candida

Információk, cikkek gyűjteménye a candidáról, a túlszaporodott gomba tüneteiről, gyógyításáról, teszteléséről.

Bioaréna a hüvelyben - az egyensúly dönti el, melyik kórokozó szaporodik el
Miért van az, hogy van, aki azonnal fertőzéseket kap el egy uszodában, míg mások nyugodtan úszkálnak a langyos termálban? A betegség kialakulása a fogékony környezettől függ. Az uszodavizeket általában klórozzák. A klór megöli a baktériumokat. A jókat is. Az altesti normál PH-ról baktériumok gondoskodnak, ideális esetben korlátozva a candida növekedését a nyálkahártyákon. A tejsavbacik hidrogén-peroxidot és tejsavat állítanak elő, így állítják be a hüvely enyhén savas PH-ját.
08.15. 14:16
Csaladinet.hu
Intim fertőzések a strandszezon alatt
Intim fertőzések a strandszezon alatt
Candida, bakteriális vaginózis, e-coli okozta hólyaghurut, és gombás fertőzések tartoznak a gyakori nyári fertőzések közé.
07.10. 06:49
Drinfo.hu
Nőgyógyászati betegségek a strandszezon alatt
Candida, bakteriális vaginózis, e-coli okozta hólyaghurut, és gombás fertőzések tartoznak a gyakori nyári fertőzések közé.
07.08. 12:34
Weborvos.hu
hirdetés
Kérdések és válaszok a candida gombáról
Tényleges kórról és annak tüneteiről van szó, vagy csak egy divatbetegség? Sokan elbagatellizálják, hiszen a tünetek külön-külön nem tűnnek annyira vészesnek, mégis aki ebben szenved, annak a teljes élete dőlhet romba. Ne gondoljuk tehát, hogy a candida csak úri huncutság.Forrás: Nők Lapja Café: Kérdések és válaszok a candida gombáról
2017.03.27. 07:30
Nlcafe.hu
Ezt érdemes tudni a Candida diétáról
Egyre többet foglalkozunk megjelenésünkkel. Napjainkban sokat számít a megfelelő hajviselet, a divatos öltözködés vagy éppen a napi a kollekcióhoz passzoló kiegészítők.
2017.03.02. 00:00
Noinetcafe.hu
7 gyógyító erővel rendelkező növény
Köztudott, hogy a növényeknek számos jótékony hatásuk van a szervezetünkre. Az alábbiakban hét olyan növényt mutatunk be röviden, amelyek fogyasztása kifejezetten ajánlott egészségünk megőrzése érdekében.Rozmaring: a vérszegénység legjobb ellenszere. A rozmaringlevelek gazdag vastartalmúkról híresek, így segítenek megelőzni a vashiány miatt kialakuló vérszegénységet és fáradságérzetet. A növény karnozinsavat is tartalmaz, ami védi az agyat a szabadgyököktől, így csökkenti az agyvérzések és a neurodegeneratív betegségek kialakulásának kockázatát.Bazsalikom: a magas vérnyomás legjobb ellenszere. A Xinjiang Medical University kutatói szerint a bazsalikomkivonat ugyanolyan mértékben csökkenti a vérnyomást, mint a világszerte használt orvosi készítmények.Görögszéna: a cukorbetegség legjobb ellenszere. Egy adag görögszéna kivonat javítja a cukorkoncentrációt a vérben, csökkenti az inzulinrezisztenciát – állapították az indiai Jaipur Diabetes and Research Centre szakemberei. Jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy ez a növény nem csak krónikus betegségek megelőzésére, hanem normál fizikai folyamatok fokozására – mint pl. az atlétikai teljesítmények – is alkalmas.Oregánó: legjobb ellenszere az aftáknak. Erős gombaellenes összetevőket tartalmaz, mint a tivol és a karmakol. A washingtoni Georgetown University Medical Centre kutatói kimutatták, hogy a karmakol hatékonyabban megakadályozza a Candida-gombák elszaporodását, mint a széles körben használt gyógyszerek.Koriander: az élelmiszermérgezések hatásainak gyógyítója. Kiváló ellenszere a campylobacter baktérium elszaporodásának, ami ételmérgezéseket okoz. Főleg a csirkehús és a vöröshúsok tartalmazhatnak ilyen baktériumokat, ha a húst erőst megsütötték. Ezért szórjunk jó bőven koriandert a hasonló ételekre, megelőzvén az esetleges problémákat.Zsálya: legjobb orvosság a hangulatváltozások és a memóriavesztés ellen. A Northumbira University kutatói által végzett kísérlet egészséges önkéntesei zsályaolajt tartalmazó kapszulákat kaptak, és jelentős hangulatjavulásról számoltak be. Ausztrál kutatók pedig idősek esetén vizsgálták a zsálya hatásait, és arra jutottak, hogy a kivonat jelentős mértékben javította az idősek figyelmét és memóriáját. A növény elősegíti az acetilkolin termelődését az agyban, ami serkenti a memória és a figyelem kapacitását.Kardamon: főleg a gyomorfekély esetén használják. Ha ilyen betegségben szenvedünk, adjunk kardamont a fűszeres ételekhez, vagy a tejberizshez. Indiai kutatók felfedezték, hogy a kardamon védi a gyomor nyálkahártyáját, és megakadályozza az alkohol és az aszpirin által okozott fekélyek kialakulását. A kardamom hatóanyaga egyébként a nootkatone, amit a növénynek az őrölt hüvelyeiből nyernek.Forrás: http://filantropikum.com/7-gyogyito-erovel-rendelkezo-noveny/Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=tsAktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető: http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
2017.02.02. 16:51
Elozoeletek.hu
Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben!
A Candida tüneteit sokszor félrediagnosztizálnják.
2017.01.23. 11:50
Femina.hu
Mit gyógyít az olíva olaj?
A túlzottan elszaporodott Candida visszaszorítása hosszadalmas folyamat, jelentős életmódbeli változtatásokat igényel. A természet most is a segítségünkre siet, ismerje meg az öt legjobb természetes gombaölő szert!
2017.01.17. 08:41
Vital.hu
Gyógyító és finom ételek
Ha szervezetünkben túlságosan elszaporodott a Candida albicans gomba, diétával segíthetjük az egyensúly helyreállítását. Itt van három tökéletes és finom recept, ami nem annyira speciális, hogy ne lehessen akár az egész család kedvence.
2017.01.16. 08:21
Vital.hu
Okos és betartható Candida - diéta
A szervezetünkben túlszaporodott Candida-gombák ellen sokat tehetünk a megfelelő diéta betartásával. Mit fogyaszthatunk, és mit mellőzzünk étrendünkből a gyógyulás érdekében?
2017.01.15. 10:59
Vital.hu
hirdetés
7 tipp a Candida fertőzés elkerülésére
Ha azt halljuk, hogy a gomba testünk számos szervében megtelepedhet, akkor veszélyesnek gondolhatjuk. A Candida albicans nevű gomba azonban a normális bőr- és bélflóránk része, de bizonyos körülmények között túlszaporodhat, és a legkülönbözőbb akut és krónikus tüneteket mutatva betegségeket okozhat. Mit tehetünk ellene?
2017.01.14. 08:15
Vital.hu
Jótékony és mérgező is, a testükben hordjuk - mi az?
A Candida albicans egy teljesen ártalmatlan emésztőgomba, mely a legtöbb ember bélrendszerében megtalálható. Az egészséges szervezetben ez a gomba kifejezetten hasznos, ugyanis jótékonyan közrejátszik az emésztési folyamatokban. Bizonyos körülmények között azoban túlszaporodik, olvassa el, milyen tüneteket okozhat!
2017.01.13. 08:15
Vital.hu
Az öt legjobb természetes gombaölő szer Candida-fertőzés ellen
A túlzottan elszaporodott Candida visszaszorítása hosszadalmas folyamat, jelentős életmódbeli változtatásokat igényel. A természet most is a segítségünkre siet, ismerje meg az öt legjobb természetes gombaölő szert!
2017.01.12. 08:00
Vital.hu
Így kerülhető el a bőrgombásodás
Alig van olyan nő, aki életében legalább egyszer ne szembesülne a Candida fertőzés tüneteivel. Dr. Demjén László nőgyógyász a candidiasis okaira és a megelőzés, kezelés lehetőségire hívta fel a figyelmet. ...
2016.12.28. 07:00
Hazipatika.com
7 lépés a Candida fertőzés ellen
Alig van olyan nő, aki életében legalább egyszer ne szembesülne a Candida fertőzés tüneteivel. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza a candidiasis okaira és a megelőzés, kezelés lehetőségire hívta fel a figyelmet.  
2016.12.27. 08:00
Eletforma.hu
Miért nem tudok már végre „fellélegezni”? A tüdő betegségeinek lelki háttere
A tüdő betegségei a külvilággal való kapcsolataink, kommunikációs képességünk, kijelölt saját kereteink között megélt sza-badságunk útjában álló, elfojtott és ki nem élt érzelmeinkről tanúskodnak. A feszültség, az agresszió, a frusztráció, a düh, a félelmek, az elengedés hiánya, a veszteség, az érzelmi egzisztenciális félelmek, az önsajnálat, a vélt és valós sérelmek és általában az érzelmek elfojtása negatívan hatnak közérzetünkre, nem tudunk tőlük „fellélegezni” (igazán nyitottnak és szabadnak lenni). A tüdő 10 leggyakoribb betegségének lelki háttere rávilágít mindezekre:Tüdőembólia A vénákban vagy a jobb szívfélben kialakuló helyileg képződött érrögből leszakadó érrög vagy érrögök tüdőben való elakadása nehézlégzést, nyugtalanságot, köhögést, vérköpést, verejtékezést és szapora szívműködést idéz elő.Lelki okai: érzelmi ellenőrzés hiánya, testi kontaktus hiánya, túlzott egzisztenciális szorongás, befolyásolásvágy, elfojtott nyugtalanság, tudatalatti lobbanékonyság, gyerekes szerepminta, elfojtott ösztönösség, keménység miatti félelem, üldözöttség érzés miatti gátlás, meg nem valósult kívánság miatti szenvedés, züllöttség.Mentális okai: segítségnyújtás megtagadása miatti bűntudat, más hírnevének besározása, be nem tartott ígéret miatti bűntudat, elfojtott előítéletesség, mágikus befolyással visszaélés miatti bűntudat.Tüdő candidiasis A Candida albicans gomba okozta, tüdőt érintő fertőző megbetegedés szerzett immunhiányos szindrómához (AIDS), veleszü-letett T-lymphocyta defektusokhoz (Di George- és Nezelof-szindróma), transzplantáció utáni állapothoz, immunszuppresszív szerek szedéséhez (glukokortikoid hormonok, ciklosporin, azathioprin, methotrexat, stb.), immunmoduláns szerekhez, kiterjedt égéshez, rosszindulatú vérképzőszervi betegséghez, cukorbetegséghez, antibiotikum terápiához, dialízishez és intravénás droghasználathoz társulhat.Lelki okai:ősfélelem, igénytelenség, tettlegesség, végletesség, pénzhajhászás, pillanatnyi örömkeresés, tudatalatti szeszélyesség, átverés miatti szorongás, együttműködés megtagadása.Mentális okai:énközpontú gondolatok, megfélemlítés, vezetettség, önelismerés hiánya, ádáz ellenség miatti ártószándék, tudatalatti akaratosság.Tüdőfibrózis Cisztás fibrózis, idiopátiás tüdőfibrózis, mitrális stenois, lymphangiomyomatosis, tüdőödéma, szkleroderma, Whipple-kór, rheumatoid megbetegedés, intersticiális tüdőbetegség, Dressler-szindróma, sugárterápia, szisztémás szklerózis, szisztémás lupus erythematosus, Wegener granulomatózis, polimiozitisz, histiocytózis, vegyi mérgezés (Wolfram), Caplan-kór, amyloidosis, szilikózis és Weber-Christian-betegség okozzák a tüdőfibrózist.Lelki okai:önzés, jótestvér-szerep, méltánytalanság, megromlott házasság, kettétört életpálya, elszalasztott lehetőségek utáni sóvárgás, elfojtott ösztönök, túlzott konfliktusvágy, tudatalatti érzelmi ziláltság, túlzott félelem a testi szerelemtől, kontroll-vesztés, spirituális kiegyenlítetlenség miatti szenvedés, más által betáplált lehangoltság, társtól eltávolodás miatti szenvedés, életigenlés hiánya miatti szorongás.Mentális okai: félrevezetés, haszonelvű gondolkodás, maró gúnyosság, tartalmatlan élet miatti bűntudat.Tüdőgyulladás A tüdő rendszerint kórokozó (pl. baktérium, vírus, gomba) által okozott gyulladásos betegsége, amely magas lázzal, hidegrá-zással, levertséggel, végtagfájdalmakkal, fejfájással és köhögéssel jár.Lelki okai: lelki beszűkülés, tüzesvérűség, hatásgyakorlás, jelen életbeli negatív érzelmi lenyomatok, utódnemzés elutasítása, bemocskoltság, elfojtott gyerekkori megaláztatás, tudatalatti kétségbeesettség, gátlás miatti leblokkolás, rágalom miatti szorongás.Mentális okai: teljes önmegadás, önfeladásig menő alkalmazkodás, elszegényedés miatti negatív jövőkép.Tüdőinfarktus Az alsó és a felső végtag, a medence és/vagy a jobb szívfél visszereiben képződő vérrögök a keringéssel a tüdőverőérbe sodródva elzárják a tüdőverőér egy vagy több ágát, ami a verőér által ellátott tüdőrész elhalását eredményezi.Lelki okai:fizikai félelem, hamis családi kötődések, mással szembeni túlzott elvárás, megbecsülés hiánya, elfojtott belső diszharmónia, szellemi önkény miatti szorongás.Mentális okai:elfojtott negatív gondolati beidegződések, világgal szembesülés hiánya, kiszolgáltatottság miatti hitehagyottság.Tüdőtágulat A tüdőhólyagocskák kitágulásával, előrehaladó károsodásával járó megbetegedés, mely a tüdőbetegségek és az idült hörghurut következménye.Lelki okai: elutasítottság, tudatalatti érzelmi tisztátalanság, túlzott tárgyhalmozási kényszer, csapás miatti szenvedés, atyai szigor miatti szorongás, származás miatti félelem.Mentális okai: helytelen mentális beidegződések, konfliktuskerülő gyávaság miatti ártószándék, szenvedélyfüggőség miatti bűntudat.Tüdő eredetű szívbetegség Idült hörghurut, tüdőtágulás, visszatérő tüdőembóliák, elhízás, tüdőben jelentkező daganatáttétek okozta jobb kamra megna-gyobbodás.Lelki okai:komorság, búbánat, feszengés, alkalmatlanság érzés, jelen életbeli érzelmi karmateher miatti gátlás, beilleszkedési zavarok, inkorrektség, túlzott szabadságvágy, csapás miatti szorongás, családi perpatvar miatti szenvedés, érzelmi megpró-báltatás.Mentális okai:félelem miatti mentális blokádok, élet megtagadása miatti bűntudat.Tüdő szerves porok okozta betegsége Belélegzett porok (penészes széna, szennyezett párásító, vagy légkondicionáló, madárürülék, penészes vörösfenyő fűrészpor, penészes komposzt, maláta, fertőzött búzaliszt, penészes paprika) miatt a tüdő állományában kis gyulladásos gócok jönnek létre, amik a kis hörgők gyulladásával járnak együtt.Lelki okai:érzelmi szűkösség, asztrális visszaélés, társtalanságérzés, tudatalatti félelem a külső veszélyektől, elfojtott szexuális kiszolgáltatottság, nyomasztó gondok, tudatalatti negatív beállítottság, érzelmi mellőzöttség miatti szorongás, tudatalatti félelem az egyedülléttől, szorongás miatti kétségbeesés.Mentális okai:korlátozó illuzórikus gondolatok, hatalmi harc miatti ártószándék, tragikus sors miatti negatív jövőkép.Tüdővizenyő Tüdőödéma; szívbetegség (balszívfél elégtelenség, heveny szívritmuszavar) okozza a tüdő állományában felszaporodott folyadékot, amelynek heveny formája életveszélyes.Lelki okai:hatalomvágyás, mindenségtől elkülönültség, jelen életbeli megváltatlan alszemélyiségek, visszásság miatti gátlás, család elleni vétkek miatti gátlás, szerelmi befolyásoltság miatti szorongás, érzelmi elengedés miatti szorongás, munkahelyi kudarc miatti szorongás, pénzügyi csőd miatti félelem, szexuális agresszió miatti félelem,Mentális oka: jelen életbeli szellemi adósságok.Tüdőtuberkulózis A betegséget a Koch-bacilus okozza, mely csak a legyengült, védekezésre képtelen szervezetet támadja meg; a tbc a tüdő mellett a test más szerveire is átterjed; a szegény, vizes, penészes helyen lakó, egyoldalúan táplálkozó, lesoványodott szervezetű embereket betegíti meg.Lelki okai:rátelepedő szeretet, megvadultság, tudatalatti rosszindulat, túlzott kíváncsiság, túlzott lekezelés, szégyenteljes múlt.Mentális okai: kényszerből választott hivatás, tudatalatti hatalmi komplexus, túlzott önlebecsülés.Forrás: Késmárki László:Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2016.Késmárki László:Test-lélek szótár II. A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2014.A könyv megvásárolható: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Kesmarki_Laszlo_Test_lelek_szotar_II_A_betegsegek_lelki_mentalis_es_karmikus_okai&id=269175&type=22Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
2016.12.19. 08:48
Elozoeletek.hu
7 lépés a Candida fertőzés ellen
Ha többször visszatérnek a panaszok, azt már szakorvosnak és célzottan kell kezelni.
2016.12.16. 08:02
Weborvos.hu
A Candida-fertőzés kezelése
Az egyik leggyakoribb hüvelyi fertőzést a sarjadzó gombák okozzák. ...
2016.11.05. 00:00
Hazipatika.com
Candida fertőzés csecsemő- és kisgyermekkorban - Miért fontos a szájpenész kezelése? Milyen egyéb tüneteket okozhat a gombás fertőzés?
Milyen tünetei vannak a gombás fertőzésnek babáknál, kisgyerekeknél? Hova vezethet a ki nem kezelt candida? Hogyan távolítható el a gombás fertőzés vezető tüneteként ismert szájpenész a babáknál?
2016.09.08. 09:16
Szuloklapja.hu
Miért nem tudok már végre „fellélegezni”? A tüdő betegségeinek lelki háttere
A tüdő betegségei a külvilággal való kapcsolataink, kommunikációs képességünk, kijelölt saját kereteink között megélt sza-badságunk útjában álló, elfojtott és ki nem élt érzelmeinkről tanúskodnak. A feszültség, az agresszió, a frusztráció, a düh, a félelmek, az elengedés hiánya, a veszteség, az érzelmi egzisztenciális félelmek, az önsajnálat, a vélt és valós sérelmek és általában az érzelmek elfojtása negatívan hatnak közérzetünkre, nem tudunk tőlük „fellélegezni” (igazán nyitottnak és szabadnak lenni). A tüdő 10 leggyakoribb betegségének lelki háttere rávilágít mindezekre:Tüdőembólia A vénákban vagy a jobb szívfélben kialakuló helyileg képződött érrögből leszakadó érrög vagy érrögök tüdőben való elakadása nehézlégzést, nyugtalanságot, köhögést, vérköpést, verejtékezést és szapora szívműködést idéz elő. Lelki okai: érzelmi ellenőrzés hiánya, testi kontaktus hiánya, túlzott egzisztenciális szorongás, befolyásolásvágy, elfojtott nyugtalanság, tudatalatti lobbanékonyság, gyerekes szerepminta, elfojtott ösztönösség, keménység miatti félelem, üldözöttség érzés miatti gátlás, meg nem valósult kívánság miatti szenvedés, züllöttség.Mentális okai: segítségnyújtás megtagadása miatti bűntudat, más hírnevének besározása, be nem tartott ígéret miatti bűntudat, elfojtott előítéletesség, mágikus befolyással visszaélés miatti bűntudat.Tüdő candidiasis A Candida albicans gomba okozta, tüdőt érintő fertőző megbetegedés szerzett immunhiányos szindrómához (AIDS), veleszü-letett T-lymphocyta defektusokhoz (Di George- és Nezelof-szindróma), transzplantáció utáni állapothoz, immunszuppresszív szerek szedéséhez (glukokortikoid hormonok, ciklosporin, azathioprin, methotrexat, stb.), immunmoduláns szerekhez, kiterjedt égéshez, rosszindulatú vérképzőszervi betegséghez, cukorbetegséghez, antibiotikum terápiához, dialízishez és intravénás droghasználathoz társulhat. Lelki okai:ősfélelem, igénytelenség, tettlegesség, végletesség, pénzhajhászás, pillanatnyi örömkeresés, tudatalatti szeszélyesség, átverés miatti szorongás, együttműködés megtagadása. Mentális okai:énközpontú gondolatok, megfélemlítés, vezetettség, önelismerés hiánya, ádáz ellenség miatti ártószándék, tudatalatti akaratosság.Tüdőfibrózis Cisztás fibrózis, idiopátiás tüdőfibrózis, mitrális stenois, lymphangiomyomatosis, tüdőödéma, szkleroderma, Whipple-kór, rheumatoid megbetegedés, intersticiális tüdőbetegség, Dressler-szindróma, sugárterápia, szisztémás szklerózis, szisztémás lupus erythematosus, Wegener granulomatózis, polimiozitisz, histiocytózis, vegyi mérgezés (Wolfram), Caplan-kór, amyloidosis, szilikózis és Weber-Christian-betegség okozzák a tüdőfibrózist. Lelki okai:önzés, jótestvér-szerep, méltánytalanság, megromlott házasság, kettétört életpálya, elszalasztott lehetőségek utáni sóvárgás, elfojtott ösztönök, túlzott konfliktusvágy, tudatalatti érzelmi ziláltság, túlzott félelem a testi szerelemtől, kontroll-vesztés, spirituális kiegyenlítetlenség miatti szenvedés, más által betáplált lehangoltság, társtól eltávolodás miatti szenvedés, életigenlés hiánya miatti szorongás. Mentális okai: félrevezetés, haszonelvű gondolkodás, maró gúnyosság, tartalmatlan élet miatti bűntudat.Tüdőgyulladás A tüdő rendszerint kórokozó (pl. baktérium, vírus, gomba) által okozott gyulladásos betegsége, amely magas lázzal, hidegrá-zással, levertséggel, végtagfájdalmakkal, fejfájással és köhögéssel jár. Lelki okai: lelki beszűkülés, tüzesvérűség, hatásgyakorlás, jelen életbeli negatív érzelmi lenyomatok, utódnemzés elutasítása, bemocskoltság, elfojtott gyerekkori megaláztatás, tudatalatti kétségbeesettség, gátlás miatti leblokkolás, rágalom miatti szorongás. Mentális okai: teljes önmegadás, önfeladásig menő alkalmazkodás, elszegényedés miatti negatív jövőkép.Tüdőinfarktus Az alsó és a felső végtag, a medence és/vagy a jobb szívfél visszereiben képződő vérrögök a keringéssel a tüdőverőérbe sodródva elzárják a tüdőverőér egy vagy több ágát, ami a verőér által ellátott tüdőrész elhalását eredményezi. Lelki okai:fizikai félelem, hamis családi kötődések, mással szembeni túlzott elvárás, megbecsülés hiánya, elfojtott belső diszharmónia, szellemi önkény miatti szorongás.Mentális okai:elfojtott negatív gondolati beidegződések, világgal szembesülés hiánya, kiszolgáltatottság miatti hitehagyottság.Tüdőtágulat A tüdőhólyagocskák kitágulásával, előrehaladó károsodásával járó megbetegedés, mely a tüdőbetegségek és az idült hörghurut következménye. Lelki okai: elutasítottság, tudatalatti érzelmi tisztátalanság, túlzott tárgyhalmozási kényszer, csapás miatti szenvedés, atyai szigor miatti szorongás, származás miatti félelem. Mentális okai: helytelen mentális beidegződések, konfliktuskerülő gyávaság miatti ártószándék, szenvedélyfüggőség miatti bűntudat.Tüdő eredetű szívbetegség Idült hörghurut, tüdőtágulás, visszatérő tüdőembóliák, elhízás, tüdőben jelentkező daganatáttétek okozta jobb kamra megna-gyobbodás.Lelki okai:komorság, búbánat, feszengés, alkalmatlanság érzés, jelen életbeli érzelmi karmateher miatti gátlás, beilleszkedési zavarok, inkorrektség, túlzott szabadságvágy, csapás miatti szorongás, családi perpatvar miatti szenvedés, érzelmi megpró-báltatás. Mentális okai:félelem miatti mentális blokádok, élet megtagadása miatti bűntudat.Tüdő szerves porok okozta betegsége Belélegzett porok (penészes széna, szennyezett párásító, vagy légkondicionáló, madárürülék, penészes vörösfenyő fűrészpor, penészes komposzt, maláta, fertőzött búzaliszt, penészes paprika) miatt a tüdő állományában kis gyulladásos gócok jönnek létre, amik a kis hörgők gyulladásával járnak együtt. Lelki okai:érzelmi szűkösség, asztrális visszaélés, társtalanságérzés, tudatalatti félelem a külső veszélyektől, elfojtott szexuális kiszolgáltatottság, nyomasztó gondok, tudatalatti negatív beállítottság, érzelmi mellőzöttség miatti szorongás, tudatalatti félelem az egyedülléttől, szorongás miatti kétségbeesés. Mentális okai:korlátozó illuzórikus gondolatok, hatalmi harc miatti ártószándék, tragikus sors miatti negatív jövőkép.Tüdővizenyő Tüdőödéma; szívbetegség (balszívfél elégtelenség, heveny szívritmuszavar) okozza a tüdő állományában felszaporodott folyadékot, amelynek heveny formája életveszélyes. Lelki okai:hatalomvágyás, mindenségtől elkülönültség, jelen életbeli megváltatlan alszemélyiségek, visszásság miatti gátlás, család elleni vétkek miatti gátlás, szerelmi befolyásoltság miatti szorongás, érzelmi elengedés miatti szorongás, munkahelyi kudarc miatti szorongás, pénzügyi csőd miatti félelem, szexuális agresszió miatti félelem, Mentális oka: jelen életbeli szellemi adósságok.Tüdőtuberkulózis A betegséget a Koch-bacilus okozza, mely csak a legyengült, védekezésre képtelen szervezetet támadja meg; a tbc a tüdő mellett a test más szerveire is átterjed; a szegény, vizes, penészes helyen lakó, egyoldalúan táplálkozó, lesoványodott szervezetű embereket betegíti meg. Lelki okai:rátelepedő szeretet, megvadultság, tudatalatti rosszindulat, túlzott kíváncsiság, túlzott lekezelés, szégyenteljes múlt.Mentális okai: kényszerből választott hivatás, tudatalatti hatalmi komplexus, túlzott önlebecsülés.Forrás: Késmárki László:Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2016.Késmárki László:Test-lélek szótár II. A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2014.A könyv megvásárolható: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Kesmarki_Laszlo_Test_lelek_szotar_II_A_betegsegek_lelki_mentalis_es_karmikus_okai&id=269175&type=22Aktuális oldások és tanfolyamok programja az alábbi linken megtekinthető:http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
2016.08.04. 12:31
Elozoeletek.hu
Új, gyógyszereknek ellenálló candida-típus terjed
Az Egyesült Államokban nemrég adtak ki klinikai figyelmeztető tájékoztatást egy újfajta, fertőzést okozó, antibiotikumokra ellenálló, kórházban fekvő betegeknél súlyos betegséget okozó élesztőgomba,...
2016.07.16. 10:45
Portfolio.hu
Új, gyógyszer rezisztens fertőzés terjed: Candida auris
Az amerikai járványügyi szervezet (CDC) klinikai figyelmeztető tájékoztatást adott ki egy újfajta, fertőzést okozó, az antibiotikumoknak ellenálló, kórházban fekvő betegeknél súlyos betegséget okozó élesztőgomba, az úgynevezett Candida auris miatt.
2016.07.06. 20:01
Webbeteg.hu
A fertőzés, amibe tízből hatan belehalnak
Egy újabban megjelent candida törzs, az antibiotikum rezisztens Candida auris a fertőzöttek 60 százalékával végez. Veszélyességének fontos tényezője, hogy mindössze hét éve ismerik, s kevés az ismeret róla. Jószerivel a felismerése is alig lehetséges... ...
2016.07.05. 11:30
Hazipatika.com
Hogyan ismered fel a Candida-t?
A Candida sarjadzógomba normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll. De mi történik, ha felbomlik a rend?
2016.07.05. 00:05
Ezoterikus.hu
Candida-diétázol? Segítünk! Változatos menüsor heti mintaétrenddel!
A anti-Candida diéta egy szigorú, teljesen élesztő- és szénhidrátmentes kúra: muszáj ugyanis megvonni a szervezetünkben elszaporodott gombák táplálékát ahhoz, hogy kiutasítsuk őket. A kúrát érdemes következetesen végigcsinálni, két-három hétig kitartóan, megalapozva ezzel a kezelés sikerét. Nem egyszerű betartani, sok lemondással jár, ráadásul könnyen egyoldalúvá válhat a táplálkozásunk, ami pedig hiánybetegséget okozhat - vagyis átesünk a ló túloldalára: a fáradékonyság, levertség, állandó betegeskedés, allergia, nőgyógyászati problémák már nem az elgombásodásból, hanem alultápláltságból is fakadhatnak. Az alábbi menüsorral segítünk változatossá tenni a kissé egyhangú, de határozottan célravezető diétát!
2016.03.17. 19:30
Mindmegette.hu
Candida: tudj meg róla mindent
Érzed, hogy valami gond van a szervezetedben, de nem tudod, mi lehet? Tudod, milyen tünetek utalhatnak a candida túlzott elszaporodására? Nézz utána itt!Forrás: Nők Lapja Café: Candida: tudj meg róla mindent
2016.03.03. 19:00
Nlcafe.hu
Új anyagok kontrollálhatják a szájpenész miatti gyulladást
A Candida albicans típusú gombafaj a szájüregi és genitális gombás fertőzések leggyakoribb okozója. A szervezet a gombás... A Új anyagok kontrollálhatják a szájpenész miatti gyulladást bejegyzés először a Merjmosolyogni.hu jelent meg.
2016.02.22. 16:55
Merjmosolyogni.hu
Új anyagok kontrollálhatják a szájpenész miatti gyulladást
A Candida albicans típusú gombafaj a szájüregi és genitális gombás fertőzések leggyakoribb okozója. A szervezet a gombás... A Új anyagok kontrollálhatják a szájpenész miatti gyulladást bejegyzés először a Merjmosolyogni.hu jelent meg.
2016.02.22. 16:55
Merjmosolyogni.hu
Néhány megoldás a női fertőzésekre
Sok nő szenved, illetve együtt él a hüvelyfolyással. A folyás alapja az esetek jelentős részében fertőzés. Az egészséges hüvely jellegzetes mikroorganizmus flórával rendelkezik.Az ún. Döderlein-baktériumok a hüvelyben savas környezetet teremtenek, mely megöli a kórokozókat, nem engedi azokat szaporodni. Amíg ez a természetes védekezőrendszer működik, a női hüvely egészséges marad. Ha azonban a Lactobacillusok száma lecsökken (pl. az antibiotikumok kipusztíthatják ezeket), megváltozik a hüvely kémhatása (pH), és azok a kórokozók, melyek normális esetben nem veszélyesek, elszaporodhatnak és megbetegítik a hüvelyt. A hüvely vegyhatása így eltolódik a savastól. A hüvely (vagina) egészséges nőknél erősen savanyú vegyhatású, egészen addig amíg nincs valamilyen folyás. Amennyiben a hüvely vegyhatása lúgosba csap át, az jelezhet egy hüvelyi fertőzést. A hüvely normál vegyhatása: 3,4-4,2Hüvelyváladék vegyhatást mérő tesztA hüvelyfertőzésekről általában Hüvelygombásodás Hüvely (pH helyreállítása) Intim mosakodás Hüvelyszárazság (síkosítók)A hüvely normál flórája kis odafigyeléssel helyreállítható! Az erre a célra forgalomban lévő készítmények vagy tejcukrot, vagy olyan baktériumtörzseket tartalmaznak, melyeknek az a feladata, hogy savas vegyhatást biztosítsanak. A laktobacillus fő táplálékai az ártalmas gombák, így megakadályozzák a gombák elszaporodását, leküzdik a Candida fertőzéseket, de ezek felelnek a hüvely megfelelő Ph értékéért is. Baktériumtörzset tartalmazó hüvelykúpok GYNOLACT kúp Laktóz, vagy tejsav (akár C-vitamin) tartalmú hüvelykúpok Gyntima probiotika 10x Colpo-Cleaner laktóz tabletta 20x Vitagyn C hüvelykrém 6x Hüvelyszárazságból adódó problémák A változókorban levő nők hüvelyszárazságra panaszkodnak, ami az ösztrogénszint csökkenésének köszönhető. Ezzel összefüggésben gyakoriak az irritációk a ­ viszketés és a fertőzések. Helyileg használható termékekCikatridina hüvelykúp Szójavit intim gél Sába Intim síkosító gél Hüvelyi fertőzések kezelése kúpokkal, hüvelyöblítőkkel Okozója leggyakrabban a Candida nevű gomba, azonban más gombafajok is okozhatnak gombás hüvelyfertőzést. Legjellemzőbb tünete a hirtelen jelentkező, sokszor kínzó szeméremtáji viszketés. Sok esetben sűrű, (túrószerű) darabos folyással jár együtt. Hüvely pH normális. 1/ A gombás (Candida) fertőzések Leggyakoribb előidéző állapota a következők: immungyengeség, terhesség, antibiotikumok szedése, cukorbetegség, fogamzásgátló szerek, lúgos intim tisztálkodó szerek használata, helytelen intimhigiénia, sok édesség, alkohol, élvezeti cikk fogyasztása. Kezelés: Helyi kezelés és/vagy szisztémás gombaellenes kezelés.Ha nem csak hüvelyi candida ferőzés áll fent, akkor is számos lehetőség van az egész testet érintő Candida fertőzés kezelésére.Canesten Kombi hüvelytabletta és krém 1db+1dbBetadine hüvelykúp 14x Gynoxin 600 mg lágy hüvelykapszula 1x Amennyiben a kórokozók kerülnek túlsúlyba, az egészséges hüvelyflóra megváltozik, kialakul a fertőzés. A hüvelyfertőzést különféle kórokozók okozhatják, így megkülönböztetünk gombás-, bakteriális-, trichomonas-, gonorrhea és más élősködők által okozott betegségeket. Hüvely Candidát kimutató tesztIntim Candida Gyorsteszt A hüvelyfertőzések 80-90%-át baktérium, gomba és trichomonas okozza. 2/ Bakteriális fertőzés Általában nem alakulnak ki a klasszikus hüvelygyulladás tünetei. Ha mégis kialakul jellemző tünete a szeméremtesti égő érzés, bűzös halszagú, szürkés-fehér viszkózus hüvelyfalhoz tapadó váladék. Ez a fertőzés a férfiak nemi szervén nem okoz fertőzést, azonban a fertőzött hímvessző képes megfertőzni a hüvelyt. Kezelés: antibiotikumot igénylő betegség. A hüvely ápolása: Intim mosakodásSaforelle intim mosakodó Sába intim szappan 3/ Trichomonas fertőzés A trichomoniázis a hüvely vagy a húgycső megbetegedésével járó, nemi úton terjedő betegség, melyet a Trichomonas vaginalis nevű ostoros egysejtű okoz. Az esetek felében tünetmentes lehet a fertőzés. A kórokozó megfertőzheti mind a nők, mind a férfiak húgy-ivarszerveit, a tünetek azonban főleg nőknél jelentkeznek. Sokszor bűzös sárgászöld habos hüvelyi folyás képében jelentkezik. Előfordulhat a húgycső gyulladása következtében vizeletürítéskor jelentkező fájdalom. Férfiak esetében, a leggyakoribb tünet a húgycsőgyulladás, a húgycső váladékozás, gyakori vizelési inger, valamint vizeletürítéskor jelentkező égető érzés. Antibiotikumos kezelést igénylő megbetegedés.Ujházy Kenetdiagnosztika csomag A fenti tesztet kiértékelésre be kell küldenie a megadott címre. A szolgáltatás lényege: Ön a steril vattapálcával otthon leveszi a hüvelyváladékot a hüvelybemenetből, majd a csak kódszámmal jelölt tárgylemezre keni és a tárgylemezt a transzportdobozba, majd a borítékba rakva visszaküldi a panaszait összefoglaló kitöltött kenetkísérő lappal együtt postán a címükre, (Budapest, VII. kerület, Dembinszky u. 44) vagy beviszi a rendelőjükbe. Új lehetőség! A Bonolact® Pro+femina intimprobiotikum baktériumai az emésztőcsatornán keresztül képesek eljutni a hüvelybe.Bonolact Pro+femina 14x A készítmény elsősorban a menopauzát megelőző időszakban lévő nők részére ajánlott, illetve bármilyen olyan esetben, amely a hüvelyflóra egyensúlyának a felbomlását okozza így:antibiotikumok és/vagy gombaellenes szerek szedése, hüvelyben használt fertőtlenítő hatású készítmények használata, gyakori hüvelyöblögetés, bővebb vérzéssel járó menstruáció, egyes fogamzásgátlók alkalmazása és gyakori szexuális élet esetén ajánlott.Probiotikus tamponok, betétekEllen tampon mini Ellen tampon normál Ellen tampon szuper Webáruházunk elérhetőségeegészségArcanum Gyógyszertár és Webpatikawebpatika
2016.02.10. 07:56
Alon.hu
Dr. Zacher Gábor figyelmeztet: a szájpenész kezelése borax-glicerinnel nem ajánlott, ...
A candida-okozta szájpenész leggyakrabban csecsemőkben fordul elő, kezelésére Magyarországon sokszor a recept nélkül kapható borax-glicerint használják a szülők. A nyugati országok orvosszakmai szervezetei azonban mást javasolnak, hiszen a borax-glicerinnek ritkán súlyos mellékhatásai lehetnek, amire hazánkban is volt már példa - derül ki dr. Zacher Gábor toxikológus szavaiból. Dr. Novák Hunor összefoglalója ezúttal a szájpenész helyes kezeléséről szól, alább a folytatás.
2016.01.13. 07:29
Csaladinet.hu
Candida-kezelés: ne irtsd ki mindet, óvatosan a diétával!
Táplálkozási szakértőnk, Somogyi –Kovács Anita segítségével összeszedtük a legfontosabb információkat a candidiázisról és a vele kapcsolatos diétáról, ami tulajdonképpen szakmailag nem alátámasztott.
2016.01.06. 18:30
Mindmegette.hu
Mit tegyél a Candida gomba ellen?
Sajnos a nők nagy része átéli a candida gomba panaszait. Sokan nem is tudják, hogy ezt a gombát nem szabad kiirtani, csak kordában kell tartani, ugyanis hiánya sokszor nagyobb galibákat okoz, mint amikor elszaporodik. A hagyományos orvosi gyakorlat ilyen esetekben általában erős gombaölő szerekkel és antibiotikumokkal próbálkozik, ami viszont csak olaj a tűzre. Ráadásul a szeretkezésekkor beindul a pingpong effektus, úgyhogy nem elég a nőt kezelni, a férfit is kötelező, mert máskülönben elvisszük magunkkal a sírba az elburjánzott candidánkat, minden kínjával együtt.
2016.01.06. 15:25
Stylemagazin.hu
"Többet mondott, mint a szavak tartalma" - Domján Editre emlékezünk
1932 december 25-én született Domján Edit Jászai Mari-díjas színésznő. Az ő alakját idézzük meg. "...a hókusz-pókuszt nem szeretem a művészetben. A hókusz-pókusz: az üresség, a szemfényvesztés. A léleknélküli színjátszás. A rutin, a bevált sablonok. Ismertem egy színészt, játszottam vele. Csillogott, brillírozott. Egyszer dicsérték, hogy milyen jó. Nem szóltam, de arra gondoltam: talán a nézőtérről úgy tűnik fel, valóban jó, s ez jó. De én láttam közelről, a szemét. A szeme üres volt és közönyös, hideg és lélektelen. Ez lehet jó virtuóz, de művész soha. Hallottam tőle mondatokat, melyek közönyösen kongtak, s én, a partner, éreztem, nem hisz bennük, még abban a pillanatban sem. Kiabálni szerettem volna: miért nem húzza ki a szövegből, ha nem hiszi! Ne mondja el, mert ezt hallani is borzalmas. Ilyen is van. Ezt tartom én hókusz-pókusznak. S ezt is csak azért mondom el, mert ilyen nem akarok lenni. - Nem árulja el, ki volt a színész? - Nem lényeges. Talán nem is volt, csak én találtam ki, hogy még pontosabban tudjam: mit akarok és hogyan." - Domján Edit, 1962. Film, Színház, Muzsika„Olyan színésznő volt ő, akit a nézőtéren ülő férfiak imádtak, a hölgyek pedig irigyen figyelték, vajon mi lehet a titka." - Szakonyi Károly„Szívvel, hanggal, tehetséggel tűnik ki az ország sok Stázija közül, ideértve a szerep pesti alakítóit is” – írta a Színház és Mozi.„Csak emlékezni tudok rá, de megfejteni az írást, amit ezen a szépnél szebb asszonyi arcon láttam, sohasem tudom. Félmosolyát, kíváncsi, de mégis rejtőző tekintetét. … Aztán a hangja … a hangja … Hangjának megnevezhetetlen színe, mely minden szót olyanná festett, hogy tudtuk, hallottuk, anyanyelvünkön, magyarul beszél, de valamilyen más nyelven is, amely többet mond, mint a szavak tartalma… „ - Zelk Zoltán A Színészkönyvtár írása alapján:A teljes szöveget itt olvashatják."Haladéktalanul jelentkezzen"Domján Edit desapja gyári munkás, édesanyja egyszerű vidéki család gyermeke volt. Szűkös anyagi helyzetük miatt meglehetősen szerény körülmények között éltek.
1946-ban költöztek Maglódra, Edit ott végezte el az általános iskolát, kitűnővel. Sokat szerepel iskolai ünnepségeken, szavalóversenyeken, így erősödött meg benne az elhatározás, hogy színésznő lesz.
 "Szorgalmam nem hagy el, az általános iskola elvégzése után szeretném becsülettel megállni a helyem felsőbb iskolai tanulmányaim folyamán is, hogy szüleimnek örömet szerezzek és elérhessem életem legfőbb vágyát, hogy mint művész híven szolgálhassam demokratikus hazámat, a dolgozó népet, melyből kikerültem" -írta abban az önéletrajzban, amit a Színház- és Filmművészeti Főiskola felvételijekor küldött magáról 1949-ben, 17 évesen, miután igazgatója a Színművészeti Főiskolára történő haladéktalan jelentkezését javasolta szüleinek.Domján Edit a főiskolánA felvételiztető tanárok sorában ott ült a majdani igazgatónő Simon Zsuzsa, valamint Gellért Endre, Apáthi Imre, Hegedüs Géza, Olty Magda, és Ladányi Ferenc. A felvételin azonnal felhívta magára a figyelmet mosolygós arckifejezésével. A legkülönösebben nevetésére figyeltek fel, mert arca valósággal felragyogott ilyenkor. "Jól skandált, érezte a vers zeneiségét... szabatosan fogalmazott, és feltűnt értelmes kérdéseivel" - jegyzte meg később Hegedüs Géza a felvételi vizsga kapcsán. Domján Edit tehát főiskolai hallgató lett, Olty Magda osztályába járt. Tanárai Gellért Endre, Bessenyei Ferenc, Dajka Margit, Balázs Samu Básti Lajos, Sulyok Mária, Hegedüs Géza és Lehotay Árpád voltak. 
Lehotay minden diákjáról jegyzeteket írt, Domján Editről úgy fogalmazott: "...ötletesen, őszinte átéléssel és színesen formálja meg Rosalinda figuráját. Érzései, indulatai hihetőek, van fantáziája. Jól érzi a jelenet fordulópontjait, és közvetlen, szoros kapcsolatban van partnerével. Bíztatóan fejlődik. 1952. július 14. Lehotay" Domjánt kedvelték tanárai, valahogy mindenkit levett a lábáról kedves lényével. Az osztály esze, Kaló Flórián is hamar észrevette, barátságuk korán szerelemmé érett.Domján Edit és Kaló Flórián SzegedenA főiskolán, Shakespeare Vízkeresztjének vizsgaelőadását követően, megkereste őket Ádám Ottó, aki akkor 1954-ban, a Szegedi Nemzeti Színház főrendezőjeként dolozott, és mindkettejüknek szerződést ajánlott. "Mi úgy döntöttünk Edittel, hogy Szegedre megyünk, de előtte még gyorsan összeházasodunk. Nem volt nagy cécó, az egyik nap felkerekedtünk, a VIII. kerületi Tanácsnál, a folyosón megszólítottunk két embert, s kértük legyenek a tanúink, mert szeretnénk megházasodni. Az anyakönyvezető összeadott bennünket, a tanúknak megköszöntük a közreműködésüket. Esküvő-dáridó persze nem volt, a menzára mentünk, jött a szokásos rántott leves, tonhal. Aztán összecsomagoltunk, átvettük a diplománkat és irány Szeged"- mesélte Kaló Flórián."...amikor elvégeztem a főiskolát, Szegedre kerültem színésznőnek. Mi nem voltunk olyan okosak, mint ezek a mostani főiskolások. Sokkal gyámoltalanabbul álltunk a világban... Én soha életemben nem laktam, nem jártam vidéken, kicsit elveszettnek éreztem magam. És akkor a legnagyobb örömöm az lett, hogy volt ott egy operatársulat, s zenekari árokból figyelhettem, ahogy a zenészek muzsikálnak, a karmester vezényel. Az első darab, ami akkor ment - gondolom ez szeptemberben lehetett - a János vitéz volt. Én egymás után tizenhétszer néztem meg... Talán a zene szeretete a legnagyobb öröm, amit Szegednek köszönhetek. Ha Pesten kezdem el a pályámat, akkor ez a bensőséges kapcsolat, amit ott a zenével kötöttem, soha sem alakul ki..." – vallotta Domján Edit."Tálentuma betölti a nézőteret"Beaumarchais: A sevillai borbély - Rosina szerepében debütált Szegeden. Kollégái azt mondták róla: "süt belőle a tehetség", "Editből áradó vonzerő és tálentum betölti a nézőteret". 1954 december 24-én, karácsonyeste a Csárdáskirálynőt mutatják be, kettős szereposztással. "Szegeden a karácsonyi ünnepek alatt a Csárdáskirálynőt mutatták be. Meglepetés a fiatal Domján Edit Stázi alakítása. Szívvel, hanggal és tehetséggel tűnik ki az ország sok Stazija közül, ideértve a szerep pesti alakítóit is" - írta a Színház-Mozi című folyóirat 1955 januárjában, a "Szeged a színházak városa" című cikkében. Azonban Mérimée: A művésznő hintaja - Camila szerepe hozta meg számára az első igazi sikert a számos pozitív kritika után, ugyanis nívódíjjal jutalmazták alakításáért.1956 a forradalom és következményei1957-ben Ádám Ottó, aki addigra már a Madách Színház rendezője, szerződést ajánlott Domján Editnek. Férjének nem lehetett, mert Kaló Flórián az 1956-os forradalom alatt "exponálta magát". Domján szolidaritást vállalt Kalóval, és bár nagyon szeretett volna a Madách Színházhoz kerülni, vállalta még a szegedi éveket. Egy véletlennek köszönhetően első filmszerepükhöz is hozzájutottak, amelyet 1960-ban mutattak be "Két emelet boldogság" címmel. A film sikerének hatására a fővárosi Petőfi Színház kölcsönkérte Domján Editet Brecht-Weil: Koldusoperájának Polly szerepére, amelyben nagy sikert aratott. “Szegedről vendégszerepelni hívtak Budapestre Brecht Koldusoperájának Polly szerepére. Az egykori Petőfi Színházban, a főpróbán teljesen berekedtem, csak tátogni tudtam. Túljutottunk a premieren, sikerünk volt. Nekem jól esett, hogy a kollégák, vidéki színésznő létemre milyen szeretettel fogadtak. Több száz előadást ért meg a Koldusopera, mindig telt házak előtt. Az utolsó előadásomon felejthetetlen búcsúztatót rendeztek. Először is minden vagánytól kis virágcsokrot kaptam a színpadon, az előadás utolsó jelenetében pedig, amikor Bicska Maxi után átveszem a parancsnoki tisztet, okmányt készítettek. Feleki Kamilltól kezdve mindenki aláírta kis tréfás szövegeket pingáltak rá, amelynek ez volt a veleje: - következő évadra visszavárnak Budapestre - elsírtam magam, úgy énekeltem végig a finálét" - mesélte a Film, Színház, Muzsikában.Budapesten1961 őszétől fogva Domján Edit a Petőfi Színháztól kapott szerződési ajánlatot, Kaló Flóriánt pedig a József Attila Színházházhoz kötötte új szerződése. Editre felfigyeltek a filmrendezők, három filmet is forgatott szinte egyidőben, bejárt a tévébe, a szinkronba, a rádióba. Első sikerét viszont Molnár Ferenc: Üvegcipőjének Irmájával aratta, egy csapásra róla beszélt a sajtó, a szakma és a közönség.1962-ben Szinetár Miklós, akivel még főiskolás korukban kötöttek kollegiális barátságot, elszerződött a Magyar Televízióhoz főrendezőnek. Ennek kapcsán benne is felmerült a változtatás igénye. A szándék 1963 őszére tetté érett, és átszerződött a Nemzeti Színházhoz, minden este játszott, pihenőidő nélkül. Majd ötven előadást követően, 1964-ben viszont nem kérte szerződése meghosszabbítását, így tagsága automatikusan megszűnt és átszerződött a Madách Színházba.A MadáchbanEbben az évben a Madách Domján Editen kívül Garas Dezsőt, Mensáros Lászlót, és Cs. Németh Lajost is szerződtette. Egri István rendező Achard: "Bolond lány" c. darabjának főszerepét, Jozefát osztotta az ifjú színésznőre. Ez merész vállalkozásnak számított, hisz a párizsi az Antoine Színházban Annie Girardot számára íródott a mű. Domján azonban kitűnően megállta a helyét. Amikor híre ment Párizsban a magyar bemutatónak, egy előadás erejéig a szerző Achard a színházba érkezett, majd közölte, hogy Annie Girardot-on kívül Domján Edit Jozefája a legjobb. A premier után hat évvel már az ötszázadik előadásnál tartottak, amikor Achard ismét a színházba látogatott Párizsból, némi aggodalommal szívében, hisz ennyi időn keresztül nem lehet ugyanolyan színvonalasan eljátszani az előadást, ám megnyugvással konstatálta, hogy az előadás továbbra is kitűnő, és el volt ragadtatva Domjántól, Márkustól és Garas Dezsőtől. Domján azonban egyre inkább elfáradt ebben a szerepében, később unni kezdte. Napi szinten próbálták Márkus Lászlóval tartani egymásban a lelket, minden előadás alkalmával újabb és újabb elemet, tréfát találtak ki egymás szórakoztatására. Domján az előadással párhuzamosan forgatta Darvas Ivánnal, Pécsi Sándorral a főszerepben az "Új Gilgames" című filmet. Szemes Mihály művét, egy kórházban felizzó, tragikus szerelem történetét 1964-ben mutatták be. Talán a film sikere és a Bolond lány országos hírű előadásai tették lehetővé, hogy 1965-ben Domján Edit Jászai-díjat kapjon.1967-ben közzétettnek egy listát a legtöbbet játszó színészekről és azt Domján Edit vezette, havi 31 előadással (Film, Színház, Muzsika, 1967. február 24.). Megoszlás szerint: Enyhítő körülmény 10, Bolond lány 5, Négykezes 5, A tűz balladája 4, Amíg összeszoknak 3, Szentivánéji álom 4 előadással.Az iram és a munkatempó később sem változott, Domján egyre több egymással párhuzamosan futó előadásban játszott, aminek következtében az évek során szinte teljesen "kilúgozta magát". 1968-ban jött a Catullus, majd az Éjjeli menedékhely, 1969-ben a Léni néni, az Estére meghalsz, a Hermelin, a Festett egek, 1970-ben a Sakk-matt, 1971-ben a Mizantróp, 1972-ben A hosszú előszoba, és utolsó szerepéül a Candida."... néha úgy érzem, olyan vagyok, mint egy madár"1969-re, talán a sok munka okán, felborult a harmonikus egyensúly Kaló Flórián és Domján Edit között, ezért a válás mellett döntöttek. Innentől fogva Editnek alig maradt ideje a magánéletre. 1972 januárjában, a Magyar Rádió Ablak című műsorában találkozott Szécsi Pállal, a kor kedvelt énekes-sztárjával, a találkozás kölcsönös szimpátiával zárult és rövidesen szerelemmé izzott. Szécsi nagy megtiszteltetésnek tartotta a népszerű színésznő szerelmét, de idővel mások pikirt megjegyzéseinek hatására (a nagy korkülönbségre utalva), eltávolodott a művésznőtől, aki végül szakított vele.Már elkezdődtek Tabi László vígjátéka, a Családi dráma próbái, amikor Domján Editben elszakadt egy láthatatlan húr, és negyvenedik születésnapjának estéjén önkezével vetett véget életének. "Néha úgy érzem, olyan vagyok, mint egy madár. Amelyik repül, s nem tudja, mikor száll neki egy magasfeszültségű villanyoszlopnak” – vallotta halála előtt. Kolléganőjének, Nagy Anának így mesélt: "Tudod, az utolsó tíz évben nagyon sokat szenvedtem. Elég volt".
 Búcsúlevelének szövege nem ismert, pusztán az utolsó mondatát hozták napvilágra a róla készült emlékkönyvben: "... ma vagyok negyven éves (!!!)""Szuverén, önálló maradt, soha nem engedett a maga legbenső magányához és titkához hozzányúlni. Mindig igyekezett bátran és szabadon élni. És amikor ez nem ment már tovább, volt elegendő bátorsága ahhoz, hogy egy önmaga által előre meghatározott időpontban egy olyanfajta megváltoztathatatlan és végső szabadságot válasszon, amibe senki nem szólhat bele" - írta a színésznőről Kaló Flórián.1954-től 1972-ig Domján Edit rövid pályájának emlékét közel nyolcvan színházi szerep -többnyire főszerep-, tíz filmszerep és számtalan rádió és tévé szerep őrzi. Hogy emléke ne halványuljon, 1991-ben barátai és művésztársai alapítványt hoztak létre egy-egy tehetséges, fiatal vidéki színésznő díjazására. Idén a tatabányai színház művésze, Bakonyi Csilla kapta a Domján Edit-díjat.
2015.12.25. 07:00
Szinhaz.hu
Fertőzések terhesség elején – A szakértő válaszol
Dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász főorvos válaszol olvasónk kérdésére. Legújabb sorozatunkban szakértőink adnak választ az olvasók kérdéseire – most dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász, a Rózsakert Medical Center főorvosa válaszol:"Terhes vagyok (12 hetes) és folyton kiújul a hüvelygombám. Van-e ennek valamilyen súlyos kockázata a magzatra nézve? És a gombaellenes hüvelykúpoknak? Igaz-e, hogy diétával elejét vehetem a kiújulásának?"A 12. héten kialakuló, de visszatérő gombás fertőzésnek a magzatra nézve nincs súlyos következménye. Ha valakinek ismételten gombás fertőzései vannak, felmerül, hogy nincs-e a háttérben valamilyen más betegség, pl. cukorbetegség, így ennek kivizsgálása javasolt. A gombaellenes kezelések nem veszélyesek a magzatra nézve. A használt gyógyszerek mind lokálisan, mind súlyosabb esetben szájon keresztül is alkalmazhatóak. A gyógyszerek jelentős része általában a terhesség ideje alatt alkalmazhatók. Van egy nagyon jó csoportosítás, amely „A”, „B”, „C”, „D” és „X” kategóriába sorolja a gyógyszerek hatóanyagait. Az „A” kategória bizonyítottan ártalmatlan, bár ilyen nagyon kevés van, mert terhesek esetén nem végeznek gyógyszeres kísérleteket. A „B” kategóriás készítményeknél semmi jel nem mutat arra, hogy veszélyesek lennének. A „C” kategóriás gyógyszerek már mérlegelendőek, hiszen ezek esetén nem zárható ki a magzatra gyakorolt hatás, a „D” csoportnál viszont magzatra gyakorolt hatás biztosan észlelhető. Az „X” csoportba tartozó készítmények magzati károsodást okozhatnak. A gombás fertőzés gyógyítására alkalmazott szerek a „C” kategóriába tartoznak, azaz ugyan nem zárható ki az, hogy valamilyen hatása lehet a magzatra, de semmilyen evidencia nincs arra nézve, hogy bármilyen rizikót jelentene ez a magzat számára. Ez az a kategóriacsoport az „A” és „B” kategória mellett, amit a terhesség alatt használni szoktunk. A gombás fertőzés ismétlődését diétával nem lehet befolyásolni, a candida diéta egy semmilyen tudományos szempontból sem megalapozott eljárás.[cikk=40987]Te is kérdeznél dr. Cermely Gyula szülész-nőgyógyász főorvostól? Most megteheted! Írd meg a kérdésedet, problémádat az evamagazin@evamagazin.hu címre és mi továbbítjuk azt a szakértőnk felé. A tárgy legyen: "A szakértő válaszol". Kérdésed természetesen név nélkül fog megjelenni a weboldalon./script -->/script -->
2015.08.24. 13:22
Evamagazin.hu
Candida-teszt házilag? Olvasóink kipróbálták! Eredmény 10 perc alatt
A kellemetlen, égő-viszkető intim tünetek mögött sokszor áll Candida gomba-fertőzés.
2015.08.21. 19:35
Femina.hu
A probiotikus tabletták segíthetnek a szájgomba gyógyításában
A Candida okozta szájgomba vagy szájpenész gyakran előforduló betegség, főként idősek, legyengült immunrendszerrel rendelkezők, antibiotikumos kúrán átesettek... A A probiotikus tabletták segíthetnek a szájgomba gyógyításában bejegyzés először a jelent meg.
2015.08.12. 03:52
Merjmosolyogni.hu
Hogyan ismered fel a Candida-t?
A Candida sarjadzógomba normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll. De mi történik, ha felbomlik a rend?
2015.07.07. 05:15
Ezoterikus.hu
Mi az a szájpenész? - Tünetek és kezelés
A szájpenész okozója a Candida nevű gomba elszaporodása, mely minden ember szervezetében jelen van. A legyengült és a még fejletlen immunrendszerű embereknél jöhet létre a fertőzés, ezért a csecsemők körében különösen gyakori a szájpenész.
2015.06.10. 09:06
Csaladinet.hu
A candida diétája – a megfelelő étrend alappillérei
A candida albicans nevű gomba elszaporodása a szervezetünkben nem egyik napról a másikra történik. Sok tényező együttes jelenléte idézi elő a betegség lassú kialakulását és előrehaladását. A hatékony kezelés hosszabb hónapokat igényel, türelemmel, kitartással és önreflexióval kísérve. Testünk-lelkünk táplálásával, de a gomba „kiéheztetésével”, pusztításával és kiürítésével helyreállítható szervezetünk egészsége. A candidiasisban a bélflóra egyensúlya felborul, [...]
2015.05.26. 10:08
Bellacafe.hu
Amikor a gomba nem egészséges, avagy tények a candidaról
Cikkünk témája a candida, ami a nemi szerveket megtámadó gombás fertőzés. Bár alapvetően nem jelent komoly problémát, de a tünetek feltűnése esetén mindenképp kezeltessük magunkat.
2015.05.05. 15:43
Egeszsegmagazin.com
A candida diétája - a megfelelő étrend alappillérei
A candida albicans nevű gomba elszaporodása a szervezetünkben nem egyik napról a másikra történik. Sok tényező együttes jelenléte idézi elő a betegség lassú kialakulását és előrehaladását. A hatékony kezelés hosszabb hónapokat igényel, türelemmel, kitartással és önreflexióval kísérve. Testünk-lelkünk táplálásával, de a gomba "kiéheztetésével", pusztításával és kiürítésével helyreállítható szervezetünk egészsége.
2015.04.18. 08:00
Harmonet.hu
Alternatív tejpótlás olcsón otthon
Gyakran fáj a hasad? Puffadsz, esetleg émelyegsz? Bőrkiütéseid vannak? Hagyd el a tehéntejet és érezd végre jól magad a bőrödben! Sok diétában (tejfehérje-, laktóz-, paleo-, candida stb.) központi szerepet kap a tehéntej és tejtermékek elhagyása, mely nem egyszerű és nem olcsó feladat. Ezzel a készülékkel a drága bolti rizs-vagy mandulatejek (700-800 Ft) megvásárlása helyett 70-80 Ft-ból kiváló magtejet készíthetsz. Bővebben...
2015.03.12. 20:05
Ritakonyhaja.hu
A cél az egészség: <strong>Candida</strong>-diéta   
A cél az egészség: Candida-diéta  
Egy-két évtizede is van annak, amikor először hallottunk az ún. Candida betegségről. Nagyon  sokan megkönnyebbültek ekkor, hiszen végre meg lett a ludas számos, követhetetlen forrású tünetükre, és úgy tűnt, hogy kitartó (nőknél három-hat, férfiaknál két-három hónapos) diétával jó eséllyel helyre is állítható a harmónia. A A cél az egészség: Candida-diéta   bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.03.04. 07:43
Receptneked.hu
A cél az egészség: Candida-diéta  
Egy-két évtizede is van annak, amikor először hallottunk az ún. Candida betegségről. Nagyon  sokan megkönnyebbültek ekkor, hiszen végre meg lett a ludas számos, követhetetlen forrású tünetükre, és úgy tűnt, hogy kitartó (nőknél három-hat, férfiaknál két-három hónapos) diétával jó eséllyel helyre is állítható a harmónia. A A cél az egészség: Candida-diéta   bejegyzés először a Receptneked.hu - Kipróbált receptek képekkel jelent meg.
2015.03.04. 07:43
Receptneked.hu
Mi okozhat hüvelygombát?
A hüvelygyomba a leggyakoribb nemi fertőzések egyike. A betegség leggyakoribb kórokozói élesztőgombák, azok közül is főként a Candida albicans nevű faj. Melyek a betegség tünetei, és hogyan kezelhető?
2015.03.03. 13:21
Webbeteg.hu
Mit tegyél a Candida gomba ellen?
Sajnos a nők nagy része átéli a candida gomba panaszait. Sokan nem is tudják, hogy ezt a gombát nem szabad kiirtani, csak kordában kell tartani, ugyanis hiánya sokszor nagyobb galibákat okoz, mint amikor elszaporodik. A hagyományos orvosi gyakorlat ilyen esetekben általában erős gombaölő szerekkel és antibiotikumokkal próbálkozik, ami viszont csak olaj a tűzre. Ráadásul a szeretkezésekkor beindul a pingpong effektus, úgyhogy nem elég a nőt kezelni, a férfit is kötelező, mert máskülönben elvisszük magunkkal a sírba az elburjánzott candidánkat, minden kínjával együtt.
2015.01.05. 16:05
Stylemagazin.hu
Karácsony = elhízás?
Bizony lehet enni süteményeket, karácsonykor is. Ám nagyon fontos, hogy mivel édesítjük kedvenc desszertjeinket. Te még mindig fehér cukorral készíted a sütiket? Nagy hiba. De miért is nem jó a fehér cukor? Mert nagyon egészségtelen, hiszen savasít, hizlal és a szervezeted számára értéktelen. Rengeteg betegség és tünet visszavezethető a túlzott cukorfogyasztásra. Például cukorbetegség, migrén, reuma, savtúltengés, depresszió, a candida gomba és a cellulitisz.
2014.11.23. 09:29
Harmonet.hu
Ha ezeket érzed, lehet, hogy candidás vagy
Egészségügyi panaszaid vannak, de sehogy sem derül ki, pontosan mitől? Lehet, hogy a candida okozza!
2014.11.13. 14:45
Nlcafe.hu
Így irthatjuk ki a Candida-fertőzést
A Candida-fertőzés és a Candidával való együttélés két különböző dolog. Egészséges emberben a Candida nem okoz megbetegedést. Minden nap viszünk be a szervezetünkbe az étkezésekkel, amin a diétával csökkenthetünk. A Candida-fertőzés egy klinikai... ...
2014.11.05. 07:00
Hazipatika.com
Candidiasis
A Candida gombák az ún. sarjadzó gombák közé tartoznak, ezek közül a leggyakrabban a Candida albicans okoz fertőzést. A fertőzés forrása beteg ember vagy állat lehet, de sarjadzó gombák fertőzött növények és fertőzött talaj közvetítésével is terjedhetnek. (Egyes gombafajok ugyanis a talajban, a növények gyökerein szaporodnak és onnan jutnak a környezetbe, de emberről emberre nem... The post Candidiasis appeared first on Videoklinika.
2014.11.04. 09:21
Videoklinika.hu
Tönkölybúzakenyér élesztő nélkül
Kenyér élesztő nélkül? Igen, szódabikarbónával és tönkölyliszttel! Candida diétát folytatók is fogyaszthatják!
2014.11.03. 08:30
Nlcafe.hu
Biztos vagy benne, hogy candida? Segítünk!
Minden évszaknak megvannak a tipikus betegségei, de vannak olyan egészségügyi problémák is, amik egész évben kísértenek.
2014.10.27. 21:03
Kiskegyed.hu
Kókuszzsír
"A közepesen hosszú szénláncú zsírsavakat (kaprilsav: C7H15COOH és a kaprinsav: C9H19COOH - mindkét zsírsav megtalálható a vajban és a kókuszzsírban) tartalmazó zsiradékok triglicerid formájában képesek a felszívódásra, nem képződik belőlük kilomikron, így közvetlenül és változás nélkül jutnak át a bélnyálkahártya sejtjein keresztül a májkapuérrendszerbe. Nem a nyirokkeringésen keresztül jutnak a vénás keringés révén a májba, mint a többi zsiradékalkotó. Kizárólagos, egyedüli zsírforrásként való fogyasztásuk toxikus lenne a májra nézve. A közepes hosszúságú zsírsavak jellemzője, hogy a hasnyálmirigy lipáz hiánya, illetve csökkent termelése esetén jól és gyorsan felszívódnak. Megemésztésükhöz és a szervezet általi felvételükhöz nem kell epesav az említett felszívódási mechanizmus miatt. Ezek a tulajdonságok teszik lehetővé, hogy olyan betegségek diétás kezelésében alkalmazzuk őket, amikor zsíremésztési, zsírfelszívódási zavar áll fenn és/vagy energizálásra van szükség. Májbetegségek, idült hasnyálmirigy-gyulladás, gyulladásos bélbetegségek dietoterápiájában nagy sikerrel válnak be." Nekem a kókuszzsír kinyerése barátságos eljárásnak tűnik. Úgy tudom, nem tartalmaz káros transzzsírsavakat, amelyeket a margaringyártás eredményez. "A kókuszzsírt a kókuszdió szárított húsából sajtolják. Más technológia szerint megfőzik, aprítják, majd ezután sajtolják. A kisajtolt, tejszerű terméket nagy üstökben felmelegítik, majd a felületén úszó zsírt összegyűjtik."Magunk is "gyűjthetünk" egy kis kókuszzsírt, ha a kókuszreszeléket vízben felforraljuk és hagyjuk kihűlni, a tetején megjelenik az úszkáló kókuszzsír. Telített zsírokra is szüksége van a szervezetnek, a tőlük való óvás nagyszüleink disznóvágásos kora után nem volt véletlen, de az is káros, ha egyáltalán nem jut a szervezetbe telített zsír. Persze nem mindegy, hogy mennyi.Ki lehet próbálni a kókuszzsírt serpenyőben való sütéshez, olyan esetben, amikor az olaj hajlamos füstölni - rákkeltő - , a kókuszzsír ezt nem produkálja. Más kérdés, hogy érezni lehet majd a sült étel ízén, hogy nem olajjal készült. Sütemény készítéshez használtam már kókuszzsírt vaj helyett, finom lett.Aki fél a telített zsírok káros hatásától, egyen pl. hajdinát vagy árpát.Laurinsavat tartalmaz, mely antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, emellett immunerősítő hatása is van. Laurinsav egyébként még az anyatejben található meg nagy mennyiségben (3,5 %), a kókuszzsírban viszont 43 %-ban! Az emberi vagy állati testben monolauránná alakul át, egy vírus-, baktériumölő monogliceriddé, amelyet az emberi és állati szervezet többek közt a herpesz, az influenza, a patogén (káros) baktériumok, elpusztítására használ fel. Más tanulmányok a szabad laurinsav antimikrobiális hatását is kimutatták. Ezenkívül további előnyös tulajdonsága, hogy antibiotikus hatással bír, növeli az energiaszintet, segít a fogyásban (gyorsítja a többi zsiradék felszívódását és elégetését), javítja a tápanyagok felszívódását, ajánlják pajzsmirigy problémákra, illetve a candida fertőzések esetén is jól alkalmazható. A kókuszzsír két változata kapható jelenleg a piacon. A szűrt kókuszsír szagtalan íztelen magas laurinsav tartalmú termék (43,2%) kiváló sütéshez, főzéshez és bármilyen étel készítéséhez a semleges íze miatt. A kókuszzsírt gőzöléssel 110 fokon távolítják el a korpából, vegyileg nem kezelt emiatt a különleges tulajdonságait megőrzi. A szűz kókuszsír kellemes kókusz illatú és aromájú magas laurinsav tartalmú termék (43,2 %) Kiváló főzéshez, pároláshoz és külsőleg, bőr, haj kezeléshez. A kókuszzsírt 55 fokon nyerik ki a friss kókusz húsból speciális módon. A kókuszsír egészségre gyakorolt jótékony hatásainak tartják: Szív érrendszeri megbetegedések megelőzése Immunerősítő Javítja a pajzsmirigy alulműködést Segíti a fogyást, mivel könnyebben emésztődik, így nem alakul könnyen zsírpárnává, mint a többi telített zsiradék Gomba, baktérium és vírusölő de a bélflóra baktériumait nem bántja Segíti a Candida gomba elpusztítását Segíti a tápanyagok felszívódását Javítja az inzulin felszabadulását és csökkenti a glikémiás indexet Nem emeli a rossz kolesztein szintet Máj-, epe-, gyomor- és bélbetegségeknél csak ez a zsír ajánlott, mivel sokkal rövidebb ideig tart az emésztése, ezáltal nagyban kíméli az emésztőrendszert Ízletesebbé teszi az ételt mert zsír, ezért a fűszerek íze jobban érvényesül az ételekben Könnyen beilleszthető a napi használatba Igazi energiabomba, ezért serkentőszer helyett is használható (kávé stb) Kiváló haj és bőrszépítő anyagA télen készítettem vele kézkrémet kakaóvajjal, olíva-, szezám- és lenolajjal - méhviaszom nem volt, de így is nagyszerű lett. A kakaóvaj 36 °C-on olvad, a kókuszzsír pedig már 24°C-on, így az olajakkal, amelyek szobahőmérsékleten folyékonyak, kiváló állagú (és hatású) krémet tudtam keverni! A sheavaj is 22-24°C-os olvadású, szerintem ebből a szempontból helyettesíthető kókuszzsírral, és védi is a bőrt.AntalVali és Reforma.hu
2014.10.16. 07:40
Egeszsegmegorzes.hu
A hiányos védelem veszélyt jelent!
Visszatérő Candida fertőzés tüneteinek megelőzése probiotikus hüvelykapszulával A hüvelyfertőzésekkel szembeni védelmet a természetes baktériumflóra biztosítja. A hüvelyflóra egyensúlya azonban könnyen felborulhat! Ennek számtalan oka lehet: antibiotikus kezelés, intim tisztálkodó szerek túlzott alkalmazása, szintetikus, szoros alsónemű viselése, de akár egy uszoda vagy szauna látogatás is elég lehet. Természetes módon pl. erőteljes vérzés; hormonális változások, mint a ... The post A hiányos védelem veszélyt jelent! appeared first on Videoklinika.
2014.08.26. 11:50
Videoklinika.hu
Hogyan ismered fel a Candida-t?
A Candida sarjadzógomba normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll. De mi történik, ha felbomlik a rend?
2014.07.08. 05:45
Ezoterikus.hu
Folyás, szemölcs, Candida - kérdezzen most!
A VideóRendelő adásának e heti vendégének a nemi betegségek kezelése a fő szakterülete. Tegye fel kérdését most vagy az élő adás alatt! ...
2014.06.10. 13:50
Hazipatika.com
Mi okozhat hüvelygombát?
A hüvelygyomba a leggyakoribb nemi fertőzések egyike. A betegség leggyakoribb kórokozói élesztőgombák, azok közül is főként a Candida albicans nevű faj. Melyek a betegség tünetei, és hogyan kezelhető?
2014.06.04. 13:21
Webbeteg.hu
A candida ezer arca
Puffadt a hasad, fáj a fejed, és egyébként is állandóan nyűgös vagy? Ha még időben a közelében sem vagy a havi baj megérkeztének, kezdhetsz gyanakodni! Lehetséges, hogy az oly sok tünetet hordozó candidafertőzésre utalnak ezek a jelek.
2014.05.27. 07:01
Noiportal.hu
A Candida-fertőzésről - A terápia 3 pillére
Élete során a nők háromnegyedénél legalább egyszer előfordul a Candida-fertőzés, amit egy gomba kóros mértékű elszaporodása okoz. Hogy mivel jár ez a sokrétű betegség, arról dr. Krasznai Péter szülész-nőgyógyászt, a Péterfy Sándor utcai Kórház Szülő-nőbeteg Osztályának főorvosát kérdeztük.
2014.05.10. 14:15
Egeszsegtukor.hu
Candida diéta – Egészséges és tényleg fogyaszt
Egyre többet foglalkozunk megjelenésünkkel. Napjainkban sokat számít a megfelelő hajviselet, a divatos öltözködés vagy éppen a napi a kollekcióhoz passzoló kiegészítők.
2014.04.15. 23:00
Noinetcafe.hu
A szájgomba tünetei, kezelése, megelőzése
A szájüreg gombás megbetegedését a Candida albicans gombafaj elszaporodása okozza, ami természetes körülmények között mindannyiunk szájában, emésztőrendszerében és bőrén megtalálható. Bizonyos tényezők azonban a gomba elszaporodását okozzák, ezzel kellemetlen panaszokat okozva a szervezet különböző területein, például a szájüregben. A szájgomba kialakulásának oka A szájban természetesen is megtalálható Candida gomba elszaporodásához olyan külső tényezők is vezethetnek, […]
2014.04.15. 13:01
Merjmosolyogni.hu
Candida-fertőzés a legfájdalmasabb helyen
A candida nem más, mint egy, a szervezetben normál esetben is jelenlévő gombafaj, amely megfelelő mennyiségben kifejezetten hasznos. Akkor van baj, ha valami miatt elszaporodik. ...
2014.04.02. 17:00
Hazipatika.com
A Candida gombás fertőzés tünetei és kezelése
Ma már szinte népbetegségnek számít a Candida (candidiasis) fertőzés, amely egy szerteágazó tünet csoporttal járhat együtt.
2014.02.12. 12:00
Kertvarazsmagazin.hu
Candida diéta – Egészséges és tényleg fogyaszt
Egyre többet foglalkozunk megjelenésünkkel. Napjainkban sokat számít a megfelelő hajviselet, a divatos öltözködés vagy éppen a napi a kollekcióhoz passzoló kiegészítők.
2014.02.10. 21:00
Noinetcafe.hu
Minden, amit tudnod kell a BV-ről
A leggyakoribb panasz, amivel a hölgyek nőgyógyászhoz fordulnak a hüvelyfolyás. A nők többsége azonnal gombás fertőzésre gyanakszik a gyakran kínos tünetek esetén, pedig a háttérben nagyobb eséllyel állhat más probléma, ugyanis a közvélekedéssel ellentétben, nem a Candida fertőzés, hanem a bakteriális vaginózis (BV) a hüvely leggyakoribb betegsége. Magyarországon a nők mintegy 20%-a, más becslések szerint minden [...]
2014.01.10. 07:28
Bellacafe.hu
A Candida gombás fertőzés tünetei és kezelése
Ma már szinte népbetegségnek számít a Candida (candidiasis) fertőzés, amely egy szerteágazó tünet csoporttal járhat együtt.
2013.12.02. 08:50
Kertvarazsmagazin.hu
Visszatérő Candida-fertőzés? 7 bevált táplálék, ami segít szabadulni tőle - Kvíz
Az élőflórás kefir vagy a fokhagyma segít a gombairtásban.
2013.11.23. 06:35
Femina.hu
A candida gomba tünetei és kezelése
Ma már szinte népbetegségnek számít a Candida (candidiasis) fertőzés, amely egy szerteágazó tünet csoporttal járhat együtt.
2013.11.04. 13:00
Noinetcafe.hu
Candida? Biztos ön ebben?
Minden évszaknak megvannak a tipikus betegségei, de vannak olyan egészségügyi problémák is, amik egész évben kísértenek. Sajnos ilyenek a gyakran kínos tünetekkel járó női fertőzések is, melyekkel a nők többségének szembe kell néznie. A hüvelyfertőzés, hüvelyfolyás a leggyakoribb panasz, amivel a hölgyek nőgyógyászhoz fordulnak, és amit a legtöbb esetben gombás fertőzésnek hisznek, holott a háttérben más is állhat.
2013.10.22. 13:00
Patikamagazin.hu
A candida tünetei és kezelése
A candida egy olyan fertőzés, melyet a Candida fajok egyike,a  Candida albicans nevű élesztőgomba okoz.
2013.10.21. 16:00
Noinetcafe.hu
Mi fán terem a Candida-diéta?
Létezik olyan, hogy Candida-diéta? Segíthet-e egy táplálkozási mód candidiázis esetén?
2013.10.13. 11:30
Weborvos.hu
Candida diéta alatt együnk hajdinát! (Recepttel!)
Nagymamáink konyhájában még rendszeres alapanyag volt a hajdina, amiből kását főztek, de ma már kissé elfeledett gyógynövénnyé vált.
2013.10.11. 21:00
Kertvarazsmagazin.hu
Táplálkozás candidiázis esetén
Egyáltalán létezik olyan, hogy Candida-diéta? Van olyan táplálkozási mód, amely valóban segít a kialakult candidiázis esetén?
2013.10.11. 04:49
Informed.hu
Candida-diéta: a tévhittel ellentétben könnyen követhető
A candidiázis egyre többeket érint, ám a megfelelő étrendet illetően igen ellentmondásos vélemények vannak. Ha fáradtak és soványak leszünk a diétától, valószínűleg nem jó úton járunk. Tippek és tanácsok a helyes étrendet illetően. ...
2013.10.06. 07:00
Hazipatika.com
Teakeverék recept candida ellen
A Candida albicans széles körben elterjedt gombafaj. Normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt.
2013.09.20. 20:00
Napidoktor.hu
Candida? Biztos benne?
Minden évszaknak megvannak a tipikus betegségei, de vannak olyan egészségügyi problémák is, amik egész évben kísértenek. Sajnos ilyenek a gyakran kínos tünetekkel járó női fertőzések is, melyekkel a nők többségének szembe kell néznie. A hüvelyfertőzés, hüvelyfolyás a leggyakoribb panasz, amivel a hölgyek nőgyógyászhoz fordulnak, és amit a legtöbb esetben gombás fertőzésnek hisznek, holott a háttérben más is állhat.
2013.09.19. 16:45
Patikamagazin.hu
Candida? Biztos vagy benne?
Minden évszaknak megvannak a tipikus betegségei, de vannak olyan egészségügyi problémák is, amik egész évben kísértenek. Sajnos ilyenek a...
2013.09.18. 17:00
Egeszsegkalauz.hu
Candida? Biztos vagy benne?
Minden évszaknak megvannak a tipikus betegségei, de vannak olyan egészségügyi problémák is, amik egész évben kísértenek. Sajnos ilyenek a gyakran kínos tünetekkel járó női fertőzések is, melyekkel a nők többségének szembe kell néznie.
2013.09.17. 18:40
Napidoktor.hu
Heti 2 kilótól szabadít meg a Candida-diétához is passzoló zsír - Tudod, melyik az?
A kókuszzsír segít a fogyásban, és gombás fertőzés ellen is jó.
2013.09.14. 10:35
Femina.hu
Mit csináljunk hüvelyi fertőzés esetén?
Hüvelygombával, netalántán HPV-vel küzd? Nincs egyedül! A fürdőzések miatt ezek sajnos még sűrűbben előforduló jelenségek. Nézzük, hogy mit kell tudni ezekről a hüvelyi fertőzésekről, és mit lehet ellenük tenni! Hüvelygomba: a leggyakoribb hüvelyi fertőzés Ilyenkor a normál hüvelyflóra megváltozik és az ott élő gombák nagy számban elszaporodnak. Ez előfordulhat például túl sok stressz, cukorbetegség, hormonális fogamzásgátlók szedése, legyengült immunrendszer vagy antibiotikum kúra esetén, de legtöbbször valamilyen külső ok is kell hozzá: például a strandok, fürdők medencéinek, zuhanyzóinak, WC-inek közös használata. A hüvelygomba tünetei: megváltozott jellegű és mennyiségű hüvelyi váladékozás (sűrű, fehér folyás), viszketés és/vagy fájdalom  spontán vagy közösülés után. A hölgyek 75%-a legalább egyszer megtapasztalja élete során ezeket a tüneteket, amik sajnos makacsak lehetnek: többszöri kezelés után is visszatérhetnek. A leggyakoribb a Candida albicans nevű kórokozó, de gyakorta többféle kórokozó egyszerre van jelen. HPV (humán papilloma vírus): a legrettegettebb hüvelyi fertőzés A HPV egy olyan víruscsoport összefoglaló neve, amely a bőrön és a nyálkahártyán okozhat elváltozásokat. Jelenleg kb. 130 fajtája ismert. A fertőzés feltétele a bőr és a nyálkahártya sérülése, ezért többnyire testi kontaktus útján terjed (közösülés, csókolózás). Léteznek alacsony és magas rizikójú HPV-típusok. Előbbiek szemölcsös elváltozásokat, kinövéseket (pl.: condyloma) okoznak a külső nemi szerven, a hüvelyben vagy a méhnyakon. Utóbbiak viszont daganatos elváltozások kialakulásához vezethetnek, pl.: méhnyakrákhoz. Gyógyszeres [...]
2013.09.03. 14:01
Lifemagazin.hu
Candida-fertőzés: az egyértelmű tünetek
Gyakran sütik rá visszatérő hüvelygombásodásra a Candida bélyegét,..
2013.08.31. 06:50
Videoklinika.hu
Candida-fertőzés: az egyértelmű tünetek
Gyakran sütik rá visszatérő hüvelygombásodásra a Candida bélyegét,..
2013.08.31. 06:50
Videoklinika.hu
A Candida gombás fertőzés tünetei és kezelése
Ma már szinte népbetegségnek számít a Candida (candidiasis) fertőzés, amely egy szerteágazó tünet csoporttal járhat együtt.
2013.08.30. 08:00
Kertvarazsmagazin.hu
Candida-fertőzések (candidiasis)
A Candida albicans a normál flóra résztvevője. Az egészséges szervezetben igen ritkán fordul elő az enyhe lefolyású betegségekért felelős kórokozó, ám a legyengült immunrendszerű betegeknél súlyos, gyakran végzetes kórfolyamot indíthat el.
2013.08.28. 05:21
Webbeteg.hu
Időskori Candida: Így ismerd fel a tüneteket!
Komoly diétval küzdhetsz a megbetegedés ellen.
2013.08.16. 08:15
Videoklinika.hu
Időskori Candida: Így ismerd fel a tüneteket!
Komoly diétval küzdhetsz a megbetegedés ellen.
2013.08.16. 08:15
Videoklinika.hu
Mit kell tudnunk a Candida-fertőzésről?
A Candida gomba normális körülmények között is megtalálható a szervezetünkben. Ám ha kóros mértékben elszaporodik, több területen is fertőzést okozhat. Leggyakrabban nőgyógyászati tünetekkel fordulnak orvoshoz: életük során a nők háromnegyedénél legalább egyszer előfordul a kandidiázis. Erről a sokrétű betegségről dr. Krasznai Péter szülész-nőgyógyászt, a Péterfy Sándor utcai Kórház szülő-nőbeteg osztályának főorvosát kérdeztük.
2013.08.06. 18:00
Egeszsegtukor.hu
7 népszerű nyári étel, ami Candidát okoz - A gyereknél is
A Candida kialakulásáért a magas cukortartalmú és adalékanyagban gazdag élelmiszerek is felelhetnek.
2013.08.03. 18:15
Femina.hu
Candida-ellenes diéta 1. rész - Diéta
Életük során a nők háromnegyedénél legalább egyszer előfordul a kandidiázis. A kezelés három pillérének egyike egy speciális diéta, amelyről Henter Izabella dietetikussal beszélgettünk.
2013.07.31. 09:00
Napidoktor.hu
Candida-diéta + Mintaétrend!
Életük során a nők háromnegyedénél legalább egyszer előfordul a kandidiázis. A kezelés három pillérének egyike egy speciális diéta, amelyről Henter Izabella dietetikussal beszélgettünk.
2013.07.30. 09:35
Egeszsegtukor.hu
Candida diéta – Egészséges és tényleg fogyaszt
Egyre többet foglalkozunk megjelenésünkkel. Napjainkban sokat számít a megfelelő hajviselet, a divatos öltözködés vagy éppen a napi a kollekcióhoz passzoló kiegészítők.
2013.07.16. 17:30
Noinetcafe.hu
A CANDIDA 30 különböző előjele! Te is veszélyben vagy!
A Candida sarjadzógomba normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll. De mi történik, ha felbomlik a rend?
2013.07.09. 02:00
Ezoterikus.hu
Magos kenyér (anti-candida)
Hozzávalók: 50 dkg tönkölybúza 1 evőkanál só 2 evőkanál xilit 1 teáskanál szódabikarbóna 4-5 csepp citromlével felpezsgetve 5-6 evőkanál mag (kb. 12-13 dkg szezámmag, lenmag és napraforgómag vegyesen vagy ízlés szerint) 7 evőkanál olívaolaj 3 dl kézmeleg víz
2013.07.07. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Magos kenyér (anti-candida)
Hozzávalók: 50 dkg tönkölybúza 1 evőkanál só 2 evőkanál xilit 1 teáskanál szódabikarbóna 4-5 csepp citromlével felpezsgetve 5-6 evőkanál mag (kb. 12-13 dkg szezámmag, lenmag és napraforgómag vegyesen vagy ízlés szerint) 7 evőkanál olívaolaj 3 dl kézmeleg víz
2013.07.07. 00:00
Mindmegette.hu
Kikezelhető a gyerek a Candidából
Kellemetlen betegség a Candida, amely akár már gyerekkorban is kialakulhat. Szakértőnk válaszából kiderül, hogy lehet kigyógyulni belőle. ...
2013.07.05. 07:00
Hazipatika.com
Candida? Biztos vagy benne?
Ha viszketést, égő érzést, kellemetlen szagú folyást tapasztalsz odalent, te is azonnal gombás fertőzésre gyanakszol? A nők többsége így reagál, holott a kellemetlen és gyakran kínos tünetek mögött más is állhat.
2013.06.06. 16:20
Candida? Biztos vagy benne?
Ha viszketést, égő érzést, kellemetlen szagú folyást tapasztalsz odalent, te is azonnal gombás fertőzésre gyanakszol? A nők többsége így reagál, holott a kellemetlen és gyakran kínos tünetek mögött más is állhat.
2013.06.03. 17:20
Noiportal.hu
Olvasnivaló: Candida - hogyan győzhető le?
Az orvosok többsége szerint nem is létezik, mások egyenesen civilizációs népbetegségnek tartják, tünetei nagyon változatosak, éppen ezért megtévesztők lehetnek - a candidiázis körül még ma is rengeteg a vitatott kérdés, köztük az is, miként segíthet a Candida-diéta. Ennek jártunk utána.
2013.06.03. 01:55
Mindmegette.hu
A Candida gombás fertőzés tünetei és kezelése
Ma már szinte népbetegségnek számít a Candida (candidiasis) fertőzés, amely egy szerteágazó tünet csoporttal járhat együtt.
2013.05.19. 16:00
Kertvarazsmagazin.hu
Gyerekkori szájpenész - Így hatékonyan megszabadulhatsz tőle
A szájpenész megjelenését a candida gomba okozza.
2013.05.04. 08:15
Videoklinika.hu
Így derül ki a halálos gombafertőzés
Egy kísérleti fázisban lévő, kereskedelmi forgalomban még nem kapható teszt mindössze néhány óra alatt segíthet a Candida-fertőzés kimutatásában a jelenleg használt több napos módszerrel szemben - derül ki egy friss tanulmányból. ...
2013.05.03. 16:00
Hazipatika.com
A Candida-fertőzés
Ha a Candida gomba kóros mértékben elszaporodik a szervezetünkben, egyebek mellett kellemetlen nőgyógyászati tüneteket okozhat. Mint dr. Krasznai Péter szülész-nőgyógyász, a Péterfy Sándor utcai Kórház Szülő-nőbeteg Osztályának főorvosa mondja, életük során a nők háromnegyedénél legalább egyszer előfordul a kandidiázis.
2013.04.17. 19:00
Egeszsegtukor.hu
Zavaró szájbetegség - Így hatékonyan megszabadulhatsz tőle
A szájpenész megjelenését a candida gomba okozza.
2013.04.12. 04:30
Videoklinika.hu
Zavaró szájbetegség - Így hatékonyan megszabadulhatsz tőle
A szájpenész megjelenését a candida gomba okozza.
2013.04.12. 04:30
Videoklinika.hu
A felfázás kialakulása és kezelése
A felfázás réme a lányokat mintegy 50-szer nagyobb eséllyel fenyegeti, mint a fiúkat. Mi ennek az oka?Felfázás: a nők rettegett betegsége A húgyhólyag gyulladása jól kezelhető, gyakran magától is megszűnő állapot. A betegség legtöbbször banális lefolyása ellenére a kellemetlen tünetek és a néha ijesztő kísérő jelenségek miatt a nők egyik rettegett gyakori fertőzése.A gyulladás leginkább fertőzéses eredetű, a leggyakrabban tetten érhető kórokozó az E. coli baktérium, ami a székletben nagy csíraszámban van jelen. Ritkábban más baktériumok is hólyaghurutot okozhatnak (kivételesen az adenovírusok is, főként gyermekekben), de a coli baktérium a leggyakoribb kórokozó. A szexuális érintkezés és a fürdők, uszodák látogatása növeli a megfertőződés veszélyét.Sokaknál a szexuális tevékenység és a fürdőzés után szabályszerűen jelentkezik a húgyhólyag gyulladása. Az alsó testtájak lehűlése is okozhat hólyaghurutot, ezért is szokás a felfázás szóval illetni.Felfázás a rövidebb húgycső miatt A női szervezet anatómiai felépítésében rejlik a magyarázat arra, hogy miért oly gyakori ez a betegség a nők körében. Mivel a végbélnyílás és a húgycső nyílása nagyon közel helyezkedik el egymáshoz, még kifogástalan higiéniai viszonyok mellett sem garantált a betegségtől való védelem. Emellett a nők húgycsöve sokkal rövidebb, mint a férfiaké, így a bejutó kórokozók hamarabb elérik a húgyhólyagot. A fertőzés tipikusan aszcendáló, vagyis felszálló jellegű: a kórokozó baktériumok a húgycsövön keresztül jutnak el a húgyhólyagba, ahol megtelepszenek, szaporodásnak indulnak és kiváltják a kellemetlen tüneteket.A felfázás tünetei A betegség lefolyásának súlyossága tág határok közt változhat: a tünetek lehetnek enyhék, vagy nagyon markánsak is. Jellegzetesek az irritatív vizelési panaszok: gyakori, sürgető vizelési inger, amit kis mennyiségű vizelet ürítése követ. A vizelés nagyon fájdalmas, égő, csípő érzéssel kísért. Az érintettek úgy érzik, hólyagjukat nem tudják teljesen kiüríteni, a vizelési inger akár állandósulhat is. Gyakori a szeméremcsont feletti diszkomfort érzés, ami sokszor csak nyomásra kiváltható fájdalom formájában jelentkezik, de ez a tünet teljesen hiányozhat is. Lehet enyhe hőemelkedés – a magas láz és hidegrázás szövődmény kialakulását jelzi.A leírt tünetcsoport a húgyhólyag nyálkahártyájának irritációja miatt alakul ki, ezért is nevezik irritatív tüneteknek. A nyálkahártya sérülése gyakran okoz véres vizeletet, ami nagyon ijesztő lehet, illetve a baktériumok magas csíraszámának jelenléte és a szervezet védekező reakciója miatt a vizelet opálossá, gennyessé válhat. A diagnózis már a háziorvosi rendelőben felállítható, a vizelet vizsgálatával.Antibiotikumos kezelés A kezelés antibiotikum kúrából áll. Hazánkban is kapható olyan készítmény, amely por formában kerül forgalomba, és lefekvés előtt egy pohár folyadékban feloldva kell bevenni, a hólyag kiürítését követően. Fontos, hogy az éjszaka folyamán tartózkodjunk a vizeletürítéstől, mivel a gyógyszer a húgyhólyagban fejti ki hatását, így ha azt kiürítjük, a terápiás hatás csökken.Egyébként leggyakrabban néhány napos tablettás kezelés a terápia alapja, de enyhe esetben a betegség magától is meggyógyulhat. A kezelés hatása erősíthető sok folyadék fogyasztásával, a tünetek csökkenthetők meleg ülőfürdő (szigorúan otthoni, nem közösségi gyógyvizes!) és fájdalomcsillapítók alkalmazásával.A felfázás megelőzése A megelőzést több módszer segítheti. A legfontosabb a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, mely segíti a hólyag rendszeres megtisztítását, a kórokozók elszaporodását gátolja. Kerülni kell a húgyhólyag nyálkahártyáját irritáló italok fogyasztását, mint a kávé és az alkohol.Ha a húgyhólyag gyulladása visszatérő, leginkább arra kell gondolni, hogy a húgyutak és nemi szervek bejáratánál rendellenes mikrobiológiai flóra alakult ki, amelynek képviselői időről időre a húgyutakba jutnak, és ott gyulladást váltanak ki. Ritkábban anatómiai eltérést kell keresni, amely a vizelet pangását, ezáltal a kórokozók elszaporodását segíti elő.Hasonló betegségek S hogy mi okozhat még fájdalmas vizelést, ami összetéveszthető a hólyaghuruttal? A nők esetében a húgy- és ivarszervek nagyon közel találhatók egymáshoz. A panaszok gyakori bizonytalan jellege miatt sokszor nehéz elkülöníteni a különböző szervek kórállapotait, ám az orvosi vizsgálat egyértelműen tisztázhatja a panaszok eredetét.Fertőző ágens nélkül fájdalmas lehet a vizelés a húgycső valamilyen sérülése miatt, ami akár nem megfelelő szexuális szokások esetén is kialakulhat.Több nemi úton terjedő fertőzés, egyebek között a Chlamydia trachomatis, a Neisseria gonorrheae és a Herpes simplex vírus okozta fertőzések is szerepelhetnek a fájdalmas vizeletürítés kiváltó okai közt.. A Chlamydia krónikus kismedencei gyulladást okozhat, amely tompa nyomásérzékenységgel jár az alhasban, és gyakori oka a petevezeték eredetű meddőségnek (mivel az idült gyulladás miatt a petevezetékek hegesedése azok elzáródásához vezet, így az érett petesejt nem képes a megtermékenyítés helyére eljutni).A gonorrhea lehet tünetmentes vagy okozhat húgycsőgyulladást, mely kezdetben a húgycsőből származó rendellenes folyás képében jelenik meg, ám leginkább a nemi szerveket betegíti meg, és bőséges hüvelyi folyást okoz. A herpesz a külső nemi szervek tájékán kialakuló, fájdalmas, kifakadó hólyagcsák képében jelentkezik.A Candida albicans, a Trichomonas vaginalis és a hüvely mikrobiológiai flórájának felborulása következtében kialakuló bakteriális vaginosis a bőséges hüvelyi folyás és a kínzó égő- viszkető érzés mellett fájdalmas vizeletürítést is okozhat a külső nemi szervek gyulladása miatt.Ezek alapján a felfázás lehet egyszerű hólyaghurut, melynek kezelése hamar eredményre vezethet, ám a háttérben egyéb bajok is meghúzódhatnak. A háziorvos fizikális és vizeletvizsgálat szükségessége esetén urológiai és nőgyógyászati státusz felvételével kiegészülve tisztázhatja a kiváltó okot.Forrás:kamaszpanasz.hu
2013.04.06. 08:50
Hotdog.hu
A felfázás kialakulása és kezelése
A felfázás réme a lányokat mintegy 50-szer nagyobb eséllyel fenyegeti, mint a fiúkat. Mi ennek az oka?Felfázás: a nők rettegett betegsége A húgyhólyag gyulladása jól kezelhető, gyakran magától is megszűnő állapot. A betegség legtöbbször banális lefolyása ellenére a kellemetlen tünetek és a néha ijesztő kísérő jelenségek miatt a nők egyik rettegett gyakori fertőzése.A gyulladás leginkább fertőzéses eredetű, a leggyakrabban tetten érhető kórokozó az E. coli baktérium, ami a székletben nagy csíraszámban van jelen. Ritkábban más baktériumok is hólyaghurutot okozhatnak (kivételesen az adenovírusok is, főként gyermekekben), de a coli baktérium a leggyakoribb kórokozó. A szexuális érintkezés és a fürdők, uszodák látogatása növeli a megfertőződés veszélyét.Sokaknál a szexuális tevékenység és a fürdőzés után szabályszerűen jelentkezik a húgyhólyag gyulladása. Az alsó testtájak lehűlése is okozhat hólyaghurutot, ezért is szokás a felfázás szóval illetni.Felfázás a rövidebb húgycső miatt A női szervezet anatómiai felépítésében rejlik a magyarázat arra, hogy miért oly gyakori ez a betegség a nők körében. Mivel a végbélnyílás és a húgycső nyílása nagyon közel helyezkedik el egymáshoz, még kifogástalan higiéniai viszonyok mellett sem garantált a betegségtől való védelem. Emellett a nők húgycsöve sokkal rövidebb, mint a férfiaké, így a bejutó kórokozók hamarabb elérik a húgyhólyagot. A fertőzés tipikusan aszcendáló, vagyis felszálló jellegű: a kórokozó baktériumok a húgycsövön keresztül jutnak el a húgyhólyagba, ahol megtelepszenek, szaporodásnak indulnak és kiváltják a kellemetlen tüneteket.A felfázás tünetei A betegség lefolyásának súlyossága tág határok közt változhat: a tünetek lehetnek enyhék, vagy nagyon markánsak is. Jellegzetesek az irritatív vizelési panaszok: gyakori, sürgető vizelési inger, amit kis mennyiségű vizelet ürítése követ. A vizelés nagyon fájdalmas, égő, csípő érzéssel kísért. Az érintettek úgy érzik, hólyagjukat nem tudják teljesen kiüríteni, a vizelési inger akár állandósulhat is. Gyakori a szeméremcsont feletti diszkomfort érzés, ami sokszor csak nyomásra kiváltható fájdalom formájában jelentkezik, de ez a tünet teljesen hiányozhat is. Lehet enyhe hőemelkedés – a magas láz és hidegrázás szövődmény kialakulását jelzi.A leírt tünetcsoport a húgyhólyag nyálkahártyájának irritációja miatt alakul ki, ezért is nevezik irritatív tüneteknek. A nyálkahártya sérülése gyakran okoz véres vizeletet, ami nagyon ijesztő lehet, illetve a baktériumok magas csíraszámának jelenléte és a szervezet védekező reakciója miatt a vizelet opálossá, gennyessé válhat. A diagnózis már a háziorvosi rendelőben felállítható, a vizelet vizsgálatával.Antibiotikumos kezelés A kezelés antibiotikum kúrából áll. Hazánkban is kapható olyan készítmény, amely por formában kerül forgalomba, és lefekvés előtt egy pohár folyadékban feloldva kell bevenni, a hólyag kiürítését követően. Fontos, hogy az éjszaka folyamán tartózkodjunk a vizeletürítéstől, mivel a gyógyszer a húgyhólyagban fejti ki hatását, így ha azt kiürítjük, a terápiás hatás csökken.Egyébként leggyakrabban néhány napos tablettás kezelés a terápia alapja, de enyhe esetben a betegség magától is meggyógyulhat. A kezelés hatása erősíthető sok folyadék fogyasztásával, a tünetek csökkenthetők meleg ülőfürdő (szigorúan otthoni, nem közösségi gyógyvizes!) és fájdalomcsillapítók alkalmazásával.A felfázás megelőzése A megelőzést több módszer segítheti. A legfontosabb a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, mely segíti a hólyag rendszeres megtisztítását, a kórokozók elszaporodását gátolja. Kerülni kell a húgyhólyag nyálkahártyáját irritáló italok fogyasztását, mint a kávé és az alkohol.Ha a húgyhólyag gyulladása visszatérő, leginkább arra kell gondolni, hogy a húgyutak és nemi szervek bejáratánál rendellenes mikrobiológiai flóra alakult ki, amelynek képviselői időről időre a húgyutakba jutnak, és ott gyulladást váltanak ki. Ritkábban anatómiai eltérést kell keresni, amely a vizelet pangását, ezáltal a kórokozók elszaporodását segíti elő.Hasonló betegségek S hogy mi okozhat még fájdalmas vizelést, ami összetéveszthető a hólyaghuruttal? A nők esetében a húgy- és ivarszervek nagyon közel találhatók egymáshoz. A panaszok gyakori bizonytalan jellege miatt sokszor nehéz elkülöníteni a különböző szervek kórállapotait, ám az orvosi vizsgálat egyértelműen tisztázhatja a panaszok eredetét.Fertőző ágens nélkül fájdalmas lehet a vizelés a húgycső valamilyen sérülése miatt, ami akár nem megfelelő szexuális szokások esetén is kialakulhat.Több nemi úton terjedő fertőzés, egyebek között a Chlamydia trachomatis, a Neisseria gonorrheae és a Herpes simplex vírus okozta fertőzések is szerepelhetnek a fájdalmas vizeletürítés kiváltó okai közt.. A Chlamydia krónikus kismedencei gyulladást okozhat, amely tompa nyomásérzékenységgel jár az alhasban, és gyakori oka a petevezeték eredetű meddőségnek (mivel az idült gyulladás miatt a petevezetékek hegesedése azok elzáródásához vezet, így az érett petesejt nem képes a megtermékenyítés helyére eljutni).A gonorrhea lehet tünetmentes vagy okozhat húgycsőgyulladást, mely kezdetben a húgycsőből származó rendellenes folyás képében jelenik meg, ám leginkább a nemi szerveket betegíti meg, és bőséges hüvelyi folyást okoz. A herpesz a külső nemi szervek tájékán kialakuló, fájdalmas, kifakadó hólyagcsák képében jelentkezik.A Candida albicans, a Trichomonas vaginalis és a hüvely mikrobiológiai flórájának felborulása következtében kialakuló bakteriális vaginosis a bőséges hüvelyi folyás és a kínzó égő- viszkető érzés mellett fájdalmas vizeletürítést is okozhat a külső nemi szervek gyulladása miatt.Ezek alapján a felfázás lehet egyszerű hólyaghurut, melynek kezelése hamar eredményre vezethet, ám a háttérben egyéb bajok is meghúzódhatnak. A háziorvos fizikális és vizeletvizsgálat szükségessége esetén urológiai és nőgyógyászati státusz felvételével kiegészülve tisztázhatja a kiváltó okot.Forrás:kamaszpanasz.hu
2013.04.06. 08:50
Hotdog.hu
A Candida bármikor felütheti a fejét
Sokunknál jelentkezhetnek olyan, egymástól függetlennek tűnő panaszok, melyeknek okát és hatékony kezelését gyakran homály fedi. A kellemetlenségek csak fokozódnak, a közérzetünk romlik, és a környezetünk nem érti a problémánkat. ...
2013.02.12. 18:00
Hazipatika.com
A hüvelygomba és kezelése
A hüvelyfolyás és a hüvelygyulladás a leggyakoribb nőgyógyászati problémák közé tartoznak. Az esetek egy részében ezeket hüvelygomba okozza, mégpedig a manapság sokat emlegetett Candida albicans. Miért alakul ki a hüvelygomba és mit tehetünk ellene?
2013.02.03. 09:40
Vital.hu
Diétával a Candida ellen
A kandidiázis kezelésének a gyógyszeres terápián és a partner kezelésén túl van egy harmadik pillére is: a diéta. Igaz, a diéta hatékonyságáról ma még nem áll rendelkezésünkre elegendő orvosi bizonyíték, ám a tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy a megfelelő táplálkozás sok esetben segít a panaszok enyhítésében. Henter Izabella dietetikus segítségével jártuk körül a témát.
2013.01.15. 21:20
Egeszsegtukor.hu
Candida-diéta
A Candida albicans nevű sarjadzógomba hozzátartozik az ember szervezetében lévő természetes és egészséges baktériumflórához. Legnagyobb számban a bélflórában található, és az emésztés segítésében van szerepe. A gomba túlszaporodása azonban komoly egészségügyi következményekkel jár; sokan küzdenek Candida okozta megbetegedésekkel. Normális szintre való visszaszorításának egyik módja a diéta. Ha a gombák nem kapják meg a szükséges tápanyagokat, számuk csökkenni fog.
2013.01.01. 12:03
Vital.hu
Candida - ki adja át kinek?
Amíg tart a hüvelyfertőzés nem érdemes együtt lenni, mert oda-vissza..
2012.12.26. 08:15
Videoklinika.hu
A karácsony kedvenc fűszere a jótékony fahéj
Ha fahéjról hall az ember, egy ínycsiklandozó sütemény képe fut át az agyunkon, pedig a fahéj sokkal több, mint egy fűszernövény. A fahéj az egyik legrégebbről használt fűszer. Azonban a tudósok hamar rájöttek, hogy remek ízén kívül még számtalan jótékony hatása van szervezetünkre. Legfontosabb tulajdonsága a méregtelenítés, amely például lassítja a bőr öregedését.  A fahéj antioxidáns hatása mellett, meggyorsítja az anyagcsere folyamatokat is. Napi fogyasztás mellett helyreállítja az emésztést és csökkenti a puffadás valamint a hasi görcsök előfordulását. Napi fél teáskanál fahéj elfogyasztása segít alacsonyan tartani a koleszterinünket. Cukorbetegeknek is ajánlott, mert alacsonyan tartja a vércukorszintet, e mellett pedig serkenti az inzulintermelést a szervezetünkben. Mivel alacsonyan tartja a vércukorszintet, ezért diétázók is bátran fogyaszthatják. Reggel egy kis fahéj a teába vagy a müzlire és már meg is könnyítettük a fogyókúránkat. Sokan különböző fájdalmak kezelésére is használják. Alkalmas a fejfájás és migrén csillapítására. Mézzel kombinálva enyhíti az ízületi fájdalmakat is.  Egészségünk megőrzésében is a segítségünkre lehet, köztudottan gombaölő hatással rendelkezik, ami egyben azt is jelenti, az egyik leggyakoribb gombás fertőzés, a candida, megelőzhető rendszeres fahéj fogyasztásával. A candida mellett, a leukémiás és rákos sejtek elterjedését is csökkenti. Rendszeres fahéj fogyasztásával, sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében, és ami nem utolsó szempont, mindezt mellékhatások [...]
2012.12.18. 20:23
Lifemagazin.hu
A candida meg én
Hosszú évek kínlódása megtanított arra, hogy csak én tudok magamon segíteni. Pedig néha egy tabletta annyival egyszerűbbnek tűnik. Aztán meg jönnek a mellékhatások, újabb és újabb gyógyszerek. És van, hogy nem ellene kell harcolni, hanem megismerni az ellenséget és megtanulni viszonylagos békességben együttélni vele. Azt hiszem, nekem már megy. A cikk olvasása
2012.12.11. 09:08
Hoxa.hu
Miért ne érezhetném jól magam?!
Hetekig próbáltam kideríteni mi a baj. Miért fáj a fejem, a gyomrom, miért nem alszom. A tünetek mögött a candida bújt meg.
2012.12.04. 11:31
Nyugat.hu
Diéta hüvelygomba ellen: 2 étel, ami segít megelőzni a kiújulást
A probiotikus élelmiszerek és a grépfrút fogyasztása segít megelőzni a Candida kiújulását.
2012.11.09. 16:05
Femina.hu
Candida a szájban: A szájpenész
A szájpenész a candida fertőzés (kandidiázis) egyik gyakori formája. Ez a sarjadzó gombatípus nagyrészt emésztőszervi, bőr és hüvelyi fertőzéseket okoz. Orális fertőzés nagyrészt újszülötteknél, időseknél és immunbetegeknél jelentkezik.
2012.10.14. 07:38
Webbeteg.hu
Élőflórás joghurt: így készítheted el otthon - Candida és influenza ellen
Erősítsd az immunrendszered házilag készített probiotikus joghurttal az őszi-téli hónapokban.
2012.10.13. 15:15
Femina.hu
Tartsa egyensúlyban a bélflóráját
Mindenki bélrendszerében megtalálható a Candida albicans élesztőgomba. A fáradékonyságtól a vastagbélgyulladásig, és a puffadástól a csalánkiütésig széles skálán mozognak azok a tünetek, amelyeket a bélrendszerben sokasodó élesztőgombák idéznek elő.
2012.10.13. 05:57
Stop.hu
Folyik és kellemetlen: Candida vagy bakteriális fertőzés?
A hüvelyfertőzés a leggyakoribb panasz, amivel a nők nőgyógyászhoz fordulnak. Ezek közül is gyakori a Candida és a bakteriális vaginózis (BV), mely utóbbit a nők gyakran nem is tudják megkülönböztetni a gombás fertőzéstől. ...
2012.10.04. 16:00
Hazipatika.com
Tények és tévhitek a Candida-diétáról
A candidiázis jóval több embert érint, mint amennyinél valóban diagnosztizálják, egyes becslések szerint minden második ember szenved tőle. Egy rejtőzködő betegségről van szó, melyet kiterjedt tünetrendszere miatt gyakran összetévesztenek más kórképpel, ezért különösen nehéz a diagnosztizálása. Sokan kezelés gyanánt az interneten keringő diétákhoz fordulnak, ezek pedig akár még nagyobb kárt is okozhatnak a szervezetükben.
2012.10.04. 01:50
Nol.hu
Tények és tévhitek a Candida-diétáról
A candidiázis jóval több embert érint, mint amennyinél valóban diagnosztizálják, egyes becslések szerint minden második ember szenved tőle. Egy rejtőzködő betegségről van szó, melyet kiterjedt tünetrendszere miatt gyakran összetévesztenek más kórképpel, ezért különösen nehéz a diagnosztizálása. Sokan kezelés gyanánt az interneten keringő diétákhoz fordulnak, ezek pedig akár még nagyobb kárt is okozhatnak a szervezetükben.
2012.10.03. 19:55
Nol.hu
Tények és tévhitek a Candida-diétáról
A candidiázis jóval több embert érint, mint amennyinél valóban diagnosztizálják, egyes becslések szerint minden második ember szenved tőle. Egy rejtőzködő betegségről van szó, melyet kiterjedt tünetrendszere miatt gyakran összetévesztenek más kórképpel, ezért különösen nehéz a diagnosztizálása. Sokan kezelés gyanánt az interneten keringő diétákhoz fordulnak, ezek pedig akár még nagyobb kárt is okozhatnak a szervezetükben.
2012.10.03. 17:59
Nol.hu
2 könnyű desszert Candida-diétához
Candida diétán esetén igen sok étel szerepel a tiltólistán, de amit a leginkább kerülni kell, az a cukor. Hónapokig édesség nélkül lenni, bizony sokaknak okoz problémát, lássunk hát néhány édességet, amit a diéta alatt is fogyaszthatnak. ...
2012.10.02. 17:00
Hazipatika.com
Egészségünk jó barátja, a fokhagyma
Hasznos tippek és praktikák! Egy ősi indiai történet szerint Visnutól, az istenek istenétől egy démon ellopta a fokhagyma féltve őrzött nektárját, a szájába vette és elmenekült, de utolérték, lecsapták a fejét, s a földre csurranó nektárból kikelt egy növény – ez a fokhagyma eredetmítosza. Persze már az ókorban is ismerték, használták. Tápláléknak és orvosságnak fogyasztották, bajelhárítónak kéznél tartották. Úgy vélték, óv a szemmel veréstől, elűzi a gonoszt, ezért nagy keletje volt a nyakban viselt fokhagyma amulettnek. Az egyiptomiaknál olyan volt, mint ma az anabolikus szteroid: ha kidőlt egy rabszolga a Kheopsz piramis építésén, fokhagymával doppingolták. A néphit szerint elűzi a kísérteteket, vámpírokat. Fotó: wikipedia.org A vitaminokban, ásványi sókban bővelkedő fokhagyma egészségünk jó barátja. Évelő növény, tavasszal vagy ősszel ültetik, s amikor szára megsárgul, kihúzzák a földből és megszárítják. A gumó egy alliin nevű aminosavnak, illetve egy alliináz nevű enzimnek köszönheti gyógyhatását. Háborúkban (még az első világháborúban is) a fokhagyma volt a leghatásosabb sebfertőtlenítő, de népi (és nagyüzemi) hústartósító szernek is kiváló: el lehet képzelni egy belevaló kolbászt fokhagyma nélkül? Lássunk néhány példát, mi mindenre jó még! Gyógyításra 1. Antibakteriális, gombaölő hatása miatt jól alkalmazható olyan fertőzéseknél, mint a Candida. Tisztít, méregteleníti a szervezetet, kiűzi a szervezetből a bélférget. 2. Orvosolja a megfázásos, köhögéses panaszokat, nyákoldó, megszűnteti az orrdugulást. 3. Enyhíti a menstruációs görcsöket. 4. Antioxidáns hatásával erősíti az immunrendszert. 5. Véralvadásgátló, vérnyomáscsökkentő, értágító. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét. Egy tudományos kísérlet szterint napi egy gerezd fokhagyma átlagosan 9 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. 6. Segít megelőzni az érelmeszesedést, serkenti az emésztőrendszer működését. 7. A kipréselt fokhagyma zsírral keverve csillapítja a lábfájást. 8. Ha a sajgó fog környékét bedörzsölöd vele, tompítja a fogfájást. 9. Egyensúlyban tartja a vércukorszintet. 10. Elősegíti az ólom kiürülését a szervezetből. Betegségek megelőzésére Vágj apróra 30 gerezd fokhagymát, és 3 evőkanál cukorral, másfél deka összemorzsolt élesztővel tedd egy liter vízbe. Hagyd kilenc napig érlelődni (közben keverd meg többször is), majd naponta háromszor igyál meg belőle egy pálinkáspohárnyit. A varázsital csodákat művel majd az egészségeddel! Hasznos praktikák 1. A fokhagyma védi a környezetében élő növényeket. Kerti vagy otthoni dísznövényeidet megóvhatod a kártevőktől, például a növénytetvektől, ha a földjükbe egy-egy gerezd fokhagymát dugsz. 2. A szúnyogok nem kedvelik, nyaranta tehát vegyszer nélkül, természetesen is megóvhatod magad a csípéstől. A vakondot, egeret is távol tartja. 3. Sokan a szaga miatt kerülik e csodás fűszert. Ha fokhagymás ételt ettél, ropogtass el egy-egy szem pörkölt kávét, rágcsálj el egy menta- vagy petrezselyemlevelet, hajts fel egy pohár tejet – ugye már nem is olyan kellemetlen a leheleted?
2012.09.04. 10:58
Evamagazin.hu
Candida - amikor a nő a bajok forrása
Amíg tart a hüvelyfertőzés nem érdemes együtt lenni, mert oda-vissza..
2012.08.14. 05:25
Videoklinika.hu
Candida - amikor a nő a bajok forrása
Amíg tart a hüvelyfertőzés nem érdemes együtt lenni, mert oda-vissza..
2012.08.14. 05:25
Videoklinika.hu
A gyógyító Candida diéta
A Candida diétát sokan használják alakformálásra, hiszen ha követjük a szigorú szabályokat, az egészséges étkezésnek köszönhetően számos pluszkilótól képes megszabadítani az embert. Antal Emese dietetikus
2012.08.06. 12:21
Candida-diéta - betartható szabályokkal
A Candida albicans nevű sarjadzógomba hozzátartozik az ember szervezetében lévő természetes és egészséges baktériumflórához. Legnagyobb számban a bélflórában található, és az emésztés segítésében van szerepe. A gomba túlszaporodása azonban komoly egészségügyi következményekkel jár; sokan küzdenek Candida okozta megbetegedésekkel. Normális szintre való visszaszorításának egyik módja a diéta. Ha a gombák nem kapják meg a szükséges tápanyagokat, számuk csökkenni fog.
2012.08.02. 13:15
Vital.hu
Női dolgok
Mi boríthatja meg a hüvelyflóra egyensúlyát? Tudj meg róla minden fontosat! (x) A hüvelyflóra A hüvelyben (ugyanúgy, mint például a szájban és a belekben) nagy számú mikroorganizmus él egymással egyensúlyban és nagy számuk ellenére panaszokat nem okoznak. Ezt nevezzük normál ‘hüvelyflórának’. Közismert tény, hogy a hüvelyben élettani körülmények között savas közeg figyelhető meg (vagyis pH alacsony értékű). Biztosan sokan hallottak arról, hogy a Lactobacillus vaginalis egy a hüvelyben élő hasznos baktérium. A laktobacillusok – szó szerinti fordításban tejsav-baktériumok – nevüket arról kapták, hogy tejsavat állítanak elő. Nagyban befolyásolják a hüvelyi környezet savasságát. A közismert szabály azonban itt is igaz, amely szerint a jóból is megárt a sok. Előfordulhat, hogy a női hüvelyben túl sok laktobacillus figyelhető meg, Amikor ezt a állapotot a candida-fertőzéshez hasonló tünetek kísérik, ‘laktobacillózisnak’ nevezzük. Jellemzően ezeket a nőket folyamatosan, és nyilvánvalóan hatástalanul, candida-fertőzéssel kezelik. A Multi-Gyn ActiGel megelőzi és kezeli a bakteriális vaginózist, csökkenti a kellemetlen szagokat, az irritációt és a folyást, gombás fertőzésre is használható. A hüvelyben a hasznos laktobacillusok mellett (amelyek pálcika alakú baktériumok) más baktériumok is jelen vannak, például a coccusok (ezek kerek alakjúkról kapták nevüket), melyek élettani körülmények között a bélflórához, illetve a bőr normál flórájához tartoznak. Ezek általában nem hasznos baktériumok, de egy bizonyos szám elfogadható belőlük az ‘egészséges hüvelyi környezetben’ (ezt nevezzük kevert flórának). Ha a laktobacillusok hiányoznak, a hasznos védőréteg szintén megszűnik. Ebben az esetben a hüvely pH-ja emelkedik, akár lúgossá válhat (semleges pH-nak nevezzük a 7,0-t, az ennél alacsonyabb pH-t (0 és 7 között) savasnak, a magasabb (7 és 14 között) pH-t lúgosnak nevezzük). Lúgos környezetben gyakran megfigyelhető a coccusok közé tartozó baktériumok túlszaporodása, s ezzel egy időben a Lactobacillusok számának csökkenése, ami panaszokhoz vezethet. Tekintettel, hogy nem külső baktériumok fertőzéséről, hanem a bakteriális egyensúly felborulásáról van szó, ezt bakteriális vaginózisnak nevezünk. Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a hüvely természetes védelméért több tényező felelős; a hüvelyt borító nyálkahártya felszíni sejtrétegei, a hüvely savassága (megfelelő pH-ja), a jelenlévő baktériumok egyensúlya és a nő általános egészségi állapota. A hüvelyben uralkodó bakteriális egyensúly megváltozásának következményei lehetnek. A legrosszabb esetben fertőzés, vagy gyulladás léphet fel. Ezeket a zavarokat ugyanúgy okozhatják külső tényezők, mint belső tényezők megváltozása, vagy esetleg ezek kombinációi is. A Multi-Gyn FemiWash intim mosakodóhab gyengéden tisztít, nem okoz irritációtBakteriális vaginózis Mi a bakteriális vaginózis? A bakteriális vaginózis a hüvelyi baktériumflóra egyensúlyának felborulása. Normális állapotban a hüvely nagyon sok “jó” baktériumot, ún. lactobacillust tartalmaz, valamint egyéb, ún. coccus típusú baktériumokat. A lactobacillusok felelősek az egészséges hüvelyi pH-ért, amelyben a coccusbaktériumok nem érzik jól magukat. A megfelelő hüvelyi savasság csökkenését és a coccus-baktériumok elszaporodását nevezzük bakteriális vaginózisnak. Honnan tudhatom, hogy bakteriális vaginózisom van? A hüvelyi folyás megváltozása figyelhető meg. A folyás lehet áttetsző vagy elszíneződött, illetve bőséges. Leggyakrabban halszagú, különösen védekezés nélküli közösülés után. Sokszor társulnak hozzá kellemetlen hüvelyi tünetek, mint például viszketés, irritáció, érzékenység, kipirosodás és fájdalom. Néhány nőnél tünetek nélkül jelenik meg a bakteriális vaginózis. A hüvely kémhatása mindig rendellenes; pH > 5 A Multi-Gyn intim zuhany és feloldódó tabletta általános hüvelyhigiéniára, valamint kellemetlen folyás, viszketés esetén, gombás és bakteriális hüvelyi fertőzések kezelésének kiegészítésére alkalmazható.Gomba Mi a gomba? A gombás fertőzésnek (fungus) 2 fázisa van; a spóra-fázis, amely nem okoz tüneteket, valamint a fonal-fázis, amely viszont igen. A lactobacillusokhoz hasonlóan a gombáknak is szükségük van cukorra a növekedéshez, és ezért a tápanyagért versenyeznek. Ezért a gombák általában normál (optimális) hüvelyi flórában találhatók meg. Honnan tudhatom, hogy gombás fertőzésem van? Leggyakrabban szagtalan, fehér, túrószerű folyás jellemzi, valamint nemkívánatos hüvelyi tünetek, mint például viszketés, irritáció, érzékenység, kipirosodás és fájdalom. Multi-Gyn tabletta az intim zuhanyhozEz a cikk promóció.
2012.08.01. 14:52
Evamagazin.hu
Candida-fertőzések (candidiasis)
A Candida albicans a normál flóra résztvevője. Az egészséges szervezetben igen ritkán fordul elő az enyhe lefolyású betegségekért felelős kórokozó, ám a legyengült immunrendszerű betegeknél súlyos, gyakran végzetes kórfolyamot indíthat el.
2012.07.30. 14:37
Webbeteg.hu
Candida: az ezerarcú betegség
A Candida albicans a meglehetősen gyakori Candida sarjadzógombák osztályának leggyakoribb faja, egy teljesen ártalmatlan emésztőgomba, mely a legtöbb ember bélrendszerében megtalálható. Az egészséges szervezetben ez a gomba kifejezetten hasznos, ugyanis jótékonyan közrejátszik az emésztési folyamatokban.
2012.07.24. 10:15
Vital.hu
Melyek a Candida által okozott leggyakoribb panaszok?
Melyek a Candida által okozott leggyakoribb tünetek? Mit lehet ellenük tenni? A diéta elegendő? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
2012.07.11. 14:37
Webbeteg.hu
Hogyan ismered fel a Candida-t?
A Candida sarjadzógomba normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll. De mi történik, ha felbomlik a rend?
2012.07.10. 09:18
Ezoterikus.hu
Miért gyakori a Candida fertőzés? Hajlamosító tényezők
A nők többsége életében legalább egyszer megtapasztalja a Candida fertőzés kellemetlen tüneteit. A Candida nevű gombafajta túlszaporodását azonban megakadályozhatjuk.
2012.06.24. 15:12
Kamaszpanasz.hu
A Candida-diéta alapjai
Az ember bélrendszerében található Candida albicans nevű sarjadzógomba hozzátartozik az egészséges szervezethez és annak működéséhez. Túlszaporodása esetén azonban sokak életét megkeserítheti; a női problémákon át a depresszió hátterében is állhat. A szakemberek általában a kimondottan a gomba visszaszorítására létrehozott diétát javasolják, mely nemcsak a gyógyulni vágyóknak jelenthet megoldást, hanem akár a túlsúllyal küzdőknek is.
2012.06.20. 13:54
Femcafe.hu
Inzulin-rezisztencia, Candida, hormonzavarok és fogyás
Ami miatt „tollat ragadtam” az az, hogy szeretném az eddigi tapasztalataimat megosztani mindazokkal, akik túlsúlyosnak érzik magukat és fogyni szeretnének, de még vagy nem kezdtek hozzá vagy nem voltak sikeresek. A cikk olvasása
2012.06.15. 09:08
Hoxa.hu
Étkezési tanácsok Candida ellen
A Candida albicans sarjadzógomba normális körülmények között is előfordul szervezetünkben kis mennyiségben, de túlzott elszaporodása a candidiasis nevű, sok kellemetlenséggel járó, ismert fertőzést válthatja ki.
2012.06.11. 10:11
Vital.hu
Kókuszolajjal az egészségért!
A kókusz egy univerzális gyümölcs, mely nemcsak a szépségünkben, de az egészségünk megőrzésében is segít! Sokak csak bőrünkre gyakorolt jótékony hatásáról ismerik, de ezen kívül még rengeteg mindent tartogat számunkra! Eredményes diétához Számos ételről azt gondoljuk, hogy egészséges, de ez nem elég, nagyon fontos, hogy hogyan készítjük el! Hiába egészséges egy saláta vagy egy hal, ha olyan zsiradékokban készítjük el, vagy olyan öntetet használunk, amiben káros zsír vagy cukor van. A kókuszzsír könnyen megemészthető, tökéletes a fogyókúrázóknak, a cukor- és gyomorbetegeknek is. Aki teheti használjon főzéshez, sütéshez stabil szerkezetű kókuszolajat! Candida gomba ellen Manapság egyre többen szenvednek ettől a betegségtől, sajnos a különböző antibiotikumos kúrák hátulütője lehet az ilyenfajta gombák kialakulása. Ezek kezelésére általában még több gyógyszert kapunk, különböző diétákkal megspékelve. Végre itt egy természetes gyógyszer, mely hamar megszabadít a nemkívánatos betegségtől! Kisbabákért Az omega zsírsavak és a kókuszolaj együttesen segítenek, hogy az édesanya teje a legjobbat nyújtsa a gyerekeknek. Gyorsabb fizikai és szellemi fejlődést eredményez, melytől a baba és a mama is boldog és egészséges lesz! Cukorbetegeknek A cukorbetegség sok mindenkinek nehezíti meg az életét hazánkban, ezért nagyon fontos, hogy ne csak kezeljük, de előzzük is meg a problémát! Fontos, hogy odafigyeljünk a táplálkozásra és kevés zsírt fogyasszunk! A [...]
2012.05.23. 12:48
Lifemagazin.hu
A keserű szájíz okai: Candida, ínybetegség vagy antibiotikum-kúra?
Amellett, hogy a rossz szájíz kellemetlen probléma, betegségre is utalhat.
2012.05.08. 18:05
Femina.hu
Rejtett ellenség: Candidiasis
Manapság sokat hallani a Candidiasis (köznyelven Candida) betegségről, ám kevesen tudják - főként csak a betegséggel érintettek - valójában mit is jelent. ...
2012.04.24. 12:00
Hazipatika.com
A Candida-fertőzés
Ha a Candida gomba kóros mértékben elszaporodik a szervezetünkben, egyebek mellett kellemetlen nőgyógyászati tüneteket okozhat. Mint dr. Krasznai Péter szülész-nőgyógyász, a Péterfy Sándor utcai Kórház Szülő-nőbeteg Osztályának főorvosa mondja, életük során a nők háromnegyedénél legalább egyszer előfordul a kandidiázis.
2012.04.17. 17:49
Egeszsegtukor.hu
Ezeket edd Candida ellen! 7 bevált táplálék kiújuló gombafertőzésre
Az élőflórás joghurt vagy a grépfrútmagolaj segít kordában tartani a Candida-gombákat.
2012.04.14. 12:50
Femina.hu
Candidád van? Töltsd ki a tesztet, és kiderül!
A Candida elszaporodása számos tünet hátterében meghúzódhat. Derítsd ki, veszélyben vagy-e!
2012.03.23. 18:15
Femina.hu
Mit tegyek a candida ellen?
Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.
2012.03.21. 11:21
Candida - Így szabadulj meg a kellemetlen tünetektől!
A legtöbb gombás fertőzést a candida fajok, azon belül is a Candida Albicans okozzák. Szabadulj meg a kellemetlen tünetektől!
2012.02.23. 13:06
Femcafe.hu
Candida és puffadás ellen: így fogyaszd a koriandert!
Ismerj meg egy kiváló természetes receptet, mellyel két gyakori egészségügyi problémának is búcsút inthetsz egyszerre.
2012.01.31. 16:35
Femina.hu
A candida ellenes kapormagolaj
A kapormagolaj (Anethum graveolens L.) több mint 50%-ban tartalmaz egyszeresen, s többszörösen telítetlen zsírsavat, - omega-3 és -6 zsírsavakat-, illetve egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza.
2012.01.31. 15:00
Napidoktor.hu
Fertőzésveszély a menstruációs ciklus közepén
Kutatók kimutatták, hogy a nők a reprodukciós ciklust tekintve peteéréskor a legfogékonyabbak az olyan fertőzésekre, mint a Candida albicans vagy a nemi úton terjedő betegségek.
2012.01.12. 12:00
Hazipatika.com
Tünetek, amik a Candida fertőzés jelei lehetnek
A nemi betegségek számtalan kórokozójáról írtunk már, de egy igen alattomos változatáról még nem ejtettünk szót. Cikkünk...
2012.01.12. 08:00
Image.hotdog.hu
Folyik és kellemetlen: Candida vagy bakteriális fertőzés?
A hüvelyfertőzés a leggyakoribb panasz, amivel a nők nőgyógyászhoz fordulnak. Ezek közül is gyakori a Candida és a bakteriális vaginózis (BV), mely utóbbit a nők gyakran nem is tudják megkülönböztetni a gombás fertőzéstől.
2011.11.26. 09:55
Hazipatika.com
Candida mítosz és valóság
Az életmódunk
2011.04.06. 09:11
Nlcafe.hu
Rézzel a candida és az ízületi fájdalmak ellen?
A Sabona céget Londonban alapította 1959. végén Jacques d
2010.08.03. 10:00
Edenkert.hu
7 fontos tény a Candidáról
Hallottál már a Candida-fertőzésről? Megrettensz, ha arra gondolsz, hogy megbetegedhetsz tőle? Ám mielőtt a kelleténél jobban megijednél, eláruljuk, hogy a Candida albicans nevű élesztőgomba minden ember szervezetében megtalálható, anélkül, hogy bármilyen problémát okozna.
2010.05.17. 10:05
Nlcafe.hu
A legegészségesebb édesítőszer, ha diétázol - Candida és allergia ellen is jó!
Fogyókúrád alatt sem kell lemondanod az édes íz élvezetéről. Válaszd a steviát, mely számtalan panasz leküzdésében segít.
2010.05.16. 11:14
Femina.hu
Candida-ellenes, antioxidáns, gyulladáscsökkentő - Így használd az aloe verát!
Ismerd meg az aloe vera gyógyító erejét, és használd sikeresen a kisebb egészségügyi problémák esetén!
2010.05.04. 16:35
Femina.hu
A Candida 3 rejtett tünete - Migrén, feledékenység, gyomorégés
Visszatérő panaszok kísérik napjaid, és nem találod a problémák okát? Könnyen lehet, hogy Candidád van.
2010.03.17. 07:15
Femina.hu
Candida, a gonosz gomba
Korunk egyik népbetegsége a Candida fertőzés A baktériumok és gombák döntő többsége előnyös az emberi szervezet számára. Candidát pedig a természetben is szinte mindenhol találhatunk. Ritkán okoz megbetegedést, akkor viszont gyakran rejtett és krónikus, idült formában jelenik meg és számos kellemetlen tünetet okoz a Candida albicans, a gomba eredetű fertőzés
2010.01.07. 07:27
Csaladinet.hu
Candida, agonosz gomba
Korunk egyik népbetegsége a Candida fertőzés A baktériumok és gombák döntő többsége előnyös az emberi szervezet számára. Candidát pedig a természetben is szinte mindenhol találhatunk. Ritkán okoz megbetegedést, akkor viszont gyakran rejtett és krónikus, idült formában jelenik meg és számos kellemetlen tünetet okoz a Candida albicans, a gomba eredetű fertőzés
2010.01.07. 07:27
Csaladinet.hu
Csak a candida túlszaporodása okozhat gondot
Az egészséges életmód az egyetlen igazán hatékony módszer arra, hogy a candida gombát megfelelő szinten tartsuk a szervezetünkben.
2009.12.27. 09:26
Tudj meg többet a Candidafertőzésről!
Hallottál már a Candida nevű fertőzésről? Megrettensz, ha arra gondolsz, hogy Te is megbetegedhetsz? Bizonyára sokan így vannak ezzel, de mielőtt még a kelleténél jobban megijednénk, tudnunk kell, hogy a Candida-fertőzést okozó Candida albicans nevű élesztőgomba minden ember szervezetében megtalálható, anélkül, hogy bármilyen problémát okozna.
2009.12.02. 07:52
Csaladinet.hu
Profán tények: Mitől kaphatsz candidát?
Hallottál már a Candida nevű fertőzésről? Megrettensz, ha arra gondolsz, hogy Te is megbetegedhetsz? Bizonyára sokan így vannak ezzel, de mielőtt még a kelleténél jobban megijednénk, tudnunk kell, hogy a Candida-fertőzést okozó Candida albicans nevű élesztőgomba minden ember szervezetében megtalálható, anélkül, hogy bármilyen problémát okozna. A következőkben dr. Sike Róbert, a Budai Egészségközpont gasztroenterológus szakorvosa mondja el, hogy mi okozhatja a Candida-fertőzést, és milyen módszerekkel kerülhetjük el, vagy kezelhetjük a betegséget.
2009.11.20. 06:50
Harmonet.hu
Fűszerrel a tüdőgyulladás és a candida ellen (Recepttel!)
Kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízét a sok illóolaj adja: ezt a likőriparban és kozmetikai szerek gyártásához is felhasználják. Kitűnően alkalmazható az eltömődött tüdők kitisztításában. Eltávolítja a nyálkás váladékot a szervezetből, amely olyan betegségeknél jelentkezik, mint a köhögés, asztma, hörghurut és mellhártyagyulladás. Specifikus gyógynövénynek számít a gégegyulladás és a torokgyulladás esetében. Tulajdonsága, hogy segít a láz leküzdésében.
2009.11.19. 13:30
Harmonet.hu
Candida-teszt: mennyire savasodott el a szervezeted?
Ha sav-bázis egyensúlyod felborul, testedben elszaporodhatnak az élesztőgombák, és a legkülönfélébb egészségügyi panaszokkal szembesülhetsz.
2009.11.07. 17:47
Femina.hu
Mutasd a nyelved! - Elárulja betegséged
Talán nem is gondolnád, de nyelved színe, állapota olyan egészségügyi problémákról árulkodik, mint a Candida-fertőzés vagy a vitaminhiány.
2009.10.13. 15:16
Femina.hu
Bujtor Istvánt a candida önmagában nem győzhette le
Bujtor István sajnos elvesztette a küzdelmet az életéért. Bár halálának pontos körülményei még nem ismertek, annyi bizonyos: sok mindennek kellett szerencsétlenül összejönnie ahhoz, hogy a betegség végzetesnek bizonyuljon. A Kiskegyed megkérdezett egy orvos-természetgyógyászt arról, hogy valóban ilyen súlyos a candida?
2009.10.06. 11:37
Stop.hu
A candida győzte le Bujtor Istvánt
67 éves korában elhunyt Bujtor István.
2009.09.26. 13:20
4 biztos gyógymód kiújuló Candida-fertőzés ellen - Tünetsorolóval
Gyakran küzdesz gombás fertőzéssel? Űzd el végleg a betegséget néhány házi trükk segítségével.
2009.09.10. 07:33
Femina.hu
A grapefruit: segít a candida - fertőzésben szenvedőknek
Erről a kesernyés gyümölcsről általában mindenki azt hiszi, mediterrán országból származik. Ezzel szemben a Nyugat-Indiai szigetvilágból ered, citrus paradisinek, azaz a paradicsom citrusának nevezik. Mit tud még C-vitamin tartalmán kívül?
2009.07.28. 09:00
Edenkert.hu
Candida, hüvelyfertőzés, terhesség? - 5 hatékony gyorsteszt
A gyorstesztek nem pótolják az orvos diagnózisát, de képet adhatnak egészségi vagy termékenységi állapotodról.
2009.06.21. 07:19
Femina.hu
Folyás, viszketés, túlsúly ellen - Fogyj és gyógyulj Candida-diétával!
Bármivel próbálkozol is, nem tudsz megszabadulni súlytöbbletedtől és a visszatérő hüvelygombától? Vágj bele diétánkba!
2009.05.04. 08:17
Femina.hu
Candida, rák és HPV ellen - Az eltitkolt orvosság: ezüstkolloid
Az ezüstkolloid hatékonyabb baktérium- és vírusölő tulajdonsággal rendelkezik, mint bármelyik antibiotikum. Ismerd meg előnyös tulajdonságait!
2009.03.30. 06:15
Femina.hu
Fáradékonyság, székrekedés, hólyaghurut - A Candida-fertőzés 7 tünete
A gombás megbetegedés sok problémát okoz, diagnosztizálása azonban nem nehéz. Ismerd fel a betegséget!
2009.03.23. 06:50
Femina.hu
Fogyj heti 2 kilót! - A gyógyító Candida-diéta
Gyakran fáj a fejed, és a betegségek is hamar utolérnek? Szeretnéd visszanyerni egészséged, a túlsúlytól viszont megszabadulnál? Segítünk!
2009.02.28. 17:46
Femina.hu
Candidiasisban szenved?
Candida albicans fertőzés és az immun-endokrin rendszer kapcsolata Egy fiatal hölgy keresett fel, akinek vérzészavarai voltak, s évek óta nem esett teherbe.
2009.02.09. 09:50
Csaladinet.hu
Candida: az immunrendszer csődje
Testünk természetes flórájának részeként mindannyiunkban élnek gombák, a tápcsatornában és bőrünkön megtelepedve. Optimális esetben segítik emésztésünket, részt vesznek a vitaminok és enzimek szintézisében, védelmet nyújtanak a fertőzésekkel szemben. A bélflóra egyensúlyának felborulása azonban a gombák elburjánzásához vezet, s ez számos kellemetlen tünet kialakulását idézi elő.
2009.02.02. 07:30
Harmonet.hu
Candidiasisban szenved?
Candida albicans fertőzés és az immun-endokrin rendszer kapcsolata
2009.01.12. 21:20
Csaladinet.hu
A 3 leghatékonyabb fűszernövény Candida ellen
A Candidát nemcsak gyógyszerekkel győzheted le, hanem természetes módon is. Megelőzésre és gyógyításra is kiválóak az alábbi fűszerek.
2008.11.28. 08:18
Femina.hu
Miért nem tudsz lefogyni? - A Candida-diéta segíthet!
Emésztési problémák, nem szűnő éhségérzet, elhízás - mindez a Candida-fertőzés tünete is lehet. Orvosold a bajt, és fogyj a Candida-diétával!
2008.11.22. 19:18
Femina.hu
5 hatásos recept Candida ellen
Amíg az immunrendszer normálisan működik, a Candida gomba nem terjed el, nem okoz panaszokat. De ha megtörténik, sok egyéb mellett nagyon fontos a megfelelő táplálkozás is.
2008.11.20. 16:48
Femina.hu
Candida - baj, ami csak természetes úton gyógyul! Ki lett a kvíz nyertese, ki nyerte Didát?
Az elmúlt héten a candida elleni leghatékonyabb gyógy-, és fűszernövény-készítményt nyerhettétek meg. A helyes válaszadók között sorsoltuk ki a háromrészes kúrát.
2008.11.17. 13:10
Harmonet.hu
Finom fűszerek Candida ellen!
A Candida gomba alapvetően jelen van a testben, ám ha túlzottan elszaporodik a szervezetben, az nagyon kellemetlen betegséghez vezet, amit csak nehezen lehet gyógyítani. Cikkünkben nővénykivonatot és illóolajat tartalmazó szert, homeopatikus golyót és gyógyteákat ajánlunk Nektek a gyógyulásért!
2008.11.10. 12:37
Harmonet.hu
Kiütés, candida, ekcéma - A bőrbetegségek rejtett okai
A kínzó viszketés ellen már minden gyógyszert bevetettél? A megoldáshoz ismerd meg a bőrbetegségek egészségügyi és lelki okait.
2008.07.01. 12:48
Femina.hu
Candida-diéta
A candida gomba elburjánzása sokféle egészségügyi problémához vezethet. Az egyre gyakoribbá váló candidiázis okozta megbetegedés valójában szerteágazó tünetegyüttes, összetett funkcionális működésbeli zavara és jelzése a szervezetnek: egy hiánybetegség.
2008.06.09. 06:38
Astronet.hu
A candida 11 jellemző tünete
A candida-gomba testedben alapvetően jelen van. Azonban, ha immunrendszered meggyengül, könnyen elszaporodik, és kellemetlen panaszokat okoz. Ismerd meg a tüneteket!
2008.02.27. 10:48
Femina.hu
A gyógyító-karcsúsító Candida-diéta - Részletes mintaétrenddel
Emésztési vagy nőgyógyászati problémákkal küzdesz? Szeretnél leadni jónéhány kilót? A Candida-diéta segíthet!
2008.02.12. 10:48
Femina.hu
A titokzatos kandidakór
A Candida albicans nevű sarjadzógomba okozta, mára közismert betegség, a kandidiázis tüneteinek végtelen listája összefoglalható azzal a közkeletű szókapcsolattal, hogy "általános rossz közérzet".
1999.11.30. 00:00
50plusz.hu
Fertőzésveszély a menstruációs ciklus közepén
Kutatók kimutatták, hogy a nők a reprodukciós ciklust tekintve peteéréskor a legfogékonyabbak az olyan fertőzésekre, mint a Candida albicans vagy a nemi úton terjedő betegségek.
1999.11.30. 00:00
Hazipatika.com