Recept

A szépséges buggyantott tojás nem nagy kunszt, de van egy trükkje
Míg a rántotta és a tükörtojás inkább a reggeli műfajához tartozik, addig a buggyantott (avagy posírozott) nálunk inkább feltét funkcióját tölti be. Főként főzelékeket díszít, de simán elbírja egy gazdagabb saláta, sült zöldség...
Ropogós rántott tarja fokhagymásan: igazi világbajnok ebéd
Ne csak karajt és csirkét ránts, a szaftosabb tarja is finom panírba bújtatva.
Fantasztikusan krémes, narancsos tiramisu: igazi álomdesszert pofonegyszerűen
Ha a kávé miatt nem készítesz tiramisut, a narancsos változat kapóra jöhet.
Japán cézár saláta ropogós lazactepertővel - Ez a változat is nagyon finom
Ez a recept bár sok összetevőből áll, egyáltalán nem bonyolult. A japán konyha jellegzetes ízei köszönnek vissza Maki Stevenson, hazánk népszerű japán séfjének receptjéből.   Három elemből áll össze a recept: az öntetből,...
Extra, ropogós sült krumpli a sütőből: sajtszósszal, baconnel készül
Ha az egyszerű sült krumplinál többre vágysz, és nem akarsz a forró olaj mellett ácsorogni, akkor ezt a felturbózott változatot készítsd el!
Egészségesebbek vajon a növényi tejek?
A tehéntej népszerűsége gyerekkorunk "élet, erő, egészség" szlogenjéből egyenesen annak ellentétébe csapott át, és esküdt elensége lett nemcsak vegánoknak és tejérzékenyeknek, de hanem sok átlagosan táplálkozó embernek is. Én...
Egészben sült, fokhagymás, citromos csirke: mit csinálj, hogy ne száradjon ki?
Az egészben sült csirkének már a látványa és az illata meghozza mindenki étvágyát. Könnyű, laktató, és elkészíteni sem bonyolult.
A legjobb szaftos, gazdag, krémes lasagne
Bár lasagnét szinte bármilyen szósszal lehet készíteni, a prototipikus lasagne nálunk mindig raguval sül, azaz húsos, ezen változtatni lehetetlen. És bár az olasz konyha egyik legnagyobb tisztelője vagyok, némiképp máshogy készítem...
Plus size szépségek előtt tiszteleg ez a művész
Eduardo Santos brazil művész megunta, hogy a vizuális kultúra előítéletes, és a rajzfilmhősök többsége karcsú. Ezért aztán plus size nőket varázsolt át rajzfilmfigurákká.
Csokoládé pudingos kalács
Hozzávalók 2 rúdhoz: A tésztához: 50 dkg finomliszt 5 dkg kristálycukor 1,5 evőkanál étolaj 2,5 dkg friss élesztő 250 ml tej 2 kisebb tojás fehérjének a felvert habja A krémhez: 350 ml tej 2 cs csokoládés pudingpor 1 cs vaníliás cukor...
Csirkecombfilé citromos-zöldséges kuszkusszal
Hozzávalók: Húshoz: 4 db csirkecomb filézve) kb 20 dkg liszt 2-3 tojás só, bors, szezámmag (elhagyható) olaj a sütéshez Kuszkuszhoz: 1 bögre kuszkusz (mindegy hány dl, a lényeg, hogy ez legyen mérce a vízhez is) 1 bögre forró víz 1 citrom...
Athéni karfiol tartármártással, rizzsel
Hozzávalók: 70 dkg karfiol 2 dl fehérbor 2 ek étolaj 100 g liszt só ízlés szerint 2 tojásfehérje A sütéshez: 5 dl étolaj A tartármártáshoz: 2 dl tejföl 1,5 ek majonéz 1 kk mustár bors ízlés szerint Elkészítése: A karfiolt rózsáira...
Két kis belvárosi piac, amit nagyon szeretünk
Egyre többen panaszkodnak nekem amiatt, hogy a szupermarketekben nem jó, a kisebb zöldségesnél pedig irreálisan drága a zöldség és a gyümölcs. Hová menjen a belvárosi ember, ha nincs kedve a Nagycsarnok turistaközpontú nyüzsijére, de...
Könnyed, kókuszos, lekváros kevert süti: képtelenség elrontani
Télen helyettesítsd a friss gyümölcsöket lekvárral, jól illik a kevert tésztákba!
Ínyenc, almás zellerpüré: fantasztikus téli vitaminbomba
Húsokhoz, mártogatósnak is kiváló az ízletes és különleges, almás zellerpüré.
Serfőzők pudingja
Hitted volna? Sörből is lehet pudingot készíteni!