnésével kezdődik.
07.02. 11:40
Metropol.hu
Módosítót nyújtottak be a devizahiteles törvényhez
Benyújtotta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslat módosító indítványát szerdán, amely az elévülés részletes szabályairól rendelkezik.
07.02. 11:40
Mno.hu
Még több járhat vissza a devizahiteleseknek - Rogán beadta
Benyújtotta Rogán Antal fideszes és Rubovszky György KDNP-s képviselő a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslat módosító indítványát, amely az elévülés részletes szabályairól rendelkezik. Eszerint ... ...
07.02. 11:33
Napi.hu
Megjelent Rogán javaslata a devizahiteles elévülésről
Rogán Antal korábbi jelzésének megfelelően ma be is nyújtotta módosító javaslatát a devizahiteles csomaghoz, melyben rögzíti: a devizahitelesek követelésének elévülése a szerződés lejárta után...
07.02. 11:29
Portfolio.hu
Devizahitelek: Benyújtották az elévülésről szóló módosító javaslatot
Benyújtotta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslat módosító indítványát szerdán, amely az elévülés részletes szabályairól rendelkezik.
07.02. 11:23
Stop.hu
Végtörlesztők, irány a bíróság!
A korábban kedvezményesen végtörlesztők kimaradnak a mostani devizahiteles csomagból, de ez nem jelenti azt, hogy a Kúria legutóbbi döntés alapján ne indíthatnának pert. Ráadásul a pernyertességre...
07.02. 09:05
Portfolio.hu
Devizahitelek: év végéig még vizsgálódik a Kúria
A Kúria joggyakorlat-elemző csoportja év végéig készülhet el azzal az összegzéssel, amelyben a devizahiteles szerződésekkel kapcsolatos perek vizsgálatának eredményeit foglalják össze - írja a Magyar...
07.02. 08:35
Portfolio.hu
Most a bankok perelnek a <strong>devizahitel</strong>ek miatt
Most a bankok perelnek a devizahitelek miatt
A bankszektornak várhatóan komoly vesztesége származik az árfolyamréssel és a szerződések egyoldalú módosításával, így lépéseket fontolgatnak a tervezet ellen. Az osztrák figyelmeztetés és az orosz jelzés már elérte Budapestet.
07.02. 08:24
Nol.hu
Vitatják a devizahiteles mentőcsomagot
A Magyar Bankszövetség fenntartja, hogy az árfolyamrés alkalmazása jogszerű, nemzetközileg is elismert valós gyakorlat, és azon az állásponton van, hogy az egyoldalú szerződésmódosítás szigorú szabályait a bankszektor maradéktalanul teljesítette – mondta Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
07.01. 22:00
Mno.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: merész húzás a CIB-től?
Devizahitelek: merész húzás a CIB-től?
Zúgolódnak a CIB ügyfelei: a bank egyoldalúan megemelte svájcifrank-hitelesei kamatát, ami ellen a kormány éppen törvényt hoz.
07.01. 21:45
Fn24.hu
 Nekiment a kormánynak a bankszövetség
Nekiment a kormánynak a bankszövetség
Nem tetszik a bankszövetségnek a kormány devizahiteles mentőcsomagja, méltánytalannak tartja, hogy kollektív bűnösséget hirdet a bankok felett, és politikai indíttatásból általános jogelveket rúg fel.
07.01. 18:45
Hvg.hu
A bankszövetség szerint jogszerű az árfolyamrés
A bankszövetség szerint a kormánypártok túlterjeszkednének a Kúria jogegységi határozatán, ha a pénzintézetekre hárítanák részlegesen a devizahitel árfolyamkockázatát.
07.01. 18:17
Mno.hu
Devizahitelek - Az osztrák bankok készek együttműködni a megoldásban
Ismét komoly terhet róhatnak az osztrák és más bankokra a magyar kormány javaslatai a devizahitel probléma megoldására, de az osztrák pénzintézetek készek az együttműködésre - mondta Ewald Nowotny, az osztrák jegybank elnöke.
07.01. 17:20
Profitline.hu
Devizahitelek: nem érti a bankszövetség Rogán felvetését
Fenntartja a bankszövetség, hogy az árfolyamrés alkalmazása jogszerű, ráadásul azt az egyoldalú szerződésmódosítások jogosságához hasonlóan korábbi jogszabályok is elismerték - hangzott el a...
07.01. 16:54
Portfolio.hu
Elvehetik a profitot Csányitól
A devizahiteles csomag leradírozhatja az OTP értékének ötödét.
07.01. 14:51
Index.hu
Devizahitelek: most mi a teendő?
A bankok számolhatnak, az adós fizethet, mintha mi sem történt volna. A pereskedők csúnyán megjárhatják, a kormány rengeteg kérdést hagyott megválaszolatlanul.
07.01. 14:04
Index.hu
Végtörlesztett? Pereljen!
Végtörlesztett? Pereljen!
Biztos százezrek reményében biztos tízezrek fordulnak majd bírósághoz devizahitel-ügyben.
07.01. 13:52
Nol.hu
Vége a káosznak? Új szabályokkal kezelnék a tartozásokat
A magyar követeléskezelők által kezelt vagy megvásárolt követelések értékét, e cégek jövedelmezőségét is alapjaiban rengetheti meg a kormány készülő devizahiteles csomagja. A követeléskezelők szakmai...
07.01. 11:20
Portfolio.hu
Ténytár (Ténytár): Itt az első devizahiteles csomag
Ha a kormány nem arra törekedett volna, hogy ismét a magasabb jövedelmű csoportokat segítse ki, akkor nem lenne ekkora a törleszteni nem tudó hitelesek aránya. [...] Bővebben!
07.01. 11:17
Mandiner.hu
Rogán kedvezőbb árfolyamon váltaná át a <strong>devizahitel</strong>eket
Rogán kedvezőbb árfolyamon váltaná át a devizahiteleket
Miközben a piacok tovább bizonytalankodnak a csúcs közelében, a politikában zajlik az élet. Itthon újabb részletek láttak napvilágot a devizahitelek kivezetésével kapcsolatban.
07.01. 10:31
Piacesprofit.hu
Pénteken megszülethet a devizahiteles mentőcsomag
Eltérve a házszabálytól már pénteken elfogadhatja az Országgyűlés a kormány legújabb devizahiteles mentőcsomagját. A javaslat értelmében - amelynek általános vitáját tegnap már meg is tartották - a bankoknak 90 napon belül kell kiszámolniuk, hogy ügyfeleiknek mekkora összeg jár vissza az árfolyamrésből.
07.01. 08:36
Inforadio.hu
Megszenvedte az OTP a devizahiteles-mentő csomagot
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 123,61 pontos, 0,66 százalékos csökkenéssel, 18 605,78 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,95 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest.
06.30. 21:40
Profitline.hu
Háromszázmilliárdos alapot hozzon létre a kormány!
Az MSZP-frakció presztízsberuházások helyett háromszázmilliárd forintos alap létrehozását javasolja a devizahitelesek megsegítése érdekében - jelentette be az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
06.30. 21:33
Stop.hu
Holnaptól ismét csökkennek a roamingdíjak - a nap hírei
Kivételes eljárással, már pénteken elfogadhatja az Országgyűlés a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot. Végső búcsút vettek Grosics Gyulától az Aranycsapat legendás kapusától a Szent István-bazilikában. Munkaszüneti nap lesz holnap az egészségügyi dolgozóknak valamint a köz-és kormánytisztviselőknek.
06.30. 21:11
Inforadio.hu
 Rogán: Gyakorlatilag minden <strong>devizahitel</strong>es pénzt kaphat vissza a banktól
Rogán: Gyakorlatilag minden devizahiteles pénzt kaphat vissza a banktól
A Fidesz azt kérte a kormánytól, hogy ne a jelenlegi piaci árfolyamon forintosítsák a hiteleket – mondta Rogán Antal frakcióvezető, aki szerint gyakorlatilag minden devizahiteles – aki nem végtörlesztett – számíthat arra, hogy pénzt fog visszakapni a banktól.
06.30. 18:05
Hvg.hu
Devizahiteles alapot hozna létre az MSZP
Az MSZP háromszázmilliárdos alap létrehozását javasolja a devizahitelesek megsegítése érdekében. A pénzből úgy segítenének, hogy a nehéz helyzetbe került adósok átkonvertálhatnák tartozásukat egyfajta lízingszerződéssé és így megtarthatnák a lakásukat. [...] Bővebben!
06.30. 17:57
Mandiner.hu
Alapot a devizahiteleseknek
Az MSZP-frakció presztízsberuházások helyett háromszázmilliárd forintos alap létrehozását javasolja a devizahitelesek megsegítése érdekében – jelentette be az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke.
06.30. 17:36
168ora.hu
Devizahiteles hírektől szenvedett az OTP
A nyugat-európai és az amerikai tőzsdéken az előző napi zárószintek körül folyt a kereskedés ennek ellenére a BUX végig alulteljesítő volt. Ennek oka az OTP gyenge teljesítménye volt, a bankpapírt a...
06.30. 17:26
Portfolio.hu
Devizahitelek - MSZP: háromszázmilliárdos alapot hozzon létre a kormány!
Az MSZP-frakció presztízsberuházások helyett háromszázmilliárd forintos alap létrehozását javasolja a devizahitelesek megsegítése érdekében - jelentette be az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
06.30. 17:13
Inforadio.hu
Pénteken szavaznak a devizahitelesek megsegítéséről
Mandátumigazolással és a napirend elfogadásával folytatta a parlament hétfőn a munkáját. A képviselők döntöttek arról, hogy pénteken szavazhat a Ház a devizahiteleseket segítő törvényről, a reklámtörvény módosításáról és az oktatási tárgyú törvények módosításáról. Ezt követően az Országgyűlés – a magyarországi nemzetiségek bizottságának javaslatára – jóváhagyta a nemzetiségi választásokat érintő módosításokat. Korábban a hazai vállalkozások támogatásáról, a Városliget fejlesztéséről, a közbiztonságról, a homoszexuálisok jogairól, valamint a devizahitelekről szóltak a napirend előtti felszólalások az Országgyűlés hétfői, rendkívüli ülésén.
06.30. 17:11
Mno.hu
A devizahitelesek nagy részének már holnaptól csökken a terhe
Július 1-jétől a devizaalapú szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek is élvezik, amit a lakáscélú devizahitelt felvevők már korábban: ők is MNB-árfolyamon vagy a bank...
06.30. 17:11
Portfolio.hu
A nyári szünet előtt még megszavazzák <strong>devizahitel</strong>es törvényt
A nyári szünet előtt még megszavazzák devizahiteles törvényt
Pénteken szavazhat a parlament a devizahiteleseket segítő törvényről, miután hétfőn elfogadták az erről szóló javaslatot.
06.30. 16:20
Fn24.hu
Devizahitelesek - 300 milliárdos alapot javasol az MSZP
Presztízsberuházások helyett.
06.30. 16:06
Nepszava.hu
Mai bejelentés: még jobban járhatnak a devizahitelesek
Rogán Antal szerint a piacinál alacsonyabb árfolyamon válthatják forintra a devizahiteleket. Pénteken dönthetnek a törvényhozók.
06.30. 15:06
Hetivalasz.hu
Pénteken szavazhatnak a <strong>devizahitel</strong>es törvényről
Pénteken szavazhatnak a devizahiteles törvényről
A pénteken az Országgyűlésnek beadott törvényjavaslat semmisnek nevezi az árfolyamrést.
06.30. 14:39
Metropol.hu
30 ezer forinttal több maradhat a pénztárcádban: kinek és mikor jár a pénz?
30 ezer forinttal több maradhat a pénztárcádban: kinek és mikor jár a pénz?
A kormány lépett a devizahitelesek ügyében.
06.30. 14:00
Femina.hu
H_A (Hacsaknem): Devizahiteles mentőcsomag: ne fizess, megúszod!
Itt van a legnagyobb átverés: az egyoldalú szerződésmódosításról szóló rendelkezések a forinthitelesekre is vonatkoznak, a már végtörlesztett szerződésekre azonban nem. [...] Bővebben!
06.30. 13:09
Mandiner.hu
Nem évülhetnek majd el az adósok követelései
Nem évülhetnek el a folyamatban lévő devizahitel-szerződések utáni követelések – erről nyújt be törvénymódosítást a Fidesz. A kormány mentőcsomagjának első részét ma kivételes eljárásban tárgyalhatja a parlament.
06.30. 12:12
Mno.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: örülhetünk is, meg nem is
Devizahitelek: örülhetünk is, meg nem is
A devizahitelek korrekciójára benyújtott törvényjavaslat összességében a Kúria döntésének korrekt levezetése, de néhány meglepő eleme miatt nehéz megbecsülni, pontosan milyen terhet ró a bankrendszerre. Az adósok viszont többé-kevésbé pontosan kikalkulálhatják, mennyivel csökkenhetnek a törlesztő részleteik.
06.30. 11:46
168ora.hu
Devizahitelek - Rogán: a Fidesz módosító indítványt nyújt be az elévülésről
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja módosító indítványt nyújt be a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatához; ennek lényege, hogy az elévülés szabályait "pontosan és precízen" meghatároznák - közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában.
06.30. 11:35
Profitline.hu
Megbosszulta magát a <strong>devizahitel</strong>es törvény
Megbosszulta magát a devizahiteles törvény
600-900 milliárd forintba kerülhet az egész csomag a bankoknak. Ez jelentősen magasabb az eddigi piaci és a mi becsléseinknél is. Ez pedig megbosszulta magát a piacon, hiszen a lehetséges plusz negatív hatás felét szinte azonnal, a nap elején beárazták a részvényárfolyamba.
06.30. 10:50
Piacesprofit.hu
Devizahitelek: módosító indítvány az elévülésről
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja módosító indítványt nyújt be a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatához.
06.30. 10:27
Gondola.hu
Rogán Antal újraszabályozná az elévülést
Rogán Antal máris módosítaná a kormány devizahiteles törvényjavaslatát: "pontosan és precízen" meghatároznák az elévülés szabályait.
06.30. 09:44
Nol.hu
Rogán: pereljék be a kkv-k is a bankokat
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja módosító indítványt nyújt be a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatához; ennek lényege, hogy az elévülés szabályait "pontosan és precízen" ... ...
06.30. 09:34
Napi.hu
<strong>Devizahitel</strong>: kis magyar számtan
Devizahitel: kis magyar számtan
Mennyi pénzt és hogyan kaphatnak vissza a svájci frank hitelesek?
06.30. 09:21
Mon.hu
Devizahitelek: pontosítaná az elévülés szabályait Rogán
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja módosító indítványt nyújt be a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatához; ennek lényege, hogy az elévülés szabályait „pontosan és precízen” meghatároznák – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában. [...] Bővebben!
06.30. 09:16
Mandiner.hu
Devizahitelek - A Fidesz módosító indítványt nyújt be az elévülésről
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja módosító indítványt nyújt be a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatához; ennek lényege, hogy az elévülés szabályait "pontosan és precízen" meghatároznák - közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában.
06.30. 09:12
Inforadio.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: a Fidesz módosító indítványt nyújt be az elévülésről
Devizahitelek: a Fidesz módosító indítványt nyújt be az elévülésről
Akik jelenleg is fizetik a hitelüket vagy még ma is megvan a hitelük, azoknak az esetében elévülésről nem lehet szó.
06.30. 08:47
Metropol.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: módosító indítványt nyújt be a Fidesz
Devizahitelek: módosító indítványt nyújt be a Fidesz
Rogán Antal azt mondta, a kormány által benyújtott törvényjavaslat “csak a kezdet”, és a bankoknak most kell majd szembenézniük azzal, hogy tisztességtelenül jártak el az emberekkel szemben.
06.30. 08:44
Mon.hu
Országgyűlés előtt a devizahiteles mentőcsomag
Ma és pénteken ülésezik ezen a héten az Országgyűlés, így a képviselők várhatóan el is fogadhatják a kormány legújabb devizahiteles mentőcsomagját. A javaslat értelmében az érintett devizahitel-szerződésekben megsemmisül az árfolyamrésre vonatkozó kitétel, a bankoknak kell 90 napon belül kiszámolniuk, hogy ügyfeleiknek mekkora összeg jár vissza.
06.30. 08:29
Inforadio.hu
Devizahitelek: brutális banki veszteségek
A bankok jogorvoslatot kérhetnek.
06.30. 05:17
Nepszava.hu
Jön a devizahiteles mentőcsomag - a nap legfontosabb hírei
Bár az Országgyűlés eheti napirendjén még nem szerepel, de a Fidesz korábban jelezte, hogy várhatóan pénteken tárgyalni kívánják a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatát.
06.29. 20:51
Inforadio.hu
 És akkor egy halom pénzt kapnak vissza a <strong>devizahitel</strong>esek
És akkor egy halom pénzt kapnak vissza a devizahitelesek
Benyújtott devizahiteles törvényjavaslat, füstbe ment húsos milliárdok, nem létező paksi háttérelemzések, percenként eldőlő trafikpályázatok, RTL-re rászálló NAV, devizahiteles döntés és Matolcsyék külföldön nyitnak irodákat. Orbánt pedig keresetlen szavakkal illetve egy lengyel cégvezér. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!
06.29. 18:00
Hvg.hu
 Együtt-PM az adósmentésről: "a bankok zsebre tehetik a különbözetet"
Együtt-PM az adósmentésről: "a bankok zsebre tehetik a különbözetet"
Az Együtt-PM Szövetség módosító javaslatokat nyújt be a kormány devizahiteles törvényjavaslatához, mert az ellenzéki párt szerint a parlament előtt lévő tervezet nem oldja meg a problémát.
06.29. 13:20
Hvg.hu
Teljesülhet a devizahitelesek minden álma - Ez történt a gazdaságban az év 26. hetében
A forinthitelesekre igen, a végtörlesztőkre viszont nem vonatkozik a devizahiteles törvény. Felvesszük az orosz gigahitelt, és a gázhelyzet is fokozódik. Heti gazdaság.
06.29. 08:59
Index.hu
Egy korszak zárulhat le a bankok életében
Benyújtották a parlamentnek a devizahiteles törvénycsomagot, Orbán Viktor szerint eljöhet a fair bankok ideje. Tarlós István a Fidesz budapesti választmányának főpolgármester-jelöltje. A baloldalon káosz uralkodik az önkormányzati választásokat illetően. Az mno.hu heti összefoglalója.
06.29. 06:19
Mno.hu
Devizahitelek - a bankok rosszabbul járnak, mint gondolták
Az elemzők szerint a devizahitelekről szóló, a kormány által az Országgyűlésnek pénteken benyújtott törvényjavaslat nagyobb terhet ró majd a bankokra, mint azt korábban várták.
06.28. 21:45
Profitline.hu
Átlagfizetésnyi összeg jár
Egy átlagfizetésnyi összeg – körülbelül ennyi pénz járhat vissza az embereknek az egyik pénzügyi portál szerint azért, mert a bankok a devizahitelek folyósításánál középárfolyam helyett árfolyamrést számoltak fel. Vagyis már a hitel odaítélésénél 100, de akár 200 ezer forinttal is megrövidíthették az adósokat a bankok.
06.28. 20:53
168ora.hu
Devizahitelesek: az ellenzék még hezitál
Az Együtt–PM és az MSZP sem döntött még arról, hogy támogatják-e a kormány devizahiteleseket segítő törvényjavaslatát a parlamenti vitában. Az ellenzéki pártok szerint az adósmentés hosszú távú problémáit nem kezeli az előterjesztés. Az első jogszabálycsomagban az árfolyamrés kérdését és az egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelenségét rendeznék a törvényhozók, a második csomagról pedig ősszel tárgyalnak majd. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a devizahitelek végleges kivezetése az év végére történhet meg.
06.28. 17:31
Mno.hu
Trócsányi László a devizahiteles törvényjavaslatról
Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot.
06.28. 11:02
Mno.hu
900 milliárdba is kerülhet a devizahitelesek pénzügyi rendezése
Az MNB alelnöke szerint pénzügyi rendszernek 600-900 milliárd forintba kerülhet az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés tisztességtelen alkalmazása miatti visszatérítés.
06.28. 09:00
Hvg.hu
A devizahiteles-törvény a forinthiteleket is érinti
Új korszak veheti kezdetét: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje Magyarországon – nyilatkozta a miniszterelnök péntek reggel Brüsszelből a Kossuth Rádiónak. Eközben benyújtották a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amely az első lépcsőben kezeli a devizahitelesek ügyét. Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta: az új jogszabályban a forinthitelesekre is kiterjesztik a banki kártalanítást. Már olvasható a parlament honlapján az a törvénytervezetet, amelyik első lépcsőben kezeli a devizahitelesek ügyét. Ebben lényegében a Kúriának azt a múlt heti döntését foglalták törvénybe, amelyik kimondta, hogy több szempontból is tisztességtelenül jártak el a bankok. A javaslatot benyújtó igazságügyi miniszter a Híradónak hangsúlyozta: az új törvényben nem csak a deviza-, hanem a forinthitelesekre is kiterjesztik a banki kártalanítást. "A tisztesség és tisztesség között nem lehet különbséget tenni. Egy egyoldalú szerződésmódosításnál joggal kérdezheti a fogyasztó, hogy miért csak a devizahiteles, a devizaalapú hiteleknél van ez, miért nem lehet a forintalapúnál is. Úgy gondolom, hogy ezt a kérdést globálisan kell megvizsgálni és a jogegységi határozat is erről beszél" - fogalmazott a tárcavezető. A törvényjavaslat szerint az árfolyamrés semmis, a hitelek újraszámolására pedig 90 napjuk van a bankoknak. Az egyoldalú kamatemelések automatikusan tisztességtelenek, ennek ellenkezőjét a bankoknak kell bizonyítaniuk a Fővárosi Törvényszéken. A törvény azt is kimondja, hogy akik kedvezményesen végtörlesztették devizahitelüket, azoknak nem jár vissza pénz. Új korszak veheti kezdetét: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje Magyarországon. Erről Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken. A miniszterelnök azt mondta: korábban az emberek azt tapasztalták, hogy mindig veszítettek a bankokkal, a nagyobb szolgáltatókkal, a multikkal szemben. "Ennek van most vége Magyarországon. Egy új korszak veszi kezdetét, azt is mondhatnám, hogy eljöhet a fair bankok az ideje. Egy olyan korszak, amiben a bankok megkérdőjelezhetetlenül tisztességesen jutnak profithoz, az emberek pedig nem lesznek kiszolgáltatva az erőfölényükkel visszaélő pénzintézeteknek" - közölte a kormányfő. A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy a kormány a héten egy több lépcsőből álló akciótervet fogadott el. Ennek első része a most benyújtott törvényjavaslat, amiről már jövő hét pénteken szavazhat az Országgyűlés. Szeptemberben születhet meg az a törvény, amely a bankok és az ügyfelek közötti elszámolást szabályozza, vagyis, hogy kinek, mennyi pénz jár majd vissza. Végül pedig - várhatóan az év végéig - megszülethet a devizahitelek kivezetéséről szóló törvény is, ami a hitelek forintra váltására ad megoldást. A Bankráció.hu elemzője arra hívta a figyelmet, hogy senki ne gondolja úgy, hogy most már nem kell törlesztenie hitelét. "Mivel a mostani devizaszerződések élőszerződések, én mindenkit arra bátorítok, hogy továbbra is fizesse a törlesztőrészleteket. Ellenkező esetben a bank akár a BAR-listára is felteheti az ügyfelet, vagy a szerződést is felmondhatja" - magyarázta Gergely Péter. Az elmúlt napokban több számítás is napvilágot látott, hogy mennyi pénz járhat vissza a devizahiteleseknek. A Híradó is kiszámoltatta egy szakértővel. Ennek alapján, ha valaki 2007-ben 7 millió forintnak megfelelő svájci frank hitelt vett fel 15 évre, annak a törlesztő részlete induláskor 65 ezer forint volt, ami mostanra 125 ezerre növekedett. Egy ilyen szerződésnél az adós 110 ezer forinttal járt rosszabbul az árfolyamrés miatt, az egyoldalú kamatemelések miatt pedig 900 ezer forinttal fizetett többet, mint kellett volna, vagyis 1 millió 10 ezer forintot vett el tőle a bankja - a bíróság szerint tisztességtelenül. Elvileg ez a pénz visszajár. bankokországos hírek
06.28. 08:54
Alon.hu
Havi 25 ezret nyerhetnek a <strong>devizahitel</strong>es családok
Havi 25 ezret nyerhetnek a devizahiteles családok
Benyújtotta a devizahitelesek megmentéséről szóló törvényjavaslatot a kormány a parlamentnek. Az árfolyamrést biztosan visszakapják a hitelesek (átlag havi 2–3 ezer forintot), de igazán a kamatemelések törlésével nyernének.
06.28. 08:00
Borsonline.hu
Devizahitelek: brutális banki veszteségekre számít az MNB
A pénzügyi rendszernek 600-900 milliárd forintba kerülhet az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés tisztességtelen alkalmazása miatti visszatérítés az MNB alelnöke szerint - írta a Magyar Nemzet. ...
06.28. 07:16
Portfolio.hu
Devizahitelek - soron kívüli eljárások kivételt jelentenek a törvénykezési szünetben
Polgári ügyekben a határidők számításakor nem vehető figyelembe az ítélkezési szünet időszaka, ugyanakkor kivételt jelent, ha az adott ügyben a törvény soron kívüli eljárást ír elő - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a bírósági portálon.
06.28. 02:45
Profitline.hu
Devizahitelek - nem oldja meg a problémát a kormány törvényjavaslata
Az Együtt-PM szövetség szerint továbbra sem oldja meg a devizahitelesek problémáját a kormány a pénteken benyújtott törvényjavaslata.
06.27. 22:05
Profitline.hu
Devizahiteles előterjesztés - ez még csak az első lépés
Trócsányi László szerint a pénteken benyújtott kormány-előterjesztés az első lépése annak, hogy egy ősszel beterjesztendő második jogszabálycsomaggal az év végéig mindenki számára elfogadható, korrekt módon rendezzék a devizahitelek kérdését. Erről az igazságügyi miniszter az MTI-nek adott interjújában beszélt.
06.27. 22:05
Profitline.hu
Devizahiteles kormányjavaslat - így reagáltak az elemzők
Az MTI által megkérdezett elemzők szerint a devizahitelekről szóló, a kormány által az Országgyűlésnek pénteken benyújtott törvényjavaslat nagyobb terhet ró majd a bankokra, mint azt korábban várták.
06.27. 22:05
Profitline.hu
Jean-Claude Junckert jelölte az Európai Bizottság élére az Európai Tanács - a nap hírei
Benyújtotta az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot a kormány. Átvették megbízólevelüket a májusi európai parlamenti választáson mandátumot szerzett képviselők.
06.27. 21:24
Inforadio.hu
 Kiradírozzák az árfolyamrést – Benyújtották a <strong>devizahitel</strong>esek mentőcsomagját
Kiradírozzák az árfolyamrést – Benyújtották a devizahitelesek mentőcsomagját
A kormány, az ígéreteknek megfelelően pénteken benyújtotta a devizahiteles mentőcsomag első eleméről szóló törvényjavaslatát. Ennek értelmében a forinthiteleseket is megsegítik, mivel rájuk is vonatkozik a tisztességtelen banki eljárás korrigálásáról szabály. A végtörlesztést választók kimaradnak a csomagból. Az árfolyamrést kiradírozzák, minden egyoldalú szerződésmódosítás, amely kamat-, költség- és díjemelést lehetővé tett, pedig tisztességtelen. A bankok bíróság előtt bizonyíthatják, hogy az egyoldalú módosítások tisztességesek voltak, ám ezért komoly pénzeket kell leperkálniuk a perekhez.
06.27. 18:50
Hvg.hu
 Félezer milliárdos buktát kaptak a nyakukba a bankok
Félezer milliárdos buktát kaptak a nyakukba a bankok
A kormány pénteken benyújtott devizahiteles törvényjavaslata értelmében akár 500 milliárd forint veszteséget is kénytelenek lehetnek elkönyvelni a magyarországi bankok. A javaslat hatalmas terhet ró a bankokra, amelyek kénytelenek lesznek tőkét pótolni, emellett pedig az idén év elején beindult hitelezési fordulat is komoly pofont kaphat.
06.27. 18:50
Hvg.hu
Eltörölt árfolyamrés: miként jár vissza a pénz?
Az Együtt-PM szövetség szerint továbbra sem oldja meg a devizahitelesek problémáját a kormány a pénteken benyújtott törvényjavaslata.
06.27. 18:46
168ora.hu
Íme a <strong>devizahitel</strong>es törvény
Íme a devizahiteles törvény
A friss törvényjavaslat semmisnek nevezi az árfolyamrést, helyette a folyósított és a törlesztett összeget is az MNB hivatalos devizaárfolyamán kell meghatározni.
06.27. 18:23
Metropol.hu
A piac már beárazta az OTP-nél a devizahiteles törvényjavaslatot
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 218,37 pontos, 1,18 százalékos emelkedéssel, 18 729,39 ponton zárt pénteken.
06.27. 18:22
Stop.hu
Devizahitelek: ez még csak az első lépés (2.)
Trócsányi László miniszter szerint a 2014. június 27-én benyújtott kormány-előterjesztés az első lépése annak, hogy egy ősszel beterjesztendő második jogszabálycsomaggal az év végéig mindenki számára...
06.27. 17:40
Portfolio.hu
Trócsányi: év végéig rendezni kell a devizahitelek kérdését
Az igazságügyi miniszter szerint számos jogi értelmezés után született meg az előterjesztés.
06.27. 17:18
Nepszava.hu
Parlament előtt a devizahiteles törvényjavaslat
Benyújtotta a kormány pénteken az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot, a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről címmel.
06.27. 17:15
Profitline.hu
Itt a devizahiteles törvény: lesz aki kimarad - részletek
Benyújtotta a kormány pénteken az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot.
06.27. 17:08
Hetivalasz.hu
Itt a <strong>devizahitel</strong>es törvényjavaslat
Itt a devizahiteles törvényjavaslat
Az Európai Bíróság gyakorlata alapján a kormány arra törekszik,hogy a devizahitel-szerződések tisztességtelen feltételeinek kiküszöbölésével tartsa fenn a megkötött szerződéseket - olvasható a pénteken az Országgyűlés elé benyújtott törvényjavaslat általános indoklásában.
06.27. 16:55
Fn24.hu
Itt a <strong>devizahitel</strong>esek mentőcsomagja
Itt a devizahitelesek mentőcsomagja
Benyújtotta a kormány pénteken az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot. A forinthitelesekre is vonatkozik a törvény, de a végtörlesztőkre nem. A jogszabály semmisnek nevezi az árfolyamrést, az MNB hivatalos devizaárfolyamán kell meghatározni a devizában megállapított bármilyen költséget is.
06.27. 15:39
168ora.hu
Devizahiteles törvényjavaslat: itt vannak a részletek
Benyújtotta a kormány pénteken az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot A Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről címmel.
06.27. 15:06
Mno.hu
Remélhetnek a forinthitelesek is - itt a törvényjavaslat
A forinthitelesekre is kiterjed a Kúria jogegységi döntésére alapozott, alapvetően a devizahitelesek helyzetének rendezését szolgáló kormányzati törvényjavaslat, kimaradnak viszont a végtörlesztés lehetőségével ... ...
06.27. 15:02
Napi.hu
A kormány benyújtotta a devizahiteles törvényt
Nemcsak a deviza-, hanem a forinthitelesek is visszakapják azt a pénzt, amit a kamatok egyoldalú emelésével szedtek be tőlük a bankok. A parlamentnek pénteken benyújtott jogszabály alapján a korábban kedvezményesen végtörlesztők most nem kapnak semmit.
06.27. 14:57
Nol.hu
Kikre vonatkozik a devizahiteles törvényjavaslat?
Az Országgyűlésnek pénteken benyújtott, a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslat egyes rendelkezései a forinthitelesekre is vonatkoznak, a végtörlesztett hitelszerződésekre azonban nem.
06.27. 14:56
Inforadio.hu
Benyújtotta a kormány a devizahiteles javaslatot
Benyújtotta a kormány pénteken az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot a Kúria jogegységi határozata alapján rendezésre szoruló kérdésekről. A bankoknak az árfolyamrés miatt a hatálybalépés után kilencven napon belül kell elszámolniuk az ügyfelekkel. Az egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelensége mellett vélelmet állít fel a javaslat, így a bankoknak kell perelni és bizonyítani, hogy tisztességes feltételeket alkalmaztak. [...] Bővebben!
06.27. 14:52
Mandiner.hu
Devizahitelek: Benyújtotta a kormány a törvényjavaslatot
Benyújtotta a kormány pénteken az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot, a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről címmel.
06.27. 14:50
Stop.hu
Itt a devizahiteles törvény!
Nagy meglepetés: a forinthitelesek igen, a végtörlesztőkre viszont nem vonatkozik a törvény.
06.27. 14:44
Index.hu
Devizahiteles csomag forinthitelesekkel, végtörlesztők nélkül
Benyújtotta ma az igazságügyi miniszter a parlamentnek az első devizahiteles csomagról szóló törvényjavaslatot, amely a Kúria által feltárt tisztességtelen feltételeket hivatott orvosolni, egyelőre...
06.27. 14:21
Portfolio.hu
Benyújtotta a kormány a parlamentnek a devizahitelekre vonatkozó törvényjavaslatot
Benyújtotta a kormány pénteken az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot, a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről címmel.
06.27. 14:12
Inforadio.hu
Orbán: a zsarolás ellenére is kitartunk
Orbán: a zsarolás ellenére is kitartunk
A reklámadónál tudták, hogy zsarolásnak lesznek kitéve, de ez nem ok arra, hogy megváltoztassák a szándékukat – nyilatkozta a kormányfő telefonon Brüsszelből, az EU-csúcsról a Kossuth Rádiónak. Orbán Viktor a devizahiteles akciótervről és Juncker megválasztásáról is beszélt.
06.27. 12:55
Hir24.hu
Orbán: Új korszak veszi kezdetét
Orbán: Új korszak veszi kezdetét
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahitelek ügyében elfogadott kormányzati akciótervvel új korszak veheti kezdetét: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje. A kormányfő Brüsszelből, az európai uniós csúcstalálkozó helyszínéről nyilatkozott pénteken telefonon a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának, amelyben azt is közölte: továbbra is ellenzi, hogy Jean-Claude Juncker legyen az Európai Bizottság elnöke.
06.27. 11:21
168ora.hu
Orbán: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje
Orbán: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahitelek ügyében elfogadott kormányzati akciótervvel új korszak veheti kezdetét: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje.
06.27. 10:54
Mon.hu
Az ismeretlen MOL részvényestől hangos a piac
Az ismeretlen MOL részvényestől hangos a piac
Emelkedtek a tengerentúli börzék. Alulteljesítő volt a forint. Ismeretlen MOL részvényes 4,28 millió darab részvényt adott el. A kormány tegnap tárgyalta a devizahitelek kérdését. Esésre számítunk ma a Budapesti Értéktőzsdén.
06.27. 10:10
Piacesprofit.hu
 Orbán Viktor nem Juncker miatt aludt rosszul az éjszaka
Orbán Viktor nem Juncker miatt aludt rosszul az éjszaka
Orbán Viktor azt mondta, fel vannak készülve a reklámadó miatti tiltakozásokra, de nem fognak változtatni a dolgon, hiába pécézte ki őket az RTL Híradója. A Brüsszelben tartózkodó kormányfő Juncker ellen fog szavazni a mai szavazáson, de nem fél annak bosszújától és attól, hogy emiatt nem találnák meg a közös hangot. A devizahitelek kivezetése ősszel kerül napirendre, most a bírósági döntést "vezetik át a jogrendszerbe".
06.27. 09:35
Hvg.hu
Orbán szerint eljöhet a fair bankok ideje
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahitelek ügyében elfogadott kormányzati akciótervvel új korszak veheti kezdetét: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje. Orbán továbbra is ellenzi, hogy Jean-Claude Juncker legyen az Európai Bizottság elnöke. [...] Bővebben!
06.27. 09:08
Mandiner.hu
Devizahitelek: nem lesz több törlesztőrészlet-csökkentés?
Várhatóan ma nyújtja be az Országgyűlésnek a kormány az első devizahiteles csomagra vonatkozó törvényjavaslatát, a pontos elszámolásra pedig ősszel kerülhet sor. A devizahitelek tisztességtelen...
06.27. 09:05
Portfolio.hu
Fair bankokról beszélt a miniszterelnök
Fair bankokról beszélt a miniszterelnök
Orbán Viktor szerint a devizahitelek ügyében elfogadott kormányzati akciótervvel új korszak veheti kezdetét: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje.
06.27. 08:57
Metropol.hu
Kéthavi mélypontról jön vissza a forint
A csütörtöki esés után kezd kicsit visszaerősödni a forint, noha a nemzetközi befektetői hangulat nem igazán támogató. Az MNB tegnapi swaptenderének utóhatásai és a devizahiteles mentőcsomag...
06.27. 08:52
Portfolio.hu
Orbán: a devizahitelek forintosításába az állam is beszállhat
A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában több kinyilatkoztatást is tett a devizahitelekkel kapcsolatban. Elmondása szerint a problémát a forintosítással oldják majd meg teljesen,...
06.27. 08:40
Portfolio.hu
A bankoknak kell viselniük a bizonyítási terhet
Vizsgálni kell a devizahitelek esetében a tájékoztatás elmaradását – jelentette ki a Lánchíd Rádióban ifj. Lomniczi Zoltán.
06.27. 08:35
Mno.hu
Orbán: A fair bankok ideje jöhet
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahitelek ügyében elfogadott kormányzati akciótervvel új korszak veheti kezdetét: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje. A kormányfő Brüsszelből, az európai uniós csúcstalálkozó helyszínéről nyilatkozott pénteken telefonon a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának, amelyben azt is közölte: továbbra is ellenzi, hogy Jean-Claude Juncker legyen az Európai Bizottság elnöke.
06.27. 08:32
Mno.hu
Orbán Viktor: eljöhet a fair bankok ideje
A devizahitelek ügyében elfogadott kormányzati akciótervvel új korszak veheti kezdetét: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje - jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Rádiónak. A kormányfő Brüsszelből, az európai uniós csúcstalálkozó helyszínéről nyilatkozva azt is közölte: Magyarország nem támogatja Jean-Claude Juncker megválasztását az Európai Bizottság élére, mert ki kell tartani a nemzeti érdekek mellett.
06.27. 08:21
Inforadio.hu
Orbán: új korszak jön a devizahitelesek számára
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahitelek ügyében elfogadott kormányzati akciótervvel új korszak veheti kezdetét: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje. A kormányfő Brüsszelből ... ...
06.27. 08:15
Napi.hu
Orbán Gábor: pénz jár vissza a devizahiteleseknek!
Kétlépcsős jogalkotásra van szükség a devizahitelek rendezése során - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Orbán Gábor...
06.26. 19:10
Portfolio.hu
Csökken az adósok terhe
A bankok a devizahitel-végtörlesztéssel szinte megegyező óriási terhet kapnak a nyakukba.
06.26. 19:02
Nepszava.hu
Pofon a bankszektornak
Akár 20 százalékkal is csökkenhet egy átlagos devizahiteles törlesztőrészlete.
06.26. 19:02
Nepszava.hu
Varga: A forintkölcsönöket is érintheti a törvény
A forintkölcsönöket is érintheti az adósok és a bankok elszámolásáról szóló, őszre várható törvény. A nemzetgazdasági miniszter szerint ezt is vizsgálni kell a Kúria jogegységi határozatának egyoldalú szerződésmódosításokra vonatkozó része alapján. Varga Mihály arra számít, hogy a bankok is pereskednek majd, de a bírósági ügyeknek őszig le kell zárulniuk. A devizahitelesek ügyét rendező első törvénycsomagot holnap terjeszti a kormány a parlament elé.
06.26. 18:00
Mno.hu
Simogassuk meg a Nézőpont Intézet fejét ezért az ügyes kutatásért
Jelentősen növelte a politikai hírek arányát az RTL Klub az esti hírműsorában a reklámadóról szóló törvényjavaslat benyújtása óta. A Nézőpont Intézet elemzésében megállapította, hogy a csatorna június első három hetében kétszer annyit foglalkozott a reklámadóval, mint a devizahitelesek ügyével.
06.26. 16:30
Stop.hu
Gyengíti a forintot a devizahiteles mentőcsomag
Devizapiaci körképünkben a fontosabb devizapárok árfolyam alakulását és a mögöttes fundamentumokat és fontosabb híreket tekintjük át. (Commerzbank)
06.26. 13:50
Profitline.hu
500 milliárdnál is többet veszíthet a bankrendszer
500 milliárdnál is többet veszíthet a bankrendszer
Két dologtól hangos a magyar piac, és ez háttérbe szorítja az egyébként langyos nemzetközi eseményeket. Tegnap a kormány megtárgyalta a devizahiteles ügyet, és hamarosan benyújtják a törvény tervezetet a parlamentnek, július 4-re pedig már a jóváhagyás is megszülethet. Az eddig napvilágot látott információk alapján a bankrendszer vesztesége számításaink szerint meghalhatja az 500 milliárd forintot is.
06.26. 11:02
Piacesprofit.hu
Varga: A jó játékos is a mérkőzés napján van a legjobb formában
A devizahitelesek megsegítése mellett a magyar gazdaság növekedéséről és a paksi beruházásról is beszélt Varga Mihály a Népszabadságnak adott csütörtöki interjújában. A nemzetgazdasági miniszter...
06.26. 10:17
Portfolio.hu
Varga Mihály (NOL): Devizahitel: karácsonyra vége
Amelyik bank úgy gondolja, hogy ő tisztességesen járt el, az nyilván pereskedni fog. Bocsánat, de nem a kormány a legfontosabb ítélethozó. Interjú. [...] Bővebben!
06.26. 09:21
Mandiner.hu
Már karácsonyra eltűnhetnek a devizahitelek
Ha minden jól megy, karácsonyra az utolsó devizahitel is megszűnik – mondta Varga Mihály a Népszabadságnak. Az interjúban beszélt arról is, hogy a gazdaság növekedési üteme középtávon 3-5 százalék lehet, s így még ebben a ciklusban megvalósulhat az egy számjegyű személyi jövedelemadó.
06.26. 09:16
Mno.hu
Karácsonyra vége a <strong>devizahitel</strong>eknek
Karácsonyra vége a devizahiteleknek
Év végére megszűnhet az utolsó devizahitel és még ebben a kormányzati ciklusban teljesülhet az egykulcsos személyi jövedelemadó. Módosíthatják a reklámadót is – mondta a nemzetgazdasági miniszter.
06.26. 08:45
Fn24.hu
Varga: Karácsonyra nem lesz devizahitel
Három-öt százalékos növekedés kezdődhet. Ha tényleg, akkor jön a kisebb szja. Az RTL-ről is beszélt.
06.26. 08:08
Index.hu
Varga: karácsonyra megszűnhetnek a devizahitelek
Ha minden jól megy, karácsonyra az utolsó devizahitel is megszűnik – mondta Varga Mihály a Népszabadságnak, az interjúban beszélt arról is, hogy a gazdaság növekedési üteme középtávon 3-5 százalék ... ...
06.26. 08:07
Napi.hu
<strong>Devizahitel</strong>: karácsonyra vége
Devizahitel: karácsonyra vége
Nem dőlnek be a bankok a devizahitelek rendezése miatt – mondja Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint a növekedés középtávon 3-5 százalék lehet. Így már ebben a ciklusban jöhet az egy számjegyű szja is.
06.26. 07:52
Nol.hu
Devizahitelek: íme a nagy törlesztőrészlet-csökkentés?
Eldőlt: legalább két fázisban oldja meg a kormány a devizahitelek problémáját. Először a Kúria által megállapított jogszerűtlenségeket (árfolyamrés, egyoldalú kamatemelések) orvosolja a napokban...
06.26. 06:35
Portfolio.hu
Július negyedike
"Honi tájakon a devizahitelesek számára is emlékezetes lesz ez a nap."
06.26. 06:03
Nepszava.hu
 Varga: karácsonyra megszűnhetnek a <strong>devizahitel</strong>ek
Varga: karácsonyra megszűnhetnek a devizahitelek
Varga Mihály szerint olyan megoldások lehetségesek, amelyek a devizahiteleket ebben a formában megszüntetik, de mégis lehetővé teszik azt, hogy a törlesztésük gond nélkül megtörténjen. A Népszabadságnak adott interjújában arról is beszélt, hogy a reklámadóról szóló törvényt is módosítják akár az év végéig.
06.26. 05:55
Hvg.hu
Devizahitelek - A végtörlesztőket hogyan érinti a döntés?
A bankok az árfolyamrés mielőbbi rendezésére törekszenek, indokolatlannak tartanák azonban, ha a kedvezményes végtörlesztéssel élőkre is kiterjedne az új jogszabály, az elévülés szabályainak átírását pedig kockázatosnak tartják - reagált a Magyar Bankszövetség Varga Mihály bejelentésére.
06.26. 04:25
Profitline.hu
Devizahiteles csomag - megszólalt a bankszövetség
A bankok az árfolyamrés mielőbbi rendezésére törekszenek, indokolatlannak tartanák azonban, ha a kedvezményes végtörlesztéssel élőkre is kiterjedne az új jogszabály, az elévülés szabályainak átírását pedig kockázatosnak tartják - reagált a Magyar Bankszövetség Varga Mihály bejelentésére.
06.25. 23:40
Profitline.hu
Szeptemberben tesz javaslatot a kormány a devizahitelek elszámolására
A kormány szeptemberben tesz javaslatot a devizahitelekkel kapcsolatos elszámolásra, a Kúria kimondta, hogy a bankok tisztességtelenül jártak el, azaz a bankok visszaéltek erőfölényükkel - mondta a...
06.25. 22:25
Portfolio.hu
Elemző: 450-510 milliárdos terhet jelenthet a bankoknak a mentőcsomag
Jelentős terhet jelent majd a bankszektor számára a devizahiteles mentőcsomag a Concorde Értékpapír vezető elemzője szerint.
06.25. 20:25
Hvg.hu
Nem ijesztette meg a gyenge adat a tőzsdéket
Miközben a magyar piacon a devizahiteles-hírek izgalmakat tartogattak ma, addig az amerikai tőzsdén csendesen folyik a kereskedés annak ellenére, hogy egy gyenge negyedéves GDP-adat érkezett. Az...
06.25. 19:29
Portfolio.hu
Ősztől csökken a havi törlesztés
Budapest — Az idén ősszel pont kerülhet a több éve húzódó devizahiteles-ügy végére! A döntés várhatóan arról fog szólni, hogy semmisé válik az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés.
06.25. 19:28
Blikk.hu
Devizahitel: egy szakértő szerint 450-610 milliárd visszafizetés lehetséges
Az MTI által megkérdezett elemző szerint az árfolyamrés visszafizetése 50-60 milliárd, az egyoldalú kamatemeléseké 400-450 milliárd forint lehet.
06.25. 19:13
168ora.hu
A kormány még a héten benyújtja a devizahitelekre vonatkozó törvényjavaslatot
A devizahitelesek helyzetének rendezésében kétlépcsős lesz a törvényalkotás. A kormány álláspontja szerint a „becsapott ügyfelek” részére az összes törvénytelenül elvett pénzt vissza kell fizetniük a bankoknak – mondta a nemzetgazdasági miniszter.
06.25. 19:00
168ora.hu
Elemzők: sokat buknak a bankok a devizahiteles mentőcsomagon
Jelentős terhet jelent majd a bankszektor számára a devizahiteles mentőcsomag az MTI által megkérdezett elemző szerint.
06.25. 18:55
Profitline.hu
MSZP: erősebb forint kell
Az MSZP szerint a kormány a devizahitel-problémának csak a kisebb részét oldja meg a Kúria döntésének törvénybe iktatásával, e mellett olyan gazdaságpolitikát kellene folytatnia, ami erősíti a forintot.
06.25. 18:50
Stop.hu
Döntöttek: még a héten elkészül a devizahiteles törvényjavaslat
Amíg a szerződés hatályban van, addig élő jogviszonyról van szó, elévülés csak a jogviszony lezárulta után indulhat el.
06.25. 18:42
Nepszava.hu
Varga: a „becsapott ügyfelek” részére az összes pénzt vissza kell fizetni
A devizahitelesek helyzetének rendezésében kétlépcsős lesz a törvényalkotás.
06.25. 17:25
Hetivalasz.hu
Elemző: akár 500 milliárdot is bukhat ezzel a bankszektor
Jelentős terhet jelent majd a bankszektor számára a devizahiteles mentőcsomag az MTI által megkérdezett elemző szerint. Gyurcsik Attila, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint Varga...
06.25. 17:16
Portfolio.hu
Így gyorsítaná a devizahitelek ügyének parlamenti tárgyalását a Fidesz
A devizahiteleseket segítő törvényjavaslat mihamarabbi parlamenti tárgyalása érdekében házszabálytól való eltérést kér majd az Országgyűlésben a Fidesz-frakció, amely erről szerdán tájékoztatta az MTI-t.
06.25. 16:55
Inforadio.hu
 Döntött a kormány a <strong>devizahitel</strong>es ügy rendezéséről
Döntött a kormány a devizahiteles ügy rendezéséről
A kormány elfogadta a devizahitelesek ügyét elvi szinten rendező első törvényjavaslatot, és még a héten benyújtja a parlamentnek. Szeptemberben jön a második törvényjavaslat, ami már az elszámolásról fog rendelkezni - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
06.25. 15:40
Hvg.hu
Csökkent az OTP árfolyama a devizahiteles-csomag bejelentésére
Az árfolyam a bejelentés hírére kezdett esni.
06.25. 15:25
Nepszava.hu
Devizahitel: ezt lépte a kormány
A devizahitelesek helyzetének rendezésében kétlépcsős lesz a törvényalkotás.
06.25. 14:48
Gondola.hu
Devizahiteles csomag: itt a kormány bejelentése!
A héten benyújtja a kormány a törvényjavaslatot a Kúria által megállapított tisztességtelen szerződéses feltételek (árfolyamrés és egyoldalú kamatemelések) orvoslására - jelentette be Varga Mihály,...
06.25. 14:45
Portfolio.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek – Varga: még a héten elkészül a kormány törvényjavaslata
Devizahitelek – Varga: még a héten elkészül a kormány törvényjavaslata
A kormány még a héten benyújtja az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely a Kúria jogegységi döntésének megállapításait illeszti be a jogrendbe – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a kormányülés szünetében tartott tájékoztatón.
06.25. 14:33
Mon.hu
Devizahitelek: még a héten elkészül a kormány törvényjavaslata
A kormány még a héten benyújtja az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely a Kúria jogegységi döntésének megállapításit illeszti be a jogrendbe - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a kormányülést követő tájékoztatón.
06.25. 14:31
Stop.hu
Bankok, RTL: Varga lecsapott
A nemzetgazdasági miniszter az RTL-re küldi a NAV-ot. Beszélt a devizahiteles csomagról is.
06.25. 14:21
Index.hu
Devizahitelesek: még a héten elkészül a törvényjavaslat
Varga Mihály bejelentette a devizahitelesek ügyét rendező törvénykezés első lépését, így egyebek között rendezik az árfolyamrés és az elévülés kérdését is.
06.25. 14:17
Mno.hu
Devizahitel: ezt lépte a kormány
A kormány még a héten benyújtja az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely a Kúria jogegységi döntésének megállapításit illeszti be a jogrendbe – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a kormányülést követő tájékoztatón. Hozzátette, hogy a devizahitelesek helyzetének rendezésében kétlépcsős lesz a törvényalkotás.
06.25. 14:09
Mno.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: nem az ügyfélnek kell bizonyítani, hogy rosszul járt
Devizahitelek: nem az ügyfélnek kell bizonyítani, hogy rosszul járt
Július negyedikén szavaz a parlament a devizahiteles mentőcsomagról – tudta meg az Index Rogán Antaltól. Tizenöt napot kapnak a bankok jogorvoslatra.
06.25. 13:45
Fn24.hu
Devizahitelek - A bankok térítik meg az adósok veszteségét
Július 4-én újra szavazhat az Országgyűlés a devizahitelesek mentőcsomagjáról - mondta el az Indexnek Rogán Antal.
06.25. 13:45
Blikk.hu
Rogán: Július 4-én szavazhatnak a mentőcsomagról
Nem a devizahiteles adósoknak kell bizonyítani, hogy a bankok egyoldalú szerződésmódosításai és az árfolyamrés miatt rosszul jártak. Helyettük a bankoknak kell majd bizonyítani ennek ellenkezőjét, tehát ... ...
06.25. 13:17
Napi.hu
A kormány előtt a devizahiteles csomag
A kormány szerdai ülésén tárgyal a devizahiteles mentőcsomagról, amelyről július 4-én szavazhat a parlament. A javaslat szerint a bankoknak kell majd bizonyítani, hogy az egyoldalú szerződésmódosításokkal nem érte hátrány a hitelfelvevőket. [...] Bővebben!
06.25. 12:36
Mandiner.hu
Délután bejelentést tesz Varga! (2.)
Délután 2-kor sajtótájékoztatót tart Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormányülés mai döntéseiről. Könnyen lehet, hogy az első devizahiteles csomag részleteit is megismerhetjük. Az...
06.25. 12:31
Portfolio.hu
Az év végére nem lesz devizahiteles
Gulyás Gergely a devizahitelesekről a Parlament TV-ben.
06.25. 10:31
Nepszava.hu
Ma tárgyalják a <strong>devizahitel</strong>es csomagot
Ma tárgyalják a devizahiteles csomagot
A BUX index ma tovább esik, és már a 30 napos mozgóátlagon van, miközben izgatottan várjuk (ha egyáltalán lesz tájékoztatás róla) a kormányzati elképzeléseket a devizahitekkel kapcsolatban.
06.25. 10:11
Piacesprofit.hu
Küszöbön az első devizahiteles csomag - íme, néhány részlet
Már a jövő hét végéig megszületik a törvény a devizaalapú jelzáloghitellel rendelkezőknek járó pénz-visszatérítésről, ami a Kúria múlt heti döntéséből egyenesen következik - közölte Gulyás Gergely az Origón ... ...
06.25. 09:59
Napi.hu
Mi lesz a devizahitelesekkel?
A kormány már a héten tárgyalhatja a devizahitelek végleges rendezését, a törvénymódosítások egy részét pedig akár már a nyár vége előtt el is fogadhatja az Országgyűlés.
06.25. 09:45
Mno.hu
OTP részvény - nem jól néz ki!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 53,35 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 19 018,85 ponton zárt tegnap. Az OTP árfolyama azonban átlagos forgalom mellett egész nap lefelé tartott, és 1,55 %-os csökkenéssel, 4450 Ft-on zárta a napot, ami mögött a devizahiteles mentőcsomaggal kapcsolatos félelmek lehetnek.
06.25. 09:30
Profitline.hu
Kormány előtt a devizahitelesek ügye
A kormány mai ülésén dönthet a devizahitelesek helyzetének megoldásáról. A nemzetgazdasági miniszter korábban úgy nyilatkozott: a kormány olyan javaslattal igyekszik ősszel előállni, amely nem veszélyezteti a bankrendszer egészséges működését, de jó megoldást jelent a devizahitelesek problémájára.
06.25. 09:29
Inforadio.hu
Indul a nagy adósmentő akció
A jövő hét végére meglesz a törvény a devizahitelesek kimentéséről, arról pénz-visszatérítésről, ami a Kúria múlt hétfői döntéséből levezethető – ígérte a Parlament tévének adott interjújában Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.
06.25. 09:22
Nol.hu
A jogász szemével: így csaphat le a kormány a bankokra
Dr. Damm Andrea ügyvéd tárja fel a Kúria jogegységi döntése után a törvényalkotó előtt álló, a devizahitelesek megmentésére irányuló jogi lehetőségeket.
06.25. 09:16
Mno.hu
Napokon belül itt az első devizahiteles csomag - Kiderült néhány részlet
Már a jövő hét végéig megszületik a törvény a devizaalapú jelzáloghitellel rendelkezőknek járó pénz-visszatérítésről, ami a Kúria múlt heti döntéséből egyenesen következik - közölte Gulyás Gergely az...
06.25. 08:53
Portfolio.hu
OTP részvényeket szórt ki az egyik fejes
A vártnál előbb, akár ma bejelentheti a kormány a devizahiteles mentőakció első lépését.
06.25. 08:16
Index.hu
Varga Mihály: fájni fog a bankoknak
Interjút adott a Reuters hírügynökségnek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki elmondta, hogy a kormány már ezen a héten tárgyalja a devizahitelesek ügyét, és azt is elárulta, hogy a devizahiteles csomag fájni fog a bankoknak.
06.25. 06:52
168ora.hu
Ma tárgyal a kormány az adósmentésről
Többlépcsős megoldásban gondolkodik a kormány a devizahitelesek problémájának megoldására.
06.25. 05:28
Nepszava.hu
Varga leült a Bankszövetséggel, de nem tudni, mit beszéltek
A devizahitelek problémájának megoldásáról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter kedden a Magyar Bankszövetség képviselőivel, de ennél többet nem közölt a tárca.
06.24. 21:05
Hvg.hu
Devizahitelek: Varga Mihály asztalhoz ült a bankszövetséggel
A Magyar Bankszövetség képviselőivel tárgyalt kedden délután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a devizahitelek problémájának megoldásáról – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.
06.24. 20:30
Mno.hu
Varga elárulta a megoldást a devizahitelesek megsegítésére
A 2,5 százalékot is meghaladhatja a magyar GDP növekedése – mondta Varga Mihály a Reuters hírügynökségnek adott interjúban. A gazdasági miniszter a devizahitelesek megsegítése kapcsán többlépcsős folyamatban látja a megoldást. Elárulta azt is, már kedden találkozást tervez a bankszövetség vezetőivel.
06.24. 19:41
Mno.hu
Devizahitelek - Varga Mihály a Bankszövetséggel tárgyalt
A Magyar Bankszövetség képviselőivel tárgyalt ma délután a nemzetgazdasági miniszter a devizahitelek problémájának megoldásáról.
06.24. 19:35
Profitline.hu
Varga Mihály a bankszövetséggel tárgyalt
A Magyar Bankszövetség képviselőivel tárgyalt Varga Mihály, de az NGm nem árult el részleteket a tárgyalásról. A bankszövetség főtitkára, Kovács Levente szerint eljött a gazdasági megoldások helyett a jogtechnikai megoldások ideje jött el a devizahitelesek ügyében. [...] Bővebben!
06.24. 17:54
Mandiner.hu
Szerdán akár jöhet is a devizahiteles bejelentés
Már már tárgyaltak is a Bankszövetséggel.
06.24. 17:13
Index.hu
Nagy devizahiteles bejelentés készülődik
A Magyar Bankszövetség képviselőivel tárgyalt ma délután a nemzetgazdasági miniszter a devizahitelek problémájának megoldásáról - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A devizahiteles téma...
06.24. 16:50
Portfolio.hu
Devizahitelek: Varga ismét a bankszövetséggel tárgyal
Ismét a devizahitelesekről tárgyal a bankszövetséggel a nemzetgazdasági miniszter. Részleteket egyelőre nem tudni az egyeztetésekről.
06.24. 15:27
Mno.hu
Varga fontos bejelentést tett - örülhetnek a devizahitelesek?
A kormány szerdai ülésén megvitatja egy szakértői csoport munkaanyagát a devizahitelesek helyzetének megoldására a Kúria jogegységi döntése után - mondta a Reuters hírügynökségnek adott, kedden megjelent ... ...
06.24. 15:07
Napi.hu
<strong>Devizahitel</strong>esek – felpöröghet a visszatérítés
Devizahitelesek – felpöröghet a visszatérítés
Már a szerdai kormányülésen téma lehet a tisztességtelen banki eljárások miatti visszatérítés.
06.24. 14:45
Fn24.hu
Már szerdán eldőlhet a devizahitelesek sorsa?
A szerdai kormányülésen is dönthetnek a devizahitelesek ügyét rendező jogszabályról, és a jelek arra mutatnak, hogy nem csak az árfolyamrés járhat vissza az adósoknak. Emellett azonban rengeteg a kérdőjel is.
06.24. 12:00
Hvg.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek – A Kúria közzétet- te a <strong>devizahitel</strong>ekre vonatkozó jogegységi határozat indoklását
Devizahitelek – A Kúria közzétet- te a devizahitelekre vonatkozó jogegységi határozat indoklását
A Kúria közzétette honlapján a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződések egyes rendelkezéseinek a tisztességtelensége tárgyában hozott jogegységi határozatának indoklását, e szerint az egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő kikötés akkor felel meg a világos, az érthető megfogalmazás és az átláthatóság elveinek, ha a szerződéskötéskor felmérhetővé, az egyoldalú szerződésmódosítás bekövetkeztekor pedig ellenőrizhetővé teszi a fogyasztó számára a rá nézve hátrányos szerződésmódosítás indokoltságát, arányát, mértékét.
06.24. 10:59
Mon.hu
Egy hét és meglehet a <strong>devizahitel</strong>es törvény
Egy hét és meglehet a devizahiteles törvény
Oldalaztak a tengerentúli indexek. A WTI visszaesett, az arany stabil maradt. Mozgóátlagok tartják a devizapárokat. Július 4-ig megszülethet a devizahitelekről szóló törvény. További 10 bázispontos kamatcsökkenés jöhet ma. Emelkedésre számítunk ma a BÉT-en.
06.24. 10:28
Piacesprofit.hu
Egy esetben lehet tisztességes a devizahitel-szerződés
A szerződés megkötésekor devizahitelt felvevő fogyasztónak értenie kellett, hogy az árfolyamkockázat miatt jelentősen nőhet a törlesztőrészlete, máskülönben a szerződés tisztességtelen – ez derül ki a Kúria múlt heti döntésének indoklásából.
06.24. 10:21
Mno.hu
Devizahitelek: itt a Kúria indoklása
A Kúria közzétette honlapján a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződések egyes rendelkezéseinek a tisztességtelensége tárgyában hozott jogegységi határozatának indoklását, e szerint az egyoldalú...
06.24. 08:41
Portfolio.hu
Megindokolta a Kúria a devizahiteles döntését
„Átlagos fogyasztóról”, reklámokról és tájékoztatásról írnak; és arról, mikor kell a banknak, mikor a fogyasztónak bizonyítania igazát. Rogán Antal hétfőn azt kérte a kormánytól, hogy még a nyári országgyűlési szünet előtt terjessze be a Ház elé első törvénymódosítási javaslatát a devizahitelesek érdekében.
06.24. 08:05
Hetivalasz.hu
<strong>Devizahitel</strong>: az árfolyamrizikó az ügyfélé, a kamatkockázat nem
Devizahitel: az árfolyamrizikó az ügyfélé, a kamatkockázat nem
A Fidesz a kormányt sürgeti, Varga Mihály ma újra egyeztet a bankokkal.
06.24. 07:01
Nol.hu
Devizahitelek - Itt a Kúria döntésének indoklása
A Kúria közzétette honlapján a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződések egyes rendelkezéseinek a tisztességtelensége tárgyában hozott jogegységi határozatának indoklását, e szerint az egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő kikötés akkor felel meg a világos, az érthető megfogalmazás és az átláthatóság elveinek, ha a szerződéskötéskor felmérhetővé, az egyoldalú szerződésmódosítás bekövetkeztekor pedig ellenőrizhetővé teszi a fogyasztó számára a rá nézve hátrányos szerződésmódosítás indokoltságát, arányát, mértékét.
06.24. 06:00
Profitline.hu
Rogán gyorsítana
Két részletben rendezi a kormány a devizahiteles kérdéseket – már holnap tárgyalnak róla.
06.24. 05:17
Nepszava.hu
<strong>Devizahitel</strong>: ezért döntött így a Kúria
Devizahitel: ezért döntött így a Kúria
A Kúria közzétette honlapján a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződések egyes rendelkezéseinek a tisztességtelensége tárgyában hozott jogegységi határozatának indoklását.
06.24. 01:05
Fn24.hu
Devizahitelesek figyelem! - Itt a kúria indoklása
A Kúria közzétette honlapján a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződések egyes rendelkezéseinek a tisztességtelensége tárgyában hozott jogegységi határozatának indoklását, e szerint az egyoldalú szerződésmódosítást ... ...
06.23. 22:47
Napi.hu
 <strong>Devizahitel</strong>esek: megindokolta múlt heti döntését a Kúria
Devizahitelesek: megindokolta múlt heti döntését a Kúria
A Kúria közzétette honlapján a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződések egyes rendelkezéseinek a tisztességtelensége tárgyában hozott jogegységi határozatának indoklását, e szerint az egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő kikötés akkor felel meg a világos, az érthető megfogalmazás és az átláthatóság elveinek, ha a szerződéskötéskor felmérhetővé, az egyoldalú szerződésmódosítás bekövetkeztekor pedig ellenőrizhetővé teszi a fogyasztó számára a rá nézve hátrányos szerződésmódosítás indokoltságát, arányát, mértékét.
06.23. 22:20
Hvg.hu
A Kúria közzétette a devizahitel-határozat indoklását
A Kúria közzétette a devizaalapú kölcsönszerződések egyes rendelkezései tárgyában hozott jogegységi határozatának indoklását.
06.23. 22:19
Gondola.hu
Devizahitelezés: a nyári szünet előtt segíthetnek
A nyári szünet előtt elfogadhatja az Országgyűlés azokat a törvénymódosításokat, amelyekkel a devizahiteleseket kártalaníthatják a Kúria múlt heti döntése nyomán. A Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában újra elmondta: az adósoknak vissza kell kapniuk a tőlük tisztességtelenül elvett pénzt. Rogán Antal szavai alapján nem zárható ki, hogy nem az ügyfélnek, hanem a banknak kell majd igazolnia, hogy adtak részletes tájékoztatást az egyoldalú szerződésmódosítás eseteiről és az árfolyamkockázatról. A devizahitelek megszüntetésének módjáról az Országgyűlés később dönt.
06.23. 21:06
Mno.hu
600 ezer forint járhatna vissza az átlagos hitelesnek
Budapest — Jóval kevesebb pénzre számíthatnak a devizahitelesek a Kúria döntése nyomán, mint azt remélnék. Ráadásul pénzt nem is kapnának kézhez, az a meglévő hitel tőkeösszegét csökkentené, s ezzel párhuzamosan a későbbi törlesztést is. A Blikk számításai szerint az átlagos devizás a visszajáró összeg ellenére is milliókat veszített a hitelkonstrukción.
06.23. 19:39
Blikk.hu
Korábban jöhet a devizahiteles csomag
Az első lépésben a kormány kompenzálná az adósokat, aztán jönne a devizahitelek kivezetése.
06.23. 17:37
Index.hu
LMP: Nem Paksra, nem Putyinra
Folyt a szócsata a parlamentben: Szél Bernadett (LMP) a paksi beruházást finanszírozó hitelszerződésről szóló parlamenti döntés ellen emelte fel a szavát. Z. Kárpát Dániel (Jobbik) megdöbbentőnek nevezte, hogy a kormány csak ősszel terjesztené be a devizahiteles kérdést rendező javaslatát. A szocialista Korózs Lajos a rokkantellátás átalakítását bírálta. A Fidesz képviselője viszont a gazdasági adatokat dicsérte. [...] Bővebben!
06.23. 17:31
Mandiner.hu
Szerdán tárgyalja a kormány a deviaadós-mentést
A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy még a rendkívüli parlamenti ülés vége előtt terjessze be a Ház elé első törvénymódosítási javaslatát a devizahitelesek érdekében. Rogán Antal frakcióvezető hétfőn, napirend ... ...
06.23. 15:13
Napi.hu
Rogán: Még a nyári szünet előtt terjesszék a Ház elé a devizahiteles javaslatot!
Rogán Antal arra kérte a kormány napirend előtti felszólalásában, hogy még a nyári szünet előtt terjessze be a parlamentnek a devizahitelesek helyzetének rendezésére szolgáló törvényjavaslatot. A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, a téma szerepelni fog már a szerdai kormányülés napirendjén. [...] Bővebben!
06.23. 15:01
Mandiner.hu
Jogszabály-módosítás készül a gyermek-ketrecharc ellen
Paksi bővítés, devizahitelesek és a szegény sorsú gyerekek ketrecharca - a többi között ezekről esett szó az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.
06.23. 14:49
Inforadio.hu
Még a nyár előtt tárgyalják a "devizatörvényt"!
A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy még a rendkívüli parlamenti ülés vége előtt terjessze be a Ház elé első törvénymódosítási javaslatát a devizahitelesek érdekében
06.23. 14:43
Gondola.hu
 30 évre megpecsételik ma a sorsunk - percről percre a parlamentből
30 évre megpecsételik ma a sorsunk - percről percre a parlamentből
Rendkívüli ülésen szavaznak ma többek között a paksi magyar-orosz hitelszerződésről. Az LMP "Nem paksra, nem Puytinra" plakátokat tartott fel, Kövér ezt szankcionálni fogja. Rogán Antal megint az RTL Klubot bírálta, majd kérte a kormányt vizsgálja ki, milyen trükküket vetett be a csatorna az adóelkerülésre. Július 4-ig benyújták a devizahiteles mentőcsomag jogi vonatkozású javaslatokat.
06.23. 14:35
Hvg.hu
Rogán: ennek kell az első lépésnek lenni
A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy még a rendkívüli parlamenti ülés vége előtt terjessze be a Ház elé első törvénymódosítási javaslatát a devizahitelesek érdekében.
06.23. 14:35
Stop.hu
Devizahitel: még a tavaszi ülésszakban szavazhatnak
A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy még a rendkívüli parlamenti ülés vége előtt terjessze be a Ház elé első törvénymódosítási javaslatát a devizahitelesek érdekében.
06.23. 14:29
Mno.hu
Korábban jön az első devizahiteles mentőcsomag
A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy még a rendkívüli parlamenti ülés vége előtt terjessze be a Ház elé első törvénymódosítási javaslatát a devizahitelesek érdekében. A Fidesz frakcióvezetőjének...
06.23. 14:25
Portfolio.hu
A Függőség napja - ülésezik a T. Ház
Paks, az éhezés, a reklámadó és a devizahitelesek ügye napirend előtt.
06.23. 12:55
Nepszava.hu
Moody's: Egymilliárd eurót kaphatnak a devizahitelesek
A nemzetközi hitelminősítő és gazdaságelemző csoport is elvégezte a maga számítását a Kúria június 16-i jogegységi döntése után.
06.23. 12:38
Hetivalasz.hu
Moody's: Egymilliárd euró kártérítést kaphatnak a magyar devizahitelesek
A magyar bankrendszer adósminősítési szempontjából negatív, hosszabb távon azonban több szempontból is kedvező hatásai lehetnek a Kúria által a devizaalapú hitelek ügyében múlt héten hozott döntésnek – állapítja meg hétfői elemzésében a Moody's Investors Service.
06.23. 11:52
168ora.hu
Devizahitelek: ezt érdemes tudni
A magyar bankok hitelminősítése szempontjából negatív a Kúria múlt hétfői jogegységi határozata. A Moody's 1 milliárd euró (több mint 300 milliárd forint) esetleges visszafizetéséről ír a jelzáloghitelesek javára.  
06.23. 10:44
Mmonline.hu
A bankok újabb bőrt akartak lehúzni a devizahitelesekről
A Fidesz frakcióvezetője szerint a parlamentnek kell igazságot tennie a devizahitelesek ügyében.
06.22. 11:26
Gondola.hu
Rogán: A parlamentnek kell igazságot tennie
A Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlésnek kell igazságot tennie a devizahitelesek ügyében. Szerinte a Kúria döntése fordulópont, és a törvényalkotás feladata olyan jogszabályokat alkotni, miszerint a devizahiteleknek jóvá kell írni, amit a bankok az árfolyamréssel és az egyoldalú szerződésmódosítással elvettek tőlük. Rogán Antal a közrádióban a 2010 előtti, MSZP–SZDSZ-kormányokat tette felelőssé azért, mert nem alkottak az ügyfelek érdekeit védő jogszabályokat a bankokkal szemben, és nem szüntették meg a devizahitel intézményét. Utóbbit véleménye szerint legkésőbb 2006-ban meg kellett volna tenni.
06.22. 11:14
Mno.hu
Elszállhat a forinthitelek törlesztője is
Miközben a csapból is a devizahiteles probléma folyik, alig esik szó a forinthitelesekről, pedig közülük is százezrek vannak bajban.
06.22. 09:50
Fn24.hu
Bajnai felfedte szándékait
Fontos állomásához érkezett a devizahitelesek ügye. A baloldalon élénk egyeztetések zajlanak az őszi önkormányzati választásokra készülve. Kiderült, mit tervez Bajnai Gordon a politikában. Megtudtuk, ki lesz az új felsőoktatási államtitkár.
06.22. 06:30
Mno.hu
Ennyivel csökkenhetnek a <strong>devizahitel</strong>esek terhei
Ennyivel csökkenhetnek a devizahitelesek terhei
A Bankmonitor kiszámolta, hogy egy átlagos svájcifrank-alapú hitel után mennyivel kevesebbet kellene törlesztenie egy ügyfélnek.
06.21. 12:20
Hir24.hu
Devizahitelek: két héten belül jöhet a Kúria indoklása
Hamarosan minden érdeklődő megtudhatja, hogy a Kúria milyen indokok alapján hozta meg hétfői jogegységi döntését a devizaügyekben, a határozat indokolása két héten belül elkészülhet - mondta a Magyar...
06.21. 12:03
Portfolio.hu
Devizahitelek: jóval nagyobbat bukhatnak a bankok
Argentína kilátásba helyezett technikai államcsődjének szappnoperáját nézhettük végig a héten, de más olyan ország is akad, ahol bajba jutott hitelekre költenének dollármilliárdokat egy bírósági...
06.20. 16:05
Portfolio.hu
Devizahitelek: a bankoknak kell vállalni a károkat
A bankoknak kell vállalniuk a devizahiteleseknek okozott károkat – ezt mondta az igazságügyi minisztérium államtitkára.
06.20. 15:30
Mno.hu
Sokkal nagyobb lehet a vártnál a devizahitel-bukta (FT)
Argentínához hasonlítja Magyarországot a Financial Times (FT): ott is és itt egy jogi döntés következményként válik esedékessé több milliárd dollárnyi bedőlt hitel ügyének rendezése. A magyar cech jóval ... ...
06.20. 14:51
Napi.hu
Devizahitelesek demonstráltak
Pár tucat devizahiteles tartott forgalomlassító demonstrációt reggel a Lehel utcában annál a bankfióknál, amely előtt még januárban robbantott egy ismeretlen motoros.
06.20. 12:07
Mno.hu
Devizahitelek - még nincs kormányzati becslés arról, mennyibe kerülhet a mentőcsomag
Egyelőre nem állnak rendelkezésre a kormányzatnál, illetve a kormánypártoknál olyan számítások, hogy milyen költségekkel járhat a devizahitelek kivezetése a hitelpiacról - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-nek.
06.20. 06:25
Profitline.hu
Továbbra is a Fidesz áll az élen az Ipsos legfrissebb felmérésében - a nap hírei
Nincs még kormányzati becslés arról, hogy mennyibe kerülhet a devizahiteles mentőcsomag. A hálapénz megszüntetését tartja az első lépésnek a magyar egészségügy rendbetételében az ágazatért felelős államtitkár.
06.19. 21:17
Inforadio.hu
Devizahitelek - az adóssegítő csomag 400 milliárd forintba kerülhet
Mintegy 400 milliárd forintba kerülnek majd a bankoknak azok az intézkedések, amelyeket a devizahitelesek megsegítésére hozhatnak, és az összeg nagy részét a bankoknak kell állniuk - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke a Reuters hírügynökségnek.
06.19. 20:55
Profitline.hu
Devizahitelek: nem tudják, mennyibe kerülhet a mentőcsomag
Egyelőre nem állnak rendelkezésre a kormányzatnál, illetve a kormánypártoknál olyan számítások, hogy milyen költségekkel járhat a devizahitelek kivezetése a hitelpiacról - mondta Gulyás Gergely, a...
06.19. 19:17
Portfolio.hu
Visszagyengült egyhetes csúcsáról a forint
A Fed-döntéssel keltett remek globális befektetői légkör és a magyar devizahiteles mentőcsomag újabb részletei együtt egyhetes csúcsra emelték a forintot a vezető devizákkal szemben, amellyel...
06.19. 18:25
Portfolio.hu
 400 milliárdba kerülhet a bankoknak a Kúria <strong>devizahitel</strong>-döntése
400 milliárdba kerülhet a bankoknak a Kúria devizahitel-döntése
"Ha a hitelfelvevők is megbírkóztak a bankok törvénytelen gyakorlatával, akkor a bankok is képesek lesznek elviselni ennek a kijavítását" - mondta Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság fideszes elnöke.
06.19. 17:50
Hvg.hu
 Gulyás: nincsenek még konkrét számok a <strong>devizahitel</strong>es mentőcsomagról
Gulyás: nincsenek még konkrét számok a devizahiteles mentőcsomagról
Gulyás Gergely szerint téves minden olyan állítás, amely konkrét összeget fogalmaz meg a devizahitelesek mentőcsomagjával kapcsolatban.
06.19. 17:50
Hvg.hu
Gulyás: még nincs kormányzati becslés arról, mennyibe kerülhet a mentőcsomag
Egyelőre nem állnak rendelkezésre a kormányzatnál, illetve a kormánypártoknál olyan számítások, hogy milyen költségekkel járhat a devizahitelek kivezetése a hitelpiacról - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-nek.
06.19. 17:34
Inforadio.hu
Devizahitelek: még nincs kormányzati becslés a mentőcsomag költségeiről
Egyelőre nem állnak rendelkezésre a kormányzatnál, illetve a kormánypártoknál olyan számítások, hogy milyen költségekkel járhat a devizahitelek kivezetése a hitelpiacról - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz ... ...
06.19. 17:32
Napi.hu
A devizahiteles csomagról szóló hírek segítették az OTP-t
A Fed tegnapi bejelentéseinek köszönhetően jó a hangulat a nyugat-európai piacokon. A hazai részvényindex is erősödött, amit egyedi vállalati sztori is segítette, ugyanis Gulyás Gergely államtitkár...
06.19. 17:29
Portfolio.hu
Még nem tudja a kormány, mennyibe kerülne a deviza-kivezetés
Egyelőre nem állnak rendelkezésre a kormányzatnál, illetve a kormánypártoknál olyan számítások, hogy milyen költségekkel járhat a devizahitelek kivezetése a hitelpiacról – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-nek. [...] Bővebben!
06.19. 17:26
Mandiner.hu
Mennyi pénzt kaphatnak vissza a devizahitelesek?
A Bankmonitor megtippelte, mekkora összeg visszafizetésére számíthatnak a devizahitelesek a Kúria polgári kollégiumának hétfői jogegységi határozata után.
06.19. 17:23
Mno.hu
Tíz százalékkal csökkenhetnek a devizahitelesek terhei
A bankmonitor.hu csütörtökön megjelent elemzése szerint egy 7 millió forintos, svájci frank hitel esetén 11 százalékkal csökkenhet az ügyfelek törlesztőrészlete annak köszönhetően, hogy a Kúria jogegységi döntése nyomán "visszajárhat" az ügyfeleknek az árfolyamrés és az indokolatlan kamatemelés.
06.19. 16:29
Stop.hu
Gulyás Gergely: az adóssegítő csomag költségeinek nagy részét a bankoknak kell állni
Mintegy 400 milliárd forintba kerülnek majd a bankoknak azok az intézkedések, amelyeket a devizahitelesek megsegítésére hozhatnak, és az összeg nagy részét a bankoknak kell állniuk - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke a Reuters hírügynökségnek.
06.19. 16:05
Inforadio.hu
Mennyit kapnak vissza a <strong>devizahitel</strong>esek? Mutatjuk!
Mennyit kapnak vissza a devizahitelesek? Mutatjuk!
11 százalékkal csökkenhet a devizahiteles törlesztő, vagyis nem fognak jobban járni, mint egy átlagos forinthiteles.
06.19. 15:50
Fn24.hu
Devizahitelek: állami beavatkozásra várunk?
A Kúria június 16-án meghozott polgári jogegységi határozata után általános a várakozás, hogy a parlament a devizahitelekbe való jogszabályi beavatkozásra készül. Még ha ezt megteszi is, ügyelnie kell arra, hogy a jogállam elveivel összeegyeztethető módon járjon el.
06.19. 15:08
Nol.hu
Orbán-esküvő az azonnali kérdések között
A devizahitelesek ügye az Országgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén.
06.19. 14:18
Nepszava.hu
Kiszámolták, mennyi pénzt kapnak vissza a devizahitelesek
Egy átlagos adós 980 ezret is visszakaphat.
06.19. 13:35
Index.hu
 Ennyit kaphat vissza egy <strong>devizahitel</strong>es
Ennyit kaphat vissza egy devizahiteles
A Kúria hétfői döntése óta most sokan azon gondolkodnak, hogy a svájci frank hitelesek mennyi pénzt és hogyan kapnak vissza majd vissza. A politika által megerősített alapszabály mentén, mely szerint a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forinthitelesek: a Bankmonitor most kiszámolta, hogy egy átlagos hitelnél mennyi lehet a visszajáró.
06.19. 13:05
Hvg.hu
A devizahiteles Kásler Árpád nekiment a javára ítélő Kúriának
Miközben a Kúria a hét elején az ő beadványára döntött a devizahitelesek ügyében, Kásler Árpád, A Haza Nem Eladó Mozgalom/Párt vezetője nem elégedett az ítélettel, sőt bírálja a bírákat. De miért nem elégedett az árfolyamrés elmeszelésével a devizakárosultak leghangosabbika?
06.19. 12:34
Hetivalasz.hu
Forintra váltják a devizahiteleket, ugrik az OTP
Több száz millió forintba kerül mindez a bankoknak a Fidesz szerint. A devizahitelek forintosítása ez év végéig megtörténik, a bankoknak a havi törlesztőrészlet forintban való rögzítésének és csökkentésének ... ...
06.19. 12:27
Napi.hu
Devizahitelek: törvény lesz a kártérítésről
Törvényileg kötelezné kártérítés megfizetésére a bankokat a kormány a devizahitelek miatt – erről a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára beszélt a parlamentben. Tállai András szerint ezzel a tömeges pereket akarja elkerülni a kabinet. A devizahitelezés több felszólalásban is szóba került a napirend előtt.
06.19. 12:05
Mno.hu
Az LMP és a Fidesz is a devizahitelekről beszél a Házban
Devizahitelek, családi adókedvezmény, osztalékadó, pedagóguskar: ezekről a témákról beszéltek a pártok képviselői napirend előtt az Országgyűlés csütörtöki ülésnapján. Az LMP szerint Gyurcsány, Bajnai és Orbán kormánya is hibás a devizahitelek ügyében, Rogán szerint csak Gyurcsányé és Bajnaié. [...] Bővebben!
06.19. 11:37
Mandiner.hu
Ennyit kaphatnak vissza a devizahitelesek
A Kúria hétfői döntése óta még nagyobb hőfokon parázslik a levegő a devizahitelek körül. A fő kérdés jelenleg, hogy a svájci frank hitelesek mennyit és hogyan kapnak vissza? A politika által megerősített alapszabály, hogy a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forint hitelesek. A bankmonitor.hu kiszámolta, hogy mennyi a különbség a két hiteltípus között.
06.19. 11:25
Profitline.hu
Egyhetes csúcsra ugrott a forint
A Fed-döntéssel keltett remek globális befektetői légkörben a magyar devizahiteles mentőcsomag újabb részleteivel párhuzamosan egyhetes csúcsra ugrott a forint a vezető devizákkal szemben, miközben...
06.19. 11:23
Portfolio.hu
Újabb hírek a devizahiteles csomagról - Ugrik az OTP
A Fed tegnapi bejelentéseinek köszönhetően jó a hangulat a nyugat-európai piacokon és a magyar tőzsdén is. A hazai részvényindex erősödését egyedi vállalati sztori is segíti, ugyanis Gulyás Gergely...
06.19. 11:22
Portfolio.hu
Meddig halogat a kormány?
A devizahitelek ügye a parlament előtt.
06.19. 11:20
Nepszava.hu
Durván jól járhatnak a devizahitelesek!
A magyar bankoknak körülbelül (a Portfolio korábbi számításaival megegyezően) 400 milliárd forintba kerülhet, hogy az árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítások kérdését rendezzék - mondta...
06.19. 11:17
Portfolio.hu
Nagy üzlet az ügyvédeknek a devizaperek sokasága
Egyre több ügyvéd lát komoly üzletet a devizahitelesek képviseletében. A Figyelő információi szerint a devizahiteleseket képviselő felperesi ügyvédek üzleti modellje arra épül, hogy a viszonylag egy kaptafára húzható perek után a bíróság a bankokkal szemben jellemzően 170–230 ezer forintos perköltséget ítél meg számukra.
06.19. 10:49
168ora.hu
Nézőpont: Segítsen már valaki!
Nézőpont: Segítsen már valaki!
Akinek 2008-ban, a válság kitörésekor nem terhelte az autóját vagy az otthonát devizahitel, az nyugodtan térdre ereszkedhet és elmormolhat egy imát. Nem sokan élhetnek közöttünk olyanok, akik annak idején tudatosan választották a (jóval kedvezőbb kondíciókkal kínált) deviza- helyett a forinthitelt, de ők szintén a szerencse fiainak érezhetik magukat. Petneházi Attila írása.
06.19. 10:28
Mon.hu
Devizahitelek - Trócsányi: az igazságügyi tárca tanulmányozza a jogegységi döntést
Az Igazságügyi Minisztérium örül annak, hogy megszületett a Kúria jogegységi határozata a devizahitelesek ügyében, és elemzi, milyen jogalkotási feladata származik belőle - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter szerdán, a tárca államtitkárait bemutató sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.
06.18. 16:35
Profitline.hu
Trócsányi: az igazságügyi tárca tanulmányozza a jogegységi döntést
Az Igazságügyi Minisztérium örül annak, hogy megszületett a Kúria jogegységi határozata a devizahitelesek ügyében, és elemzi, milyen jogalkotási feladata származik belőle - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter szerdán, a tárca államtitkárait bemutató sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.
06.18. 14:04
Inforadio.hu
Devizahitelek: az igazságügyi tárca tanulmányozza a jogegységi döntést
Az Igazságügyi Minisztérium örül annak, hogy megszületett a Kúria jogegységi határozata a devizahitelesek ügyében, és elemzi, milyen jogalkotási feladata származik belőle - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter szerdán, a tárca államtitkárait bemutató sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.
06.18. 13:55
Stop.hu
Elemzi a devizahiteles döntést a kormány
Az Igazságügyi Minisztérium örül annak, hogy megszületett a Kúria jogegységi határozata a devizahitelesek ügyében, és elemzi, milyen jogalkotási feladata származik belőle – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter szerdán, a tárca államtitkárait bemutató sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva. [...] Bővebben!
06.18. 13:17
Mandiner.hu
Devizahitelek - Szeptemberig elemzi Trócsányi a Kúria döntését
Az Igazságügyi Minisztérium örül a jogegységi határozatnak.
06.18. 13:15
Nepszava.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek – A Fidesz a fő bizonytalansági tényező
Devizahitelek – A Fidesz a fő bizonytalansági tényező
Papírforma eredmény, totónyelven szólva 1, X és 2 a Kúria döntése a devizahiteleket érintő három fő témában, ami meglehetősen tág teret ad a kormánynak a probléma végleges megoldására. Éppen ebben van a legnagyobb bizonytalanság is: mennyire a pénzügyi racionalitás vagy a hatalmi érdekek határozzák meg Orbánék őszre várható csomagját?
06.18. 12:56
168ora.hu
Át fogják írni a devizahitel-szerződéseket
Újra megígérte ezt a Fidesz, azt is elmondják, hogyan.
06.18. 11:55
Index.hu
Devizahitelek: nem tehetnek meg bármit a kormányerők
A Kúria várva várt döntése után a kormány helyzetbe került, és léphet: immár nincs közvetlen bizonytalansági tényező, amely akadályát képezné annak, hogy átfogó törvényhozási eszközökkel orvosolják a...
06.18. 11:53
Portfolio.hu
Így törleszthetnek a devizahitelesek - Átírják a szerződéseket
A Kúria döntése nyomán a kormány belenyúlhat a devizahiteles szerződésekbe, így az adósoknak nem a jelenlegi árfolyamon kell majd törleszteniük - mondta Gulyás Gergely parlamenti alelnök az Inforádió...
06.18. 11:30
Portfolio.hu
Így írja át a kormány devizahitel-szerződéseket
A Kúria döntése lehetővé teszi az államnak, hogy beavatkozzon a devizahitel-szerződésekbe, tehát az adósoknak nem a jelenlegi árfolyamon kell majd fizetniük a törlesztőrészleteket - mondta az InfoRádió ... ...
06.18. 10:41
Napi.hu
Gulyás Gergely: törvénnyel írják át a devizahitel-szerződéseket
A Kúria döntése lehetővé teszi az államnak, hogy beavatkozzon a devizahitel-szerződésekbe, tehát az adósoknak nem a jelenlegi árfolyamon kell majd fizetniük a törlesztőrészleteket - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának vezetője. Gulyás Gergely parlamenti alelnök szerint az erről szóló jogszabály őszig elkészül.
06.18. 10:24
Inforadio.hu
Devizahitelezés: több száz milliárdos igazságtételre készülnek
Az árfolyamkockázat áthárítását és a devizahitel-szerződések egyoldalú banki módosítását is tisztességtelennek minősítheti az Országgyűlés a Kúria tegnapi döntése után. A Fidesz frakcióvezetője a Hír TV-ben azt mondta, minden tisztességtelenül elvett pénzt vissza kell kapniuk az adósoknak. Rogán Antal szerint az esetek többségében a bankok nem adtak átfogó tájékoztatást sem az árfolyamkockázatról, sem pedig az egyoldalú szerződésmódosítások okáról. Elemzők nem zárják ki, hogy a devizahitelezés rendezése miatt külföldi bankok hagyják el Magyarországot.
06.17. 21:24
Mno.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: "Maszatolás folyik”
Devizahitelek: "Maszatolás folyik”
Ilyen jellegű problémák más társadalmakban is előfordulnak, és az a szokás, hogy a probléma megoldásához létrehoznak egy tényfeltáró bizottságot, amely független a politikától, elsősorban szakmai tudás és hozzáértés jellemzi – mondta Róna Péter közgazdász. Meggyőződése, hogy a Kúria sem látja át, miről van szó.
06.17. 19:45
168ora.hu
Rogán is nekiment az RTL-nek
Rogán is nekiment az RTL-nek
A felsőoktatási törvény módosításáról, a devizahitelesek helyzetéről is beszélt a fideszes politikus az MTI-nek, közben nem mulasztotta el az RTL-t szapulását a híradójuk miatt.
06.17. 18:00
Hir24.hu
Többhetes mélyponton ragadt a forint
Nem bírt kedden sem talpra állni a forint többhetes mélypontjáról, igaz ebben a továbbra is megmaradt geopolitikai feszültségek, és a devizahiteles probléma magyarországi megoldása körüli kérdőjelek...
06.17. 17:01
Portfolio.hu
 Rogán beszólt az RTL Klubnak
Rogán beszólt az RTL Klubnak
Interjút adott az MTI-nek Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, amelyben beszélt a devizahitelesek ügyéről és a törvényhozásról, valamint beszólt az RTL Klubnak.
06.17. 16:40
Hvg.hu
Mi lesz a lezárt devizahitelekkel? - Rogán megszólalt
Rogán Antal ismét megszólalt a devizahiteles kérdésben, és újabb információkat csepegtetett a várható csomagról az MTI-nek adott interjúban. Kiderült, a lezárt devizahitelekre is vonatkozhat a csomag...
06.17. 16:32
Portfolio.hu
Furkósbotozással ment neki Rogán az RTL-nek
Furkósbotozással ment neki Rogán az RTL-nek
Luxemburgozással és luxusprofitozással vágott vissza Rogán Antal a reklámadó miatt tiltakozó RTL Klubnak. A fideszes politikus a szurkolói regisztrációról, a devizahitelek kivezetéséről és a gázhelyzetről is nyilatkozott.
06.17. 16:29
Nol.hu
Pénzkérdés (Pénzkérdés): Ettől szállhat el a forinthitelek havi törlesztője
Miközben a csapból is a devizahiteles probléma folyik, alig esik szó a forinthitelesekről. [...] Bővebben!
06.17. 16:29
Mandiner.hu
Devizahitelek: mi lesz most?
Mennyi pénz is jár vissza? És kinek? És mit is kell most akkor pontosan csinálni? Segít a kormány, vagy nyaggassam a bankomat? Megmagyarázzuk.
06.17. 15:58
Index.hu
Forintosítaná a Jobbik a devizahiteleket
A Jobbik törvényjavaslattal áll elő devizahitel-ügyben. Ebben a devizahitelek felvételkori árfolyamon való forintosítása, a bankok által feltöltött kártérítési alap létrehozása, valamint a végrehajtói rendszer felülvizsgálata szerepel. A párt szerint felháborító, hogy a Bankszövetség elvárásokat támaszt a kérdés jogszabályi rendezésével kapcsolatban. [...] Bővebben!
06.17. 14:29
Mandiner.hu
Felcsuti: 10-15 százalékkal csökkennek a devizahiteles törlesztők
A Kúria minapi döntése közepesen rosszul érintheti a bankokat, ennél rosszabb is lehetne a helyzetük - mondta Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank korábbi vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség egykori...
06.17. 14:13
Portfolio.hu
Jobbik: felháborítóak a bankszövetség elvárásai
A Jobbik a devizahitel-probléma kezelése során nem fogja figyelembe venni annak a bankrendszernek az igényeit, amely szerintük az elmúlt évtizedben hozzájárult az emberek kifosztásához, és felháborítónak tartja, hogy a Magyar Bankszövetség elvárásokat támaszt.
06.17. 14:08
Nol.hu
Ennyivel csökkenhet a törlesztőrészlet a Kúria döntése nyomán
A kormány és az MNB fogja megállapítani mennyit és hogyan kell visszafizetniük a bankoknak a túlzott kamatból devizahiteles ügyfeleiknek. Nem ez lesz azonban az a könnyítés, amire az adósok várnak, ahhoz ... ...
06.17. 12:19
Napi.hu
Megint Rogán a devizahitelekről: újabb részletek a csomagról
Rogán Antal szerint a Kúria felhatalmazta a kormányt, hogy a devizahitelek egész történetének időszakára visszatekintsenek - nyilatkozta a Fidesz frakcióvezetője Az Estében. A javaslat a régóta nem...
06.17. 09:13
Portfolio.hu
A kormány következik
A kormány következik
A kormánynál pattog a labda, most kellene következnie a devizahitelek kivezetésének, a kérdés végleges rendezésének. Legalábbis az ígéretek szerint. Minderre a Kúria jogegységi döntése szolgáltathatna alapot – legalábbis részben.
06.17. 08:17
Nol.hu
Többségében nem tájékoztattak megfelelően a bankok
Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a pénzintézetek az esetek többségében nem tájékoztatták megfelelően az ügyfeleket a devizahitel-szerződések kockázatairól.
06.17. 07:51
Mno.hu
Lehettek volna bátrabbak
Csodát vártak sokan a Kúria tegnapi döntésétől, amely a devizahitelek tisztességtelenségéről, az árfolyamkockázat viseléséről, a bankok egyoldalú szerződésmódosításáról és az árfolyamrés tisztességtelen felszámításáról szólt. A csoda elmaradt, és többévnyi jogászkodás után is csak egy erősen megkésett választ kaptunk azokra a kérdésekre, amelyek hatalmas társadalmi problémát jelentenek ma az egész országnak. Aki azt gondolja, hogy nem érintett, téved.
06.17. 00:01
Mno.hu
Tízmilliárdokat buknak a bankok
Tízmilliárdokat buknak a bankok
A devizahitelek ügyében döntött a Kúria. A bankok és a devizahitelesek is kaptak valamit.
06.16. 22:50
Hir24.hu
Bankszövetség: méltánytalan a Kúria döntése
Bankszövetség: méltánytalan a Kúria döntése
A szervezet főtitkára szerint olyan megoldást kéne találni a devizahitelesek problémáira, ami a nem jár elviselhetetlen terhekkel a bankrendszer számára se.
06.16. 22:05
Fn24.hu
Méltánytalannak tartja, de tudomásul veszi a Kúria döntését a Bankszövetség - a nap hírei
Az őszi parlamenti ülésszak kezdetéig elkészül a devizahitelesek helyzetét rendező törvényjavaslat - közölte a Fidesz frakcióvezetője. Az MSZP szerint a devizahitelesek helyzetének megoldásakor meg kell osztani a terheket az állam, a pénzintézetek és az ügyfelek között.
06.16. 21:10
Inforadio.hu
Bankszövetség: a Kúria döntése méltánytalan
Bankszövetség: a Kúria döntése méltánytalan
Végleges, méltányos és elviselhető jogtechnikai megoldást vár a devizahiteles ügyben a Magyar Bankszövetség, hogy megszűnjön a bankok perelhetősége.
06.16. 20:48
168ora.hu
 Ezt lépheti a kormány a Kúria döntésére
Ezt lépheti a kormány a Kúria döntésére
Akár 100 milliárdot is bukhatnak a bankok az árfolyamrést érintő mai Kúria-döntésen, az egyoldalú szerződésmódosításra vonatkozó szigorú döntés után a kormány pedig az árfolyamgátba terelhet mindenkit és az ilyen típusú ügyfelekre szabhatja a devizahiteles csomagot.
06.16. 19:25
Hvg.hu
 Rogán: Több száz milliárdos <strong>devizahitel</strong>es csomag jön
Rogán: Több száz milliárdos devizahiteles csomag jön
Mindent vissza kell fizetniük a bankoknak, amit jogtalanul elvettek az adósoktól – reagált a Fidesz frakcióvezetője a Kúria hétfői jogegységi határozatára a Reuters beszámolója szerint, melyet a Portfolio.hu idéz.
06.16. 19:25
Hvg.hu
A devizahitelek végleges rendezését kérik a bankok
Végleges, méltányos és elviselhető jogtechnikai megoldást vár a devizahiteles ügyben a Magyar Bankszövetség, hogy megszűnjön a bankok perelhetősége.
06.16. 19:25
Hvg.hu
Bankszövetség: a Kúria döntése méltánytalan volt
A jelzálogalapú lakossági devizahitelek esetében az árfolyamrés alkalmazása szakmailag indokolt volt.
06.16. 18:44
Nepszava.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: őszre elkészül a törvényjavaslat
Devizahitelek: őszre elkészül a törvényjavaslat
Őszre elkészül az a törvényjavaslat, amelynek alapelve: minden visszajár a devizahiteleseknek, amelyet a bankok tisztességtelenül vettek el.
06.16. 18:34
Metropol.hu
Ellenzéki vélemények a Kúria jogegységi döntéséről
A kormány beavatkozását sürgették az ellenzéki pártok a Kúria jogegységi döntése nyomán a devizahitelesek ügyében.
06.16. 17:50
Inforadio.hu
Devizahitelek – a kormánynak minden kibúvója megszűnt
A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a Kúria hétfői jogegységi döntése után Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya már nem tud mellébeszélni, ugyanis minden kibúvójuk megszűnt. Az ítélet alapján a devizahitelesek problémájának megoldása elsősorban nem jogi, hanem politikai és költségvetési kérdés, a miniszterelnöknek és kormányának kell megoldania a helyzetet - mondta budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt ügyvezető alelnöke.
06.16. 17:45
Profitline.hu
Devizahitelek - Erősödött az OTP részvénye a Kúria jogegységi döntése után
Erősödni kezdett az OTP részvénye a Kúria jogegységi döntésének hétfői bejelentése után, később azonban kissé korrigált az árfolyam.
06.16. 17:45
Profitline.hu
Döntött a Kúria: tisztességtelen az árfolyamrés!
Döntött a Kúria: tisztességtelen az árfolyamrés!
Megszületett a döntés, amelyre minden devizahiteles várt: az árfolyamrés tiszességtelen.
06.16. 17:20
Fn24.hu
Bukott az árfolyamrés, győztek a <strong>devizahitel</strong>esek
Bukott az árfolyamrés, győztek a devizahitelesek
Megszületett a döntés, amelyre minden devizahiteles várt: az árfolyamrés tisztességtelen.
06.16. 17:00
Borsonline.hu
Visszalökték a mélypontra a forintot
A borongós nemzetközi befektetői hangulatban és a magyar Kúria devizahiteles döntésével kapcsolatos bizonytalanság mellett ma délre öthetes mélypontra bukott a forint, aztán a Kúria által bejelentett...
06.16. 16:59
Portfolio.hu
300 milliárdos devizahitel-kérdés: mi lesz az egyoldalú kamatemelésekkel?
A devizahitelek árfolyamváltozásait lényegében helyben hagyta, a különnemű (vételi és eladási) árfolyamok használatát, vagyis az árfolyamrést viszont semmissé nyilvánította hétfőn a Kúria. A...
06.16. 16:56
Portfolio.hu
Rogán: Igazságot szolgáltatunk minden devizahitel-károsultnak!
A döntés egyértelműen kimondja, hogy a bankok tisztességtelen módon vettek el pénzt az ügyfelektől, ezért a Kúria ma felhatalmazta az Országgyűlést, hogy a megkárosított devizahitel-adósoknak igazságot szolgáltasson. Az ügyfeleknek minden korábbi veszteséget, amit elszenvedtek vissza kell kapniuk – így értékelte Rogán Antal sajtótájékoztatóján a Kúria döntéseit.
06.16. 16:46
Nol.hu
KDNP: Újabb lépés vált lehetségessé a devizahitelesek megsegítésére
A kisebbik kormánypárt szerint a Kúria döntésével újabb lépés vált lehetségessé a devizahitelesek megsegítésére. A KDNP kalkulálható pénzügypolitikával állítaná vissza a bankokba vetett bizalmat visszaállítását. [...] Bővebben!
06.16. 16:22
Mandiner.hu
Devizahiteles döntés - megszólaltak az elemzők
Egyelőre nem lehet számszerűsíteni a bankszektorra vonatkozó terheket a Kúria hétfői jogegységi döntése nyomán - mondták az MTI által megkérdezett piaci elemzők. Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. ... ...
06.16. 15:48
Napi.hu
Az Együtt-PM korábbi javaslata elfogadását sürgeti devizahitel-ügyben
Az Együtt-PM arra szólítja fel a kormányt és a parlamenti pártokat, hogy fogadják el az a szövetség politikusai által készített törvényjavaslatot, amely alapján a devizahiteleknél visszamenőlegesen is az MNB középárfolyamát kell alkalmazni. A javaslatot rövidesen benyújtják a parlamentnek. [...] Bővebben!
06.16. 15:15
Mandiner.hu
DK: Nincs több kibúvó a devizahitelek ügyében!
"Az ügyben végre van egy tiszta jogi helyzet."
06.16. 15:05
Nepszava.hu
MSZP: Csak a problémák kisebb részét oldja meg a jogegységi
Komplex csomag kidolgozására sürgeti az MSZP a kormányt a devizahitelesek problémáinak megoldására. A párt szerint a Kúria jogegységi határozat a devizahitelesek problémáinak csak a kisebb részét oldja meg, mert a problémák nagyobb része a gyenge forint miatt alakult ki. [...] Bővebben!
06.16. 15:03
Mandiner.hu
Komplex intézkedést vár a devizahitelek ügyében az MSZP
A problémák nagyobb része a gyenge forint miatt alakult ki.
06.16. 15:01
Nepszava.hu
Jobbik: A kormány azonnali beavatkozására van szükség
A Jobbik szerint azonnal kormányzati és parlamenti beavatkozásra van szükség a devizahitelesek ügyében azt követően, hogy a Kúria hétfőn meghozta jogegységi határozatát. [...] Bővebben!
06.16. 14:57
Mandiner.hu
Jobbik: a kormány azonnali beavatkozására van szükség
A Jobbik szerint azonnal kormányzati és parlamenti beavatkozásra van szükség a devizahitelesek ügyében azt követően, hogy a Kúria hétfőn meghozta jogegységi határozatát.
06.16. 14:42
Stop.hu
 Eldőlt az devizaadósok sorsa
Eldőlt az devizaadósok sorsa
Tisztességtelen az árfolyamrés, az árfolyamkockázat áthárítása és a kamatemelés nem tisztességtelen, ám az lehet, ha a tájékoztatás nem volt megfelelő. Rengeteg pénz sorsa dőlt el, a bankok milliárdokat bukhatnak. Az árfolyamrés során egyértelmű a megállapítás, ám a másik két pontnál a több százezer devizahiteles szerződést egyenként kellene megvizsgálni. A Kúria tájékoztatása szerint mindeközben a fogyasztó nem hivatkozhat arra, hogy nem olvasta el a szerződést.
06.16. 14:40
Hvg.hu
A DK szerint a kormány már nem beszélhet mellé
A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a Kúria hétfői jogegységi döntése után Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya már nem tud mellébeszélni, ugyanis minden kibúvójuk megszűnt. Az ítélet alapján a devizahitelesek problémájának megoldása elsősorban nem jogi, hanem politikai és költségvetési kérdés, a miniszterelnöknek és kormányának kell megoldania a helyzetet - mondta az ellenzéki párt ügyvezető alelnöke.
06.16. 14:37
Nol.hu
DK: A kormánynak minden kibúvója megszűnt devizahitel-ügyben
A DK szerint a jogegységi határozat alapján a devizahitelesek problémájának megoldása elsősorban nem jogi, hanem politikai és költségvetési kérdés. Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya már nem tud mellébeszélni – mondta Molnár Csaba, a párt alelnöke. [...] Bővebben!
06.16. 14:35
Mandiner.hu
Bankok kontra hitelesek: 2 - 1
Tisztességes az árfolyamkockázatra és az egyoldalú szerződéskötésre vonatkozó passzus a devizahiteles szerződésekben, ha azt kellően jól elmagyarázták az adósnak, tisztességtelen az árfolyamrés - döntött a Kúria, fellélegezhetnek a bankok.
06.16. 13:56
Stop.hu
Öthetes mélypontról ugrik a forint
A borongós nemzetközi befektetői hangulatban és a magyar Kúria devizahiteles döntésével kapcsolatos bizonytalanság mellett ma délre öthetes mélypontra bukott a forint, aztán a Kúria által bejelentett...
06.16. 13:10
Portfolio.hu
Devizahitel: kemény döntést hozott a Kúria
A devizahiteleknél alkalmazott árfolyamrés tisztességtelen, az árfolyamkockázat tisztességessége azonban csak akkor vizsgálható, ha a pénzintézet nem megfelelő tájékoztatása miatt az átlagos fogyasztó számára a szerződés erre vonatkozó része nem érthető. Az egyoldalú szerződésmódosítás lehetősége pedig nagyon szigorú feltételekhez kötött – mondta ki a Kúria hétfői jogegységi döntésében.
06.16. 13:05
Mno.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek – Kúria: tisztességtelen az árfolyamrés
Devizahitelek – Kúria: tisztességtelen az árfolyamrés
A devizahiteleknél alkalmazott árfolyamrés tisztességtelen, az árfolyamkoc- kázat tisztességessége azonban csak akkor vizsgálható, ha a pénzintézet nem megfelelő tájékoztatása miatt az átlagos fogyasztó számára a szerződés erre vonatkozó része nem érthető. Az egyoldalú szerződésmódosítás lehetősége pedig nagyon szigorú feltételekhez kötött – mondta ki a Kúria hétfői jogegységi döntésében.
06.16. 12:56
Mon.hu
Ma dönt a Kúria, megborulhat az OTP
Ma érkezik a Kúria döntése az egyoldalú szerződésmódosítások, a kamatemelések ügyében. A kormány ezen döntéstől függően lép majd tovább a devizahitelesek kérdéskörében. Az OTP és az FHB kurzusában jöhet nagyobb mozgás, a döntés előtt ne vegyünk a papírokból.
06.16. 12:35
Profitline.hu
Ma dönt a Kúria
Ma reggel ül össze a Kúria jogegységi tanácsa, hogy döntést hozzon a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdésekről.
06.16. 09:40
Gondola.hu
Devizahitelek: fontos döntést hoz ma a Kúria
Ma reggel ül össze a Kúria jogegységi tanácsa, hogy döntsön a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdésekről, így egyebek mellett az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú szerződésmódosításról. A nem nyilvános ülésről várhatóan kora délután tartanak sajtótájékoztatót a Kúrián.
06.16. 09:35
Hvg.hu
Már nem csak devizahitelesek mehetnek az ócsai lakóparkba (videó)
Még mindig jó pár ház üresen áll a méregdrágán épített ócsai lakóparkban, pedig már nem csak devizahiteles családok költözhetnek be a lakásokba. [...] Bővebben!
06.16. 08:58
Mandiner.hu
Devizahitelek: ma hoz döntést a Kúria
Ma reggel ül össze a Kúria jogegységi tanácsa, hogy döntést hozzon a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdésekről, így többek között az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú szerződésmódosításról. A nem nyilvános ülésen történtekről várhatóan kora délután tartanak sajtótájékoztatót a Kúrián.
06.16. 08:41
Mno.hu
A Kúria jogegységi döntést hoz a devizahitelekkel kapcsolatban
Hétfő reggel ül össze a Kúria jogegységi tanácsa, hogy döntést hozzon a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdésekről, így többek között az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú szerződésmódosításról. A nem nyilvános ülésen történtekről várhatóan kora délután tartanak sajtótájékoztatót a Kúrián.
06.16. 07:34
168ora.hu
Devizahitelesek, eljött az ítélet napja!
Három alapvető kérdés is eldőlhet ma, ezer miliárdok sorsa múlik ezeken.
06.16. 07:20
Index.hu
Ma dől el a devizahitelesek jövője
A jogegységi döntés kötelező a magyar bíróságokra.
06.16. 07:14
Hetivalasz.hu
Devizahitelesek: ma határoz a Kúria
Ma hirdeti ki jogegységi határozatát a devizahitelesek ügyében a Kúria.
06.16. 06:50
Mno.hu
Ítéletnap a devizahiteleknél - Óriási a tét
Aligha létezhet nagyobb hatalom a devizahitelek sorsát illetően, mint amekkora most a Kúria kezében van. Óriási a bizonytalanság, de akár már ma eldőlhet mind a három alapvető kérdés: 1....
06.16. 06:35
Portfolio.hu
Két erőteljes csapás is érhet minket hamarosan
Itthon és a nemzetközi színtéren is egy-egy nagy horderejű döntés lesz a héten. Magyarországon ma ismerhetjük meg a Kúria jogegységi döntését a devizahitelek ügyében, ami akár igen komoly csapást is...
06.16. 06:20
Portfolio.hu
 Kiderül, miben reménykedhetnek a <strong>devizahitel</strong>esek
Kiderül, miben reménykedhetnek a devizahitelesek
Hétfő reggel ül össze a Kúria jogegységi tanácsa, hogy döntést hozzon a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdésekről, így többek között az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú szerződésmódosításról.
06.15. 15:20
Hvg.hu
Hétfőre várható a Kúria jogegységi döntése
Hétfő reggel ül össze a Kúria jogegységi tanácsa, hogy döntést hozzon a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdésekről, így többek között az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú szerződésmódosításról. A nem nyilvános ülésen történtekről várhatóan kora délután tartanak sajtótájékoztatót a Kúrián.
06.15. 15:04
Inforadio.hu
„Bajnai pártja a bankok segítségére siet”
A Fidesz szerint az Együtt–PM törvényjavaslata a devizahitelesek helyett a bankokat segíti.
06.15. 14:37
Mno.hu
Fidesz: az Együtt-PM javaslata a bankokat segíti
A Fidesz szerint az Együtt-PM törvényjavaslata a devizahitelesek helyett a bankokat segíti
06.15. 14:07
Gondola.hu
Devizahitelek - Hétfőn döntést hozhat a Kúria
Hétfő reggel ül össze a Kúria jogegységi tanácsa, hogy döntést hozzon a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdésekről, így többek között az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú szerződésmódosításról. A nem nyilvános ülésen történtekről várhatóan kora délután tartanak sajtótájékoztatót a Kúrián.
06.15. 13:50
Profitline.hu
Devizahitelek: jogegységi döntés várható hétfőn
Hétfő reggel ül össze a Kúria jogegységi tanácsa, hogy döntést hozzon a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdésekről, így többek között az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú szerződésmódosításról. A nem nyilvános ülésen történtekről várhatóan kora délután tartanak sajtótájékoztatót a Kúrián.
06.15. 13:06
Stop.hu
Devizahitel: hétfőn hozhat döntést a Kúria
Hétfő reggel ül össze a Kúria jogegységi tanácsa, hogy döntést hozzon a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdésekről, így többek között az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú szerződésmódosításról. A nem nyilvános ülésen történtekről várhatóan kora délután tartanak sajtótájékoztatót a Kúrián.
06.15. 12:49
Mno.hu
Devizahitelek - Hétfőn várhatóan jogegységi döntést hoz a Kúria
Az Ab március 17-én kimondta: törvénnyel módosíthatók korábban megkötött szerződések.
06.15. 12:21
Nepszava.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek – Hétfőn jog- egységi döntést hozhat a Kúria
Devizahitelek – Hétfőn jog- egységi döntést hozhat a Kúria
Hétfő reggel ül össze a Kúria jogegységi tanácsa, hogy döntést hozzon a deviza- hitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdésekről, így többek között az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú szerződésmódosításról. A nem nyilvános ülésen történtekről várhatóan kora délután tartanak sajtótájékoztatót a Kúrián.
06.15. 11:54
Mon.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: hétfőn jogegységi döntést hozhat a Kúria
Devizahitelek: hétfőn jogegységi döntést hozhat a Kúria
Az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú szerződésmódosításról is egyeztetnek.
06.15. 11:25
Metropol.hu
Újabb ötlet a devizahitelesek megmentésére
Az Együtt-PM is is előállt egy javaslattal, amit be is nyújtanak a parlamentnek.
06.15. 10:50
Hvg.hu
Az Együtt-PM törvényben rendezné a devizahiteleket
Az Együtt-PM Szövetség előírná, hogy a devizahitel-szerződések esetében a kölcsönösszeget és a törlesztő részleteket is a Magyar Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyama alapján kell elszámolni.
06.15. 10:15
Nol.hu
Együtt-PM: A hivatalos MNB-árfolyam alapján számolják ki a devizahitelek költségeit!
Az Együtt-PM törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűléshez, amely előírná, hogy a devizahitel-szerződések esetében a kölcsönösszeget, a törlesztőrészleteket és egyéb, a fogyasztó által fizetendő költségeket a Magyar Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyama alapján kell elszámolni. [...] Bővebben!
06.15. 10:13
Mandiner.hu
Az Együtt-PM törvénymódosító javaslatot nyújt be az árfolyamrés ügyében
Az Együtt-PM Szövetség törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűléshez, amely előírná, hogy a devizahitel-szerződések esetében a kölcsönösszeget, a törlesztő részleteket és egyéb, a fogyasztó által fizetendő költségeket a Magyar Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyama alapján kell elszámolni.
06.15. 10:13
Inforadio.hu
Devizahitelek: törvényt módosítana az Együtt-PM
Az Együtt-PM Szövetség törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűléshez, amely előírná, hogy a devizahitel-szerződések esetében a kölcsönösszeget, a törlesztő részleteket és egyéb, a fogyasztó által fizetendő költségeket a Magyar Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyama alapján kell elszámolni.
06.15. 10:10
Stop.hu
Az Együtt-PM törvénymódosító javaslatot nyújt be az árfolyamrésről
Az Együtt-PM Szövetség törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűléshez, amely előírná, hogy a devizahitel-szerződések esetében a kölcsönösszeget, a törlesztő részleteket és egyéb, a fogyasztó által fizetendő ... ...
06.15. 09:36
Napi.hu
Rétvári bízik a Kúria kedvező döntésében
Pár hét alatt léphet a kormány a devizahitelesek ügyében a Kúria jogegységi döntése után – mondta Rétvári Bence, az emberi erőforrások miniszterének helyettese a Hír TV P8 című műsorában.
06.15. 08:19
Mno.hu
Durva devizahiteles csomagra számít a piac
Nem húzza már sokáig az időt a kormány a devizahiteles csomag összeállításával. Hogy mennyire radikális intézkedések várhatók, az nagyban függ a Kúria (legkorábban hétfői) döntésétől. Ennek a...
06.14. 07:00
Portfolio.hu
Ingyenpénz devizásoknak: 207 ezer fejenként
Ingyenpénz devizásoknak: 207 ezer fejenként
Átlagosan 207 ezer forintot spóroltak eddig az árfolyamgátba belépett devizahitelesek. Továbbra sem túl sikeres a program.
06.13. 19:00
Fn24.hu
Devizahitelek: a volt jegybankelnök nem vár fordulatot
Nem várnak fordulatot a devizahitelesek helyzetének rendezésében a pénzügyi szakemberek a Kúria jövő hétfői döntése után.
06.13. 07:37
Mno.hu
 Ez lenne az igazi megoldás a <strong>devizahitel</strong>esek problémájára
Ez lenne az igazi megoldás a devizahitelesek problémájára
Nem jó a devizahitel, sokan, sokféle hibát vétettek a devizahitelezés felfutása kapcsán és érdemes lett volna nemzetközi példákat is megnézni, hogyan lehetett volna gátat szabni az elharapódzó hitelezésnek. Róna Péter és Surányi György közgazdászok egy beszélgetésen értekeztek arról, szerintük hol siklott félre a devizahitelezés, mik vezettek el a mostani helyzethez. Sok mindenben nem értettek egyet, ám a két közgazdász között ugyanakkor egyetértés mutatkozott abban, hogy a probléma megoldása az lehet, ha valamilyen szinten forintosítják a devizahiteleket.
06.13. 06:25
Hvg.hu
207 ezer forintnyi ingyenpénz a devizahiteleseknek
Átlagosan 207 ezer forint megfizetésétől mentesült végleg egy árfolyamgátba belépett devizahiteles - számítható ki az MNB csütörtökön közzétett, április végi állapotot tükröző adataiból. Az...
06.12. 20:38
Portfolio.hu
Hoppon maradhatnak a régi devizahitelesek - Megússzák a bankok?
Hamarosan több olyan döntést is hozhat a Kúria, amely alapján pénzvisszatérítés illetheti meg a devizahiteleseket. De vajon a már lezárt hitelszerződésekre és a nagyon régi pénzmozgásokra is...
06.12. 16:02
Portfolio.hu
Lehet, hogy az ország összes devizahitelét újra kell számolni
Az egyoldalú szerződésmódosítások lehetnek a jövő hétfőn várható devizahiteles döntés legforróbb pontjai – írja a friss Heti Válasz.
06.12. 15:07
Hetivalasz.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: gyorsan jöhet a vég
Devizahitelek: gyorsan jöhet a vég
Jövő héten előbb a Kúria, majd utána a kormány dönt a devizahitelek sorsával kapcsolatban. A tét óriási.
06.12. 14:00
Fn24.hu
Varga a devizahitelekről: a Kúria döntése után azonnal lép a kormány
A Kúria döntése után a lehető leggyorsabban szeretné elkészíteni javaslatát a kormány a devizahitelek kivezetésére - mondta Varga Mihály csütörtökön a Kossuth Rádióban. A nemzetgazdasági miniszter...
06.12. 09:49
Portfolio.hu
Csak év végéig legyen ennek vége! - Megszólal a CIB-vezér
Izzasztó nyaruk lesz a hazai bankvezéreknek: a Kúria döntése és a kormány devizahiteles csomagja mellett a hitelfolyósításokat érintő szigorítások is húsbavágóan érinthetik bankjuk üzletét. A CIB...
06.12. 06:30
Portfolio.hu
Verje le az autón, ha dühös a bankjára!
Budapest - Dühös a bankjára? Úgy érzi, az élete romokban hever a devizahitelek miatt? Most kitombolhatja magát! Károsultak egy csoportja úgy döntött, hogy egy kis békés törés-zúzással felhívja a döntéshozók és jogalkotók figyelmét a problémára.
06.12. 04:29
Blikk.hu
Lesöpörte az OTP felülvizsgálati kérelmét a Kúria egy hitelügyben
Elutasította a Kúria az OTP felülvizsgálati kérelmét azzal a devizahitel-szerződéssel kapcsolatban, amelynek a kamat egyoldalú módosítására lehetőséget adó pontját tavaly novemberben érvénytelenítette a Szegedi Ítélőtábla - közölte a per felperese.
06.12. 02:00
Hvg.hu
Folytatódnak az egyeztetések az adósmentésről
A Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői Orbán Gábor adó és pénzügyekért felelős államtitkár vezetésével tegnap délután a Magyar Bankszövetséggel egyeztettek a devizahitelek kivezetéséről. A tárca többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére azért, hogy a határozat megszületése után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon - olvasható a NGM közleményében.
06.11. 09:30
Profitline.hu
Adókedvezményt kapnak a devizahitelesek
Romániában adókedvezménnyel segítik a devizahiteleseket.
06.11. 07:32
Mno.hu
Kivezetnék a devizahiteleket
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a bankszövetséggel egyeztetett a devizahitelek kivezetésének lehetőségeiről kedden - derül ki a minisztérium MTI-nek eljuttatott közleményéből.
06.11. 07:20
Stop.hu
A bankszövetséggel egyeztetett az NGM a devizehitelek kivezetéséről
A Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár vezetésével a Magyar Bankszövetséggel egyeztettek a devizahitelek kivezetéséről.
06.10. 20:55
Hvg.hu
Devizahitelek: megkezdődtek a tárgyalások
A Nemzetgazdasági Minisztérium a bankszövetséggel egyeztetett a devizahitelek kivezetésének lehetőségeiről kedden.
06.10. 20:26
Mno.hu
Léhmann: Azonnal zuhanni fog a törlesztőrészlet
Egy 2007-ben felvett svájcifrank-hitel esetében minimum egyharmados túlfizetés lehet mára, a törlesztőrészlet tehát azonnal zuhanni fog – Léhmann György ezt várja a június 16-i kúriai jogegységi döntéstől a devizahitel-szerződésekkel kapcsolatban.
06.10. 18:45
Mno.hu
Devizahitelek - A bankszövetséggel egyeztetetett az NGM
A tárca többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére.
06.10. 18:42
Nepszava.hu
Ma egyeztettek a devizahiteles mentőcsomagról
A Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői Orbán Gábor adó és pénzügyekért felelős államtitkár vezetésével ma délután a Magyar Bankszövetséggel egyeztettek a devizahitelek kivezetéséről. A tárca...
06.10. 18:31
Portfolio.hu
Devizahitelek - A bankszövetséggel egyeztetett az NGM
Devizahitelek - A bankszövetséggel egyeztetett az NGM
06.10. 18:29
Stop.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: itt tartunk most, erre számítsunk
Devizahitelek: itt tartunk most, erre számítsunk
A Kúria egy hét múlva hozandó jogegységi döntése az árfolyamrésről előre borítékolható, mint ahogy az is, hogy önmagában keveset segít a devizahiteleseken. A fő kérdés az, döntenek-e és ha igen, hogyan az egyoldalú szerződésmódosításokról és kamatemelésekről is, mert ennek a pénzügyi hatása nagyságrenddel nagyobb lehet.
06.09. 13:23
168ora.hu
Kedden a bankokkal tárgyal Varga a devizahitelekről
A kormány többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére a devizahiteles probléma megoldása érdekében azért, hogy a határozat megszületése után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon - ... ...
06.09. 11:35
Napi.hu
 És akkor eltörlik minden <strong>devizahitel</strong>es tartozását
És akkor eltörlik minden devizahiteles tartozását
Százmilliárdot bukhatnak a bankok a Kásler-döntés miatt az államkapitalista Magyarországon, ahol félmillió ügyfelét verte át egy szolgáltató, és ahol a csökkenő sörfogyasztás, a reklámadó miatt elsötétített képernyők valamint a továbbra is bóvli kategóriás hitelminősítői besorolás is belefér egyetlen hétbe. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!
06.08. 21:55
Hvg.hu
Devizahitelesek ügyében tervez lépéseket a kormány - a nap hírei
Többféle javaslattal készül a kormány a Kúria devizahiteleseket érintő jogegységi döntésére, hogy a határozat után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon. Erről a nemzetgazdasági miniszter beszélt a HírTV műsorában.
06.08. 20:58
Inforadio.hu
Óriási a tétje a Kúria <strong>devizahitel</strong>es döntésének
Óriási a tétje a Kúria devizahiteles döntésének
Több ezermilliárd forint a tétje a Kúria június közepére várt, a devizahitelezéssel kapcsolatos jogegységi határozatainak. A kormány a bankokkal egyeztetve több javaslatot is kidolgoz, hogy a döntést követően a lehető leggyorsabban léphessen.
06.08. 13:21
Nol.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek – Varga: a kor- mány több megoldással készül a Kúria jogegységi döntésére
Devizahitelek – Varga: a kor- mány több megoldással készül a Kúria jogegységi döntésére
A kormány többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére a deviza- hiteles probléma megoldása érdekében azért, hogy a határozat megszületése után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon – mondta Varga Mihály régi-új nemzetgazdasági miniszter szombaton a Hír TV P8 című műsorában.
06.08. 12:21
Mon.hu
Devizahitelek - a kormány több megoldással készül a jogegységi döntésére
A kormány többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére a devizahiteles probléma megoldása érdekében azért, hogy a határozat megszületése után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon - mondta Varga Mihály régi-új nemzetgazdasági miniszter szombaton a Hír TV P8 című műsorában.
06.08. 10:45
Profitline.hu
Sokat utalnak haza a külföldön dolgozó magyarok
Sokat utalnak haza a külföldön dolgozó magyarok
Az utóbbi években egyre inkább a magas devizahitel-törlesztőrészletek kényszerítik külföldi munkavállalásra honfitársainkat. Ők összesen több mint 500 milliárd forintnyi összeget utalnak haza évente, ami a magyar GDP 1,8 százalékát teszi ki.
06.08. 10:27
168ora.hu
A kormány több javaslattal készül a devizahitelek ügyében
A kormány többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére a devizahiteles probléma megoldása érdekében.
06.08. 09:01
Gondola.hu
Devizahitel: a kormány több javaslattal készül
A kormány több javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére a devizahitelek ügyében, hogy a határozat megszületése után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon – ezt Varga Mihály mondta P8 cím műsorunkban.
06.08. 08:38
Mno.hu
Devizahitelek: több megoldás is készülődik
A kormány többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére a devizahiteles probléma megoldása érdekében azért, hogy a határozat megszületése után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon...
06.08. 07:00
Portfolio.hu
Visszafizette a lakáshitelét, mégis perel az asszony
BUDAPEST – Barátnője lakásában húzza meg magát gyermekével Sz. Zita (49), akinek élete egy devizahitel miatt ment tönkre. Az asszony annak ellenére perelte be a bankot, hogy már a teljes tartozást visszafizette.
06.08. 04:15
Blikk.hu
Varga: több megoldással készül a kormány a Kúria döntésére
A kormány többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére a devizahiteles probléma megoldása érdekében azért, hogy a határozat megszületése után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon - mondta Varga Mihály régi-új nemzetgazdasági miniszter szombaton a Hír TV P8 című műsorában.
06.08. 02:15
Hvg.hu
Pénzkérdés (Pénzkérdés): A bíróság jól megágyazott a parlament devizahiteles döntésének
Aa egyszer a Kúria is elismeri, hogy az effajta kölcsönök mögött a bankok szempontjából devizaforrás állt, akkor miért nem fogadják el, hogy volt átváltás is, amit a bankárok állítanak? [...] Bővebben!
06.06. 16:06
Mandiner.hu
Érdemes most OTP venni? Vagy valami mást inkább?
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 134,44 pontos, 0,70 százalékos csökkenéssel, 18 954,65 ponton zárt tegnap.A részvénypiac forgalma 8,2 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A BUX-ot az OTP húzta le, a bankpapír árfolyamát a jelek szerint továbbra is devizahitelek miatti újraéledő bizonytalanság határozza meg .
06.06. 10:55
Profitline.hu
Ez tényleg durva, a Kúria megsemmisíti saját devizahiteles döntését
Na, nem a mostanit, hanem a tavaly júliusit, amikor az OTP először szenvedett vereséget a Kúrián egy svájci frankos ügyben.
06.05. 08:42
Hetivalasz.hu
Ez tényleg durva, a Kúria megsemmisíti saját devizahiteles döntését
Na, nem a mostanit, hanem a tavaly júliusit, amikor az OTP először szenvedett vereséget a Kúrián egy svájci frankos ügyben.
06.05. 08:42
Hetivalasz.hu
Ötmilliónál 100 ezret kaphat vissza egy devizahiteles
Az ítélet egyelőre csak a Kásler-ügyre vonatkozik, de előrevetíti, hogy általánosságban, minden devizahitelest érintően is hasonló állásfoglalás, úgynevezett jogegységi határozat születhet. A Kúria Polgári Kollégiumának vezetője is erre utalt a per után tartott sajtótájékoztatón.
06.04. 20:38
168ora.hu
Óriási fordulatban bízhatnak a <strong>devizahitel</strong>esek
Óriási fordulatban bízhatnak a devizahitelesek
Rengeteg pénz járhat majd vissza a devizahiteleseknek a bankjuktól. Két hét múlva kiderül, hogy milyen esetekben.
06.04. 16:10
Fn24.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek – A Kúria el- nöke összehívta a jogegy- ségi tanácsot június 16-ra
Devizahitelek – A Kúria el- nöke összehívta a jogegy- ségi tanácsot június 16-ra
Darák Péter, a Kúria elnöke összehívta a deviza- hitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdések eldöntése érdekében a jogegységi tanácsot június 16-ra – tudatta a legfelsőbb bírói fórum sajtótitkársága szerdán közleményben.
06.04. 14:48
Mon.hu
Végjátékhoz közelít a devizahiteles háború
Valamennyi pénz mindenkinek járhat vissza, aki perel. A bankok mégsem olyan szomorúak. A kormány lassan nem húzhatja tovább az időt.
06.04. 14:44
Index.hu
Devizahiteles csomag: megszólalt az EKB
A magánszerződések betartásával, a nemzetközi tartalék megfelelő szintjének megőrzésével és a pénzügyi stabilitás garantálásával kell meghoznia devizahiteles intézkedéseit a magyar kormánynak - hívja...
06.04. 14:38
Portfolio.hu
A szerk. (NOL): Elégtétel
A devizahitelesek nem nyertek óriásit, a bankok nem buktak hatalmasat. [...] Bővebben!
06.04. 13:28
Mandiner.hu
Devizahitel: az ítélet nem megoldás
Legfeljebb 60 milliárd lehet az az összeg, amit a bankok - a Kúria tegnapi ítéletét alapul véve - jogtalanul szedtek be az elmúlt évtizedben az adósoktól. Megmenti ez a bajba került tartozókat? Mit léphet a kormány és mire számíthatunk a jogegységi döntés után.
06.04. 11:14
Stop.hu
A Kúria elnöke összehívta a jogegységi tanácsot június 16-ra
Darák Péter, a Kúria elnöke összehívta a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdések eldöntése érdekében a jogegységi tanácsot június 16-ra - tudatta a legfelsőbb bírói fórum sajtótitkársága szerdán közleményben az MTI-vel.
06.04. 10:50
Profitline.hu
Devizahitelek ügyében a Kúria elnöke összehívta a jogegységi...
Devizahitelek ügyében a Kúria elnöke összehívta a jogegységi tanácsot
06.04. 10:24
Stop.hu
Kúria: a lezárt devizahitel-jogviszonyok is rendezhetők
Senkit nem biztatnak arra, hogy rohanjon a bíróságokra, léteznek ugyanis olyan jogi megoldások, amelyekkel ezek a kérdések per nélkül is rendezhetők.
06.04. 09:43
Gondola.hu
Csaknem 100 milliárd üthette tegnap a devizahitelesek markát
Az árfolyamrés semmis, a vételi és eladási árfolyamok helyett az MNB hivatalos árfolyamát kell használni visszamenőlegesen is - mondta ki a Kúria egyetlen devizahitel-szerződésről. Mivel nagy az...
06.04. 06:30
Portfolio.hu
Vesztett az OTP - mégsem lélegezhetnek fel a hitelesek
Az OTP Bank jogtalanul alkalmazta devizahitel-szerződésében az árfolyamrést - mondta ki mai döntésében a Kúria. Két hét múlva várható a jogegységi határozat is - valószínűleg ugyan ilyen tartalommal. A hitelesek mégsem lélegezhetnek fel.
06.04. 05:12
Stop.hu
A bankok hallgatnak
Tisztességtelen volt az árfolyamrés használata a Kásler-ügyben – ezt mondta ki a csak erre az esetre érvényes, tehát nem általános jellegű ítéletében a Kúria tegnap. A legfelsőbb ítélkező testület ezzel világossá tette, hogy az adott devizahitel-szerződésben a bank – esetünkben az OTP – nem folyósíthatta volna ügyfele svájcifrank-alapú hitelét vételi árfolyamon, miközben a törlesztőrészleteket eladási árfolyamon szedte be.
06.04. 00:01
Mno.hu
Jogegységi tanácsot hívott össze a Kúria devizahitel-ügyben
Darák Péter, a Kúria elnöke összehívta a devizahitelek tisztességtelenségével kapcsolatos egyes kérdések eldöntése érdekében a jogegységi tanácsot június 16-ra - tudatta a legfelsőbb bírói fórum sajtótitkársága.
06.04. 00:00
Nol.hu
Árfolyam
Döntött a Kúria a Kásler-perben, még a nyári ítélkezési szünet előtt megszülethet a jogegységi határozat is a devizahitelesek ügyében.
06.03. 21:30
Mno.hu
Megnyerte a háborút a bank ellen a devizahiteles
Budapest — Legyőzte a bankot! Kásler Árpád javára döntött a Kúria az OTP-vel szemben. Ennek alapján az árfolyamrés alkalmazása tisztességtelen volt, mert a bank nem nyújtott érte szolgáltatást, de az adósnak költséget jelentett.
06.03. 18:50
Blikk.hu
Devizahitelek: a bankszövetség a jogegységi döntésig nem nyilatkozik
A Magyar Bankszövetség a jogegységi döntés megszületése előtt nem kíván nyilatkozni – mondta Sütő Ágnes, a szervezet kommunikációs vezetője az MTI-nek a Kúria keddi döntését követően.
06.03. 16:12
168ora.hu
Kásler-ügy: érvénytelen az árfolyamrés
Kásler-ügy: érvénytelen az árfolyamrés
A Kúria döntött a Kásler kontra OTP perben. Jogegységi döntés lehet júniusban a devizahiteles kérdésekről.
06.03. 15:48
Metropol.hu
Devizahitelek - A bankszövetség a jogegységi döntésig nem nyilatkozik
A Kásler-ügyben érvénytelenek az árfolyamrésre vonatkozó szerződéses rendelkezések.
06.03. 15:31
Nepszava.hu
Devizahiteles döntés: megszólalt az OTP és a bankszövetség
Az OTP Bank elfogadja a Kúria mai döntését. Egy olyan kérdés jogi megítélése tisztázódott, amelynek nincs érdemi hatása sem a konkrét ügyben fennálló hiteltartozásra, sem általában a deviza alapú...
06.03. 15:25
Portfolio.hu
Devizahiteles ítélet: semmis az árfolyamrés!
Váratlan és meglepő ítéletet hozott a Kúria: úgy, ahogy van, tisztességtelennek nyilvánította az árfolyamrés alkalmazását Kásler Árpádék OTP-s devizahitele ügyében. Ez független a tájékoztatás...
06.03. 15:25
Portfolio.hu
Devizahitelek - A bankszövetség a jogegységi döntésig nem nyilatkozik
A Magyar Bankszövetség a jogegységi döntés megszületése előtt nem kíván nyilatkozni - mondta Sütő Ágnes, a szervezet kommunikációs vezetője az MTI-nek a Kúria keddi döntését követően.
06.03. 15:20
Inforadio.hu
Június közepén jöhet az újabb devizahiteles jogegységi döntés
A Kúria június 16-án jogegységi döntést hozhat több, devizahitellel kapcsolatos kérdésben – jelentette be Wellmann György, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője a Kásler-ügy tárgyalása utáni sajtótájékoztatón. [...] Bővebben!
06.03. 14:19
Mandiner.hu
Kásler Árpád legyőzte a bankot!
Legyőzte a bankot a Kúrián Kásler Árpád, aki a devizahitel-szerződése miatt perelte be az OTP bankot. A Kúria most kimondta: érvénytelenek az árfolyamrésre vonatkozó szerződéses rendelkezések.
06.03. 14:18
Blikk.hu
Devizahitelek: Eláruljuk, mit jelent a Kúria döntése a gyakorlatban
A Magyar Nemzeti Bank devizaárfolyamain kell kiszámítani a devizaadós  hitelének és a törlesztő részleteknek összegét – így döntött a Kúria a Kásler kontra OTP perben. A döntés csak erre az ügyre vonatkozik, de június 16-án összeül a jogegységi tanács, és ezt általánosan, minden hitelszerződésre kiterjeszthetik.
06.03. 14:06
Hetivalasz.hu
A Kúria jogegységi döntést hozhat devizahiteles kérdésekről
A Kúria június 16-án jogegységi döntést hozhat több, devizahitellel kapcsolatos kérdésben - jelentette be Wellmann György, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője kedden Budapesten, a Kásler kontra OTP per tárgyalása után tartott sajtótájékoztatón
06.03. 14:05
Gondola.hu
Fontos ítéletre figyelnek a <strong>devizahitel</strong>esek
Fontos ítéletre figyelnek a devizahitelesek
A Kúria kedden tárgyalja a Kásler kontra OTP pert, amelyben a devizahitel-szerződésben előírt árfolyamrés tisztességes mértékéről dönthetnek.
06.03. 13:40
Fn24.hu
<strong>Devizahitel</strong>es per: nyertek Káslerék az OTP ellen
Devizahiteles per: nyertek Káslerék az OTP ellen
A Kúria váratlanul tisztességtelennek nyilvánította az árfolyamrés alkalmazását Kásler Árpádék OTP-s devizahitele ügyében. Az OTP-nek meg kell fizetnie a felperes számára 63 500 forint felülvizsgálati eljárási költséget.
06.03. 13:40
Fn24.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek – A Kúria június 16-án jogegységi döntést hozhat <strong>devizahitel</strong>es kérdésekről
Devizahitelek – A Kúria június 16-án jogegységi döntést hozhat devizahiteles kérdésekről
A Kúria június 16-án jogegységi döntést hozhat több, devizahitellel kapcsolatos kérdésben – jelentette be Wellmann György, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője kedden Budapesten, a Kásler kontra OTP per tárgyalása után tartott sajtótájékoztatón.
06.03. 12:48
Mon.hu
Június 16-án jöhet az átfogó devizahiteles döntés!
A korábban jelzett őszi időpont helyett akár már június 16-án döntést hozhat a Kúria a devizahitelekről jogegységi határozat formájában - derült ki a Kúria sajtótájékoztatóján. Június 16-ára hívja...
06.03. 12:33
Portfolio.hu
Érvénytelen az árfolyamrés a Kásler-ügyben
A Kúria felülvizsgálati döntése szerint a Kásler házaspár és az OTP közötti devizahitel szerződésnek érvénytelen az a két pontja, amely a vételi és az eladási árfolyamra vonatkozik, és ahelyett a Magyar Nemzeti Bank mindenkori hivatalos árfolyamát kell alkalmazni. [...] Bővebben!
06.03. 12:17
Mandiner.hu
Döntött a Kúria: Újra kell számolni a devizahiteleket
A Kúria ma tárgyalta a devizahitel-szerződésben előírt árfolyamréssel kapcsolatos Kásler kontra OTP pert és döntött az árfolyamrésről.
06.03. 12:11
Hetivalasz.hu
Devizahitelesek - itt a Kúria döntése!
Érvénytelen az árfolyamrés a Kásler-ügyben. Egyelőre azonban korai örülni, a sokakat érintő folytatás majd csak később jöhet. A Kásler-ügyben érvénytelenek az árfolyamrésre vonatkozó szerződéses rendelkezések ... ...
06.03. 11:41
Napi.hu
<strong>Devizahitel</strong> – Kúria: érvénytelen az árfolyamrés a Kásler-ügyben
Devizahitel – Kúria: érvénytelen az árfolyamrés a Kásler-ügyben
A Kásler-ügyben érvénytelenek az árfolyamrésre vonatkozó szerződéses rendelkezések – mondta ki a Kúria kedden.
06.03. 11:13
Mon.hu
Kezdődik az év devizahiteles tárgyalása
Ma hoz ítéletet a Kúria abban a perben, amelyet Kásler Árpád indított az OTP ellen. A tárgyalás tétje, mi legyen a devizahitelek árfolyamrésével. A legfontosabb részletekről a Portfolio.hu a...
06.03. 10:09
Portfolio.hu
Ítélet a devizahiteles ügyben: mától okosabb a kormány
Ismét nagy napra ébredtek a bankok vezetői és a devizahitelesek. Lényegét tekintve három nagy kérdés dől el ugyanis a Kúria mai ítéletével: 1. Jogszerű-e a devizahiteles árfolyamrés alkalmazása? ...
06.03. 09:00
Portfolio.hu
Az LMP szerint a bankszövetség oldalára álltak a kormánypártok
A kormánypárti többség nem vette tárgysorozatba az LMP devizahiteles mentőcsomagját, illetve az ügynöktörvényt sem. Schiffer András szerint a Fidesz-KDNP a bankszövetség oldalára állt. [...] Bővebben!
06.02. 13:46
Mandiner.hu
Varga kimondta: lesz új adó
Az új kormányban is nemzetgazdasági miniszteri posztot betöltő Varga Mihály hétfőn a kormány távlati gazdaságpolitikai terveiről beszélt. Reklámadó, egykulcsos szja, devizahiteles csomag. Minden egy...
06.02. 13:29
Portfolio.hu
'A Fidesz a bankszövetség oldalára állt'
Az LMP parlamenti frakcióvezetője szerint a bankszövetség és nem az emberek oldalára álltak a kormánypártok, amikor nem támogatták az LMP devizahitel-csapda elkerülését, illetve a devizahitel-csapdában lévők megsegítését célzó törvényjavaslatának tárgysorozatba vételét az igazságügyi bizottságban.
06.02. 13:21
Nol.hu
Devizahitelesek: indulhat a visszaszámlálás!
A Kúria keddre tűzte ki a devizahitel-szerződésben előírt árfolyamréssel kapcsolatos Kásler kontra OTP perben a tárgyalást, amelyen döntés is várható.  
06.02. 09:23
Mmonline.hu
Devizahitelek: sorsdöntő ítéletet hoz holnap a Kúria
A Kúria keddre tűzte ki a devizahitel-szerződésben előírt árfolyamréssel kapcsolatos Kásler kontra OTP perben a tárgyalást, amelyen döntés is várható. Kásler Árpád és felesége 2008-as jelzálog...
06.02. 08:07
Portfolio.hu
Devizahitelek - A Kúria kedden dönt a Kásler kontra OTP perben
A Kúria keddre tűzte ki a devizahitel-szerződésben előírt árfolyamréssel kapcsolatos Kásler kontra OTP perben a tárgyalást, amelyen döntés is várható.
06.02. 04:10
Profitline.hu
Kedden dönt a Kúria az árfolyamrésről
A Kúria keddre tűzte ki a devizahitel-szerződésben előírt árfolyamréssel kapcsolatos Kásler kontra OTP perben a tárgyalást, amelyen döntés is várható.
06.02. 01:00
Hvg.hu
<strong>Devizahitel</strong> – Kedden dönt a Kú- ria a Kásler kontra OTP perben
Devizahitel – Kedden dönt a Kú- ria a Kásler kontra OTP perben
A Kúria keddre tűzte ki a devizahitel-szerződésben előírt árfolyamréssel kapcsolatos Kásler kontra OTP perben a tárgyalást, amelyen döntés is várható.
06.01. 09:55
Mon.hu
Fordulat a <strong>devizahitel</strong>esek ügyében?
Fordulat a devizahitelesek ügyében?
Kedden dönthet a Kúria.
06.01. 07:35
Hir24.hu
A Kúria kedden dönt a Kásler kontra OTP perben
A Kúria kedden dönt a Kásler kontra OTP perben
A Kúria keddre tűzte ki a devizahitel-szerződésben előírt árfolyamréssel kapcsolatos Kásler kontra OTP perben a tárgyalást, amelyen döntés is várható.
06.01. 04:50
Metropol.hu
Megvan a megoldás a devizahiteles perekben - mégsem alkalmazzák
2013-ban közel 700 ezer peres ügy érkezett a bíróságokhoz, amelyek között az első fokon induló polgári- és gazdasági ügyek száma is meghaladja a 180 ezret. Ezzel szemben a peren kívüli, piaci alapú közvetítői eljárásból, azaz mediációból a nyilvánosan elérhető legfrissebb adatok szerint is csak nagyságrendileg 1800 eljárást regisztrálnak évente, amelyeknek egyharmada családjogi jogvita, míg kétharmada egyéb polgári jogi vita volt. Pedig a közvetítői eljárások nagyon hatékonyak; közel 3/4-ük eredményesen, megállapodással zárul.
05.31. 21:50
Profitline.hu
Rengeteg banki ügyfél maradhat hoppon
Rengeteg banki ügyfél maradhat hoppon
Talán kevesebb lenne a bajba jutott devizahiteles, ha már évekkel ezelőtt jobban szigorítják a hitelezést. Az MNB tervezett korlátozásaival viszont áteshetnek a ló túloldalára.
05.30. 18:00
Fn24.hu
Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): A devizahitelek ügye elsősorban nem jogi kérdés
A rendszer másik lába, hogy az államnak az oktatási rendszerén keresztül fel kellett volna készítenie az állampolgárokat a prudens pénzügyi gyakorlatra. [...] Bővebben!
05.29. 14:00
Mandiner.hu
Választások előtt jöhet a <strong>devizahitel</strong>es csomag
Választások előtt jöhet a devizahiteles csomag
Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára szerint a politikai elit mára visszaszerezte a pénzügyi szektor felett azt a hagyományos hatalmat, amelyet a történelem folyamán sokáig élvezett.
05.27. 23:20
Fn24.hu
 Jövő héten dönt a Kúria a nagy <strong>devizahitel</strong>es ügyről
Jövő héten dönt a Kúria a nagy devizahiteles ügyről
Június 3-án tárgyalja a Kúria Kásler Árpád árfolyamréssel kapcsolatos perét. Ezt követően jogegységi határozat is születhet, amely alapján a bíróságok korrigálhatják majd a problémás részeket a devizahiteles szerződésekben.
05.27. 20:45
Hvg.hu
Kiderült, mikor születhet ítélet a devizahiteles ügyben
Június 3-án 10 órakor tárgyalja Kásler Árpád és felesége perét a Kúria, ráadásul ítélethirdetés is várható - számolt be az Origo. Ez még nem a devizahitelesek széles körét érintő jogegységi határozat...
05.27. 17:07
Portfolio.hu
Devizahitelesek: egyre több lakást ad el a bank
Az első negyedévben a jelzáloggal, 90 napon túli tartozással terhelt 118 595 lakóingatlanból 4783-at jelöltek ki a bankok kényszerértékesítésre és ezekből 2148 kelt el, az értékesített lakóingatlanok száma jelentősen emelkedett az egy évvel korábbihoz képest – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn a honlapján.
05.26. 12:38
168ora.hu
Egyezkedne a bank, csak ne legyen semmis a felmondott devizahitel
Meglepő fejlemény történt egy felmondott, perre vitt devizahitellel kapcsolatban miután a területen fajsúlyos bank egyik napról a másikra azt javasolta az ügyfelének, hogy az fogadja el, hogy a bank „önként” visszavonja az egyoldalú kamatemelést, cserébe viszont törlessze tovább a hitelét. A fura esetről az egyik devizahitelesekkel foglalkozó ügyvéd számolt be az azenpenzem.hu-nak
05.26. 12:10
Hvg.hu
Ez lehet a <strong>devizahitel</strong>es mentőcsomagban
Ez lehet a devizahiteles mentőcsomagban
Miközben egyre nő a törleszteni képtelen adósok száma, körvonalazódni látszanak a devizahitelek problémájának megoldását célzó, leendő csomag főbb elemei. Ezzel párhuzamban az MNB a lakáshitelezés alapfeltételeit is szigorítani akarja, ami csökkenti ugyan a veszélyeket, de nehezíti a kölcsönhöz jutást is.
05.26. 12:09
168ora.hu
Ez lenne a megoldás a devizahiteles-ügyekben?
2013-ban közel 700 ezer peres ügy érkezett a bíróságokhoz, amelyek között az első fokon induló polgári- és gazdasági ügyek száma is meghaladja a 180 ezret. Ezzel szemben a peren kívüli, piaci alapú közvetítői eljárásból, azaz mediációból a nyilvánosan elérhető legfrissebb adatok szerint is csak nagyságrendileg 1800 eljárást regisztrálnak évente, amelyeknek egyharmada családjogi jogvita, míg kétharmada egyéb polgári jogi vita volt. Pedig a közvetítői eljárások nagyon hatékonyak; közel 3/4-ük eredményesen, megállapodással zárul.
05.25. 20:20
Profitline.hu
Adósság-elengedés? - Meglepő devizahiteles ötlet az MNB-től
Miközben a nem teljesítő vállalati hitelportfóliót a banki céltartalék-képzés és akár egy "rossz bank" felállításával tisztítaná meg a jegybank, a lakossági hitelek esetében átstrukturálásokat...
05.24. 11:45
Portfolio.hu
Így mentené meg a devizahiteleseket az MNB
A nem fizető devizahitelesek átlagosan 30 százalékkal nagyobb adósságot cipelnek, mint amennyit a kölcsönnel terhelt ingatlanuk ér – állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi stabilitási jelentésben. Az adósság egy részét tehát el kellene engedni, de erre csak a csökkentett törlesztőrészletek rendben fizetése után kerülhetne sor - számol be cikkében azenpenzem.hu.
05.23. 20:40
Profitline.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek: elengednék az adósság egy részét
Devizahitelek: elengednék az adósság egy részét
Mivel a nemfizetők adóssága átlag 30 százalékkal nagyobb, mint az ingatlanuk értéke, az MNB hitelelengedést javasol. De csak feltételekkel. És a rendesen fizetők terhein is könnyítenének még.
05.23. 20:25
Fn24.hu
Így mentenék meg a <strong>devizahitel</strong>eseket
Így mentenék meg a devizahiteleseket
A nem fizető devizahitelesek átlagosan 30 százalékkal nagyobb adósságot cipelnek, mint amennyit a kölcsönnel terhelt ingatlanuk ér – állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi stabilitási jelentésben. Az adósság egy részét tehát el kellene engedni, de erre csak a csökkentett törlesztőrészletek rendben fizetése után kerülhetne sor – számol be cikkében azenpenzem.hu.
05.23. 17:18
168ora.hu
így mentené meg a devizahiteleseket az MNB
A nem fizető devizahitelesek átlagosan 30 százalékkal nagyobb adósságot cipelnek, mint amennyit a kölcsönnel terhelt ingatlanuk ér - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi stabilitási jelentésben. Az adósság egy részét tehát el kellene engedni, de erre csak a csökkentett törlesztőrészletek rendben fizetése után kerülhetne sor - számol be cikkében azenpenzem.hu.
05.23. 16:53
Stop.hu
Így mentené meg a <strong>devizahitel</strong>eseket az MNB
Így mentené meg a devizahiteleseket az MNB
A nem fizető devizahitelesek átlagosan 30 százalékkal nagyobb adósságot cipelnek, mint amennyit a kölcsönnel terhelt ingatlanuk ér – állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi stabilitási jelentésben. Az adósság egy részét tehát el kellene engedni, de erre csak a csökkentett törlesztőrészletek rendben fizetése után kerülhetne sor – számol be cikkében azenpenzem.hu.
05.23. 15:46
Mon.hu
 Elengednék a <strong>devizahitel</strong>esek adósságának egy részét
Elengednék a devizahitelesek adósságának egy részét
Az árfolyamgát kiterjesztéséről és részleges adósságelengedésről ír a devizahitelesekkel kapcsolatban a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitási jelentése.
05.23. 13:25
Hvg.hu
Tovább nőtt a pénzbehajtások száma
Az elmúlt négy hónapban majdnem kétszázezer tartozás ügyét terelték jogi útra a rezsivállalatok, a telefoncégek és más hitelezők – a mostani időszakos érték jóval nagyobb a tavalyinál. Szakértői vélemény szerint nagy gond, hogy az adósok bizonyos csoportja egyszerre több szolgáltatónak s akár a banknak is tartozik. Emiatt a lakossági adósságok csökkentéséhez a devizahitelek problémakörének megoldása mellett a magáncsőd bevezetésére is szükség lehet.
05.23. 04:38
Mno.hu
Közel százezren kerültek állami albérletbe
Majdnem 100 ezer bedőlt devizahiteles él az állami eszközkezelő által átvett lakásokban. Közel 25 százalékuk késve fizeti az alacsony bérleti díjat, és vannak, akik egyáltalán nem fizetnek.
05.22. 13:45
Hvg.hu
<strong>Devizahitel</strong> miatt késelt a kaposvári asszony
Devizahitel miatt késelt a kaposvári asszony
Devizahitel tartozás miatt szúrta le férjét egy kaposvári nő. A pár először veszekedett, később az asszony rúgdosni kezdte a férfit, majd előkerült a kés.
05.21. 15:30
Borsonline.hu
<strong>Devizahitel</strong>ek – nincs jó megoldás?
Devizahitelek – nincs jó megoldás?
A kormányzati szándék pozitív és támogatandó, de megfelelő előkészítés és alapos bevezető edukáció, valamint kommunikáció hiányában öngól – vélik a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségénél a kilakoltatási moratórium meghosszabbításával kapcsolatban.
05.21. 11:20
168ora.hu
Devizahitel miatt szúrta meg férjét
Leszúrta férfjét a devizahitel miatt egy kaposvári nő. A férfi túlélte a döfést, a márciusban történt ügyben most emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség.
05.21. 11:10
Blikk.hu
Mindenki rosszul jár a devizahitelesek "megsegítésével"
A konstrukció valójában egy 22-es csapdája.
05.21. 10:15
Nepszava.hu
Mindenki rosszul jár a devizahitelesek "megsegítésével"
A kormányzati szándék pozitív és támogatandó, de megfelelő előkészítés és alapos bevezető edukáció, valamint kommunikáció hiányában öngól - vélik a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt...
05.21. 09:35
Portfolio.hu
Hatályon kívül helyeztek egy devizaadósnak kedvező semmisségi döntést
Hatályon kívül helyezett kedden a Győri Ítélőtábla egy olyan első fokú bírósági döntést, amely a szerződés egészének semmisségére hivatkozva az adósnak adott igazat egy devizahiteles-perben.
05.20. 21:55
Profitline.hu
Devizahitelek: Hatályon kívül helyeztek egy adósnak kedvező döntést
Ugyanez a tanács pár órával korábban egy másik szerződés részbeni semmisségét mondta ki.
05.20. 18:02
Hetivalasz.hu
Devizahitelek: Hatályon kívül helyeztek egy adósnak kedvező döntést
Hatályon kívül helyezett kedden a Győri Ítélőtábla egy olyan első fokú bírósági döntést, amely a szerződés egészének semmisségére hivatkozva az adósnak adott igazat egy devizahiteles-perben. Ugyanez a tanács pár órával korábban egy másik szerződés részbeni semmisségét mondta ki.
05.20. 17:55
Hetivalasz.hu
Felülbírálták az első fokot egy deviazahiteles perben
Felülbírálták az első fokot egy deviazahiteles perben
Hatályon kívül helyezett kedden a Győri Ítélőtábla egy olyan első fokú bírósági döntést, amely a szerződés egészének semmisségére hivatkozva az adósnak adott igazat egy devizahiteles-perben.
05.20. 17:00
Fn24.hu
Hatályon kívül helyezett egy adósnak kedvező döntést a Győri Ítélőtábla
Hatályon kívül helyezett kedden a Győri Ítélőtábla egy olyan első fokú bírósági döntést, amely a szerződés egészének semmisségére hivatkozva az adósnak adott igazat egy devizahiteles-perben. Ugyanez a tanács pár órával korábban egy másik szerződés részbeni semmisségét mondta ki.
05.20. 16:11
168ora.hu
Beintett az ítélőtábla a devizahitelesnek
Hatályon kívül helyezett kedden a Győri Ítélőtábla egy olyan első fokú bírósági döntést, amely a szerződés egészének semmisségére hivatkozva az adósnak adott igazat egy devizahiteles-perben.
05.20. 16:10
Stop.hu
Itt egy újabb elbukott devizahiteles-per
A bíróság először az ügyfélnek adott igazat, az ítélőtábla viszont elbuktatta a semmissé nyilvánítást.
05.20. 15:35
Index.hu
Megnyerte, majd elvesztette a semmiségi pert egy devizahiteles
A szerződés úgy módosult, hogy abba belekerült a tartozás összege.
05.20. 15:24
Nepszava.hu
Újabb devizahiteles vesztett a bíróságon
Hatályon kívül helyezett kedden a Győri Ítélőtábla egy olyan első fokú bírósági döntést, amely a szerződés egészének semmisségére hivatkozva az adósnak adott igazat egy devizahiteles-perben. Zámbó Tamás ... ...
05.20. 15:18
Napi.hu
Ausztriába menekülne a <strong>devizahitel</strong>es nyugdíjas
Ausztriába menekülne a devizahiteles nyugdíjas
Devizahitele miatt képtelen megélni egy makói rokkantnyugdíjas, aki végső kétségbeesésében most megpróbál menedékjogot kérni az osztrákoktól.
05.20. 12:55
Hir24.hu
Magyarországon terjeszkedik az Oberbank
Az Oberbank tovább terjeszkedik Magyarországo Az Oberbank számára az ausztriai bankadó nagyobb gondot jelent, mint a magyarországi, így az Oberbank tovább terjeszkedik Magyarországon - mondta Franz Gasselsberger, az osztrák Oberbank AG elnök-vezérigazgatója a hitelintézet keddi budapesti sajtótájékoztatóján.     Kiemelte: a magyarországi fióktelep ("a hazai leánybank") teljesítményével elégedettek, a magyar bankokra nehezedő terhek ellenére a magyar Oberbank igen jó eredménnyel tudott hozzájárulni a csoport nyereségéhez. A 2007 óta fióktelepként Magyarországon működő bank az idén Szegeden nyitja majd meg újabb fiókját, középtávon pedig 10 fiókból álló hálózatot akar fenntartani az országban.    A bank vezetői a magyar fióktelep teljesítményéről a tőzsdei szabályok alapján konkrét adatokat egyelőre nem akartak közzétenni, mivel a napokban hozzák nyilvánosságra Ausztriában az Oberbank éves beszámolóját.    Az elnök-vezérigazgató kifejtette: évről-évre jobban teljesít az Oberbank, a magyarországi jó teljesítményhez az is hozzájárult, hogy Magyarországra későn érkezett a hitelintézet, így válogathat az ügyfelek, üzletek között.    Az elmúlt évben 10,1 százalékkal, 122,4 millió euróra nőtt az Oberbank adózott nyeresége - mondta Franz Gasselsberger, hozzátéve, hogy a bank 4,2 százalékkal 11,713 milliárd euróra növelte a hitel- és 5,5 százalékkal 12,250 milliárd euróra a lakossági betétállományát.    Az elnök-vezérigazgató úgy vélte: az lenne az ideális, ha 15 fiókból álló hálózat lenne Magyarországon. A pénzintézet mindenképp kitart a magyarországi üzletmenet mellett, a magyar piaci jelenlét sikerességét az organikus növekedésben látja - tette hozzá.    Kiemelte: a bank a 3-20 millió euró közötti forgalommal bíró kis- és középvállalatok kiszolgálását tartja elsőrendű célnak Magyarországon. A banknak a magyar piacon igen csekély a devizahitel-állománya, a portfólióminőség ennek alapján messze jobb, mint a hazai bankrendszer tagjainál.     Rámutatott: a jegybank növekedési hitelprogramját a bank jónak ítéli és mindkét fázisban igyekszik minél jelentősebb volument hitelezni.    Kérdésre Fischer Tamás, a magyar fióktelep helyettes vezetője elmondta: miután fióktelepként működnek, így a likviditással kapcsolatos ügyleteket és a treasury szolgáltatásokat az anyabank végzi, ami azt is jelenti, hogy a pénzintézetnek nincsenek kéthetes eszközei a Magyar Nemzeti Bankban. A banknak jelenleg a fővároson kívül Szombathelyen, Győrben, Kecskeméten, Szegeden és Debrecenben van fiókja. bankokSzombathely
05.20. 12:27
Alon.hu
Devizahiteles pereknél megoldást jelenthet a mediáció
2013-ban közel 700 ezer peres ügy érkezett a bíróságokhoz, amelyek között az első fokon induló polgári- és gazdasági ügyek száma is meghaladja a 180 ezret. Ezzel szemben a peren kívüli, piaci alapú közvetítői eljárásból, azaz mediációból a nyilvánosan elérhető legfrissebb adatok szerint is csak nagyságrendileg 1800 eljárást regisztrálnak évente, amelyeknek egyharmada családjogi jogvita, míg kétharmada egyéb polgári jogi vita volt. Pedig a közvetítői eljárások nagyon hatékonyak; közel 3/4-ük eredményesen, megállapodással zárul.
05.20. 11:55
Profitline.hu
Menedékjogot kérne egy magyar devizahiteles Ausztriában
Menedékjogot kérne Ausztriában egy makói rokkantnyugdíjas, aki devizahitelének terhei miatt itthon már nem tud megélni – írta a delmagyar.hu portál.
05.20. 11:10
Hvg.hu
Devizahitelek: itt az MNB intézkedése
Megjelent a devizahitelek finanszírozását stabilizáló, a bankok számára előírt deviza finanszírozási mutató (DMM) átalakításáról szóló rendelet a Magyar Közlönyben. Az intézkedést még április 29-én...
05.19. 20:05
Portfolio.hu
Itt a devizahiteles MNB-korlátozás
A hétfői Magyar Közlönyben jelent meg a már korábban beharangozott rendelet. A május 19-i Magyar Közlönyben jelent meg az a Matolcsy György jegybankelnök által szignált MNB-rendelet, amely a bankok devizafinanszírozás ... ...
05.19. 18:00
Napi.hu
Milliárdokat fizetnek majd a bankok?
Őszre ígérik a kormánypárt vezető politikusai a devizahiteles adósok problémáinak végső megoldását. Miközben Orbán Viktor és Rogán Antal a Kúriára mutogat, a bankrendszerben lényegében befagy a hitelezés a parlament legutóbbi döntése nyomán.
05.19. 13:39
Stop.hu
Tovább csúszhat a devizahitelesek kérdése
Tovább csúszhat a devizahitelesek kérdése, ősszel születhet meg a döntés, nyugat-európai mintára bekerülhet a KDNP családi csődvédelemről szóló javaslata is a törvénybe. Így továbbra is marad a bizonytalanság az OTP és az FHB vonatkozásában.
05.19. 12:40
Profitline.hu
Matolcsyt dicsérte a Bankszövetség elnöke
Matolcsyt dicsérte a Bankszövetség elnöke
Az árfolyamgát általánossá tétele jó megoldás lehetne a devizahitelesek problémájára, bár a bankszektornak nagyon sokba kerülne - mondta a napigazdasag.hu-nak Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség áprilisban újraválasztott elnöke, aki szerint még ebben a kormányzati ciklusban megvalósulhat az 50 százalékos magyar tulajdon a hazai bankrendszerben. Az MNB vezetésének munkájáról elismeréssel szólt.
05.19. 12:25
Fn24.hu
Patai Mihály (Napi Gazdaság): Pénzbe kerül majd a bankoknak a Kúria döntése
Ha a pénzeket át kell csoportosítani a devizahitelesek támogatására, azt csak a forinthitelesek és a betéttel rendelkezők rovására tudná megtenni a bankrendszer. Interjú. [...] Bővebben!
05.19. 12:11
Mandiner.hu
Patai: Ez drága, de jó megoldás lehetne
Az árfolyamgát általánossá tétele jó megoldás lehetne a devizahitelesek problémájára, bár a bankszektornak nagyon sokba kerülne – mondta a Napi Gazdaságnak Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség áprilisban újraválasztott elnöke, aki szerint még ebben a kormányzati ciklusban megvalósulhat az 50 százalékos magyar tulajdon a hazai bankrendszerben.
05.19. 11:25
Mno.hu
 Patai: a <strong>devizahitel</strong>esek csak a többiek kárára segíthetők
Patai: a devizahitelesek csak a többiek kárára segíthetők
A devizahitelesek támogatása csak a forinthitelesek és betétesek terhére képzelhető el, mondta Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke a Napi Gazdaságnak adott interjúban, ahol arról is beszélt, hogy vajon mi értelme van a jelzáloghitelezésnek egy olyan országban, ahol a jelzálog fedezetéül szolgáló ingatlan a kilakoltatási moratórium miatt nem tölti be a fedezet szerepét.
05.19. 09:55
Hvg.hu
Milliárdokat kaphatunk ősszel
A bankoknak sok pénzébe kerülhet a Kúria véglegesnek szánt devizahiteles döntése.
05.19. 09:32
Index.hu
Orbán: Kárpátaljai autonómia és a devizahitelesek
Ismét kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett Orbán Viktor miniszterelnök, aki pénteken az M1 Az este című műsorában azt is hangsúlyozta az ukrán válsággal összefüggésben, hogy Magyarországon biztosított a stabil energiaellátás. A kormányfő beszélt továbbá arról, hogy szeretné, ha ősszel döntéseket hozhatnának a devizahitelesek ügyében.
05.17. 12:25
Hvg.hu
EP-választás – Orbán újra kiállt a kárpát- aljai magyarok autonómiája mellett
EP-választás – Orbán újra kiállt a kárpát- aljai magyarok autonómiája mellett
Ismét kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett Orbán Viktor miniszterelnök, aki pénteken az M1 Az este című műsorában azt is hangsúlyozta az ukrán válsággal összefüggésben, hogy Magyarországon biztosított a stabil energiaellátás. A kormányfő beszélt továbbá arról, hogy szeretné, ha ősszel döntéseket hozhatnának a devizahitelesek ügyében.
05.17. 10:01
Mon.hu
Rakétasebességre kapcsolna Orbán
Rakétasebességre kapcsolna Orbán
Ismét kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett Orbán Viktor miniszterelnök, aki pénteken az M1 Az este című műsorában azt is hangsúlyozta az ukrán válsággal összefüggésben, hogy Magyarországon biztosított a stabil energiaellátás. A kormányfő beszélt továbbá arról, hogy szeretné, ha ősszel döntéseket hozhatnának a devizahitelesek ügyében. A jobbikos Kovács Béla kémkedési ügyét pedig példátlannak és döbbenetesnek tartja.
05.17. 09:00
Hir24.hu
Orbán Viktor újra kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett
Ismét kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett Orbán Viktor miniszterelnök, aki pénteken az M1 Az este című műsorában azt is hangsúlyozta az ukrán válsággal összefüggésben, hogy Magyarországon biztosított a stabil energiaellátás. A kormányfő beszélt továbbá arról, hogy szeretné, ha ősszel döntéseket hozhatnának a devizahitelesek ügyében.
05.17. 08:06
Inforadio.hu
Orbán kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett
Ismét kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett Orbán Viktor miniszterelnök, aki pénteken az M1 Az este című műsorában azt is hangsúlyozta az ukrán válsággal összefüggésben, hogy Magyarországon biztosított a stabil energiaellátás. A kormányfő beszélt továbbá arról, hogy szeretné, ha ősszel döntéseket hozhatnának a devizahitelesek ügyében.
05.16. 23:23
Mno.hu
Orbán őszre segítséget ígért a devizahiteleseknek
Ősszel szeretne az új kormány cselekedni a devizahitelesek megsegítése ügyében - mondta Orbán Viktor az MTV Ma Este című műsorában. Végleges megoldásra van szükség, ezért meg kell várni a Kúria döntését. ... ...
05.16. 23:05
Napi.hu
Orbán őszre segítséget ígért a devizahiteleseknek (2.)
Orbán Viktor pénteken az MTV Az este című műsor vendége volt. A kormányalakításra felkért pártelnök ősszel szeretne cselekedni a devizahitelesek megsegítése ügyében. Arról is beszélt, hogy végleges...
05.16. 22:11
Portfolio.hu
Orbán Viktor az m1 tévé Este című műsorában
Ismét kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett Orbán Viktor miniszterelnök, aki pénteken az M1 Az este című műsorában azt is hangsúlyozta az ukrán válsággal összefüggésben, hogy Magyarországon biztosított a stabil energiaellátás. A kormányfő beszélt továbbá arról, hogy szeretné, ha ősszel döntéseket hozhatnának a devizahitelesek ügyében.     A múlt heti beiktatási beszédében a kárpátaljai magyarok autonómiájáról tett, többek által bírált kijelentését megerősítve Orbán Viktor Az estében kifejtette: "mi egy stabil és demokratikus Ukrajnában vagyunk érdekeltek (...), márpedig se stabil, se demokratikus nem lehet Ukrajna, ha nem adja meg az ott élő kisebbségeknek, nemzeti közösségeknek, köztük a magyar közösségnek azt, ami őket megilleti. Vagyis a kettős állampolgárságot, a kollektív, vagyis közösségi jogokat és az autonómiát."    Az autonómia jogintézményének Európában számos megvalósítása létezik - folytatta -, és "majd a kárpátaljai magyarok meg fogják mondani, hogy az autonómia széles és színes világán belül melyik konkrét jogintézmény mellett törnek lándzsát". "De akármelyik mellett is törnek majd lándzsát, tudniuk kell nekik is meg az ukránoknak is, hogy a magyar állam teljes súlyával ott van a kárpátaljai magyarok autonómiaigénye mögött" - jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint mivel most áll fel az új Ukrajna, most kell elmondani az elvárásokat.    Azt is egyértelművé tette ugyanakkor, hogy az "Ukrajna területi szuverenitását megsértő" orosz akció ügyében "nekünk Ukrajnát kell támogatnunk".    Az ukrán válság gázellátásra gyakorolt hatásáról a kormányfő azt mondta, reméli, ez a hatás csekély lesz, de "felkészültünk a rossz forgatókönyvekre is". Magyarország képes arra - az ehhez szükséges döntéseket a kormány meghozta -, hogy "hosszú ideig" biztonságosan, stabilan lássa el energiával a lakosságot és az ipart - nyomatékosította, megjegyezve, hogy az Alekszej Miller Gazprom-elnökkel a napokban kötött megállapodások is a biztonságos magyar energiaellátást szolgálják.    A devizahitelekkel kapcsolatban Orbán Viktor a tévéinterjúban azt mondta, hogy egy végleges, az embereknek biztonságot nyújtó megoldást akarnak, ezért meg kell várni a tiszta jogi helyzetet teremtő bírósági döntést, amely után a kormány "rakétasebességgel" meghozza a szükséges döntéseket, és "minden devizahitelest biztonságba fogunk helyezni". Megjegyezte, szeretné, ha az ősszel döntéseket hozhatnának.    A kormányalakítást megelőző, a héten folytatott konzultációiról szólva - megerősítve, hogy nemzeti konzultáció is lesz majd a jövőben - kitért a Matolcsy György jegybankelnökkel folytatott megbeszélésre, amelyen az államadósság is téma volt. Utóbbiról kifejtette: az adósság mértéke csökkent, és jelentős vagyontárgyakat is vásárolt az állam, vagyis "az adósságunk súlya a vagyonunkhoz képest jelentősen változott". Hozzáfűzte, hogy vannak olyan pénzek "raktáron", amelyeket az év közben lejáró adósságra fordítanak, és "akkor egy pillanat alatt javulni fog az államadósság helyzete". Összegzése szerint ma az állam vagyonát és gazdasági erejét terhelő adósság aránya jelentősen kisebb, mint korábban.    Orbán Viktor szerint az a jó, "ha nem külföldiek felé vagyunk eladósodva, hanem a saját állampolgáraink felé". "Miért kellene Smith úr zsebébe menni a profitnak, ha egyébként az a kamat Kovács úr zsebébe is mehetne?" - tette fel a kérdést a miniszterelnök a magyar lakossági állampapír-állományra utalva.    A kormányalakítás ügyében elmondta: azért csak júniusban alakul meg az új kabinet, mert az emberek az országgyűlési választáson a folytatásra szavaztak, vagyis "ugyanaz az irány érvényes, ugyanazt a programot hajtjuk végre, és nagyrészt ugyanazokkal az emberekkel fogunk dolgozni". Tervei szerint a május 25-i európai parlamenti (EP-) választást követő héten véglegesíti majd a már megkezdett megbeszéléseket új kormánya minisztereivel, "június 6-án a miniszterek listája készen áll", két-három napra rá pedig teljes lesz az államtitkári lista is. Hozzáfűzte, van olyan személyi kérdés, amelyről már döntött.     Az EP-választásra rátérve a kormányfő úgy fogalmazott, hogy Magyarország az eredményei ellenére sem kapta meg a neki járó tiszteletet. Mint mondta, olyan magyar EP-képviselőkre van szükség, akik kiállnak Magyarország mellett.    A Jobbik erősödését jelző közvélemény-kutatási adatokat firtató kérdésre úgy válaszolt: "érdektelennek tartom ezeket a szempontokat". Szerinte az a fontos, hogy milyen minőségű embereket küld Magyarország Brüsszelbe.    Hangsúlyozta továbbá, hogy a magyar parlamenti képviselők kétharmada "az európai közép erejéhez tartozik", ezért "semmilyen szélsőség, sem jobbról, sem balról nem fog teret nyerni".    A kémgyanúba keveredett jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla ügyében arra a kérdésre, hogy mit tud erről egy miniszterelnök, Orbán Viktor azt felelte: "eleget". Szavai szerint a kémkedés valójában hazaárulás, ezért ezt példátlan, döbbenetes esetnek tartja. "Azt, hogy az internacionalisták - akik a nemzetet nem tartják fontosnak - a magyar történelemben elég gyakran hazaárulást követnek el, a magyar közvélemény ismeri. De az, hogy egy magát nemzetinek valló párt hazaárulást elkövető személyeket akarjon eljuttatni Brüsszelbe, ahol a magyar érdekeket kellene képviselni, példátlan" - fejtette ki. országos hírek
05.16. 21:53
Alon.hu
 Régi <strong>devizahitel</strong>es ügyre fekszik rá a Kúria
Régi devizahiteles ügyre fekszik rá a Kúria
Júniusban tárgyalhatja a Kúria Kásler Árpád árfolyamréssel kapcsolatos ügyét, amelynek iratait a legfőbb bíróság most kapta vissza az Európai Bíróságtól. A Kásler-ügy eldöntése után a Kúria várhatóan átfogóan is megvizsgálja az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés témakörét.
05.16. 10:20
Hvg.hu
Devizahitelek: júniusban ülhet össze a Kúria
Visszakapta a Kúria az Európai Bíróságtól a Kásler-ügy iratait, a magyar ítélkező fórum így - a luxembourgi iránymutatások alapján - folytathatja a másfél éve felfüggesztett polgári eljárást - írta...
05.16. 09:14
Portfolio.hu
Régi <strong>devizahitel</strong>es ügy került a Kúriához
Régi devizahiteles ügy került a Kúriához
Visszakapta a Kúria az Európai Bíróságtól a Kásler-ügy iratait, a magyar ítélkező fórum így - a luxembourgi iránymutatások alapján - folytathatja a másfél éve felfüggesztett polgári eljárást - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.
05.16. 09:00
Hir24.hu
A Jobbik akciótervet dolgoz ki a devizahitelesek megsegítésére
Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján egyfajta tüneti kezelésnek nevezte a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását, a végső megoldást pedig egyebek mellett a hitelek felvételkori árfolyamon való forintosításában látják. A politikus szavai szerint a vonatkozó javaslatot már többször "megtúráztatták" a parlamentben, de nem jutott ki a bizottsági szakaszból.
05.14. 14:50
Stop.hu
Devizahitelek: teljes körű forintosítási akciótervet dolgoz ki a Jobbik
Z. Kárpát Dániel szerint tüneti kezelés a a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása, ehelyett a Jobbik felvételkori árfolyamon forintosítaná a devizahiteleket [...] Bővebben!
05.14. 14:36
Mandiner.hu
Ígyfizetheti a cég a dolgozója devizahitel-törlesztését
Adhat-e a gazdasági társaság tagjának vagy munkavállalójának devizahitel törlesztésére támogatást? Az Adózóna megmondja, és azt is, hogyan.
05.13. 16:40
Hvg.hu
Devizahitelek: a Kúria térfelén pattog a labda
Most nagyjából 150 ezer család van, akinek az otthonát mindenképpen meg kell menteni – mondta Zsigó Róbet, a Fidesz szóvivője az M1 Az Este című műsorában hétfőn.
05.13. 10:50
Mno.hu
Ennyibe került az adófizetőknek a devizahitelesek megsegítése
Két éve zajlik a jelenlegi árfolyamgát program. Ezen időszak alatt 16,5 milliárd forintjába került eddig a költségvetésnek, és ugyanennyibe a bankoknak. Az MNB friss adataiból az is kiderül, hogy egy...
05.13. 10:30
Portfolio.hu
Hol a forinthiteleseknek a segítség?
Újabb és újabb mentőmódszereket találnak ki vagy terveznek a devizahitelesek számára. Tegnap határozatla