Bulgár tengerpart

Utazási tippek, látnivalók, érdekességek, cikkek, képek fotók a bulgár tengerpartról.

Videón, ahogy az agresszív turista minden ok nélkül fejbe rúg egy takarítónőt
A botrányos eset a bulgáriai Napospart egyik szállodájában történt. A férfi olyan erővel rúgta meg a padlót takarító nőt, hogy áldozata elájult.
06.07. 12:40
Ma.hu
Főszezonban, mégis olcsón: 3 tipp
Ha olcsón akarunk utazni, akkor sem kell feltétlenül kora tavasszal vagy késő ősszel időzítenünk a pihenést. Mutatunk három helyet, ahol a főszezonban sem szaladnak el az árak.1. Nyár a hegyen Forrás: Europress Válasszunk olyan helyet, ahol a nyár nem a főszezon. Az ausztriai Tirol télen a síelők paradicsoma, sokan azonban nem tudják, hogy ez a csodálatos tartomány nyáron is mindent megad a pihenéshez. Kristálytiszta tavai nyáron nagyon kellemesek egy hatalmas pancsoláshoz, miközben a hófödte hegycsúcsokban és a szemtelenül zöld mezőkben gyönyörködünk. Igazi titkos tipp a kelet-tiroli Pustertalban található Villgratental, ami az Alpok egyik legérintetlenebb természeti és kulturális vidéke. Itt nem fogunk turistacsoportokba és dugig tömött éttermekbe futni. A régió tudatosan fordít hátat a tömegturizmusnak, egyik szállásán sincs több, mint 50 ágy, és 30–40 euró/fő-től már félpanziós ellátást kapunk. Budapesttől hétórás autóút. villgratental.com2. Tenger helyett tóForrás: Facebook Ha a benzinpénzen is szeretnénk spórolni, messzire sem kell mennünk egy kis kikapcsolódáshoz. A Budapesttől egyórányi autózásra található 7 hektáros Bánki-tó fürdőzésre és horgászásra is alkalmas, hőmérséklete pedig általában a Balatonéval megegyező. A tó partján szálloda, strand és kalandpark várja a vendégeket. Idén július 16–18. között hetedszerre szervezik meg a Bánki-tó Fesztivált, ahol három napon keresztül négy színpadon folynak a zenei, színházi és kulturális-közéleti programok. Az alsópetényi fesztiválkempingbe szóló bérlet és a három napra szóló fesztiválbérlet összesen 19 500 Ft. bankitofesztival.hu3. Csakazértis tenger Forrás: Europress Ha nem akarunk lemondani a tengerparti nyaralásról, főszezonban is még mindig Bulgária az egyik legolcsóbb választás. A Napospart a környék legnagyobb üdülőhelye 7 kilométeres, lassan mélyülő homokos tengerpartjával. Legrégibb városa Neszebár, amelynek óvárosát keskeny földnyelv köti össze a szárazfölddel. Jellegzetes bolgár házaival, sok-sok templomával elbűvölő látvány. A Neszebárral összeépült Ravdát a csendesebb nyaralást kedvelők választják. A szállás ára egy éjszakára félpanzióval három csillagos szállodában főszezonban is 10 000 Ft körül alakul fejenként, ráadásul nagyon nagy gyerekkedvezményeket kínálnak. A Wizzair járataival másfél óra alatt ott lehetünk Burgaszban. bulgartengerpart.huMég több utazási tipp csendes elvonuláshoz a július–augusztusi Éva magazinban!
2015.06.17. 13:54
Evamagazin.hu
Orbán nem veszi szájára Simicska nevét
Lázár János szoci nővel kacérkodik. Meztelen jobbikosokra vágyik Bence, az államtitkár. Martelica a hajtókán. Lesz még miénk Neszebár? Élőzünk.
2015.03.02. 17:30
Hir24.hu
hirdetés
Napospart - Bulgária napos oldala
Ha folyamatosan fejlődő, kiépített és minden igényre odafigyelő üdülőhelyet keresünk, akkor a bulgáriai Napospartnál nem is találhatnánk jobbat. A Burgasztól 35 kilométerre található város, az ország legnagyobb és legnépszerűbb nyaralóhelye és a magyar utasok körében is az egyik leglátogatottabb üdülő.
2014.09.02. 10:24
Vjm.hu
Seherezádé bikinijét mindenki megbámulja Bulgáriában
NAPOSPART – Bulgáriában nyaral kigyúrt pasik társaságában VV Seherezádé (22). A csinos, ma már inkább dj.-ként tevékenykedő egykori villalakót egy szemfüles olvasó-riporter kapta lencsevégre, aki nem tudott elmenni a szépség mellett.
2013.07.25. 17:39
Blikk.hu
A pohárfülű gyerek emlékkagylókat gyűjtöget
A Fekete-tenger homokja részben nagyon-nagyon finom kagylózúzalékból áll, csillog a víz alatt a napon. Vannak egész kagylók is, nagy bordázottak, amilyeneket a gyerekek rajzolnak, vastag héjú kúpcsigák, és fehér alapon lila csíkokkal tarkázott kicsi szélesek. Amikor meglátom az elsőt az utóbbiból, akkor tör rám az érzés: én ezeket már láttam. Soha nem jártam korábban a Fekete-tengernél. A hullámok levisznek alfába, gyerek vagyok még, kisebb, mint most a Nagy, amikor úgy gondoltam, a tenger az Ismeretlen Hátsószomszéd Bácsi kukoricásán túl kezdődik, a mezőkovácsházi lapály közepén, ahol valójában a főutca terpeszkedik. Tengert nem, de kagylót láttam közelről: ülök a pesti kanapén, csorgatom a bordázott vastagot meg a széles, lila csíkokkal tarkázott fehéreket az ujjaim közt, apám hozta valahonnét valamikor, játszom velük, ügyetlen gyerek vagyok, mégsem töröm el egyiket sem soha, két költözést csináltak végig velem. Miért nem tudom én, járt-e apám a Fekete-tengernél és hol, mikor? Pedig a kagylók itt vannak, összenézem azokkal, amiket most gyűjtöttünk a gyerekekkel, mintha ikrek lennének. Apám vezette vajon a kezemet odafentről, amikor a görög Thesszaloniki helyett végül Várnát jelöltem meg utolsó pillanatban úti célként? A felszínen persze volt egy rakás józan ok. A repjegyet, szállást kifizethető szinten tartani, napos-gyerekbarát helyet találni, nem feltétlenül a tömeg sűrűjében, a diszkók húspiacán és zajában, ahol talán van mit csinálni akkor is, amikor hideg a víz vagy vacakabb az idő, a repülős menetrend, ne veszítsünk egy egész napot mondjuk egy esti indulással. Meg a zuram odavetett mondata, amikor kettő-négy éve nézegettem repülős utakat, hogy a korábban népszerű bolgár Napospart vajon milyen lehet most? Aztán akkor elmentünk a Velencei-tóra, onnan könnyebb hazaérni, ha gáz van. Mióta a gyerekek megszülettek, egyikünk se látta a tengert nyáron.
2013.07.16. 13:00
Bezzeganya.postr.hu