Apple

Titokban megint átalakul az Apple
Az Apple még mindig az iPhone-okon keresi a legtöbbet, azt viszont kevesen tudják, hogy mi a második legjövedelmezőbb terméke.
Android vs iOS: mindkét olló nyílik
Sokkal többet használjuk mobil alkalmazásainkat, mint egy évvel ezelőtt. A Google a letöltési számok, az Apple a bevételek növekedésének örülhet.
Offshore-botrány - Az Apple is nyakig benne van
Az Apple titokban Jersey szigetére telepítette át egyes kulcsfontosságú gazdálkodási egységeit adókötelezettségeinek minimalizálása végett - egyebek mellett ez derült ki azokból a dokumentumokból, amelyek a legújabb offshore-kiszivárogtatással...
Rekord bevétel az Apple-nél – és végre megjelent az iPhone X is
A szokásos tömegnyomor a boltoknál, az igazi szakértők nincsenek jó véleménnyel róla, de azért 300 darabot csak elloptak belőle. Az is kiderült, hogy a vártnál jobban alakultak az iPhone 8 eddigi eladásai.
Pillanatok alatt összeomlott az iPhone X-előrendelés
Mától lehet előrendeléseket leadni az Apple új készülékére. Ahogy azt már korábban sejteni lehetett, a kereslet jócskán meghaladja a rendelkezésre álló készletet.
Internetező ipari eszközök – a következő Apple-forradalom színtere?
A General Electrickel közösen olyan alkalmazáskészítő eszközöket dobott piacra Cupertino, melyek többek között az erőművekben és a sugárhajtású motoroknál használt környezetben lehetnek a vállalatok hasznára.
Vezeték nélküli töltésből vásárolt be az Apple
Cupertino meg nem nevezett összegért magába olvasztja az új-zélandi PowerbyProxi céget, amely egy szekérderéknyi vezeték nélküli töltéshez kapcsolódó szabadalmat birtokol.
Bemutatkozott a Huawei Mate 10
Bemutatta legújabb zászlóshajó telefonját hétfőn a Huawei – az okostelefon különlegessége, hogy ez a vállalat első olyan készüléke, amely annak saját mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) chipjét tartalmazza. Utóbbi...
A csoporttudat, amiért extra felárat fizetünk – és amiért a fiatalok a mi cégünkhöz jönnek dolgozni
Az Y-generáció már nemcsak pénzt vár egy munkahelytől. Azt várja el, ami miatt mi már most többet fizetünk egy Apple laptopért.
IQ-bajnok a Google mesterséges intelligenciája
Az amerikai keresőóriás mesterséges intelligenciája(AI) sokkal okosabb, mint az Apple Sirije. Erre a megállapításra jutott nemrégiben három kínai kutató.
Az Apple tesztelői valószínűleg nem hittek a szemüknek
Ezért is maradhatott egy olyan bug az új rendszerben, ami felbukkanása esetén szinte kiordít a képernyőről. Az Apple azonnal javította a hibát.
Az iPhone 8 lesz az új Samsung Galaxy? Olvadnak az akkumulátorok
Bajba került az Apple, sorban olvadnak szét az iPhone 8-as mobilok akkumulátorai.
EU-s kokit kapott az Amazon
A múlt évben az Apple-re kiszabott gigasaller után az Európai Bizottság újabb techóriástól venne vissza egy kalap pénzt tiltott állami támogatás miatt.
Nyilvánossá tette az iOS és a MacOS kódját az Apple
Bárki belenézhet a forrásba, habár annak módosításához nem járult hozzá az almás vállalat.
Megjött az új iPhone, ráadásul a Telekomnál évente cserélheti
A szolgáltató rágyúrt az Apple-fanokra: Legyen évente új iPhone-od! programmal indította a forgalmazást.
Elkelt a Toshiba memóriagyártó üzletága
Az Apple színre lépése mindent megváltoztat?
Hatalmas biztonsági hibával érkezett az új Mac OS
Gond nélkül ellophatók a felhasználók jelszavai az Apple legfrissebb operációs rendszerének sebezhetősége miatt.
Három gyártó is újdonsággal rukkolt elő az okostelefon-piacon
Az Apple három új telefont is bemutat kedden, az esti órákban. A Xiaomi csúcsmodellje már hétfőn megjelent, a Samsung is reagált.
Megérkezett az iPhone X
Az Apple bemutatta új termékeit és szolgáltatásait, köztük két új iPhone okostelefon-modellt.
Hogyan akadályozzuk meg egyszerűen, hogy telefonunk egyben legális lehallgató-készülék is legyen?
Facebook, Google, Apple, Samsung, Microsoft és még sok-sok más, alapvetően igen hasznos alkalmazásokat és telefonos applikációkat készítő óriásvállalat, melyek mind képesek nem csak hallani, de rögzíteni is, amit mondunk, ha rosszul állítjuk...
Törésteszt: milyen magasról eshet le az iPhone 8?
Kipróbálták, hogy önnek már ne kelljen: sokat bír az Apple új okostelefonja.
Felháborodtak a reklámozók az Apple húzásán
A Safari következő generációja megnehezítené a felhasználók nyomon követését az interneten.
Több érdekességet máris tudni lehet az iPhone X-ről
Az Apple szeptember 12-re időzítette a nagy bejelentéseit az új iPhone-ról, de az ugyancsak keddi bemutatásra szánt – csakhogy már kiszivárgott – iOS 11 forráskódjából máris több érdekes információ derült ki, egyebek mellett a jubileumi...
Szeptember 12-én mutathatják be az „iPhone 8-at”
Nagy valószínűséggel szeptember 12-én bemutatják az Apple legújabb iPhone-ját – igaz, hivatalos megerősítés továbbra sincs.
Már biztos: lekerekített kijelzőt kap az iPhone 8
Hetven millió, élein ívelt OLED kijelzőre adott le rendelést az Apple. Az alkatrészeket legnagyobb mobilpiaci riválisa szállítja majd számára.
Egyetlen levéllel szakadékba lökte partnerét az Apple
Az angol Imagination Technologies csipfejlesztéssel kapcsolatos megoldásai a kezdetektől jelen vannak a cupertinói cég termékeiben. A jövőben azonban már a maga útját járná az Apple, ami bedöntötte a tőzsdén jegyzett partner árfolyamát.
Megelőzte az Apple-t a Google
A Google a legértékesebb amerikai márka a Brand Finance friss rangsora szerint, a cég az Apple ötéves uralmának vetett véget. Az 500-as listán szereplő brandek összértéke 3140 milliárd dollár, ez több mint tíz százalékos növekedést...
Kínaiaknak kémkedhetett egy amerikai külügyes
Az amerikai külügyminisztérium egyik tisztviselőjét letartoztatták és vádat emeltek ellene, mert több tízezer dollárt, illetve egy Apple laptopot és egy Iphone-t is elfogadott kínai kémektől bizonyos információkért cserébe. A vádlott...
Trump a vejére bízza a bürokráciacsökkentést
Bill Gates és az Apple vezérigazgatója is részt vesz majd az új munkacsoport munkájában.
Ezért hízunk el, trükkök a csokhoz, egy kínai lenyomta az Apple-t
Milliárdnyi közlekedési bírság, tízszázalékos keresletnövekedés, számtalan elhízott ember a világban, romlott hússal etették a világot a brazilok. Heti gazdasági összefoglaló.