belvíz

Elsőfokú készültség a belvíz miatt
Az elmúlt napok csapadékosabb időjárása miatt elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a napokban a Közép–Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kisköre területére is.
Kedvez az időjárás a szántóföldi növényeknek
Az egyre nagyobb területet borító belvíz ellenére egyelőre bizakodók a gazdálkodók, mert a szántóföldi növények jól fejlődnek.
Tovább nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága a Tiszántúlon
Debrecen - Az utóbbi két napban lehullott csapadék következtében, a folyamatos szivattyúzások ellenére nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) működési területén, ahol már csaknem...
Felkészültek az árvízre megyénk katasztrófavédelmi egységei
Árvíz-, belvíz- és vízkárelhárítási feladatokra való felkészítést tartottak a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban, melyen 106-an vettek részt.
Árvíz/belvíz – OVF: több szakaszon mérsékelték az árvízi készültséget
Budapest - Több helyen mérsékelték az árvízvédelmi készültséget, a belvíz viszont egyre nagyobb területen okoz gondot - derül ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményéből.
Egyre nagyobb területen okoz gondot a belvíz
Az árvízvédelmi készültséget viszont több szakaszon is mérsékelték. ...
Már 600 kilométeren van árvízvédelmi készültség
És további szakaszokon kell védekezni a belvíz miatt is, immár több mint 10 ezer hektárnyi terület van víz alatt.
Már 600 kilométeren van árvízvédelmi készültség
És további szakaszokon kell védekezni a belvíz miatt is, immár több mint 10 ezer hektárnyi terület van víz alatt.
Árvíz/belvíz – OVF: további szakaszokon rendeltek el készültséget
Budapest - Már csaknem 600 kilométeren van érvényben árvízvédelmi készültség, és további szakaszokon kell védekezni a belvíz miatt is; több mint 10 ezer hektárnyi terület van víz alatt - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság...
Árvíz/belvíz – OVF: 230 kilométeren elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben
Budapest - Az országban jelenleg árhullám miatt két vízügyi igazgatóság területén, 230 kilométeren elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap az MTI-vel.
Áradnak a folyóink, ár- és belvíz is lehetséges
Elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben 230 kilométeren. ...
Meglehetősen felemás képet mutat most a határ
Komárom-Esztergom megyében vannak olyan mezőgazdaságilag művelt térségek, ahol a fagy okozott problémát, a mélyebb fekvésű körzetekben pedig a belvíz károsított. Ennek megfelelően a terméskilátások változónak tűnnek, és a táblák...
Egyre kevesebb helyen kell védekezni
Országszerte egyre kevesebb helyen van érvényben árvíz, illetve belvíz miatti készültség
Egyre több területet önt el az olvadás miatt a belvíz
Országszerte kevesebb helyen van árvízi készültség, de ismét csaknem 200 kilométeren harmadfok mellett védekeznek. A belvízzel elöntött terület nagysága nőtt - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs.
Árvízre és belvízre készülnek
Már több mint 200 kilométeren harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A Tiszán és a Tiszalöki erőműnél továbbra is védekezni kell a jégtorlaszok ellen, a belvíz miatt 37 szakaszon védekeznek – közölte az Országos...
Egye nagyobb gondot okoz az ár- és a belvíz
Több mint 120 kilométeren már másodfokú, csaknem 600 kilométeren elsőfokú az árvízvédelmi készültség a magyarországi folyókon, és további szakaszokon rendeltek el belvízvédelmi készültséget.
Földek és kertek a sekély belvíz alatt
A károkról, a termények pusztulásáról egyelőre nincs megbízható adat, a gazdák ugyanis nem tudnak még kimenni a földekre: talán a hét második felében rajzolódik ki pontosabb kép a helyzetről.
Országszerte 600 kilométeren van árvízvédelmi készültség
A Túron 75 kilométeren már másodfokú készültség mellett védekeznek a szakemberek. Több mint 17 ezer hektárt sújt belvíz, mert az enyhülés ellenére a talaj még fagyos, a sok csapadék nem tud beszivárogni az alsóbb rétegekbe.. 
75 kilométeren már az árvíz miatt is má- sodfokú a készültség
Nem csak a belvíz okoz gondot: országszerte több mint 600 kilométeren van érvényben árvízvédelmi készültség.
Nyakunkon az özönvíz! Árad a Tisza, van, ahol utakat öntött el
Az országban több településen is fennakadásokat okoz a belvíz. Bükkábránynál a 3-as utat öntötte el, helyenként fél méteres magasságban. Több autót a tűzoltóknak kellett kimenteniük, az utat lezárták.
Gondokat okozott a belvíz
Esztergomban és Piliscsabán is a hatóságok segítségére volt szükség
Enyhülhet a belvíz helyzet
A hirtelen olvadás hatására szinte biztos volt, hogy egyre nagyobb területeket borít majd el a belvíz, a téli időjárás visszatértével azonban javulhat a helyzet - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője...
A visszatérő tél hozhat megoldást a belvíz gondra
A hirtelen olvadás hatására szinte biztos volt, hogy egyre nagyobb területeket borít majd el a belvíz, a téli időjárás visszatértével azonban javulhat a helyzet - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője...
A téli időjárás visszatértével enyhülhet a belvíz helyzet
A hirtelen olvadás hatására szinte biztos volt, hogy egyre nagyobb területeket borít majd el a belvíz, a téli időjárás visszatértével azonban javulhat a helyzet - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF)...
Homokzsákkal a gáton
Az ár- és belvíz elleni felkészülés fontos eleme a gyakoroltatás.
Belvíz: elsőfokú a készültség
Az elmúlt napok esőzése, a vihar okozta károk után joggal tehetjük fel a kérdést: miként érinti a belvíz megyénk településeit?
Mit tegyek a belvíz ellen?
A magas talajvizű és a belvizes területek kevéssé alkalmasak kertek telepítésére, de kétségkívül megjavíthatóak. ...
Felkészültek az ár- és belvíz ellen
Megtartották Tát és Nyergesújfalu polgári védelmi szervezetének riasztási és katasztrófavédelmi gyakorlatát, a megyei települések mentőcsoportjainak és önkéntes mentőszervezeteinek éves felkészítési terve alapján.
Egyelőre nem lesz befogadótábor Szentgotthárdon
A belvíz miatt maradt el az építése, most le is tettek róla az illetékesek. Közben egy kisvárosnyi menekültnek nyoma veszett.
A belvíz és a lovak
Témák: belvíz Lovak legelnek egy belvízzel elöntött legelőn Lajosmizse határában. Fotó: Ujvári Sándor (MTI)   ...