bagett recept

Cikkek, receptek, tippek gyűjteménye a tökéletes bagett elkészítéséhez.

Lazacos bagett recept
Ezt a lazacos bagettet bárki könnyen elkészítheti, hiszen semmi ördöngösség nincs benne. A zöld fűszerek, és a citrom frissessége remekül kiegészíti a lazac füstösebb, telt ízét. A tojástól tartalmas, a paradicsomtól kellemes édeskés ízt kap. Mindez egy ropogós bagettben! Készítsétek Ti is el bátran ezt a remek lazacos bagett receptet.
2016.08.09. 22:17
Aproséf.hu
Egészséges szendvics gyerekeknek is
A legfinnyásabb gyerek is könnyebben megeszi a salátát, ha ropogós bagettbe van csomagolva. Nem minden gyerek szereti önmagában a salátát; érdemes hát próbálkoznunk azzal, hogy vonzóbb csomagolásban tálaljuk a vitamindús zöld leveleket. Egy salátával töltött bagett a kiránduláshoz, napközis táborba vagy akár piknikre vitt szendvics egészséges kiadásban. Ráadásul egyáltalán nem nehéz a recept! (És ha még erre sincs időd, akkor csak bonts fel egy zacskó FrissNass salátát, hogy a gyerek friss zöldséget ehessen! Mosni és szeletelni sem kell!)||RECEPTID:11
2015.06.12. 08:32
Evamagazin.hu
Recept: Balzsamos-bazsalikomos lencse füstölt hússal
Hozzávalók: 35 dkg füstölt csülök vagy oldalas, tarja 1 szál póréhagyma 50 dkg lencse beáztatva 1 liter zöldségalaplé 1 csokor bazsalikom 6-7 evőkanál balzsamecet 2 szál angolzeller 2 db kápia paprika 2-3 evőkanál olaj só bors fél rúd bagett
2015.03.03. 00:00
Mindmegette.hu
hirdetés
Gyors vacsora: olajbogyós fűszervajjal töltött bagett
A gyorsaság és egyszerűség megtestesítője ez a recept, amit tényleg csupán tíz perc elkészíteni. Cserébe egy egyszerű szendvics helyett különleges melegszendvics lesz a vacsoránk.
2015.02.05. 15:30
Nlcafe.hu
Recept: Francia (rozsos) bagett
Hozzávalók: A gyorskovászhoz: 2 dkg friss élesztő 8 dkg finomliszt 2 dkg rozsliszt 1 kávéskanál cukor 1,5 dl langyos víz Továbbá: 10 dkg rozsliszt 30 dkg finomliszt 1,5 kávéskanál só (inkább picit kevesebb, mint több) 2,5 dl langyos víz 2 teáskanál almaecet (vagy 1 teáskanál sima)
2014.11.15. 00:00
Mindmegette.hu
Amerika legmenőbb szendvicse
       Míg mi a marhaburgert istenítjük, ők már a mojo cubanót nyomják jó sok disznóhússal.      Legalábbis Jon Favreau filmjében, amiben a főszerepet is eljátszotta. A történetre nem mondhatjuk, hogy ilyet még nem láttunk, de most amerikai módra, egy kis kubai beütéssel kóstolhatjuk meg a jól bevált receptet:           "Carl Casper (Jon Favreau) egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. A twitterről pedig azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Döbbenten veszi tudomásul, hogy ezrek olvasták a sületlenségeket, amit egy komisz ételkritikus pikírt kritikájára válaszolt. Mikor munkanélküli lesz, volt neje (Sofía Vergara) unszolására elhatározza, hogy elfogadja a nagyképű volt pasijának (Robert Downey Jr.) a segítségét és megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az útra elkíséri a kisfia és hűséges séf barátja (John Leguizamo), hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni miért is érdemes élni. Természetesen a kubai szendvicscsodákon kívül."          Az említett szendvics a MOJO PORK Cubanos nem véletlenül kapta a nevét: eredetileg a hudu mágiában használt ameulett tartó kis zsákocska neve, melyet nyakban hordanak (további információk itt).    A film október 2-án kerül a magyar mozikba, de megkaptam a csodaszendvics receptjét - ezzel lehet addig bemelegíteni:   MOJO PORK Cubanos Elkészítés: 30 perc Hozzávalók (6 szendvics)   6 vékonyra szeletelt főtt sonka 50 g lágy vaj  1 bagett (fehér búzalisztből készült, 60 cm-es), hosszában félbevágva 6 evőkanál enyhe mustár 300 g szeletelt „Mojo” pácolt sertéslapocka (recept lejjebb) 240 g vékonyra szeletelt trappista sajt 150 g vegyes savanyúság, feldarabolva          Melegítsük elő a kontaktgrillt – ennek hiányában dolgozhatunk grillserpenyővel is, de akkor a szendvics bezárása után egy sütőlapáttal folyamatosan lenyomva kell tartani a tetejét. A serpenyőre mindenképpen szükség lesz a sonka átsütéséhez.        Pirítsuk meg a bagett darabok belső oldalát, kb. 1 percig.        A sonkaszeletek mindkét oldalát süssük át a serpenyőben.        Kenjük meg a bagettek belső, vágott oldalát vajjal és mustárral. rétegezzük bele a sonkát, a szeletelt disznóhúst, a sajtot és a savanyúságot, majd zárjuk be a szendvicset.        Kenjük meg a bagettek küldő oldalát vajjal, és tegyük be a kontakt grillbe, és süssük alul-felül, míg a sajt megolvad, a bagettek héja pedig aranybarnára sül (3-4 perc).        Azonnal tálaljuk.   „MOJO” pácolt sertés lapocka Elkészítés: 45 perc (aktív idő) Összesen: 3 óra 15 perc (+ egy éjszaka a pácolás) Hozzávalók (6-8 adag): 5 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 maroknyi friss koriander, apróra vágva 1 evőkanál reszelt narancshéj 0,5 dl friss narancslé 0,5 dl friss citromlé Fél maroknyi mentalevél, apróra vágva 8 gerezd zúzott fokhagyma 1 evőkanál szárított oregano 2 tk. őrölt kömény  1 teáskanál sós 1 kávésanál őröltbors 3,5 kg kicsontozott sertés lapocka, egy darabban            Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit. Egy jól zárható dobozban öntsük a húsra, és alaposan dörzsöljük be vele mindkét oldalát, majd egy éjszakára tegyük a hűtőbe.        Melegítsük fel a sütőt 220C fokra, középre tegyük be a grillrácsot, és alá egy tepsit.        A húst vegyük ki a pácból, és fektessük a grillrácsra. Süssük 30 percig ezen a hőmérsékleten, félidőben megfordítva.        Akkor csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és süssük tovább a húst még másfél óráig.        Akkor zárjuk le a sütőt, a húst a rácsról tegyük a tepsibe, és a zárt sütőben hagyjuk pihenni még 30 percig. Ezt követően kezdhetjük el szeletelni.        ELŐZETES:          Magyar cím: A séfEredeti cím: ChefMagyar szlogen: Eszi, amit főzött, és ízlik neki!Műfaj: vígjátékGyártás éve: 2014Főszereplők: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sofía Vergara, Dustin Hoffman, Emjay AnthonyRendező: Jon FavreauGyártó: Aldamisa Entertainment, Kilburn MediaSzármazási ország: USAJátékidő: 114 percMagyar hang: Gesztesi Károly, Kállóy Molnár Péter, Király Attila, Bogán Gergő, Soleczki Janka, Tahi Tóth László, Pikali Gerda, Berzsenyi Zoltán, Farkasinszki Edit, Fekete ErnőMagyarországi mozipremier: 2014. október 2.Magyarországi moziforgalmazó: Big Bang Media Kft.Korhatár: 6    Szeretnél ott lenni szeptember 29-én, a premier előtti vetítésen? Azok között, akik itt,a bejegyzés végén megírják kommentben, ki a kedvenc színészük a szereplők közül,  szeptember 26-án kisorsolunk   5 darab páros belépőt.   Én elkezdem itt: nekem Dustin Hoffman. Nektek?
2014.09.19. 15:00
Ketcicakonyhaja.hu
Recept: Weekend melegszendvics
Hozzávalók: 2 dl tejföl 1 dl majonéz 4 db bagett 15 dkg sonka 1 fej lilahagyma só bors ételízesítő reszelt trappista sajt
2014.08.11. 00:00
Mindmegette.hu
Francia fokhagymás bagett - Recept
Ha különleges reggelire vagy uzsonnára vágyunk, válasszuk ezt az isteni, fűszeres bagettet! Finomság a hétköznapokra, egyszerűen.
2014.08.10. 14:09
Femcafe.hu
Recept: Sülthagymás bagett
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 3 dl víz 8 g szárított élesztő 1 csipet cukor 2 evőkanál olívaolaj 2 közepes fej vöröshagyma 1 teáskanál só 2 csipet bors
2014.07.01. 00:00
Mindmegette.hu
Marhahúsos szendvics tormával
Vendégségbe, tízóraira: különleges szendvics akár hétköznapra is. Hozzávalók: – 4 db kábé 20 dekás hátszín vagy marhafartő – 2 nagy fej hagyma – 4 evőkanál olívaolaj – másfél deci kész tormamártás vagy 1 deci tejszín – 4 evőkanál reszelt torma és néhány evőkanál citromlé – 10 deka vízitormalevél – 8 db friss buci, kis bagett vagy ciabatta – só, bors – madársaláta 1. Pirítsd a vékonyra szeletelt hagymát forró olívaolajban aranybarnára. Ízesítsd kedved szerint sóval, borssal. 2. Fűszerezd a négy steaket (ehhez nem javaslunk hozzávalókat, mert kapható kész grillfűszer, de nyilván neked is megvan a saját recepted – a legáltalánosabb a só, bors, mustár…), és szabad tűzön vagy elektromos grillen süsd minden oldalukat 3–5 percig – angolosra (rare) vagy közepesre (medium). Utána legalább 10 percig hagyd őket pihenni. 3. Keverd össze a tejszínt és a reszelt tormát, valamint a citromlevet, és ízesítsd sóval, borssal. Ha kész tormamártást használsz, ez a művelet elhagyható. 4. A húst szeleteld vékonyra, helyezd a péksüteménybe, kenj szét rajta egy kis vízitormát, tedd rá a pirított hagymakarikákat, a tormakrémet, és díszítsd vízitormalevelekkel. 5. Hogy még csinosabb és könnyebben fogyasztható legyen, a szendvicsek közepét burkold zsírpapírba, amit egy darab madzaggal köss át. Recept: Simándi Júlia
2014.01.23. 09:16
Evamagazin.hu
hirdetés
Recept: Póréhagymaleves burgonyával
Hozzávalók: 2 közepes póréhagyma 3 közepes burgonya 5 dkg vaj 1,5 l húsleves (leveskockából) 1,5 dl tejszín só őrölt fehérbors bagett
2013.12.03. 00:00
Mindmegette.hu
Francia hagymaleves igényeseknek
A hagymaleves szuperegyszerű fogás, most mégis egy „ünnepélyesebb" változatot ajánlunk. Hozzávalók (12 főre): • 3 kiló vöröshagyma (kábé 6-7 nagy fej) • 24 deka vaj • 3 liter marhahúsleves • sherry ecet • 2 babérlevél • 6-7 szál kakukkfű • só • bors A krutonhoz: • 1 bagett • olívaolaj • 6–12 szelet 3 milliméter vastag ementáli sajt 1. Vágjuk le a hagyma tetejét és alját, majd vágjuk félbe hosszában. Távolítsuk el a héját. Helyezzük vágódeszkára és hosszában vágjuk szálirányban kábé 4 milliméteres szeletekre. Olvasszuk fel a vajat egy fazékban közepes lángon, majd adjuk hozzá a hagymát és a sót. Vegyük a lángot kicsire, majd főzzük egy órán át, míg a hagyma elég levet ereszt. 2. Ezután feljebb vehetjük a lángot közepesre. Időnként kevergetve főzzük tovább, míg a hagyma karamellizálódik, és szép mélybarna nem lesz (kábé 3 óra). Húzzuk félre a lángról, szitáljunk bele egy kis lisztet, és főzzük nagy lángon 2 percig állandóan keverve. Öntsük fel a marhahúslevessel, adjuk hozzá a fűszereket, és főzzük még egy órán át. Vegyük le a lángról, öntsük hozzá az ecetet, és ha kell, még sózzuk, borsozzuk. 3. A krutonhoz vágjunk a bagettból 12 darab egy centi vastag szeletet. Kenjük meg őket olívaolajjal és sózzuk meg. Helyezzük a szeleteket zsírpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokos sütőben 8–10 perc alatt pirítsuk aranybarnára. 4. Állítsunk hőálló levesestányérokat egy sütőlapra vagy tepsibe. Szedjük őket tele levessel, tegyünk mindegyik tetejére 2-3 darab krutont és borítsuk rá a sajtszeleteket úgy, hogy kábé 1 centivel túllógjanak a tányér peremén. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük tovább 180 fokon, míg a sajt ráolvad a levesre. A recept a Déryné Bisztró specialitása. További Dérynés recepteket itt találsz. Recept: Ekler Viktor, Fotó: Galgóczy Németh Kristóf, styling: Molnár Dóra, ruha: H & M, ételfotók: Vrábel Krisztina
2013.10.10. 12:21
Evamagazin.hu
Recept: Töltött cukkinitekercsek
Hozzávalók: 3 közepes cukkini 2 gerezd fokhagyma 5 szem magozott, fekete olajbogyó 1 csokor bazsalikom 1 evőkanál fenyőmag 3 evőkanál olívaolaj 1/2 citrom 10 dkg kecskesajt 10 dkg sovány tehéntúró 1 bagett
2013.08.15. 00:00
Mindmegette.hu
Grillezett szendvics padlizsánnal, cukkinivel és juhsajttal
A padlizsán változatos idényzöldségekkel is helyettesíthető ebben az ínyenc szendvicsben. Előkészítési idő: 20 perc Elkészítési idő: 10–12 perc Hozzávalók (4 személyre): • 1 padlizsán és 1 nagy cukkini hosszában vékonyra szeletelve • másfél deci extra szűz olívaolaj • só és durvára törött bors • 1 hosszú török kenyér vagy bagett négyfelé vágva • 4 evőkanál olajbogyó-pástétom (olajbogyó, olívaolaj és kapribogyó keveréke) • néhány szem szárított paradicsom • 25 deka halumi (juh- és kecsketejből készült sajt) vagy keményebb juhsajt • 1 marék bazsalikomlevél • olajspray • csatni a tálaláshoz 1. Gyújtsd be a barbecue-t vagy fogj egy bordás aljú szeletsütő serpenyőt. A padlizsán- és cukkiniszeleteket kend meg mindkét oldalukon olajjal, sózd-borsozd. Tedd a forró rácsra és süsd őket oldalanként 3-4 percig. Szedd őket tányérra és tartsd melegen. 2. A kenyérdarabokat vágd félbe, és a vágási felülettel lefelé tedd egy percre a sütőrácsra, hogy megpiruljanak. Az egyik felüket kend meg olívapástétommal, helyezd el rajtuk a padlizsán- és cukkiniszeleteket, a sajtot, az aszalt paradicsomokat és a friss bazsalikomleveleket, majd fedd le az egészet a másik darab kenyérrel. A szendvics mindkét oldalát fújd be olajspray-vel, és süsd barnára a grillen oldalanként 2-3 perc alatt. Kínálj mellé csatnit. További két remek recept, amit gyerekekkel együtt is elkészíthetsz, ITT. Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Ian Wallace/acpsyndication.com.
2013.07.16. 12:10
Evamagazin.hu
Recept: Tejszínes melegszendvics
Hozzávalók 8 személynek: 4-5 kisebb bagett 2,5 dl teszín 1 tojás 1-1,5 evőkanál mustár 1 nagyobb fej hagyma liszt só bors ételízesítő sonka gomba kukorica paradicsom reszelt sajt
2013.06.24. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Citrusos lazactatár
Hozzávalók: 20 dkg friss lazacfilé 1/2 citrom leve 1/2 vérnarancs leve 2 evőkanál olívaolaj petrezselyem só bors bagett, kenyér a pirítóshoz citrusfilé és zöldfűszer a tálaláshoz
2013.05.27. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Bazsalikomos paradicsomleves
Hozzávalók: 1,2 kg húsos paradicsom (vagy konzerv egész paradicsom) 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olaj 2,5 dl zöldségleves, kockából 1 csokor bazsalikom 8 szelet bagett 20 dkg tehéntúró néhány csepp citromlé durvára tört bors a tálaláshoz
2013.05.14. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Pirítós erdei gombákkal
Hozzávalók: 50 dkg erdei gomba vegyesen 4 szelet bacon 1 db bagett (vagy más különleges kenyér) 4-5 gerezd fokhagyma 1 db friss chili friss kakukkfű olívaolaj só bors
2013.04.05. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Füstölt lazac tojáskrémmel
Hozzávalók: 10 dkg füstölt norvég lazac 3 db tojás só bors mustár hagyma majonéz tejföl száras kaprigyümölcs magos bagett
2013.03.09. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Szárított paradicsommal és sajttal töltött bagett
Hozzávalók: 50 dkg liszt 5 dkg élesztő só ízlés szerint bazsalikom langyos víz olajban eltett szárított paradicsom 20 dkg sajt
2013.02.27. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Színes töltött bagett
Hozzávalók: 2 db bagett 10 dkg margarin 10 dkg krémsajt 5 dkg liszt 2 dl tej 10 dkg sonka 2 szál újhagyma 1 db piros húsú paprika 1 db sárga húsú paprika 3-4 db csemegeuborka só őrölt fehérbors
2012.12.28. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Banános csirkemájpástétom kevert zöldsalátával
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg csirkemáj 1 érett banán 1 kisebb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál currypor 1 késhegynyi chilipor 20 dkg vaj 25 dkg salátakeverék olívaolaj balzsamecet só bors 4 friss zsályalevél díszítésként 1 hosszú bagett
2012.11.11. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Bagett és perec
Hozzávalók 4 rúdhoz: 75 dkg fehér liszt 3 csapott teáskanál só 2,5 dkg élesztő 5 dl víz 1 felvert tojás a baguette-ek megkenéséhez
2012.11.09. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Gombakrém pirítossal
Hozzávalók: 40 dkg gomba (vegyesen fehér és barna csiperke, laska) 1 fej vöröshagyma 25 dkg vaj 2 dl tej 3 evőkanál liszt 3 teáskanál majoranna 1 teáskanál fehérbors 1 teáskanál grill fűszerkeverék 1 teáskanál ételízesítő pirított bagett
2012.10.14. 00:00
Mindmegette.hu
Grillezett szendvics padlizsánnal, cukkinivel és juhsajttal
Ha nagyon ágálnak ellene, a padlizsánt kihagyhatod. De a barátnőidnek azzal fog ízleni igazán! Előkészítési idő: 20 perc Elkészítési idő: 10–12 perc Hozzávalók (4 személyre): 1 padlizsán és 1 nagy cukkini hosszában vékonyra szeletelve • másfél deci extra szűz olívaolaj • só és durvára törött bors • 1 hosszú török kenyér vagy bagett négyfelé vágva • 4 evőkanál olajbogyó-pástétom (olajbogyó, olívaolaj és kapribogyó keveréke) • néhány szem szárított paradicsom • 25 deka halumi (juh- és kecsketejből készült sajt) vagy keményebb juhsajt • 1 marék bazsalikomlevél • olajspray • csatni a tálaláshoz 1. Gyújtsd be a barbecue-t vagy fogj egy bordás aljú szeletsütő serpenyőt. A padlizsán- és cukkiniszeleteket kend meg mindkét oldalukon olajjal, sózd-borsozd. Tedd a forró rácsra és süsd őket oldalanként 3-4 percig. Szedd őket tányérra és tartsd melegen. 2. A kenyérdarabokat vágd félbe, és a vágási felülettel lefelé tedd egy percre a sütőrácsra, hogy megpiruljanak. Az egyik felüket kend meg olívapástétommal, helyezd el rajtuk a padlizsán- és cukkiniszeleteket, a sajtot, az aszalt paradicsomokat és a friss bazsalikomleveleket, majd fedd le az egészet a másik darab kenyérrel. A szendvics mindkét oldalát fújd be olajspray-vel, és süsd barnára a grillen oldalanként 2-3 perc alatt. Kínálj mellé csatnit. További két remek recept, amit gyerekekkel együtt is elkészíthetsz, ITT. Megjelent az Éva magazin 2010. szeptemberi számában. Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Ian Wallace/acpsyndication.com. Minden jog fenntartva.
2012.08.15. 10:10
Evamagazin.hu
Recept: Kecskesajttal sült friss füge
Hozzávalók: 12 db érett, de kemény húsú friss füge 12 dkg kecskesajt 1/2 dl olívaolaj frissen őrölt bors 2 db rozsos mini bagett vagy kifli
2012.08.04. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Parmezános friss saláta bagettkockákkal
Hozzávalók: 25 dkg salátakeverék 1 szikkadt bagett 1 fej lilahagyma 1 db paradicsom 3 evőkanál bazsalikomos balzsamecet 9 evőkanál olívaolaj frissen őrölt bors 5 dkg reszelt parmezán só
2012.05.02. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Szőlős-camembert-es vendégváró
Hozzávalók: 1 hosszú bagett 20 dkg camembert 1 fürt szőlő áfonyalekvár fogvájó
2012.04.26. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Meleg bagett hurkával és savanyú káposztával
Hozzávalók: 4 főre bagett 50-60 dkg sült hurka 3 evőkanál zsiradék 1 fej hagyma 30 dkg savanyú káposzta 1 dl fehérbor só bors 1 kis pohár tejföl 10 dkg reszelt sajt
2012.04.10. 00:00
Mindmegette.hu
Köleses rozsos bagett recept
A teljes őrlésű liszt már-már elmaradhatatlan eleme egy egészségesebb kenyérnek, de most tovább mentem, méghozzá annyira, hogy a tésztába szemes kölest is tettem. Bővebben...
2012.02.26. 17:39
Ritakonyhaja.hu
Recept: Sonkakrémmel töltött bagett
Hozzávalók: 20 dkg sonka 2 bagett franciakenyér vagy nem sós óriáskifli 10 dkg margarin 15 dkg natúr krémsajt 1 csokor metélőhagyma 2 piros húsú kaliforniai paprika őrölt fehérbors csipet só
2011.12.11. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Töltött bagett
Hozzávalók: 6 db hosszú bagett (30 dkg/db). A bolognai töltelékhez: 75 dkg darált sertéshús 1 evőkanál margarin 1 doboz szeletelt gomba 25 dkg paradicsompüré 2 db húsos zöldpaprika 2 db közepes fej hagyma 2 db nagyobb csemege uborka étolaj só bors fűszerpaprika oregano petrezselyem fokhagyma pizza fűszerkeverék étkezési keményítő A májkrémes töltelékhez: 30 dkg kenőmájas 1 evőkanál margarin 30 dkg baromfi párizsi 4 db főtt tojás 1 doboz szeletelt gomba 3 db nagyobb csemegeuborka 2 db közepes fej vöröshagyma étolaj só bors majoránna petrezselyem étkezési keményítő
2011.10.08. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Szedercsatni (chutney) kecskesajtos pirítóságyon
Hozzávalók: 15 dkg szeder 1 db lilahagyma chili só feketebors fél mokkáskanál őrölt római kömény fél mokkáskanál őrölt koriandermag 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér 1 evőkanál olaj 1 evőkanál cukor 1 dl vörösbor 4 db koktélparadicsom 1 db bagett krémes kecskesajt chiliszálak
2011.10.03. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Sült kacsamáj szarvasgombás mézzel és sárgarépafőzelékkel
Hozzávalók (4 személyre): 60-70 dkg hízott kacsamáj 1 evőkanál étolaj 1 gerezd fokhagyma tengeri só 50 dkg sárgarépa 5 dkg vaj 1 dl tejszín só 2-3 evőkanál Aranyszarvas Szarvasgombás Méz friss saláta 1 darab bagett
2011.09.22. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Szarvasgombás kolbászos vajaskenyér
Hozzávalók (4 személyre): 1 pár Aranyszarvas Szarvasgombás kolbász 2 db bagett 10 dkg vaj
2011.09.22. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Cukorborsó szarvasgombás mézzel
Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg cukorborsó 8 szelet szélben szárított sonka só 1 mokkáskanál szódabikarbóna 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 4 evőkanál Aranyszarvas Szarvasgombás Méz 1 darab bagett
2011.09.22. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Tonhalkrémes pirítos
Hozzávalók: 1 kicsi bagett ferdén felszeletelve 1 doboz tonhallecsepegtetve 2 evőkanál margarin 3 evőkanál majonéz 1-2 evőkanál reszelt vöröshagyma citromlé vékony citromszelet só bors
2011.07.10. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Pácolt mozzarella-variációk
Hozzávalók: A paradicsomos-olajbogyós változathoz: 20 dkg bivaly mozzarella 2 db húsos, hámozott, magozott paradicsom 1 dl extra szűz olívaolaj 1/2 dl balzsamecet 1/2 mokkáskanál só 1 púpozott teáskanál pesto 5 dkg fekete olívabogyó 1/2 fej jégsaláta Az avokádós változathoz: 20 dkg bivaly mozzarella 1 evőkanál dijoni mustár 1 avokádó 1/2 citrom 3 csipet frissen őrölt bors 1 evőkanál méz 1/2 mokkáskanál só 1 dl extra szűz olívaolaj 1 csokor petrezselyem 1/2 fej jégsaláta pirítós vagy bagett
2010.09.16. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Kókusztejes paradicsomleves korianderpesztóval
Hozzávalók: diónyi friss gyömbér 1 közepes fej vöröshagyma 1 chilipaprika 2 + 3 evőkanál olívaolaj 1 kg friss vagy 80 dkg hámozott paradicsom 1 evőkanál curry 4 dl kókusztej 4 dl zöldségleves friss koriander 4 szál zöldhagyma só bors fél bagett
2010.07.25. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Lecsó Spanyolországban
Hozzávalók: 1 szál csípős chorizo (kb. 20 dkg) 2 pár virsli 2 óriás kaliforniai paprika 4 paradicsom erős és édes fűszerpaprika szalonna 1 hagyma fél fej fokhagyma só bors friss bagett
2010.04.15. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Barna bagett
Hozzávalók: 40 dkg rozsliszt 10 dkg fehér liszt 2 evőkanál tejföl 2,5 dl tej 3 dkg élesztő (amit felfuttatunk) 5 dkg vaj 1 kiskanál só 1 evőkanál cukor 2,5 dl víz A tetejére: tojásfehérje
2010.03.25. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Padlizsánkrém fokhagymás bagettel
Hozzávalók: 4 db padlizsán 15 dkg fokhagyma 4 dkg szezámkrém 1,5 dl olívaolaj 3 db citrom 1 csokor petrezselyem 1 db csípős paprika 1 db bagett só bors
2010.03.23. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Halhab pirítóssal és zöldségekkel
Hozzávalók: 20 dkg főtt halhús vagy konzerv olajos tonhal 5 dkg margarin fél bagett 1 evőkanál citromlé fél dl tejszín 1 evőkanál vágott snidling 10 dkg piros húsú kaliforniai paprika 10 dkg kígyóuborka 10 dkg koktélparadicsom 10 dkg lilahagyma 8 szem magozott zöld olívabogyó Az öntethez: fél dl olívaolaj 2 evőkanál világos balzsamecet
2010.03.18. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Marhahúsos pirítós
Hozzávalók: 1 db bagett 10 dkg fokhagyma 2 dl olívaolaj 35 dkg paradicsom 10 dkg ajóka gyűrű 30 dkg hátszín 2 csomag vizes mozzarella 1/2 fej radicchio bazsalikom só bors
2010.03.07. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Cukkinis-sajtos bruschetta
Hozzávalók: 1 kis cukkini 4-5 paradicsom 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma só bors zöldfűszerek (metélőhagyma, oregánó, bazsalikom) 10 dkg emmentáli sajt olívaolaj bagett
2009.12.28. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Paradicsomhab mozzarellával, salátával és bagettel
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg mozzarella 1 fej jégsaláta 10 dkg koktélparadicsom 1 dl extra szűz olívaolaj 0,5 dl balzsamecet 15 dkg hámozott paradicsom (passzírozva) 3 evőkanál paradicsompüré 3 lap zselatin 1 mokkáskanál só 1 mokkáskanál porcukor 10 levél friss bazsalikom 1 db francia bagett
2009.07.04. 00:00
Mindmegette.hu