bárányhimlő

Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás
Most a két ampulla vakcina közel 20 ezer forintba kerül, de így is sokan beadatják, mert durván le tudja dobni a gyereket a lábáról ez a betegség.
Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás
Most a két ampulla vakcina közel 20 ezer forintba kerül, de így is sokan beadatják, mert durván le tudja dobni a gyereket a lábáról ez a betegség.
Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás - Jövő januártól kérhető a vakcina
Két részletben, 15 és 18 hónapos korban érdemes beadatni a bárányhimlő elleni oltást, ami jövő januártól ingyenesen elérhető lesz.
Beteg gyerekkel otthon
Azt hiszem az idei szezonban nagyon kevesen ússzák meg a betegségeket. Volt itt a szokványos légúti fertőzésektől kezdve, bárányhimlő, skarlát, hányós hasmenős rémség, és most az influenza. Általában ezek alsó hangon egy hetes csendes...
Mi a különbség a bárányhimlő és a rózsahimlő kiütése között? Gyerekbetegségek látható tünetei
Nem könnyű a dolga az avatatlan szemnek: a fotók segítenek felismerni a kiütések kiváltó okát.
Közlemény: ezentúl kötelező és ingyenes lesz a bárányhimlő elleni védőoltás! - Miért fontos beoltatni a gyermekedet?
A bárányhimlő elleni védőoltást kötelezővé és ingyenessé teszik a Nemzeti immunizációs programban a 15-18 hónapos gyermekek részére. Milyen tünetekkel jár a bárányhimlő? Hogyan kezelhető a bárányhimlő?
Kötelező lehet a bárányhimlő elleni védőoltás
Kötelező, viszont ingyenes lehet a két oltásból álló vakcina a közeljövőben. Más védőoltások pedig bekerülhetnek a támogatottak közé.
Több tízmilliós járványos megbetegedést akadályozott meg az oltási program az USA-ban
Mintegy kétszázmillió gyermekbénulás, kanyaró, mumpsz, rózsa- és bárányhimlő, veszettség és hepatitis A megbetegedést és az ezek okozta körülbelül 450 ezer elhalálozást akadályozott meg a tömeges oltási program az 1963-as bevezetése...
Megvan, mi lehet a következő kötelező oltás
Kötelezővé tenné a bárányhimlő elleni oltást a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. A betegséget több tízezer gyermek kapja el évente, sokuknál súlyos szövődmények alakulnak ki. ...
Komoly következményekkel járhat a bárányhímlő - A védőoltás fontos lenne
A bárányhimlő nem veszélytelen betegség, minden századik kisgyermeknél komoly szövődményeket okoz, a védőoltási program ugyanakkor nemzetközi adatok szerint hatékony - közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesülete az MTI-vel.
A bárányhimlő nem veszélytelen, ezért fontos a védőoltás
A bárányhimlő nem veszélytelen betegség, minden századik kisgyermeknél komoly szövődményeket okoz, a védőoltási program ugyanakkor nemzetközi adatok szerint hatékony - közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesülete az MTI-vel.
Világszerte több ezren meghalnak a bárányhimlő szövődményeiben
A bárányhimlő nem veszélytelen betegség, minden századik kisgyermeknél komoly szövődményeket okoz, a védőoltási program ugyanakkor nemzetközi adatok szerint hatékony – közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. 
A bárányhimlőt is komolyan kell venni, a kötelező oltásért harcolnak a házi gyermekorvosok
A kanyaró mellett van még egy betegség, amelyre felhívták most a figyelmet. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete szerint komoly megtakarítással járna, ha a bárányhimlő elleni vakcina is bekerülne a nemzeti oltási rendbe.
Több tízmillió járványos megbetegedést akadályozott meg az oltási program
Mintegy kétszázmillió gyermekbénulás, kanyaró, mumpsz, rózsa- és bárányhimlő, veszettség és hepatitis A megbetegedést és az ezek okozta körülbelül 450 ezer elhalálozást akadályozott meg a tömeges oltási program az 1963-as bevezetése...
Oltásellenesek veszélyeztetik a gyerekek életét
Mintegy kétszázmillió gyermekbénulás, kanyaró, mumpsz, rózsa- és bárányhimlő, veszettség és hepatitis A megbetegedést és az ezek okozta körülbelül 450 ezer halálesetet akadályozott meg a tömeges oltási program az 1963-as bevezetése...
Kell nekünk oltás bárányhimlő ellen?
De hát nem is olyan vészes az a betegség, mi is átestünk rajta gyerekkorunkban, a mai gyerekek se fognak belehalni, nemde? A helyzet ennél azért kicsit bonyolultabb.
Veszélyben a magyar gyerekek - Újabb védőoltásra lehet szükség
A Megyei Jogú Városok Szövetsége arra kéri a kormányt, hogy a bárányhimlő elleni védőoltást is illessze be a kötelező védőoltási rendbe, így legyen ingyenesen elérhető minden gyermek számára. A Házi Gyermekorvosok ... ...
Kötelező lehet a bárányhimlő elleni oltás
A mumpsz és a kanyaró elleni védőoltáshoz hasonlóan a bárányhimlő elleni oltás kötelezővé tételét javasolja a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. Hódmezővásárhelyen már önkormányzatilag koordinálják az oltást, ami jelentős visszaesést...
A bárányhimlő megelőzése - Az oltási program hatásosnak bizonyul
Az önkormányzati finanszírozású oltási programok nyomán az érintett városokban drasztikus visszaesés várható a fertőzöttek számában.
Kötelező lehet a bárányhimlő elleni oltás?
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) üdvözli Hódmezővásárhely kezdeményezését arról, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetsége a bárányhimlő elleni oltás felvételét kérje a kormánytól a kötelező védőoltási rendbe.
Ennyire para a bárányhimlő - Ábra
Bárányhimlős megbetegedések Magyarországon (2001-2014).
Kötelezővé tennék a bárányhimlő elleni védőoltást
Ahol az önkormányzat finanszírozza az oltást, visszaesik a megbetegedések száma. A háziorvosok a kormányhoz fordulnak, hogy legyen mindenhol kötelező.
A bárányhimlő megelőzhető: több vidéki városban már rájöttek a módjára
Zuhan a bárányhimlős megbetegedések száma azokban a városokban, ahol az önkormányzat úgy döntött: a város finanszírozza a védőoltást a helyi gyerekek számára.
Jön a bárányhimlő elleni védőoltás?
A gyerekorvosok szerint indokolt lenne, ha a bárányhimlő ellen is beoltanák a gyerekeket, mert amúgy évente harmincezren betegednek meg benne.
Ingyenessé tették a bárányhimlő elleni oltást
A Nemzeti Védőoltási Programba kerülhet Vásárhely kezdeményezése: a városban tavaly óta ingyenes a bárányhimlő elleni vakcina.
Felnőttkori bárányhimlő - Kinek kellene védőoltás?
A bárányhimlő a közhiedelemmel ellentétben nem csupán gyermekekre veszélyes, hanem bizony a felnőttekre is. Milyen tünetekkel jár a betegség? Érdemes-e oltatni? A WEBBeteg összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.
Bárányhimlő terhesség alatt
Várandósság idején minden kismama igyekszik megóvni a szervezetét a betegségektől, hiszen jó néhány közülük káros hatással lehet a fejlődő magzatra. Ilyen betegség a bárányhimlő is. A fertőzés ellen hatékonyan lehet védekezni...
Sikeresen harcolnak a bárányhimlő ellen Kaposváron
Sikeresnek értékelte a négyévesnél fiatalabb kaposvári gyerekek bárányhimlő elleni védőoltásának támogatásáról szóló önkormányzati kezdeményezést a somogyi megyeszékhely polgármestere szerdán.
Hogy néz ki a bárányhimlő? Így ismerd fel korán a kiütéseket!
Figyeld meg a bőrön látható kiütéseket, és a cikkben látható fotóval vesd össze azokat!