Bajnai Gordon

Bajnai Gordon: legfrissebb hírek, képek, cikkek gyűjteménye Bajnai Gordonról.

 És akkor végre nem a melósok ugrálnak le a szupertoronyból
És akkor végre nem a melósok ugrálnak le a szupertoronyból
Sokkal kevesebben érkeznek a vizes vb-re a tervezettnél, de alig lesz kevesebb a szállásokra elköltött közpénz. Diákmunkásokat is kiképeztek a világbajnokságra, akik közül sokakat el sem hívtak dolgozni. Pakson nyugtatnak, nem okozhat bajt az, hogy egy törésvonalra építenek erőművet. A vonatok lassabbak, mint 1991-ben, a CBA kihátrált Orbán Viktor tanácsadójának alapítványa mögül, a rendőrség nyomoz a több száz turistát Törökországban hagyó utazási iroda ellen, Bajnai Gordon pedig új munkát talált. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
07.16. 11:45
Hvg.hu
 Hová tűnt <strong>Bajnai Gordon</strong>?
Hová tűnt Bajnai Gordon?
Augusztustól új feladatot vállal a volt kormányfő.
07.11. 15:55
Hvg.hu
Bajnai Gordon válaszolt Botka interjújára
Botka László semmilyen körülmények között nem tenné fel a közös listájára Bajnai Gordont, Bajnai viszont nem is kívánkozik oda
06.01. 00:01
Gondola.hu
hirdetés
Bajnai Gordon (Facebook): Botka László rossz társaságba kevert
Az aggódó közvéleményt ezúton szeretném én is megnyugtatni, hogy nem csak az MSZP, de az MSZMP, az MDP, sőt a Peyer-féle paktum párt listájára sem kívánkozom:-) [...] Bővebben!
05.31. 20:55
Mandiner.hu
Bajnai Gordon (Facebook): Botka László rossz társaságba kevert
Az aggódó közvéleményt ezúton szeretném én is megnyugtatni, hogy nem csak az MSZP, de az MSZMP, az MDP, sőt a Peyer-féle paktum párt listájára sem kívánkozom:-) [...] Bővebben!
05.31. 20:55
Mandiner.hu
Világcégben kapott vezetői széket Bajnai Gordon
Nemzetközi tanácsadói testület elnöke lett.
2017.04.19. 09:47
Hir24.hu
Ugyanaz Botka, mint Gyurcsány, Bajnai vagy Hagyó
Meglepő hasonlóságokat látunk Botka László politikai pályafutása, valamint Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Hagyó Miklós pályája között. A bukott és zavaros cégügyek, a személyes gazdagság, valamint a hazugságok tengerében nem könnyű kiigazodni, ennek ellenére megpróbálunk most rendet tenni.
2017.03.23. 13:25
Origo.hu
A Fidelitas visszavágott Juhász Péternek a fütyülésért - videó
Szegeden sípoló fidelitasosok jelentek meg az Együtt-elnök sajtótájékoztatóján, és egyebek között azt sürgették, beszéljen a Bajnai Gordon vezette Wallis Zrt. 2000-es évek eleji ügyeiről.
2017.03.22. 00:30
Hvg.hu
Szanyi Tibor: Gyurcsány és Puch gazember
"Puch László a szememben gazemberré vált, mivel két székházból is kiköltöztette az MSZP-t, és a saját cégeit vitte oda" - mondta Szanyi Tibor a Pesti Srácoknak, majd gazembernek nevezte Gyurcsány Ferencet is. Az MSZP EP-képviselője szerint a Momentum Mozgalom mögött Haris Éva volt szocialista választmányi elnökhelyettes – egyben Bajnai Gordon Haza és Haladás egyesületének alapítója –  pénze van, és már most lejáratták magukat.
2017.02.24. 13:55
Origo.hu
4-es metró: Demszkyék nem mentek el a meghallgatásra (videó)
Sem Demszky Gábor akkori főpolgármester, sem Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi kormányfők nem mentek el a gazdasági bizottság 4-es metróval kapcsolatos meghallgatására. [...] Bővebben!
2017.02.16. 09:33
Mandiner.hu
hirdetés
OLAF-jelentés: Nem mentek el a meghívottak a gazdasági bizottsági ülésére
Nem jelentek meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök, valamint Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere, akiket a testület az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről hallgatott volna meg.
2017.02.15. 16:02
Élőben.hu
Nem mentek el a meghívottak a bizottsági ülésre
Nem jelentek meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök, valamint Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere, akiket a testület az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről hallgatott volna meg
2017.02.15. 14:25
Gondola.hu
Nem mentek el Demszkyék a meghallgatásra
Nem jelentek meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök, valamint Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere ... ...
2017.02.15. 14:03
Napi.hu
Bajnai csak egy fotóra tért vissza a politikába
A volt miniszterelnök is beszállt az olimpiaellenes népszavazás kampányába. Vajon ez azt jelenti, hogy Bajnai Gordon aktívabb közéleti szerepre készül? A hvg.hu rákérdezett.
2017.02.02. 18:50
Hvg.hu
Bajnai is beszállt az olimpiai aláírásgyűjtésbe - fotó
Bajnai Gordon volt kormányfő is csatlakozott az olimpiai népszavazáshoz szükséges aláírások összegyűjtéséhez.
2017.02.02. 04:00
Hvg.hu
Parti Nagy Lajos gyűjtötte, Bajnai Gordon adta az aláírását
Az író az Örkény Színház előtt kapcsolódott be az olimpiaellenes mozgalom aláírásgyűjtésébe.
2017.01.28. 03:40
Hvg.hu
Kiszelly Zoltán (Mozgástér blog): Összefogás 2017.0 = (MSZP + Jobbik + DK) - Gyurcsány Ferenc + Együtt
Gyurcsány Ferenc ambícióját Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is csak kicselezni tudták, legyőzni nem. [...] Bővebben!
2017.01.04. 11:27
Mandiner.hu
Belháború és kiszorítósdi: így készül 2018-ra a baloldal
Még a lehetséges választási együttműködés létrehozásának az alapjairól sincsen körvonalazódó megállapodás a baloldali pártok között az október 23-i ünnepségek előtt. Bajnai Gordon négy évvel ezelőtti színrelépése óta még több darabra esett szét a baloldal, ráadásul a pártok közötti ellentétek is mélyebbnek tűnnek, mint 2012-ben. Ami tény: a Fidesszel ellentétben az elmúlt években a baloldal egyetlen új szavazót sem szerzett. 
2016.10.21. 14:40
Origo.hu
Bajnai Gordon (Facebook): Je suis Népszabi
Je suis Népszabi. [...] Bővebben!
2016.10.21. 13:05
Mandiner.hu
Szentpéteri Nagy Richard (168 Óra): Az MSZP a NER részévé vált
Bajnai Gordon meghekkelése a Fidesz és az MSZP akciója volt, a kormány és a baloldali ellenzék összefogásának eredménye. Maga az MSZP a rendszer stabil része. Interjú. [...] Bővebben!
2016.09.15. 12:08
Mandiner.hu
Tudta? Bajnai embere kezeli a magyar állam vagyonát
Csókay Ákos 2010-ben Bajnai Gordon stábtagjaként szerelt le. Most az állami vagyonkezelő vezérének kabinetfőnöke – és több köztulajdonú cég felügyelőbizottsági elnöke.
2016.08.17. 16:05
Hetivalasz.hu
Volt századvéges cége is támogatást kapott
Csaknem ötmilliárd forint innovációs pályázati pénz kiosztásához adott szakpolitikai támogatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal. A volt Századvég-vezérigazgató Fürjes Balázs cége, valamint a Bajnai Gordon egykori pénzügyminiszteréhez, Oszkó Péterhez, illetve Kóka János volt feleségéhez, Szandrocha Kamillához köthető vállalkozás is a támogatottak között van. Öt másik társasággal együtt a feladatuk olyan mentorhelyek – inkubátorházak – kiépítése, amelyek a kreatív magyar fiatalok technológiai és egyéb újításainak nyújtanak segítséget a piacra kerülésben.
2016.08.08. 09:00
Mno.hu
Bajnai Gordon is felbukkant a portugálok elleni meccsen - fotó
Bajnai Gordon volt miniszterelnök is magyar mezben szurkolt szerdán a válogatottnak a portugálok elleni lyoni meccsen. A fotót Somogyi Zoltán, a Political Capital korábbi vezetője (középen) posztolta a Facebookon. Baloldalon pedig Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója látható.
2016.06.23. 08:25
Hvg.hu
Vona Gábor: híd a baloldalra
Újabb párttal gyarapszik a baloldali tábor. Nem, most nem Bajnai Gordon alapít kormánybuktató-világmegváltó formációt. A Vona Gábor vezette Jobbik vált térfelet.
2016.06.12. 12:09
Gondola.hu
Bunford Gerda (Mozgástér): Vona Gábor: híd a baloldalra
Újabb párttal gyarapszik a baloldali tábor. Nem, most nem Bajnai Gordon alapít kormánybuktató-világmegváltó formációt. A Vona Gábor vezette Jobbik vált térfelet. [...] Bővebben!
2016.06.10. 17:21
Mandiner.hu
Körmendy Zsuzsanna (Magyar Nemzet): A Bilderberg-baldachin
Nem is tudom, mi lesz velünk, magyarokkal: utoljára Bajnai Gordon (előtte Martonyi János) kapott meghívást a Bilderberg-csoport összejövetelére. Azóta senki. Lehet így élni? [...] Bővebben!
2016.06.09. 07:18
Mandiner.hu
Újabb offshore szálak az Index tulajdonosai között
Újabb offshore cégekre bukkantak az Index.hu portál tulajdonosai között – írja a Ripost.hu. A lap úgy fogalmaz, hogy az egyiknek az egykori szocialista miniszterelnök, a Gyurcsány Ferencet váltó Bajnai Gordon volt a kézbesítési megbízottja.
2016.05.09. 11:40
Origo.hu
Tamás Ervin (Népszabadság): Lecsavart potméter
Tudom, merész párhuzam, de legutóbb Bajnai Gordon csapata hitt abban, hogy képes a középet megszólítani. A Jobbik most az ellenkező oldalról indul, bár minden bizonnyal nem ugyanazokért. [...] Bővebben!
2016.04.22. 07:24
Mandiner.hu
Gyurcsány: Nem adtam utasítást tanulmányok ledarálására
Nem tudja Gyurcsány Ferenc, Lázár János miniszter honnan veszi, hogy ő vagy utódja, Bajnai Gordon direkt eltüntetett volna kormányzati megrendelésre készült tanulmányokat, elemzéseket. A volt kormányfő az Origónak azt mondta, ő sem nyíltan, sem "fű alatt" nem adott ilyesmire utasítást.
2016.04.15. 18:23
Origo.hu
Új szereplők az offshore-botrányban: Gyurcsány, Bajnai, Veres, Vajna
Ha a Panama-papírokban szereplő fideszes Horváth Zsolt vagy a szocialista Boldvai László címeres adóoptimalizátor, akkor a többi kormányviselt offshore-tulajdonos és -közreműködő is megérett a számonkérésre. Az érintettek: Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Veres János, Puch László, Seszták Miklós, Andy Vajna. Exkluzív részletek a csütörtöki Heti Válaszban.
2016.04.13. 16:21
Hetivalasz.hu
Visszatérhet a politikába Oszkó Péter
Pártszakadás szélére került a Szigetvári Viktor vezette Együtt. Bajnai Gordon volt pártjába beléphet Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter - tudta meg a 24.hu.
2016.02.10. 14:06
Nol.hu
Az Együtt romjain térhet vissza Bajnai minisztere
Feszültséggel terhelt napokat élnek át Bajnai Gordon volt pártjánál, a Szigetvári Viktor vezette Együttnél. Információink szerint ez pártszakadásig is fajulhat. Jöhet Oszkó Péter.
2016.02.10. 11:44
Hir24.hu
Kormánykritikus civilek is ráültek a miskolci „tanárlázadásra”
Harminc iskola tantestülete mellett Bajnai Gordon egykori szövetségesei, a menekültek mellett kiálló történelemtanárok és Wass Albertet ekéző magyartanárok is aláírták a Herman Ottó Gimnázium felhívását.
2016.01.14. 18:46
Hetivalasz.hu
Fidesz: az MSZP szegényellenességről beszél, pedig milliárdosokat támogatott
BA Fidesz-frakció szerint az MSZP úgy beszél szegényellenességről, hogy olyan "gyanúsan meggazdagodott milliárdos miniszterelnököket" támogatott, mint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, akik "soha nem a magyar családok, hanem a multik és a bankok érdekeit nézték".
2015.12.28. 20:20
Stop.hu
Kétszer annyi állami fejest fizetünk, mint öt éve
A 170 vezető pontosan kétszerese a Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején ezeken a posztokon dolgozó munkatársak számának.
2015.12.23. 07:26
Hir24.hu
Elvált Bajnai és Szigetváriék útja
A politikusi bukása óta újra nemzetközi üzletemberként dolgozó Bajnai Gordon Haza és Haladás Közpolitikai Alapítványának kuratóriumából kiszállt Szigetvári Viktor, Tordai Csaba és Mosonyi Balázs – írta meg a Válasz.hu. [...] Bővebben!
2015.12.18. 10:14
Mandiner.hu
Szakított Bajnai és Szigetvári, vége a közös baloldal-megújító projektnek
A Válasz.hu értesülése szerint az Együtt-elnök Szigetvári Viktor kiszállt a Bajnai Gordon által létrehozott Haza és Haladás Közpolitikai Alapítványból.
2015.12.16. 14:03
Hetivalasz.hu
Megvizsgálták Bajnai Gordon vagyonosodását
Lezárta a NAV a Bajnai Gordon ellen indított vizsgálatot. A volt miniszterelnök sajtósa az Origónak azt mondta, az adóhatóság semmilyen szabálytalanságot nem talált.
2015.10.28. 13:34
Origo.hu
Oszkó: Bajnaiék gazdaságpolitikáját vitték tovább Orbánék
A 2010-es kormányváltás után némi módosítással ugyan, de ugyanazt a gazdaságpolitikát vitte tovább az Orbán-kormány, mint amit előtte már a Bajnai Gordon vezette kabinet is folytatott – vélekedett Magyarország élőben című műsorunkban Oszkó Péter.
2015.10.15. 07:12
Mno.hu
Nem bírták ki dáridó nélkül, bár Orbán nem ezt ígérte
Az új kormányban „nem lesz dáridó” – harangozta be Orbán Viktor öt évvel ezelőtt a csúcsminisztériumi rendszert és a tervezett létszámleépítést. Az ígéretből semmi nem lett, a minisztériumokban ma csaknem ezerkétszázzal többen dolgoznak, mint Bajnai Gordon idején.
2015.10.08. 06:29
Nol.hu
Bajnai Gordon (Közlemény): Nyugodjék békében Göncz Árpád!
Államfőként személyisége, viselkedése révén milliók számára tette szerethető, megérthető és megérinthető rendszerré az újjászülető magyar demokráciát. [...] Bővebben!
2015.10.06. 15:27
Mandiner.hu
Dopeman: Arról, hogy a Kádár-korszak így él tovább, nem én tehetek
A felháborodott tanúk meghallgatásával folytatódott a Pityinger László elleni per, a Dopeman művésznéven működő rappert garázdasággal vádolják. A büntetőper tárgya az a 2013. szeptember 29-i Clark Ádám téri performansz, amelyet a Szolidaritás Mozgalom és a Bajnai Gordon vezette Együtt szervezett. Itt döntötték le a hatalom ellen tiltakozók jelképesen Orbán Viktor hungarocell szobrát, a fejet pedig, amely a műsorvezető lába elé gurult, Dopeman továbbpöckölte.
2015.09.15. 14:51
Nol.hu
Kontroll csoport: újabb baloldali szupergrup állt össze
Az Index értesülései szerint szervezkednek a baloldalon azok a körök, akik korábban Bajnai Gordon miniszterelnök- és Falus Ferenc polgármester-jelöltségét támogatták. A Kontroll csoport nevet kapó kezdeményezésben részt vesz Bárándy Péter, Balázs Péter, Bitó László és Haris Éva, a cél egy új szakpolitikai alternatíva, vízió felmutatása. [...] Bővebben!
2015.08.19. 12:06
Mandiner.hu
Bajnai pártja ne Vajnázzon!
Az Együtt felkapta a Heti Válasz címlapsztoriját. Van néhány közéleti szereplő, aki hiteles megszólaló lehet Andy Vajna ügyében, ám a Bajnai Gordon által alapított párt jobb, ha…
2015.07.30. 12:03
Hetivalasz.hu
Bajnai Gordon pert nyert a Magyar Nemzet ellen
A bíróság szerint kamuzott a Magyar Nemzet Bajnai tiszteletdíjáról, jöhet a helyreigazítás.
2015.07.20. 20:55
Hir24.hu
5 ok, amiért Varufakisz a görög Bajnai Gordon
A görög pénzügyminiszter a népszavazás után távozott, de ettől függetlenül – vagy éppen ezért – több hasonlóságot is felfedeztünk közte és a korábbi magyar miniszterelnök között.
2015.07.15. 15:35
Hir24.hu
Külföldi érdekcsoportok Bajnaiék pártjai mögött?
Tavaly 252 milliós támogatás érkezett a Bajnai Gordon alapította Haza és Haladás Egyesülethez.
2015.07.01. 11:40
Gondola.hu
Százmilliós mínuszban Bajnai alapítványa
Összesen több mint százmilliós mínusszal zárta a tavalyi évet a Bajnai Gordon alapította Együtt – a Korszakváltók Pártja, valamint a Haza és Haladás Alapítvány.
2015.06.05. 13:15
Hir24.hu
A Fidesz-szóvivő sem hazudozhat kedvére
Bajnai Gordon beperelheti Hoppál Pétert. Korábban már Kocsis Máténak és Zsigó Róbertnek is bocsánatot kellett kérnie a volt miniszterelnöktől.
2015.06.05. 13:15
Hir24.hu
Bajnainak adott igazat a Kúria Hoppállal szemben
A Kúria kimondta, a szóvivő nem bújhat a pártja mögé, felelős azért, amit mond, ezért perelhető, ezért újraindul Bajnai Gordon Hoppál Péter ellen indított pere.
2015.06.05. 12:30
Hvg.hu
Százmilliós rejtély a Bajnai által alapított szervezeteknél
Összesen több mint százmilliós mínusszal zárta a tavalyi évet a Bajnai Gordon alapította Együtt – a Korszakváltók Pártja, valamint a Haza és Haladás Alapítvány.
2015.06.05. 09:38
Gondola.hu
Bajnai Gordon igenis beperelhet egy Fidesz-szóvivőt
Több kör után végül a Kúria adott zöld jelzést.
2015.06.05. 08:37
Index.hu
Kiss István Béla (Napi Gazdaság): A Jobbik a baloldal felelőssége is
A Jobbik jelentős megerősödése Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon lelkén szárad. [...] Bővebben!
2015.05.15. 14:07
Mandiner.hu
Civilek az átlátható költségvetésért: kilenc szervezet Sorostól kap pénzt
A civilek között egykori államtitkár is felbukkan. Bajnai Gordon ellen vagyonosodási vizsgálatot folytat a NAV.
2015.05.11. 12:00
Hir24.hu
14 civil szervezet szólna bele a büdzsé kidolgozásába
Civilek az átlátható költségvetésért címmel indított projektet a magyar büdzsé kidolgozásának befolyásolására a napokban tizennégy civil szervezet - írja a Napi Gazdaság hétfői számában. A lap ugyanebben a cikkében arról is ír, hogy Bajnai Gordon ellen a NAV vagyonosodási vizsgálatot indított egy magánszemély bejelentése alapján.
2015.05.11. 08:40
Hvg.hu
Bajnai Gordon nem tud ellene folyó NAV-vizsgálatról
Közérdekű bejelentés alapján már február közepén hivatali eljárásba kedzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Bajnai Gordon volt kormányfő azonban az Origóval azt közölte, hogy nem tud ellene folyó vagyonosodási vizsgálatról.
2015.05.08. 20:00
Origo.hu
Bajnai is a NAV célkeresztjében?
Sem Bajnai Gordon, sem Szijjártó Péter nem tud róla, hogy vagyonosodásukat vizsgálná az adóhatóság. Szijjártó esetében a külügy szerint azért nem tudnak róla, mert nincs is vizsgálat.
2015.05.08. 19:09
Nol.hu
Bajnai ismét felbukkant Budapesten
Budapest — Hosszú idő után ismét felbukkant Bajnai Gordon! A Blikk szemfüles munkatársa egy Nagymező utcai népszerű vendéglátóhely teraszán fotózta le a volt miniszterelnököt, aki párjával és lányával jóízűen falatozott.
2015.04.19. 20:34
Blikk.hu
Gyurcsány: “Megszűnt a támogatásom. Ezért mondtam le”
A miniszterelnök eldöntötte, hogy távozik, de párton belül oldják meg az utódlást. Ma hat éve ezen a napon nyújtották be a konstruktív bizalmatlansági indítványt Gyurcsány Ferenc ellen, visszaemlékezik ő és az őt követő Bajnai Gordon is.
2015.04.07. 17:00
Hir24.hu
Beruházásokra van szükség az EU-ban
Az Európai Unióban a takarékosság és a szerkezeti reformok mellett beruházásokra van szükség - írta Bajnai Gordon volt miniszterelnök a Handelsblatt című német üzleti lapban hétfőn megjelent vendégkommentárjában.
2015.03.23. 23:10
Profitline.hu
Bajnai: Technokraták és populisták küzdenek Európában
Az Európai Unióban a takarékosság és a szerkezeti reformok mellett beruházásokra van szükség – írta Bajnai Gordon volt miniszterelnök a Handelsblatt című német üzleti lapban hétfőn megjelent vendégkommentárjában. Az exkormányfő szerint technokraták és populisták állnak egymással szemben Európában. [...] Bővebben!
2015.03.23. 16:16
Mandiner.hu
Bajnai Gordon: Jó politikusokra van szükség
Az Európai Unióban a takarékosság és a szerkezeti reformok mellett beruházásokra van szükség, írja Bajnai Gordon volt miniszterelnök a Handelsblatt német üzleti lapban megjelent vendégkommentárjában. Csak ezekkel lehet ugyanis fellépni a populizmus ellen.
2015.03.23. 15:31
Origo.hu
Egy magyar miniszterelnököt is kitilthattak Oroszországból
A szankciókra válaszul magyar oroszellenes politikusoknak is megtilthatták a beutazást Oroszországba, köztük egy egy volt miniszterelnököt is – írja az Izvesztyija. Vajon Boross Péter, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon közül ki kerülhetett tltólistára?
2015.03.20. 23:25
Hir24.hu
Civilek vagy lobbisták társasága?
Mivel foglalkozhat egy civil szervezet, amely többek között Bajnai Gordon tanácsadóit, Gyurcsány Ferenc kampányszakértőit és Medgyessy Péter fiát is a tagjai között tudja? A Magyarországi Európa Társaság célját tekintve az unió és a liberális demokrácia értékeit gondozza, a szervezet tagjainak részletesebb megvizsgálása után azonban úgy tűnik, a pártembereket, brüsszeli hivatalnokokat, újságírókat és üzletembereket is tömörítő alapítvány a lobbisták kiváló terepévé vált.
2015.03.09. 05:34
Mno.hu
Rogán: Szocialista brókerbotrány a Buda-Cash-ügy
Rogán Antal azt mondta, hogy „a Kulcsár-ügy után itt az új szocialista brókerbotrány”. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején Antali Károly, a Buda-Cash felügyelőbizottságának elnöke kormánybiztosként felügyelte a MÁV átalakítását.
2015.02.26. 16:47
Origo.hu
Hatalmas biznisz – Bajnai társa is ott van a háttérben
Az elmúlt évben sok vád érte a kormányt, hogy „haveroknak” juttatta a gázkereskedelem egy szeletét. Ellenzéki támadások kereszttüzébe került a politikai kötődéseket tagadó MET-csoport is, noha tulajdonosai között nemcsak Fidesz-közeli vállalkozó, hanem Bajnai Gordon egykori üzlettársa is megtalálható.
2015.02.26. 15:21
Hetivalasz.hu
Bajnaiék eltapsolták Soros pénzét?
Semmiféle önálló átfogó kutatást nem végzett a Bajnai Gordon alapította, százmilliókkal kitömött Haza és Haladás Alapítvány.
2015.02.20. 08:47
Gondola.hu
Új irodaházat kapnak a képviselők - lapszemle
A Magyar Nemzet azt állítja, hogy a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Alapítvány nem végezte el azokat a kutatásokat, amelyekre pénzt kapott a Soros Alapítványtól. A Népszabadság azt írja, hogy a hátrányos helyzetű kistérségek egyes településein a polgármesterek a szavazatok maximalizálása érdekében manipulálták a választókat a közmunkában való részvétel lehetőségével.
2015.02.20. 07:00
Inforadio.hu
Bajnaiék eltapsolták Soros pénzét?
Semmiféle önálló átfogó kutatást nem végzett a Bajnai Gordon alapította, százmilliókkal kitömött Haza és Haladás Alapítvány, pedig alakulásakor évi legalább két nagy projekt megvalósulását ígérte – tudta meg lapunk.
2015.02.20. 05:48
Mno.hu
Szolidaritás-alapító lesz Bajnai utóda
Bajnai Gordon az Együtt politikai tanácsának volt elnöke. Posztjáról azért mondott le, mert feladatait nem tudta munkájával összeegyeztetni.
2015.02.18. 18:50
Hir24.hu
Megtalálták Bajnai utódját
Bajnai Gordon lemondott az Együtt politikai tanácsának elnöki posztjáról, a helyére a Szolidaritás egyik alapítóját, Sértő-Radics Istvánt választották meg.
2015.02.18. 17:45
Hvg.hu
Megvan Bajnai utóda
Bajnai Gordon az Együtt politikai tanácsának elnöke volt. Rácz Krisztina, a párt sajtófőnöke megerősítette az InfoRádiónak, hogy a volt kormányfő lemondott erről a posztról, mert nem tudja összeegyeztetni a munkájával. Utóda a Szolidaritás egyik alapítója, Sértő-Radics István lett. Ez azért nem meglepő, mert a Szolidaritás jó néhány politikusa az Együttnek is a tagja.
2015.02.18. 15:23
Inforadio.hu
Tovább szakadt az Együtt
Még egy lépéssel távolabb került a kormányváltás esélyétől a baloldal azzal, hogy tovább szakadt az Együtt. A PM után most a Szolidaritás két vezetője is kilépett a pártból, és erre akarja rávenni az egyesület közgyűlését is. Az egymással szembeforduló egykori szövetségek egyvalamiben értenek egyet: nagyon hiányzik Bajnai Gordon, aki megerősítette a háttérbe vonulásának szándékát azzal, hogy lemondott az országos politikai tanács vezetéséről.
2015.02.18. 10:11
Inforadio.hu
Hárman is Bajnai székébe ülnének
Hárman is pályáznak Bajnai Gordon székére az Együtt-ben.
2015.02.14. 08:15
Mno.hu
Kocsis Máté bocsánatot kért Bajnaitól a gárdázásért
Bocsánatkérést tett közzé Kocsis Máté, amiért azt állította, hogy a Fidesz székházat elfoglaló civil aktivisták akciója mögött Bajnai Gordon áll.
2015.02.07. 03:05
Hir24.hu
Fidesz: Bajnai azonnal számoljon el
A kormánypárt arra szólítja fel Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert amit benyújtott, arról kiderült, hogy hazugság - mondta Dunai Mónika, a kormánypárti frakció szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.
2015.02.01. 06:50
Hir24.hu
Fidesz: Bajnai adjon be igazi vagyonnyilatkozatot!
A Fidesz arra szólítja fel Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert amit benyújtott, arról kiderült, hogy hazugság - mondta Dunai Mónika, a kormánypárti frakció szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.
2015.01.31. 18:55
Stop.hu
Miért titkolózik Bajnai Gordon?
A Fidesz arra szólítja fel Bajnai Gordont, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert amit benyújtott, arról kiderült, hogy hazugság.
2015.01.31. 17:02
Gondola.hu
A Fidesz új vagyonnyilatkozatot követel Bajnaitól
A Fidesz arra szólítja fel Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert amit benyújtott, arról kiderült, hogy hazugság - mondta Dunai Mónika, a kormánypárti frakció szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.
2015.01.31. 15:31
Nol.hu
Bajnai az Országgyűlés gyakorlatát követte
Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök nem követett el jogsértést vagyonnyilatkozatával, csupán az Országgyűlésben kialakult joggyakorlat követte, amikor nem tüntette fel, mekkora osztalékot vett fel cégétől.
2015.01.31. 14:24
Nol.hu
Fidesz: Bajnai adjon be igazi vagyonnyilatkozatot!
Bajnai Gordon "sumákol", nem beszél egyértelműen, nem tudni, miből finanszírozza életvitelét.
2015.01.31. 14:10
Metropol.hu
Együtt: Bajnai Gordon nem követett el jogsértést vagyonnyilatkozatával
Szigetvári Viktor szerint mindössze a "Fidesz hazug kommunikációs terelőakciójáról" van szó.
2015.01.31. 13:57
Nepszava.hu
Bajnai Gordon pénzügyeivel foglalkozik a mentelmi bizottság
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé kerülhet Bajnai Gordon képviselői vagyonbevallási ügye. A Fidesz arra szólítja fel a volt miniszterelnököt, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot.
2015.01.31. 09:34
Origo.hu
Az Együtt és Bajnai kusza pénzügyei
Nem vizsgálják a hatóságok, hogyan és mennyi pénzzel támogatta korábban a Soros Györgyhöz köthető alapítvány Bajnai Gordon egykori pártját.
2015.01.31. 08:59
Gondola.hu
Bajnai vagyona nyomában
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé kerülhet Bajnai Gordon képviselői vagyonbevallási ügye - írja a Magyar Hírlap. 
2015.01.31. 08:55
Hir24.hu
Leveszik a jeladót Simon Gáborról - lapszemle
Leveszik a jeladót Simon Gáborról - írja a Magyar Nemzet a szombati számában. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé kerülhet Bajnai Gordon képviselői vagyonbevallási ügye - írja a Magyar Hírlap szombati számában.
2015.01.31. 07:42
Inforadio.hu
Homályba vész, miből származik Bajnai vagyona
Sem képviselői vagyonnyilatkozatában, sem záró vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel Bajnai Gordon, miből származik a jövedelme. A hivatalos dokumentum szerint így az sem derül ki, miből finanszírozta életvitelét és politikai tevékenységét.
2015.01.30. 14:02
Mno.hu
Homályba vész, miből származik Bajnai vagyona
Sem képviselői vagyonnyilatkozatában, sem záró vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel Bajnai Gordon, miből származik a jövedelme
2015.01.30. 12:56
Gondola.hu
Juhász Péter ringbe száll
Megindult a versengés a Bajnai Gordon alapította Együtt vezetéséért, a február 14-i tisztújító kongresszusra már hárman kaptak és fogadták el a jelölést a párt elnöki pozíciójára: Szigetvári Viktor ügyvezető társelnök, Juhász Péter társelnök és Pápa Levente elnökségi tag.
2015.01.30. 04:50
Mno.hu
Zsigó Róbert bocsánatot kért Bajnai Gordontól
A fideszes politikus Bajnai Gordon és a Wallis kapcsolatáról állított valótlanságokat. Sajtóközleményben ismerte be: hazudott.
2015.01.29. 18:10
Hir24.hu
Zsigó Róbert: Bocsánatot kérek Bajnai Gordontól
Bocsánatot kérek Bajnai Gordontól, amiért valótlanul állítottam, hogy a Hajdú-Bét Wallis általi megvásárlásakor a Wallis vezetője volt és a Hajdú-Bét károsultjainak pénze Bajnai Gordon kampányát fogja szolgálni. [...] Bővebben!
2015.01.29. 13:59
Mandiner.hu
Végleg kiszállhat Bajnai, megszólalt Szigetvári
Végleg kiszállhat az Együttből Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök a párt februári tisztújításán már nem indul az országos politikai tanács elnöki tisztéért.
2015.01.23. 14:40
Mno.hu
Bajnai kiszáll, Szigetvári maradhat
Úgy tűnik, végleg hátat fordít a politikának Bajnai Gordon, aki az általa alapított Együtt február 14-i tisztújításán már nem indul a párt országos politikai tanácsának elnöki tisztéért – értesült a Magyar Nemzet.
2015.01.23. 05:51
Mno.hu
Régi baloldali tüntetők új köntösben
Közvetlen és közvetett kapcsolata van a Bajnai Gordon alapította Együttnek a február 1-jére újabb kormányellenes demonstrációt hirdető egyik civil csoporttal, amelynek számos arca állt a 2011–12-es tüntetések mögött is. A 60 ezren a magánnyugdíjukért nevű csoport külföldön is tüntetést szervez, s a baloldal közös veszprémi jelöltjével, Kész Zoltánnal is felvette a kapcsolatot.
2015.01.13. 07:07
Mno.hu
Lázasan keresik Bajnai utódját?
Noha Bajnai Gordont is százmilliókkal támogatták az amerikaiak, az ellenzéki kis pártok összeesküvés-elméletnek tartják Kövér László felvetését, hogy az Egyesült Államok célja egy új, az SZDSZ helyébe lépő „kreatúrapárt” megalapítása lehet. Kiszelly Zoltán szerint azonban már zajlik a tüntetőcsoportok „castingja”, amelynek célja egy „új Bajnai Gordon” megtalálása lehet, az amerikaiak részéről is.
2014.12.30. 06:45
Mno.hu
Rejtélyes titkos társaság tagja lett Bajnai Gordon - A május legfontosabb eseményei
Bajnai rejtélyes társaságnál tette tiszteletét.
2014.12.24. 07:00
Femina.hu
Gyere vissza, Bajnai Gordon!
Elment Gordon, oda az igazság - szerencsére csak a társadalom egyre szűkebb keresztmetszetében.
2014.12.17. 16:45
Hetivalasz.hu
Az Együtt elvesztette identitása egyben tartóját
Bajnai Gordon, a párt vezetője korábban úgy döntött, kilép a politikából, az Együtt pedig elvesztette azt, ami identitását egyben tartotta.
2014.12.17. 14:09
Gondola.hu
Bitó László (Galamus): A „Bitó-szalon” első kézből
Például azt is az én kontómra írták sokan, hogy Bajnai Gordon átengedte a miniszterelnöki jelöltséget Mesterházy Attilának, pedig ahol csak volt rá alkalmam, ennek az ellenkezőjét képviseltem. Öninterjú. [...] Bővebben!
2014.12.09. 15:09
Mandiner.hu
Hallgatag amerikai nagykövetség
Az Egyesült Államok nagykövetsége nem adott érdemi választ a Magyar Nemzet megkeresésére arról, hogy részükről kik és miről tárgyaltak még 2011-ben Kónya Péterrel, a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014 egyik alapítójával, a Szolidaritás mozgalom vezetőjével.
2014.11.26. 06:23
Mno.hu
Pintér Bence (Mandiner): Bajnai: „Egy év múlva miniszterelnök leszek”. Nem lett.
Ha esetleg valaki tudni véli, hogy Bajnai Gordon bármelyik országban miniszterelnök lenne, kérjük jelezze kommentben! [...] Bővebben!
2014.11.11. 13:33
Mandiner.hu
Bajnai visszatéréséről álmodoztak, de a PM belőle sem kért
Bajnai Gordon eltűnése után nem találta a helyét az Együtt-PM szövetség. Az Együttben a PM-et rétegpártnak látták, amelynek nem lehetnek nagy ambíciói, a PM viszont éppen ellenkezőleg, „új baloldali pólust” akar építeni, ezért túl akart lépni az Együtt „neoliberális” nézetein, és az „elhasznált” baloldali politikusokon. A konfliktusok szakításhoz vezettek, de az Együtt még bízik benne, hogy a következő választás előtt úgy is összekényszerülnek. Egy, a hvg.hu birtokába jutott dokumentum szerint már a nyáron egymást akarták gyengíteni a felek.
2014.11.10. 23:10
Hvg.hu
Vége az Együtt–PM-nek
Megszűnt az Együtt–PM, a Párbeszéd Magyarországért Párt taggyűlése felmondta a szövetséget Bajnai Gordon pártjával, az Együttel.
2014.11.09. 21:17
Mno.hu
Vége az Együtt–PM-nek
Az önállóság mellett döntött a Párbeszéd Magyarországért vasárnapi taggyűlése. Ezzel vége az Együtt–PM pártszövetségnek, de továbbra is partnerként tekintenek Bajnai Gordon volt pártjára – ahogy az összes más, „hiteles és demokratikus” erőre. [...] Bővebben!
2014.11.09. 20:25
Mandiner.hu
"Örökké emlékezni fogok rá" - Bajnait megrendítette Rózsa Milán halála
Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, az Együtt-PM vezetőjét is megrendítette Rózsa Milán, a szövetség aktivistájának a halála.
2014.11.08. 19:55
Hvg.hu
Bajnaiék továbbra is hallgatnak
A mai napig nem tudni, hogy kik, mely szervezetek támogatták 440 millió forinttal Bajnai Gordon kampányát.
2014.11.04. 10:00
Gondola.hu
Itt az új Milla? – norvég pénzek a háttérben
Újrajátszanák a 2011–12-es forgatókönyvet a norvég forrásokból megerősített balliberális civilek: akkoriban a Milla Bajnai Gordon visszatérését készítette elő, a Humán Platform viszont egyelőre csak az önterápiás mozgalmárkodásnál tart.
2014.10.31. 11:38
Hetivalasz.hu
Szigetvári kudarcnak értékeli a választásokat
Sem a szocialistákat, sem a Demokratikus Koalíciót nem tekinti szövetségesének az Együtt–PM. Ezt a Bajnai Gordon által létrehozott politikai szervezet társelnöke, Szigetvári Viktor mondta.
2014.10.19. 16:56
Mno.hu
Falus Ferenc (Népszabadság): Utólag könnyű okosnak lenni
Korábban – Bajnai Gordon visszatérésekor is – azt hittem, majd jön egy Jeanne d’Arc, aki mindent megváltoztat. De ebben a mai helyzetben nem jön Jeanne d’Arc. [...] Bővebben!
2014.10.19. 09:25
Mandiner.hu
Fotó: Bajnai és Falus is elment Váradi András temetésére
Szombaton temették el Etyeken az önkormányzati választás napja előtti este halálra gázolt Váradi András alcsútdobozi polgármesterjelöltet, aki az Együtt-PM színeiben indult volna. A temetésen Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Falus Ferenc, az Együtt-PM volt főpolgármester-jelöltje is jelen volt.
2014.10.18. 21:20
Hvg.hu
Eltemették Váradi Andrást
Több százan kísérték utolsó útjára az október 11-én éjjel tragikus balesetben elhunyt alcsútdobozi juhászt, Váradi Andrást. A temetésen az Együtt-PM több politikusa, köztük Bajnai Gordon is megjelent. [...] Bővebben!
2014.10.18. 15:52
Mandiner.hu
Bajnai Gordon a hvg.hu-val kivételt tett
Magánemberként jelent meg az Együtt-PM eredményváró rendezvényén Bajnai Gordon, nem is nyilatkozott, de a hvg.hu tudósítójával kivételt tett, és elmondta, a halálra gázolt Váradi Andrást tartja a nap hősének.
2014.10.13. 03:50
Hvg.hu
Bajnai megint pert nyert Pesty László ellen
Nem jogerősen pert nyert Bajnai Gordon Pesty László ellen, aki egy 2010 januárjában megjelent interjúban valótlan kijelentéseket tett vele – és a Hajdú-Bét ügyben játszott szerepével – kapcsolatosan.
2014.09.22. 17:10
Hvg.hu
Szigetvári: Bajnai "csak úgy" nem tud visszatérni
Az Együtt - PM ügyvezető társelnöke szerint Bajnai Gordon "csak úgy" már nem tud visszatérni a magyar közéletbe. Szigetvári Viktor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az önkormányzati választás után meg akarja erősíteni pártját és új tagokat szeretne toborozni. Hangsúlyozta: az önkormányzati választás után tovább kell építeni a pártot.
2014.09.19. 11:55
Inforadio.hu
Gazda Albert (Cink): Búcsú Bajnaitól
Ezt még soha nem gondoltam így végig, de most igen: Bajnai Gordon a rekordok embere. [...] Bővebben!
2014.09.15. 16:09
Mandiner.hu
Bajnai lelép, jól cserbenhagyva Falus Ferencet
Közeli kollégáinak véleménye alapján nincs szükség most egy hozzá fogható válságkezelőre, ezért száll ki a napi politikából Bajnai Gordon.
2014.09.15. 11:55
Gondola.hu
Sikerélményre vágyva távozott Bajnai
Sikerélményre vágyott, ezért távozott a napi politikából Bajnai Gordon.
2014.09.15. 11:51
Mno.hu
Kivonult a politikából Bajnai Gordon
A volt kormányfő egy franciaországi alapkezelő, a Meridiam-csoport ügyvezető igazgatója lett, az ellenzéki főpolgármesteri jelöltségen el sem gondolkodott. A Népszabadság információi szerint legfeljebb akkor térhet majd vissza, ha úgy látja, válságban van az ország. [...] Bővebben!
2014.09.15. 11:14
Mandiner.hu
Lezárul Bajnai politikai pályája
Sikerre és polgári életre vágyott – ezzel magyarázzák volt munkatársai, hogy Bajnai Gordon egy nemzetközi cég vezetője lett, és miniszterelnöki ambíciójának feladása után végképp eltávolodott a napi politikától. A volt kormányfő legfeljebb akkor tér vissza, ha válságkezelésre szorul az ország.
2014.09.15. 10:32
Nol.hu
Bajnai Gordon helyreigazításért fordul a Magyar Nemzethez
A Magyar Nemzet „ismét hazugságokat írt Bajnai Gordonról” – közölte az Együtt.
2014.09.11. 16:27
168ora.hu
Bajnai nem vallotta be
Nem vallotta be a francia cégnél betöltött felügyelőbizottsági tagságáért kapott tiszteletdíját vagyonnyilatkozatában Bajnai Gordon – írja a Válasz.hu.
2014.09.11. 07:02
Mno.hu
Bajnai nem vallotta be tiszteletdíját
Bajnai Gordon parlamenti vagyonnyilatkozataiban nyoma sincs a Meridiam felügyelőbizottsági tisztsége után járó tiszteletdíjnak. Ráadásul az exminiszterelnök nem 2012-től, hanem 2011-től volt tagja a francia hátterű, befektetésekkel foglalkozó vállalatcsoport felügyelőbizottságának – derítette ki a Válasz.hu.
2014.09.11. 04:30
Mno.hu
Bódis András (Válasz.hu): Bajnai begorombult – először üzen külföldi cégvezérként
Miért nem szerepeltette Bajnai Gordon a Meridiamtól kapott tiszteletdíjának összegét a vagyonnyilatkozataiban? [...] Bővebben!
2014.09.10. 13:53
Mandiner.hu
Bajnai alapítványának szakértői is segítik Falust
A Bajnai Gordon alapította Haza és Haladás Alapítvány, valamint Budapest korábbi városvezetéséhez köthető szakemberek is segítik a háttérből Falus Ferencet kampányát – tudta meg a Magyar Nemzet.
2014.09.10. 08:07
Mno.hu
Titkos szakértők Falus mögött
Naponta újabb és újabb bizonyságát adja Falus Ferenc annak, hogy a főváros vezetésével kapcsolatos legalapvetőbb információknak sincs a birtokában. A kis baloldali pártok közös főpolgármester-jelöltjének programjáról sem ő, sem az őt jelölő Együtt–PM nem hajlandó elárulni, kik készítették. Az biztos, hogy a Bajnai Gordon alapította Haza és Haladás Alapítvány „szakértői” is besegítettek.
2014.09.10. 06:58
Mno.hu
Bajnai hátraarca
Mondjon bárki bármit is az Együtt–2014 Bajnai Gordon alapította választási pártról, a főnök nyilvánvalóan megunta az eredménytelenséget...
2014.09.05. 00:01
Mno.hu
Együtt? Külön.
Bajnai Gordon különös visszatéréséről és még különösebb visszavonulásairól doktori disszertációt lehetne írni.
2014.09.04. 06:05
Nepszava.hu
Szövetségeseit nem zavarja Bajnai külföldi állása
A baloldali kispártok nem tartják összeférhetetlennek, hogy Bajnai Gordon az országgyűlési és az európai parlamenti választások alatt is végig szerepet vállalt egy francia hátterű multicég felügyelőbizottságában. Az Együtt–PM korábbi vezetője ezt tegnap vallotta be, miután bejelentette azt is, hogy mostantól ügyvezető igazgató lesz az ingatlanfejlesztő nagyvállalatnál. A fideszes Németh Szilárd szerint Bajnai egyike a nemzetközi tőke kijáróembereinek, ezért őt nem lepte meg a volt kormányfő megbízatása.
2014.09.03. 21:07
Mno.hu
Bajnai egy multinál folytatja
Egy multinacionális cégnél folytatja Bajnai Gordon, és bár sokat lesz külföldön, de nem költözik el Magyarországról – tudta meg a Hvg.hu.
2014.09.02. 16:13
Mno.hu
Párizsba jár dolgozni Bajnai!
Budapest-Párizs – Visszatér az üzleti világba Bajnai Gordon, az Együtt alapítója. A Blikk megtudta: a volt miniszterelnök hétfő óta már Párizsban dolgozik, igaz ő nem követte több százezer magyar példáját és nem költözött külföldre.
2014.09.02. 13:51
Blikk.hu
Itt folytatja pályafutását Bajnai Gordon!
Ügyvezető igazgatóként folytatja pályafutását Bajnai az infrastrukturális befektetésekre szakosodott alapkezelőnél, a Meridiam-csoportnál.
2014.09.02. 13:50
Gondola.hu
Egy nemzetközi cégnél folytatja Bajnai
Egy francia hátterű befektetésre szakosodott multinacionális cégnél folytatja pályafutását Bajnai Gordon, ugyanakkor nem költözik el Magyarországról – értesült a hvg.hu. Az Együtt nevű párt alapítója megerősítette, hogy operatív irányításért felelős ügyvezető igazgató lett a Meridiam-csoportnál, de hangsúlyozta, kinevezése közéleti szerepvállalásait nem érinti, nem adja fel a párt Országos Politikai Tanácsa (OPT) élén betöltött elnöki funkcióját.
2014.09.02. 13:35
Hvg.hu
Ide megy Bajnai dolgozni
Ügyvezető igazgatói posztot tölt majd be Bajnai Gordon, mégpedig az infrastrukturális befektetések területére szakosodott Meridiam-csoportnál - értesült a hvg.hu. A volt miniszterelnök hivatalosan...
2014.09.02. 11:57
Portfolio.hu
Bajnai Gordon ügyvezető igazgató lesz
De azért marad az Együttben is.
2014.09.02. 11:35
Hetivalasz.hu
Bajnai Gordon francia multinál folytatja
Ügyvezető igazgatóként folytatja pályafutását Bajnai Gordon az infrastrukturális befektetésekre szakosodott alapkezelőnél, a Meridiam-csoportnál – írja a Hvg.hu. Ismert: még miniszterelnökként lobbizott a francia Suez nevű magáncég mellett, amikor Pécs városa visszavette a vízművét.
2014.09.02. 11:22
Mno.hu
Francia multinál folytatja Bajnai Gordon
Politizálni is fog, pedig sokat lesz külföldön.
2014.09.02. 11:14
Index.hu
Egy nemzetközi cégnél folytatja Bajnai Gordon
Ügyvezető igazgatóként folytatja pályafutását Bajnai Gordon az infrastrukturális befektetésekre szakosodott alapkezelőnél, a Meridiam-csoportnál - írja a hvg.hu.
2014.09.02. 11:14
Inforadio.hu
Bajnai kiszállt?
Egy francia hátterű befektetésre szakosodott multinacionális cégnél folytatja pályafutását Bajnai Gordon, ugyanakkor nem költözik el Magyarországról – értesült a hvg.hu. Az Együtt alapítója megerősítette ... ...
2014.09.02. 11:02
Napi.hu
Bajnai elhagyja a politikát?
Bajnai Gordon egy francia hátterű befektetésre szakosodott multinacionális cégnél vállal állást, ügyvezető igazgatói megbízatása azonban nincs hatással közéleti szerepvállalására - közölte a hvg.hu
2014.09.02. 10:33
Nol.hu
Balogh Ákos Gergely (Mandiner): Az elmúlttízév: tankok helyett nyugdíj, helikopterek helyett stadionok
Örömmel láthatjuk, hogy van olyan jelentős kérdés, amiben ciklusokon átívelő egyetértés mutatkozott Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Orbán Viktor kormányai között: kevesebb pénzt a honvédelemre! [...] Bővebben!
2014.09.01. 09:12
Mandiner.hu
Eltemették Kiss Pétert
 Eltemették Kiss Péter szocialista képviselőt, volt kancelláriaminisztert Budapesten, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben péntek délután.     A politikustól több százan vettek végső búcsút, köztük Boross Péter, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi miniszterelnökök és több jelenlegi és volt országgyűlési képviselő. A gyászszertartáson Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke és Lengyel László politológus, közgazdász mondott beszédet.    Lengyel László hangsúlyozta, Kiss Péter egész életében tisztességgel, csendben küzdött, rendszerváltó politikusként pedig szinte egyedüliként nem elvett, hanem hozzáadott a közöshöz. Az MSZP egyik alapítója olyan szociálliberális politikus volt - mondta -, aki a szocialistáknak túl liberális, a liberálisoknak túl szociális volt, így végül kizárólag a választók támogatták, segítségükkel 2014-ben is egyéni országgyűlési képviselői helyet tudott szerezni. Lendvai Ildikó    Lendvai Ildikó heroikus béketeremtőnek nevezte Kiss Pétert, akinek érdekegyeztető képességeit ellenfelei is elismerték. Szavai szerint a volt szocialista politikus a háttérből szeretett volna egy harmonikus, szép és rendezett világot kialakítani. "Nem szürke volt, csak nem szerette a harsány színeket" - mondta Lendvai Ildikó, aláhúzva, Kiss Péter "szemérmes államférfi volt", aki mindig tudta, mi a modern baloldal feladata.Kattinson a képre a nagyításhoz!    Gáncs Péter evangélikus püspök a sírnál mondott beszédében a párbeszéd embereként jellemezte Kiss Pétert, aki a monológokat mondókkal szemben figyelt más emberekre, és kezet nyújtott nekik.    Kiss Péter temetésén részt vett az MSZP több jelenlegi és volt vezetője, Tóbiás József jelenlegi pártelnök mellett ott volt Mesterházy Attila, aki a közelmúltban mondott le az MSZP vezetéséről, a pártot 1998 és 2004 között irányító Kovács László és a jelenlegi országos választmányi elnök, Botka László is. Több korábbi szocialista kormánytag is lerótta kegyeletét, köztük Szekeres Imre és Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterek.    Jelen volt a korábbi szocialista-szabad demokrata kormány néhány tagja is, köztük Kóka János volt gazdasági és Draskovics Tibor korábbi igazságügyi és rendészeti tárcavezető.    A szertartáson a kormányoldalt Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke, valamint frakciótársa, Rétvári Bence és Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes polgármestere képviselte.    A Demokratikus Koalícióból Gyurcsány Ferenc elnök mellett részt vett a temetésen Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke is. Az Együtt-PM részéről Szigetvári Viktor, a szövetség társelnöke is búcsút vett Kiss Pétertől. Jelen volt a baloldali ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos.    Lerótta kegyeletét Schiffer András, az LMP társelnöke, Schmuck Andor, a Szociáldemokraták párt elnöke és Herényi Károly, az MDF korábbi frakcióvezetője.    Az MSZP alapító tagját az Országgyűlés, a Magyar Szocialista Párt, a IV. és a XIII. kerületi önkormányzat saját halottjának tekinti. Életrajz Kiss Péter 1959. június 11-én született Celldömölkön. 1983-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán termelési rendszer szakon diplomázott. 1986 és 1989 között a Budapesti KISZ első titkára, és alapító elnöke volt a Baloldali Ifjúsági Társulásnak. Az MSZP egyik alapító tagja, 1998 és 2000 között ügyvezető alelnök. 2001-től az MSZP baloldali tömörülés platform elnöke. 2005-től 2009-ig a párt Vas megyei elnöke volt. 2007-ben, majd 2009-ben is az MSZP alelnökévé választották. Az 1990-es önkormányzati választásokon fővárosi képviselő lett.    Kiss Péter 1992-től volt országgyűlési képviselő, akkor országos listáról került be a parlamentbe, ahogyan a 2010-es országgyűlési választásokon is. 1994-ben, 1998-ban, 2002-ben, 2006-ban és 2014-ben Budapesten, egyéni választókerületben szerzett mandátumot.    Többször volt kormánytag, először a Horn-kormány munkaügyi minisztereként. 2002-ben a Medgyessy-kormány foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztere volt, majd 2003 tavaszától a Miniszterelnöki Hivatalt vezette miniszterként. 2004 őszétől Gyurcsány Ferenc kormányában ismét kancelláriaminiszterként dolgozott, 2006 júniusától a Szociális és Munkaügyi Minisztériumot vezette, majd 2007 júliusától a Miniszterelnöki Hivatalt. A Bajnai-kormányban 2009 áprilisától 2010 májusáig társadalompolitikai miniszter volt.    Kiss Péter 2010 júniusától idén májusig az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja társadalompolitikai kabinetjének vezetője volt.     2014-ben Budapest 11-es választókerületében (Újpest-Angyalföld északi része) szerzett egyéni mandátumot. Akkor az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy Újpest azon kerületek között lehet, amelyek kiindulópontjai lehetnek egy baloldali építkezésnek.Fotó: Bruzák Noémi országos hírekCelldömölk
2014.08.15. 18:02
Alon.hu
Részben lezárt Dataplex-ügy
Részben megszüntette a nyomozást a korábban a Bajnai Gordon vezette Wallis érdekeltségébe tartozó Dataplex Kft. ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – értesült a Magyar Nemzet. Az adóhatóság a Dataplex és a Mavir Zrt. közti szerződést nem vizsgálja tovább, viszont a Magyar Postával kötött megállapodás ügyében szeptember 5-ig folyik a nyomozás.
2014.08.02. 06:15
Mno.hu
Tovább titkolózik az Együtt
A Bajnai Gordon által elnökölt Haza és Haladás Egyesület korábbi ígérete ellenére sem tette közzé, hogy tavaly kik adományoztak számukra.
2014.08.01. 09:23
Gondola.hu
Tovább titkolózik az Együtt
A Bajnai Gordon által elnökölt Haza és Haladás Egyesület korábbi ígérete ellenére sem tette közzé, hogy tavaly kik adományoztak számukra 440 millió forintot.
2014.08.01. 05:22
Mno.hu
Bajnai Gordon (Facebook): Egy bölcs embert vesztettünk el
Kiss Péter személyében egyik utolsó képviselője ment el annak a politikusgenerációnak, amely a saját ügyét rendszeresen képes volt a nemzeti érdek alá rendelni. [...] Bővebben!
2014.07.29. 19:46
Mandiner.hu
Horváth Csaba félreáll, ha kell
Horváth Csaba félreáll, ha lesz nála esélyesebb jelöltje a baloldalnak a főpolgármesteri tisztségre – az MSZP aspiránsa erről az Origónak nyilatkozott. Szerinte a nyitott kérdésekről napokon belül megegyezhetnek az ellenzéki pártok. Ezzel szemben van olyan fővárosi szocialista, aki ismét Bajnai Gordon vagy Karácsony Gergely esetleges jelöltségéről beszél.
2014.07.29. 17:14
Mno.hu
Meghalt Kiss Péter
55 éves korában kedden elhunyt Kiss Péter volt kancelláriaminiszter, az MSZP alapítója, volt alelnöke – írja az atv.hu. A celldömölki születésű politikus – aki 2005. és 2009. között a Vas megyei MSZP elnöki tisztségét is betöltötte - már hosszabb idő óta súlyos beteg volt Életrajz:  1959. június 11-én született Celldömölkön. Nős. Felesége főiskolai docens, egy gyermekük van 1983-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán Termelési rendszer szakon diplomázott. 1987-ig az egyetem tudományos segédmunkatársa, tanársegéd, szakkollégiumi nevelőtanár. Tagja a Mérnök Kamarának és a Magyar Közgazdasági Társaságnak. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Celldömölk város és Szatmárcseke díszpolgára. 1988-89-ben szervezője volt a BME-n megrendezett Reformpárti Esték vitasorozatnak. 1986-89 között a Budapesti KISZ első titkára. Alapító elnöke a Baloldali Ifjúsági Társulásnak. Az MSZP egyik alapító tagja, 1998-2000 között ügyvezető alelnök. 2001 januárjától az MSZP Baloldali Tömörülés Platform elnöke. 2005-től 2009 februárjáig az MSZP Vas megyei elnöke. 2007-ben, majd 2009-ben az MSZP Kongresszusa a szervezet alelnökévé választotta. Az 1990. évi önkormányzati választásokon fővárosi képviselővé választották. 1992 októberétől országgyűlési képviselő. 1994-től a budapesti 6. számú (Újpest-Rákospalota) választókerületben szerzett egyéni képviselői mandátumot, majd 1998-ban, 2002-ben és 2006-ban ismét ebben a választókerületben választották országgyűlési képviselővé. 2010-ben az MSZP országos listájáról kapott mandátumot. 1994-től miniszteri kinevezéséig, a szocialista frakció "Ifjúság, modernizáció" munkacsoportjának vezetője és a szocialista frakció elnökségének tagja. 1994-1995 között a Parlament Oktatási és Tudományos Bizottságának alelnöke. A Horn-kormányban 1995-től 1998-ig munkaügyi miniszter. 1998-2000 között az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese. 2002-ben a Medgyessy - kormány foglalkoztatáspolitikai- és munkaügyi minisztere, majd 2003 tavaszától a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter. 2004 őszétől Gyurcsány Ferenc kormányában ismét kancelláriaminiszter. 2006 júniusától a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetője. 2007 júliusától a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter. 2009 áprilisától 2010 májusáig Bajnai Gordon kormányában Társadalompolitikai miniszter. 2010 májusától 2014 májusáig az MSZP Országgyűlési képviselőcsoportjában a Társadalompolitikai Kabinet vezetője. 2010 júniusától 2014 májusáig az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja, az Európai Ügyek Albizottságának az alelnöke. 2014-ben a budapesti 11. számú (Újpest-Angyalföld északi része) választókerületben szerzett egyéni képviselői mandátumot. Nyelvismeret: német és angol (társalgási szint) Forrás: mszp.huHelyi politika
2014.07.29. 15:57
Alon.hu
Horváth Csaba félreáll, ha kell
Horváth Csaba felkészült arra is, hogy nem ő lesz a baloldal főpolgármester-jelöltje Budapesten. A baloldali összefogás akadozik, a szocialistáknál Bajnai Gordon és Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségéről is beszélnek. A Gyurcsány-párt közben tagadja, hogy MSZP-seket csábítana át saját táborába.
2014.07.29. 13:20
Mno.hu
Hitelt vesz fel az Együtt
Többmilliós hitelt vesz fel az önkormányzati választásra a Bajnai Gordon alapította Együtt, az országgyűlési választás után ugyanis kiürült a párt kasszája.
2014.07.29. 09:40
Gondola.hu
Milliós hitelfelvétellel készül a választásra Bajnai Gordon - lapszemle
A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: több millió forintos hitelt vesz fel az őszi önkormányzati választásra a Bajnai Gordon alapította Együtt. A Népszabadság arról ír, hogy a jövőben légi úton szállítanák a nukleáris fűtőanyagot Paksra.
2014.07.29. 07:56
Inforadio.hu
Az ellenzéki párt alapítói között a pedofíliával vádolt tanár
Bajnai Gordon pártjának alapítói között szerepel a pedofíliával vádolt S. Pál.
2014.07.20. 16:30
Mno.hu
A párt alapítói között a pedofíliával vádolt Sipos is
Bajnai Gordon pártjának alapítói között szerepel a pedofíliával vádolt Sipos Pál.
2014.07.20. 09:20
Mno.hu
Bajnait és Karácsonyt is elfogadná az MSZP
Bajnai Gordon és Karácsony Gergely is elfogadható főpolgármester-jelölt az MSZP-nek, cserébe viszont összefogást szeretnének.
2014.07.18. 10:50
Hir24.hu
Lényegében Soros működteti Bajnaiék alapítványát
A Center for American Progress több mint száz-, Oszkó Péter tanácsadó cége négymillió forinttal támogatta tavaly Bajnai Gordon alapítványát. A részben állami tulajdonban lévő Mol is adott pénzt a volt kormányfő szervezetének.
2014.07.18. 05:30
Mno.hu
Rejtély, hogy kik pénzelik Bajnaiékat
Továbbra sem tette közzé a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány, hogy mely személyek, illetve szervezetek adakoztak tavaly több mint 1 millió forint felett alapítványuknak.
2014.07.16. 07:30
Mno.hu
Kik pénzelik Bajnaiék alapítványát?
Lapzártánkig nem tette közzé a szervezetnek tavaly egymillió forint felett adományozó személyek, illetve szervezetek névsorát a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány. Korábbi ígéretük szerint tegnap kellett volna felfedniük támogatóikat. Megírtuk, hogy az alapítványnak közel 127 millió forint bevétele volt tavaly, ebből 115 millió származott adományból.
2014.07.16. 04:27
Mno.hu
Megverték az ügyvezetőt - nyomoz a rendőrség
Garázdaság ügyében ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrég, miután Gyurcsány Ferenc hívei szombaton megverték Gulyás Mártont. Az ismert balliberális aktivista az ellen tiltakozott, hogy a DK és az MSZP rasszista, cigányozós politizálásba kezdett. A Demokratikus Koalíció (DK) viszont azt sugalmazza, hogy Bajnai Gordon pártja áll a háttérben, vagyis a Gulyás-féle ellendemonstráció a baloldalon belüli pártharcok része.
2014.07.13. 19:21
Mno.hu
Eörsi szerint is létezik, csak ő romabűnözésnek mondja
Jobbikos állásponton a Gyurcsány-párt. A ma már a Demokratikus Koalícióban politizáló Eörsi Mátyás szerint is létezik cigánybűnözés. A volt SZDSZ-es képviselő tovább mentegeti a volt miskolci rendőrkapitányt, akit polgármesterjelöltként indítana a baloldal az önkormányzati választáson. A Gyurcsány-párt jelentős különbséget észlel Pásztor Albert kijelentése és a jobbikos Gyöngyösi Márton javaslata között, aki származási alapon listázta volna a magyar politikusokat. Pásztor Albert jelölése változatlanul megosztja Bajnai Gordon pártját.
2014.07.10. 15:10
Mno.hu
Pert nyert Bajnai Budai ellen
A sukorói telekcsere ügyében tett állításaival a volt elszámoltatási biztos megsértette Bajnai Gordon jó hírnevét és becsületét – írja a Népszava. [...] Bővebben!
2014.07.09. 12:28
Mandiner.hu
Bajnai jogerősen nyert Budai Gyula ellen
A sukorói telekcsere ügyében tett állításaival a volt elszámoltatási biztos megsértette Bajnai Gordon jó hírnevét és becsületét. Budainak egy külön erre szervezett sajtótájékoztatón kell bocsánatot kérnie.
2014.07.09. 12:00
Hvg.hu
Budai Gyula végleg elbukta a pert Bajnai Gordonnal szemben
Bajnai Gordon jogerősen pert nyert Budai Gyulával szemben, amiért a fideszes politikus 2010 júliusában egy sajtótájékoztatón hamis tanúzással vádolta a volt kormányfőt és elődjét, Gyurcsány Ferencet a sukorói telekcsere ügyében – közölte az Együtt-PM.
2014.07.09. 10:24
Nol.hu
Megalázó percek elé néz a Fidesz politikusa
Jogerősen is pert nyert Bajnai Gordon Budai Gyulával szemben, amiért a fideszes politikus 2010 júliusában egy sajtótájékoztatón : a sukorói telekcsere ügyében dokumentumok igazolják, hogy Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc hamisan tanúskodott az ügyészségen.
2014.07.09. 10:00
168ora.hu
Vége lesz egyáltalán?
Azt állítja a Fidesz-frakció, hogy „Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormánya hozta lehetetlen helyzetbe a devizahiteleseket.
2014.07.07. 11:33
168ora.hu
Megdöbbentő – Kocsis Máté hazudott
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a bíróság szerint is megsértette Bajnai Gordon jó hírnévhez való jogát - közölte az Együtt-PM csütörtökön az MTI-vel.
2014.07.06. 12:35
Fovarosi-hirhatar.hu
Vona a radikális "bajtársak" összefogását szorgalmazta
Vona Gábor szombaton Budapesten, a bajtársiasság napja elnevezésű rendezvényen azt mondta: büszke arra, hogy 2009. július 4-én volt egy közösség, amely nem otthonról nézte, ahogy Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc "pusztítja" az országot, hanem újra és újra szembenéztek a rájuk rontó rendőrséggel.
2014.07.05. 16:55
Nol.hu
Bőkezű adományozók Bajnai mögött
Összesen 555 millió forint adományt és támogatást kapott csak tavaly a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Haza és Haladás Egyesület, illetve alapítvány.
2014.07.03. 08:21
Gondola.hu
Bőkezű adományozók Bajnai mögött
Összesen 555 millió forint adományt és támogatást kapott csak tavaly a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Haza és Haladás Egyesület, illetve alapítvány – derül ki a 2013-as beszámolókból. Bár korábban azt ígérték, hogy minden egymillió forint feletti támogató nevét közzéteszik, a volt miniszterelnök bőkezű adakozóinak kiléte egyelőre ismeretlen. A két szervezethez 2011 és 2013 között összesen 702 millió forint adomány és támogatás érkezett.
2014.07.03. 04:55
Mno.hu
Imre Loránd Balázs (Origo): Nem Orbán Viktor miatt mennek el Magyarországról
Megkérdeztük ezeket a dolgokat, de nem mondták azt, hogy mi az Orbán Viktor, a Bajnai Gordon vagy a Gyurcsány Ferenc miatt jöttünk el. Interjú. [...] Bővebben!
2014.07.02. 14:39
Mandiner.hu
Szolidaritás: Kónya nélkül folytatják?
Rendeződni látszik a Bajnai Gordon alapította Együtt és a Szolidaritás viszonya, a konfliktust kiváltó Kónya Péter jövője viszont bizonytalannak tűnik
2014.06.26. 09:28
Gondola.hu
Gyurcsányék sem kérnek a Bajnai-párt lázadójából
Augusztus végére tolta a Szolidaritás a Kónya-ügy megoldását. Az egyesület ugyanis nyár végén dönt majd a szervezet jövőjéről, igaz, szerdai közleményükben elítélték vezetőjük, Kónya Péter Együttet bíráló szavait. A Bajnai Gordon által indított Együttet Kónya taktikázása miatt belső ellentétek feszítik, ami a párt politikusai szerint Gyurcsány Ferenc malmára hajthatja a vizet. A DK viszont elzárkózott Kónya átvételétől.
2014.06.25. 17:45
Hvg.hu
Szakad Bajnai Gordon pártja? - Ez áll a háttérben
Közleményt adott ki az Együtt amelyben gyakorlatilag megszakítja a kapcsolatot a Kónya Péter-féle Magyar Szolidaritás Mozgalommal. Szakad Bajnai Gordon pártja?
2014.06.24. 16:35
Hetivalasz.hu
Mégis szakadhat Bajnaiék pártja
A hét végén megtartott tisztújító kongresszussal messze nem zárult le az Együtt – A Korszakváltók Pártján belüli bizonytalanság, amelyet az egyik alapító szervezet, a Szolidaritás okoz. Nemcsak Kónya Péter elnök, de lényegében az egész mozgalom is elhagyhatja a Bajnai Gordon nevével fémjelezett, a hét vége óta Szigetvári Viktor vezette Együttet.
2014.06.24. 05:15
Mno.hu
Juhász, Szigetvári és Székely az Együtt társelnökei
Juhász Péter, Székely Sándor és Szigetvári Viktor személyében három társelnököt választott az Együtt. A párt egyfajta „belső parlamentet” is létrehozott, az Országos Politikai Tanácsot, amelynek az elnöke Bajnai Gordon lesz. [...] Bővebben!
2014.06.22. 10:08
Mandiner.hu
Bajnai hátrébb lép
Hátralép, de nem vonul vissza a politikától, az Együtt-a Korszakváltók Pártja belső parlamentjének, az országos politikai tanácsnak az elnöke lesz Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök, aki az országgyűlési választások óta lebegtette, hogy vállal-e és ha igen, milyen posztot a jövőben, a Népszabadságnak azt mondta: "hátrébb lépek, de dolgozom az ügyért, amelyben hiszek".
2014.06.22. 10:05
Stop.hu
Bajnai felfedte szándékait
Fontos állomásához érkezett a devizahitelesek ügye. A baloldalon élénk egyeztetések zajlanak az őszi önkormányzati választásokra készülve. Kiderült, mit tervez Bajnai Gordon a politikában. Megtudtuk, ki lesz az új felsőoktatási államtitkár.
2014.06.22. 06:30
Mno.hu
Tisztújítást tartanak Bajnaiék
Teljes tisztújítást és szervezetátalakítást tervező taggyűlést tart ma a Bajnai Gordon volt miniszterelnök vezette Együtt - A Korszakváltók Pártja.
2014.06.21. 15:55
Hvg.hu
Bajnai nem készül miniszterelnök-jelöltnek
Egy új, még kipróbálatlan miniszterelnök-jelöltnek lesz a legnagyobb esélye leváltani Orbán Viktort - jelentette ki egy lapinterjúban Bajnai Gordon
2014.06.20. 11:02
Gondola.hu
Bajnai nem vonul vissza, az Együttben kap tisztséget
Az Együttben visel majd tisztséget Bajnai Gordon, aki a politikától nem akar visszavonulni, de 2018-ban már nem indul miniszterelnök-jelöltként – derül ki a politikus Népszabadságnak adott interjújából.
2014.06.20. 10:05
Hvg.hu
Farkasházy: Bajnai nem jön, a vécét felújítottuk
Bajnai Gordon nem lesz ott a szombati szárszói találkozón, Heller Ágnes és Konrád György közül csak az egyikük megy el, de az elhíresült vécét felújították - mondta a válasz.hu-nak adott interjújában Farkasházy Tivadar.
2014.06.20. 10:05
Hvg.hu
Bajnai Gordon (NOL): A kudarchoz nem kell összefogni
Csak olyan megegyezést érdemes kötni, amely győzelemre vezethet. Interjú. [...] Bővebben!
2014.06.20. 08:47
Mandiner.hu
Bajnai hátralép
Pártja, az Együtt belső parlamentjének, az országos politikai tanácsnak az elnöke lesz Bajnai Gordon, aki hátralép, de nem vonul vissza a politikától – erről a politikus a Népszabadságnak adott interjújában beszélt.
2014.06.20. 07:14
Mno.hu
Bajnai nem vonul vissza, de ambícióit alárendeli
Pártja, az Együtt belső parlamentjének, az országos politikai tanácsnak az elnöke lesz Bajnai Gordon, aki hátralép, de nem vonul vissza a politikától. Lapunknak a hét végi tisztújítás előtt azt mondta, nem hisz az egyszemélyes pártokban, a szektákban. Arról is beszélt: nem neki, hanem egy új, még kipróbálatlan miniszterelnök-jelöltnek lesz a legnagyobb esélye leváltani Orbán Viktort.
2014.06.20. 06:51
Nol.hu
Sorra mondják le a résztvevők Farkasházyék szárszói találkozóját
Bajnai Gordon nem lesz ott, Heller Ágnes és Kondrád György közül csak az egyikük megy el, ellenben felújították a vécét a szombati szárszói találkozóra. Interjú Farkasházy Tivadarral arról, miért mondják le részvételüket sorra a szombati esemény résztvevői, és Szárszó idén is a „gerontokrácia” bulija lesz-e.
2014.06.19. 13:38
Hetivalasz.hu
Bajnai mégsem fúj teljes visszavonulót?
Mégsem vonul vissza a pártpolitizálástól Bajnai Gordon, csak a napi operatív munkától – állítja a Válasz.hu.
2014.06.18. 17:46
Mno.hu
Ide vonul vissza Bajnai Gordon
A Válasz.hu értesülése szerint Bajnai Gordon mégsem vonul háttérbe az Együtt szombati tisztújításán; a párt leendő parlamentjének/választmányának elnökeként továbbra is hozzá tartozhat majd a szervezet stratégiai irányítása.
2014.06.18. 16:02
Hetivalasz.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon blogja): Ne legyen igazu(n)k!
Nincs növekedési fordulat Magyarországon. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, gyökeres változás szükséges, egyfajta ortodox gazdaságpolitika. [...] Bővebben!
2014.06.17. 20:01
Mandiner.hu
"Isten nyugosztaljon, Gyula bácsi" – Gyűlnek a politikusi részvétnyilvánítások Grosics halálára
Bajnai Gordon, Deutsch Tamás, Orbán Viktor, a Jobbik és a KDNP is részvétet nyilvánított, miután 88 éves korában elhunyt Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa.
2014.06.13. 17:10
Hvg.hu
Bajnai újabb zártkörű összejövetelen - lapszemle
A Népszabadság arról írt, hogy Ukrajnán keresztül még az idén elszállíthatják Magyarországról a paksi atomerőműben 2003-ban megsérült fűtőelemeket. A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök újabb, Soros Györgyhöz köthető zártkörű társaság összejövetelén vett részt.
2014.06.13. 07:33
Inforadio.hu
Újabb titkos tanácskozásra hívták meg Bajnait
A Bilderberg-találkozó után újabb titkos tanácskozásokon vett részt Bajnai Gordon az elmúlt hetekben – értesült a Magyar Nemzet.
2014.06.13. 07:23
Mno.hu
A Bajnai-párt fúrhatja meg Hunvald visszatérését
Bajnai Gordon pártszövetsége fúrhatja meg a korrupciós ügyekbe keveredett Hunvald György visszatérését a VII. kerületi vezetésbe.
2014.06.13. 07:10
Mno.hu
Soros-túrára indult Bajnai Gordon
Kezd körvonalazódni, mit is jelent, hogy Bajnai Gordon a napi politika helyett a háttérből támogatja az Együtt–PM-et és a „korszakváltás” ügyét.
2014.06.13. 05:45
Mno.hu
Bajnai két csapatnak drukkol a vébén
Németországnak és Uruguay-nak szurkol Bajnai Gordon volt kormányfő, az Együtt-PM vezetője a Facebookra feltöltött bejegyzése szerint.
2014.06.12. 22:05
Hvg.hu
Bajnai Gordon (Facebook): Nem vagyok könnyű helyzetben
Mint mindig, idén is a németeknek szurkolok, de Uruguayért is nagyon szorítok. [...] Bővebben!
2014.06.12. 20:17
Mandiner.hu
Bajnai Gordon pert vesztett Hoppál Péterrel szemben
Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM vezetőjének a Hoppál Péter Fidesz-szóvivő ellen benyújtott keresetét elutasító elsőfokú bírósági határozatot.
2014.06.12. 16:49
Inforadio.hu
Gyomorforgató: Hoppál nem büntethető, mert parancsra cselekedett
Nem perelheti Bajnai Gordon Hoppál Péter Fidesz-szóvivőt azért, mert valótlanságokat állított róla. Ezt most már jogerősen is kimondta a a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön – írja az Index.
2014.06.12. 15:51
168ora.hu
Köszönetturné és tisztújítás a baloldalon
Bajnai Gordon pártja június 21-én tartja tisztújító gyűlését.
2014.06.12. 05:08
Nepszava.hu
Bajnai bevallotta, újabb összeesküvésben vesz részt
A Bilderberg-találkozó után uniós ügyekben egyeztet Bajnai Gordon, csütörtökön pedig Rómába utazik. Mindezt a blogjából lehet megtudni.
2014.06.11. 14:35
Hvg.hu
Újabb összeesküvésben vesz részt Bajnai Gordon
Új blogbejegyzésében „vallott" az Együtt-PM vezetője.
2014.06.11. 14:30
Hir24.hu
Bajnai Gordon (Tumblr): Újabb összeesküvésben veszek részt
Egy éve dolgozom abban a tanácsadói testületben, ami az Európai Unió jövőjére tesz javaslatot, a 10 legfontosabb európai agytröszt összefogásának révén. [...] Bővebben!
2014.06.11. 13:49
Mandiner.hu
Sallai Róbert Benedek (Facebook): Felszólalások így, úgy
Mai napon esküt tett Szelényi Zsuzsa, aki Bajnai György Gordon helyett kapott mandátumot. Annyit tudok róla, hogy ő nem szeret engem, de ez talán csak pletyka. [...] Bővebben!
2014.06.11. 08:05
Mandiner.hu
Bajnai nem száll ki a politizálásból
Bajnai Gordon a stratégiaalkotásban fog részt venni, háttérbe vonulása nem jelenti azt, hogy kiszáll a politizálásból, az Együtt–PM-ből – mondta Szabó Tímea a Ma reggelben.
2014.06.10. 16:47
168ora.hu
Szelényi átvette Bajnai visszaadott mandátumát
Átvette Szelényi Zsuzsanna, az Együtt–PM Szövetség politikusa a Bajnai Gordon volt kormányfő által visszaadott független parlamenti mandátumot.
2014.06.10. 14:02
Mno.hu
Szabó: Bajnai nem száll ki a politizálásból
Bajnai Gordon a stratégiaalkotásban fog részt venni, háttérbe vonulása nem jelenti azt, hogy kiszáll a politizálásból, az Együtt-PM-ből - mondta Szabó Tímea a Ma reggelben
2014.06.10. 09:15
Gondola.hu
Nem kell hívni az MSZP-seket, jönnek maguktól
Mesterházy Attila távozása után káosz uralkodik az MSZP-ben, Bajnai Gordon pártja pedig a szétesés határára jutott. Eközben Gyurcsány Ferencékhez egyre több csalódott szocialista szimpatizáns csatlakozik.
2014.06.10. 05:10
Mno.hu
Bajnai háttérbe vonul, az Együtt kinyitja kapuit
A háttérbe vonulását készíti elő Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök irányítja pártja, az Együtt alapszabályának átalakítását, azzal a céllal, hogy a tavaly márciusi megalakulása óta felülről szervezett választási párt demokratikusabb legyen, és megnyissa a kaput a belépni szándékozók előtt. Lapunkat arról tájékoztatták, hogy a szöveg várhatóan a két hét múlva esedékes közgyűlés előtti napokban készül el.
2014.06.07. 08:31
Nol.hu
Darabjaira hullhat Bajnai Gordon pártja?
Csütörtökön nyilvánosságra került, hogy a volt miniszterelnök háttérbe vonul, ma a Szolidaritás Mozgalom vezetője jelentette be, hogy Bajnai Gordon döntése miatt fontolgatják a kilépésüket az Együttből
2014.06.06. 21:53
Gondola.hu
Jobbik: Bajnai csak ne beszéljen nemzetbiztonsági kockázatról!
Nevetségesnek és arcpirítónak tartja a Jobbik, hogy az Együtt-PM egyik napról a másikra nemzetbiztonsági átvilágítás alá akarja vetni a Külügyi bizottság tagjait, miközben Bajnai Gordon a hétvégén a Bilderberg-csoport „konspiratív, titkos ülésén” vett részt. [...] Bővebben!
2014.06.06. 16:26
Mandiner.hu
Megbicsaklottak az Együtt-PM nagy tervei - lapszemle
Ma már nem úgy tűnik, hogy Bajnai Gordon mögé egy kormányváltó többséget fel lehetne állítani - nyilatkozta az Indexnek az Együtt-PM társelnöke. A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy évente ezrek tűnnek el, az érintett gyerekek nyolcvan százaléka állami gondozott.
2014.06.06. 08:36
Inforadio.hu
Borkos: Természetes nemzezközi segítséggel megbuktatni a kormányt
Természetesnek tartja Bokros Lajos, hogy nemzetközi segédlettel döntsék meg a magyar kormányt – a Modern Magyarország Mozgalom elnöke erről az ATV-ben beszélt Bajnai Gordon Bilderberg-tanácskozáson való részvételével összefüggésben.
2014.06.06. 07:35
Mno.hu
Kormánydöntés külföldről: Bokrosnak rendben van
Teljesen természetesnek tartja Bokros Lajos, hogy akár nemzetközi segédlettel döntsék meg a magyar kormányt – erről beszélt Bajnai Gordon Bilderberg-tanácskozáson való részvételével összefüggésben a Modern Magyarország Mozgalom elnöke.
2014.06.06. 04:52
Mno.hu
Szigetvári: Bajnai a háttérbe vonul
A háttérbe vonul Bajnai Gordon - nyilatkozta az Indexnek Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke, de hozzátette: az Együtt nem nélküle fog működni a jövőben sem
2014.06.05. 22:16
Gondola.hu
A Jobbik is magyarázatot vár Bajnai Gordontól
A Jobbik azt is szeretné tudni, hogy Bajnai Gordon milyen feladatokat vállalt az amerikai Center for American Progresstől kapott több mint 1 milliárd forintos összegért.
2014.06.05. 15:24
Metropol.hu
Szigetvári: Bajnai a háttérbe vonul
A háttérbe vonul Bajnai Gordon - nyilatkozta az Indexnek Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke, de hozzátette: az Együtt nem nélküle fog működni a jövőben sem.
2014.06.05. 15:23
Inforadio.hu
Bajnai a háttérbe vonul
Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke az Indexnek azt mondta: Bajnai Gordon a jövőben nem kíván mindennapi szinten részt venni a párt irányításában.
2014.06.05. 14:39
Metropol.hu
Szigetvári: Balfaszok voltunk, Attila behúzott minket
Nem volt valódi válaszunk a 2008–2009-ben összeomlott baloldal állapotára – ezt tartja pártja legnagyobb hibájának Szigetvári Viktor. Az Együtt–PM stratégája az Indexnek adott interjújában beszél arról is, hogy Bajnai Gordon nem lesz a Bajnai-párt főpolgármester-jelöltje.
2014.06.05. 14:21
Mno.hu
Szigetvári: balfaszok voltunk
Bajnai Gordon nem kíván napi szinten részt venni a párt irányításában, a gyenge baloldali választási szereplés pedig annak köszönhető, hogy Mesterházy csőbe húzta őket - mondta az Indexnek Szigetvári Viktor, az Együtt-PM stratégája.
2014.06.05. 13:55
Hir24.hu
Bajnai a háttérbe vonul
A háttérbe vonul Bajnai Gordon – nyilatkozta az Indexnek Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke, de hozzátette: az Együtt nem nélküle fog működni a jövőben sem.
2014.06.05. 13:16
Mon.hu
Bajnai tagad és fenyeget
Tovább tagad és fenyegetőzik Bajnai Gordon a hét végén, Dániában megtartott Bilderberg-konferencián való részvétele kapcsán.
2014.06.05. 10:44
Gondola.hu
Bajnai tagad és fenyeget
Tovább tagad és fenyegetőzik Bajnai Gordon a hét végén, Dániában megtartott Bilderberg-konferencián való részvétele kapcsán. „Magyarország nem szerepelt a konferencia témái között. Nem érveltem a kormány gyengítése vagy a befektetők elriasztása mellett, és nem neveztem Gyurcsány Ferencet bohócnak” – írta tegnap blogjában Bajnai a szupertitkos találkozóról. Noha az Együtt–PM vezetője előzőleg a Hír24-nek azt állította, hogy a konferencián Magyarország nem került szóba, az Európai Bizottság egy magát megnevezni nem kívánó tisztségviselője lapunkat arról tájékoztatta: az európai nacionalista érzések erősödéséről szóló téma részeként volt szó hazánkról.
2014.06.05. 08:55
Mno.hu
Milyen feladatot vállalt Bajnai az ország lejáratására?
A Fidesz választ vár arra, hogy az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon milyen feladatot vállalt magára a Dániában tartott Bilderberg-találkozón.
2014.06.04. 19:07
Gondola.hu
Bilderberg: Bajnai beperli azt, aki hazudik
Természetesen a Magyar Nemzet már megint hazudik a Bilderberggel és velem kapcsolatban – írja blogbejegyzésében Bajnai Gordon, aki részt vett a Bilderberg Csoport legutóbbi tanácskozásán.
2014.06.04. 17:00
168ora.hu
A Fidesz választ vár Bajnai Gordontól
A Fidesz választ vár arra, hogy az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon "milyen feladatot vállalt magára az ország lejáratása érdekében" a múlt hétvégén Dániában tartott Bilderberg-találkozón - közölte a kormánypárt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2014.06.04. 16:26
Inforadio.hu
Bajnai kiakadt, beperelné még "Simicska Lajos bértollnokát" is
Bajnai Gordon kategorikusan cáfolta a Magyar Nemzet információit arról, hogy a Bilderbeg-találkozón Magyarország is szerepelt a témák között, és a megbeszélésen bohócnak nevezte Gyurcsány Ferencet. A volt kormányfő szerint helyreigazítást kér, és beperel mindenkit, aki hazugságokat terjeszt róla.
2014.06.04. 15:35
Hvg.hu
Még mindig a Bilderberg
Bajnai Gordon megelégelte; helyreigazítást kér és pereket helyez kilátásba.
2014.06.04. 15:28
Nepszava.hu
Bajnai csillagászati fizetést kap – külföldi megbízók a háttérben
Tavaly 51,4 millió forintos bevételre tett szert Bajnai Gordon egyszemélyes tanácsadócége. Az Együtt frontembere luxemburgi, brit és francia infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó társaságoknak számlázott.
2014.06.04. 12:17
Hetivalasz.hu
Bilderberg: negyedóra hazánkról
Mintegy negyedórán át ismét szó volt Magyarországról a május 29. és június 1. között Koppenhágában tartott Bilderberg-találkozón – tájékoztatta lapunkat tegnap az Európai Bizottság egy magát megnevezni nem kívánó tisztségviselője. A szupertitkos találkozóra egyedüli magyarként meghívott Bajnai Gordon a Hír24-nek adott tegnapi interjújában ezzel szemben azt állította, Magyarország nem került szóba Dániában.
2014.06.04. 05:30
Mno.hu
Bajnai az Origo-kirúgásról: szolidaritásom és megvetésem
Elsötétített képernyővel üzent Bajnai Gordon azokban a pillanatokban, amikor az Origo-főszerkesztő leváltása miatti szolidaritási tüntetés befejeződött a Kossuth téren. Azt írja a Facebookon: "Szolidaritásom az Origo főszerkesztőjének és az egész szerkesztőségnek! Megvetésem azoknak, akik olyan országot akarnak csinálni, ahol ez a dolog rendben van! ‪#‎origo‬"
2014.06.03. 23:30
Hvg.hu
„A hatalom bármit megtehet, nem kell válaszcsapástól tartania”
Egy éve még sokkolta a politika iránt érdeklődő közvéleményt a szociológiai kutatás, amely szerint az egyetemisták körében a szélsőségesen radikális Jobbik a legnépszerűbb párt. Csak utána következik a Fidesz, majd a Bajnai Gordon vezette Együtt–PM, az LMP, és csak a sor vége felé az MSZP. Az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport vizsgálata azt is kimutatta, hogy az egyetemisták mintegy harmada a parancsuralmi rendszert a demokráciánál jobb berendezkedésnek tartaná. A Corvinus Egyetem politológushallgatói a közelmúltban tovább vizsgálták a felsőoktatásban részt vevők politikai vonzalmairól kialakult képet. A munkacsoport vezetőjét, Szabó Andreát erről kérdezte KARDOS ERNŐ.
2014.06.03. 14:18
168ora.hu
Homályban a támogatók?
Állítása szerint nem tartott előadást Bajnai Gordon a vezető politikusokat és gazdasági szereplőket felvonultató Bilderberg-találkozón.
2014.06.03. 12:07
Gondola.hu
Bajnai: Csak rágtam a gittet és összeszűrtem a levet
Bajnai Gordon szerint a sikeres válságkezelése miatt hívhatták meg a hétvégi Bilderberg-találkozóra. A 2009 és 2010 között több megszorítást is bevezető volt miniszterelnök erről a Hír24-nek beszélt.
2014.06.03. 07:23
Mno.hu
Honnan érkezett Bajnaiék pénze? - lapszemle
A Magyar Nemzet összeállításából kiderül: a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Egyesület tavaly összesen mintegy 440 millió forint támogatást kapott, ám a támogatók kilétét csak július végén fedik fel.
2014.06.03. 07:07
Inforadio.hu
Homályban a támogatók
Csak rágtam a gittet és összeszűrtem a levet – közölte megkeresésünkre Bajnai Gordon a hét végi Bilderberg-találkozóról. Közben kiderült, hogy a Haza és Haladás Egyesület mintegy 440 millió forintnyi támogatást kapott tavaly, ám a támogatók kilétét csak július végén fedik fel.
2014.06.03. 04:00
Mno.hu
Bajnai elárulta a Bilderberg-titkott
Nem volt szó Magyarországról az idei Bilderberg-tanácskozáson Bajnai Gordon szerint.
2014.06.02. 20:50
Hir24.hu
Bajnai Gordon (Tumblr): Válaszaim a Magyar Nemzetnek
A Magyar Nemzet ma ismét a Bilderbergről kérdezett. Az alábbiakat válaszoltam nekik. [...] Bővebben!
2014.06.02. 19:37
Mandiner.hu
Itt ült össze tanácskozni titkos elit
Koppenhága — Élménybeszámolót adott a Blikknek a Bilderberg-csoportban töltött hétvégéjéről Bajnai Gordon, az Együtt-PM elnöke.
2014.06.02. 18:21
Blikk.hu
Ezek a titkos Bilderberg-találkozó témái
A hétvégi Bilderberg-találkozó hivatalosan megjelent napirendi pontjai nem azonosak azzal, amiről valójában szó esik a megbeszéléseken – állítja Daniel Estulin, a Russia Today műsorvezetője, aki régóta figyelemmel kíséri „titkos nemzetközi csoport” tevékenységét. Mint mondja, hozzájutott az idei évi koppenhágai találkozó valódi napirendjéhez. Idén Bajnai Gordon is elment a találkozóra.
2014.06.01. 20:10
168ora.hu
Rendet rakunk a világban
Gyíkemberek uralják a földet, titokzatos csoport irányítja a világot, kitalált Auschwitz, Jézus magyar volt, méreggel permeteznek bennünket, Bajnai Gordon pedig a Bilderberg-csoporttal „rendezi" a világ sorsát: megannyi összeesküvés-elmélet terjed napjainkban is alternatív valóságként. Papp László Tamással, a területet kutató szakértővel jártuk körbe ezen elméleteket: mi a közös bennük, és miért van rájuk szükség?
2014.06.01. 17:55
Delmagyar.hu
Bajnai és Gyurcsány azonnal lenyúlná az MSZP-t
Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc legfőbb célja a következő hónapokban az lesz, hogy teljes mértékben megszerezzék az MSZP szavazóbázisát.
2014.06.01. 14:01
Gondola.hu
B. Boogieman (Tutiblog): Bilderberg Gordon
A globkrit tüntik zárósorfalán, a rendőrségi helikopterek célkeresztjén hazánk egyetlen fia, Bajnai Gordon fogja vizionálni a demokrácia halálát. [...] Bővebben!
2014.06.01. 09:49
Mandiner.hu
Szelényi Zsuzsanna megkapta mandátumát
Bajnai Gordon az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP országos listáján szerzett mandátumot az áprilisi országgyűlési képviselőválasztáson, de lemondott róla
2014.05.31. 10:31
Gondola.hu
Szelényi Zsuzsa kapta Bajnai mandátumát
Szelényi Zsuzsannának (Együtt-PM) adta ki a parlamenti képviselőségről lemondó Bajnai Gordon mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén.
2014.05.30. 17:30
Hvg.hu
Szelényi Zsuzsanna veszi át Bajnai Gordon helyét
Egyhangúlag elfogadta a Nemzeti Választási Bizottság az európai parlamenti választás végeredményét.
2014.05.30. 17:10
Mno.hu
Szelényi Zsuzsanna kapta Bajnai mandátumát
Bajnai Gordon korábban már jelezte, hogy lemond parlamenti mandátumáról.
2014.05.30. 16:25
Metropol.hu
Szelényi Zsuzsanna kapta Bajnai Gordon mandátumát
Szelényi Zsuzsannának (Együtt-PM) adta ki a parlamenti képviselőségről lemondó Bajnai Gordon mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén.
2014.05.30. 16:10
Inforadio.hu
Körbekordonozták Bajnaiékat a titokzatos Bilderberg-találkozón
Megkezdődött a Bilderberg-találkozó Koppenhágában, amelyen bankárok, brókerek, cégvezetők, illetve politikusok vesznek részt. A résztvevők - közöttük egyedüli magyarként Bajnai Gordon is - a külvilágtól hermetikusan elzárva tanácskoznak egy luxusszállodában.
2014.05.29. 22:00
Hvg.hu
Bilderberg-találkozó: állítólag csevegnek, mégis titkolóznak
Bajnai Gordon személye a garancia arra, hogy a Bilderberg-találkozón szóba kerül Magyarország – mondta Lovas István, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója a Lánchíd Rádióban csütörtökön.
2014.05.29. 12:21
Mno.hu
Hogyan tovább?
Az MSZP nem várt drámája rossz hír a baloldal számára – mondja Gyurcsány Ferenc. Szerinte a DK-nak az az érdeke, hogy a szocialisták megoldást találjanak a gondjaikra. Szanyi Tibor óv attól, hogy pártja csak személyi választ adjon a kialakult helyzetre. Bajnai Gordon úgy véli, a következő években az a tét, hogy négy év múlva ki fogja leváltani az Orbán-rendszert: a Jobbik vagy egy hiteles, európai, polgári ellenzék. Meszerics Tamás szerint az LMP már az önkormányzati választásokra készül. A pártok EP-listavezetőit kérdeztük.
2014.05.29. 05:54
168ora.hu
Bilderberg-találkozó: miért pont Bajnai?
Bajnai Gordon lesz az egyedüli magyar azon a találkozón, amelyen bankárok, multi- és médiacégek vezetői, illetve befolyásos politikusok egyeztetnek a világ számos országából
2014.05.28. 22:12
Gondola.hu
Titkos Bildelberg-találkozó
Bajnai Gordon lesz az egyedüli magyar azon a titkos találkozón, amelyen bankárok, multi- és médiacégek vezetői, illetve befolyásos politikusok egyeztetnek a világ különböző országaiból.
2014.05.28. 09:36
Gondola.hu
Részt vesz Bajnai a titkos találkozón
Bajnai Gordon megtisztelőnek tartja a meghívást, ezért részt vesz a hétvégén a Dániába összehívott Bilderberg-találkozón.
2014.05.28. 07:06
Mno.hu
Bajnai: "azt hittem, a Magyar Nemzet intézte ezt el nekem"
Bajnai Gordon blogjában arról ír, megkereste őt a Magyar Nemzet, hogy miért éppen őt hívták meg a Bilderberg-csoport idei találkozójára. A politikus elmegy a mítingre és érdekes megbeszélésre számít.
2014.05.27. 22:50
Hvg.hu
Bajnait is meghívták a titkos találkozóra
Bajnai Gordon is részt vesz a hétvégén a Dániába összehívott Bilderberg-találkozón – tudta meg az Origo.
2014.05.27. 18:28
Mno.hu
Bajnai is elmegy a titokzatos Bilderberg-találkozóra
Az Origo.hu értesülése szerint Bajnai Gordon is részt vesz a befolyásos klubnak tartott Bilderberg-csoport dániai találkozóján.
2014.05.27. 13:25
Hvg.hu
A Bilderberg-csoport találkozójára megy Bajnai
Bajnai Gordon is részt vesz a hétvégén a Dániába összehívott Bilderberg-találkozón – írja az Origo. Bajnai elismerte a meghívást, amit megtisztelőnek tart, és el is megy a találkozóra. [...] Bővebben!
2014.05.27. 11:18
Mandiner.hu
EP-választás: eltűnt az MSZP Budapest térképéről
A szocialisták a negyedik helyen végeztek a fővárosban. A kudarc valószínűleg megpecsételte a főpolgármester-jelöltjük, Horváth Csaba sorsát, aki az MSZP alelnökeként az egyik politikai felelőse a vereségnek. A Bajnai Gordon vezette Együtt–PM Szövetség már a kampányban egyértelművé tette, hogy alkalmatlannak tartja Horváth Csabát Budapest vezetésére. Gyurcsány Ferenc kész tárgyalni az önkormányzati választási együttműködésről baloldali riválisaival, de megüzente nekik, hogy a nagy mellényt hagyják otthon, ne abban menjenek tárgyalni.
2014.05.26. 21:44
Mno.hu
Bajnai üzeni: YOLO – video
Újabb klippel jelentkezett az Együtt-PM, ezúttal Bajnai Gordon üzeni Brüsszelnek: YOLO.
2014.05.26. 18:40
Hvg.hu
Szelényi Zsuzsanna kapja Bajnai mandátumát
Szelényi Zsuzsanna kapja meg a parlamenti mandátumáról lemondott Bajnai Gordon képviselői helyét - tájékoztatta hétfői döntéséről az Együtt elnöksége az MTI-t
2014.05.26. 17:02
Gondola.hu
Szelényi kapta a Be Nem Ülő Ember Helyét
Szelényi Zsuzsannáé lesz Bajnai Gordon országgyűlési mandátuma.
2014.05.26. 16:49
Index.hu
Szelényi Zsuzsanna kapja meg Bajnai Gordon parlamenti mandátumát
Szelényi Zsuzsanna kapja meg a parlamenti mandátumáról lemondott Bajnai Gordon képviselői helyét - tájékoztatta hétfői döntéséről az Együtt elnöksége az MTI-t.
2014.05.26. 16:01
Inforadio.hu
Szelényi Zsuzsanna kapja meg Bajnai Gordon parlamenti mandátumát
A volt miniszterelnök a baloldali összefogás listáján szerzett mandátumot az áprilisi választáson, de már korábban jelezte, hogy arról le fog mondani.
2014.05.26. 15:39
Metropol.hu
Szelényi váltja Bajnait
Az Együtt, a Korszakváltók Pártja döntött: Szelényi Zsuzsanna ül be Bajnai Gordon helyére a parlamentbe. Döntés született arról is, hogy június 21-én teljes körű tisztújítást tart a párt, ahol alapszabály-módosításra is sor kerül.
2014.05.26. 15:35
Mno.hu
Szelényit küldi Bajnai helyett az Együtt az Országgyűlésbe
Szelényi Zsuzsanna ül be Bajnai Gordon helyére a parlamentbe. Az Együtt elnöksége arról is döntött, hogy júniusban tisztújítást tartanak. [...] Bővebben!
2014.05.26. 15:23
Mandiner.hu
Bajnai Gordon üzeni Brüsszelnek: YOLO! (videó)
Fiatalos, cool, laza és trendi klippel üdvözli Brüsszelt a vasárnap egy EP-mandátumot szerző Együtt-PM listavezetője, Bajnai Gordon. [...] Bővebben!
2014.05.26. 13:16
Mandiner.hu
„Béla, Béla” – skandálták a Jobbik felszólalása alatt
Az Együtt-PM szövetség elégedetten és büszkén fogadta az eredményt – mondta a magyarországi EP-választás eredményének közzétételét követő vasárnapi sajtótájékoztatón Bajnai Gordon.
2014.05.26. 07:40
168ora.hu
Bajnai: teljesítettük a célkitűzéseket
Az Együtt-PM szövetség elégedetten és büszkén fogadta az eredményt – mondta az EP-választás eredményének ismeretében tartott sajtótájékoztatón, vasárnap éjjel Budapesten Bajnai Gordon.
2014.05.26. 01:35
Hir24.hu
Bajnai Gordon: elégedetten és büszkén fogadtuk az eredményt
Az Együtt-PM szövetség elégedetten és büszkén fogadta az eredményt - mondta az EP-választás eredményének ismeretében tartott sajtótájékoztatón, vasárnap éjjel Budapesten Bajnai Gordon.
2014.05.26. 00:03
Inforadio.hu
Orbán Viktor ”elkerülhetetlenül összeomló rendszeréről" beszélt Bajnai
Az Együtt-PM azok szavazatát várja, akik úgy gondolják, hogy egyszerre akarnak európaiak lenni és magyarok maradni, valamint azt szeretnék, hogy a gyermekeik és az unokáik is azok legyenek – mondta Bajnai Gordon, a szövetség vezetője vasárnap, miután leadta szavazatát.
2014.05.25. 17:02
168ora.hu
Bajnai szerint Sipos-ügy csak a fantáziákban van
Az ellenzék megerősítéséhez vár szavazatokat Bajnai Gordon. Az Együtt–PM vezetője azok voksait várja, akik európaiak és magyarok is akarnak lenni.
2014.05.25. 10:32
Mno.hu
Bajnai elmondta, kiknek a szavazatát várja
Az Együtt-PM azok szavazatát várja, akik úgy gondolják, hogy egyszerre akarnak európaiak lenni és magyarok maradni, valamint azt szeretnék, hogy a gyermekeik és az unokáik is azok legyenek – mondta Bajnai Gordon, a szövetség vezetője vasárnap reggel, miután leadta szavazatát.
2014.05.25. 10:14
Mno.hu
Pálinkával zárta a kampányt a baloldal
Pálinkával, uniós és MSZP-s zászlókkal zárták a kampányt a baloldali pártok. Bár több közvélemény-kutatás szerint a Gyurcsány párt és a Bajnai szövetség sem biztos, hogy kijut az Európai parlamentbe, Gyurcsány Ferenc 10 százalékot jósol a DK-nak. Bajnai Gordon pedig arról beszélt, hogy holnap dől el, hogy ki váltja le 4 év múlva az Orbán kormányt.
2014.05.24. 21:02
Mno.hu
Bajnai: Vasárnap eldőlhet, ki váltja le Orbán Viktort
Bajnai Gordon, az Együtt-PM európai parlamenti (EP-) listavezetője szerint a vasárnapi voksoláson az is eldőlhet, hogy négy év múlva ki válthatja le az Orbán-kormányt: az erősödő Jobbik vagy egy megújuló európai ellenzék.
2014.05.24. 17:13
168ora.hu
Bajnai: holnap eldől, ki válthatja le Orbánt
Bajnai Gordon, az Együtt-PM európai parlamenti (EP-) listavezetője szerint a vasárnapi voksoláson az is eldőlhet, hogy négy év múlva ki válthatja le az Orbán-kormányt: az erősödő Jobbik vagy egy megújuló európai ellenzék.
2014.05.24. 16:50
Hir24.hu
Bajnai: Orbán leváltása is eldőlhet a választáson
Bajnai Gordon, az Együtt-PM európai parlamenti listavezetője szerint a vasárnapi voksoláson az is eldőlhet, hogy négy év múlva ki válthatja le az Orbán-kormányt: az erősödő Jobbik vagy egy megújuló európai ellenzék.
2014.05.24. 16:20
Stop.hu
Bajnaiék meghekkelték a Parlamentet szombat délben - fotó a helyszínről
Ismét aktivista oldalát mutatta meg Bajnai Gordon szövetsége, az Együtt-PM: ezúttal a Parlamentnél dobták be magukat.
2014.05.24. 15:37
Hetivalasz.hu
Bajnaiék meghekkelték a Parlamentet szombat délben - fotó a helyszínről
Ismét aktivista oldalát mutatta meg Bajnai Gordon szövetsége, az Együtt-PM: ezúttal a Parlamentnél dobták be magukat.
2014.05.24. 15:31
Hetivalasz.hu
Szanyi és Bajnai felváltva osztották ki Morvai Krisztinát
Hiába igyekezett mézes-mázasra venni a figurát Morvai Krisztina, Bajnai Gordon alaposan kiosztotta a Jobbik EP-listavezetőjét az uniós választást megelőző vitán. Az Együtt-PM-et képviselő volt kormányfőnél erősebben csak Szanyi Tibor fogalmazott; a szocialista listavezető nemcsak a szélsőjobboldali pártot, de a Fideszt is helyre tette, Orbán Viktor kormányfőt pedig egyenesen baleknak nevezte, amiért a kormánypárt nem mert kiállni vitázni.
2014.05.24. 13:30
Stop.hu
Fidesz: az ellenfelek ugyanazok
"Bajnai Gordon jelleme sem változott, szíve szerint ma is a miniszterelnök fejét rugdosná." - fogalmazott a Fidesz-szóvivő.
2014.05.24. 12:09
Metropol.hu
Vereséghez nincs szükség összefogásra
Bajnai Gordon szerint az áprilisi kudarc után nulláról újra fel kell építeni Orbán Viktor ellenzékét.
2014.05.24. 06:14
Nepszava.hu
Főként a Jobbik kritizálásáról szólt az EP-vita
A Jobbik politikáját kritizálta a listavezetők többsége az európai parlamenti választásokon induló pártok televíziós vitájában. Bajnai Gordon szerint ha a Jobbik hatalomra kerülne, akkor polgárháborúba sodorhatná az országot. Az MSZP szerint pedig a Jobbik gyalázkodásai érdemtelenné teszik a pártot arra, hogy az EP-ben üljenek. A vitán a Fidesz és a DK listavezetői nem vettek részt.
2014.05.23. 20:27
Mno.hu
Bankározás, nu pagagyi, könnyek - ilyen volt az EP-vita
Hat párt vett részt csak az EP-vitán, miután a Fidesz-KDNP és a DK jelöltje nem ment el. A vita tulajdonképpen hat képviselő monológja volt, igaz, Bajnai Gordon többször beszólt a jobbikos Morvai Krisztinának, aki szerint utoljára akkor bánt vele így az MSZP és Bajnai, amikor 2006-ban gumilövedékek elől kellett menekülnie. Szanyi Tibor azt üzente Orbánnak, Viktor, balek vagy. Kásler Árpád Bajnait kóstolgatta, az SMS-es Tóth Tamás pedig csak fia meggyilkolásáról beszélt.
2014.05.23. 19:55
Hvg.hu
Langyosra sikeredett a pártok vitája
Látványos különbség volt tapsztalható a két parlamenten kívüli kispárt jelöltje, illetve a többiek szónoki képességei között a péntek esti európai parlamenti választási vitán. A jobbikos Morvai Krisztina hangsúlyozta: nem akarnak kilépni az EU-ból. Szanyi Tibor arról beszélt, hogy ők is meg akarják változtatni az EU-t. Bajnai Gordon szerint nyugat és kelet között döntünk vasárnap. Az LMP-s Meszerics Tamás szerint az a kérdés, hogyan lehetne jobb Európát teremteni. [...] Bővebben!
2014.05.23. 19:31
Mandiner.hu
Hallgassa az EP-listavezetők vitáját az InfoRádióban
Az InfoRádió ma este 8 órától sugározza az EP-listavezetők vitáját, amely 6 órakor kezdődik az ATV stúdiójában. Az MSZP-t Szanyi Tibor, az Együtt-PM-et Bajnai Gordon, az LMP-t Meszerics Tamás, a Jobbikot Morvai Krisztina, a Seres Mária Szövetségeseit Tóth Tamás, a Haza Nem Eladó Mozgalom Pártot pedig Kásler Árpád képviseli.
2014.05.23. 12:37
Inforadio.hu
Szétülteti magát a baloldal a vasárnapi választás után
Nagy a mozgolódás a vasárnapi EP-megmérettetés balliberális jelöltjei háza táján; az már korábban világossá vált, hogy Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc csak „húzónévként” szerepel a maga listáján, de az április 6-án még egységesen fellépett tábor Bajnai-féle szegletében a jelöltek külön tábortüzeket raktak, Jávor Benedek és Szelényi Zsuzsanna is saját pecsenyéjét sütögeti. Várhatóan nemcsak a szocialistákkal és a DK-val nem közösködnek, de egymással sem.
2014.05.22. 17:35
Mno.hu
Minden, amit tudni lehet Bajnaiék „Simon-ügyéről"
A Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szövetség „Simon-ügyének" tartja a Fidesz szóvivője, hogy az mno.hu írása szerint adóhivatali vizsgálat miatt szabadult meg több száz millió forintos vagyonától a Párbeszéd Magyarországért (PM) színeiben a fővárosban politizáló Sipos Péter.
2014.05.22. 17:06
Hetivalasz.hu
Fidesz: az Együtt-PM-nek is van egy saját Simon-ügye
A Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szövetség "Simon-ügyének" tartja a Fidesz szóvivője, hogy a Magyar Nemzet online kiadásának írása szerint adóhivatali vizsgálat miatt szabadult meg több száz milliós vagyonától a Párbeszéd Magyarországért (PM) színeiben a fővárosban politizáló Sipos Péter.
2014.05.22. 15:45
Hvg.hu
Bajnai tudja, hogy honnan vannak a gyanús milliárdok?
A Bajnai Gordon vezette Együtt–PM Szövetség „Simon-ügyének” tartja a Fidesz szóvivője, hogy az mno.hu írása szerint adóhivatali vizsgálat miatt szabadult meg több száz milliós vagyonától a Párbeszéd Magyarországért (PM) színeiben a fővárosban politizáló Sipos Péter.
2014.05.22. 15:33
Mno.hu
Tovább folyik a baloldali kötélhúzás
Tovább folyik a kötélhúzás a baloldalon, hogy ki legyen az őszi önkormányzati választáson Tarlós István kihívója. Az MSZP-s Horváth Csabát ugyanis a Demokratikus Koalíció és az Együtt–PM sem tartja elfogadható főpolgármester-jelöltnek. Bajnai Gordon egy erősorrend alapján felosztaná a budapesti kerületeket, Gyurcsány Ferenc viszont azt mondja: ha nem lesz közös főpolgármester-jelölt, a baloldal megint veszíteni fog.
2014.05.21. 21:52
Mno.hu
Bajnai Gordon nem hagyja magát
Bajnai Gordon nem engedte, hogy folt essen a becsületén, és visszaírt az őt kapusteljesítménye miatt támadó kommentelőnek. Persze, mindezt viccből.
2014.05.21. 21:00
Hvg.hu
Bajnai: a Fidesz és a Jobbik iránya ugyan az, kifelé Európából
A Fidesz és a Jobbik között csak fokozatbeli különbség van, az irány ugyanaz, mind a két párt kifelé viszi Magyarországot Európából - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM európai parlamenti (EP) listavezetője ... ...
2014.05.21. 18:28
Napi.hu
Bajnaiék korszakváltó javaslatcsomagja
Az európai parlamenti választás előtti utolsó héten Bajnai Gordon pártszövetsége az ügynökakták, az állami szerződések és a pártszámlák nyilvánosságát javasolták. Szerintük a csomag úgyis elbukik, de legalább megpróbálják.
2014.05.21. 06:26
168ora.hu
Bajnai: ezért küzdök minden erőmmel
Az EP-választás egyik tétje, hogy hány képviselőt küld az Együtt-PM Brüsszelbe - Bajnai Gordon már két mandátum megnyerését sikerként könyvelné el -, de az eredmény arra is hatással lesz, hogy kinek mekkora súlya lesz az ellenzéki politika megújításában. Minderről az Együtt-PM listavezetője a Népszabadságnak adott interjúban beszélt.
2014.05.21. 05:20
Stop.hu
Delfin és szupercica lett Bajnaiból
Budapest - Az internetes viccgyártók sztárja lett Bajnai Gordon (46), az Együtt-PM vezetője.
2014.05.20. 18:31
Blikk.hu
Bajnai Gordon: "Hibáztunk"
Elhibázták a tárgyalásokat a baloldali ellenzék többi tagjával: az Együtt-PM hozta a legtöbb személyes áldozatot, mégis ők buktak a legnagyobbat a választáson – mondta a pártszövetség vezetője a Népszabadságnak adott interjúban.
2014.05.20. 11:10
Hvg.hu
Bajnai Gordon (NOL): A választás mérföldkő lesz
Nemzeti érdekünk egy olyan EU, amely elég erős, hogy a világban zajló özönvízszerű átalakulásban afféle Noé bárkájaként átmentse és megújítsa az európai életformát. [...] Bővebben!
2014.05.20. 08:24
Mandiner.hu
Bajnai Orbán Viktor fejével focizik
Megosztotta közösségi oldalán Bajnai Gordon azt a viccesnek szánt internetes animációt is, amelyen Orbán Viktor fejével focizik.
2014.05.19. 21:50
Mno.hu
Bajnai Orbán fejét rúgja, és örül neki
Nyolc hónappal azután, hogy a Clark Ádám téren ledöntöttek egy Orbán Viktort megjeleníteni hivatott bábut, és annak fejét rugdosták a Szolidaritás születésnapját ünneplő rendezvényen, Bajnai Gordon maga rúg egy hatalmasat Orbán Viktor fejébe egy internetes mémen – az ezt tartalmazó internetes összeállítást büszkén közölte a volt kormányfő a Facebookon hétfő délután.
2014.05.19. 18:20
Mno.hu
Mesterházy: Ez öngyilkos merénylet lenne
Nem Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon áll Molnár Zsolt zsarolása mögött – Mesterházy Attila szerint.
2014.05.19. 16:17
Mno.hu
Bajnai Gordon: a kormány nem lehívni, hanem lenyúlni akarja az uniós forrásokat
A magyar kormány nem lehívni, hanem lenyúlni szeretné az uniós forrásokat - mondta pénteken Győrben, sajtótájékoztatón Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, aki szerint ezek a pénzek veszélyben vannak, és sokkal kevesebb jut belőlük a korábbinál mind a kisalföldi megyeszékhelyre, mind Magyarország más tájaira.
2014.05.16. 22:15
Profitline.hu
"Kedves Ferenc!" – Szomorú nyílt levelet írt Gyurcsánynak Bajnai Gordon
Az Együtt-PM vezetője hosszan érvel amellett, hogy miért fontos leülni vitázni a Jobbikkal, majd levele végén azt írja: sajnálattal veszi tudomásul, hogy Gyurcsány ódzkodik a vitától, ezért a Fideszhez csatlakozva bojkottálja azt.
2014.05.16. 16:55
Hvg.hu
Bajnai: Lázár megbukott a vizsgán
A magyar kormány nem lehívni, hanem lenyúlni szeretné az uniós forrásokat - mondta pénteken Győrben, sajtótájékoztatón Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, aki szerint ezek a pénzek veszélyben vannak, és sokkal kevesebb jut belőlük a korábbinál mind a kisalföldi megyeszékhelyre, mind Magyarország más tájaira.
2014.05.16. 16:14
Stop.hu
A kormány pénzosztását kritizálta Bajnai
Bajnai Gordon: a kormány nem lehívni, hanem lenyúlni akarja az uniós forrásokat. A magyar kormány nem lehívni, hanem lenyúlni szeretné az uniós forrásokat - mondta pénteken Győrben, sajtótájékoztatón Bajnai ... ...
2014.05.16. 16:14
Napi.hu
„A kormány nem lehívni, hanem lenyúlni akarja az uniós forrásokat”
A magyar kormány nem lehívni, hanem lenyúlni szeretné az uniós forrásokat – mondta pénteken Győrben, sajtótájékoztatón Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, aki szerint ezek a pénzek veszélyben vannak, és sokkal kevesebb jut belőlük a korábbinál mind a kisalföldi megyeszékhelyre, mind Magyarország más tájaira.
2014.05.16. 15:44
168ora.hu
Bajnai üzent Gyurcsánynak
Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője szerint a nyilvános vita nem jelent egy platformot, összeborulást a Jobbikkal, hanem arra szolgál, hogy leleplezzék a "báránybőrbe bújt farkasként" kampányoló, "vállalhatatlanul szélsőséges" erőt.
2014.05.16. 14:04
Stop.hu
Jön! Jön! Jön! - Bajnai Gordon kissé kifordult önmagából - fotó
Egyre szokatlanabb módon kampányol az EP-választások finisében Bajnai Gordon. Csütörtökön egy vizslával jött ki Facebook-oldalán, ami a felirat szerint egyszerre magyar és európai, az Együtt PM társelnöke pedig pénteken egy védekező focikapushoz, egy lesben álló indiánhoz, mások szerint Godzillához, vagy egy leszálló Malév-géphez hasonló pózban jelent meg egy fotón.
2014.05.16. 12:20
Hvg.hu
Tiszteletet a tényeknek
Borzalmas adatok jönnek a GDP-ről. A Fidesz falnak vezeti az országot, sáskajárásként felzabálja a jövőt, hogy életben maradjon. Matolcsy György módszerét tanítani fogják, hogy soha senki ne alkalmazza, mert országokat lehet vele tönkretenni. Vudu gazdaságpolitikát alkalmaz a kormány. Ilyen szlogeneket hallunk már négy éve olyan politikai zseniktől, mint Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, a harcias Gúr Nándor vagy a kackiás bajszú Vágó Gábor.
2014.05.16. 00:01
Mno.hu
Önálló főpolgármester-jelöltet indít az Együtt-PM
Bajnai Gordon nem hisz a felméréseknek, szerinte a jósolthoz képest eltérő eredményt ér el az Együtt-PM. A pártszövetség Budapesten önálló főpolgármester-jelöltet indít, és csak akkor áll be más ellenzéki jelölt mögé, ha az nem egy rossz kompromisszum eredménye. [...] Bővebben!
2014.05.15. 18:54
Mandiner.hu
Bajnai: a Fidesz és a Jobbik sokat árt a nemzeti érdekeknek
Az önrendelkezés, a nyelvhasználat védelme és a kettős állampolgárság fontos nemzeti érdek, amit a területi integritásukat védő demokratikus országokat támogatva, velük szövetségben és nem velük szemben kell elérni - mondta Bajnai Gordon csütörtökön Pécsett.
2014.05.15. 18:41
Stop.hu
Bajnai nem hisz a közvélemény-kutatóknak
Bajnai Gordon nem hisz a közvélemény-kutatóknak, az Együtt–PM vezetője szerint jövő vasárnap más eredmény fog születni, mint amit nekik jósoltak.
2014.05.15. 18:18
Mno.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Orbán tegye helyre, amit elrontott!
Tisztázza azt is, hogy nincs az a paksi oligarcha-lobbi, ami megéri az ország tisztességének kockáztatását! [...] Bővebben!
2014.05.15. 15:41
Mandiner.hu
"Orbán Viktor egy agresszor állam farvizén evez"
Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője Orbán Viktornak az ukrajnai magyarok autonómiájával kapcsolatos beszédére reagált.
2014.05.15. 12:55
Hvg.hu
Niedermüller Péter (hvg.hu): Vitázni a Jobbikkal?
Elképzelem a „felemelő” jelenetet, amikor Bajnai Gordon és Szanyi Tibor vitatkozni fog azzal a Jobbikot képviselő Morvai Krisztinával, aki részt vett a Parlament előtti, Gaudi-Nagy által szervezett tüntetésen. [...] Bővebben!
2014.05.15. 11:57
Mandiner.hu
Bajnai: Orbán megosztottságot jelent, Vona polgárháborút
Radikalizmusban nem érdemes versenyezni a Jobbikkal, véli Bajnai Gordon, az Együtt–PM-pártszövetség vezetője, aki szerint az élet napi problémáira úgy kell megoldást adni, hogy az értékrendünkből nem engedünk. Azt is elmondja, az Együttöt hosszú távon működő értékközösséggé kell átalakítani, amely nem csupán az ő pártszövetsége. De próbáltuk lefordítani az euroblablát is. KRUG EMÍLIA interjúja.
2014.05.15. 09:10
168ora.hu
Bajnai: "A hitelességet semmilyen rossz kompromisszumért nem érdemes kockára tenni"
Kommunikációs értelemben az országgyűlési választásra még nem állt össze egységes történetté az Együtt-PM politikája - mondta a párt EP-listájának vezetője. Bajnai Gordon az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, az Európai Parlamenti választás - a kormányváltó összefogás áprilisi kudarca után - már lehetőséget biztosít az Együtt-PM számára az önálló indulásra.
2014.05.15. 08:39
Inforadio.hu
Lapajánló – Vagyok és leszek is
A 168 Óra címlapján Bajnai Gordon, aki annak a véleményének ad hangot, hogy a Fidesz politikája elszegényedést hoz, a Jobbiké államcsődöt, Orbán megosztottságot jelent, Vona polgárháborút. Bajnai szerint az egyetlen mód a szembesítésre a nyilvános vita, mert a Jobbik szavazóinak is látniuk kell, hogy azt a pártot támogatják, amely szellemi örököse a Magyarországot pusztulásba vivő, sok százezer honfitársunk haláláért felelős mozgalomnak. A hetilap digitális változatát lapozhatja végig.
2014.05.14. 13:53
168ora.hu
Bajnai elismeri, sokat kopott politikai hitelessége
Elismerte Bajnai Gordon, hogy sokat kopott a politikai hitelessége politikába való 2012-es visszatérése óta.
2014.05.14. 12:53
Mno.hu
Szigetvári: Nélkülük nincs megújulás a baloldalon
Az Együtt–PM pártszövetség és Bajnai Gordon nélkül nincs megújulás a baloldalon – mondta Szigetvári Viktor Debrecenben.
2014.05.14. 09:30
Mno.hu
Bajnai: Rossz kompromisszumokat kötött az Együtt-PM
Olyanokkal kellett összefogni, akiknek nem volt érdekük a korszakváltás, ezért is hiányzott a hitelesség a baloldali összefogás oldaláról – mondta a választási eredményeket értékelve az Origónak Bajnai Gordon. Az Együtt-PM társelnöke szerint a főpolgármester-jelöltségre jó emberük lesz.
2014.05.12. 14:10
Hvg.hu
Bajnai most is összefogna, de nem akárkivel
Hiányzott a baloldalról a hitelesség, háttérbe szorult a korszakváltás, az Együtt–PM rossz kompromisszumokat kötött az MSZP-vel és a DK-val – Bajnai Gordon szerint emiatt is szenvedett csúfos vereséget a baloldal április 6-án.
2014.05.12. 13:52
Mno.hu
Elege van Gyurcsányékból Bajnainak
Nem kér többet Gyurcsányékból Bajnai Gordon. A DK elnöke viszont még mindig hisz a baloldali összefogásban.
2014.05.12. 10:06
Mno.hu
Bajnai Gordon (Origo): Rossz kompromisszumokat kötöttünk
Korszakváltásra van szükség: csak egy megújult, hitelességét visszanyert demokratikus ellenzék lesz képes leváltani Orbán Viktort. [...] Bővebben!
2014.05.12. 09:23
Mandiner.hu
"Orbán Viktor jobbkezének" címezte pikírt bejegyzését Bajnai
Bajnai Gordon azért gratulált Magyarország kormányának és Lázár Jánosnak, mert a "Norvég Alaptól érkező 40 milliárdtól is megvédik az országot". Az LMP álláspontja szerint nem az Európai Unió vagy a Norvég Alap, hanem az Orbán-kormány bünteti Magyarországot.
2014.05.09. 18:05
Hvg.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): (Nincs) ingyenpénz
Őszintén gratulálok Magyarország Kormányának, legfőképp Orbán Viktor jobbkezének, Lázár Jánosnak! [...] Bővebben!
2014.05.09. 15:36
Mandiner.hu
Ezért van veszélyben 1500 milliárd forint kifizetése Bajnai szerint
Az Európai Unió azért nem fizeti ki a Magyarországnak járó támogatási összegeket, mert fél, hogy ellopják az európai adófizetők pénzét - mondta Bajnai Gordon csütörtökön Debrecenben. Az Együtt-PM vezetője ... ...
2014.05.08. 19:40
Napi.hu
Bajnai: Azért nem fizet az EU, mert fél, hogy lenyúlják a pénzt
Az Európai Unió azért nem fizeti ki a Magyarországnak járó támogatási összegeket, mert fél, hogy ellopják az európai adófizetők pénzét, mondta Bajnai Gordon csütörtökön Debrecenben. [...] Bővebben!
2014.05.08. 18:36
Mandiner.hu
Soros tovább pénzeli Bajnaiékat
A Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítvány továbbra is élvezi a Soros Györgyhöz köthető Center for American Progress anyagi támogatását – ismerték el lapunknak az Együtt–PM Szövetségnél. Az alapítvány összességében egymilliárd forinthoz juthatott az elmúlt években az amerikai intézettől. Sikerrel pályázott Soros egyik alapítványánál a balliberális 444.hu is.
2014.05.08. 05:11
Mno.hu
Peter Gabriel számot posztolt Bajnai
Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője a "Don"t Give Up", vagyis "Ne add fel" című Peter Gabriel számot osztotta meg a Facebookon.
2014.05.07. 22:10
Hvg.hu
Bajnai szerint a vasfüggönyről kell szavazni az EP-választásokon
A május 25-ei európai parlamenti (EP) választáson arról szavazhatunk, hogy milyen üzenetet küldünk a világnak, azaz Magyarország a vasfüggöny melyik oldalára akar tartozni - jelentette ki Bajnai Gordon szerdán Nyíregyházán.
2014.05.07. 16:50
Hvg.hu
"A Jobbikra és a Fideszre szavazni történelmi tévedés"
Bajnai Gordon szerint az EP-választáson arról döntünk, hogy "a vasfüggöny melyik oldalára álljunk".
2014.05.07. 16:27
Nepszava.hu
Megváltoztatták a pártok költségvetési támogatásának elosztását
Több tízmillió forintot veszít Bajnai Gordon pártja, az Együtt azzal, hogy a Nemzeti Választási Bizottság megváltoztatta a parlamenti pártok költségvetési támogatásának elosztását, mert azt csak a megválasztott jelöltek arányában lehet szétosztani. Az újraszámolással a KDNP és az MSZP járt jól, míg a többi párt kevesebbet kap. [...] Bővebben!
2014.05.06. 20:31
Mandiner.hu
Nem csak Kóka János kapott diplomata-útlevelet
Bajnai Gordon és Medgyessy Péter volt kormányfőnek is volt diplomata-útlevele a kormányváltást követően – közölte a parlament honlapján a külügyminiszter.
2014.05.03. 05:58
Mno.hu
Bajnai: ma az örül, akinek még van munkája
Május elsejéről azt szokták mondani, hogy az a munka ünnepe; manapság kiemelten kell ünnepelni, ha van munka, amiből meg lehet élni - mondta Bajnai Gordon az Együtt-PM fővárosi, a Szabadság téren tartott majálisán.
2014.05.01. 21:20
Stop.hu
Ellenzéki véleménykavalkád május elsején
Az ellenzéki pártok is összegyűjtötték híveiket május elsején. Mesterházy történelmi zsákutcát emlegetett, Bajnai Gordon szerint azt is ünnepelni kell, ha van munka, Gyurcsány Levédiáról és Orbánról szónokolt.
2014.05.01. 19:24
Gondola.hu
A Munkáspárt és a Jobbik is kilépne az EU-ból
Az ellenzéki pártok is összegyűjtötték híveiket május elsején. Mesterházy történelmi zsákutcát emlegetett, Bajnai Gordon szerint azt is ünnepelni kell, ha van munka, Gyurcsány Levédiáról és Orbánról szónokolt. Az LMP-sek a munka törvénykönyvén változtatnának, a Munkáspárt és a Jobbik pedig az Európai Unióból való kilépést pedzegette.
2014.05.01. 13:42
Mno.hu
Bajnai: Az emlékmű bűnben fogant
Bajnai Gordon szerint ma kiemelten kell ünnepelni a munkát.
2014.05.01. 13:17
Mno.hu
Bajnai ma beáll a kapuba
11 órakor Bajnai Gordon Kónya Péterrel tart sajtótájékoztatót, később pedig a program szerint szelfit készíteni és focizni is lehet vele, sőt, valószínűleg a kapuba is beáll majd, mert a szervezők ígérete szerint bárki gólt rúghat neki.
2014.05.01. 08:29
168ora.hu
Bajnai Gordon : Boldog-szomorú selfie
Bajnai Gordon : Boldog-szomorú selfie
2014.04.30. 23:20
Stop.hu
Bajnai és Gyurcsány sem vette át megbízólevelét
Nem vette át megbízólevelét Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon. A Hír TV információi szerint a két volt miniszterelnök részt sem vett az átadón, a Demokratikus Koalíció képviselői – Vadai Ágnes és Molnár Csaba pedig még a Szózat előtt elhagyták az Országház kupolatermét
2014.04.30. 22:41
Gondola.hu
Ki kopogtat majd Bajnaiék ajánlóíveivel?
Súlyos belháborús helyzetről számolt be Bajnai Gordon pártjával kapcsolatban egy interjúban a Szolidaritás elnöke, és a Népszabadság is megpendítette a mozgalom kiválását az Együttből – írja a Híradó.hu. De akkor ki fog kopogtatni, szórólapozni, egyszóval kampányolni Bajnaiéknak?
2014.04.30. 21:41
Mno.hu
Kónya: többfrontos belső harcot kellett vívni a baloldalon
A Szolidaritás elnöke egy interjúban arra utalt, hogy nézeteltérések vannak a Bajnai Gordon-féle párton belül
2014.04.30. 21:14
Gondola.hu
Bajnai Ádernek: Ezt a felelősséget tagadnunk sosem szabad
Áder János köztársasági elnök közbenjárását kérte az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon annak érdekében, hogy ne épüljön fel a német megszállás áldozatainak emlékműve.
2014.04.29. 13:02
Stop.hu
Bajnai levélben dicsérte Ádert, majd kért is tőle valamit
Áder János köztársasági elnök közbenjárását kérte az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon annak érdekében, hogy ne épüljön fel a német megszállás áldozatainak emlékműve.
2014.04.29. 12:10
Hvg.hu
Bajnai Gordon (egyutt2014.hu): Nyílt levél Áder Jánoshoz
Tisztelettel kérem Önt, hogy a fenti álláspontját képviselje akkor is, amikor Magyarország Kormánya olyan emlékművet készül állítani a budapesti Szabadság téren, mely ezzel teljes mértékben ellentétes, sőt összeegyeztethetetlen. [...] Bővebben!
2014.04.29. 11:39
Mandiner.hu
Összeegyeztethetetlen Áder szavaival a megszállási emlékmű
Áder János köztársasági elnök közbenjárását kérte az Együtt–PM-szövetséget vezető Bajnai Gordon annak érdekében, hogy ne épüljön fel a német megszállás áldozatainak emlékműve.
2014.04.29. 11:08
168ora.hu
Bajnai: Ez volt a legnagyobb hiba
Az Együtt–PM társelnöke szerint kijózanító vereséget szenvedett a demokratikus ellenzék. Bajnai Gordon a közrádióban azt mondta: ebből úgy lehet tanulni, ha szembenéznek a hibáikkal, szerinte ez a házi feladatuk, és hosszú távú építkezésre van szükség ahhoz, hogy visszanyerjék hitelességüket.
2014.04.29. 11:01
168ora.hu
Somogyi Zoltán (NOL): Meg lehetett volna nyerni a választást
Bajnai Gordon a Korszakváltás programjával érkezett, és azt is tette. Egy emelkedőfélben levő, önbizalmában erősödő baloldalra ráhozott egy vitát, amely az egész 2013-as évet meghatározta. [...] Bővebben!
2014.04.28. 08:39
Mandiner.hu
Új baloldali vezetést sem zár ki Bajnai
BUDAPEST – Újra fellángolni látszik a vita az ellenzék irányításáról. – Az európai parlamenti  választáson eldől, ki vezetheti a következő időszakban az ellenzéki összefogást – mondta Bajnai Gordon az MTI szerint az Együtt-PM választási programbemutatóján.
2014.04.27. 19:50
Blikk.hu
Fidesz: Ez a bukott baloldal kétségbeesett próbálkozása
A Fidesz szerint Bajnai Gordon, az Együtt–PM szövetség vezetője és a bukott baloldal különböző trükkökkel, kétségbeesetten próbálja megkérdőjelezni a magyar választók egyértelmű akaratát. Ezt a nagyobbik kormánypárt sajtóirodája vasárnap közölte az MTI-vel.
2014.04.27. 18:56
Mno.hu
Fidesz: A baloldal nem tanult a bukásból, ehelyett megkérdőjelezi a választók akaratát
A Fidesz szerint Bajnai Gordon és a bukott baloldal különböző trükkökkel, kétségbeesetten próbálja megkérdőjelezni a magyar választók egyértelmű akaratát. A közleményben arra reagáltak, hogy az Együtt-PM alkotmánybírósághoz fordul a győzteskompenzáció miatt. [...] Bővebben!
2014.04.27. 17:22
Mandiner.hu
Fidesz: a baloldal kétségbeesetten próbálja megkérdőjelezni a választók akaratát
A Fidesz szerint Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője és a bukott baloldal különböző trükkökkel, kétségbeesetten próbálja megkérdőjelezni a magyar választók egyértelmű akaratát. Ezt a nagyobbik kormánypárt sajtóirodája vasárnap közölte az MTI-vel.
2014.04.27. 17:06
Inforadio.hu
Megújulás helyett továbbra is Orbánt szidják
Bár tartalmi megújulást ígérnek, továbbra is Orbán Viktor ellen kampányolnak – bemutatta európai kiáltványát az Együtt–PM Szövetség. Bajnai Gordon az eseményen azt hangoztatta, hogy az országgyűlési választást amiatt vesztették el, mert nem volt elég csupán utálni az Orbán-kormányt. A szövetség társelnöke, Jávor Benedek rögtön ezután ismét a választáson nyertes miniszterelnököt nevezte meg minden baj okozójaként.
2014.04.26. 17:50
Mno.hu
Bajnaiék újraterveznek
Az Együtt–PM szerint kettős tétje van a május 25-i európai parlamenti (EP-) választásnak: a magyar érdekek brüsszeli képviselete mellett a választók azt is eldönthetik, ki vezetheti a következő időszakban az ellenzéki összefogást. Erről Bajnai Gordon, az Együtt–PM vezetője és EP-választási listavezetője beszélt szombaton, a pártszövetség EP-választási programbemutatóján.
2014.04.26. 15:37
Mno.hu
Bajnai: "nem elég csapatban utálni az Orbán-rezsimet"
Az EP-választásnak kettős tétje van a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szerint, az ellenzéknek pedig aranciát is kell adnia arra, hogy képes jobban kormányozni az elmúlt négy évben és az azt megelőző nyolc évben tapasztaltnál.
2014.04.26. 15:15
Hvg.hu
Bajnai: Nem elég csapatban utálni az Orbán-rezsimet
Az Együtt-PM szerint kettős tétje van a május 25-i európai parlamenti (EP-) választásnak: a magyar érdekek brüsszeli képviselete mellett a választók azt is eldönthetik, ki vezetheti a következő időszakban az ellenzéki összefogást. Erről Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője és EP-választási listavezetője beszélt szombaton, a pártszövetség EP-választási programbemutatóján. [...] Bővebben!
2014.04.26. 12:34
Mandiner.hu
Bajnai Gordon: újratervezés
Az Együtt-PM szerint kettős tétje van a május 25-i európai parlamenti (EP-) választásnak: a magyar érdekek brüsszeli képviselete mellett a választók azt is eldönthetik, ki vezetheti a következő időszakban az ellenzéki összefogást.
2014.04.26. 12:12
Inforadio.hu
Bajnai: újratervezés van
"Újratervezés van" - mondta Bajnai Gordon, aki szerint az országgyűlési választások bebizonyították: "nem elég csapatban utálni az Orbán-rezsimet".
2014.04.26. 12:05
Metropol.hu
Bajnai vitára hívja a Jobbikot is
Nem tabu többé az Együtt-PM számára a Jobbik, sőt, még akár Morvai Krisztinával is leülne vitázni Bajnai Gordon.
2014.04.25. 16:00
Hvg.hu
Karácsonynak komoly tervei vannak az LMP bázisával
Elnézést kért az Együtt–PM politikusa volt kollégáitól azért, mert a választások előtt kétségbe vonta méréseik hitelességét. Karácsony Gergely a közrádióban beszélt arról is, hogy szerinte olyan politikus tudja hozni a legtöbb szavazatot Budapesten, aki képes a nem baloldali törzsközönséghez tartozó szavazókat is megszólítani. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy az LMP tisztességes, de politikailag sehová nem vezető utat jár, szavazóik nagy része pedig átcsábítható. Szólt arról is, hogy az ellenzéki oldalon szerinte az Együtt–PM ment el a legmesszebb az önkritikában, azt pedig nem tartja trükközésnek, miszerint a párt listavezetője Bajnai Gordon, aki egyébként nem akar Brüsszelbe menni.
2014.04.25. 15:20
Mno.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon blogja): A struccpolitika megbukott, vitázni kell a Jobbikkal
Az elmúlt években a Fidesz érdekből, a demokratikus ellenzék pedig elvi alapon kerülte a vitát a Jobbikkal. A kampányban az Együtt-PM volt az egyetlen párt, amely hajlandó volt a Jobbikról érdemben beszélni. [...] Bővebben!
2014.04.25. 13:36
Mandiner.hu
Scheiring a Hír TV-ben cáfolta az egyesülést
Cáfolta a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője, hogy pártja az Európai Parlamenti választás után egyesülne a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014-gyel.
2014.04.24. 07:38
Mno.hu
Az EP-választás népszavazás lesz a baloldalról
A történelem majd eldönti, hogy saját személyes politikai karrierje, illetve a magyar alkotmányos ellenzék szempontjából Mesterházy Attila felelősen cselekedett-e, amikor elérte, hogy ne Bajnai Gordon legyen a közös miniszterelnök-jelölt. A DK-nak pedig szembe kell néznie azzal, hogy a magyar választók döntő többsége „Őszöd igazsága” mellett már nem hajlandó szavazni – mondta lapunknak adott interjújában Szigetvári Viktor. Bajnai Gordon társelnöke szerint az EP-kampány után akár egyesülhet is az Együtt és a PM.
2014.04.23. 06:31
Mno.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Energiaunió
Magyarországnak ez az érdeke, nem pedig a Brüsszel ellen folytatott ál-szabadságharc. [...] Bővebben!
2014.04.22. 14:27
Mandiner.hu
Fotók: érdekes dolgokat váltott ki a húsvét a politikusokból
Bajnai Gordon letisztult minimállal, Gyurcsány Ferenc némi gyermeteg romantikával, Mesterházy Attila egy giccsbe hajló asztaldísszel, Schmuck Andor pedig egy templomi fotóval szállt be a Facebook húsvéti kampányba.
2014.04.22. 08:40
Hvg.hu
Nyuszi pár flörtöl Gyurcsányéknál, bekolbászozott Vona
A parlamentbe jutott pártok elnökei közül Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Vona Gábor emlékezett meg a Facebook-oldalán a Húsvétról.
2014.04.20. 15:15
Hvg.hu
Bajnai Gordon : Készen állunk!
Bajnai Gordon : Készen állunk!
2014.04.19. 16:40
Stop.hu
Bajnai, Jávor, Szelényi az EP-lista élén
Bajnai Gordon bő egy hete jelentette be, hogy nem ül be se a magyar, se az Európai Parlamentbe, mostani listavezetői pozíciója tehát szimbolikus. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az Együtt-PM legalább 5 százalékot szerez május 25-én, a PM-es Jávor Benedek jut ki Brüsszelbe elsőként.
2014.04.17. 18:31
168ora.hu
Bajnai áll az Együtt-PM EP-listájának élén
Bajnai Gordon vezeti az Együtt-PM európai parlamenti (EP-) listáját. A választási szövetség vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, azért vezeti a listát, mert ezzel is jelezni szeretnék, hogy számukra az európai politika belpolitikát is jelent.
2014.04.17. 16:00
Stop.hu
EP-választás - Bajnai vezeti az Együtt-PM listáját
Bajnai Gordon vezeti az Együtt-PM európai parlamenti (EP-) listáját. A választási szövetség vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, azért vezeti a listát, mert ezzel is jelezni szeretnék, hogy számukra az európai politika belpolitikát is jelent.
2014.04.17. 14:40
Inforadio.hu
Bajnai úgy első, hogy mégsem
Bajnai Gordon vezeti az Együtt-PM európai parlamenti (EP-) listáját, de Jávor Benedek menne Brüsszelbe.
2014.04.17. 14:35
Hir24.hu
Bajnai vezeti az Együtt-PM listáját
Bajnai Gordon vezeti az Együtt-PM európai parlamenti (EP-) listáját. A választási szövetség vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, azért vezeti a listát, mert ezzel is jelezni szeretnék, hogy számukra az európai politika belpolitikát is jelent.
2014.04.17. 13:58
Inforadio.hu
Bajnai vezeti az Együtt-PM EP-listáját
Az Együtt-PM európai parlamenti listáját Bajnai Gordon vezeti, aki azonban jelezte: nem szándékozik EP-képviselőként dolgozni. A listán második helyen szereplő Jávor Benedek az, aki egy sikeres választás esetén elsőként kijutna az Európai Parlamentbe. [...] Bővebben!
2014.04.17. 13:49
Mandiner.hu
Szigetvári: "nem leszek képviselő"
Bajnai Gordon helyére biztosan nem Szigetvári Viktor ül, aki az ATV-ben oszlatta el a kételyeket ezzel kapcsolatban. Így Szelényi Zsuzsanna esélye nő meg arra, hogy beülhessen a Házba. Az ügyben az Országgyűlés megalakulása után várható döntés.
2014.04.17. 13:15
Hvg.hu
EP-választás – Bajnai Gordon vezeti az Együtt-PM listáját
A választási szövetség vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, azért vezeti a listát, mert ezzel is jelezni szeretnék, hogy számukra az európai politika belpolitikát is jelent.
2014.04.17. 13:00
Mon.hu
Karácsony lehet az Együtt-PM főpolgármester-jelöltje
A Magyar Nemzet információi szerint Karácsony Gergely lehet az Együtt-PM főpolgármester-jelöltje, így eldőlni látszik, hogy az MSZP-s Horváth Csabával szemben lesz ellenjelölt a baloldalon. A lap arról is ír, hogy Bajnai Gordon országgyűlési mandátumát Szelényi Zsuzsa kaphatja meg. [...] Bővebben!
2014.04.17. 08:58
Mandiner.hu
Zuglóban, vagy Tarlós ellen indulhat ősszel Karácsony Gergely
Bajnai Gordon helyett Szelényi Zsuzsa ülhet be az Országgyűlésbe, Karácsony Gergely pedig főpolgármester-jelölt lehet a Magyar Nemzet szerint. A hvg.hu úgy tudja, az is komolyan felmerült, Zuglóban induljon a politikus.
2014.04.17. 08:45
Hvg.hu
Őt indítja Bajnai helyett Budapestért az Együtt-PM
Karácsony Gergely lehet az Együtt–PM-szövetség főpolgármester-jelöltje, Bajnai Gordon helyett pedig Szelényi Zsuzsa ülhet be az Országgyűlésbe – tudta meg lapunk. Az Együtt–PM ma mutatja be EP-jelöltjeinek listáját; Szigetvári Viktor szerint májusban arról is döntenek a választók, melyik baloldali párt marad életben.
2014.04.17. 04:51
Mno.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Emléknap
A holokauszt az egész magyar nemzet tragédiája, mely során több mint félmillió honfitársunkat pusztították el. [...] Bővebben!
2014.04.16. 14:25
Mandiner.hu
Bajnainak ugródeszka lehet a főpolgármesterség
Ugyan Bajnai Gordon állítja, hogy nem akar indulni októberben Budapest vezetésért, lehet, hogy ez a vonakodás is a taktikája a része. Ha bejön a baloldali összeborulás listáján másodikként szerepelt politikus terve, akkor 2018-ban már jó pozícióból mutatkozhat Orbán Viktor kihívójaként.
2014.04.15. 15:45
Mno.hu
Dataplex-ügy: tovább nyomoznak
Meghosszabbították a nyomozást a korábban a Bajnai Gordon vezette Wallis érdekeltségébe tartozó Dataplex Kft. ügyében. A Magyar Nemzet információi szerint a Mavir Zrt.-vel és a Magyar Posta Zrt.-vel kötött, az állam számára kirívóan előnytelen szerződésekkel összefüggésben vizsgálódnak tovább.
2014.04.15. 05:40
Mno.hu
Horváth Csaba titokzatos kutatásra hivatkozik
Egységesen támogatja az MSZP, hogy Horváth Csaba legyen a főpolgármester-jelölt – ezt maga az érintett mondta a Kossuth rádió reggeli műsorában. Az elmúlt napokban Bajnai Gordon párttársai közül többen alkalmatlannak nevezték a szocialista politikust, és erre utalt maga a volt kormányfő is. Horváth Csaba szerint felmérések bizonyítják, hogy ő lenne a jobb jelölt, az M1 Híradója azonban hiába kéri napok óta, a szocialisták nem mutatják meg a kutatásokat.
2014.04.14. 21:41
Mno.hu
Pártelnök, polgármester vagy képviselő lesz Botka László?
Bajnai Gordon után Botka László sem akar az új parlamentben dolgozni.
2014.04.13. 16:25
Mno.hu
Bajnai: úgy fogok küzdeni, mintha az életemért küzdenék
Bajnai Gordon szerint a múlt vasárnap elszenvedett választási vereség után a májusi EP-választás lehetőséget teremt az Együtt-PM-nek a szépítésre.
2014.04.12. 18:55
Hir24.hu
Megújulásról és küzdelemről beszélt Bajnai
Bajnai Gordon szerint a múlt vasárnap elszenvedett választási vereség után a májusi EP-választás lehetőséget ad az Együtt-PM-nek a szépítésre. Az európaiságot akarják képviselni a magyar politikában ... ...
2014.04.12. 18:54
Napi.hu
Bajnai: Úgy fogok küzdeni, mintha az életemért küzdenék
Bajnai Gordon szerint a múlt vasárnap elszenvedett választási vereség után a májusi EP-választás lehetőséget ad az Együtt-PM-nek a szépítésre. A pártszövetség vezetője szombati, budapesti kampánynyitójukon ígéretet tett arra, hogy a kampányban úgy fog küzdeni, mintha az életéért küzdene. Ugyanezt kérte a megjelentektől is.
2014.04.12. 17:58
168ora.hu
Dackampányba kezdtek Bajnaiék
Dackampányba kezd az Együtt–PM Szövetség, amely az egyik fővárosi rendezvényközpontban tartott kibeszélő délutánt a választási vereség okairól. A Bajnai Gordon vezette mozgalom új jelszava a "csakazértis!" lett.
2014.04.12. 17:03
Mno.hu
Ennél keményebbet nem is mondhatott volna Bajnai az EP-választásról
Bajnai Gordon szerint a múlt vasárnap elszenvedett választási vereség után a májusi EP-választás lehetőséget ad az Együtt-PM-nek a szépítésre. A pártszövetség vezetője szombati, budapesti kampánynyitójukon ígéretet tett arra, hogy a kampányban úgy fog küzdeni, mintha az életéért küzdene. Ugyanezt kérte a megjelentektől is.
2014.04.12. 16:50
Stop.hu
Bajnai kampánya: "mintha az életemért küzdenék"
Bajnai Gordon szerint a múlt vasárnap elszenvedett választási vereség után a májusi EP-választás lehetőséget ad az Együtt-PM-nek a szépítésre
2014.04.12. 16:41
Gondola.hu
Bajnai úgy fog küzdeni, mintha az életért küzdene
Bajnai Gordon szerint az elszenvedett vereség után a májusi EP-választás ad lehetőséget a szépítésre.
2014.04.12. 16:20
Metropol.hu
Bajnai: mintha az életemért küzdenék
Bajnai Gordon szerint a múlt vasárnap elszenvedett választási vereség után a májusi EP-választás lehetőséget teremt az Együtt–PM-nek a szépítésre. A pártszövetség vezetője szombati, budapesti kampánynyitójukon ígéretet tett rá, hogy a kampányban úgy fog küzdeni, mintha az életéért tenné. Ugyanezt kérte a megjelentektől is.
2014.04.12. 16:03
Mno.hu
Bajnai: úgy fogok küzdeni, mint az életemért
Bajnai Gordon szerint a múlt vasárnap elszenvedett választási vereség után a májusi EP-választás lehetőséget teremt az Együtt-PM-nek a szépítésre. A pártszövetség vezetője szombati, budapesti kampánynyitójukon ígéretet tett rá, hogy a kampányban úgy fog küzdeni, mintha az életéért küzdene. Ugyanezt kérte a megjelentektől is.
2014.04.12. 15:47
Inforadio.hu
Horváth Csaba alatt vágja a fát a baloldal
A balliberális értelmiség és Bajnai Gordon is támadja a szocialisták főpolgármester-jelöltjét. Konrád György szerint Horváth Csaba biztosan elbukik Tarlós Istvánnal szemben.
2014.04.12. 15:21
Mno.hu
EP-választás – Bajnai: a kampányban úgy fogok küzdeni, mintha az életemért küzdenék
Bajnai Gordon szerint a múlt vasárnap elszenvedett választási vereség után a májusi EP-választás lehetőséget ad az Együtt-PM-nek a szépítésre. A pártszövetség vezetője szombati, budapesti kampánynyitójukon ígéretet tett arra, hogy a kampányban úgy fog küzdeni, mintha az életéért küzdene. Ugyanezt kérte a megjelentektől is.
2014.04.12. 15:14
Mon.hu
Bajnai: az igazságosabb választási rendszer lehetőség a javításra
Bajnai Gordon javításban, jó szereplésben bízik a májusi európai parlamenti (EP) választáson, amely szavai szerint egy igazságosabb választási rendszerben zajlik. Az Együtt-PM pártszövetség vezetője pénteken ... ...
2014.04.12. 09:45
Napi.hu
Bajnai nem megy a Holdra
Dönthettek volna okosabban is a baloldali ellenzék pártjai például a miniszterelnök-jelölt személyét illetően – erről beszélt Szigetvári Viktor egy tegnapi interjúban. Az Együtt–PM társelnöke szerint Bajnai Gordon annak ellenére sem veri át a szavazóit, hogy nem ül be az Országgyűlésbe.
2014.04.12. 04:55
Mno.hu
Baloldal: ki indul Budapestért?
Bajnai Gordon azt mondta, hogy ő - a szocialistákkal ellentétben - nem tartja alkalmas jelöltnek Horváth Csabát.
2014.04.11. 22:11
Gondola.hu
Bajnai: Az igazságosabb választási rendszer lehetőség a javításra
Bajnai Gordon javításban, jó szereplésben bízik a májusi európai parlamenti (EP-) választáson, amely szavai szerint egy igazságosabb választási rendszerben zajlik.
2014.04.11. 20:32
168ora.hu
EP-választás - Bajnai: az igazságosabb választási rendszer lehetőség a javításra
Bajnai Gordon javításban, jó szereplésben bízik a májusi európai parlamenti (EP-) választáson, amely szavai szerint egy igazságosabb választási rendszerben zajlik.
2014.04.11. 20:07
Inforadio.hu
Bajnai: az EP-választások igazságosabb eredményt hoznak
Bajnai Gordon javításban, jó szereplésben bízik a májusi európai parlamenti (EP-) választáson, amely szavai szerint egy igazságosabb választási rendszerben zajlik.
2014.04.11. 19:19
Stop.hu
Bajnai elismeri, az Együtt nem több médiapártnál
Magyarázza a parlamenten kívüli politizálást Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök tagadja, hogy Gyurcsány Ferenchez hasonlóan ő is kész lenne megdönteni a harmadik Orbán-kormányt.
2014.04.11. 18:33
Mno.hu
atv.hu: Szigetvári léphet Bajnai helyére
Az atv.hu információi szerint Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke ülhet be Bajnai Gordon felszabaduló képviselői helyére. A portál szerint ennek esélye nagyjából 90%-os. A másik esélyes Szelényi Zsuzsanna. [...] Bővebben!
2014.04.11. 15:14
Mandiner.hu
Jávor: Bajnai nem verte át a szavazóit
Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője a szavazóknak a kormányváltásra tett, de beváltatlanul maradt ígéret miatt nem ül be a parlamentbe, a politikából azonban nem száll ki – mondta a Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) leköszönő társelnöke
2014.04.11. 14:08
Gondola.hu
Vereség
Súlyos kudarc. Ezekkel a szavakkal minősítette a kormányváltásra szövetkezett demokratikus ellenzék teljesítményét Bajnai Gordon, és nekünk sincs okunk megengedőbben értékelni. Legfeljebb árnyaltabban. Mert ismerjük a kormánypárt feltétlen sikerére szabott, csalárd választási rendszert, az eltorzított médiaviszonyok által korlátozott ellenzéki nyilvánosságot, a hagyományos kampányeszközök aránytalan felhasználási lehetőségeit – vagyis az esélyegyenlőtlenség minden elemét.
2014.04.11. 07:22
168ora.hu
Bajnaiék újra az utcára vonulhatnak
Tüntetések és népi elégedetlenségi mozgalom szervezésében gondolkodik a Bajnai Gordon vezette Együtt–PM a következő kormányzati ciklusban – derült ki Szigetvári Viktor lapunknak adott nyilatkozatából.
2014.04.11. 05:50
Mno.hu
Bajnai: “szépíteni” lehet májusban
Bár vereséget, kudarcot szenvedett a kormányváltók szövetsége az országgyűlési képviselő-választáson, és ez nagyon sokaknak csalódást okozott, a következmények levonásával egy időben meg kellett kezdeni felkészülést az európai parlamenti választásra – mondta Bajnai Gordon miskolci sajtótájékoztatóján, csütörtökön.
2014.04.10. 21:39
Mon.hu
Szépíteni lehet májusban Bajnai Gordon szerint
Bár vereséget, kudarcot szenvedett a kormányváltók szövetsége az országgyűlési képviselő-választáson, és ez nagyon sokaknak csalódást okozott, a következmények levonásával egy időben meg kellett kezdeni felkészülést az európai parlamenti választásra - mondta Bajnai Gordon miskolci sajtótájékoztatóján.
2014.04.10. 20:15
Hvg.hu
Bajnai szépíteni akar májusban
Bár vereséget, kudarcot szenvedett a kormányváltók szövetsége az országgyűlési képviselő-választáson, és ez nagyon sokaknak csalódást okozott, a következmények levonásával egy időben meg kellett kezdeni felkészülést az európai parlamenti választásra - mondta Bajnai Gordon miskolci sajtótájékoztatóján, csütörtökön.
2014.04.10. 19:25
Stop.hu
EP-választás - Bajnai: "szépíteni" lehet májusban
Bár vereséget, kudarcot szenvedett a kormányváltók szövetsége az országgyűlési képviselő-választáson, és ez nagyon sokaknak csalódást okozott, a következmények levonásával egy időben meg kellett kezdeni felkészülést az európai parlamenti választásra - mondta Bajnai Gordon miskolci sajtótájékoztatóján, csütörtökön.
2014.04.10. 17:56
Inforadio.hu
Főpolgármester sem akar lenni Bajnai Gordon
A parlamenti politizálás nem az én legerősebb oldalam – mondta szerda este az ATV-ben Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, miután bejelentette, hogy hiába szerzett mandátumot, mégsem ül be az országgyűlésbe
2014.04.10. 14:05
Gondola.hu
Jávor: Lehetőség a szépítésre az európai parlamenti választás
Jávor Benedek a Párbeszéd Magyarországért EP-listájának vezetője szerint a májusi európai választás lehetőséget ad az Együtt-PM-nek, hogy önálló arculattal jelenjen meg, és szépítsen az országgyűlési választás után. Jávor szerint nem a választók becsapása az, hogy Bajnai Gordon lemond képviselői mandátumáról. [...] Bővebben!
2014.04.10. 13:21
Mandiner.hu
KDNP: mit ígér Bajnai Gordon a közelgő EP-választásokra?
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) kíváncsian várja, hogy mi lesz Bajnai Gordon újabb "tánclépése"?
2014.04.10. 11:23
Gondola.hu
Tisztújítást tart Bajnai pártja az EP-választás után
Az EP-választás után, várhatóan június elején tisztújítást tart Bajnai Gordon pártja.
2014.04.10. 07:01
Stop.hu
Bajnai átverhette választóit
Nem lesz parlamenti képviselő Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök bejelentette, hogy a baloldal listáján szerzett mandátumát átadja majd valaki másnak az Együtt–PM Szövetségből. Közben a választási vereség miatt felajánlotta lemondását a Párbeszéd Magyarországért teljes elnöksége, és tisztújítás lesz az Együttnél is. Szigetvári Viktor, az Együtt–PM társelnöke szerint nem igaz, hogy szétesett a pártszövetség, az európai parlamenti választáson még közös listával indulnak.
2014.04.09. 21:50
Mno.hu
A külképviseletekről megérkeztek a választás ott leadott voksai - a nap hírei
Nem lesz parlamenti képviselő Bajnai Gordon. Nem indul az európai parlamenti választáson a Magyar Liberális Párt.
2014.04.09. 21:09
Inforadio.hu
A parlamenti választás utórengései
Nem ül be az Országgyűlésbe Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője - a politikus ezt egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen közölte szerdán. Fodor Gábor ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy a Magyar Liberális Párt (MLP) nem indul az EP-választáson. Erről az MLP ügyvivő testülete döntött.
2014.04.09. 18:44
Inforadio.hu
Bajnai semmilyen képviselő sem lesz
Nem lesz parlamenti képviselő Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök megerősítette azt is, hogy európai parlamenti képviselő sem akar lenni.
2014.04.09. 18:31
Mno.hu
Nem lesz képviselő Bajnai Gordon
Nem ül be az Országgyűlésbe Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője. A politikus ezt egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen közölte szerdán.
2014.04.09. 18:30
Stop.hu
Bajnai Gordon nem lesz parlamenti képviselő
Az Együtt-PM vezetője nem lesz parlamenti képviselő, átadja a helyét valaki másnak. Lemond a párt teljes vezetése is. Bajnai a saját jövőjéről csak annyit mondott, hogy nem fogja cserben hagyni a mozgalmat.
2014.04.09. 18:26
168ora.hu
Nem lesz parlamenti képviselő Bajnai Gordon
Átveszi mandátumát, majd lemond róla, de még nem tudni ki váltja majd az Országgyűlésben.
2014.04.09. 18:15
Metropol.hu
Bajnai nem ül be a Parlamentbe, Brüsszelbe se megy
Nem akar parlamenti képviselő lenni Bajnai Gordon, ezért átadja majd a helyét valaki másnak. A baloldali összeborulás listájának második helyét elfoglaló politikus ezt egy sajtóbeszélgetésen jelentette be.
2014.04.09. 18:10
Mno.hu
Bajnai Gordon felajánlotta lemondását
Az atv.hu értesülései szerint az Együtt 2014 teljes vezetősége felajánlotta lemondását, Bajnai képviselő sem lesz
2014.04.09. 17:33
Gondola.hu
Nem lesz parlamenti képviselő Bajnai Gordon
A volt miniszterelnök átveszi mandátumát, majd lemond róla egy másik Együtt-PM-es jelölt javára.
2014.04.09. 17:32
Nepszava.hu
Választás 2014 – Nem lesz parla- menti képviselő Bajnai Gordon
Nem ül be az Országgyűlésbe Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője. A politikus ezt egy újság- íróknak tartott háttérbeszélgetésen közölte szerdán.
2014.04.09. 17:31
Mon.hu
Nem lesz parlamenti képviselő Bajnai Gordon
Nem ül be az Országgyűlésbe Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője. A politikus ezt egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen közölte szerdán.
2014.04.09. 17:30
Inforadio.hu
Bajnai nem lesz parlamenti képviselő
Budapest - Lemond a parlamenti képviselőségről Bajnai Gordon, az Együtt–PM vezéralakja. A baloldali politikusok közül a volt miniszterelnök értékelte a legkritikusabban a kormányváltók szerepét a választások után.
2014.04.09. 17:23
Blikk.hu
Bajnai Gordon nem lesz parlamenti képviselő
Felajánlotta lemondását az Együtt 2014 teljes vezetősége, a tisztújítást a májusi EP-választás utánra tervezik - közölte az atv.hu egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva. Bajnai az Origo szerint azt mondta, hogy átadja majd parlamenti helyét valaki másnak.
2014.04.09. 17:20
Hvg.hu
Bajnai nem akar képviselő lenni
Bajnai Gordon közölte: parlamenti mandátumát ugyan átveszi, de aztán átadja helyét egy Együtt-PM-es képviselőtársának. Döntését azzal indokolta, hogy a politika fókusza nem a parlamentben lesz, és „Orbán Viktor ellenzéke döntően a parlamenten kívül fog szerveződni”. [...] Bővebben!
2014.04.09. 17:16
Mandiner.hu
Bajnai Gordon felajánlotta lemondását
Tisztújítás az EP választás után.
2014.04.09. 16:48
Nepszava.hu
Nem lesz parlamenti képviselő Bajnai Gordon
Nem ül be az Országgyűlésbe Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője. A politikus ezt egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen közölte szerdán. tovább
2014.04.09. 15:36
Alon.hu
A Der Standard „az alkimista Orbánról”
Az egyetlen meglepetés, hogy nincs meglepetés. A közvélemény-kutatások adatai szerint két évvel ezelőtt Orbán Viktor még a mélyponton volt. Akkoriban semmiképpen nem volt lefutott, hogy a következő parlamenti választáson megismételheti 2010-es diadalmas választási győzelmét. Komoly győzelmi esélyt jósoltak a pártonkívüli Bajnai Gordon exminiszterelnök vezette egyesült balközép ellenzéknek – írja Josef Kirchengast a Der Standard kommentároldalán.
2014.04.09. 11:35
168ora.hu
Frakció nélkül maradhatnak Bajnaiék
Budapest — Keresik a helyüket a pártok a baloldalon a választási kudarc után. A Bajnai Gordon vezette Együtt-PM és a Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció nincs könnyű helyzetben, mivel csak 4-4 képviselőjük lesz a parlamentben, így egy-egy ember hiányzik nekik ahhoz, hogy frakciót alakíthassanak.
2014.04.08. 18:25
Blikk.hu
Nem gratulált az ellenzék
Nem gratuláltak a győztesnek a Kormányváltók a választások utáni közös sajtótájékoztatójukon, mert úgy vélték, nem volt igazságos, tisztességes a verseny. Mesterházy Attila szerint Magyarországon nincs demokrácia, Bajnai Gordon úgy vélte, nem a céljaikban volt a hiba, de minden mást újra kell gondolni. Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy a választók olyan utat választottak, amely történelmileg téves. Szabó Tímea azt mondta, ma csatát elvesztették, de a küzdelem folytatódik.
2014.04.07. 01:19
168ora.hu
Gyurcsány: A kormány nem tudja kitölteni négyéves ciklusát
Keserű szájízzel vették tudomásul a baloldali összefogás vezetői a választás végeredményét, a Fidesz–KDNP magabiztos győzelmét. Mesterházy Attila nem volt hajlandó gratulálni, Bajnai Gordon keserűnek nevezte a vereséget, de a legdurvábban Gyurcsány Ferenc fogalmazott, szerinte a harmadik Orbán-kormány nem fogja kitölteni négyéves mandátumát.
2014.04.07. 00:50
Mno.hu
Bajnai: Ez keserű csalódás
Két ok miatt veszítette el a baloldal a választást Bajnai Gordon szerint: az egyik, hogy a kormányváltók nem tudtak vonzó alternatívát nyújtani, a másik pedig a torz választási rendszer és médiaszerkezet.
2014.04.07. 00:30
Hvg.hu
Bajnai Gordon: súlyos kudarc a kormányváltók szereplése
Az Együtt-PM és a kormányváltók számára súlyos kudarc, a támogatóknak pedig súlyos csalódás a választás eredménye - jelentette ki Bajnai Gordon a pártszövetség eredményváró rendezvényén vasárnap éjszaka Budapesten
2014.04.07. 00:15
Gondola.hu
Így látja Bajnai a választásokat
Az Együtt-PM és a kormányváltók számára súlyos kudarc, a támogatóknak pedig súlyos csalódás a választás eredménye - jelentette ki Bajnai Gordon a pártszövetség eredményváró rendezvényén vasárnap éjszaka ... ...
2014.04.07. 00:13
Napi.hu
Bajnai: a kudarc ellenére nem adjuk fel
Az Együtt-PM és a kormányváltók számára súlyos kudarc, a támogatóknak pedig súlyos csalódás a választás eredménye - jelentette ki Bajnai Gordon a pártszövetség eredményváró rendezvényén vasárnap éjszaka Budapesten.
2014.04.07. 00:09
Metropol.hu
Bajnai: súlyos kudarc
A választási eredmény súlyos kudarc a kormányváltóknak, az Együtt-PM szövetségnek, mondta Bajnai Gordon. Ő és Jávor Benedek is a kormányváltás szövetségének felbontásáról, új baloldali alternatíva megteremtéséről beszélt budapesti rendezvényükön.
2014.04.06. 23:59
168ora.hu
Bajnai Gordon: súlyos kudarc a kormányváltók szereplése
Az Együtt-PM és a kormányváltók számára súlyos kudarc, a támogatóknak pedig súlyos csalódás a választás eredménye - jelentette ki Bajnai Gordon a pártszövetség eredményváró rendezvényén vasárnap éjszaka Budapesten.
2014.04.06. 23:49
Inforadio.hu
Bajnai: A közmédia propagandát folytatott a kampányban
Elfogultan működött, nem sajtómunkát végzett, hanem propagandát folytatott a közszolgálati televízió és rádió a választási kampányban - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője vasárnap este Budapesten, a szövetség választási eredményváró rendezvényén.
2014.04.06. 20:27
Stop.hu
Bajnai Gordon: elfogult volt a közmédia
Sajtómunka helyett propagandát folytatott az MTVA.
2014.04.06. 20:17
Nepszava.hu
Bajnai csalódott
Az alacsony részvételt fogadta csalódottan az Együtt-PM vezetője. Este 7 órakor megérkezett Bajnai Gordon az Együtt-PM eredményváró rendezvényére a Madách térre. A pártszövetség vezetője sajtótájékoztatót ... ...
2014.04.06. 19:57
Napi.hu
Érkeznek az emberek az Együtt-PM eredményvárójára
Bajnai Gordon urnazárás után sajtótájékoztatót tart.
2014.04.06. 19:17
Nepszava.hu
Bajnai folytatta a baloldali kettős beszédet
A választási rendszer aljasságáról beszélt Bajnai Gordon, miután reggel hat órakor leadta szavazatát.
2014.04.06. 17:47
Gondola.hu
Bajnai: Kormányváltók, szavazzatok!
Bajnai Gordon nagyobb választási részvételre buzdított a kormányváltás érdekében az MTI-hez vasárnap délután eljuttatott közleményében.
2014.04.06. 16:01
Stop.hu
Bajnai Gordon (Facebook): Kormányváltók, szavazzatok!
Nincs még késő, meg lehet csinálni: egyenként elbuknánk, de együtt győzni fogunk! [...] Bővebben!
2014.04.06. 15:37
Mandiner.hu
Bajnai a választási részvételre buzdít
Magas részvételi arány = nagyobb esély a kormányváltásra - ezzel a szöveggel kéri az embereket Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője, hogy a szavazás idejéből még hátra lévő öt órában minél többen menjenek el voksolni.
2014.04.06. 15:20
Hvg.hu
Bajnai folytatta a baloldali kettős beszédet
A választási rendszer aljasságáról beszélt Bajnai Gordon, miután reggel hat órakor leadta szavazatát. Ez a megnyilvánulás beleillik a baloldal hetek óta szajkózott vádjába, hogy az új választási rendszer nem demokratikus. Eközben a szabályozás demokratikus elemei lényegesen szélesedtek.
2014.04.06. 14:33
Mno.hu
Aljas választási rendszerről beszélt Bajnai
A választási rendszer aljasságáról beszélt Bajnai Gordon.
2014.04.06. 10:46
Mno.hu
Így szavaztak a pártok vezetői!
Orbán Viktor és Bajnai Gordon is korán reggel leadta szavazatát a 2014. országgyűlési képviselő-választáson.
2014.04.06. 09:53
Blikk.hu
Sorsdöntő szavazás és népi háttér: ezt várják a pártvezetők
Sorsdöntőnek nevezte az országgyűlési választást Magyarország szempontjából Bajnai Gordon vasárnap reggel Budapesten, miután leadta szavazatát. Az Együtt-PM szövetség vezetője szerint akkor lehet kormányváltás, ha elég magas lesz a részvételi arány.
2014.04.06. 09:31
Stop.hu
Már Orbán és Bajnai is voksolt
Orbán Viktor magas részvételt remél. Bajnai Gordon kordont bontott. A Jobbik kormányra készül. Reggel 7 óráig a választásra jogosultak 1,64 százaléka, 131.567 ember járult az urnákhoz. A 2002-es választáson ... ...
2014.04.06. 09:23
Napi.hu
Már Orbán és Bajnai is voksolt
Orbán Viktor magas részvételt remél. Bajnai Gordon kordont bontott. A Jobbik kormányra készül. Reggel 7 óráig a választásra jogosultak 1,64 százaléka, 131.567 ember járult az urnákhoz. A 2002-es választáson ugyanekkor 1,41 százalék, 2006-ban 1,66, négy éve pedig 1,61 százalék volt a részvételi arány.
2014.04.06. 09:00
Inforadio.hu
Bajnaiék elbontották a Madách téri kordont
Az Együtt-PM politikusai és aktivistái Bajnai Gordon vezetésével elbontották a fővárosi Madách téren felállított kordont, jelentette a helyszínről az Index munkatársa. A vasárnap reggeli akció körülbelül tíz percig tartott. Rendőrök is voltak ott, de nem avatkoztak közbe – írta az Index.
2014.04.06. 08:57
168ora.hu
Ellenzéki kordonbontás - megkezdődött a szavazás
Valamennyi szavazókör rendben megnyílt az országgyűlési képviselő-választáson. Az első adatok szerint a 2006-ost közelíti a részvételi arány. Bajnai Gordon lebontotta az Együtt-PM eredményváró helyszínén hirtelen megjelent önkormányzati kordont.
2014.04.06. 08:54
Stop.hu
Gordon kordont bontott- Képek!
Bajnai átvágta a VII. kerületi önkormányzat gordiuszi csomóját.
2014.04.06. 08:46
Nepszava.hu
Elbontotta a kordonokat Bajnai Gordon - videó!
Elbontotta a Madách tér és a Rumbach Sebestyén utca torkolatában lévő kordonokat tucatnyi aktivista segítségével Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője.
2014.04.06. 07:51
Blikk.hu
Elbontotta a kordonokat az eredmányváró helyszínén Bajnai Gordon
A önkormányzat elkerítette azt a területet, ahol a választási eredményeket várták.
2014.04.06. 07:38
Nepszava.hu
Bajnai Gordon kordont bontott (videó)
Leszavazott, majd elbontotta a Madách térre, az Együtt-PM eredményvárójának helyszínre felállított kordonokat Bajnai Gordon. [...] Bővebben!
2014.04.06. 07:29
Mandiner.hu
Bajnai: a részvételi arányon múlik a kormányváltás
Sorsdöntőnek nevezte az országgyűlési választást Magyarország szempontjából Bajnai Gordon vasárnap reggel Budapesten, miután leadta szavazatát. Az Együtt-PM szövetség vezetője szerint akkor lehet kormányváltás, ha elég magas lesz a részvételi arány. tovább
2014.04.06. 06:57
Alon.hu
Választás 2014 – Aktivistákkal elbontotta a Madách téri kordo- nokat Bajnai Gordon
Elbontotta a Madách tér és a Rumbach Sebestyén utca torkolatában lévő kordonokat – tucatnyi aktivista segítségével – Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője vasárnap reggel.
2014.04.06. 05:57
Mon.hu
Kampányfinis: lángosozás és a szuperhősök
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Debrecenben arra kérte nagyszámú hallgatóságát, hogy szavazzanak nekik még négy évet. Az összeborulás vezetői – Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon – lángosoztak egyet, szuperhőst játszottak és továbbra sem nyilatkoznak a Hír TV-nek. Vona Gábor, a Jobbik vezetője Gyöngyösön elmondta, hogy mit csinálna az első napokban, míg Schiffer András, az LMP társelnöke ellenzékként képzeli el magát az új parlamentben.
2014.04.05. 18:55
Mno.hu
Így akadályoznák Bajnaiék rendezvényét
Körbekerítette egy építési cég azt a közterületet, ahol a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM tartotta volna vasárnap az eredményváró buliját.
2014.04.05. 15:04
168ora.hu
Szavazásra buzdít Bajnai „James Bond” Gordon
James Bondot játszik Bajnai Gordon a kampányfinisben.
2014.04.05. 12:05
Mno.hu
Foltos múltú MSZP-elnökkel kampányolt Bajnai
A hűtlen kezeléssel gyanúsított csepeli MSZP-elnökkel kampányolt Bajnai Gordon az Együtt–PM országjárásának zárórendezvényén.
2014.04.04. 21:08
Mno.hu
Bajnai: A hazádnak szüksége van Rád! (videó)
Werkfilm arról, hogyan készültek Bajnai Gordon vicces választásra buzdító plakátjai. [...] Bővebben!
2014.04.04. 20:37
Mandiner.hu
Bajnai, a titkos ügynök, a kapitány, az easy rider és a betyár (videó)
Össznépi szelfivel záruló werkfilm Bajnai Gordon választásra buzdító plakátjainak fotózásáról. [...] Bővebben!
2014.04.04. 20:37
Mandiner.hu
Bajnai: többen lesznek a kormányváltók vasárnap, mint a Fidesz gomdolná
Bajnai Gordon szerint vasárnap sokkal többen lesznek a kormányváltó szavazók, mint amire a Fidesz számít. Az Együtt-PM szövetség vezetője pénteken a csepeli munkásotthonban tartott lakossági fórumot. Azt mondta, hogy azért fognak sokan a kormányváltásra szavazni, mert normális országban akarnak élni, ahol lehet ötről a hatra jutni, ahol akit vezetőnek választanak, szolgál és nem uralkodik.
2014.04.04. 20:25
Hvg.hu
Bajnai: Többen leszünk, mint várják
Bajnai Gordon szerint vasárnap sokkal többen lesznek a kormányváltó szavazók, mint amire a Fidesz számít.
2014.04.04. 19:11
Stop.hu
- A nevem Bond, Gordon Bond - Képek! - Idióta vagy vicces lett Bajnai Gordon felhívása?
Az exminiszterelnök két nappal a választás előtt kezdett kampányba.
2014.04.04. 17:29
Femina.hu
Bajnai Gordon : Hazádnak köllesz! Mönnyél szavazni iziben!
Bajnai Gordon : Hazádnak köllesz! Mönnyél szavazni iziben!
2014.04.04. 15:30
Stop.hu
Elégedetlenek: "Tisztelt Uraim, ELÉG VOLT!"
Az Elégedetlenek Pártjának elnöke kikéri magának, hogy a nyilvánosságot kapó politikusok (Bajnai Gordon és Karácsony Gergely stb.) a most alakult pártokat kamu-, illetve bizniszpártoknak nevezik. Mindezt nyílt levelében, amit változtatás nélkül közlünk.
2014.04.04. 12:20
Hir24.hu
Eldughatják Bajnai elől a foltos múltú MSZP-st
„Jó hírű” szövetségeséhez látogat Bajnai Gordon délután, Szenteczky János csepeli MSZP-elnök ellen most zárult le a nyomozás, a vád 27 milliós hűtlen kezelés.
2014.04.04. 11:00
Mno.hu
Bajnai: Az LMP az ocsú része
Élesen bírálta az LMP-t Bajnai Gordon, az Együtt–PM társelnöke szerint egy párt önálló indentitása nem lehet fontosabb az ellenzéki összefogásnál.
2014.04.03. 19:50
Mno.hu
Bajnai sérelmezi, hogy nem ugyanúgy kezelik a Simon- és a Rogán-ügyet
Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint a Simon Gábor ügye és Rogán Antal ingatlanügye ugyanannak a jelenségnek a része, az ügyészség, a parlament mentelmi bizottsága és a közmédia viszont szerinte mégsem egyformán kezeli őket. [...] Bővebben!
2014.04.03. 12:47
Mandiner.hu
Bajnai: Simon százmilliói és Rogán ingatlanügye "ugyanannak a jelenségnek a része"
Az MSZP egykori elnökhelyettese és a Fidesz frakcióvezetője is utólag módosította a vagyonnyilatkozatát, és egyiküknél sem lehet érteni, hogy miből tett szert ekkora vagyonra - mondta Bajnai Gordon.
2014.04.03. 12:25
Hvg.hu
Horvát lap: Bajnai titkos iratokat adott át – a MOL cáfol
Ismét a Podravka évekkel ezelőtti sajátrészvény-vásárlásáról, illetve az ehhez kapcsolódó OTP-szerepvállalásról ír a horvát sajtó. A Vecernji list című napilap cikke szerint Bajnai Gordon volt magyar kormányfő 2010-ben titkos dokumentumokat adott át az akkori horvát miniszterelnöknek a MOL-t is érintő ügylettel kapcsolatban. A MOL szerint épp ellenkezője történt, mint amiről a lap ír. [...] Bővebben!
2014.04.03. 09:03
Mandiner.hu
Titkos dokumentumokat adott át Bajnai?
Titkos dokumentumokat adott át 2010-ben Bajnai Gordon, még miniszterelnökként az akkori horvát miniszterelnöknek egy Mollal kapcsolatos ügylettel összefüggésben – írja egy horvát napilap.
2014.04.03. 07:33
Mno.hu
Bajnai titkos dokumentumokat adott át a horvátoknak egy lap szerint
Ismét a Podravka évekkel ezelőtti sajátrészvény-vásárlásáról, illetve az ehhez kapcsolódó OTP-szerepvállalásról ír a horvát sajtó. A Vecernji list cikke szerint Bajnai Gordon volt magyar kormányfő 2010-ben titkos dokumentumokat adott át az akkori horvát miniszterelnöknek a Molt is érintő ügylettel kapcsolatban. A Mol szerint az állítások minden alapot nélkülöznek, sőt, pont az ellenkezőjét állítják, mint ami valójában történt.
2014.04.02. 21:00
Hvg.hu
„Zaciba vágták egy teljes nemzedék jövőjét”
Az új paksi bővítésről keretszerződést kötött Orbán Viktor, amelyet egyéves határidővel bármikor fel lehet mondani - mondta a Népszavának Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője.
2014.04.02. 13:15
Hir24.hu
Bajnai: kamupártokkal lesznek tele a szavazólapok
Tömegével kerültek elő bizniszpártok és kamupolitikusok vagy éppen megtévesztő nevet viselő pártok a semmiből – erről beszélt Bajnai Gordon szerdán Szentendrén, ahol a "kormányváltó erők" választókerületi jelöltjével a helyi piacot látogatta meg.
2014.04.02. 11:50
Hvg.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Szószegés
Kénytelen volt a magyar kormány is elismerni, hogy Magyarország már alá is írta a 10 milliárd eurós hitelszerződést Moszkvával! Ezzel Orbán Viktor néhány nappal a választások előtt zaciba vágta egy teljes nemzedék jövőjét. [...] Bővebben!
2014.04.01. 20:16
Mandiner.hu
Bajnai: beteljesedik az Orbán-kormány négyéves műve
Orbán Viktor több mint harminc évre Oroszországhoz láncolja Magyarországot - reagált Bajnai Gordon a hírre, miszerint aláírtuk az oroszokkal a paksi bővítésre vonatkozó hitelszerződést.
2014.04.01. 13:20
Hvg.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Virtuálisvalóság-show
Valóságtagadásban Orbán Viktor jobban teljesít! [...] Bővebben!
2014.04.01. 10:07
Mandiner.hu
Mesterházy Attila: minden szavazat számít
Bajnai Gordon hisz abban hogy Magyarország többre képes és sokkal jobbat érdemel.
2014.04.01. 05:01
Nepszava.hu
Bajnai: Négy év alatt 9000 milliárddal nőtt az államadósság
Magyarország tényleges államadóssága 9000 milliárd forinttal több, mint 2010-ben volt Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője szerint. [...] Bővebben!
2014.03.31. 16:31
Mandiner.hu
Bajnai: 9000 milliárddal nőtt az államadósság négy év alatt
Bajnai Gordon a nemzetgazdasági miniszter szavaira reagált, aki egy hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, hogy tavaly a GDP 2,2 százaléka volt az államháztartás hiánya.
2014.03.31. 16:21
Metropol.hu
Bajnai Gordon (NOL): Orbán ördögi ajánlatot kínál
Velünk van az igazság, ezért erkölcsi kötelességünk mindent megtenni. Valójában ugyanis a magyar polgárok jövőt választanak április hatodikán, Orbán Viktor pedig ördögi ajánlatot kínál. [...] Bővebben!
2014.03.31. 13:45
Mandiner.hu
Bajnai: óriási bábjátékot játszik az országgal a Fidesz
Bajnai Gordon reméli, hogy a Seuso-kincs végül nem a felcsúti öregfiú-bajnokság vándorserlegeként hasznosul majd. A Kormányváltók listáján második helyre sorolt volt miniszterelnök úgy látja, hogy velük van az igazság, de itthon most korlátozottan működnek a demokratikus intézmények, így közvélemény-kutatások hatékonysága is korlátozott. Bajnai Gordon kitérő választ adott a Népszabadságnak arra a kérdésére, hogy menne-e később EP-képviselőnek Brüsszelbe, vagy lenne-e főpolgármester-jelölt.
2014.03.31. 11:20
Hvg.hu
Bajnai: Az utolsó nap döntő lesz
A mostani választást az fogja eldönteni, hogy hányan mennek el szavazni: ott lesznek-e azok, akik félnek, közönyösek, akik, nem ilyen lovat akartak – állítja Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, aki szerint az utolsó nap mozgósítása több százalékot hozhat.
2014.03.30. 18:54
168ora.hu
Szebb világot ígért az ellenzék vezére
Több tízezren gyűltek össze vasárnap délután a Kormányváltók nagygyűlésén Budapesten, az Andrássy úton. Az eseményen Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is felszólalt.
2014.03.30. 18:00
Borsonline.hu
Bajnai: Aki otthon marad, az is Orbán Viktorra szavaz
Bajnai Gordon azon háborgott a nagygyűlésen, hogy az ő szülővárosába, Bajára is ellátogat a kampány utolsó hetében Orbán Viktor.
2014.03.30. 17:20
Mno.hu
Kampányhírek - összefoglaló
Kormányváltó tüntetést tartottak a baloldali ellenzék pártjai. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, az országnak Nyugatra kell tartania. Bajnai Gordon szavazásra buzdított az ötpárti ellenzéki szövetség nagygyűlésén. Mesterházy Attila ismét vitára hívta Orbán Viktort. A Fidesz közleményében azt írta: "reménytelen politikusok kétségbeesett vádaskodását hallhattuk." Az LMP kizárólag átlátható tulajdonosi szerkezetű üzleti cégeket szeretne látni a választások után a magyar üzleti életben.
2014.03.30. 17:10
Inforadio.hu
"Ne légy gyáva, Viktor, vitázz!" - nagygyűlést tartott a baloldal
Közös nagygyűlést tartottak ma a baloldali összefogás pártjai az Andrássy úton, az Opera előtt. A rendezvényen beszédet mondott Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Szabó Tímea, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt is.
2014.03.30. 16:50
Hvg.hu
A rezsim aljasságáról beszélt Bajnai
Szavazásra buzdított Bajnai Gordon az ötpárti ellenzéki szövetség vasárnapi budapesti nagygyűlésén, mondván, aki otthon marad április 6-án vagy nem a kormányváltó szövetségre voksol, az valójában Orbán Viktorra szavaz.
2014.03.30. 16:13
168ora.hu
Bajnai: aki otthon marad, Orbánra szavaz
Szavazásra buzdított Bajnai Gordon az ötpárti ellenzéki szövetség vasárnapi budapesti nagygyűlésén, mondván, aki otthon marad április 6-án vagy nem a kormányváltó szövetségre voksol, az valójában Orbán Viktorra szavaz.
2014.03.30. 16:06
Inforadio.hu
Bajnai Gordon (NOL): Orbán ördögi ajánlatot kínál
Ahol félelem van, ott az emberek nem szívesen válaszolnak. Ezért ebben a kampányban vakon repülünk. Interjú. [...] Bővebben!
2014.03.30. 10:55
Mandiner.hu
Demonstrációt tart ma a baloldali ellenzék
Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Szabó Tímea, Bajnai Gordon és Mesteházy Attila is beszédet tart ma az Operaház előtt.
2014.03.30. 05:43
Metropol.hu
Sok sikert kívánt Bajnai az "államosított Orbánisztánnak"
"Sok sikert" kívánt Bajnai Gordon az "államosított Orbánisztán" érdekében vonuló békemenetnek, valamint az ellenzéki szövetség lejáratása érdekében százmilliókért kampányoló szervezőknek szombat délután tartott érdi sajtótájékoztatóján. Az Együtt-PM szövetség vezetője úgy fogalmazott, a "hőn szeretett vezérük hangját" már alig váróknak azt üzeni: vigyék majd el magukkal a Fidesz-kormányt, hogy április 6-a után ne kelljen az országban tovább félni.
2014.03.29. 19:35
Bajnai: sok sikert kívánt az Orbánisztánért vonuló békemenetnek
"Sok sikert" kívánt Bajnai Gordon az "államosított Orbánisztán" érdekében vonuló békemenetnek, valamint az ellenzéki szövetség lejáratása érdekében százmilliókért kampányoló szervezőknek szombat délután tartott érdi sajtótájékoztatóján.
2014.03.29. 18:47
Stop.hu
Bajnai üzent a Békemenet résztvevőinek
Nem a Békemenet, hanem a kormányváltók szövetsége hozza el Magyarország számára a békét – mondta Bajnai Gordon, az Együtt–PM Szövetség vezetője egy érdi fórumon, 20-30 fős hallgatósága előtt.
2014.03.29. 17:59
Mno.hu
Bajnai sok sikert kíván a békemenetnek
"Sok sikert" kívánt Bajnai Gordon az "államosított Orbánisztán" érdekében vonuló békemenetnek, valamint az ellenzéki szövetség lejáratása érdekében százmilliókért kampányoló szervezőknek.
2014.03.29. 17:55
Hir24.hu
Bajnai: Sok sikert az Orbánisztánért vonuló békemenetnek
„Sok sikert” kívánt Bajnai Gordon az „államosított Orbánisztán” érdekében vonuló békemenetnek, illetve az ellenzéki szövetség lejáratása érdekében százmilliókért kampányoló szervezőknek szombat délután tartott érdi sajtótájékoztatóján.
2014.03.29. 16:16
168ora.hu
Bajnai: „forintra, fillérre kiszámolt programunk van”
Sötét jövőt ígér Magyarország számára Orbán Viktor egyszavas programja – jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője pénteken Székesfehérváron.
2014.03.28. 18:42
168ora.hu
Bajnai: Nincs teljesítmény, amelynek folytatásához Orbán joggal kérne bizalmat
Sötét jövőt ígér Magyarország számára Orbán Viktor egyszavas programja - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője pénteken Székesfehérváron.
2014.03.28. 15:28
Stop.hu
Bajnai szerint baljós Orbán egyszavas programja
Bajnai Gordon sötét jövőt vizionál Orbán egyszavas programja alapján, mert szerinte ez azt jelenti, hogy a forint gyengítését, az államosítást, vagy épp a fiatalok külföldre üldözését fogják folytatni. [...] Bővebben!
2014.03.28. 14:42
Mandiner.hu
Sötét jövőt ígér Orbán Viktor egyszavas programja...
Bajnai Gordon szerint a "Folytatjuk!" program azt jelentheti, hogy a Fidesz lenyúlná a bankbetéteket is.
2014.03.28. 13:38
Nepszava.hu
Bajnai Gordon 3 hónap gyest adna az apáknak - Szerinte a nők túl sok mindent vállalnak
Az Együtt-PM nőket és családokat érintő változásai.
2014.03.28. 06:00
Femina.hu
Bajnai Gordon (Tumblr): Gáz
Nagy csinnadrattával ma avatja fel Orbán Viktor a szlovák-magyar gázvezetéket. Kell hozzá (narancs)bőr az arcra. Orbán megint olyan beruházás szalagját vágja át, aminek az alapkövét nem ő tette le. [...] Bővebben!
2014.03.27. 17:14
Mandiner.hu
Bajnai szerint nagyot buktunk az IMF-hitel visszafizetésével
Orbán Viktor és Matolcsy György „propagandahúzásának” tartja Bajnai Gordon az IMF-hitel korai visszafizetését: szerinte ezen 14 milliárd forintot bukott az ország. A volt miniszterelnök szerint Paks bővítésére kétszer nagyobb hitelt vettünk fel kiszolgáltatva az országot az oroszoknak, ráadásul az áram is drágább lesz. [...] Bővebben!
2014.03.26. 15:57
Mandiner.hu
Bajnai csalást emleget
Már Bajnai Gordon is választási csalást emleget. Az Együtt–PM Szövetség vezetője zalaegerszegi sajtótájékoztatóján azt mondta: bizonyítékuk van arra, hogy a kormány által elfogadtatott választási rendszert csalások szegélyezik.
2014.03.26. 08:03
Mno.hu
Bajnai Gordon (Facebook): Újabb akadályok
Erős a gyanú, és számos bizonyítéknak látszó tárgy van arra, hogy a kormány által elfogadtatott választási rendszert csalások szegélyezik. [...] Bővebben!
2014.03.25. 19:48
Mandiner.hu
„Az adófizetők pénzén hazudnak nap mint nap az adófizetőknek”
Erős a gyanú, „bizonyítéknak látszó tárgy” van arra, hogy a kormány által elfogadtatott választási rendszert csalások szegélyezik – jelentette ki Bajnai Gordon kedden Zalaegerszegen.
2014.03.25. 17:19
168ora.hu
A választási rendszert csalások szegélyezik?
Erős a gyanú, "bizonyítéknak látszó tárgy" van arra, hogy a kormány által elfogadtatott választási rendszert csalások szegélyezik - jelentette ki Bajnai Gordon kedden Zalaegerszegen. Az Együtt-PM szövetség ... ...
2014.03.25. 16:57
Napi.hu
Bajnai: Tisztességtelen választási rendszerben kell megküzdenünk
Bajnao Gordon szerint a választási rendszert csalások szegélyezik.
2014.03.25. 16:40
Nepszava.hu
Bajnai: csalásokkal teli a választási rendszer
Erős a gyanú, "bizonyítéknak látszó tárgy" van arra, hogy a kormány által elfogadtatott választási rendszert csalások szegélyezik - jelentette ki Bajnai Gordon kedden Zalaegerszegen.
2014.03.25. 16:15
Hir24.hu
Bajnai Gordon Zalaegerszegen megkérdőjelezte a választási rendszer tisztaságát
Erős a gyanú, "bizonyítéknak látszó tárgy" van arra, hogy a kormány által elfogadtatott választási rendszert csalások szegélyezik - jelentette ki Bajnai Gordon kedden Zalaegerszegen. tovább
2014.03.25. 15:22
Alon.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Államosítás 2.0
Ha esélyt kapnak a folytatásra, állítólag sorra kerülhetnek a patikák és az italboltok is. Akkor négy év múlva már az államosítások 70. évfordulóját ünnepelheti a rezsim. [...] Bővebben!
2014.03.25. 13:14
Mandiner.hu
Orbán Viktor tudhatná
Azt állítja a Fidesz (közleményében, válaszul Mesterházy Attila felhívására, hogy Orbán Viktor álljon ki vele miniszterelnök-jelölti vitára), hogy „mivel nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes igazi jelölt a baloldalon, ezért a vita feltételei sem állnak fenn”. Mint írják, „máig nem tudjuk, ki a baloldal valódi vezetője: Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila vagy Bajnai Gordon”.
2014.03.25. 10:49
168ora.hu
Senki sem tudja, mit kellene csinálni
Orbán Viktor sem. Bajnai Gordon sem. Én sem. Nagyjából úgy élünk, mint 10 éve. Körbe-körbe járunk, és az ország nincs olyan állapotban, hogy a toporgásból kitörjön. Duronelly Péter véleménye.
2014.03.25. 08:54
Index.hu
Bajnai: Az „Orbán-rezsim gazdasága” olyan, mint a sáskajárás
Bajnai Gordon szerint az Orbán-kormány feléli Magyarország tartalékait, a kabinet gazdaságpolitikája a sáskajáráshoz hasonlít.
2014.03.24. 20:39
168ora.hu
Bajnai: az "Orbán-rezsim gazdasága" úgy viselkedik, mint a sáskajárás
Bajnai Gordon szerint az Orbán-kormány feléli Magyarország tartalékait, a kabinet gazdaságpolitikája a sáskajáráshoz hasonlít.
2014.03.24. 20:20
Stop.hu
Bajnai: Az Orbán-kormány feléli a tartalékainkat
Sáskajáráshoz hasonlította az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját egy kecskeméti fórumon hétfőn Bajnai Gordon. Az Együtt-PM politikusa úgy véli, a Fidesz képtelen volt arra, hogy beindítsa a gazdaságot. [...] Bővebben!
2014.03.24. 19:24
Mandiner.hu
Együtt-PM: biankó-csekket kér a Fidesz, valódi programja nincs
Az Együtt-PM szövetség szerint növekedésellenes az a tíz pont, amellyel Orbán Viktor miniszterelnök az új szerkezetű gazdaság kiépítéséhez szükséges lépéseket foglalta össze. Pápa Levente, a Bajnai Gordon vezette pártszövetség gazdaságpolitikusa vasárnap Budapesten azt mondta: a Fidesz, ahogy 2010-ben, most is biankó-csekket kér a választóktól, nincs valódi programja.
2014.03.23. 14:50
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Katasztrofális döntés
Orbán a nemzeti érdeket hangoztatva, de a nemzeti érdekkel ellentétes paktumot kötött Moszkvában. [...] Bővebben!
2014.03.21. 16:05
Mandiner.hu
Brutális reggelivel indította Bajnai a napot – fotó
Egy termetes kolbász elfogyasztásával indult neki a pénteki napnak Bajnai Gordon Salgótarjánban.
2014.03.21. 11:40
Hvg.hu
Ha valahogy, akkor lábbal lehet megverni a Fideszt
A Kormányváltás pártjai hónapok óta mondják, ha valahogy, akkor lábbal lehet megverni a Fideszt. Az ellenzéki politikusok talpalnak is rendesen az utolsó hetekben, s félelem ide vagy oda, telt ház előtt beszélnek. Munkatársaink csekkolták, hogy megy a többszólamú kampány, rímelnek-e egymásra az MSZP, a DK és az Együtt–PM politikusainak mondandói. LAMPÉ ÁGNES Kovács László és Scheiring Gábor, BUJÁK ATTILA pedig Bajnai Gordon és Vadai Ágnes, valamint Kunhalmi Ágnes fórumán járt.
2014.03.21. 08:51
168ora.hu
Bajnai: a magyarok összerezzennek Orbán ígéreteitől
Magyarország polgárai összerezzennek, ha a miniszterelnök hangzatos ígéreteket tesz – jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője egy lakossági fórumon Csongrádon.
2014.03.20. 17:50
Hvg.hu
Rántotthúsos szendvics Bajnai állandó útitársa - fotó
Autójában fotózta le napsütötte, csemegeuborkás rántott húsos szendvicsét Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, "állandó útitársként" aposztrofálva az ételt.
2014.03.20. 16:25
Bajnai: Ha Orbán Viktor valamit ígér, azt nagy baj fogja követni
Magyarország polgárai összerezzennek, ha a miniszterelnök hangzatos ígéreteket tesz - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője csütörtökön Csongrádon.
2014.03.20. 15:14
Stop.hu
Fidelitas: Együtt védi Simont az ellenzéki összefogás
Plakátokat helyezett el az ifjúsági szervezet az Együtt-PM több politikusának a Képviselői Irodaházban található irodája ajtajára. Elmondták: szomorúnak tartják, hogy Dorosz Dávid, Scheiring Gábor, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila a mai napig együtt védik az MSZP volt elnökhelyettesét. [...] Bővebben!
2014.03.19. 15:47
Mandiner.hu
Feljelentették Matolcsyt
Büntetőfeljelentést tett bennfentes kereskedelem és abban való bűnsegédlet miatt ismeretlen tettes ellen Pápa Levente, az Együtt-PM szövetség politikusa kedden. A Bajnai Gordon vezette ellenzéki pártszövetség ... ...
2014.03.18. 14:35
Napi.hu
Majdnem sírtunk a baloldali összefogás vadiúj kamányfilmjén
250 ezer valódi munkahelyet ígér Bajnai Gordon, az Együtt vezetője, a minimálbér emelését helyezi kilátásba Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a baloldali összefogás kedden közzétett kampányvideójában.
2014.03.18. 11:50
Hvg.hu
Józsa kikotyogta: így nézne ki a baloldali kormány
Bajnai Gordon gazdasági, Hiller István oktatási, Fodor Gábor pedig környezetvédelmi miniszter lenne egy esetleges baloldali kormányban.
2014.03.17. 22:04
Gondola.hu
Máris osztják a posztokat a baloldalon?
Bajnai Gordon gazdasági csúcsminiszter, Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter lehet, az oktatásügyet pedig Hiller István vezetné, ha a baloldal nyerne a választásokon – mondta el Józsa István az ATV-ben. Az MSZP frakcióvezető-helyettese az Origónak már óvatosabban fogalmazott, a tévéinterjú után azt mondta a portálnak, hogy csak a saját véleményét ismertette, és azokat a politikusokat nevezte meg, akik jelentős munkát végeznek a szakterületükön.
2014.03.17. 16:45
Mno.hu
Az Orbán-rezsim károkozása egy percben
„Ha ennyi kárt tesz az Orbán-rezsim egyetlen perc alatt, mit tennének, ha kapnának még négy évet?!” – tette fel a kérdést vasárnap esti Facebook-posztjában Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök az alábbi tette közzé.
2014.03.17. 03:43
168ora.hu
Bajnai a harcias Vadait ajánlja (videó)
Elkészült Vadai Ágnes kampányfilmje: a videóban a DK-s politikusról készült fotók mellett Bajnai Gordon is megszólal. [...] Bővebben!
2014.03.16. 18:27
Mandiner.hu
Megpuccsolt ország! Előadja: Bajnai Gordon
Megpuccsolt ország! Előadja: Bajnai Gordon
2014.03.16. 12:11
Stop.hu
Bajnai Gordon: Most fog felpörögni a kampány
Orbán Viktor minden nemzeti ünnepet arra használ ki, hogy magát a nemzettel azonosítsa. Magyarország ma nemhogy nem egységes, ennyire megosztott az elmúlt huszonöt évben még soha nem volt. Orbán már 2002-ben a Haza nem lehet ellenzékben szlogennel kampányolt. Pedig a haza ellenzékben és kormányon is lehet. Bajnai Gordon miniszterelnökkel a Petőfi szobornál zajló megemlékezésnél készült a 168 Óra online villáminterjúja.
2014.03.15. 18:32
168ora.hu
Paksi erőmű - a beruházás az évszázad üzlete Oroszországnak
Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint a paksi atomerőmű bővítése valóban az évszázad üzlete, de a kormány állításával szemben nem Magyarország, hanem Oroszország számára.
2014.03.15. 17:35
Profitline.hu
Gyurcsányék mégis ott voltak a Petőfi-szobornál
Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon találkozik azokkal az ünneplőkkel, akik megjelennek az időjárás miatt lefújt rendezvény eredetileg tervezett helyszínén - jelentette az InfoRádió tudósítója.
2014.03.15. 14:30
Inforadio.hu
Bajnai Gordon (Facebook): Ez a Fidesz három csapása
3000 milliárdot vett el a jövő nyugdíjasaitól, amivel a jövőnek tartozunk; 3000 milliárddal vagyunk szegényebbek a növekvő államadósság miatt; és a harmadik 3000 milliárd pedig az, amennyibe Paks 2 fog kerülni nekünk. [...] Bővebben!
2014.03.14. 18:42
Mandiner.hu
Bajnai: Minden magyar család évi 100 ezer forint atomadót kell fizessen
Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint a paksi atomerőmű bővítése valóban az évszázad üzlete, de a kormány állításával szemben nem Magyarország, hanem Oroszország számára.
2014.03.14. 14:16
Stop.hu
Paksi erőmű - a beruházás az évszázad üzlete Oroszországnak
Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint a paksi atomerőmű bővítése valóban az évszázad üzlete, de a kormány állításával szemben nem Magyarország, hanem Oroszország számára.
2014.03.14. 14:00
Profitline.hu
Bajnai: A paksi beruházás az évszázad üzlete – Oroszországnak
Bajnai Gordon szerint az Orbán-kormány hazudott a beruházás részleteiről, mivel Paks bővítése rossz üzlet Magyarországnak. Jávor Benedek levélben írta meg Lázár Jánosnak, hogy szerinte az oroszokkal kötött hitelszerződés a szolgaság útja. [...] Bővebben!
2014.03.14. 13:19
Mandiner.hu
Paks az évszázad üzlete Oroszországnak?
Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint a paksi atomerőmű bővítése valóban az évszázad üzlete, de a kormány állításával szemben nem Magyarország, hanem Oroszország számára. A volt miniszterelnök ... ...
2014.03.14. 12:54
Napi.hu
A választás estéjén nem lesz baloldali összeborulás
Az érintett pártok közösen tagadták az információt, de közleményüknek ellentmond Mesterházy Attila és Bajnai Gordon nyilatkozata.
2014.03.13. 23:56
Gondola.hu
A választás estéjén nem lesz baloldali összeborulás
A választás estéjén szétszéled a baloldali összefogás – írta az Origo, miután a lapnak az MSZP sajtófőnöke azt nyilatkozta, hogy a szövetség pártjai nem együtt, hanem külön-külön várják majd a választási eredményeket április 6-án. Az érintett pártok közösen tagadták az információt, de közleményüknek ellentmond Mesterházy Attila és Bajnai Gordon nyilatkozata.
2014.03.13. 21:36
Mno.hu
Nem határolódnak el Gyurcsány polgárháborús víziójától
Mesterházy Attila és Bajnai Gordon sem határolódott el Gyurcsány Ferenc polgárháborús víziójától. A DK elnöke hétfőn árulta el egy lakossági fórumon, hogy választási győzelmük után a 2006-os zavargásoknál is brutálisabb agresszióra számít. A volt kormányfő nem titkolta, hogy hatalomra kerülésük esetén politikai nyomás alá helyezné az országos rendőrfőkapitányt, és erőszakkal zavarná szét a csalódott jobboldali tüntetőket.
2014.03.13. 20:52
Mno.hu
Bajnai Gordon és Vadai Ágnes normális országot szeretne
Az utolsókból lesznek az elsők - mondta bizakodva dr. Vadai Ágnes Nyergesújfalun.
2014.03.13. 15:25
Kemma.hu
Nem találják Bajnai Gordon pártját
Kíváncsiak voltunk, vajon az utca embere eligazodik-e az országos listát állító pártok rengetegében. Az eredmény minket is megdöbbentett. Videó.
2014.03.13. 11:00
Hir24.hu
Bajnai Gordon (Index): A jövő Pakson múlik, nem Zuschlagon
A nyilvánosság azon is múlik, hogy a csatornái milyen ügyeket karolnak fel, és e csatornákat egyre inkább a Fidesz vagy a hozzá közeli oligarchák irányítják. [...] Bővebben!
2014.03.13. 09:40
Mandiner.hu
Mesterházynak már púp a hátán Simon
A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint egyre erősebb a gyanú, hogy a hamisított útlevéllel rejtegetett pénz eredete nem csak Simon Gáborhoz köthető, ezért a kormánypártok magyarázatot követelnek a baloldal vezetőitől az ügyben. Mesterházy Attila ma már azt nyilatkozta, hogy korábbi helyettese csak púp a hátán, Bajnai Gordon pedig marhaságnak nevezte, hogy ő is tudott volna Simon Gábor eltitkolt százmillióiról. Megszólalt Zuschlag János is, aki viszont elképzelhetetlennek tartja, hogy Simon egyedül keresett volna ennyi pénzt.
2014.03.12. 21:14
Mno.hu
Bajnai cáfol
Cáfolja Bajnai Gordon, hogy Brüsszelben folytatná politikai pályáját.
2014.03.12. 20:20
Mno.hu
A kisvállalkozások támogatását ígérte Bajnai
A kis és közepes vállalkozások támogatását, valamint a fiatalok és az alacsonyan képzett emberek munkához jutásának segítését ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője egy elektronikai készülékeket ... ...
2014.03.12. 17:28
Napi.hu
Azonnali magyarázatot várnak a baloldali vezetőktől
A Fidesz–KDNP felháborítónak tartja, hogy a baloldal vezetői, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc „titkolóznak, ködösítenek” Simon Gábor volt szocialista képviselő „feketepénze” ügyében – mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Mesterházy Attila MSZP-elnök korábbi helyettesének harmincnapos előzetes letartóztatásáról szerdán döntött a Pesti Központi Kerületi Bíróság.
2014.03.12. 14:06
Mno.hu
"Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány ne ködösítsen!"
Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc továbbra is "titkolóznak, ködösítenek", nem segítik a hatóságok munkáját Simon ügyében.
2014.03.12. 13:34
Gondola.hu
Fidesz: Felháborító, ahogy a baloldal ködösít Simon „feketepénzéről”
A Fidesz-KDNP felháborítónak tartja, hogy a baloldal vezetői, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc „titkolóznak, ködösítenek” Simon Gábor volt szocialista képviselő „feketepénzét” illetően – mondta Kocsis Máté. A parlament mentelmi bizottsága Mesterházyt is meghallgatja az ügyben. [...] Bővebben!
2014.03.12. 13:14
Mandiner.hu
Kulka János vezeti Gyurcsányék március 15-i gyűlését
Gyurcsány, Szabó Tímea, Fodor Gábor, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila mond beszédet, az Erzsébet hidat lezárják.
2014.03.11. 09:10
Rogán: A magyar demokrácia történetében ilyen még nem volt
A Fidesz országgyűlési képviselői azt követelik, "hogy a baloldal három vezetője, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc azonnal álljanak a nyilvánosság elé és mondják el", mit, és mióta tudtak a Simon-ügyről.
2014.03.10. 20:20
Hvg.hu
Bajnai már nem akar képviselő lenni? Brüsszelbe menekülne?
Kormányfőjelölti ambícióinak feladása után a kampányt még végigcsinálja, de nem ül be a parlamentbe Bajnai Gordon.
2014.03.10. 12:21
Gondola.hu
Bajnai a kampány után Brüsszelbe menne
Kormányfőjelölti ambícióinak feladása után a kampányt még végigcsinálja, de nem ül be a parlamentbe Bajnai Gordon – értesült a Magyar Nemzet szocialista forrásokból. Bár a sajtóban korábban az vetődött fel, hogy az Együtt–PM vezetője az országgyűlési munka helyett inkább a főpolgármesteri széket célozná meg, a lap információi szerint a volt miniszterelnök Brüsszelben akarja folytatni politikai pályafutását.
2014.03.10. 05:30
Mno.hu
Kampányhírek - összefoglaló
Az NVB a "pártlistadömping" miatt megvizsgálná a többes ajánlásokat. Három nap alatt háromszáz fellebbezési ügyet kell elbírálnia az NVB-nek. Negyedmillió új munkahely létrehozását ígérte Bajnai Gordon. MSZP: a Fidesznek egyetlen programpontja van.
2014.03.08. 21:58
Inforadio.hu
Bajnai lázadástól és az ország kettészakadásától tart
Bajnai Gordon szerint idővel lázadást és az ország szétszakadását is eredményezheti, ha nem lesz kormányváltás.
2014.03.08. 21:30
Gondola.hu
A megszorításokról nem, az ígérgetésekről beszélt Gyurcsány és Bajnai
Bár korábban Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is fájdalmas megszorításokról beszélt, a baloldali pártszövetség tegnap óta elkezdte a választási ígérgetést. A kisnyugdíjasoknak például havi 2 ezer forintos extratámogatást adnának, hogy költsék gyógyszerre. Azt viszont továbbra sem árulják el, hogy milyen új adókulcsokat vezetnének be.
2014.03.08. 21:16
Mno.hu
Bajnai: mindenki tegyen fel „I love Fidesz”-jelvényt! - felvétel
Negyedmillió új, versenypiaci munkahely létrehozását ígérte Bajnai Gordon, Szigetvári Viktor szerint pedig Zuschlag János hazudik. Beszámolónk a mai Együtt-születésnapról.
2014.03.08. 20:16
Hetivalasz.hu
Negyedmillió új munkahelyet ígér Bajnai
Negyedmillió új, versenypiaci munkahely létrehozását ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője arra az esetre, ha az ellenzéki összefogás győz a választáson.
2014.03.08. 15:05
Nol.hu
Bajnai az orosz medve öleléséről és „Vitéz Felcsútiról”
Egy év telt el az Együtt-PM szövetség megalakítása óta, a születésnapot egy politikai nagygyűléssel ünnepelték az érintettek. „Orbán Viktor szerint az elitképzés azt jelenti, hogy csak az elit gyerekeit kell képezni. Mi meg azt gondoljuk, hogy Te, meg Te és Te is lehetsz tagja az elitnek, ha van hozzá tehetséged és szorgalmad. Ez a különbség!” - mondta Bajnai Gordon az ünneplők előtt.
2014.03.08. 15:05
Nol.hu
Szülinapi ígéret: negyedmillió új munkahelyet mondott be Bajnai
Negyedmillió új, versenypiaci munkahely létrehozását ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője arra az esetre, ha az ellenzéki összefogás győz a választáson.
2014.03.08. 14:13
Stop.hu
Bajnai: A félelem az ellenfél, nem Orbán
Két kulcsos adórendszert, negyedmillió új versenypiaci munkahelyet, a KLIK megszüntetését, valamint békét és nyugalmat ígért Bajnai Gordon az Együtt-PM születésnapi gyűlésén. A volt miniszterelnök szerint a félelem a legnagyobb ellenfél a választásokon, de ha az kell, akkor mindenki menjen Fidesz kitűzővel szavazni, elég ha a fülkében tudja kire kell behúzni az x-et. [...] Bővebben!
2014.03.08. 13:18
Mandiner.hu
Bajnai az ukrán krízissel riogat
Ukrajnával riogat Bajnai Gordon, az Együtt–PM Szövetség vezetője.
2014.03.08. 13:17
Mno.hu
Negyedmillió új munkahelyet ígér Bajnai
Negyedmillió új, versenypiaci munkahely létrehozását ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője arra az esetre, ha az ellenzéki összefogás győz a választáson.
2014.03.08. 13:04
Nol.hu
Bajnai: negyedmillió új munkahelyet hozunk létre egy ciklus alatt
Negyedmillió új, versenypiaci munkahely létrehozását ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője arra az esetre, ha az ellenzéki összefogás győz a választáson. A volt miniszterelnök pártja egyéves ... ...
2014.03.08. 12:18
Napi.hu
Bajnai negyedmillió valódi munkahelyet ígér
Negyedmillió új, versenypiaci munkahely létrehozását ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője arra az esetre, ha az ellenzéki összefogás győz a választáson.
2014.03.08. 11:51
168ora.hu
Bajnai 250 ezer új munkahelyet ígér
Versenypiaci munkahelyek létrehozását ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője arra az esetre, ha az ellenzéki összefogás győz a választáson.
2014.03.08. 11:35
Hvg.hu
Egy éves az Együtt-PM
Március 8-án születésnapi gyűléssel ünnepli meg első évét a Bajnai Gordon által vezetett Együtt-PM pártszövetség. A gyűlés 10 órakor kezdődik, amit élőben közvetít a pártszövetség. [...] Bővebben!
2014.03.08. 09:56
Mandiner.hu
Bajnai a legjobb mellékszereplő akar lenni
Helyreállító kormányzásra lesz szükség a választás után – ezt mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője egy XI. kerületi lakossági fórumon, pénteken.
2014.03.07. 22:25
Hvg.hu
Bajnai: helyreállító kormányzásra van szükség
Helyreállító kormányzásra lesz szükség a választás után - mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője egy XI. kerületi lakossági fórumon pénteken.
2014.03.07. 18:30
Nol.hu
Bajnai: helyreállító kormányzásra lesz szükség
Helyreállító kormányzásra lesz szükség a választás után - mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője egy XI. kerületi lakossági fórumon pénteken.
2014.03.07. 17:51
Stop.hu
A többi szavazat Orbán Viktor hatalomban maradását szolgálja
Helyreállító kormányzásra lesz szükség a választás után – mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője egy XI. kerületi lakossági fórumon pénteken.
2014.03.07. 17:51
168ora.hu
Bajnai: helyreállító kormányzásra lesz szükség
Helyreállító kormányzásra lesz szükség a választás után - mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője egy XI. kerületi lakossági fórumon pénteken.
2014.03.07. 17:29
Nol.hu
Bátyai Edina: A fideszes fiúk buták és öncélúak
A helyi Fidesz 2012 végén mondvacsinált indokkal elmozdította a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatói posztjáról. Aztán Bajnai Gordon – a szegedi Szabad Város Egyesülete elnökének, Nagy Sándornak a javaslatára – felkérte: induljon az országgyűlési választáson. Bátyai Edina az Összefogás közös országgyűlési jelöltje Szegeden. Azt mondja: olyan országban akar élni és politizálni, ahol nem kell félni, sorsunk pedig a saját kezünkben van, nem a hataloméban. SZTANKAY ÁDÁM interjúja.
2014.03.06. 12:13
168ora.hu
Bajnai: kelet vagy nyugat?
Április 6-án az ország szabad akaratából dönthet arról, hogy Budapest a képzeletbeli vasfüggöny nyugati vagy keleti oldalára kerüljön, ez a tétje a választásnak - mondta Bajnai Gordon Pomázon, az Összefogás jelöltjével közösen tartott szerdai sajtótájékoztatón.
2014.03.05. 23:12
Stop.hu
Virtuális vasfüggönytől tart Bajnai Gordon
Az Együtt-PM vezetője azt mondta: a krími háború kapcsán ismét egyre ijesztőbben merül föl annak a lehetősége, hogy a kontinenst virtuálisan vasfüggöny vágja ketté.
2014.03.05. 21:35
Hvg.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Vasfüggöny 2.0 ???
Az ukrán-orosz konfliktus most azzal fenyeget, hogy a világban új vasfüggöny épülhet. Orbán Viktor újraválasztása pedig azzal, hogy Magyarország a vasfüggönynek megint a rossz oldalára kényszerül. [...] Bővebben!
2014.03.05. 13:20
Mandiner.hu
Bajnai Gordonék zavarban
Egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat adott ki a Bajnai Gordon-féle Együtt–PM a homoszexuális házasság ügyében, amely Gyurcsány Ferenc múlt szerdai, zártkörű előadása után került ismét a reflektorfénybe.
2014.03.05. 05:40
Mno.hu
Sikkasztásért elítélt polgármesterrel kampányolt Mesterházy
Nem lesz Kánaán, ha a baloldal kormányra kerül – ezt ígéri Bajnai Gordon. Megszorításokról azonban nem beszél a baloldali összefogás. Mesterházyt tüntetők fogadták Dombóváron, ahol az MSZP elnöke a jogerősen elítélt volt szocialista polgármesterrel kampányolt.
2014.03.04. 19:00
Mno.hu
Bajnai szerint nem fog manna hullani az égből
Bajnai Gordon hűti a várakozásokat. Az Együtt–PM Szövetség vezetője Szigetváron, az ország legnagyobb egyéni választókörzetében kampányolt. A kerülethez 174 település tartozik, köztük az Ormánság legszegényebb falvai is.
2014.03.04. 07:26
Mno.hu
Bajnai: Orbán a brüsszeli sárkány ellen az orosz medve ölébe ült
Száznál is többen vettek részt Bajnai Gordon, az Összefogás egyik vezéralakjának szigetvári fórumán, ahol Nagy Attila országgyűlési képviselőjelölt is bemutatkozott. Bajnai Paks példáján keresztül mutatta be a Fidesz négy évét, Nagy Attila a legnagyobb és legszegényebb választókörzetről beszélt. Abban mindketten egyetértettek: összefogás kell a változáshoz, valamint szolidaritásra van szükség Ukrajnával.
2014.03.04. 07:21
Stop.hu
Éhezők diadala: Mennyiből tömhető be az éhes gyerekszáj?
Amennyiben hatalomra kerül, az első kormányzati év végére nem lesz Magyarországon éhező kisgyerek – mondta minderre „garanciát vállalva” Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség társelnöke. Az exminiszterelnök 50 ezer érintettről beszélt, akik élelmezését szerinte 14,5-15 milliárd forintból lehetne megoldani. Utánajártunk a számoknak.
2014.03.03. 21:40
Hvg.hu
Bajnai és a nők – Mit akarnak?
Bajnai Gordon és kollégái nőpolitikával kampányoltak. Megpróbáltuk kideríteni, mit akar tenni az Együtt–PM a nőkért.
2014.03.03. 18:58
Magyarnarancs.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Felszabadulás igen, szabadság nem
'45 tavasza valóban felszabadulás volt, csak éppen szabadság nem követte – nem is követhette. [...] Bővebben!
2014.03.03. 16:01
Mandiner.hu
Bajnai Gordon a nőkről beszélt
Magyarországon az az ódivatú nézet uralkodik a politikában, hogy a női ügyeket rá kell bízni egy-egy nőre, ő lesz a „nőpolitikus”, ő képviseli majd a médiában a női kvótát - közölte Bajnai Gordon egy workshopon.
2014.03.03. 14:25
Behozta a picsogást a kampányba Bajnai
Bajnai Gordon szerint Magyarországon az az ódivatú nézet uralkodik a politikában, hogy a női ügyeket rá kell bízni egy-egy nőre, ő lesz a „nőpolitikus”, ő képviseli majd a médiában a női kvótát - közölte. „Egyébként meg otthon a nőknek a picsogás a dolga, meg a konyha és ezzel a nők ki vannak pipálva a politikában” – jelentette ki, hozzátéve, hogy ma ez a gondolkodás van kormányon Magyarországon. [...] Bővebben!
2014.03.03. 14:12
Mandiner.hu
Videó: Orbán Pakssal gyakoroljon nyomást az oroszokra!
Bajnai Gordon volt kormányfő az orosz nagykövetség előtt tiltakozott az Ukrajna elleni agresszió és az ellen, hogy a Fidesz szovjet utódállammá tegye Magyarországot. Az Együtt-PM vezetője nem akar megint úgy szégyenkezni, mint amikor az azeri baltást kiadtuk. Szerinte Orbán Viktornak a paksi bővítés felfüggesztésével kellene nyomást gyakorolnia Vlagyimir Putyin orosz elnökre.
2014.03.02. 22:35
Nem akarták beengedni az iskolába Bajnait
Lökdösődés után tudtak csak bemenni focizni egy fóti általános iskolába Bajnai Gordon és társai. Végül sikerült legyűrniük a portást, aki rendőrt hívott.
2014.03.02. 20:30
Nol.hu
'Magyarország sokkal többet érdemel'
Bajnai Gordon szerint drámai a helyzet Magyarországon, mert olyan kormánya van az országnak, amely tudatos, kitervelt szándékkal viszi vissza abba az irányba, ahonnan 25 éve elindultunk.
2014.03.02. 20:30
Nol.hu
Az orosz nagykövetség előtt tüntetett az Együtt-PM
Bajnai Gordon felszólította a magyar kormányt, hogy "hagyja abba a sunnyogást, a lapítást, az érdekből való hallgatást", és álljon ki Magyarország erkölcsi elvei mellett.
2014.03.02. 19:14
Metropol.hu
Égő Ukrajnával tüntettek Bajnaiék az orosz nagykövetség előtt
Kétszáz-háromszáz tüntető demonstrált az orosz nagykövetség előtt. Bajnai Gordon beszédet mondott: követelte, hogy Oroszország vonja ki csapatait Ukrajnából, Obán Viktor pedig fejezze be az "érdekből való lapítást".
2014.03.02. 18:10
Az orosz nagykövetség előtt tüntet az Együtt-PM
Ukrajna nem gyarmat! címmel tart tüntetést vasárnap délután az Együtt-PM az orosz nagykövetség előtt. A párt Ukrajna területi integritása és az ukrán szabadság mellett tüntet. A tiltakozó akción felszólal Bajnai Gordon is. [...] Bővebben!
2014.03.02. 17:35
Mandiner.hu
'Magyarország sokkal többet érdemel'
Bajnai Gordon szerint drámai a helyzet Magyarországon, mert olyan kormánya van az országnak, amely tudatos, kitervelt szándékkal viszi vissza abba az irányba, ahonnan 25 éve elindultunk.
2014.03.02. 16:50
Nol.hu
Bajnai: drámai a helyzet Magyarországon
Bajnai Gordon szerint drámai a helyzet Magyarországon, mert olyan kormánya van az országnak, amely tudatos, kitervelt szándékkal viszi vissza abba az irányba, ahonnan 25 éve elindultunk.
2014.03.02. 13:55
Profitline.hu
Bajnaiék az orosz nagykövetség előtt tüntetnek délután
Vasárnap 17 órakor gyertyás tiltakozást tart Ukrajna szuverenitásáért az együtt 2014 az orosz nagykövetség előtt - olvasható a Facebookon közölt felhívásban. Az "Ukrajna nem gyarmat" nevű tüntetésen Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője mond beszédet. Ma reggelre 15 ezer orosz katona szállta meg Ukrajna keleti részén található Krím-félszigetet. Oroszország gyakorlatilag kiszakította a Krím-félsziget területét Ukrajnából katonai agresszióval - írták a Facebookon.
2014.03.02. 12:15
Kórusban gyávázza Orbán Viktort az Összefogás
Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy a hivatali idejéből hátralévő bő egy hónapban viselkedjen magyar miniszterelnökhöz méltón, és a gyáva hallgatás politikája helyett a magyar érdekeket képviselje – olvasható az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben, amelyet Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Szabó Tímea és Fodor Gábor írt alá. [...] Bővebben!
2014.03.02. 11:47
Mandiner.hu
Kampány: lakossággal vegyülnek a politikusok (videó)
Kutyasimogató Vona Gábor, kapuskodó Bajnai Gordon, ultizó Orbán Viktor: így vegyülnek a választókkal a politikusok. [...] Bővebben!
2014.03.02. 09:29
Mandiner.hu
'Magyarország sokkal többet érdemel'
Bajnai Gordon szerint drámai a helyzet Magyarországon, mert olyan kormánya van az országnak, amely tudatos, kitervelt szándékkal viszi vissza abba az irányba, ahonnan 25 éve elindultunk.
2014.03.01. 22:49
Nol.hu
Bajnai: Magyarországon megkezdődött egy szovjet utódállam kiépítése
Bajnai Gordon szerint drámai a helyzet Magyarországon, mert olyan kormánya van az országnak, amely tudatos, kitervelt szándékkal viszi vissza abba az irányba, ahonnan 25 éve elindultunk.
2014.03.01. 22:41
Stop.hu
Bajnai: szovjet utódállam épül Magyarországon
Bajnai Gordon szerint drámai a helyzet Magyarországon, mert olyan kormánya van az országnak, amely tudatos, kitervelt szándékkal viszi vissza abba az irányba, ahonnan 25 éve elindultunk.
2014.03.01. 22:13
Metropol.hu
Rendőrt hívtak Bajnaira
Fót — Kis híján botrányba fulladt szombaton az a koedukált, barátságos focimeccs, amelyen több ellenzéki politikus, köztük Bajnai Gordon (45) vett részt a fóti Fáy András általános iskolában.
2014.03.01. 20:36
Blikk.hu
Rendőrt hívtak Bajnaira Fóton
Bajnai Gordon szerint „egy normális országban” a választás a demokrácia közös ünnepe, de az országjárásán és az általa szombaton Fóton tapasztaltak azt mutatják, hogy Magyarországon sok mindent „a fortélyos félelem” igazgat, nem ritka a megfélemlítés, és az sem, hogy fideszes vezetők visszaélnek a hatalmukkal.
2014.03.01. 19:42
168ora.hu
Zárt kapusnak indult Bajnai kampánymeccse
Zárt kapusnak indult Bajnai Gordon kampánymeccse Fóton. A portás a volt miniszterelnököt sem engedte be a barátságos futballmérkőzésre, ahogy a nézőket és az újságírókat sem. A tornatermet a helyi teniszklub bérelte ki, a szerződést a helyszínre kiérkező rendőrök rendben találták. A városban vasárnap tartják a megismételt időközi önkormányzati választást.
2014.03.01. 18:10
Mno.hu
A baloldalnak már nagyon terhes az őszödi beszéd
Lezárná az őszödi aktát az MSZP és Bajnai Gordon is. A szocialistákhoz hasonlóan a volt miniszterelnök is arra hivatkozik, hogy nem a múlttal, hanem a jövővel kell foglalkozni. A KDNP elnöke szerint a baloldal régi bolsevik trükköt vet be, amikor a Fideszt vádolja a 2006-os utcai zavargások szervezésével.
2014.03.01. 17:26
Mno.hu
Nem akarták beengedni az iskolába Bajnait
Lökdösődés után tudtak csak bemenni focizni egy fóti általános iskolába Bajnai Gordon és társai. Végül sikerült legyűrniük a portást, aki rendőrt hívott.
2014.03.01. 13:30
Nol.hu
Jávor Benedek: A paksi paktum egy orosz rulett
Ha a választások után az ellenzék kormányra kerül, akkor fel kell mondani az oroszokkal kötött paksi atommegállapodást, és nyílt vitát kell lefolytatni erről az ügyről – nyilatkozta lapunknak Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke. Az Európai Parlamentbe készülő politikus szerint Bajnai Gordon a magyar baloldal megújításában tervezi a jövőjét.
2014.03.01. 07:48
Nol.hu
Bajnai: 3 x 3000 milliárd
Az Orbán-kormány háromszor háromezer milliárddal adósította el Magyarországot - jelentette ki Bajnai Gordon Győrben, utalva arra, hogy Magyarország államadóssága soha nem látott mértékben emelkedett január végére.
2014.03.01. 00:10
Nol.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Orbán elveszített egy újabb háborút
Orbán Viktor letette a fegyvert az államadósság elleni háborúban. Is. Az államadósság újra rekordszinten van, annyira, hogy már a 2013-ben eljátszott költségvetési trükkök sem tudják elfedni. [...] Bővebben!
2014.02.28. 16:38
Mandiner.hu
Bajnai: 3 x 3000 milliárd
Az Orbán-kormány háromszor háromezer milliárddal adósította el Magyarországot - jelentette ki Bajnai Gordon Győrben, utalva arra, hogy Magyarország államadóssága soha nem látott mértékben emelkedett január végére.
2014.02.28. 16:21
Nol.hu
Bajnai: a kormány letette a fegyvert az államadósság elleni harcban
Bajnai Gordon szerint az Orbán-kormány háromszor háromezer milliárddal adósította el Magyarországot.
2014.02.28. 16:20
Hvg.hu
Bajnai látta a harmadik jelentést
– Ne essünk örökösen az elterelő hadműveletek csapdájába – mondta szerdán Szegeden az egykor általa támogatott új klinikai tömb előtt Bajnai Gordon, az Együtt elnöke, volt miniszterelnök, amikor újságírók megkérdezték: mi a véleménye arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter szerint nincs harmadik titkosszolgálati jelentés az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról?
2014.02.28. 16:20
Nol.hu
Bajnainak csak pár perc kell a sikerhez
Jelképesen a csúcsra ért ma Bajnai Gordon az országjárása során, meggyőzött néhány Fideszes aktivistát.
2014.02.28. 15:10
Hir24.hu
Bajnai Gordon (Facebook): Belátták
Ma Győrben fideszes aktivistáknak mondtam el, miért átverés a rezsicsökkentés. Pár perc után belátták, hogy igazam van. [...] Bővebben!
2014.02.28. 14:27
Mandiner.hu
Bajnai látta a harmadik jelentést
– Ne essünk örökösen az elterelő hadműveletek csapdájába – mondta szerdán Szegeden az egykor általa támogatott új klinikai tömb előtt Bajnai Gordon, az Együtt elnöke, volt miniszterelnök, amikor újságírók megkérdezték: mi a véleménye arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter szerint nincs harmadik titkosszolgálati jelentés az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról?
2014.02.27. 23:00
Nol.hu
Bajnai: zsidó volt-e Radnóti vagy magyar?
Bajnai Gordon véleménye szerint a kormány részéről jó döntés volt, hogy 2014-et a holokauszt-emlékévévé nyilvánították, az viszont nem, hogy "világraszóló botrányt" csinálnak belőle.
2014.02.27. 20:50
Nol.hu
Bajnai: zsidó volt-e Radnóti vagy magyar?
Bajnai Gordon véleménye szerint a kormány részéről jó döntés volt, hogy 2014-et a holokauszt-emlékévévé nyilvánították, az viszont nem, hogy "világraszóló botrányt" csinálnak belőle.
2014.02.27. 20:21
Nol.hu
Bajnai nem hisz a számoknak
Nem hisz a közvélemény-kutatásokban Bajnai Gordon.
2014.02.27. 18:32
Mno.hu
Bajnai: világraszóló botrányt csinált a kormány a holokauszt-emlékévből
Bajnai Gordon véleménye szerint a kormány részéről jó döntés volt, hogy 2014-et a holokauszt-emlékévévé nyilvánították, az viszont nem, hogy "világraszóló botrányt" csinálnak belőle. Az Együtt-PM választási szövetség vezetője erről az Oláh Lajossal, az Összefogás fővárosi 5. számú választókerületében, Terézvárosban és Erzsébetvárosban induló képviselőjelöltjével tartott sajtótájékoztatón beszélt.
2014.02.27. 18:18
Inforadio.hu
Bajnai: a kormány botrányt csinál a holokauszt-emlékévből
Bajnai Gordon szerint hiába volt jó döntés a kormány részéről, hogy 2014-et holokauszt-emlékévnek nyilvánítottak, ha világraszóló botrányt csinálnak belőle. Szerinte a kormány a tervezett megszállási emlékművel kényszerhelyzetbe hozta a magyarországi zsidókat. [...] Bővebben!
2014.02.27. 17:48
Mandiner.hu
Bajnai állítja: látta a harmadik jelentést
Ne essünk örökösen az elterelő hadműveletek csapdájába, mondta szerdán Szegeden, az egykor általa támogatott új klinikai tömb helikopter-leszállója előtt Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, volt miniszterelnök, amikor újságírók megkérdezték: mi a véleménye arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter szerint nincs harmadik titkosszolgálati jelentés az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról.
2014.02.27. 13:00
Nol.hu
Pintér: Nincs harmadik jelentés
Nem készült az őszödi kiszivárogtatással összefüggésben „harmadik jelentés”, csak az a két összegző dokumentum létezik, amelyeket az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) a múlt csütörtökön nyilvánossá tett a honlapján –szögezte le keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján Pintér Sándor. A belügyminiszter Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök nyilatkozataira reagált, akik korábban azt állították, ők nem ezeket a dokumentumokat olvasták annak idején, hanem egy olyan jelentést, amelynek a végkövetkeztetése szögesen ellentétes a most közzétett iratokéval.
2014.02.27. 13:00
Nol.hu
Bajnai: Orbán Moszkvában kapitulált
Az április 6-án hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább, ezért sokkal nagyobb mindannyiunk felelőssége, mint egy egyszerű választáson – jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt vezetője Szegeden.
2014.02.27. 02:00
Nol.hu
Bajnai: A paksi alku Orbán Viktor hatalmi klánjának érdeke
Az április 6-án hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább, ezért sokkal nagyobb mindannyiunk felelőssége, mint egy egyszerű választáson - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője szerdán Szegeden.
2014.02.26. 20:01
Stop.hu
Bajnai köti az ebet a karóhoz
A belügyminiszter cáfolata ellenére Bajnai Gordon továbbra is azt állítja, hogy az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról a múlt héten nyilvánosságra hozott két titkosszolgálati jelentésen kívül létezik egy harmadik is. Bajnai jelenlegi párttársa, a volt SZDSZ-es Gulyás József viszont nem tud ilyen zárójelentésről, pedig ő annak idején tagja volt a parlament nemzetbiztonsági bizottságának.
2014.02.26. 19:18
Mno.hu
Bajnai: a paksi alku Orbán és klánjának érdeke
A Moszkvában kötött paksi megállapodással Orbán Viktor kapitulált a rezsiharcban, az államadósság elleni küzdelemben és az általa meghirdetett szabadságharcban is - mondta Bajnai Gordon Szegeden.
2014.02.26. 18:40
Bajnai: Orbán kapitulált a rezsiharcban
Április 6-án hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább, ezért sokkal nagyobb mindannyiunk felelőssége, mint egy egyszerű választáson – jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője szerdán Szegeden. [...] Bővebben!
2014.02.26. 18:12
Mandiner.hu
Bajnai: Orbán Moszkvában kapitulált
Az április 6-án hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább, ezért sokkal nagyobb mindannyiunk felelőssége, mint egy egyszerű választáson – jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt vezetője Szegeden.
2014.02.26. 18:12
Nol.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon blogja): Is
Lázár János azt mondta, hogy a Mazsihisz ultimátuma veszélyezteti magyarok és zsidók több száz évnyi sikeres együttélését. Kampánytaktika vagy meggyőződés beszélt belőle? [...] Bővebben!
2014.02.26. 17:12
Mandiner.hu
Bajnai állítja: látta a harmadik jelentést
Ne essünk örökösen az elterelő hadműveletek csapdájába, mondta szerdán Szegeden, az egykor általa támogatott új klinikai tömb helikopter-leszállója előtt Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, volt miniszterelnök, amikor újságírók megkérdezték: mi a véleménye arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter szerint nincs harmadik titkosszolgálati jelentés az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról.
2014.02.26. 16:10
Nol.hu
Bajnai atom-gáz árukapcsolásra gyanakszik
Bajnai Gordon szerint Oroszország az áprilisi gázárcsökkentés érdekében szívességből 20 százalékos átmeneti gázárkedvezményt adott Magyarországnak, amit majd később a paksi beruházással fizetünk meg. A Gazprom erről nem tud.
2014.02.26. 01:05
Nol.hu
Gyurcsány hazugsága jelentette a bajt
Pintér Sándor belügyminiszter szerint lényegtelenek az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményei, mivel azzal nem követtek el bűncselekményt. A tárcavezető erről kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján beszélt. Hangsúlyozta, az őszödi beszédnek nem a nyilvánosságra kerülése, hanem igazságtartalma jelenti a bajt, vagyis az, hogy Gyurcsány Ferenc, az ország éppen hivatalban lévő miniszterelnöke hosszú ideje hazudott az embereknek. A titkosszolgálati dokumentumokat Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is nyilvánosságra hozhatta volna, hiszen ezek az anyagok az ő miniszterelnökségük alatt készültek.
2014.02.25. 21:14
Mno.hu
Pintér: Nincs harmadik őszödi jelentés
Nincs harmadik őszödi jelentés – a belügyminiszter cáfolta Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi kijelentéseit. Pintér Sándor rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal által elkészített dokumentum titkosítását oldották most fel, és ez került ki az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapjára múlt héten. Ebben szerepel az is, hogy Gyurcsány tudtával szivárgott ki a beszéd. A volt kormányfő azt állította: ő nem ezt a jelentést látta.
2014.02.25. 21:03
Mno.hu
Bajnai: hová lett a gáz?
Orbán Viktor válaszoljon arra a kérdésre: egy gázválság esetén biztonságban van-e az ország gázellátása most, hogy az újabb rezsihazugság kedvéért a Fidesz megcsapolta a tározókat - írja blogjában Bajnai Gordon.
2014.02.25. 17:40
Nol.hu
Bajnai szerint Orbán szovjet utódállammá tenné Magyarországot
Orbán Viktor szovjet utódállammá, "közép-ázsiai Orbánisztánná" akarja tenni Magyarországot - mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
2014.02.25. 17:40
Nol.hu
Bajnai atom-gáz árukapcsolásra gyanakszik
Bajnai Gordon szerint Oroszország az áprilisi gázárcsökkentés érdekében szívességből 20 százalékos átmeneti gázárkedvezményt adott Magyarországnak, amit majd később a paksi beruházással fizetünk meg. A Gazprom erről nem tud.
2014.02.25. 17:31
Nol.hu
Bajnai szerint Orbán szovjet utódállammá tenné Magyarországot
Orbán Viktor szovjet utódállammá, "közép-ázsiai Orbánisztánná" akarja tenni Magyarországot - mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
2014.02.25. 17:14
Nol.hu
Bajnai: Orbánnal Magyarország olyan keleti útra térhet
Orbán Viktor szovjet utódállammá, "közép-ázsiai Orbánisztánná" akarja tenni Magyarországot - mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
2014.02.25. 17:08
Stop.hu
Bajnai: hová lett a gáz?
Orbán Viktor válaszoljon arra a kérdésre: egy gázválság esetén biztonságban van-e az ország gázellátása most, hogy az újabb rezsihazugság kedvéért a Fidesz megcsapolta a tározókat - írja blogjában Bajnai Gordon.
2014.02.25. 16:18
Nol.hu
Bajnai: Orbán szovjet utódállammá akarja tenni az országot
Bajnai Gordon szerint Orbán Viktor szovjet utódállammá, „közép-ázsiai Orbánisztánná” akarja tenni Magyarországot. Az Együtt–PM-szövetség vezetője erről kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón beszélt.
2014.02.25. 15:13
168ora.hu
Orbánisztánt emleget Bajnai a paksi bővítés miatt
Bajnai Gordon szerint Orbán Viktor szovjet utódállammá, "közép-ázsiai Orbánisztánná" akarja tenni Magyarországot. Az Együtt-PM Szövetség vezetője erről kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón beszélt.
2014.02.25. 15:00
Bajnai: Orbán szovjet utódállammá akarja tenni az országot
Bajnai Gordon szerint Orbán Viktor szovjet utódállammá, "közép-ázsiai Orbánisztánná" akarja tenni Magyarországot. Az Együtt-PM Szövetség vezetője erről kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón beszélt. Félő ... ...
2014.02.25. 14:50
Napi.hu
Felháborodtak az expolgármester rasszista megjegyzésén
Bajnai Gordon és Szekeres Imre sem határolódott el Jászberény korábbi SZDSZ-es polgármesterétől, aki a baloldali összefogás kampányrendezvényén rasszista megjegyzésével megsértette a jászokat. Magyar Levente ma már azzal védekezik, hogy ő is jászsági ember, holott valójában a Vas megyei Szentgotthárdon született.
2014.02.23. 20:06
Mno.hu
"Nélküled ma más lenne a világ" - Végső búcsút vettek Jancsó Miklóstól
Sok száz tisztelője, barátja, pályatársa kísérte utolsó útjára JancsóMiklós kétszeres Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas filmrendezőt szombaton a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. "Nélküled ma más lenne a világ, más képeket látnánk, és másként viszonyulnánk a filmhez és a körülöttünk lévő világhoz" - emlékezett pályatársára Tarr Béla filmrendező, hozzátéve: Jancsó Miklós a nézőket felnőtt, egyenrangú, partnernek tekintette. Mint mondta, a rendező megmutatta, hogy egy film értékét nem a mozibevétel határozza meg, hanem hogy mennyire érinti meg az embereket, mennyire válnak maradandóvá, miként a Jancsó-filmek azzá váltak. "Nem fogadtál el semmilyen formát, iskolákat, stílust, mert te magad voltál a forma, a stílus és az iskola" - méltatta a január végén elhunyt mestert. Tarr Béla szerint Jancsó Miklós "felszabadította" a filmet, hiszen világosan látta, hogy a film betegségének oka az a lineáris elbeszélésmód, amely "egyszerű sztorivá züllesztette a képi ábrázolás asszociatív kincstárát". "Minden képkockád szemben áll azzal az üzleti vagy politikai érdekek által prostituált filmkészítéssel, amely korunkat jellemezte és jellemzi" - fogalmazott."Megtanulhattuk tőled, hogy nincs okunk félelemre, hogy erősek és szabadok vagyunk, minden beállításod, kamerád szárnyalása a szabadság igenléséről szól" - méltatta Jancsó Miklóst pályatársa, aki szerint neki köszönhetően autonómmá válhatott a néző. "A szabadság illúziója talán az első lépés a valódi szabadság felé: szembenézni és leszámolni azzal a szánalmas szervilizmussal, amely országunkat és a magyar filmeseket a mai napig jellemzi" - hangsúlyozta Tarr Béla.Marx József stúdióvezető Balázsovits Lajos által felolvasott búcsúztatójában azt írta: "arra is tanítottál bennünket, hogy legyünk önérzetesek, ne legyünk álszemérmesek, ha sikerünk van, de ne tekintsük magunkat a világ közepének". Úgy fogalmazott: Jancsó Miklós olyan ember, aki nem attól válik nagysággá, mert alkot, hanem előbb lesz nagy ember az univerzumot átfogó szemléletével, és csak utána, szinte mellékesen, alkot is. "Te voltál, aki jelentőséget adott létezésünknek. Tudtuk, hogy tudsz rólunk, és ez elég volt nekünk" - idézte fel Marx József."Mester, visz az emlékáradat, merítenék csak egy maréknyit, de sodor, sodor a Jancsó-folyam" - kezdte beszédét Cserhalmi György. Felidézte a közös munkát, mint mondta, amikor véget ért a film, vele véget ért a szabadság is, várták a telefont, hogy Jancsó újra forgat. "És te újra forgattál, nekem mindegy volt, hogy mit, számomra a lényeg a szabadság élménye volt" - mondta a színész, aki a '60-as évek végétől számos filmben dolgozott Jancsó Miklóssal.A külföldi pályatársak üzeneteit Mundruczó Kornél, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Galkó Balázs és Szemán Béla olvasta fel. "Léteznek olyan szerencsés országok, melyek lelke (...) évtizedeken keresztül egy-egy nagy művészben testesül meg" - fogalmazott Gilles Jacob, a cannes-i filmfesztivál elnöke, aki szerint Magyarország számára Jancsó Miklós ilyen művész volt. Andrzej Wajda Jancsó Miklóst mint a mozi világában egyedülálló jelenséget méltatta, Mike Leigh a mozi egyik nagy, radikális megújítójaként emlékezett a magyar filmművészre, Francis Coppola szerint pedig Jancsó Miklós művészi kifejezésmódjával a filmes világ nagy mértékben gazdagodott a szimbolizmus területén. Bíró Yvette forgatókönyvíró üzenetében hangsúlyozta: Jancsó Miklós örök értékeket hagyott hátra. Jerzy Skolimowski a világ egyik legnagyobb filmrendezőjeként méltatta Jancsó Miklóst, akitől egykori tanítványaként búcsúzott Darren Aronofsky, míg Daniel Olbrychski és Michael York vele közös munkáikat elevenítették fel. Részvétét fejezte ki a családnak többek között Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Krzysztof Zanussi, Jiri Menzel és Agnieszka Holland filmrendező is. Grunwalsky Ferenc filmrendező, operatőr felidézte, hogy Jancsó Miklóssal 51 éve voltak barátok. Arról szólt: büszkeség tölthet el bennünket, hogy ennyi nagyformátumú művész küldte el írásait, szeretettel és elismeréssel adózva Jancsóművészetének és személyiségének. Mint mondta, ezek az alkotók, nemcsak a gyászt hangsúlyozzák, hanem Magyarország egyik legnagyobb művésze filmjeinek élő emlékezetéről, művészetének maradandó hatásáról szólnak. Jancsó szellemének jelenvalóságáról beszélt. Mint fogalmazott, a nagy művésznek két élete van. Egy, amikor a műveket készíti, kínlódik, harcol értük, aztán a második, amikor a műveivel birkózik az állandóan változó világ és megpróbálja megfejteni különösségeit és rejtélyeit.Jancsó Miklóst sok százan kísérték utolsó útjára, köztük Mészáros Márta, Sára Sándor, Kósa Ferenc, Kovács András, Szabó István, Szász János, Jeles András, Sándor Pál, Török Ferenc és Can Togay rendező, Koltai Lajos és Ragályi Elemér operatőr, Gáspár Sándor színművész, Konrád György író, Báron György filmkritikus, Benkő László zenész, Novák Ferenc koreográfus és a kulturális élet számos más kiválósága. A búcsúzók között volt Halász János kultúráért felelős jelenlegi és Szőcs Géza egykori államtitkár, Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, valamint Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Horváth Csaba, Hiller István, Kuncze Gábor politikusok. A ravatalnál Sebő Ferenc és Dés László, a sírnál pedig - a Zár az égbolt című dallal - Lovasi András és Szabó Attila búcsúzott Jancsó Miklóstól. A január 31-én, életének 93. évében elhunyt Jancsó Miklóst a Magyar Filmművészek Szövetsége, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fővárosi Önkormányzat is saját halottjának tekintette.Forrás, fotó: MTI, Színház.hu
2014.02.23. 12:32
Szinhaz.hu
Manupulációt emleget Bajnai és Gyurcsány
Magyarország — Manipulálta a kormány az őszödi beszédről szóló, most nyilvánosságra került titkosszolgálati jelentést – így reagált Bajnai Gordon (45), az Együtt-PM Szövetség vezetője arra, hogy – amint arról szombaton a Blikk is beszámolt –, az  Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján a benne lévő neveket kitakarva nyilvánosságra hozta a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült két titkosszolgálati jelentést.
2014.02.22. 20:19
Blikk.hu
Orbán lett Bajnai magyar hangja
Olyan kampányvideót közölt tegnap az Együtt stábja, amin Bajnai Gordon tátog, és közben Orbán Viktor egy 2008-as beszéde hallatszik.
2014.02.22. 14:00
Hvg.hu
Bajnai Őszödről: Ez így félrevezető
Az őszödi beszéd kiszivárogtatásával összefüggő részjelentések nem azonosak az ügyben készült végső összefoglaló jelentéssel, annak következtetéseivel ellentétes megállapításokra próbálják rávezetni a nyilvánosságot - közölte Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM szövetség vezetője szombatra virradó éjszaka.
2014.02.22. 09:12
Stop.hu
Bajnai: a kormány manipulálta az öszödi jelentést
Az öszödi jelentések tartalmát ismeri, az összefoglaló jelentés végkövetkeztetéseit meghamisította a kormány - írrta péntek éjjeli közleményében Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM Szövetség vezetője.
2014.02.22. 08:00
Őszödi beszéd - Bajnai: a "megcsonkított szövegek" nem azonosak a végső összefoglaló jelentéssel
Az őszödi beszéd kiszivárogtatásával összefüggő részjelentések nem azonosak az ügyben készült végső összefoglaló jelentéssel, annak következtetéseivel ellentétes megállapításokra próbálják rávezetni a nyilvánosságot - közölte Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM szövetség vezetője szombatra virradó éjszaka az MTI-vel.
2014.02.22. 07:26
Inforadio.hu
Bajnai: Törölték a Fidesznek kedvezőtlen részeket a jelentésből
Az őszödi beszéd kiszivárogtatásával összefüggő részjelentések nem azonosak az ügyben készült végső összefoglaló jelentéssel, annak következtetéseivel ellentétes megállapításokra próbálják rávezetni a nyilvánosságot – közölte Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM szövetség vezetője szombatra virradó éjszaka az MTI-vel.
2014.02.22. 07:24
168ora.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Titkosszolgálat a választási kampányban
A közvélemény elé tárt, megcsonkított szövegek nem azonosak az ügyben készült végső összefoglaló jelentéssel, annak következtetéseivel ellentétes megállapításokra próbálják rávezetni a nyilvánosságot. [...] Bővebben!
2014.02.22. 06:31
Mandiner.hu
Bajnai nem hitte el, amíg nem hallotta a saját fülével
Magyarország úton van afelé, hogy Európa legnyugatibb szovjet utódállama legyen – írta blogján Bajnai Gordon annak kapcsán, hogy csütörtökön a Kossuth Rádió az ukrán tüntetésekről úgy adott írt, hogy a rendőri brutalitásról egyáltalán nem ejtettek szót, a civil tüntetőket viszont terroristának titulálták.
2014.02.22. 06:13
168ora.hu
Bajnai Gordon: áprilisban jövőt választunk!
Idén áprilisban a választás nagyon egyszerű lesz Magyarország számára: jövőt fogunk választani - mondta Bajnai Gordon.
2014.02.21. 20:50
Nol.hu
Bajnai Gordon Orbán Viktor beszédére tátog
A miniszterelnök 2008-ban egy titkos orosz megállapodást bírált, Bajnai magyar hangnak használta.
2014.02.21. 20:27
Index.hu
Balatonfüreden osztotta a közrádiót Bajnai Gordon
Idén áprilisban a választás nagyon egyszerű lesz Magyarország számára: jövőt fogunk választani – mondta Bajnai Gordon pénteken Balatonfüreden, az Összefogás halászléfőző versenye után újságíróknak.
2014.02.21. 19:25
Hvg.hu
Bajnai Gordon magyar hangja Orbán Viktor (videó)
A miniszterelnök 2008-ban, a paksi bővítéssel kapcsolatban elmondott beszédére tátog az Együtt-PM vezetője kampányvideójában. Bajnai Gordon Orbánt idézve a kisfilm végén már saját hangján mondta: április 6-án azt is mondjuk el, eddig, és ne tovább! Sőt, hátrább az agarakkal! [...] Bővebben!
2014.02.21. 19:20
Mandiner.hu
Bajnai Gordon: áprilisban jövőt választunk!
Idén áprilisban a választás nagyon egyszerű lesz Magyarország számára: jövőt fogunk választani - mondta Bajnai Gordon.
2014.02.21. 18:24
Nol.hu
Stadioncsökkentést ígér Bajnai Gordon
Buda, Bajnai Gordon, jelöltbemutató gyűlés, ami annyira jól sikerült, hogy a végén már a rezsicsökkentést is visszafizettük volna. Videó.
2014.02.21. 16:20
Hir24.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): „Magyar Rádió”
Mintha a magyar közrádió híreit a Janukovics-rezsim szerkesztené. De nem, ezeket egy másik rezsim szerkeszti: Orbáné. [...] Bővebben!
2014.02.21. 14:58
Mandiner.hu
Bajnai nem hitte el, amíg nem hallotta a Kossuth Rádió híradását
Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM vezetője a blogján a Kossuth Rádió csütörtöki híradása alapján megjegyzi, Magyarország úton van afelé, hogy Európa legnyugatibb szovjet utódállama legyen.
2014.02.21. 13:20
Bajnai Kókával kooperálhatott
Kóka Jánossal játszhatott össze Bajnai Gordon a Dataplex ügyben – írja a Magyar Nemzet. A laphoz került dokumentum szerint ugyanis aznap, amikor a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. leánycége megvásárolta a Dataplex Kft.-t, a volt SZDSZ-es gazdasági miniszter a Mavir Zrt. egyik rendszerének áttelepítésével bízta meg a céget.
2014.02.21. 09:24
Mno.hu
Bajnai–Kóka-összjátékról árulkodik az aláírás
Minden jel arra utal, hogy még mielőtt a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. leánycége megvásárolta a Dataplex Kft.-t, már megvolt a forgatókönyv a szerverhotel állami megrendelésekkel történő „kitömésére”. Az offshore cégek segítségével lebonyolított tranzakciósorozattal összesen hárommilliárd forint hasznot zsebelt be Bajnai Gordon köre és Kóka János volt sógora.
2014.02.21. 05:01
Mno.hu
Bajnai: rengeteg embernek van elege ebből az úrhatnám világból
Bajnai Gordon szerint rengeteg embernek van elege az Orbán Viktor és kormánya által kiépített úrhatnám világból, a történelemhamisításból, a Paks körüli sunnyogásból, ezért elemi erővel akarják a változást.
2014.02.20. 19:30
Inforadio.hu
"Vitéz Felcsúti Orbán Viktor a Várba szeretne költözni"
Bajnai Gordon szerint rengeteg embernek van elege az Orbán Viktor és kormánya által kiépített úrhatnám világból, a történelemhamisításból, a Paks körüli sunnyogásból, ezért elemi erővel akarják a változást.
2014.02.20. 18:34
Stop.hu
Bajnai Gordon : Borbély Szilárd nyugodjék békében!
Bajnai Gordon : Borbély Szilárd nyugodjék békében!
2014.02.20. 15:30
Stop.hu
Bajnai: "Orbán történelemkönyve is ugyanaz, mint Horthyé"
Bajnai Gordon legfrissebb blogbejegyzésében először párhuzamot von Horthy Miklós és Orbán Viktor között, majd a Szabadság térre tervezett emlékművel kapcsolatban fejti ki gondolatait.
2014.02.20. 13:20
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Orbán Viktor, Magyarország kormányzója
De a párhuzamnak nincs itt vége Vitéz Nagybányai és Vitéz Felcsúty között. [...] Bővebben!
2014.02.20. 13:00
Mandiner.hu
Bajnai levest főz a leggyorsabb jelöltnek
Komoly jutalmat helyezett kilátásba Bajnai Gordon az Együtt–PM országgyűlési képviselőjelöltjeinek.
2014.02.20. 06:55
Borsonline.hu
Bajnai: a forintgyengülés felzabálja a rezsicsökkentést
Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője szerint a kormány "kontár" gazdaságpolitikája miatt gyengülő forintárfolyam az ország valamennyi állampolgárát kedvezőtlenül érinti és a rezsicsökkentés hatását is ellensúlyozza.
2014.02.19. 20:15
Profitline.hu
Orbán szívességet kért? A Gazprom hallgat...
Bajnai Gordon szerint orosz szívességből valósulhat meg az áprilisi rezsicsökkentés.
2014.02.19. 19:17
Nepszava.hu
Bajnai sem nézi jó szemmel a történteket
Bajnai Gordon, az Együtt-PM választási szövetség vezetője szerdán sürgette, hogy a kormány foglaljon állást Ukrajna ügyében, emellett felszólította az ukrán elnöki adminisztrációit, hogy békésen rendezze az országukban kialakult helyzetet.
2014.02.19. 17:24
Stop.hu
Matolcsy elbarmolta a rezsicsökkentés hasznát?
Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője szerint a kormány "kontár" gazdaságpolitikája miatt gyengülő forintárfolyam az ország valamennyi állampolgárát kedvezőtlenül érinti és a rezsicsökkentés hatását is ellensúlyozza.
2014.02.19. 15:16
Stop.hu
Lejtőn a forint: „Minden családnak 100 ezres többletterhet jelent”
Bajnai Gordon, az Együtt–PM vezetője szerint a kormány „kontár” gazdaságpolitikája miatt gyengülő forintárfolyam az ország valamennyi állampolgárát kedvezőtlenül érinti és a rezsicsökkentés hatását is ellensúlyozza.
2014.02.19. 14:48
168ora.hu
Bajnai: minden tiszteletünk az ukrán ellenzéké
"Magyar politikusként és európai polgárként egyaránt elfogadhatatlannak tartom azt, ami az ukrán utcákon történik. Minden tiszteletünk az ukrán ellenzéké, akik országuk nyugati integrációjáért, az európai értékek felvállalásáért nemcsak az utcára mennek, de az életüket is veszélyeztetik. Együtt érzünk az áldozatok családtagjaival" – írta Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője a Tumblr-oldalán. Az ellenzéki politikus azt írta, egy jogállamban nincs helye annak, hogy a karhatalmi szervek tüntető emberek közé lőnek. A kormányerők kötelessége, hogy a konfliktust a jogállami intézmények igénybevételével, a demokratikus normákat tiszteletben tartva oldják meg, ezért felszólítja Viktor Janukovicsot és az ukrán kormánypárti politikusokat, hogy békésen rendezzék a helyzetet. "A magyar kormány pedig szégyellje magát, hogy a paksi paktum miatt tétovázik és késlekedik a megszólalással Ukrajna ügyében. A jelen helyzetben a magyar diplomáciának az lenne a kötelessége, hogy a jogállami megoldások mellett emeljen szót, ezt azonban a paksi megállapodás küszöbén már politikailag nem teheti meg" – írta Bajnai.
2014.02.19. 14:25
Bajnai: a forintgyengülés felzabálja a rezsicsökkentést
Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője szerint a kormány "kontár" gazdaságpolitikája miatt gyengülő forintárfolyam az ország valamennyi állampolgárát kedvezőtlenül érinti és a rezsicsökkentés hatását is ... ...
2014.02.19. 14:12
Napi.hu
Bokros Lajosék is utat találtak az Összefogásba
Egy liberális-konzervatív erővel színesedik az Összefogás azzal, hogy a Bokros Lajos nevével fémjelzett Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) is támogatja megállapodás alapján az ellenzéki pártszövetséget - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője szerdán, az ATV Start című műsorában.
2014.02.19. 11:17
Stop.hu
Bajnai: Bokros pártja új színt hoz az Összefogásba
Egy liberális-konzervatív erővel színesedik az Összefogás azzal, hogy a Bokros Lajos nevével fémjelzett Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) is támogatja megállapodás alapján az ellenzéki pártszövetséget – jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt–PM vezetője szerdán az ATV Start című műsorában.
2014.02.19. 09:59
168ora.hu
Bajnai: Bokros pártja új színt hoz az összefogásba
Egy liberális-konzervatív erővel színesedik az Összefogás azzal, hogy a Bokros Lajos nevével fémjelzett Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) is támogatja megállapodás alapján az ellenzéki pártszövetséget - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője szerdán, az ATV Start című műsorában
2014.02.19. 09:57
Gondola.hu
Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy az ukrán helyzetől
A Kijevben kitört erőszak azonnali megszüntetésére szólít fel az MSZP, az Együtt, a DK, a PM és az MLP. Az Ukrajnában kialakult politikai válság immár nem csak elvi vita arról, hogy az ország Keletet vagy Nyugatot választja, hanem emberéleteket is követelő véres harc - írta szerda reggel Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Jávor Benedek és Fodor Gábor. A krízis megoldása csak békés eszközökkel, a hatalom és a hatalom kritikáját megfogalmazó politikai erők közötti párbeszéd, kölcsönös kompromisszumok révén képzelhető el. Ukrajnának is tiszteletben kell tartania az európai közösségben alapvetőnek számító jogokat, így az emberek békés gyülekezéshez és véleménynyilvánításhoz való jogát.
2014.02.19. 09:55
Bokrossal erősít az Összefogás
Az Együtt-PM vezetője szerint egy liberális-konzervatív erővel színesedik az Összefogás azzal, hogy a Modern Magyarország Mozgalom is támogatja az ellenzéki pártszövetséget. Bajnai Gordon közlése szerint Bokros Lajos pártja listás helyeket nem kért, pusztán egy olyan program megvalósítására kért garanciát, amit egyébként is magáénak vallanak az összefogás pártjai. [...] Bővebben!
2014.02.19. 09:42
Mandiner.hu
Újabb taggal bővülhet ma a baloldali Összefogás
Bajnai Gordon múlt héten már beszélt erről.
2014.02.19. 07:45
Hetivalasz.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Orbán adjon választ a Mazsihisznek!
Miniszterelnök úr, legyen kedves nem tépelődni, nem taktikázni, nem szavazatokat számlálgatni. [...] Bővebben!
2014.02.18. 15:47
Mandiner.hu
Beindult a kampány: "Vigyázz Fidesz, a csilláron is lógtunk"
Az Erzsébetligeti Színház legnagyobb terme kicsi volt arra, hogy befogadja a Karácsony Gergely kampányindítójára érkezőket. Az Összefogás politikusa az igazság pillanatáról, Bajnai Gordon pedig Orbanisztánról beszélt hétfő este.
2014.02.18. 13:44
Stop.hu
Bajnai Gordon : Győzni fogunk!
Bajnai Gordon : Győzni fogunk!
2014.02.17. 22:50
Stop.hu
Bajnai: Magyarország jövőt választ április 6-án
Az április 6-i választások tétje az, hogy Magyarország Orbánisztánná, vagy egy békésen gyarapodó országgá válik - mondta el Bajnai Gordon. Az Együtt-PM vezetője az Összefogás választási győzelme esetén elsőként a jogbiztonságot állítaná helyre. Szerinte sokan félnek kinyilvánítani, hogy az ellenzéket támogatják, de a fülke magányában az Összefogást fogják támogatni. [...] Bővebben!
2014.02.17. 21:01
Mandiner.hu
'A tét, hogy szovjet utódállam vagy normális ország leszünk'
Bajnai Gordon szerint Magyarország jövőt választ április 6-án: a tét az, hogy szovjet utódállammá, Orbánisztánná válik vagy normális, gyarapodó, békés ország lesz.
2014.02.17. 20:40
Nol.hu
Szepessy Zsolt (Összefogás Párt): Az Összefogás cáfol: nem tekintjük lezártnak a Simon-ügyet
Az Összefogás határozottan cáfolja Bajnai Gordon azon kijelentését, miszerint „az Összefogás lezártnak tekinti a Simon-ügyet”. Az Összefogás nem tekinti lezártnak a Simon-ügyet, ragaszkodik annak nyilvánosság előtti tisztázásához. [...] Bővebben!
2014.02.16. 09:13
Mandiner.hu
Mininépszavazás a Belvárosban
Annak ellenére, hogy a Bajnai Gordon vezette szövetség egyik meghatározó alakja, az Együtt színeiben politizáló Juhász Péter élesen bírálta az „összefogás” listáját, a háttérbe húzódó politikus és stábja így is aktívan támogatja a főváros első számú választókörzetében helyette induló Kerék-Bárczy Szabolcsot, aki szinte a lehetetlenre vállalkozik a belvárosi polgármester, a Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal kihívójaként, aki a körzet toronymagas esélyese.
2014.02.15. 21:00
Nol.hu
Így búcsúznak a politikusok Radnóti özvegyétől
Gyarmati Fanni halálhíréről ma reggel értesült a közvélemény. Bajnai Gordon, Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc a Facebookon búcsúzott.
2014.02.15. 16:40
Hir24.hu
Bajnai síeléssel kezdte a kampányt
Ausztriában síel Bajnai Gordon – a kampány hivatalos kezdetén. Egy nézőnk képet is küldött róla.
2014.02.15. 13:50
Mno.hu
Mininépszavazás a Belvárosban
Annak ellenére, hogy a Bajnai Gordon vezette szövetség egyik meghatározó alakja, az Együtt színeiben politizáló Juhász Péter élesen bírálta az „összefogás” listáját, a háttérbe húzódó politikus és stábja így is aktívan támogatja a főváros első számú választókörzetében helyette induló Kerék-Bárczy Szabolcsot, aki szinte a lehetetlenre vállalkozik a belvárosi polgármester, a Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal kihívójaként, aki a körzet toronymagas esélyese.
2014.02.15. 06:50
Nol.hu
"Józsa-Simon, két jó barát"
Rogán Antal szerint Józsa István és Simon Gábor ügye azt mutatja, hogy a szocialisták milyen kétszínűek, 2010-ben Bajnai Gordon még támogatta a paksi bővítést, de az ellenzék csak addig támogatta az erőművet, amíg hasznot húztak belőle Józsa István révén. "Simon Gábor eltitkolt százmilliókkal a zsebében menetelt az éhségmenettel."
2014.02.13. 20:05
Csak áprilisig szól az Összefogás
A Simon-ügyet lezárták a szocialisták, a továbbiakban a kampánnyal kell foglalkozni - mondta, az Együtt - PM vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Bajnai Gordon bízik abban, hogy a kormányváltást akaró választók az Összefogást támogatják majd.
2014.02.13. 08:10
Inforadio.hu
Íme, az Összefogás végleges listája
A kétszáz nevet tartalmazó listán - mint korábban ismertté vált - Mesterházy Attila MSZP-elnök az első, őt Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke követi.
2014.02.12. 19:50
Hir24.hu
Bajnai: Mindenkit megvédünk, akit támadás ér
Akik letagadják a holokausztot, "szellemi kútmérgezést" követnek el - üzente a Jobbiknak Bajnai Gordon Debrecenben.
2014.02.12. 19:30
Nol.hu
Bajnai: Mindenkit megvédünk, akit támadás ér
Akik letagadják a holokausztot, "szellemi kútmérgezést" követnek el - üzente a Jobbiknak Bajnai Gordon Debrecenben.
2014.02.12. 17:32
Nol.hu
Bajnai Gordon: megvédjük az embereket
Azoknak a szellemi elődei, akik ma a holokausztot tagadják, népirtást követtek el.
2014.02.12. 17:23
Nepszava.hu
"Holokamu" - Bajnai Orbán Viktorhoz fordult
Orbán Viktor és Kósa Lajos világos állásfoglalását kérte Bajnai Gordon abban az ügyben, hogy Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni önkormányzati frakcióvezetője egy nyilvános ünnepségen a holokausztról mint "holokamuról" beszélt.
2014.02.12. 16:40
Itt az ellenzéki Összefogás listája
Véglegesítette parlamenti választási listáját a baloldali összefogás, a listát Mesterházy Attila MSZP-elnök vezeti, utána Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője következik. A kétszáz nevet tartalmazó listán ... ...
2014.02.12. 16:30
Napi.hu
Itt az Összefogás teljes listája
Az már régóta köztudott, hogy a közös ellenzéki listát Mesterházy Attila, a baloldali pártok közös miniszterelnök-jelöltje vezeti, mögötte sorrendben Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Szabó Tímea szerepel a listán. Most viszont nyilvánosságra került a teljes, 200 nevet tartalmazó lista. [...] Bővebben!
2014.02.12. 15:09
Mandiner.hu
Bokros Lajos is csatlakozik az Összefogáshoz
Bokros Lajossal, a Horn-kormány pénzügyminiszterével, az MDF európai parlamenti képviselőjével köt együttműködési megállapodást a baloldali Összefogás - jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában az Együtt-PM vezetője. Bajnai Gordon szerint Bokros Lajos és Fodor Gábor nevét Gyurcsány Ferenc vetette fel.
2014.02.12. 14:22
Inforadio.hu
Áderen csak a kormányváltás segít
Ezt állítja Bajnai Gordon, aki szerint az államfő a 22-es magyar csapdájába esett.
2014.02.12. 10:20
Hir24.hu
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): A 22-es magyar csapdája
Áder János azt mondja, azért nem lehet népszavazást kiírni a Paks 2-ről, mert az nemzetközi szerződés. Csakhogy a Paks 2 attól nemzetközi szerződés, hogy Áder János aláírta. [...] Bővebben!
2014.02.12. 08:11
Mandiner.hu
Ők védik meg Bajnait a „bohócoktól”
A Haza és Haladás Egyesület fizeti Bajnai Gordon testőreit.
2014.02.12. 07:02
Mno.hu
Sztárklikk közélet: Bajnai Gordon: a kormány letett a...
Sztárklikk közélet: Bajnai Gordon: a kormány letett a rezsicsökkentésről
2014.02.11. 22:06
Stop.hu
Ünnep a Facebookon: Bajnait 100 ezren már biztosan szeretik
Elérte a 100 ezer lájkot Bajnai Gordon Facebook-oldala. Az Együtt-PM vezetőjének közösségi oldalát a statisztikák szerint leginkább az 55-64 éves korosztály kedveli és a legtöbb rajongó a fővárosban él.
2014.02.11. 12:05
Hvg.hu
"Elnök úr, köszönjük, hogy nem lövetett belénk!" - videó a fáklyás tüntetésről
Az Együtt-PM fáklyás vonulással követelt népszavazást Paks 2-ről hétfő este és megígérték, ha kormányra kerülnek, az egészet "visszacsinálják". A menetben Bajnai Gordon is részt vett.
2014.02.11. 07:40
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon tumblr): Bohócujj a ravaszon
Bencsikék bohócálarca mögött maga Orbán Viktor rejtőzik. [...] Bővebben!
2014.02.10. 13:01
Mandiner.hu
Sándor-palota: aktivisták vagy terroristák?
Terrorcselekmény elkövetésének gyanúját veti fel Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke szerint a Bajnai Gordon-féle Együtt–PM három aktivistájának Sándor-palotánál elkövetett tegnapi akciója.
2014.02.10. 05:09
Mno.hu
Az országos rendőrfőkapitányhoz fordul az Együtt-PM a bohóctámadás miatt
Az Együtt-PM Szövetség az országos rendőrfőkapitányhoz fordul annak kivizsgálására, miként fordulhatott elő, hogy Bajnai Gordon országjárásának hatvani állomásán nem volt rendőri biztosítás annak ellenére, hogy a helyszínre ellentüntetést jelentettek be.
2014.02.08. 15:21
Inforadio.hu
A bohócos ellentüntető miatt veszik elő a rendőröket a politikusok
Az Együtt-PM Szövetség az országos rendőrfőkapitányhoz fordul annak kivizsgálására, miként fordulhatott elő, hogy Bajnai Gordon országjárásának hatvani állomásán nem volt rendőri biztosítás annak ellenére, hogy a helyszínre ellentüntetést jelentettek be.
2014.02.08. 15:01
Stop.hu
A bohóc „támadása” miatt újabb lépéseket tesz az Együtt-PM
Az országos rendőrfőkapitányhoz fordul a Bajnai Gordon vezette Együtt–PM a hatvani bohóc miatt.
2014.02.08. 14:14
Mno.hu
Bohóc-ügy: számon kéri a rendőrséget az Együtt-PM
Arra kéri az Együtt-PM az országos rendőrfőkapitányt, vizsgálja ki: miért nem volt rendőri biztosítás Bajnai Gordon országjárásának hatvani állomásán, annak ellenére, hogy ellentüntetést jelentettek be a helyszínre. [...] Bővebben!
2014.02.08. 13:39
Mandiner.hu
Bajnai Gordon és a Nagy Bohóctámadás (videó)
Itt a hatvani bohóctámadás felvétele. Vajon fenyegetően lépett-e fel, és akart-e sérülést okozni Bajnainak? [...] Bővebben!
2014.02.08. 09:39
Mandiner.hu
Bajnai: az ellenzéki összefogás véget akar vetni az Orbán-korszaknak
Nem egy átlagos, hanem korszakos, a jövőről döntő választás előtt áll az ország - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője Egerben, egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón pénteken.
2014.02.08. 05:05
Nol.hu
Bajnai: nem kormányt, rezsimet akarunk váltani
Hatvanba és Egerbe látogatott pénteken Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője.
2014.02.08. 01:20
Heol.hu
Bajnai: az ellenzéki összefogás véget akar vetni az Orbán-korszaknak
Nem egy átlagos, hanem korszakos, a jövőről döntő választás előtt áll az ország - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője Egerben, egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón pénteken.
2014.02.07. 22:04
Nol.hu
Bajnai: mind a 106 választókörzet megnyerhető
Nem egy átlagos, hanem korszakos, a jövőről döntő választás előtt áll az ország - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője Egerben, egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.
2014.02.07. 21:10
Egy bohócruhás fenyegette Bajnait a hatvani utcán
Hatvanban egy bohócnak öltözött férfi támadt Bajnai Gordonra, minek kapcsán az Együtt-PM vizsgálja, szükséges-e jogi útra is terelni az ügyet. Bajnai Gordon országjárása változatlanul folytatódik - szögezték le közleményükben.
2014.02.07. 19:55
Heol.hu
Bohóccal dulakodtak Bajnai testőrei
Dulakodásba keveredtek egy Bajnai Gordon ellen tüntető bohóccal a volt miniszterelnök emberei.
2014.02.07. 17:43
Mno.hu
Nem csak Simon sumákol a pártban?
Az MSZP nem tehet úgy, mintha nem lenne köze Simon Gáborhoz – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője, hozzátéve: ha az MSZP nem segít felfedni a politikus vagyonának eredetét, feltételezhető, hogy nem csak Simonnak van rejtegetnivalója. Az MSZP ugyanakkor lezártnak tekinti Mesterházy volt helyettesének eltitkolt bécsi bankszámlájával kapcsolatos ügyet – közölte a párt szóvivője. Veres Gábor elmondása szerint nem tudják, honnan van a pénz, annak ellenére sem, hogy Mesterházy csütörtökön már pedzegette a pénz esetleges eredetét. Molnár Zsolt szocialista kampányfőnök politikailag vállalhatatlannak, míg Bajnai Gordon egyéni megtévedésnek tartja Simon tettét.
2014.02.07. 17:28
Mno.hu
Bohóc támadt Bajnaira!
Hatvan – Egy bohócruhás férfi kelt birokra Bajnai Gordon testőrével. Az Együtt-PM vezetője hatvani lakossági fórumára érkezett, amikor egy bohócruhába öltözött férfi fenyegetően közel ment hozzá, ezért a biztonsági embernek kellett távol tartania őt a politikustól.
2014.02.07. 15:44
Blikk.hu
Bajnai: Furcsa a Simon-ügy időzítése
Az eltitkolt osztrák bankszámlája miatt botrányba keveredett Simon Gábornak mennie kellett, ugyanakkor "több szempontból" érdekes, hogy pont most került elő ez az ügy - mondta Bajnai Gordon, aki szerint Mesterházy Attila már az ügy kipattanásakor, még külföldi útja alatt eldöntötte, hogy megszabadul a párt elnökhelyettesétől. A politikus szerint a korrupciós gyanúval valójában a paksi szerződésről terelik el a figyelmet.. A baloldali összefogás fáklyás tüntetést szervez a Sándor-palota elé hétfőre, hogy arra kérje Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá az Oroszországgal kötött megállapodást jóváhagyó törvényt.
2014.02.07. 12:10
Hvg.hu
Tüntetést szervez a Sándor-palota elé az Összefogás
Bajnai Gordon szerint az államfőnek nem szabad szentesítenie egy olyan döntést, amely ellentétes a nemzet érdekeivel.
2014.02.07. 09:20
Nepszava.hu
Hétfőn újból tüntet az ellenzék
Bajnai Gordon elmondta: a tiltakozást azért szervezik, hogy "a köztársasági elnök úr az aláírásával ne szentesítsen egy olyan parlamenti döntést, amely a nemzet érdekeivel ellentétes".
2014.02.07. 09:03
Metropol.hu
Bajnai: a Simon-ügy elterelés
Az Együtt-PM vezetője szerint a Fidesz a paksi atomerőmű-bővítéssel összefüggő, sietve elfogadott orosz-magyar egyezségről akarja elterelni a figyelmet Simon Gábor ausztriai számlaügyével. Bajnai Gordon ... ...
2014.02.07. 08:57
Napi.hu
Bajnaiék átcsábították magukhoz az OTP stratégáját
Az OTP eddigi devizastratégája, Pápa Levente lesz a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM vezető gazdasági szakembere - írta az Index.
2014.02.06. 14:50
Hvg.hu
Bajnai sem lacafacázna Simonnal
Ha igazak a Simon Gáborról szóló hírek, akkor az MSZP-s politikusnak távoznia kell a közéletből - mondta Bajnai Gordon, aki abba a spekulációba azonban nem akart belemenni, hogy mi van, ha Simon eltitkolt ausztriai bankszámláján az MSZP pénze van.
2014.02.06. 14:20
Paksi erőmű - Bajnai: Áder János ne írja alá a törvényt!
Miután a parlament elfogadja a paksi atomerőmű bővítéséről szóló, "a nemzeti érdekkel ellentétes" törvényt, az Együtt-PM Áder Jánoshoz fordul, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a jogszabályt - ezt a választási szövetséget vezető Bajnai Gordon mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
2014.02.06. 14:17
Inforadio.hu
Bajnai: Orbán Viktor aláírásával szentesítette a kapitulációt
Miután a parlament elfogadja a paksi atomerőmű bővítéséről szóló, "a nemzeti érdekkel ellentétes" törvényt, az Együtt-PM Áder Jánoshoz fordul, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a jogszabályt - ezt a választási szövetséget vezető Bajnai Gordon mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. (Bajnai még a végszavazés előtt tartotta sajtótájékoztatóját - a szerk.)
2014.02.06. 13:46
Stop.hu
Simon ügy - Bajnai: ha a hírek töredéke igaz, Simon Gábornak távoznia kell a közéletből
Bajnai Gordon szerint ha a Simon Gáborról napvilágot látott híreknek csak a töredéke igaz, akkor a szocialista képviselőnek minden közéleti funkcióját, köztük a parlamenti képviselői megbízatását is fel kell adnia és távoznia kell a közéletből. Az Együtt-PM vezetője erről csütörtöki, más témában tartott sajtótájékoztatóján beszélt újságírói kérdésekre válaszolva.
2014.02.06. 13:12
Inforadio.hu
Bajnai: Áder János ne írja alá a paksi egyezményt!
Miután a parlament elfogadta a paksi atomerőmű bővítéséről szóló, "a nemzeti érdekkel ellentétes" törvényt, az Együtt-PM Áder Jánoshoz fordul, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a jogszabályt - ezt a választási szövetséget vezető Bajnai Gordon mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
2014.02.06. 12:45
Nol.hu
Bajnai Gordon: A kiegyezéshez erő kell!
Az új kormány három legsürgetőbb teendője a gazdasági növekedés beindítása, az oktatási rendszer talpra állítása, a jogállami működés helyreállítása – mondja Bajnai Gordon, az Együtt–PM vezetője. A bizonytalan szavazóknak azt üzeni: mindenkinek meg kell értenie, a nem döntés is döntés, mert általa fennmaradhat ez a kártékony, romboló, a jövőt felélő rezsim. PUNGOR ANDRÁS interjúja.
2014.02.06. 08:58
168ora.hu
Bajnaiék radikális adóemeléssel büntethetik a családokat
A Fidesz szóvivője szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök szavaiból kiderült, hogy a „Gyurcsány-koalíció” kormányra kerülve radikális adóemelést hajtana végre.
2014.02.05. 17:35
Mno.hu
Elkezdődött Bajnai országjárása
Bajnai Gordon keddi, dunaújvárosi látogatásával megkezdődött az Együtt-PM országjárása, amelynek keretében a pártszövetség vezető politikusai Magyarország minden megyéjébe elutaznak, hogy személyesen találkozzanak a választókkal - közölte a szövetség szerdán.
2014.02.05. 13:50
Hvg.hu
Lapajánló – Népszavazást!
A Medián legfrissebb adatai szerint a masszív többség népszavazást akar atomügyben – mondja a 168 Órának Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, aki szerint ha az összefogás győz a választáson, az új kormány legsürgetőbb teendője a gazdasági növekedés beindítása lesz, az oktatási rendszer talpra állítása és a jogállami működés helyreállítása. Bajnai Gordon bízik a győzelemben. A hetilap digitális változatát lapozhatja végig.
2014.02.05. 13:26
168ora.hu
Országjárásba kezdett az Együtt-PM
Bajnai Gordon pártszövetsége minden megyébe elutazik majd, ahol lakossági fórumaikon azt mondják majd el: a választás egyben népszavazás is lesz arról, hogy Orbánországban akarunk-e élni vagy egy normális Magyarországon. [...] Bővebben!
2014.02.05. 13:10
Mandiner.hu
Országjárásba kezdett az Együtt-PM
Bajnai Gordon keddi, dunaújvárosi látogatásával kezdődött a rendezvénysorozat.
2014.02.05. 11:59
Metropol.hu
Ez tényleg fájni fog: már megbukott Orbán költségvetése?
"Fájni fog" - mondta néhány hete Bajnai Gordon a 2014-es esztendőről, majd napokkal később Gyurcsány Ferenc is kijelentette: bárki kerül is hatalomra, mindenképpen megszorításra lesz szükség. A kormány mindent tagad.
2014.02.05. 08:14
Stop.hu
Bajnai: Már nekik is fájni fog
Már a 300 ezer forint felett keresőknek is fájni fog a baloldal választási győzelme – Bajnai Gordon ugyanis ennél a jövedelemhatárnál vezetné be a magasabb, második adókulcsot. Az Együtt–PM vezetője erről egy bajai lakossági fórumon beszélt, szerinte a társadalmi szolidaritás ezt követelné meg a magasabb keresetűektől. A politikust a rendezvény előtt tüntetők fogadták.
2014.02.05. 07:06
Mno.hu
Bajnai meghallgatná Matolcsyt
Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint Matolcsy György jegybankelnöknek a parlament gazdasági bizottsága előtt kellene beszámolnia a forintárfolyam alakulásáról, és felül kellene vizsgálni a növekedési hitelprogramot is.
2014.02.04. 18:22
Stop.hu
Bajnai Gordon (Tumblr): 312
Mikor ezt írom, épp 312 forint körül van az euró. Jellemző, hogy ezt a kormányzati hírügynökség már „nagy erősödésként” ünnepli. [...] Bővebben!
2014.02.04. 14:47
Mandiner.hu
Együtt, keresztény, szocdem - kavart okozhatnak a hasonló pártnevek
A szociáldemokrata és a keresztény a legnépszerűbb jelző az áprilisi választásokra készülő pártok közt, ami okozhat némi zavart, ha mindenki el is tud indulni. A legnagyobb kellemetlenség Bajnai Gordon pártját érheti, de a volt monoki polgármester Összefogás nevű pártja is elhalászhat néhány voksot a baloldali összefogás elől.
2014.02.04. 12:35
Hvg.hu
Bajnai Gordon (Tumblr): Orbán: a többséggel szemben
Paks ügyében nem az ellenzékkel áll szemben Orbán, hanem az országgal. [...] Bővebben!
2014.02.04. 09:02
Mandiner.hu
Bajnai: Orbán az egész országgal megy szemben a paksi bővítéssel
Bajnai Gordon volt kormányfő szerint a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban nem az ellenzékkel áll szemben Orbán Viktor, hanem az országgal, a kormány pedig elveszítette legitimációját, hogy ebben a kérdésben döntsön.
2014.02.03. 19:35
Stop.hu
Bajnai: Orbán szemben áll az egész országgal
Bajnai Gordon volt kormányfő szerint a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban nem az ellenzékkel áll szemben Orbán Viktor, hanem az országgal, a kormány pedig elveszítette legitimációját, hogy ebben a kérdésben döntsön.
2014.02.03. 18:55
Hvg.hu
Bajnai: Orbán az országgal áll szemben
Bajnai Gordon volt kormányfő szerint a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban nem az ellenzékkel áll szemben Orbán Viktor, hanem az országgal, a kormány pedig elveszítette legitimációját, hogy ebben a kérdésben döntsön.
2014.02.03. 16:36
Inforadio.hu
Bajnai: Paks ügyében a kormány elvesztette a legitimációját
Az Orbán–Putyin-paktummal a rezsim nem az ellenzékkel, hanem az ország többségével áll szemben – közölte Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM vezetője.
2014.02.03. 15:42
Nol.hu
Bajnai, az oroszellenes - "kivülről" szólt be
Bajnai Gordon volt kormányfő szerint a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban nem az ellenzékkel áll szemben Orbán Viktor, hanem az országgal, a kormány pedig elveszítette legitimációját, hogy ebben a kérdésben döntsön
2014.02.03. 15:27
Gondola.hu
Bajnai Gordon: Nem az a jó válasz, hogy menjünk el innen
A Fidesz külföldi állami és magyar oligarchikus érdekek hálóban adja fel a magyar nemzeti érdeket azért, hogy megőrizhesse a hatalmát – állítja Bajnai Gordon, aki szerint április 6-a népszavazás lesz. A paksi bővítés kapcsán a volt kormányfő állítja: nincs szükségünk erre az áramra, amelyet drágán, az államot eladósító hitelből, elavuló technológiával állítanak elő. A legnagyobb probléma szerinte mégis az, ahogyan Orbán Viktor ezt a döntést meghozta. Bajnai úgy véli: a mi helyünk Európában van, ez a közösség a mi túlélésünk záloga.
2014.02.02. 22:45
Nol.hu
Bajnai Gordon : 60 évre szóló hűségnyilatkozat
Bajnai Gordon : 60 évre szóló hűségnyilatkozat
2014.02.02. 20:50
Stop.hu
Elkezdődött Bajnaiék tüntetése az Alkotmány utcában
Tüntetés kezdődött Budapesten az Alkotmány utcában. A demonstrációt az ellenzéki Összefogás pártjai szervezték azért, hogy ne az Országgyűlés, hanem a nép döntsön népszavazással a paksi bővítés ügyében. A rendezvényen felszólal Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Jávor Benedek és Fodor Gábor is.
2014.02.02. 15:30
Bajnai Gordon (NOL): Nem az a jó válasz, hogy menjünk el innen
Aktuális ideológiai divattól függetlenek azok a hatalomgyakorlási módszerek, amelyek a történelemben újra és újra visszatérnek és arról szólnak, hogyan tudják a hatalmat kevesek kisajátítani és sokak felett gyakorolni. [...] Bővebben!
2014.02.02. 10:56
Mandiner.hu
Bajnai Gordon: Nem az a jó válasz, hogy menjünk el innen
A Fidesz külföldi állami és magyar oligarchikus érdekek hálóban adja fel a magyar nemzeti érdeket azért, hogy megőrizhesse a hatalmát – állítja Bajnai Gordon, aki szerint április 6-a népszavazás lesz. A paksi bővítés kapcsán a volt kormányfő állítja: nincs szükségünk erre az áramra, amelyet drágán, az államot eladósító hitelből, elavuló technológiával állítanak elő. A legnagyobb probléma szerinte mégis az, ahogyan Orbán Viktor ezt a döntést meghozta. Bajnai úgy véli: a mi helyünk Európában van, ez a közösség a mi túlélésünk záloga.
2014.02.02. 10:40
Nol.hu
Bajnai Gordon: Nem az a jó válasz, hogy menjünk el innen
A Fidesz külföldi állami és magyar oligarchikus érdekek hálóban adja fel a magyar nemzeti érdeket azért, hogy megőrizhesse a hatalmát – állítja Bajnai Gordon, aki szerint április 6-a népszavazás lesz. A paksi bővítés kapcsán a volt kormányfő állítja: nincs szükségünk erre az áramra, amelyet drágán, az államot eladósító hitelből, elavuló technológiával állítanak elő. A legnagyobb probléma szerinte mégis az, ahogyan Orbán Viktor ezt a döntést meghozta. Bajnai úgy véli: a mi helyünk Európában van, ez a közösség a mi túlélésünk záloga.
2014.02.02. 08:01
Nol.hu
Bajnai „jogászok szoknyája mögül” bizonygatja igazát
A Fidesz szerint a Hajdú-Bét ügyében egyedül Bajnai Gordon volt miniszterelnök tartozik bocsánatkéréssel.
2014.02.01. 19:55
Mno.hu
Bajnai Gordon : Holnap tüntetés!
Bajnai Gordon : Holnap tüntetés!
2014.02.01. 19:20
Stop.hu
Zsigó a bíróság szerint megsértette Bajnai jó hírnévhez való jogát
Az Együtt-PM tájékoztatása szerint a Kecskeméti Törvényszék nem jogerős ítéletében megállapította, hogy a fideszes Zsigó Róbert a Hajdú-Bét felszámolásáról tett nyilatkozataival megsértette Bajnai Gordon jó hírnévhez való jogát.
2014.02.01. 18:05
Nol.hu
A Hajdú-Bét ügyében egyedül Bajnai tartozik bocsánatkéréssel
A kormánypárt így reagált arra, hogy az Együtt-PM közleménye szerint a Kecskeméti Törvényszék nem jogerős ítéletében megállapította: a fideszes Zsigó Róbert a Hajdú-Bét felszámolásáról tett nyilatkozataival megsértette Bajnai Gordon jó hírnévhez való jogát
2014.02.01. 16:42
Gondola.hu
Berkecz regionális politikai igazgató lett
A Bajnai Gordon vezette Együtt elnöksége kinevezte Berkecz Balázst, a párt dél-dunántúli regionális politikai igazgatójává.
2014.02.01. 16:32
Stop.hu
A Fidesz Bajnait támadja Zsigó elítélése után
A Fidesz szerint a Hajdú-Bét ügyében egyedül Bajnai Gordon volt miniszterelnök tartozik bocsánatkéréssel.
2014.02.01. 15:59
Stop.hu
A bíróság szerint Zsigó hazudott Bajnairól és a Hajdú-Bétről
A Kecskeméti Törvényszék nem jogerős ítéletében megállapította, hogy a fideszes Zsigó Róbert a Hajdú-Bét felszámolásáról tett nyilatkozataival megsértette Bajnai Gordon jó hírnévhez való jogát – közölte az Együtt-PM.
2014.02.01. 14:00
Hir24.hu
Elsőfokon elmeszelték Zsigó Róbertet
Az Együtt-PM tájékoztatása szerint a Kecskeméti Törvényszék nem jogerős ítéletében megállapította, hogy a fideszes Zsigó Róbert a Hajdú-Bét felszámolásáról tett nyilatkozataival megsértette Bajnai Gordon jó hírnévhez való jogát.
2014.02.01. 12:46
Stop.hu
Zsigó a bíróság szerint megsértette Bajnai jó hírnévhez való jogát
Az Együtt-PM tájékoztatása szerint a Kecskeméti Törvényszék nem jogerős ítéletében megállapította, hogy a fideszes Zsigó Róbert a Hajdú-Bét felszámolásáról tett nyilatkozataival megsértette Bajnai Gordon jó hírnévhez való jogát.
2014.02.01. 11:16
Nol.hu
Megsértette Bajnai jóhírnevét a bajai polgármester
Az Együtt-PM tájékoztatása szerint a Kecskeméti Törvényszék nem jogerős ítéletében megállapította, hogy a fideszes Zsigó Róbert a Hajdú-Bét felszámolásáról tett nyilatkozataival megsértette Bajnai Gordon jó hírnévhez való jogát.
2014.02.01. 10:40
Zsigó megsértette Bajnai jó hírnévhez való jogát
Az Együtt-PM tájékoztatása szerint a Kecskeméti Törvényszék nem jogerős ítéletében megállapította, hogy a fideszes Zsigó Róbert a Hajdú-Bét felszámolásáról tett nyilatkozataival megsértette Bajnai Gordon jó hírnévhez való jogát.
2014.02.01. 10:06
168ora.hu
Vodkával és naranccsal, Orbánnal és Putyinnal toboroz az Együtt-PM (videó)
Fekete-fehér kisfilmmel hirdeti vasárnapi tüntetését Bajnai Gordon pártja. A 2014-es kampány eddigi legbénább videója. [...] Bővebben!
2014.02.01. 08:15
Mandiner.hu
Bajnait nem törölték csak kukába került
Nem törölték Bajnai Gordon kommentjét Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldaláról, hanem az fennakadt a spam- és trollszűrőn - közölte Kaminski Fanny, a miniszterelnök Facebook-oldalának szerkesztője pénteken este.
2014.01.31. 23:30
Hir24.hu
Túl sokan jelölték 'szemétnek' Bajnai hozzászólását
A "lelkesítő" munkaerő-piaci adatokkal kapcsolatos videót töltött föl Orbán Viktor a Facebook-oldalára. Bajnai Gordon is hozzáfűzte véleményét, ám azt törölték.
2014.01.31. 23:00
Nol.hu
Nem törölték, hanem "levélszemétbe került" Bajnai kommentje Orbán Facebook-oldalán
Nem törölték Bajnai Gordon kommentjét Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldaláról, hanem az fennakadt a spam- és trollszűrőn - közölte Kaminski Fanny, a miniszterelnök Facebook-oldalának szerkesztője.
2014.01.31. 20:15
Bajnai is kommentelte Orbán videóját - Levélszemétnek jelölték
Az Együtt-PM szerint törölték Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldaláról Bajnai Gordon hozzászólását. Az oldal szerkesztője szerint azonban a spam-szűrőn akadt fenn.
2014.01.31. 19:16
Stop.hu
Bajnai Gordon : Gyertek el vasárnap!
Bajnai Gordon : Gyertek el vasárnap!
2014.01.31. 19:00
Stop.hu
Törölték Bajnai kommentjét Orbán Facebook-oldaláról
Az Együtt-PM szerint törölték Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldaláról Bajnai Gordon hozzászólását. Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője pénteken a Facebookon kommentálta Orbán Viktor csütörtök ... ...
2014.01.31. 18:55
Napi.hu
Orbán törölte Bajnai hozzászólását
A "lelkesítő" munkaerő-piaci adatokkal kapcsolatos videót töltött föl Orbán Viktor a Facebook-oldalára. Bajnai Gordon is hozzáfűzte véleményét, ám azt törölték.
2014.01.31. 17:42
Nol.hu
Kitörölhették Bajnai kommentjét Orbán Facebook-oldaláról
Bajnai Gordon a Facebookon kommentálta Orbán "győzelmi jelentést adó videóját", ám közleményük szerint a posztot cenzúrázta Orbán Viktor, "vagy azok, akik a nevében facebookoznak".
2014.01.31. 16:15
Bajnaiék az utcára mennek vasárnap
Az ellenzéki Összefogás pártjai tüntetést szerveznek február 2-ára, vasárnapra annak érdekében, hogy a Paksi Atomerőmű bővítéséről népszavazás döntsön. Az eseményen többek között felszólal Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Bajnai Gordon is.
2014.01.31. 15:45
Bajnai Gordon (Tumblr): A nagy forintverők
Orbán Viktor bűnbakkereső üzemmódú kormánya, amely háborút indított Brüsszel és Washington, a rezsiköltségek és az államadósság ellen, szépen lassan mindegyik ütközetét elveszíti. [...] Bővebben!
2014.01.31. 09:02
Mandiner.hu
Bajnai: létfontosságú választások jönnek
Bajnai Gordon szerint a magyar választások tétje nem az, hogy a bal- vagy a jobboldal győz-e, hanem az, hogy sikerrel jár-e a kormánykoalíciónak a "posztszovjet tagállamokra jellemző államirányítási modellje" ... ...
2014.01.29. 12:32
Napi.hu
New Yorkban tartott előadást Bajnai Gordon
A volt miniszterelnök megítélése szerint az "orbáni kormányzási modell" fenntarthatatlan.
2014.01.29. 10:31
Gondola.hu
Közeleg a Thália Humorfesztivál
Színes programmal indul február 5-én a második alkalommal megszervezett Humorfesztivál; a Thália Színházban kabaré, bohózat, komédia, tragikomédia és stand-up is várja a közönséget.Lantos Anikó fesztiváligazgató az esemény budapesti sajtótájékoztatóján szólt arról, hogy a február 9-ig tartó fesztivál felépítése a tavalyihoz hasonló: a rendezvény öt napja alatt 13 produkció látható. Mint mondta, a humor teljes spektrumát igyekeznek bemutatni. Kiemelte, hogy a budapesti és a vidéki társulatok mellett egy határon túli produkciót is sikerült meghívniuk: a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a közelmúltban sikerrel bemutatott, egy fiatal orosz rendező által színpadra állított közkedvelt darabot, Alekszandr Szuhovo-Kobilin Tarelkin halála című művét hozza el a fesztiválra. Litkai Gergely, a fesztivál művészeti vezetője elmondta: Borgula András rendező, a Gólem Színház alapítója és Hanthy Kinga, a Magyar Nemzet újságírója volt segítségükre a műsor összeállításában. Fontos szempont volt, hogy budapesti és vidéki előadást egyaránt meghívjanak és a független társulatok megismertetése is kiemelt cél.